Új privát üzeneted érkezett!

Ági!
Gratula a bébihez!
Én csak jövőre tervezem Kép .
A házatok hogy áll? Nektek eléggé közeledik az időpont ...
Mi kivállasztottuk a burkolókat, meg a fal szineket, kaptunk rá árajánlatot. Azt elfogadtuk (bár nem tudom, hogy milyen más választásunk lett volna).
Meg megkérdezem egy quaestoros ismerősömet, hátha belsősöknek többet elárulnak Kép .
Vasárnap megyünk megnézni a házat, hogy történt-e valami előrelépés.

Bala is megtanult szívószállal inni. Nagy választása nem volt, mivel tegnap sétakor itthon felejtettem az itatóját, így vettem neki egy kis dobozos üdítőt.
A kis drágaság rögtön rájött a dolog lényegére.

Tali???
Ne legyen? Nem sok érdemleges választ kaptam a korábbi felvetésemre.

Pszi és Bala
pszi

Sziasztok!

Ági!
Ez tényleg meglepi akkor még nektek is...Kép
Gratula a babócához!!!KépKépKép

Kata és Dodó

KépKép

KépKép
kata007

Ági,
De jó, hogy még egy babátok lesz! Kép

Zita
parazita

manó
én nem is bánom, hogy így alakult - igazából még most sem volt tervezve Kép

pszi
de, már mondták többen is, hogy legyen, szerintem is lehetne Kép

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Ági!
Látod minden rosszban van valami jó. Gratulálok a picihez. Kép

Sasha
Ez nem ér, én már egy hónapja próbálom tapsolni tanítani Hannát, de nem akarja. Viszont tud csip-csip csókázni. Nagyon ügyes a kis Gabcsi. Kép

Üdv
dec8
dec8

Ági: nagy-nagy gratula!!!! KépKépKép Tényleg Pelét kérdezd, ö nagy örömmel és teljesen természetesen szoptat két babát (vagyis az egyik már kész nagylány).

Beszti: a sétára mi se megyünk, mert elcsúsztam ezen a héten a dolgaimmal, és ezért a szülinap elökészitése holnapra maradt teljesen Kép De azért még lehet, hogy elkészülök idöben és a sülö csirkét a férjemre hagyom és a végére odamegyünk... De ez sajna nem valószinüKép

Kataa: megkaptam a képet, irok is még ma mailt neked, csak sajnos nem jutottam oda még Kép

zsani és Juli (aki már alszik), aki holnap 1 évesKép
zsani

Agi

Tok jo hogy ilyen gyorsan meggyogyult Petra.
Hurra, gratulalok a babahoz!Kép
Az a vicces , hogy epp tegnap este kerdezte a ferjem , hogy mikor fogunk hozza a masodikhoz.Kép Szoval lehet hogy mi is elkezdunk az ugyon dolgozni lassan.

Tobbiek

Nem csatlakoztok Ti is?Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

Csatlakoznék, de nálunk nem akar összejönni, de ha a terveim szerint alakul, akkor decembeben születne a kistesója Gabinak, de hát a természet másképp gondolja. Nem olyan egyszerüKépKép

Dec8Kép
Gábornak ez az első ilyen produkciója. A mozgás az más, de az ilyen dolgokban nagyon le van maradvaKép Csip-csip-csóka az még nehezebb, mint a tapsolás...

pusz
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a gratulációt, remélem minden rendbe lesz majd. Úgy gondoltam, hogy kb csak két hét múlva megyek el az orvoshoz, hogy már lássam ahogy dobog a szive. Igazából fel sem fogom. A párom is eléggé meglepődött reggel mikor behivtam a fürdőbe.

Nyuszi
Drukkolok, hogy nektek is hamar összejöjjön! Jobban van már Emi vagy még mindig lázas? Jobbulást neki!

Kata007
Amikor beteg volt a Petra próbáltuk a szivószálat is de aaz sem kellett neki pedig tud belőle inni.

Beszti
Nagyon aranyos Beni a képen. Gratulálok a menéshez!

Sasha
A Petrát kb már 3 hónapja tanitom, hogy hogyan kell lemászni az ágyról de azért még mindig fejjel próbálkozik. Nem tudom, hogy mikor fogja már végre megtanulni.

Áfonya
hajmosás:a barátnőm kislánya is utál hajat mosni és vettek egy olyan hajpántszerüséget amin körbe van kb 10 cm es müanyag rész és igy mikor zuhanyozzák a haját nem folyik a viz az arcába. Nem tudom, hogy hol vették de ha érdekel akkor megkérdezem.

Macsek
A Petrára a Balatonba csak sima biciklis nacit adtam pelus nélkül.
Nem tudom, hogy mennyit szopizhat egy nap pedig elég kiváncsi lennék rá. Az a baj, hogy igazából én már csak reggel érzem azt, hogy tele van a mellem. Mondjuk attól biztos lehet még benne valami.

Rit
Új lakásnak az számit amelyikben még nem laktak egyáltalán.

Panda
Nagyon boldog születésnapot kivánok!

Zsani
Julinak is nagyon boldog 1 éves szülinapot!

Sasha
Nem semmi kisfiad van, hogy állandóan rámol és egyedül eszi a joghurtot.
Ne szomorkodjál majd biztos össze fog jönni. Én az első hónapba kiszámoltam és azt hittem rögtön terhes leszek de nem sikerült akkor elszomorodtam és utána meg nem foglalkoztam vele. Nem számolgattam csak nem védekeztünk és igy a 4 hónapra lett belőle valami pont mikor nem is gondoltam rá mert annyi más bajom volt. Én is különben letettem róla mert arra gondoltam, hogy biztos a szoptatás miatt nem jön össze de hát mégsem mert a Petra még most is 4-5 szopizik.

Pszi
Nem tudom, holnap megyünk ki. Lehet, hogy megint agybajt fogok kapni ha meglátom mert már 2 hónapja úgyanúgy áll. Múltkor az a fickó mondta, hogy nem lesz csúszás igen ám de nekünk a határidő aug 5-e és az ugyebár már jövőhéten van. Múltkor mikor kint voltunk beszéltünk az épitésvezetővel és kérdeztük, hogy mikor csinálják a mienket és mondta, hogy amig a sorházak nincsenek kész addig a mienkhez hozzá sem tudnak nyúlni. És a sorházaknak átadási ideje már 1 hónapja lejárt. Jók a kilátások!
A burkolót már mi is kiválasztottuk egy hónapja, az árajánlatot is elfogadtuk de sajnos ez még édes kevés. Mit tudtál meg az ismerősödtől?

Ági
petra2

Agi,
nem tudom, irtam-e mar, vagy csak akartam, de gratula-gratulaKép

Es igeeen, megkoszonnem, ha megkerdezned ezt a "fejvedot". Egy konyvben lattam, azota keresem, de eddig nem bukkantam nyomara.

Panda,
boldog szulinapotKép

Kép

Zsani, aki mar nem zombi talanKép
boldog elso szulinapot Julinak!Kép

Kép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Zsani, boldog első szülinapot JulinakKépKépKép

Ági gratulálok én is, jó pocisodástKépKép

Lányok én már ezerrel készülök a nyaralásra, holnap még bejövök elköszönni. Látom sokat fejlődnek a babák, új produkciók vannak, ezekhez gartulálok. Nálunk most az újdonság: feláll gugolásból, és nagyokat rötyög hozzá, nagyon tetszik neki.

Babakészítők! HAJRÁÁÁ!!!!Kép

Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Panda!

Boldog születésnapot!
Kép

Zsani!

Julinak nagyon boldog 1 éves születésnapot!
Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Panda...

Kép

sasha

Kép
sasha

Hali!

Tegnap a gyerek kikészített. Ma reggel is úgykelt, hogy már hisztizett. Aztán jött anyám és én kicsit kiborultam neki erre lebaszott, hogy mit hisztizek, attól nem lesz jobb. Aztán az én hangulatom a béka feneke alá került, haragudtam, mérges voltam és csalódott. Sírtam, erre, meg megkérdi, hogy most mit bömbölök...
Egy csepp együttérzés, jó szó nem hagyta el a száját. Pedig elég lett volna, ha annyit mond, hogy nincs semmi baj, nyugodj meg... De neeem. Mondjuk megszokhattam már volna, hogy ilyen. Eddig egyetlen egyszer láttam a szemében, hogy anya. Azon az estén amikor én is anyává lettem. Azóta se. Hát ez a nagy büdös helyzet. Az amúgy is faszán induló napom szépen folytatódott. Persze, még hétvégén is én viszem le a kutyát sétálni, mikor a Csaba itthon van... és hogy? Hát a gyerekkel, mert vele nem marad el. Nem az, hogy ő vinné le és gyorsan megjárja... Mindegy, megkértem vigye ki a szemetet... hát persze, hogy hozzá se nyult, csak mikor már megjöttem és megköszöntem szépen, hogy kivitte. Arról, már nem is beszélve, hogy minden áldott reggel a gyerek mellett ébredek azon a k*rva matracon és úgy, hogy sajog minden porcikám, mert a gyerek totál elterülve alszik, én meg félig aföldön és a matrac széle ketéhasítja a hátam. Olyan dél körülre szokott elmúlni, de ez sem érdekel senkit. A nagy francia ágyunkon meg amióta megvan soha nem aludtam egy jót.kb fél évvel a terhesség előtt vettük, de arra nem emlékszem, hogy akkor hogy aludtam rajta, de azóta kaasztrófa. Hangulatom a tetőfokán. Ráadásul reggel 7-kor ki akartam vinni a szemetet. A konyha a gyerekszoba mellett van és felébredt arra, hogy a flakonokat egy zacsiba raktam.... De hát máskor nem tudom, csak akkor, ha alszik, még mosogatni sem tudok mellette. A mosogatást is úgy csinálom, hogy még véletlenül se koccanjanak a tányérok, poharak, de így meg 3x annyi időbe telik, mert kb a lassított felvétellel egyenlő a sebességem, ha halk szeretnék maradni. grrrrrrrrrrrr

megyek és agyon csapom magam, hogy ne szenvedjek tovább.
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Sasha, nyugodj meg! És nehogy azt hidd, máshol másként van.. Én de. lementem a pincét felpórszívózni, a gyerek aludt, szóltam a férjemnek, hogy figyeljen rá. (az emeleten alszik) Erre jövök föl a pincéből, nagy üvöltés, a férjem meg a nappali csukott ajtaja mögött lazán nézett egy filmet. Jól elkezdtem vele ordítani, hogy vigyáz a gyerekre, rohant is fel érte. Úgy utálom, hogy kimelózom a belem hétvégén, csak a gyerekre kéne vigyázni, de ez is sok. Na én is kidurrogtam magam.

Panda boldog szülinapot!Kép

Erika (Brokkoli), már elköltöztetek, vagy nyaraltok, olyan rég nem írtál, mi van veletek?

Conti, Betti

conti

Sziasztok

Panda
Kép

Zsani

Juli babanak nagyon sok boldog szulinapot kivanok!

Kép

Sasha

Fel a fejjel!Kép Igaza van Continak, mashol is igy van ez, bar tudom ez nem nagyon vigasztal. Nekem nem lehet egy szavam sem a paromra, de azert neha bennem is felmegy a pumpa, hogyha ra van bizva a gyerek es ket perc mulva leul a szamitogephez...a kicsi meg persze megkeres akkor engem....
Kuldok sok vigyorit ok? KépKépKépKépKépKépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Zsani!

Julinak boldog születésnapot!KépKép
Igy nött (és gondolom ma még szebb képek is készültek!Kép):

Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Judy!

Remélem nem haragszolKépKépKép, hogy nem ismertelek meg elsöre, de az a helyzet, hogy nem túl jó az arcmemóriám, van ugy, hogy valakiröl tudom, hogy ismerem, de fogalmam sincs róla, hogy honnan. Tudtam, hogy téged csak innen ismerhetlek, de bocsi, hogy nem tudtam, ki vagy!
A babák meg olyan sokat nönek!KépKépKép

Sasha!

Nyugi!KépKépKépKépKép
Nekem egy szavam sem lehet a páromra, mert tényleg sokat dolgozik, én meg itthon vagyok, és hát ez lenne a dolgom, hogy gyerek, háztartás stb., de ettöl függetlenül idönként engem is nagyon fel tud bosszantani, ahogyan történnek a dolgok. Mert miért nem tudja megcsinálni ö is...
De persze tudom, a megoldás nem az lenne, hogy ö csinálja, vagy ö foglalkozzon a gyerekkel, de ha egyszer nincs segiségünk, akkor idönként neki kell vállalni.
Házimunka: hát igenKép, ez kényes kérdés, mert nagyon sokáig én sem tudtam semmit megcsinálni ha ébren volt. Most egy kicsit jobb a helyzetKépKép, de még mindig egy csomó mindent abba a 2-2,5 órába süritek bele, amikor alszik (haha, mondják az anyukáknak, hogy pihenjenek akkor, amikor a baba is, ha éjszaka nem tudtak. Jó vicc, hisz akkor tudunk bármit is csinálni (pl. fürdöszobatakaritás vegyszerekkel, vasalás stb.)). Perzse lehet, hogy lehetnék ügyesebb, pl. betehetném az etetöszékébe (ha nem mászna kiKépKép, és akkor az asztalon köt ki)... Vagy a hátamraköthetnémKép.

Ági!

Hát kb. 3 évet és 4 hónapot "elkéstél" a gratulációval a Beni menéséhez, de azért köszi! Na jó, értem énKépKépKép, és a Nátán nevében köszi!

Zsani!

Voltunk kint a sétán. Jó volt, a párom nyert egy szopis kvizenKépKépKép egy hátmosó kefét és egy tusfürdöt. Kár, hogy nem vagyok várandós, mert a várandós kvizen a Szoptatásért Magyar Egyesület Szoptatás c. könyvét lehetett nyerni, az nagyon érdekelt volna.

Manó!

Harmadik baba: nálunk ez már nem gond anyagilag, mert ugyan van egy csomó olyan költség, ami ilyenkor is kell (terhesgondozás-szülés), de egy csomó minden megvan, amit Nátánnak ujonnan vettem és teljesen jó állapotú: bölcsö, járóka (talán 3-szor használtuk), babakocsi+ülés (épp most cseréltük le, mert Nátán kinötte), meg apróságok (babaörzö, párologtató, stb.), és egy csomó ruha (ha lány lesz, akkor majd kell még, de az elsö idöszak amugy is elég unisex ruhás, emrt nem tudtuk egyik gyereknél sem, hogy mi lesz).
Két nagyobb beruházás kell, de az két gyereknél is kellene: egy kocsi nekemKépKép és egy nagyobb házKépKépKép. De egyik sem gyerekfüggö, mindekettö akkor is kellene, ha nem lenne következö baba. Biztos lesz valamekkora költségnövekedés is, de azért nem olyan nagy, és egy csomót kompenzál az, hogy 3 gyerek után már elég jelentös (most még, és remélem ezt nem is változtatják meg) az anyagi támogatás (pl. 2 gyermeknél havi 8 ezer, háromnál már havi 30 ezer az adókedvezmény).

Dec8!

Ok, akkor még összebeszélünk babaágy ügyben!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zsani
csatlakoznék az előttem szólókhoz: Boldog szülinapoz Julinak!!!KépKépKép

Ági
Kell még a szakdoga?? Ha gondolod, elküldhetem postán is, v. ha nem kell elpakolom, de jelenleg baromira útba van, a párom minden nap megkérdezi, mi lesz a sorsa KépKép

Conti
Jó nyaralást!!!

sasha
látod a természet mégsem bakizza el a dolgokat - jelen helyzetben lehet, hogy nem is lenne jó most mindjárt még egy baba, hiszen látod, hogy mostanában mennyire ki vagy akadva soxor Kép először inkább gyűjts erőt, fel a fejjel, visámság, boldogság és utána, hidd el, jön is majd az új apróság!!KépKépKép

Conti
de igenis van máshol, máshogy!! én speckó csak dícsérni tudom a páromat ilyen szempontból!! KépKép

Kryss
jó, tudom, most nem vagy, de ma olyan jót görkoriztunk családostul KépKépKép Dodesz mondjuk átaludta az út felét, de a másik felében meg jókat rötyögött, mert az apja bohóckodott előtte KépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Áfonya
Honnan szeded ezeket a gyönyörű képeket? Én is akarok a picikémről ilyet !!

zsani JULI!
Boldog szülinapot!!!

Ági
Ahogy elmondtam apjuknak a nagy hírt. Rögtön közölte, hogy ha fiunk lenne legközelebb legyen Samu. Mondom mi van? Mi nem tervezgetünk még gyerek? (úgy látszik ő igen)

Sasha
Hannának először a tapsolást akartam megtanítani, azóta integet, billgetei a fejét ha kér valamit, és csip-csip csókázik, de tapsolni nem hajlandó. Kép
Én ma olyat akartam elkövetni, hogy megmosom a hajam, és leborotválom a lábam (juj), aztán lemosom a konyhában a dolgokat. Mondom reggel apjuknak (aki ma du. 2-ig nem dolgozott, 2 hete először volt egy fél szabad napja), azt mondja ok. Majd látom, hogy csomagol, (a gyerek turbózik a padlón) "hova mész" A haverjához indult dobolgatni. na mondom ez jó. Erre azt mondja legyen együtt a család menjünk mind. Mondom fürdés, hajmosás, takarítás!!! Erre kaptam 5 percet erre az egészre + a gyereket is rakjam össze, mert ő siet. Na én is ordítottam vele, majd bőgtem. Nagyon jó volt. Én tudod mire gondoltam, elmegyek egy szanatóriumba aludni Kép.
A háztartás egyébként nálunk is nagyon ramaty. Régebben anyám átjött néha vigyázni a Hannára, amíg tárgyalásom volt vagy orvoshoz mentem, és rendet rakott, elmosogatott stb. Most én csinálom ezt nála Kép. Szóval az enyém romokban. Nem vagyok egy nagyon igényes, de már rettenetesen idegesít néha. Ha előveszem a porszívót felébred a gyerek, ha ébren van, belenyúl meg minden egyéb. A konyha nálunk is az ő szobája mellett van, még kenyeret sem merek kenni ha alszik. Kép

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Sajna megkezdődött a bajnokság, enyim férj ismét focimeccsre vonult. Nekem is ki kéne találnom valami esti programot, kiváncsi lennék mit szólnaKépFürdetni még tudna, de a szopival gondban lenneKépKép

Házimunka
Én se tudok máshogy porszívózni, csakha a férjem vigyáz a dedre, mert ha alszik felébred, ha ébren van bömböl a hangjától. tiszta apja, aki még a házból is kimegy, ha meghallja a hangját a masinának. egyébként rendes és játszik a Gergővel, vagy kiviszi a kertbe, de azért néha a játék.hu-n köt ki Gergővel a kezébenKép

Zsani
Boldog szülinapot Julinak! Volt ünneplés?

Beszti
Ugyan, hogy haragudnékKépKépIgazából csak egy talin találkoztunk, de akkor nem beszélgettünk. De azért nem baj, hogy letámadtalak?Kép Édin aludt Nátán a kendődben. Enyim gyerek ma 2*20 percet aludt oda-vissza a kocsiban. De azért jól bírta a gyűrödést.

na megyek, holnap talán lejutunk a Velencei-tóra.
Jó hétvégét továbbra is
Judy
Judy

Köszi a gratulákatKép
Külön köszi a tábláért, a képekért és a gifekértKépKép
Volt ünneplés, megpedig kétbabás, mert az index fórumos barátnöm kislánya is ma született, és átjöttek hozzánk dajdajozni.
A lányok nem nagyon értették, hogy mit ugrálunk körülöttük, de élveztékKép Szétdúlták a tortát, aztán együtt áztatták le magukról a kádban. Aztán meg játszottak az ajándékokkal, és baromira felélénkültekKép A tortaevészet elött már olyan álmosak voltak, hogy rossz volt nézni.
Fürdés után meg ezerrel beindultak, ugyhogy vegul majdnem fél 7-ig maradtakKép) (bocs, a mondat felét ékezet nélkül irtam, mert a másik gépen nincs ékezet, és az elöbb ott ültemKép)

Anyósom persze megint alakitott: képzeljétek, nem jött át hozzánk, mert megsértödött... Merthogy mondta neki a férjem, hogy kéne jönni iziben, mert álmosak a lányok. Szegény férjemen látszott, hogy teljesen megbántódott. Néha azt gondolom, hogy ezt a nöt jól le kéne fejelni hogy észhez térjen, hogy van egy baromi rendes/értelmes fia, meg egy frankó unokája (mondjuk én baromira nem sajnálom, hogy otthon maradt, de elég égö, hogy ennyire leszarja a fiát meg az unokáját)... De biztos "jól" fogja kivenni magát, mikor a közös ismerösök/rokonok kérdezik, hogy anyósom hogy érezte magát, én meg mondom hogy ott se volt. Na, ettöl el szoktak ájulni, és szerintem nem hiszik el.
Na, mindegy, le van ejtve. Nem akarok csúnyákat irni, mert kinyomtatom a jókivánságokat Julinak a BabanaplóbaKépKép Aztán ne mondja már, hogy az anyja egy tapló voltKépKépKép

Na, jó éjt mindenkinek.

Ja: lesznek képek, csak most nem tudtam felrakni a tar.hu-ra. Pedig ezért maradtam fenn.

zsani
zsani

Sziasztok!

Elbúcsúzom 10 napra, holnap reggel indulunk, bepakoltam a fél házat.
Van lenn bogláron egy netcafé, legalábbis két éve még megvolt, oda biztos benézek, és ha már ott vagyok, akkor majd bejelentkezem ide is.

Képzeljétek Betti ma többször is mondta a nagyanyjának, hogy "mama", olyan jó neki!!

Conti, Betti

conti

Sziasztok, képzeljétek, ma strandoltunk!!! KIs előedzés a 7végi Balcsizásra Kép. Dodesz kapta a karúszóit és spuri be a gyerekmedencébe, ki se lehetett szedni. Teljesen egyedül elúszkált, elmászkált, éppen néha ránk nézett, hogy ott vagyunk-e de egyébiránt nem igényelte, hogy megfogjuk vagy babusgassuk. Tök önálló volt, mi meg tökre el voltunk hűlve tőle KépKépKép és persze dagadt a májunk rendesen, mindenki őt dícsérgette Kép

porszívó
nálunk meg porszívómán a gyerek, imád vele játszani, közben brummogva motorozik KépKép de alvás közben is használhatom, nyugodtan alszik tőle - viszont orrot fújni továbbra sem lehet, abból azonnali ébredés és bőgés lesz Kép

Rit és úszóbajnok Dodo

rit

anemona7

Zsani
Én anyósom is nagyot alakított ma. Azt modja tegnap délben, hogy átugrik du. mondom nem leszünk itthon, úgyhogy ne tegye. Erre akkor ma, mondom ok. 4 körül jöjjön, mert apjuk de. dolgozik, aztán este megint. 5-kor még sehol, felhívom, azt mondja majd lassan elindul és 6 körül jön. Mondom neki akkor már ne jöjjön, gyerek nyűgös, megy aludni, de ő főzött meg minden, csak egy percre benéz. Mondom neki a gyerek aludni fog, apja nincs itthon, (nekem meg semmi kedvem végighallgatni őt). Úgyhogy megsértődött. Megjegyzem egy hónapja felénk se nézett most meg rettentő fonots lett. Na ennyit erről. Akkor amikor szükségem lett volna rá, akkor baromira elfoglalt volt persze. Manci 6-kor már aludt.

dec8
dec8

Sziasztok

Nekunk nagyon melos hetvegenk volt.Anyueknal kipakoltuk a szobat ahol majd lakunk ideiglenesen,Tudjatok az a rumliszoba tipus volt aminek mar neki kellett volna allni.Szoval 2 napig pakoltuk,de mostmar ures es johet a festo festeni.
Alex nagyon jol turte rumlit ott nyomult koztunk ,segitett ezerrel : )Meg jo hogy nem egy hisztis gyerek mert nem nagyon volt aki csak ugy kulon vigyazott volna ra.Apukam aki ez a szemely lett volna termeszetesen dolgozott: )

Zsani
Boldog szulinapor utolag is Julinak!!!

Mano
Jatek rendeles leadva; ))0Jovo het kozepen kiderul hogy meg tudta-e venni.Remelem anyosod nem akasztott ki nagyon : )))

Rit
Na akkor persze hogy jok mega 68-as ruhak : )))

Sasha
Fel a fejjel,gondolom egy rossz idoszakod van most.Teny es valo hogy kene azert segiteni az apaknak is.Persze Ok dolgoznak de mi is csakmi itthon sajnos ezt kevesek ertik meg.
Es en pedig nagyon sokat dolgoztam Alex elott soha nem voltam olyan faradt mint mostanabanegy nap utan,ezt kene ugye toleralni
En nagyon szerencses vagyok ebbola szempontbol.Iszonyu sokat segit es ugyanolyan rend es tisztasagbuzi mint en : )),szemetkivives,vasarlas,porszivozas, ezek mindig az O reszortjai.Enyem a fozes,mosas,vasalas,takaritas,gyerek : )))
Ez igy pont eleg mert nem idegeskedek azon hogy rendetlenseg van mert ha latja hogy kene akkor segit.Eddig konnyu dolgom volt mert Alex csak most kezdett maszni,igy akkor csinalok mindent mikor alszik,vagy az eteteoszekben is szepen elul fel oracskat.Es hat ez a 62 nm lakas nem a vilag ezt konnyu rendben tartani : ))Majd a kovetkezoval mar lesz nemi nehezseg ha ket babo lesz,de majd azon raerunk meg gondolkozni : ))

Na megyek teregetni amig a pasik elmentek a ferjem haverjahoz.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Ági!
Gratula a kistesóhoz, vigyázzatok magatokra nagyon! Mi még legalább 3 évet várunk, szeretnénk költözni, kicsit rendezkedni és utána jöhet a baba ismét, bár én már most is szeretnék. De az tuti, hogy a másodikkal legalább 2 évet otthon maradok.

Dani is tud szívószállal inni kb. 10 hónapos kora óta. Üvegből is lazán iszik, a ligetbe mindig másfeles ásványvízzel járunk. Ő is lemászik a kanapéról, ezt kb. 2-3 nap alatt megtanulta. Tapsol, megmutatja kérdésre, hol a feje, füle, szeme, lába keze és most a legújabban a nagy pockátKép Képeskönyvben rámutat a cicára kutyára, kacsára, macira, mondja a labdára hogy da és egyszer már mondta, hogy Danone Kép Igen Kép, amikor uszonnára Danone joghurtot adtam neki, ill. gyakran kap azt.

A csip csip csókát nem komálja, elhúzza a kezét, de nem csodálom, én is utáltam ,amikor csipkedték a kezem.

Most próbálkozik önállóan a kanállal evéssel, ha próbálom etetni, akkor úgy nem kell, de ha kap egy kanalat, ,akkor boldogan teszi be a szájába óriási nagy maszatolások közepette. Ma pl. annyira buzgolkodott, hogy az egész tányér tökfőzelék a parkettán landolt, képzelhetitek...

Az én párom mostanában igen házias lett, nekiáll mosogatni, azt hittem nem jól látok! Mindezt a nyaralás óta... Szóval lányok, irány nyaralni!!! Kép

Sasha
Próbálj meg megnyugodni, , gondolj a boldog percekre Gabcsival és Csabival, aztán minden szebbnek fog látszani. A férfiak pedig sajna férfiból vannak....

Péntek délután felkerekedtünk négyen Párom, Dani, amnyósom és én, hogy majd úszunk a Margistzigeti Sportusziban, vittünk karúszót is. Még jó, hogy a kasszánál megkérdeztem, ,hogy 2 év alatt kell-e Daninak jegy, mire nekem esett a nő, hogy be ne merészeljem vinni, ,mert 4 év alatt nem lehet, ,ez van a szabályzatban. Hihetetlen szarul esett, mondtuk, hogy már 4 hónaposa kora óta járunk úszni 1,50-es vízbe, a margitszigeti gyerekmedence ezzel szemben 1,20. Szóval autókáztunk egy tök feleslegeset (nem baj, legalább vezettem), pedig már a bőrünkön éreztük a vizet.

Rit
Ti hova jártok? Palatinusra? Ha, oda, az milyen eü-baba szempontból?

Most ennyi, megyek Dr. Szöszit nézni HBO-n!

cupp
gumicukor és dani

Zsani
Boldog 1 évességet neketek!!

Jaj!
A lényeg http://ocsidani.fw.hu oldalon új képek Daniról

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönönés és köszönet, a szép szavakért! Most név szerint nem tenném, de mindenkit elolvastam. Jelentem mára jobb volt a helyzet. Szerencsére ezek a kitörések nálam olyanok mint a múló rosszullétek, jönnek-mennekKép Szal mára már nyoma sincs. Ma dél körül kiszaladtunka Csepeli bányatóra anyósék után. Ők vittek grillsütőt, ezért én meg tarját jól bepácolva. Megebédeltünk, fürödtünk egyet, majd mentünk tovább anyukámékhoz, utána meg egy eddig -általam- nem ismert rokonomékhoz. Apukám unokatestvéréékhez. Jól eldumáltunk, volt kávé, süti, dinnyeKépKépKép Este értünk haza, persze a reggeli kupit nem csinálta meg egy jótündér sem. Gyors szőnyeg alá söprés és jöhettek anyósék tortázni. 4-én lesz Csabi szülinapja. Tegnap meg anyukámékkal tortáztunk, meg voltunk kínai piacolni is. Vettünk ezt-azt. Én teljesen le vagyok döbbenve. Még ott se talátam a fiamra fekete "ünneplő" nadrágot.Kép Tudjátok megyünk esküvőre Erdélybe és ott még azért szokás kiöltözni a templomba. Nem vagyok hívő, de azért tiszteletben tartom más szokásait, hitét... Szóval már 2 hete keresek kisnacit. Sehol se kaptam. Van 102 mérettől. Gondoltam megveszem és levágom a szárát, de hát a gumírozása nem egy pókhasú csecsemő derekára van méretezve, így nem megy rá. A lényeg, hogy se a La Halle, se a Babaház, se a kínaiak, se semmilyen babaüzlet nem tart ilyen pici kisnacit. De bezzeg a kislányoknak szebbnél szebb fodros-bodros-csipkés meseszép álomruhákat láttam már újszülöttre is... Ez igazságtalanság! Most mehetek varratni. Még szerencse, hogy a sógörnőm megcsinálja.
Jaa, kisfiam 1 hete játsza velem azt, hogy nem alszik el rendes időben. Hétköznap van, hogy 2x alszik, van hogy 1x. Ha 2x alszik akkor a délutáni alvásnak kb 4-5-kor van vége, ha csak 1x alszik akkor olyan 3 körül kel. 10 előtt se így, se úgy nem tudom ágyba dugni. Ma meg ráadásul fél 12-ig nem volt hajlandó elaludni, így csak a kocsiban aludt 20 percet. Utána délutána 2-től aludt kb 40 percet amíg anyumékhoz átértünk, meg este 6-kor hazafelé 10 percet. ÉÉÉÉÉs? 11-kor aludt el... Már csak röhögni tudok rajta. Persze a mosogatással most végeztem, most mehetek hajat mosni, meg zuhizni, a banyató után... Remélem a holnapi reggelt ezek után nem kell 7-kor kezdenem.

na megyek is
puszi
sasha

Ja! Dec8.
Irigykedem ám hogy a lyányodat már 6-kor sikerült ágyba dugni...KépKép

Kép
sasha

Nahát!

Mindenki lustizik még?Kép
Nem írtam, hogy Gábor fiam már foggal rendelkezikKépKépKép
Nem írtam az sem, hogy egyre többször veszem észre, hogy csak ímmel-ámmal kapaszkodik, ha áll, inkább csak támaszkodik, de ha olyan akkor fél pillanatra elengedi. Leülni nagyon sokszor úgy ül le, hogy leguggol és lehuppan finoman a fenekére egyensúlyozva.
Megtanulta kinyitni a szekrényajtókat... Van nekem jó világ. Most pakolta ki az ágyneműket...Kép

pusz
sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Mostanaban megint jo gyer a forgalom. Gondolom mindenki nyaral, vagy koltozik...Kép

Mi is mar keszulunk a koltozesre, ami pont 2 het mulva lesz. Addig mindent egyedul szervezek meg, mivel ferjecske elrepult Azsiaba.

Nem tud valaki egy jo koltozkodos ceget? Olyat szeretnek, akik ossze is pakolnak, meg ki is csomagolnak.Kép
Tegnap irtam egy listat az elintezendo dolgokrol... ronda hosszu lett. De igyekszem, es tok jo hogy az anyukam velunk van es segit, mert Manoval ketten nem sokra haladnank.Kép Most is mar ki is takaritottam, pedig meg fel 10 sincs.Kép Ugyes vagyok?Kép

Emilia kicsit kereste az apjat masnap reggel, de jol elvan a nagyival. Iszonyu izgaga lett mostanaban, annyira tetszik neki a jaras, hogy negykezlab mar nem hajlando kozlekedni.Kép Felall, korbekemlel, hogy ki van a kozelben es egy kezet kovetel maganak, vagy fogja es nekiindul egyedul.Kép Kedvenc szorakozasa, hogy kettonk kozott futkos ide-oda nagy kuncogasok kozepette. A szopizas is ugy nez ki, hogy kozben autot tologat a mellkasomon.Kép

Uj "szavai" a nyamnyam, (mikor eszik a kezeben levo Lego babakat is etetni kell.Kép} Es ha faliorat lat tik-tak gyanant hangosan csetteg a nyelvevel. Es egyre tobbet mondja hogy anya.

Ilke, Dio hol vagytok?

Na megyek is kilincset venni.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Megegy dolog.

Sajnos szombaton este 10-kor a baratnom korhazba kerult (en vittem be) es mivel daganata van ugy nez ki ki fogjak operalni a mehet....KépKépKép Megszakad a szivem. (35 eves es nincs gyereke)

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Tenyelg ugy nez ki mindenki nyaral.Nekem is az osszes baratnom valahol sutkerezik,ugyhogy talan elkezek nehany dobozt megpakolni a heten : (
Alexnak megint jon a foga es ejszak egy jo fel oras hiszti utan kenytelen voltam Panadolt adni neki.Nekem emg afejem fajt egesz este meg ejszak is ugyhogy en emg Aspirinnel tudtam csak 2-tol jol aludni.
Ma az udvarunkon vagjaka fuvet, ezoersze tok jo de iszonyat hangos es ilyenkor Alex nam nagyon akar aludni vagy csak keveset ugyhogy kenytelen leszek elvinni setalni ebben a melegben is .

Sasha
Csatlakozom hozzad,mostanaban nalunk is csak 9 utan van alvas.Sajnos az elmult 2 honapban mindig belaudt a kajcsiba este igy nem ebren tetuk a kisagyba.Most hogy mar felkpaszkodik terdre igy ott terdel es hisztizik a kisagyban es ragja a szelet.Szoval iaba tudott mar magatol aludni teljesen elfelejtette : (((
Talan azert mert 2* alszik napkozben,vagy passz.
Ugyhogy mindig megszakad a sziven a sirasatol.PErsze bemegyunk egy csomoszor de minimum 20 perc mire elalszik.

Gumicukor
Alex szereti a csip-csip csokat,mert en nem csipkedem a kezet csak egymasra rakjuk es ugy le- fel mozgatjuk.Nagyokat nevet a vegen: )

Nyuszi
Tenyleg van olyan ceg aki megcsinalja mindenzt,elmegy felrajzolnak mindent hogy hogy van es aztan az ujban kipakoljak a rajzok szerint.Persze nagyon draga csak meg tudja fizetni az ember.
Tenyleg jo hogy anyukad ott van.Nekem is ok lesz a kotozes de remelem tuleljuk.Egy vasarnapi nap koltozunk es anyu szombaton reggel mar elviszi hozzajuk Alexet,legalabb lesz idonk pakolni nyugodtan.
Ja es hat nem beszelve a sorbanallasrol a 0-as szamlakert a Gazmuveknel,Elmu,stb : )))Jo kis moka ez mindenkinek : )
Szegeny bartatnod ez szornyu dolog,jobbulast neki.

Tenyleg csajok aki uj lakast vesz:
Nekunk most kijott egy illetek csekk hogy a garazs ugye nem szamit bele az illetekmentessegbe igy fizssunk ra 10% illeteket.Azt hittem a guta megut,nem eleg hogy az adozott jovedelmedbol veszed a lakast a garazsra azert fizessel illeteket: (((
Nem beszelve arrol hogy megszuntettek az adokedvezmenyt a hitelre ,ami evi 240 Ft ,remelem azert az alacsony kamat megmarad.

Na jol van kipanaszkodtam magam.
Nem is ez a lenyeg ,hanem hogy van egy edi-bedi babank : )))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Helló!

Nyuszi!
De jó, hogy ti már 2 hét múlva költözhettek. Jajj, hát pakolni kell, persze, meg ki is, de szerencsére ott van a bébicsősz, ráadásul ingyen és bérmentveKépKépKép Bárcsak már mi tartanánk itt, de az még jővőre lesz, ha minden klappolni fog. Ha jővőre is ugyanilyen pechesek leszünk mint idén, akkor költözhetünk 05-ben...

Kataa!
Gábor meg cicin alszik el és azt csinálja, hogy becsukja a szemét (itt én mindig azt hiszem, hogy na most, most elalszik) és kb 2 perc nem telik bele kipattan a csipája és elkezdi mondani felemelt kézzel a mutatóujját feltartva, hogy: ajaj-gaj-gaj. Ekkor megfordul, felül és elmászik... Valami fontos dolog eszébe jutott és megy. 15 percig elvan. utána már kezd megint nyűgösködni, és újabb 15 perc múlva már hisztizik a fáradtságtól, dörzsöli a szemét... Szóval én minden áldott nap este 8-tól altatok fél óránként. Tegnap 3 órán keresztül...

Pocok!
Köszi a tippet, madj kipróbálom, bár igazán nem értem, hogy hogyan fogom kivitelezniKép
NÉha nekem is olyan érzésem van, hogy 3 gyermekkel rendelkezemKép A gyereket most altattam el, a másik dolgozik (egyébként egész reggel nyafogott, hogy milyen fáradt, miközben ugyanazt csináltunk tegnap mindketten, csak én még gyerekeztem is és éjfélig mosogattam, pakoltam), a kutya meg itt alszik a lábamnál, de mindig feltétlen úgy kell feküdnie, hogy valamilye hozzám érjen. Már néha ettől is hülyét kapokKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Kataa!

Előre is köszi! Remélem valamelyik a kettő közül kaphatóKépKépKép

Sasha!

Mindíg vannak ilyen napok, de a lényeg hogy elmúlnak.Kép
Csatlakozom,a kutya minimum eg fél gyerkőcöt kitesz. Bár aze enyém most aza erkélyen hűsöl, az se zavarta hogy az Emma próbált vele játékot kezdeményezni, és a hátát ütögete, meg se mozdult. nagyon fáradt, hétvégén vidéki kutya voltKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Most már innen bentről a melóhelyről jelentkezem Kép Persze egy csomó melót rámzúdítottak, így nem unatkozom, most éppen befejeztem egyet és jöttem ide!

Anyósomat nemrég hívtam, mi újság. Éppen a ligetben homokozással ütik el az időt, rengeteg gyerek van, Dani rombolja a nagyon várait Kép, mehetnékje van. Állandóan 2 csöveshez szeretne odamenni, apósom pedig terelgeti el onnan.

Este kisírtam magam, hogy biztosan jól döntöttem-e, de ezt úgysem most tudom meg. Mindenesetre a legjobb kezekben van Dani, anyósomban maximálisan megbízom, nagyon szeretik és jó közöttünk a viszony is.

LAkás után iadókedvezmény:
Én úgy tudom (naptv-ben volt, ha nem tévedek), az igényelheti vissza a jelenlegi változtatás szerint, aki az első és új lakását vásárolja, de azt is csak 5 évig és nem a 20 évre. Mi úg néz ki beleesünk, hacsak jövőre nem lesz vmi újabb változtatás.

puszi
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hahó!

Pénteken volt nálunk egy család 3 gyerekkel, 10 éves fiú, 6 éves és 7 hónapos kislányok. Olyan jófejek voltak, tök normálisan viselkedtek a gyerekek, ilyenkor én is kedvet kapok hozzá, mi is 3-an vagyunk tesók.
Tegnap mi is strandoltunk a Velencei-tónál. Fél óra alatt lent voltunk, nagyon jó volt Gergő is élvezte. Pancsolt is, és a babakocsiban szunyált egy jótKépTényleg jó lesz beszerezni egy autót, akkor vihetném egyedül is.

Kataa, Gumicukor
Minket is érint ez az adókedvezmény dolog elég élesen. Nem tudom mi az utolsó álláspont, de én olyat is hallottam, hogy mégis megvonják, mivel hiteltérdemlően nem megállapítható, hogy mi számít új és első lakásnakKép Hát, így tervezzen az ember hosszútávra, ha még a kamatot is felemelik, mehetünk az adósok börtönébeKép

Gumicukor,
Ne keseredj el, bár biztos rossz érzés lehet távol lenni Danitól. De legalább tudod, hogy jó kezekben vanKép Nekem közel-távol nem lenne senki, akire rábízhatnám, maradna a bölcsi egy ilyen szitubanKép

Nyuszika
Jó készülődést, biztos szupi lesz az új helyen. Nálunk még mindig van rendezgetni való, pedig már lassan 2 éve itt lakunk, de ez a jó benneKép Barátnődnek a legjobbakat, ha lehet ilyet kívánniKép

Zsuzsa
Ez tök jó, hogy megemlékeznek a tejadókrólKépMeg is érdemled, ez nagyon szép dologKép Sajna én örültem, ha Gergőnek elég voltKép És miért vannak rossz tapasztalataid e téren?

pusz
judy és Gergő
Judy

Sziasztok
Zsani
utolag is BOLDOG SZÜLINAPOT JULINAK Kép

Ági
neked gatula az uj pocaklakohoz Kép

Conti
én is csak dicsérni tudom a páromat segit amibe tud Kép

Házimunka
porszivozni és takaritani tudok petikétöl de fözni nem igy az mindig akora marad amikor ö alszik .

Lányok
nagyon jol éreztem megam a balcsin petike is megtanult lépcsöt mászni és négykézlább mászik jokat aludt igaz enek az volt a böjtje hogy csak este 10-12 között lehetet leteni aludni akor is csak nagy nehezen Kép .

Pusz csics és Petike
csics

Na szoval ,ugynez ki hogy ma sem alszom delutan: )
Amig Alex aludt masfel orat, en robotoltam es amilyen kis ugyes pont akkor ebredt fel amikor a szekrenybe pakoltam be a vasalt ruhat,szoval lottek a piginak.Pedig egesz vasalas alatt arra gondolta mhogy de jo lesz utana ; )
Na mindegy igy most inkabb elballagok a postara.

Pocok
Kesz vagytok mindennel???Jo neked a heten valamikor????
Mar hianyolja Alex a haremet: ))

MAno
Na en ezert orulok hogy nincs kutyam: )))Bar amig nem voltak babusok gondolom egyszerubb volt.

Pocok
Ezt az uj lakas utani adokedvezmenyt mar megvontak ugyhogy szivunk.Gondolom Ti is kaptataok a Banktol egy tablazatot hogy x million hitelre mondjuk 10 evre mennyit kell visszafizetni.Na mar most ez eddig az adokedvezmeny figyelembevetelevel kevesebb volt mert volt benne allami tamogatas a hitel torlesztoreszletenek max 40%-a maximum evi 240e Ft.Igy mondjuk 10 ev mulva kevesebbet kellett volna visszafizetnunk mint amit felvettunk.De ezt most megvaltoztattak es tipikusan azoknak rossz akik legalis es tenyleges jovedelem utan adoznak,ugy mint a ferjem es anno en is.Szoval szivas ez is : (

Gumicukor
Mint a fentiekbol latod mar senki nem igenyelheti vissza : (((
Pedig nekunk uj lakasunk lesz es az elso kozos.

Judy
Mi is 3-an vagyunk tesok es nagyon jo.Persze a noverem messze van igy a batyammal kell beernem de legalabb 1 meg maradt itthon: )
Anno a suliban mindenki csodabogarnak nezett hogy 2 tesom van.Orulok hogy ez mar megvaltozott es hogy normalis csaladok is vallalnak 3 gyereket nem csak azok akik a segelyert szulnek.

Kataa

Kép
Kép
kataa

gumicukor
háááát bevallom én a Palát nem mertem bevállalni több szempontból se. Mi most a Dagályban voltunk, felújítva, szerintem le a kalappal nekik!! de tényleg, csak ajánlani tudom!! az ára mondjuk a szokvány itt Pesten, 1200,- pedig ugyebár a víz ugyanannyi mint vidéken Kép - ők hogy oldják meg 4-500,-ból??!
A másik az, hogy nekünk ez egyszerű is, tömegközlekedési szempontból, át sem kell szállni, csak elmetrózunk odáig Kép van babás bőven, így egyszerre uszizott az egész család, volt aki a cuccunkra nézzen Kép

Megnéztem a nyaralásos képeiteket, nagyon vagány!! Nálunk is most megy ez a majdnemfejreállok - stílus Kép Ja, akartam már kérdezni, hogy mitől lett ilyen kiálló a köldöke?? Sérve volt v. valami más?? Mert én is azon aggódom állandóan, hogy nehogy ilyen legyen, még mindíg nem áll rendesen szerintem, hanem egy kicsit laposkás, bár kifele sem áll azért. na ezt most jól leírtam...

sasha
én is ezzel küzdök - mármint Dodesz kb egy hete tanulta meg rendesen kinyitni a szekrényajtókat, most annyi a nyugalomnak. A játékok le vannak ejtve, kinek kell??!! - rámolás és rámolás a szekrényekből ez megy. Már leragasztottam az ajtót - persze, akkor meg magammal tolok ki, mert persze kapargathatok ezerrel, ha épp kell valami. Szóval ez van KépKép ma figyelemeltereltem: szoba közepére felállítottam a felfújható gumicsónakot vízzel töltve, most megy a játékfürdetés KépKép és ki-be mászkálás, a lakás kész uszoda KépKépKép

nyusz
úgy tudom Ilke is költözködik Kép
barátnő KépKépKép nem is tudom, hogy mit lehet ilyenkor mondani

adókedvezmény
csatlakozom Judyhoz, legutolsó álláspont tényleg az volt (hülye indok) hogy nem lesz, mivel hitelt érdemlően nem bizonyítható, hogy tényleg az első-e Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok!

Először is MINDENKINEK köszönöm a szülinapi jókívánságokat! Nagyon kedvesek vagytok Kép!

Zsani!
Julidnak utólag kívánok BOLDOG SZÜLINAPOT!
Egész hétvégén mentünk, mint a mérgezett egér, így csak későn jutottam gép elé, de gondoltam Rátok!

Ági!
Én is beállok az éljenzők sorába: HURRÁ BABA!!!!

Érdekes, én KIZÁRÓLAG porszívózni tudok Ádámtól. A partvisra egyből ráveti magát, a felmosóvízben pancsol, a vasalódeszkát rángatja, ha port törölnék, a lepakolt dolgokat mindig elhurcolja, szóval nem egyszerű Kép. Ja, és még mosogatni is enged...
A férjem egyébként sokat segít (már amennyit az ideje engedi), de nekem az a legnagyobb segítség, ha játszik a gyerekekkel, amig én csinálom a dolgomat. Azt viszont nagyon szívesen csinálja Kép. Csak azt sajnálom, hogy az éjszakai ébredésekbe nem tud besegíteni Kép. Bár megígérte, hogyha végre befejezi a sulit, akkor megtanítja Ádámot aludni, mert már nagyon sajnál Kép.

Hát, én is nagyon szeretnék még babát. Szombaton voltunk a férjemmel "kikapcsolódni", és egy csomó pocakos mamit láttunk. Irigykedtem is rendesen Kép. Pedig elhatároztam, hogy mindenképpen fogok "rendesen" is szülni a vákuum és a császár után Kép. Kérdés, hogy mikor...

Bocs, de most mennem kell, mert a gyereksereg éhes, és ki akar menni az udvarra.

Panda

panda
Halásztelek

Hali!

Gábor akkorát esett az előbb. Úgy megijedtem, de neki, hogy fájhatottKép Pont az asztal szélének az élére teli erőből. Nem értem oda, pedig nem nagy a szobaKép A fél homloka egyből bekékült és az asztal szélének a nyoma is meglátszik, egy véraláfutásos vonalka. Rohantam kifelé gyerekestül a konyhába valami hideg szerszámért ami lapos és nem kés. Az egész nem tartott fél percig, de már kékült. Akkora pukli lett ott. Mondanom sem kell, hogy egyetlen egy fémeszköz sem hideg... úgyhogy rohantam a jégért. Papírzsepire pillanatok alatt ráolvadt egy kis jéghideg víz azzal borogattam neki, de nem engedte, mert épphogycsak hozzáértem már sírt. Egyből elaludt a cicin utána. Remélem nem lesz nagyobb baja, meg tudom, esik még nagyobbakat is, de olyan rossz volt látni, mint egy lassitott felvételen, ahogy rosszul lép és esik.

na megyek mosni
sasha

Kép
sasha

Gumicukor
Mi a csipcsip csókánál nem csípkedünk csak egymásra tesszük a kezünet és billegtetjük, a hes-hes-hes tetszik neki igazán (látom Kataa is így műveli) (fel emeli a kezét).Kép

Sasha
Manci reggel 5-6 közt kel és ha ébren van úgy turbózik, hogy nagyon elfárad, meg én is. 7-kor már szinte mindig alszik, de sokszor már előbb is. napközben ált. 2-3x 1-2 órát alszik még pluszba. Szóval rendes kiscsaj.
Gratula a rengeteg foghoz, leköröztetek. A szekrényajtókhoz is, nálunk is most következett be. bár egyenlőre folyton rángatja, és felborul, csak később pakol.

Nyuszi
Nagyon sajnálom a barátnődet, sok erőt kívánok neki.

Hannának 5 foga van már!!!!!!!

dec8
dec8

Sziasztok!
Köszönöm mindenki jó tanácsát, tapasztalatát az ültetéssel és a felüléssel kapcsolatban. Panda, akkor szerinted tényleg lehet ültetni? Kismanó persze már szeretne ülni (ölben már alakul), de még mindig jobban megy neki, ha ehelyett négykézláb cikázik a lakásban.(A virágokat már kimenekítettükKép)
Tus
Tus

Sziasztok!

Én vagyok, csak tegnap nagyon kifáradtam. Talán a meleg...

Judy!

Tehogy, miért haragudnék? Nátánnak egyébként nagyon megy a kendöben alvás. Tegnap voltam tornázni, aztán hazafelé a villamoson elaludt (az a jó, hogy ilyenkor egy mozdulattal le tudom fektetni a kendöben, csak egy kicsit ki kell lazitani) és aludt hazáig és még itthon isKépKép. Összesen több, mint 2 órát. Pedig a villamos után HÉV-eztünk és buszoztunk is, meg gyalogoltunk.

Rit!

Elöször ebben a lakásban Beninél én sem raktam gyerekzárat a konyhaszekrényekre, akkor került rájuk mégis, amikor már térdig jártunk a müanyag konyhai eszközökben és dobozokban. Ráadásul az a tapasztalatomKép, hogy a gyerekeket abszolut nem zavarja, hogy elötte 2 pillanattal raktál rendetKépKépKép. De a gyerekzárak annyira jók, hogy azóta rajtunk kivül egy felnött sem birja kinyitni. Komolyan, elöbb fogja a fiam megtaulni kinyitni, mint a rokonok!Kép
Köldök: Nátánnak is ilyen, köldöksérve van. Azután alakult ki, hogy elkezdett "hasizomból" dolgokat csinálni (felülni), de a dokinéni szerint nem kell vele semmit csinálni...

Panda!

Rendesen szülni??KépKépKép Én is, de azért a császár után nem fogom beleélni magamat, hogy biztosan sikerül, mert az csalódás lenne. Megpóbáljuk! Igaz, én már szültem "rendesen", de azért szeretnék még "rendesebben"Kép.

Adókedvezmény: azért engem is bosszant ez az egész. Szeretem ezt a "rászorultság" szöveget is. Mi nem vagyunk "rászorulók", de azt hiszem, hogy ugyanugy az elsö lakásunkat próbáljuk emg összehozni, és tisztességgel nevelni két gyereket (és reményeink szerint hamarosan többet is). És ugyan nem létszükség, de azért nagyon jól jön az adókedvezmény. Amugy meg jó szöveg az egész (és mennyit lehet spórolni rajta), mert aki tényleg komolyan rászoruló, az meg a ugysem tud hitelt felvenni, ugye?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SashaKép
Bíztatásként, akkor elmondom, hogy milyen az én napomKép. Ja és azoknak az apukáknak is szól, akik dolgoznak és azt mondják milyen fáradtak ahhoz, hogy a gyerekkel foglalkozzanak munka után!

Reggel általában 6-kor kelés. Gyerek szopizik, pelenkacsere, öltöztetés, játék, nevetgélés, fejés, miközben készülődök a munkába. Amikor felkel és odamegyek a kiságyához mindig nevetek, mosolygok rá, mert az, hogy milyen kedvvel/arccal köszöntöm őt reggel alapvetően meghatározza a napot. Párom alszik addig amíg be nem viszem hozzá Chris-t, hogy indulok dolgozni.

7.15-kor lelépek munkába (BKV), dolgozom, gürcölök, hogy megélhessünk (és nem azért mert karrierista vagyok, inkább maradnék otthon, de nem lehet), míg párom otthon vigyáz a gyerekre és megcsinálja az alapvető hátzartási munkákat, mint a mosogatás és a kertészkedés.

Este 6.30-ra érek haza. Le sem teszem a cuccomat, párom kezembe adja a gyereket, hogy mostantól az enyém, vigyázzak én rá, mert ő már fáradt.

Nekiállok főzni majd minden este (mert páromnak általában nincs ideje rá a gyerek melletKép),(persze könnyűt és gyorsat, de az is eltart kb 30 percig) miközben játszok a gyerekkel, és magyarázok neki, hogy most mit csinálok és közben boldog vagyok, hogy vele lehetek. Kajálunk, és mialatt eszem etetem a gyereket gyümivel.

Fürdetés, este 8-9 között altatás alvás. Ezt mind én csinálom.
Kismanóm általában 1-2x felkel éjszaka, ahogy elkezd nyöszörögni már ugrom is ki az ágyból, hogy megnézzem mi baja van. Persze ilyenkor szomjas (én is megszomjazom éjszaka ilyen melegben) úgyhogy megszopiztatom. Vissza aludni, reggel 6-kor pedig kelés.

Ehhez még hozzájárul az, hogy fősulira járok és éjszaka marad időm tanulni vagy nagy ritkán hétvégenként (persze a nyár az kimarad).

Hétvégén a gyerek szinte csak "nálam van" hiszen boldog vagyok ha velem lehet, úgyhogy általában ki sem engedem a kezemből. Sokat utazgatunk, kirándulunk, babúszásra én viszem, de persze a hétvégi takarítás, mosás és főzés rám marad.

Persze mindenkinek van rossz napja, nekem isKép, de ha a gyerekemről van szó végtelenül türelmes vagyok még akkor is ha olyan fáradt vagyok hogy csak na.

Úgyhogy kitartás, és anyukád példájából okulva sohase bánj úgy a gyerekeddel, ahogy anyukád "bánik" veled. Nem szeretném, ha sértésnek vennéd ezt a mondatot, hanem inkább, hogy lásd, hogy amennyire neked szükséged lenne 1-2 jó szóra, ölelésre anyukádtól gyerkőcödnek is egy kis extra szeretetre (mert bizti vagyok benne, hogy nagyon sok szeretetet kap így is) van szükségeKép Fel a fejjel, és drukkolok a kistesóért.

LányokKép
Lenne egy kérdésem. Császár után mikor ajánlatos újra bebabásodni? Azért kérdem mert novemberben szültem császárral és most idén novemberben szeretnénk élesben nyomulni a kistesóért. Van ebben már valakinek tapasztalata? vagy valahol egy topik erről?

Pusszantás mindenkinek,
Moni
mj__móni

mÓni
Hát te aztán nem vagy semmi!! - és még nekem mondta itt valaki, hogy mennyi ebergiám va, de bevallom, hozzád képest most úgy gondolom semmi!! KépKép hiszen én nappal "csak" a gyerekkel vagyok, játszunk, eszünk, takarítunk együtt a családos együttlétek alkalmával meg csavargunk, kirándulunk. Szóval nálam a munka is meg a tanulás is kimarad a csomagból, bár most erősen gondolkodom rajta, hogy szeptembertől azért bevállalok valami tanulást Kép

Beszti
És aztán magától visszamegy majd a köldöke??
A bútorzáron én is gondolkodom erősen, csak azért nincs, mert itt a belvárosban nem tudom hol lehetne kapni, a Megatoys meg majd akkor lesz aktuális, ha úgyis megyünk majd autósülést venni Kép - a legújabb újitásom a kötözéses módszer, volt egy olyan zsinórunk, aminek az egyik végén van egy gumigyűrű. Ezt akasztom az első gombba, aztán a zsinórt szépen elvezetgetem a szekrényajtó és a 3 fiók gombjai között. Így ő nem nyitja ki, nekem meg annyira nem időigényes, mmivel a gumigyűrűnél fél másodperc alatt meglazítom és máris nyílik minden. A tv alatti mágneses üvegszekrényzhez viszont még ötletem sincs. Azt rámolja ezerrel mostanában KépKépKép

Te miért nem inkább autóval jársz tornázni???

Na megyek lepihizek én is, most aludt el, reggel viszont hajnalban keltem mert voltam futni - fáradt vagyok elég vacak éjszakánk volt.

Rit és Dodo

rit

anemona7

Moni

Végre valaki aki szintén hasonló cipőben, mint én. Én is hasonló miatt jöttem vissza dolgozni. Nekem annyival jobb, hogy többet láthatom a kis kukkerest. Én is főzök kétnaponta uúgy, bár ez ma még csak a 2. munkahelyi napom. Kitartás!!! Én is bölcsis voltam elég korán, mert anyukáméknak is kellett az a rohadt pénz... De nem érzem, hogy más lenne a viszonyunk, megkaptam mindent, szeretet, törődést még ha bölcsiben is voltam. Még emlékképeim is vannak abból az időből 1,5 éves koromból. Pl. a jobb kezem kisujját egy fatörzsön futkározó hangya megcsípte Kép, mindig sárga műanyagbögréket tettek le egy tálcán kockás plédre az udvaron Kép Még a bölcsis termünk bútorelrendezésére is emlékszem. Évente párszor pedig találkozni is szoktam a dadámmal, egy fodrászhoz járunk Kép Nagyon emlékszik rá, anyukám szerint nagyon szeretett engem.. Hát ennyi.

Rit
Igen Daninak sajnos van egy kis köldöksérve, ragasztgattuk szorgalmasan, de nem sokat javult, szerencsére rosszabb sem lett. A gyerekdoki szerint csak esztétikai szempontból zavaró, ettől még nem zavar semmilyen más szervi fejlődést. Elvileg ha majd később sportol, visszaállhat. Műtétileg is korrigálható kb. 4-5 éves korban érdemes ezzel foglalkozni.

Nekem is és a férjemnek is sokáig kiálló köldökünk volt, aztán egyszer csak visszament. Mondjuk mindketten sportoltunk, lehet azért. Apukámé is kiálló a mai napig, gondolom ez családi örökség.

Kataa
A lakáskedvezmény megvonását még nem döntötték el, tehát még nem biztos, hogy kimaradunk az egészből. Anyósom eléggé naprakész ezekből a politikai dolgokból (TV, rádió, net, újságok) és mondta, hogy majd az őszi ülésszakon kerül döntés alá.

Tehát még reménykedhetünk.

pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Hello Mindenkinek aki nem nyaral eppen.

Mi is azon gondolkozunk hogy meg a koltozes elott egy kicsit lemenenk Balcsira,ugyhogy csutortokon irany,remelem hogy a ferjem is tud szabit kerni,drukkoljatok : )

Ma a valtozatossag kedveert a szomszed tarsashazban van funyiras ,de erdekes modon Alex mar 1 oraja alszik kint a teraszon a babakocsiban : )
En meg mar szuper ugyesen mindennel vegeztem mar: ))

Tegnap itt voltket szingli baratnom es megallapitottak hogy milyen jo is nekem nem kell dolgozni jarni ,csak ithon uldogeleka tiszta lakasban.Mondtam,jo vicc,de most minek magyarazzam,ugysem ertenek,majd rajonnek ha lesz csemetejuk.En si mindig irigyeltem a kismamakat amig dolgoztam,de most jovok ra hogy az volt am a gondtalan elet : ))))

Rit
Hat vegyel gyerekzarat,akkor nem pakol majd.Nekunk is van,igy csak rangatja az ajtokat es mergelodik hogy ez a szekrenya mult heten meg nyithato volt: )
Persze egy kettore nem tettem,had legyen neki is valami orome.Sokkal jobban lejatszik a muanyag dobozokkal a mig en fozok.

Panda
Nalunk is megy a sopru hajkuraszas,ha meg elveszi tolem akkor sopor,mar csa ka jo technikat kell megtanulnia : )

Sasha
Hu ez meg csak most kezdodik,remelem Gabin mar csak a kek folt emlekeztet az esesre.

Beszti
Teljesen igazad van,mi sem vagyunk raszolrulok de azert szeretnenk egy nagyobb lakast hogy minden gyerekenek kulon szobaja legyen.Oruljenek hogy megvesszuk magunknak es nem kell az allamnak adni a penzt hozza.
Pont a kozepreteget is kene ezzel tamogatni hiszen ok a jelentos adofizetok.
Hat ez az, akinek nincs eleg fizetese meg jo hogy nem tud hitelt felvenni,kulonben hogyan fizetne a reszleteket.Ez mindenhol igy van a vilagon hogy kell hozza toke.

Mjmoni
Egy ev az ajanlott a szules es a teherbeeses kozott csaszarnal.Legalabb is az en orvosom ezt mondta nekem.
Tenyelg szeretnetek meg egy babat?/Es azzal is a ferjed marad otthon??
Ne mirigyellek hogy dolgoznod kell.
Nekem is van ilyen ismerosom aki igy csinalta de a pasi csak 1 gyereket vallalt be.De teny es valo hogy az az apuka aki mar volt babaval otthon tudja ertekelni hogy mit is csinalunk mi egesz nap : ))
Egy ugyfelem a munkahelyemrol is mikor megtudta hogy elmegyek szulni,nagyon szepen beszelt az anyak szereperol az elso evekben amig otthon vannak.Kiderult hogy O is volt otthon fel evet amig a felesege nem tudta mashogy megoldani.

Pusz mert felebredt.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Helló!

Móni!
Nem semmi, hogy mennyi energiád van. Vagyis azt hiszem a fele muszálybólKép Hát igen, legszivesebben én is a páromra sóznám a gyerkőcöt mikor hazajön, de csak azt várom el tőle, hogy levigye a kutyátKép Azzal talán még boldogul. Kép

Kataa!
A jelgelés úgy tűnik használt, mert csak a vágás v. véraláfutásos csík látszik csak, nem kék körülötte márKép Egyébként már tegnap este jól volt és alkotott...

A szárazárus szekrényt (tészták, teák, cukor, só, olaj) már átrendeztem. A kibontott zacskók felkerültek egy magasabb polcra amit nem ér el. De az olajnak nem találtam helyet, így ideiglenesen azon a polcon maradt amit éppen hogy csak elért. Tegnap este be is mutatta, hogy mennyire. Épp nem értem rá még egy percig, és addig az olajat levarázsolta, a kupakot lepattintotta és az üveget fejre állította. Nah, hát persze, hogy úszott az olajtól minden. Még a gyerek isKép Hívtam a párom, hogy ha akar egy jót röhögni akkor jöjjön... A gyerek egyhelyben mászottKépKépKép Csúszott a kő és hát őfelsége nem haladt egy centit sem.Kép

Hát igen... az engedékeny szülő.
Viszont Gabi fél a fürdéstől. 1 hete már nem használom a kiskád-a-nagykádban verziót, hanem csak a nagykádban fürdik. Első napok szuperek voltak, de 3 napja amint berakom éktelen ordításba kezd.Kép Bármi hangos zaj és fél. Pl, pórszívó, turmixgép, zuhany! folyik a víz akádba és annak a nagy hangja is... Nem igazán értem, hogy miért.
Gabinak 2 napja megy a hasa. Nem rakja teli a pelusokat, hanem csak kicsi hasmars, valószinű, hogy még mindig jön egy foga. Tuti napokon belül kibújik a bal alsó 2-es is és így már 8 foga lesz.Kép Este is végül panadol szirupot kaptt, mert vergődött, toporzékolt (fekve), de dentinox gél nem volt, csak a tinktúra, az meg sz*rt sem ér.

Hétvégén megyünk erdélybe lakodalomba... Hát nincs nagy kedvem utazni. Ottlenni már igen, de a minimum 4 órás kocsikázáshoz semmi kedvem. Ráadásul nem hajnalban indulunk, hanem reggel. Ez azt jelenti, hogy a gyereket végig szórakoztatni kell majdKépKép Kb 7-kor indulunk, ekkor szokott felkelni és 11 körül érünk oda és ekkor szokott elaludni... Jobban örülnék, ha 4-5 között indulnánk, mert akkor visszaludna még. De nem lehet sajna, mert este-éjjel meg talpon kell lenni, így ki kell aludni magunkat.

na puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok,
Nem is tudom, mostanában nincs kedven írni, inkább csak olvasgatok...

Most én is dilemmázok a dolgozáson: tegnap voltam "interjún" a leendő munkahelyemen. Rendesek voltak, és a marketing manager épp hogy a nyakamba nem ugrott, hogy mikor megyek már, és hogy 2-3 főnök is pályázik rám... Viszont szeretnék hamarosan 2. gyerkőcöt is, akkor meg nincs értelme pár hónapra visszamenni. Viszont x év múlva, mire a kicsi megnő, ki fog rám emlékezni a melóhelyen? Fogalmam sincs, mi legyen. Talán mégis inkább a gyerek...

mj móni, gumicukor,
Minden tiszteletem a tiétek...

Bölcsi: biztosan ki lehet bírni, de én sajnálnám épp akkor leválasztani magamról a gyerekemet, amikor végre egy kicsit tudatosan is elkezd kötődni... A tesómék meg úgy jártak, hogy folyton elkapott valamit a gyerek a bölcsiben, és ki kellett venni.

Lakáskölcsön: minket nem érint, ugyanis esélyünk nincs új lakásra...

Zita
parazita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?