Judy!
Remélem nem haragszol
, hogy nem ismertelek meg elsöre, de az a helyzet, hogy nem túl jó az arcmemóriám, van ugy, hogy valakiröl tudom, hogy ismerem, de fogalmam sincs róla, hogy honnan. Tudtam, hogy téged csak innen ismerhetlek, de bocsi, hogy nem tudtam, ki vagy!
A babák meg olyan sokat nönek!
Sasha!
Nyugi!
Nekem egy szavam sem lehet a páromra, mert tényleg sokat dolgozik, én meg itthon vagyok, és hát ez lenne a dolgom, hogy gyerek, háztartás stb., de ettöl függetlenül idönként engem is nagyon fel tud bosszantani, ahogyan történnek a dolgok. Mert miért nem tudja megcsinálni ö is...
De persze tudom, a megoldás nem az lenne, hogy ö csinálja, vagy ö foglalkozzon a gyerekkel, de ha egyszer nincs segiségünk, akkor idönként neki kell vállalni.
Házimunka: hát igen
, ez kényes kérdés, mert nagyon sokáig én sem tudtam semmit megcsinálni ha ébren volt. Most egy kicsit jobb a helyzet
, de még mindig egy csomó mindent abba a 2-2,5 órába süritek bele, amikor alszik (haha, mondják az anyukáknak, hogy pihenjenek akkor, amikor a baba is, ha éjszaka nem tudtak. Jó vicc, hisz akkor tudunk bármit is csinálni (pl. fürdöszobatakaritás vegyszerekkel, vasalás stb.)). Perzse lehet, hogy lehetnék ügyesebb, pl. betehetném az etetöszékébe (ha nem mászna ki
, és akkor az asztalon köt ki)... Vagy a hátamraköthetném
.
Ági!
Hát kb. 3 évet és 4 hónapot "elkéstél" a gratulációval a Beni menéséhez, de azért köszi! Na jó, értem én
, és a Nátán nevében köszi!
Zsani!
Voltunk kint a sétán. Jó volt, a párom nyert egy szopis kvizen
egy hátmosó kefét és egy tusfürdöt. Kár, hogy nem vagyok várandós, mert a várandós kvizen a Szoptatásért Magyar Egyesület Szoptatás c. könyvét lehetett nyerni, az nagyon érdekelt volna.
Manó!
Harmadik baba: nálunk ez már nem gond anyagilag, mert ugyan van egy csomó olyan költség, ami ilyenkor is kell (terhesgondozás-szülés), de egy csomó minden megvan, amit Nátánnak ujonnan vettem és teljesen jó állapotú: bölcsö, járóka (talán 3-szor használtuk), babakocsi+ülés (épp most cseréltük le, mert Nátán kinötte), meg apróságok (babaörzö, párologtató, stb.), és egy csomó ruha (ha lány lesz, akkor majd kell még, de az elsö idöszak amugy is elég unisex ruhás, emrt nem tudtuk egyik gyereknél sem, hogy mi lesz).
Két nagyobb beruházás kell, de az két gyereknél is kellene: egy kocsi nekem
és egy nagyobb ház
. De egyik sem gyerekfüggö, mindekettö akkor is kellene, ha nem lenne következö baba. Biztos lesz valamekkora költségnövekedés is, de azért nem olyan nagy, és egy csomót kompenzál az, hogy 3 gyerek után már elég jelentös (most még, és remélem ezt nem is változtatják meg) az anyagi támogatás (pl. 2 gyermeknél havi 8 ezer, háromnál már havi 30 ezer az adókedvezmény).
Dec8!
Ok, akkor még összebeszélünk babaágy ügyben!
Beszti