Új privát üzeneted érkezett!

Marina, én vízfestékkel festettem, nagyobb hipermarket nincs a közeletekben? Matricákat, ilyesmit ott is lehet kapni.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Vörösbegy,
Drukk a mai uh-hoz majd gyere!

Marcsi,
Jobban vagy?

Csibe,
Aranyos lett a kép :D gratula a 34. héthez!

Norma,
Merre vagytok???
Vendég

Sziasztok Csajok!

Jelentkezem, még egyben, 2in1, ahogy Lego írta! :lol: Pár napig nem voltam net közelben, ezért voltam eltűnve, de köszönöm a hiányolást, nagyon jólesik! :P

Elég sokat kellett visszaolvasnom, nem is tudtam mindent megjegyezni, szinte már írnom kellett volna, hogy mire mit szeretnék reagálni, de hát így jár az, aki eltűnik napokra...:)

Hát először is a legégetőbb: Marcsival mi lehet??? Szerintem bementek végül a kórházba és már lehet, h azóta babázik is! Remélem jelentkezik valahogyan!

Ki vagyok akadva rajtatok, h buzog bennetek a munkakedv! Ablakpucolás, nagytakarítás, függönymosás, stb.
Nekem kedvem még lenne is, de egyszerűen fizikálisan nem vagyok rá képes, sajna. Mióta, a 37. héttől beindultak a rendszeres keményedések, azóta hosszabbtávon sajna képtelen vagyok bármilyen munkára. Pedig én is el vagyok még maradva az ablakpucolással! A napi program, hogy felkelek, bemegyek a városba intézni valamit (mindig van vmi: orvos, nst, bevásárlás, stb.), aztán hazajövök, főzök és esetleg este vasalok, de ezen felül már semmi nem megy :(

Konkri: tök jó lett a hajad! Ügyes vagy, h még erre is gondolsz! A pocakod valóban jó nagyot kerekedett!

Lego: képzeld, nem kaptam ám meg, amit feladtál nekem postán!??
Fúú, nálatok is ilyen hideg van?? Reggel kimentem a házból és meglepődtem, ahogy megcsípett a levegő! :shock: Pedig nem is mondott nagy hidegeket mára!

Egyébként csajok azt gondolom, hogy akiknél előbbre hozták a vizsgálatokat, ott elképzelhető, hogy egy nagyobb fronthatás döntő lehet, nem?? Én állandóan nézem az időjárás jelentést, valahogy hiszek ezekben a fronthatásokban, olyankor mindig rosszabbul vagyok! :?

Vörösbegy: hogy van a kislányod? Javulgat? Ma voltál nst-n? Te is szerdán szoktál, mint én. Nekem semmi különös, szép összehúzódások, hétfőn reggel megint megyek, doki megkukucsol méhszáj ügyileg.

Bingii: nekem is a savanyú káposzta most a legújabb kedvenc! Pedig egész végig nem voltam savanyúságos! És egyáltalán nem bántja a savamat, pedig van olyan, h utána még egy narancsot is leküldök :oops: Egyébként milyen volt az új fürdőkád-teszt?? Én a mai napig is fürdök, legalább egy héten 2×. Tudom, hogy nem olyan jó, de a víz nem forró és imádok benne lazulni, a vízben minden oké, semmim nem fáj, még aludni is tudnék benne!

Zsu: én is a Fruzsi névre voksolok, de nem gáz, hogy a szülinapja és a névnapja ennyire közel lenne? Fruzsina január 1-én van!

Nemrégiben olvastam egy igen érdekes állásfoglalást egy francia szülész, bizonyos Fredrick Leboyer-től. Nem tudom hallottatok-e már róla, de a nézőpontjának a lényege, hogy a gyereket a születéskor, ha lehet, akkor még több sokkhatás éri, mint az anyát, így meg kell próbálni minél 'stresszementesebben' a világra segíteni. Pl. gyertyafénynél, rögtön a mama hasára rakva, stb., mert ő az egészet úgy éli meg, hogy 'eldobták', kiszakították a saját, szeretett, megszokott kis közegéből.
Leboyer egyáltalán nem pártolja az apás szülést (érdekes), mert azt álllítja, hogy az apa elvonja a szülő nő figyelmét a gyerekről, mert ilyenkor csak befelé a babára és magunkra kell figyelni, senki másra! (nálunk ettől függetlenül szeretném, ha benn lenne a párom, és ő is, nagyon).
Ami miatt nekem inkább szimpi volt, hogy nagyon javallja a babamasszázst, amit már nemsokkal a születés után el lehet kezdeni, persze apránként. Nagyon jó testi, lelki kapocs a szülők és a baba között. Engem ez nagyon érdekel, el is szeretnék menni egy ilyen tanfolyamra!

Na most jól kiírtam magam, olvashattok eleget tőlem, bocsi a szómenésért! :wink:

Megyek főzök, ma rakott karfiol lesz, a párom kérésére!

Kérdés: mi tervezzük, h ha meglesz a baba, akkor eleinte járatni fogjuk a kaját. Más hogy van ezzel??? Ti főztök majd??

KépKép
Kép
sagi1

Csibe, most nyitott egy Spar, de ott nem sok minden van kaján kívül. Viszont van vízfestékem :lol: Csak mi albérletben vagyunk, nem tudom mit szól a házinéni, ha kipingálva hagyjuk itt neki a házat :shock:

Na, ma kicsit mászkáltam és már megint van ez a leszakad a p.nám érzés, annyira szar. És marhára lent van a baba, mondjuk ezt a doki is mondta.

Sagi én is gondoltam a kajarendelésre, de majd meglátjuk, lehet bele fog férni a főzés.

Lányok akinek kb. ekkora a babája: Nektek nem mozog kevesebbet? Tudom, hogy elvileg ez ok., csak annyira hiányoznak a nagy rugdalózások.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Ági,
Nekem nagy szerencsém van anyum itt lesz nálunk áprilisig hétköznaponként és ő fog főzni nekünk, hétvégén meg én. Most is ő jön segíteni nekem igazi kincs :D
Vendég

Sziasztok!

Sagi: érdekes, hogy főzve nálam se okoz gondot, de múltkor a nyers káposzta nagyon kikészített. Most hétfő óta töltött káposztát eszek viszont :lol: :lol:
A fürdés nagyon jó volt! Olyan jó könnyűnek éreztem magam:) Szerintem a pocakmanónak is tetszett ahogy locsolgattam a pocómat vízzel, mert egyből ficánkolni kezdett :lol:

Én nagyon szeretnék majd kádban vajúdni. Remélem, hogy szabad lesz az alternatív szoba!

Nekem még mindig nagyon sokat mozog a babu amúgy! Reggel a tejes kávém után egyből felébred és utána míg én ébren vagyok, ő is szinte végig. Óránként tuti, hogy többször is érzem a kis lurkót. Persze az is lehet, hogy álmában nyújtózkodik csak :lol:

bingii

Sagi!

Én is olvastam Leboyer-t, aztán a másik könyvét is (gyengéd születés, gyengéd szülés), aztán a bába válaszolt, aztán meg otthon szültem.... :D És ma már én sem igazán értem, mit keres egy férfi a szülésnél, bárki legyen is az.. ennek ellenére leizzadok, amikor a párom nekiindul egy egész napos útnak és alig várom hogy hazaérjen, hátha éppen akkor..... de amikor a vajúdás az intenzív szakba lép, akkor már nem igazán érdekelt ki van körülöttem.

A kaját már két hónapja hozatom, vagyis el kell menni érte, de nagyon finom, kiadós. Két adag elég. Nagyon nagy könnyebbség. Nem csak a főzésben, de a bevásárlásnál, tárolásnál, mosogatásnál is rengeteget számít. Csak annyi az üröm benne, hogy így alig eszünk gabonákat, kevesebb a zöldség, gyakorlatilag mindennap van hús vmilyen formában, és ettől nem vagyunk túl jó formában. Azóta muszáj reggelente gyümölcsöt facsarni, vagy enni. Ezért álltam vissza a kásákra is.

Bingi! Petivel én is kádban szerettem volna vajúdni, de "sajnos", mire be tudtam mászni a kádba, addigra pont már tolófájásom volt. De még akkor is nagyon jól esett. Legalább volt ami felfogja Petikét, mert Apa még csak parkolóhelyet keresett! Drukkolok Neked, hogy az alterban szülhess! Biztos nagy élmény! Ó, a mindenit! nem akaródzik kórházban vajúdni! Nálunk nincs kád, se alter.szoba. A vajúdóból át kell vándorolni a szülőszobára, aztán csodálkoznak, hogy nem jön azonnal a tolófájás. Lehet, hogy beveszem magam otthon a kádba, de onnan lehet, hogy nem jövök ki gyerek nélkül....

Marcsival mi lehet? Nekem már egy hónapja vannak hasonló fél-egész napjaim, mint amiket leírt és még hasamban a baba.... őnála viszont ez most igazi vajúdás?

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Jó reggelt Csajok!

Mármint én elég későn keltem az éjjeli tesco járat miatt... jól bevásároltunk, remélem kitart februárig, főleg ha még bele is kalkulálom, hogy egy darabig nem én főzök.
Szerintem jó ötlet a hozatós v. befizetős kaja, ha nincs ki csinálja helyetted. A menük 500 ft körül vannak, ha két emberre főzöl, akkor egy napi kaját nehéz 1000ből kihozni sztem és általában egy 2 adagos menü elég 2 felnöttnek és 1 gyereknek is. + ami jó benne, hogy mindennap frisskaja, nem kell agyalni, utánajárni a cuccoknak... ha anyós nem főz én is hozatom majd. gondolj bele, napi 1000ért megspórolod a vásárlást, a gondolkodást, a tűzhelymellett ácsorgást a nagy mosogatást... de hétvégén kiélheted magad. + sütit is süthetsz ha úgy adódik...

Mi lehet Marcsival?

Mocorgás: hát Marcusom most éppen kikészít... úgy érzem van erő a kiskrapekban... remélem ilyen erővel mászik majd ki is. Bingii, mi fordított életet élünk, ő akkor alszik, ha én dolgozom és akkor szórakoztatja magát ha én pihenek, mint most is.

Én nem látom nagynak a hasam, szerintetek mekkora baba lehet benne?

Na ablakmosi folytatódik... :) de holnap pihi lesz... Péntek pedig ismét nst. :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Zsu: köszi a drukkot, én is drukkolok, hogy "kellemes" szülésed legyen amennyire csak lehet:)

Konkri: én is akkor érzem jobban a gyerkököt mikor ülök..most is tombol már vagy 2órája folyamatosan:D
Amúgy nekem azt tanították, hogy az ablakpucolás az férfi munka :lol: Szerintem te is tanuld ezt meg:D

Marcsi csak nem ír...lehet, hogy babázik vagy szül éppen? Húúúú, izgulok!

bingii

Zsuppsz.... :shock: :shock: :shock: :shock: AZURAM épp a filmemet nézi totál hangosan,minden sarokból morgó hangok...Hédi majd kiugrik.... :lol: :lol: :lol: Tudja mi a jóóó :P :P :P
Na ezt csak azért írtam,hogy nekem szinte csak ingerlésre mozog...ha elkezdem simizni,zenét (értem ezalatt Ákost,illetve Bonanzát :lol: ) hallgatok vagy fürdök (amit tudom nekem nem szabadna :oops: ).

Marcsi tényleg hallgat,szerintem most épp nagyon jól érzi MAGÁT vagy MAGUKAT: :wink: :wink: :wink: Hűűű,de irigykedem. De még 2 hét...ennyit minimum egyben kell töltenünk.:)

Sagi
Felháborító,hogy nem kaptad meg. :evil: :evil: :evil: Megkérdem a sógornőmet esetleg tud-e szerezni (védőnői gyakorlaton van-most végez),ha sikerül,akkor újra postázom...remélem még időben megkapod.

Vörösbegy
Olvasom,hogy Dóri jobban van.:) Jó hír,úgy örülök. (bár nem szeretném elkiabálni-koppkoppkopp).

Lassan mindenki eléri a 36.hetet,nekem is már csak pár nap.ALig várom.

Anyucik hogy vagytok???És az ifjú trónörökösök??????

Konkri
Én úgy tervezem,hogy (ha megérem) a 38 héten nekiállok az ablakoknak...ez állítólag jó szülésmegindító. :lol: Kb 3 hete pucoltam,nincs kedvem karira mégegyszer....
Vendég

Szisztok, Panda köszi a dícséretet.

Én már túl vagyok az ablakpucin, ma megcsináltam a nyugati oldalt is. És kitakarítottam az egész konyhát, a szekrényeket, meg mindent. Még a pókhálókat is leszedtem, a lámpát is lemostam. Holnap jön a fürdő, WC, aktuális a csempemosás is, meg az előszoba, pénteken meg a nagyszobában portörlés. 24-én már csak porszívózni fogok, meg felmosni, mást nem akarok csinálni. Szépen beosztom a melot, mindennapra egy keveset. Addig is remélem nem akar majd kibújni a babuci, hiszen tudja, hogy anya nincs még kész mindennnel... :wink:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok Cleaning ladyk !

én is benne vagyok a takarításban, el se hiszem, hogy nem dolgozom és így rohannak a napok. Szerencsések vagyunk, hogy december az utolsó hónapunk, tényleg repül az idő, örülök, ha az ajándékokkal megleszek...

Ti fogtok adni forralt vizet a kisbabátoknak vagy elegendő csak a tej az első félévben ?

szülés után a pár cseppnyi előtej után rögtön el kell kezdeni fejni vagy csak a tejbelövellés után ? homályosítsatok fel !

Kép
boci1234

sziasztok!

Marcsival vajon mi lehet. Ez tényleg nagyon izgi. Én magyarázok aki közületek talán az utolsó lesz. Ti már régen szopiztatni fogtok szerintem. :-))

Ez a takarítás téma ez egyre nehezebben megy. Tegnap kitakarítottam a hálót. A konyha félig kész. már csak a nappali van hátra szinte. De mindennap van valami. Ti hogy csináljátok? Főzni , bevásárolni és még neki állni a lakásnak. A mai nap is úgy elment, hogy most fogok neki állni az egész lakást kiporszívózni.

A kaját meg majd felesben oldjuk meg, ha megérkezik a pici. Anyósom is segít főzni. Párom is mondta, hogy főtz. Meg mos azt csinálom, hogy amiből többet főzök és nem puffasztós kaja azt lefagyasztom ami megmarad. És ha minden kötél szakad akkor rendelek majd főtt kaját.

KOnkri,

nagyon csini vagy! jó a szemöldököd is. Ez tetkó. Mintha azt írtad volna, hogy így csináltattad meg. Nagyon természetesnek tűnik. Majd lehet, hogy elkérem a címet.

Legó,

az szupi, hogy már 2,4 kilós a babód. Nekem a múlt héten amikor 32+4 voltam 2090gramm volt. Remélem nem lesz 4 kilós baba. Vagis a feje ne legyen nagy. Ja meg egészséges legyen.
A málnalevélteáról pedig tapasztalatokat hallottam ill. a bába válaszolban is írja, hogy széklet lazító hatású. Nem hasmenést okozó.Vannak olyan növények, amelyek mindkét bajr megoldást adnak. Ezek szerint ez olyan.

Pandi,

de jó neked, hogy ekkora segítséged lesz. Nekem párom segít az eső héten. Anyósom jön a másodikon. Aztán egyedül leszek. Bár párom szerencsére hamar szokott végezni a munkájával. Kivéve amikor nem. Szerintem apum is jön majd néha néha. egyenlőre ezek várhatók.

konkri,

nagyon csini

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok csajok
Bocs hogy nemjelentkeztem.Hat minden maradt :(
Voltam orvosnal aztmondta tegnapota nemsok valtozott,ha surubbek lesznek a fajasok hivjam.Nem fogott bent.Ugyanugy faj,nincs piheno,alig birok menni.Nemertem,ha elofajasok mar elmultak volna nem?kitagulva is csak 2cm-re vagyok.Babi jol van.Szedjem a megneb6-ot de mostmar 3szor 2-ot.Nemertem minek.Parom olvasta terhes nok csak 2-ot szedhetnek,en ugy is szedtem.Egyhete szedem csak es azota ez lett.
Neharagudjatok nemsokmindent aludtunk az ejjel.
Az orvos aztis mondta meg eretlen,az mitjelent?

Kép

Kép
marcsitita

Szia Marcsi !

barátnőmnek 3 héttel előtte is voltak sokszor fájásai, azt mondta, csak az a különbség,hogy az igaziak pontosan jönnek, nem úgy,hogy egyszer 3-aztán 5 aztán 10 stb,hanem nagyon pontosan.

meg azt mondta,hogy a rendes fájások nem múlnak el melegvizes zuhanyozáskor a jósló meg enyhül.De alapvetően saját tapasztalatom nincs. Ha szülsz az sem gáz már ilyenkor szerintem.

Marina:

nekem se halál aktív,de azért eleget mozog ahhoz,hogy ne kapjak frászt :D

nem nagyogat rúg,bár nekem régebben sem rugta le a bordám, hanem olyan mintha a cápa filmet nézném a hasamon.

Szerintem nincs is helye.azért remélem nem 20 kg már mert elvileg Ch csökkentett diétán kéne lennem,de nem hiszem,hogy a napi 8 tonna szaloncukor és 3 kiló mandarin annak számít :wink:

a terhelt cukorm így se megy 6,8 fölé soha és én úgy döntöttem,hogy megérdemlem.

Elért az influenza. Király a 9. hónap és a taknyamnyálamegybefolyik együtt. :D
ndombi

Marcsi,
Nem értem az orvosodat most akar magnéziumot szedetni veled?Ilyenkor már nem is szabad mert a méhnek dolgoznia kell ez a természetes. Amúgy a párod rosszul mondta mert nem kettőt hanem hatot szedhetnek a terhes nők magneB6-ból én is annyit szedek már az első perctől.
Vendég

Vicki! Köszi, igen tetkó... hál istennek nem az a csitris disco csíkfajta... Igaz, hogy kalácsnak érzem magam, de most legalább, ha reggel belenézek a tükörbe, akkor valami olyasmi néz vissza rám, mint amit szeretnék... :) a hajam is az arcom is... és ha jobban akarok kinézni, akkor csak keveset kell rajta pingálnom... egyébként ha valaki nem akar ilyen nagy beavatkozást, de szeretné magát szebbnek érezni (amire nekem most ebben az állapotban szükségem van), akkor javaslom a szemöldök és szempillafestetést (kozmetikusnál) ezt kb 1-2 hétig kitart... ez nem kerül sokba, de ha valaki szán rá, akkor megfejelheti egy arc-dekoltázsmasszázzsal...

Vikik, nem sokára Vikinap! :)

Bingii, köszi az ablakmosi infót, de inkább ezt választottam, az uram porszivózott, söpört, felmosott, most végzett a mosogatással... ezekhez hajolgatni is kell és azt én nehezebben bírom. így ablakot mostam, függönyt vasaltam és raktam fel. na a függyönyvasalással tele volt a f@szom, elektromos volt folyton... olyan ideges voltam.
Holnap moshatok, meg vasalhatok... :(

Vörösbegy: minnyá benézek a blogodba, és remélem azt látom majd, hogy Dórika jobban van sokkal!

Marina: jót nevettem a fájdalmadon :) bocs :)

A védőnőből meg olyan elegem van, tudom, hogy az a dolga hogy jöjjön, de minek, ssemmi okosat nem mond, egy tapasztalatlan csitri. A múltkor aszongya - hallott olyat is, hogy masszírozni kell a mellet, de olyat is, hogy nem szabad, mert megtöri a tejcsatornát, na akkor ezt oszt be...

Hát Marcsi, figyelmesen kísérünk...

És Pocok is hol van?

Lorcsi: azóta se látlak msn-en. :( pedig érdekes volna ha egyszerre lennénk bent :)

Sagi: 12 nap ??? :shock:
Csajok, nagyon repül az idő!

Kép
Kép
Kép
konkri

Lafi, Blo, mi van a kiskrapekokkal??? És veletek is persze!

Mekkorák, mi van a tejjel, amiért ugye nem paráztok?

Most ők kapnak kariajit? Tényleg ti fel tudtatok készülni a karácsonyra?

Kép
Kép
Kép
konkri

BOCI! Az első 6 hónapban elég az anyatej a babának. Ha csak szomjas, akkor is meg lehet szoptatni, az előtej jó szomjoltó, és akkor nem is fog sokáig szopzni. Én úgy csináltam, hogy ha elmentünk otthonról, akkor vittem magammal forralt vizet, és ha olyan helyen voltunk, ahol nem tudtam szoptatni, akkor azt kapta, de nem nagyon került erre sor, mivel az első hónapokban nem volt olyan egetrengető hőség sem. Ha meg már gyümölcsöt is kap, akkor lehet neki majd gyümilevet is adni.

VICKI! nálam ez a takarítás téma nem gond, és simán nekiállok, és nem hagyon abba, amíg nem végzek azzal, amit elterveztem. Nekem a férjemen kívül nem lesz segítségem, mivel ő meg folyton dolgozik, így nagyon egyedül leszek, de nem esek kétségbe, én pl. el sem tudom képzelni, hogy más főzzön nekem, vagy úgy rendeljem a kaját. Mondjuk a srácok ebédelnek az iskolában/bölcsödében, így csak kettőnkre főzök, de sokszor úgy szoktam, hogy nagyobb adagot csinálok, és akkor 2 napra is elég, másnap meg lehet valami mást csinálni, pl. takarítani, ablakot pucolni, stb. Mindíg beosztom, hogy mit csinálok holnap. De sosem szabad kétségbeesni, ha esetleg mégsem jön össze, mert a kisbabának mondjuk nyűgösebb napja van, és nem tudsz semmit sem csinálni, az a ro...dt házimunka úgyis megvár, nem szalad el.

MARCSI! ne szedd a magnéziumot szerintem, lehet, hogy akkor be is indul a dolog. én már a 33. héttől nem szedem, azt mondta a doi, hogy nem kell, pedig a28. héten már 2210-esw volt a méhszájam.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hat ezt nemertem en sem,noveremnek azert kellet az elejetol fogva szednie mert gorcsolt,verzett.Parom a dobozban levo leirasban olvasta.Lehet csak kezdofajasok,en meg beparaztam.Amikor lezuhanyoztam enyhult.Es ezalatt a het alatt 2350g-rol a babi 2700-800 koze ugrott.
Szerintem nem szulok meg a napokban.Meglatjuk.

Kép

Kép
marcsitita

Konkri, nekem is tök tetszik a szemöldököd, pesti a kozmetikus? Én az enyémmel - mármint a kozmikussal - nagyon meg vagyok elégedve, de ő nem tetovál.

Védőnő téma: Én írásban lemondtam az enyémről, annyira idegesített. De első babánál biztosan hasznát veszed, hátha nem csak hülyeségeket beszél.

Én a magnézium ellenére is keményedek, nem állítja le teljesen. holnap találkozom a szülésznővel, majd megkérdem meddig szedjem, Tomival végig szedtem, senki nem mondta, hogy hagyjam abba.

Kép
marina74

Marcsi, magnézium ilyenkor már totál hülyeség, 36. hét után abba kellene hagyni!!!Nem értem a dokid :twisted:

Mi jól vagyaunk, eszünk, iszunk, büfizünk, alszunk, kakilunk és lepsilnak állandóan :lol: ja meg csuklunk ezerrel.
Egyre többet eszik már 70 ml fölött eszik minimum, már mozgatja és átfordítja a fejét.
Ma kaptuk anyatejet a gyűjtőnből, be is nyakalt 110 ml-t.
édes baba és szééép.

Vízről:
én akkor adok neki lehűtött forralt vizet, ha csuklik, és akkor is kanálból. egyébként tápszer és anyatej elég még.
Vendég

Sziasztok!

Konkri,

én is most hétvégén voltam kozmetikusnál és fodrásznál. Annyira jól megcsinálta a szemöldökömet meg a pilláimat, hogy nem is kell sminkelnem. Mint ahogy neked sem. Bár nekem az a bajom a hajammal, hogy vágott belőle, de mivel full göndör ha megmosom elillan a kiegyenesített haj. De mostanában mondjuk rákaptam a kiegyenesítésre. Sajnos sokkal jobban is áll. Csak az a bajom, hogy itt pesten nagyon drága a kozmetika és vacak. Már pár éve párom szüleinek városában Gyöngyösön találtam egy jó helyet, és oda járok. Sajnos nincs az, hogy kapom magam és hip- hop ott vagyok. A múltkor elmentem itt Bp-en. 2000 forintot hagytam ott . És mindenem fekete volt kivéve a pilláimat. A szemöldököm is vacak lett.

Csibe(Viki),

Azt direkt nem akartam írni csak most felbuzdultam, hogy anyósom is felajánlotta a segítséget a takarításban, de nem viselném el ha segítene. Nagyon bírom, de túl büszke vagyok ahhoz. Már majdnem minden kész. Bár még úgy is hatszor áttakarítok mindent.
A házimunka meg ha meglesz a baba valóban megvár. Mert ugye nem akarom elapasztani a tejemet. És az elején vigyázni kell az energiákkal. Ezt a rendelést is csak végső megoldásnak írtam. Bár a férjem komolyan gondolkodik rajta, na mindegy. Majd meglátjuk. Még úgy is főzök addig jó sokat. Így lesz lefagyasztva kajcsi.

Bocsi kicsit hosszú lett.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Helloka!
Lafi: azért ez őrület,hogy a babáink mennyire egyformák!!! :D Már a kaját leszámítva,mert mi csak néha szárnyaljuk túl az 50 gr-ot :( Holnap megyek mérlegelni a drágát, remélem fel tudunk mutatni egy kis súlygyarapodást. Mi is csuklunk , és a kaki nehezen megy!!! Szegénykém nyomja, nyomja, de nem megy. Meghőmérőzni nem akarom csórikámat....
Azt imádom az enyémben, hogy sokat nevet és mosolyog, eszméletlen aranyos a kis fogatlan szájával :D
Jut eszembe! Ti milyen tápit esztek?
Vendég

Szóval csajszik a Panditól hallottam erről először, hogy a magnéról le kell szokni időben. Ezt a szülésznő vagy a doki mondja majd? Most leszek szombaton 34 hetes. Várjak a 36. hétig?

Egy másik kérdés.
Valaki vett közületek hastartó pántot?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

No Konkri kérdéseire:
mára én is felhagytam a "tejcsinálással". Sajna a baba egyáltalán nem akar szopizni, minden kaja időben rátettem mellre, azt sem tudja,hogy hogyan feszítse magát, fintorog, keze-lába jár. Beveszi a szájába a bimbót,aztán ki is köpi, megszívni sem hajlandó. Ennek megfelelően nem is termelődik a tej. Már sebesre rágtam a kezem és a számat emiatti bánatomban, mára aszem belenyugodtam (?)

Karácsonyra abszolút de nem tudtam készülni, Anyukám és a párom rohangál. De már ez sem izgat. Legyen fa, van ajándék is egy kevés, lesz kaja. Nem kell ennél több, csak legyünk együtt, és foglalkozzunk egymással. Az ünnep ne arról szóljon, hogy rendesen kipókhálóztam-e...stb? Élvezzük egymás társaságát, és figyeljünk egymásra legalább ebben a pár napban.
:roll:
Vendég

Vikci,
Doki mondja, persze nem mindenkinél bár ezt nem is értem hiszen magnéziumot a szülés leállítására, keményedésekre, görcsökre használják a 36. hét után pedig dolgozni a kell a méhnek így készül a szülésre. Nekem 36. hétig kell szednem.

Lafi, Blongyi
Jöhetnek még baba képek :wink:

Marina,
Most akkor nincsen védőnőd? Amúgy totál megértelek olyan feleslegesnek tartom őket.
Vendég

Vörösbegy,
Olvastam hogy Barnival minden rendben és hogy alig van már helye :D Dóri is jobban van ennek örülök remélem most picit megnyugodtál!

Norma,
Merre vagy??
Vendég

Hahó! Tündériek vagytok, hogy hiányoltok :), jól esik. Legalább vki..

Sztem ez a 36. hét után ne szedj Mg-t, azért igy nem igaz. Ha minden okés odabenn, akkor maradjon csak a bébi. Sztem amúgy nem sok köze van a méhtevékenységnek a szüléshez abban az értelemben, hogy a szülést a baba inditja be, tök mindegy ablakot mosol-e v. padlót suvickolsz fél napig. Max jól kifáradsz, de szülni nem fogsz tőle. Viszont ha sok keményedés van az neked kellemetlen v. fáj, szülni ettől nem fog senki. Sztem mérlegelni kell, hogy mennyire rossz a méhtevékenység a napi létezésben és ahoz mérten szedni lazítót rá.
Amúgy a magneB6 egy rakás kaki , lányok!! Nézzétek csak meg, hogy ha 3*2 -t szedtek akkor összesen hány mg megy le, nem sok. Ha jól emlékszem olyan 50 mg van 1 tabiban, tehát a max adag is csak 300 mg körül, ami nem sok. Nekem a doki napi 750mg adagot irt elő! Ez sok, önhatalmúlag levittem 450 mg/nap -ra, mivel a veséknek nem tesz jót a túl sok Mg, ráadásul hasmenést is okoz.

Marcsi: hát, nem tudom mi lehet ez nálad, nekem egy darab jóslóm nem volt Botival és egyelőre most sem még. Amikor beindult a szülés, azonnal 10 percenként jöttek és több mint 40 mp-esek voltak + nagywcztem vagy 3x itthon és még a kórházban is, nem is kellett beöntés :). Állítólag sokan hánynak is amikor élesben beindul, az is normális jelenség.

Mozgás: nekem is kevesebbet mozog most már, én örülök neki mert rettentően szétrugdalt néha, ez azért kényelmesebb állapot.

Kaja: én szóltam a két nagyinak, heti kétszer hoz az egyik majd kaját, heti kétszer a másik, ez kb márcus 6-ig lesz, amikor a számvitel vizsgám lesz
Voltam most egy ismerősömnél, két babója van és 7 hónapos a kisebbik és a mai napig hozatja a kaját, plusz üvegest ad a kisebbnek kiegészitésnek. Mondjuk anyagilag sztem nem olcsó egyáltalán ez a megoldás, én napi 1000 Ft-ból kihozom a reggeli-ebéd-vacsit átlagban, sztem csak ebédre ennyit költeni sok.

Annyira gáz, nincsen kész a nyaklánc karira és ma sem fűzök már. Délután két nagyon jó barátnőm volt nálunk, abszolút nem érdekelt a fűzés.

Kép
Kép
normajeane

Blo, ne érts félre, nem arra gondoltam a karácsonnyal kapcsolatban, hogy hímzed e terítőt, meg kivixolod a lakást... csak úgy feelingben mi a helyzet, meg mondjuk amit a te esetedben fontos, hogy Vininek legyen ajándék... gondolom, hogy ezt sikerült mindenkép megoldani. tényleg, mit kap? és mit kap a többieknél a többi gyerök?
csak azért kérdem, mert tegnap az egyik barátunk mesélte, hogy a fia nedves orrú kutyát kért karácsonyra... :)

Hát én se szedném már a magne b-t... fura ez amit írtál Marcsi... de ha jól tudom te Szlovákiában élsz és jársz dokihoz.

Ha valakit érdekel a kozmetikusom: Barna Brigitta, az iwiw-en megtaláljátok (az ismerőseim között is), Pesten lakik (a Margit híd után úton - elfelejtettem az út nevét :oops: ), amúgy bicskei szármzású, és sztem az árai se vészesek. a tetkó 10 - ez két átütés, utána a frissítés már 4. Ja a csaj amúgy félig görög :), és ami miatt bízom benne, hogy diplomája van - imádja a munkáját.

Én a csukásra a kiskanállal csepp citrom levet hallottam és tapasztaltam is ... nem tudom erről ti mit tudtok? nálunk bevált.

védőnő: hát azt hiszem elviselem, de tényleg feleslegesnek tartom, mert eddig semmi újat nem tudtam meg tőle, sőt mint mondtam, volt hogy ellentmondásba keveredett önmagával, a belgyógyra 26. hét után küldött el, azt mondta ne használjak dezodort, krémet... mindemelett úgy néz ki mint egy hittérítő és kopasz, és sokszor nem néz az ember szemébe. de mindegy most elviselem, de ha lesz következő alkalom, és ha lehet, akkor lemondok róla. de hallottam olyat is, hogy valaki átjelentkezett más címre, sígy le tudta cserélni. én is inkább járnék a hugom anyósához, ő is az. ráadásul mikor aug. 20. környékén volt hasfájásom, b@szott felvenni a telefont, a hugom anyósa javasolta a magne b-t... majd utána törődött is velem.

Mi lehet Normával?

Kép
Kép
Kép
konkri

Norma, ha kész a lánc megmutatod?

Kép
Kép
Kép
konkri

Nyugis éjszakát Nőcik!

Jó nektek, hogy a szemöldökötökkel vagytok elfoglalva... én meg közben olyan leszek lassan, mint Frida Kahlo :oops: :lol: - ha nagyon azonosulok a szereppel, akkor lehet, kifestem a gyerekszobának valót :wink:

Mg. - tudományosat nem tudok róla, de nekem sem kell szedni már a 36. hét betöltése óta.Erről sztem Norma nagyon jól megfogalmazta a lényeget!

Marcsi! Mire mondta a doki, hogy éretlen? A babára vagy a méhszájra :roll: ? Ha a babára, akkor nem értem! Ha a méhszájra, akkor meg odébb van még az a szülés.

Védőnő: azért azt nem mondanám, hogy a semminél jobb a bizonytalan védőnő, pláne nem az első gyereknél. Én sürgősen elhatárolnám magam tőle, első gyereknél úgyis a bizonytalanság a legszorongatóbb. Szoptatás ügyben biztosan a La Leche-seket keresném meg, vagy olyan szimpi ismerőst, aki a közelben lakik és egy, de inkább két gyerkőcöt nem olyan régen már sikerrel szoptatott. A Le Leche-seknek szopis csoportjai vannak sztem több helyen is a városban, asszem az I. ker. Attila úton van egy, de nálunk Egomban is van. nekem rengeteg hülyeséget hordtak össze a szintén tapasztalatlan védőnő és a nem túl anyaszerű első gyerekorvosom is. Kikészítettek a különböző álláspontjaikkal.
A legnehezebb az volt az anyává válás során, hogy megtanuljam kiiktatni a vélemények, infok 99%-át. Mert nem helytálló, mert rám vagy a babámra nem helytálló, vagy mert zavarja a lelkemet és felesleges. Muszáj szelektálni, különben idegroncs lesz az ember lánya.

Na, mentem.... jó éjt még egyszer!

Zsu

tothzsu

Fogalmam nincs mire gondolt.
azert sem tudtam jelentkezni,mert a laptopunk beszedett jo egypar virust,szuleimnel vagyonk,sogorom javitja a gepet.Mar azon gondolkoztunk hogy vagy aztakarja szuljek meg unnepek elott,vagy vissza akarja tartani.
Hat amiket a gep mutatoot fajasokat nem is ereztem,pedig suruk,nem tudom mit jelent az mp,vagy itt hogy merik de a skalan volt 45 is.
Na elmult,alulrol fajogatok.Anyum szerint leszalt a hasam.Nem vettem be magne b-t azota jol vagyok.De hat hogy nez ki nemfogadok szot az orvosomnak.

Mar egyszer felraktam,ilyen a skalam,vagy minek is mondjam.

Kép

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi! Hát, igen. Fura ez az orvos dolog.

Egyébként az enyém azt mondta, hogy ezek a korai görcsök, fájások sokszor azért vannak, mert a kismama nem kap elég törődést... akár saját magától is. Pihenj és kényeztesd magad! Annak csak jó mellékhatásai vannak!!!!

Többiek! Ti is pihenjetek! Nemsokára már ne magunktól kelünk fel éjjel!!! Kérdezzétek meg Lafit és Blongyit, mit nem adnának egy nyugodt éjszakáért!!! Ugye, ifjú Anyuskák?

Hogy vagytok?

Zsu

tothzsu

Szió!

Konkri,
felírtam a kozmetikusod nevét, szerintem előbb-utóbb én is meglépem a tetkót, nekem az a bajom, hogy hiányos itt-ott. Nem feltűnő, de engem zavar. Védőnő:Jó ötlet az átjelentkezés, nekem azért nem ment, mert anyuhoz vagyunk bejelentkezve -ott is ő van és ott is, ahol albérletben vagyunk. Azért mondtam le róla, mert neki kötelessége ellátni a területéhez tartozó kismamákat, ergo ha nem teszem meg, jönni fog rendületlenül.

Pandus, igen, most nincs védőnőm :roll:

Zsu: igazad van, hogy első gyereknél marha szar a bizonytalanság, de csak nem kismalacért vette az a védőnéni a diplomáját, valami tudása biztosan van. Én csak arra írtam, hogy valakihez jó ha tud az ember fordulni, ha van valami, de ahogy olvasom, Konkrinak van a családjában másik védőnő.

Magnézium: Nekem is az a véleményem ami Normának: ártani nem ártok vele, viszont nekem a keményedések hányingerrel is járnak, szal marha kellemetlen. Így is vannak, de legalább alszom éjjel. B6 segíti a felszívódását a magnéziumnak, de én sem azt eszem, mert tényleg alig tartalmaz magnéziumot.

Marcsi, szerintem a méhszáj éretlenségére gondolt a dokid, biztosan nincs még felpuhulva. Nekem is van a CTG görbémen 50-60-as és én sem éreztem.

Kép
marina74

Helloka!

Tothzsu kérdésére: már kezdtem örülni,hogy ez a baba nem lesz hasfájós, hát nem jött be :cry: Alvásnak annyi. :P
Vendég

Szisztok!
Viki erre a kajarendelésre visszatérve, nekem a férjem kifejezetten kérte, hogy ne rendeljek, inkább segít a főzésben, de nem szeret "idegen" kaját enni, csak az enyémet. Hát ilyen aranyos. Amikor Bence született, akkor is sokat főzött az elején, mindíg mondtam neki, hogy mit jhogyan csináljon, és egész jól elboldogult.

Csajok, nekem a védőnőm azt mondta, hogy a magnéziumhoz is hozzászokhat a szervezet, és akkor már sz@rt sem ér. AZ ajánlotta, hogy csak 2-t szedjek egy nap, és ha esetleg görcsölök, akkor lehet 3-at, 4-et is. Mondjuk én már nem szedem. Amikor abbahagytam, akkor egy pár napug esténként sokat görcsölt a hasam, de most már elmúlt, jól is érzem magam, azért is fogtam bele a nagytakarításba.
Blongyinka! Érthető, hogy neked most nem olyan fontos a csilli-villi lakás, hiszem van most fontosabb is :lol: , de én úgy vagyok vele, hogy egyrészt vendégeim is lesznek karikor, másrészt mag ha most nem csinálom meg, akkor meg mikor? Én az ünnepek után más csak pihizni szeretnék, és várakozni a babára, a téli szünetben meg egy kicsit többet akarok a már meglévő gyerekeimre köncentrálni, hiszen ilynekor suliidőben alig vagyunk együtt. Nyilván a két ünnep között dolgozni is fogok, hiszen szilveszteri buliba mindenki szeretne szép körmöket, de nem fogok mindenkit elvállalni, nem akarok besokallni, asszem napi 1-2 vendég elég lesz bőven.

Mi a karácsonyi ajándékokkal már megvagyunk, elkezdtük már novemberben. A gyerekek legot kapnak, az szerintem elég értelmes játék, kap mindegyik egy nagy dobozzal,és mellé egy apróságot, és persze a két fiam egymástól is kap ajándékot. Mi a férjemmel az idén úgy döntöttünk, veszünk egy DVD lejátszót, mert az nincs nekünk, és az lesz a mi karácsonyi ajándékunk. Más nem .

Kép
Kép
Kép
csibe76

Blongyinka, nem próbáltad az infakol szirupot? Nekem nem kellett, de van egy barátnőm, akinek hasfájós volt a babája, mionden kaja előtt adott neki, azt mondta, hogy drága, de megéri. Az ő kisfia onnantól végigaludta az éjszakákat.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hahóóó Pocakosok.:)

Mindenki 2in1????? :lol: :lol:
Jelentem ma megyek az első nst-re,előtte fodrász és szeretném befejezni a kari ajándékok beszerzését.:) Szép program.:)
Jaajjjj,ma ittam málnalevél teát.:) Sok sok mézzel igazán fincsi,1 lityót leszűrtem,az ma simán elfogy,bár nem tudom mikor,mert tuti este érek haza. :lol:

Vikci
Haspánt (pocitartó?)?Vagy fűző szülés utánra???Én utóbbit vettem,pénteken megyek érte.Állíthatós,császár után is nagyon hatásos.Viszem a kh-ba is...(minél előbb,annál jobb).

MArcsi
Bár én eddig se szedtem a Mg-t,szerintem se kell már szedned...nem is értem a dokid. :roll: Ezek a kis púpok a szalagon még csak jóslófájások,ebből akár holnap,de lehet 2 hét múlva is szülés.

Megyek dolgomra....még boltba is le kell futnom...
Szép napot.
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Sajnálattal olvasom, hogy sokaknak gondjai vannak a védőnővel. Nekem nagyon nagy szerencsém van. A védőnőnk egy fiatal lány, akinek van két kicsi gyereke, így pontosan tudja, miről beszél. Ha bármi kérdésem van, minden nap elérhető kb. reggel 8-tól este 9-ig. És ha valamire nem tud válaszolni, akkor utánajár, de nem mond hülyeséget. Aztán visszahív,ha megvan a válasz. Egyébként itt nálunk a vezető védőnő és az összes többi is egy tündér. Nagyon segítőkészek, kismamaklubot és babamasszázs tanfolyamot szerveznek, stb. A foglalkozások után mindig adnak valami kis hasznos "babás" ajándékot a résztvevőknek.

Tegnap voltunk nst-n. Minden rendben, de nekem még nincsenek olyan szép dombocskák a méhösszehúzódás görbén. Az orvosom meg a szülésznőm szerint is normális, hogy sokat keményedik a poci. A szülésznő szerint nagyon jó, hogy nagyon lent van a baba buksija (persze mondta, hogy most nyilván nem túl kellemes, de szülésnél nagyon jó lesz, majd meglátom. :) )

A dokim egyébként nálunk még a karácsonyi időszakra is azt mondta, hogy kicsit korai lenne még, jobb lenne utána szülni...De olyat nem mondott, hogy nem lenne elég érett Noibaba. (Azt mondta, hogy most már bármikor számíthatunk rá.)

Kép
kona

Marcsi,
Amikor én kórházba kerültem nekem 60-80 között voltak a fájások az elején én se éreztem csak azt hogy nagyon keményedik. Utána amikor leakartak szedni az infúzióról akkor viszont fájt rendesen.

Konkri,
Engem érdekelne a kozmetikusod nővéremmel már régóta tervezgetjük hogy megcsináltatjuk a szemöldökünket. Mennyire fáj? Kb. mennyi idő?

Lego,
Nekem is van haspántom szülés utánra nővéremtől kaptam ő is hordta nem szimpi de tényleg hatásos. Bár a legjobb az lenne ha spontán kockás hassal jönnék ki a kórházból :lol: :lol: :lol: na jó marad a pánt :lol: :lol: Drukk az nst-hez utána írj!
Vendég

Marcsi, a 45 még nem annyira fájás, az még erősebb keményedés, kb 60tól fájás, 90től meg szülsz.

Karácsonyi készülődés?lesz fa, lesz halászlé, nem lesz ajándék, Hunort oda rakjuk a fa alá :lol: , anyós hoz föl SÜTIT!!!! :lol: :lol: :lol:

Blo, mi már zabálunk, végre, és a kiseb lyuk is elég!!!70 ml a minimum adag, 110 ml a max!Éjjel alszunk!!!!
Beba HA start a táp, de a kórházban mi kaptunk kétféle milumil receptet is, szóval azok is vannak meg kapunk anyatejet, egy ismerőstől is meg a gyűjtőből is.
Már nincs tejem, elapadt, nálunk sem kellett a cici, nem volt ereje szívni, már lenne, látom, hogy erősöddik, de ma meg már tejem nincs....de nem érdekel, örülök, hogy látom, hogy nőtt, mert hát mi kisebb súlyról indultunk és ma este mérjük meg, 1 hete 2450 gramm volt, kivi vgyok, ma mennyi lesz!!!!

Csuklás: én is hallottam a citromos vízrő, de a sima, felforralt víztől is elmúlik neki!
Vendég

ja, haspánt,én hordom, remélem, használ, pláne a csaszi miatt is kell, miután kiszedték a varatokat!(hétfőn megszabadultam a varatoktól :lol: azóta néha-néha kivérzik egykét helyen, meg fáj, de jól vagyok)

védőnő:katasztrófa!most beleszól mindenbe és annyira hülyeségeket mod, de csak bólogatok, még jó, hogy a gyerekorvos tündér hapsi és pont úgy gondolja a dolgokat, ahogy én!!!így hazudok vagy nem mondok semmit a védőnőnek!
Vendég

Lafi, köszi a csuklós tippet, azt hiszem kipróbálom előbb a vizet... szegénykém mikor lefekszem mindig csuklik és ezt az egyet nem szeretem, de most segíteni se tudok rajta.

Kona, irigyellek a védőnő miatt!
Ja a múltkor az volt még jó, hogy benyögte, hogy a dokim előszeretettel császároz - na akik ismerik, vagy szültek nála pont az ellenkezőjét mondták, még a szülésznő is. A múltkor mondta h kérdezzek, mikor a szülésről beszélt, mondtam, h nincs szükségem rá, mivel a szülésznő előtte nap másfél órát beszélt, mutatott... (gondoltam, talán ő több szülést is látott)

Panda: a kozmetikus: Barna Brigitta Xanthula (iwiw-en adatokat meg is nézheted) hát nekem nem fájt, nem vérzett, de ez gondolom fájdalomküszöb függő is. befúj lidokainnal, ami sokat nem számít, legalábbis nekem. én bizsergetőnek éreztem, végülis a szemöldök csont felett nem olyan érzékeny , lágy a bőr, így nem fáj nagyon. nincs rendes tetkóm, de ez nem úgy szúr mint a normál tetkó, mert ez nem le-fel, hanem jobbra-balra satíroz. Az első több időt vesz igénybe, mert akkor rajzolja be, te nézed, véleményezed, átrajzolja, majd a végén átüti. így az első kb. fél óra, 40 perc. aztán kenni kell körömvirág krémmel, hogy a seb minél tovább fent maradjon és szívja a bőr a színt. a seb nem "olyan" seb, olyan mint a koszmó, vagy mint az egér golyón levő piszok. majd 2 hét és még egyszer átüti, így ez a két ütés jó darabig megmarad (ez 10e.) a 2. ütés már gyorsabb, mert akkor nincs pepecs az előrajzolással, majd x évente 1szer átütetni, ez 4e., hát bőr függő, hogy kinek meddig bírja, egyre tovább, illetve ha valaki unja, v nem tetszik, vagy esetleg visszanő a jól kiritkiított szőr az megvárhatja míg teljesen kikopik. mert ugye arra jó, hogy a jól kiírtott szőrök helyét valahogy láttassuk és formát adjon az arcnak. Sztem az enyém nem természetes, de olyan mint egy szépen megfestett szemöldök, ami miatt nem durva, hogy a csík széle nem olyan erősen van festve és így lágyabb a kontúr. ugyan ez vonatkozik szem és száj kontúrra. a szájnál érdemes előtte egy herpesz elleni szurit beadatni.

A haspántot én is megnézem, úgy is kell vennünk műtős rucit az uramnak. de örülnék én is, ha szülés után olyan hasam lenne, mint még soha :) na ez a kívánságom biztos teljesül... olyan lesz a hasam, mint még soha. most is olyan :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Panda, nővéred mikor szült?

Kép
Kép
Kép
konkri

Csajok a tápszeres etetésnek is van ám előnye. Örülök, hogy nem estetek letargiába a tejci miatt. A fő a szeretet, amit a babádnak adsz. Remélem mindkét "babánk" jól gyarapodik, nagyon édes kishapsik.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Konkri,
Szeptember 19-én :D Köszi a részletes leírást nincs bajom amúgy a szemöldökömmel, csak más formát szeretnék de olyat már nem tudok belőle csinálni.
Vendég

Panda, furcsáltam is, hogy minek neked tetkó??? :)

Csajok, igaz, hogy a karihoz már késő, de a rossmann oldalon lehet fényképet rendelni + minden féle fényképes dolgot, pólót, bögrét, naptárat, puzzlet és még könyvet is...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Konkri,köszi a hiányolást,vagyok,csak olvasó módba voltam egy két napja.Msn-en is vagyok,elkerüljük egymást.Most pl ráérek:)

Marcsi,én is ugy hallottam hogy ezek az Nst görbék még nem szülést mutatnak.
Nekem elvileg egy hetem van,de hétfön még lapos volt mindig az nst. :shock:
Még nincs is nagyon lent a fejecskéje szerintem,majd a doki holnap megmondja.Lehet nagy a feje szegénykémnek és nem fér le könnyen? :oops: :roll: (lehet hülyeséget kérdeztem :oops: )

KépKép
pocok81

Kép

Kép

Kép

Itten van Zümi, a zöld ruckót és satyit anyu csinálta!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?