Új privát üzeneted érkezett!

Enikő!Köszi!Egy ismerős dokim mondta tegnap,hogy a hótól van, állítólag azt érzik :shock: az ő unokája is nyűgös meg sírós volt!
Édi Zalánbébi,már így ül egyedül,hihetetlen :shock: :lol: Málnus is fog így csücsülni egyszer,el sem tudom képzelni,olyan kényelmes,hason sem hajlandó lenni,pedig jó lenne,hogy tartsa a fejecskéjét,de üvölt 3 perc után az erőlködéstől!

Szilcsi!Nem is mentem,majd csütin este elmegyek dokinőhöz írjon még ebből fel ami most használt.Én nem szuriba kapom,beöntés formájában :?

Kincses!Én nem vettem felsőt,csak 2 darabot a Brendonba,de volt rajtam kb 2x,én a régi felsőket fordtam,a nagyja jó volt végig,igaz nyár volt!
20140113113746

Sziasztok!

elégg el vagyok veszve sok a dolgom...

Voltunk vasárnap a Deichmann-ba és mindhárom gyerkőcnek vettünk bundás bakancsot,rögtön 25 e ft-ot sikerült otthagyni. :shock:

Márém elkezdett köhögni holnap nem viszem oviba.Olyan krupposan köhécsel remélem nem kezd el fulladni.Soha nem volt még kruppos és nem is köhögött így,nem tudom mi lesz belőle.Tuti a kicsiktől kapta el mert a Norbika volt ilyen nemrég...

Anett!
Türözés nem semmi nekem is volt ,de vagy tíz éve...
Norbika is visít éjjelente lövésem sincs mi a baja...

Niki meg extra anyás jön utánnam mindenhová kéri hogy vegyem fel...
Ja Norbikának az az új szórakozása hogy amikor leveszem róla a pelust rögtön elkezd pisilni.direkt.Látom rajta hogy tudja mit csinál és vigyorog.szerintetek ráültethetem bilire?
Most mennem kell még fel kell mosnom a lakást.. :twisted:

Kép
Kép
zitacicu2

Csajok: ma próbáltam Rékát rávenni a cumisüvegből való tápszerivásra....hát gondolhatjátok...teljes kiborulás volt!Ez a milupa HA tápszer amúgyis sztem nagyon gáz.Mindegy azért néha iszik belőle, de a vége mindig a cicizés.Persze sztem már nincs sok tejem, nem is tudom mi lesz, ha nem lesz????Ááááááááááá :roll:
Kincses: én is a Corát, Tescot tudom javasolni, illetve az Oskola u-án is van és a Mix üzletházzal szemben is, de ezek nem olcsók!!
Ja, és a Bartók téren a turikban!!
Anett: Réka is 2-3 napja hiper hisztis!

Kép
gyanixi

Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni? Szeretnék érdeklődni, hogy köztetek terhesség alatt volt e olyan, akinek magas volt a vérnyomása? És ha igen, akkor mit szedtetek rá? Mert nekem már a maximumot írja az orvos fel, 3 fajtát kell szednem, félek nehogy ártson a babának.
Köszi!
Sziasztok
skoperdane

Kincses! Nézd meg a Vasas Szent Péteri rendelővel szemben azt a használt kismama-baba boltot. Ott vannak többnyire vadi új kismama felsők is és szerintem elég jó áron, kb. 2000 Ft körül.
Amúgy kismama nadrág szempontjából meg a Sever Centert ajánlom mindenkinek, sajnos én buta voltam, nem gondoltam arra, hogy esetleg ott is lehet ilyesmi, így máshol vettem nadrágot, de ott olcsóbb kb. egy 1000-el a nadrág mint a Brendonba vagy máshol.
skoperdane

Skoperdane!
egy b.nőmnek volt, omega3at szedett a gyogyók mellett és tök jól elvolt, már több emberkétől hallottam u.ezt, sokan szedik akiknek magasvérnyomásuk van, ártani tuti nem ár, esetleg próbáld ki.
én is szedtem terhesség alatt, de nem a vérnyomásom miatt.

Enikő!
nagyon ügyes zalán!

Karmen!
én nem várnék addig, esetleg egy gy.t. nem ártana, tök durva, jó h. nem fél év múlva lesz időpont
:(

Kincses!
C&A igaz nem tudom most milyen felsők vannak, de én ott vettem az év elején az összes felsőmet, meg alsót is :lol:

Anett!
privimet megkaptad?

Vivinek fülgyulladása van, 3hónap allatt 3.ik, 2hét alatt a 2.ik, aszonták ki kell venni az orrmanduláját :shock:

Szilcsi!
ne add fel, majdcsak kibújik :D
Vendég

bocsánat, Zalán
Vendég

Sziasztok!

Kajla: Szép, amit írtál... És ahogy Gira írta, én is elgondolkoztam ezen, igaza lehet abban, hogy senkié a gyermek... Mármint nem tulajdon. De szerintem az a legfontosabb minden gyermek számára, legyen az örökbefogadott vagy édes, hogy tartozik valahová és szeretik! Szerintem ha ezt érzi, akkor jól csinálja a szülő a dolgát!

Karmen: Egészségügyi reform! No comment... :evil: :roll:

Anett: Nálunk is volt ilyen régen... Egész nap tartogattuk felváltva anyukámmal és apával. Néha jót tett, ha betekertem egy puha polár plédbe és úgy ringattam, énekeltem neki. Egyedül a hasfájós sírással nem tudtam igazán mit kezdeni, ilyenkor ahogy írtad, álomba sírta magát! :( Viszont napközben csak akkor fájt a hasa, ha én valami olyat ettem, ami neki nem tetszett... hiperérzékeny volt rá!!! Megettem fél banánt, 5 napig nem kakilt tőle, meg ilyenek... A csokiról és a K betűs zöldségekről nem is beszélek!!! :D
Egy ismerősömnél nem ilyen tünetek voltak, de hasonlóak, csak ott kaki gondokkal kombinálva és arra jutottak, hogy tejfehérje-érzékeny a baba. Teljesen elhagyta az étlapjáról a tejet és minden tünet elmúlt... :o Amúgy a frontok és a hó is megviselheti őket, ahogy a többiek is beszámoltak a nyűgös babákról! Kitartást! Már csak pár hónapot kell aludni és elmúlnak ezek a problémák!!! :lol:

Kincses: Úgy tudom, a Mikszáth K. u-n (Mix-szel szemben) megszűnt vagy elköltözött a Hanna kismamadivat, de esetleg a Plazaban a C&A-ban is meg lehet nézni, ott is van kismama ruházat, de nem tudom az árait! Az Oskola u-i Poci módi az horror árral dolgozik az én pénztárcámhoz képest! :D

Niki: Miből gondolod, hogy nincs sok (elég) tejed? :D Nem fejlődik rendesen Réka? Dorottya sem fogadta el a cumisüveget, így most pohárból iszik, meg csőrös pohárból. Én örülök neki, eggyel kevesebb leszoktatni-való dolog. :lol: :lol:

Szép délutánt!
eszter

KépKépKépKép
hefe

omega3: Az Eurovit kismamáknak egy olyan vitaminkészítmény, ami sok omega3-at tartalmaz!!! Kb. harmadába kerül az Elevitnek meg a többi kismamavitaminnak, és tartalmazza a napi vitaminmennyiséget! :D Érdekes, hogy a mi kis patikánkban nem is hallottak róla, de a Kígyóban tudtam venni!

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!!

Lassan kilábalunk a tüdőgyulladásból, Ábel szerencsére nem lett beteg. Készülgetünk az ünnepekre, de nem csinálok nagy felhajtást. Most az a fontos, h apa is, én is meggyógyuljunk, Ábel pedig maradjon egészséges.

Minden baba csodaszép, öröm nézni ahogy növekednek, gyarapodnak. A gyerekszáj történetek nálam is a kedvencek, várom már, h irhassam a kisfiam aranyköpéseit. KIsmamiknak gyarapodást, boldog várandósságot!!!

Zituska!
Szombat du 3 óra körül voltatok a centrumban?? :) Boti képét valami magazinba lécci!!!!! csúcs!

Niki!
Nálunk is van hiszti, főleg velem csinálja. Eddig az működik, h berakom a járókába és nyugott hangon próbálok beszélni vele. Ha az utcán jön rá az üvölthetnék, akkor gáz van, de próbálom terelgetni és megoldani a helyzetet.

Skoperdane!
Én anno a védőnőnél 170/120-as vérnyomást produkáltam. 4x1 Dopegytet szedtem, naponta 3x vérnyomásmérés, vérnyomásnapló....Hüvelyi szüléssel szültem egy egészséges gyermeket, nem volt gond.

Eszter!
Talán Te kérdeztél az önálló evésről. Nálunk 13 hós kora óta vannak komoly próbálkozások. Egyenlőre én megmerítem a kanalat, Ő pedig ügyesen a szájában rakja. A minap rakott krumpli volt, azt lazán kézzel bepakolta a kanálba és úgy ette meg. A joghurtot is ügyesen eszi, és nagyon akar. Ő próbálkozgat én meg etetem egy másik kanállal.

Ábelnek nagyon tetszik a hó, néha elcsúszik és nem érti miért nehéz felállnia. :lol: :lol: Eddig a hálószobánkban állt az ágya, de most, h betegek lettünk a férjemmel átköltöztettük a gyerekszobába. 3 napig sirdogált, de most már nem. Nagyon jól alszik, igaz mindig lessük, de megkíméltük a köhögőrohamainktól.

Vidám készülődést Mindenkinek!!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Csajok akik olvassák a Délmagyart!!!!
Lécci, ha olvassátok benne, hogy karácsonyfa-fenyőfa kölcsönzés lesz, szóljatok nekem (időpont,helyszín)!!
Idén is kölcsönözni szeretnénk gyökeres fát, hogy aztán ha visszavisszük elültessék és tovább élhessen :D
Kösziiiiiii

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

zsuzsu72!
Köszi, hogy írtál. Az a baj, hogy nekem folyamatosan 140/80 és 150/90 körül van, nagyon ritkán 120-130-ra lemegy. Azt mondták a felső határ a 140-es, de már azt sem szeretik. Félek, hogy a babának nehogy baja legyen, mert én Dopegytből 4x2-őt szedek (ez a maximum), plussz szedek 3x1 Betaloc 50 mg-ot és most írtak még mellé 3x1 Cordaflexet.

zozo!
Köszi neked is a tanácsot, az az omega3 az vitamin? Mert én már terhesség előtt 2 hónappal elkezdtem szedni az Elevitet és azt szedem folyamatosan is, meg magne B6-ot és folsavat is.

Én még hallottam valami Fokhagyma kapszuláról is ami leviszi a vérnyomást és nagyon jó, de a belgyógyászom azt mondta, hogy kismamának nem ajánlja, mert nálunk minden hét számít és ne kísérletezzek ilyennel, a gyógyszer az a biztos.
skoperdane

[quote="skoperdane"]S írta:skoperdaneziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni? Szeretnék érdeklődni, hogy köztetek terhesség alatt volt e olyan, akinek magas volt a vérnyomása? És ha igen, akkor mit szedtetek rá? Mert nekem már a maximumot írja az orvos fel, 3 fajtát kell szednem, félek nehogy ártson a babának.
Köszi!
Sziasztok

Én terhességi toxémiás voltam Violával. Nyomták belém is a gyógyszereket, napi 4x1 szem Dopegyt, Doxium, Seduxen....stb
Nálunk gondok vannak, de ezt nem jelenti azt hogy nálatok is lesz!!!!! Látod Zsuzsunál is minden okés lett....
Sztem az a lényeg hogy mikor derül ki a magasvérnyomás? Mert minél később jön elő annál jobb!
Hány hetes vagy? A baba jól fejlődik? Korának megfelelő mértei vannak?

Zsuzsu: örülök, hogy gyógyulgattok!!!!+++++++++++++++ Nálunk se lesz nagy felhajtás karácsonykor :wink:

ceniko
Szeged

Skoperdane: Ez érdekes nekem annó a 4x1 szem Dopegytre mondták azt, hogy ez a max adag.... :roll:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Skoperdane!!

Sztem nem lesz gond. Nekem 140/100-ra állt be. Igaz ingadozott egész nap. Ha dokinál voltam akkor 160-170-es értékek voltak. Ábelnek semmi baja. Kardiólugusnál is voltam többször (Weisz Veronika) és Ő engedélyezte a hüvelyi szülést. KÖnnyű az embert megijeszteni. Bízzál és nem lesz gond!!!

Enikő!
Hozzánk nem jön vendég, ha az idő engedi anyóshoz elmegyünk és annyi.
Nálam az együttlét, a közös játék a hangsúlyos.
Zalán............ :D :D :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Bocsi kimaradt!
Skoperdane!
(irhatnál valamikeresztnevet, nekem gondot okoz leiirni a niced! ) :lol:
Szóval én is nézegettem a Bánó féle fokhagymakapszulát (drogériákban kapható), de azt valóban nem ajánlják várandósan. Én még Verapamilt szedtem, 3x1, de vigyázni kell, mert szülés után szopikor TILOS! (én szívtam vele, mert a klinikán szedették velem és csak a gyerekdoki szólt, h tilos. féltem, h Ábit kardiólógiára kell vinni, de megúsztuk.) A Verapamilt a kardiólógus irta fel.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

cenikő!
16 hetes vagyok, amúgy már évek óta van magasvérnyomásom,csak nem szedtem rá gyógyszert eddig.
A baba szépen fejlődik, minden rendben van vele. Sőt azt is mondják, hogy lehet nagy baba lesz. :wink:
Amúgy meg a Dopegyt tájékoztatójában is benne van, hogy napi 8 szem a maximum, ami 4x2-őt jelent.

zsuzsu72!
Anikó vagyok. Tudom, sok embernek gondot okoz a férjes nevem kiejtése. Ma voltam a belgyógyászaton és ott mondta a doktornő, hogy még esetleg Verapamilt lehet majd megpróbálni, de már más gyógyszer tényleg nem lesz. Most akkor próbálkozok még ezzel.
Olvastam a neten arról amit írtál, az omega3-ról, elég jónak tűnik, bár a kismamákra nem írnak semmit, de megérdeklődöm valakitől, hogy ezek a gyógyszerek mellé szedhetem e, mert akkor érdemes kipróbálni, mivel gyógynövény, tehát gondolom ártani nem igen árt.
skoperdane

bocsi!
nem te írtad, hanem zozo az omega3-at
skoperdane

Amúgy csajok még egy kérdés!
Nekem nagyon jó orvosom van, de nem fogok tudni nála szülni, így hamarosan keresnem kell mást. A Dr. Márton Virágot ajánlották. Ki mit tud róla?
És ha én nem akarok magánrendelésre járni, csak úgy simán a klinikára vizsgálatokra, akkor nem mehetek egy orvoshoz, hanem mindig más fog megnézni?
Mit javasoltok?
skoperdane

Skoperdane! Nem ismerem ezt az orvost. Vérnyomás gondom nem volt, de a korházban mások szintén a Verapamilt v. a Dopegytet szedték. Gratulálok a babához!!

Zozo! Enikö segitett, el fogom vinni Norbit az Óduba.

Hefe! köszi a vitamin tippet, én már 7 éve szedem az Elevitet irtó drága (elöször a genetikus javasolta hogy a terhesség elött 3 hónappa kezdjem, de ugye évek lettek belöle, azota meg vagy terhesség, v. szoptatás volt).

Enikö! Zalán nagyon helyes kissrác, és hogy így ül!!! Remélem a tornával a csipöje meggyógyul! Kengurut nem javasolták? MErt nekem azzal kezdték amikor csak lehet, otthon is, mellette torna

Kép

Kép

Karmen
karmen

karmen!

Köszönöm a gratulációt, aranyos vagy. Sajnos tavaly 7 hetesen elment a kisbabánk, úgyhogy remélem mostmár ez a kis csöppség megmarad. Nagyon vigyázok rá, bár az nem jelent semmit, tavaly is vigyáztam.
De ez most egészen más terhesség mint a tavalyi, és máris imádom ezt a kis "szarost".
További szép estét!
skoperdane

Skoperdane!
sz.tem, oké h. szeded a vérnyomáscsökkentőt, de nem árhat se az omega3, se a fokhagymakapszula,ma más nem egyél sok fokhagymát :D
azt nem tudom h. vitamin-e, sztem nem, de jó, én szedtem terhesség alatt, nem lett semmi baj.
írok privit.

Karmen!
az jó, jó helyen lesztek.
Vendég

Skoperdane: Én is szedem az Omega 3-at (Eskimo3 a neve a készítménynek) és babát várok :) szóval lehet, sok mindenre jó, és állítólag a szülés utáni depit is csökkenti :wink: + Elevit+ Magne B6

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Bocsi,de most nem olvasok vissza,majd kicsit később :oops:

Gyorsan felrakok Kitti szobájáról képeket:
Nekem nagyon tetszik :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Remélem nem uncsi a sok kép :oops:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

hefe: hát érzem,h nem durran már úgy be a cicim, de nem is ez az igazi ok, hanem mert szertném ha nem csak 3 féle bébiételt, kevés kenyeret enne, jó lenne ha tudnám, hogy bármikor adhatok neki tápit ha kell!
Amúgy még most súrolja csak a 7 kg-ot, 2680 gr-mal született, de erről már sokszor írtam...amúgy ki is vizsgálták és mindent rendben találtak!
zsuzsu:bakker, tüdőgyuszi, azért örülök,h jobban vagytok!
Most vettem a Klapka téren a mézboltban propoliszt, állítólag nagyon jó immunerősítő és mindenfélére jó, ajánlom mindenkinek, nem is drága!!

Kép
gyanixi

ja, ma voltam rákszűrésen, de nem magánban mentem, hanem rendesen szakrendelésre a dokimhoz, de így is rendes volt!!
Mondjuk hordtam én oda neki egy rakás pénzt a terhességem alatt!!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!!

Anikó (sk.dane)
Jó egészséget, vidám babavárást. Sokaknak volt vetélése, de utánna egészséges babák születtek. Fel a fejjel, minden rendben lesz. Az említett doktornőről nem hallottam.

Kinga!
Nagyon aranyos lett Kitti szobája! Hull a hó és hózik.... :D

Niki!
Köszi, igyekszünk. Ma éjjel arra ébredtem, h annyira ráz a köhögés, h fulldoklom. A férjem szerint csak bepánikoltam... :o
Honnan tudod mikor rendel a dokid az ambullancián? Sokat vártál?

Enikő!
Ezt kérlek mutizd meg Viusnak! :D :D

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

zsuzsu72! Köszi, kicsit aggódva telik a babavárás, de nagyon boldog vagyok és imádom ezt a kis picurkát a pocakomban!

Jégvirág!Köszi, hogy írtál, aranyos vagy.Utána járok annak az Omega3-nak, biztos nem lehet rossz, ha már ennyien írjátok.

Amúgy szerintem ha gondot okoz a nevem leírása, nyugodtan szólítsatok Anikónak, vagy Anikó24-nek, tudni fogom, mert szerintem más Anikó nem igen van itt köztünk!

Még lenne kérdésem! :lol:
Kinek mikor mozdult meg először a baba? Én 16 hetes vagyok, de időnként úgy érzem, hogy az nem bélmozgás, hanem a baby mocorog!
skoperdane

Kinga!Nagyon szupi lett a szoba,én is akarok nyáron! :D

én is akartam szedni az Omega3-at,de többen lebeszéltek,mert ugye a tengeri halból nyerik és azokba meg sok a mérgező anyag manapság már a tenger szennyezése miatt,így nem szedtem.

Nálatok ne müvölt a gyerkőc ha kiveszitek a kádból??Málna 1 hónapja kezdte kb,de csak a törölközés elején sírt picit,utána nyugi és jött a vacsi!Most már amint kivesszük a kiskádból addig ordít,míg be nem nyomom a cumisüveget a szájába,este abból kapja az anyatejcsit,mert cicben már nincs :cry: és még közben is abbahagyja akaját bőgni egy sort,meg sok levegőt is nyel a sok ordítás miatt,meg kell állni büfizni pár korty után,majd meg fullad.Agybaj,meg lehet süketülni úgy üvölt,mi a fene nem tetszik neki???Annyira éhes lenne?Vagy a cumisüveg miatt van???Van ötletetek, hogy lehetne ezt kiküszöbölni???
20140113113746

Ja,Zozo nem kaptam meg a privit!Küld el újra!
20140113113746

Anett: Ma már meg tudják oldani hogy ne legyen szennyezett...annyira.
http://www.eskimo3.hu/ajanlott.html
Olvasd el a Tisztaság bekezdést :)

Szopizás: Nem akarok okoskodni, de nem birom ki mégsem :lol: Ha este fagyasztott tejet adsz neki cumisüvegből, elkezdtél belelépni az ördögi körbe. Kevesebb tejed fog termelődni mert nem szoptatsz annyit amennyit Málnus igényelne, nem fog annyi tejed termelődni, ne tán még cumizavaros is lehet a lány....ez az eleje ilyen sírós. Tudom hogy kiborító, mi is végigcsináltuk, és sokan mások is. Nálunk ilyenkor az volt hogy este egyik cici, másik cici ,egyik cici, másik cici....éjszaka meg eláztam a tejben. Néha a biztonság kedvéért még benyomtam egy bögre szoptatós teát is, hogy megnyugodjak, és olyankor én is pont azt éreztem hogy nincs tejem, löttyedtek voltak a melleim....de HIDD EL van tejed, és Málnus gyönyörűen fejlődik....én a helyedben nem csinálnám ezt a cumisüveges dolgot.

Eszti: Gréti is hamar kezdett egyedül enni. Egy idő után nem is volt hajlandó úgy enni hogy etettük, csak és kizárólag egyedül. Ezért tart minden étkezés minimum 1 órán át :) (bezzeg a régi szép időkben 10 perc alatt befalta a sok kaját, amíg etettük) 1,5 évesen már tök egyedül evett, kanállal, villával. Persze a leves még kicsorgott...de csak egyedül volt hajlandó enni. 2 éves volt, májusban a Reáék esküvőjén mindenki ott csodálkozott hogy milyen gyönyörűen, tisztán eszik. Egy fél csepp leves se ment mellé a vacsorán. Persze itthon nem ilyen figyelmes, de nincsenek nagy malackodások. Nem is nagyon voltak, mert azt én sose bírtam :oops: Mindig töröltem mindent azonnal ha malackodott, ezért jó kis finnyás is lett a csaj, nem eszik ha kajás lett a keze, meg kell törölni, stb....

Zita, Edit: Genetikai uh???????????????????

Enikő: Violának nagyon boldog névnapot!!!!

Kinga: Nagyon klassz lett a szoba!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Nem fagyasztott tejet kap,hanem amit benne hagy reggel 6,de. 9 és a déli kaja után,azt fejem ki és azt eszi meg este fél 9körül!Délután is 2 x eszik,mind a 2 cicit szívja és nincs benne és sír szegény nagyon. Nem okoskodsz,örülök,hogy írsz,de akkor most mit csináljak???Nem jön neki délután,pár korty és kész,mindkettőből,után megpróbálom fejni,mert mindig azt hiszem van még benne de nincs,és őneki sem jön!Gondoltam,hogy a cumitól sír,mert előtte nem volt ez.Cumizavar,hát már 1 hónapja így csináljuk,akkor már kialakult volna,nem???Írj vmi okosat,kérlek!

Violának nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánok!
20140113113746

Sziasztok!

ENIKŐ!

Sok boldog névnapot kívánunk Viusnak. :D :D :D

Niki

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
viktoranya

Jó reggelt!

Köszi a névnapi köszöntéseket! Átadom az érintettnek :wink: :D

Egyedül evés: Bogim már 1 évesen egyedül evett :lol: Viola is egyedül eszik de ő malacka, mondjuk neki rossz a szem-kéz kontaktusa, szal ebből adódóan.... De nem engedi hogy etessem, és ha nem hagyom nem is tanul meg vagy csak később!! Nálunk is minden kaja után felmosás, van, sőt úgy csinálom ahogy Bea. Ha leesik gyors feltörlöm :oops: :lol: (amúgy a bölcsiben, a dajkanénik tökre kivannak, ha egy 1,5-2 éves gyerek nem tud egyedül enni) És főleg a fiú gyerekekre jellemző ez, mivel anyucik hajlamosak elkényeztetni a pasik meg mint tudjuk állati kényelmesek :lol:

Kinga: nagyon szép lett a szoba :D :D :D És jó az uccsó kép is, élvezte Kitti a havat látom :) Enyimek is, kár hogy már alig van.... :cry:

Anett: Enyim gyerek is üvölt minden este, én menetrendszerinti ordításnak hívom :lol: ! Akkor van ha estére kipurcan és nagyon fáradt, főleg ha valami oknál fogva nem tud aludni napközben eleget.... Nálatok alszik nappal Málna rendesen???

Hú mennem kell, ébresztem pasit aztán megyünk tanácsadásra!
Pusssz

ceniko
Szeged

Enikő!
Ki hinné a képek alapján,hogy Zalán sírni is szokott..? :lol:
Violának boldog névnapot kívánunk!

Kinga!
Szép lett a szoba.:)

Bea!
Ma megyek du. 1 órára a nőiklinikára genetikai UH-ra.Kíváncsi vagyok....

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Kajla: Nekem is tetszett az idézet, én is Girával értek egyet, mindenben.

Ezt ismeritek?

Zágon István: Az anya meg a szülő

Ez a két fogalom alapjában véve ugyanazt jelenti, de azért mégsem ugyanaz. Olyan különbség van köztük, mint - hogy is magyarázzam - mint amikor az ember azt mondja, hogy állam, meg azt, hogy haza.

A hazáért élek és halok, az államnak meg adót fizetek. És annak ellenére lényegesen könnyebb, mint meghalni, mégis több emberről hallottam, aki lelkes örömmel halt volna meg a hazáért, de soha senkiről nem hallottam, aki szívesen fizetett volna adót.
Hát így vagyunk valahogy az anyával, meg a szülővel is. A szülő hivatalos kifejezés, az anya magánjellegű.
A szülő minden, ami értelmet jelent, erőt és kötelességet, az anya pedig minden, ami érzelem, áldozat és a leggyönyörűbb gyöngédség a világon.
Az anya, meg a szülő egy ember. De ennek az egy embernek egészen más tulajdonságai nyilvánulnak meg az anyában, mint a szülőben.

Aki a harmadik szobából csukott ajtón át is meghallja, hogy hathetes kislánya sír, az, az anya.
Aki szeretne berohanni hozzá és egy kis jó, langyos tejecskével elcsitítani azt a kis ártatlant, még az is az anya.
Aki be is rohan hozzá, megnézi, kibontja, tisztába teszi, de soron kívül egyetlen korty anyatejet sem juttat neki, hanem szigorúan alkalmazkodik az orvosilag előírt étrendhez, az már a szülő.

Akinek majd a szíve szakad ki, amikor a gyermeknek fogzási fájdalmai vannak, az, az anya, de aki csukamájolajat ad neki, hogy minél előbb nőjön ki a foga, az már a szülő. Általában aki képes arra, hogy saját önszülött gyermekének beadja a csukamájolajat, azt a csúszós, szörnyű, kibírhatatlan ízű kotyvalékot, az nem is lehet anya. Az csak szülő lehet.
De aki közben azt hajtogatja; jaj de jó, de finom, a mama is ezt eszi, és hősies elszántsággal a szívében, de háborgó indulatokkal a gyomrában maga is megkóstolja azt a szörnyű kotyvalékot, az már megint az anya.

Aki büszke arra, hogy az ő kisfia már olyan nagy, hogy az első osztályba iratkozik, az a szülő. De aki az iskola megnyitásának napján sírva kíséri a gyereket abba a tiszteletre méltó épületbe, és amikor beengedi a többi gyerek közé, akkor úgy érzi, hogy a fia Dániel, aki most lép be az oroszlánbarlangba, az már megint az anya.
Aki nappal megbünteti a gyermeket, mert elszaggatta a nadrágját, az a szülő, de aki azt a kisnadrágot éjjel könnyes mosollyal foltozza meg az, az anya.
Aki azt mondja: haszontalan kölyök, már megint nem tanulsz, az a szülő, de aki fűnek-fának keservesen panaszkodik, hogy annak a szegény gyereknek már megint mennyit kell tanulnia, az, az anya.

Aki a kamasz fiát tánciskolába viszi, az a szülő. Aki büszkén figyeli, hogy az a haszontalan kölyök milyen ügyesen teszi a szépet annak a copfos kislánynak, az még mindig a szülő.
De aki ugyanakkor nagyokat nyel, mert úgy érzi, hogy most kezdik tőle elszakítani lelkétől lelkezett magzatát és szeretné a fia táncpartnerét, azt a kis kacér, szőke démont megpofozni, az már megint az anya.

És mégis az anyából lesz a jó anyós, a szülőből pedig a rossz. Amely anyósi állapot tart mindaddig, míg meg nem születik az első unoka. És akkor valami egész váratlan és csodálatos dolog történik, eltűnik a szülő, eltűnik az anya, mondjuk inkább a kettő összeolvad és nagymama lesz belőle

De ez a nagymama nem hasonlít sem az anyára, sem a szülőre, annyira nem, hogy hadilábon áll mindkettővel, a szülőt ridegnek, az anyát túlzottnak tartja, és csak egyvalakivel azonosítja magát teljesen és százszázalékosan, a gyerekkel. Mintha soha nem lett volna szülő, mintha soha nem lett volna anya.
Mintha így született volna ötvenegynéhány éves korában egyenesen nagymamának.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zozo!

Hannának tavaly,mikor a bölcsit kezdtük nonstop fülgyulladása volt.
Kb úgy 3-4-5.ször..:(És nekem is.:(
Valami bölcsis vírus volt.Brutális.Csomó antibigyót kaptunk.Fölfelszúrást megúsztuk.
Minden doki nagyon ajánlotta az orrcsepp használatát,mert sokszor attól fáj a fül,hohy nem szellőzik az orrüregen keresztül,és feszül.Meg a trutyi sem ürül.Az orrcsepp a fület is gyógyítja.Na én ezt nem tudtam.
Egyébként a sóoldat- orrszívás, sóoldat- orrszívás.

Anett!
Hanna 4 hónapos koráig minden áldott fürdetéskor üvöltött attól kezdve,hogy beletettük a vízbe,fogalmunk se volt miért.Pedig látszólag minden ok volt.
Aztán egy ötlettől vezérelve csak hason fürdettem.Attól kezdve nézelődött és csend volt.Egyszerűen hason érezte jól magát.(Igaz már 1 hónaposan erősen tartotta a fejét)
Sokszor ilyen extrái vannak a gyerekeknek...Intuició kell hozzá,hogy rájöjj,mi a megoldás..,mert nem vmi általános dolog..???
:oops: :oops:
Na most sokat segítettem....?
:oops:

Edit

szilde
Szeged

Bea!

Nagyon jó ez az idézet!
Asszem ezt nem ártana,ha minden nagymama is elolvasná.Nagyon találó.

E.

szilde
Szeged

Szilde!Ő imád fürdeni,nevet,pancsol.Nálunk akkor kezdődik az ordítás,mikor kivesszük a kádból! :shock:
20140113113746

Ja,kimaradt!

Enikő!Málnus ha egy órát ébren van nappal,utána 1et alszik,szóval ő nem nagyon szokott fáradt lenni.Én azt hiszem mindig,hogy éhes,apa szerint hiszti,de egy 3 hónapos szerintem nem tudja,mi az,így nem is lehet az!
20140113113746

Anett: nálunk is volt ilyen időszak, amikor sírt Réka a fürcsi alatt, de aztán elmúlt.Nem igazán zudtuk megfejteni az okát!!
Amúgy a ffiak hajlamosak mindenre azt mondani, h hiszti...nálunk is mindig ez a vita téma, h akkor most mi a hiszti Rékánál és mi nem...

Kép
gyanixi

Adtál már pótlást Málnusnak?Mármint tápit?Lehet, h tényleg éhes??

Kép
gyanixi

Ja, és az is lehet, h jól érzi magát a vízben és maradna még...lehet,h így fejezi ki...

Kép
gyanixi

Anett: Szerintem meg hasfájás vagy valami ilyesmi, nálunk is ez volt, és mindig csak este pár óra, és én is mindig azt hittem hogy éhes :) És frászban voltam a löttyedt ciciktől, de azért bőszen szoptattam.
Aztán egyszer csak azt fogod észrevenni hogy elmúlt ez a nyűgös időszak.
Vagy a frontok viselik meg vagy sok inger éri vagy esetleg a szteroid....hmm... Reméljük nem ez utóbbi.
Esetleg hívj fel egy szoptatási tanácsadót. Lehet hogy megszokta hogy este ömlik a szájába a cumisüvegből a tej, sok levegőt nyel közben, akkor szerintem sokszor kéne büfiztetni közben is, a levegőtől ugye fáj a pocakja amitől ordít ettől még több levegőt nyel még jobban fáj a hasa....
Nemtom :) Majd jönnek a csajok hátha tud valaki valami okosabbat is mondani....
A hiszti szerintem hülyeség :) Az majd 1 év múlva vagy 2 :)
Esetleg ha akkor kezdődik az ordítás amikor kiveszed a kádból nem lehet hogy fázik?
Tényleg hihetetlen dolgok miatt szoktak sírni szegények.
Gréti egyszer órákig sírt, foglamunk nem volt mitől (mint általában ha egy pici sír), evett sokat, éhes nem lehetett, nem volt bepisilve, bekakilva (ez őt amúgy se zavarta soha), látszólag minden rendben volt mégis üvöltött, míg nagy nehezen rájöttünk hogy a rugdalózója lábánál volt belül egy hosszú cérna, ami rátekeredett a lábujjaira és az szoríthatta vagy az volt kényelmetlen neki. Kivettük azt a vackot és elmúlt a sírás.

Edit: Drukkolok hogy minden rendben legyen és izgulok a neméért :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kinga! Hü nekem ez nagyon tetszik!!!

Enikö! Boldog névnapot kivánunk Violának!!

Ismeri valaki a gyerekklinikán Kobor Jenö neurológust? Oda mennénk Norbival majd (hamarosan). Persze az ODÚ-ba is elviszem.

Niki! és ha pohárbol probálnád itatni? Norbi sosem tudott cumiból, sok levegöt nyelt, Aventtel is meg más fajtákkal is. Orsi is hasonlóan.

Anikó! Örülök hogy most jol vagytok, szerintem a kritikus időszakon túl vagytok, most már nyugodtabb lehetsz! De pihenj sokat az sosem árt:)

Szilcsi! Dokid mit mondott mikor akar befektetni majd?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Anikó!
Küldtem privit!

Enikő!
VIOLÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNUNK!!!!

Kép
Kép
zsanett26

Sziasztok!

Zsuzsu!
Jobbulást nektek! :cry:

Kinga!
Nagyon szép lett a szoba!

Anett!
Az esti sírás nálunk is gyakori, bár Flóra azért, mert délután már csak 1-2 órát alszik és estére már teljesen kipurcan. Mikor még kisebb volt akkor a fürdi után sírt, ha hírtelen vettem ki a kádból. Lehet, hogy Beának igaza van és egyszerűen csak pancsizna még. :D
Szerintem este is próbáld meg szoptatni lehet, hogy hiányzik neki és azért sír. Nálunk is ez megy este (egyik cici, másik cici, egyik cici, másik...), mert akkorra már nekem is kevés van benne.

Ma mentünk volna a 3 hónapos szurira, de tegnap este volt egy kis hőemelkedése, meg hasmenése. Így holnap irány a doki. Nagyon ki van purcanva szegénykém, ma csak eszik-alszik. :cry:

Betty
Kép
rbetty

Kajla!

Nagyon jó az idézet. Biztos nagyon nehéz lehet, ha valaki arra kényszerül, hogy elhagyja a gyermekét. Nehéz annak is, aki örökbefogad, mert akármekkora szeretetet is ad a gyermeknek, mindig benne van a pakliban, mi van, ha megtudja, nem te vagy a vér szerinti szülő. Én sokat gondolkodtam azon, hogy szeretnék örökbe fogadni egy gyermeket, hogy igazi családban nőhessen fel.

Zsuzsu!
Gyógyuljatok meg!

Enikő!
Violának boldog névnapot!
Holnap találkozunk.

Az egyedül evés nehéz dolog. Én, már hamar kezdtem szoktatni őket a kanálhoz. Ettek is szépen egyedül, persze közben sokat pacsmagolnak, meg kombinálják a kézzel evéssel, de azért megtanultak a gyerekek szépen enni. Az biztos, hogy az "önálló" evéshez sok-sok türelemmel kell rendelkezzünk...

Kinga!
Nagyon szép a festés!!!! Kitti boldog lesz benne.

Lányok!
Akinek lesz kedve és ideje, pénteken lesz a Játékdzsungelben az idei utolsó Ringató. Várlak benneteket szeretettel és sok karácsonyi dallal. A Belépés díjtalan!

Kármen!
Úgy hallottam, az Odu jó hely, szerintem se várj februárig, nézze meg a gyógytornász, aztán majd mond valamit.

Kép

Kép
easabo
Szeged

Sziasztok!

Enikő!
Violának boldog névnapot! :lol: Kép

Anikó!
Üdv itt!
Gratulálok a babához!!! :lol:

További szép napot Mindenkinek! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Bea! Hu ez naddon jó!!! :)

Kinga! Eszméletlen édes Kittilány, nagyon szép a szobája is! :)

Karmen! Nekem anno profi dokinként ajánlották ezt a pasit, amikor vinni akartam Lindit éjjeli nem alvás okából, de mire mentünk volna, megtanult aludni a kis szaros. :)

Anet!! Nem belepoff (Bea után szabadon), 5700 gramm körüli nem egész 3 hós gyereknek nehogy már ne legyen elég a tejed!!! Nem kell mindig az éhségre fogni a babák sírását. Ha nem tudsz fejni, nem azt jelenti, hogy nincs tej a ciciben. A baba a legjobb mellszívó. A "löttyedt" cici sem jelenti, hogy nincs tejed. Max fejlődési ugrásban lehet Málnus, tedd többször cicire, és akkor pár nap alatt helyreáll újra a kereslet-kínálat. A cumisüveget meg pakold el!!
2-3 hós gyerek nem hisztizik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Egyedül evés: Lindit 15 hós kora óta nem lehet etetni, mert nem engedi!! Lotti is már korán egyedül és szépen evett. De hogy egy kicsi gyerek pláne 17 hós cseppmentesen egyen, szerintem enyhe túlzás, mondhatnám baromság.Bár engem meg azért szóltak le, miért hagyom egyedül enni.....

Anikó! Üdv itt! Boldog babavárást nektek! Márton Virágot én tudom ki, vizitelt amikor a gyerekágyon voltam, és a szülésemnél is ott volt a "válságstábban". Nekem szimpi volt. Mikorra vagy kiírva?

Niki! HA tápi minek Rékának? Annak tényleg furi íze van, mást nem próbáltál?

Enikő! Irtó cuki a kispasid. És ügyes is!
Vilcsinek peidg boldog névnapot kívánunk!! :)

Kajla! Teccik az idézet!! Reginek tetszik már a bölcsi?

Zituska! Huh de helyes fiatalember lett Boti!! :D

Hiszti! Lottikám tudja nyomni de nagyon. Próbálok higgadt maradni ilyenkor, beküldöm a szobájába (ott örjöng, majd előjön mintha mi sem történt volna), a végső eszköz a pohár víz. Na az hatásos. Amúgy szerintem elfojtani nem lehet a hisztit, mármint hogy egy gyerek sosem hisztizzen.

Zsuzsi! Diniszáj halálos! Remélem írod őket! :)

Karácsony: tavaly tettem egy "meggondolatlan" kijelentést, miszerint ha idén már a saját házunkban leszünk, én csinálom a szentestét az egész családnak! És betartom!!!!!!!!!!!!! Bár segítségképp Apukám megfőzi a halászlét, sógornőm, anyósom süt sütiket, én rántott ill. sült halat készítek többfajta körettel, meg vmi sültet is szeretnék csinálni.

Voltunk ma bábszínházban az ovival, mentem én is Lindivel kísérőként. Hamupipőkét néztük, klassz volt, még a gömbvillám típusú Linda lányom is végigülte az utolsó 10 percet kivéve.
Du. Lotti táncbemutató órájára megyünk, moderntánc csoportba jár a Százszorszépbe.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?