Új privát üzeneted érkezett!

Oké meggyőztetek veszek Sinupretet! Jó sűrű az orrváladéka! Jót fog tenni!

KépKép
csongria

Először is köszi mindenkinek a köszöntéseket! :D :D :D

Lorca
Igen, sajnos az asztmára, allergiára nem túl jó a párásító, de krupp ellen meg pont az kell. Egyébként nálunk meg olyan száraz a levegő, hogy a párásító nélkül már törik. Nem is értem miért csak most ruháztunk be rá. :roll:
Fogalmam sincs, hogy milyen oltásokat kaptam annak idején. De sztem nem kaptam, mert egyszer mumpsz gyanuval vitt anyu orvoshoz, de végülis nem mumpszom volt. :roll:

Kditke
A nevem Lora. Csak a felhasználónévnél kisbetűre sikerült. (Ja és a Lorca ugyanígy)
Hát nem semmi pasid van! Képes saját magát összevarni??? :shock: :shock: :shock: Eddig azt hittem én mazo vagyok, de a férjed felülmúl bőven!

Timi
Mi majd pénteken megyünk. Vagy ha esetleg ti mennétek szerdán, nekünk az is jó.

Sági
Reméljük nem betegszik meg Petike karácsonyra!
Sajnos a naptár az olyan mint a képen. De a nagyobb problémám, hogy sötét képeket csináltak, a tök jó minőségű képekből. Tulképp, csak a kis fekete asztali naptárral vagyok megelégedve.

Meseolvasás
Altatásképp szoktunk mesét olvasni neki. Az apja pl. így altatja el, ha én kimenőt kapok. Neki még az a lényeg, hogy ott legyünk mellette, de a mese nem érdekli. Épp ezért olyan könyvet választottunk, ami számunkra is érdekes, de azért mese. :wink:

Ria
Én a héten felhívom őket és megkérdem mi a helyzet, és lehet bejelentkezem egy órára. Mehetünk akkor együtt és majd meglátod, hogy tetszik-e. :wink: Még a babaexpon beszéltem az oktató csajjal és elméletileg a víznek melegnek és tisztának kell lennie, erre külön előírás van. Ráadásul itt amúgy is gyerekmedencében van az oktatás, míg a pólusban azért a szállóvendégek is használják.

Rita
Sztem nyugodtan írhatsz, de én már többször is írtam ezt neked!
lora7

Lorca,
Ha egy kicsit később indulok és olvasom amit a hétfőről írsz akkor tuti el sem indulunk. Ugyanis kb tíz kissebbségi gyermekecske várakozott 11-kor, a rendelés pedig délig tart-papíron. Úgy gondoltam annyira nem súlyos a helyzet, hogy esetleg ott várakozzunk és még valamit tényleg összeszedjünk ezért elindultunk haza. Összefutottunk a védőnővel, délután eljön és megnézi a pöttyöket. Gondoltam akkor még sétálun k egyet és elmegyünk a patikába, közértbe, dm-be. Természetesen Peti nem így gondolta, úgyhogy irány haza. Most meg itt dajdajozik, pedig még semmit nem aludt.

Pann,
Nagyon ügyi Gergő!!!

Ria,
Minden infó érdekel!!!
Peti is a Sinupretet kapja, nem tudom milyen lenne a váladék nélküle, most simán kiszívható, de semmi javulás, folyik az orra.

Lora,
Én nagyon kiváncsi vagyok az uszira. Ha mentek akkor légyszi kérek beszámolót. Igaz a felnőtt öltöző és mellékhelység elég mély nyomot hagyott bennem amikor odajártunk, de gondolom a babáknak kialakítottak valami rendes részt.
Vendég

Lora,
Sajnálom a naptárakat. Azt hiszem akkor én el sem fogom hozni annyi pénzért!!!

Ditke,
Nem semmi a férjed! :shock: Ezt azért reklámozni kellene a pasik között.
Vendég

Tegnap Brigócám így aludt el ebéd után:
Kép :lol: :lol: :lol:
Két kanál között elszunnyadt. Azt utolsó kanál még az asztalon. :D Pedig de. aludt és nem látszott rajta, hogy ennyire fáradt lenne. Leraktam a kiságyába és Brigiapuval együtt aludtunk 3 órát du. Ez olyan jó volt! :D
lora7

Pann
Nagy gratula az éjszakai alvásokhoz. Úgylátszik Gergőnek meg kellett érnie rá. Vagy lehet, mégis az sok fogacska okozta, állítólag hónapokkal az első fog megjelenése előtt is okozhatnak tünetet. Brigó is mióta az alsó kettő rendesen kijött újra szépen alszik éjjel, pedig előtte sokáig nem aludt. Hányszor írtam, h biztos a foga, közben fog meg sehol se volt. Most mi is csak 1x kelünk. :D :D :D (kopkopkop)
lora7

Lora!
Hihetetlen Brigi!
Mindig is csodálkoztam, hogy milyen helyzetekben tudnak elaludni a babák! Vajon Lillus miért nem csinál soha ilyet? :lol: :lol:

Sági!
Rendelés: :evil: :evil: :evil:

Pann!
Ezt már megérdemelted! :D :D :D Szupi!

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, Pann
Emlékeztek a temitalin Gergő csinált hasonlót! :lol: :lol: :lol: Tegnap egyből ő jutott eszembe. :lol:
lora7

Lora és Sági

Gratulálunk Brigi 9 . hónapjához.
Köszönöm az elismerő szavakat a férjem nevében is. Nem is sztárolom tovább. Brigi nagyon ari a képen, olyan édes.
Mi is fogzunk a felső kettőt várjuk, már nagyon fehér a kis ínye, de az éjszakákat szerencsére végig alussza.

Timi

Az én fiam sem produkál ilyeneket , mi több ha meglátja a fényképező gépet akkor azonnal elmenekül. Szegényt állandóan fényképezem és már nem tetszik neki, akár a férjem.

Megyek, mert a kiságyban magára rántotta a baldahint tartóstól együtt, hogy tervezhetik ezt vasból, lehet, hogy a műanyag meg nem tartana semmit, de szerencsére nem vágta kobakon.

Kép
kditke

Pann

Bocsánat magamról beszélek ennyire nem lehet hülye valaki, vagy mégis nem tudom bemásolni a kódot.
Llehet, hogy rossz kódot és rossz helyre másolok.
Gyengébbek kedvéért ird le légyszi, hogy mit és hogyan.
Örök hála !!

Kép
kditke

Sziasztok!

Először is remélem minden baba, anyuka, apuka és testvér már rendben van. Ha nem sok-sok gyógypuszi nekik!

Üdv az újaknak!

Boldog hófordulót mindenkinek, akiről lemaradtam.

Rólunk:

Fogunk még minig csak kettő van, már két hónapja, a többi nem akar jönni.
Menni megyünk kézenfogva szépen, sőt rohanunk mint a veszett egér. Butorok mellett is nagyon szépen raszol, szerintem nem sokára el kezd lépegetni magától.
Nagyon nagyon huncut mostanában. Valamelyikünk közeledik felé, akkor a másikba belebújik és rötyög, az ágy lábánál kukucskál és rötyög meg ilyenek. Iszonytos, hogy néha milyen energiája van.
Tudunk pá-pázni, már szerintem érti is hogy mit jelent, mert amikor valakitől elköszönünk akkor már lendíti is a kezét, illetve már ki is mondja néha.
Ha mondom neki, hogy gyere, már mutatja is a kiskezét, aminél hajlítja össze a kis ujjait. Nagyon édes.
Alvásunk hol jó, hol rosszab. Általában 3-szor alszik napközben akkor nyolckor fürdünk vagy elalszik vagy nem. Ha viszont csak kétszer akkor már hét körül ki akar dölni és akkor megyünk fürdeni és alvás, de ilyenkor volt már, hogy 10 után felkelt és vagy egy óráig játszani kellett vele.
Enni már nagyon sokmindent eszik, már kapot egy kis túrórudit id, semmi baja nem volt. Ja és az apjának hiába beszélek, múltkor a szamócásfagyiból, amit itthon csináltunk adot neki, szegénykém utána tiszta pötty volt. A bébikajás szamócától viszont nincs semmi baja.

Panka: Nálunk most hétvégén lesz disznóvágás, jókorra szervezték a fiúk, látszik, hogy nem tudják, hogy ilyenkor mi szeretünk nagytakarítást tartani, meg készülődni a karácsonyra.

A vizsgák még nem voltak, az majd januárban, most csak még az aláírásért mentünk, talán az meg van mind.

Most talán ennyi!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lora, Lorca, köszönöm!

Csak egy-két mondat, a lényeg (nevem, gyerekeim) kiderült már...:)

Szóval mint már annyian előttem, nagyon rosszul éreztem magam, hogy csak olvasok, meg néha egy-egy mondatot beleszólok a beszélgetésetekbe. De mivel Peti alig fiatalabb mint a ti gyerekeitek, mindig figyelemmel követtem az "öregek" :) fejlődését, jó felidézni és előre látni, mi lesz vele egy-két hónap múlva. És bár ti tényleg nagyon összekovácsolódott kis csapat vagytok, és azt is tudom, hogy a túlzott tömeg nem kedvez egy társaságnak sem, ha nem baj, örömmel csatlakozom.

Bp-en lakunk, Peti a II. női klinikán született, ez a harmadik kórház volt, ahol tiszteletemet tettem szülési okból kifolyólag. :) :?
Peti elég pici, hat hónapos és még nem duplázta meg a születési súlyát, de mivel senki emiat - rajtam kívül - nem aggódik, igyekszem én sem nagyon.

Mit írjak még? :)

Van rögtön egy kérdésem is: a dm-ben előhivatott képekkel meg vagytok elégedve? Én a rossmannban adtam le rendelést, de annyira rettenetesen ronda képeket kaptam, hogy visszaküldtem őket (hat színes filctollal szebbet alkottam volna). Ha ezúttal sem lesznek szebbek, kipróbált helyre szeretnék menni.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Megjártuk a fülészetet, végülis egész jó tapasztalatokkal. Megnézegette Natit és profi módon kiporszívózta. Gyakorlatom az van a dologban, de a géppel nem veszi fel a versenyt a mi porszívónk. Remélem, most már javulni fog, de azért még megyünk még egy szívásra a héten. Az arcürege is tele volt. Ajánlotta, hogy vetessük ki az orrmandulát, mert nagyon nagyok. Tényleg bajolunk vele rendesen, most harmadik hónapja és tavaly is vagy kettőt. :? Annyit mondott hogy olyan 7 éves korára valószínűleg elsorvad. De addig?! Meg valószínűleg?! Az még 4-5 év átszenvedett ősz minimum. Nagyon nem tetszik a Szt Lászlóban töltött éjszaka sem. Most itt ülök egy nagy adag dilemmában. :(

Lora,
Briginek tényleg csak ez az előredőlős alvás jön be nagyon. :)
Nincs meg az oltási könyved? Most is beoltathatod magad, ugyan azt kapnád, mint Brigi. :D Ha nem is vagy pasiból, attól még nem lenne jó elkapni. :wink: Szülők meg nem is mindig emlékeznek, Robi anyukájának pl fogalma sincs róla, hogy elkaptak-e a gyerekei bármilyen gyerekkori fertőzőbetegséget. Ismerős anyukája meg váltig állította, hogy igen, csak épp a vírus rácáfolt. :twisted:

Aki csorog:
Most már a harmadik doki erősíti meg, hogy kell az orrcsepp. Nem vény nélküli, hanem kevert, antibiotikumos. A fülésznek mutattam, milyen van (nálam volt a recept) és ő is mondta, hogy n kell.

Sági,
Hétfő reggeli doki csak iskolakerülőknek és vész esetén. :? Nincs még egy olyan sűrű időszak. Kivéve, ha nincs iskola, akkor kong az ürességtől a rendelő. :D

Csongria,
Szegény Beni. :( Ebből a buliból pedig mégiscsak jó lenne kimaradni.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Na végre ide ülhettem.Ez a hét teljesen zsúfolt lezs.Előre is nem haragudjatok,ha véletlenül nem jövök/nem tünök el/,de még én is gondba vagyok az időpontokkal mikor mit csináljak.Ráadásul Holnapra bejelentkezett a védőnő akit Laura 4 hónapos volt akkor láttam utóljára meg az orvos mellett 1-szer. :twisted: Felhívom,hogy holnap nem jó erre ő mondja ha nem akkor majd csak februárba tud jönni. :shock:

Ágiboldi

Köszi.Írtam privit. :oops:

Timi

Mumpszról nekem is ennyi az emlékem csak nekem nyáron volt.
Csaszi azért kellett,mert Dani farfekvéses volt/igaz az én orvosom megszületteti így is/mivel mi jártunk mindenhová,már csak a beültetés maradt el ezért nem mert kockáztatni és 35 hétbe cukrosnak vettek.Lauránál meg már 28 hetesen cukorterhelést csináltak itt kötelező mindenkinek és ott is kimutatta,de hála utána semmi nem lett belőle a terheléseken.Állítolag uh-os orvos rosszul látta a Danis vágásom méretét így nem is kockáztattak.Már 3 héttel korábban tudtam mikor születik meg Laura. :?

Sági

Mit mondott az orvos?

Rita

Szia! én új vagyok,de szívesen olvasnék rólatok.Biztos te többet is tudsz mondani.

Pann

Köszi a leírást a rizsről.Holnap adok is neki.
Én is így tudom a mumpszot,de a bárányhimlő is ezt okozza felnőtt korba.Zsoltinak fel is kellett "polcoznia" :lol:

Ria

Megkérdezhetem hol dolgozol?Egészségügy?

Na felébredt Laura aludt fél órát :shock: este jövök.Sajna eddig jutottam csak.

KépKép
KépKép
dana 1

Megjöttünk az usziból, Lillus most is kifogástalanul viselkedett! :lol: :lol: :lol:

Sági!
Kész a dvd, nálam van! :)
A miénk is tök jó lett, leszámítva, hgoy az utolsó 1 percben nem mi vagyunk felvéve! :twisted: :twisted: :twisted: Most ezért reklamáljak?

Dana!
Lillus is faros volt és már én is előre megbeszéltem a dokimmal, hogy március 14-én szülesztik meg nekünk. De Lilla úgy döntött, hogy majd ő megmondja, mikor bujjon ki. Így lett meg 10-én! :)

Lorca!
Remélem most már Nati tényleg meggyógyul. Orrmandulával kapcsolatban nekem az a tapasztalatom (család, Bali), hogy az ilyen korán kivett mandula visszanő! Persze lehet, hogy ez gyerekfüggő.

Én nem váltok uszit, jó itt! Közel van. :)

Rita!
Szia! Hogy bírod négy gyerkőccel? Ha tudsz, tegyél fel képeket is, hadd lássuk őket! :)

Lin!
Jó, hogy jelentkeztél!
Te is dobj majd képeket a pápázós Grétáról! :)

Kditke!
A bbc-s kódot kell bemásolni a profilnál (fenn) lévő aláíráshoz! Menni fog, nem feladni! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Lin,
Szia! Nagyon ügyi Gréti! Tessék új képeket feltenni!!! :D

Rita,
Gyer csak nyugodtan, mindig tök jókat írsz!!! Te is tgyél fel klégyszi képeket!!! :D

Lorca,
Nem tudok okos tanácsot adni orrmandulával kapcsolatban! Szerintem csak az nő vissza amit nem szednek ki rendesen. Nálunk (az én munkahelyemen) anno elég sok kisbabának vettük ki a manduláit.

Timo,
Mi az, hogy nem ti vagytok az utolsó percben a dvd-n? Más babót rakott rá a srác? :evil: Én tuti reklamálnék!!!

Most ment el a védőnő. Megnézte a pöttyöket és arra jutott, hogy nem étel, nem vírus, szerinte valami vegyi. Aztán ahogy beszélgettünk mondtam neki, hogy pénteken este betestápolóztam J&J-nal (soha nem szoktam), erre rávágta, hogy akkor nem is kell tovább keresni, arra sok panasz van. Fenilstil cseppeket ajánlotta, meg természetesen a fürdetőt, de mi amúgy is azt használjuk és szódabikarbóna a vízbe. Na meglátjuk.
Délután kettőkor kelt fel és most meg nem hajlandó aludni, de akkor meg nem fogja kibírni estig vagy azt hiszi majd akkor, hogy most kell még csak másodszor aludni és elalvás után egy óra múlva majd kukorékol.
Vendég

Sági!
Aha, más baba és más anyuka! :shock: :shock: :shock:
Mi Johnsonnal fürcsizünk és egyedül ettől nincs baja Lillusnak!
:roll: Fura.

Timi
Kép Kép
timocska

Köszönöm az érdeklődést, nem bírok nem dicsekedni :), itt van a kis négyesem:

Kép Kép

Timo, kérdésedre nehéz egy mondatban válaszolni, alapvetően jól (bírok négy gyerekkel), sokszor nehezen, de nem miattuk, inkább az a baj, hogy utólag látom át, mit kellett volna másképp csinálni.
Éppen tegnap kérdezte a sógorom, mi a könnyebb szerintem, egygyerekes anyának lenni, vagy négygyerekesnek? Rávágtam, hogy néggyel könnyebb! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok

Vagyok én is.Megjöttünk tegnap este a disznókodásból. 8) Jó volt, anyós is norm. volt. :lol: Malacok sikeresen kipurcantak, mi is megúsztuk gyomorrontás nélkül :lol: Most csak kevés abárol szalcsit ettem, így a gyomrom nem reklamált :wink:
Emili viszont tegnap estére nagyon beláézasodott, Panadol szirup, és Germicig kúpi vitte le neki.Ezen kívül más baja nincs szerencsére.Csak nem értjük a láz okát. :roll: Nem köhög, már nem is taknyos, eszik iszik, alszik jól, kaki rendben.Dokinál is voltunk, "csak" piros a torka.
Visszaolvasni talán majd a napokban.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Rita! Üdv közöttünk! Gyönyörüek a gyerekek!!! :D

Panka! Szegény Emili! :(

Dana! I.sz Női Klinika /szülésznő/ :)

Lorca! Én mindig használok orrcseppet! Múltkor kaptam valamilyen antibios cseppet azt kellett felesbe felöntenem Nasivinnel. Azt mondta a dr.-nő ha sárga és sürű a cucc akkor már ez kell. :roll:

KépKép
csongria

Gyors kérdés: vett valaki lábzsákot/ bundazsákot? Milyet érdemes? Van a babakocsihoz ugyan lábzsák, de 4-5 réteg ruhában hideg volt a Linus lába, ezért az egyik nagymama bundazsákot szeretne venni és tanácsot kérnénk!

nanica

Nanica! Nekünk van lábzsák a babakocsihoz. Eddig nem volt vele probléma de jó vastag az overálunk. A barátnőmnek bundazsákja van és belül szőrmés! Olyan meleg hogy nem kell overál se a babára! :)

KépKép
csongria

hali!

Timo! A mi DVD-nken is más van az utolsó percben! Egy kövér kék sapkás nő a bamba gyerekével, aki nem is a csoportunk tagja, legalábbis én még sosem láttam! :shock: :shock: Ádám jól ki is röhögött, h biztos összekevertek vele. :x
Egyébként nekem elég szörnyű élmény volt látni, h mi is történik a víz alatt Gergővel, úh én SOHA TÖBBÉ nem vagyok hajlandó a víz alá nyomni. Csak azt sajnálom, h nem láttam előbb. :cry:

Rita! Gyönyörűek a gyerekek, és gyere nyugodtan!!! :wink:

Ditke! Én az első lerántás után leszereltem a baldhint. :wink:

Antibio-s orrcsepp receptünk nekünk is van, de azt mondta a dokinéni, h csak akkor kell, ha besűrűsödött. Én azt gondoltam akkor kell, ha már színe is van. Vagy már akkor is mehet, ha sűrű fehér? Lehet, h holnap mégiscsak elnézünk a fülészetre biztos ami biztos alapon. Úgy is van beutalónk. Eddig úgy gondoltam, h úgy sem tudnak vele mit csinálni, de ha ilyen jó szívójuk van, akkor teszünk egy próbát. Bár ki tudja itt nálunk milyen a felszerelés....

Na megyek fürdetni. Gergő mostanában 9 és 10 között fekszik, attól függően, h h bírja.
Vendég

Sági,
Mennyire "macerás" egy ilyen műtét? Fájlalják utána? Dokinéni szerint nemigazán. Nekem elég rossz tapasztalataim vannak. :? Kb ennyi idős voltam, amikor torokmandulámat vették ki. A gond nem is a műtét volt, abból csak a büdi izére emlékszem, amit az arcomra tettek, hanem a többi. Azóta sem tudom meginni a tejet, ha bőrös, mert különben taccs. Szerintem egyike legkorábbi rossz emlékeimnek.
Szerencsére bent lehet vele lenni éjjel, annyit meg a folyosón is kibírok. Vagy bírnék, ha nem lenne Szabi, aki ugye éjjel igényt tart rám. :roll:

Csongria,
Szerintem ugyan azt használhatjuk, úgy látom orros dokik között favorit. :D A nem vizes az már bacis, sajna nekünk is mindig olyan van. :? Csak nekünk nem kellett felönteni. Nasogutta a fantázianeve, a hatóanyagra nem emlékszem.

Rita,
Lehetne egy gyakorlati kérdésem? Hogy tudtok négy gyerekkel utazni? Én csak háromban gondolkodok, de így is eléggé aggaszt, hogy hova tesszük a harmadik gyerekülést. Mert hátulra nem fér annyi.
Szerintem sem nehezebb (azért nem könnyebb :wink: ) két gyerekkel. Ha baj van, azt egyedül úgysem tudom megoldani, ha meg nincs, szépen el is szórakoztatják egymást. :lol:
Mennyire barátkoznak egymással? Van olyan, hogy kedvenc tesó? Tudnak már egymással szövetkezni? A testvéri viszonyban jelent valamit, hogy fiú vagy lány? Azaz húznak az egy neműek egymás felé? Robi mindig azt mondogatja, hogy nem akar harmadikat, mert akkor felborul a nemek aránya. De ti ezt remekül megoldottátok. :lol:

Panka,
Nati iszony magas, napokig tartó lázát sem tudták igazán megmondani, hogy mi okozta, vírus vagy baci és hogy miféle. A gyerekorvoslás tippmix. :evil: Pénteken a választás az antibiotikum megduplázása vagy elhagyása volt, annyira rossz állapotban volt majd egy teljes AB kúra végén. Erre a hétvégén kb meggyógyult.

Kép KépKép
lorca

Pann,
Nekünk nem csak akkor kell, ha besűrűsödik. Natiból ítélve, ezt az állapotot muszáj elkerülni. :? Pedig még csak rá sem ment a fülére, ami nekem (egy újabb) legnagyobb parám.
Az orrszívó olyan, mint amit a koraszülött osztályon is láthattál, csak tényleg hatékonyabb vmi miatt. Ha mész, készülj fel azért, hogy le kell fogni és üvölteni fog. Natinak egy fecskendőből adagolt vizet (vagy mit) az orrába és azt szívogatta. De hazaérve tényleg látványos volt a különbség, végre tudott csukott szájjal aludni, még ha horkolt is.
Miért, mi történik vele a víz alatt? Mit nem látsz a vízből?

Nanica,
Nekünk ugyan nincs, de a szőrméset más is dícsérte már környezetünkben. Helyes kis báránybőr és beletéve a lábzsákba is működhet. Szeritnem nem szabad ellenállni egy ilyen nagymamai óhajnak. :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Néztem a képeket.Milyen jó így egybe látni ahogy cseperednek.Nagyon gyönyörűek a gyerköcök.Ha nem gond még kuksizok,olyan jó látni őket.

Lora
Boldog hófordulót Briginek. :)
Aranyosan alszik.

Rita

Ne izgulj a súlya miatt,én is ezért féltem 6 hós korába,de már úgy vagyok vele eszik amennyi kell neki és fejlődik.

Lorca

Mikor mi is bekerültünk bölcsi után az oviba ugyan így meglepődtünk.Bölcsibe voltak 14-en.Dani kiscsoportba mindig mondta Anya sokan vagyunk.Itt 25 létszámmal indítanak csoportokat.Volt már rá példa ha nem jött össze valamelyik oviba megszünt 1 csoport. :shock: Ha jól tudom 30 fő a legtöbb nálunk.
Ha jól tudom az orrmandula kinőhet.Egyik ismerösöm 3-szor vették ki mire megunta,hogy a gyereket cipeli állandóan kórházba.

Pann

Nálunk Dani dörgölte bele mindig.Igaz neki 3-szor fújták át a könnycsatornáját,és állandóan csippás volt.Tehát lehet,hogy csak az orvos fogta rá.

KDitke

Hát nem egy félszeg férjed van. :shock: Legalább míg dolgozol nyugodt lehetsz,mert ha baj van gyorsan megoldja. :D

Timi

És spontán vagy csaszival?

Sági

Miért kell szódabikarbóna a vízbe?Én vagyok tudatlan?

Rita

Milyen hasonlóak a gyerköcök.Milyen szerencséd van 2 fiú,2 lány.

Panka

Te töltötted a húrkát? :lol:

Nanicia

Én overált használok,de bundazsék az bizti melegebb.

Ria

Hú és munkahelyeden szültél?Milyen volt a munkatársadnál "beteg" lenni.

Csajok éjjel nálatok a gyerköc hogy alszik?Hason,oldalt,háton?
Laura nappal hason alszik,de éjjel az oldalára rakom le és mindig hasra megy.Én meg paraanyuka lévén állandóan forgatom.Egyszer hason nem vett levegőt és becsipogott a légzésfigyú.

KépKép
KépKép
dana 1

Ria: köszi… nekem is szimpi. Kevesebb macera lenne talán a felöltözés.

P.kris: a fehér folt a fogon olyasmi, mint a körmön lévő fehér csík? Mert olyan nekem is van a maradandó jobb felső metszőfogamon. Ha jól emlékszem akkor cinkhiány okozza a körmön. Ott lenő. A fogdoki nekem azt mondta, csak optikai probléma.

Ágiboldi: az öcsém 4 évvel fiatalabb nálam. Picinek csikorgatta a fogát, határozottan utáltam akkor ( 4 hósan nőtt ki az első), most neki vannak a legjobb fogai a családban.

Ditke: kötözés, fertőtlenítés … először csak átfutottam és úgy olvastam, hogy a varratot szette ki!!!
Aztán olvastam a tűt és a cérnát és a flex sebet!!!!!!!!!!!!!!

Lora: 3 óra egyben! Nagyon jól hangzik! Én mostanában annyira álmos vagyok napközben, hogy ma pl. egy ¾ órás szopi alatt ¾ órát aludtam! Linus meg csak felet!

Pann, nézted mostanában a mennyit alszik a gyerek táblázatot? Lehet, hogy elért Gergő egy újabb lépcsőfokot. Hu, ennyire vészes a merülés? Kis részletet nincs kedved a közös mailre küldeni a filmből… hátha én sem akarom ezek után meríteni Linust.

Rita: Linus is csak 7 hós korára duplázta meg a súlyát, mondjuk nagy súllyal született. Amíg a doki, védőnő nem aggódik, addig én sem tenném. (mint látjuk egyes esetekben még akkor sem éredemes)

nanica

Jóreggelt! :)

Pann!
Nekünk is ugyanaz van a dvd végén! :evil: :evil: :evil: Sőt, Sági bátorkodtam belenézni a tiétekbe is és lőn, ott is ugyanez a nő és a gyerek van. Úgy látszik, ennyire tetszett a videósnak. Mert hogy esetleg Gergőt és Lillust a piros nacijuk és szőke fejük miatt esetleg összekeverte vele, de Peti nem lehet! :roll:

Nanica!
Egy ismerősömnek van ilyen bélelt bundazsákja a babakocsiba és én is erősen gondolkodom ezen. Csak egy harinaci, rendesnaci és kabi van a gyerkőcön. Se overáll, se takaró. :)

Dana!
Csaszi! :( :(

Lorca!
Gondolom ringató kilőve. De azt hiszem mi sem megyünk, csomó dolgom van még így kari előtt. Sose érek végére az ajándék vásárlásnak! :roll:

Panka!
Üdv újra! :)

Rita!
Szépek a gyerkőcök! És jogosak Lorca kérdései, engem is érdekelnének! (na, nem mintha 4 gyerkőcöt terveznék) :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Dana! Persze hogy ott szültem. Hát igyekeztem nem szégyent hozni magamra /lehet hogy nem sikerült/ :lol: Igen nyafka voltam pedig protekció révén még álló buroknál kaptam EDÁ-t ,mert megvizsgálni se engedtem magam. :lol: 8)

Valami állat tegnap óta fúr!!! Most is! Hogy fog így Beni aludni!!! :evil: :o

Én még alig vettem ajándékot :oops: Tudtam hogy az utólsó pillanatra marad!!! De senki nem tud vigyázni Benire vele meg nem megy!!! :o

Dana! Én nem foglalkozom vele hogy fekszik, össze-vissza de főleg oldalt. Én az 5. naptól hason altattam, amikor elkezdett forogni akkor derült ki hogy nem is úgy a legjobb számára!

KépKép
csongria

hahó

rita
írjál sztm is. én minden újat szívesen fogadok, ha nem lép le pár hét múlva, és ha van vonalzója/avatarképe :lol: :lol:
az meg külön kuriózum nekem, h kelénél fiatalabb peti.

tegnap céges karin voltam, irtó jól szórakoztam, mondjuk biztos hülyének néztek, mert még a szokásosnál is jobban éltem, majd kiugrottam a bőrömből. és megoldottam a tibicsoki-hájam eltüntetését, beleszuszakoltam magam egy tvshopos "alakformáló fehérneműbe" (nemröhög!!!! :lol: ). ugyan vacsora előtt le kellett vennem :wink: , de a belépőm hatásos volt

a másik jóhír, h keleapu százszázalékosan teljesített. kölespép gyümivel, sinlac itatás, fürdetés, altatás és egyszer sem telefonált :lol:

viszont km ma reggelre belázasodott :cry: úgyh minket is elért az első betegség. kicsit nyűgös, de azért nincs teljesen elanyátlanodva. adtam neki kúpot, aztán visszük délelőtt a rendelésre. bár már előre felhúztam magam, h mi a sz.rért nem lehet időpontot adni???

pann
én annnnyira röhögtem a kéksapkás dagadt nőn, meg ádám beszólásán, h csak na. még keleapunak is felolvastam.
de egyébként tényleg felháborító, mert ez extrafigyelmetlenség minden dvdt elrontani.
mit láttál a dvdn/gergőn a víz alatt?

még egy csomó mindenkinek akartam írni, de egyszerűen nem jut több az eszembe

majus3

Jó reggelt!

Köszönöm a kedves dicséreteket! :)

Utazás: A két szélsőséget követjük :): egyrészt van egy kényelmes, hétszemélyes egyterű autónk. Még Adél születése előtt vettük, mert a szüleimnek nincs autója, és anyukám időnként velünk jön (kirándulni, nyaralni). Most is befér még valaki, ez így nagyon jó. És így is marad, mert nem lesz öt gyerekünk. :D
Másrészt én nem tudok vezetni, így a gyerekekkel hétköznaponként bkv-zom. Szerencsére iskolába, óvodába nem kell, meg felénk alacsonypadlós busz jár, de már voltunk sokszor egyéb járművön is. Mivel béna anyjuk miatt kicsi koruktól rendszeresen buszoznak-villamosoznak, nagyon jól lehet velük közlekedni. Az utastársaknak meg egy kis ingyencirkusz a jegy áráért. :) (Tök érdekesen tudnak nézni az emberek, amikor kiderül, hogy a négy gyerek egy anyához tartozik. Még jobb, amikor a háromgyerekes barátnőmmel együtt szálltunk buszra...:))

Lorca, van olyan ismerős, több is, akik hátul az autóban három gyereket szállítanak, az egyiknek picassojuk van, a másikat nem tudom, autó-analfabéta vagyok.

Gyerekek: ez érdekes, mi hárman vagyunk, azt gondoltam az az ideális, jó dinamikus, mindig más mással van jóban. Féltem, hogy a négy gyerek között majd párok alakulnak ki. Eddig nem így van, nagyon jó látni, hogy keresztbe-kasul tudnak együtt játszani. Adél és Peti viszonya egyelőre kissé ambivalens, de ezen nem csodálkozom, Adél volt legtovább legkisebb. Meg neki egyéniségéből fakadóan sem könnyű lemondani erről a kivételezett helyzetről. :)

Petivel kapcsolatban köszönöm a biztatást, igyekszem nem félteni, de nagyon (túlzottan, idegesítően) aggódós vagyok. De igyekszem.:)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Május :) köszönöm, igyekszem nem eltűnni, de lehet, hogy időnként szakaszosan mégis, mert nem jut mindig mindenre idő. (Bár a babanetre valahogy általában mégis... érdekes módon...).

Avatarképem van, vonalzóm csak egy (nem fér ki mind, meg nagyjából megtöltenék egy teljes oldalt minden hsz-sal), vonalzóképem nincs, asszem ehhez nem is lehet, maradhat azért? :)

Ugye Kele a legfiatalabb a topicban?

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Eszembe jutott még valami: A húgomnak most született meg az első babája, szeretnék neki gyártani karácsonyra egy füzetet, amiben a legfontosabb elsőbabás dolgok vannak benne.
Eddig a hozzátáplálásról kopiztam be táblázatot meg recepteket, meg egy rakás mondókát-éneket gyűjtögettem össze.

Szerintetek mi lehet még fontos??

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Rita! Szerintem tegyél bele olyan dolgokat is amit a babáról fel tud majd jegyezni és akkor egy helyen van minden. PL: Születés /dátum,időpont,aki világra segítette, sully, hossz, akik jelen voltak/ Fényképek helye. Emlékek helye /köldökcsatt, karszallag/ Hazaérkezéséről. Kéznyom, lábnyom hely. 3 hónaposan, 6 hónaposan, 9 hónaposan/súly, hossz/Mérfőld kövek hogy, mikor fordult meg stb...

KépKép
csongria

Hahó! El vagyok ásva a munkába, a munkahelyi mellé sikerült frappánsan, karácsonyi esetleges pénzválság miatti pánikban sz@rrá vállalnom magam maszekkal is :D De a kedvem jó, Boldiapu itthon, és hétvégén nagyszülők is..

Május, könnyesre röhögtem magam a xmas partis fellépéseden! :lol: Meg a Pann, Timó, Sági dagadt nőjén is :lol:

Rita, örülünk neked, a vonalzó szuper így.

Nanica, Bundazsák tippem nincs, csak egy helyen láttam hirdetést, de az 20 ezerbe került, meg se jegyeztem...

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok

2 napja tornázom a vonalzón, de lehet, hogy még most sem lesz, BOCSI.

Pann

Nem irigyellek a disznóvágás miatt, mert az jó nagy munka, mi a két ünnep közt megyünk haza Szegedre és akkor vágunk kettőt.
Viszont szerintem ennél jobb kaják a világon nincsenej, mint a disznótorosak. Főleg a reggeli sült vér hagymával, sült husi, savanyú káposztával, esze tojással. Ne is beszéljünk róla mert éhes leszek azonnal !!! De ennél tisztább kaja sincs, mert tudod, hogy honnan származik, és nem valami visszafagyasztott ezeréves husi a bevásárlóközpontokból. Jó kis rizsed hurkam disznósajt, szalámi, kolbász. Én még a maszek hentesekben sem bízok, az a biztos amit otthon az ismerősünk hizlal!!!!

Dana

Igen remélem az uram tényleg rendben ellátja a kis huncutkát.

Nanica

Az én varrataimat nem ő szedte ki, de amit ő varr magának, azt természetesen igen.
A bundazsákról annyit, hogy én vettem Tominak az Auschan-ban egy síoverált ami jó vastag és ha sétálni megyünk a babakocsiba beleteszek egy birkaszőrt, a kocsi külsejére meg a téliesített zsákot, így még néha melege is van.

Sági

A szódabikarbónát én sem tudom miért kell a vízbe rakni ?
(Dana nem vagy egyedül)

Rita

Minden elismerésem a tiéd a 4 gyerkőc miatt én még néha ezzel az eggyel is alig boldogulok !! Nagyon édesek a képen !!!!

Május
Neked is elismerést érdemel a férjed az egésznapi babázás miatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratula !!!!

Körkérdés

Mi a véleményetek a babataxiról???? Kép Tomi már az egy kézzel való támasztás világrekordját készül épp megdönteni.

Kép
kditke

Ma fél napot az orrmandula műtét pro és kontra elvek felirogatásával töltötem. Már kb 20at összeszedtem, de döntés még nincs. Robi mindig kiakad az ilyen listáimon. És utána közli roppant kommunikációs tehetségét felhasználva, hogy azt csinálok, amit akarok. :twisted:

Dana,
Nem hinném, hogy ennyi idősen lenne még beleszólásunk az alvási pozícióba. Nekem csak az nem tetszik, amikor Szabi oldalt fekszik és emiatt átpisili a ruháját. :twisted: Ő kezdettől fogva hason alszik.

Május,
Szegény KM. Hogy ment a rendelés? Úgy látom, akkor a betegségmentesek létszáma felére csökkent. :(

Rita,
Én még kettővel sem vállaltam be BKVt. :oops: Vezetés nekem sem megy, úgyhogy hasonló cipő. :wink:
Ha ketten mentek hét gyerekkel, lehet, hogy sokakban fel sem merül, hogy az összes anya jelen van. :lol:
Én biztos beletennék a füzetbe hasznos net linkeket is. :) Babanet...
Négy vonalzót képpel nem is enged felrakni, de még hármat sem a rendszer. Szerintem jó így. :) Bár a nulla éves nekem kicsit vicces. :lol:

Kditke,
A babataxi alatt az alacsony négy kerekű motorszerűséget érted, aminek háttámlája van? A négy keréktől stabil, nem dől, szeretik. Hátránya viszont, hogy nagyon szélesek szoktak lenni, emiatt már rég kinőtte, mire rá tud ülni és tudja hajtani. Tologatni ezeket többnyire előről szokták, hátul nemigazán láttam gyereket ilyenről (amin nincs háttámla) leesni.
Jó a vonalzód. Már csak két hónap és csinálhatsz újat. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca,
Sokat nem tudok segíteni orrmandula ügyben. Azt tudom, hogy maga a műtét az nem egy megterhelő a számukra, de hogy utána hogy viselik azt nem tudom. Szerintem jól. Soha nem hallottam a doktornőt aki altatja a babókat, hogy panaszkodott volna egy-egy ilyen babóra. Igaz az nem sokat jelent. Rákérdezek majd, hogy mi az ő véleménye!

Szódabikarbóna: Azt mondta a védőnő, hogy a pöttyökre jó, egy kicsit szárítja őket. :shock: :? Én raktam bele, baja nem lett tőle.

Ma újra próbálkoztunk a dokinéninél. Sikerrel. Kaptunk krémet, az holnapra lesz kész, Fenistil cseppet, a náthára meg a Stodalt javasolta. Valaki használta már? Mondtam neki az orrcseppet, de azt mondta, hogy nem kell. :?
Vendég

Sziasztok!

Megpróbálom a lehetetlent, visszaolvasok :D Emili elaludt, így van egy órám! :wink: Remélem elég lesz.

Május!
Igen, Te kérdezted a tornát :wink: Azért jártunk, mert vszleg szülés közben, vagy a pocakban elferült Emili nyaka. :( A bal ldali fejbiccentő izmon volt egy borsónyi csomó, és nem is tudta balra fordítani teljesen a fejét.Aztán ez lassan megszűnt, de addigra meg elfeküdte a fejét :evil: De a rehabon adr.nő észrevette, hogy feszesebb is az izma, és a tartsa sem ok.De mostanra már rendbe jött, azt mondta ha nem tudná az előzményeket, nem is mondaná meg hogy gond volt ezzel.

Sno!
Na pont az univeres gesztenyés nem ízlik Emilinek, csak a Kecskemétis :? Pedig feltankoltam belőle, amikor 52 ft-ba került a tescoban.De feljavítva egy kis táppal már megeszi :lol:
Szerintem a sok alma miatt savyúbb,mint a K. és ezért nem ízlik neki.Egyébként más különbséget nem ízleltem
:wink:

Timi!
Emili majdnem minden nap eszik húsis kaját.Bár amennyi hús van az üvegesekben, az nem sok, ha minden nap enné is.De azért szoktam vega napokat is beiktatni. :D

Pann!
Gratula az éjszakához!Ez volt az első?Azóta megismétlődött?
Bolodg hófordulót Gergőnek!

Ágiboldi!
Én adok meggyet, befőttet, anya tette el. :wink:
Simán leturmixolom a többi gyümivel.Nem is értem,miért nincs üvegesbe meggyes kaja???? :roll:

P.Kris!
Üdv itt.

Ditke!
Emili csak nekem ad puszit, apjának nem. :D

Na eddig jutottam, felébredt, mennem kell.Holnap folyt.köv.

Ja, új tudomány, hogy ideadja a cumiját, ha elkezdek tátogni :lol: Beteszi a számba. 8)
Ja, és nyalja az arcomat, ha közel hajolok hozzá.Ezt betudom puszinak.Most mondom hozzá a szót is, hogy tudatosodjon,mit is csinál. :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Jöttem kicsit panaszkodni..
Bali megint beteg. Most a gyomra fáj, de nagyon. És lázas is, már több, mint egy hete. Nem tudom mi baja, de jó lenne, ha gyorsan elmúlna, mert úgy elhagyja magát, hogy ihaj! :) Egyedül meg nehéz bevásárolni karácsonyra, takarítani, főzőcskézni, sütögetni meg a gyereket ellátni! :evil: Mostanra kimerültem.. :(
Legalább most Lillus alszik (remélem), Bali is ágyban.

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
Jobbulást Balinak!!!! Esetleg orvoshoz nem akar elmenni? Veled teljesen együttéérzek!!! Kitartás!!!

Peti ma oldalba pisilte az ülőgarnitúrát. :lol: Fürcsi előtt mindig csuprin rohangál. Egyszercsak megÁLLT az ülőgarnitúra végén és olyan furán nézett rám. Akkor még nem értettem, hogy miért, de most már tudom. Beleléptem. :lol: Kész nagyfiú, állva pisil! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Timo! Részvét neked, Balinak pedig jobbulást! Hát elég gáz, hogy már egy hete lázas! Volt orvosnál? :(

Sági! Nem semmi! :lol:

Jelentem felállunk!!! :D A térdelésből mindenhol állásba húzza magát. De nem a lábával lép hanem a kezével húzza magát mint aki nem tudja a lábát mozgatni!!! Elég fura de én nagyon büszke vagyok rá!!! :D

KépKép
csongria

Sági,
Nagyon megköszönném, ha meg tudnád kérdezni a dokinőt. :wink: Kiráz a hideg a gondolattól is, hogy műtsék, altassák, de attól is, hogy minden évben hónapokig beteg legyen. :(
Akkor orrcsepp ügyben azért nincs egyetértés dokik körében. :twisted:

Timocska,
Ha gonosz lennék, eszembe jutna, hogy nem is kéne második gyerkőc neked, mert már van. Szerencse, hogy nem vagyok. 8)
Azért fel a fejjel, egy hét sincs és kezdenek hosszabbodni a nappalok! Juhéjjj :D

Csongria,
Gratulálok Beninek az új tudományhoz!!! :D :D

Kép KépKép
lorca

Timocska,
Azt persze lefelejtettem, ha puszit nem is, de gyógyulást azt küldök Bali felé. :lol: Meg sok-sok jobbulásözönt.

Kép KépKép
lorca

Ria,
Gratulálok!!! Sebi is karból húzta fel magát eleinte, szerintem telejesen ok a dolog.

Nem tudok mindenre reagálni, pedig annyi érdekes dolog volt mostanában errefelé :cry:

Nanica,
én annyira szeretnék egy bundazsákot, és ha választhatnék, akkor ilyent:
http://www.happy-baby.hu/product_info.p ... 7eb1b27177

Május,
gratulálok a jól sikerült estéhez! Én is szerettem volna egy ilyent, de ezt olvasni is jó szórakozás volt. :lol:

Rita,
Hát erre a családi felállásra mondják, hogy rajzolni sem lehetne szebbet. Egy 4 gyerekes kolléganő is azt mondta, hogy most több szabadideje van, mint 1 gyerekkel, mert már sokkal hatékonyabban szervezi az életét.

Ditke,
Gratulálok a vonalzóhoz!

Kris,
Öcsém most lesz 15 éves, akartam feltenni róluk képet, de kitépné a szívem, ha megtudná (kamaszkor).

Na még mazsolázok, hátha eszembe jut az a sok minden, amit akartam.

Orsi
Kép Kép
sno

Pankaa

Édesanyád a meggyet tartósító és cukor nélkül tette el, hogy adsz a manónak belőle ? Látom nálatok puszi ügyben te vagy a főisten !

Timi

Petire azt irtad rohangál, lemaradtam róla már jár ??????????
Pisilés nálunk is van de általában a kádban történik, mikor apja belerakja.

Csongria

Gratula a felálláshoz

Sno

Köszi csak napok, majdnem hetek kérdése volt a vonalzó, igaz a képig nem tudtam felfejlődni, ugyanis minden képünk nagyobb 10 KB-nál a KB-ot nem tudtam lekicsinyíteni a paint-el sem !!

Nagy dolog történt ma nálunk a két felső kisfoga áttörte az ínyét, de nem volt se nyúgi, se hiszti, alig vettük észre, csak egy pici lila folt van az ínyén.

Körkérdésem

A manócskákat ti hogy altatjátok, egyedül a kiságyban mellettetek nagyágyon aztán átrak kiságyba ??

Az anyukám leszúrt mivel mióta fogzik, csak mellettem képes elaludni, anyukám szerint kiszoktattam, de nem volt szivem hagyni, hogy szenvedjen a kiságyban egyedül!
Anyukám szerint ezzel nem nevelem önnállóságra, állást ne keressek neki ?
Meg az utóbbi időben a kiságyban is csak úgy aludt el ha többször felnézett, hogy ott vagyok-e még ha észrevette, hogy eljövök azonnal felsírt.Szepa lehet ? Kép Tomika az állatszeliditő

Kép
kditke

Köszi lányok az infokat!

SNO: nekem is ez a bundazsák az álmom, de ennyire nem akarom megvágni a nagyikat. Én ezt néztem ki: http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=uton&submenu=babakocsi-kieg&category=labzsak&empty=1&productid=90039&pageno=1&whid=9
Ilyenkor sajnálom, hogy a lagzinkra levágott két birka bőrét odaajándékoztuk a nyúzónak. Most a kikészített birkabőrök 10 e ft körül vannak!

Huh, olyan nosztalgikus hangulatom lett a disznóvágások hallatán! :) Sajnos a dédiék már jó 10 éve nem vágnak disznót, azóta sem ettem jó disznótorost.

Ria! :D nagyon ügyi Beni. Linus is gyakran karból húzza és tartja magát, és nem jut eszébe, hogy a lábával besegíthet. (Néha a lábfején áll :oops: :shock: )

nanica

Sno, na ez az a bundazsák ami nekem is nagyon tetszett, aztán direkt töröltem a linket az ára miatt :?

Nanica, viszont sztem ez a Brendonos is klassz! Minden babakocsihoz jó? Mármint a lyukak jó helyen vannak?

Kditke, gratula a vonalzóhoz! :D
Kicsi a kép, és én esküszöm egy élő tigrist látok rajta... Ok, h apuka vagány, de tigrisetek is van? :roll:

Timo, szegény Bali, biztos ráment a gyomrára. Ha Boldiapu beteg (szerencsére soha nem lázas), akkor előbb utóbb "rámegy a hasára"-mondja ő. Aztán tudományosan nemtom hogy így van-e... orvoshoz ő se megy.

Petinek gratula, nagyon fickós az állva pisilés!
Tényleg, fiúkat az elején már rögtön állva kell majd szobatisztaságra szoktati?? Vagy az elején ülve tanulják??

Körkérdés volt az altatás: szopi, tápszer kint a nappaliban a kanapén, aztán ha nem aludt bele, akkor családi fetrengés ugyanitt, majd mikor már látszik, h álmos akkor még ébren bevisszük az ágyába.

Lorca, Boldinál is felmerült az orrmandula műtét horkolás miatt, gyerekorvos mondta, h tök sima ügy, kampóval kiszedik, gyerek másnap már mehet oviba. Fülorrgégész viszont annyira nem lelkesedett (én se..), azt mondta, h csak akkor veszik ki ha éjszaka apnoét okoz (persze ez csak az ilyen kis korra vonatkozik!, natira nem). Azt is mondta, h kinek mekkora, csak azért mert nagy nem bántják. (Persze nálatok gondot okoz, az más tészta)

Ria!! Hurrá!! Persze h a kezével húzza fel magát, én is :D ha van mibe kapaszkodni :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Na ma megjártam az Apeh-ot,ajándékokat vettem,Laurát elvittem orvoshoz,fodrásznél voltam és még dolgoztam is.Most olyan jó a csend.De azért jó volt a régi életet élni,Nyüzsögni. :lol:
Hát Laura nem akar hízni.Nálatok mennyit hízik egy hónapba a babótok?

Nanica

Közös emailt hogy tudom megnézni?Vagy inkább megkérdem megnézhetem?Kiváncsi lennék én is az alvás táblázatra.

Ria

Fúrás abba maradt?Tényleg bosszantó az ilyen.Anyuékkal laktunk a 9-en és állandóan azt hallgattuk a szomszédok mit csinálnak. :twisted:
Gratula fiadnak.Bizti karácsonyi ajándék akart lenni.

Május

Bulid leírása nagyon jól hangzik. :lol: Apát csak dicsérni kell.Ha egyedül vannak az ember mindig rájön többet tudnak,mint mikor ott vagyunk. :wink:
Mit mondott az orvos?Kele hogy van?
Én úgy tudom törvény írja elő orvosoknak az idöpont beosztását.

Rita

Azért gyere olyan jó olvasni ha több gyerekről írsz.Azért én is csodálkoztam volna 7 gyerek két felnött megoldáson.
Aludni hogy alszanak.Külön-külön szobába?Nem akarnak a másikhoz átmenni?
Ria ötletei nagyon jók.
Ha véletlenül becsuszna mégegy bizti én is csinálnék.

Ágiboldi

Azért a munka közbe gyere ám.

Kditke

Most lerökönyödtem.Még a férjemet is ide hívtam hogy élő vagy mű tigris-e?Még most is áll az ütő bennem.Ha jól látom nem is egy.picinye is ott van.Nagyon kiváncsi vagyok.Írj minnél hamarabb róla.
Én napközbe berakom az ágyába és elalszik.Este cicin alvás van/erről szerintem nekem kéne leszokni,De olyan jó fogni,meg úgyis hamar felnő és nem kér belőle/és berakom a kiságyába.Azt hozzá teszem fiammal ilyen engedékeny nem voltam.
Babataxi nekünk van.Hinta részét soha nem használtuk,mivel én a komp miatt paráztam tőle.Mire meg autózhatott volna arra a kétkerekű motorok jobban érdekelték.Meg könnyebben hajtotta.El is használtunk 5 darabot.

Sági

nem akarok tudálékos lenni,de orrcsepp azért jó mert nem viszi át a fülre.Danival most jártunk így,hogy későn kezdtük használni.Pöttyökkel hogy álltok?
Peti igazi férfi. :lol:

Panka

Lányod is töltötte a húrkát? :D

Timi

Jobbulást Balinak.Hát nem lennék a helyedbe.

Sno

Nekem is tetszik ez a bundazsák.

Na leírom ma lejebb raktuk a kiságyat. :oops: Még fenn volt.Laura gondolni se akar hogy megkapaszkodjon benne.
Ja még akartam írni.A védőnőnk szerint ne adjak tejterméket 1 éves kor elött,tejet 2 éves kor elött és tojást 1 éves kor után lehet.Apró magvas gyümiket meg 2 éves kora után.Halat,Kelbimbót és karfiolt meg adhatok.
Most mondta volt egy 3 hós babánál aki már krumpli főzeléket evett és Danoninót.Teljesen felháborodott,mivel mögötte meg a csaj rábeszél.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok,
Altatás,
Nálunk vagy szopi, vagy szopi után cumi, ének, masszázs vagy séta (napközben nagyon nehezen megy így sokszor csak séta közben alszik el). Este meg szopi után cumi, néha utána a kiságyban cumival elalszik, ha még simogatom, énekelgetek kicsit.

Én is feltennék egy körkérdést, méghozzá a vízre szoktatásról.
Van még aki nem nagyon akar inni? (mert Zsófi nemigen) Mindeki használ cumisüveget? Mi eddig nem próbálkoztunk, de sem a csőrös pohár, sem a sima pohár nem annyira jön be, de lehet csak azzal van a baj hogy víz. Néha nagyon picit iszik belőle. És egyéb teák közül, melyik ízlik legjobban a babáknak? Mert én még babateával nem nagyon próbálkoztam (csak kis cukros kamillával, de az sem volt a kedvenc).

KépKép
bozotka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?