Új privát üzeneted érkezett!

De csak halkan jegyzem meg, hogy szívem szerint addig szeretnék szoptatni, amíg Brigi szeretne, és el nem választja magát :lol: Ehhez persze tej is kell.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziaszok!
Fejés! Örök dilemmám nekem is! Kell, vagy sem??? Én is fejek, leginkább este. Direkt fennmaradok, hogy olyan fél 12 körül kifejjek egy adagot, mert azt vettem észre, hogy ha nem fejek és éjjel nem ébred Tamara reggelre kidurranok (ami tényleg nagyon jó érzés Nelli! :lol: ) viszon napokon belül érezhetően csökken a mennyiség.... :(
Én 5 és fél - 6 hós koráig szeretném CSAK szoptatni - húúúú az már csak 4 hét!!!!! :P aztán szerintem leállok a fejéssel. Tomit 1 éves koráig szoptattam (tápszer mellett), szerintem, ha már kajál majd mindenfélét, akkor már elég lesz neki egy kisebb adag tejcike is. :lol: :lol: :lol: Ha nem akkor meg nem, a lényeg a fél év!!!! :roll:

Petra: Nekünk sincs még fánk, ráadásul egy rakat ajándék is hiányzik még.... Nade Apa végre 3 nap szabin lesz, majd vele nekifutunk....
Ugyan olvastalak benneteket régen is, és halványan dereng valami a toxo-tokról... Hogy is volt? Elkaptad terhesen? De Eszternek semmi baja ugye??? Mennek a drukkok kedden!!!
A kép :lol: :lol: :lol:

Szilvih: Én sütöttem már! Nagyon egyszerű, és imááádom! Mi feldarabolva szoktuk először megpárolni aztán megsütni, jó sósan! HMMMMMMM! Mindjárt megyek veszek egyet úúúgy megkívántam! :oops:

Nelli: Apa dettó... ritkán látjuk sajna, annyit dolgozik. Néha kivagyok, mikor a 2 gyereket egyedül mendezselem napokig, de befogom a szám, mert neked 3-al még macerásabb lehet! :roll:
v.erika
 
 


Sziasztok!!!

Erika, hogyan párolod? BE a fazékba, pici víz alá, aztán fedő?
Én ma simán csak besóztam, és egy pataki tálban lefedve megsütöttem. Azért patakiban, mert csak abba fért... :roll: De fincsi lett így is. Remélem, karácsonykor nem lesz unalmas. :lol:

Képzeljétek, Dorka ugye mikikor evett először csokit. Feltűnt, hogy nagyon nyugtalanul aludt utána, de ezt úgy képzeljétek el, hogy volt olyan éjszaka, hogy fél óránként ébredt. És sokszor hangosan kiabálva. :shock: Ilyen kínzást csak az oroszok csináltak a háborúban, úgyhogy kísérletezni kezdtünk, mikor le tudtuk beszélni a csokiról, sokkal nyugodtabban aludt. Tegnap egy galád Decathlon-görkorin-guruló-mikulás :lol: megint a kezébe nyomott egy szaloncukrot, és éjszaka újból lefárasztott. Úgyhogy egy évig bizti nem adok neki újból. Gondolom, a kakaóbab koffeintartalma miatt van. ő nem kapott soha se kakaót, se teát, kávét meg még az anyatejből se ismeri, persze hogy felpörgette.

Fejés: szerintem van, akinek lelkileg van rá szüksége, hogy lássa, van többlet. Én a sok utazás miatt szoktam le róla, egy hotelben semmi értelme nem lenne fejegetni...

PEtra, kedden drukkolok... Jó túl lenni ezeken kari előtt. Jó olcsó nálatok a fa, itt 5 körül van egy, általában darabárasak. Mi az Auchanban vettük, Normannt,mert az tavaly is jó sokáig bírta, úgy vittük ki, hogy nem is hullott. 4500 volt egy 170 cm körüli, az ezüst kb. fele lett volna.

Mennem kell bebújni Dorkához...

Kép
Kép
szilvih
 
 

 
 

Gyermeket elvileg fél óra múlva keltenem kellenne etetni, de ahogy ismerem, nem fogja hagyni, hogy befejezzem a mondókámat és közbeszól,úgyhogy megint csak rapidban)

Sziasztok!

:)

szilvih!
Csak a dokinak volt mániája, hogy nem hízik eleget a gyerek, nekem nem. Ha megnézitek a képeket, akkor egyértelműenen lejön, hogy nem kifejezetten díjbirkozó alakat, de mivel teljesen okés minden, engem mérsékelten érdekel a statisztika. Sokkal rosszabbnak érezném, hogyha megfelelne mindenféle táblázatnak, és mégis mindenféle baja lenne.

Fejés-kaja-kanál témakör.
Tegnap este oltári ötletem támadt! (Bár, nyilván más is gondolt már rá...) Szépen lassan jön majd a kanalas, más-ízű-kajás időszak. Épp elég lesz a gyereknek megszokni az új ízeket, nekem meg szép türelemesen várni, hogy hogyan reagál, és mit szól a kanálhoz. Így arra gondoltam, hogy -ugyan most ellébecolom az "igazi" fejést- egy egész picit lefejek minden nap, és úgy kezdem hozzászoktatni a kanálhoz, hogy abból kap egy kis tejet. Így legalább a kaja a megszokott lesz, és egyre inkább belejön majd a kanál használatába, és mire odakerülünk, akkorra talán már csak a más ízeket kell majd megszoknia, a kanál már nem fog problémát jelenteni.


Egy picit felsírt, de rögtön abba is hagyta... Innen is látszik, hogymár ismerem a kiccsávót, már nincs sok időm... :lol: :lol: :lol: )

Nem akarom elkiabálni, de az utóbbi idők növekvő tendenciáját, tegnap még megfejelte: 3-szor is 200 körül evett. Idáig mai is jók vagyunk remélem, így is marad! (koppkoppkoppkopp!!!!!!!!)

Még v an egy aranyos sztorim, gyorsan elmondom. Tegnap délután pihenés, etetés ágyban, utána szundi. A pelisban nár volt, de nem cseréltem ki, mert már annyira fáradt volt szegény. Majd ébredés után. Kábé 2 óra után úgy gondolta, hogy Anya eleget aludt (Anya azért ezzel nem értett maradéktalanul egyet, de nagyjából azért tényleg kipihente magát :) ), melyet megfelelő frekvenciáju kommunikácóval tett nyilvánvalóvá. Így aztán Gyermek pelenkázóasztalra felhelyez, aholis tapasztalás, hogy bizony kiment egy kis pisi a pelusból: nedves a dereka. Na, akkor tisztábatevés, ordítás közepette. (Csak a félreértések elkerülése végett: NEM én ordítottam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ). Anya odahajol Édes Gyermekhez, hogy forró csókokkal megnyugtassa annak zaklatott kis lelkét. Gyermek el is hallgat, mosolyog, és Anya is forróságot érez. A kezén. Nedveset. Megtekintés, majd konstatálás: a Gyermek lepisilte vala őt. Továbbá mindazt, ami arrafelé volt. Nem baj. Nagyjából letörölget, rendbehoz. Gyermek eközben ismételten rázendíte az ő érces hanján. Anya odahajol, és ismételten forró csókokkal borítja Gyermeke orcáját. Aki is ellhallgata, s most Anya nem érez forróságot a karján. Ellenben surrogást igen, s mikor fejét felemele, akkor látja döbbenten, amint Gyeremeke vizeletje, szépen, mintegy szökőkút szerűen ívet húz vala, hogy utána lefele folyjék a pelenkázóasztalról, szépen végig annak szélén, oldalán, le a földre. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezen a ponton már nagyon röhögtem. Csinált már hasonlót, meg törülközőbe csomagolva, az ágyban fekve belekakilt a türcsibe ( :lol: :lol: :lol: ) (az ágyban hál' Istennek nem jutott ), de azért EZT három perc alatt!???? Mindent összevetve, saccperkábé fél óra alatt tettem tisztába a gyereket, sűrű röhögések, magyarázat és, esketések közepette, miszerint: "Nem, most nem pisilünk, kakilunk, majd ha a pelenka már rajtunk lesz. De akkor se folyjon ki belőle!" :lol: :lol: :lol:


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


petra78!
Veletek mi volt ma?

:?:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


I, :lol: :lol: :lol: nem semmi sztorik!Akkor ahogy elnézem te sem unatkozol a bébid mellett! :wink:
Tök érdekes, de nálunk a lányok csak egyszer-kétszer még újszülöttnek pisiltek tisztábatevéskor és kész!Igazán komoly bepisi+bekaki nem volt sose! :P Csak a pelusba!!!persze :lol:

Kanál: nagyon igazad van, tök jó 5let!Nekem ez nem jutott látod eszembe, és amikor kezdtük a hozzátápit, rögtön az új kaját kanalaztam!De végülis olyan hamar megtanulták, 2-3 nap, és már mint a kis fiókák tátogtak a kanál láttán :wink:

Fejés: hát Esztinél még szorgalmas voltam, de most :oops: megmondom őszíntén az első hónapban fejtem,/ a kórházban muszáj voltam mert annyi volt, hogy ki se bírtam volna, ha nem fejem le/de azóta se!Nincs rá végülis szükség, és mivel ma elkezdtük a főzit :) ebédre már krumplit kapott, ahhoz olvasztottam ami le volt fejve!
Így lassan felhasználom azokat is, és kész, több nem is kell.
Ciciről nem akarom leszoktatni, én mellette adom a kajákat!Az esti+reggeli csak cici sokáig fog maradni nálunk!Ez Esztinél is így volt, és nagyon bejött :wink: /2 éves korig/


Szilvih,Dorka csoki :( Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, de nem ér megsértődni, nem bántásból, hanem tényleg csak érdekel a véleményed!
Nna, szal szerinted nem ártasz jobban ezzel a tiltással mintha szépen módjával, de engednéd ezeket a "bűnös" dolgokat?
Csak azért mert én azt értem, hogy egészségesebb édességek, csoki, ilyesmik nélkül, de kb. addig tudod ezektől megóvni 100%-osan amíg oviba nem kerül.Ott már sajna úgysem, és akkor mivel abszolút nem ismeri a szervezete, így jön ki mint jelen esetben Dorkán.De mivel már nagyobbacska, azért ez nem a leg humánusabb, nem? :roll:
Meg a chips, cukorka stb. az tényleg egészségtelen.De szerintem pl. egy jóminőségű tejjel, jóminőségű kakaó azért azzal vitába szállnék, hogy nincs-e rá szüksége!És ue. a csokival.Többszörösen bizonyított, hogy a JÓminőségű csokiban igenis vannak olyan anyagok amik JÓ hatással vannaka szervezetre!Persze módjával, és nem nyaklónélkül!Úgy én sem engedem!És már a múltkor is írtam, hogy 1-2 éves korukig teljesen egyetértek veled bizonyos édességekkel, hogy nincs rá szüksége.Pl. csoki.De azért egy gyümijoghurt, egy turmix, kakaó, maci kávé/abban semmi koffein/?!Miért ne kaphatna már?!
Végülis meg kell ismernie a szervezetének a különféle ízeket!
manóci
 
 


Ja, és azt még elfelejtettem kérdezni, hogy pl. most karácsonykor sütit sem ehet? :roll:
manóci
 
 


Miért manóci, akkor vendégségbe hívod őt?

:lol: :lol: :lol: :lol:

(Bocs, de nem bírtam kihagyni, hiába nem én vagyok az érintet fél... )

:lol: :lol:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Aha, én úgyis sütök tök sok finit!Beigliket, túrós pitét, tiramisut!
És még lesz gerbeaud, meg mézes-krémes a családi ebéden! :lol: :lol: :lol: Rontásba vinném a kiscsajt, mi?!Szilvi, igaz?! :wink:
manóci
 
 


Fúúú, Eszti festett!Szerintetek?! :? Édes, imádom ahogy alkot, de most megyek: Kép a parkettától kezdve a............mindenig :lol:
manóci
 
 


Manóci: Hagyni kell azt a gyereket kibontakozni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ki tudja. lehet, hogy új Picasso van kibontakozóban :lol: :lol: :lol:
v.erika
 
 


Móni: mézes-krémes, zserbó és tiramisu nálunk is biztos lesz karácsonykor :wink:
Csokihoz nekem is volt egy szorim, képpel akartam, de nem találom a képet, már vagy fél órája keresem :roll: . A lényeg, hogy nem volt 1 éves Livike, mikor pár percig nem figyeltem, aztán feltűnt, hogy gyanús csend van, megnéztem, és azt láttam, hogy tiszta csoki az egész képe. Kiderült, hogy még talán névnapomra vagy mimre kapott bon-bonomat megtaláta, és szépen kicsomagolta, megette (legalábbis jól összekent vele mindent) :roll: De egyébként 2 éves korig én sem támogatom az édességet (nagyszülőket nehéz lebeszélni, főleg, ha látják, hogy a másikuktól kapott....), most is módjával. De ahogy elnéztem, most pl. a Miki-csokikat is inkább kibontani, összetörni szereti, aztán az apja szépen lassan eltűnteti :wink: . A Miki-csomagban lévő nyalókákat meg suttyomban szépen kidobáltam - arra vagyok a legallergiásabb :roll:

Livi: jókat szórakozom az írásaidon :lol: . Pisis sztori hasonlatos az én Livim-szülinapi buliján Marcipán által nyújtott, napok óta nem trotyizást bepótlós, vadiújszőnyeg-felavatósomhoz :lol: .

Dóri: ma voltam a medicpolin :wink:

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!!
Csak beköszönni jöttem, mostanáig szerkesztettem jövő évi naptárunkat (és a családét...)


Ildi, pisikaland :lol:

Manóci, csoki-ügyben majd holnap reagálok, most mindenem fáradt hozzá... :cry:

Ildi, Dóri, régen voltatok!!! :cry:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvih,Ok. :wink: De ügyi vagy, hogy tudsz naptárat szerkeszteni te is :? Én ezekhez naon béééna!Úgyhogy idén sem lesz ilyenünk, de jövőre majd már októberben elkezdem, hogy tuti legyen :)

Timi,sütik :)
manóci
 
 


Mizujs Csajok? Mindenkinél már Christmas feeling van? :lol: Ide már senki sem dugja be az orrát? :lol: Nálunk még holnap van egy uccsó kör faügyben, aztán már csak a csomagolás marad... Ma néztünk fát 17.000-ért!!!!! Na mondom, ha aranyból lenne akkorse...... :twisted:

Petra: doki????? Mi volt?
v.erika
 
 


Móni, nem én vagyok ám az ügyes, én csak az egész év terméséből kiválogatom a képeket, férjuram meg a melóhelyen megcsinálja... De persze akkor már rendezgettem a képeket, mindenkinek elküldtem az év közben beígért képeket, stb.

Csomó van a bal cicimben, megyek leápoltatom Lillával, mert fáj... :oops:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

tegnap volt a dokis napunk, de este semmi erőm nem volt már a gép elé keveredni :(
Végül is a nap végén összegezve azt mondhattam, hogy azért simábban ment minden mint gondoltam volt. Kezdtünk Én kezdtem Eszterrel a laborban, addig apa bevitte Imikét rtg-re. Mire kijöttek megetettem Esztert és bekendőzve el is altattam kicsit. Rövid sorbaülés következett az orthopédia előtt, apája kísérte be ide is nagyfiamat. A lúdtalpára azt mondták gyógycipó (ami jelen esetben siesta vagy dr.Leo) és lábujjhegyen járás, majd egy év múlva visszajönni. A rtg- amitől féltem... hát még mindig jobban látható a csecsemőmirigy mint az megszokott, csak most még azt is hozzátették, hogy mérsékelten nagyobb a szíve is :shock: (cardiomegalia). Nemtom mit jelenthet ez pontosan (a neten azért kicsit kutakodtam, de ugye toxo-ban sem segített túl sokat) és mivel jár, így a köv.állomása cardiológia. Addig nem is gondolok inkább semmire,mert halálra görcsöltetem magunkat.... Eszter szemészeti kitérője azonban pozitív volt, többet nem kell menni, csak ha gondot észlelnék. DE a dokinő most azt mondta,hogy januárban engem és nagyfiamat is megnézne, metr ugye mi is fertőződtünk a toxo-val....MI JÖHET MÉG????? Már nagyon utűlom az orvostól-orvosig járást, ilyenkor maxierős a pánik készségem és a hipohondriám (jelen esetben a manókra vonatkotatva).

Majd később még benézek, most ébredt a csöppebbik....sziasz!

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy én is nagyon off vagyok... Le vagyok eresztve mint az úszógumi... :? :cry:
Tegnap Emmus belázasodott (de semmi más tünet, étvágy is volt, jókedv is), kúpra is alig-alig ment le, dokink nem volt, úgyhogy helyettes nézte meg, aki egy kb 60-70 éves nénike vót... :? Fél óráig hallgatta Emma szívverését... nyúzta, ahogy tudta, végül úgy találta, hogy érzékeny a füle, a tüdeje tiszta volt! Ezért este 10-kor irány a Heim Pál, van egy kis fülgyulladása bébikének. De ahogy ordított... Hát csukva volt a szemem, máshogy nem bírtam volna ki, de most is potyognak a könnyeim! Azt mondanom se kell, hogy hazaút ordítás, és ma is olyan nyűgös. Úgy sajnálom. :( :( :( Ma viszek pisimintát, a fül-orr-gégész szerint nem vsz, hogy ettől lázasodott be. De akkor mitől? Egyébként a nyúzásokig olyan jó kedve volt szegénykémnek, hiába volt lázas. Amikor kérdeztem az őskövület gyerekdokit, hogy nem lehet-e hogy a foga készülődik, és talán azért lázasodott be, azt mondta, hogy dehát nincs is foga. Nem is azt kérdeztem, van-e. :evil:
Jaj lányok, ugye visszakapom még az én kis mosolygós Emmácskámat??? Fél mindentől, ha már egy kicsit másképp tartom vagy valami... :(
Szóval most nincs valami karácsonyi feelingem, a naptárokat még nekem is meg kell csinálni.
De olyan jó, hogy most itt van anyósom, és nem vagyok egyedül! :D
A hétvégén letnt voltuk Kistelekn, de Emma nagyon elszokott a hosszú utazástól! Visszafelé a kezemben ringatva aludt...hát nem valami biztonságos, de annyira elege volt már a hordozóból!
De legalább egy jó hír van: a vesemedence-tágulata már szinte teljesen helyrejött!
Olyan barátságos ez a kicsi lány, nyújtogatta a kezét a rendelőben a kisbabáknak! Olyan édi volt! Ugye lesz még ilyen ezek után is? Lehet, hogy hülye kérdések, de nagyon rossz így látni.
Ja meg persze közben vizsgák is ezerrel!

Rieksön: Petra, hát most meg tudlak érteni, ráadásul te két gyerekkel mész mindenfelé. Remélem minden okés lesz, de ahogy a képekből látom a gyönyörű gyerekeidet, biztos vagyok benne!
Sütések: én is sütök gőzerővel, most leszünk először hármasban! Meg eddig mindig Kistelekn voltunk, és most itthon leszünk! :D
Fejés: Én kezdetek óta fejek, és nagyon nem akar így se elég lenni. Mi lenne, ha nem is fejnék? :roll: Úgyanúgy csinálom mint Te, Erika, detto, este még fejek, csak sajna nem azért mert szétdurranék reggelre (pedig milyen jó lenne, de már ősrégen nem éreztem ilyet)
, hanem mert hátha így több termelődik!
l! Micsoda sztori! :lol:

No megyek, mert szétrobban a fejem, iszom egy kávét!

Puszi Nektek!

dincuska
 
 
 
 
 
 


Szilvi!

Most néztem vissza az új frizurádat, nagyon szép a formája! Örülök, hogy volt hozzá bátorságod, szerintem jobban áll! :D

dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Bocs az eltűnésért, elég sűrűek a napjaink...

Vizgsaidőszak ezerrel, hétvégén hastáncgála, erre is rengeteg próba, ráadásul utána elkaptam valami influentza szerűt, hétfőn és tegnap nagyon dögrováson voltam... már javulok...

Apa vasárnap reggel ment dolgozni azóta haza sem jön , annyi a melójuk, hogy csak 2 órás alvásra tudna hazajönni, az út maga legalább másfél óra, így mondtam neki inkábbb aludjon ott. Hát szegénykém csak pénteken jut majd haza... :( nagyon rossz apátlanul, főleg, hogy ilyan sz@rul vagyok! :cry:

Gyerkőcök meglepően jól viselik magukat Bence kissé köhög, de nem vészes, mától viszont szabadságoltam az oviból, úgyis alig járnak már!

Jázmin: kb 2 hete úgy döntött, hogy neki anyatej csak cicből jó. Ez nem is lenne gond, ha nem lenne fél napos iskolám, meg vizsgáim. Íg egyik napról a másikra elkezdett pépet enni. Sima natúr tejpép, kanállal nagyon szépen eszi, ebédre már követeli, balhézik érte, ha nem akarnám adni. megkóstoltuk a sütőtököt is, az is bejön, az alma nem éppen a kedvence, de a fiúk sem szerették! Iszonyatos hangereje lett, imád sikongatni, ha valamit akar akkor nagyon tud követelőzni! :)
Érdekes módon közlekedik a szobában, hasra fordul, onnan hátra, megint hasra és vissza, mindezt egyirányba, így bárhová eljut! Én meg nem győzöm visszapakolni őt a játszószőnyegére! :D

Viszont egyre csúnyább a popsija...Nagyon csúnya piros, már a combijára is ráhúzódott, kissé hámlós, kifényesedett a bőre. Megvettem a normaflore-t, sudocremmel kenem, de nem javul. Anyu azzal nyugtat én is ilyen voltam kicsinek, semmi sem segített, csak a levegőztetés. Ok, de ilyenkor? próbálom szabadon hagyni, de azért csak fázik... amúgy nme veszem észre, hogy őt zavarná, nem fáj neki, csak nagyon csúnya!

Reagálások: bocsi, hogy most nem tudok, csak a képekre, babák édesek, Szilvi bombázó lettél!!!

Utólag is boldog Mikit mindenkinek!!! megyek gyógyulgatni, remélem most már többet tudok jönni!

Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Hát ez a cicibaj nagyobb lett, mint gondoltam...Egész nap szrul voltam, remélem, csak ez, és nem az inféuenza... Még a fogam is fáj, kész vagyok... drukkokat a gyógyuláshoz kérek, ráadásul egyedül vagyok a 2 gyerekkel
Megyek, így 1 kézzel nehéz... :cry:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi: azért jobbulást, mi lehet ez?

Nekem meg még be se gyógyult az előző sebem, kijött egy új :cry: . De most jó időben elmentem, még elég pici, kaptam rá egy kötést, aztán holnap meglátjuk, javul-e...

Ildi: szerintem vidd el Jázmint bőrgyógyászhoz. Egyszer Livinek is volt ilyenje, igaz, akkor már 1 éves is elmúlt. A körzeti doktornő írt fel egy csomó mindent, de egyre rosszabb lett. Elmentünk bőrgyógyászhoz, és írt fel olyan krémet, ami 2-3 nap alatt teljesen :!: elmúlasztotta...

Kép
Kép
timóca
 
 


Csajok, hát most nem volt jó olvasni a bajokat! :(

Szilvih,csaknem influenza már :? jobbulást, karácsonyig próbáld magad kikúrálni!Fogaddal mi van?

/amúgy nem is írtam, mert a múltkor elfelejtettem, hogy egyik éjjel én is hánytam :cry: nemtom mitől valószínű gy. rontás féle, mert másnapra nekem semmi bajom nem volt, de akkor éjjel :x nagyon rosszul voltam.Úgy szoptattam, pont 2:30-kor, hogy vártam mikor cuppan le már a ciciről, hogy mehessek hányni, mert éreztem már a torkomban van! :cry: nagyon rossz volt!/

Ildi,de jó, hogy jöttél, már nagyon rég voltál.De gondolom nem unatkozol!Suli :( Apa nélküliség :( :( betegség :( :( :( Na ne is fokozzuk!!Jobbulást!
Hastánc???? :shock: Nem is tudtam, hogy hastáncolsz?!Nem kell nekem mindent tudni,mi?! :lol:

Dincus,beteg baba, valóban nem jó látvány, és szívfacsaró is :( de ne izgulj!Persze, hogy lesz Emmácska olyan mint rég!
Amúgy lenne egy tippem, de lehet nem az!Nálunk is volt még Esztinél ilyesmi kicsi korába, bár ő nem volt rosszkedvű, és minden ok. volt vele, csak magas láza volt ami nem akart semmire lemenni!Akkor nekünk a " 3napos láz" betegségünk volt!De mivel nálatok vannak mások is, így lehet nem erről van szó. :roll: Mindegy azért lezrtam.
Őskövület dokinéni :?
Pisiminta. képzeld nekünk is kell holnap vinni!Védőnő kitalálta, hogy
a biztonság kedvéért nézzünk egy pisit!Merthogy ugye megint 2 hét alatt csak 10 dkg-ot híztunk!Na, hát most mi is punciragasztószacsizunk :lol:

Jaj, képzeljétek nem is mondtam, tök aranyosan eszi a krumplit!Ízlik neki, már 40-et megettünk! :lol: :P Viszont meg akartam kérdezni, hogy aki tett el tejet, és felhasználta a hozzátápihoz nem vett észre semmi furát??Mármint a tejen!Megkóstoltam, és egyszerűen borzasztóóóóó!Nagyon gusztustalan íze van, és Hannusnak se kellett :!: Fintorgott, öklendezett, kiköpte, és elfordította a fejét!Szóval asszem én ki fogom önteni, és nem használjuk föl amiért melóztam!Valami a fagyasztásnál "elromolhat" benne, hogy ennyire rossz ízü lesz!

Petra,Orvosi nap :( Brrrrrrrrrr!De legalább túl vagytok rajta!Eszter Cardio. :cry: Remélem semmi komoly nem lesz.Mikor mentek Cardiológiára?És hova?Csak mert - igaz az itt van fönt Pesten, de a legjobb hely gyerek kardiológiai szempontból a Haller utcai intézmény- és ott van egy ismerősünk aki Professzor!Dokinő, ott a gyerekosztályon, és szuper!Nagyon ott van a szeren a szakmában!Szólj bátran, ha esetleg kell segítség!!!Szívesen felhívom, és beajánlak!
manóci
 
 


Timi,sebed :( jobbulást neked is!
Küldtem privit, megkaptad?Még 2 napja, asszem!

Csillus,merre?Vizsga, tanulás? :( karácsonyig még azért jössz, ugye?Milu, jól van?
manóci
 
 


Hát nem valami jó hírekkel jöttök :(

Petra: Apukámnak is megállapították már gyerekkorában, hogy nagyobb a szíve. Hálisten semmi de semmi baja vele! Fel a fejjel!!!

Dincus: lehet, hogy 3 napos láz, van olyan is, :shock: remélem minél hamarabb visszakapod régi Emmácskádat! Meglásd elmúlik hamar és újra édes mosolygós lesz!
Te mennyit tudsz este lefejni? mert nekem 60-nál több ritkán jön ki.... :roll:

Dikó: láttam a másik topikon Jázmin bőrét :cry: Húúúúú, nem semmi... szerintem is bőrgyógyi! Homeót nem próbáltál?? Néztem a könyvemben, van kimondottan ilyen csúnya peluskiütésre is szer!

Szilvih: Kitartás! Csak nem robbansz le karácsonyra... :roll:
v.erika
 
 


Timi: meg vagy Te áldva ezzel a bőrbajjal.... Mitől van ez mindíg???


Kaja: Én is most hallottam hogy a felengedett tejci borzsasztó szagú..... Tényleg???? Egy barátnőm mondta, ő is kivágta a nehezen összefejegetett tejcijeit.... NEMÁÁÁÁ! Teli a fagyi vele.... :cry: :cry: :cry:
Már úgy készülök a hozzátápira ám.. Megrendeltem a bio almát, meg krumplit, meg a Holle pelyhet.... :oops: :oops: Nem lehet eléggé előre készülni... :oops:
v.erika
 
 


Dikó: én is megkerestem a képet Jázmin popsiról, márcsak azértis, hogy lássam nekünk is ilyenünk volt-e anno a fiammal. Ennyire piros valóban, vagy csak a fotó adja így vissza, vagy esetleg már be van kenve valamivel? Tényleg elég pecsenyésnek tűnik :cry: a fiamé is ilyen volt, ráadásul a golyócskáin volt a legcsúnyábban fényes és nedvedző....Akkor nyár volt és bejött a napoztatás és levegőztetés, de egy másik alkalommal már hideg volt ehhez és sóginőm (áp.nő) javaslatára decubitushoz hasonlóan kezeltük. A felfekvésekhez ugye a kórházban is sudocremet adnak meg mercurochrome-os ecsetelést. Ez egy piros, vízszerű lötty, amivel bkentük napi 1-2 alkalommal. Hámosító hatása van, nem csíp csak extrapirosan fog :lol: . Ha még nem próbáltad megéri, csak a fényes-levedzés miatt is!

Kép
Kép
petra78
 
 


Próbáltam keresni a mercuro-ról valamit, ezt egy fórumban találtam:
Van egy mercurochrom nevezetű piros ecsetelő ami a sebsarjadzást és a hámosodást segíti egyben dezinficiáló szer is. Az a baj, hogy receptre megy, mert higany tartalmú. Ja és megfogja a textiliát. (Patikában Solutio Merbromini 2% néven fut)
A másik lehetőség, ha csak felhám sérülés van akkor a Neogranormon kenőcs is jó lehet.

Kép
Kép
petra78
 
 


A nők Lapja Cafe-ból

A baba köldökét sokmindennel lehet kenegetni, ezek közül a Mercurochrom (Sol. Merbromini) a legjobb. Ez egy piros folyadék, nem csíp, fertőtlenít és szárít. A gyerekeknél mi is ezt használjuk az osztályon a műtéti sebek kezelésére.

Kép
Kép
petra78
 
 


sziasztok!

jaj, de sok rossz hír.. :( MINDENKINEK JOBBULÁST!!!!!

Kardiológiára nekem is van ismeretségem, legjobb barátnőm anesztes ott. :) Én is vittem anno Gergőt, mnert az mondzták, hogy szívzöreje van :shock: , de ez 100-ból 90 gyereknek van, csomónak észre sem veszik (ez a körzeti dokinkat dícséri), és semmi teendő nincs vele, kinövik a gyerekek, még kotroll sem kell, annyira tipikus életkori sajátosság volt. Szóval egyszer mi is voltunk.

tegnap megcsináltam a 100 valahány diósgolyót , holnap céges kari-buli, reggel fodrász ááá, annyi dolog van még addig is, kezdek kapkodni össze-vissza, ráadásul férj is még SZOMBATON IS!!!!! akar dolgozni. :evil: :evil: és mégis mikor lesz kitakarítva, az senkit nem érdekel, csak engem max. :( és megint jön majd az értékbecslő.. :x de mindegy, csakjöjjön máá..

szóval havazunk, sokszor úgy érzem, mire lerendezem reggel a kölyköket, csak peluscsere, evés, ivás miegymás már dél van. :shock: :shock: vagy öegszem.. lassulok vagy mi fene. Ráadásul én sem vagyok vmi fényes hangulatban.. :roll:

na haladok tovább , Viki kalácsot kér még, Marci az ágyon hasal, álmos lesz megint, megyek dugom le aludni.
Vendég
 


Sziasztok!

Igen sajna ennyire piros, de nem levedzik, az csak a vaku miatt látszik úgy!

A bőrgyógyival az a gond, hogy a szomszéd városban van, és most, hogy apa nincs itthon autóm sincs, és nem tudok sehogy elmenni vele. mert még én is elég szarul vagyok, így nem autóznék...

Most anyu tanácsára, levegőztetem, bugyiban alszik, no pelus, alatta gumislepedő, hogy ne pisiljen-kakiljon össze mindent, és sűrűn mosom neki tiszta vízzel.
Dokinő látta, ő mondta a normaflore-t, amit most szedünk!

Bármilyen tanácsra vevő vagyok, homeósok is jöhetnek!

Aranyosak vagytok, hogy még utána is kutattatok! :wink: :D

Timi, újabb seb... :(

Szilvih, jobbulást neked is!!!

KépKépKép
dikó1
 
 


Felrakom nektek is, hjogy lássátok miről van szó! Ugye tudjátok miért van ott a kezem ?! :wink:
Kép

KépKépKép
dikó1
 
 


Dincus ezt nehogy felpakold az albumba!!! :D

KépKépKép
dikó1
 
 


Sziasztok, csak szuperrapidban:

1. Minden kicsinek és nagynak mielőbbi gyógyulást!
2. Nálunk minden oké
3. Nincs karácsonyi fílingünk.

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Sziasztok!

Ildi, ez rettenetesen néz ki! Én éjszakára Bepanthent szoktam kenni, ha pirosa lesz a popsija, de mondanom sem kell ettől azért messze vagyunk. Szerintem a krém szuper, egy próbát megér.
És még egy ötlet: DM-ben lehet kapni 100%-os Aloe Vera gélt spray-ben. "Ez a nyugtató hatású gél az Aloe Verán kívül számos fontos gyógynövénykivonatot is tartalmaz. Zúzódás, vágás, horzsolás, égési sérülés, napégés, csípés, kiütés kezelésére. PELENKA KIÜTÉS kezelésére is alkalmas. Bőrnyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású."

Manóci, hányika :(
A fagyitej nálunk is sz.r. A szaga lett gyanús nekem is, ezért megkóstoltam, és van valami kesernyés mellékíze. A dokinő szerint a a fagyasztás hatása. Milu is fintorog rá, de nekem nincs is szivem odaadni neki. Bár állítólag főzelékbe jó, mert a zöldségpürék felveszik az ízét.

Dincuska, vigyázz a csajunkra! Adj neki puszit a vőlegénye és az anyósa nevében is :wink: Jobbulást a kicsi lánynak.

Jó hír, hogy a vizsgáimmal kész vagyok! Már csak január elején lesz egy szigorlatom, a többit letudtam. Most épp az ajándékvásárlás őrületében tobzódom, ülök a net előtt és megpróbálok mindent innen rendelni. Lehet, hogy későn szólok, de a Rossmannál 80 db fölött 20 Ft a 10x13 -mas fénykép előhívása, ha valakit érdekel 2 nap alatt megvan!

No megyek is kicsit rendbeteszem a lakást.
Puszi mindenkinek, Csilla
Vendég
 


Szylvi: nagyon jól néz ki az a bounty-torta :lol:

Ildi: nem semmi Jázmin pirossága :shock: . Továbbra is azt mondom, próbáljátok valahogy megoldani a bőrgyógyászt. Esetleg valamelyik nagyszülő (anyukád?) nem tudja elvinni? (biztos vagyok benne, hogy bőrgyógyász tud olyat felíratni, ami 2 nap alatt teljesen elmulasztja) Esetleg még a gyógyszertárban lehet megkérdezni, hátha valami saját kevertet tudnak adni...

Kép
Kép
timóca
 
 


Csak egyetlen mondat:

Csilla, rendeltem a rossmannban képeket, múlt hétfőn adtam le a rendelést, csüt-re lett kész (nem két nap) és BŰNRONDÁK lettek. Olyan színeket hívtak elő, amilyen az életben nincs, neonzöld fű, vörös fejek, stb. Visszaküldtem, de ki tudja miért a reklamációt NEM VESZIK ELŐRE :evil: :evil: :evil: pedig nyilván azért rendeltem meg múlt héten, hogy karácsonyra tuti meglegyen. Most éppen péntekre ígérik a múlt szombaton reklamált képeket. :evil: :evil: :evil: Ha ezek is rondák lesznek, egyesével etetem meg azzal, aki elszúrta. Meg nem is tudom, hol fogok tudni olyan gyorsan előhívatni... Szóval óvatosan a rossmannal!!! (((((Bár egy barátnőm már többször hívatott ott elő, ő elégedett volt. Remélem holnap én is az leszek.))))

Puszi!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Ildi,én is azt akrtam írni amit már többen.De azért írom.Egyszer volt Esztinek ilyen nagyon csúnya, valami pelustól!És akkor minket nem küldött a dokinénink bőrgyógyihoz, hanem ő írt fel Mercurochromot, azta piros ecsetelőt+ valami gyógyszertári kencét!És pár nap alatt elmúlt.De a levegőztetés is nagyon jó, mert asszem úgy kellett csinálni, hogy piros löttyel bekenni, aztán 1/2-1 órára szabadon hagyni, aztán a krém rá, és úgy pelus!


Csilla,gratula a vizsgákhoz, ügyes vagy nagyon! :)
Tejcsi: ááá a főzelék se veszi el a rossz ízét, én megkóstoltam, és undorííító! :( Szerintem nálunk is megy majd a csapba az összes tejcsi! :evil:

Dóri,nyugi én is így vagyok a napokkal!vagyis a napirenddel.Mire észbekapok, és összeszedjük magunkat dél! :roll: És teljesen szét is vagyok esve, tök sok mindet elfelejtek, ami baromira idegesít!
Diósgolyó, ügyi vagy :wink:
Én holnap sütök :)
manóci
 
 


Ildikó,

szerintem a Sudocremete is kipróbálhatod!Antisepticus hatása van.Esetleg a Hexaclorophenes hintőport?!Igen,azt,amit a köldökcsonkra kellett szórni!!Az is jó a gombák ellen is,és amikor a krém állandóan lejön(pl. a Canesten),ez még akkor is a pelusban marad!
Nekem a nagyobbik fiamnak ,amikor még pelusos volt,volt egy jó kis 3 hetes fosása,teljesen kipusztult a bélflórája....A Normaflor sokat segített,és a nekünk a Hexa.hintőpor vált be!!!

Jobbulás!
angelheart
 
 


Rita, sajnálom a képeidet. Én épp ma hoztam el, már tegnap kész volt (tényleg 2 nap) 200 db fotó, és nagyon jók lettek. Tényleg meg vagyok elégedve, ezek szerint tudnak jót is csinálni.
Vendég
 


erika, honnan rendeltél bio krumplit????? Ide a címmel, de gyorsan, köszi, ezer hála!!!!!! Hetek óta bajom, hogy nem bírok bejutni biopiacra.... :cry:

ildi, nekünk gombásodás van pelenkatájon, boraxos ecsetelőt kapott Lilla, de nem nagyon kenegettem ,inkább szellőztettem, és elmúlt... De a tiétek csúnyábbnak tűnik...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvih: :lol: az egyik biopiacos termelő erre jár haza a piac után, és az autópályán lehet randizni vele. Ott ledobja a rendelt cuccost, és így nem kell mindíg felbumlizni érte Pestre... :D Ha gondolod... :lol: De nézd csak találtam Neked ilyesmit:
http://www.ebio.hu/
Pesten kiszállítanak. Te is bio-ban utazol? :lol:

Ildi: homeora ezt találtam:
Pelenkakiütés; Ha lángvörös, meleg tapintatú a bőr: Belladonna 9 CH 2X5 golyesz,

Ha piros kiütés van a farpofák közt, és ez a nemi szervekre, a hátra is átterjedhet. Égő fájdalamas érzéssel jár, éa a baba nyugtalan: Sulfur 9 CH másnaponként 1X5 golyesz.
v.erika
 
 


Erika, nagyon jó ez a Bios oldal!Én is köszi :)
manóci
 
 


Erika, ezt már ismertem, köszi. :cry: Annyi a bajom vele, hogy összeállítja a maga kis csomagjait, pl. cukkini, padlizsán, de ha azt nem szoktuk enni, akkor mi van? Meg odabiggyeszti a mínusztízben a kapura éjjel 1kor, mi lesz abból reggelig, ha egyáltalán ott lesz még?
Igen, én is szeretném, ha biot enne egy darabig, mert az ő általuk megevett ételmennyiség az ő súlyukhoz mérve sokkal nagyobb, mint a mi arányainkban. Tehát a megevett rovarirtó szer aránya is sokkal nagyobb... :roll:

Ildi, arra gondoltam még, hogy próbáltál pelust cserélni? Mármint más fajtára. MEg van kifejezetten ökopelus, Vmi növényi eredetű nedvszívóanyaggal,meg olyan barnás a fedőrétege is, tehát nincs kémiailag fehérítve direkt azért, hogy a baba bőre ne szívja fel a kioldott vegyi anyagokat. De a fényképre azt hittem először, hogy be van knve vmivel... Ja, és még az infralámpa is eszembe jutott! (mint napoztatás)

Dincus, megrázó nekik egy ilyen orvosi procedúra... Sajnálom szegényt. Egy ideig még biztos ijedős lesz... De aztán elfelejti!!

Erika, Móni, a felengedett tejci egy emésztőenzim miatt olyan szagú, mint amit kihánytak (bocs). A babának még nem termelődnek ilyen enzimek a gyomrában, ezért az anyatejben mellékletként kapják... :twisted: Mikor áll egy kicsit a hűtőben fagyasztás előtt, ezek kicsit elkezdenek működni, de ttól még jó a tejcsi, csak a szagot érzitek! Ha 24 órán belül lefagyasztottad, és állandó hőn tartod, nem lehet baja!!!

I! ügyi ötlet a kanál!!!

Jövök még...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Erika ez maaaarha jóóóóó! Azonnal rendelek is! Na, ilyenkor nagyon-nagyon örülök, hogy a babanet-csapat tagja vagyok :)
Csajok, szerintetek ha csak a vízben főtt zöldséget pépesítem, mennyi ideig áll el a hűtőben? És fagyasztóban?
Köszi, Csilla
Vendég
 


Én mellgyuszin (kopp-kopp) túl vagyok, tegnap volt szörnyű, jó sok csomó a bal mellemben, és hiába szívattam ki majdnem óránként Lillával, mindig újra képződtek. Asszem ott szúrtam el, hogy amikor az IKEÁban voltunk, csak jobb mellből szoptattam, mert már ötödször dörömböltek a szoptatós helyiség ajtaján, és így Lilla is mindig felkapkodta a fejét... Gondoltam, majd szoptatok tovább az étteremnél (mi az nekem, már úgy megszoktam az ilyeneket), de ott meg pont belebotlottam egy nagyon régen látott ismerősbe, és elbeszélgettük az időt, lényeg, hogy mire hazajöttem, már ott voltak a csomók. És vszleg ez ugyanolyan nagy gyulladt góc a szervezetnek, mint egy torokfájás, úgy is reagált rá: tök rosszul voltam, végtagfájdalom, hőemelkedés... Vacak dolog ez!
A fogamat meg rendbetettem egy korty pálesszel este... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Csilla, sztem pá r hónapig biztos. Ha nem eszik nagy adagokat, érdemes előbb jégkockatartóban lefagyasztani, ha megfagyott, kiszeded, és zacsizhatod a kockákat, aztán variálhatod is: répakrumpli, krumplitök, réparépa..... :lol: :lol: A husit is csináltam így egy darabig.

Rita: képek :cry: :cry:

PEtra, legalább para egy része latudva!!!

Móni, csokis kérdésed: sose legyen nagyobb baja a gyereknek, mint hogy felpörög a csokitól... LEgalább dolgozatírás előtt elég lesz pár kocka csokit bekapnia...
A tiltás meg nem szó szerint van nálunk, csak pl. elfeledkezett az egyik mikicsomagjáról, és nem emlegetjük fel neki. el van téve, (bár férjuram már feni rá a fogát :lol: ), ha eszébe jut, odaadjuk neki. (csak nem lefekvés előtt :roll: ) Igen, a csokiról bizonygattak vmi ilyesmit, de ő úgyis annyi egészséges dolgot eszik, hogy ha ebből kimarad, talán túléli...:)
A maci kávét azért nem szeretem, mert kávészagú, és mi a párommal alapból utáljuk a kávé szagát. :oops: Nem akarom az ízéhez sem szoktatni, mert akkor felnőttként könnyebben rászokik az igazira is. És azért könnyebb az élet úgy, hogy nem vagyok a reggeli kávé rabja. 8) A többi édesített izé: miért adjam neki, ha natúran megeszi????Minek ízesítsem a tejet is kakaóval, vaníliával, karamellel, mittomén, ha ő már vacsi alatt is azt kérdezgeti, hogy mikor ihat már bocitejcsit? Ha piacra megyünk (ritkán) nem az édességes bódéhoz húz a szíve, hanem a mandarinoshoz meg a tejeshez, mert imádja a kecsketejet... Miért rontsam el direkt???

Kép
Kép
szilvih
 
 


Csilla, jó, hogy írtad a képeket, remélem akkor én is boldog leszek, amikor kézbeveszem a köv. adagot! Kicsit megkönnyebbültem, tényleg köszi! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

:)

Bocs a kérdésért lehet, hogy meg fogtok kövezni, de miért tartjátok ENNYIRE fontosnak, hogy bio akármit egyen a gyerek? Lehet, hogy nem permetezik ezzel-azzal (honnan tudjátok, hogy valóban nem teszik ?: ), de rájuk is szennyezet esővíz hullik (mert sajnos nem tiszta már a Föld légköre sem!), nem feltétlenül tisztább a levegő arrafelé (kedvencem az autópáyák melleti ültetvények :evil: ), és ki tudja milyen földből származnak. Nem tudni mit termeltek ott előtte, milyen műtrágyával és annak mennyi a felezési ideje (asszem a '60-es években tilották be a DDT-t, de az még több generációval később is kimutatható a vérben), és akár még mittudoménhány km-rel arrébb lehet egy gyár vagy bármi, aminek a szennyvize beleszívárgott a talajívízbe, ami ott is felbukkan.
Szóval, szép-szép az odafigyelés, meg az egészséges életmód meg minden, de egyáltalán nem tudni, hogy mit is esz-vesz az ember valójában. Ugyanis nem termelnek bizonyítottan annyi biocuccost idehaza, mint amennyit eladnak (Több helyen olvastam/hallottam). Viszont baromi jó üzlet, és sokat lehet kaszálni rajta... (Múltkor azt hittem hanyatt vágom magam -bár lehet, hogy ez csak nekem volt új- bio káposztalé. Az mi???? Semmi. Eladom a savanyúkáposztámat, aztán üvegbe teszem a levét és hopp kaszáltam mégegyszer - holott voltaképpen nem állítottam elő semmi újat.)
Tudjátok, mi az "ellenőrizhetően" bio? Otthon a kiskert. Mert arra is igazak a fenti kételyek, de ott legalább te termeled meg amit szeretnél, és úgy, ahogyan azt szeretnéd. (Ha csak ki nem sunnyog éjfélkor Apu, egy kis stika permetezésre a gyümölcsfákon, a gyerek meg homokozásnak álcázva gyomirtót nem szór szét a kertben. :lol: :lol: :lol: ). Példa: a krumplibogár nem bírja -asszem- a büdöskének a szagát. Tehát, ha a kettőt egymás mellé ülteted, akkor virág nyílik, bogár megy, krumpli marad. :) Nem biztos, hogy ANNYIVAL egészségesebb lesz az, amit a saját kertedben termesztesz, mint amit veszel akárhol, de az öröm mindenképpen a tiéd, amikor látod, hogy nyílnak a virágok, elkezdenek nőni a hajtások, és amikor eljött ez ideje, akkor a te MŰVEDET fogyasztjátok, és a paradicsomnak számodra más íze lesz, mint a többi családtagodnak: ott lesz még mellette a sikeré is. Te fektettél bele munkát, neked lett szép, és mindenkinek finom. Mert az viszont tuti, hogy a kiskertben termesztett zöldéségnek sokkal fűszeresebb íze van, mint annak a "mérgesnek", amit általában a boltban lehet kapni! :)
És végül. Később mi lesz? Ide a rozsdás bökőt, hogy nem fogjátok tudni csak és kizárólag bio kajával etetni a gyereket élete végéig. Szóval, ti sem tudjátok elkerülni, előbb-utóbb szembesülnie kell vele. (Tudom, annyivel kevesebb lesz a méreganyag a szervezetében meg hasonlók, de egyszer lásd feljebb, másodszor -ad absurdum!!!-, amikor már rendszeresen fog "mérges" kajákat enni, nem gondoljátok, hogy az hirtelen nagyobb "sokkot" jelent a szerveztének, mintha fokozatosan "szokott volna hozzá"? [Erről tényleg nincs lövésem, csak most jutott eszembe, lehet hogy oltári nagy baromság...])


Hajítsatok rám kőzáport, ha gondoljátok, állok elébe! :oops:


szilvih!
Köszi a dicséretet, de ha esetleg visszavonod, akkor is kijelentem, hogy márpedig igenis tönkre kell tenni azt tejet -néha- egy kis kakaóval! :lol: :lol: :lol: :lol: Vesszen a tej, halál a májra!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Ja, még egy!
Piros popsi.
Nálunk nincs ilyen szitu, hál Istennek, de ahogy magunkat ismerem, élből azzal indítanánk, hogy bekenjük HÁZILAG készített körömvirágkrémmel. Nem tudom pontosan, hogyan kell csinálni, mert Anyám szokta. Az azonban biztos, hogy többször le kell szűrni, és disznózsírban kell elkészíteni. (Olyan szaga van, hogy az ember legszívesebben már rohanna egy kis hagymáért, hogy beburkoljon egy jó nagy adag zsírosdeszkát :lol: :lol: :lol: )
Hámosító, gyulladáscsökkentő miatt én is ezt szoktam használni, ha kell. (Akár még egy gyulladtabb, ki nem fakadó pattanásra is!) Most a császármetszés heyét kenegetem vele, egyre halványabb a nyoma, és nem heges, szépen bőrbe simuló.
(Lehet kapni gyógynövényboltban is, az sem rossz, de én azt inkább akkor szoktam használni, ha nagyon kiszáradt a kézfejemen a bőröm és emiatt kireped, fáj.)
És ha ez sem tenne jót, nnnna szerintem akkor mennénk bőrgyógyászhoz, mert ez tényleg annyira frankó kence.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára l 2009.11.24 15:46-kor.

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


I, most csak annyit, hogy dél-amerikában, ahonnan a boltokban kapható banán 99%-a származik, a mia napig használják a DDT-t. :shock: :shock: :shock: Akkor már inkább bio-banán, és ez csak egy példa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Kép
Kép
szilvih
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?