Új privát üzeneted érkezett!

Sasha,Macsek
En is igy tudom es bar nagyon keves kenyeret eszik Alex szerencsere nincs baja tole.Inkabb csak szorakozasbol adunk neki ha vacsinal mar nyugos es mi meg ennenk.

Judy
Erdekes mert mikor maszni kezdett akkor sem indult el felalomban a kisagyban mint ahogy tobben irtak.Ha faradt ,ugyis faradt.
Egyebkent ma is aludt 2.5 orat egyben,ez az ido jol elnyomott engem mindkettonket.Ugyhogy most en is kipihent vagyok: )))

Nyuszi
En is szeretem azokat a lapokat es meg is veszem oket mindig : ))
Jobbulast Emi foganak!

Zsani
Hat az a baj hogy mi elvinnenk a butorokat,de igy sem kell mert hogy nincs hol tarolniuk.1-2 heylen felvettek az adatokat es mondtak hogyha valakinek pont ilyen butor kell akkor hivnak.Namost erre eleg kicsi az esely 
Holnap kuldok neked kepet,ma este csinal majd a ferjem rola.

Csodalkozo emberek nalunk is voltak hogy Alex mennyire imadja a vizet,es mikor mondtuk hogy babauszasra jar,csak neztek,azt sem tudtak mi az : )))Persze mind anyukam korabeli no volt : ))0

Ja minket is utolert a fogcsikorgatas: )))Nagyon durva hangja van ; )De O legalabb elvezi : ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

sasha
Én is olvastam ezt több helyen, meg hallottam is, hogy a legújabb kutatások szerint tényleg mindegy mikor adsz neki először kenyeret - érzékenység kérdése az egész, azt meg nem lehet kinőni. De hát nagyon jó business ez a gluténmentes cikkek forgalmazóinak, úgyhogy nem reklámozzák KépKép

nyusz
szájjal-lábbal festőknek tényleg megéri, meg még van még pár hely - de sajna van elég sok kamu is.

kataa
őszi rucik, igen. arik, nézz körül, ha érdekel - bár szeretetcsomag után nem biztos, hogy szükség lesz még rá. csak azért szóltam, mert neked is közel van, nem áll sokból elmenni, ha kell
tényleg a nővéredék tudják már a pocaklakó nemét????

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Waoooo / most raktam még pár új képet Dodesz Börzsönyös albumába és meglepve láttam, hogy már több, mint 1000x megnézték. Teljesen meglepődtem, de jól esik, köszi mindenkinek, aki megnézte!! KépKépKép

rit

rit

anemona7

Ezt muszáj elújságolnom!!!
Mióta Gabi felmászott tök egyedül 2 héte a nagy francia ágyra, azóta tanítom lemászni. Igaz a felmászást eddig 1x mutatta be, de lényegében akkor már bármikor meg tudja tenni. Na szóval. Most pórszívóztam és közben a gyerek léptem nyomon felállt a pórzsívó mellett és tanulmányozta a világító piros bekapcsoló gombját. Így én felraktam a gyereket az ágyra. ÉÉÉÉÉs lemászott, úgy ahogy mutattam neki mindig!Kép)) A gyerek elmászott az ágy széléhez, ott lehasalt, és hason megfordult tolató állásba és letolatott, így lábra érkezettKép))) Olyan büszke vagyok, hogy na!!! Vagy ez ilyenkor már aktuális? Na mindegy akkoris tök büszke vagyok!Kép

puszi
sasha és a lassan 10 hónapos Gabi

Kép
sasha

Sasha!

Még ha aktuális is (nem tudom, hogy az-e), akkor is büszke lehetsz!KépKépKép
Én is mindig mindenre az vagyok, pedig vannak dolgok, amiket ö késöbb csinál, mint Beni csinálta, de mégis olyan nagy öröm.
Mi a lépcsön lefelé indulással voltunk igy. Én is csak mutogattam neki (ha már nem fönt volt, akkor le tudott akármilyen magasról jönni), mert nem akartam, hogy egyszer valami miatt ne vegyem észre, hogy le akar jönni, és addig nézelödik lefelé, amig lezug, de hiába próbáltam, nem tudtam rávenni, hogy ö is próbálja meg. Aztán egyszer már épp rohannék fel, hogy lehozzam, amikor látom, hogy a gyerek már e lépcsö felénél jár.KépKép

A cöliákiás dolgot én is olvastam (Kismama?), és eléggé emg is lepödtem. Bár én egyébként sem vártam ki az egy évet ezzel, de a tejjel igen, söt azt még most sem kap (tejes dolgot igen, csak "tiszta" tejként nem).

Ági!

Azért ha szopizott azzal sok folyadékot vett ám magához! Ez az 1 liter szopi nélkül lenne értendö? Mert Nátán még soha nem ivott meg ennyi folyadékot (bár rendszeresen itatom), nem tudom, mennyi lehet, nagyon becslésre talán 4-5 dl összesen (meg persze a szopi). De elég pisis pelusa van.

Ilke!

Remélem rendbejön Lili szeme. Csöpögtetni tudod? Mert nekem mindig csak az elsö nap megy, másnap már csak közelharc árán sikerül (hogy össze birja szoritani a szemét!).

Margitsziget:
Tervezi valaki, hogy megy szombaton a sétára?
Mert én azt hiszem kimegyekKép...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sasha

Hat persze hogy legyel buszke! Az en lanyomnak nem megy am! De en is buszke vagyok mindenre amit csinal akar "idoben" van akar nem.Kép De ezzel szerintem mindannyian igy vagyunk.

A mai napunk eleg hullamzora sikerult. Mar kezdtem megnyugodni, mikor 3 oras alvas utan vidaman es laztalanul ebredt, hogy ennyivel megusztuk, de estere megint elnyafisodott. Es sokkal kevesebbet evett mint maskor. Annal tobbet ivott. Kivancsi vagyok milyen lesz az ejszaka....
Amugy nagyon elvezi am hogy mar par lepest meg tud onalloan tenni es surun gyakorolja. Felall ugy 1-2 meterre tolem nagy vihogasok kozepette es odadocog hozzam. Nagyon edi. Vagy atdocog egyik butortol a masikig. De szo szerint docog, sok kis apro lepessel. Ha keze ugyeben van a toliga, meg valosaggal atrohan vele a szoban.Kép

Mi van Vikivel?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,

Rit,
Küldtem mélt.
Börzsönyös képek nagyon jók Kép

Beszti,
Szopival együtt értendő az 1 liter.

pusz,
gömb
gombolyu

Sasha,
Nagyon ügyes Gabi! Solymesz felmászni nem bír az ágyunkra, mert nagyon magas, de lemászni ugyanúgy szokott, mint Gabi, és nem fejjel előre... Én is nagyon büszke voltam rá, amikor először láttam, hogy csinálja.

Beszti,
Nagyon klasszul csinálja Nátán! Mi még csak fölfelé tudunk mászni, a lefelé még várat magára - mondjuk nálunk a lakásban nincs lépcső, úgyhogy nem tud hol gyakorolni.

Nyuszi,
Jobbulás Eminek!

Kenyér: én héjat szoktam adni Solyminak, hogy rágcsálja, kb. 8 hónapos kora óta. Eleinte nem nagyon mertem, de a védőnő mondta, és szerencsére nincs is semmi baja tőle.

Hétfőre behívtak az "új" munkahelyemre informális interjúra. Még ki kell gondolnom, hogy mit mondjak.... Drukkoljatok!

Zita
parazita

sasha
tök jó!!KépKépKép) persze, hogy legyél büszke!!!!szerintem nincs igazán olyan, hogy aktuális + nem aktuális. szerintem pl. Dodo bármilyen ügyi is, nem biztos, hogy meg tudná csinálni, egész egyszerűen azért, mert nekünk itthon nincs igazán miről föl-le mászkálnia. a szivacsok csak 10 cm magasak, így azokról már ezer éve közlekedik le-fel, ágyunk, ülőgarnitúránk meg nincs is Kép csak két fonott fotelünk van, azok meg ugye járókeretként üzemelnek, így hamarabb elcsúsznak, minthogy fel tudna rájuk mászni Kép

Zita
drukk - drukk!!!!!

Tudomány:
én is elújságolom, mit tudunk: Ugye már állni és kapaszkodva valamiben járni tudott. Tegnap viszont bemutatta, hogy 1-2 lépésre képes kapaszkodás nélkül is, egyik fogodzótól a másikig. Legyen az tárgy, fal v. ember KépKép Olyan édi!!! és úúúúúúgy koncentrál, mikor csinálja!!KépKép

gömb
én meg válaszoltam!!! csak nézd is meg a mailjeidet sűrűbben Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Hali!

Tegnap végre rászántam magam a tornára, olyan jól esett, mivel ebben az időben még sétálni is csak keveset voltunk és hiányzott a mozgás. Utána jól elaludtam, fél négykor azt álmodtam, hogy sirdogál a Gergő és a férjemnek szólok, hogy most ő menjen be hozzá. Aztán felébredtem, hát tényleg sírt, de szerencsére hamar visszaaludt.
A lépcsőn való közlekedőknek gratula. Én nem is tudom nálunk hogy lesz, szerintem még évekbe fog telni, nekünk csak a fokok vannak, szóval résen kell lenni, tegnap vettünk is lépcsőrácsot.
Hát, akkor az én gyerekemnek nincs meg az 1 lityó, az tuti, mivel csak szopizni hajlandó, a víz, tea nem kell neki és nem hiszem, hogy 1 litert szopizik naponta. Mondjuk pisi van elég, sőt, mióta nincs meleg és nem izzad, kőbalta nehézségű a pelus és tegnap ki is folyt. Pedig ilyen nem történt ezer éve. De az 5 szopijából nem hiszem hogy összehoz 1 litert. Bár a főzelékbe is rakok levet mindig, biztos az is számít, meg a gyümik leve.
Azért kínálgatom a vízzel, de vagy kiröhög, vagy ellöki, de úgy, hogy szembe spricceli magátKép

Sasha!
Nagyon ügyes Gabi, nem semmiKép Büszke is lehetsz ráKép

Beszti
Milyen sétáról van szó?

Judy és Gergő
Judy

Sziasztok

Tegnap estenk egy kicsit kalandosra sikeredett mert a sok nappali alvas utan Alex meg 9-kor sem akart aludni.Mivel a ferjem ment valahova igy elmentunk mi is es a kocsiban jol bealudt,utana mar eszre sem vette hogy attesszuk az agyaba: )Azert ezt minden nap nem ismetelnem : ))

Rit
Hat persze ugyis lesz egy csomo jo ruha ,de mindenkepp kell par szep,uj darab kimeno cuccnak : )))
Hol is van pontosan a bolt??A MC Donaldstol merre a templom vagya korhaz felel???Meg sosem voltam ott.
Ja es mi volt a dokinal??hany kg Dodesz??
A noveremek nem tudjak sajnos mert a babuci felhuzta a labat es nem mutatta magat ; )))Pedig most megkerdeztek volna,mert a fiuknal nem akartak tudni.
MA en is rakott talat csinaltam csak hus nelkul es kakukkfuvel.
Persze azert a padlizsan is sult a kremhez,bar az a ferjem specialitasa ugyhogy varnom kell estig ;)

Sasha
Ugyi Gabi.Egy baratnom kisfia 11 honposan csinalta ezt ok meg ezen is meglepodtek.Egyszer megmutatta neki es mar legkozelebb igy jott le.
Ma en is megmutatom neki,bar amig nem tud felmaszni van egyaltalan ertelme???

Nyuszika
Gratula Eminek : ))
En is gondoltam mar ra hogy mi lehet Vikivel??Jelentkezz lecci Viki hogy minden OK-e.tenyelg hol fogsz szulni??

Parazita
En sem mertem nagyon ,mert ezt a sok ezt ne add,azt ne add-t nyomatjak az anyukaknak,mim eg mindent elhiszunk: ))
En meg joghurtot is csak 1*.2* adtam neki mert meg Ha tapot eszik es az a dokino nem is akar neki adni mast.Na mibdegy majd 1 honap mulva ugyis mas lesz azzal megbeszelek mindent.
Drukk neked az interjuhoz.Miert hivnak be ,mikor gyeden vagy?Vagy megnezik hogy a jovoben tudnak-e hasznositani: ))??

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Judy!

A Szoptatás Világnapja alkalmából rendezett sétáról beszéltem, Pele irt ide pár sort róla, de most elküldtem mélben neked a bövebb leirást róla.

Zita!

Nálunk könnyü dolga van, gyakorolhatja eleget a lépcsönmászást!Kép

ÉS:

Irtam talán hétfön, hogy Nátán feláll kapaszkodás nélkül (GumicukorKép), képzeljétek ezzel együtt el is indult!KépKépKép Tegnap sikerült sikerült róla a fényképezögéppel filmet csinálni, be is rakom ide.
Legalábbis megpróbálom, mert nem tudom, tudok-e 300 Kb alatti anim. gifet csinálni...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Manó
Szóval télen te is meg vagy áldva egy otthon tébláboló pasival Kép?

Ági
Örülök, hogy megúsztátok a kórházat. Most már minden jobb lesz.

Lányok
aug 29-31. elmennénk a barátainkkal aba az ifjúsági táborba ahol megismerkedtünk. Persze Mancit is vinnénk. Nem tud valaki kölcsönadni egy utazó kiságyat. Elemnnénk érte (persze vissza is vinnénk), meg amit kell (letét stb.) Nagy segítség lenne. Köszi

Üdv
dec8
dec8

Itt van, elég pici lett, mert csak ezt engedte:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Dec8!

Nekünk még mindig van ágyunk!KépKép Most éppen Zsaniéknál vanKépKépKép, mert olyan lustik voltunk, hogy nem hoztuk vissza haza, de megoldható (gondolom, csak a férjemet kell rávenni, hogy elmenjen érte és esetleg egy menetben el is vigye hozzátok), hogy megkapjad...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Afonya, nalunk a hajmosas nem ugy, mivel Elli nagyon jol birja a zuhanyt. En hetente 1-2 * mosom samponnal a hajat (attol fugg, hanyszor voltunk uszni), siman bevizezem zuhannyal, aztan sampon ra, szerintem meg elvezi is, ahogy a fejet simogatom, dorzsolgetem es a vegen leoblitem. Ha elfektetem, akkor o is kiakad, igy aztan nem fektetem el. De o amugy is minden este zuhanyzik mostanaban, mert ha kihuzza a dugot, akkor jon a zuhany.

Gumicukor,

ti a Balataonban is az uszason hasznalatos libero pelenkavedo+kisnadrag egyuttest adtatok Danira? En igy tervezem. 11-e utan megyunk mi is Balcsira es gondoltam, nem veszek neki uszopelust. Inkabb vettem meg egy biciklisnacit, hogy mindig tudjak raadni szarazat.

En egyszer vittem eddig Ellit starndra es ott en is karuszoval vittem be a vizbe. A melyviz sekelyebbik reszebe. Minket is miondenki nezet, hogy elengedem a gyereket a masfel meteres vizben, sot az uszomester rank is szolt. De akkor mondta, hogy mar fel eve jar uszni es akkor nem mert tobbet zargatni. De nem sokaig voltunk benn vele, talan 2* 15 percig, mert eleg hideg volt a viz (22° vagy max 24) es barmennyire elvezte, egy ido utan elkezdett fazni.

Na, eddig tegnap irtam... Csak nem volt idom befejezni.

Sasha,

gratula a lemaszashoz. Elli meg igazabol eszre se vette az agyunkat, igaz a haloban van es viszonylag ritkan fordul meg ott. Van elotte a folyoson egy nagy tukor, az mindig elvonja a figyelmet Kép MEg o meg felqallni se allt fel, szoval eselye se lenne, hiaba erkezne mondjuk labra Kép

Tenyleg, a ti babaitok is tukormaniasak? Mert az en lanyom, ha eszreveszi a tukrot, elkezd visitozni es latvanyosan orul maganak. Es csak maganak, mert ha masik baba is bejon a kepbe, vagy mashol lat babat, az is tetszik neki ugyan, de megis mashogy. Nem olyan kitoro orommel udvozli a tobbieket, mint magat. Kép

Agi,

remelem helyrejott mar Petra. Ha az 1 l szopival ertendo, akkor szerintem siman meglehet. En egyszer lemertem kivancsisagbol egy nap, hogy mennyit szopizik a lanyom, ugy 7 honapos kora korul es tobb, mint egy lityo jott ki. (Mondjuk ebbol bukott is vissza) Most is kb ugyanannyiszor szopizik, mint 3 honapja, de azert mar eleg jelentos mennyisegu mast is eszik. DE ha egy-ket napra visszaall a szinte csak szopira, akkor ha ujra elkezd mast is enni, feszul rendesen a mellem es reggelre alt el is azok rendesen. Szoval akar csak szopival meglehet szerintem az 1 liter. Es Elli sem nagyon iszik mast, ha nagyon meleg van, akkor kb 2 dl/nap (esetleg 3, de ritkan), ha meg ilyen jo huvos ido van, akkor 1 dl se fogy el. Es o csak a sima vizet fogadja el, meg mindig, pedig azert altalaban hetente egyszer megprobalok valami gyumilevet is.

Nyuszi,

milyen toligatok van? Mert en mar vettem egy LEGO setaltatot jo regen (akcio volt, valami 3e ft), de meg nem hasznalja, mivel nem tud allni se. Csak kivancsi lenenk, mennyire stabil, megbizhato. Ha van valakinek ilyen legyzsi informaljon.

Most egyszer elkuldom, mert kulonben megint itt ragad a gepemeb, aztan mejd nenm gyozitek olvasni Kép

macsek
matsek

Beszti!

Óriási gratula Nátánnak az elinduláshoz! Nagyon ügyes!KépKépKép

Kép

sasha

Kép
sasha

Beszti!

Köszi az emilt, mi lehet, hogy elmegyünk.
Gratula, Nátánnak, nagyon ügyiKép Minden baba hogy beindultKép

Judy
Judy

Macsek

Tomy toligat vettunk Emilianak, azzal rohangal mindenfele a lakasban. Szerintem nagyon stabil, csak a kerekeben szokot elbotlani, mert mikor nekiutkozik valaminek korbe keruli a jarganyt es visszafele tolja. Mondjuk az ara eleg huzos volt, ha jol emlekszem 10e volt.

Beszti

Gratula Natannak, nagyon ugyes!Kép Ugy latom o is a kacagos jarast gyakorolja, mint az en lanyom...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa
Nem a Barosson van, hanem a Körúton!!! A mi oldalunkon, de a Blaha felé. A mekivel szemben van egy lemezbolt a túloldalon, a mellett van Kép
A dokinak nem jutottunk el a rendelésére, mert jöttek Hunorék hozzánk látogatóba aznap, így majd a péntekire megyünk, akkor reggel 8és10 között rendel, arra már tényleg beesünk KépKép

Beszti
Nátán Kép nagyon jó!!!!!!

Rit és Dodo

rit

anemona7

ja, majd' elfelejtettem, hátha tudtok segíteni:

megint szocpol ügyben kérdezném: úgy tudom, hogy használt kéró vásárlásakorcsak a felét adják. de mi számít újnak???? az, hogy mi legyünk az első tulajok, vagy az, hogy 200? után épült??? ha a második, akkor melyik év?????

Rit

rit

anemona7

Rit,
az számít újnak, hogy ti legyetek az első tulajok, azaz frissen épült az ingatlan.

Beszti,
Ügyi Nátán!
Elárulod, hogy milyen progival lehet mov-ból ilyen gif-et csinálni?

Pszi és Bala (lassan közeledünk az 1 év felé Kép )
pszi

Köszi a gratulát a fiam nevében is!Kép

Sasha!

Látod, pl. ez az elindulás már igencsak esedékes volt Nátánnál, de azért dagadok a büszkeségtöl, hogy milyen aranyos, szuperügyes fiam van.KépKép

Macsek!

A Tomy toligát én is tudom ajánlani, tényleg stabil, és Nátán összevissza tudja tolni (nem a kerekeivel elöre, hanem keresztbenKép). Nekem a Lego is szimpi (olcsóbb is), a szomszéd kislány szuperül tologatja, ráadásul annak az is elönye, hogy bele tud ülniKép (a két kicsi ugy játszott vele, hogy a kislány beleült, Nátán meg tolta...)

Pszi!

Én több programon keresztül jutottam idáig: elöször még el kellett forgatni, meg kicsinyiteni az avi-t, amit a gép csinál (ezt egy VirtualDub nevezetü progival csináltam, megtalálod és letölthetö a netröl), aztán az aviból gifet csináltam (ehhez a progit szintén a netröl vettem, egyetlen hátránya, hogy 60 napos és ingyenesen csak 100 Kb alatti avi-kat tud giffé konvertálni).
De szerintem a legegyszerübb ha valamilyen keresöbe beirod, hogy "mov gif" (meg esetleg azt, hogy convert), és megnézegeted az igy kapott oldalakat. Én persze azt irtam, hogy "avi gif".

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Kerdeznek vmit, hatha van valakinek tapasztalata.
Emma ket napja allandoan nyujtogatja a nyelvet es ma latom, hogy van a hegyen egy piros pont.
Valoszinuleg afta lehet. Tegyek ra vmit, vagy elmulik magatol?
koszi
Kakukkfu
kakukkfu

Sziasztok!
Már nagyon rég nem írtam errefelé (talán van aki még emlékszik rám és a szoptatási mizériámra), de most ismét tapasztalt anyukák tanácsára lenne szükségem. Kismanóm pár napja töltöte be a nyolc hónapot és tegnap a dokinéni megrökönyödött, hogy nem ül. Nagyon élénk kisfiú, állandóan gurul, egy hete pedig folyamatosan mászik, de ülni még tényleg nem tud. (Egyébként már 9,5 kg és 73 cm, szóval nagy baba). Mit kell ilyenkor csinálni?( Gondolom ültetni nem szabad.)
Köszi:
Tus
Tus

Helló Mindenki Kép!

Beszti!
Nagyon ügyes Nátán KépKépKép!
A sétára sajna nem megyünk, pedig nagyon szerettem volna Kép. De össznépi szülinapi ünneplés lesz Anyukámnál Kép, a sok közeli szülinapot egyszerre ünnepeljük.
Ja, akkor megkérhetlek, hogy a legközelebbi táblában majd javítsd ki a koromat 27-re, mert szombaton már annyi leszek KépKép. Asszem pont aktuális is lesz, mert Zsani Julijának is akkor van a szülinapja.

Sasha!
Naná, hogy legyél büszke Gabira!
Ádám sokmindent később csinál, mint Noémi (beszélni pl. még egyáltalán nem hajlandó), de kit érdekel??? Akkor is ügyes, és kész Kép!

Rit!
Dodesz is ügyes a járással! Gratulálok Kép!

Most megyek sétálni Ádámmal (de lehet, hogy csak az udvarra megyünk ki, végre elállt az eső).

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Gabi újabb csínyt követett el a konyhában. Szokás szerint a szekrényt pakolta, miközben én a dolgomat végeztem. Kipakolta az összes teásfiltert a dobozából, kiszórta a kókuszreszeléket a zacskójából, a maradék barna cukrot és kiszakított egy nagy zacskó tésztát és szanaszét gurult. Gabi fiam meg ott lakmározott belőle... hát persze. Azt se tudtam hova kapjak. Csak ennyit, mert már itt rángat, hogy menjek valahová...

Tus!

Gabit én elég korán ültettem az ölemben. Aztán csak ülni akart, ha feküdt hiszti volt. Így ő már 5 hónaposan megült. ( hónapos koráig semmi más tudománya nem volt. Ekkor ült fel egyedül, felállt, elkezdett mászni. Ezt mind pár nap leforgása alatt. Semmivel sincs lemaradva a babádKép Csak lusti, később érikKép

sasja

Kép
sasha

Tus!

Szerintem semmi baj nincs vele. Nátán sem ült még pont 8 hónapos korában, de aztán pár nappal késöbb elöbb mászott, pár napra rá pedig felállt és leült. Nem felült, hanem állásból ült le. Aggódhattam volna, mert nem mászott, nem ült 8 hónaposan, de teljesen feleslegesen.
Most is halmozva csinált dolgokat, mert vasárnap kapaszkodás nélkül felállt, hétfön pedig elindult. És már emiatt lehetett volna aggódni, hisz 13 hónapos lesz lassan, egyes vélemények (könyvek) szerint ilyekor már kell járnia.
A gyerekek teljesen különbözöen fejlödnek, vannak, akik hamarabb csinálnak dolgokat, de egyesével, és vannak akik halmoznak (talán megfigyelikKép és csak utána csinálják).
Pl. a beszéd tipikusan ilyen, hogy van, aki 1 éves kora elött megszólal, és van aki csak 2 évesen. Igenám, de az, aki 1 évesen megszólal, az többnyire csak egy-egy anya/apa számára érthetö szót mond (biztos itt is vannak kivételek), mig esetleg az, aki csak kétévesen, az meg választékosan, egész mondatban kezd el beszélni.
És szerintem ezt elég sok tényezö is befolyásolja, hogy mit kezd el és milyen sorrendben csinálni (a forgás, ülés, mászás, állás csak egy átlagsorrend). Nálunk pl. a házban lépcsö van, ezért számára "fontosabb" volt, hogy megtanuljon lépcsözni fel/le, minthogy járjon, amikor mindent elér mászva (és gyorsabb isKépKép).
A te egyetlen feladatod, hogy teret biztositasz neki a mozgáshoz, amennyiben egészséges (és miért ne lenne az, hisz már mászik is), akkor mindent csinálni fog elöbb-utóbb. És ezalatt sem azt kell érteni, hogy egy teljes szobát, csak azt, hogy ne legyen állandóan járókában.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HÁt tudjátok...

Kinyitottam a hűtőt, hogy keressek valami kaját benne. Közben a Gabi matatott valamit a hűtő ajtajában. Gabit eltessékeltem, hűtőt becsuktam. Kb 5 perc után megyek ki a konyhából, hogy visszavigyem a cuccokat és akkor látom, hogy az én drága kisfiam kiszedte a joghurtot a hűtő ajtajából és a fogaival kilukasztgatta és egyedül itta belőle a finomságot. Nem volt ám nagyon maszatos a gyerek áááááKép Éppenhogycsak a feje búbja maradt joghurt nélkül.Kép Na szóval a gyerekem lasson önkiszolgáló lesz hütő ügybenKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

TusKép
Most nézem mit írtamKép A zárójel az nem zárójel, hanem 8-as szám Tehát a pont után a mondat így kezdődik: 8 hónapos koráig....

sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Hat ez az eso,Alex egy csomot aludt ma is es amikor nem aludt akkor vagy esett vagy eppen evett.Eztra etvagya van ma,2 orankent kert enni : )))

Dec8
En orulnek ha apa teblabolna otthon,persze a kerdes az hogy fizetessel vagy anelkul : ))
Es te aplod anyukadat vagy van aki segit??gondolom ilyenkor specko aploas kell.

Macsek
Jaj Alex is imadja magat,ugy orul ,meg integet ha a tukorben meglatja magat.Igy tanult meg pa-pazni is teljesen magatol : )
Mi 26 CFokos vizbe medencebe tettuk Alexet a Balcsin,de O is hideg volt hamar,viszont ki jonni azt nem kart csak hiszti kozepette.

Rit
Koszi,majd megnezem feltetlenul : )
Igen csak elso tulajnak jar a szocpol es nem szabad hogy legyen lakas a neveden.Na pont ezert kellett nekunk is eladni ezt : )

Kakukkfu
Sajnos vagyszrencsere fogalmam sincs mi az az afta,de szerintem ha 2 napon belul nem mulik jobb megmutatani a dokinak .Pont a napokban kerult a kezembe az a magazine amiben benne voltal meg pocisen.ja es pont Alex nezegette ,persze meg az o stilusaban : )

Tus
Csak ismetelni tudom a tobbiket hogy semmirol sincs lemaradva Emmad.Alex is kb 9 honaposan ult fel egyedul.Ha leultettuk akkor megult siman eldoles nelkul is.Persze mindenki mondta hogy ne ultessem,de semmit nem befolyasolt.Alex is nemreg huztott bele de nagyon.Na foglalkozz a megjegyzesekkel ,lenyeg hogy mar elkezdte a mocorgast,elobb utobb jon a tobbi is.

Sasha
En is mindenre buszke vagyok ,barmit csinal, : )
Ez termesztes nalunk anyaknal : )))

Panda
Neked elore is boldog szulinapot!!Hihetetlen hogy 1-el fiatalabb vagy es mar 2 gyerkocod is van : ))
Nekem most lesz a 10 eves talakozom es egy csomonak mar 2-3 gyereke van,sot 8 evesek is vannak koztuk : ))

Sasha
Na akkor ez pakolos nap volt,mert nalunk a pelenkak es a pospsitorlok bantak hogy nem mentunk setalni es foglalkoztatta magat : )))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Olvaslak titeket, de lusta is vagyok irni es mar megint pakolnom kellKép, mert holnap megyek Rebeccaval Anyuekhoz, ahol Aaron van. Hetfön együtt jövünk haza. HAcsak tul szep nem lesz az idö, akkor kenytelenek leszünk tovabb maradniKép!!!

Tus,
csatlakoznek az elöttem szolokhoz, ne izgulj, ha eljött az (Ö)ideje akkor majd halad tovabb a mozgasban!

Sasha,
azert ennyir ne igyekezz, hogy önallo legyen a fiad!! Hamarosan meg ö fogja a popsijat is kitörölni...Kép
JA, es nagyon ügyes, hogy le tudmaszni az agyrol!
Rebi is letud maszni, de csak olyan 2-3 hete!!!

Beszti,
nagy gratula Natannak, a felallashoz es a jarashoz isKép!!

Agi,
jo hallani, hogy Petra mar kezd jobban lenni,csak igy tovabb!!!Kép

dec8
Remelem, anyukad hamararsan felepül es ujra teljesen egeszseges lesz! Sok eröt kivanok es kitartast Nektek!!!

Kakukkfü,
ha tenyleg afta, akkor szegenykenek biztos kellemetlen. Ezt tapasztalatbol tudom mondani. MOst nem tudom, mekkora is a babad, de ha mar eszik mast is anyatejen kivül, ne adj neki olyat ami savat tartalmaz: paradicsomot,narancslevet meg ehhez hasonlokat...ezeket ugysem ajanljak egy eves kor elöttKép! Az tuti csipne a nyelvet. En soha nem hasznaltam a Dentinoxot a gyerekeimnek, de ha jol tudom, helyileg zsibbasztoan hat, lehet, hogy erdemes lenne kiprobalni(bar tudom, hogy fogzasra es nem aftara van), ha nagyon az az erzesed, hogy faj neki es szenved töle. Az afta tud fajni, de nekem leginkabb csak akkor, ha valamit eszem. Lehet, hogy nem is kell neki semmi, es par nap mulva ugy is el fog mulni.

Kepzeljetek,
Rebi imadja a föttkukoricat. Valaki itt irta, hogy a fia szivesen eszi, es mar jo ideje en is kiprobaltam. Rebi egyre jobban rajong erte!!! Nehany oldalon, levagom a csöröl a kukorica szemek tetejet, mert igy könnyebben hozzajut a belsejehez, de mar nagyon jol bele is harap a szemekbe!!!
MI viszont voltunk setalni, szakado esöben! Nekem annyira melegem volt, hogy kenytelen voltam kimenni. Rebecca az esövedö alatt csücsült es onnet kukucskalt ki. En meg közben jol(a szo szoros ertelmebenKép) elaztam!!! Olyan jol esett! Igaz, fürdöpapucsban mentem, mert szamitottam a lucsokra, es igy nem voltam tul szalonkepes, de senki sem szolt meg utközben. Amugy is mindegy lett volnaKép!!!
Ma mosonapom volt, "csak" öt mosogepnyit mostam es persze szaritottam is...mar elegem van!
Es holnap reggel meg indulas Magyarhonba! De jo, mar nagyon varom!!!

Vigyazzatok Magatokra,
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Beszti!
Hatalmas Nátán. Kép Nagyon ügyi! Kép Látom tetszik neki az új mutatvány.
Köszi az ágyat nagy segítség. 29-éig még csak eljut valahogy hozzánk, már ha nem kell éppen nektek.
Ti Szigethalmon laktok ugyi? Mi meg Csepelen úgyhogy nincs is messze, majd megdumcsizzuk. Köszi, köszi, köszi.

Macsek
Az én lányom is imádja magát. Mint egy szinésznő vágja a pofákat, meg billegeti a fejét, sikongat magának.

Kataa
Téblábolás fizu nélkül történik Kép. Szóval muszály nyáron mint az állat.
Anyukámat felváltva ápoljuk. Nekem ugye Mancika is itt van, úgyhogy általában én főzök, a húgom most náluk lakik (én meg 2 saroknyira). Meg most már jön hozzá tornász meg minden egyéb, de már szépen javul már fel tud állni, be tud ülni a kocsijába, meg kiszállni, így nem kell emelgetni. Azon röhöghött, hogy a Hannával együtt fog járni tanulni. És tényleg Kép Hanna úgy szalad mint a szél, ha fogom a kezét, egyedül még megállni sem mer.

Üdv
dec8
dec8

Dec 8!

nem-nem, ő nem téblábol itt télen (de jó lenn), hanem télen 9-17-ig dolgozik, csak hétköznap, alapfizuért,szezonban meg verseny előtt 1 hétig látástól vakulásig, sok hétvégén verseny, hatza se jön, de itt pesrez túlórát fizetnek.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

ja, és nyáron is maikor nincs verseny akkor is simán dolgozik a normál munkaidőben.

manó

KépKép
manó

Sasha!

emma meg egyfolytában a kutyával kapcsolatban rosszalkodik, pl kieszi a táljából a felvágottat befekszik aza ágyába.

Tus!

Moat nem írok hosszan, csak annyit hogy nincs semmivel lemaradva! Minket is igyekeztek ijesztgetni védőnők szt, dehát itta babanet és enm ijedezünk.

manó

KépKép
manó

Beszti: Nátán nagyon ügyes!!KépKép

Beszti, dec8: állunk az ágy elébeKép Holnap délután (férjehazatérö idöben) már itthon leszünk, ha esetleg akkor jöttök érte.

Mi ma indexes talin voltunk Julival az Ikeában. Nagyon élvezték a babák a játszórésztKép A lányom úgy kifáradt, hogy hazafelé a kocsiban már az indulás elött elaludtKépKép

zsani
zsani

Tus!
Egy ici-picit sem ül a babád? Se babakocsiban, se sehogy? Hát, őszintén szólva én sem aggódnék nagyon, ha különben mindenfélét csinál. Ha meg mászik, akkor aztán tényleg nincs baj. Én azt hiszem, nem baj, ha megpróbálod ültetni (mondjuk az öledben, és közben könyvet nézegettek, vagy valami támlás dolognál -etetőszék), aztán támla nélkülinél. De ha nem akarja, nem kell erőltetni!Tényleg sok baba van, aki mászásból ül ki először, vagy állásból ül le, addig viszont egyáltalán nem ült. Szóval, 8 hónaposan nem baj, ha megpróbálod ültetni, elég erős már ilyenkor a törzsénak az izomzata. Az, hogy "ne ültessük a gyereket" véleményem szerint 6-7 hónapos korig még megállja a helyét, de utána már nem.
A lényeg: ne izgulj Kép!

Kataa!
Köszi Kép!
Én így szerettem volna. Mármint, hogy 25 éves korom előtt szüljem meg az első gyerekemet. Sikerült Kép. Az én szakmámban nemigen lehet karriert építeni, úgyhogy ez nem tántorított el a tervemtől Kép. Az anyagi dolgok miatt gondolkodóba estem (vagy 10 percig vacilláltam Kép), de annnnyira akartam gyereket, hogy még ez sem volt akadály Kép.
Ja, a mi gimis osztályunkban én voltam az első akinek gyereke született, és én vagyok az egyetlen, akinek kettő van. De ott szinte mindenkinek kereskedelmi vagy informatikai diplomája van (elvéteve orvos vagy jogász), ők meg még jóformán mind tanulnak, vagy nagyon dolgoznak, és a családra csak később gondolnak.

Kryss!
Jó "Magyarországolást" Kép!

Sasha!
EZ AZ!!! Ilyeneket szeretek olvasni Rólatok! Mikor minden csupa vidámság, Gabi dolgozik rendületelenül Kép! Jó kis csapat vagytok Kép!

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Macsek

Vittünk úszópelust, de csak akkor adtam Danira, amikor tudtam, hogy fog még kakilni. Elég drága lett volna a napi három úszópelus, ,mert kb. ennyiszer voltunk a vízben egy nap, Dani mindig jelezte, amikor be akar menni, mutogatott a víz felé. Kép
Egyébként a homokozóban vagy sima pelusban volt, a vízbe pedig csak biciklisnaci volt rajta vagy egy kis fecske, de volt, hogy mesztelen popsival vittük be. Kalap mindig volt a fején a nap miatt. Amikor kijöttünk a vízből, akkor sima textilbugyika volt rajta a homok miatt, abba pisilhetett, csodálkozott is rajta, hogy mi az.

Sokat viszont nem pihentünk, mert állandóan Dani után kellett talpalni, mindig talált magának vmi érdekeset. Nem is értettem, hogy a többi vele egykorú baba, hogy tud ilyen jól elüldögélni az anyukája mellett. Dani állandóan a homokozóban lebzselt, vagy hangyanézőbe ment egy közeli fatörzshöz, vagy éppen valakinek a kockás plédje vagy matraca tetszett meg neki. Kép

Beszti
Gratula Nátánnak! Nagyon ügyi nagyfiú már!

Dani tegnap óta mondja, hogy ana, néha nana, ez vagyok én. Ma este a pelenkázásnál nézett rám és kétszer is mondta ana!!! Olyan jó érzés! Így sokkal könnyebb lesz elmenni jövőhéttől dolgozni. Holnap viszem vissza a számcsigépemet a melóhelyre.

Most puszi mindenkinek! Nem nagyon tudtam végigolvasni...

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Kryss, Kataa!

Koszi a valaszokat!

Kataa,
Benne vagyunk az augusztusi Anyak Lapjaban is .
12. oldal
Udv
Kakukkfu
kakukkfu

Sziasztok!

A Petra már teljesen meggyógyult, úgy örülök neki. Már szépen eszik és iszik is igaz kicsit kevesebbet.

Itt a nagy betegségi izgalomba nem vettem észre , hogy már ré meg kellett volna jönni és ma kiszámoltam és ez a 38 nap. Reggel megmértem a hőmérsékletemet és 37,2. Ekkor gondoltam már, hogy van valami és gyorsan csináltam egy tesztet és hát úgy néz ki, hogy a Petrának KISTESTVÉRE LESZ! Olyan izgatott vagyok pedig akartuk és most mégis. Félek a sulitól is, hogy igy betudom e fejezni. A másik baj a szopi mi legyen vele? Most, hogy a Petra beteg volt volt, hogy egy nap 10-szer is szopizott. Igy, hogy nem beteg 4-szer szokott. Szoptassam nyugodtan vagy fokozatosan próbáljam csökkenteni? Mit csináljak?

Ilke
Remélem nem lesz nagy baj Lili szemével? Tényleg, hogy vizsgálták meg? Olyan kiváncsi vagyok mert a Petrát is most kellene vinni.
Én tudom, hogy melyik az a Kia. Mikor megkaptam a jogsimat elmentem egy új helyre dolgozni és odaadták a cégautót, hogy menjek el vele egy helyre pedig én mondtam, hogy még nem nagyon tudok vezetni és, hogy egyedül még soha nem vezettem. Ők továbbra is erőltették, igy hát elindultam. Az út fel volt túrva és nekem nem sikerült jó sávba sorolnom, hanem az előttem levő Kiába mentem. Alig mertem vissza menni a munkahelyemre mert még csak 1 hete voltam ott és probaidőn voltam. De nagyon rendesek voltak azt monták, hogy inkább ezt törjem mint a sajátunkat.

Rit
Nagyon jók lettek a börzsönyi képek! Nem semmi, hogy ilyen túrára vállalkoztok.

Conti
A petra is eszik túrórudit de én mindig leszedem neki a csokit róla.

Most nem tudok már többet vissza olvasni mert felébredt a Petra.

Ági
petra2

Kryss
de jó nektek, ilyen sokat utazni!!!KépKép

gumicukor
az én gyermekem is ilyen "csavargós" KépKép komolyan, már akármelyik parkba megyünk, tutti kinéz valakit magának és megy szomszédolni. Elsősorban a pasikat részesíti előnyben - hehe - lánybl vanKépKép - mondtam is az apjának, hogy vigyázzon, mert még ő fog nekem pasit fogni KépKép

Képzeljétek tegnap vacsinál rozskenyeret ettünk felvágpttal és sajttal, Dodesz meg jött, hogy éhes. Ezt úgy szokta jelezni, hogy beleharap valamibe a tálcánkon (tányér, dinnyehéj, kaja, bármi, ami a szélén van). Most is ezt csinálta, én meg nyújtottam felé a szendvicsemet és simán leharapott belőle egy darabot és jött a következőért!!! Aztán megint!! Mondtam is, ha így haladunk, hamarosan leállhatok a neki külön kaják gyártásával KépKép
A sárgadinnyét is falja rendesen, simán benyom egy kisebb szeletetKépKép Csak kockáznom kell, tök jóKépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Ági!

Gratulálok a kistesóhoz! De jó, lassan elér a topic abba korba hogy jönnek a kistesók!
A szopihoz nem tudok hozzászólni sajna, de mintha olcastam volna már itt a babneten olyat aki ettől még szoptatott tovább. persze ha nem veszélyeztetett a terhesség, sé minden rendben megy.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Dec8
Nagyon ugyi vagy!Gondolom jo erzes hogy mar javul.Nekem mikor anyura 2 evente rajon a lumbago en annyyira sajnalom mert O sosem beteg.Mindig is mondja hogy egy anya nem lehet az: ))

Mano
Hu most aztan vege a kenyelemnek: )Meg jo hogya kutyad nem sertodik meg: ))

Zsani
Megkaptad a kepet????

Panda
Hat eredetileg en is valahogy igy kepzeltem,de ido volt mire mire megvolt egy igazi apa tipus is amelett hogy szupi feri: )))
Most ugy erzem ez igy jo eddig volt a szbadsag mostmar ideje a felelossegnek,mert minel tovabb huzzuk annal inkabb elkenyelmesedunk: )))

Agi
Nagy nagy gratula a babohoz!!!!Te vagya 3. a Viki,Csipkebogyo utan.Lehet hogy Petra magatol megoldja a gondot es leszokik a cicirol.En egy csomo ilyenrol tudok hogy mar nem izlik nekik a tej.

Kakukkfu
Jo a managered: ))

Kataa es a lassan 10 honapos Alex

Kép
Kép
kataa

Ági!

Gratula a kistesóhoz!KépKép
Menj át a szopitopicba, ott Pele olyan, aki terhesség alatt is szoptatott, aztán tandem szoptatott, és most megint babát vár, és még mindig kettöt szopiztatKép. Kérdezd meg a tapasztalatairól. Egészséges terhességnél nem kell abbahagyni a szopiztatást. Mi is tervezzük a babát, és Nátán is szopizik még, emiatt nem is fogom elválasztani.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Bszti!

De jó! harmadik baba.Kép Tök szuper dolguk lesz a fiúknak hogy ilyen sok tesóval nőnek fel. Elvileg nekem is tetszik az ilyen, de hát a mi körülményeink talán sajnos nem olyanok hogy most még egy babában gondolkodjak, és nem is tudom mikor lesz valami megoldás. Pedig én nem 30 évesen szeretném a másodikat szülniKép Csak ezek a hülye anygiak.Kép

Manó

KépKép
manó

Ági
Óriási gratula a kistesóhoz!!!! KépKép Tök jó!!!

Manó
hehe én 30an még csak az elsőt szültem és hol van még a második??!! KépKép

Kataa
Megvan az eredmény, mellesleg pont ma 10 hónapos a ded: 8210g és pontosan 70cm KépKépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Rit!

Kép Nincs is ebben semmi rossz, ha az ember így tervezi, nekem van kolléganőm aki 35 évesen szülte az első és még akarnak másodikat, és így érzik természetesnek. Csak én nem így terveztemKép De hát egyenlőre nagyon örülök hogy az első sikerült 25 évesen., ne elygek telhetetlenKép Egyébként nekem még egy barátnőmnk sincs babája, pedig iskolából ismerjük egymást és így egyidősek vagyunk, sőt, idősebbek néhányan 1 évvel. Bááár.. talán most lesz egyiküknek, nagyon drukkolok, sajnos tavaly elvetélt egyszer, most 5 hetes...komolyan annyira izgulokKépKépKép

Szóval lényeg az hogy ma ez a 30 év az átlagos, úgyhogy nem úgy értettem!KépKépKép

manó

KépKép
manó

Hali!

[color=#ff0000] Kép

Képzeljétek!
Tegnap délután ülünk az ágyon és hisztizik a gyerek. Aztán egyszercsak úgy ahogy szokta mérgében elkezdte egymáshoz ütni a két kezét. Igenám, de eddig ököllel tette, de most nyitott manccsalKép Én meg elkezdtem dicsérni. Aztán folytatta, mert látta, hogy anyának tetszik... Hohó! Csak közben az egyik tapsinak hangja volt. Olyan aranyos pofit vágott, mikor rájött, hogy ő csinálta azt a hangot. Megnézte a kezecskéit és utána még vagy fél órán át tapsoltunkKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

El voltam keserdeve, de itt jó hírek fogadtakKép

Ági!
Örülök, hogy Petra már jól van és nagy gratu a babócáhozKép

szóval Gergő egész nap hisztizik, már reggel bal lábbal kelt, sőt visszatért a hajnali fél négyes riasztáshoz is, aztán fél hétkor már nyüglődve ébredt. Olyan hamar elfárad, már aludt egy órát délelőtt és most megint visszaraktam, mert már nem lehetett mit kezdeni vele és el is aludt. Még nem is ebédelt. Én nem tudom, már ezt nem lehet a frontra fogni, így megy 3 napja. Már arra gondoltam vérszegény lehet ő is? Nekem azt mondták egy vizsgálaton szívhangomra, hogy vérszegény lehetek. Ráadásul ma jönnek vendégek, készülnöm kéne, de alig tudtam valamit csinálni a fiamtól. na nem kesergek tovább, mennem kell

Judy
Judy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?