Új privát üzeneted érkezett!

Erzsó!

Sajnálom, hogy Adélka lesántult, remélem rendbejön hamar!

Igen, pasik, nehezen viselik a gyerkőcökkel járó kötöttségeket! :(

Overál: én olyat szeretnék, ami overálzsák egyben, és van rajta lyuk a biztiövnek, hogy be lehessen kötni az autós hordozóba is, babakocsiba is, és ne kelljen egy újszülöttnek a lábait külön behuzigálni egy egy lábba. Vagy olyat, amit át lehet zippzárazni zsákká, vagy lábas overállá, attól függően, hogy hordozóba, vagy babakocsiba akarod használni! Mivel Petinek 68-as volt, mindenképpen kell a kicsinek egy, Peti még 6 hósan is belefért a 68-asba :lol: A tiétek milyen?

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!
Örülök, h. jól sikerült az osztálytali, melyik suliba jártál? Pelenka majd engem is érdekel, hol lehet ilyen olcsón venni? Azt hittem ilyen diszkontokban csak silányabb minőségű pelusok vannak, de azt írod Libero-t vettél? :shock:

Erzsó!
Remélem jobban van Adélka lába! :(

Apasors: én párom detto ilyen, nem bírja a strapát, bezzeg ha 2 percre lefekszem, hogy most pihenek, már kérdezi, nem játszol Violkával? :?

Tegnap voltam a 12 hetes UH-on, már 65 mm-es, és a nyaki redő is okés lett!

Ha esetleg nem jönnék addig, mindenkinek sok-sok finomságot kívánok a csizmácskájába, különös tekintettel a lurkókra! :)

Kép

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Jevi!

Gratulálok az uh-hoz, örülök, hogy minden rendben van Veletek! :D
Igen, Liberot vettem, bontott csomagból volt még 33 darab. A Krisztina tér 20-ban van pelusdiszkont és nagyon kedves a csaj, aki viszi a boltot. Nem mindig ő van ott árulni, de általában igen. Nem csak gyengébb minőségű pelusok vannak, van Pampers, meg Libero is, árul popsitörlőt, meg használt rucikat is. Amúgy én Petinek már jó régóta csak diszkontos pelust használok, és nekem bevált, nem rosszabb, mint a többi, csak olcsóbb, meg nem olyan szép.

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 

 
 

Sziasztok!

Most csak pár szó!

Viki!
Sajnos a mi zsákunkat nem lehet bekötni. Éppen ezért én is csak akkor adom Alízra ha babakocsival megyünk sétálni. Ott még nem kell bekötnöm :wink: , mert mindig alszik.

Pampers pelust ne is említsétek :x :x :x :x :x :x !
Adél idejében az egyik legjobb minőség volt, állítom most a legsz@rabb!
Egy csomagunk volt de felét elpasszoltam. Minden egyes kakinál az egész gyereket át kellett öltöztetnem :twisted: :twisted: :twisted: !

Most mennem kell, mert Léduskám mindjárt megy oviba!
Ja és a lábacskája már rendben van :) !

Sziasztok!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Erzsó!

A Pampersel én is így voltam Petinél, alig vártam, hogy elfogyjon, erre kaptam ajándékba még egy csomaggal :lol: :lol: :lol: Nekünk akkor a Libero jött be, azért is vettem most megint azt, hátha most is jó lesz!
Overál: én csak egyet szeretnék venni, mert így is max 1,5 hónapig fog kelleni, ha minden jól megy! :lol: És akkor azért kocsizni is tudjunk, ha kell.

Örülök, hogy Adél lába rendbejött! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk az oltáson!! :lol: Most volt egy kis sírás, de nem olyan vészes. Viki akkor sírdogált egy picit amikor már bent volt a combjában a tű és nyomta bele a folyadékot a doktornéni, Domcsi meg egy kicsikét hadakozott, aztán ahogy levettem az asztalról, leült a földre és autózott apával, aztán csatlakozott Viki is hozzájuk. Alig akartak kijönni.... :lol:

Jevi, gratula a 12 hetes uh-hoz, nagyon örülök, hogy minden rendben van, gondolom egy kicsikét azért fellélegeztél!! Lassan jönnek a mocorgások is. Jaj, annyira izgalmas!!!!

Erzsó, nagyon szupi ajándékokat választottatok, biztosan lesz öröm! Sajnálom a lánykád lábát, de nagyon hamar rendbejött a kisasszony!!! :wink:

Viki, szuper, hogy ennyire jól sikerült az osztálytali. Lehet, hogy másoknak a 4 diploma és doktori cím az álmuk, de szerintem te is megvalósítottad a tiédet!!!!!!!! :D

Pampers pelussal kapcsolatban nekem sincsenek jó tapasztalataim, Vikinek totál kicsípte a popiját. Nálunk is a Libero vált be!!!

Délután ha minden igaz, beszabadítjuk magunkat a Regióba még egy két apróságért, meg megyünk babanézőbe és szülinaposokhoz is, úgyhogy be kell szerezni egy két homit! Jönnek délután mamáék, kicsit ők vigyáznak a manókra. Jön a Dédi is Sopronból, úgyhogy el lesznek kapatva.

Na most megyek, további szép napot nektek!

Kép
Kép
Kép
tencsi
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma Mikulás ünnepségen anyósom munkahelyén:
Kicsit összevissza lesznek a képek, mert megkeveredett, és nem vadászom, hogy melyik melyik után jön, bocsi :oops: Amikor görbüla szája, akkor közelített a Mikulás :lol: de sírni azért nem sírt :)
A kis badykat este vettük Eszti babának.És akkor jönnek a képek:

Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


JÓ reggelt Mindenkinek!

Tegnap már nem volt erőm részletesen írni!
Szóval Peti csak a Mikulástól ijedt meg, és csak akkor, amikor közelebb kellett volna mennie hozzá. Messziről nagyon nagy szája volt, tapsolt, meg kiabált, hogy nagy szakálla van, meg stb... szóval nagyrészt jókedvű volt és örült neki, de én ugye azt hittem, hogy mostmár nem fog félni, erre mégis :( Nem baj, majd jövőre :)

Inkább videóztunk, így a képek nem igazán arról a részről vannak, amiről kellett volna .Például a Mikulást csak külön fényképeztem, hogy az is látszon :)

Egyébként nálunk megjött este a Mikulás, mert apa ugye megy melózni és ő is kíváncsi volt, mit művel Peti. Ő már egy hónapja legalább a játékblt kirakata előtt közli, hogy: Mikulás hoz babának kék pónipacit. Szóval adott volt a dolog, kapott egy kék színű én kicsi pónimat és meglepő módon marhára tetszik is neki :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Monee!

Mi van Veled, már ezer éve nem jártál erre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Jelentem Adél lába teljesen helyrejött.
Nálunk ma ovi után jött a Télapó (mert apa tegnap íccakás volt). Tegnap délután meg Anyukámnál járt a Nagyszakállú :lol: ! Majd teszek róla képet.
Ma délelőtt az oviba is megérkezett 2 krampusz kiséretében. Csináltak a gyerekekről képet + felvették videora. Olyan kíváncsi vagyok :P . Holnap meg a rendőrségre jön. Hát nem csodálnám ha Adél már megunná.

Pelus: mi is Libero-t használunk + Babylove-t (dm-s). Soha egyikből sem folyt ki semmi! És ami még nagyon bejött nekünk az a Huggis. Most ezt a hármat szoktam váltogatni attól függően melyik van éppen akcióban.

Kismamik!
Érdemes benevezni a Bababónuszra, mert rengeteg kedvezményt ad!

Most kicsit lepihizek mert iszonyú fejfájás gyötör reggel óta :evil:
Tiszta frontos vagyok :x :x :x !

Szép napot mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Viki!

Petiről nagyon jók a képek! :D

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Íme, Erzsi maminál járt a Télapó!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Bocsíííí, kicsit megint besokalltam :oops: :oops: :oops: :oops: !

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Vagyok ám, csak most nagyon be vagyok havazva. :D Hó nélkül is. Rájöttem hogy mindjárt karácsony van és ez megijesztett, egy csomó mindennel el vagyok maradva. :D Eddig úgy tök jól elvoltam "Hah, Karácsony, még huszon-harminc nap, ráérek még..." erre meg két hét múlva itt van... :lol: :lol: :lol: Így jártam, most loholhatok minden felé. :D

Nem is tom hol tartok itt velem kapcsolatban. Nem emlékszem. :oops: Na mindegy, tőmondatokban leírom:
Szóval az van hogy a hormon labor szerint az előző ciklus végén (ami nem olyan rég volt) kevés volt a progeszteronom, ami nélkül ugye nincs baba. Tegnap kellett visszamennem Borsay dokihoz ezzel kapcsolatban. Írt fel tüszőérlelő gyógyit és lesz ciklus követés is. 16-án vasárnap jöhetek be a Megyeibe UH-ra, megnézik hogy állnak a tüszőcskéim. Ha jól, akkor aktívan lehet BARÁTKOZNI (ezt a szót használta a doki, Norbival még egy órát röhögtünk rajta utána)... Aztán ha nem reped meg a tüsző, kapom a tüszőrepi szurit és ha kevés a progi, akkor azt is fogok kapni. Beindult a gépezet... :?
No szóval ez van. Kari után kiderült hogy kapunk-e pótkarácsonyi ajándéknak babukát vagy sem. :)

Pussz mindenkinek!
Monee

(Bocs hogy csak magamról írtam, megígérem írok majd még nemsokára! :oops:)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Jah, még csak annyit:

Viki, Jevi!

Én most fedeztem fel hogy a Plázában nyílt az Quellének egy ilyen "másodkezű" boltja vagy mi. Vannak ingek amik tökéletesek kismamiknak potom pénzért (kemény 900 Ft). Én vettem egyet. :wink:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Erzsó!

Jók a képek!
Tényleg, Adél lehet megunja ezt a sok télapót :lol: Örülök, hogy rendben a lába :)

A bababónuszt én is nagyon szerettem, tuti lesz jövőre is! :D A huggies pelus valóban csúcsszuper, de csillagászati ára van :(, habár már a liberonak is, ahogy nézem mostanság :(

Monee!

Ha összejön a december, akkor kb. akkor fogsz szülni, mint én Petit! :) Én nagyon drukkolok Nektek, tök jók a szeptemberi babák :wink:
A Plaza ötletet köszi, majd elnézünk egyszer arrafelé.
Vigyázz magadra, és további jó készülődést a karácsonyra.

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Viki!

Egész nyáron akciós volt a Huggis, olcsóbb volt mint a dm-s Babylove :lol: !

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Erzsó!

Nyáron nekünk nem kellett pelus, így nem figyeltem az árakat sem, most meg jó a diszkontos is :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Erzsó, Viki!
Nagyon szuperek a képek! :D
Mi balgák, meg nem fényképeztünk, egyszerűen elfelejtettük! :oops: Pedig voltunk az oviban is, meg hát ugye itt nálunk is járt a Mikulás! :)
Az ovis ünnepség nagyon tetszett, az óvónénik előadtak egy kis színdarabot, nagyon klassz volt, olyan kis családias volt az egész! Utána bementünk kicsit a csoportba, és az óvónéni győzködött, h. nyugodtan hagyjuk ott őket egy fél órára (szomszéd kisfiú is volt, aki jan.ban kezd, mi meg utána ugye, febr.ban), szóval addig elszaladtam a szomszédos boltba kenyérért, de persze 500-an a pénztárnál (Spar), egy kassza, majd megőrültem, kb. 20 perc múlva értem vissza az oviba, hát Violka bömbölését már a folyosón hallottam! Sehogy nem tudták megvígasztalni, pedig nem csak "leléptem", szóltam neki, h. mindjárt jövök! Háát, nem tudom, mi lesz, félek, nem lesz egyszerű a beszoktatás! :(

Monee!
Hajrá karácsony! :wink:
Örülök, h. jelentkeztél, karácsonyi készülődést ne is mondd, sehol sem vagyok. :?

Tencsi!
Nálatok milyen volt a Mikulás ünnepség a játszóházban?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Jevi!

Ovis ünnepség :) Violka sírása :( Hogy vagy, rosszullétek vannak még?


Húúúúúúúúú, ma bementünk a KIKába, hát nem bírtam megállni, hogy ne vegyek a kisassznynak egy csomag badyt, meg egy rugdalózót :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: szóval megvan a hazahozós rucink is, holnap még ha minden igaz beszerzem az overált is, és akkor már csak 3 pár zoknit akarok venni :D A pelenkázó feltétet elvileg anyósom megveszi januárban. :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Voltunk kint a bababörzén, és megvan Eszti baba overálja, igaz világoskék lett, de nekem nagyon tetszik, (kapucnis kiskabát, és egy rápattentolható zsák, amin van egy fehér fóka egy labdával, és a labda alatt van a lyuk, hogy be lehessen kötni a hordozóba is) és kapott hozzá egy rózsaszín sapit is, hogy azért mégis látszon, hogy lány :wink:


Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Gondoltam köszönök, de nem írt senki :( Azért sziasztok :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Én is csak gyorsan köszönök, aztán megyek tovább :? !
Megint egész éjjel nem aludtunk :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x !
Gondoltam délelőtt majd szunyálok vele egy kicsit, DE délelőtt sem aludt :shock: !!!!! Nem akarom elhinni , hogy ilyen kicsi lenne az alvásigénye.
Igaz most délután szunyált egy kicsit, de most meg itthon van Adél és vele kellett foglalkoznom.
Ááááá nem is panaszkodom tovább! Majd tizenpárév múlva megint nem tudok majd miattuk aludni, és akkor hogy vissza fogom sírni ezt a korszakot :lol: :wink: :D :o !

Pénteken meg volt a Télapó ünnepély apáéknál. Adélka nagyon szépen énekelt, Alíz meg nagy szemekkel nézte az öreg Mikit.
Miki bá + a Krampusz bevoltak zárva a "rácsosba" és a gyerekeknek kellett a kulcsot megkeresni, hogy kitudjanak jönni! Nagyon jó pofa volt!

Viki!
Overál :D

Jevi!
Ovi :cry: :cry: :cry:

Na most megyek, mert Adélt néptáncra kell vinnem és még a Dm-be is be szeretnék ugrani Alíz kajcsiért!
Képeket mellékelek!

Sziasztok
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Kép Télapóék a rácsosba :)
Kép
Kép Kép

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Erzsó!

Jók a képek!
:lol: :lol: :lol:

Ki találhatta ki ezt a lecsukott Mikit?????????? :lol:

Sajnálom, hogy nem tudsz pihizni! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Vagyunk mi is, csak a Máté megint beteg. Letelt a 2 hét, és ismét az ügyeletet kellett meglátogatnunk a hétvégén. Most éppen a füle gyulladt be. :cry: Nem tudom mit is lehetne kezdeni vele, szedünk multivitamint és c vitamint is, mert gyümölcsöket egyáltalán nem akar enni, de ez sem segít. Ma megint nem vacsorázott normálisan, de gondolom ilyen étvágytalanság lehet az antibiotikum mellékhatása is. Szegénykém amióta bölcsibe jár nem is hízott egy dekát sem, örülök, hogy egyáltalán nem csökkent a súlya. Mostmár kezdek teljesen tanácstalan lenni, hogy mit kellene csinálni. Mindenki mondta, hogy ilyen lesz az első időszak, na de azért, hogy minden áldott hétvégén beteg legyen ?!

Velem annyi történt még, hogy elkezdtem dolgozni az új munkahelyemen, próbálom megszokni a környezetet az új embereket. Ismerkedem, egyelőre úgy tűnik, hogy jó lesz, aztán persze majd itt is fény derül a turpisságra. :wink:

Erzsó!

Nagyon jók a képek. Én nem is tudom milyen volt a bölcsiben a télapó ünnepség, még nem tudtam beszélni a nevelőkkel. Gondolom csináltak róluk képeket, de majd ha megy a Máté a bölcsibe csak akkor tudom meg, hogy tényleg készültek -e képek.
Nem alvás :( Át tudom érezni a helyzetedet, és csak annyit tudok mondani, hogy kitartás, nálunk is elmúlt, pedig én már tényleg nem bíztam benne, hogy valaha is át fogja aludni az éjszakát, de megtörtént! :)

Viki!

Nálatok is jók a képek! Én sajnos nem tudtam elmenni a börzére, mert akkor voltunk az ügyeleten. Pedig jó lett volna, ha tudtam volna venni 1-2 nadrágot, így most majd kénytelen leszek boltban venni egy kicsit drágábban.

Mindenkinek jó éjt!

Netty

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Netty!
Remélem, hamar meggyógyul a Máté, ilyenkor ki van otthon vele? Nagyszülők, vagy esetleg te vagy táppénzen? Hát, nem lehet egyszerű ez a sok betegeskedés... :(

Erzsó!
Nagyon jók a képek! :)
Talán a kis fogacskája kínozza? Egyébként én ettől rettegek, hogy milyenek lesznek majd az éjszakák, mert én totál kikészülök, ha krónikus alváshiányba kerülök... :?

Viki!
Örülök, h. már minden megvan a kis Eszternek, nagyon ügyi vagy!
Háát, nem akarom elkiabálni, de mintha múlóban lennének a rosszullétek! :wink:

Most kivételesen alszik Violka, de ez ritka nagyon. Így végre kivasaltam mindent, bár pont most mostam, ki kell teregetnem, és akkor kezdődik előlről. Azért még fél napig elnézegetem az üres vasalódeszkát! :)
Sajnos még senkinek semmit nem vettünk ajándékügyileg, csak Violkának, de még neki is akarok, de a nagy tömeg elriaszt, így nem tudom, mi lesz! :? Karácsonyi menü ötleteket köszi, asszem idén nem csinálok nagy felhajtást, végülis csak 24.-én leszünk itthon. Arra készülök, azt slussz! Még nem tudom, mit főzök, a süti már megvan. (Mármint az ötlete)

Börzére én sem mentem, bár most nem is tudom, mi kéne, majd az oviba kellenek dogok, de olyan szétszórt vagyok, még ezt is csak halogatom, pedig már csak két hónap! :shock:

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Netty, Jevi!
Jó hogy jelentkeztetek!

Netty!
Én is jobbulást kívánok Máténak! Sajnos ez az időszak ilyen. Anno nekem is mondták, de nem akartam elhinni, hogy ennyire brutál lesz :shock: !

Jevi!
Tök jó, hogy most már jobban vagy! :)
Violka melyik oviba fog menni?
Hajrá karácsonyi bevásárlás! Kevesebb ember már úgy sem lesz :wink: !

Viki!
Akkor már teljes minden Eszti baba érkezésére! :D
Pont tegnap hallottam egyik ismerősömtől, hogy állítólag januárban kezdik a klinikán az egy ágyas szülőszobákat csinálni :D :D :D ! (én a megyeibe is kifogtam az egyetlen 2 ágyast :? )

Ma voltunk tanácsadáson. 6300gramm és 64 cm. Örökké a súlyával vannak elfoglalva, hogy keveset hízik. Csak paráztatják a jónépet, elvégre 6 hónapos korára megduplázta a születési súlyát :evil: .

Ma itt egész nap esik :cry: . Péntekre viszont mondják a havat :D , lehet hogy idén fehér karink lesz :D :D :D !

Szép napot!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Teszek fel pár képet a rucikról, amiket a napokban szereztem be a kiscsajnak, ha nem bánjátok :) :

Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Viki!

Nagyon szép ruhácskák! Főleg a kardigán! Baromi jól néz ki!
Ezeket mind a börzén vetted?

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Dobok én is képet a csajaimról. Most ez a 2 kép nálam a favorit. :wink: :wink: :wink:
Kép Adél hercegnő Kép Alíz hercegnő

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Erzsó!

Köszi! :)
Nem, a sapit, meg az overált a börzén vettem 500, meg 3500 ft-ért, a narisárga badykat, és a rugit a kikaban (1490 / 3db, és 990-ért), a rózsaszín badykat a tescoban(1200/3db), a kardigánt meg egy turiban, de még a cimke is rajta volt 300 ft-ért :lol:

Gyönyörűek a hercegnőid! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.


1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!


Tegnap történt nálunk egy kisebb baleset:Peti beleült az autótároló kosarába, majd, mikor ki akart jönni, a tenyerével rátámaszkodott a kosár füleire, ami frankón becsípte a keze egy részét, de úgy, hogy egy kis darabot ki is csípett belőle és nagyon vérzett. Szegény úgy meg volt ijedve, hogy nem is sírt, csak a másik kezével fogta a kis csuklóját, és "mintha tálcán hozta volna a kis kezét" olyan elcsukló hangon mondta:anyaaaaaaaaaaaaa, anyaaaaaaaaa, anyaaaaaaaaa, úgy sajnáltam, szépen lemostuk, majd tettem rá neki curiosat, és ragtapaszt, amit persze 2 perc múlva már le is szedett, majd feltépte újra, és kezdődött előlről. :( De éjszakára letapasztottam, reggelre nem volt semmi, de ma megint feltépte, mindegy, ennél nagyobb bajunk ne legyen :wink:

Jó hosszú lettem, bocsi :oops: Szép napot Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!
Ez nagyon szörnyen hangzik! Szegény Petike! :(

Erzsó!
Gyönyörűek a kislányaid, igazi királylányok! :)
Violka itt Pécsen fog oviba járni, a Radnóti u-i oviba, ez van hozzánk legközelebb. Én nagyon szerettem volna, ha Komlóra megy, anyu ovijába (Sallai úti), de belátom, hogy így egyszerűbb. Bár férjem tudná vinni, hozni, de ugye sokszor ő is későn végez, meg ha valami gond van, hogy jutok oda ki?
Egyébként tetszik ez az ovi, aranyosak az óvó nénik is, majd meglátjuk, milyen lesz! Nagyon izgulok!

Mi jól vagyunk, kicsit unalmasak most a napjaink, ebben a szutyok időben nem nagyon mozdulunk ki.
Holnap megyünk a Ringató karácsonyi ünnepségére, már nagyon várjuk, Violka nagyon szeret oda járni, szerintem még jövőre is megyünk az ovi kezdéséig. Aztán talán majd később a pocaklakóval is megyek, nekünk nagyon bejött. Közületek jár valaki? Mi amúgy a Szivárványba járunk, mert az van közel, de az ünnepség a Nevkoban lesz.

Most mennem kell, Violka ma se aludt, és nyüszög éppen ezerrel! :? Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a lányok dicséretét! 8)

Viki!
Szeretem az ilyen turikat! Anno Alíznak túrtam egy rugit, igaz az 700 ft volt, a rengeteg mosás ellenére sem bolyhosodott ki.
Én Pécsen a Nagy Lajos kir. útján lévő angol turit szeretem, azt amelyik a müanyag bolt helyén van :lol: !
Nagyon sajnálom Petit! Remélem már meggyógyult a keze.
5× kellett elolvasom, mire leesett, hogy mi az a autótároló kosár
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: !


Jevi!
Szerintem jól döntöttetek hogy Violkát a közeli oviba írattátok!
Szegény bizti kikészült volna a sok utazástól.

Tegnap megkaptuk dvd-n az ovis télapó ünnepséget. Nagggggyyyyyon édesek voltak!
Adélkának megdícsérte a Télapó a harisnyáját :o , jót kuncogtunk rajta :D !
Ma du. szánkózni voltunk, én is legalább annyira élveztem mint Adél.
Holnap meg korizni megyünk. Remélem az időjárás miatt bejutunk Pécsre.

Lányok!
Azt olvastam valahol, hogy a Széchenyi tér környékén (vagy a téren) lesz élő Betlehem. Tudtok róla valamit?
Adélt most nagyon érdekli Jézus élete. Mindig a kisiskolás hittankönyvemből kell neki mesélni.

Monee, Tencsi, Mamavica, Kriszi!
Adjatok életjelet magatokról!!!!!!!!!

Szép havas hétvégét mindenkinek!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!!!

Hű, ezer éve megint...
El vagyok havazva, most szó szerint is, most lapátoltam, hát, szép is családiban lakni... :lol:

Bence beteg, a hányós-hasmenős vírus minket sem hagyott ki a szórásból. Andris és ádi egyenlőre tartja a frontot, remélem így is marad, rettegek, hogy Ádi is elkapja, amúgy is pocsék az étvágya, már csak egy kis kiaadós hányás-hasmenés hiányozna!!! :cry:

Andris tegnap Pesten volt, adventi kirándulás volt, múzeumban voltak, moziban, meg a Csodák Palotájában és bár már volt ott, nagyon élvezte!

Erzsó!!

Én is hallottam az élő Betlehemet, de nekem azt mondták, hogy a Dóm előtt lesz a téren mi is szeretnénk elmenni hétvégén megnézni! :lol:
A kis hercegnőid tényleg nagyon-nagyon édesek!! A Zuramnak is megmutattam őket, irigykedett is, ugye akinek 3 fia van, irigykedhet is ilyen szép kiscsajszikra! :P 8)

Viki!!

Tényleg nagyon szép kis cuccokat lőttél a kiscsajnak! Ügyes vagy! Én a babaszobán szoktam tündéri rucikat beszerezni Ádinak, szinte minden ruhánk onnan van és én is rengeteget eladok!

Hogy álltok a karácsonyi készülődéssel? Én pocsékul! Ráadásul hétvégén sem tudok belevágni komolyan, mert anyuéknál disznóvágás lesz és nekem kell holnap sütni, a toron meg főzni, már előre rosszul vagyok tőle!! :cry:
Még ajándékot sem vettem, de tőlem ez nem újság, minden évben az uccsó pillanatra hagyom! :oops:

Jevi!

Hogy vagy? Elmúltak már a rosszullétek? Ez olyan vacak lehet, szerencsére én egyikkel sem voltam rosszul, még csak nem is émelyegtem! Vigyázz Magadra és szurkolok, hogy az ovi jól menjen majd!

Monee!!

Merre jársz? Jól vagy? Még nem is mondtam, mennyire tetszik a karácsonyi vonalzód, én is ezen követem nyomon a visszalévő napokat, mióta feltetted!! :oops: Nagyon várom már!!

Na, megyek, mert közben elkészült a vacsim, persze apa megint még sehol, nem is tudom hogyan jut át a Mecseken egyáltalán! :shock:

Puszi Nektek!

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica
 
 


Szia Mamavica!

Jobbulást Bencének, és drukk, hogy a többiek megússzák!

Karácsonyi készülődés :roll: :roll: :roll: röviden ennyi! Petinek megvan, de a többi :?

Monee!

Megy a drukk, ha jól emlékszem holnap, vagy holnapután mész uh-ra! Majd jelentkez, hogy mi volt, én nagyon drukkolok Nektek! :wink: :D

Erzsó!

Én meg majd a Barbie házon, meg a ... nemtom min fogok gondolkodni nemsokára :lol: :lol: :lol: :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Hahó,
olvasó üzemmódban vagyok: Katinka bárányhimlős, Kendében még vsz. lappang, de jobb is, talán mire kijön rajta, addigra éppen kikeveredik az aktuális köhögős-náthás vírusból. De egyébként minden laza, még szánkózni is voltunk egy kicsit délelőtt.

Évi, én nem lapátoltam, majd Apa :lol:

Ennyi, közbejn próbálok dolgozni, ezer dologgal el vagyok úszva, még a lakás is úszik velem, pedig mindjárt itt a karácsony...

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszi az érdeklődést!
Úgy szégyellem magam, mindig érdeklődtök hogy mi van velünk, én meg sosem írok... :(

Viki!

Igen, köszi, tegnap volt az UH. Borsay doki szerint minden oké van bent, megtörtént a repedés, szóval húzzunk bele, itt az idő a barátkozásra. :D
Az az egyetlen bajom és egyben kétségem is, hogy a hőgörbém olyan megaszar hogy az valami hihetetlen! Sosem volt még ilyen rossz és nem is értem, talán a closty kever be ennyit?! Ilyen hőértékek mellett másnak is simán azt mondanám hogy felejtse el a babát, ez semmire sem elég. :roll:

Nagyon szépek a rucik amiket Eszti baba kap! :D Úúúúgy szeretnék már én is ilyeneket venni! :)
Mellesleg épp tegnap pakolásztam a szekrényekben és rájöttem hogy nagyon nem jönnék zavarba ruha ügyileg ha egyszer egy csecsemőt találnánk a küszöbön. :D

Peti keze. :(:(:(
Remélem már meggyógyult!

Mamavica!

Nekünk azért jó családi házban lakni, mert nincs járda a ház előtt, nem kell lapátolni. :D Norbi is pont ezt jegyezte meg valamelyik nap... :D
Hogy sikerült a disznóvágás? Én minden alkalommal kivonom magam a konyha szolgálat alól, inkább állok a hidegben, de semmi pénzért nem főznék. :D
A vonalzót köszi! :D De nem jár jól egyébként. Kevesebb nap van vissza, mint ami rajta van. :) Ennek a vonalzó gyártó programnak kicsit érdekes az időzóna számítása és nem volt kedvem szórakozni vele. 8)
Fú, remélem megússza Ádi ezt a rohadt vírust! :shock:
A babaszobát én is bátran merem ajánlani bárkinek, tényleg jó! :)

Erzsó!

Én a másik angol turit szeretem a Nagy L. kir. úton. Az sokkal olcsóbb. :D Bár tény, hogy a babaruha kereskedők délutánra a gyerek ruha készletet teljesen kifosztják! :evil: Na de majd ha kismami leszek... én is odaérek reggel... :D:D:D
Voltatok korizni?

Jevi!

Mikortól lesz aktuális Violkának az ovi?
Remélem ebben a jó kis havas időben azért már van kedvetek kimozdulni! :D

Rólunk:
Én nem is tudom, de asszem talán mondhatom azt hogy a karácsony takarítás részével egészen jól állok. Igaz, hogy tegnap még fél 8-kor is suvickoltam a lakást, de most már nem vagyok annyira pánikban mint szombaton. :D
A nappali két ablaka, az elmúlt 1,5 év alatt, talán ha kétszer lett igazából megpucolva, közben meg csak mosószeres vízzel lemosva, uh olyan redvás volt hogy egy fél napig pucoltam őket... :shock: Tudjátok, ez volt a kupi szoba korábban és ott nagyon nem számított hogy mi megy az ablakra, hát volt is rajta minden... :D

Kari ajándékokat (apróságokat) mégiscsak vettünk, Norbi unszolására, már csak be kéne őket csomagolni. :)
A kaja is megvan hogy mi lesz, mert változott a program, a 24.-ét anyuék és Norbi szülei is nálunk töltik, uh. mi leszünk a házigazdák. Mostmár csak be kéne vásárolni és jó lenne nem elfelejteni semmit. :)
Csináltam kocsonyát is életemben először és tök fincsi lett. :D Immádom egyébként a kocsonyát, uh a tél folyamán asszem egy párszor elkövetem még ezt. :D
Lányunk is volt a hétvégén megint, elbubuckodott a hóban egy jó pár órát. Már csak meg kéne szerezni a szánkót anyáéktól és akkor lehetne igazán nagy banzájt csinálni a telken. :D

Na látjátok, nem jövök egy pár hétig, utána meg tele írom az oldalt. :D
Cupp mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Amit elfelejtettem:

Kriszi!

Jobbulást Nektek!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee!

Végre jelentkeztél! :D És micsoda hírek! Örülök, hogy rendben vagy odabent és akkor megy a drukk nagyon nagyon! :D Ha most összejönne, akkor Te is szeptember elejei babára számíthatsz! :D A hőgörbével ne foglalkozz, a closty is bezavarhat, meg a hülye hideg is! Inkább legyen egy csúnya görbéd és eredményes hónapod, mint hónapokig csodaszép mintagörbéd eredmény nélkül :wink: :wink: :wink: Az én görbém is érdekesen nézett ki, nem ez a lényeg! :wink:

Ügyi vagy, hogy már majdnem minden megvan! És a kocsonya, bizti nagyon fincsi lett! Nálunk ilyesmit férjem főz, meg a töltött képit, pöriket, stb... Én megelégszem a levesekkel, főzelékekkel, rakott kel és társaival, amit meg ő nem tud főzni, így jól kiegészítjük egymást! :lol:

Kriszi!

Jobbuást Nektek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Violka is benyalt valami vírust, tegnap óta lázas, és hasmenése van, semmit nem eszik, de szerencsére iszik szépen. :(

Mamavica!
Jó, hogy jelentkeztél! Reméljük Bence is meggyógyult már!

Kriszi!
Örülök, hogy te is "életjelt" adtál, gyere gyakrabban!

Monee!
Iigen, az idő most már jobban tetszik, mi is szánkóztunk kicsit, csak ez a fránya betegség már a hétvégén is lappangott Violában, nem volt az igazi! :?
Ovit február 11.-én kezdjük, asszem az egy hétfői nap, 7.-én töltjük ugye a 3-at.
Kocsonya: nyam-nyam! :)

Viki!
Most nézem, h. már 30 hetes vagy, háát, jó gyorsan megy az idő, vagy csak nekem tűnik így?

Kép

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Jevi!

Igen, igen, már 30 hetes vagyok, de szívesebben lennék mondjuk 39, de tudod mit, legyen inkább március :lol: :lol: :lol: türelmetlenség lett úrrá rajtam :?

Lányok: nekem úgy elkezdett fájni a torkom,meg a jobb fülem, így ébredtem! :( Remélem nem lesz belőle semmi komolyabb.Mondjuk Peti is taknyos egy hete, de nem írtam, mert nem vészes, kb. napi 3x szívom a nóziját, de nagyon jól eszik, alszik, úgyhogy csak egy kicsit taknyos, ami ebben az időben nem meglepő. Viszont az én torkom k...a fáj :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

SOS segítséget kérnék!!!
Violka sajnos nem javult, tegnap óta hány is, és ha nem tudok kellő mennyiségű foly.-ot ma belediktálni, irány a klinika!
Van valakinek ötlete vagy tapasztalata? Egyszerűen nem iszik, pedig biztos szomjas, talán a hányástól fél, nem tudom...Az is a baj, h. szinte egész nap alszik...
:( :( :(

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Jevi!

Ez szörnyen rosszul hangzik!:( Sajnálom, szegénykét!
Azért próbáld itatni, mindegy mit, csak igyon, tea, gyümilé, víz, amit akar, csak igyon! Remélem nem lesz belőle kórház! :(

Jobbulást!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Jevi!

:(:(:(
Ha hajlandó valamit meginni, keverj neki bele egy kevés sót, épp annyit hogy ne lehessen érezni még az ízét.
Ne kérdezd hogy miért jó, mert csak halvány sejtésem van, de Rambóka írta a PCOS fórumon hogy Gergőnek is ezt adta amikor hányt.

Jobbulást! Írj majd hogy mi van veletek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Jevi!

Mi újság, hogy van Violka? Most ugrott be, hogy lehet a patikában kapni valami izotóniás vagy nem tudom pontosan mi a neve folyadékot, amit direkt ilyenkor lehet adni a kicsiknek, amiben benne vannak ásványi anyagok, meg minden, amire ilyenkor szükségük van, és ugye folyadék is! Ha gondolod próbáld megkérdezni a patikában!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Jevi!

Sajnálom Violkát, nálunk rendszeresen hány a Máté, ha beteg, teljesen mindegy milyen baja van. Általában hányás után nem eszik, iszik semmit, de kb. fél óra múlva meg szoktam próbálni először csak kanállal lehűtött folyadékot, amit alapvetően szeret. Állítólag fontos, hogy hideg legyen, max. szobahőmérsékletű, mert a meleg-langyos folyadék még jobban ingerelheti a hányást. Később pedig már kap nagyobb adagot, de folyamatosan kínálgatom, illetve kirakom a szobába az asztalra az innivalót, hogy állandóan szem előtt legyen, így azért elég jól szoktuk kezelni a folyadékpótlást. Sót is érdemes lehet bele rakni, de én nem szoktam kísérletezni ilyenkor, mert a tapasztalataink szerint nem tart napokig a hányós állapot, és amikor hány csak arra törekszem, hogy igyon, mindegy mit, csak jól essen neki.

Rólunk egy-két szót:

a Máté túl van a fülgyulladásán, ami miatt nem volt egész múlt héten bölcsiben. Ma megint elkezdett folyni az orra, így szerintem szokás szerint beteg lesz hétvégére, na meg jön a karácsony, szinte biztosra veszem az ügyeletlátogatást.... :(
Most sütöttem a második adag mézes sütit, mert az első adag már elfogyott, készülődök a karácsonyra, hétvégén fogok diós kalácsot és zserbót sütni, nálunk ez szokott a karácsonyi süti lenni.
Kezdem megszokni az új munkahelyet, bár még túl sok feladatom nincs, de túlórázni nem kell, és ezt nagyon pozitívan élem meg, hogy van mindig időm a Mátéra. A karácsonyi ajándékokat is meg tudtam venni majdnem mindet, 1-2 apróság van hátra.

Mindenkinek jó éjszakát!

Netty

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, de most rohanunk a dokihoz. Adél beteg lett!
Majd jövök be számolót tartani!
Beteg gyerköcöknek jobbulást!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?