Új privát üzeneted érkezett!

Ibolya:amennyiért a teszveszen van annyiért újat kapok, a babaszobán meg nincs.
De köszi az ötletet!!!!! :wink:
Megyünk megvesszük a fenyőfát!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Nálunk is fehér minden, de itt nem olyan szép. A járdák már le vannak takarítva és csak a fűn (ezt vajon így kell írni?) van hó. De a panel rengetegbe soha nem is lesz olyan, mint a kertes házaknál.

Márti: nekünk nincs felesleges matracunk, ha nem találsz, akkor szívesen elmegyek veletek a Máriába. Akkor a másik dolgot is oda tudom adni.

Ibolya: nagyon szépek a matricáitok, én is nagyon szerettem régen, de idén nincs türelmem hozzá. Még a festékeket is a nővéremnek adtam.

Edith: nagyon izgi, hogy már bármikor szülhetsz, el se hiszem, hogy ilyen gyorsan elment a 9 hónap.

Barbi: látom nagyon tetszik a sok cumis dolog, csak a kedvedért megszámoltam újra, most 14 db van az ágyban. :lol: :wink: De még így is előfordul, hogy nem talál éjjel. :shock:

Julcsi: jelentkezz, legalább füstjelet küldj, hogy jól vannak a csajok!!

Mi megbeszéltük a Ferkóval, hogy nem veszünk egymásnak nagy ajándékot. Ő mindent megvesz magának, amit szeretne, nekem meg nagyon nehéz venni, mert még én sem tudom, minek örülnék igazán. :oops:

Apósom megvette nekünk a fát, egy kicsit félek, mert tavaly se tetszett (sajnos elég finnyás vagyok és nem igazán tudom palástolni, ha valami nem tetszik :oops: ). Idén azt terveztük, hogy veszünk műfenyőt, mert már nagyon szépeket lehet kapni. És találtunk olyat, amibe szabály szerűen beleszerettem. Egy kicsit rosszul esik, hogy mindig helyettünk döntenek, de nem szólok, mert akkor megint én leszek a rossz, hálátlan dög. :?

Tegnap voltam ajándékokat venni. Végül vettem a Szandinak egy táncoló Elmot, remélem tetszeni fog neki. Igazából a sima plüsst szerettem volna, de már nem kaptam sehol így jobb híján ezt vettem.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


NA, ismét itt!
Hű, de csudajó dolgom van! :wink: Krisztát nagyon kifárasztotta a reggeli hóban mászkálás, most éppen azon van, hogy elalszik. Igaz, hoyg korán van még, de inkább hagyom, mintsem nyűgizzen! :roll: A lányom eleinte csak nézte a havat: Kép , mintha csak azt kérdezte volna, hoyg ez mi? :shock: Aztán beletúrt a kezével és ott mustrálgatta: Kép Végül belefektettem és hóangyalkát készítettünk :D : Kép
Utána elvittük a szemetet és vettünk kenyeret, visszafele meg, az ablakunk előtt, már csak amúgy vetődött hasra a hóban, és mászkált benne, mint egy kiskutya. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ibolya, gyönyörűek a matricák! :) Én csak egy mintáskönyvet vettem, és azokat készítettem idén. Nagyjából ezeket.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Voltak mások is, de azokkal úgy jártam, hogy este nem fotóztam le őket, mert nem voltak még megszáradva, reggelre meg, mire felkeltem, a húgom már elvitte a megrendelőnek. :roll: Végülis itt is van olyan, ami még nem teljesen száraz!

Zsuzsi, mi sem magunk vesszük most a fát, hanem ajándékba kapjuk. István dolgozott valakinek, aki erdész és fizetség ellenében a fát kérte. De nem hinném, hoyg majd gond lenne, mert tavaly ugyancsak tőle kaptuk, és egy gyönyörű fát hozott. Az üzletekben én is mindig megcsodálom a szépen feldíszített műfenyőket, de nem hiszem, hyog valaha is vennék. Az valahoyg nekem túl tökéletes. De remélem, ezzel nem sértettelek meg! :oops:

Zsu, akkor meglesz a párodnak a meglepetés és a boldogsága! :D Biztos alig fog hinni a szemének! :)
Ne izgulj, hamarosan itt a te időd is! Azon vesszük észre nemsokára magunkat, hoyg először a Mártiékért, majd értetek izgulunk. Repül az idő!!!

Márti, remélem, szép fát találtok! :) MIndenesetre, az az egyik legnagyobb ajándék, az biztos, amikor együtt lehet a család az ünnepeken.
Hogy én mit kívánok karácsonyra? Jaj, nem is tudom, szerintem egyáltalán nem nyilvánvaló, hoyg mi lenne a leghőbb vágyam! :roll: :wink: :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaj, Barbi (vagy Ibolya? :oops: ) én úgy számoltam, hoyg ha csütörtökön megszületne, és utána is minden rendben lenne, akkor hétfőn biztos hazaengednének! Talán a péntek is beleférne, de az már eléggé rizikós. Ált. 5 napot tartanak benn, és figyelembe véve azt, hoyg én begyulladtam az előző terhesség után, a nem teljes kitisztulás miatt, szerintem tutti, hoyg benn is tartanak annyit, mégha karácsony is van. MOndjuk, mintsem utána visszamenni és még 1-2 hétre, akko inkább 1-2 nappal tovább maradni. :roll: Mivel már volt részem belőle :evil: , nem szeretném megismételni. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 

 
 

MOst olvasok vissza, és elröhögtem magam azon amit írtam: ajándékba kapjuk a fát, mert az a fizetség egy munkára. :shock: :lol: Jó, mi? :lol: :lol: :lol: Szóval, pénzt amúgy sem fogadott volna el IStván tőlük, mert sógoromnak a bátyja, így viszont ők sem érzik adósnak magukat! :roll:

Zsuzsi, közben eszembe jutott, hoyg egyik évben nekünk is após vette a fát, és képzeld, tiszta száraz volt. :shock: Ahogy véget ért az ünnep, muszáj volt kidobni, mert már alig volt rajta tüske. :roll: Sírtam mérgemben és megmondtam IStvánnak, hoyg ilyen többé nem lesz. Csak "akad" annyi pénzünk, hogy egy fát vegyünk magunknak, mert nekem anélkül nem karácsony a karácsony! :roll:

Még eszembe jutott, hoyg tegnap mi is megvettük Krisztának a karácsonyi ajándékunkat, de már oda is adtuk. :roll: :oops: Jobbanmondva, el sem lehetett tenni előle. Egy plüss Micimackót kapott (jó drága volt, de mindegy). Sétáltunk a mMetróban (ott vettük a széket) és meglátott egy olya bazinagy plüss Micimackót és Tigrist, de azokat még én sem tudtam megemelni. Aztán voltak különböző méretűek, és mivel múltkor épp Malackát kapta ajándékba a barátainktól, gondoltuk, elkezdjük kigyűjteni a teljes csapatot. MAjd kap még szülinapjára is meg valamilyen más alkalomkor is. Amúgyis szereti nézni a masét, épp egy karácsonyos változatunk van meg belőle. Már itt is ismer mindenkit.
JA, és még kapott egy plüssvirágot is (végülis valami drótból lehet, ami anyaggal van bevonva) de az már aprópénz volt a maci mellett. Ja, és Boróka is kapott egy ilyen virágot! :D :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith: nem bántasz meg, pont az tetszik a műfenyőbe, hogy tökéletes. Már teljesen elképzeltem, hogyan díszítem fel, mert a sűrűsége miatt, kevesebb dísszel is csodás lehet.
Egyedül a fenyőillat hiányzott volna, de most már mindegy, csak tényleg nagyon félek milyet vett após. Tavaly én is sírtam, mert annyira nem tetszett, akkor elmentek és kicseréltették.

Te is nagyon szép matricákat csinálsz. Komolyan kedvet kaptam, hogy én is készítsek egy párat, de ahhoz festéket is kellene venni.

Drukkolok, hogy Boroka úgy időzítsen, hogy szenteste otthon lehessetek.

Megyek, mert a Szandi lebontja a lakást.

KépKép
zsuzsi78
 
 


Hű mennyit írtatok :) Tök jó :)

Mi is megbeszéltük hogy nem veszünk egymásnak semmit, de megmondom őszintén sosem bírom ki. Mindig ilyenkore veszem meg azokat a nagyobb dolgokat, hitelre, vagy kölcsönre, amit nagyon-nagyon szeretnénk, de sosincs annyi pénz hogy elmenjünk és megvegyük.

Emlékszem az első közös karácsonyunkra az autóba vettem neki mp3-as magnót (azt is hitelre) utána karácsonyra meg számítógépasztalt (amit most összetört, mert ráált a drága) egyedül tavaly kapott olcsó ajándékot, egy nagy kínai szakácskönyvet. De olyan jó nézni amikor meglepődik, amikor úgy örül mint egy gyerek, és annyira szeretem :) Mindent megadnék neki ha tehetném :)

Nálunk már megvan a gyerekek ajándéka, Bence a Duplo hajót kapja, +2 olyan szerelőset, amit Márti is vett, +egy FisherPrice garázst, amit használtan szerváltam a boltban ahol dolgozom :)

Kata a Babát kapja, a sütifalót (amit 1 év!!!!!! után végre megkaptunk a pampers-től) meg egy távirányítós autót, ami direkt babáknak való.

Anyuéktól Bence robot-autót kap, Kata játékbabakocsit, a mamától pedig távirányítós terepjárót és hintalovat.

Tőlem ma kérdezte az uram, hgoy mit szeretnék, én se tudtam mit mondjak. Ill hát telefont azt szeretnék, mert az enyémet már naponta kell tölteni, meg más bajai is vannak, de amit kinéztem az most 30e, szóval azzal várunk. Más vágyam meg nincs. Végülis azt mondtam neki hogy jólesne, ha venne valamit a babánknak. Hááát kíváncsi leszek :)

Edith, az tuti hogy rohan az idő, el sem hiszem hogy szilveszterkor már 24 hetes leszek. Eszméletlen. Tényleg repül, és lassan Márti is készülődni fog :)

Fa: Én is szemeztem egy műfenyővel, de 12e ft volt (mondjuk megérte volna mert gyönyörű, 240 cm, rengeteg ággal) de nem futotta rá, így végül egy normandot vettünk 4e-ért. De anyu megvette azt a fát, majd kíváncsi leszek. Az viszont tuti hogy nem egyszerű összerakni :):):):):)

Én azért szemeztem a műfenyővel, mert sajnálom minden évben azt a rengeteg fát, macera a tűlevelekkel bajlódni, + az évente 4-5-6e-nek is lenne máshol helye. De a párom is ragaszkodik az élőhöz, legalább addig amíg a gyerekek kicsik. Az meg még 10 év leg. :):):)

NA megyek, mert majréznak a kölkök...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Megvettük a fát :lol: :lol: :lol: :lol: , én annyira nem vagyok rá érzékeny, hogy tökéletes legyen vagy ilyesmi, jó eddig nem vettünk olyat aminek a teteje más szögben áll pl., de kisebb hibákat simán elnézek a fának!!!! 8)

Zsuzsi:rendben és köszi előre is!!!! :wink:

Szeretnék ma ajándékokat csomagolni, majd ha szunnyadnak a csemeték. :roll:

Edith:de jó nagy hó van nálatok :shock: :shock: :shock: aztaaaaaaaaaaaaaa, nálunk elmúlt :( .a kertben még hébe hóba van 8) .

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Azt hiszitek, elment az eszem, hoyg ennyit itt ülök. :oops: Kriszta alszik, a párocskám fotóművelődik, hoyg mire meglesz a gépe mindent tudjon :P, az ebédet (bécsi szelet) később csinálom, mert nemrég reggeliztünk, úgyhogy tengernyi időm van. :P :oops:

Márti, jó ötletet adtál azért, nem ártana, ha bacsomagolgatnám Kriszta ajándékait. Amit kap, mind itt van nálunk. Még csak Édesanyámék és húgomék ajándéka hiányzik, de szerintem azt majd úgyis ők hozzák akkor! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Zsuzsi,mi tavaly vettünk műfenyőt és egyáltalán nem bántuk meg.Igaz,nincs fenyőillata,de nekünk az utóbbi években nem sikerült illatosat venni.Számomra előny,hogy márciusban nem találok még tűleveleket a szönyegben-alatta és hogy formás.Az ezt megelőző 2 éveben mindig olyan silányakat sikerült kifogni,hogy azt sem tudtuk hogy forgassuk,hogy eltüntessük a hiányosságokat.Ja,és az ára sem egy utolsó hátrány,mert mi 2,5 m-s műfát vettünk és 2 tél alatt simán bejön az ára.Ha ennél kisebbet veszel már 1 tél alatt is bejön.Szóval,ha műt szeretnél,csak állj ki az akaratod mellett határozottan.

Edith,én innen "lopom"az ötleteket:
http://gportal.hu/portal/windowcolor/
nézz körbe,rengeteg szebbnél szebb matrica van fenn az oldalon.Először én is könyvet vettem és abból készítettem,de elég kevés benne a matrica és drága a könyv is.

Ajándékokkal mi ugy vagyunk,hogy inkább együtt vesszük meg,meg akkor amikor szükség van rá.Igy kaptam meg 1 hónappal ezelött az "ajándékomat" egy porszívót és egy kávéfőzőt.

ezt most elküldöm,mert ebéd lesz-mig irok közben megsütöttem a palacsintákat :lol:
bibolya
 
 


Nekünk is megvan már a fa, múlt hét óta. Nekem az a heppem, hogy jó nagy legyen, a plafonig érjen. :lol: Idén megijedtem, mert mindenhol azt hangoztatták, hogy sokkal-sokkal drágább lesz mint tavaly. De szerencsére az Auchan-ban annyi volt az ára mint tavaly. :wink:

Márti, nálatok hogy-hogy reggel jön a jézuska? És utána hogy alakul a napotok?

Edith, ne aggódj, már egy ajándékot mi is odaadtunk az Ádámnak. Még múlt héten. :roll:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:mióta van a Szoni azóta így van, mert 24-én este anyóséknál vacsorázunk és ugye oda akkor jön, mi meg nem akartuk, hogy nagy keveredés legyen, meg ez így sokkal meghittebb, hogy csak MI vagyunk, persze lehetne este is külön karácsonyozni, de nekünk így jó................és legalább már a reggel csudajó hangulatú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, értem, csak kíváncsi voltam nálatok miért van így.
Ugyanis nálunk 23-án jön. Illetve csak az Istvánnak meg nekem. 24-én anyuéknál vagyunk, és előtte nálunk kettesben jön a jézuska. :lol:
(aztán ha az Ádám már érti, akkor biztos áttérünk valami más hagyományra, nehogy azt higgye, hogy anyának meg apának nem hozott semmit :wink: )
A fát is 23-án este szoktuk díszíteni.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Edith,szoktam olvasni egy ikres anyuka topicját aki most várja a 3.-ik babóját és ők most előre hozzák a karácsonyt :lol: hasonló okokból mint nálatok/doki szerint nem biztos az otthoni karácsonyozás/.Ezt esetleg nem akarjátok megvalósítani?
bibolya
 
 


Barbi: a fát mi is 23-án díszítjük, azt együtt, tavaly is élvezte a kiscsaj, erre most mondja, hogy a mama azt mondta a fát is a
Jézuska hozza, hogy ugye ez nem igaz!!!!! :shock: :shock: :shock: :roll: :lol: :lol: Előtte érdeklődhetett volna anyós, hogy mi hogy csináljuk!!!! :?

A télapó nap "eltolására" én is gondoltam, de szerencsére azt megoldottuk, mivel a kórház ablakába is odatalált!!!!! :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ibolya, nem tudom ezt az előrehozósdit... :roll: Már eszembejutott nekem is, de valahogy nem érzem találónak. A karácsony az karácsonykor. Szülinapot, ilyesmit lehet eltolva ünnepelni, de ezt... Na, még nem tudjuk, majd eldől.
Meglátjuk, még mit mond a dokibá is. Holnap. (Szitaagyú Barbi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , fogtad az adást? :wink: :wink: :P )

Megnézegettem azt az oldalt, amit ajánlottál. Hű, nagyon jó sablonok vannak rajta! Köszi. A neveket szerettem volna én is megírni, majd tavaszra, de gondban voltam, honnan szerzek betűket. Most már megvan. :D
Látod, eszembe sem jutott, hoyg a neten szétnézzek sablonügyben. :roll: :oops: Most anyósomat akarom megkérni, hoyg nyomtasson ki párat (nekünk nincs nyomtatónk - még) és holnap már hozza is el.

Márti, bizony érdeklődhettek volna, hoyg ugyanazt mondják ők is, ti is! Nálunk a fát is az angyal szokta hozni (mert nálunk az angyal hozza az ajándékot karácsonykor :D ), és szerencsére mindenki így tartja, tehát nem hiszem, hoyg majd gond lesz.
Lehet, hoyg nincs így, de az írásaidból úgy érzem, mintha anyósod megváltozott volna az utóbbi időben! :roll: Mintha borsot szeretne törni néha az orrotok alá. De mondom, lehet, csak én érzem ezt ki a soraidból! :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Márti, ezt én is átéltem, anyósom magyarázta a telefonban a Bencének hogy Jézuska így hozza a fát, meg az ajándékot, meg úgy hozza. Gyerek meg csak kérdezgetett, mert nem értette a dolgot :) Nálunk ugyanis nem az angyalka, se nem a jézuska hozza az ajándékot, mert azt a gyerek TŐLÜNK kapja. Elmondom nekik minden évben, hogy miért is ünnepeljük a karácsonyt, (Jézus születése, stb) és azt is hogy ez a szeretet ünnepe, amikor azokat ajándékozzuk meg, akiket szeretünk. És épp ezért kapja tőlünk az ajándékot, mert nagyon szeretjük. Tavaly az is volt a legjobb beszólása karácsonykor, mikor minden ajándékot megnézett, hogy anya, ti nagyon szerettek engem :) És tényleg :)

De a falramászok attól hogy el volt magyarázva anyósnak, nem 1x, és mégis rágja a gyerek fülét...

Más: Bence Pankával ment le a kisboltba (velünk szembeni ház aljában van) megállt az út szélén, és mondta a Pankának, hogy nézzünk körül jön-e autó. Körülnéztek, Panka mondja, hogy nem jön, és elindultak. A következő pillanatban BEnce visszarántotta Pankát, hogy:

-De ott szállnak be!!!!!! (mindezt éktelen hangosan)

Én úgy, de úgy nevettem :) (az erkélyről néztem) És alig bírtam meggyőzni hogy attól még átmehet az úton :)

Az utópoén az volt, hogy már felértek, mire az az autó elindult :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Márti, majden így jártunk anno a hugommal.
Azt nem tudtuk neki bemesélni, hogy a jézuska hozza a fát, hiszen látta az udvaron már napok óta. De a jézuska díszíti. Egyik évben ő lent volt az apjával, mi meg az emeleten díszítettünk. Az apjának csak annyi volt a feladata, hogy figyeljen, nehogy a kislány feljöjjön.
Én állok a létrán és csúcsdíszt rakom, az anyu meg az öcsém még a többi díszt, erre megjelent az ajtóban a hugom. Mert persze az apja belemerült egy filmbe és észre sem vette, hogy a kislány lelépett mellőle. Elég érdekes volt, hogy ha a jézuska díszít, akkor mi most mit csinálunk. Aztán kivágtuk magunkat, nagyon sok dolga van a jézuskának, és mi besegítünk. Onnantól kezdve már "csak" az ajándékokat hozta a jézuska.

Zsu, érdekes egy megközelítés, ahogy ti csináljátok. Nem rossz, félre ne értsd, csak nekem furcsa. Olyan nagy élmény volt gyereknek lesni a jézuskát, izgulni, hogy az idén látjuk-e (érdekes módon sosem találkoztunk vele :lol: ).
Egyik évben, én lehettem 5-6 éves, az öcsém kettővel fiatalabb és a 8. emeleten laktunk. Azt már azért nem hittem, hogy a jézuska felrepül az emeletre, ezért az anyu, mikor valamiért beküldött bennünket a szobába (ekkor jött a jézuska :wink: ) utána még a bejárati ajtót is kinyitotta. Mikor kijöttünk a szobából látványosan becsukta, hogy na, most ment el. Megint lemaradtunk róla. És ez olyan jó emlék. :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Az előbb elfelejtette,
Edith köszi, :wink: holnapig megjegyzem. :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi, hát igen, nálunk nekünk sem a jézuska hozta sosem :)
Nyilván ezért nem kötődöm hozzá, csak az rémlik hogy kiskorom óta hülyének néztem azokat, akik kérdezték, mit hozott a jézuska :) Már akkor sem értettem hogy az a kisbaba hogyan tudna bármit is hozni :) Nekem meg ez emlék :):):):):)

Amúgy meg úgy vagyok vele (mindezeken túl) , hogy a mikuláscsomagot a télapó, a húsvéti cuccost a nyuszi, a fogért járó vmit a fogtündér hozza, és nekem semmi nem jár? :) Mert természetesen ilyenkor annyit sem kapunk hogy köszönöm, hogy is kapnánk :) De én gürizek érte, én készülődöm, és minden babért learat az aktuális illető :) ez nem fair :) De ez csak egy kis +, amiért nálunk nincs jézuska :)

Amikor én kicsi voltam, mindig fel kellett (vagy be) mennünk a szobánkba, addig anyuék díszítettek, kitették az ajcsikat, meggyújtottak mindent aminek szabad volt égni :lol: és utána csengőszóra mentünk le. Nekem nagyon szép volt, hogy mentünk lefelé a lépcsőn, és félhomály volt, sok-sok gyertya, égő, és csillagszóró égett, és a kedvenc karácsonyi dalunk szólt, és milyen gyönyörűen csillogott a karácsonyfa, no meg a rengeteg ajándék :) És mindezek előtt ott állt anyu, és apu mosolyogva :) NAgyon szép volt :) Aztán mikor nagyobbak lettünk, annyival egészült ki, hgoy a gyerekeknek is lett egy külön kis fájuk, amit mi díszítettünk, és alá azokat az ajándékokat tettük, amit mi csináltunk, és amit mi adtunk a családnak. Innen kezdve először fent szólt a csengő, utána lent :)

Jajjj, annyira várom már a karácsonyt :) Olyan jó lenne már ha 24.-e lenne :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Edith:nem tudom mi van anyóssal, vagy velem?????????????????? :roll: De most a kórházban is volt egy affér, biztos az is közre játszott, hogy arra a 2 alkalomra is mikor hazaugrottam úgy kellett rádumálni a kiscsajt, nem volt neki jó még a mama sem csak én!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Erre mikor fürdették(ez anyós + a Roland dolga volt,mert én már annyira nem tudok leguggolni vagy ha tudnék is úgy maradnék szerintem 8) ) -már a nem tudom hanyadik napon, akkor már kicsit jobban volt-és hisztizett hogy ő nem akar, én meg mondtam neki, hogy fejezze be vagy ha szeretne akkor maradjon így büdösen, erre ő hogy nem akar büdös lenni :wink: , na szóval mindegy ezt így lesakkoztuk, meg mondtam, hogy addig nem tárgyalok vele, míg be nem fejezi.............................erre anyós azt mondta a Rolandnak, hogy én hogy beszéltem a gyerekkel???????????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: Hogy, sehogy?????Ahogy szoktam, ha nem bírom tovább, nem hinném hogy minden balhéját tolerálnom kéne, az meg hozzá tartozik, hogy másnap csak a Roland jött ő zuhanyoztatta és érdekes módon 1 hangja nem volt a gyereknek, tehát csak a mama kedvéért csinálta a parádét!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem ugye van 2 különböző korú csemetém, és a Szoninak ilyen téren nem nézek el sok mindent, mert ő már okos nagy lány és lehet vele beszélni, a Zsombi még simán belelovalja magát a dolgokba, de ugye neki még nehéz kifejeznie magát stb. stb.
Amúgy beleszólhatna, ha mondjuk lekevertem volna neki egy fülest, de ezt nem tesszük amúgy meg mi köze van hozzá???????????????????Persze mert ha lekonyul a királylány szája akkor vigyázba kell állni nem??????????????????HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT nem!!!!!!

Persze tudom az a baj , hogy ennyire közel vagyunk hozzájuk, a távolság segítene, de sajna mikor ide jöttünk akkor sem és most sem lenne esélyünk hitelt felvenni, szóval ezt meg kell oldani!!!!!
Ha majd már melózom biztos jó lesz, hogy tudnak segíteni, de most néha nagyon bosszantanak főleg anyósom, apóskámmal semmi gond nincs!!!!! :lol:
Na most ezt jól kiírtam magamból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Holnap megyünk a Naduhoz!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith,a betűkkel vigyázzál,egyik-másik fordítva van.Vagyis nem fordítva van csak ha megrajzolod akkor van fordítva.Nálunk az N és a K is rosszul volt megrajzolva.Persze csak akkor jöttem rá erre,mikor felakartam ragasztani.
bibolya
 
 


Márti, én a múltkor rácsaptam a Kata kezére, és egy vadidegen szólt be.... :shock: :shock: :shock: Hát kiosztottam, de rendesen :) Jókedvemben talált :)

A részletek: Tesco, ba.i nagy tömeg, KAta nem marad a kocsiban, állandóan ki akar mászni, én meg félek hogy kiesik, szóval kiveszem, azzal a kitétellel, hogy fogja a kezem. Bólogat persze, fogja is, amíg neki tetszik, aztán csak usgyi nekilódul. Mióta egyszer kerestem a Bencét a Corában, nekem a halálom ha ilyen helyen nem fogja a gyerek a kezemet, szóval, próbáltam fenyegetni, zsarolni, kocsiba visszatenni, semmi nem működött. Na ekkor csaptam a kezére, erre beszólt egy néne, hgoy hogy lehet megütni egy kisgyereket. Könyörgöm nem fájt neki, nem agyonvertem, épp csak jelzés volt. Úgyhogy elmagyaráztam a nénikének, hogy milyen érzés is az, amikor keresem a gyereket, és nincs sehol. Nem látta senki. És közöltem vele hogy inkább rácsapok minthogy ezt nekem még 1x át kelljen élnem. Erre kikérte magának hogy miért kell ilyen helyre gyereket hozni. Na ezzel totál felhúzott, mert milyen alapon oktat ki engem???? Megkérdeztem hgoy ne haragudjon, maga lenne a két szép szememért a bébiszitterünk? Mert lehet jönni nyugodtan, de fizetni sajna nem tudunk....

Úúú nagyon kiakadtam....

Zsuzsi, neked akartam írni, a munka és bölcsi témakörhöz kapcsolódóan. Igaz hogy nekem ez a munka kényszer, (a régebbi kötetlen volt) hiszen a gyed miatt kell, de ha nem kellene, akkor is így csinálnám (csak keresnék egy normibb beosztást :lol: :lol: :lol: ) mert:

ad1, élvezem hogy kiléphetek a megszokott és halálig unt körforgásból.

ad2 azt csinálom amit szeretek

ad3 a Kata minden reggel repül a bölcsibe, imádja

ad4 rengeteget fejlődött mióta odajár.

ad5 az apjukkal nagyon sokat javult a viszonyuk, mióta néha egymásra vannak szorulva, mert én dolgozom.

Ami ellene szól, hogy egyenlőre a házimunkát nem tudtam még belezsúfolni a napba, de ez tényleg a rossz beosztás miatt van (délben kell itthonról elindulnom, és 7-re érek haza, 9 mire lefektettem mindenkit, és el is aludtak) de ebben Tamás sokat segít, amikro itthon van, főz, mos, takarít, meg amit kell. Ami megmarad, azt pedig hétvégén megcisnálom.

Szóval én nem döntenék máshogy, és előre sajnálom amikor újra itthon 'kell" lennem. Bár azért nagyon fogom élvezni, meg tanulni is fogok :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Egészen mozgalmas volt ez a hétvége, jó sokat írtatok.

Edith, Ibolya, nagyon szép üvegmatricákat csináltatok! Én is kedvet kaptam hozzá :) bár még sosem csináltam ilyet...
De ezen a hétvégén végre mi is kissé kicsinosítottuk a lakást: feldiszítettük a nappalit égősorral (valami ikeás cucc, piros csillagok, Samut teljesen lenyűgözte...), meg ma (!) végre megcsináltam az adventi koszorút :) az a konyhaasztalon lakik, a mai vacsora alatt az világított, no azóta Samu új szava a gyertya...

Voltunk ma délelőtt szánkózni a hajógyári szigeten (ez nem annyira jött be Samunak - apja beleborította a hóba... ), és délután sütöttünk mézeskalácsot és készítettünk gyümölcsszószokat a barátainkkal - szóval kezd egészen téli-karácsonyi hangulat lenni körülöttünk is... Olyan jó.

Karácsonyfa: nekünk még nincs, és eddig nekünk eléggé rendszertelenül volt itthon, mert mindig anyuéknál vagyunk szenteste, de az idén szeretnénk sajátot...
Balázs műfenyőt akar venni, én húzodozom ettől. Igen-igen - az illata hiányzik. Egyik évben "cserepes-visszaválthatós" fát vettünk, de szerintem nem élte túl szegény... és beköltözött vele hozzánk egy hangyaboly is :) Szóval dilemmázom, keresem a jó megoldást. Ja, és tavaly a szobafenyőnket díszítettük fel, de ez nem tett jót neki... No, mindegy, van még néhány napunk, majd kitalálom.
Ja, és nálunk sem a Jézuska hozta az ajándékot gyerekkoromban, valahogy mindig is tudtuk, hogy anyuéktól, mamáéktól, stb kapjuk. Ezért én sem igazán tudnám ezt hitelesen állítani. Ez nyilván összefügg azzal, hogy nem kaptunk vallásos nevelést, nem jártam hittanra, templomba, megkeresztelve sem vagyok stb. Ugyanakkor nagyon szép emlékeim kötődnek a karácsonyhoz, az egyik legszebb ünnep, ami családról, szeretetről, meghittségről, egymásrafigyelésről szól - csak nálunk a fentiek miatt kimaradt néhány keresztény "kellék". Nekem tetszik, amit Zsu írt erről, jó megoldásnak tünik. Ugyan ez még nagyon korai Samunak, majd eldől idővel, hogy mit is fogunk neki erről az ünnepről mondani.

Márti, biztos nehéz lehet egy fedél alatt élni (még ha külön lakásban is) bármilyen rokonnal. És egy ilyen időszakkal a hátatok mögött minden még nehezebb lehet. Ugyanakkor nekem alapvetően úgy tünik, hogy minden apró súrlódás ellenére azért nagyon jó, hogy ott vannak a nagyszülők ennyire közel hozzátok.
Ez nekem nagyon hiányzik - no nem az, hogy egy házban, de legalább egy városban lakjunk. Most is lassan egy hónapja nem találkozott Samu a nagyszüleivel, pedig nagyon odavan értük.

Iza, Edit, Andi, Julcsi, merre jártok?
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!
Napok óta ide sem tudtam szagolni...
Edith, kívánom, hogy Karácsonyra már otthon is legyetek NÉGYESBEN!!!! Talán a Jézuska is meghallja!

Basszus, most olvastam vissza több nap termését és SEMMIRE sem emlékszem! Ne haragudjatok. Tisztára leamortizált vagyok. A csajok (halkan megjegyzem) javulgatnak, de elég kemény napok és főleg éjszakák vannak mögöttünk. Livi azóta is majd' minden alvásnál olyan sírógörcsben ébred... vonaglik, üvölt levegőt sem véve, dobálja magát... És közben meg látszik, hogy nincs magánál, mintha félig aludna közben vagy nem tom. Aztán egyszercsak abbahagyja (nem hiszem hogy miattam, mert nem lehet ilyenkor semmivel sem csitítani), biztos fáj valamije, de nem tudok rájönnii mije. Tegnap éjjel majd óránként fennt voltam valamelyik gyerek miatt. DE!!! legalább már nem köhögnek ANNYIRA. Én szokás szerint dögrováson, asszem most már ideje lenne elmennem dokihoz, hogy mi a fenéért nem tudok meggyógyulni.
Őőőő, bocsi, hogy nem reagálgattam, de tiszta szita vagyok...

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi, ez az üvöltve kelés, meg hogy nincs magánál, ez Pankánál is van. Elég rettenetes, mi sem tudjuk mi az oka, de Panka elég sok olyan dolgot élt át, ami miatt szerintünk pszichés eredetű. De nem sokat lehet vele tenni, a hídeg vízzel törölgetés jön be, ill a nyugodt hangon dumálás. Eéőbbi jobb, hamarabb felébred tőle :)

Drukkolok hogy hamar rendbejöjjetek.

Egyébként én is nagyon beteg vagyok, az egész arcom fáj, a torkom, tiszta takony vok, stb. Nem tudom mit szedtem össze, de lassan már 3 hete benne vagyok :(

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Julcsi:mennek a gyógymanók ezerrel!!!!
Ilyen körülmények között nem csoda, hogy nem emlékszel sok mindenre a hsz-ekből!!!!!!
Remélem mihamarabb rendbe jöttök és TE is!!!!!!!!!!!!!!

Iza,Edit,Timi,Regi:?????????????????????????????? :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok.:)Olvasó üzemmódban voltam,mert Hanna lett beteg Rebi után.Szerdán el kezdett köhögni,és annyira nyűgös volt mindennap,hogy szörnyű!!!!!Péntek éjjel alíg aludtunk,mert állandóan sírt,nyüszögött.Elkezdtem köptető adni neki csütörtökön,tegnapra már jobban lett,és az éjszakák is jók.Erre szombaton már éreztem,hogy velem se minden oké,tegnap már elég cafatul éreztem magam.Gyenge vagyok,fáj a torkom,és tele van az arcüregem trutyival!Mára se jobb a helyzet,alíg bírok nyelni és állandóan folyik az orrom! :cry: :evil:

Nálunk még a Jézuska hozza az ajándékot 24-én este!Ilyenkor a gyerekek elmennek az apjukkal sétálni,megnézik,hogy merre járt a Jézuska,vagyis a gyerekek abban reménykednek,hogy amíg sétálgatnak az apjukkal látják vhol!:wink:
Addig én otthon beteszem az ajándékokat a fa alá,megterítem az ünnepi asztalt.Amikor hazaérnek csak a karácsonyfa világít és karácsonyi dal szól.Meg szokták kérdezni,hogy én láttam e a Jézuskát,azt mondom,hogy nem,mert biztos akkor jött amikor én a konyhában készítettem az ünnepi vacsorát!
Idén együtt megyünk el délután megnézzük itt a faluban a Betlehemes műsort ami 4-kor kezdődik.Mielőtt elindulunk és a gyerekek már kint lesznek az udvaron beteszem az ajándékot a fa alá,amikor hazafelé megyünk apa előrejön és bekapcsolja a világítást és a zenét,hogy a gyerekek már arra jöjjenek be.

Nálunk alíg esett a hó!!!!!Pedig a gyerekek nagyon várták.A nagyok telefonáltak és azt mondták Veszprémben nagy hó esett!Erre a Rebi kiakadt,hogy itt akkor miért nincs nagy hó!Hóembert szeretett volna építeni,de ez a hómennyiség ami itt volt nem elég hozzá!Mondtam neki,hogy majd lesz itt is annyi hó,hogy tud hóemberezni!

Ibolya,Edith nagyon szép dolgokat festettetek!Sajnos az én üvegfestékeim és a sablonok otthon maradtak,így idén nem tudtam készíteni.

De a legnagyobb baj,hogy a díszek is ott maradtak így le kell utaznunk még a karácsony előtt.Mondjuk tudtam,hogy ott maradtak,de azt hittem tudok kocsit szerezni és leugrani a díszekért,de ez nem jött össze,így vasárnap levonatozunk érte!(remélem addigra már nem lesz sztrájk!)
Mondjuk még fánk sincs!Remélem itt a faluban is árulnak majd,mert kocsi hijján messzebbről nem igen tudjuk hazacipelni.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Jó reggelt!

Nem tudom mi van az Ádámmal, de alpinistát játszik napok óta. De tegnap már annyira tökélyre fejlesztette, hogy a hajam égnek állt. Van egy kis asztala, simán rááll. (tegnap 2x esett le róla, de mégis visszamászik) Ma a számítógép asztalon ácsorgott, míg én pisiltem. Ablakpárkány, simán. Sajnos az ágyról feltud rá mászni, úgyhogy ez sem jelent gondot neki. Eddig sem tudtam levenni róla a szemem, de most!

Julcsi, üvöltve kelés sajnos előfordul az Ádámnál is. Alszik, és üvölt. Ha megpróbálom megfogni és vigasztalni rúgkapál, mintha legalábbis bántani akarnám. Szerintem rosszat álmodik. Vagy nem tudom. Ilyenkor hagyom egy kicsit, aztán pár perc múlva megnyugszik, odaadom a cumit és alszik tovább.

Betegeknek gyógypuszik mennek!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Úgy látszik az üvöltve kelés többeteknek is ismerős. Én is rossz álomra ill. a Livinél még hasfájásra gyanakszom, ő kicsinek is ilyesmi "dühroham szerű visítást" kapott egy mini pukitól is. De most az sincs. Ill megy a hasa, ma reggel csurig f..ta (bocsi :oops: ) magát, át kellett öltöztetni. Remélem ez csak!!!! az antibikától van és nem valami új vírus. Nyomatom a normaflore-t. (Zsuzsi, nálatok hány nap alatt jött helyre? Legutóbb asszem Szandinak ment a hasa az antibika után...) Igazából a "kivárás" a jó taktika (tegnap rájöttem) de éjjel ezt nem tudom megtenni, hogy majd meggyugszik, mert úgy visít, biztos felkeltené másikat, így elszaladoka Livivel a lakás legtávolabbi zugába... Csak apjuk szokta átaludni az újfajta éjszakai műsorokat....
Nekem is fáj az arcüregem... A múltkori óta a homloküregem fájt, most kicsit lejjebb csúszott. :lol: :lol: :lol: :lol: Ez igazából nem vicces, csak kínomban nevetek...

Andi, mi karácsonykor "rakjuk ki" a csajokat a normál ágyba. Akkor itthon lesz Árpi és bele merek vágni...

Évi, az a lépcsős izé tök jó, csak a csajok félnek tőle. Livit egyszer rá tudtam venni, hogy "viccből" (ruhástól) ráüljön, na azóta se. Amúgy szerintem jó lesz egyszer, csak nekünk gond van a bilizéssel. Sose egyszerre taratnak ott, hogy na most kipróbálnák. Igaz, hogy hosszas rábeszélés után, legalább ráülnek a bilire, de még nem produkáltak én meg félek, hogy felfáznak. Szóval igazából én se nagyon erőltetem megkérdezem, ha látom hogy beguggolnak...

Ennyi jutott eszembe... :oops: :( :( :(

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Betegeknek-gyerekeknek,anyukáknak- nagyon gyors jobbulást!!!

Nálunk ilyen álomban ordítós dolog még nem volt,de nagyon szörnyen hangzik-nem is szeretnék vele találkozni :oops: .

Remélem Julcsi nálatok csak az antibikától megy a lányok hasa,-a Gergőnek sajna annélkül.Már tegnap is alig evett pár falatot,gondolom már bujkál benne valami.Ma már 2x volt hasmenése-igaz,az első csak egy puki adag volt :oops: -de vizes.Enikőnek a mandulája kezdett fájni a hétvégén,de talán időben megtömtem C vitaminnal és torokfertőtlenítővel ,mert mindig csak reggelre és de.-re mondta hogy fáj egy kicsit.

Szánkózni nem tudtunk elmenni mert nem találjuk a szánkót :cry: ,de tegnap kint voltunk vagy másfél órát hógolyózni-Gergőnek nagyon tetszett a hó.
bibolya
 
 


Ibolya:hógolyózás :shock: :shock: :shock: , nálunk ahhoz csak a hó hiányzik!!!!!!!!!!!!!!! :?

Képzeljétek még mindig nem kaptam meg a családi pótlékot!!!!! :shock: Múlt hónap végén kértem, hogy másik számlára utalják, ehhez kellett nekik 1 bankszámla kivonat, amit 4-én (december) el is faxoltunk.Hívtam őket, hogy mi van azt mondták hétfőig várjak mert új rendszer van blablabla, jó vártam máig, ma sikerült 1 ügyintézővel beszélni, megnézte minden oké :?: , az újra fog jönni a pénz, de halványlila fogalma nincs, hogy mikor, ha idén nem majd jövőre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:
Végülis ezt a manit a gyerekekre kéne fordítani nem?????Majd mondom nekik, hogy jövőre lesz kaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x

Voltunk a Nandunál, rendben van minden úgy néz ki fejen áll a drága, azt mondja, nem túl nagy, de nem is kicsi............4 kg körül saccolja, hogy annyi lesz a végsúlya :shock: :lol: :lol: !!!!
Meg azt mondta még, hogy ahhoz képest, hogy ez a harmadik várandósságom, elég jó a méhem izomzata, mert ahogy tapizza a babát , úgy valahogy lepattan róla a keze vagy mi!!!!! :shock: :lol:

Na megyek, mert altatás van, Szoni az én símogatásomat igényli, persze a Zsombi meg apjáért van oda, így legalább megosztozunk a feladaton!!!!!
Ja és tegnap egész délután ajándékokat csomagoltam, hiába ilyen nagy pocakkal az sem egyszerű :roll: , de sikerült a végére járnom!!!!!!Éljen!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Az alpinistám leszedte a polcról a Norbi parfümjét (minek hagyta itt :wink: ), kicsúszott a kezéből és leesett a kőre. Szerintetek? Az egy dolog, hogy jövünk a Norbinak egy parfümmel, de olyan pacsuli szag van a lakásban, hogy ihaj!

Márti, örülök, hogy minden rendben van a kiscsajjal. Már most megsaccolta a Nandu, hogy mekkora lesz? :roll:
Kiváncsi vagyok, a doki mit mér, most mennyi lehet a súlya. Az úgyis mindig pontatlan, tehát annál jóval kevesebb, mint amennyit ő mond.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Timi, ZSOLTIKÁNAK NAGYON BOLDOG 5. SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D Isten éltesse sokáig!!! :) Mikor ünnepeltek? Közösen Hannával?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Ó Timi ég a pofámról a bőr :oops: -még reggel eszembe voltál,hogy felköszöntsem Zsoltit,de aztán teljesen megfeletkeztem róla :oops: !De hála Edithnek,igy nem maradok le.

Zsolti,isten éltessen sokáig :lol: !!!!



Edith,hogy telt az éjszakád?

Márti,ez elég felháborító,hogy ennyivel elintézték a csal.pótlékot :twisted: .Legalább igérte volna meg hogy küldik azonnal-még ha nem is igaz :oops: .Sajnos ilyen ez az uj rendszer.Mindent időben-vagy még elötte :oops: - kell intézni,hogy a tárgyhónapban meg is kapjuk a pénzt.Emlékszem ,hogy a TGyás után a Gyedet én 1 hónappal hamarabb kezdtem el intézni,hogy időben megkapjam.Persze,ebben nagy segítségemre voltak a munkahelyemen a tb-s csajok,ha ők nem szolnak ennyire korán, hogy kezdjem intézni,akkor én sem kaptam volna folyamatosan a pénzt.

Barbi,elhiszem milyen "bűz"lehet nálatok.Nálunk az Encsi 1-2 éve/tahát már nagy volt/ kifujt a fürdőben egy egész flakon sprayt-vagy 1 hónapig éreztem az "illatát :twisted: .
bibolya
 
 


Boldog szülinapot Zsoltikának!!!!!
Nekem ő nem volt eszembe :oops: , csak a Hanna, hogy mindjárt mindjárt 2 éves lesz!!!!! :lol: :lol: :lol: Hogy repül az idő!!!!!!!!!!!!!! :shock:

Ibolya:én elhiszem, hogy kell 1 kis átfutás, nade ez kicsit sokkkkkkkkkk!!!!!Nekem volt már, hogy csak úgy poénból nem utalták, nem volt semmi ok rá, de akkor 20-a körül megkaptam, most meg nem bíztatott semmi jóval :x :? , őrület!!!!!

Edith:nekem még az jutott eszmeb, hogy a Zsombi 38+3 volt mikor született, olllllllllllllyan izgi, hogy mindjárt itt lesz veletek a kis csomag!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi:bizony nem vicces!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :? Nem gondoltad, hogy elmész a dokidhoz??????????????
Jó lenne mielőbb meggyógyulnál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Húúúú, Timi, én is röstellem,

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Zsoltikának!

Márti, tényleg gáz, hogy ilyet tehetnek. Ki a szart érdekel, hogy új rendszer van? :x Főleg karácsony előtt? Meg különben is, az jár, úgyhogy utalják.
Szerintem ne hagyd őket, ha kell, naponta telefonálj oda. Ha nem szállsz le róluk csak átutalják!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Márti,belegondoltál abba,hogyha a pici lánykád is a Zsombihoz hasonlóan érkezik akkor már csak pont 5 heted van???????????És 4 kg?Hát nem semmi,Szoni mekkorának született?
bibolya
 
 


4 kg lesz mikor megszületik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Körülbelül!!!!!Most tuti nem annyi!!!!! :wink:
Szoni:3350 gr és 57 cm volt.
Már sok mindenbe belegondoltam és annnnnnnnnnnnyira várom már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És elmondta a Nandu, hogy hol van a popsija , gerince , lábacskái olyan jó ezeket tudni......................én ezt magamtól sosem éreztem!!!!! :oops: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Nem is meséltem, hogy 1 oldalt azért gyorsan visszaolvastam, hogy milyen receptekről van szó:Évi féle fahéjjas husi kibróbálva, ízlett mindenkinek és most sikerült a Zsandi féle füstölt sajt levest is gyorsan összedobni, így arra jutottunk, hogy ez lesz a menü karácsonykor :lol: , mivel gyors egyszerű és nagyon finom, még csinálok majonézes krumplit, süti tuti lesz , meg sok más finomság is, amit anyós csinál.
Köszönöm az ötleteket, megmentettetek a keresgéléstől és a fejtöréstől!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti,gondoltam,hogy nem most 4 kg a kisbabód :lol: .

Edith,merre jársz?Nagyon szükszavú voltál ma.
bibolya
 
 


Köszönöm Zsolti nevében is a köszöntést!

Majd együtt ünnepeljük csütörtökön a Hannáéval!

Márti,
szerintem se hagyd őket!Hívd fel újból,talán meg tudják mondani,hogy mikor utalják,főleg így,hogy minden rendben van!
Örülök,hogy minden oké volt Nandunál!Nem sokára te is szülés előtt leszel!:wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

CSak átfutottam, amiket írtatok...

HA nem haragusztok meg, most csak magunkról írnék. :oops:
Ibolya, okom volt a szűkszavúságra, mert reggel édesanyám volt itt, délben anyósom jött, majd főztem, du.-este a dokinál jártam, most meg hulla vagyok. :roll:

NA szóval, doki. Az a helyzet, hogy nincs semmi helyzet. :shock: :P :lol: Mármint igazából még nem állunk szülésre. (Nem tudom, nevessek vagy sírjak, de valójában úgy megnyugodtam!) Méhszáj teljesen zárt, magzatvíz megefelelő mennyiségű, a placenta még nem kezdett meszesedni, az Uh pedig korrigálta a hetek számát, szerinte most vagunk 37hét 5-6 naposak, szóval egy hetet kaptunk még pluszba. Igaz, azt is elmondta a doki, hogy ebből az állapotból akárcsak egy lépésre is lehet van a szülés beindulása, sőt, nagyon hamar fordulhat minden, hisz második terhesség is, de ő az a lépést valahol az évforduló környékén tartja valószínűnek. Természetesen ez sem készpénz, mert végülis bármi lehetséges. Ha jönne, akkor sem lenne baj, mert időre születne, de a baba még fent van, a feje nincs a szülőcsatornában, szóval még akár 3 hetet is lehetünk egyben. :D
Na, kb. ennyi. Jaj, még annyit, hoyg egyvalamit biztosra tudott mondani: NEM lesz kicsi baba! :D :D :D Most 3630 g-ra saccolta az UH, szerinte valahol 3,5 kiló körül van, de bizony még fél kilót is növekedhet (vagy többet :roll: )attól függően, hoyg mennyit marad benn!

Még annyit mondott, hoyg majd ha jönnek a fájások ne nagyon töltögessem otthon az időt, mert olyan gyorsan is jöhet, mint akit puskából lőttek ki, :shock: :roll: (bárcsak igaza lenne! ) és nem hiányozna, hogy az úton szüljek, a kocsiban. Ezen mondjuk én is gondolkodtam, hoyg talán mégiscsak jobb lenne időben beérni, de ott meg az a sz..r, hoyg egyedül maradnék. Egy ismerősöm nemrég valóban ilyen ygorsan szült: bár egész nap voltak fájásai-összehúzódásai, rendszertelenek és gyengék voltak. Bementek a doki rendelőjébe, aki kiakadt, amikor megvizsgálta: 7 cm-re volt nyitva. Rohantak a kórházba mindannyian és másfél óra múlva kibújt a picike. :) De iylen eléggé ritkán adatik meg valakinek!

NA, megyek, lányok. Holnap elég korán kelünk, mert megyünk ismét vérvételre. Képzeljétek, a doki kérte az ismétlést, mert szerinte két érték nagyon ellentmond egymásnak. :roll: Vag valóban úgy van, ahoyg ő sejti, hyog hiba csúszott be, vagy olyan mértékben vagyok vérszegény, hoyg már nem is kellene magamnál lennem. :roll: MAjd kiderül...

Jó éjt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Timi, én is nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok nagyfiú Zsoltinak!

Hu, és Julcsi, nem hangzik valami jól az az arcürgefájás - remélem, h eljutottál orvoshoz, de leginkább azt, h mihamarabb meggyógyulsz. Livinek is nyugodtabb éjszakákat kívánok! És Julcsi, köszi a fellépős-szűkítős WC választ, szóval egyelőre talán korai a dolog.

Andi, neked szerettem volna írni, h a múlt hét második felében mi is kipróbáltuk a sajtlevest, nagy sikert aratott valóban! :) És tényleg nagyon gyorsan megvolt.

Márti, örülök, hogy nektek pedig ízlett a gyümölcsös csoda :)

Edith, ezek szerint akkor tényleg újévi baba lesz Boróka? Az is jó...

Barbi, alpinista Ádám :) bár gondolom téged a frász kerülget.
Jó éjt!
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Edith,miért baj a doki szerint,ha csak 5-6 cm-es méhszájjal érsz be?Ha tényleg az ablakotokból látszódik a korház és 5-6 percre van tőletek miért is ne vajúdhatnál otthon?Leirom neked gyorsan a saját szüléstörténetemet ,hogy ne ess kétségbe,ha nem érsz be 1 ujjnyival :oops: .Szóval nekem azon a reggelen /amikor a Gergő született/hajnali 2 körül jelentkezett az első fájás,de annyira rendszertelen és gyenge volt,hogy simán aludtam még 6-ig.Utánna már mérhető 10-15 percesek voltak,de csak mensi erősségű.8 körül kezdett el picit erőssebb lenni,ekkortól már a barátnőmmel / aki a dúlám volt/folyamatos telefonösszeköttetésben voltunk.De a fájások közben simán össszepakoltam,beágyaztam,szóval még nem volt az-az igazi erős.9 körül melegvizbe csücsentem,majd utána próbáltam pár falatot is enni-ezt már nem kivántam.Fél 11 körül azt beszéltük a barátnőmmel,hogy most már átjön,mert már hallotta a hangomon,hogy erősödnek a fájások.Mire a Lajos áthozta,csak rámnézett és azt mondta,hogy induljunk is.Fél 12-re értünk be,ahol pont a doktornőm volt az ügyeletes aki 7 cm-es méhszájat állapított meg.De még ekkor sem volt az-az egetrengető fájásaim,mert azt csináltam amit akartam,nem kellett feküdnöm.A vizsgálat után a dokinőm egyből nevetve kérdezte,hogy otthon akartam szülni?Merthogy szerinte max.2 óra és babázom.Majd burkot repesztett az engedéllyemmel,majd 20 percre CTG-re kapcsoltak.Ez volt az egészben a legrosszabb,mert ezek után többet nem tudtam felkelni az ágyból.Mit felkelni,megmozdulni sem.De nem is volt rá nagyon időm,mert 12.45-kor már babáztam :lol: :lol: :lol: .
Szóval én azt mondom,hogy ha tényleg ilyen közel van a korház,maradj otthon az első pár órában nyugodtan.Mi akkor indultunk,mikor 3-4 perces fájásaim voltak,de egyáltalán nem éreztem azt,hogy későn megyünk,sőt a dokim sem cseszegetett ezért.Mindehhez szerinem hozzájárult az is,hogy a lányommal 12 órát vajudtam tök egyedül éjszaka,még a szülésznő sem nézett rám-és én ezt nagyon el akartam kerülni.
Baba mérete már most szép nagy,azért reméljük nem hízik már túl sokat :lol: .

most mennem kell,ma csak 10 -ig van tanítás a suliban-csőtörés van a suliban és rendkívüli szünetet rendeltek el-Encsinek mától megkezdődik a téli szünetje.
bibolya
 
 


Zsandi:ha elaludtak a csemeték(tegnap SEMMIT nem aludtak :shock: :shock: , biztos nem bírtak, mert apa is itthon volt :lol: ) akkor felrakom az ágyakról a fotót!!!!
A Zsombi tök jól viseli az új fekhelyet, csak hajnalban jön át, mikor a tápit kéri............én meg szokásomhoz híven frászt kapok hogy csak úgy átoson!!!!! 8) :wink: Szoni más tészta, szerintem őt dinamittal sem lehet kirobbantani tőlünk, ő kicsit korábban szokott jönni!!!! :roll: :lol:
Én már nagyon kis helyen is elférek a kórház óta :? , így nagyon nem is zavar!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Csak azért jöttem be, mert tegnap már nem jutottam ide:

Zsoltikának nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!!!!!

Majd még jövök, de most rohanok... :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Jó reggelt!

Edith, azért annak nagyon örülök, (remélem így is lesz), hogy otthon karácsonyoztok együtt. Ezek szerint Boróka meghagyja ezt a napot a testvérének. :wink: Igazán szép tőle. :lol:

Képzeljétek, 2x keltünk éjjel!!!
Első ütemben aludt az Ádám 8-től 1/2 2-ig. Aztán még egyszer kelt olyan 1/2 6 körül, és végül 1/2 8-kor felkeltünk. Ez borzasztó nagy szó, remélem szokásává válik! :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a laborból, de nem vettek ismét vért, mert állítólag a gépük mér rosszul és ugyancsak alacsony érték jönne ki. :shock: :roll: Legalább megspóroltak egy szúrást nekem. :roll: Most már úgyis szedek vasat!

Hóttfáradt vagyok, Kriszta is csendespihenőzik az ágyikójában, szerintem mindketten alszunk most egy jót!

Ibolya, nem gondoltam én azt, hoyg rögtön bemegyek, ahoyg bármit érzek. Hisz akkor pénteken éjjel indulnunk kellett volna! Több órán át fájdogáltam! Krisztával is akkor érkeztünk be, amikor már felváltva voltak 3 és 5 perces fájásaim. Mégis soká jött el még a finish! Szóval, az orvos nem akart rosszat, csak az úton, netán otthonszülést szeretné elkerülni. Ne tudjátok meg, hoyg múltkor, amikor a kórházban voltam, tudtam meg, hoyg ha valaki otthon szül, lehet, hoyg a rendőrség hamarabb kiérkezik hozzá, mint az orvosok. :shock: :shock: :shock: Szóval itt az ilyesmi nagyon régimódi még! :roll:

Márti, az jó, ha Zsombi szereti az ágyát. És elalszik benne teljesen magától? Mert nekünk inkább ez okoz gondot! Én is várom a képeket az ágyakról! :)

Bocs', de ragadnak le a szemeim, megyek és szundizom egyet! :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Reggel már írtam egyet,de Hanna egy gombnyomással törölte! :evil:

Edith,
szerintem is vajúdgathatsz otthon,ha közel van a kórház,hisz ahogy említetted ott benn egyedül kell vajúdnod,az meg nem olyan jó!
Én is megosztok veled egy történetet.
A szomszédasszonyom nálam szülte a második babáját.Du.1-kor kezdődtek a fájásai rendszertelenek voltak(még nem is volt itthon,mert az anyósáéknál voltak ebédre)4-kor már otthon voltak,addigra rendszereződött,de 10 percesek voltak.Mondtam még nem menjünk,mert ő se akart sokat a kórházban vajúdni.Elküldtem fürdőzni,mondtam neki majd meglátjuk mi lesz.Maradtak 10 percesek egészen 6-ig.Utána lett 7 perces,mondtam lassan készülődjünk,mert innen sűrűsödhetnek már a fájások.3/4 7 körül érhettünk a kórház bejáratához,ami kb.10 perc kocsival a lakás ajtótól,de addigra 3 perces lett.Alíg tudtunk felmenni a szülészetre,mert sokszor meg kellett állni.
Gyors vizsgálat,8cm.Átöltöztem,bekísértem a szülőszobába,akkor már nyomás ingere volt.Doki jött burokrep.aztán szülés.A doki is poénkodott velem,hogy ugye jó volt otthon vajúdni és nem itt benn.Mindketten mondtuk,hogy sokkal! :lol: 8-ra meg volt a baba.Amikor kimentem a férjéhez a folyosóra,hogy közöljem az örömhírt,azt hitte azért megyek ki,hogy elmondjam kb.mennyit kell várnia a szülésig!Nagyon meglepődött és ő is örült,hogy otthon együtt vajúdtak,mert ő nem akart apás szülést,de így teljesen más volt,hogy az otthonukban támogadhatta az asszonykáját! :lol:

Lehet,ha előbb megyünk be hamarabb van burokrep.,ami fájásgyengülést is hozhat,így a szülés is elhúzódhatott volna.Így legalább a minimális időt töltöttük a szülőszobán!És a legfontosabb,hogy ez a kismamának nagyon jó volt!

A mostani vizsgálatok alapján akkor most már a karácsony alatt maradjon pociban Boróka,így Krisztával töltheted az ünnepet!
Majd az újévre kibújik hozzátok! :wink:

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?