Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timika, dobok pocakfotót, hátha így rámismersz majd, Ceni szokott fotózni. :lol:

Karmen, isten őrizz, hogy Sz. D. legyen a dokim!!! Kecskemétihez járok, nekem ő nagyon bejött, nagyon szeretem, mint ember és mint orvos is szerintem nagyon jó.

Anett, midet tükrözték? :shock: Nekem volt már gyomor- és hangszáltükrözésem, hát elég kaki mindkettő. :roll: De örülök, hogy jobban vagy! És hordjál sapkát, most már én is hordok, pedig vagy 10 éves korom óta nem hordtam. :)

Megjártam a ctg-t, hát össze-vissza fájáskák vannak, dokim+szülésznőm szerint már agyban annyira akarom, hogy kibújjon, hogy én generálom az esti nagy 5 perceseket, amikkel két napja minden este szenvedünk. Elkezdődik olyan 6-7 óra körül, aztán 10-re már szabályos 5-6 percesek, aztán éjfél-egy körül bealszok. De annyira rámijesztettek, hogy akkora nagy baba, meg el van számolva két héttel, meg hogy császár lesz a vége, meg ez a sok seduxen... ÁÁÁ kész vagyok. Méhszájat nem is nézett a doki, csütörtökön mennem kell megint ctg-re. :roll: Ráadásul most már szó szerint folyik a tejem is, már éjjel-nappal szoptatós melltartóban+melltartóbetéttel járok, mert eláztatok naponta több pólót, plusz éjjel is pizsit és ágyneműt is. :oops:

Kép

Kép
szilcsi

Anett!
nekem csináltak 1szer tükrözés, de egy pasi csinálta, én a d.nőt, ha rá gondolok nem csípem, ill. nem volt szimpi, de anyukám szereti nagyon.
szóval nekem adtak valami szert, de azt se tudtam hol vagyok, tuti elaludtam :lol: , csak a szobában kezdtem ébredezni, na az jó volt, ha lehet ilyet mondani.
írok privit mindjárt neked.
Vendég

Helló!

Kajla
! Mi is voltunk már táncházban (októberben), nekünk az is nagyon tetszett! :) Jobbulást Reginek! :):)

Emese
! Igen, szerintem is hatalmas igazságokat mondanak, félelmetes milyen összefüggéseket észrevesznek! Igyekszem minden aranyos mondását leírni, anyu is írta az enyémeket, nagy élmény olvasni őket!

Sznanna!
Gyönyörű a kislányod! :):):)

Zsozi!
Képek Szabolcsról???? :)

Itt van egy tegnapi Dini bemondás, remélem még nem unjátok! :oops: :oops:
(Tudni kell hozzá, hogy mikor elbújik, úgy szoktam keresni, hogy "Hol van az én fiam?")
Tegnap elég nyűgös volt, mindenhová követett a lakásban. A mi hálónkban bemászott az ágy mögé, így nem tudott követni, mikor kimentem. Az előszobában már hallottam a szomorú kiáltozást:
- Anya deje vissza! Én fiam itt van!
:):):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Szilcsi!Béltükrözés lesz!A sapka jó ötlet :)

Kármen!Tudja a doktornőm, hogy szoptatok,de szerintem ő akkor is az én bajomat tartja inkább szem előtt,sajna,én inkább kihúznám vhogy szopi végéig, utána csinál amit akar!

Ma voltunk fotózáson Lollival a naptárhoz,elég nyűgi volt,kíváncsi leszek a képekre,héfőn megyek válogatni,melyik legyen a naptárba!Éjjel megörvendeztetett egy fél 3as keléssel, utána már nem sokat aludtunk,ezért is volt nyűgös szegény,meg én is,apa is,bár ő aludt :shock:
20140113113746

Szilcsi: Sztem ilyen erős fájásokat nem lehet generálni, de ez a magánvéleményem.....
A vége már nagyon rossz tudom :( (3x csináltam végig :lol: ), de még egy picikét tartsál ki!!!!!+++++++++++++++++

Zsozi: Fotó picifiadról???? :D

Anett: drukkolok, hogy helyrejöjjél......

Zsuzsi: Ééééédes Dinid :D

Zozo: Miben van elmaradva Pati mozgása? Nekem azt mondta az Oduba egy gyógytornász hogy 6 hós korig nem kell aggódni ha nem fordul meg. Ráadásul Pati azé nem pehelysúlyba nyomja :lol:

Úgy örülök, hogy esik a hó :D :D Csak sajna iszonyat csúszik az út, 2 órámba telt míg elmentem a Médiába (és nem időztem 10 percnél többet, célirányosan mentem, nem szájtátani) meg a Plázába. Vettem egy kabátot magamnak a Cosmosba kemény 2000 pízé. Ennyit nem sajnáltam rá 8) ha ezt a szezont kibírja már jól jártam! Klassz gyerek cuccok is vannak megfizehető áron (felsők, pulcsik, nacik, vastag téli kabátok 1-2ezerért) csak szólok, hogy tudjatok róla!!! :wink:

Eldugultam főzök, elment a délelőttöm a semmivel :evil:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

1000 és 1.....

Kissé lemaradtam, de azért olvasgatlak benneteket, látom vannak újjak, utólag is üdv :D

Minden gyerkő gyönyörű és édes, gratula a frissekhez :D

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Annyi még Anett, Tomdi is 5 perceket szopizott és iszonyat sokakat hízott, szopi után meg Ő is sírt, gondolom fájt a hasa, mert nagyon mohón evett és nyelte rendesen a levegőt is mellé....

Zozo szerintem helyesen döntöttél a gyt-vel kapcsban, a "lapos fej" az első árulkodó jel...én sajna a lányunknál vártam, mert nem tudtam, hogy miért csak egyfele fordítja a fejét és lapos is volt neki, és spasztukus is volt tetőtől talpig szegénykém. Tomdinál még nem volt 3 hós és kezelni kellett. Ha Beáról van szó, Ő tényleg szuper, nekem esküszöm hiányzik amióta nem jár :D

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Neurológia: mi is ott voltunk anno (Marcsi apnoés rohamaival), mint Enikőék, nekem is szimpatikus volt a doki (Sztriha).

klzsuzsi, kajla: milyen táncházról is van szó??????

anett: jobbulást!

zozo: csak azért van elmaradva, mert nem forog? Dóri se forog, de én ezen egyáltalán nem izgatom magam, mert Marcsi se tette, nekem ez a természetes… Nekem is azt mondták az odúsok, hogy féléves koráig ráér, de ha utána sem forog, az sem jelenti azt, hogy bármi baja lenne, pl. ha rendesen megtanul ülni.

szilcsi: tényleg sokminden agyban dől el. Nem lesz császár és kész, gondolkozz így. :!: A tejecskével meg tuti nem lesz gond akkor. :wink:

Enikő, ez a Cosmos a Plázában van? Nem találok jó téli dzsekit Marcsinak sehol. :( Olyat keresek, ami kívül orkán, belül polár, kapucnis, alul összehúzható, színe megy sokmindenhez, és nem tizenezer. Overállja van, meg vastag kabi is, de kéne egy vastag+vízálló is.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok! :)

Olvasgatni vagyok ám, csak a Seduxen "áldásos" hatása miatt szinte nulla az erőm írni, ráadásul szita az agyam, és felét, amit írtok elfelejem. :oops: :oops: :oops:

Szilcsi :)
Írtam mélt! :D
Kitartás!!!!!!! Mostmár tényleg közel a vége, inkább próbáld még kicsit élvezni (tudom, az előzmények után ez nehéz), hogy a pocakodban van a babád! Símogasd, becésgesd, és beszéld meg vele, hogy mostmár tök jó lesz Neki itt kint, együtt fogtok ezért megdolgozni, és higyje el, hogy megéri! Próbáld meg felkészíteni anagy útra! Hidd el, lelkileg ez Neked, és Neki is sokat segíthet!! :D :D

Enikő :)
Apa jót mosolygott a zsiráfos pizsin! :lol:
A Cosmos tök jó bolt, én már csomó mindent vettem ott, és nem bántam meg egyiket sem, nem csak 1 szezont bírnak! :wink:

Gyógytornász:
Bea járt hozzánk is, én is Rá esküszöm! Botihoz is ki akarom hívni még mostanában, csak 1 ellenőrzésre.
Noémihez is ki fogom hívni, hogy lecsekkolja, hogy minden oké-é vele! :)

Anett :)
Hú, nem írigyellek... :( Már magában a vizsgálatok is kellemetlenek, tök gáz, hogy steroidot kell sedned. :(
Azért kérdezz rá gyerekdokinál, vagy aki ért hozzá, hogy nem-e árt a babának! A steroidoktól én alapból félek.

Timi :)
A könyv még csak most ért ide hozzám, eddig Robi kocsijában utazgatott, mert mindig elfelejtette felhozni nekem! :lol:
Hát, hogy őszinte legyek, ezek a torna gyakorlatok nem igazán jönnek be nekem, inkább a lelki részére "fekszem"rá, és megdumálom a Csajommal, hogy mindkettőnknek jobb lesz, ha megfordul, és én bízom benne! :D Ha meg mégsem sikerül. akkor annak vmi oka van biztos, és elfogadom azt is(nehezen!) - az Ő érdekében!
Amúgy most komolyan el sem tudom dönteni, hogy milyen pózban lehet odabent! :shock: Szerintem összevissza pörög, mert hjol itt érzem, hogy bökdös, hol ott!
Fölül néha olyan, mintha a fejét nyomná, de pl. ma volt olyan, hogy vmi sokkal kissebbet éreztem felül....szal nem tudom....

Bocsi, akinek most nem írok, de kb. ennyire futotta a memóriám és a kitartásom is az íráshoz. :oops:

Puszka! :roll:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zsuzsi: Diniszáj zseniális :)

Gyorsan dobok fel még 2 pocakfotót :)

Kép

Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Norus!
A Piarista Gimiben ( Rókus-Nagytesco mellett) szokott lenni ingyenes táncház, most csütörtökön is volt! Nem tudom pontosan milyen időközönként van, de talán a Délmagyarban meghirdetik előtte. Most Luca naphoz kötődő énekek, néphagyományok voltak. A múlkorin báboztak általános sulis gyerekek, szerintem szuper volt!

Kép
kajla

jégvirág: helyes a pocakod!!

ki mit süt, főz az ünnepekre???

Kép
gyanixi

Bea!
Nagyon szépek vagytok együtt!
Sokat nőtt a pocid!
Jól látom,hogy más lett a hajszined?

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Bea :)
Nagyon édesesk vagytok Grétivel! :D És nagyot nőtt a pocakod!!!!

Karmen :) Szilcsi :)
Még kérdezni akartam, hogy ki az a Sz.D doki???? Természetesen jöhet priviben!

Botim még alszik! :shock: :shock:
Pedig tegnap fél9-kor már elájult, alig bírta megvárni az apját, hogy 3/4 8-kor hazaérjen, és megfürdesse - majdnem elaludt a kanapén.
"Kicsit" álomkóros lett a hótól! :lol: Pedig menni kéne hóembert építeni! :D

Kép
Kép
zituska28

Edit: Nem, mindig is ilyen a hajam, ill. már hónapok óta tuti. Szerintem több mint fél éve voltam utoljára fodrásznál. El is kéne menni, de brutál szervezést igényelne. Majd jövőre.

Megyünk szánkózni :lol:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!Köszönöm az együttérzést,JAVULOK!!!!!!!!!!!Ez a 3 nap steroid már meghozta hatását,kár, hogy mindig csak pár hétig vagyok jól.De annyi elég ahhoz,hogy szerintem lemondjam a hétfői tükrözést.Megmondom neki ha vége a szopinak mehet,de most nem idegelem magam rajta.Gondolom berág, de mindegy!

Bea!Jaj nagyon édesek a pocakfotók,Gréti egy kis tündér!

Csajok!Vki mondja már nekem mikor kell gyógytornász ?Csak úgy ki lehet hívni és megnézi minden okés e????És ki az akit ennyire dícsértek????

Nyúlanyó!Remélem nálunk is ez a helyzet,mint Tomdival volt,mert hízni hízik,csütin már 5640 gramm volt :D
20140113113746

Sziasztok!
Bocsi mindenkitől, akinek nem válaszoltam. Látom, tele vagyok privivel, meg itt is volt pár hozzászólás a legutóbbi írásomhoz... Az a helyzet, hogy elromlott a gépem, és most is csak egy percre jutottam nethez. Szóval ahogy megjavítják, mindenkinek írok, csak gondoltam szólok, hogy nem bunyeszságból hallgatok. :) Ahogy látom, lesz mit visszaolvasnom itt is...

Kép
tita80

Szasztok!

Anett: Gyógytornász akkor kell(het) ha, nem megfelelő a gyerkőc mozgásfejlődése (pl fél éves elmúlt, de még nem forog, vagy elmarad a kúszás,mászás, vagy nem szimmetrikusan használja a jobb és bal "oldalát" végtagjait a baba! Vagy ha csak simán "gyanús" anyai megérzésed van :wink:

Bea: Széééép pocak! Basszus nem vagy te elszámolva :lol:

Norus: A Plázába van a Cosmos a Vodafone és a C&A között! Nagyon jó cuccok vannak, megfizethető áron! Ilyen kabátok (kivül vízlepergetős, belül bélelt, kapucnis) is vannak mindenféle színben, kb 1-2000 ftért :wink:

Zituska: Agyaltál a Maori masszázson??? Sztem 3-4ezer ft-ot megér. Ha nem is fordul be a baba, de lagalább kellemesen megmasszíroznak :lol: Amúgy a sima gyógymasszázs is kb ilyen áron van. Sztem ez nem sok érte....

Zalán 8kor kelt, Banyát úgy ébresztettem fél 9kor :lol: (Bogi mamáéknál van, holnap hozzák haza ha olyanok lesznek az útviszonyok) Nemtom mi van a kisfiammal, de reggel óta nyekereg, hol sír, hogy csak kajabál.... nincs jó napja szegénynek! :roll: :(

ceniko
Szeged

Sziasztok.

Anett, ez a béltükrözés számomra nem hangzik valami jól. A dokidat valahol megértem viszont, hiszen számára te van a páciens...az ő szemszögéből nem fontos az, hogy van egy babád, hiszen TÉGED kell, hogy kezeljen! Persze azért jó volna, ha tudnátok valami köztes megoldást találni.

Enikő, jó vásárt csináltál ezzel a kabáttal! Milyet vettél, ha nem titok?

Norus, képzeld, én anno pont egy ilyen kabit turiztam Petinek. Vízálló, béléses, cipzáras. És kék színű, nekünk pont megfelel. Ezek szerint mázlista vagyok... :)

Zituska, nagyon aktív akkor még a lányod! Érdekes, hogy még van helye ennyire mocorogni, hogy forogjon össze-vissza.
Hm, Peti meg pont antitenti lett a hó miatt, menne állandóan kifele, tegnap is csak nagy nehézségek árán aludt el ebéd után. Az estékkel továbbra sincs gondunk, de ezek az itthoni nappali alvások gázosak (a mamáméknál szó nélkül elalszik, ki érti ezt?).

Bea, nagyon édes Gréti, hogy puszit ad a pocidra, ami nagyon kis helyes!
Mi ma hozzuk haza a szánkót, kíváncsi vagyok Peti reakciójára, mert tavaly ugye nem volt hó.

Tita, elfelejtettem írni, hogy megnéztelek benneteket a Babaalbumban, és meglepődtem, hogy fiús anyuka vagy, én mindig azt hittem, hogy Mazsi lány! :o Nagyon szép család vagytok.
Mielőbb térj vissza.

További szép napot mindenkinek ebben a hóesésben.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi! én is azt hittem Tita lányos anyuka :o

Bea! Grétivel is ilyen hatalmas pocakod volt??? Nagyon édes Gréti ahogy megpuszilja!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóra!
tudom h. 6hónapos koráig ráér, ha nem lenne az előzmény fel se merülne bennem semmi, de így igen.

Nyúlanyó!
igen, Bea, elhiszem h. hiányzik :lol:
ha az első gyerekkel lett volna, tuti nem keresek megoldást , mert azt mondták helyrejön, nincs semmi baja :evil:

Enikő!
nem is tudom érzek valami... és látom mindig hogyan fejlődik, gy.t. meg sztem tud valamit...
ő is mondta h. 6hós koráig elég ha fordul kb. 2hete, mostmeg ezt. a nyaka rendbejött, de mégis, azért Pat ügyes nagyon :lol:

Bea!
szép nagy pocak, Gréti nagyon aranyos .

Vivi nem szereti a havat :shock: havas lett és elkezdett visítani h. hó, hó, hó....
alig tudtam megnyugtatni, nem baj most megyünk ki :lol: nem tudom meddig bírja majd.
Vendég

Enikő: Réka is hisztis, de ő mostanában sűrűn előadja. De tegnap óta főleg...
Amúgy van amikor tényleg tisztán látszik rajta, hogy síma hiszti, amit előad, olyankor dobálja is magát. Az a baj,hogy én nem tudom elviselni ezt csak megy föl bennem a pumpa.
Ki hogy kezeli a hisztit? Szerintem csírájában kéne elfojtani..., de most csapjak oda neki???

Kép
gyanixi

Ma az egész délelőttöt végigüvöltötte, mert főztem és nem akart a kiságyban lenni a játékaival.Hm!

Kép
gyanixi

pont én is kérdezni akartam h. hol ez az üzlet a plázában, én csak a C&Aba és a könyvesboltba szoktam menni, de oda is benézek majd.
Vendég

Niki: Ez a hiszti téma nehéz kérdés. Barátnőm állította, hogy az ő lánya brutál hisztis, akkor egyszer végignézte Bogim laza 2 órás hisztijét és megállapította, hogy az ő lánya Bogihisztihez képest sehol sincs :lol: Bogim olyan szinten beleélte magát, hogy nem bírta abbahagyni és nem vett levegőt, elkékült a feje meg ilyenek...
Kész voltam, nem tudtam kezelni a helyzetet, semmi ezirányú tapasztalatom nem volt még akkor. (de hozzáteszem Bogim később kb 1,5 éves korában kezdte el űzni az ipart!)
Volt hogy rácsaptam a fenekére :oops: , volt hogy erélyesen megfogtam a 2 karját és mondtam neki, hogy hagyja abba, volt hogy olyan szinten nyomta, hogy az arcába locsoltam egy kis vizet, hogy egyáltalán levegőt vegyen :oops: A víz jót tett, ezért kitaláltam egy sprés üveget. Sima ablakmosós műanyag flakonba tettem vizet és azzal fújtam arcon ha nagyon gáz volt. De nem ilyen mezei "anya vegyél nekeeeeeem valamiiiit" tipusú hiszti volt, hanem elkékült fejszerkezetű, tehát az a brutál változat! :shock: A sima hisztiknél erélyesen rászóltam az segített, de ha beleélte magát, ajjajajjjjj..... :shock:

Na most Réka még kicsi, és szerintem ő nem ebben a formában nyomja még (egyelőre) sztem simán lépd át, hagyd ott és ne vegyél róla tudomást. Hátha előbb utóbb rájön, hogy nem ér el vele semmit! Akkor követtem el a hibát (magamból kiindulva) hogy jelentőséget tujadonítottam a hisztinek. Nem szabadott volna tudomást venni róla és kész! Violát már tudatosan "nevelem" ilyen téren. Letojom ha hisztizik, mondom neki, hogy fejezd be, és otthagyom! És el is dugul :lol:
Ez magánvélemény volt :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen régóta nem írtam, de most megtapasztalhattam a kétgyerekes lét egy lazább verzióját, így a délutáni altatás után inkább társasjátékoztam bátyám kisfiával, ezért nem tudtam a géphez telepedni írni! :oops:

Anna: Nóri baba tényleg nagyon szép! Csak én maradtam le a szüléstörténetről??? :D Nem lepne meg, amennyire el vagyok maradva... :roll: :oops:

Anett: Remélem jobban vagy és nem okozott problémát a brutál gyógyszer a szopiban! Málnus szépen gyarapszik! Szerintem ütős anyag lehet a tejed! :D

Zsuzsi: Diniszáj ééééédes! :lol:

Szilcsi, Bea: Pocakfotók szuperek! Jajj, de szép is volt az az időszak!!! Hmmmmm... :D :D :D Persze ez sem rosszabb!! :)

Hisztivel kapcsolatban: nem felejtem el, amiket olvasok, bár még nem vészes, vannak arra utaló jelek, hogy nálunk is lehetnek még földön fetrengős hisztis időszakok! :lol: :D

Mára ennyi, igyekszem többet olvasni-írni.
Jó hétvégét mindenkinek, már ami maradt belőle:
eszter

KépKépKépKép
hefe

Szilcsi,Bea,nagyon édi pocitok van!!!! :wink: :wink:

Hiszti kérdés,én nem nagyon tudok vele mit csinálni,próbálatm már többször hogy ráhagyam,de akkor képes 1/2 óránál is többet ordítani,nekem pedig ahoz nem nagyon van türelmem,ezért az "elvonom a figyelmét róla" módszert alkalmazzuk!!!
Enikő,a pohár víz,nálunk nem jött be,mégjobban ordít!!!!!!!!! :twisted: :twisted:

Anett.remélem minden Ok nálad!!!

Péneteken de. megyünk a Barnival a játszóházba,jönn velünk valaki?? :wink: :wink:

Kép
bibi226

Bea!
Bocs csak a képen barnának tűnt a hajad,én meg szőkén találkoztam veled. :oops: :lol:

E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Enikő, na ez az affektív apnoé, mármint a fejelkékülés! :lol: :evil: Szerencsére nálunk nem szándékos Marcsinál, de nagyon ijesztő először!!! Marcsi először 7-8 hónaposan nem vett levegőt, szemfennakadás, kékülés... A sokadik eset után is nehéz megszokni, hogy ártalmatlan a dolog... :shock:

Nem akar valaki ilyet venni: http://www.babaslings.hu/index.htm Egyszerre kettő megrendelése esetén a postaköltségeket átvállalják, ezért kérdezem. Ára horror, még gondolkodom, de nagyon tetszik.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Néhány napja Zsanett küldött nekem egy videót, amin könnyesre röhögtem magam és nagyon tanulságos ez a kis szösszenet :lol: . Csak a hisztiről jutott eszembe :lol: :lol: :lol:
Íme:

http://videa.hu/main.php?page=play&v=EiYtcvyPX39ZxjO9

ceniko
Szeged

Sziasztok! :)

Enikő :)
Maori masszázs még nincs elvetve, bár még azért várok vele, mert szerintem még a Csajom se találta ki, hogy melyik pozíciót szeretné felvenni. :D
Ez a videó... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szerencsére Boti a komolyabb hisztiktől megkímélt (még), remélem Csaj is megfog! :lol:

Exi :)
Hát azon én is csodálkozom, hogy van még helye pörögni, mert nem épp pehelysúlyú bébi, de pörögjön csak, hátha a végeterdmény a fejjel lefelé lesz! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Norus: Mi már kicsit nagyok vagyunk hozzá, de tényleg jó ez a kendő! Szerintem nem is annyira brutál az ára, legalábbis a hordozókendők áraihoz képest, amiket még külön mutatvány megkötni is!!! Ha most várnék babát, biztosan áldoznék ennyit rá! :D

Bea: Mikor jössz a samponért? :)

Ma ebédkor kipróbáltuk az egyedüli evést. Dorottya elé raktam a tányért meg a kanálkáját, kíváncsi voltam, mire megy vele! Másrészt valahol olvastam, hogy már szépen kellene egyedül ennie :shock: , mi meg mivel eddig hadilábon álltunk a kajálással, messze vagyunk tőle... Rizs volt a kajája husival meg borsóval! Mondanom sem kell, hogy pár falat után az egész átment valami trancsírozós disznókodásba, elkezdte módszeresen leszórogatni a földre a rizsszemeket, néha bekapott pár falatot, aztán szétkente az asztalon... Én szépen nyugisan megebédeltem mellette, néha próbáltam segíteni, adni a szájába a kaját, nem sok sikerrel. Amikor megebédeltem én is, elkezdtem takarítgatni a kis kezeit meg a ruháját, mire az egész trancsíros-rizses-borsós kezét beletörölte a hajába! :roll: :lol: Utána mosdottunk, de még mindig elég ragacsos a haja az ebédtől! :D :oops: Mikortól kellene "szépen" ennie egy gyereknek? Na nem késsel-villával gondoltam, hanem amikor már be is kapja, nem csak maszatol vele???

Mindenkinek szép délutánt kívánok!
eszter

KépKépKépKép
hefe

Szaisztok!

El vagyk havazva, csak 2 mondat.

Bibi: Mi lehet elmegyünk pénteken a játszóházba veletek :)

Edit: Szőőőőőőőőőőőőkeeee? Één? Nem, csak melír csíkok vannak benne, de azok is már lenövőben.....soha nem voltam szőke. Na jó 2-3 éves koromig.

Tegnap Melindáéknál voltunk:

Kép
Lotti, Gréti, Lindi

Kép
Melindáék konyhája

Kép
Csajok szobájában

Kép
Menyasszony Gréti és Lindi

Kép
Tesók

Kép
Buli vaaaaan

Kép
Héjj, hova lettek?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hefe!

Réka 14 hós volt, amikor egy anyuka nekem szt mondta, hogy az ő 17 hós lánya már cseppmentesen eszi a levest is. Na akkor elkezdtem bajlódni ezzel én is. Eredmény: semmi. Most 2,5 éves, a cseppmentesség még sohasem sikerült... sőt :shock: Nem volt még olyan, hogy ne tocsogjon körülötte minden. Mostanában én is elgondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy ez már kóros :roll: Hajnánál sincs reményem, hogy másképp lenne... ő még hajlandóságot sem mutat az egyedül evésre. Csak akkor eszik, ha én adom a szájába, egyébként szétdobája...
Más vélemények? Én is kíváncsi vagyok.
Vendég

Hefe! Orsi 2 évesen ugy kezdte a bölcsit hogy én etettem. Sosem kérte hogy ö egyen egyedül meg én sem nagyon akartam amig nem elég ügyes a keze, hogy mindent szétdisznózzon, a bölcsiben meg nagyon hamar megtanult egyedül enni. Szerintem hogy mikor kellene ezt nekik ilyen nincs, nyilván aki gyakorolja az hamarabb lesz ügyes, én Norbinál sem akarom hogy korán kisérletezzen ezzel. Tudom én ezzel egyedül vagyok itt valszeg
Pénteken nem voltatok, most jöttök?

Norus! nagyon szép, de nekem most ez nagyon drága. Meg valszeg keveset is használnák mi kocsival közlekedünk sokat. Ha meg séta akkor babakocsi, ritka hogy kenguru v. egyéb ilyesmi eszköz kellene

Kép

Kép

Karmen
karmen

Norus :)
Engem lehet érdekelne...... tetszik! :)

Hefe :)
Mi sem kezdtük el hamar az egyedül evést, az érveket Karmen leírta, kb. mi is ugyanezért. (szóval Karmen :) , tuti nem vagy ezzel egyedül!)
Boti is úgy kezdett bölcsibe járni, hogy etetni kellett, és még kell is!
Mostmár egyre ügyesebb, de fele kaja, főleg a leves még mindíg a nyakában köt ki, mert mellé rakja a kanalat.! Mire a második fogáshoz érne, addigra meg megúnja általában, vagy elfárad, ezért azt legtöbbször etetni kell vele.
Szóval sztem nincs ez időhöz kötve, van amelyik gyereknek hamarabb megy, vmelyiknek később...mint a wc-zés!

Na most csak ennyi voltam, megyek, pihizek, elég sokat keményedik a hasam, törpe meg keveset mozog. :(
Van valami front????

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

zituska: drukkolok, hogy meg tudd beszélni a dolgot a csajszival. Én is mondtam nekik annak idején, szerencsére mind a 2 elég hamar befordult, még a 25. hét előtt. Jujjj, de féltem, hogy emiatt lesz császár… (Ahol én szültem, ott elsőre automatikus a császár, ha faros a baba.) Dóri is rengeteget ficánkolt a végén is, az utolsó hetekben már kényelmetlen volt. :roll:

jégvirág: jók a képek! :wink:

kajla, ha legközelebb lesz ilyen buli, írjátok már meg! Köszi előre is! Vagy megírtátok most is, csak figyelmetlen voltam? :oops: Akkor legközelebb pirossal vagy hupililával, légyszi! :lol:

gyanixi: én semmit, a nagyszülőknél kajálunk, feleslegesnek tartjuk… Na meg ha akarnék se tudnék, én csodálom azokat, akik főzőcskéznek gyerekek mellett, én csak egy félórás levesbe vágok bele, ha nincs segítségem.
Hisztiügyben egyetértek Enikővel, az a legjobb, ha figyelmen kívül hagyod teljesen, persze ha olyan helyen csinálja, ahol nem tehet kárt magában. Mi be szoktuk cipelni a szobájába, ott üvölt pár percet, aztán rendeződni szokott. Beszélni ilyenkor hiába beszélünk hozzá akármilyen hangnemben, csak még jobban üvölt. De bibinek is igaza van, bizonyos helyzetekben az elterelés is jól működik, ha még nem lovalta bele magát nagyon.

hefe: a hordozókendőkkel régóta szemezek, de egyszerűen bénának tartom magam, hogy meg tudjam kötni. Ezt meg nem kell annyit csomózgatni. Karmen: nekünk itthonra (is) kéne valami ilyesmi, arra az esetre, ha Dóri már csak kézben van el, én pedig már nem bírom az üvöltését. Ha lenne ilyenem, nyilván máshová is használnám, de most elsősorban itthonra szeretném. Láttam egyet lejárt aukcióban a TV-en, írtam a csajnak, azt válaszolta, hogy meggondolta magát, mégsem adja el, mert elkezdte használni a 8 hónapos lányával, és nagyon megszerette.

Kanál-ügy: Marcsi mostanában kezdett el megenni bizonyos dolgokat kanállal, eddig megpróbálni se volt hajlandó, de nagyrészt etetjük. Pl. gesztenyepürét nagyon szépen eszik :lol: , vagy kukoricát, leves teljesen esélytelen. Unokatesója 2 hónappal fiatalabb, ő régóta lelkes kanalas, de ő se eszik úgy, hogy leül és belapátolja, gyakorlatilag őt is etetni kell. Hefe, szerintem nagyon ráértek!!! Én ezen nem izgatom magam, csak a szobatisztaságon (egy kicsit). :oops: Karmen, nem vagy egyedül, nekem sincs kedvem hozzá, hogy ő kísérletezik, én meg takarítok, na meg Dóri üvölt mindkettő mellé. És ő se akart eddig kísérletezni, ez a helyzet, minek erőltessem. Ha kér kanalat (egyre gyakrabban) adok neki, és segítek, hogy ne menjen minden szanaszét.

Dóri mostanság 5-kor kel, és utána már nem nagyon akar aludni :shock: , úgyhogy nem vagyok túl friss. Marcsi meg végre szánkózhatna, tegnap is kimentünk a nagy hóba, és egyszer se volt hajlandó lecsúszni. Szombaton úgy sikerült leimádkozni a lakásból, hogy lementem az udvarra, előhoztam a szánkót, ráültem, húztam a hóban, ő mindezt nézte az ablakból, és így rá lehetett venni, hogy egyáltalán kipróbálja. Csúszott is a Klapka téri meg a Lechner téri dombokon, tetszett is neki, egy nappal később vajon miért nem??? Fene érti. :roll: Homokozni akar, meg hintázni, mondanom se kell, nyáron ezeket nem akarta…

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Még 1 friss kép :) :

Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zituska!
Nagyon szép fiad van!!!! :lol:

Karmen!
Nálunk Ella nem nagyon csinál semmit, ebben a hidegben ki se dugja az orrát a garázsból!
Sikerült a kerítést megoldani?

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe! sajnos nem. :( Talált másik helyet ahol kibujhat. Nem tudom, valszeg igy nem maradhat. Pedig nagyon büszke vagyok rá hogy a szomszédot akit ismer nem engedte be amikor tápot dobált neki egyik nap, de lehet ezt meséltem:)

Zituska! Nagyon helyes legény Boti!! Na én meg mikor végre Szegeden vagyok mindig elfelejtettem elkérni apuéktól a babafotó ujságot, pedig mindenkit meg akartam keresni

Evés. Hát engem eddig minden ismerös nagyon leszólt (igazán sosem tudott ez érdekelni más mit gondol) hogy miért nem hagyom egyedül enni. 2 éves korára megvallom már amugy is (festés, rajzolás és egyéb játékokkal) fejlett lett annyira a keze hogy a bölcsiben tényleg nem kellett sok idö és hamar magátol evett, söt elökét is elhagyhatták. De most tényleg meglepödtem más sem adja 1 évesen a kezébe a kanalat.

Norus! ja én itthon egyiket sem cipeltem soha. Még altatni sem vagyok hajlandó kézben, ölben stb. Nekem nem birja a hátam, derekam hogy pár perc után ne tegyem le Norbit is. De sokkal jobban tetszik ez mint egy sima kendö, megértem miért ezt választottad!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Na kicsit megnyugtattatok, hogy még bölcsiben sem lesz gond a kanállal evéssel, ha oda jutunk! :D

Karmen: Nem voltunk sajnos pénteken, mert még mindig nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy teljesen rendben van a szeme a csajnak. Amikor elhatározzuk, hogy a héten megyünk, akkor mindig becsipásodik a szeme, de épp csak annyira, hogy ne merjem elvinni úszni. :? Nem is miatta, hanem a többi baba miatt nem megyünk... Aztán elhatározom, hgy elmegyünk a doktornénihez, és másnapra nyomát sem találom a csipának! És ez így megy minden héten már több, mint egy hónapja! Én meg nem merek elmenni a doktornőhöz, mert mindig úgy érzem, hogy tiszta hülyének néz, hogy ilyen semmiségekkel zaklatom! :oops: :? Másrészről meg, ha elmegyünk a rendelésre a beteg gyerekek közé, még elkapunk valami komolyabbat, a csecsemőtanácsadásra meg szigorúan csak időpontra lehet menni! :? Szóval nem tudom megmondani, hogy ezen a héten megyünk-e, már a Beával is megbeszéltem, hogy majd hívom, ha megyünk. Egyébként most lesz fényképezés, biztosan sokan lesznek! :D

Norus: Én is gondolkodtam rajta, hogy vegyek-e hordozókendőt anno, de féltem, hogy nem ér majd át (elég nagy méretekkel vagyok megáldva :oops: :lol: ), mert ugye élőben sosem láttam, csak a Kismama magazinból gondoltam rendelni, és féltem, hogy esetleg az XL-es méret nem elég! :oops: :oops: Aztán kenguruztunk, de már jóideje, mióta Doró elérte a 9 kg-ot (kb. fél éve, de azóta sem érte el a 10-et :D ), már nem bírom el a kenguruban. (Nekünk is olyan volt, mint nektek) Ezen is elagyaltam, hogy jó lenne, mert sokat van kézben a csajszi, néha hiányzik is a kenguru, ez a fajta kendő meg sokkal univerzálisabb, de ha apának azzal állnék elő, hogy vegyük meg, szerintem elválna!!! :D Meg ha 2 éves korig lehet használni, akkor azért a 11 hónapért (majdnem a fele!!! :shock: ) kár beruházni! Ha tudnám, hogy lesz kistesó, akkor nem haboznék!!! :D :D

Zituska: Boti jókiállású kisfiú!!! Úgy is írhattam volna, hogy széééééééééép!!! :D :D :D

eszter

KépKépKépKép
hefe

Norus!
Mindenképpen megírom, amint tudomást szerzek róla! :lol:

Nem tudom, erről mi a véleményetek:

Egy örökbefogadott gyermek öröksége

Élt egyszer két asszony, akik sohasem ismerték egymást.
Egyikükre nem emlékszel, másikukat Anyának szólítod.
Két különböző élet formált meg Téged.
Egyik vezércsillagod lett, másik a Napod
– az első életet adott Neked, a második megtanított élni .
Az elsőtől szeretetéhséget kaptál, a második ott volt, hogy ajándékba adja neked.
Az egyik nemzetiséget adott Neked, a másik nevet.
Az egyiktől tehetséget kaptál, a másiktól célt.
Az egyik érzelmeket adott Neked, a másik elűzte a félelmeidet.
Egyikük látta első édes mosolyodat, másikuk felszárította könnyeidet.
Egyikük otthont keresett Neked, amit maga nem adhatott meg, másikuk gyermekért imádkozott és reménye nem volt hiába.

És most könnyeiden át nekem teszed fel az ősrégi kérdést, mely annyi éven át megválaszolatlan volt.. Kié is vagyok? Senkié, drágám. Senkié. Csak kétféle szereteté.

Kép
kajla

Sziasztok!

Málnus 2 napja sír,délelőtt még csak elvan,nyűgös,pityereg,délután már sír,néha elfárad,bealszik fél órára,és amint kinyitja a szemét sír tovább. Estére meg már üvölt 2 órán keresztül,míg el nem alszik :shock: :cry: Mi a fene baja lehet?nem lázas,szerintem nem is beteg,éhes???De cicin is bőg csak tovább.Az idő miatt?
20140113113746

Kajla!

Nagyon tetszett az idézet... Más szemszögből állította be az örökbeadó asszonyt is... Mert végül is, érzőbb lény, mintha elvetette volna... és így mindjárt nem kerül olyan rossz megvilágításba.
Arról meg, hogy senkié, az megint nagyon megfogott. Épp tegnap olvastam az nlc-n Popper Péterrel egy interjút, amiben leírja azt, hogy a gyerek egy önálló személyiség, nem tulajdon. Nagyon sok szülő elfeleti ezt, főleg azok, akiknek a saját vér szerinti gyereke. Nem hagyják még huszon évesensem érvényesülni, egyedül dönteni... Rátelepszenek és ezek a gyerekek nem ismerik meg a felelősségvállalást. Szóval a végső mondanivaló számomra az, hogy a gyerek tényleg senkié, csak azért vagyunk odarendelve mellé (vér szerinti és nem vér szerinti szülők), hogy szeressük, tiszteljük, belső tartást adjunk neki... Éppen ezért nem hiszem, hogy egy örökbefogadó szülő kevesebb lenne a vérszerintinék.
Vendég

Kaptunk időpontot a neurológiára, febr.18!!! Nagyon jó, mert mire ebböl igy torna lesz, nagyon le fog maradni. :cry: Hamarabb ugyanis nincs a prof. úr azt mondták, mire én kértem nekem bárki más is jó lenne, az sincs.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

Kajla: Nekem is nagyon tetszett az idézet!!! Elgondolkodtató és milyen igaz!!!
Regi jól van????

Anett: Zalán sincs toppon, és nála is 2 napja kezdődött. Vasárnap már annyira kivoltam a sok sírástól (akkor duettbe nyomták egész nap Viussal, persze egyedül voltam itthon velük :? ) hogy bőgtem már délután.... A felső szomszédom felhívott, hogy reggel óta hallja az üvöltést és ha gondolom vigyem fel Zalánt, amíg Violával lemegyek egyet szánkózni. Hát gondoltam :lol: :shock: Úgyhogy volt egy órás szünetem amíg lent voltunk friss levegőn. Utána felmentem a pasiért, lejöttünk és folyt köv ordítás :shock: Egész nap nem aludt, mert Viola folyamatosan felébresztette :evil:

Voltunk csípőszűrésen tökivel, minden oké csak kicsit tornáztatni kell, és új csúcsot döntöttünk, csak 1 órácskát kellet várni :lol: Nemtom miért kell odaérni 8-ra amikor 9-kor kezdik a rendelést???

Basszus mit akartam még.....????? Már nem emlékszem,meghaladja a képességeimet hogy ennél több dolgot megjegyezzek :lol: :oops:

ceniko
Szeged

Karmen: Erre nem tudok mit mondani :shock: Sztem vidd el gyógytornászhoz addig is.... Ő is meg tudja állapítani van-e az izmozatával baj. És ha kell, elkezdik kezelni!!
És majd ha odajuttok február 18.-án akkor megnézi a prof is, biztos ami tuti!

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Bocsi, nem tudok sűrűbben jönni, amíg nincs otthon netünk. Az a marha jó, hogy már 6 hete megvan a szerződésünk és még nem értek oda bekötni, sőt közölték, hogy még legalább 3 hét... Amíg otthon kellett feküdnöm, kellett volna a net meló miatt is, nem volt, mire megszülök és nem lesz időm rá, addigra bekötik... :twisted:
De szerintem én maradok az örök terhes! :roll: Minden nap olyan fájásaim vannak, hogy csillagokat látok, apa már fel sem veszi, nyugodtan tévézik tovább, néha megkérdi, hogy rosszul vagy? Szegényt a harmadik ilyen után tegnap este úgy leordítottam, már olyan idegesítő volt... Aztán mindig elalszok végül és reggelre semmi bajom.
Gyerekszoba kész, lakás ragyog, mászkálni nem nagyon enged párom, mert jeges néhol a járda, már tényleg csak az ablakokat kellene megpucolni, de az meg székenállós, azt már nem merem.
Ahhoz képest, hogy a 24. hét óta úgy tartják vissza szegény gyerekemet, most meg belebetonozódott a hasamba... :roll:

Hú Anett, rémesen hangzik ez a tükrözés! Szteroidokat én is kaptam régebben, nagyon sokat, ízületi problémák miatt, nekem csonthártyába szúrták könyékbe meg csuklóba, nekem csak pár hétre oldotta meg a problémát, és a mellékhatásai... Össze-vissza ciklusok, iszonyat fájdalmak, hát nem irigyellek. És ha jobban vagy és fontosabb a szopi nektek, akkor ne menj el, de ez csak saját vélemény. :wink:

Köszönöm a pocakdicséreteket, én inkább dömpernek érzem magam, mint kismamának, már eléggé nehéz. Az tuti, és nyugodtan le lehet szólni érte, hogy nem fogom visszasírni ezt az időszakot, sőt, tesóproject is majd csak 4-5 év múlva, ha egyáltalán...

Képek nagyon szépek! A csajtali főleg tetszett, aranyosak nagyon!
Na és Boti! Tiszta anyja! :D Naon jól sikerült kisfiú! :wink: Kiscsaj meg majdcsak eldönti, merre akar bugizni, engem a csuklás nyugtat meg mindig, hogy lent érzem, amikor csuklik, így még mindig koponyavégű.

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki, hogy itt Szegeden hol van a Brendonon és a Baby centeren kívül NORMÁLIS kismama üzlet ahol lehet kapni értelmes kismama felsőket?!? Olyan nagy ez a Szeged de pont azt nem lehet kapni benne rendes áron amire szükséged lenne..... :cry:
kincses007

csak gyors dobok 2 friss képet pasiról:
Kép
És így csücsül :lol:
Kép

Ilcsi mikor talizunk????

Kincses: Sztem tecsóba, corába nézzél szét. Ott ki lehet fogni jókat megfizethető áron, meg a sever centerbe :wink:

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?