Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na itt egy másik tékozló…Hosszú leszek :lol: :oops:
Előző 3 oldalt visszaolvastam, de nem adom fel, érdekel kivel, mi történt az elmúlt 2 hónapban, amíg nem jöttem, csak egyszer…

Először is Anitá nak Gratulálok Kornél babához. Hihetetlen gyorsan elment ez a 9hónap. Örülök, hogy minden rendben veletek. Van aki segítsen neked?

Ribizli!
Kata vagy bébiételt eszik (spenót, sütőtök sertésmájjal…) vagy amit mi eszünk, vagy főzök neki külön. Most már sokkal bátrabb vagyok, amit megkíván azt kap. Nagyon étkes :)
Kaja után, ha én eszem vagy lát vmi ismerős hamit (mandarin, kinder tejszelet vagy túró rudi papír, akkor már akarná, ma a chipses zacskóra hajtott, bár nem volt benne, igaz 2 napja adtam neki :oops: és felismerte)
+ Zoknit nem adok rá, csak ha hideg minuszok lesznek vagy fúj a hideg szél, akkor elkel a lábára.
Kistesó: max. egy :) 2 éven belül. Ti?

True!

Szép lett a koszorúd!!! Retro Levi :D Hasonlítanak nagyon Hannával. Jobbulást Hannának!!!
Szép a havas girland. Egyszerű, de nagyszerű. Boldog szülinapot utólag Marcinak! Fincsinek néz ki a torta.

Linda!

Írtam végre :wink: Nagyon édi bébi Laura a rózsaszín szerkójában.
Nem veszünk sátort. Fisher Price ugráló zebrát vettünk. Sátor köv. projekt.
Gyönyörűek lettek a koszorúk.
Neked és párodnak mikor bújtak ki 1x a fogai? Én azt olvastam ha nincs a gyereknek foga 1 éves koráig érdemes elvinni fogorvoshoz. Munkatársam gyerekének sem volt foga egyévesen.

Én adok Katának tejpépet majdnem minden nap. Attól függ mennyi tejterméket fogyasztott. Mert ugye még szopik, tápszert akkor adok neki, amikor este szendvicset kap enni, de 50-70ml-nél többet nem iszik meg. Keveset iszik még mindig és sztem több tejterméket kellene. Szépen eszik alapjában véve, de mégis kevésnek tűnik, legalábbik a „kellene” kategóriához képest. Majdnem 11kg, úgyhogy nem aggódom :)

Télapóra Kata kisvakond könyvet, kukucs könyvet és egy igazi nagyon puha szőrös kisvakondot kapott, meg egy mikulás csomagot.
Érdekel ez a szőrkiszedés… fáj??mennyibe kerül fullra? Egy bikini mennyibe kerül véglegesen és mennyi idő kell hozzá?

Melódia!
Tényleg nem vagy fáradt meló mellett? Hamar belejöttél? Pistike kispasisabb lett :) Sztem is apja. :D Minden nap 12 órázol? Vagy hogy van a beosztásod?

Timi!

Ez a lézergravírozás mennyibe kerül? Gratula Dóri alvásához!

Juborka!

Tuti a hajad!!! Szép a színe is. Kata is elvan a szempillaspirállal stb. de az a baj, hogy egy idő utéán kostólgatja. Nagyon helyes Jazi.

Bettus!

Szépek vagytok ti is. Sokat változott Kittike!

Zsuzsi!

Én a lázat hónaljban mértem mindig is, vhogyan ez a végbeles dolog nem nekem való…
Meg hagyatkoztunk a kezünkre. 38 körül már adok kúpot, főleg ha lefekvés előtt van a magasabb hőm. Volt, hogy hajnalban tüzelt a gyerek, na akkor megint adtam neki, de lekopogom, eddig 2x oltás után, meg ezenkívül vagy 2x adtam neki Germicid C kúpot. Aztán beszereztem a Panadol szirupot a fogzás kezdetén. Egy hete kaptuk meg a 15 hós oltást, de eddig szerencsére nem volt gond. Doki mondta a beadás utáni 7-10nap lehet nátha stb…

Kata 3. hónapja kapja a vasat, nemsokára befejezem (aktiferrin cseppek napi 20 + hozzá 5 csepp (többet szoktam) cebion). Januárban megyek kontrollra.
Réka bátor volt a mikulás mellett, Kata elsírta magát.

Kép
Kép
edi78
 
 


Ortopédia? Én nem tudok róla, hogy el kellene vinni, de a szemészetre sem viszem Katát (mondjuk mi voltunk a piros szeme miatt) Ezek előírások????? Mi nem megyünk.

Alvás: vmikor Kata egész nap csal fél órát alszik!!! Képzelhetitek semmit nem tudok mellette csinálni. Így az van, hogy reggel elmegyünk sétálni, kiszívja a levegő, otthon szenvedés, játszás ebéd és alvás vagy bealszik evés nélkül. Beteszem kiságyba sír, azt elalszik. Ilyenkor alszik 2 órát, tegnap 3 órát aludt!! közben volt 1 szopi.

Kata nagyon szépen egyedül megy. Hipp hopp megtanult menni. Nem is segítettünk neki. 14 hós korában elindult pár lépést és ha akartuk fogni a kezét, összerogyott. Aztán a lakásban már szinte csak megy. Mivel már tud menni, engedi, hogy fogjam a kezét néha, ha irány váltunk. Kint az utcán még nem sétáltunk, csak plázában, rendelőben engedtem ki…És szinte szalad, nagyon gyorsan közlekedik és szépen, mki meg van lepődve. :) Doki is megdicsérte.

Szopi van még, de már unom az éjjeli keléseket. Mondtam apának mától ő megy éjjel és vízzel, cumival kínálja. Amíg ragaszkodtam ehhez, kezdett javulni a helyzet, de aztán megint én mentem mindig, éjjel többször is mennem kellett. Egy kelést még kibírok, de több ne legyen már :)

Nálunk is járt a Mikulás :)

Kép Kép Kép

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


True!
Ha jól emléxem a "Cenzúrázott egészség"-ben olvastam, hogy egyrészt nem szívódik fel belőle az összes, ami rá van írva a tablettára, másrészt pedig a hivatalosan ajánlott napi mennyiség csak a skorbut kialakulásának elkerüléséhez elég. Egyébként ismeritek ezt a könyvet? Elgondolkodtató dolgok vannak be a gyógyszeriparral kapcsolatban...Viszont felmerülhet a kérdés, hogy vajon a szerzőt nem ugyanúgy a pénz motiválja, mint a gyógyszermogulokat? Hiszen ő a saját természetes termékeit ajánlja a gyógyszerek helyett. Ezeknek viszont igen borsos az áruk...Nem tudom, nehéz ügy :roll:

Santos!
Kellemes autókázást - már a jogsi után. Biztosan sokkal könnyebb lesz az életetek, én már el sem tudnám képzelni kocsi nélkül a mindennapjaimat, a jót könnyű megszokni :oops:
Kimászás a kiságyból: vannak olyan kiságyak, amelyeknek ki lehet szedni néhány rácsát, és akkor azon a nyíláson át tud ki/be közlekedni a gyerek. Ez mégiscsak jobb, mint kizuhanni...

Szia Edi!
Látom, Kata még mindig követi a divatot :wink: :D Nálunk már több, mint fél éve nincs szopi, az éjszakák mégis változóak. Van, hogy felkel, van hogy nem, és nem tudok rájönni, hogy mitől függ :shock: Tegnap este letettem fél kilenckor, ma reggel 3/4 6-ig aludt, bevágott két deci langyos tejet, és most alszik tovább.
Egyébként napközben már csak egy alvás van. Ha nincs olyan program, ami keresztülhúzza a rendes napirendünket, akkor délelőtt 11-től délután 2-ig alszik, de néha csúszkál az időpont, nincs kőbe vésve.
Jazi is inkább itthon járkál (szinte csak kétlábon jár már), kint a szabadban még nagyon bizonytalan..

Legyen szép napotok!
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 

 
 

Edi!
Jazin a 15.hós oltás után bő egy héttel kijött néhány piros pötty, és két napig nyűgösebb volt a szokottnál...csak ennyi.

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Bocsi, hogy hosszú, ugorjátok, át, akit nem érdekel

True!

Ezt találtam a neten a c-vitaminról:

C-vitamin a Csodavitamin
Majdnem minden amit a C-vitaminról tudni lehet
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm C-vitamin honlapján. Ez a vitamin valószínűleg a legismertebb, és talán a legfontosabb vitamin. Már általános iskolás tanulmányaink óta tudjuk, hogy pl. a citromban mennyi c-vitamin van. De ott van a narancsban, a csipkebogyóban, az eperben, a brokkoliban, és végül de nem utolsó sorban a paprikában. Ott mutatta ki Dr. Szent-Györgyi Albert professzor, aki Nobel díjat kapott a C-vitamin felfedezéséért 1937-ben. De vajon tudjuk-e, hogy miért ilyen fontos, nagy jelentőségű vitamin ez?

Csak címszavakban a jelentősége:

immunrendszer erősítő
a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek kockázatát jelentősen csökkenti.
jelentősen csökkenti a gyomor- gége- és nyelőcső rák kialakulásának a veszélyét.
fontos szerepet játszik a növekedésben, a fogak és csontok fejlődésében.
növeli a fehérvérsejtek számát, fokozza működésüket.
jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit, időben történő szedése esetén akár meg is előzheti a betegség kialakulását

C-vitamin felfedezése röviden:
Dr. Szent-Györgyi Albert a 30-as évektől egy oxidációs folyamat reakciós késését kutatta, amelyből azt a következtetést vonta le, hogy ez valamilyen redukáló anyag meglétére utal. Észrevette, hogy ez az anyag a mellékvesekéregben és a citrusfélékben egyaránt előfordul, de ahhoz, hogy a kémiai felépítését is megvizsgálhassa, csak nagyon kis mennyiségben sikerült előállítania. Az is ismertté vált, hogy az emberi sejteknek szükségük van erre az anyagra, de csak növények és állatok tudják előállítani. Egyébként az emberen kívül, még egy faj van amelynek a szervezete nem képes a C-vitamin előállítására, ez pedig a tengerimalac.

Szent-Györgyi érdekes körülmények között jött rá arra, hogy a szegedi zöldpaprika sokkal többet tartalmaz ebből az anyagból, mint a citrusféle gyümölcsök. A legendák szerint utálta a paprikát, és amikor egyik este a felesége a vacsora mellé egy darab paprikát is odatett, rutinos, és higgadt férjként, veszekedés, vitatkozás helyett egy óvatlan pillanatban a köpenye zsebébe dugta, elfogyasztotta a vacsoráját, majd lement a laboratóriumába, és mivel sok más zöldség és gyümölcs után, amiket addig sikertelenül kipróbált, veszíteni valója nem lévén elővette a vacsoráról kimenekített paprikát, és munkához látott. Állítólag aznap éjjel a kezében volt a megoldás. Tudta, hogy megtalálta a C-vitamin aranybányáját. A korábbi apró, jelentéktelen mennyiségek után egyszeriben több kilónyit tudott előállítani. A környék zöldségesei nem tudták ekkor még, hogy hová tolja talicskaszám a piacokon megvásárolt paprikát, és, hogy mihez kezd vele.

Felfedezte, hogy gyógyítani lehet vele a skorbutot (tengerimalacokon kísérletezett sikeresen Szent-Györgyi), vagyis a hexuron-sav azonos a C-vitaminnal. Ekkor keresztelte el véglegesen aszkorbin-sav névre, méghozzá a skorbut megelőzésével kapcsolatban.

Szent-Györgyi Albert (archív):
"Pár héttel később másfél kg vitamin volt a kezemben addig csak ezredgramm mennyiségek voltak. Ezt szétosztottam az egész világon, és onnan tudtuk meg, hogy mi a C-vitamin pontos kémiai szerkezete. Ennek a következménye, hogy ma tonnaszámra gyártják, mint az emberi egészségnek az alapvető forrását."
Napjainkban többnyire nem a vitaminhiány megelőzésére használják, sokkal inkább antioxidáns, sejtvédő hatása adja használatának a fontosságát.

Mire jó a C-vitamin?
Vízben oldódó vitamin, (emiatt nem is lehet túladagolni, de erről majd később) a szabad gyökök káros hatásával szemben védi szervezetünket. A zsírban oldódó E-vitaminnal együtt alkalmazva rendkívül hatásos tud lenni. Ma már senki sem vitatja, hogy a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek kockázatát jelentősen csökkenti.

Szintén jelentősen csökkenti a gyomor- gége- és nyelőcső rák kialakulásának a veszélyét.

Jelentős szerepet játszik a növekedésben, a fogak és csontok fejlődésében.

Dohányosok számára kiemelten fontos ennek a vitaminnak a rendszeres használata, mert a dohányzás megnehezíti a bevitt C-vitamin felszívódását a szervezetben.

A C-vitamin felszívódásában segítenek az ún. bioflavonoidok, ezért a leghatásosabbak a természetes alapanyagokból készült C-vitamin termékek. A C-vitamin és a vas is segítik egymás felszívódását és hasznosulását a szervezetben.

A vitamin fontos szerepet játszik immunrendszerünk működésében. Bár, fő hatását az immunrendszeri muködés fokozásán keresztül fejti ki. Növeli a fehérvérsejtek számát, fokozza muködésüket. Vírus- és baktérium-ellenes hatása is bizonyított.

A C-vitamin-készítmények enyhíthetik a nátha tüneteit és elősegítik a gyógyulást,

A C-vitamin védelmet nyújt a szürke hályog ellen is.

Más vizsgálatok kimutatták, hogy a C-vitamin bizonyos védelmet nyújthat különösen az időseknek a légzőszervi megbetegedésekkel szemben, mivel gátolja a hisztamin felszabadulását, és nagy mennyiségben megakadályozhatja az allergének (pl. virágpor, állati szőr) kiváltotta gyulladáskeltő anyagok hatását a szervezetben. Több vizsgálat szerint a C-vitamin segít megelőzni és gyógyítani az asztma tüneteit is.

Linus Pauling naponta 10-18 g C-vitamint fogyasztott,
Szent-Györgyi Albert, amikor beteg volt, a napi adagját 1 grammról 8 grammra emelte
Michael Colgan, a világ egyik leghíresebb táplálkozási szakértője 5 gramm C-vitamint fogyaszt naponta


Mega dózis vagy nem mega dózis?
Nem vagyok híve a szélsőségeknek, ezért nem hiszem el azt a javaslatot, mely szerint egy embernek napi 60-80 mg C-vitamin elég lenne, de azt a másik álláspontot sem, hogy napi 1000 mg fölötti mennyiséget kellene szedni a C-vitaminból. Tudom, Szent-Györgyi Albert napi 8-10 gramm!! mennyiséget szedett be, de csak akkor amikor betegségek gyötörték (93 éves koráig élt!!!)

A szükséges mennyiség véleményem szerint egy egészséges ember esetében 200-500 mg között van. Ezt a mennyiséget lehet hosszabb időn keresztül szedni, pl. mondjuk egy októbertől májusig tartó ősz-tél-tavasz időszakban. Nyáron amikor elvileg sok zöldséget és gyümölcsöt lehet viszonylag olcsón vásárolni, akkor lehet mondjuk szüneteltetni a C-vitamin szedését, vagy csak a mennyiségét csökkenteni 100 mg körüli értékre.

Az persze más kérdés, hogy a piacokon és hipermarketekben kapható zöldségek mennyi C-vitamint tartalmaznak, mert olvastam olyan cikkeket, melyek szerint napjainkban az élelmiszereink csak a töredékét tartalmazzák a hasznos tápanyagoknak és vitaminoknak, mondjuk a 100 évvel ezelőtti mennyiséghez képest. Ez persze nem csoda, ha a napjainkban alkalmazott nagyüzemi élelmiszer termelésre, vagy a kizsigerelt, műtrágyával kezelt termőföldekre gondolunk.

Amikor megbetegszünk, illetve amikor már érezzük, hogy hamarosan betegek leszünk, vagy csak halljuk, hogy a környezetünkben pl. influenza járvány kezdődött akkor viszont nyugodtan meg lehet emelni a napi adagot akár 1000mg fölé.

Összefoglalva inkább többet fogyasszunk a C-vitaminból, mint kevesebbet. Ne feledjük, vízben oldódó vitaminról van szó, amit nem lehet túladagolni, a felesleg egész egyszerűen ki fog ürülni a szervezetünkből. Egyes cikkek szerint nagy mennyiségű (napi 2-3000 mg fölött) átmenetileg hasmenést, gyomorproblémákat, illetve hosszabb távon vesekövet okozhat.

FONTOS! Dohányosoknak több C-vitamint kell fogyasztaniuk, mint nem dohányzó embertársaiknak!

Az E-vitaminnal együtt szedve rendkívül hatékony párost alkotnak.

A C-vitamin nagyobb mennyiségben megtalálható az alábbiakban: csipkebogyó, citrusfélék, paprika, feketeribiszke, eper, brokkoli.

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok

Jubi: ezt én is olvastam már, sőt ennél sokkal durvább dolgokat, hogy a gyógyszergyártók pontosan ismerik nagyon sok betegség ellenszerét, csak éppen nem adják ki, mert nekik az az üzlet, ha a beteg minél több gyógyszert fogyaszt, ugyanis a gyógyszergáyrtás a világ legnyereségesebb üzletága, még a fegyvergyártásnál is nagyobb. Viszont én a gyógyszerész véleménye ellenére azért nem merném beadni... Egyébként rengeteg ilyen csodaszer van, a múltkor utánanéztem. Az egyik barátnőm pl. flavinlekvárt ad a kislányának, mondjuk, egyszerre kezdték az ovit Hannával, és még nem volt beteg... Nem tudom, valamit ki fogunk próbálni, az biztos.

Ja, bocsi, csak most olvastam, hogy valszínűleg te is erről a könyvről írtál, amiből én olvstam kivonatot.

Alvás: nálunk szigorúan kettő, és éjjel végigalvás, bár tegnap nem tudom, mi volt, 2x felkelt, és nálunk ha nem alszik vissza cumibeadásra vagy kis teára, akkor autózás van a mi ágyunkon (mert nem lehet elringatni), anya fejbedobása Burago-val, ha bóbiskolni próbál , hozzá "happ" mondás, ágyról lebukfencezés kisérlet, szóval ilyenkor legalább 1 óra, mire visszaalszik, és ezt ma éjjel 2x eljátszotta. Fogalmam sincs, mi baja lehetett.

Edi: Kata nagyon trendi kiscsaj :wink:

Zsuzs: az Oscillo stb-it akkor is lehet adni, ha beteg? Ezt is hallottam már, hogy jó nagyon. Magadtól vetted, vagy doki ajánlotta? Levi ia mászóbajnok mostanában, mondjuk ő szépen lemászik mindenről,k viszont az a mániája, hogy áll a kanapén, és arra is rakogatja fel a lábát, a kádnál is rakja fel, és a kiságynál is, úgy látszik, életkori sajátosság. Hanna egyszer lezúgott a galériaágyról, nem volt még talán 2 éves, felkelt, és nem jött ki, hanem elkezdett oda felmászni egy hirtelen ötlettől vezérelten... Lehorzsolta a karját, más baja nem volt.

Riz: el vagy tűnve, OBI-ban láttam üveg karifadíszeket, de biztos jó ötlet ez most Veronika mellett? :lol: :lol: :lol:

Hettie, örülök, hogy jelentkeztél, és hogy jól vagytok! Képet rakhatnál már Artiról, biztos sokat nőtt ő is4

Most mennem kell, rohanunk dokihoz, bár Levi még alszik... Hja kérem, aki éjjel dorbézol... Nekem meg kiesik a szemem a fáradtságtól... Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Ja, bocs, mindig elfelejtek valamit: mostanában evés közben tecsó újság nézegetés van, (muszáj eltereljem a figyelmét a kaja szétdobálásról), és olyan dolgokat ismer fel, hogy eltátom a szám: pl. porszívó (pedig nem is ugyanúgy néz ki, mint a miénk, mert nekünk takarítógép :shock: tv, (na az se ugyanúgy, a miénk nem LCD :lol: :lol: ) kutyus cicus, baba az érthető na sziasztok pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Na végre ideértem.Nálunk ,kb egy hete kezd átrendeződni a nap,így Laura csak egyszer alszik,de akkor jó hosszan.Tegnap pl:fél 12-től 3-ig,de volt már olyan is hogy déltől 4-ig.Nem hiába,remek az alvókája ,mégmindig. :lol: Persze van hátrány is,nagyon ragaszkodó(kis matrica),nem sok mindent tudok csinálni ha fennt van,bár most van egy dolog ami hosszan leköti.A tescoban vettem karifadiszeket,műanyag piros gömböket,hosszú hengerben.Nagyon ügyesen kiveszi és visszateszi őket.Azokkal elég sokáig elvan,de amúgy nem,ha olvasni akarok neki,rögtön a végére lapoz a könyvnek,kiugrik az ölemből,jön megy,hempereg,legújjabban a konyhakövön,feltett lábbakkal :roll:
amúgy nem síros,csak örökmozgó,nem bír nyugton lenni.(én voltam ilyen)
Kari:már vettem egy két apróságot,és kiatláltam a fini kajákat.Piros lesz a fa,mármint a díszek,fehér égővel.Laura kicsi borokáját kint az udvarban felvillanyoztam,nagyon ari lett,itt bent is khúztam egy műfenyőre tekert színes égősort a konyha ablak fölé,tavalyi mézeskalács figurákkal megspékelve.Laura imádja nézegetni,meg a gömböket is amit lelógattam az egyik karnisról.Készítettem magunknak is gyertyás asztaldíszt,ajtódiszt, és feltettem tegnap a piros abroszt.Töltöttkáposzta lesz ,meg tepsis sajtos baconos csirkemell,tonhaltekercs,hidegtál,saláták,bejgli,túrótrorta ami belül sakkmintás ,mézeskalács,apró száraz sütik,Sacher torta,mákos-diós zserbó.Na a sütik még változhatnak.Szolidan 3-asban ünnepelünk,másnapján lesz csak vándorlás a nagyszülökhöz.

Jubi,Laura is ilyen "nyakláncal" szaladgál csak éppen piros :wink:
Olyan jó lehet neki,meg neked is hogy már játszhat a két nagytesóval,így azért te is haladsz a munkáddal,bár bizti így sem könnnyű.
Laura is imádja az én dolgaimat kipakolni a fürdőben,mikor fújók a hajamra hajlakkot,neki is kell,tartaj a flakont :lol:

Timi,hát akkor csak tanulj,és vizsgázz sikeresen!Dóri hogy alszik mostanában?Remélem már nincsenek problémák az éjszakával.A hosszú délutánokat mivel töltitek?Szóval akkor nem sütsz sütit karikor?

Santos,bocsi elfelejtettem írni már múltkor is hogy :"persze ,gyere csak te is a messengerrre dumcsizni" :wink: ha megírnád az elérhetőségedet.
Laurának én is azt a Cebiont adom,abban van minden.

Tru,na kiosztottad a dokit?Mit kapott Hanna?Most akkor örülhetsz is kicsit,mert megint veled van :lol:
Laura is mindenre felmászik,felmászna ha hagynám.A minap vettem 2 csomag pelenkát meg egy bazi nagy csomag wc papírt,egymásra tettem és a kis falmászó sitty-suttty már a tetején vigyorgott,na akkor inkább lebontoottam a tornyot ,persze laposan is tetszett neki. :lol:A legújjab dolga,hogy mindenre rátolat és :csüccs :lol: papucsra,kosárra,fejemre ,éppenséggel ha fekszem :roll: :lol:
Levinek hogyan jön ki az alvás 2x?Vasárnap Laura is kettőtt aludt.
Bocsi a múltkori rohanásért(msn),a bölcsibe vágtáztunk játszani,most már jó lesz,láttam,remélem tudunk nemsokára dumcsizni :wink:

Edi,jajj de jó hogy írtál:lol: :lol: :lol:
Kata nagyon helyes a fotokón.Milyen az a zebra?Van most kedvence?Szépen eszik,hála Istennek jó étvágya van.Sokat sétáltok?Otthon cípőben van Kata?
Nekem is csak egy évesen lett fogam,páromnak nem tudom.A védőnőmeg a dokinő is azt mondta:nem baj,majd kinő!Nem bírom már kivárni :x Akartam írni egy fogdokinak,de nem tudtam regisztrálni,meg kéne még 1x próbálnom.Annyira szeretném ha már lenne foga neki is :(
Szőr:bikini:15 ezer.6-8 alkalom.havonta lehett menni,olvashatsz róla az www.euromedica.hu oldalon :wink:

Másik tékozló:Beuka:tessék írni!!!mindenki vár,ne kéresd magad,írj csak magatokról aztán menet közben újra bekapcsolódsz közénk :wink:

na írok egy pár apró süti recit amásikba :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


True!
A barátnőm miatt nem értem rá bocsi, jött Rékázni,mert tornázni volt itt a közelben...(Hja aki ráér tornázni ugyebár) és azt mondja tök jó,heti három alkalom és tök lapos a hasa...Sárgán figyeltem,pedig husibb volt nálam...
Oscillo -t én öntörvényűen adom,mert elegem lett,
megelőzés heti 5 golyó teában....tünetekkor 3*5 golyó per nap + adok neki Cebiont is önhatalmúlag 10 cseppet naponta
Remélem hat,eddig úgy tűnik,bár nem voltunk közösségben a betegség óta. A szedéskor az első nap felerősödnek a tünetek,de aztán elvileg elmúlik 3 nap alatt,(én Rékánál megfázáskor 5 napot figyeltem meg...persze csak enyhébb esetnél,most 10nap volt) lehet,hogy csak én akarom hinni hogy segít,de talán tényleg dob valamit. JA Réka is csak így eszik mostanában,hogy mesekönyveket néz..tiszta kaja mindegyik :lol: persze néha pipa vagyok,nehogymár csak mesekönyvvel lehet ebédelni...na mindegy.

Linda!(és aki felvesz még aranyos beszélgetőpartnereket...)
msn: hevesizsuzsi@yahoo.com
skype: zsizsik2
Hogy hogy van energiád ennyit sütni főzni basszus,én alig élek azt csak egytálételeket nyomatok,no sütés...hát átértékelem magam itt...

Jubi!
Köszi a jókívánságot,remélem nem töröm össze a parkolóban az összes járgányt kipróbáláskor.
Hát nekünk utazóágyunk van,mert nagyon ugrabugrált Réka a rácsosban és mindig beverte az orrát,egyszer elég durván be is kékült neki,plusz,rágta az ágy szélét fogjövéskor,így maradt a hálós verzió,mert a rácsvédőt is sikerült folyton leszaggatni...hiába,anyja lánya na....kicsit hisztis.
Le lehet zippzározni az egyik oldalt,de még nem mertem,majd ha nagyobb lesz a kimászás veszélye...de szerintem pár hét és kész,vehetem lefelé...

Kata!
Kisvakond a sztár mostanában mifelénk is,a nyuszikkal és a medvékkel nyomul...nagyon jó én is nosztalgiázom,bár nekem a Vakond nadrágja volt meg,és nagyon szerettem...
Köszi a vas-info-t nekünk jövő kedden lesz eredmény kíváncsi vagyok,én nem látom olyan sápadtnak...
Tök jó,hogy csini ruhákat adsz Katára,én nem mernék,Rékára kisruhát,mert egyből trutyis lesz,előkét nem viseli,szoknyában meg csak a pelenkáját fogdossa :lol: fura...

Na bocsi csajok,megyek...msn ezni kb még 10 perc alvás van...

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Kedves Édesnyák!

A napokban sok-sok karácsonyi zenével gazdagszik a www.pszichologia.multiply.com oldal. Lesz hangszerrel játszott zene, lesz magyar nyelvű és angol nyelven is – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A feltöltött zenék listáját itt is megtaláljátok az „Érdekességek” menüpont alatt: www.pszichologia.mlap.hu Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok. Természetesen a tanácsadás lehetősége a továbbiakban is fennáll.

Barátsággal, Nisreen
nisreen
 
 


Sziasztok!

Ez igen! A bőség zavara. Rengeteget írtatok. Dec 6-tól olvasok visszafelé.

True!

Szóval kilók azt mondod olvadni fognak? Nekem az a problémám, h a cicim lett óriási. Az is visszamegy? Az lenne a klafa. Utólag is Boldog szülinapot a nagyfiadnak!!! Szívinfarktust kaptam volna, ha Dórit az ágy tetején láttam volna. Bár mostanában az a módi nála, h felmászik az ágyra, és ott áll. De jó, h ilyen nagy házatok van. Irigykedem, h ekkora. Legalábbis a díszítésből ez jön le. Ha gondolod küldök Neked az aloéról anyagot, mert van egy úgynevezett Kids névre hallgató vitamin ami igen jó! 120 db van benne.

Jubi!

Szép volt amit írtál a „Miki/Jézuska dologról. Megsirattál, h milyen édesek a gyerekeid. Éppen amikor olvastam egy karácsonyi zene ment, és elképzeltem, h milyen szép karink lesz. Milyen jó a régi dolgokat odaadni a gyerekeknek amivel régen mi játszottunk. Én meg pont ma gondoltam, h előkeresem a moncsicsimet. Nekem megvan a Cenzúrázott egészség, és épp ezért kerülöm a gyógyszereket. Én az alternatív gyógymód híve vagyok. Én Aloét használok mindenhez. Az egész család fogyasztja. Ne izgass már, h a 15 hós szuri után bajok jöhetnek. Most megyünk hétfőn. Remélem nem lesz semmi.

Santos!

Szerintem azért ez az alvási dolog mindenhol megoldódik. Bár képzeld, éppen tegnapelőtt volt egy hajnali 2 órás kelés, és nem tudtam visszaaltatni. 2 órán át babakocsiztattam, karomba volt, és amikor letettem az ágyba kb 20 percen keresztül nem sírt, hanem ordított. Apa ment be hozzá, mert nem bírta szegénykém a sírását. Neki bő 40 perc kellett , és sikerült visszaaltatni. Nem csodálkozom amilyen hülye idő van, engem is megvisel. De gazdag télapó volt nálatok. Milyen finomságok voltak a csomagban? Vezetés???? Akkor te is olyan vagy, mint én. 12 ÉVE VAN JOGSIM, és nem vezetek. Parázok nagyon. Pedig akkor anno mertem vezetni. Az az érzésem, h én már nem is fogok vezetni SOHA.

Linda!

Milyen bőkezű ajándékozás volt Nálatok. Itt Kispesten nem nyúlt bele a Mikulás a puttonyába. Csak alig-alig. Nem szoktam sütni sem karikor. Szerencse, h anyu itt lakik 3 utcával feljebb. Mondjuk ma somlóit csináltam, mert jönnek vendégek. De pl: beiglit még soha nem csináltam. Bergon babakocsiba még belefér Lau? Dórinak már szinte kicsi. Pedig most télire azt vettem elő. Nagyon már nem szeretnék kocsit venni, mert tök felesleges. Szerintem ez a Bergon újszülőtt kortól van kb 8 hónapos korig. De lehet ha leveszem a lábzsákot úgy jó a Dórinak, de most a lábzsák miatt elég passzentos. Azért ez a 4 óra alvás nem gondolod, h pimasz dolog? Jóllaktam amiket írtál! Alvás? Most nem panaszkodom, de ennyi, mert a végén még elszólom magam, és oda a nyugalom.

Gesztenye!

Gratula Barni járásához! FOGYNI? Ne vicceljél már, hiszen olyan vékony jó alakod van, h azon egy gramm felesleg nem volt. Miket csinál Barni? Én még szoptatok, bár ez már olyan anya-lánya kapcsolat. Csak reggel van, de ezt is be akar szüntetni. Ehhez nagyon nagy erő kell!

Hettie!

Mostanában menni fogok Gyöngyösre sűrűn, mert most megkezdődött vizsga, és konzultáció időszak. Jó lenne egy cukiba eljutni.


Melódia!

Még nem tudom mekkora fát veszünk, de szerintem a nagyobb kérdés, h HOVA? Remélem nem fogja magára húzni a művésznő. Mert minden ami a keze ügyébe van: megfog, megnéz, stb…..Életveszély.

Edi!

Hello de örülök nektek! Szoptatsz még mindig? Hányszor? Alvással, h álltok? Még nem tudom pontosan, de januárban csináltatom. Akkor megírom mennyi lett. Az ortópédiára azt mondta a Dr-nő, h akkor vigyem amikor már járni tud. Szemészetre azért viszem el, ami nem előírás, csak Apa tompalátó, mert későn vették észre, h a szemideg nem feljlődött ki. Remélem nem lesz semmi gond Dórival. . Most látom, h minden kérdésemre szinte válaszoltál, csak már nem vettem ki ezeket a kérdéseket. Tényleg szép nagycsaj lett Kata. Jó kis husiban van. Dóri sem panaszkodhat.


Remélem behoztam a lemaradásomat.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok, csak egy modat

igen True, kicsit eltuntem, de olvasok, csak irni nem tudok most :roll: Az uveggombokrol meg csak almodozom. Sem a kiscsaj mellett, sem a gyedes penztarca mellett nem celszeru most uj gomboket beszerezni :? :D:D Majd egyszer az is lesz :D

Majd irok valamikor. Amugy jol vagyunk. Vagyis egy szo: Fogfajas!!! Azt hiszem nem kell bovebben ;)

Sziasztok
zi

KépKép
rizibizi
 
 


Riz!

A fogfájás nagyon gyilkos...úúúúú :cry:
Kár hogy nem tudsz írni,de ha majd igen,akkor tessék sokathosszanképpelillusztrálva :lol:

Timi!
Nah beültem a kocsiba és olyan érzésem volt hogy én sem fogok soha vezetni,de muszáj (soha sem tudom ez milyen j vagy ly de inkább j ) :oops: szóval egyből szakadt rólam a víz...szauna és járgány egyben jó mi???
Egyébként meg újfent irígy vagyok,hogy tudsz suliba járni meg vizsgázni én képtelen voltam megjelenni már vagy két hónapja a suliban,ami természetesen megint egy elkezdett suli és egy halasztás,de hiába az én művésznőmre nem tudnak itt vigyázni...sajna.

fogyás téma:
Van egy nagyon jó barátnőm,két kislány anyukája,eddig nagyon sok felesleg volt rajta és felhúzta magát,kipróbált mindent,diétát stb és nem hatott,most egy hónapja tornázik (arerobic +súlyzó) és látványos a különbség heti 3 alkalom,persze megint sárga volam...
na megyek msn...

pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Santos!

MuszáJ :D
Érdekes, amikor először szedtem össze a bátorságom a vezetéshez, rólam is ömlött a víz...ez egyébként fogyókúrának sem rossz :wink:

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Hol vagytok??????????


Santos!


Azért tudok tanulni, mert anyu nagyon sokat segít! Akkor szoktam tanulni, amikor Dóri alszik, és akkor amikor este letettem aludni. Mondjuk este 9-12ig. Azon a héten ki is vagyok rendesen. Sokat szoktam aludni Dórival. Anyuékhoz azért is szeretek hazajárni, mert amikor Dóri alszik, akkor engem is hagynak anyuék aludni. Ilyenkor 2 óra "hawai ,dJ, napfény" :lol: :lol: Milyen suliba jársz?


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Helló csajok!

Hol van mindenki!!!! Tessék szépen írogatni!

Jubi!
Köszi a helyesírás infót :lol: Hát igen ingyen szauna télen nem utolsó,főleg,hogy utána megyünk a hidegbe...vérpezsdítő,akárcsak a vezetési stílusom...

Timi!
Az a helyzet,hogy már a második sulit kezdtem el,de nem haladok soha,mert mindig közbejön valami...Elkezdtem jogra járni a Pázmányon,most lennék harmadéves,de először nem volt annyi lóvém tandíjra,aztán meg sok volt a meló azért halasztottam végül meg közbejött Réka,szóval mivel el kellett volna kezdenem,de nem lett ingyenes még kismamaság ellenére sem,meg tanulni sem lett volna időm annyi,így abbamaradt,plusz közölték velem,hogy nem lehet egymás után ennyit halasztani és pont. Így hát megszűntették a hallgatói jogviszonyom szóval kirúgtak na. Sajnálom a sok durva vizsgát meg a beleölt lét,de ez van. (Nem tudja amúgy a magyar igazságszolgáltatás micsoda fényes elmét veszített csúfos kirúgatásommal :lol: )
Ezért,elkezdtem egy felsőfokú szakképzést intézményi kommunikátornak mentem az Elte-n és mivel van művelődésszervezésből diplomám,gondoltam majd jó lesz,egy csomó vizsgát elfogadnak ugyanis...de sajna senki sem tud vigyázni a kölökre,ezért nem jártam szemináriumra és szerintem nincs meg a félévem...még a diákom sem vettem fel...szóval egy újabb kudarc,de mindegy szerintem,ha visszamegyek dolgozni,úgyis el kell mennem egyetemi kiegészítő képzésre,mert csak fősulim van és muszáj (figyi Jubi jól írtam :lol: !!!) az Ma fokozatot megcsinálni,ha fizetik...szóval lesz suli,csak nem úgy és az ahogy én akartam,de sebaj...
Lehet,hogy le vagyok maradva,de te mit tanulsz?

megyek vasalnom kéne de utálok itt halmozom folyton...
na pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok

Már 3x hozzáfogtam, de soha nem tudtam befejezni. Tegnap este pl. Levi háttal lebukfencezett az ágyról.... Néha olyanokat csinál....
Timi: én így jártam, hogy olvadtak le a kilók, de a cicim mindhárom gyerek után nagyobb lett :shock: Mondjuk én ezt nem bántam annyira :o Nem is tudod, milyen szerencsés vagy, hogy anyukádék ott laknak a közelben! Ilyenkor sárgulok én is Zsuzshoz hasonlóan. Azt sem tudom, hogy fogok kitakarítani Karácsonyra, szerintem úgy, mint egy sima hétköznapra, nagyobb dolog nem fog menni a kicsik miatt. Legalább 1 nap kellene, hogy normálisan megcsináljam, de MIKOR? és HOGYAN? Ráadásul azt csak karácsony előtt tudnám, mert nálunk nagytakarítás után fél órával ugyanúgy néz ki minden... És.. igen, hát nagy is a ház, viszont nagyon rossz az elrendezése, a konyha pl. hatalmas, feleslegesen, hiszen van nagy kamra is és ebédlő is, viszont a fürdőben alig lehet elférni. KÉzenfekvő lenne, hogy a konyhában legyen a mosógép, akkor több lenne a hely, és be is férne a konyhába, viszont a vizet nem tudom sehogy megoldani, úgyhogy nem a legideálisabb.

Zsuzs, szerintem gyorsan bele fogsz jönni a vezetésbe, gyakoroljál, viszont szerintem egyenlőre nagyon nagy forgalomba ne menjél, mert főleg még ha Réka is elvonja a figyelmedet, az nagyon gáz tud lenni. Én Pesten nem mernék menni egyáltalán, de még Szekszárdon is úgy, hogy hozzám ne szóljon senki :lol: :lol:

Linda: ez a karácsonyi menü nem sok kicsit hármótoknak?? :lol: :lol: Én már megjöttem abból, hogy annyifélét csináljak, évekig dobáltam ki karácsony után a sok sütit, úgyhogy ebből tanultam, már nem csinálok olyan sokat, ráadásul nálunk a gyerekek nem is sütisek. Igazából észre sem veszem, hogy Hanna ovis, mert minden héten csak 2 napot megy:)) Nem tudom, ha dolgoznék.... Már rég kirúgtak volna, az biztos. Na majd jövőre! Csak az a gáz, hogy az oviban van csengőfa, amit minden nap megráznak, és minden nap kihúzzák egy gyerek jelét, akinek az ádventi zsákocskájából odaadják az ajándékot (amit mi vittünk). Izgulok, hogy azért Hannára is rákerüljön a sor...

Végezetül pedig itt is megkérdezem ilyen díszt keresek, nem látott valaki valahol? Sziasztok Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Hali

True,szép a diszed :wink: Igen,lehet kicsit sok a kaja,de bizti még átvariálom.A káposztát már hétvégén elkészítem,meg az aprósütiket is,dobozba sokáig eláll.,jólesz később is vendégkinálónak.A krémes sütik meg mindig elfogynak,szoktam vinni a szüleimnek is,nagymamámnak,szomszédnak...úgyhogy nálunk nem sok :wink: A kaját meg úgy akarom hogy kitartson 3 napig :lol:
Írtam egypár aprósüti receptet,nézd majd meg.Tegnap meg isteni baklavát sütöttem, életemben először,és nagggyyyyon fincsi lett.
Miért csak 2x ovis Hanna?Azt is lehet?Nem kötelező?Bocsi,még nem tartunk ott :oops: :lol: Hannával is sokat foglalkozol,vagy a gyerekek inkább egymással játszanak?Nem akar babázni veled vagy az új konyhájában együtt sütni?
Kari nagytakaritást nem fogok rendezni,szokásos alapdolgok és kész.A terasz ajtónk is állandóan maszatos,ma reggel szakadt a hó ,Laura leült az ajtó elé és bámulta,mikor elmentünk sétálni akkor meg nem akarta megfogni a havat,elhúzta a kezét :lol: bár menni jó volt benne.

Timi,nekünk még tök megfelel a Bergon,egyáltalán nem találom kicsinek és egyáltalán nem akarok én sem másikat venni :wink: A mi kocsinkon nincs rajt az a lábzsák,a kis lábikó is csak most kezd leérni a tartókába.Birom,mert rugalmas és csomó szajré belefér.
Szóval a hosszú délutánokon mivel foglalatoskodtok?Bettussal mindig taliztok?1x nálatok aztán náluk?Vagy csavarogtok mindennap valamerre??Nagyon ritkán alszom már napközben,mindig van valami.Laura általában 3-ig alszik,picit hagyni szoktam még az ágyban had hangolódjon a felkelésre.Megetetem,aztán ha jó idő van még belefér egy röpke séta, fél 5 kor már sötét van :? Hazaérve: játszás,apa várás,mandi evés,bili tologatás,könyv szétdobálás,sátorbabújás,lasztizás,furulyázás,buborékfújás,ugatás,kipakolás a fiókból amiben a kinőtt ruhái vannak:és felhőten örömködés egy-egy ruhadarabnak :mrgreen:

Santos,a sok kaja meggyártásának titka:nagyon szeretek sütni meg főzni is :wink:
Már így is túlképzett vagy nem??Mivel foglalkoztál szülés előtt?
Utálok vasalni,főleg inget...a minap kivasaltam a karácsonyi abroszt.Szép,símának láttam,de ahogy ma ránéztem ,mintha visszajöttek volna rá az élek,ahogy össze volt hajtogatva :roll: nem értem ,pedig szuper vasalom van....
Leírnád Réka egy napját?Van valami kedvenc játéka,szorakozása?

A baklava olyan fini lett hogy már nincs is belőle :oops: ,ezért nem aggodom a karis sütik miatt sem....

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Hell

Na a változatosság kedvéért alvás van,bár elég nehezen áll át ez a rendszer,de menni fog...most még a régi rend szerint alszik Réka,de sztem még két hetet kap,hogy ebéd után aludjon egy nagyot.

Linda!
Angolt tanítottam egy szakközépben,szóval angol-művelődésszervezés szakon végeztem Szegeden,de most már ez kevéske sajnos,ha normális munkahelyet akar az ember lánya.
Réka nap (az átlagost írom de vannak azért csúszások néha...)

Reggel 6 ébredés kurjongatás,hogy vegyenek már engem ki a kiságyból,mert különben kimászom és tuti fejre esek...átmegyünk a nagy ágyba és ölben megisszuk a fini szójatejet ált 180 körül...apa elmegy dolgozni,még pizsiben ajtóbecsukás nagy pápá az ablakból és vissza kiságy valami játékkal vagy egy kosárral amiben apró játékok vannak,addig anyuka kávétfőz,zuhany,kávé megivás (és a maradék babapiskóta felzabálása a kiságy mellől.

Kaki ált ilyenkor van,csak ezért írom,pelu le,kaki wc-be nagy integetés hiszen megy a tengerbe,..aztán porszívó (minden nap mert nagy a dzsuva) ezt együtt, Réka szedi szét és kikapcsolgatja...

8 reggeli hétgabonás pehely gyümivel vagy szójapép...ha van alvás,akkor az kb 9-fél 11(ezalatt gyorsan főzés és msn),ha nincs,akkor öltözés és 9-11 bevásárlás,séta( ha ráér a házban a kis barátnője akkor velük),posta stb...ha van alvás,akkor 11-12 ugyanez.

Hazajövés,kipakolás (persze segít a gyerek szétdobálni rámolni) majd ebéd kb fél egykor általában 200főzi vagy 150főzi és 50gyümi pohárból ivás gyakorlása disznóólcsinálás 12perc, a szétdobált dolgok felcsippentgetése még fél óra,vagy megcsinálunk egy két feladatot az Anya taníts engem c. könyvből, (ma mondjuk alkoholos filccel firkáltunk az etetőszékre,még le kell szedni)...nagy vergődés árán elalvás...ebből nem engedek,muszáj aludnia.

fél 4 vagy 4 ébredés uzsi (újabb disznóól és morzsahalom)4-kb6 ig amíg apa hazajön furulyázás,Thomas nézés ez a kedvenc,lufi,szappanbuborék fújás,most a kisvakondos mesekönyvek széthurcolása a lakásban a mosógép kipakolása és a ruhák széthordása,banán és egyéb snack dugdosása a cipőkbe és az ágybakenése.

Kedvencei: életveszélyes gyakorlatok bemutatása az ágyon,a konnektorral vagy a vasaló felhasználásával és/vagy igen veszélyes vegyszerek megszerzése akárhonnan megivás céljából főképp a vaníliás popsikenőcs nyalogatása,hajbakenése. Anyuka kiborítása.

Apa hazajön kb fél6-6 gyerek kurjongatva elé,fetrengés az előszobában eddig anyuka a lépcsőházban cigizik,apalánya játszik vagy nézik az egyszervolt.hu-n a kedvenc animációkat,ha addig ne sikerült főzőcske akkor ilyenkor gyorsan odatenni valamit apunak vacsira, majd

fél 7-7 vacsi (ezt már megint én tömöm a gyerekbe) szójapép rögtön kaja után fürdés,mese,énekelgetés és alvás,szigorúan max nyolckor aludni kell. Ekkor disznóól megszűntetés és lerogyás.

na úgy kb ez,de mondom vannak eltérések,ez egy átlag nap volt,nem tudom hová szúrnék be egy süticsinálást,max este,de nekem a hétvégém is ugyanilyen általában. Ja még szokott jönni egy tanítványom akivel nem lehet angolozni,mert Réka végigkurjongatja az egészet és a mesekönyveit tukmálja mindenkire,így hát nincs pofám pénzt kérni,és nem is tudok vállalni tanítványokat,mert csak akkor tudok órát tartani,ha az uram időben hazaér kb fél 6-fél hétig...pedig van jelentkező egy csomó...csak mindenkinek este lenne jó...

na írtam jó sokat,bocsi,ha untattam valakit a programmmal
na puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok

Hát Zsuzs, neked aztán be van szépen osztva a napod! Nálunk szerintem 2 nap sincs, ami egyforma lenne. Én nem minden percben foglalkozom a gyerekekkel, azt nem is bírnám. Az a könyv nekünk is megvan, de így célzatosan én soha nem foglalkoztam egyikkel sem, inkább játék közben egyszer-egyszer... Mondjuk beszélni azt egész nap dumálok hozzájuk, ez meg is látszik a szókincsükön, na meg rengeteg a mese, de Levinek még nem, mert nem érdekli. A kerekecske dombocskát még elhallgatja (előre kuncog, és a vállát rángatja, ez a legújabb nála, meg lehet zabálni), de pl. a csip-csip csóka untatja, már megy is onnan. Egész nap mindenre bólogat, és azt mondja: JAA! Kérdezem: mit nézel a tvben? rámnéz, bólogat, és JA! Nálatok nincs is olyan, hogy Réka mászkál, te meg mást csinálsz?

Linda: Hanna azért van hetente 2napot oviban, mert a 3.-ra mindig lebetegedett eddig. Egyébként vele állíthatom, hogy többet kell foglalkozni, mint Levivel. Mostanában sokszor jön oda velem a konyhába, felültetem a pultra, és segít nekem. Csináltunk mézeskalácsot tegnapelőtt, gyúrta és szaggatta ki. A linzertésztádat is ki fogjuk próbálni, azt hiszem, holnap. Ha a szobában vagyunk, akkor az gyilkos, együtt játszani csak hancúrozni szoktak, amúgy mindent elvesznek egymástól és egyfolytában nyávognak. Általában úgy szoktuk, hogy Hannával a nappaliban kirakózok, és időközben átrohanok a gyerekszobába Levivel kisautózni, bár ő magában is elég jól elvan. Sajnos, Hanna a játékkonyhájával nem nagyon játszik, de bízom benne, hogy majd később. Amúgy ki van rakva az ebédlőbe, hogy velem tudjon főzni, de az igazi jobban izgatja. Időnként készít nekem egy kávét:)

Na mentem, sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


sziasztok,
Képzeljétek, 15 hónapot megúsztunk szájpenész nélkül és most tört ránk....Volt valakinek? Mivel és mennyi idő alatt sikerül leküzdeni? Glycerin boraxot és Cebion cseppet írt elő a dokinénink, de állítólag hosszú küzdelem lesz..

Jubi,
A Cenzúrázott egészség tényleg durva dolgokat ír. Most viszont még durvábbat olvastam egyik bio-lapban: állítólag a WHO-ban vagy ezer szagember dolgozik egy ún. Codex Alimentaris-on (táplálkozási kódex), ami 2009-tól előírja, hogy mennyi vitamin, stb. lehet egyes dolgokban (minimális). Viszont mindent génkezelten kell forgalmazni és bio-cuccot vagyis természetadta dolgot csak saját fogyasztásra lehet termelni.
Befolyásoló mennyiségben vitamint, ásványianyagot, stb. nem lehet forgalmazni semmilyen termékben sem. A cikk szerint így kb. 4 milliárd ember hal meg rövidtávon, ennek fele éhinségben, másik fele pedig szív-és érrednszeri betegségben, rákban, cukorbetegségben, vagyis olyan betegségekben, ahol az extra dózis vitamin elemi szükséglet a túléléshez. Ha a magyar statisztikákat nézzük, akkor mi igencsak megtizedelődünk. Totál kiakadtam a cikken. Hallottatok már erről????

Linda,
a fogzás állítólag 0-2 év között bármikor normális...szóval ne aggódj:-)

True, nálunk is elindult a kajadobálás, nagy kaján vigyorokkal....:-)

Anita, Beuka,
hogy vagytok????

sziasztok, B

Beusa
Kép
beusa
 
 


Edi,
majd el felejtettelek..jó hogy jöttél. Éjjeli cici nálunk is van, sőt a napokban alig aludt valamit. 1-2 órát kellemesen forgolódott éjjel az ágyban. Vigyorgás, pofozgatás, anya-haj-tépkedés...szóval vidám volt...
Napközben hányszor van szopi?

Szia, B

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok
jon egy gyors, apa-furdik-irás :P

santos: teged elég olvasni :) a napod nem semmi, visszont jobban szervezettebb mint az enyem, hidd el, még téged is lehet irigyelni, még ha sutit csinalni már nincs is idod :)
Mi általában sirva kelunk, és a mi ágyunkban még mellettem sem nagyon marad meg. Ha véletlenul reggel zuhanyzok, akkor vihogas a kad mellett, probalkozas kulonfele targyak bedobalasaval :) (mint minigyertya, nyaklanc) :) szoval azert irigyellek :D
Jol esett, hogy hianyoltal. Koszonom! Képeket mostanaban nem csinaltam, ezért kicsit meg is szeppentem (-->na de majd a kiscipoben)

Igazabol azert irok, hogy elujsagoljam, ma megvettuk Veronika elso cipojet. Egy Linea, bőr cipőt. Persze kisasszony eleinte sirt tole... ha elfelejtette és ránézett akkor ujra :D:D:D de két bolt után már elég hetykén járt benne :) Nem hiába, nőböl van :) imád shoppingolni :D:D:D

Most szerintem ennyi, de ha még tudok irok-idoaranyban :)
jo éjt

KépKép
rizibizi
 
 


Hello!

Jubi!

Eddig nem volt semmi gond az oltással :wink: Jó a C-vitamin cikk.
Mit adsz Jazinak reggelire, vacsira? Hogy alakul nálatok a kaja?
Délelőtt 11-2-ig az sok alvás. Kata tízórai után vagy ebéd után alszik, de hagynom kell kicsit sírni, különben nem alszik. Ált. alszik olyan 1-1,5-2 órát, nagyon változó. Hosszú így a nap vele nagyon nagyon. Ma kétszer aludt 1-1 órát. Nem lehet kiszámítani, próbálom ebéd körül altatni.

Linda!

Írod, ha fent van Laura, nem sok mindent tudsz csinálni, na képzeld el akkor én mennyi tudok :( Kata éjjel is felkel, meg napközben olvashattad fentebb mennyit alszik :( Örülnék, ha kicsit többet aludna és kiszámíthatóbb lenne.
Nincs kedvence, a plüssöket szereti, minden nap mást ölelget :) Könyveket szereti, van pár kedvenc, mindig odahozza elmesélem, megy a következőért :lol:
Szereti a farkas és a 7 kecskegidát, kopog amikor a farkas kopog, meg amikor azt mondom mély hangon „most aztán megeszlek mindnyájatokat” ezt mondja rá Hamm, hamm
Egyre több mindenre mutogat és megérteti magát. Baba 2x mondta, mama az néha megy, anya az aja (asszemm), hinta az régóta megy. Séta helyett is mond vmit.
Itthon zokni, vagy harisnya van Kata lábán, de beszerzünk mamuszt, ha megyünk baba mam klubba stb. Séta: kint még nem sétáltunk, csak babakocsikáztunk. Plázában, zárt helyeken már sétált.
Itt a zebra link:

http://www.fisher-price.com/hu/products ... p?id=41890

Zsuzsi!

Katát is elrontottam, mert úgy eszik ha vmi van a kezében : üvegppohár, flakonos üveg, kanál (azzal néha pancsol), egyéb nem neki való tárgyak….
Kata nem koszolja be a ruhákat, mindig kap előkét vagy óvatosan etetem (szobában, de apa meg ne tudja :wink: :lol: ) Meg ha vmi olyan folt megy a rucira, rögtön beáztatom, 30-40fokon mosom a ruhákat és nagyon szépek, nem bolyhosak. Igaz sok ruhánk is van, nem hordjuk mindet szét.

Timi!

Nekem is van gimi 4. óta jogsi, akkor jól tudtam, ráadásul jégpáncélon tanultam vezetni. Aztán legközelebb tavaly terhesség alatt hoztam apát haza, ha ivott. Kata születése óta meg 2x vezettem, de durván bekanyarodtam egy másik sávba és már félek is, de órákat venni meg lusta vagyok. Azért ne mond hogy soha nem fogsz vezetni, nem tudhatod :wink:
Tegnap éjjel Kata felkelt, 2 kor, 2,40 kor és hajnalban, tök fáradt vagyok…Apja nem tudta megnyugtatni, csak sírt, inkább sikított. Víz, cumi nem kellett neki, meglátott nyúlt felém, na igen a szopi (unom baromira, szerencse este nem kellett neki, megivott 150ml tápszert 7-kor hintázás közben, haladunk) Amúgy szopi van olyan 2-3 (néha négy, de akkor du.-i alvás közben így altatom vissza aludjon már többet)
Somlói recepted érdekelne :wink:

True!

Szerintem a cici nagyobbodás, karcsusodás mellett jól hangzik :)
Mennyi ideig szoptattad a gyerekeidet?

Nálatok rajzolnak a gyerekek? Mert Kata imád. A spirálos füzetbe lapoz és minden oldalra firkál. Vettem is neki szép, vastag ceruzakészletet, meg sok sok papírt Karira.

Mentem pihi, fáj a szemem.
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Beusa!
Nekünk 7. hónap környékén volt szájpenész és nagyon nagyon sokáig, pedig odafigyeltem nagyon a tiszta kanálra, játékra, cumira ne fertőzödjön vissza. Asszem 3 flakon glycerin boraxot elkenegettem a szájában, de nagy nehezen elmúlt. Ne aggódj el fog múlni. Nekünk majdnem 2 hónapig tartott, de 1,5 hónapig biztos. Kitartás.
Szopi : éjjel, hajnalban bizti van. Ma elmaradt este, eddig volt. Néha délután, de az ritka. Igazából én már leszoktatóban vagyok, de az a baj, ha mondom neki cici, odajön húzkodja polót, veszi elő a cicit és mondja ciszi. Ezért nem mondom... :D

Ribizli!

Fotózzad majd le a cipőcskét, jó? Én nem is hallottam erről a márkáról? Mennyiért sikerült beszerezni?

Na most már tényleg húztam…
E.

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Santos!

Nekem tetszett a napotok :lol: :lol: Nem volt sok. Károly Róbert Főiskolára járok gazdasági mérnöki szakra, és azon belül kereskedelmi a szakirányom. Utolsó éves vagyok. De iszonyat, h milyen pöcsölös. Most van beadandó dogám, és azzal vagyok elfoglalva. Neked nem volt marketing tantárgyad? Nincsen véletlenül valami kész dogád?

Linda!


Bettussal elég sokat talizunk, és általában itt vagyunk Nálunk. Persze megyünk együtt vásárolni is, de leginkább akkor amikor a Baba-mama körből ill játszóbölcsiből jövünk haza. Nálunk ennyi szokott lenni a séta. Pláne, h most jön az igazi tél, nem nagyon fogok lejárni. Ma annyira hideg volt, h alig vártam, h hazaérjek. Tegnap megcsináltattam apának a kariajándékot. Fényképésznél jártunk :lol: Igazi műtermi :D Szóval Dóriról 3, rólam 3, és közös fotó 3 készült. Vittem Dórinak 3 különböző ruhát, és magamnak is vittem. Ma válogattam ki Őket, h melyik képeket csinálja meg a nő. Dórinak vettem angyalka szárnyat amit persze vittem a fotóshoz. Az lesz rajta Karácsonykor. Apa elfog olvadni.


True!

Olvastad amit a kislányodnak ajánlottam? MEGNŐTT A CICID? Jaj, ne!!!!Éppen a problémám az, h olyan bazi nagyok, h minden felső top most. Mi lett Levivel,h lebukfencezett? Neked szívinfarktus? Neki, meg mintha mi sem történt volna? :lol:



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Edi:
magyar gyartmany, itthon csinaljak :)
7.500,- volt, huszas, képet majd csinalok -LINEA M Kft... ők csinaljak a gabro cipot is.... Körmend
Nalunk Siesta bolt mellett kettovel van egy ilyen gyerek cipo bolt, ahol etobbsegeben ezeket aruljak. Meg még (most nyilt bajan) diechtmannban néztunk mult heten elefanten-t, azt is nagyon dicserik... az 7.800 volt

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!

Most végre ide jutottam, csak gyorsan olvastam, ha vkit kihagytam, bocs, de holnap talán több időm lesz.

Timi
OK Akkor mikor tali? Tudok egy nagyon jo cukit, olyan sütik vannak, hogy na. :lol:

True
Holnap csinálok képet manóról és ha apa is olyan kedvében lesz, teszek képet. :roll:

Edi
Kata is nagyon kis csini. :D Arti miatt én is sokat kelek, és szopi van, lehet hogy nekem sem kellene, inkább szoktassam a cumisüvegből teázásra?

Képzeljétek Artinak kijött két foga is. A szemfog kimaradt, az mellett jött ki a 2 rágófog. Igy most már tudom miért nem eszik ugy mint szokott. És lassan remélem menni is fog, már megtesz 2-3 lépést egyedül, de csak nagy unszolásra.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok

Hú, de sokat írtatok. Ez tök jó!

Edi, Hettie, Timi: én ezért álltam le a szopival 11 hónapos korában, egyrészt, mert nekem már nem esett jól, biztos valami hülye beidegződés, de nekem addig volt jó, amíg pici baba volt. Mostmár nem tudnám elképzelni, hogy szopizzon. Meg sokszor nagyon nehezen indult be a tej a végefelé, és már inkább kínlódás volt. Na meg mindenki mondta, hogy ha 1 éves korban nem szoktatom le, akkor utána már nagyon nehéz lesz, mert tudatosan kéri a cicit, azt meg ugye megvonni tőle nagyon nehéz.... Így szép fokozatosan történt. Mondjuk már kb. 8 hónapos korában is adtam neki tápit, mert azért a szopi nálunk már csak hobby volt, és így nem tiltakozott. Volt oylan, hogy szopizni akart, de nem jött belőle semmi, akkor jött a tápi. Szóval nekünk sima volt a leszokás. Hanna 8 hós koráig szopott, de nekem mindegyikkel extra kevés volt a tejem, csoda, hogy eddig húztam velük. Marci 3 hétig, mert abban az időben még nem volt ekkora propagandája a szoptatásnak, és az első alkalommal, amikor éhes maradt, azonnal a tápszer után nyúltam, így hamar leszokott a ciciről.

Timi, olvastam, csak sokszor elfelejtek válaszolni. Sajnos, az Aloe Vera nekem túl drága, már ajánlották, de 3 gyereknek megvenni, ez nem az én pénztárcámhoz való :( Nem akarlak idegesíteni, de jobb lesz 1 v. 2 számmal nagyobb felsőket beszerezni
:lol: :lol: Hát igen, leesett, persze idegbajt kaptam, de nem tudom ezeket kivédeni, nálatok nem szokott a gyerek leesni vagy elesni sosem?

Beusa: szájpenészünk csak bébi korban volt, viszont Hannának rendszeresen van aftája, az se kellemes. Gyanítom, hogy a cuminak nagy szerepe van ebben, de sajnos, még nem tudom elvenni tőle. Majd bízom benne, hogy az oviban sikerül. Ez a könyv nem semmi, amit mondasz, remélem, csak rémhír.

Edi: Hanna leginkább festeni szokott, azt nagyon szereti, Levi is rajzolt már, csak mindig elfelejtem neki odaadni, de jó, hogy mondod.

Na megyek, mert csak azért kapcsoltunk be, hoy apa megnézze az e-mailjeit :lol: :lol: Sziasztok, jó hétvégét, kellemes készülődést, ádventolást! Pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Ja, még azt akartam mondani, hogy nekünk úgy jön ki a 2 alvás, hogy reggel mondjuk kel fél 7-kor, akkor már fél 9-kor visszatehetem aludni, csak berakom az ágyba, cumi, tete és megy a durmolás, akkor ált. alszik kb. 2 órát, de van, hoy többet is. Ha két órát alszik, akkor délután megint megy egy hosszabb, kb. 2 órás alvás, ha többet alszik, akkor délután egy rövidebb van. Ez azért jó, mert ha délután mennem kell, akkor nem tudom lerakni aludni, de a babakocsiban v. az autóban is tud szundikálni. Este max. fél 9-kor alvás van, akármennyit is aludt napközben és akármikor kelt fel. Lehet irigykedni, sárgulni :D :D Én is tudom, hogy ez mekkora áldás, mert Marci cefet rossz alvó volt. Ők az apjukat örökölték, akit egyszer legénykorában elfelejtettek reggel felkelteni, és délután 5-ig aludt :shock:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Jó reggelt!


True!

Most én irigykedem, h milyen jó alvókája van a fiadnak :oops: Dóri ma 6 kor kelt, és milyen jó lenne ha most aludna egy jót, és d.u is. De mintha fáradna, és most letette magát a földre. Hurrá. Akkor megyek, mert ebből bizony akár alvás is lehet. Nem tudom, h mennyiért ajánlották Nektek az aloét, de ha kiszámolod, h 120db van benne akkor nem drága az ára. 3000 Ft körüli ár. Azt hiszem a többi vitamin sem lehet olcsó. Bár én nem adok még neki semmit, de én tuti, h ezt fogok neki adni. A keresztgyerekeim anno nagyon betegesek voltak amikor még oviba jártak. Akkor kezdtem el ezzel foglalkozni, és Nekünk hála bejött. Bosszantó volt amikor 2 hétig jártak oviba, és 1 hétig otthon voltak betegen. Bizonyára ez a közösség átka. Közben úgy látom, h visszatért Dórikám életereje, és tele van energiával
:wink: 2-3 számmal nagyobb felső? Ez rosszul esett. De szokott Dóri is esni, de a leesést álltalában kivédem. Sajnálom, de para anyuka vagyok, és amikor felmászik az ágyra, már ott vagyok a seggében. Nekem sem volt soha bazi sok tejem, és én is csodálkozom, h eddig kihúztam. Azért nálunk ez a reggeli szopi nem arról szól, h most megreggelizik belőle. Inkább az anya-lánya szoros kapcsolat a jellemző rá.


Hettie!

Holnap is megyek konzultációra, de nem tudom meddig fog tartani. Az jó lenne valami hízóhelyre elmenni :lol: :lol: Hány foga van Artinak összesen?

Edi!

Milyen cerkát veszel Katának? Én is szeretnék venni, de a gyerekek cerkáját ítélve elég hitványak vannak. Nővérem mindig arról panaszkodik, h törik benne a betét. Gyurmázni szoktatok? Mi most kaptunk egy komoly gyurmakészletet, de Dóri még annyira baba ehhez. Ceruzát bizti imádja fogja. Ez a somlói amit én csinálok bébi könnyű. Piskóta, és ráöntök csokipudingot. Ha akartok a piskótára egy pici málnaszörpi, és mazsola. Ugye milyen egyszerű?


Lindus!

Fogacska?

Beusa!

Az a szájpenész olyan, mint a felnőtteknél a szájfertőzés? Bármint az afta?



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Hellóóóóó

De jó amikor ennyit írtok ezt nagyon szeretem jó olvasgatni kicsit...

Ma voltak itt anyukámék a gyerek túlpörgött apával együtt,most alszanak.
Ma apa este megy koncertre úgyhogy garázdálkodni fogunk ki és bekapcsolgatjuk a tv-t és gitározunk (a szent és sérthetetlen gityóval) valamint összefirkálunk dolgokat és tejpépet kenünk a számítógépre...ez a tervem,Réka tuti örülni fog a disznóólnak. :lol:

Timi!
Van egy piacszegmentációs dogám marketingből de a pontos címére nem emlékszem,ha jól tudom,de nem gépelt hanem kézzel írott,meg valami Reklámelemzésem is egy 3Bit reklámról...de anyuméknál van,ha érdekel előkerestetem
vele...

Beusa!
Nekünk azt mondta a doki,hogy szájpenészünk van ( 5 hósan) és elnyomtunk egy üveg Borax - Glicerint,de aztán rájött egy másik doki,hogy a 4 hósan kapott antibiotikumtól volt gombás szájfertőzése és tiszta pelenkával le lehetett dörzsölni a nyálkahártyáról a fehér réteget...kb 2 hét,de egy barátnőm kisfiának volt szájpenésze és egy hónap kb...kitartáááás.

Edi!
Hát igen,akinek a csinos szép kislánya elviseli az előkét...az én kismalacom leszaggatja nagy méltatlankodva, ezért sajnos minden kaja után öltözünk,de van úgy hogy a cicanadrág alatt viselt harisnyát is át kell venni mert ivott a lelkem....viszont én a Vanish-re esküszöm,minden foltot kivett eddig,csak sokat kell használni belőle.
Hát ez a nem eszem csak ha mesekönyv vagy valami flakon vagy ilyesmi van a kezemben ez durva...sajnos elrontottam,most meg örülök,hogy babrál,mert legalább tömöm addig...ámbár mostanában ő eszik egyedül,én már csak rásegítek,ha sokat piszmog és így elhúzódik az evészet nagy nagy dobálással egybekötve,amitől sík ideg vagyok... :evil: persze azt mondják,hogy nem kell elétenni semmit,de akkor meg hogy tanul meg önállóan enni?


True!
Ezt én rontottam el (mondjuk ki más,ha én vagyok vele...) ,de egyszerűen egész nap vele kell foglalkoznom,mert ha nem akkor visít dobál, hisztizik,így meg tök jó...csak én vagyok baromi fáradt...elvan magában is,kb de fél egy órát és délután egy fél órácskát,de annyi,valahogy növelnem kellene az önálló játék idejét,de nem tudom hogy kell...
Na akkor az urad már már megint az enyémre hajaz,szerintem napokat tudna aludni,ha nem kelteném fel,tök mindegy hol van,milyen zaj van vagy egyáltalán de képes 12-14 órákat aludni,ha hagyom...ha nem akkor sincs semmi baja,max ideges,hogy felkeltettem,de engem bosszant ha itthon van és alszik én meg itt pörgök.
Én meg tök lapos vagyok,még középsulis koromban vártam,hogy majd ha gyerekem lesz,na majd akkor...aztán semmi...még tán kisebb is lett :lol:

Riz!képet! képet!cipőset, mindegymilyet! Egyébként szeretem olvasni ha írsz,ezért követelőzök itt...

Na puszi mindenkinek

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Timi
A holnap sajna nem jo, mert holnapra szereztem egy szakácsot, ő fog főzni, husilevest, pörköltet, krumplit, aémát, bakonyit, mexikoi köretet, és fagyit is. 8) Az előzménye az volt hogy nyertem egy zepter terméket és ezt kicserélhettem egy 15 ezer forintosra ha eljöhet hozzánk megfőzni ezeket az edényekben, és kell szereznem 2-3 embert akinek bemutatja, aztán megesszük. :) És képzeljétek olyanok ezek az edények hogy viz, olaj nélkül főz és mindeezeket 1 gázon :!: ugy hogy egymásra pakolja az edényeket, ja és 30 perc alatt kész van.

True
Nekem még jolesik szoptatni, de én sem akarom nagyon kitolni.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


az aémát az alma lenne :oops:

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Jaj lányok, olyan aranyosak vagytok, hogy még mindig hiányoltok, néha bele, bele olvasgatok a topicba, de nem tudom már követni, tényleg. Tanultam, meg karácsonyi ajándékikat rendelgettem a netről, amikor tudtam használni...
HA Botond ébren van, és be van kapcsolva a gép, csak a mesetv.hu mehet.
tényleg ismeritek??? Nagyon jó! Tudom ajánlani!!!

egyébként jól vagyunk, minden rendben. Már az én Fiam is totyog (haláli), nem beszél még, csak egy két szó (a szokásosok) de mindent a tudtunkra hoz. (de ez ismerős gondolom mindenkinek).
Még mindig szopizik (eléggé rá van katanva)
Az éjjelek még mindig húzósak, 3-4 alkalommal felkel. Van, hogy elég a cimu, de hajnalban már cicit kér. Próbálkoztam szopi megvonással, de nem jött be. Úgyanúgy, vagy még gyakrabban felkelt. Úgy néz ki már így marad.
4 foga van, kanállal még nem tud enni, csak a két újjával csipegeti a falatokat, vagy én etetem. A tejtermékeket nagyon szereti (joghurt, sajt, krémtúró, túrórudi, k.pingvin, puding....) meg a levest, a hisikat, kiflit...

Legjobb játéka a szekrényből ki fiókba be, vagy fordítva .... játék. Jó nagy ajtócsapkodásokkal megspékelve.

ma tök jót szánkóztunk! tetszett neki, de főleg a kidíszített házaknál kiabált, úgyhogy gondolom élvezni fogja a karácsonyt.
Még nem tudom mit kap, majd lopok pár ötletet Tőletek :lol: :lol:

még ,hogy ne legyen belőlem elég, teszek fel pár képet, aztán dugulok. És megpróbálok kicsit gyakrabban jönni. :oops:

ja, Linda imádom a baklavát!! Összefutott a nyál a számban, amikor olvastalak!

Jó éjt mindenkinek! BEA

Kép Kép

Kép Kép

Kép

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!


Beuka!


De jó, h jöttél :lol: :lol: Gyere gyakrabban ha tudsz. Ezért jó ez a babanet, mert ismertem a pici képeket Botiról, és lám-lám nagyfiú lett a pici fiúból. :roll: És ez olyan csodálatos dolog. Dóri tegnap mondta, h mama-apa. De nekem többet nem mond. Ja! Meg azt, h anya. De mindenkinek mondja azt is. De Dóri egész nap baba nyelven beszél. Dórinál is van szopi, de nem sok. Csak reggel amikor összebújunk az ágyamba. Szánkó? Dóri kapott a nagyszüleitől egy karfásat, és beleültették, és félt benne :( Majd ráérez az ízére :wink:


Santos!


Ari vagy, de Nekem egésszen pontosan marketingterv, és egy marketing reklámkampánya kellene. Most az egyik beadandóra lenne ötletem, de olyan nehéz rávenni magam, h írjam is :cry:


Hettie!


Gondolom lesz még rá mód, h talizzunk! :wink:



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Beuka, Boti hatalmasat nőtt, és rengeteget változott!

Olyan irigy vagyok rátok, hogy mennek a gyerekek! :mrgreen:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Na sziasztok!

Mizuj? úgy látszik,mindenki a karácsonyi nagytakarítás lázában ég... Tegnap eszembe jutott, hogy mi mindent csináltam még anno karácsony előtt.... még amikor 1se vagy 1 gyerekem volt.... Na abból most semmi nincs, hiába, nem megy.

Zsuzs: próbáld meg Rékával, hogy valamivel elkezdtek játszani, és egy idő után otthagyod. Kicsit később menj vissza hozzá, és próbáld meg növelni az időtartamokat. Persze ez csak tipp, de Hannával is mindig azt kell csinálni, hogy ötletet kell neki adni, hogy mivel játsszon. És Levi is. Adok neki lufit ütögetni, vagy a SZENT AUTÓSDOBOZT, és akkor egy ideig elvan. Azért csodálkoztam én, hogy amikor msn-ezünk, és felkel Réka, akkor hanyatt-homlok rohansz:))) Nálunk Levi ha felkel, sokszor még 40 percet is elvan az ágyában, dünnyög, ide oda fekszik, cumizik...

Timi, az nem drága akkor tényleg annyira, nekem akkor valami mást mondtak, valami zselét vagy mit. Még nem tudom, egyenlőre van Actival, azt adom neki még.
Ceruzából meg kell kérdezni a papírboltost, hogy jó minőséget adjon, mert nagyon sok szr van! A Conté és a Kohi Nor ezek általában jók, gumis a betétjük, és az nem törik. Az ikeás vastag színesceruza is nagyon jó a kicisknek, könnyű megfogni, és jó erősen fog.

Tegnap szánkóztunk és Levi kétszer beborult a hóba, ugyhogy utána már nem akart megmaradni a szánkón :? hiába, Hanna fogta, aztán nem tudta olyan erősen fogni. A kicsikének még a feje is tiszta hó volt:)))

Na megyek, mert mára is be van ütemezve egy-két dolog még, csak kész lett az ebéd, Levi meg még durmolt, de már dumál az ágyában, hallom.

sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Beuka,jajj de jó hogy írtál, végre!!!!Szerintem gyere minnél gyakrabban,nem vagyunk olyan sokan hogy ne tudnád követni az eseményeket :wink: Boti nagyon aranyos!Látom nektek is ugyanolyan a hengeretek,szereti?S látom megy a kukó zabálás is.Szép a lakásotok is,bizti eleged lehet a takarítással,vagy van bejárónőd? :lol: És balkavát, sütöttél már?mert ha nem ,küldöm a receptet :wink:

Santos,szép kis napjaitok vannak :roll: :lol: a mienk is be van osztva,rendesen,tegnap 2x aludt Laura napközben, ma meg nemrég raktam le ,úgyhogy alakulóban van nálunk is minden.
Én is arra voltam kiváncsi hogy mit tudsz mellette csinálni?Olvastam, közben.
Nálunk valamikor totál semmit,máskor meg főzhetek is....
Szerettél tanítani?Az uncsitesóm is angol tanát Pesten,mindig rémségeket mesél a diákokról :shock:
Laura néha kanalazgat egyedül a kajájából,de így nagyon lassú,inkább hamar én szoktam megetetni,A kanalasakat hamar bevágja, a darabossakkal elpiszmog.Laurának műanyag kajfelfogó kis előkéje van,azt nem probáltad?még a tescóban vettem.

Timi,ari lehet Dóri,hogy beszél.Laura csak halandzsázik,de viszont ad puszit az arcomra,meg az apjáéra is,persze ez olyan jó nyálas szájodarakásos puszi, de azért imádjuk :wink:
Szép kis ajándékot kap a férjed,kivácsi vagyok a fényképekre,nem tudod megmutatani?
Laurának zsírkrétája van,szerintem azzal könnyebb először firkálni,még a védőnő ajánlotta.A játszóbölcsiben már gyurmáztunk 1x,de Laurának nem tetszett az állaga és elhajította :lol: nem is igazi gyurma volt hanem az a só-liszt-viz-ecet-vaj alapú.
Fogacska sehol,remélem karira lesz már :(

Beusa,szájpenész :( Nektek milyen egy napotok?Sokat kell Minnával foglalkoznod,vagy Ő egy kis önálló lányka?Laura nagyon igényli a társaságomat, a kézségfejlsztő dolgokat kedveli leginkább,összeszedni pici apró tárgyakat,betenni innét -oda,meg vissza,kupakok leszedése és visszahelyezése,a formák bedobása is nagyon érdelki,kockák egymásra rakása,na meg a kisvakond új nadrágja :lol:
A minap a Pennyben jártam és "Minna" márkájú kefirt vettem,fini volt.

Edi,már láttam a zebrát ,itt Keszthelyen.Remélem Kata szeretni fogja :wink: .Mi úgy döntöttünk nem veszünk most drága ajándékot,mert nem bizti hogy fog vele játszani,később majd legót meg társasjátékot szeretnénk...ami egy vagyon lesz....idén apróbb ,de reméljük örömteli ajándékokat talál a fa alatt :wink:
Tényleg nagyon elfoglalt és fáradt lehetsz ,hogy Kata csak ilyen keveset alszik és még éjjel is kukorékol.Nem sok időd lehet,karira készülődni.Örültem hogy írtál :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Hell Csajok

Most egy gyors válaszolás,aztán megyek főzike...stb

True!
Hát igen...az első gyerek és egyet makkan már megyek is...az van,hogy adok neki ötletet,el is lenne,de ebben a pici lakásban mindig észrevesz és odahozza az összes motyóját,játékdobozát tolja oda vagy a mesekönyveit nyomkodja a lábamhoz és addig kurjongat,amiíg nem játszom vele...
Hűű most megyünk a héten ikeázni,és pont akartam színeseket venni,meg falra rakható plexi táblát amire lehet firkálni táblafilccel.
Linda!
Van ikeás műanyag előkénk nagy zsebbel,kb egyszer volt rajta,elkezte szaggatni magán úgy,hogy megltászott a nyakán...semmiféle előkét nem visel el (olyan mint az anyja,még a garbót sem nagyon bírom :lol: ) Elég hullámzó volt a kedvem melóügyben,valamikor szerettem nagyon,volt,hogy tök kudarc volt az egész napom és úgy éreztem,hogy senki nem tanul itt meg tőlem semmit. De az király,amikor nyelvvizsgáznak vagy ötösre érettségiznek vagy ilyenek...ámbár ez kevés volt,hiszen ez a suli inkább fiúkból és ráadásul a "máshová fel nem vett" fiúkból áll össze,szóval van egy két sztorim nekem is...

na puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok!

Timi Köszönöm a szíves fogadást! Botond is imádja mondani a mamá-t olyan olaszosan mondja mmámmmá szerintem tetszik neki, hogy bizsereg a foga meg a szája :lol:
Anyát még sajnos nem mond :(
Te hogy állsz a sulival? Nekem már csak egy vizsgám van hátra, de lehet, hogy beadandó lesz, mert csak C tantárgy, aztán jöhet a doga, és talán tavasszal a záróvizsga. Már nagyon unom, jó lenne befejezni.

True Szerintem ne legyél irígy a járás miatt, én nagyon szeretném, pl. ha már tudna kanállal enni a fiam...
SZegény LEvi, beborult a hóba. Akkor neki aztán megvolt a felavatás :)

Linda Jöhet a baklava recept, talán még meg is próbálom karácsonyra (sajna apa nem ehet belőre, mert dióérzékeny (ugye jól tudom, hoyg kell az is bele, vagy mogyi men jó???) de majd a családot elkápráztatom :lol: vagy megeszem az egészet én :) :wink:
Jaj nem is említsd a takarítást, nem szeretem takarítani ezt a nagy házat, de néha muszáj. :? :? nincs bejárónőm :lol:
Igen, a hengert nagyon szereti, de mi lebontottuk a sátrat, azt majd nyáron használjuk kinn. Kukót is nagyon szereti :).
Laura be tudja már tenni egyedül a formákat?
Nálunk is úgy van, hogy egszer nyugodtan megfőzök, míg Ő benn játszik, néha néha ránézek, máskor meg folyamatosan ott lóg a lábamon.
MIlyen apróságokat vesztek Neki? Mi vettün kegy építőkockakészletet (a legnagyobb méretűt), meg veszek neki könyveket az alexandrába vannak ilyen kihuzogatós, forgatós könyvek azokkal úgy szeret bíbelődni.
Akkor jól értem, hogy Laura most kezd ráálni az 1×-i alvásra?

na megyek, apa mellé.
jó éjt! Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!


True!

Ne irigykedjél :lol: :lol: , hiszen Levi meg beszél :lol: :lol: Éppen furcsa csend volt, és Dóri kipakolta a szekrényét. Ez miért olyan érdekes dolog Nekik? Sőt! Imádna a kukájában bogarászni. Valóban akkor Neked valami mást ajánlhattak, mert zselé csak külsőleg van. Van gél ami belsőleg. Amit én ajánlottam az pici állatfigurás vitamin.


Linda!

Ma megyek a képekért, de nem cd-n kértem, mert úgy 1 db 1500ft lenne. Így 600 ft lett egy kép, és amikor szeretnék belőle előhivatni akkor már csak 200 ft. Képzeld Dórinak tegnap mondtam, h simogassa meg az apukája arcát. Na gondolhatod! Miki teljes extázisba esett amikor megsimogatta a lánya. Azzal a pici puha tenyerével :lol: Én is olvadok ilyenkor.


Santos!


Tudom milyen a sulis kudarc illetve a siker. Nővérem angol tanár, és ofő egy fiú szakközépben. Botrány amiket mesél. Nem lehet egyszerűen sikered amikor a sok hülye lehúz. Nem tanulnak, de közben neked meg bizonyítani kell, h ne legyen félévkor, évvégén bukás, mert akkor azt hiszik te nem adod le az anyagot. Illetve rosszul adod le. Nálunk most kezdődik a hiszti :cry: MOst jelen pillanatban is van egy ilyen nálunk, mert én szemét nem engedtem, h a popsitörlőt a szájába vegye, és én szemét tisztába tettem. De úgy hallom lenyugodott. Ez kiborító, h ilyen lesz. Nálunk tegnap volt először. Mentünk a 15 hós oltásra, és kifeszítette magát, mert felvettem. Utána letettem, és a földön ordított tovább. Csak azt nem tudja még Dorikám, h rossz emberére talált ebben. Velem ezt bizti nem fogja sokszor eljátszani. Gyakorlatilag vége is a hisztinek. Már a ruháihoz berszél.MOst megint van egy sírás. Lehet ebből alvás lesz.

Beuka!

Csak most kezdtem a 3. ciklust. Első vizsgám a projekt.m volt. Vir neked volt? Mi a beadandó dogád? Írtam privit is, de a lényeget itt megkérdeztem. Most megyek mert Dóri iszonyat hisztis


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

jöttem egy gyors dicsekedésre! Képzeljétek, lesz holnap MŰSZEMPILLÁM :lol: :lol: A múltkor a fodrásznál pont jött a kozmetikus csaj, és rakta fel a csajoknak, baromira jól nézett ki, és megirigyeltem! 10 perc alatt felrakják, és kb. 2 hétig kitart! Nem kell addig szempillát festeni! (Illetve lehet, de az már nagyon prostis :lol: :lol: ) És ráadásul házhoz jön, ide a szomszéd csajhoz, én meg lemegyek, és kész! Majd lefotózom! :wink: Ki hogy áll a karácsonyi készülődéssel? Nálunk elfogyott minden aprósüti, úgyhogy kezdhetek mindent elölről :cry: Na sziasztok...

Látod, Beuka, nem is olyan nehéz bekapcsolódni, 3-4-en írogatunk mostmár csak!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Beuka!
Boti az utolsó előtti képen a felzselézett hajával, és a merengő kék szemeivel...áááááááááá :D
Karácsonyra mi Jazinak egy mágneses rajzolótáblát vettünk, mert nagyon szeret firkálni. Nem egy ökör ára, talán egy ezres körül volt, szerintem jó ajándék, sokáig lehet használni.

Timi!
Hiszti kezelése: csak határozottan!! :wink: Én annak idején a játékbolt előtt a földön hanyatt fekve, a fenekemet a betonhoz verve ájulásig hisztiztem magam..szegény Anyu :oops: :roll: Na, mivel ilyen géneket örökítek, ezért vagyok én nagyon kemény a hisztivel szemben :wink: :D
A fényképeket nem tudod beszkennelni nekünk? Vagy ha lefotózod digitális géppel esetleg? Én nagyon szeretnélek látni benneteket!

True!
De jóóóóóóóóóóóóóóóóóó! Mindenképpen mutasd meg magad nekünk!! A nővéremnek van akkora szempillája, hogy ha kifesti teljesen olyan, mint a műszempilla. Nekem olyan átlagméretű van, viszont a Páromnak szép hosszú. Jazi szerencsére az övét örökölte, visszakunkorodik a vége :D

Karácsonyi készülődés: én még sehogy...csak gyűjtöm a recepteket...ill. megvettük az ajándékokat. Viszont kivirágzott az egyik karácsonyi kaktuszom, megmutatom, olyan széééép:
Kép
Képzeljétek, tegnap lazultunk a Párommal :D Anyu kijött hozzánk vigyázni a gyerekekre, mi meg elmentünk ketten a kivilágított belvárosba sétálni - majd szétfagytunk, de nagyon romantikus volt -, utána pedig beültünk egy hangulatos mediterrán étterembe és cipóban tálalt tűzforró hagymalevest ettünk. Olyan jó volt, talán 7-8 éve nem csináltunk ilyet. Fél 10 körül értünk haza, a gyerkőcöket addigra Anyu lefektette, Jazi nem is hiányolt. Ez volt az első alkalom, hogy más fektette le, de azt hiszem egyre gyakrabban lesz ilyen :wink:

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


True!

Műszempilla? Beszarás :lol: :lol: Mindenféleképpen muti majd magad.Nekem még egy nagyot kell takarítani, és utána jöhet a Jézuska :wink:


Jubi!

De szép virágod van! Biztosan le lehet majd fotóznom, és akkor majd felteszem nektek. Lazultatuk? Ez igen! Ilyet kell csinálni gyakran amikor megtudjátok így oldani. Ezért jó, h már ilyen nagyok a gyerekek. Hisztire visszatérve, nem szeretném magam hagyni, és muszáj keménynek lenni. A héten történt, h volt egy kis cirkusz az öltözésnél, és Miki rászólt. Persze megfagyott egy picit Dóri, és nem tudta hirtelen eldönteni, h most csendbe nézze apját, vagy sírjon. Láttam férjem mindjárt elneveti magát, és megpuszilja. Kértem, h ezt most ne tegye, mert akkor vége az egésznek, és nem vesz majd minket komolyan. Nehezen megtudta állni.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Jöttem egy gyorsra,míg altatom Pistit,aztán ebédelek,mert mellette lehetetlenség! :roll: Felmászik,leránt,kipakol,bepakol,szóvaé zajlik az élet!

True!

Nagytakarítás....ugyan már,örülök,ha a napi takarítgatással végzek,meg a főzéssel! Többire nincs energi! :roll:
Aprósüti...A Fati mézeskalács miatt nyöszörög,még arra se volt időm!
Hogy lesz így bejgli,meg somlói?Nem tudom!
Műszempilla,apám....Tök szexes lehetsz! :lol: Én ma voltam kozmetikusnál,kiszedte a szemöldököm,meg befestette,mert már kezdtem Kiszel Tündére hasonlítani :lol:

Linda!
Én abba is elszédültem,hogy elolvastam mit főzöl!Küldhetnél ebből a menüből! :lol:

Beuka!
De jó,hogy jöttél!
Nagyon szép fiúcska Boti!Gyere mostmár többet!

Én múlt hét pénteken céges karibuliban vloltam,igaz egyedül,de jól éreztem magamat!Habár apa azért hiányzott!
Januárban megyünk kicsit lazulni Hajdúszoboszlóra Wellneselni!

Na megyek,mert farkaséhes vagyok!

Pusz!Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Hellóó

Röviden,végre alvás...

True!
Műszempilla mi? Újfent megesz az irígység.....én meg minimum úgy festek mint Körmendi János (a szemöldököm legalább is)

Jubi!
Mit csináltál a kaktuszoddal,hogy ilyen gyönnyörű lett? Az enyéim (2 van) nőnek ugyan,de nem akarnak virágozni,pedig olyan kíváncsi vagyok milyen virágaik lesznek - karácsonykor kéne nekik...de még kis bimbókezdeményt sem látok-

Timi!
Képzeld,volt hiszti a boltban,lementünk babakocsi nélkül és megszerzett a kosárban ülve egy csomag babérlevelet,annyira ordított amikor elvettem,hogy szlalomoztam a vevők közt...rosszalló pillantások stb...sőt annyira vergődőtt,hogy majdnem felborult a kosár,de mondjuk a babakocsival már borult fel hasonló hiszti okból kifolyólag...hát megállt a szívem egy pillanatra....

Karácsonyi készülődés:
Déva vára "effekt" sütöttem egyszer végre mézeskalácsot,elfogyott,ablakot pucoltam,de tiszta kosz megint,lemostam és töröltem a polcokat,de porosak,felfényeztem a padlót de sáros lett a babakocsitól...asszem nem csinálok semmit. :lol:
Főzök valamit hétfőn mondjuk töltött kápit és megvárom anyuék sütijét...bejglit majd veszek a boltban,ha még lesz szombaton vagy vasárnap. Apropó előre félek,hogy mekkora nyomulás van most is a boltokban kibírhatatlan...a felhalmozás és az egymás taposása. Elképedtem.

na megyek
puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


bocsi most olvastam vissza magam és gyönyörűt akartam kaktuszügyben írni...

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Azért ne akadjatok fel annyira ezen a műszempillán, nem olyan feltűnő, csak annyi, hogy kicsit hosszabb, és olyan igéző pillantású lesz tőle a szemed... Lehet majd rebegtetni :D :D Amúgy a szemöldököm nekem is katasztrófa, pedig a csaj azt is kiszedné, de azt a fájdalmat egyszerűen nem bírom.... Úgyhoy marad sziasztok megyek mézit sütni

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


sziasztok

Melódi,jó hogy írtál :wink: Az egész család megy pihenni?A sok kaja el van ám osztva egész hétvégére meg az ünnepekre :wink:
Szombaton már töltött káposzta lesz,meg vasárnap is :lol:

Timi,1x Laura apja is jobban rászolt a lányára mint kellett volna és bőgött :( :lol: Ha nem engedsz, akkor megtanulja Dóri hogy így nem érhet el nálad semmit,majd jön a hizelgés később.... :lol:
Laura is néha rákezdi a bömbizést(nem sír csak eröltetei)de nem foglalkozom vele,inkább mondom hogy menj szépen ,keresd meg a labdát...vagy ha nem szólók hozzá,hamar megunja és békénhagy.Ha elveszek valamit tőle amit nem kéne taperásznia,persze legörbül a szája de gyorsan adok mást :wink:
Szerintem is fotózd le a képeket és tedd fel nekünk karira :wink:

Jubi,nekem is van egy karikaktuszom,az előszoba ablakban tartom,nagyon jól érzi magát évente 3x virágzik(most is)nyáron is szokott :roll: :lol: szép a tied is.
Írtam recit és megnéztem a máffinevő Jazit :wink:

Tru,műszempilla,én is kiprobálnám most hogy írtál róla.Lehet kapni a Rossmanban is, az nem ugyanolyan?Vagy az lejön ha fürdesz?Ez nem?Vagy nem mosol szemet? :roll: :lol: :wink:
én holnap vagy holnapután akarom az apró sütiket sütni,nálunk is el fogyott volna.Hétvégén káposzta lesz meg gesztenyéspiskótatekercs(reci a másikba)mert most mindenhol akciós a gesztipüré120ft körülvan,a plusszos szar izű,de a pennys jó.
Kari láz:mindenkinek megvettem mindent,fele be is van csomagolva,süti gyártás holnap.Nagy bevásárlás(kaja,hús)csütörtökön.Takarítás:ma is megvolt.

Santos,és hogy ha egy bazi nagy kendőt kötnél a gyerek elé??? :lol:

Beuka,nálunk áll a sátor,a henger meg néha össze van csukva,hogy jobban elférjünk.Igen, Laura most kezd átállni az egy alvásra,de még sokszor 2x alszik,Ma csak 1x,meg tegnap is.Este 8 tól alszik reggel 8-ig,egy szavam sincs.
Kari ajándék:tili-toli műanyag babakocsira hasónlitó valami 4 kerékkel,amibe lehet pakolni is.Laura imád mindent tolni,széket,párnát,autót,ruhát....
Kap még ő is építőkockát,egy nagy labdát amit szintén imád,meg egy ilyen piramist,tudi amire különböző méretű karikákat kell tenni.
A formákat az én segítségemmel teszi bele a helyére,de az nagyon érdekli.
A baklavá recit is mindjárt leírom a másikba,nyugodtan készísd mogyival vagy mandulával,a recept is felesbe írja,csak nekem dióm volt.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?