Zsu!
Nosztalgiával olvasok a sok-sok várakozásotokról a terhesambulancián.
Ha picit vigasztal én is végigcsináltam mindkét gyerekkel, ráadásul Dorkával volt mikor kb 30 fok volt, egy ventillátor volt kitéve annyi anyukának. (május-junius hónapban) Ja és párszor fél 2ig is vártam, de előfordult egyszer 1/4 3-ig is . Katasztrófa volt, ráadásul nekem a bokáim iszonyatosan vizesedtek. Délutánra már olyan volt hogy alig fértem a cipőmben.
Olik!
Köszi amiket irtál a zenéről. Dorka már muzikálisabbnak tünik, mint a fiunk. Dorka ha zenét hall egyből riszálja a popsiját, figurázik előttünk. Persze lehet ez abból is adódik, hogy ő lány.
Olgi, nagyon jó hogy Zolcsi ilyen kis nyugodt és tudsz mellette pihenni, meg még aludni is. Ez most kell is Neked és a szervezetednek.
Holnapi klinikás napodhoz szoritok, minden rendben legyen és majd számolj is be mi hogy is volt. Hátha nem kellene sokat várnod a popsiddal.
És persze jó lenne ha már elviselhetőbb lenne az időjárás, mint ma.
Aliz!
Ááááá, nagyon égő, de még mindig nem vasaltam. Ma ugyanis mikor elaludt Dorka, apa épp hazajött, én meg összekaptam magam és elmentem a Szuperbe. Bencének a jövő heti ovis karácsonyi ünnepségre hosszú ujju fehér inget venni. Ebben szeretne lenni, és ezt kérte, hogy vegyek, Rövid ujju inge volt , de most hosszút akar. Ám legyen, vettem is neki.
Jaj, ne hülyéskedj, miért néznénk hülyének, mert nem volt fogadott orvosod? Dehogy. Az meg külön jó, hogy így is jó tapasztalataid voltak és nem érezted magad gazdátlan báránykának.Meg ha a szülésznő mellett is biztonságban érzed magad akkor végülis tényleg nem kell fogadni dokit. Sima szülésnél igazán sok munkája amúgy sincs. Csak ha van valami komplikáció, vagy valami extra helyzet akkor jöhet az orvos.
Én ettől függetlenül nem bántam meg hogy volt dokim, látod két császárt tudhatok magam mögött. Lehet másik doki ha beindult volna a szülés akkor is megvárta volna mig elakad a baba és akkor ugyis műtő lett volna a vége. Ráadásul Dorkás terhességem utolsó 2 hetében a dokimat elküldték szabadságra, rám ezzel a frászt hozva. De rendes volt és szabadság alatt bejött (egyébként Nyiregyházáról jár be) és megcsászározott. És szabi alatt még utána 2x is bejött hozzám, míg bent voltunk. Bencével való szülésemkor pedig befektetett a terhespatológiára a várható nagy babasúly miatt (ha beindulna a szülés akkor egyből kéznél legyek, nehogy gond adódjon). Minden reggel ott volt a kórteremben már negyed 8-kor. Később tudtam meg hogy 7kor szokott beérni.
Szülés után is minden nap megnézett bennünket. Szóval nekem pozitív élményeim vannak, szerencsére a dokimmal. Persze én meg neki "hálálkodtam", mivel szülésznővel kapcsolatba sem kerültem.
Védőoltások: hát én még mindig gondolkodom a Pneumo-s oltáson. Gyerkőceim az agyhártyagyulladás és kullancs-agyvelőgyulladás ellenit kapták meg ami nem kötelező oltás. Dokit ma kérdeztem a pneumos-oltásról , azt mondta ő a praxisa során látott már gyerekeket meghalni még diftériában is, ugyhogy ő nem tud egyetlen védőoltást sem ellenezni, inkább ajánlja. Igaz , egy vagy több szuri ez a gyereknek, de ezek már olyan jó oltóanyagok hogy nincs mellékhatásuk. Persze ha van 1-2 ellenpélda azt a média jól felfújja és jön a szülők pánikja.Döntés a mi kezünkben van, de ő ajánlja. És hozzáteszem , egy elismert jó dokink van, csak jókat hallottam róla mindenkitől.
Persze biztos van olyan orvos is aki más véleményen van. Bárányhimlő elleni oltáson Bencénél mire gondolkodhattunk volna addigra már bárányhimlős is lett, szóval megoldódott a probléma. Talán Dorkánál sem fogjuk beadatni, hisz megbirkóztunk vele Bencénél is. Szegénykém szörnyen pöttyös lett, és nagyon vigyázni kellett el ne vakarja. Két heg ma is látható rajta amik az elkaparás eredményei.
Bea!
Mint már irtam ma voltam a Szuperben és már a bejáratnál Te jutottál eszembe. Eladót keresnek. Tudom, hogy nem ez a végzettséged, csak azért is írom most ezt a lehetőséget, mert a múltkor már elkeseredetten irtad hogy lassan már minden mindegy a szexen és ügynökösködésen kivül.
És ez még nem is mlm.
Épp egy barátnőm mondta ma hogy a megyénkben 100 ezer munkát kereső munkanélküli van, de álláslehetőség meg csak 3 ezer. Siralmas az arány szerintem.
Zita baba!
Hogy vagy? Csendes vagy nagyon. Nem vagy gépközelben?
Felfogtad már a csodátokat?
Pussz Mindenkinek!