Új privát üzeneted érkezett!

Hello Lányok!

Sheila és minden rosszkedvű mami, FEL A FEJJEL!!!!! Az én anyósom sem kispályás, de azért még itt nem tartunk, szerencsére!
Gondoljatok a babára, hogy fontos a nyugalom és pihenjetek és ne törődjetek anyóssal meg a frontos pasikkal! Megoldódnak ezek a gondok is majd, biztosan! :) Fel a fejjel csajok! Én jó erőben vagyok, ha ki kell osztani valamelyik anyósnak 1-2 pofont akkor csak szóljatok! :wink:
Amúgy a PIC-es korházról én is ezt gondolom. Amikor a fiamat a Jánosban szültem azt sem tudtam mi az a PIC. Fel sem merült hogy lehet hogy kell gyerekintenzív..........ez csak most nyilalt belém a topik olvasása közben és azóta ezen agyalok. Amúgy azt sem tudom melyik pesti korházban van ilyen PIC. Az első gyerekemnél nem aggódtam semmin, olyan természetese volt minden, most meg aggódom pedig még nem is jött össze a baba........ :(

KépKép
peni
 
 


Sziasztok!

Mi még csak tervezzük a babát, eddig ismerősöktől jókat hallottunk a kórházról.
Tudjátok esetleg, hogy gyermekvállalás előtt milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni?
myreille
 
 


Peni!

Ne aggódj, fő az optimizmus :)
én úgy tudom, hogy a II. Női Klinikán és a SOTE-n van PIC (Fenyőházi mondta)
egyébként itt Győrben (Megyei Oktatókórház) is van, állítólag nagyon felszerelt, az egyik legjobb az országban (Hála Istennek, nekem se volt szerencsém látni a három szülésem alkalmából )
ami rosszat el lehet mondani a gyermekágyas részlegről, annyi jót a PIC-ről, nagyon pici babákat is megmentettek itt, és fel is nőttek szépen :)

de én Telkiben szeretnék szülni, legkorábban két és fél hét múlva... :)

Panda!

Azt hiszem, Te kérdezted az őssejtes-szettet...nekünk is megvan már 3 hete, mi akkor visszük majd magunkkal a H-ba, ha szülni megyünk...remélerm, nem felejtjük itthon :roll: :oops:
a pakkomba nem tudom berakni előre, mert nem fér bele...két táskával megyek :D

képzeljétek, tegnap este elkezdtem a gát olajos masszírozását (orbáncfű olajjal) hát elég furi volt, remélem megszokom...jó lenne most is megúszni a gátmetszést :)

én olyan hülye vagyok, már 3x szültem, de most is azon aggódom, hogy hogyan fog kiférni a baba OTT?? :roll: :oops: :oops:

pedig tapasztaltam már, hogy kifér...

Mona, Judit, Macmam, Ti is ilyen hiper hülyék voltatok szülés előtt??
(nyugtassatok meg, légyszi...)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Hát úgy érzem már, hogy ez a költözködés sohasem ér véget... :evil:
Pedig úgy jönnék többször én is, már egészen kívülállónak érzem magam, mert nincs időm írni... :cry:
Szegénykéim! hogy tudnálak felvidítani benneteket??? :?:

Sheila!
Nagyon sajnálom, ami történt veletek, de nem szabad emiatt most aggódnod! a férjeddel csak rendeződnek előbb-utóbb a dolgok, hiszen most a támogatására van szükséged, nem az eltávolodására, és ezt ő is tudja!

A férjeink anyáit pedig mindíg nagy veszteség éri, amikor "elveszik" tőlük a "tulajdonukat", azaz a fiukat. Főleg egy egy gyerekes anyának nehéz ez, aki ráadásul valószínűleg sohasem bocsátja meg magának, hogy elvetette a többi gyermekét, és mindent az egyetlenjén kompenzál.
Akkor legalább már neki legyen mindenből a legjobb, de persze a legjobb az, ami az anyukájának a legjobb, mert hát ő a felnőtt, a szülő, ő tudja mi kell a gyermekének.
és aztán nem tud kinőni a szülő szerepből, nem tud nagyszülő lenni.
ez is magyarázhatja, hogy úgy viselkedett, amikor Melissa született. leragadt a saját "szüléseinél". :(

Ily módon ő is érthető, de persze ez nem mentség semmire, amit tesz!! :!:

megértem az álláspontodat, és sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Mondanám, hogy ne törődj vele, de valóban nehéz lehet addig, amíg a férjedre ilyen hatással van.

Persze a férjed is érthető, hiszen az édesanyja, és mindenki védelmezi a saját szüleit, és a legnehezebb ilyenkor azt mondani, hogy "most már csak a saját és a családom élete és boldogsága a legfontosabb, és ezért áldozatot kell hoznom, feláldozni esetleg a jó viszonyt a szüleimmel". (ami talán egy idő után magától rendeződne, mert a szülei is csak egyre idősebbek lesznek, és magányosak, és talán ők is tudnak majd kompromisszumot kötni.)

Tudom, hogy így elgondolva egyszerűnek tűnik, de a valóság egészen más. Tudsz erről beszélgetni a férjeddel?
Biztos nem egyszerű, és ehhez bizony partnernek kell lenni, és higgadtnak... és nem a legjobb időpont egy várandósság vége, csak tényleg akkor, ha higgadtan tudtok beszélni, és egy megnyugtató megoldásra juttok mindketten, de ezt ugye nem lehet előre tudni...

Hú, nagyon sok zagyvaságot írtam? :?
Nem tudom, hogy segítettem-e vele, és hogy egyetértesz-e, de most már leírtam! :wink:

Próbálj meg megnyugodni, és tudd, hogy bármit is gondol az anyósod, nem árthat vele neked, mert te egy jó ember vagy, megérdemeltétek ezt a kicsit, aki kitartott a pocakodban, azt szeretné, hogy ti legyetek a szülei, és minden rendben lesz vele!
Próbálj meg beszélni a férjeddel, meg kell, hogy találjátok a közös hangot, ha már ennyi mindenen keresztülmentetek együtt és kitartottatok egymás mellett! :)

Kitartást és megnyugvást kívánok nektek!!! :D

Macmam

Kép
macmam
 
 


Hablaty!

a pasik már csak ilyenek. Nekik azért még jár a kikapcsolódás, bármi is van. :D Férjem is néha belehal a teendőkbe, de azért egy jó kis tenisz még belefér... :lol:

Hipp-hopp eltelik ez az idő, próbáld meg tényleg pihenésként felfogni, olvass egy jó könyvet, vagy kézimunkázz, mindennek megvan az oka, ennek is. Egy gyönyörű babátok lesz cserébe.
Ne érezz lelkiismeretfurdalást, mert neki kell helyetted csinálni a dolgokat, most legalább látja, hogy nincs olyan egyszerű dolgod neked sem! :D

de ettől a pasik csak pasik maradnak! :D

Macmam

Kép
macmam
 
 


Sheila!

Érzékenynek érzékeny voltam ,viszont annak ellenére, hogy előtte még nem szültem, én nagyon magabiztosan álltam a dolgokhoz, és nem paráztam, ilyen vagyok. de azért én is ki tudok ám borulni, ha kell... :D és ha jobban belegondolok, az csak egy bizonyos pasi miatt szokott lenni :wink:

Macmam

Kép
macmam
 
 


Panda Maci!

Mi is magunkkal vittük az őssejtes dobozt, és amint odaértünk, odaadtuk a szülésznőnek, onnantól ő kezelte a dolgot. Nekünk csak akkor jutott eszünkbe, hogy őssejtlevétel is volt, amikor behoztak a szobába egy plüssvizilovat, és egy üdvözlőkártyát a sejtbanktól! :D ezzel igazolták a láda átvételét :D

Macmam

Kép
macmam
 
 


Juditoknak BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Macmam

Kép
macmam
 
 


Mona!

Dani nagyon ügyes baba(szuri) :D , és csodálatosan fejlődik! Büszke is lehetsz magadra!!!
Mi a Brendonban vettünk járókát, de godnolom máshol is lehet ugyanezt a fajtát, nincs köztük sok különbség ( persze árban lehet).

Kutacs: nálunk is néha bejjeb van Anna kutacsa, és előfordult már, hogy szopi után, úgyhogy szomjas nem lehetett. :?: :?:
Ha nem állandó, akkor nem lehet probléma.


Hablaty!
Mellszívó: nekem kézi aventes van, bevált, ha van tejed, tudsz is fejni.
Sógornőm a kézi után gépi aventesre váltott, és neki kényelmesebb,hogy nem kell nyomkodni. Én azt tanultam, hogy a kézi jobb, mert az nyomással is stimulál, hasonlatosabb a szopihoz, míg a gépi csak szív, és arra lassabban is indul be a tej.

Lányok azt tudni kell a mellszívóról, hogy csak akkor fej, ha van mit, és akkor lehet is! :!: Viszont lehet vele plusz tejet csinálni!!!
Nekem volt időszak, Anna 3 hónapos volt, hogy kevesebb volt a tejem, vagy csak neki nem volt elég, mert fejlődési ugrásban volt. Na akkor azt csináltam, hogy minden szopi után RÖGTÖN!!! ( mert akkor még él a tejleadó reflex) kitartóan lefejtem azt a pár cseppet ami maradt, és mivel Anna 2 hónapos korától már nem szopizott éjjel, beiktattam egy fejést este 11kor, és éjjel 3 kor. Hát igen, ehhez fel kellett kelnem, de én szoptatni akartam!!! Annát is többször mellre tettem, és amit éjjel fejtem, azt pedig nekiadtam napközben szopik után.
Fejéssel lehet plusz tejet csinálni, mert a mell azt az ingert kapja, hogy többet termeljen, és meg is teszi.

Lányok!!!!


Sógornőmnek kevés teje volt, és kipróbált egy homeós bogyót: urtica urens.
Nekem is adott egy kis fiolát, hogy próbáljam ki, annyi tejem lesz,hogy csak na.
Este 5, reggel 5 pötty, 6 hónap szoptatás után reggelre megint úgy feszült a mellem, mint az elején :D :D :D

Akinek szüksége van rá, próbálja ki!!!

Macmam

Kép
macmam
 
 


Macmam!

Aranyos vagy, hogy vigasztalni próbálsz...különben máris jobban vagyok, hogy megoszthattam Veletek, köszönöm!!
:) :)

(képzeljétek Melissa olyan rendes csaj ma, tolerálja, hogy sokat ülök ma gép előtt, pedig nem szokott ilyen elnéző lenni :wink:
játszik a műanyag lovaival, közben nézi a Minimaxot)

sajnos anyósommal az a gáz (aztán tényleg abbahagyom a témát) , hogy SOHA nem volt jó anya...a páromnak kukoricát kellett kapálni a telken, mikor a barátai focizni hívták, valóságos terror alatt érte gyerekkorát :roll: :(
később azért kellett eladni a lakását (páromnak) mert anyós kitalálta, hogy bővítik a hétvégi házat, húztak rá egy szintet , és oda kellett a pénz...
szegény párom meg kénytelen volt odaköltözni hozzájuk (27 évesen!!!) nem csoda, hogy barátnője sem volt :roll:

anyós szerintem őt is csak azért szülte meg, hogy legyen aki eltartja, pátyolgatja őket...na de jöttem én, aki nem volt bekalkulálva :lol: :lol: :lol:

az abortuszait meg szinte dicsekedve mesélte anno (párom nem is tudta, hogy lehettek volna tesói) elintézte egy vállrándítással: "ilyen termékeny voltam, és kész!" hát, ledöbbentem.

a Párom azért sokat fejlődött ám mellettem, mi vagyunk a legfontosabbak, és tudja ő a szíve mélyén, hogy milyen gonosz, lelketlen nő az anyja, mert nem úgy volt ám a fiával, hogy jajj de imádom, egyszem gyerekem, mindent megadok neki...

egy utolsó példa: tavaly kitalálta, hogy elkell adni a házat (Sashegyen laktak, Te tudod merre van, nyaraló-hétvégi övezet) baromi nehéz ott bármit is eladni :roll: :roll: , mindezt SZEPTEMBERBEN találta ki, amikor is LEHETETLEN ingatlant eladni, pláne olyat, mint az övék volt... :roll:

de sírt a szája, hogy így meg úgy apósom már nem tud begyújtani a kazánba, két agyvérzésen van túl (vajon ki miatt :?: :idea: )
és még a tél előtt MINDENKÉPP el kell költözni innen...

Párommal akkor gondolkoztunk, hogy kéne venni egy kis lakást a Vízivárosi lakóparkban, mert pár éve vett a párom olcsón néhány telket, (amit jó áron eladott közművesítve ) a pénzt azonban ingatlanvásárlásra kellett költeni az adózás miatt...

szóval, gondoltuk veszünk egy lakást a pénzből, ahova beköltözhetnek az öregek (azért nem az ő nevükön van) és majd Patrik örökölheti a lakást, jó ötletnek tűnt...

nos, feldobtuk a labdát, eljöttek megnézni, kiválasztani a lakást (azért igyekeztünk a legjobbat választani a még szabad lakások közül), lefoglaltuk, de nem volt még annyi pénzünk, hogy kifizessük az egészet, mert még a telkek ára sem volt meg...

erre ez a büdös banya elkezdett pattogni, hogy ő okt. 15-én költözni AKAR, mert már elmondta az apósom rokonainak (mind ott laknak egy kupacon Sashegyen) , hogy ő akkor költözik, és kész :shock: :shock:

na, akkor eldurrant a párom agya, üvöltözött vele a telefonban (úgy örültem!!! :lol: :lol: ) csak sajnos, ritka eset ez...

az eszébe sem jutott a hülyéjének, hogy megkérdezze: miből fizeted ezt ki, kisfiam? nem fog-e hiányozni nektek ez a pénz??
(mert ugye a házuk még nem volt eladva, azt is a párom adta el véres verejték árán, sokkal-sokkal később) hát baromira hiányzott az a pénz...

mikor beköltöztek, mi rohangáltunk a párommal venni ezt azt (bútorok, mosógép, háztartási cuccok stb., igaz, a mosógép kivételével igyekeztünk mindenből a legolcsóbbat :lol: , a mosógépből csak azért nem, nehogy megnyomja a rezsit és neünk kelljen azt is kipótolni) de ez a veszély nem áll fenn, mert alig mos (igénytelen) ha igen, akkor is csak 30 perc-30 fok, mert csak azt ismeri...

szóval futkoztunk, mint pók a falon, de még egy köszönöm se hangzott el a szájából :evil: , (azóta sem)

sőt. elszemtelenedett, mert utána azt akarta, hogy én furikázzam kocsival mindenhova, mert úgyis itthon vagyok (itthon csinálom a cégünk papírmunkáit)

mikor felvilágosítottam, hogy igen, ittho vagyok de dolgozom: "Jaaa" nagyon meglepődött, nem tudom , mit gondolt, azért vagyok, hogy a sofőrjük legyek...na kb. azóta nem találkoztam vele, mert csak felhúznám magam :evil:

de a Párommal még ma kibékülök (előbb hívott aggódó hangon, mert reggel említettem, hogy fájásaim voltak :) )

és többé nem hagyom, hogy a boszorkány feldúlja az életünket :)
AZÉRT SEM :twisted:

MÁS:
nagyon ügyes vagy a tejcivel, a homeós bogyót én is kipróbálom majd :) :) :)

plüssvíziló: alig várom :D :D (főleg, mert akkor már túlleszek mindenen)

tényleg Lányok, kérhetek valakitől telcsiszámot, hogy üzenni tudjak, ha meegszületik Maya?? (priviben is jöhet)

fog kelleni a +++++++++++++energia!!!!

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


megint kihagytam betűket, bocsi siettem, de úgyis értitek :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


jajj, mindig elfelejtem 8aztán dugulok, mielőtt besokallnátok belőlem :lol: )

Hablaty!

neked szeretnék ajánlani egy nagyszerű dolgot: SZOPIPÁRNA, mert tudom, hogy sokat kell feküdnöd... :(

ezen nagyon kényelmesen lehet pihenni, (több variációban), később meg jó lesz szoptatáshoz ill. a babák is imádnak hesszelni rajta :lol:

ha van ilyened, akkor bocsi...

én a 25.hét óta használom, már létezni sem tudok nélküle (nemhogy aludni :lol: )

innen rendeltem: www.szopipárna.hu, nekem a tönkölybúzás van, IMÁDOM!!! (az illatát is :D )

a vonalzód helyett, meg szerintem csinálj másikat, ugyanúgy kell,mint ezt, csak előbb töröld ki a régit...
a mi vonalzóink is le vannak fagyva Nálad??

(nekem 27 nap van hátra (HÚÚÚ) és állítólag már nagy pocakom van :lol: (ki van írva, úúgy vártam már ezt :) )
szerintem viszont ÓRIÁSI :shock:

na lépek :arrow:

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


www.szopipárna.hu

nem tudom, miért lesz rossz a link :roll:

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


megint... :evil: esküszöm, nem én cseszem el...

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sheila!

Az is jó, hogy kibeszélted magad!!! :D

Hajrá békülés és boldogság!!!!!!! :D :D :D

A telcsim: 06/70/570-5745

:)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++.......
:D

Macmam

Kép
macmam
 
 


köszi, elmentettem :) :)

akkor majd írok, ha megyünk szülni :shock:
és ha meglesz a babuci :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!
Most csak villámbekukk:

Boldog Névnapot a Juditoknak! :D

/anyósom is Judit, ezért tudom :D /

Puszi Mindenkinek!
/holnap szerintem vissza tudok olvasni!/

Kép
panda_maci
 
 


Sziasztok!

Megjöttem, szép lettem!
Apa 1* hívott :roll: , Dani akkor aludt el, mikor elmentem, és akkor ébredt mikor megjöttem :lol:
Nekem is van itthon a urtica urens, mikor úgy érzem, hogy kevesebb a tejem, akkor kapkodom, és akkor iszom a laktoherb teát is.
Nekünk is tönkölyös szopipárnánk van, nemrég kezdtük el igazán használni.
Judit, boldog névnapot! Kép

Kép
mona76
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Nekem is volt a fiammal ilyen szopi párnám, igaz nem tönköly töltéssel, hanem ilyen apró kis gyöngy szerű dologgal volt töltve, olyan volt tapintásra mint a hungarocel bogyók :lol: , a brendonban vettem annak idején, én is nagyon szerettem .......most elkezdtem gondokozni, hogy hol lehet, de nem tu dom.........

Tegnap jött meg a nőgyágyasztai szűrésem eredménye a Telkiből. Azt írták, hogy a rákszűrés P2-es és HPV-m van. Felhívtam Fenyőházit hogy ez mit jelent.....azt mondta hogy semmi gáz, fél éve múlva megnézzük újra, hogy mi van a HPV-mel de általában ez kimegy az ember szervezetéből magától. Én bevallom most reggel kezdtem a neten utána olvasgatni ennek a HPV-nek, azt sem tudom mi ez..... :oops: :oops:
Tudjátok mi ez? Volt ilyenje valakinek?
Köszi előre is
Peni

KépKép
peni
 
 


Sziasztok! Csak hímzek-hímzek, már nem is netezek, mégse haladok... :roll:
Myreille: annak idején én is gondolkodtam ezen, de végül nem csináltunk semmit. Viszonylag egészségesen élünk, elég sokat mozgunk, én kicsit jobban odafigyeltem az evésre, és magzatvédő vitamint kezdtem szedni, hogy rendben legyek, mire jön a babó. Pesten van valahol egy családtervező, ahol ingyen csinálnak vizsgálatokat, ha elhatározzátok, hogy babát szeretnétek. Mondjuk egy rákszűrés meg egy vérkép nem árt, de nekem az van minden évben, ezért nem csináltattam külön. Egy dokit mindenképp érdemes felkeresni, és a kórházban úgyis adnak tanácsot.
Az őssejtes cuccot én is magamnál tartanám, mert mi van, ha előbb indul be a szülés? Nem szeretném, de ha mondjuk még nem töltöttem be a 37. hetet, és itthon vagyok, akkor itt kell szülnöm, de emiatt az őssejt-levételről nem szeretnék lecsúszni. Gondolom az nem lenne baj, ha használnánk, erre rá is fogunk kérdezni, mikor szerződést kötünk.
Macmam: köszi a mellszívós tapasztalatokat, jegyzek mindent! :) Homeopata dokihoz járok, már most is szedek valami szlésre felkészítő bogyót, magához a szüléshez is adni fog (tényleg, ezt engedik a Telkiben?), és gondolom a szoptatáshoz is fog ajánlani.
Sheila, olyan drága vagy, hogy így törődsz velem :oops: Van amúgy már, és nekünk is tönkölyös szopipárnánk. Én már rég csak azzal tudok aludni, és most külön egy kicsit is vettünk, a hasam alá :D (a link szerintem az á betű ékezete miatt nem lett jó :wink: )
Peni: azért furcsállom, a HPV-det nem is kezelik? Hajlamosíthat a méhnyakrákra, nem? De lehet, hogy keverem valamivel... :oops: Azt hiszem, Hugomnak is van/volt, majd megkérdezem, neki mit csináltak. De sűrűbben ment dokihoz, és hosszú ideig tartott, arra emlékszem.
Na kihasználom, hogy Párom focizik, rohanok varrni :D
Jaaaaaaaaaaa, még valami! Már két napja jobban fájt a mellem, mint eddig, és tegnap óta néha csöpög belőle tej... :oops: vagy valami olyasmi. Ez már így lesz szülésig? És nem korai még?

Ui: megjavult a vonalzóm!!! Amúgy mindenkié le volt fagyva, de most meg már mindenkié működik :o

Kép
hablaty
 
 


Sziasztok!

Hablaty, volt a tesódnak is? Megkérdeznéd, hogy mit csináltak vele? Hát engem is meglepett a dolog, küldték a leletet és rajta van hogy cytologia eredménye HPV. Fel is hívtam a dokit mondta hogy ez semmiség, nem okozott eddig nekem gondolt hiszen a rákszűrésem teljesen negatív és majd "ránézünk" 6 hónap múlva. MOndjuk én nem vagyok az a fajta aki egy ilyet annyiban hagy, főleg baba várás előtt.......szóval bújtam ma egész nap a netet meg mindent , találtam egy jó írást, arról, hogy megnyílt az első magyar HPV klinika ahol csak ezekkel foglalkznak. Megállapítják,hogy pontosan melyik fajta van az embernek (állítólag 100 féle vírus okozza vagy mi :oops: ) és kezelést is adnak rá, vagy gyógyszerest vagy helyit vagy amire szükség van, és persze ellenőriztetni kell gyakran. Nem várok én egy napot sem nemhogy fél évet..........tök ideg vagyok!!! A végére járok! Csak tudnám honnan a francból van nekem ilyenem??? :twisted:

KépKép
peni
 
 


Sziasztok!!

Hablaty!
Telkiben mindent lehet, amit te szeretnél! Úgyhogy nyugodtan vidd a homeós bogyókat!! :D

Szopipárna:
én a kenguru goldban vettem, finom plüss huzatosat, szintén kis hungarocellszerű golyókkal, és azért találtam jobbnak a Brendonosnál, mert az büdi :shock: volt, és az eleve kifli alakú volt, a kengurus pedig csak egy hosszú kukac, úgy hajlítod, ahogy akarod, ha félbehajtod, középen összehajtod, akkor össze lehet cipzárazni, és úgy a babának lesz tökéletes kuckó :D
+ van hozzá egy lábzsák, amivel együtt pólyaként szolgál.

egy két kép róla:

Így aludt Anna a párnában, imádta:
Kép

Kép

Kép

Kép

és így aludtak a Dédivel együtt:

Kép

Tejcsöpögés:
teljesen természetes, van akinek már a 4ik hónaptól csöpög, van akinek meg egyáltalán nem, és a jele annak, hogy lesz tejecskéd! :D

Macmam

Kép
macmam
 
 


Peni!

Örülök, hogy sikerült rátalálnod erre a szűrőközpontra, ott majd fény derül mindenre, és reméljük, hogy megnyugtatnak! :)
Mindenesetre a rákszűrésed negatív, tehát ez mindenképpen másról szól, nem a méhnyakrákról. Igazad van, én sem vártam volna a helyedben, utánajártam volna a dolognak! :D

Macmam

Kép
macmam
 
 


ja, és a szopipárnát még most is jól tudom használni a szopihoz!!!

Macmam

Kép
macmam
 
 


Sziasztok!

Egy csomót írtam és elszállt az egész, ritka mérges vagyok .... :evil: :evil: :evil:

Köszönöm szépen a névnapi jókívánságokat! :D

A többit azt hiszem majd inkább holnap leírom ismét, most bezuhanok az ágyba ...

Jud

Kép
jud71
 
 


Sziasztok!

Köszi Macmam :) kiderítem mi a gáz..... :wink:

Amit én vettem a brendonban, mondjuk nem most volt hanem 5 éve....az valóban ilyen kifli alakú volt. És ugyanilyen kis bogyós töltetű amit írsz, de,hogy büdi lett volna nem emlékszem........mondjuk tényleg ma volt. Valószínű ha oda jutunk, veszek egy másikat. Tényleg praktikusabbnak tűnik az ami nem kifli alakú mert azt úgy hajtja az ember ahogy kényelmes. Gyönyörű a kislányod ahogy szunyál ebben a párnában. Dédivel is helyesek.......bár ahogy a képet megláttam indultam be a szobátokba a monitoron át, hogy nehogy lepottyanjon a picúr dédike öléből... :) Nagyon szép kislányod van :)
Jóéjt mindenkinek!
Peni

KépKép
peni
 
 


Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.


1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Peni!
a kép elkészülte után mi is inézkedtünk :D , csak azokban az első napokban mindíg kéznél volt a gép, és szinte percenként fényképeztük Annát... :oops:
azért a dédi nagyon boldog volt, hogy ő egyedül vigyázhatott rá :)
aztán volt vele egy-két összezördülés, mert jószándékból butusságokat mondott (pl. megpusziltuk Annát alvás közben, és azt mondta, "ne bántsuk", erre a férjem teljesen kiakadt... :) , és összezörrentek. hiába na, mégiscsak 92 éves a dédink, második gyermekkorát éli :D , de azért örülhetünk, hogy még van nekünk! :D )

Macmam

Kép
macmam
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek ma megjártam a HPV centrumot a Sotén. Egy fiatal dokihoz mentem, nagyon szimpatikus volt, annyi információt mondott erről az egész vírusról, hogy alig tudtam befogadni. Abszolút megnyugtatott, mondta, hogy semmi gáz nincsen, kapok rá gyógyszert és néhány hónap alatt elmúlik. Közben meg kapok egy oltást, méhnyakrák elleni védőoltást, már ki is váltottam a patikában, csak be kell adatnom. (Azt hittem iylen oltást csak fiatal lányoknak adnak, de tévedtem, többféle oltás van, és simán oltják a mi korosztályunkat is. Én is mostanában múltam 18 csakúgy mint ti :lol: ). Persze csináltak még vizsgálatokat, mert ezek eredményétől függ, hogy milyen gyógyszert adnak. Szóval, nagyon megnyugodtam :)
Nálatok mi újság???
Peni

KépKép
peni
 
 


Nagyon sz@r éjszakánk volt, Danus 12,30-ig ordított, aztán pedig 2 óránként. Áttört a drágámnak 1 foga. Homeos bogyónk nem volt itthon, már 3 hete igérgetik a patikában, a mundisal géllel maszirgóztam neki, de állandóan ott volt a nyelve :) . Olyan negró illata volt utána :lol: De szerencsére pár órát megnyúgodott tőle, de most megint kezdődik :roll: Úgy sajnálom, most kicsit elkényeztetjük, sokat van kézben.

Kép
mona76
 
 


Karácsony utánra bejelentkezett a párom unokatesója, és 2.-án megy csak haza . Nagyon nem örültem neki, mert júliusban is elhívtuk, hogy kicsit segítsen, és éppen fordítva volt, teljesen ki kellett szolgálni, kajált, és ment ki napozni még a kávéspoharát is az asztalon hagyta. 3 nap után, már sírtam a fürdőben, mert komolyan cselédnek éreztem magam.
Aztán a párom azt mondta, hogy most nem igy lesz, megmondja neki, hogy érezze magát otthon /na ennek megint nagyon örülök/, nem lesz kiszolgálva, nekem már van kivel foglalkozzak.
Ja és úgy hivatta meg magát, hogy pár dolgot levesz a vállamról amig itt lesz, majd segít. Hát kiváncsi leszek mit fog csinálni, mert most napozni nem tud.
Bocsi, hogy ilyennel úntatlak benneteket :oops:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!
Mona: Sajnálom szegény Danit meg téged is, tudom milyen marha nehéz időszak ez. Majdcsak túllesztek rajta!
Ha jön a párod unokatesója és nem veszi a lapot, hogy segíteni jött, kicsit irányítsd szerintem. MOnd meg neki, hogy mit csináljon, hogy tud segíteni! Úgy látszik magától nem jön rá, hát mond neki!! Hátha így neked is jobb lesz ha nálatok tölt pár napot!

KépKép
peni
 
 


Szia Peni!

Olyan jó, hogy ilyen gyorsan sikerült utánajárnod a dolognak, és így megnyugtattak! :D
de akkor ezek szerint mégiscsak kezeléssel múlik el?!
igen, én is csak most múltam 18 :lol: , mikor lehet vagy érdemes beadatni ezt a védőoltást? te már profi vagy a témában! 8)

Macmam

Kép
macmam
 
 


Mona!


Szegény Danika! hát ezen minden babának túl kell esni :?
Képzeld, nálunk meg Anna lassan 7 hónapos, és még egy fogunk sincs! :shock: Sokszor azt hittem, hogy már mindjárt, mert annyit nyűglődött, és miután bekentük az ínyét, megnyugodott (dentinox-szal). De azóta sincs semmi, talán nálunk nagyon lassú a folyamat. Az biztos, hogy keményedett az ínye, mert szopinál olyan mintha már rágcsizná... ja és mostanában nagyon nyugtalanul alszik. Régen elaludt a cumival, aztán kiesett, ( a cumi :) ) és reggelig aludt nélküle. MOst majdnem ahányszor kiesik, annyiszor vissza kell adni (ettől mosott rongy vagyok reggel, nem szoktam hozzá :roll: ), és sokszor csak szopitól nyugszik meg+a géltől.
azt hiszem a fogzással függhet össze ez a nyűgösség?!

Párod unokatesója:
nem tudom, te észrevetted-e magadon, de én amilyen nyugodt, türelmes volt előtte minden h@lyével, annyira agresszív lettem most, ha a helyzet megkívánja! 8)
Szóval ha jön az unokatesó, majd te is kipróbálhatod magad határozottságban és kiállásban :D

Macmam

Kép
macmam
 
 


macman, hát igen :lol: Régen én is nagyon nyúgodt volta, sőt túl nyúgodt, én nemtudtam veszekedni, vagy kiabálni, inkább mindenkinek nyeltem. De ez megváltozott. Gondolom mert azon vagyunk, hogy a babónak jó legyen. Anyaoroszlánok lettünk. :lol:

Kép
mona76
 
 


Sziaszotk!

Macmam: annyira idegesített a dolog, hogy mindenképpen ki akartam deríteni mi is van valójában. A doki hihetetlenül normális volt, nagyon szimpi és valami piszkosul fiatal :oops: .
Azt mondta, hogy van olyan eset amikor a szervezet legyűri ezt a vírust. Ha éppen erős az immunrendszer, nincsen stressz, és minden nagyon optimális a szervezet meg is bírkozhat ezzel. De az a tuti ha kezelik. A gyógyszer amit adnak az mondjuk egy erős immunerősítő éppen azért hogy a szervezet "kinyírja" a vírust. Az oltás igazából prevenciós célokat szolgál. A HPV-nek mint megtudtam 100 fajtája van, és ezek közül nem mindegyik egyformán veszélyes a rák kialakulásának szempontjából. Ez az oltás (ez amúgy 3 egymást követő oltás) a 2 legveszélyesebbre ad védettséget (azt mondta a doki, hogy a méhnyakrák 70%-át ez a két vírus okozza). Azt mondta hogy megkaphatom a kezelést most is, de akkor pár hónapot várni kéne a terhességgel vagy hordjak ki egy terhességet és utána kezelnek. Azt mondta hogy ami nekem van az nem "komoly dolog" úgyhogy akár ráérünk a terhesség után is foglalkozni vele. De én ezt nem akarom, először ki akarom magam kezeltetni ebből a vírusból és utána,nyugodtan, egészségesen nekivágni egy boldog babavárásnak. NEm akarok végigaggódn i 9hónapot..........4-5 hónapot meg tudunk várni még.......inkább mint hogy aggódjak 9 hónapon át az egyikünknek sem lenne jó, nemigaz?

KépKép
peni
 
 


Peni!

de igen, IGAZAD VAN, én is így tennék...
örülök, hogy ilyen hamar sikerült utánajárnod a dolgoknak, ügyes voltál!!!! :)
ezen a méhnyakrák elleni szurin én is gondolkodtam már :wink:

Mona!

szegény kis Daninak jó korán jön a fogacskája... :wink: :roll:
örülök, hogy azért sikerült szépülni, bár Apa azért nem bírta ki, hogy ne telefonáljon :lol: :roll: férfiak!!!
Párod uncsitesójának meg adj munkát, ha már napozni nem lehet, de talán havat lapátolni... :wink: :lol:

Jud!

azért tessék írni nekünk, irgum-burgum...
Danikád már elmúlt két hónapos :shock:
öregszik a kislegény :wink:
képet láthatunk Róla??

Hablaty!

remélem, most is hímzel :wink:
bocs, hogy osztottam az észt szopipárna ügyben, gondoltam ugyan, hogy bizti van Neked is :oops: :oops:

Macmam!

Anna nagyon cuki a képeken :) :) :)
a Dédis képtől engem is a frász kerülgetett :shock: :lol: , de tök jó, hogy készült egy ilyen, Annának nagyon fog majd tetszeni :) :)

Magunkról: kedden megvolt a második CTG.
Melissa is velünk volt a franciaágyas vajúdóban hancúroztak Apával, meg azzal a nagy plüss kutyával :lol:
Maya meg ezerrel produkálta magát, mert hallotta a hangokat :lol:

mondta is a szülésznő (Gabi volt, aki a múltkor), hogy nagyon aktív ez a gyerek :lol:

utána Fenyőházi megnézett UH-n, Maya szép nagy (2750gr) becsülte (Melissa 2850grammal született), és 94mm a BPD-je...
a streptococcus szűrésem negatív lett, már minden vizsgálatom megvan, ahogy Fenyőházi mondta. már "csak" szülnünk kell :shock:
mondta, hogy még egy hetet húzzak ki, de szerintem több is lesz az :wink:

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Sheila: én is így látom jónak. Várok és nyugodtan leszek boldog kismama nem egy idegroncs. TUdok várni......a doki szerint pár hónap és rendben leszek. :)
Ti hogy vagytok? Maya még a pocakban?

Dani baba hogy bírja a fogzást?
Többiek, hogy vagytok? :)

Üdv
Peni

KépKép
peni
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó sokat írtatok. Alig győztem visszaolvasni.
Mostanság elég zűrösek a napjaink. A fiam lebetegedett kedden, két napja magas láza van, éjszaka óránként keltem, hol a fiamhoz, hol a lányomhoz. Reggelre KO voltam.
Valami vírusos nyavaját szedett össze a fiú az oviban, remélem mi nem leszünk betegek, bár mindenki azt mondja, ha én jól vagyok egészségileg, akkor a picit védi az anyatej. Hát úgy legyen.
Jövőhét hétfőtöl, már csak a gyerekekkel leszek, anyukám négy hét után haza ment, remélem bírni fogom egyedül a strapát. :shock:
Macmam! A dédis kép nagyon szuper, bár egy kicsit aggódtam volna, nehogy leessen a gyermek a dédi öléből.
Sheila! Igen, én is hiperérzékeny voltam a terhesség vége felé, ráadásul én Pulsatilla homeopátiás golyót is szedtem, hogy Toncsika megforduljon. És ez a Pulsatilla még inkább felfokozta az érzékenységemet. Bármitől el tudtam magam bőgni. Aztán a homeós doki mondta, hogy hagyjam inkább abba ezt a szert, mert ez nagyon nem jól van, hogy ennyire hatással van rám a homeopátiás szer. Aztán utána jobb lett a hiperérzékenységem.
Hablaty! Kitartás! Még 78 napod van, hamarosan betöltöd a 29. hetet.
Jó hétvégét: Judit

Judit
">
judit1974
 
 


Peni!

Persze még pocakban... :lol: :lol: :lol:
már sokan kérdezik, hogy : mikor szülök?? :shock: :roll:
hát, a jó ég tudja... :wink:

Maya szerintem még tök jól érzi magát odabent, jobban mint én idekint :lol:

Judit!

Jobbulást a fiacskádnak, és ne aggódj, megbirkózol majd a teendőkkel...a kényszer nagy úr :wink:

Csajok, akik túl a szülésen:

Telkiben is adnak valami babacsomagot?? ( azt a Felicitas-ost, amit az állami H-kban adnak)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!
Peni, nem beszéltem tesómmal, de látom, kezedbe vetted a dolgokat. Most már lehet, én fogok Tőled kérdezni, ha a tesómnak valami nyűgje van még ezzel. És szerintem nagyon jól döntöttél, hogy előbb a kikezelés, és aztán a baba, mert biztos csak idegesítene, ha nem tudnád ezt előbb le.
Macmam, remélem, igazad van, és tényleg azt jelzi, hogy lesz a Manómnak mit ennie! Mi azért vettünk tönkölyös szopipárnát, mert barátnőmnek ilyen hungarocell-es (vagy milyen) van, és azt mondta, nyáron meleg, inkább a tönkölyöset vegyem. Amúgy nagyon jó ötlet rá az a zsák szerűség, ami "megfogja" így a babát, azt hiszem, varrok ilyet az enyémre is.
Mona, remélem a kisfiad már jobban van és nem kínozzák a fogacskák. Hozzászólni nem tudok, de jegyzek mindent, és ha eljön az ideje, majd tudom, hogy ide jöhetek segítséget kérni! Párod unokatesóját pedig csak igazítsd el, most a baba az első!!! Én mondjuk soha életemben nem voltam túl nyugis :oops: a kutyámat is úgy védem, mint egy anyaoroszlán, nem tudom, mi lesz majd a saját gyerekemmel... jaj annak, aki bele próbál magyarázni :lol: (persze itt nem a jószáándékú segítőkről van szó)
Sheila, Te nem "észt osztottál", nagyon jól esett, hogy a nyűgjeimmel foglalkozol és kényelmesebbé akarod tenni a fekvést!! Gondolok Rátok, hogy Maya akkor jöjjön, mikor Ti szeretnétek :)
Én most nagyon mélyrepülök, ma sikerült a napot szinte végigbőgnöm. Ráadásul észrevettem, hogy ha csak olyanokra gondolok, amik felzaklatnak, rögtön keményedik a hasam, tuti pszichés ez a dolog... :? 2 napja nem hímeztem, csak bámulom a tv-t és jól sajnálom magam :oops: Ráadásul egy más fórumon, ahova írogatok, túl problémás vagyok a sok egészséges között, ahova bepróbálkoztam (koraszülöttes-pár tanácsért), oda meg túl egészséges... így aztán úgy döntöttem, erőt veszek magamon, és leírom Nektek, hátha nem utáltok érte nagyon... :oops: Tegnapelőtt lementem a kutyámmal esti pisiltetésre, csak pár perc volt, nem több, mint amennyit menni kell a kocsiig, ami utat megteszek akkor is, ha dokihoz megyünk, és annyira keményedett a hasam :cry: És igazán úgy éreztem, hogy ez nem lesz jobb, mármint hogy nagy eséllyel feküdnöm kell mostmárvégig... De megpróbálok ezzel kibékülni, és átállítani magam arra, hogy ez van, és végülis már csak 9-10 hét, és kimászom a gödörből... Bocsánat, hogy folyton itt nyavalygok :oops:
Na mindenkinek jó hétvégét, és vigyázzatok magatokra és a babákra!

Kép
hablaty
 
 


Sziasztok!

Sheila: biztos jó nagy a pocakod! Jó, hogy Maya baba nemigyekszik kifelé. AZ enyém is 40. hétre született, időben, volt is akkora mint másik kettő együtt..........mondjuk meg sem tudtam rendesen szülni a kis tököst pont ezért.

Hablaty: ez nem nyavalygás. Neked most ez a fontos, ez foglalkoztat, szerintem ez teljesen normális és természetes, az lenne a fura ha nem foglalkoztatna ennyire. Elhiszem, hogy nagyon nehéz......de talán gondolj arra, hogy a hátralévő időt fél lábon is kibírod és utána annyit mehettek a picúrral csavarogni és sétálni, hogy még vissza fogod sírni ezeket a pihenős napokat :wink: . Nyugi!!! Ne sajnáld magad :) Egészséges fiatal nő vagy aki hamarosan egy csodás babát hoz a világra!!! UGye egyetértünk, hogy ebben semmi sajnálnivaló nincs? :wink: SŐT SŐT SŐT
Szóval csak büszkén és öntudatosan. Tudod mi a cél, miért csinálod és jól csinálod :) Minden nappal közelebb a vége!!!
Szeretsz olvasni? Amikor én nagyon padlón vagyok mindig előveszem Milne Micimackóját, igazi jó kis lélekmelegítő, jó kedv hozó.......próbáld meg, hátha :)

Judit: JObbulást a picúrnak!!!

KépKép
peni
 
 


Hablaty drága!

Ne légy már ilyen kis csacsi :roll:
mit keresel Te egy koraszülöttes topicban?? :shock:
a Te Manód nem lesz korababa, punktum!!! :wink:

és le kell, hogy toljalak a pityergés és a negatív gondolatok miatt is...bizony ezek generálhatják a keményedéseket (és nem a kutyi levitele), muszály lesz kényszerítened Magad arra, hogy távol tartsd Magadtól ezeket a dolgokat, hidd el, menni fog!!!

én is ezt tettem...letisztáztam magamban az "anyósügyet", megbeszéltem magammal, hogy mostantól nem gyűlölöm (persze szeretni se fogom soha :lol: ) és eljutottam a közömbösség szintjére...

persze tudom, hogy előbb-utóbb nem úszom meg a találkozást vele, de egyelőre ezen nem rágom magam :?

most jól érzem magam, nincs bennem már félelem a szüléstől, csak boldogságot érzek, hogy nemsokára meglátom Mayácskát :) :) :)
de nem sürgetem :wink:

egyébként, mikor annyi idős terhes voltam, mint most Te, én is sokat keményedtem, érdekes, most így a szülés küszöbén sokkal kevesebbet :roll:

akkor több Mg-t vettem be, és néha ittam egy-egy deci vörösbort, mikor már nagyon gáz volt a helyzet...

és egyetértek Penivel, ne legyen betegségtudatod, Te EGÉSZSÉGES vagy, de Manó érdekében most pihenned kell...hidd el: SOHA az életben többet nem lesz ilyen "jó sorod" :wink:

ha már Manó mellett várod majd a kistesót, erre már nem lesz lehetőséged...és tényleg gyorsan eltelik az a 9-10 hét, gondolj erre!!

remélem, nem haragszol rám, amiért ezeket leírtam, de úgy sajnálom, hogy emészted Magad :(

Peni!

Igen, egyrészt örülök, hogy jól érzi magát Maya odabent, másrészt aggódom, hogy ha sokáig növeszti még magát, hogy fog kiférni?? :shock:

már most elég nagy (Fenyőházi és a szülésznő is mondta), most lehet kb. akkora, mint Melissa a születésekor (2850 gramm)
azt tudom, hogy Ő lesz az eddigi legnagyobb babám, de azért 4 kilós ne legyen!! :shock: :roll:

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sheila!

NEm ördögöt akarok falra festeni -ahogy mondani szokták- csak egy kis személyes info a fiamról.
Ugye most 4,5 éves szóval a születése már csak egy szép emlék (menet közben nem volt annyira szép). 10 óra vajódás után megcsászároztak mert nem tágultam rendesen és amúgy sem volt rá semmi esély, hogy kifér!

Soma ugyanis 60 cm volt kereken és 4 kiló 65 deka!!!!!!!!!!! Ami totál rejtély mert a férjem is átlagos magas és súlyú és én is.....nem vagyunk óriások. Szülés előtt a dokim azt mondta hogy szerinte olyan 4 kiló 10 deka körül van, aztán amikor meglett összeszaladt a szülészet, hogy úristen milyen "óriás" született. Jó volt emelgetni a "kis" drágát egy friss császárral :oops: . Igaz az édesapám és a férjem is majd 5 kilósan született mint az én kisfiam. Másodikra én is elégedett lennék egy 3 kilós babácskával........hátha kiférne :wink:

KépKép
peni
 
 


Sziasztok!
Lassan, de biztosan fölfelé :lol: Imádlak Benneteket :oops: :)
Köszi Peni és Sheila, és egyáltalán nem haragszom, sőt!! Megpróbálom nem betegnek érezni magam, de olyan hülye tudathasadásos érzés, mert közben aggódom, meg jön a Párom olyanokkal, hogy megyek-e vele bevásárolni :o Mintha lenne választásom! Azt hiszem, teljesen nem fogja föl... vagy nem is tudom :?:
A Micimackót idekészítem :wink: Magnéziumot 2*250 mg-ot szedek, de lehet, kipróbálom a vörösbort is, legalább a kedvem is jó lesz :lol:
Amúgy meg milyen igazágtalan már, hogy nem tudjuk előre kipihenni magunkat? Mert akkor tennék félre tartalékot tavaszra... :D

Kép
hablaty
 
 


Sziasztok!

olyan rossz, mikor napokig nem ír senki :( :(
tudom, én sem...de ezentúl fogok, ígérem...

Peni!

Úristen, Soma ilyen nagy baba volt?? :shock: :shock:
(nekem már egy 3,5 kilós is túl nagy, az enyémek aprókák voltak :wink: )
most fohászkodom, hogy Maya ne legyen több 3200 grammnál még akkor sem, ha valami szerencsétlen véletlen folytán még 2in1 lennénk Szilveszterkor is :roll: (akkor jól kiszúrnánk szegény Apával, mert még egy pohár pezsgőt sem ihatna :? ) ugrásra készen kéne lenni (jövő héttől én már időzített bomba leszek :lol: )

ráadásul van jópár darab 50-es rugi (nagyon szépek) hazamenős cuccba is egy ilyet raktam, lehet, hogy kicsi lesz Mayára?? :shock:
(Melissa jópár hétig hordta őket)

holnap megyek megint CTG-re, Fenyőházi beígért egy méhszájvizitet :? , hát kíváncsi leszek, mert pár napja éjszakánként már nem keményedések, hanem FÁJÁSOK :shock:
vannak...napközben semmi, estefelé + éjjel fájogatok...pedig eddig azért kényelmes volt az oldaltfekvés, és aludni is tudtam, most meg úgy érzem magam, mint a farkas a mesében, akinek köveket raktak a hasába :( ...nem egyszerű mutatvány átgördíteni magunkat egyik oldalról a másikra, pedig megteszem jónéhányszor éjjelente...na, nem nyavalygok tovább, mert végülis ezt akartam, ezért fohászkodtam a vetélések után...

Hablaty!

Örülök, hogy jobb a kedved, csak így tovább :) :) :)
látom már megkezdted a 30. hetet, ez nagyon jóóó!!! :) :)
Párocskádnak mondd meg, hogy cirka 6 hét múlva már felkelhetsz, és akkor vásárolhattok is :wink:

de ne akarja, hogy Manó koraszülött legyen...
Melissa óvodájában volt egy másik kismama, január 25-re volt kiírva, még gondoltam is, hogy szegény, még akkor is pocakot cipel majd, mikor Maya már rég itt lesz...

háát, kb. 3 hete váratlanul megszült, még nem töltötte be a 32. hetet :shock:
a történet szerencsére jól végződött, pici súllyal született ugyan a kisfia, de egészséges, talán Karácsonyra haza is vihetik...

DE: két és fél hétig inkubátorban volt (én idáig azon imádkoztam , hogy ezt sikerüljön megúsznom, hogy úgy lássam a babámat)
és lélegeztetni is kellett, mert éretlen volt még a tüdeje...

de nagyon szívós Manócska, már kiságyban van, elfogadja az anyatejet, de az anyukája mindennap megy hozzá, és van mégegy 5 éves kislánya...háát, őszintén szólva nem irigylem, pedig ma mikor megláttam ( a szülés óta nem találkoztunk) irigykedve néztem, hogy eltűnt a pocakja, aztán jól elszégyelltem magam...hiszen már az én "bálnás" napjaim is meg vannak számlálva, és hogy fog hiányozni :(

tényleg piszokság, hogy pihenésből nem lehet raktározni :evil: ...
bár én már élném is fel javában a "raktárkészletet" :lol:


Csajok, Babázó Anyukák!

Tessék jönni, és bátorítani szegény kismamákat és a leendő kismamát!!!!


www.melissaesmaya.blog.hu

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


nna, mindjárt 17.30, megérkezett az első mai menetrendszerinti fájás...SZUPER!!!

pedig úgy álmodtam meg, hogy majd reggel KELL indulni, nem éjszaka...akkor még Melissától sem tudok elbúcsúzni :(

Mona!

Látom ám, hogy itt vagy a Babaneten...csak ide nem jössz?? :wink:

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


igen sheila, vagyok egy kicsit.
Annyira elvagyok havazva, takarítás, pakolás, vásárlás. Most végeztem az ablakpúcolással :?
Annyira mérges voltam délelőtt, menni akartunk a varrónőhöz a függönyökkel, és minden utca le van sózval, persze a miénk nincs. :x Tiszta jégpálya az egész :x . Persze mikor pénzért házól a polgármester, iskolának, focicsapatnak, polgárőröknek, akkor mindig megtalál minket :x . Hívtam a páromat, mondtam, hogy ezútán egy fillért se merjen neki adni :x
Dani nagyon nyűgi, délelött csak sírt, csak sírt. Akkor volt csend, mikor masszirgóztam a kis ínyét.
Még mindig nem hajlandó megfordúlni, sőt útál hason 2 perc múlva sír :?
Hú, sheila 37.hét... Én 38+5 nél szültem, és a 30. héttől keményedtem naponta 5*-6* :roll: Kép
Ezt a lebigyesztett szájú sírást meg kell mutatnom nektek.

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Mona: Dani nagyon édes baba!!!!!!!!!! Arany kis szivem nagyon nekikeseredett, állati jó fej!!! Nagyon szép :)

Sheila: Nagyon jó, hogy eddig kihúztad pocakosan, mostmár bármikor jöhet Mayácska, minden a legnagyobb rendben, ez azért megnyugtató! Nagyon sajnálom azt az ismerősödet aki a 32. héten szült, nagyon ijesztő lehet, hogy csak így ennyivel hamarabb megindul a szülés. Még az a szerencse, hogy jól végződött a dolog és jól van a picúrka.
Igen az én fiam nagyon nagy volt, képzeld el 35 deka híján 5 kiló :lol: . Én 56-os ruhákat vettem neki mert tudtam, hogy nem lesz pici de sajnos azok nem mentek rá. 60-as mérettel kezdtünk, jó is volt 2 hétig. :lol: Nekem is van egy pár gyönyörűséges vadi új 56-os cuccom.....eltettem a következőnek :) .

Sheila honnan fogjuk tudni ha megérkezik Mayácska? Írsz egy sms-t valakinek? Nehogy lemaradjunk a nagy eseményről!!!!!!!!!!!!!

KépKép
peni
 
 


Istenem, de édes a kis nekikeseredett DaniBaba!!!
úgy megpuszilgatnám :) :) :)

Mona, én is borzasztóan el vagyok havazva, ha ez vigasztal...ráadásul "rámjött" a fészekrakó ösztön, úgyhogy lehet, hogy nincs már túl sok hátra... :roll:

ezzel csak az a baj, hogy ezer dolgot csinálnék (kéne) egyszerre, de sajnos a nagy pocakom és a fáradékonyságom eléggé akadályoz :( :(
húúú Mona, a 38+5 -el én is kiegyeznék :D :D :D
(az jövő péntek lenne (Apa szülinapja :) , csütörtök v. pénteket próbálom Mayával megbeszélni, akkor (ha minden jól megy) Szilveszterre itthon lennénk...álom, édes álom :)

Peni!

Milyen optimista vagy (56-os rugik) :lol:
a második baba /még/ nagyobb szokott lenni...na de nem festem az ördögöt a falra, kívánok Neked egy szép formás 3 kg-os babát :) ( magamnak is)
fogjátok tudni, ha megérkezik a kisasszony, Macmam elküldte a számát, küldök Neki sms-t, és beírja ide a "híreket" :wink:

www.melissaesmaya.blog.hu

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?