Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Bocs a bepofátlankodásért, de mint tapasztalt és összeszokott csapat, kérnék tőletek segítséget.
Nem drámai a helyzet, de szar. Terhes vagyok, fiatalka (10hetes) és az utóbbi napokban egyre gyakrabban szédülök.
Itt senyvedek a munkahelyemen, ettem, nem vagyok álmos, nem vagyok hányós, csak helyes kis csillagokat látok (tudom, ne nézzem), meg elbizonytalanodva emelkedem fel hol a székemről, hol a toalettülőkéről. Kávénak a szagát se tudom elviselni, édes löttyök boá.
Mit csináltatok ilyenkor??
Előre is köszi
Judit
u.i.: puszi Kangi neked külön, Balázs fel akar este köszönteni képzeld!! (biztos ezért kellett lemondanod az estét .. Kép )
holophernes
 
 


Sziasztok!

Kangi
Ja, Hemingway Kép
tegnapi biliárd KépKép Apacukával beszéltetek?

Maci_2
elveszett képek Kép
nőgyogyi órabérén az én férjem is ki van akadva

Gombóc
kontroll Kép

Orsoly
gratula a fogacskához + 7 hóhoz Kép

Árkádosok
lécci írjátok le milyen színű a babakocsitok, nehogy egy gyanútlanul játszó másik anyukához menjek oda a játszótéren Kép - már ha ott talizunk
az enyém egyébként sötétkét nagy sárga négyzethálókkal (így leírva morbid, de jól néz ki Kép )

Andi
psandi
 
 


Judit

én szédülést nem éreztem, inkább néha légszomjat. Friss levegő nem javítana a dolgon?

Andi
psandi
 
 

 
 

Sziasztok!

Megkaptuk az oltást. Lőrinc hős volt, csak a másodiknál sírt fel, de gyorsan abba is hagyta. Most alszik. Voltunk a munkahelyemen is, meg a vásárcsarnokban vásárolni, jó volt kimozdulni.
Lőrinc négy hónaposan 69 cm és 7100 gr.

Andi! Nekem azt mondta az orvos, hogy két-három óra múlva adjam a kúpot. Viszont: ugyanabban a szobában, ugyanazon időben a védőnő (ő asszisztál ilyenkor) másfél órát mondott. Legalább egyeztethetnének, hogy mikor együtt vannak, ugyanazt mondják. Mindegy, gyerek alszik, mióta hazajöttünk és evett, fel nem ébresztem. Jó álmos, mert ma nem 10-ig aludtunk. Kép Viszont éjjel felkelt, még sötét volt. De rossz volt.Kép Valószínűleg túlöltöztettem. Súlyára való tekintettel 3/4 kúpot kell adni. Lőrincnek a három hós oltás után másnap már csak egy pici hőemelkedése volt. Amúgy jókedvű volt.

Manó2! Írta már valaki a talit? Mindig elfelejtettem: aug. 4. 15.00. (Látom már tudod.) Remélem, nektek is jó.

Orsoly! Fogacskához, hét hónaphoz gratula!

Csucsuka! Jól megzavartál ezzel a Kangi aláírással! Kép

Zsombi! Hurrá Zsombi-lábi!!!!!!!!!!!!!!

Kangi! Szép pár lehettettek szőkecimbivel.Kép Viszont téged megnéztelek volna kontyosan magassarkúsan. Ajtónk mindig nyitva áll előttetek. A múltkor, mikor majdnem eljöttetetek értünk, rákészültem, hogy most már meggyöntöszölöm egy kicsit Julcsit. Erre elmaradt. De már bepótolnám. Mindig csak messziről csodáltam. Mi szombaton megyünk végül a Szigetre. Lehet vasárnap is, kaptunk jegyet munkahelyről, majd meglátom, szombaton.

Ildi! Az Árkád hátsó bejáratánál, ahol a parkolójába mész be, van külső parkoló is. Gyertek! Anikó meg majdcsak visszaáll az éjszakai alvásra.

Maci! Mail megy.

Mókuska! Fürdetőt nyomd egy kis tálka vízbe, és tedd be a mikróba, míg felolvad. Így öntsd a kádba.

Franyó! Kutya gyerekorvosok! Hát nem felbosszantották szegény Franyót?! Kép (Így hívják a mi dokinéninket isKép) Babakocsit én lefelé utálom vinni, mindig félek, hogy nem bírom rendesen megállítani. Ahogy én is felérek, és stabilan megtaláltuk a helyünket - én és a kocsi - már o.k. Addig elég félelmetes.

Pocóka! Én utáltam a hordozóban tartani, úgy éreztem, összecsuklik a gerince.

Azur! Már teljesen jól vagyok. Csodálkozva olvasta a nyakizmos sztorit. Mikor Lőrinc két hónapos volt, nekünk is mondta a dokinéni, hogy nem nagyon tartja a fejét, húzzuk ülőtartásba, és nagyon lassan engedjük vissza fekvésbe, hogy tartsa a fejét. Ennyi. Nem különösebben aggódott. Én viszont annál inkább, mert még három hónaposan is csak balra fordította a fejét, bármilyen helyre fektettem, bármit tettem a bal oldalára. Ekkor kezdett oldalra fordulni, mindig balra. Bal oldalán aludt. Balra fordult először hasra. Tudott jobbra nézni, fordulni is, csak épp nem nagyon csinálta. Aztán kb. két hete tanult meg rendesen hasra fordulni, most már úgy pördül hasra, mint a gép. Mondanom sem kell: csak és kizárólag JOBBRA. Para elmúlt, fejét is szépen tartja. Szóval Te se parázz nagyon. Csináld a tornát, minden rendben lesz.

Virág! Tomis reklámot én is néha elképzeltem élőben.KépKép Szóval nemsokára futkározhatsz Levi után? Gratula!

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Beu!
Háááát, én annyira nem örülök a futkározásnak Kép. Bár most sem semmi, az egész házat körbejárja négykézláb, szóval nem unatkozom. Rájött,hogy ha a DVD-n benyom egy gombot, akkor egy érdekes, támaszkodásra alkalmas tálca jön ki belőle Kép. Azóta gyakorolná ezt az új tudományt, ha hagynám...

Myssnia!
Ma megyünk a Napfürdő-be. Kíváncsi vagyok mondanak-e jót is vagy csak elkeserítenek, hogy nekünk nincs esélyünk semmire.

Judit!
Lehet, hogy alacsony a vércukrod, nem? Valami szőlőcukrot próbáltál már? Abból van különböző ízesítésű, hátha valamelyiket meg tudod enni Kép. Nekem a keserű szájíz ellen egyetlen cukorka vált be egyébként: epres Campino. Lehet, hogy vércukoremelésre is beválna.

Na puszancs, mennem kell. Gyerkőc persze elaludt, most majd keltegethetem Kép.

Majd jövök még talán. Virág
virga
 
 


Köszi lányok! Egy kis csokit majszolgattam. Sajnos a csillagok pont eltüntek, a bizonytalan érzet nem.
Hamarosan ( röpke 210napKép) csatlakozom hozzátok, addig is mindenkinek kellemes babázást kívánok!
pusz'
Judit
(u.i.:Nagyon irígykedem rátok, látni, és találkozni akarok én is már a kis Tücskömmel!)
holophernes
 
 


Helló mindenki!

Ugy látszik ahány orvos annyi féle variáció a kup adására. Mi egy hete kaptuk a 4 hónapos oltást, mi is 7 kg felett vagyunk és nekünk azt mondta az orvos, hogy ha hazaértünk adjak egy fél kupot.

Beu
Köszi a tippet a fürdetőhöz, este kipróbálom!

Azur
Szerintem ne izgulj, a torna biztos segiteni fog!
Az egyik rokonunk is kisbabákkal foglalkozik, ő azt mondta nekem, hogy mikor tisztába teszem tegyem hasra és addig hagyjam ugy amig nyugodt.
Igy fejlődnek és erősödnek legjobban az izmai. Szerencsére nálunk nem volt ilyen gond.

Judit
Szedsz valamilyen vitamint? Esetleg nem alacsony v. alacsonyabb a vérnyomásod? Nekem terhesség alatt alacsonyabb volt mint szokott és én is szédelegtem időnként.

Olyan jó recepteket irogattok, hogy gondoltam én is leirok egy nagyon gyors és egyszerü kekszes torta receptet.
Csatos tortalap kell hozzá
1 cs. HT keksz
4 pohár tejföl
12 ek. porcukor
2 cs. van. cukor
gyömölcs, tortazselé
A tejfölt és a cukrokat összekeverjük.
A tortalap aljára teszünk egy réteg kekszet, lehet tördelni is, de nem baj ha kisebb hézagok maradnak. A lényeg, hogy csak egy rétegben legyen mert különben az alja nem puhul meg.
Erre teszünk egy adag krémet majd gyümölcsöt.
Aztán megint keksz és igy tovább, a tetejére krém, gyümölcs majd erre a tortazselé kerüljön.
Előző nap v. este jó csinálni, igy teljesen összeáll és a keksz is átpuhul.
Jó étvágyat hozzá!

Mókuska

Kép
Kép
mókuska
 
 


HELP!!!!
ZSombi par perce bemajszolt egy jo nagy darab feher A4-es nyomtatopapirt!!!!
Szerintetek lehet ettol baja? Mit csinaljak?????
Gombóc
gombóc
 
 


Gombóc,
hurráhurrá Zsombiláb!KépKépKép
Papír: szerintem nem lesz gond. De ha nagyon izgulsz, hívd a 333-50-79-et, ez a Heim Pál toxikológiaügyelete, nagyon kedvesek, megmondják, hogy az aktuálisan befalatozott dolog árt ill nem. Engem már hangról ismernekKépKépKép.

Majd jövök mindjárt bővebben isKép.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Zulu, kosziiiiiiiiiiii.....felhivtam, azt mondtak, nem lesz tole baja. KépKép Telcsiszamot hasonlo esetekre elmentettem! Kép
Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!Kép

Ma Állatkertben voltunk. Nem tudom, mi van fiammal, de borzalmasan hisztis és erőszakos mostanábanKép, lassan megőszülök tőle. És közben az egész család burkoltan vagy kevésbé burkoltan hülyének néz, hogy nem adtam oviba a kölket. Na mindegy, ez van.

Kaska,
ó, én már 3 éve betokozódtam a pelenkák mögé, hát mit mondjak... Szingli barátnéim igen meg szoktak lepődni, mikor vezetés közben felsikoltok, hogy pl."odanézz, MEKKORA daru!", meg ilyesmik. Szellemi leépülésem kiteljesedése az volt, mikor azon kaptam magam, hogy falom a magazinokat, ui. normális könyvnek esélyem sincs a végére jutni. Max. novellákat olvasok, vagy ÖrkénytKép. Szóval, lesz ez még így se!KépKépKép

Orsoly,
Mac Bcgje is rettentő ronda volt, aztán elkezdett felszívódni, és most már csak egy lilás folt van a helyén, de nem olyan csomós.

Virga,
TomiKristály, hát rám is érdekesen nézne Apasas, ha így ébresztenémKépKépKép. De azt hiszem, attól is meglepődnék, ha egyszer rajtakapnám, ahogy a gépet pakolja. Pedig egyszer mosott. Amikor kórházban voltam. Szerencsére anyósom még idejében érkezettKép.

Réka,
ne félj, vannak javíthatatlanul jóalvó gyerkőcök isKép! Uncsiöcsink esténként magától(!) szunnyad el, mindenféle anyai döngicse és zümmögés nélkül, majd reggel szintén diszkréten gurgulázik magában, amig a szülők meg nem ébrednek. És másfél éves, szóval nagy visszaesés már nem várhatóKép. Adhatna leckéket a lurkóimnak is...

Azúr,
ne aggódj, ezek a gyógytornászok nagyon profik, és mivel hamar elkezdték kezelni Artúrt, pikkpakk rendbe is fog jönniKépKépKép.
Kedvenc oldal: tegyél nagyon színes, izgalmas cuccokat a kevésbé preferált oldalra.

folyt. köv, fürdetünkKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Elli!
Az Árkádnál a 10 emeletes házaknál ingyér lehet parkolni és akkor minek fizetni. Kép

Na majd még jövök...

Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok,
itt vagyok hosszabban is. Kép

Franyo, teljesen egyetertek a gyogyszeradagolasos elmeleteddel! Kép

Holophernes, en arra tippelek, hogy leesett a vernyomasod. Vagy ha ehgyomorra vetted be a Maternat/Elevitet, attol is lehet ilyen, legalabbis nekem volt hasonlo.

Mokuska, csorog a nyalam...Kép

Beu, Lorinc egy nagy hos! Kép Nem semmi meretei vannak! KépKép

Kangi, mi van Apacukaval? Mar zajlanak az egyezteto targyalasok? Kép

PsAndi, vacsi. Kép Vasarnapra mar tutira nem lesz hatasa az oltasnak. Nekunk max. 2 napos utohatas volt mindig.

Csucsuka, mail megerkezett! Kép Pisi- es kakiorszag kiraly! KépKép

Zulu, meg egyszer koszi a telcsiszamot! Zsombi gyerek kb. 10 mp alatt csocsalt be egy fel tenyernyi papirlapot. Kép Hihetetlen nagy hatasfokkal majszolt a gyerekocom, legkozelebb jobban kell ra figyelnem! Kép

Sziget-tali! Minden batikolt- es batikolasmentes rucis, tetkos- es tetkotlan baba es anyucijuk! Mit szolnatok egy pentek koradelutani Sziget-talihoz? Ahogy elnezem, por nem nagyon lesz....Kép

Pussz,
Gombóc

ui. Ma vidam, egyedultoltott estem lesz, Apaja elment legenybucsu szervezesre (megint). Most uyg engedtem el, hogy probalja meg az Urakat lebeszelni arrol, hogy fejenkent 10eFt-ot kelljen a legenybucsura aldozniuk, mert szvsz ez azert tulzas....Kép
gombóc
 
 


Szegény Lőrinc szenved. Kúpot kapott, szerintem nincs láza, bár még nem mértem. Időnként keservesen süvölt, úgy sajnálom. Kép Azért hál' istennek annyira nem vésdzes, most épp nyugisan játszik.
Sajnos a Julcsival (ma meglátogattak) való kommunikáció idején volt a legsúlyosabb a helyzet, de így is édesek voltak. Edzettek együtt. Teszek fel képeket.

Beu
Kép
Kép
Kép
Kép
beu
 
 


Haliho!

Kup: en 3 hos oltastol kezdve 1 kupot adok Lackonak, a papirra is ez van irvaKép Ja es ahogy kitettuk a labunkat a rendelobol a varoszobaba, benyomtam neki 1 kupot, be is aludt mire hazaertunk, soha nem volt bombicse.

Zulu: megnyugtato, hogy eccer Lacko karjarol is el fog mulni az a ronda sebKép

Hol lehet parkolni ingyer az Arkadnal? Valaki irja mar le pls reszletesen, mert mar nem tudok mit venni az IkeabanKép

orsoly
orsoly
 
 


Köszi a válaszokat hordozó ügyben - akkor autóban hogy vigyem a babát 2 hónapos koráig??? Hordozókendőben nem lehet...

Pocóka
Pocóka
 


Kakukkfű
AlvásKép Sajna Kevin első kölyök, én se tudom, mit tennék...

Csucsuka
Szobatiszta kölyök tök jó! Gratula. Kép

Zulu
Mammutos történet vicces, Kép bár gondolom ott és akkor gáz lehetett...

Azúr
Nyaktorna tuti hatni fog, nyugi. DrukkKép Kevin mindig jobbra néz, ezért éjszakai alvásnál minden szopi után másik oldalra teszem a fejét. (Úgy értem, az ágy másik végébeKép)Nappali alváshoz meg kicsire összehajtott pelust teszek az arca mellé, ha érzi, hogy ott van, nem fordul be annyira. Ez anyu tanácsa, meg az is, hogy a pocakját takarjam be pelusozáskor, akkor nem érzi a a hideget, és nem pisil nyakonKép (Fiús mamák!)

Kangi
Szőkecimbi pólójaKép

Gombóc
Zsombi vizsgálata jó, hogy így alakultKép Viszont a nemtörődöm főnővérKép Olvasó gyerekKép

Judit,
Én is vércukorra tippelnék. Talán szőlőcukor, csokiKép

...
Én nemtom, mi van ma, fél 7-kor kezdtem írni, 7-8ig ordiba, aztán negyedóra hüppögés a karomban, most meg nyugis nézelődés. Mi baja lehetett?

Andi
Nekem sötétkék-világoskék Gracom van, valszeg a hordozóban hagyom Kevint, ha bealszik, akkor az is rá lesz szerelve. Ha nem, akkor kiveszem, az mégis jobb neki. Ja, és most szőkültem ki.

Na, gondolom azóta írtatok, úgyhogy egyelőre ennyi, frissítek...

Pusza

Elli+Nyügikevin
ellimami
 
 


Julcsi+Lőrinc képek szuperek! Lőrinc nem tűnik nyűgösnek, inkább kis vidorKép

Magdi,
köszi, akkor megpróbálom az ingyenestKép

Közben lejárt a mosás is... jó éjt!

pusza
Elli
ellimami
 
 


Csucsuka,
A 4. képen szerintem Urszila Julkája van.
Mekkora képeket lehet feltölteni? Hozzak létre új albumot, vagy mehetnek a többi talis közé?

Réka,
Te voltál piros pólóban a talin?

Kangi,
Védőnő nem jön be.

Gombóc, Csucsuka,
Köszi.

Beu,
Mélt megkaptam, nagyon köszi.
KépekKépKép

Roni holnap kapja a 4 hós oltást. Ez 2 szuri? Hogyhogy?

Maci_2
maci_2
 
 


Szasztok,

A dedet már kétszer elaltattam ,erre megint rákezdett Kép

Franyó,
Nem kaptam mélt. Kép

na megyek, megpróbálom Apára hárítani az altatást.

gömb

..csak még egy utsó kérdés a nagyobb babásokhoz. Mit csináltok a csemetével, amikor állásból hátra zuttyannak? Lili állandóan beveri a kis kobakját. Félek, hogy egyszer agyrázkódást kap.
gombolyu
 
 


Megérkeztem, bár még nem alszanak valami mélyen.

Franyó,
de jó, hogy elmúlt a láz!Kép
Macókám valóban nagyon élvezi a fürdést, és emiatt az öltöztetés egy kínkeserves küzdelem, pedig már mindent megpróbáltam bevetni, volt, hogy én szoptattam, míg Apája pelenkázta, énekeltem, csörgőt ráztam, már csak polinéz táncosnőket nem szerződtettünk a kölök mellé, de nem hatott semmi.
Mindjárt megyek, megcsodálom a fotókatKép.

Mókuska,
temetésKépKépKép.
Átmeneti szopizavar szinte minden gyerkőcnél van, sok minden okozhatja, fogzás, menstruáció(anyáéKép), hirtelen érdeklődő lesz, nem köti le annyira a cici. Anna hosszú heteken át nem értette, hogy ha Ő tekereg összevissza a cicimen, akkor vajon miért nem ömlik a szájába az a fránya tejKép. Aztán belátta, hogy szívni is kell.

Kangi,
Apacukának cuppcupp, az én egyetlenem ma úgy felborzolta az idegeimet, hogy jaj. Hozott nekem virágot (tíz év alatt kábé a 3....A kis sármőr...) a TÁSKÁJÁBAN!!! mert az olyan ciki. Majd valami természetfilm közben felkiáltott, hogy "nahát kicsim, pont olyan a hajad, mint azé a pelikáné!" Mondjuk ez nem szokatlan, valahogy mindig ilyen pasikat fogtam ki, már egész az elejétől, mert apám is nagyon kedveseket tud mondaniKép.
Na de akkor nem lesz ilyen vidám a drága, mikor erre a kis megjegyzésre hivatkozva elvonulok pár órácskára a fodrászhozKép. De nem ám!KépKépKép
Halálpólós haverral jól nézhettetek kiKép!

Orsoly,
én már többször kacérkodtam a gondolattal, hogy lefotózom a 13 kilós csávót a babaülésben, és elküldöm a gyártónak, magyarázatot követelveKép.
5. fog hurrá!KépKépKép
Macnak továbbra sincs egy szál seKép.

Holophernes,
vérnyomid nem alacsony? Mert én attól szédelegtem, ájuldoztam állandóan.

Beu,
szegény LőrincKép. De a fotókon tényleg nagyon vidámak a lurkók!

Na ezt gyorsan elküldöm, mielőtt valamelyik csimota beleordít a nagy csöndbeKép.
(apánk nincs itthon, pelikánügy miatt megálltam, hogy megkérdezzem, hova indul)

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Pocóka! Autóban autósülésben, vagy külön erre a célre kialakított moózesban viheted a babát. Rövis úton kibírja a hordozót, még mindig jobb, mintha nagyot zökkenne egy erős fékezésnél. Még a második lányomnál volt egyszer, hogy őt bekötöttük az ülésbe, de az ülést már nem az autóba. Egy Starsky kanyarnál szépen lezuttyantak az ülésről, de még fel sem sírt! Mert az a vacak szék úgy fogta. Amelyik gyereknek nem bírja a háta, sicher hogy bömböl. Akkor érdemes betenni alá valami lapos párnafélét. A mienkhez van egy erre a célra rendszeresített kb. a4-es lapnyi szivacslap. Tökéletesen korrigál.
Akinek nem alszik éjszaka a babája: fel a fejjel! Sokáig azt hittem, hogy megőrülök a kialvatlanságtól az első gyerekkel, aki csak kb. egyórányi éneklés után volt hajlandó elaludni, aztán meg mindig átmászott az ágyunkba, ránkfeküdst, stb. Most nyolc éves, úgy alszik mint a tök, már évek óta, nem is vettem észre az átmenetet. A másodiknál fogadalmam volt, hogy nem csinálom a cirkuszt elég rendesen elalszik, néha ébred éjszaka, akkor elég megsimogatni. De emlékszem mellette is aludtam a földre letett szivacson. Hármaska pedig négy hónapos (ma kapott dupla oltást). Úgy alszik, ahogy tud. Nappal sincsenek rá tekintettel a lányok. Illetve dehogynem, csak gyerekmódra. Este mese alatt szoptatok, éjszaka egyszer vagy kétszer ébred. Nem vagyok kialvatlan, bár derűs bugyutsaággal szemlélem néha a világot. Remélem ez az oltás nem viseli meg nagyon, a másik kettő borzalmasan letörte. Már most látszik, hogy igazi férfi.
Viszont apja moszt érett vbe a szülői szerepre. Ő fürdeti, ha úgy adódik dajkálja. Nemhiába, idén 47 éves lesz a drága, és ez az ötödik gyereke. Úgyhogy ne adjátok fel a reményt.
Különben is jobb a kiságy mellett virrasztani, mint az üresen álló nagy mellett, mikor fogalmad sincs hol lehet a gyerek, hajnali ötkor. Azt ígérte 11-re hazajön. Hm? Sofka
sofka
 
 


Csucsuka,
Megpróbáltam feltenni egy képet. Sikerült, de a cím (Magdiék kis csapata) és a leírás (Snoopy részlet, Magdiék, Kangi háta, Miszikéék, állnak: Csucsuka, Urszila, Azúr) nem látszik.Kép
Mit rontottam el?

Maci_2
maci_2
 
 


ZsurlóKép
Kösz az ajánlatot, írtam mélt!

Urszila
urszila
 
 


Na, ez nem is viselte meg nagyon. Akkor jött rá a hiszti, mikor Julcsi megjött, szerintem zavarba jött.Kép Mikor sikerült rávennem a szopira, elaludt, aztán minden okés volt. Kifejezetten vidor volt, a "tutira kivittem" felkiáltásomon annyiszor kacagott, ahányszor mondtam. (Mondogattam sűrűn.) Láza sem volt, 37,5 popsiban. A biztonság kedvéért adtam neki egy kúpdarabot, lehet nem is kellett volna. Most már alszik. Apa meg a SzigetenKép

Pocóka!
Szükség törvényt bont. Mi is megjártuk Pápát másfél hónaposan. De ha nem muszály, ne tedd bele.

Orsoly! Parkoló az Árkád mögött, kettő is, ott, ahol bemennél az Árkád parkolóházába. Van egy benzinkút is ott.

Zulu! Lehet pont a polinéz táncosnők hiányoznak! Kép
Tetszik a táskában hozott virág. Az én drágám is "sűrűn" hoz. Nőnapra egyszer, még pedagógus korában hozott egy kis cserepes virágot, nagyon helyes volt. Pár hét múlva agy kollegája, közös barátunk röhögve meséli, hogy jól elhozták a megmaradt nőnapi virágokat a suliból. Hát, volt némi morcoskodás. Részemről persze. Kép És milyen alkalomra kaptad? Csak nincs valami ünneped, ami elkerülte a figyelmemet?
13 kg-os csávó fotója KépKépKép Nagy formában vagy ma! Kép Írjál még, lécci, lécci!

Apropó!
Angi! Boldog névnapot Jucusnak.

Sofka! Elmés ez a befejezés!Kép

Maci! Nem vagyok biztos benne, de a 2 és a 3 hónapos második része külön combiba. Plusz szájába cseppek. Jól írtam, okosabbak?

Gömb? Ezt gyakran csinálja Lili? Vagy csak rossz napja van?

Andi! Új kocsink fotója múltkor felkerült. Zöld macis.

Beu
beu
 
 


Zulu: nem rossz otlet ez a 13 kilos csavo az autosulesbenKép Most elkepzelem lelki szemeim elott, ahogy a 13 kilos, kb 85-90 cm-s gyermekem alul-felul kilog az ulesbolKépKépKép HihiKépKépKép

Beu: orulok, hogy Lorinc jobban vanKép Koszi a parkolot, legkozelebb megkukkolom kozelebbrolKép

Sofka: no igen, nemhiaba mondjak, hogy ha egyszer gyereked szuletik, utana mar mero aggodas az eletedKép

orsoly
orsoly
 
 


Manó, Norka,
Felkeltettétek az érdeklődésemet! Hova vihetnek egy kismanót (hegyet mászni, barlangászni...?)? Nem találom, hol lehet megnézni azt a stramm kiscsajt?

ráérős Maci_2
maci_2
 
 


Beu,
hát én tudnék írni, akár folytatásos regényt is, akkora élményanyagot szolgáltatnak magzataim.(meg a férjecském is, de Őt most hagyjuk, ugyebár)
VidorLőrincKép.

Gömb,
Mac is potyog rendesen, sajnos néha testvéri rásegítésselKép. Buksijuk állítólag igen strapabíró ebben a korban, én ebben szoktam nagyon bízni. Lehet kapni kobakvédőt a MegaToysban, akartam is venni még Malackának, de jól ki lettem röhögve család által.

Apa időközben hazaérkezett, vett nekem körtelevet és csokikát. Hát nem édes? Csak sajnos ma már kivégeztem egy tábla Milkát, úgyhogy nem visz rá a lélek, hogy nekilássak.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Gombóc,
nekem elvileg jó a péntek Szigetelésre. Most is hallom a bulit, de azért ez nem az igazi.
Zsombi jobb hatásfokkal működik, mint egy iratmegsemmisítőKép.
Malacka a nagyikra hozta rá a frászt, mikor egy családi banzáj előtti este elfogyasztott egy fél ív piros merítettpapírt, amitől baja ugyan nem lett, viszont a szája kívül-belül olyan színben pompázott napokig, mintha elfogyasztott volna egy fél oroszlánt vacsira.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Szepjoestet!
Csak beugrottam...

Beu
Orulok,hogy megis minden ok helyes kisfiaddal. Apa Kép De hatha jot tesz neki a tavollet? (Vagy mar megint naiv vagyok? Kép ) Kepek csudajok! (Ez Kanginak is szol... Kép )

Maci2
http://babanet.hu/album/main.php?album=694

Mindenkinek koszonjuk a fius dicsereteket. Na ja, a kek ruha. Hogy ez mert nem jutott eszembe??? Kép

Bocsi,nem volt lelierom visszaolvasni, csak hamar leirom meg,hogy ma nagyon kiakadtam. Felbontottam egy 2 dl.-es Pacific baracklevet (ami babaknak keszult ugyebar) es romlott volt Kép Kép Szavatossaga 04.01.01volt... meg jo,hogy megkostoltam. Nagyon kibuktam, asszem Pacifikit mostanaban nem nagyon veszunk.
Na megyek, mert Apa ugy dontott MOST le kell fekudni Kép

Norka
norkini
 
 


Szaisztok!

Képzeljétek vettünk ma kengurót, jókor, nemsokára kinőjük, de így jártunk, így hétfön megyünk a talira, kengurúba, apu elviszi a babaülést, és értünk jön, majd utána megyünk edzésre.

Ma hordozóval indultam az Árkádba,(kocsival nem mertem 6,86kg+kocsi súllya kb 8-10kk hát az már nekem sok) hát rettentően elfáradtam.
Így mérgembe vettem egy kengurút.
Voltam ma edzésen, jól el vagyok fáradva, olyan izomlázam lesz holnap, hogy na...

Nem tudja valaki, hogy a mekis kajákba mennyi kalória van? Ne nevessetek ki, muszály volt enni valamit ott, mert majd éhen haltam, van is egy kis lelkiismeret furdalásom, mert nem nagyon fért bele a napi kalória adagba.

Jók legyetek

Dorka ma extra nyügi, apja, itt dajkálja, pedig ilyenkor már aludni szokott.
Sajna úgy veszem észre, nem elég vacsira Neki a tejcsi, ez a diétának, és a testmozgásnak köszönhető, most is tápit kellet neki még csinálni, (tegnap is).

Jó éjszakát
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 


Beu,
Nálunk az esti altatás min 1 óra. Csak cicin alszik el. Már felötlött bennem, hogy kéne neki venni egy tehenet, aztán nem lenne gond. Dehát Apája lebeszélt, hogy nem nagyon férne el az ágyban...meg még ugyibár nem ihat tejet, úgyhogy tehénvásár egyenlőre elnapolva Kép

Zulu,
Én is gondoltam fejvédőre...most komolyan, valami jó kis biciklisre Kép Ráadásul nálunk a szőnyeg project épp folyamatban, úgyhogy a parkettán csinálja mindezt. Az meg persze csúszik, ezért ded - amúgy is bizonytalan - lábai szanaszéjjel korcsolyáznak. Szerintem télen mi már a műlyégpályán nyomulunk... Kép

gömb
gombolyu
 
 


Beu,
Köszi az oltásinfót, akkor két zsepit viszek borogatásnak.Kép

Norka,
Kösz a linket. Tényleg bátrak! Kép Vajon kempingben sátoroztak? (Ha nem, akkor cipelték a fürdővizet is?) És még amire nem is gondolunk...

Na, jó éjt!

Maci_2
maci_2
 
 


Manó2,
Diéta Kép A diétától tényleg csökkenhet a tejci, akár el is apadhat Kép
Egyébként a MaCis kajcsiknak én sem tudok ellenállni. Apa nem hajlandó betenni a lábát a Mekdodiba, ezért suttyomba szoktam néha beülni Lilivel *szívunkegykisfrisslevegőt* címszóval Kép
gombolyu
 
 


Manó2!

Dehoyg haragszom!!! Hoyg jut ilyen eszedbe? csak eza háét kicsit húzós volt. Ma még anyukám is megint jóla llekembe mászott ismétKép Majd elmesélem. persze hogy mehetünke gyütt hétfőn a talira. Én is hétfő óta számoloma kalóriákat, én a 61 kg-ot céloztam be egyenlőre. de ma a tesóméknál vétkeztem.

Leszter!

Köszi az érdeklődést, kutyunak állítólag kificamodott az ujja, nem tört el. Tegnap kapott fájdalom csillapító meg gyulladáscsökkentő injekciót, ma így rállát, de most este mintha megint sántított volna. Hát, nem tudom , nem mondták hogy vissza kéne vinni, gondolom pár hét és rendbe jön. de jó kedvű.

Mókuska!

Igen. Az a Porsche a férjem főnökéé volt régen, tavaly vette tőle aki vezette (elég jóban vana két csapat). Az ő autóik a sárgák.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Gömb!

Akkor e a cd cserét lebonyolíthatnánk Meci-ben is, én imádom és Emma isKép Rágja be sültkrumplitKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Gombóc!

Emma meg a popsí krém dobozának egy részét ette meg.: valahogy nem ijedtem meg tőle, pedig amúgy elég parázós vagyok, de beugrott hogy én is mennyi papírt fogyazstottam ovis korombanKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Gömb,
biciklis fejvédő engem is érdekelne, de ilyen picit még nem láttam seholKép. Pedig augusztusban megyünk bringázni, addigra be kellene szereznem valamit a kiscsajnak.
Ez a MegaToysos cucc ez egy párnázott valami, egy pánt megy körbe, és azt hiszem, kettő keresztben.

Maci_2,
jó sok motyó kell egy ilyen kis vadkempingezéshez, az biztos. De szerintem a fürdés is megoldható, ha egy forrás mellé telepszik az ember, mi legalábbis úgy szoktuk régen.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Ok. Megpróbálom megsürgetni Apát a másolásban, és akkor mehetünk dorbézolni.
Emma+sültkrumpli Kép
Ma adtunk Lilinek egész almát, hadd reszelgesse a két darab fogával, persze jó nagy darabot leharapot. Aztán elkezdett öklendezni. Én meg anyatigris módjára, kioperáltam a szájából. De úgy tűnik, mazochista a gyerek, mert utána is reklamált, amikor pépet adtam neki.
Mióta adsz Emmának darabosat?
gombolyu
 
 


Zulu,
Szemben velünk van egy bringabolt, majd rákérdezek, hogy egyáltalán létezik -e.
Ezt a Mega Toys-os cucc leírást nem értem.Hogy hogy keresztben kettő pánt?
gombolyu
 
 


Gömb!

6 hónapos kora óta. De neki már akkor is sok foga volt, most 8 foga vanKép
És ő kikövetelte a darbosat, mert egyszercsak nem volt hajlandó megenni a pépeset. Most már megesi ezt is, azt is.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,
És egyből tudta, hogy a fogaival rágni kell, vagy megtanítottad. Hány foga volt?

gömb
gombolyu
 
 


Gömb,
kösziKép.
Sajnos nem tudom jól leírni. Képzelj el egy fejpántot, ami a bébi homloka körül megy, és ebből merőlegesen 2-3 másik pánt megy, át a feje búbján. Azt hiszem, Bébé Comfort, de nem biztos.
Tehén LilinekKépKépKép.

pusz, jóéjt mindenkinekKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Gömb!

tudta. nem tudom hoyg honna, de ő nagyon könynen átállt a darabos kajcsira. Msot így nem tudom hány foga volt, de majd holnap megszámoloma baba naplóból.
Mi a 8 hónaposoknak való nestlé bébiétellel kezdtük a darbos kajcsizást.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Pocóka
Zsani már két hónapos és a bébihordozóban mindig szeretett lenni (csecseőszűkítővel) szrintem mert körbeöleli és ez biztonságérzetet ad neki. De soha nem hagyta benne ha megérkeztünk, mégha aludt, akor is kiszedtem belőle, mert 1. Tényleg nem tesz a gerincének jót, ha sokáig abban a pózban van, 2. nagyon meleg volt és még az is melegítse, inkább terüljön szét az ágyon Kép

Zulu
Nálunk is hasonló volt a helyzet úgy 1 hónapos koráig, míg pancsizott gond egy szál se, de amit a pelenkázóra ért a feneke már ment is az üvöltés (a szomszédok szerintem azt hitték, hogy vízbe akarom folytani Kép) De nem tudom mi történhetett, mert egyszer csak abbahgyta ezt. Most már csak akkor sír, ha nagyon álmos, vagy éhes, de akkor se úgy mint régen, inkább csak nyöszörög.

Elli
Dagimadár Kevin mekkora már? KépKépKép Mi tegnap megmértük (itthoni konyhamérlegen) 5500g volt a súlya 8 hetesen. Ti hol tartotok? Jók még rá a 62-es bodyk??? KépKépKép

Gombóc
10 mp-es papírevés Kép Rekordokat döntöget. Nagyon eleleven, szerencse, hogy csak sima papír volt (én annak idején az újságot kóstoltam meg és akkor az még tartalmazott ólmot Kép )

Beu, Kangi
Tündériek a gyerkőcök!!! Jól be van borogatva Lőrinc lába. Tényleg ti akkor mind a combijába kapjátok az oltás, mert itt Debrecenben még mindig a fenékbeszúrás a divat. Akkor én azt majd hogy borogatom be??? (egy hét múlva 2 hós oltásunk lesz) Vagy kérhetem, hogy a combját szúrja? Vagy ez nálatok hogy megy? Többiek is HELP!!!

Alvás, nem alvás: Zsaninál ez a front betette a kulcsot. Állandóan aludna!!! Én már félek, hogy valami baja van. Tegnap és tegnapelőtt úgy kellett felkeltenem 11-kor, hogy vacsorázzon és megfürdessük, mert délután 6-kor lementünk sétálni és úgy beájult, hogy nem akart felkelni. De miután megvacsizott és megfürdettük megint beájult és aludt reggel 6-ig. És napközben is nem volt fent 3 óránál többet, minidg bealudt. Ez nem túl sok, vagy csak a front tesz, mert azelőtt egész sokág is fent volt, nézelődött, beszélgetett, most meg elalszik. Vagy unalmas vagyok??? Vagy beteg lenne és csak énnem veszem észre? MEGINT HELP!!! Első gyerekes kezdő anyuka vagyok Kép

Tomi kristály reklám: A férjem reggel amúgy is a gyors felfogásúak közé tartozik, eléggé elcsodálkozna ha így kelteném KépKépKép Szerencsére a párom se mos soha, mert még így hogy mi nők mosunk a családban így is sikerült egy-két balesetett összehozni . Pl bordó törölköző belekeveredett egy világosabb adag színes ruhához és mindent szép püspöklilára fogott, még szerencse, hogy van mosásmentő Kép Na az a törölköző még mindig fog, pedig ázott ecetben, majd hypoban (biztos kevés volt neki, mert még mindig rózsaszínre festi a vizet, na de sebaj a következő alkalomra már beígérte neki az 1 liter hypo 1 liter víz legalább 1 óra ázást Kép)

Mókuska
Igen nálunk is sz*r idő volt egész nap. délután kisütött a nap, gyorsan lementünk sétálni, majd mikor kiértünk megláttuk a felhőt északon Kép nem is mertük elhagyni a ház 100m-es körzetét, és így lent voltunk kemény 20 percet!!! De holnap pótolunk, reggel megyünk a lelkészhez megbeszélni a keresztelést, ha esik, ha fúj (remélem egyik sem)

És rakok fel két képet Zsankáról

Kép

Kép

Nadine + Zsani

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Manó,
KösziKép Akkor a kettővel még egyenlőre inkább nem próbálkozunk.

Na én is tolom a bringát az ágy felé.

Jóccakát,
gömb
gombolyu
 
 


...na még egy gyors.

Nadine,
Valahol azt hallottam, hogy popsiba adott oltás nem annyira fáj. Bár akkor nem értem, miért adják inkább combba.
Nálunk a mosás úgy menne, hogy ha már nem lenne tiszta cucc, akkor Apa fogná magát, és elmenne venni.

na tényleg el...
gömb
gombolyu
 
 


Nadine! nálunk automatikusan a combba megy. Nem tudom miért. Zsanka édi. milyen ügyesen emeli a fejét. És láthatóan lenyűgözi, amit lát. Kép

Beu
beu
 
 


Urszila

viszont mail ment, megkaptad?
Zsurlo
zsurlo76
 
 


Sziasztok!

Leszter,
digitalis merlegetek van? Mert en foleg arrol hallottam, hogy furcsakat tud merni. Nekunk jo oreg taras mechanikus van, en abban jobban megbizom.
Amugy nekem is muszaj volt egy egesz picit mosolyogni, ahogy elneztem Petrat :-)
Parodnak ezerkoszi a kepekert, mar egy csomot elmentettem, csak jojozni kezdett a szemem, meg nagyon akarok irni is :-)))

Mano2,
ne haragudj, nem akarlak demoralizalni, es nem tudom, hogy Ti szopiztok-e: ha igen, akkor legy ovatos a fogyozassal! Tobb helyen olvastam, hogy a kis zsirparnainkban gyulnek ossze mereganyagok, amik a hirtelen fogyassal felszabadulnak, es atmehetnek a tejcibe. Azt irtak, amig szoptatunk, max 2 kilot adjunk le havonta.

Csucsuka,
gratula Dano szobatisztasaghoz, hat az az idealis, ha igy sikerul :-)

Kakukkfu, Zulu,
alvas ugyeben csak egy nagy csomag mely EMPATIAT kuldhetek...
De van remeny: kicsi Viola kezd megtanulni elaludni! :-)))
Miutan lerakom, hosszu ideig rofog, cuppog, szorcsog, es egyeb alvilagi hangokat ad, de NEM SIR :-))) es ez megy akar 40 percig, aztan vagy az alvas, vagy a siras iranyaban billen el. Persze en irigykedve hallgatom a parom egyenletes legzeset, de nem tudok aludni.
Lehet, hogy igazabol en tanulom, hogy mikor kell ot felvenni? :-)))

Virag,
Tomi kristaly reklam :-))) egyszer kiprobalom, ha apaja nehezen kel fel :-) aztan lehet, hogy repulolecket veszek :-)))

Azur,
en azt olvastam, hogy a babak tobbnyire ugy szeretnek fekudni, hogy a jobb arcfeluk van lent. De azt nem irtak, hogy ezzel barmi tennivalo lenne. Anyam mondta, hogy picit feloldalas lehet a buksija, ha mindig ugyanugy alszik, de ez is elmulik.
Vilcsi hasonfekve atforditani tudja a fejet a masik oldalra, rendesen magasra emelni azert meg nem igazan, mondjuk o meg csak 5 hetes. Ja, ha rajtam hasal es ehes, akkor annyira fel tudja emelni, hogy lefejelgesse a mellkasomat. Lehet, hogy Arturral is igy tudnatok "gyakorolni"? :-)
Koszi a megnyugtatast cumizavar ugyben, ma leteszteltuk, hogy tud-e cumibol enni, hat elegge megdobbent, de tudott, es aztan igazi kis bestia modjara vetette ra magat a cicire, ugyhogy mar nem felek :-)))

Franyo,
mindenfele laz HESS-HESS!!! Haromnegyed kup... agyrem :-]
koszi a megnyugtatast, elorelatoan eleg rugalmas rendszert talaltunk ki, csak jo azert, ha legalabb valami halvany elkepzelesunk van rola, hogy nezzen ki egy nap...

Mokuska,
szerintem siman okozhatja a front a szopigondot. Vilcsi is iszonyu ideges tud lenni olyankor, jar keze-laba, mint a szelmalom, es cuppogva nyalogatja a cicit, ra kell segiteni, hogy be tudja kapni. A masik eset, amikor ezt csinalja, ha szopi kozben kakilnia kell. Szeret kozben szopizni, de nagyon kis bena olyankor :-)

Kangi,
kar hogy fenykep nincs Rolad, tuti dogos lehettel :-) mar a talin neztem, hogy nagyon ki vagy nocisodve :-)))
halalfejes polo kiraly :-)
Most ugy nez ki, hogy kimegyunk holnap a koncertre... ha mar a King Crimson kimaradt, pedig ocsem meg haverom mentek, es lett volna jegy olcson :-( Az elozo Patti koncerten voltal?
Most igyekszem szocialis trening cimen tobbet jonni irogatni, de nemsokara muszaj leszek abbafejezni, mert gyufaszallal kellene kitamasztani a szemem... de muszaj edzeni magam, hatha legkozelebb kommunikativabb leszek :-] ezert is kellene menni baratok koze is minel tobbet. Amugy ha van idom athangolni, normalisabb vagyok, csak allati nehez megosztani a figyelmemet a baba meg a kulvilag kozott.

Hat itt a vegem, ajajaj meg le kell maszni a lepcson, fogmosas estebe, remes :-]

Csak jokat!

Kaska
kaska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?