Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

Franciska: mi nagyon ritkán járunk tescoba!:( Neten nem nézted, hátha vhol meg lehet kapni!

mamiblue
 
 


Judit,
a rotának két részlete van. Darabja 17 rongy. :shock: De ha meg elkapja a csöppség, elég rusnya bajt okoz. Szerintem még belefértek az időbe. :roll: Egyébként ez kiszámíthatatlan, úgy látszik, körzete és időszaka váltogatja. A mi doktornőnk azt mondta, hogy tavaly a fél körzete kórházban kötött ki miatta. Szóval a fene tudja, mi a jó. Mi mindenesetre beadattuk, így egy parával kevesebb. :wink:

italoman
 
 


Sziasztok!

Mandala: én tuti a párommal pakoltattam volna össze a játékokat. Bár aztán ha jobban belegondolok, akkor lehet, hogy jobb, ha te pakoltál össze, mert biztos minden a saját dobozába került vissza. Legalábbis magamból kiindulva.

Ma megyünk tanácsadásra, majd délután jelentkezem.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 

 
 

[quote="márkanyuka"]S írta:márkanyukaziasztok!

Mandala: én tuti a párommal pakoltattam volna össze a játékokat. Bár aztán ha jobban belegondolok, akkor lehet, hogy jobb, ha te pakoltál össze, mert biztos minden a saját dobozába került vissza. Legalábbis magamból kiindulva.

Ma megyünk tanácsadásra, majd délután jelentkezem.


Pontosan látod a dolgokat! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!
Voltunk ma mi is tanácsadáson, Eszter megkapta a 4 hós oltást. Picit nyöszörgött, most meg alszik már odakint. Ma folyamatosan ellenőrzöm a hőmérsékletét, múltkor is belázasodott. 6560 g a súlya, jó kis vasgyúró lett :)

Már napok óta nem sütött ki a nap :( kicsit lehangoló ez a félhomály idebent.. Viszont mindjárt itt a napforduló :) ez tartja bennem a lelket.

Sabine, tökjó, hogy voltak a nővéredék. Az én nővérem Svédországban él, még ő sem találkozott Eszterrel, csak skype-on. :( Azért remélem, hamarosan találkozunk élőben is!

Lányok, ti adattok be agyhártyagyulladás elleni oltást? Tudom, hogy a kötelezőben van, de ez egy másik fajta vírusra van, és fizetős persze (nem vág földhöz mondjuk, mert 3000 alatt van és kettőt kell beadatni 1 éves kor alatt). Valaki esetleg adatott be ilyet? A doki nagyon propagálja nálunk.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Ági: igen, ebből az oltásból most kapja Ádám a másodikat. Annak idején a Márk is megkapta, én pedig esélyegyenlőséget akarok, ezért Ádám is megkapja. Igaz a Márk már elmúlt 1 éves, mikor megkapta, ekkor már elég volt 1 vakcina.

Mandala: akkor jól gondoltam!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Mi ez a nagy csend? Sehol senki.

Megjöttünk a tanácsadásról, kicsit csalódtam, mert Ádám 1 hónap alatt csak 150 grammot hízott. Most 6450 gramm és 62 cm. Hosszra is csak 1 cm-t nőtt. De azzal bíztatott a védőnő, hogy most kompenzálódott, hogy a múltkor sokat hízott. 6 hét múlva kell újra tanácsadásra menni, de én azért 3 hét múlva elviszem mérlegelni. Saját megnyugtatásomra is. De az az igazság, hogy elhanyagoltam mostanában a kellő folyadékfogyasztást, elég keveset ittam, de holnaptól megint sokat iszom és elhatároztam, hogy megint fejni fogok, hátha több tej termelődik. Szeretném Ádámot minél tovább szoptatni.

Megvolt az oltás is, mindkét combjába kapott, szegény nagyon sírt, de mikor felvettem egyből abbahagyta. Most alszik a pihiszékben.

Nem is írtam tegnap hogy jártam. Felvittem este a szokásos adag gyümölcsömet (2 narancs és 1 mandarin). Megettem a két narit, következett a mandarin. Egy pici helyen a héja mintha elkezdett volna romlani, de ilyen máskor is volt, gondoltam majd kidobom azt a gerezdet ami felett volt. Nekiálltam bontani és képzeljétek majdnem elájultam, ott ahol rossz volt egy kukac volt benne. Semmitől nem undorodom jobban, mint a kukacoktól! Az összes szőr felállt rajtam. Ki is hajítottam az egészet, most egy darabig nem eszem semmi citrusfélét, az biztos. Már a mandarinban sem bízhat az ember lánya? Fúúúúúújjjjjj! Remélem a ti étvágyatokat nem vettem el!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Hello!

Már készül a konyhabútorunk, holnapra teljesen készen lesz!:)

Ildikó: Olyan hülyén érzem magam! Én hiába mondtam már 2-szer is a dokinőnek, hogy írja ki, mert szeretném ha megkapná Sebi a Rota ellenit, mindig ellkezdi mondani, hogy jajjj szegény gyerek, ne nyúzzuk már evvel is. Meg ő senkinek nem szokta ajánlani sem meg adni sem!!!! De most nem fogom magam hagyni, januárban feliratom, ha meg megint elkezdi mondani, akkor elmegyek egy másik dokihoz és kész! Ugyis a szomszéd városba költözünk!

mennem jkell...

mamiblue
 
 


Márkanyuka, én sárgarépában találkoztam hasonlóval ... sajna a húslevesből ezt nem lehet kihagyni :) de gusztustalan volt. Ádám tényleg biztosan kompenzálta a múltkori csúcsgyarapodást.

Esztinek lehet, hogy mocorognak a kis fogkezdeményei, mostanában kb. 1 hete többször felsír éjszaka, és ami a másik, hogy este nehezebben alszik el. Nálunk ez azt jelenti, hogy kell altatni, eddig letettük, cumizott és kb. 5 perc alatt elszenderedett. Most meg eleve sír, amikor a segge eléri a kiságyat, meg ott kell vele lenni, amíg nem alszik el. Nektek is volt már ilyesmi változás? Remélem, visszaáll a régi rend... Mértem hőmérsékletet délután, hálaIstennek még nem volt hőemelkedése sem. Hátha most nem lázasodik be a Drága...

(tényleg nagy a csend. hol vagytok, Anyucik?)

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Judit, ilyet se hallottam, hogy a doki nem akarja kiírni a (fizetős) oltást...

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Oltás Alex is megkapta,szerencsére minden rendben 7760 gramm 69 cm.
A fogakkal mi is küzdünk,esténként a mély alvás elött sokszor felriad,nappal is nyugtalanabb.
Ma raktam őt külön szobába,mert végre megérkezett a bébiőr.Én úgy sírtam,mikor átvittük az ágyat. :cry: Valahogy olyan volt,mintha már most kezdődne az elszakadás.A férjem kiröhögött és közölte,hogy este visszük vissza.De én erős leszek,mert ez a gyerek érdeke is és persze a mienk is.De akkor is... :cry:

Volt a védőnő,kipanaszkodtam magam,hogy az Alex éjszaka még mindig 2X kel enni.Mondja,adjak sűrű vacsorát.Na,megfogadtam,hogy másnap este tejbepapi lesz,erre nem átalussza az éjszakát?Kis mocsok.Úgy örülök neki.Így összefüggően alszik 8 órát,eszik,majd megint 4-et.Remélem így marad.

Mandala!
A kupi nem semmi!! Tudom,hogy nem vígasztal,de nálunk is ez rendszeres.Ha a férjem vigyáz a gyerekekre,akkor biztos,hogy másnap ciánozhatom a szobát. :wink:
tuza edit
 
 


Sziasztok!

Nekünk hétfőig kell hizni, akkor lesz a következő mérés. A betegség miatt Fanni 3 hete szinte semmit nem hizott. Mi még csak 5680 grammok vagyunk...

A kakiprobléma viszont megoldódni látszik, de lehet hogy csak a gyógyszerek hatására van. kb. másfél hete Fanninak minden nap van kaki, van hogy kétszer is. Ma kapja az utolsó adag gyógyszert este, kiváncsi leszek, hogy lesz-e kaki ezután. Ha nem lesz, akkor csak a gyógyszerek hajtották meg. :(

Mi nem adatunk be külön oltást Fanninak. A mi dokink sem ajánlja egyiket sem....

horvviki
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik, mindenki ma volt oltáson. :) Mi is túléltünk, aránylag enyhe üvöltéssel, pedig mi is két combiba kaptuk. :( Ágnes, az egyik ezek közül agyhártyagyulladás elleni volt (meningococcus). Mi még a pneumococcus ellenit fogjuk beadatni, de csak féléves kora után, akkor eggyel kevesebb döféssel is megússzuk. :roll: Remélem, addig nem lesz semmi baj. A doktornő azt mondta, ne nagyon járjunk vele plázába. Hát, ez amúgy sem nagyon jellemző ránk. :? Amúgy mi is túlléptük a hat kilót. :)

Judit,
azért elég bizarr, hogy az orvos annak ellenére sem hajlandó felírni, hogy kéred. Talán már mégse ő döntse el. :shock: Az ő dolga, ha nem ajánlja, de ha valaki kéri, kutya kötelessége felírni, nem? Egyébként is, mi az, hogy nyúzni a gyereket? A rota aztán pont szájon át megy, legfeljebb fintorog egyet a pici.

Márkanyuka,
lehet, hogy ma nem nyúlok hozzá a tegnap vett mandarinhoz... :shock:

Jut eszembe, valaki írta már, hogy napi két cseppet kell adnia a D-vitaminból. Mona, nem te voltál? Nektek miért is kellett? Ma nekünk is ezt mondta a doktornő, merthogy Zita eleve nagy kutaccsal született, és azt mondta, még mindig elég tág. Megnyugtatott, hogy ez nem baj, de akkor meg minek több D-vitamon? :? Szerintetek ez nem gáz? Sabine, valami ötlet?

italoman
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk. El is felejtettem írni, hogy vasárnap voltunk harangkoncerten (az egyik barátnőm benne van), harangokkal zenélnek a templomban. Nagyon hangulatos és szép volt. Karácsonyi zenéket is játszottak. A baptista imaházban tartották, közben persze mise is volt. Emma másfél óráig nyugodtan üldögélt apukája ölében, és ámultan hallgatta és nézte a műsort. Olyan büszke voltam rá! :D A végén még oda is jöttek, nézegettték, dicsérgették a kisasszonyt! :lol:

Emma kiborít szopi ügyben. Lehet hogy nem mondtam, de mostanában irtó sokat kell pótolni a fagyasztóból vagy ha van, akkor a lefejt tejekkel. Pedig annyira igyekszem, én soha nem hagytam abba a fejést,nem értem, hogy mért nincs elég. Már most kezdtem azt hinni, hogy több van, de nyűgös volt, hoztam a cumisüveget, és bepuszilt még 120-at. Örülök, hogy jó étvágya van, de... szóval értitek, én is sokáig szerettem volna csak szoptatni! Most meg már adtunk neki almalevet, de csak próbaképp. De 5 hós koráig mást nem akarok neki adni.

Horvviki! Hát, képzelem, hogy nyomta befele a pépet... :D De vigyázz vele, mert az nagyon édes, és félő, hogy ezek után az íztelen répa meg hasonlók nem lesznek olyan slágerek. :roll:
Mandala! Hát ez durva! Minden tiszteletem a tiéd! :D
Márkanyuka! Nekem is azt mondta először a védőnő, amikor nem hízott egy kilót, hogy most végre normális a súlygyarapodás. Ha nem nyűgös, akkor ennyi esik neki jól, és kész. Hajrá a fejéssel! Nem sok időt igényel, és azért így csak több lesz. :D
Ja, az előbb ettem mandarint...a többit ezek után meghagyom Sándornak! :D

No, most megyek, de teszek egy képet, hogy Emó mennyire odavan az új játszószőnyegéért. Úgy püföli a Malckát meg a Micimackót! :lol:

Kép

dincuska
 
 
 
 
 
 


Sabine!
Te mégiscsak hozzáértő vagy!
Enikő testhőmérséklete alapból 37-37,2 (popsiban mérve és levonva a fél fokot). A dokink elég laza, nem tudom, hogy nem túlzottan az -e...
Szerinted ki kéne vizsgáltatnom alaposabban? Talán 2 hete vettem észre és nem tudom, hogy azelőtt is magasabb volt-e...
Kicsit azért aggódom.

Mikegirl!
Ma voltatok dokinál, ugye? Mit mondott?

Kép
Kép
pfranciska
 
 


sziasztok!
ejj de rég jártam megint erre :shock:
látom szépen növögetnek a babók :lol:
az én manóm már 7040gamm :D sajna nem tudom hogy kell ide léper felrakni
:oops:

PHPBB kód:
Kép
nóri79
 
 


de ha valakit érdekel,itt megnézheti http://www.babanet.hu/album/index.php?own=1&album=13865

PHPBB kód:
Kép
nóri79
 
 


léper=képet :shock: :oops: :D

PHPBB kód:
Kép
nóri79
 
 


sziasztok!

italoman, igen nekünk is 2 csepp vigantol kell. Azt olvastam, hogy segíti a csontosodást.
Nagyon sz@r éjszakánk volt, Danus 12,30-ig ordított, aztán pedig 2 óránként. Áttört a drágámnak 1 foga. Homeos bogyónk nem volt itthon, már 3 hete igérgetik a patikában, a mundisal géllel maszirgóztam neki, de állandóan ott volt a nyelve :) . Olyan negró illata volt utána :lol: De szerencsére pár órát megnyúgodott tőle, de most megint kezdődik :roll: Úgy sajnálom, most kicsit elkényeztetjük, sokszor kézben van.

Kép
mona76
 
 


Jó reggelt!!

Tegnap nem jöttem, mert főztem, vasaltam és pakoltam valami észveszejtő tempóban, hogy du kettőre minden meglegyen.
Akkor kezdtük a készülődést szopival, mert indultunk az ortopédiára.
Ott persze áldatlan állapotok, be sem fértünk a váróba, a folyosón álltunk, Ati sírt, hogy melege van. Állva, karomon a gyerek, fél kézzel rángatom le róla a ruhát, utána szorongatom azt is, a táskát is, én kabátban 600 fokban, és még próbálok vele is foglalkozni, mert cumin kívül játékot nem vittem. Még jó, hogy a hordozó pántja baromi érdekes :)

Franciska
A doki szerencsére mindent rendben talált. Megnézte a nyakicát, és akkor már megkértem, hogy a csipőjét is, mert múltkor a papírjára ráírták, hogy kontroll 4-5 hós korban javasolt. Annyit mondott, hogy mutogassunk neki a kevésbé kedvelt irányból játékokat, hogy onnan több inger érje. Kérdeztem, hogy nem tenne-e jót, ha egy gyógytornász egy kicsit foglalkozna vele. A válasz: de igen, az mindig jó. Hát beutalót nem adott hozzá. Mindjárt hívom a körzeti dokit, elmesélem, hogy mi volt, és próbálok tőle beutalót szerezni. Ha nem ad, akkor megy önköltséges alapon. Remélem a csaj dolgozik priviben is.

Ja, és Ati tüsszög és köhög ezerrel. Köhögés nappal, éjszaka szerintem nem, vagy nem hallom meg :oops: Sajnos sokszor kel szopizni. És újabban nappal is a cicin alszik, pedig ilyet még pólyás korában sem csinált. :shock:

Mi is eszünk már gyümit - almán, és az alma-őszibarackon vagyunk túl, de szigorúan csak szopi után. És nem előtte, nem helyette. Vetettem is apával néhány üveges gyümis bébiételt, de csak olyanokat, ami per pill nem kapható gyümiből van - nem idény gyümölcs, vagy esetleg csak importált van belőle. Vigyázat csajok, pl Kecskeméti körte + még vmiben van cukor!! Hippesben nincs. Előbbit nem is kapta meg, és kértem apát, hogy erre kifejezetten ügyeljen a vásárlásnál. Amit lehet, persze azt én állítom elő. Ha eltelik a hat hónap, akkor csere lesz. Először a kaja, aztán ha kell, akkor még szopi.

Csajok, fagyasztott valaki már megsütött sütőtököt? Lehet? Mert almát reszelek, de a sütötök sütés azért az más kategórai. Arra gondoltam, hogy megsütöm, és jégkockatartóban lefagyasztom. És az étvágytól és menütől függöen veszegetem elő a kockákat, vagy egészítem ki ezzel-azzal.

Hajhullás
Már én is Varga cseppezek. Valaki azt ajánlotta. Mennyi idő múlva kezdett el hatni? Mondjuk nehéz a fejbőrömbe masszírozni, mert egyelőre szerencsére még van hajam, ráadásul hosszú, de ha így megy tovább, akkor nem lesz :cry: Minden hajmosáskor egy parókányit szedek össze magam után.

Kukac téma - a poén kedvéért
Én annó szőlőt ettem tv nézés közben, és a szemem sarkából láttam, hogy valami mocorog...egy óriási zöld hernyó volt a fürt belsejében. Egy évig nem ettem szőlőt utána.

Párásítás
Valaki kérdezte - bocsánat, nem emlékszem, és lusta vagyok visszakeresni :oops: , hogy mennyit megy a párásító. Hát nekünk az még nincs. Egy-két ruhát - törölközőt és ágyneműt szárítottam a hálóban, és kb 55-56%-os stabil páratartalmat sikerült így elérni.

mikegirl
 
 


én is azt szoktam, hogy törölközőt, vagy valamit a radiátorra terítek, és mindig 55-56%-os a páratartalom. Képzeljétek Daninak nagyon sok haja lett, bár hátúl ahogy forgatja a fejét, egy kis részen nincs semmi, de a feje tetején megsűrűsödött, és olyan selymes :lol:

Karácsony utánra bejelentkezett a párom unokatesója, és 2.-án megy csak haza :x . Nagyon nem örültem neki, mert augusztusban is elhívtuk, hogy kicsit segítsen, és éppen fordítva volt, teljesen ki kellett szolgálni, kajált, és ment ki napozni :x még a kávéspoharát is az asztalon hagyta. 3 nap után, már sírtam a fürdőben, mert komolyan cselédnek éreztem magam. :x
Aztán a párom azt mondta, hogy most nem igy lesz, megmondja neki, hogy érezze magát otthon /na ennek megint nagyon örülök/, nem lesz kiszolgálva, nekem már van kivel foglalkozzak.
Ja és úgy hivatta meg magát, hogy pár dolgot levesz a vállamról amig itt lesz, majd segít. Hát kiváncsi leszek mit fog csinálni, mert most napozni nem tud. :lol:

Kép
mona76
 
 


Júliusban volt itt, mikor még nem volt meg Dani.
Bocsi, hogy ilyennel úntatlak benneteket :oops:

Kép
mona76
 
 


Jaja Mikegirl... Én is néztem, az összes Kecskeméti cukrozott! Pl a baracknál nagyon szembetűnő! Míg a Hipp 60 %-os, addig a Kecskeméti 30... :? Persze annyival drágább is a Hipp, de megéri. Mi is az almát és az őszit próbáltuk. Nagy sikere volt! :lol: Nálatok?
Takarítás: ügyi vagy. Nekem ma jön... :roll:

dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Dincuska: igazából én megkóstoltam azt a pépet, szerintem semmi íze nincs. Bár lehet, hogy az anyatejnek még ennyi se (még sose kóstoltam meg :oops: ) Ezenkívül mi is csak almát meg barackot eszünk, almát ritkábban, barackot inkább.

Nekünk van párásítónk, de én alig veszem észre, hogy párásabb lenne tőle a levegő. Nincs páratartalom mérőnk. Szinte egész nap megy a párásító, főleg most hogy Fanni beteg volt, de nem nagyon venném észre. Kicsit mintha hűsibb lenne a szobában. Bezzeg ha kiteregetek a szobába, azt nagyon érezni.

Hajhullás: én is lassan elhullajtom az összes hajamat. Apa is már ki van akadva, hogy mindenhol az én hajamat találja meg. És sajnos nagyon sokszor veszem észre Fanni ruháján is... Mit lehet rá szedni, ami használ is?

horvviki
 
 


mondtam a páromnak hogy vegye meg a chaomilla homeos bogyót Bécsbe, de ott ez nincs, hanem Osenit van. Valaki ismeri? Ez is homeos.

Sabina tegnap este gondoltam rád, a Frey dossziéban Buenos Aires-ről volt szó. Tetszett :lol: . Azt mondta a Frey Tamás, hogy elképesztően olcsó hely :)

Kép
mona76
 
 


viki, milyen barackot kap Fanni? Konzerv, vagy igazi?

Kép
mona76
 
 


Mona: Hippes baracklevet vagy pürét szoktam adni neki.

horvviki
 
 


Fanni legújabb szokása, hogy nyújtogatja a nyelvét...
Kép
Kép
Kép

horvviki
 
 


mikegirl:
Sütőtököt sütés után a db-okat fagyaszd le,mikor kiolvasztod a mikróban hevísd fel és utána turmixold,vagy törd.Én is fagyasztom,de mindenképp hőkezelni kell.Több helyről is ezt mondták,orvosok.
tuza edit
 
 


Oltás
Mi mindent beadattunk a fiúknak... ráadásul itt még a hepatitis-B elleni is kötelező...
Én egyébként oltáspárti vagyok... inkább egy szuri a gyereknek, mit egy-egy súlyos betegség esetén a sok gyógyszer, az aggodalom...

Franciska
Teljesen normális... de minek méregeted :roll:

(én tényleg nagyon hanyag anya vagyok :oops: ... talán 2-szer mértem a fiaim hőjét, súlyt egyszer sem :oops: )

Mona
Ha van pénzed, akkor nagyon jó hely BsAs... de sajnos vannak olyan rétegek, akiknek iszonyatosan drága :cry:
Nekünk jó... :wink:

Ma kaptak a fiúk barackot...ették ezerrel :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Judit, látom, mégiscsak befért mindhárom vonalzó. :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Lányok,
volt már szó ajándékozásra szánt naptárakról. Akinek esetleg még aktuális a téma, annak küldök egy linket, most találtam: http://www.egyedinaptar.hu/ Ami nagyon jó, hogy tök egyénire lehet szabni, beírhatók a szülinapok, meg ilyesmi. De nemcsak naptárt lehet készíttetni, van egy csomó ötletes fényképes ajándéktárgy is. :) És elég rövid határidővel dolgoznak, tehát még simán belefér.

italoman
 
 


hűű, italoman, itt nagyon jó árak vannak. Én több mint ennek a kétszereséért csináltattam naptárat :cry: :roll: Bár nagyon szép, de arany áron volt :roll:

Kép
mona76
 
 


Bocs, Mona, nem akartam, hogy utólag bosszankodj miatta. :( Azért remélem, örülsz a szép naptáradnak. :)

italoman
 
 


italoman, semmi baj. Különben nagyon szép lett, a nagyszülők kapják :lol:

Kép
mona76
 
 


Hali!

Ági: igen a abafalvás-ból enged 3-at is! Nem akartam kivételezni egyik lurkóval sem, így jó, hogy mind a 3 itt van!:) Egyébként ez a dokinénink nem akarta beadni nekik a bárányhimlő ellenit sem!:( Ezért el kellett mennünk anyukám egyik ismerőséhez, aki gyerekfertőzőn főorvos és ő beadta!

Viki: Nagyon édes Fanni, és egyáltalán nem látszik, hogy betegeskedett!:)

Mona: Mi a viburcol (lehet nem így kell írni) kúpot használjuk, abban van több minden és nagyon jó! szerintem ne bosszankodj azon, ha nem segít az unokatesó , de semmiképpen ne szolgáld ki!

Kukac: ugye kedden voltunk oltáson, akkor visszahúzta neki dokinéni, azóta mi itthon vagy 2-szer és tegnap este már annyira könnyen visszajött neki, lehet,hogy érdemes volt mégis és gyorsan "rendbejön" neki!

Másik kukac: Én egyáltalán nem undorodom tőlük!:)

mamiblue
 
 


:twisted: kicsit sötét van még itt
szóval babafalvás vonalzó :D

mamiblue
 
 


Csajok!

Ismét a kakival küzdök, de most pont az ellenkezője van. Fanni kb. másfél hete minden nap kakil, van hogy 2x is. Viszont 2 napja 3-4 is van egy nap, de az úgy, hogy abból 3x csak nagyon kicsi jön, és egy van, ami normális "adag". Általában a pukikkal kijön neki egy kicsi. Ez nem gond? Másnak is van ilyen? És naponta mennyi a még normális kaki? 1, 2, 3 vagy lehet több is? Bocsi, csak nekünk még ilyen gondunk nem volt.

És lenne még egy kérdésem. Kicsit megkésve kezdek el foglalkozni a kari ajándékokkal. A nagyszülőknek szeretnénk kézlenyomatót késziteni. Valaki tud Budapesten olyan boltot, ahol lehet kapni ilyen készitőt? A Brendonos az nagyon drága. Internetes áruházakban találtam 1500-1800 Ft-ért is, de már nem merem ott megrendelni, nehogy ne érkezzen meg. Vagy só-liszt gyurmával valaki próbálkozott saját maga sütőben kisütni a lenyomatot? Az a baj, hogy elég béna vagyok az ilyen dolgokhoz. És valaki csinált már ilyen kézlenyomatot? Mert hallottam azt is, hogy mindig ökölbe szoritják a kezüket és lehetetlenség normálisan megcsinálni. Ahogy belenyomod és elveszed a kezét, mindig ökölbe szoritják...

horvviki
 
 


viki, nálunk szinte minden szopi után van kaki :lol:
van mikor csak pici, van mikor pedig nagyon sok :lol:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Talán már nem is emlékeztek rám, olyan régen voltam. :oops: Sőt, még a visszaolvasásban is van egy csomó oldalnyi elmaradásom, így nem igazán vagyok képben kivel mi van. Remélem, hogy babák, mamák jól vannak.
Azért nem jöttem, mert annyira el vagyok havazva! Még minden úgy van mint pár hete: hajnali főzés, egész de. séta, hogy aludjon a kiscsaj, kölkök összeszedése, ebéd, du. kapkodás, hogy utolérjem magam.Ráadásul a szomszéd lakásfelújítást rendez, hetek óta törik fel a betont, verik ki a falakat, ha csak tehetjük menekülünk otthonról. Az éjszaka pedig egyenesen rémálom! Kb. 2 hete Leila percre pontosan 1,5 óránként ébreszt és szopni akar. Hulla vagyok... Még cumit is vettem neki, pedig egyik fiamnak se volt, nappal meg is nyugtatja, de éjjel csak cici kell. Azt hiszem a fogzás is közrejátszik, bár még egy sem bújt ki. Homeobogyót keresek, de itt mindenhol csak a nagy szemű Boironos van, azt meg nem tudom beadni.
Csajszikánk egyébként 6 kiló és 62 cm. Gondolom ez sok topic-baba méretéhez képest kevés, de önmagához képest - 3,17 kilóval és 49 centivel született - jó.
Megjártuk a kardiológiát a szívzörej miatt, tündérien viselte az EKG-t és a vizsgálatot is, szerencsére minden OK, ártalmatlan szívzörej, de egy vérvétel javasolt, mert vashiány is okozhat ilyesmit.
Másuk tortúránk az ortopédián volt Szegeden. 3 hónapos tanácsadáson azt mondta a dokinéni, hogy a combredők aszimmetrikussá váltak, holott addig tökéletesek voltak. Bepánikoltam, szerencsére ok nélkül. Megvolt a vizsgálat, megkínozták szegénykémet, pedig már a 1,5 órás várakozás is elég volt. Aztán csípő uh. .Minden tökéletes, bár a bal csípő kissé kötöttebb, tornáztatni kell.
Persze mindkét helyre dec. 5-re ill. 6-ra kaptunk időpontot, így az első Mikulásunk nem úgy zajlott, ahogy szerettük volna.

Na jó, megyek mosni. Képzeljétek, ma Balázskám macskasz..-ba lépett az ovi udvarán, ráadásul el is esett, így kabát, nadrág, csizma csupa sz.. .Sírva fakadtam, amikor megláttam :cry:

Puszi mindenkinek, igyekszem gyakrabban jönni... Kép
bee73
 
 


horvviki:
Kaki teljesen normális,szerintem.Nálunk van,hogy 4X,de van amikor 2x.Attól függ,hogy mennyit és mit eszik.

Az ökölbe szorítás igaz,mert meg akarják fogni.
Én a lábáról csináltam,de ott is behúzta a lábujjait :lol:
tuza edit
 
 


Sziasztok!

Délutánra csak ideért a hó!

Mamiblue: te melyik kukactól nem undorodsz? Speciel van olyan kukac, amitől én sem undorodom.

Gondoltam tegnap, hogy majd Ádámot 2 óránként megszoptatom, hadd termelődjön a sok tejcsi. De nem jött össze, van hogy 3 órát is alszik, nekem meg nincs szívem felébreszteni. Amúgy a tegnapi plussz mennyiség amit lefejtem 20 ml volt. Hát elég kevés, de ma már 11 órakor megvolt ez a mennyiség, igaz ebben az esti és az éjszakai fejés is benne van. És elhatároztam, hogy amit napközben sikerül lefejni, azt este odaadom neki pótlásnak. De az a 20 ml nagyon gyorsan elfogyott, meg is sértődött. De ma veszek ki egy adag fagyitejet, azt is odaadom neki este.

Horvviki: nagyon édes Fanni. Mostanában Ádám kakil ritkán, mondtam is a páromnak, hogy biztos a kevés (kevesebb) tej miatt.

Anyatej-leadó anyukák (bocsi, nincs időm visszakeresni) hogy bírjátok a leadást? Van még elég tejetek? Fénypostával ide is küldhetnétek, csak előbb kinyitom az ablakot.

Pattogó: régen voltál te is!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Bee: de jó, hogy hallunk rólatok is! Macskakaki: még jó, hogy holnap nincs ovi, így van ideje megszáradni a kabátnak. Attól tud égnek állni a hajam, ha Márk még a hét elején összesározza stb. a kabátját, amikor már 5 órakor hiába mosnám ki, nem száradna meg reggelre!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok!!

Csajok, tegnap este akkora de akkora cirkusz volt nálunk....nem tudom mi volt :shock: :shock: :shock:
Ma meg fél 12-kor elmentünk sétálni, egy óra múlva hazajöttünk, Atit kicsomagoltam, és azóta alszik. Pedig esedékes lenne egy szopi.

Ildi
Szuper az oldal, köszi!!!! :D

Mamiblue
Mindkét kukac dologért irigyellek :D Azért, mert az egyik már be lett járatva, és azért is, mert a másiktól meg nem undorodsz. :lol:

Edit
Köszi, mindjárt be is dobom a sütőbe a tököcskét.

Dincuska
Takarításért nem jár dícséret. Csak főztem meg vasaltam, és elpakoltam egy-két dolgot. Taki néni jár :oops: :oops:

mikegirl
 
 


Köszi a kaki-tanácsokat. Nálunk annyira szokatlan dolog ez, hogy már felakartam hivni az orvost. De akkor nem hivom, még a végén bolondnak néz.

Képzeljétek ma már többször is megfordult Fanni a hátáról a hasára. Ma sikerült neki először. :D

horvviki
 
 


Hello!

Márkanyuka: Speciel én arra a kukacra gondoltam, ami a gyümikben van! :lol: Én meg is enném, sőt bizti ettem is már! De természetesen attól sem undorodom amire Te gondolsz. :oops: :lol:

Képzeljétek, ma láttam az auchanban, hogy lehet kapni argentin szarvasmarhát!!!!:) 4000 Ft kilója ! :roll:
Karácsonyra meg már megvettük a lazacot! Így is volt egy kis sor, de jövőhéten biztos km-es sorok lesznek a halaknál. Szerencsére halászlé is van a fagyasztóban. :wink:

Mikegirl: Na ilyen cirkuszok biztos lesznek még! Biztos besoklat vmitől picurkád! :(

Viki: Gratulálok Fanninak!:) Biztos a gyümitől lódult meg a kakik száma. Főleg a barack az tényleg jót tesz ilyen szempontból!:)

Sebinek ma adtam egy kis alma-banánt, jobban izlett neki, mint a sima alma, de remélem a banán nem fogja meg pociját!
Kész a konyhánk, bár teljesen készen még nem láttam, majd ma este átszaladunk lefényképezni meg megnézni!

Franciska: Sikerült beszerezned a játékot? Én lehet, hogy éjjel elugrom tescoba, mert hiába nagyon jó kisfiú Sebi a boltban, csak nem tudok tőle rendesen szétnézni, meg nem kaptam meg auchanban én sem amit akartam!

mamiblue
 
 


[quote="mamiblue"]
írta:
mamiblueKépzeljétek, ma láttam az auchanban, hogy lehet kapni argentin szarvasmarhát!!!!:) 4000 Ft kilója ! :roll:


Mi szinte mindennap azt eszünk... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Itt a marhahús sokkal olcsóbb, mint pl. a csirke...
(após marhákat tenyészt)
Vendég
 


Ja.... és Auchan is van itt... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Már nem tudom, hogy ki mondta, hogy létezik olyan zokni, amin csörgő van. Azóta ilyet keresek Eszterkének és az 5 és fél hónapos unokatesójának Alexának. Sehol nem találtam. Mindenhol ahol kérdeztem, úgy néztek rám, mint egy hülyére!
Van valakinek ötlete, hogy hol vehetnék ilyet?
Előre is köszönöm

Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Krisztike a Dm katalógusban voltak azok a zoknik, amiket keresel!!!

Majd jövök csajok....

Kép
kis pupu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?