Új privát üzeneted érkezett!

Julcsi: a fenistil cseppet nem próbáltad?
Most amikor betegek voltunk a Szandinak nagyon sokat segített, este mindig adtam neki, és alig köhögött.
Sok gyógypuszit küldök a lányoknak.

Barbi: gps nekünk is van, jó kis találmány :lol:

Márti: nagyon szép nagy pocid van már neked is

Na persze most ébredt fel a Szandi maratoni alvásából 3 órát aludt :shock:

KépKép
zsuzsi78
 
 


Elmentünk az új doktornénihez, aranyos volt, megvizsgálta és mondta, hogy kell bizony még AB :shock: :shock: :shock: :shock: , szóval kivagyok akadva mint a taxióra, hogy a kórházból meg csak úgy nurofennel elengedtek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Aki ajánlotta 20 éve jár hozzá, már Pest környékét körbe költözték, de dokit nem váltottak, nagyon megvannak vele elégedve, nem " mai csirke", ebből is gondolom, hogy nagy tapasztalata van és simán vállalt minket!!!!!!

Julcsikám:nem lesz nagyobb mint Zsombi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bár mindenki erre számít!!!!! :shock:

Zsuzsi:3 órát :shock: :shock: :shock: az nem semmi!!!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, én nem úgy gondolom, hogy a pici méretei nagyobbak lesznek mint a Zsombié, hanem hogy a pocakod lesz nagyobb. Tudod, x. szülés, jobban ki van nyúlva a has, hamarabb is nő és nagyobb is. :roll: (legalábbis ezt hallottam)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 

 
 

Márti!
Örülök, hogy elsőre szimpatikus volt a dokinéni! Ha meg úgy látja, hogy Szoninak kell még AB, akkor valószínüleg igaza is van. Tényleg fura, hogy a kórházból minden nélkül engedtek haza. Mi utána még egy hétig ettük a Normaflore társaságában.

Zsuzsi!
3 óra alvás? Az nem semmi. Nálunk már az 1 órának is örülni kell, az a maximum újabban - már jó régóta -.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Karácsonyi sütemény

Végy egy kilogramm jó meleg szeretetet
Szitáld át a türelem szitáján, nehogy pletykamag kerüljön bele!
Gyúrd össze egy tojásnyi kedvességgel és takard le tiszta jókedvvel!
Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél!
Szórd meg asszonyi kacagással, és tégy rá pár csepp nyugodt megfontolást!
Vágd fel annyi darabra, hogy eggyel mindig több legyen, mint ahányan az asztalnál ültök, hiszen mindig akad valaki, aki még rászorul.

Andi
Kép
zsandi
 
 



Andi
Kép
zsandi
 
 


Az előbb siettem fürdetni.
Szóval tényleg érdekes, hogy a kórházban azt mondták csá, nem kell semmi, és a dokicsaj még adja tovább az antibigyót. Ott annyi sok "okos" orvos volt, hát egyiknek sem volt ennyi esze? :x

És milyen a doktornéni, alaposnak gondolod? Jól bánik a gyerekekkel? Ezek szerint nemcsak az ajtóból vizsgálja meg. Örülök, hogy simán átvett. Bár manapság mehetsz akihez akarsz, csak az lehet az akadály, ha nagyon sok betege van és már nem tud elvállalni.

Andi, tetszik a sütemény, ez talán még nekem is sikerülne. :lol:
(a fa sem rossz)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Letelt a nappali műszakom,ugyhogy jöttem az éjszakai műszakra :lol: egy kicsit.
Az egész délelöttöt kint töltöttük a szabadban-már 2 napja ki sem dugtuk az orrunkat-akárhányszor el akartunk indulni mindig eleredt az eső.Délután meg megint egy kis takarítás/ leszedegettem a pókhálót,meg a konyhaszekrény felét kimostam/,meg mi is matricázunk az Encsivel mostanában.Már elég sok mindent csináltunk,de most az ajtókra pakolgatjuk,azt ha marad még energiánk,akkor az ablakokat is kicsinosítjuk.

Julcsi,én tavaly télen mikor a Gergő nem tudott aludni a sok köhögéstől,a kiságyat emeltem meg könyvekkel.Sokkal egyszerűbb a lábak alá tenni 1-1 könyvet mint egy nagypárnát alá tenni /veszélyes még ebben a korban/Meg az sem utolsó szempont,hogy igy ugyanugy a kemény felületen aludhat a gyerek-nekünk bevált ,mert a Gergő csak hason alszik,igy nálunk a párna eleve kizárva.

Zsuzsi,ha emlékszel még vissza ugy 1-2 hónappal ezelött én is a munkával és a pénzzel dillemáztam.Nekünk már megvan a bölcsödei helyünk is,de mára már rájöttem,hogy ezek az évek soha nem jönnek vissza,a munkahelyemen meg igy is kirakhatnak hiába mennék most vissza.Ha meg lesz munka,akkor az 1 év mulva is megvár.A pénz :roll: -4 órás munkát keresek amit du.kezdhetek.Ilyenbe te nem gondolkodtál?

Barbi,és miből gondolja a védőnő ,hogy sovány Ádámod? Ránézésből?
Nekem olyan furcsa ahogy irjátok,hogy kimegy a védőnő hozzátok/Barbi,Andi/,nálunk tán 6 hetes korában volt kint utoljára /össz-vissz 2x volt kint /ugy látszik mifelénk ez nem kötelesség :twisted: .Tudom,hogy nem nyugtat meg-de a Gergő is elég szarul eszik mert nincs ideje ezzel foglalkozni :oops: -inkább azzal ,hogy hogyan kell kipakolni a dvd-ket a tokból,meg az Encsi iróasztalát stb.

Edit/h/-ek szupik a képek! Virág is már kész hölgy. Mitől ilyen szép tiszta az arca :lol: ?
Edith,ez már nagyon a vég-ennél nagyobbra már nem hiszem,hogy nőhet egy poci.Fájások jönnek?Vagy azóta semmi?

Márti,neked is szép formás már a pocid-dehát már te is mindjárt a végénél vagy ,már csak max.8 hét és te is babázol.

Félve merem megjegyezni,hogy a Gergő is még mindig 3 órákat alszik ebéd után,viszont ennek az a bőjtje,hogy este több mint fél órákat kell altatni /most már ez rendszeres/,és mostanában rászokott a hajnali 5 órás ébredésre,ekkor kikerül a nagyágyba/elveinket kezdjük feladni Lajossal/,hogy még 7-ig tudjunk egy kicsit aludni.Gergő is visszaalszik valamikor 6 óra magasságában,de ha nem,akkor is csendben van legalább.A kiságyban viszont sír,igy inkább kikerült hozzánk :oops: .

Évi,nagy nagy gratula a tesódéknak.

na megyek fürdeni és aludni-mindenkinek jó éjt.
bibolya
 
 


Ibolya!
Nagyon ügyesek vagytok, hogy így szorgoskodtok Encsivel. Irigykedem, hogy ma ki tudtatok menni. Nálunk olyan szél fúj egész nap, hogy kezdek parázni, leviszi a háztetőt. :roll: Na, az lenne csak a szép látvány.
Nekünk tényleg aranyos védőnőnk van. Eleinte gyakran jött, próbált segíteni. Aztán ritkultak a látogatásai, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Mert egyszer említette, hogy milyen gyakorisággal is kell jönnie. Szerintem nagyon tartja magát ehhez. Mostanában már max. 3-4 havonta jön, pár napja is csak azért ugrott be, hogy nem töltetnék-e ki egy kérdőívet egy védőnőnek készülő főiskolásnak a koraszülésről. Akkor dumáltuk le a mai mérlegelést. Most már szerintem majd csak a 2 éves státuszlapunkkal jön majd, amit a dokihoz kell vinni.

Alvás és elv feladás témában már napok óta készülök nektek írni egy beszámolót a nálunk levő (elfajult) dolgokról, de ahhoz több idő kéne, most meg már lassan kidőlök. Egyszer majd csak kerítek időt rá, mert a véleményeteket is szeretném kérni.

Jó éjszakát!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Nálunk Zsombi megjavult :lol: alvásügyileg, mondjuk ő régóta a reggeli tápit nálunk fogyasztja, mert korán 5-6 körül eszik és nem akartam csak úgy odaadni neki az üveget.De pár hónappal ezelőtt simán átjött hozzánk ennél korábban is.Most meg nem akar, na kíváncsi leszek, mi lesz ha átkerül a Szoni ágyába!!!!!! :shock: :lol:

Nekem szimpi volt a dokinő, az tuti, hogy sok betege van, mert mikor bementünk voltak ugyan páran, de mikor kijöttünk még többen:shock: :shock: :shock: :shock: , és mindenki úgy jött be, hogy na megnézik hányan vannak!!!!!
Ja és a Zsombi sem zavarta egyáltalán, mert ugye a drága nem ült karba tett kézzel 8) , míg ő olvasta a zárójelentést, meg vizsgálta a Szonit!!!!
Én is ezen lepődtem meg, hogy nem adtak már gyógyit pikk-pakk majd magától meggyógyul, ha eddig nem ment neki, csak ilyen nehezen!!!!!Azt meg nagyon nem akarom, hogy bármi esély legyen a visszaesésre!!!!!! :cry:

Barbi:sokan úgy gondolják, hogy a bébi is nagyobb lesz, mert ugye a növekvő tendencia, de én nem hinném, mert a Szoni normális súlyú volt, szerintem a Zsombi csak kivétel a méretét tekintve!!!!! :wink:
Ja és nem csak az ajtóból vizsgálta meg, meg is kopogtatta a hátát," fülbenézőkéje" is volt, az előzőnek NEM VOLT!!!!!! :shock:
Úgyhogy ha a fél várost át kell utazni és órákat kell várni azt sem bánom!!!!!!

Én nagyon megszenvedtem ezt a 2 hetet, annyira hiányoztak a fiúk, és megszakadt a szívem a Szoniért, hogy olyan rettentő rosszul volt, meg amikor leszívták a vizet :shock: :shock: :shock: , el sem mesélem milyen szörnyű volt!!!!! :cry:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!

A lányom megitta a tejcsijét, és úgy néz ki talált elfoglaltságot... :(

Ibolya, fájdogálok. Az éjjel szörnyű (az eddigiekhez képest :roll: ) fájdalomra ébredtem, a hasam és derekam is fájt, de minden egybefolyt, és a hasam is kemény volt. Már azt hittem, készülődnöm kell, aztán belebújtam a kádba és szépen lassan minden elmúlt. Utána még szerencsére egy jót aludtam reggelig, se lábam, se derekam nem fájt. :D
Nem tudom, hoyg nőhet-e még a pocim, szerintem, amit a baba felszed a hátralevő időben, az még meglátszhat, de a súlyommal nagyjából stagnálok egy ideje. Pontosan nem tudom, hoyg hány kiló vagyok, de nagyon megnyugtat :roll: :oops: hogy nem haladtam meg a 80 kilót. Legutóbb 78 voltam, de mértem már 79,5-t is.

Márti, örülök, hoyg szimpatikusnak tűnt az orvosnő, és kiakadtam rendesen, hoyg ő továbbra is javasolja az AB-t. :shock: Nem semmi, hogy a kórházi doktorok milyen könnyelműek voltak! :roll: :evil:
A pocid jó nagy neked is :D , és én sem hiszem azt, hoyg a 3. bba feltétlenül nagyobb, mint az előzőek. Sejtettem én, hoyg az a mondatod azt jelentheti, hogy bármilyen eshetőségre felkészültök.

Julcsi, gyors jobbulást a lánykáidnak, remélem, az éjszaka jobban telt, és ma is már jól lesznek! :)

Az én lánykámmal "nincs baj" mostanában. Jó hosszú déli-du-i alvásait leredukálta kb. másfél órára, amiből általában sírva ébred, és aztán egész délután alig lehet bírni vele, nyafogós. :roll: Enni annyit eszik, mint egy madár, nem tudom, min él. A tejet azt non-stop inná, meg a tízórai-uzsonna-féle ételek is menegetnek, de a leves, a főzelék alig. 3-4 falatot, ha eszik, már boldog vagyok. Ellenben elég jól elvan magában is, ha kell, bár mostanában kezdi felvenni a "jöjjön anucika is" szokást. Amivel nincs baj, az a beszélőkéje, már szinte normálisan társalgunk, és sokszor olyanokat mond, hoyg csak nézünk Istvánnal.
Tegnap reggeli párbeszéd:
- Kriszta, mi ez itt Apukának?
- Tök feje. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Pár nappal ezelőtt rögzült neki és minden előzetes bevezető nélkül mondta tegnap reggel)

Tegnap és tegnapelőtt István itthon volt (ma is), és nagyon sokat volt az apukájával is, állandóan rajta mászkált. :)

Most mennem kell...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Jó reggelt!

Mártikám, nem jártak nálad az álommanók? Vagy gyorsan elmentek, hogy ilyen hajnali órában írtál?

Julcsi, hogy vannak a csajok?

Edith, szédületes Kriszta beszélőkéje.
Az Ádám szókincséhez képest mindenképpen. Leragadtunk az adjál, gyere, anya szónál. Ja, új szavunk is van, kicsit halandzsa. A Susyt elnevezte kikinek. Szól neki, hogy kiki, gyeje. És ha csóri kutya nem akar menni akkor a lábánál fogva lerángatja az ágyról. :lol:

Ibolya, igen, ránézett és mondta, hogy sovány. De mondjuk tényleg nem egy húsgolyó. Olyan kis vékonyka a lába is.
Nem tudom, ez számít-e, de én is és az öcsém is anno úgy néztünk ki mint egy etióp éhező. Mondjuk az öcsém még most sem kövér, sőt, de legalább már van válla, olyan pasis. Én meg jól összeszedtem magam, de ez mindegy.

Igen, a mi védőnőnk rendeszeresen jön hozzánk. Mondjuk nem tudom minek, csak a frászt hozza rám. Elvileg le kellene menni hozzá méreckedni meg ilyenek, de mivel mi nem ahhoz a gyerekdokihoz járunk, akihez tartoznánk, (és akinek a védőnő is dolgozik), ezért inkább a saját orvosunkhoz hordom méreckedésre. Szegény védőnő már beletörődött hogy én ilyen renitens vagyok, már nem is próbálkozik. Csak mindig megkérdezi, hogy mikor látta a gyerekorvos.

Ja, Edith, tudom, hogy írtad, de tudod, a szita agyam. Mikor is mész dokihoz?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


SZiasztok!

Márti, el tudom képzelni milyen szörnyű volt :( Én se felejtettem el azt a pár órát, amikor vittem be a gyereket a kórházba a karomban, mert annyi ereje sem volt hogy addig felálljon, amíg ráadom a sapkát :(

Azóta én is aggódom nagyon a tüdőgyuszi miatt. És a Bence megint köhög :( Nem gyakran, de naponta 3-4x hallom, igaz azt is hogy szakad fel váladék, legalább nem fuldoklik.

Védőnő: Hozzánk csak azóta nem jön, hogy Kata is bölcsis lett, most ott nézik meg. Addig havonta jött, és a picivel tuti lesz hozzá szerencsém megint....

Kata leszidott tegnap :) Bencének segítettem pisilni, aztán égve felejtettem a wc-ben a villanyt, meg nyitva az ajtót. Kata megy arra, megáll, és közli velem, hogy Anya csúja, anya lossz, lámpa? lekapcsoltam, erre közölte, hogy csukd be :) és bevágta az ajtót...

Mennem kell reggelizni :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Alvásgondok nálunk (próbálom nem az egész oldalt teleírni :oops:):
Először is, nálunk soha nem volt egyedül elalvás. Nagyon piciként Flóra időnként elaludt itt-ott, de nem jellemző. Mindig hurcolni kellett őket. Amíg kis pirinyók voltak, addig nem volt ez akkora gáz, később azért már nem volt mókás. Ez ugye azt vonja maga után, hogy a kiságyba gyakorlatilga mindig alva kerültek be, aztán ott aludtak. Ez nagy elvem volt, hogy mindenki a maga helyén alszik. Persze mióta megvannak a gyerekek, már egy csomó elvemet félredobtam, és azonosultam a mondással, miszerint "Eddig elveim voltak, most meg gyerekeim". Sokáig úgy altattam őket nappal, hogy Marci a cumisüvegével bekerült az ágyba, addig Flórát elaltattam, becsemzésztem az ágyába. Jó esetben Marci addigra elaludt, ha nem, akkor még jött az ő köre is. Ez volt jellemző összességében a nappali alvásokra. Este pedig sokáig működött, hogy fürdés, kaja, kis játék négyesben a szobájukban, aztán villany lekapcsol, és szigorúan (néztük az órát) 5 percet tartottuk őket, és be az ágyba. El is aludtak. Pár hónapja már kezdett kitoldóni ez az 5 perc, volt, hogy egy órára is, mert üvöltöttek, ha leraktuk őket. Éjjel Flóra szinte kivétel nélkül ébredés nélkül aludt reggelig, Marci időnként megébredt, akkor visszaaltattuk. Aztán persze gyakoribbá vált, meg nem akart visszaalduni. Így egyszer csak átkerült a mi ágyunkba. Vicces - vagy nem -, hogy még le sem ér a feje az ágyunkra, már alszik tovább.
A nagy pálfordulás 1-2 hónapja jött, amikor valamelyik nap nagyon fájt a fogam, fejem, totál szarul voltam, a gyerekek meg nagy csatakiálltásokkal ugrálni akartak rajtam. Erre mondtam, hogy anya lefekszik kicsit, gyeretek ti is. Nem gondoltam, hogy le is fognak feküdni, de szeretnek a nagy ágyon szöszölni, reméltem, hogy lesz pár perc nyugtom. Erre mindekettő odakucorgott mellém, és 3 perc alatt aludtak. Azóta ez a 3 perc kicsit kitolódtott, előfordul, hogy kell negyed óra is, de délután is, és este is ott alszanak el az ágyunkban. Valahogy nem érdekli őket az sem, hogy simán el lehetne menni onnan.
Ez még nem is lenne akkora baj, de Marci hónapok óta gyakorlatilag nálunk alszik, és Flóra is egyre gyakrabban kéretőzik oda éjjel. Úgyhogy időnként négyen alszunk a nemrég, szerencsére jó nagy méretben vásárolt ágyunkban. Tulajdonképpen annyira nem zavar, mintha éjjelente 5x kéne felkelnem egyikhez, másikhoz, és órákig hurcolni őket a sötétben, csak eszembe jutott a nagy elvem, amit szépen-lassan felrúgtunk.
Persze sokat gondolkoztam az utóbbi időben, hogy miért jutottunk el idáig, és jött a nagy eszmélés: utálják a rácsos ágyat. Még pár percre sem hajlandóak beleülni, a játék kedvéért sem, kipróbáltam. Rögtön bőgnek. És ha mégis visszacsempésszük őket, amikor elaludtak, akkor tuti bőgve ébrednek, míg így, hogy a mi ágyunkon alszanak, ébredés után kinyitják az ajtót, és jönnek ki vigyorogva (Marci eléri a kilincset).
Tehát, szumma szummárum, noha teljesen az volt a meggyőződésem, hogy rendes ágyra csak óvodakezdés előtt, vagy a rácsos ágyból való kimászás esetén váltunk, most mégis úgy döntöttem, hogy keresünk nekik nagy ágyat, és megpróbáljuk. Tulajdonképpen rosszabb nem lesz a helyzet, mert maximum marad a nálunk alvás, de reménykedem, hogy szeretni fogják.
A kérdésem felétek: szerintetek nem korai ágyat váltani?
Annyi időt hagytam még magamnak a gondolkozásra, hogy mivel egy garnitúra az egész gyerekszoba bútor ágyastul-szekrényestül, így először szeretném eladni az egészet, és aztán venni másikat, de ez úgysem megy egyik pillanatról a másikra.

Na, sikerült teleírnom az oldalt. :oops:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:mi most cseréljük ki az ágyat!!!!!! :lol: Bár Zsombi kicsit megsíratta a rácsosat, de elmondtuk, hogy a Szoniéban fog aludni így már csak azt kell összelegózni, meg a matracot beszerezni!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Szoni kikötése, hogy a Zsombi mellette aludjon :shock: , így most azt sakkozzuk, hogy hogy legyen a 2 ágy!!!!
Konklúzió:szerintem nem korai, nálunk Szoni is ilyenkor kapta a NEmrácsosat, jó persze nálunk muszáj a kicsi miatt!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Andikám, nem korai. Alig várom már, hogy végre készen legyen a felső szint és az Ádám saját ágyában, ami NEM KISÁGY aludjon.
Ugyanis most már nem fér be a szobába a normális ágy. Viszont! Ádámkám elalszik a rácsos ágyban, délután minden zokszó nélkül, este is. Este viszont kb. 2 óra múlva kel, és ha nem veszem ki üvölt. Akár napokig is. Ilyenkor gyorsan átpakolom a mi ágyunkba, és ahogy írtad, még a fejel az ágyhoz sem ér de már alszik tovább. És most már "csak" 3-4x kel, vannak olyan éjszakák, hogy egyhuzamban alszunk 6 órát is!!!
Próbálkoztam azzal is, hogy ahogy elaludt visszapaterolom a helyére. Nem jött be olyannyira, hogy sokkal többször kel, és üvölt.
Igen, nekem is elveim voltak, a gyerek ne aludjon a szülei között a nagyágyban. Ebből annyi valósult meg, hogy nem a szülei között alszik, csak velem, mivel az apját kitúrta, ő a nappaliban alszik. (Nem akarom részletezni, de ha ez így marad nem sűrűn lesz az Ádámnak testvére.) Úgyhogy naaaagyon várjuk már, hogy külön szobája legyen másik ággyal. :wink:
És igen, mondhat bárki bármit, de egy olyan szar alvónál is, mint az Ádám sokkal egyszerűbb úgy visszaaltatni, éjszakánként 8x is, hogy mellettem van és nem kell még az ágyból is kiugrani.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Andi, szerintem nem korai az ágyváltás. Ha ennyire utálják a kiságyat ennél már csak jobb lehet, vagy ahogy írtad, maradnak köztetek. De szerintem imádni fogják a saját rendes ágyukat.

Nekem szerencsére a Szandi nagyon szereti az ágyát. Pár hónapja vettünk neki egy nagyobbat, amiből a rácsokat is ki lehet szedni. Éjjelre persze visszateszem, de imád napközben is belemászni és ott üldögélni.

Barbi, ismerős szitu, nálunk is kiköltözött a Ferkó, pedig nem is veszem magam mellé a Szandit. Egyszerűen nem bírja elviselni, ha éjjel felsír és én nem rohanok be hozzá, pedig sokszor csak addig nyűglődik amíg talál egy cumit.

Márti, örülök neki, hogy szimpi az új orvos. Mi is úgy vagyunk vele, hogy inkább hordjuk a Klinikára, ha beteg, mint hogy itt nálunk is ránézésre megmondják mi a baja.

Julcsi: hogy vannak a lányok?

Edith: irigykedem Kriszta beszélőkéjére. Bár a Szandi is sok mindent mond, nem nagyon kommunikál velem.

Kedvencei: hagyd abba, gyere ide, - mindig mondtam, hogy diktátor a drágám. :lol: :wink:

Úgy néz ki, mi megint visszaestünk. :cry: A Ferkó 2 napja szenved, a Szandi ma kezdett egy kicsit köhögni és nekem is reggelre nagyon fájt a torkom. Csak most valahogy máshogy fáj, alig tudok nyelni. Szóval nagyon boldog vagyok. kb. 1 hónapja betegeskedünk. Azt hiszem most még az AB-t is hajlandó lennék beszedni, csak legyen már vége.

Védőnőt én már vagy fél éve nem láttam. De nem is hiányzik. Én mérem itthon a csajszit minden hónapban, bár egyre kevésbé akar ráülni a babamérlegre, de a másikat addig dobálta, amíg tönkrement. :?

Bölcsi-munka ügyben nem sok változás van. Tegnap jól kibőgtem magamat, mert nem tudok dönteni. Bár ha így haladunk maradunk itthon. Ma voltam az itteni bölcsibe és nincs hely. Hétfőn megyek a másikba (az a munkahelyemhez van közel), ha ott sincs körülnézek még a magánokba.
Most lehet elitéltek, mert én is imádok itthon lenni a Szandival, de a munkámat is nagyon szerettem. Nagyon jó kis hely, ilyet tuti nem találok még egyszer.

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi, addig nyűglődik csak amíg talál egy másikat? :lol: A tízen-huszon cumi közül csak akad egy! :wink: :lol: :lol: :lol:

Miért ítélnénk, el? Bolond vagy. Ez a te életed, te tudod neked mi a jobb. Ha húz a szíved vissza, akkor menj. Nem lesz jobb, ha otthon maradsz de sírsz vagy depizel, hogy inkább dolgoznál!
Látod, az Évi is milyen jól összehozza a Samuzást és a munkát.

Lányok, baromi hideg van. Ééééés, elkezdett esni a hó!!!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Andi,hát igen,elég nagy dillema a szülőknek az elveik feladása,de az alvásért én is elég sok mindent már feláldoztam/ az evésért nem vagyok hajlandó ennyit áldozni :oops: /.Igy a leirtak alapján tényleg ugy tünik,hogy nem szeretik a kiságyat.Viszont nem biztos,hogy a saját nagyágyukat nem fogják ugyanigy utálni.Itt arra utalnák/nék :oops: ?/,hogy a szülő közelsége sokszor megnyugtatást-megnyugvást hoz a gyereknek és ezért alszik nyugodtabban a szülők mellett.Első lépésként én inkább azt próbálnám meg,hogy vennék 2 szivacsot /ez mégsem kerül annyiba mint 2 ágy-vagy egy egész szobabútor/ ,a kiságyakat eltüntetném és ezt tenném be helyettük.És próba szerencse-elalszanak-e itt ugyanugy mint nálatok a nagyágyon.Ugyanugy csinálnák mindent tehát,ha melléjük fekszel délben és este akkor ott is.
Szerintem már nem kicsik az uj ágyhoz,ha jól emlékszem a Zsombi is már sima ágyon alszik,és nem 1-2 ismerősőm van ahol hasonló korú gyerek már gyerekágyon alszik.
Amit leirtál az altatásotokról -szinte irhattam volna én is.Nálunk ugyanigy kell ölben elaltatni a Gergőt ,annyi a különbség,hogy 1 órakkor szinte 5 perc alatt elalszik,viszont este mostanában már több mint fél óra van hogy 1 óra is kell az elalváshoz.Nekem meg most azon jár az agyam,hogy lehet,hogy sok neki a 3 óra alvás és estig nem tud már elfáradni.

Márti,sok sikert az új doktornénihez-de nagyon reménykedem benne,hogy nem kell nagyon megismernetek.

Edith,szerintem ez már a kezdet :lol: és igen,a jóslófájások egy kád melegvíztől elmulnak,de az igaziak már nem,csak enyhűlnek a fájások tőle.A súly stagnálása is a végét jelenti már.Tényleg,a korház messze van tőletek?A párod bemegy veled a szülőszobára?
Ja,és azt még az előbb elfelejtettem irni,hogy a Gergő is ha csak másfél órát alszik akkor ő is sirva ébred és zizi egész du.Ilyenkor még megpróbálom visszaaltatni,ha nem sikerül akkor legalább egy fél órát ül az ölemben és bambul maga elé.
Gergőnek sem kell a leves vagyis csak a lé kell ,a főzeléket sem óhajtja mostanában szeretni,ugyhogy nálunk is elég egyhangúak az étkezések.Gyümölcsből meg csak a mandarint eszi.
Edith,viszont a beszélőkéjére méltán lehetsz büszke,ritka az ilyen.

Barbi,én ugyanigy vagyok a gyerekorvos-védőnővel.Én is máshoz járok ,mint akihez tartoznánk,de attól nem szokott felkeresni. Néha ,3-4 havonta elmegyek hozzá is és ott is leméretem a gyereket.De most teljesen ledöbbentem a mérlegelésen.Pont 1 hónapja voltam a védőnőmnél ott 11,5 kg-ot mértek.Akkor azért vittem el,mert már hetek óta alig evett 1-2 falatot,volt hogy kimaradt a reggeli,volt hogy az ebéd.Viszont a mérleg szerint 2,5 hónap alatt hizott 1 kg-ot,amit azóta is sokallok,mondtam is a védőnőnek,hogy tuti rossz a mérleg.Hétfőn elmentem a gyerekorvoshoz D vitamint iratni és ott is megmérték-pedig kifejezetten kértem,hogy nincs rá szükség,még a kiskönyvét sem vittem el- és csak 10,9 kg volt.Szerinted létezik,hogy most meg 60 dkg-ot fogyott volna 1 hónap alatt?Pedig most meg vagyok elégedve az evésével is,akkor meg már kezdtem kétségbe esni néha.Remélem,hogy csak a mérlegük volt szar,de igy már benne van a bogár a fejemben-ugyhogy a jövő héten ujra elviszem méretni :oops: .
Azért kiváncsi vagyok mégis mennyi lehet Ádámod,hogy ennyire soványnak tartja a védőnő.Lehet,hogy csak most nőt hirtelen sokat,és még nem volt ideje hozzá hizni.

na ezt most elküldöm,mert már 1 órája irom ,de mindig megzavar Lajos és igy csaponganak a gondolataim. :oops:
bibolya
 
 


na ugye mondtam,mindenki beelőzőtt mig én a drága párommal voltam elfoglalva :lol:
bibolya
 
 


Zsuzsi,igaza van Barbinak,ha szeretnél dolgozni,menj vissza nyugodtan,miért itélne el ezért bárki is?Vagy ha igen,akkor is mi köze hozzá?

Csajok,nálunk már vagy egy fél órája szakad a hó,azt hogy milyen hideg van azt nem tudom,de a kocsi teljesen behavazódott-szóval tuti nem olvad :lol:
bibolya
 
 


nálunk már ekkora a hó :lol: a kocsikon
Kép
bibolya
 
 


Zsuzsi:jaja mert mi ilyen ítélkezősek vagyunk!!!!!! :shock: Szerintem úgyis tudni fogod, hogy mi a jó kettőtöknek, Szandi úgyis elég rugalmas baba, nem hinném, hogy gond lenne a bölcsi, Te meg legalább visszarázódsz a lökött felnőttek izgi világába!!!!! :wink:

Ibolya:szerintem 60 dkg látszana rajta, és ha jobban is eszik akkor tutifix, hogy a mérleg volt rossz, meg különben is csak 1 mérlegenek kell hinni nem az összesnek!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Andi,megkérdeztem anyutól a bacon szalonnás májat-azt mondta,ugy jó ahogy leirtam neked.
Szóval a májat ketté szeded,megmosod,és minden egyes darabot baconszelettel betekered.Ha nagyon husos a szalonna akkor egy kis zsirral kikened a tepsit,különben nem kell.Semmi füszer nem kell rá ja,és só sem.Közepes lángon kell sütni,de vigyázz vele,mert nagyon gyorsan elkészül.Szinte minden köret jó hozzá.
bibolya
 
 


Ibolya, én szoktam ilyen májat csinálni és tényleg finom. De szoktam úgy is, hogy azt a hosszúkás zöldbabot tekerem bele. Azt előtte vegetás vízben kicsit megfőzöm és úgy tekerem be. Isteni.

Most, hogy kérdezted megnéztem, az Ádámot szept. 24-én mértük, 11,79 kg volt. Tegnap megmértem a mi mérlegünkön, olyan 11 és 12 kg között volt a mérleg. Fogyni nem fogyott, de hízni sem.
De ennyi mozgás mellett, az is csoda, ha nem fogyott. És enni sem úgy eszik, ahogy eddig. Ja, és 86 cm. (sacc, mert nem igen hagyja magát mérni)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Andi, szerintem sem korai, KAta agusztus óta rendes ágyban alszik. Elején volt kimászka, de utána megszokta, hogy ágyba be, jóéjt és alvás. Igaz az ajtót becsukom amíg elalszik, mert a nyitott ajtó, és ak intről beszűrődő zajok azért kivonzzák :)

Kata októberben 12,2 kg volt. Jó súlyban van akkor :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Köszönöm a sok hozzászólást, meg tanácsot. Akkor lehet mégis belevágok intenzívebben az ágycserébe.

Ibolya!
A szivacs megoldás nem lenne rossz, de engem akkor világgá hajtana anyósom és családja, az tutifix. Már annak idején, amikor berendeztük a gyerekszobát, sérelmezték, hogy Marci ágya egy közfal mellett van, Flóráé pedig egy olyan falon, ami oldalfal, tehát a másik fele már kint van. Remélem érthető. :roll: Így hát ott sokkal hidegebb van, ergo meg fog fázni. Kérdeztem én, hogy mégis hova rakjuk akkor, mikor a 4 fal közül 3 kinti fal (vagy mi :roll:), a közfalhoz meg nem fér be kettő ágy. Egyébként szerintem azért nem lehet fokokban mérni a hőmérsékletkülönbséget ilyen esetben, de lehet, hogy tévedek.
Na, ezek után el se merem képzelni, hogy "letegyem a gyerekeket a földre."

Persze félek én, hogy nem is a rácsos ágy a hunyó, hanem apa-anya közelsége, de azzal meg nem tudok mit tenni.

A másik érdekes kérdés pedig pont az ágyak elhelyezése, mert arra gondoltam, hogy össze kéne nekik tolni, úgy bírnak egymás mellett aludni. De az meg már milyen? Úgyhogy, Márti, nagyon kíváncsi lennék, hogy ti hogy oldjátok meg Szoni kérését, hogy maga mellé szeretné Zsombit. Aztán majd ellopom az ötletet. :wink:

Barbi!
Ezzel a súllyal tuti, hogy nem sovány Ádám. Legalábbis az enyémekből kiindulva. Bár mi sem vagyunk szumóbirkózók, inkább kis girnyók (na, ez csak a gyerekekre és az apjukra igaz), de ennyi nem evés és lótás-futás mellett mit is kívánhatnék.

Zsu!
Tényleg jó súlyban van Kata. :wink:
Nálad mi újság hármaskával? Neme még nem derült ki?

Ibolya!
Szerintem is sok lenne ennyi idő alatt 60 dkg fogyás észrevétlenül, azt tuti láttad volna. Úgyhogy mérleget kidobni, vagy egy olyannal mérni, amivel aztán újra, meg újra. Tehát ugyanazzal a rosszal, vagy jóval.

Zsuzsi!
Szerintem nem hülyeség, hogy visszamennél dolgozni. Mindenki ismeri a saját korlátait, valakit nagyon frusztrál, hogy otthon legyen 3 évig "bezárva". A lényeg, hogy akárhogy döntesz, a te döntésed legyen. Ne amiatt maradj otthon, mert hülyéne, néznének, ha visszemennél! Inkább Szandi és a te érzéseidet vedd alapul.
Nálunk is szóba került, hogy jövő szeptemberben elmennék dolgozni, ha egyáltalán találok munkahelyet. Nem gondolom, hogy emiatt bárki is hülyének nézne. Ha meg igen, akkor ám, legyen.
Jobbulást kívánok nektek, remélem nem estek vissza!

Julcsi!
Hogy vagytok???

Köszönöm a májas recepteket, szerintem a jövő héten ki is próbálom, nagyon jól hangzik. Máj van is itthon, majd veszek bacon-t is.

Nálunk még éjjel is orkán erejű szél fújt, indőnként hallottam. Reggel aztán, mikor 9-kor felkeltünk, volt nagy meglepődés. Jó nagy hó esett, ráadásul állítólag kb. fél óra alatt. Ment is az örömködés, csak nem tudtunk nagyon kimenni, mert a szél az megmaradt. Délután mentem anyukámékhoz (dec. 1 óta nyugdíjas, juhééé), egész úton azt hallottam hátulról: hó, itt is, hó ott is.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Na végeztünk az ágyakkal, csemeték barátkoznak egyenlőre a gondolattal :lol: , mivel a Szonié elég nagy meg felette polcos így telepakolta plüssállatokkal 8) !!!!
Kistesó ágyát is felhoztuk a pelenkázó feltét miatt , nem vagyok hajlandó ezt a kisördögöt a lakáson keresztül hajkurászni a pelenkázás miatt és a földön tisztába tenni, fel sem tudnék állni utána!!!!! :oops: :roll:
Teszveszteztem a Szoninak egy szép bordó bársony ünneplős rucit, gyönyörű lesz karácsonykor!!!!!Mondjuk nekem mindig az!!!!! :wink:

Kicsit most összebalhéztunk vagy nem tudom mi volt, mert leakart menni a mamáékhoz, anyós egyből aggitálta én meg nem akartam hogy menjen, mert 7kor már fürdés van, pláne, hogy ma nem aludt napközben, csak lement, aztán feljött, hogy lent is akar aludni. :shock: :( Teljesen kiborultam, persze biztos benne van, hogy a bébi miatt hiperérzékeny vagyok, meg tudom, hogy jó a mamánál neki, mert csak rá figyel, de úgy tud hiányozni!!!!!Mióta hazajöttünk egy kisangyal, bár első nap a Zsombi sokat szekálta(érezte, hogy mennyire elesett ,ez ment a betegsége alatt), de most már visszavette az irányítást és tényleg nagyon jó napjaink voltak.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsandi:majd holnap dobok képet, én is tartok kicsit attól, hogy a Zsombié nincs fal mellett, nehogy huzatos legyen vagy mi, de van rajta az az ikeás sátras bizgentyű, vagy majd odarakatom a fiókos szekrényt apával, bár ő nem lelkesedik ezért az ötletért!!!! :roll:

Ja és Szoni ma mondta, hogy majd segít a kistesó körül, öltöztetni meg tisztába tenni :lol: :lol: :lol: .............megtudnám zabálni!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Miért nem adnak a férfiak tanácsokat újságoknál

Kedves Walter!

Szeretném, ha segitenél nekem. Tegnap, amikor elmentem otthonról
dolgozni, a férjem otthon maradt és tévét nézett szokása szerint. De
nem jutottam túl messzire, mert a kocsim motorjával történt valami.
Hazasétáltam, hogy a férjem segitségét kérjem.
Amikor haza értem, nem hittem
a szememnek. A hálószobai nagy tükörben illegette magát az én
fehérnemüimben, lábán az új szandálommal és a piperetáskám tartalmát
is magára kente. 32 éves vagyok, a férjem 34, és 12 éve vagyunk
házasok.
Amikor igy lebukott, azt próbálta bemesélni, hogy azért öltözött az én
alsó ruháimba, mert nem találta a sajátját. De amikor azt kérdeztem,
hogy miért festette ki az arcát, könnyekben tört ki, és bevallotta,
hogy már 6 hónapja viseli titokban a cuccaimat. Megfenyegettem, hogy
ha nem hagyja abba, elhgyom. 6 hónapja bocsájtották el a
munkahelyéről, és azóta teljesen a padlón van . Nagyon szeretem a
férjemet , de mióta ultimátumot kapott, három lépés távolságot tart.
Ugy érzem, hogy nem tudok közelebb kerülni hozzá.
Kérlek segits!

Köszönettel: Shaila Lusk
=================


Kedves Shaila!

Annak, hogy megállt a kocsi motorja ilyen rövid vezetés után, nagyon
sok hibája lehet. Először is azt nézd meg, hogy van-e elég benzined.
Ha igen, akkor lehetséges, hogy a benzinpumpával van a baj.
De ha az is müködik,akkor biztos, hogy nem kap elég levegőt, vagy a gyertyák piszkosak és nincsen szikra.
Remélem, ezzel segiteni tudtam .

Andi
Kép
zsandi
 
 


Márti!

Jaaaa, hogy ez annyira most van, hogy épp ma csereberéltétek az ágyakat? Na, jól ráéreztem. Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, meg a képekre is!!!!

Már most ennyire érzékenyen tudja érinteni az embert, ha a kiscsibe máshol is jól érzi magát (persze téged most még inkább), mi lesz később? Én is utálom hallani, ha mondjuk pár órára valamelyik mamára vannak bízva, és arra megyünk vissza, hogy tök jók voltak, nem is emlegettek bennünket. :roll: Persze azt is utálnám, ha arra mennénk, hogy végig sírtak utánnunk. :wink:
Tuti nagy segítséged lesz Szoni, Zsombinál is nagyon ügyi volt már, most meg még két év "forja" lesz.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Na, lépek, mert apa kezd nagyon ideges lenni amiatt, hogy soha nem fér a géphez. :oops: Kell neki is egy. :lol:
Jó éjszakát!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Andi, mi is most tervezzük épp lecserélni az ágyat, és nem azért, mert Samu nem szeretné, hanem mert kinőtte... 60X120-as, kilóg keze-lába lassan mindenhonnan (gyerkőc olyan 89-90 cm - de amikor mérem, mindig pipiskedik, huncutkodik, így kissé nehéz), szóval januárban jön az új ágy.
Nálunk komolyan felmerült, h matracon aludjon - mi is azon alszunk, de mivel pici a szobája, szükségem van az ágy alatti helyre pakolni (pl most ott lakik az összecsukható babakocsi, meg a búgócsiga, meg mittomén még mi :) )
Alvás-elvek: nálunk eddig Samu nem igazán igényelte, h velünk aludjon, meg egy ideje altatni sem kell már (szerencsére), mostanra nagyon kis ügyesen elalszik egyedül. Ha beteg, akkor persze nagyon igényli, h velem aludjon. Egyébként kiváncsi vagyok, mi lesz, ha nem lesz rácsos ágya - tutira jön egy átmászkálós időszak majd...
Ja, amikor kicsi voltam, akkor az én ágyam és az öcsém ágya össze volt tolva egymás mellé úgy, hogy volt egy "karfája" mindegyiknek, ami eredetileg a fal mellett lett volna, és ez volt közöttünk. Nem tudom, h érthető voltam-e... :)

Julcsi, már egy ideje szeretném megkérdezni, de mindig kimegy a fejemből: te említetted, h vettetek wC szűkítőt fellépővel. Használják a csajok? Bejött nekik? Samunak most tervezek egy hasonló beszerzést, a bili kicsi neki. A gyerköc kb 14 kg, sőt szerintem már felette valamivel.

Zsuzsi, értem a munka-otthon dilemmát, valóban nem könnyű döntés, és ha a munka mellett döntesz az első időszak mindenképp nehéz lesz. Engem az nyugtat meg, h úgy látom, Samu jó helyen - jó kezekben van (mégha nem is velem), és én is talán kevésbé vagyok türelmetlen vele. Nekem nagyon kell, hogy másutt is legyek, ne csak itthon... De valószínűleg erről Zsu is tudna mesélni.
Mindenestre tényleg nagyon egyéni ez, és nem egyszerű megtalálni a jó megoldást. Na, most aztán jól megmondtam :)

Ibolya, a recept jól hangzik, és a Barbi-féle zöldbabos verzió is...
Edith, nekem is elküldenéd a receptgyűjteményt?
Jó éjt mindenkinek!
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Ma kimentünk anyósékhoz, megkértem, hoyg alakíson át két egyszemélyes paplanhuzatot kétszemélyessé, és még párnahuzatokat is varrjon. Szerncsére meg is lettünk, pedig közben eszébe jutott, hoyg vacsorára csirkét vág, amit aztán én tettem oda főni. (Na, ez volt a zárójel. :roll: :P ) Nemrég értünk haza.
Érdekes módon felvetettetek ma két olyan témát, ami nálunk kissé napirenden volt ma. Az egyik a nagyszülőknél levés. Őszintén megmondom, engem egyáltalán nem zavar az, hyog Kriszta jól érzi magát náluk-velük, sokkal inkább bántana, ha fordítva lenne. Igaz, Édesanyáméknál még nem volt nélkülünk, nem tudom, velük hogy lenne, de Anyóséknál nagyon jól érzi magát, és tudom, hoyg a nagyszülők is imádják.
A másik dolog az alvás-ágy kérdése. Kriszta is a kiságyában alszik továbbra is, bár volt már példa arra nappal, hoyg nem tudott egyedül elaludni és akkor ketten "aludtunk" el a nagyágyon. De még nem láttam elérkezettnek az idejét az ágycserére NÁLA. HAngsúlyozom: Nála. Mert ilyenkor általában csak játszott inkább, annyira érdekes volt neki az új hely. Ma, apósom lepihent és magával vitte Krisztát is. MI kint voltunk a konyhában, és hallottam, hoyg "nagy duma" folyik kettejük között. :D Egyszercsak meg arra lettem figyelmes, hoyg apósom horkol. Bemegyek, hát már mindketen aludtak. És 1 óra 10 perc után megébredt a drágám, de após visszaaltatta és összesen több, mint 2,5 órát aludt. Egyész délután-este nem volt baj vele.
Szóval, lehet, hoyg lassan eljön nála is az idő, hoyg új ágyat kapjon, de egyelőre maradunk a kiságynál. Lehet, hyog végül ő kerül az utazóágyba és a hugi az ő kiságyába, mert az utazóágynak nincs magasítója. De még gondolkodunk ezen.

Ibolya, Barbi, ne búsuljatok, Kriszat sem hízott mostanában sokat. Jobban mondva fogalmam sincs mennyi, de az tény, hoyg június óta 11 és 12 kiló között mozog. Dehát ő is leugrálja!!! Á, én ilyesmin nem is töröm az agyam. Az látszika gyereken, ha jól van vagy valami nincs rendben nála. MOst kriszta is egy ilyen gyengén evős periódusban van (ma szinte semmit nem evett, este pedig bevágott egy csirkeszárnyat plusz fél zúzát, melléje meg puliszkát és savanyúkáposztát is :roll: ), de úgy vagyok vele, hyog biztos enne, ha éhes lenne! :roll:

Ibolya, a kórház nagyon közel van (az ablakból látom is a tetejét), hacsak neadjisten egy baleset miatt le nem áll a forgalom, akkor 5-7 perc alatt - ó, mit beszélek, maga az út ennyit sem tartana - bent lehetünk. Ezzel nincs baj. A másik kérdésedre viszont Nem a válaszom. Sajnos itt nem szokás, hoyg az apuka bent legyen a szülésnél, jobbanmondva, egyszerűen be sem engedik az osztályra. Talán, ha lefizetnénk az ügyeletes mindenkit, lehetne szó róla, de az is igaz, hyog a párom nem ragaszkodik hozzá. Én nagyon szeretném, természetesen, ha együtt vajúdhatnánk, de a szülőszobába nem szeretném, ha bejönne. Tudja fene, valahoyg nem akarom, hyog úgy lásson, pedig... :roll: NA, ez van. :roll: :oops:

Évi, küldöm a topikot! :)

MOst megyek, lássam, lesz-e pihenés?! Mert különben fájdogálok most is, csak még nem rendszeresen és nem erősen. :roll: Ha nem múlnak, akkor meg nekiállok Krisztának megcsinálni a pakkját és hogy hagyjam rendbe a házat valamennyire. MIvel nem voltunk ma itthon, eléggé szalad a lakás! :roll:

JÓ éjt mindenkinek! Azért ne nagyon izguljatok értem, mert nem biztos, hoyg lesz egyáltalán valami! :roll: HA pedig mégis, Barbit úgyis értesítem! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith,hogy telt az éjszaka?Már lassan jobban izgulok mint te :lol: .
Az tök jó,hogy ennyire közel van a korház,akkor nyugodtan vajudgathatsz /hú,leirva milyen hülyén néz ki :oops: / otthon és ráérsz bemenni ha már 3 perces fájásaid vannak.Én legalábbis csak ekkor indultam utnak,pedig nekem kb.15-20 perc kellett a korházba jutásig.De meg is lett az eredménye,mert beérkezéstől számított 1 ó 15 perc után a kezemben tarthattam Gergőt.És én szépen otthon elvoltam a fájásaimmal.Kádban csücsültem,sétálgattam,próbáltam enni/amit persze nem kivántam,de ha bent lettem volna és ugye ott tiltott dolog,hát tuti éhen haltam volna/,tv-t néztem,amit nem is néztem igazán,de elterelte a fájdalomról a gondolataimat.


bocsi,most ennyi voltam,reggelit kell készítenem-megy a nyöszörgés
bibolya
 
 


Sziasztok!

Andi,és hogyha vesztek egy 140x200-as ágyat /azt hiszem ez a legkisebb méret/ és ezt a falhoz betolni,hogy ne essenek le?Meg még venni mellé leesésgátlót?Vagy gyerekágy méretben gondolkodtok?

Én örülnék,ha az anyámékkal is el lennének a gyerekek-csak ő meg nem viszi el őket.Anyósomhoz régebben az Encsi nagyon sokat járt át / ő itt lakik velünk 1 telken csak külön házban/,én örültem neki,legalább volt 1-2 óra nyugtom :oops: .A Gergő még neki kicsi,ugyhogy őt még nem viszi át,de remélem tavasszal már vele sem lesznek ilyen gondok.
Én azt mondom,hogy inkább jól érezzék magukat a gyerköcök másnál is,mint hogy sirjanak.Nyáron volt hogy 1x-2x a barátnőm vigyázott a Gergőre és tök "boldog"voltam,mert tudtam,hogy jó kezekben van a gyerek.
Márti,biztos most csak az "állapotod" és a Szoni nemrég lezajlott betegsége /ami után teljesen természetes,hogy még félted/ miatt érzed igy,de ha meglesz a picibabód,hidd el még örülni is fogsz,ha elviszi anyósod egy kicsit a gyerekeket,vagy reggel ő viszi majd Szonit az oviba.Nem azt mondom,hogy ki kell használni minden lehetőséget,de néha kell egy kis segítséget kérni vagy elfogadni-és ez is az.

Lányok,és esetleg falvédő az ágyak mellé?Thermóból lehet olyan szépeket kapni már.
bibolya
 
 


Ibolya:persze tuti én vagyok zizi, még élénken emlékszem, hogy a Zsombi születése előtt is ez volt, hogy a kis csaj már akkor is mamázott ezerrel, én meg kicsit rosszul viseltem, hogy mindig itt hagy!!!!Tudom, hogy jó kezekben van, meg kényezteti ezerrel, ez a dolga....................most feljött, hogy nem alszik csak pihen, na ebből az lett, hogy nem hagyta a Zsombit sem aludni!!!!! :shock: :lol: De ahogy lement a kisrapek ment az ágyába és már aludt is!!!!
Az éjszaka is jó volt, mikor Szonival pisilni mentünk, mire visszaértünk, Zsombi ült az ágyban :shock: , mondtam neki, hogy feküdjön vissza, erre hasra vágta magát és már szundizott is.Szoni meg csak hajnalban jött át, hogy puszilgassam meg :lol: , kicsit szeretetéhes a drágám!!!!!
Tegnapi nap döbenetet:a fiam simán megpucolja a mandarint :shock: :shock: :shock: , na jó nem mintha világszenzáció lenne, csak nem gondoltam!!!! :oops: :lol:

Julcsi:csajok????????????????????????????,

Barbikám:Zsombi ha akar valamit a hűtőből odavonszol és megmutatja, ma az aloe vera gélt akarta de nagyon!!!!! :shock: :shock: :shock: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti,ugye nem orroltál meg rám :oops: ?Dehogy vagy zizi,csak most kicsit érzékenyebb vagy a rengeteg hormon miatt :oops: -lesz ez még rosszabb is /szülés után, mikor ürül ki a szervezetből :oops: /.De majd segtünk :lol: :lol: :lol: ,én ugy mennék babázni,ha nem laknátok ennyire messze tölünk..............
bibolya
 
 


Márti, szerencsére az Ádám is imádja. A kis műanyag pohara aljába szoktam tölteni, kb. 1cm-nyit. Simán megissza, egy csepp nem folyik ki. És a nap fénypontja, amikor kiveszem a hűtőből és megmutatom, hogy mit kap. :lol:
Aggódtam, hogy ő egyedül hogy fogja meginni, hiszen csak 3 hónapig jó. Annyira nincs gond, hogy már rendelnem kellett a következőt, mert jövő hétre már nincs.

Mit csináltok? Takarítotok? Vásároltok?
Mi szokás szerint egyedül vagyunk, úgyhogy aludtunk egy jót. :wink: Nagyon jól esett.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Persze elfelejtettem.
Márti, az Ádám csatlakozik Picasso Zsombihoz, csak ő nem a kanapét hanem a falat firkálta őssze. :? Hogy fog neki örülni az apja!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:nálunk a fal már készen volt!!!!! :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
Még megvárjuk míg a kistesó is kitombolja magát a falakon aztán festünk egyet!!!!! :roll:
Én pakolászok, Zsombi most visszaszunnyadt, és próbálok valami rend szerűt csinálni a szobjukba, bár ez elég nehéz , mert csak én pakolászom a helyükre a játékokat, ha ők csinálnak is valamit , még a Roland is képesek mindent 1 fiókba pakolni!!!!! :roll: :lol: De már annak is örülni tudnék ha nem lépnék rá állandóan valamire!!!!! :?

Ibolya:jaj dehogy, tudom, hogy az én készülékemmel van a gond!!!!! :oops: Bár annak nagyon örülök, hogy legalább a Zsombi élvezi a társaságomat!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Mielőtt azt hinnétek, hyog szültem, csak elfelejtettem üzenni Barbinak :wink: :P , megírom, hoyg még szó sincs róla. Csak tegnap nem tudtam gép elé kerülni. Elolvastama rengeteg termést most, de már nem jut időm írogatni, mert Kriszta felkelt.

Barbi, tegnap voltunk vásárolni, kaptunk jó akciós "igazgatói" széket a sz.gép elé és megvettük, így a fél karácsonyi ajándék megvan már, a másikat (a fényképezőgépet) Amerikából hozzák majd valamikor Karácsony körül.
Ezenkívül a lakásban tettem-vettem, este meg matricáztam, mert ismét kaptam rendelést.

Ibolya, remélem, nem felejtek el fotókat készíteni róluk!

NA, mentem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Edith,mikor megláttam ,hogy mikor irtál én azt hittem,hogy szülni indulsz /nem szoktál ilyen korán irni :oops: /
Nálunk elég keményen fagyott és tegnap estig többször is esett a hó-jó lenne ha megmaradna és egy kicsit élvezhetnék a gyerekek is.
Nálatok milyen tél szokott lenni?Hosszú,kemény tél sok hóval,vagy olyan mint nálunk enyhe idővel hébe-hóba esik egy kicsi ami másnapra elolvad?
bibolya
 
 


Na, megcsináltam néhány kontúrt...

Ibolya, kialudtam ma éjjel a 8 órát 1 pisiébredéssel, és elég pihenten keltem. Különben akkor itt már 8 óra volt, amikor írtam.

Itt össze-vissza van az időjárás. VAn egy-egy év, amikor jó sok havas, kemény tél van (4-5 évente), aztán meg jön néhány év esős, kevés havas, gyorsan elolvadós tél. Persze, itt nálunk. Mamáéknál már bizony szinte mindig ott a vastag hótakaró. Kissé magasabban, hegyesebb vidéken élnek.

Pillanatnyilag gyönyörű itt is minden. :D Tegnapelőtt éjjel havazott egy kis réteget, de megmaradt, mivel fagyos terepre hullott, az éjszaka pedig ismét ráhavazott. MOst is gyönyörű pelyhekben hull, készülődünk máris kimenni, csak még nincs szánkónk, sajnos. :( Az én régi szánkómat kellene felújítani, de még nem hozták el anyuék.

Mentem, Kriszta már állandóan hajtogatja: menjünk hóba. :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Itt is gyönyörű fehér minden! :lol: Tegnap este mikor hazaért az István kérdezte, hogy voltunk szánkózni? Néztem rá hülyén, hogy nincs is hó! Erre kiderült, hogy szép kis hó esett, csak mi már lehúztuk a redőnyt és észre sem vettük. Úgyhogy gyorsan felöltöztettem a kiscsávót és kimentünk.
Végre használni is tudjuk a tavaly karácsonyra kapott szánkóját! :wink:
Most is megyünk mindjárt.

Edith, úgy látszik bármit teszel, írsz, mindenki rögtön arra gondol, hogy szülni mész! :wink: :lol:
Akartam kérdezni, nálatok mennyi ideig kell a kórházban lenni szülés után? Csak azért kérdezem, hogy ha még a héten szülsz, akkor legkésőbb mikor kell ahhoz, hogy szentestére otthon legyetek? :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Edith, tényleg olyan izgi, hogy mostmár bármikor jöhet a hír :) Előre is gyors, könnyű és problémamentes szülést kívánok :)

Itt nincs túl sok hó, ha egy kicsit több lenne, mi is kimennénk szánkózni. Szóval eshetne ma is :)

Jut eszembe, itthon van apa karácsonyi ajándéka, a Panasonic-Lumix fz50 fényképező, úgy örülök neki :) Igaz eladósodtam miatta, de mivel naponta nézegeti a neten, meg filózik hogy hogy tudnánk megvenni, ezért szerintem nagyon-nagyon megérte :) Ráadásul lehet hogy van már vevő a fényképezőgépünkre, így a törlesztés harmada mindjárt ki is lenne fzetve.

Alig várom a karácsonyt :) És most nem is legjoban a gyerekek miatt, hanem a Tamás miatt :) Olyan kíváncsi vagyok, mit fog szólni :)

Puszilok mindenkit, legyetek jók :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Nekem már megvan a karácsonyi ajándékom:a Roland itthon lesz 24-én!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Be volt osztva, de megkapta szabinak 8) , mondjuk nekünk reggelre hozza a Jézuska az ajándékot, de nem lett volna vicces hajnal 5 körül ébreszteni a manókat!!!!! :roll: :?
Mi nagyon nem veszünk egymásnak semmit, talán akkor ha jövő héten kapnak egy kis plusz pénzt, de azt csak akkor hiszem el ha látom. :?
Én a gyerekek miatt várom nagyon az ünnepeket, Szoni hetek óta karácsonyi dalokat énekel.
Tegnap este is ahogy leheveredtünk a kanapéra, símogattam őket a kistesó meg ficánkolt............már csak apa hiányzott a teljes családi idillhez!!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Még valami!!!!
Valaki nem tud egy 60x120-as használt kókusz matracot????????????
Ha nem akkor Zsuzsi januárban, szeretnénk elmenni a Mária nagykerbe, azt hiszem ott láttam a legjobb áron.Megköszönném ha a kedvezményedet igénybe vehetnénk!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Gyorsan lefényképeztem amatricákat,amit a héten csináltam-az Encsinek semmi kedve hozzá :oops: ,pedig tavaly rengeteget csináltunk együtt:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
bibolya
 
 


Márti,a tesz-veszen vagy a babaszobán nem nézted?
bibolya
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?