Új privát üzeneted érkezett!

Menta
Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Ágici, Menta,
nagyon köszönöm Kép a gyors segítséget. Már csak abban reménykedem, hogy meglesz a mennyiség is péntek estig. Majd nagyon igyekszem. Kép

Beus
beus74
 
 


Sziasztok!
Menta, Borcsa,
köszönöm a gyors válaszokat és a nyugtatást! Mára már határozottan jobb a helyzet, (a többszöri mellretétel miatt) már 80 ml fejtem éjszaka. Igaz, újra felébred éjjel, de nem bánom, boldogan szoptatok!
Én is gondoltam a fogára, de én nem vettem észre semmi duzzanatot az ínyén, viszont "rágja" az alsó ajkát.

Borcsa,
ami a havibajt illeti: kb, két hete volt egy gyenge vérzés, de semmi több, viszont Luca aznap rettenetesen nyűgös volt. Azóta semmi. Lehet, hogy meg fog jönni?!

Eszter
Juhász Eszter
 

 
 

Eszter!
Sajnos lehet. És arra is számíthatsz, hogy olyankor mindig lesz pár nap nyűglődés. Nekem az én Lucám 5 hónapos korától jön meg, kb. szabályosan. Pedig a leányzó a mai napig főleg cicin él.

Fog és duzzanat - nálunk az alsó metszők úgy jöttek, hogy egyáltalán nem voltak előtte beduzzadva. (A többi igen)

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Hahó,
Eszter,
csak most tudok válaszolni, lehet, hogy már kicsit megkésett, de egyébként a nálam okosabbak már sok mindent leírtak, amit akartam. Szóval:
1. Az, hogy mennyit tudsz fejni, nem jelent semmit, mert egyrészt előbb-utóbb gyengül a tejleadó reflex, másrészt, ahogy fent írták, ez egy másféle inger, nem mindig szereti a cici. Én pl. csak az elején tudtam viszonylag jól fejni, és pár hónapja egyáltalán nem tudok, csak ha nagyon feszül már, és jó napom van, akkor éppen annyit, hogy ne legyen kellemetlen, és azt is csak az egyikből (a másikból akkor is csak néhány cseppet, ha becsomósodik).
2. A meleg meg a fogzás együtt nagyon komisz tud lenni, ha meg rájön a havibaj is, akkor, ha erre érzékeny a babád, akkor ember legyen a talpán, aki dalolva végigbírja a nyűglődést. Nálunk ez úgy van, hogy Cicóka (hét hónapos mindjárt), akármi változás van benne/körülötte (meleg, hideg, szél, fogzás, szuri, helyszín, akármi), nemes egyszerűséggel nem eszik egész nap jóformán semmit. Én meg durranok kifele. Kép

Borcsa,
köszönöm a nyugi-golyókat, igyekszem hasznosítani őket Kép Egyébként visszavittük a mérleget, eztán nem stresszelem magamat a heti méréssel, elég lesz havonta...

Mindenkinek:
most költözünk, ott egy kicsit nem lesz netünk, addig nem írok, majd aztán jelentkezem. Most nincs időm aggódni a kölkec nemevése fölött, szóval ki van eresztve legelni, rá van bízva, mit művel, és ha a költözés után is megmarad Kép, akkor félig nyert ügyünk van.
Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok Lányok,

Lehet, hogy nem illik ide a kérés akkor bocs...

Sajnos kisfiam kb.négy napja egyáltalán nem hajlandó szopizni. Csinált ilyet korábban is de akkor mindig sikerült valahogy visszacsalogatni a cicihez. Most azonban sajnos semmi nem segitett. Úgy tűnik végleg elválasztotta magát.

Szerencsére eszik rendesen, sőt..kis haspók Kép és vizet is iszik sokat pohárból.
Néhány hete már csak hajnalban szoptattam, igy félálomban még elfogadta. Viszont mostmár akkor sem.Pohárból sem fogadta el a tejcsit Kép

Gondolom emiatt is nem feszülnek a cicijeim, s a három nap alatt egyszer kellett csak kicsit leszivni. De alig birtam kipréselni valamit , fejni nem tudok egyáltalán.
Ha nem fájnak akkor most nekem nem is kell semmit tennem velük ?

Másik kérdés, az tény hogy lelkileg eléggé megvisel, de lehet, hogy hormonálisan is ???
kb.azóta mióta nem szopizik, napközben az ájulás kerülget, hol folyik rólam a viz, hol a hideg ráz Kép Normális ez vagy kezdjek inkább valami betegségre gyanakodni? (terhes elvileg nem vagyok, mert -már hármadjára a szülés untán- pontosan megjött).

köszi a választ előre is !

üdv,
Kamelia & Ádi(8hó)
kamelia
 


Sziasztok!
Jó hírem van, újra van tejem bőven, Luca megint alszik éjjel! Kép Kép Nagyon tetszik neki a kétóránkénti evés, az eddigi öt alkalom helyett most hétszer eszik naponta.
Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a bíztatást és a segítséget, Nektek köszönhetem, hogy nem kezdtem meg a hozzátáplálást.
Azért a fogára továbbra is gyanakszom, szoptatás előtt szívesen fogadja a hűtött rágókát. Tényleg, attól nem fázhat meg?
Puszi mindenkinek!
Eszter
Juhász Eszter
 


Sziasztok!

Mennyi kcal van egy deci anyatejben?
koszi
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Lányok! Kis segítségre volna szükségem.
Kicsifiam 10 hónapos és még mindig 4* szopizik (hála az itt kapott segítségnek KépKépKép). Viszont én mostanában hiper fáradékony vagyok. Bár elég sok mindent csinálok, de az utóbbi 2-3 hónaphoz képest nem történt az életritmusomban változás. Lehet, hogy kezd "kimerülni" a szervezetem? (3 hónap alatt fogytam 12 kilót, de ennek is már 2 hónapja). Lehet, hogy hormonális "visszarendeződés" az oka? Lehet, hogy ez teljes badarság, de most ez jutott az eszembe.
Van ötletetek?
Köszi
Milla
milla
 
 


Sziasztok!

Megérkeztünk mi is a szuper nyaralásból. Most lehet, hogy nem fogok tudni írni, bár később még megpróbálok benézni, de nem ígérem tutira. Úgy7hogy kérlek Titeket, drukkoljatok nekem holnapra a szopiszakértőKép-vizsgához!! Meg ahhoz, hogy Bábi kibírja nélkülem az egész napos vizsgát!

Menta!
Neked meg rengeteg drukkkkkk!!!!!

Pele
pelcsi
 
 


Helló!
Megint én. Vissza az egész. Az imént "megjött" a válasz. A terhesség és a szülés óta egyszerűen mindig elfelejtem, hogy a nők menstruálnak is KépKépKép.

Milla
milla
 
 


Kakukkfű!

Colostrum: 67 kcal/dl
Érett tej: 75 kcal/dl
Persze ezek átlagértékek, hiszen más az előtej, más a hátsótej, más egy 10 napos baba anyukájának a teje, és más egy 10 hónaposé. De átlagban ennyi.

Pele
pelcsi
 
 


Menta! Pele! DRUKKDRUKKDRUKK!!!!! KépKépKép

Márti+Ármin+Vilka
márti
 
 


Újra énKép, ahogy olvasgatok vissza.

Kamélia!
Nagyon nehéz lehet!!!Kép Ha jól olvastam a félálomban szopit már próbáltátok, és nem jött be. Mi a helyzet a pucérkodással, együttfürdéssel, sok-sok hordozással? Esetleg érdemes lenne kipróbálni.
Úgy tűnik, erőteljes hormonális változások is zajlanak Benned. Nekem gyanús, hogy ez nem következménye, inkább oka a szopi elutasításának. Mikor jött meg utoljára? Azért én a várandósságot sem zárnám ki. Ha nem múlnak el ezek a rosszullét-szerűségek, én fölkeresném a dokimat.
Lehet, hogy pár nap alatt mégiscsak rendeződik a dolog, és Ádi visszatér a szopihoz. Nagyon kívánom, hogy így legyen. De ha mégsem akarna tovább szopizni, akkor is nagyon büszke lehetsz magadra, hogy a kezdeti nehézségek ellenére így kitartottál, és ennyi ideig tudtad szoptatni a babád. És biztos, hogy ennek a különleges kapcsolatnak a hatása el fog kísérni továbbra is. Az összebújások, ölelések pedig ezen túl is az életetek részét képezhetik.

Kriszi, Kakukkfű!
Megütötte a szememet pár mondatotok: TI NEM RONTOTTATOK EL SEMMIT!!!!! Nehogy magatokat vádoljátok, hiszen legalábbis fantasztikus, ahogy a sok nehézség ellenére kitartotok!!! A ti babáitok ilyenek, mások, mint az átlag, különlegesek (ahogy minden baba azKép), de ez nem azért van, mert bármit is rosszul csináltatok volna. Sőt!! Nem vagyok benne biztos, hogy nekem elsőgyerekes mamaként lett volna ennyi erőm! Lehet, hogy a következő babátok egész más lesz, de az is lehet, hogy hasonló. De akkor már biztosan teljesen föl lesztek vértezve szopi tekintetébenKép
Sok sikert a továbbiakban is!

Pele
pelcsi
 
 


Szia Pele Kép

Sajnos már próbáltam minden trükköt (meztelenkedés, összebújás stb.)Az archivumból vettem ezeket az ötleteket is. De ami nekem a legfurcsább volt, hogy Ádi pohárból sem issza meg a tejcsit.
A terhességet kizárnám mert épp akkor volt meg, amikor Ádi egyszercsak nem fogadta el többé. Ez is furi, mert az eddigi két mensinél egyáltalán nem zavarta. Másrészt nem bizzuk a véletlenre Kép .
Már egy hete nem volt hajlandó elfogadni a cicit, de még a szájába sem veszi KépKépKép Fejni nem tudok, igy nagyon úgy érzem el is apad a tejcsi.Kép


Nagyon aranyos tőled, hogy igy hajnalban nyaralás után még volt energiád válaszolni !!! DRUKK DRUKK a vizsgádhoz Kép !!!

üdv.
kamelia
kamelia
 


Pele,
en is drukkolok ezerrel am egesz nap. Szolj, hogy mikor lazithatunk vegre, mar gorcsbe all az oklomKép
Es a legfontosabbat a vegere hagytam, gratula a babohoz Kép

Menta,
Neked meg drukkKépKép

-Afonya
afonya
 
 


Pele!

Jön a 4. babó?Kép Gratulálok!KépKépKépKépKépKépKép Micsoda csuda jó hír!Kép Mennyi idős és mikor és hogy? És hogy lesz, 3-an fognak tandemozniKép Kép
Nagyon örülök ám neketekKép

Drukk a vizsgához!
puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Köszönöm a drukkokat és Pele, én is nagyon sokat gondolok ma rátok!!!! Hajrá, tuti menni fog és biztos Bábi is élvezi egy kicsit a szabadságot, hogy végre nem lógsz állandóan a nyakán. KépKépKép

Ja, nekem egy olyan adatom van, hogy 74 kcal/liter. Én a gyerekgyógyászok szakmai ajánlásából veszem. Megnéznéd a tiédet, hogy akkor most melyik hibás? Nem szeretnék hülyeségeket írni másoknak. Köszi!

Puszi!
Menta

Ui.: Kriszi! Alighanem Cicóka egy csillaggyerek. Ők nagyon különlegesek és állítólag ők azok, akiknek nem a kedvencük a cici. Én igazából nem tudom, hogy higgyek-e ebben, de amikor olvastam egy cikket róluk, Cicóka jutott eszembe egyből. (Nők lapja)
menta
 
 


OFF
Menta,
írtam Neked a mondókás topikba.
Jamina
jamina
 
 


Menta!

A Core Curriculumban 67kcal/dl
a Riordanban 65kcal/dl
a Lawrence-ben 75kcal/dl.

Most légy okos!

Judit
Juhász Judit
 


Judit!

Ez nekem így megfelel, mert így látom, hogy a /dl a helyes. A többi mindegy, úgyís csak átlag. Köszi.

Hogy sikerült a vizsgád?

Pele, és neked?

Puszi!
Menta
menta
 
 


Sziasztok Lányok!

Valaki tudna nekem válaszolni két kérdésre?

1. Jelent-e valamit, hogy a 3 és fél (lassan 4) hónapos csak anyatejes babám kakijában még mindíg vannak emésztetlen kis csomók (mint a túró darabjai)? Azt jelentené, hogy nem tudja jól megemészteni a tejcsit? 5 hónapos korától szeretnék neki kóstolóba adni almát, barackot, de ha a darabkák azt jelentik, hogy még nem érett az emésztőrendszere,és ez így folytatódik, akkor inkább nem adok neki semmit még.

2. Nemsokára nyaralni megyünk az Adriára és az lenne a kérdésem, hogy a tengerben való fürdőzés, napozás (lehűl, felmelegszik az ember teste stb) kihat-e a tejtermelésre?

Nagyon köszi előre is a válaszotokat!

Trallala
Névtelen
 


Sziasztok!
Ismeritek azt a helyzetet, mikor úgy hajnali fél háromlor felébred az ember, a melle kőkemény, enyhén csorog. Babaúrfi meg alszik békésen. Mit tennétek? Fejni nem szeretek, meg aztán ilyentájt felszokjott őkelme kelni enni. (Este 7-8 között eszik utzószor). Viszont nem szeretném, ha én lennék az éjszaka átalvásának az ellenlábása. Sofka
sofka
 
 


OFF

Judit!

Ha erre jársz, szeretném megkérdezni, hogy Érden lesz-e, van-e mostanság baba-mama klub.
Remélem sikerült a vizsga, üdv

Judy

On
Judy
 


Lányok!

Köszönöm az érdeklődést és a drukkolást Kép
Az, hogy hogy sikerült a vizsga, csak októberben fog kiderülni. Azért remélem, nem rontottam el hetvennél több választ...

Judy!

Az érdi csoport egyelőre szünetel, mert új helyen és új időpontban szeretném folytatni. Éppen tegnap kaptam egy biztató levelet: úgy tűnik, van rá lehetőség, hogy a most felújított érdligeti közösségi házban kapjunk egy helyiséget Kép Ha ez így lesz, akkor talán szeptembertől újra indulhat a csoport. Az időpontról még nem egyeztettünk, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.

A régi helyen (Bajcsy-Zs. út 47.) azonban továbbra is működik a baba-mama klub a védőnénik vezetésével, akik egyébként nagyon jófejek, és nem mondanak hülyeségeket a szoptatásról. Sőt. A legközelebbi találkozó éppen most csütörtökön lesz.

Sofka!

Annak ellenére, hogy nem szeretsz fejni, jó lenne ilyen esetben legalább annyit lefejni a melledből, hogy fellazuljon, ne feszüljön, kényelmes legyen. Éppen akkor szoktak eldugulni a tejcsatornák, és kialakulni a mellgyulladás, amikor a baba először alussza át az éjszakát. Ha a manócska a fejés után kicsivel később mégis felébred, ez ugyan bosszantó, de amiatt ne aggódj, hogy nem lesz mit ennie: szopi közben termelődik az elfogyasztott tej nagy része.
Egyébként az, hogy most esetleg átalussza az éjszakát, nem garancia arra, hogy a későbbiekben is át fogja aludni.

Judit
Juhász Judit
 


Judit!

Köszi az infót, remélem összejön az új hely és mi is el tudunk jutni majdKép

Judy
Judy
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszi a drukkot! Hú, nehéz volt!!! Én is csak reménykedem, mint JuditKép Majd októberben kiderül...

Trallala!
Ennyi idősen még simán lehetnek benne darabkák, főleg, ha jó sokat szopizik. Az enyémeknek is volt.Viszont gyümivel mindenképp várnék 6 hóig, mert akár vannak tejcidarabok, akár nem, inkább fél éves korra érik meg az emésztőrendszer.
A tengeri fürdőzésnek önmagában nincs kihatása a tejtermelésre, sőt a pihenés még jót is tehet. Viszont amire nagyon ügyelni kell az az, hogy a megváltozott környezetben, az úton és az úti előkészületek közepette is figyelj oda az elegendő folyadékfogyasztásra, pihenésre, étkezésre. Sokszor emiatt szokott csökkenni a mamák tejmennyisége egy-egy nyaralás alkalmával. Ja, és persze legalább annyiszor tedd mellre a babád, mint itthon. Lehet, hogy sírósabb, nyűgösebb lesz az új környezetben, több testkontaktust fog igényelni, rosszabbul alszik majd, de a szopi kiváló eszközt kínál ezen nehézségek áthidalására is. Jó nyaralást és érezzétek jól magatokat!

Pele
pelcsi
 
 


És még egy nagyon fontos meghívás:

Most szombaton (2-án) lesz a Margitszigeten az Anyatej Világnapja alkalmából a Séta a Szoptatásért. 10 órakor indulunk a nagy szökőkút mellől, onnan sétálunk át a volt Vörösmarty Kertmozi melletti kisjátszótérre.
Lesznek beszélgetések mindenféle, a szopihoz kapcsolódó témában, egyéni tanácsadás, intimtorna-ismertető.
Mindenkit szeretettel várunk!!!

Pele
pelcsi
 
 


Kedves Pele!
Köszi a válaszokat! Megnyugtattál.
Trallala
Névtelen
 


Még egy kérdés: mostanában nagyon gyorsan befejezi a szopit a kisfiam. Kb 5 percig eszik , van hogy még rövidebb ideig. (Napi 6-szor kajál.) Nem aggódom, mert nő,mint a gomba: heti 25-30 dkg-t. Csak érdekelne, hog ez normális-e. Mármint, hogy ilyen rövid idő alatt befalja a hamit.
Trallala
Névtelen
 


Trallala!

A babák általában az első 5 percben megeszik az adagjuk nagy részét, utána komfortszopiznak. Ahogy nőnek, és kitárul előttük a világ, egyre kevesebb türelmük van enni, ezért gyorsan végeznek a kajálással, és mennek a "dolgukra". Ezt egyesek -valamikor 4-6 hónapos kor között kezdve- addig képesek fokozni, hogy nappal szinte alig esznek, és éjjel pótolják, ami nappal kimaradt.

A kisfiad viselkedése tehát normális, és mivel szépen fejlődik, nincs ok az aggodalomra. Azért megpróbálhatod valami csendes, nyugodt helyen szoptatni, ahol kevesebb a zavaró körülmény, illetve megpróbálhatod a gyakori kínálgatást: ő majd eldönti, akar-e éppen szopizni, és ha igen, mennyit.

Judit
Juhász Judit
 


Kedves Judit!
Köszi a választ, majd ráállok újra a fejésre. A két lányomnál ez nem volt gond, a medela motorosát használtam. De most - jó hogy eleinte nagy volt a zűrzavar egy lábtörés kapcsán - csak a kézivel tudok fejni. Ez bizony felébreszt engem is rendesen. De mellgyulladást most inkább nem szeretnék. Mennyit érdemes ilyenkor lefejni, hogy azért maradjon neki, ha felébreszti a hasa? Sofka
sofka
 
 


Sofka!
Remélem nem baj, ha én is válaszolok neked Kép.
Elég ilyenkor éppen csak annyit kifejni, hogy már ne legyen kellemetlen, feszülő érzés a melledben. Ehhez nem kell sokáig fejni, marad benne elég, ha véletlenül 5 perc múlva kérne cicit a babád, mint ahogy Judit is írta és ráadásul nem fog a fejés miatt többlet mennyiség sem kialakulni.

Pele, Judit! Remélem októberben szuper híreket hallhatunk majd! Kép Én őszintén szólva nem tudom elképzelni, hogy bármelyikőtöknek is ne sikerült volna. Olyan jól felkészültek voltatok már alapból is. Kép

Puszi!
Menta
menta
 
 


Sofka!

Csak annyit fejj, hogy a feszülés csökkenjen, és ne maradjon csomó. Nem kell igazán újra ráállni a fejésre, mert akkor hamis keresletet jelzel vissza. Ha épp csak annyit fejsz, hogy kényelmes legyen, akkor pár nap alatt beáll erre a megváltozott helyzetre a cici. De mivel a tej nagy része a szopi alatt termelődik, mindenképp lesz a babádnak tej, akkor is, ha esetleg újra elkezd fölkelegetni majd később.

Judit!Kép
Te hogy érzed magad? Én azért megkönnyebbültemKép

Pele
pelcsi
 
 


Sasha!

OFF
Köszi a gratulát!Kép Kb. 8-9 hetes vagyok, márciusra ígérkezik a kisember. De dokihoz még nem jutottam el, talán a jövő héten.
Tandem: azért asszem, nem döntöm meg a Guiness-rekordotKép Valahogy most mindkét gyerkőc szopási kedve nagyon lehanyatlott, még azt sem tartom kizártnak, hogy mindketten elválasztják magukat addigra.
Ti hogy vagytok?

Puszi: Pele
pelcsi
 
 


Menta!

Köszi a megelőlegezett bizalmat Kép

Pele!

Ismered azt az érzést, amikor utolsó tanítási nap van az iskolában? Vagy első nap a vakációból? Na, úgy érzem magam.
Most, hogy végre nem kell folyamatosan a könyveim fölött kuksolnom, azt sem tudom, mihez fogjak. Nem azért, mert nincs mit csinálnom, hanem éppen azért, mert annyi mindent szeretnék csinálni egyszerre.

Puszi: Judit
Juhász Judit
 


Menta!

Köszi!! Kép

Judit!
Hihi, nekem is ez az első-nap-a-vakációból-érzésem vanKépKifejezetten meglepődtem, hogy jééé, most bármilyen könyvvel bevonulhatok az ágybaKép

Puszi: Pele
pelcsi
 
 


Pele!

OffKép
Húú ez nagyon izgiKép Nálunk meg késlekedik a kistesó... valahogy nem igazán akar összejönni, pedig várjuk már nagyon, de lehet, hogy addig nem is jön amíg a Gabi szopizik. Meg a ciklusaim is ingadoznak. Hol 34 hol 40 naposak. Gondolom ez is közrejátszik, és csak reménykedem, hogy szopi után újra beáll a terhesség előtti 28 naposra.
Gabival minden rendben. 2 hónap aránylag jó alávszat után (már legalább 3x végigaludta az éjszakát... volt is melepi, mikor reggel a saját ágyamban találtam magam kipihentenKép) Most viszont újra nyűgös éjjelente. A múltkori frontnál, meg a mostaninál is, bár én nagyon gyanakszom a fogacskákra, mert már megint időszerű majd' 2 hónap szünet után. Nappal bezzeg semmi hiba nincs, semmi probléma. Egész nap felfedez a kis rosszcsont és "rendet tesz" meg "kiolvassa a könyveket, újságokat". 2x alszik 2 órát és mindenkinek nevet, feltéve, ha elég viccesnek találja az illetőtKép Az idegenektől nem fél, a kutya-macska viszont tőle fél. Komolyan mondom néha olyan érzésem van, hogy négy "lábon" rohan a gyerek, mert olyan pillanatok alatt ott terem bárhol, hogy nem győzök csodálkozni.Kép Viszont komoly szopik csak elalváskor meg ébredéskor vannak. Hiába no, a tejcsi kétfunkciós. Elalvásnál altató, ébredésnél kávé.KépKépKép Legalábbis megfigyeléseim szerintKép Ha napközben próbálom szoptatni akkor van, hogy még egy kortyra sem méltat! Bekapja és meg sem szívja, már megy is tovább és megpróbál leesni az ágyról.
Hát ha a két nagyobbacska elválassza magát az még jól sülhet el. Bár, ha a nagyot nem zavarta, hogy a kistesója jött akkor most sem nagyon zavarhatná elvileg, de gondolom már itt lenne az ideje vagy nem? Nem tudom én max 3 éves korig tervezek szopiztatni, de reménykedem, hogy 3 éves kor után már nem fogja igényelni.
Hát akkor további vakáció érzéstKépKépKép

puszi
sasha

Hát rövid az nem igazán tudok lenniKép

Kép
sasha
 
 


Sasha,

Hogyan kezdte Gabi ataludni az ejszakat?
Vagy mit csinalsz ha felebred? Csak szopizni kel fel?
Kosz
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Sziasztok Lányok!

Pele!
Gratulálok a pocaklakóhoz és a szopis vizsgához előre a medve bőrére! (Ez most pontosan milyen vizsga is volt?)

Megint kérdéseim vannak;
Borsa ma 7 hetes - és pár napja éjjelente újra másfél óránként ébred szopizni - igaz, a szopi idők talán rövidültek valamicskét, mostanában negyed óra alatt eszik, a többi csak szerelem Kép

Szóval mi oka lehet az éjjeli szopik gyakoribbá válásának?

Nappal továbbra is folyik a szinte szünet nélküli szopi (van hogy félóránként, akár másfél órán át folyamatosan, rövid szünetekkel) - ez vajon mikor rendeződik át olyan gyors, ritka öt perces szopira? Szóval mikorra várható (ha van általános tapasztalat) hogy nem folyamatosan szopizik napközben, hanem ripsz-ropsz befalja az adagját és elkülöníthetővé válik két szopi, tehát eltelik közöttük pár óra?

Örülnék, ha bárki, aki volt hasonló helyzetben írna! Köszönöm köszönöm köszönöm!! Kép
Szipola
 


Sziasztok!

Szipola: én bíztatni nem tudlak 5 perces szopikkal, mert az én kicsi fiam nem gyorsult fel odáig, de ő is maratoni szopizó volt. 1,5 órági szopizott. Most 22,5 hónapos, és 10-15 percig tart egy normálisabb szopi. Kb. 4-5 hónaposan kezdett begyorsulni. Ami igazából a vicces a dologban. Nekem rémesen hiányoznak a maratoni szopik Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Kakukkfu!

Nem tettem semmit hogy átaludja az éjszakát. Magától nem ébredt felKép Ez így értelmetlennek tűnhet, de így igaz, hisz írtam, hogy meglepődtem én is. Éjjelente felsír és én ilyekor melléfekszem (matracon alszik) és pár korty után alszik is továb. A lényeg itt nem az iváson van, hanem azont, hogy ott vagyok, mert sokszor az is bőven elég neki, ha bedugom a cumit és hozzá bújok.
Hogy mikortól fogja átaludni az éjszakát azt nem tudom, de nem áll szándékomban erőltetni.

Szipola!

A fiam nagyon sokáig szopizott egybefüggően. Hogy mikor vált külön az evés-alvás-nézelődés ideje nem tudom pontosan, de kb 4 hónapos korában. Akkorra már max fél óra volt egy szopi. Megerősödött ennyire, no és kezdte érdekelni a világ. Aztán 5-6 hónapos lehetett mikor ha már 10 percig szopizott már annak is örültemKép Hidd el, nem tart örökké és csak azt veszed észre amit én is, (jé már csak 2 korty napközbenKép) és szaladgálhatsz a manód után, visszasírod azt az időt, mikor tudtál pihenni nyugodtan 1 órát míg szopizikKép Megoldás lehet az, hogy magad mellé veszed a hitvesi ágyba és úgy alszotok. Én személy szerint nem tudtam úgy elaludni, hogy a baba mellettem volt, de ha már egyszer elaludtam és pl 2 óra mulva zargatott a baba akkor félálomban visszafeküdtem vele és így semmi gondot nem okozott a visszaalvás mellemen a babával aki önkiszolgálta magát. Így sokszor csak reggel ébredtem fel. Most vagy tényleg önkiszolgálta magát, vagy nyugodtan átaludta az éjszakát mellttem, mert érezte az illatomat és hallotta a szuszogásom, szívverésem. Talán kipróbálhatnád, hogy hogy megy ez nektek. Ne aggódj, hogynagyon az ágyatokban szokik, mert Gabi most már a saját szobájában alszik, igaz nem a kiságyban, azt már szétszetem, hanem egy felnőtt méretű matracon. Az max 10 cm magas nem koppan nagyot róla és meg van támasztva egy nagy párnával, hogy ha mégis gurulni akarna. Az eddig még mindig megfogta. Arra szokta pakolni álmában a lábijátKép)

sasha

Kép
sasha
 
 


Nahát, már ketten is válaszoltak! Köszönöm Lányok! Kép De jóóóó!!

Cory!
Tulajdonképpen nekem is hiányozna, ha nem így lenne, szóval nem vagyok emiatt elkeseredve, csak érdekel, hogy mikortól és miért állhat be majd változás..
Kép

Sasha!
Én együtt alszom Kölökkel az első naptól kezdve; minden éjjel hárman alszunk el a nagyszobában, azután első ébredésekor átmegyünk kettecskén a gyerekszobába, ott van az ő ágya, gyönyörű, benne a külön csináltatott kókuszmatrac, azt megnézzük Kép majd zsuppsz a matracunkra, ahol aztán egész éjjel összebújva, szopizva, sokszor nálunk is önkiszolgálással szundikálunk boldogan!
Kép
Csak azért furcsa a másfél óránkénti éjjeli szopi, mert már egy ideje beálltunk a három óránkéntire, talán azzal lehet összefüggésben, hogy korábban háromóránként fél órán át evett éjjel, most meg 10-15 perc alatt eszik és már alszik is, viszont így hamarabb lesz újra éhes/szomjas? Nem tudom...

Együtt is szeretnék aludni vele egészen addig, amíg kizárólag szopizik - olyan jó!! Kép
Szipola
 


Szipola!

Jajj, hát persze! 7 hetes a babád, el is felejtettem. Elvileg a babáknál 3 nagy fejlődési ugrás van ami sürübb szopizást vált ki. 6 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos kor körül. Így teljesen elképzelhető, hogy Borsi most 7 hetesen esik át ezen. Hirtelen megnő az étvágya, így több tejci kell neki, viszont a cicinek kell 1-2 nap, míg hozzászokik az új kereslethez. Amint beáll az új igényekre, minen visszaáll a régi kerékvágásba!Kép Nálun is volt ilyen, nem kell megijedni, nem kell semmit tenni, csak amit eddig. Szopiztatni akár másfél óránkéntKép Pár nap és újra 3 óránként fog szopizni.KépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Szipola!

Jajj, hát persze! 7 hetes a babád, el is felejtettem. Elvileg a babáknál 3 nagy fejlődési ugrás van ami sürübb szopizást vált ki. 6 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos kor körül. Így teljesen elképzelhető, hogy Borsi most 7 hetesen esik át ezen. Hirtelen megnő az étvágya, így több tejci kell neki, viszont a cicinek kell 1-2 nap, míg hozzászokik az új kereslethez. Amint beáll az új igényekre, minen visszaáll a régi kerékvágásba!Kép Nálun is volt ilyen, nem kell megijedni, nem kell semmit tenni, csak amit eddig. Szopiztatni akár másfél óránkéntKép Pár nap és újra 3 óránként fog szopizni.KépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sasha!
Igen, tudok a növekedési ugrásról - én egy hete írtam már ide azzal kapcsolatban, Ágci és Menta válaszolt is, csak akkor a rendes nevemet jelentette meg a fórum (Újfalusi Kata), most meg rájöttem, hogy ha csak a nickemet gépelem be, akkor csak az lesz kiírva és ez valahogy jobban tetszik! Kép Kép
Csak azóta megváltozott az éjszakai szopi-szokás is, ezért újra kértem segítséget..

Köszönöm szépen!
Pszeudo-Kata aki Szipola szeretne lenni inkább Kép
Szipola
 


Szipola!
Itt totál off: de írd át a profilodban a "fullname"-t Szipolára. Akkor majd azt írja ki.
Borcsa (akinek szintén nem Boszorka az anyakönyvi neveKép)

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Boszikám! Kép

Köszönöm, megvolt!
Mostantól hivatalosan is Szipola lehetek!

Kép Kép Kép
Szipola
 


Sziasztok!

Kisfiam 3 hónapos és 7,9 kg. Az utóbbi 1 hónap alatt 1,4 kg-ot hízott. Doktornéni szerint hagyjam ki az éjszakai szopit, mert nagyon kövér a babus. Mi a véleményetek? Azt hittem anyatejjel nem lehet túltáplálni a babákat?!

Beus
beus74
 
 


Beus!

Hallgass anyai szivedre, doktornénitől függetlenül. Régen volt egy olyan nézet, hogy x súly fölött nem igénylik a babák az éjjeli evést. Ez ma már túlhaladott, hisz az éjjeli szopizás nem csak, avagy nem feltétlen a gyarapodás érdekében kell a babának, hanem megnyugtatás, ölelés végett is. És jól tudod, anyatejjel nem lehet túltáplálni a babát.

Ildi

Ildi
pildi
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?