Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timi

Nagyon édi Lillus a csattal.Állítólag minnél elöbb szoktatjuk hozzá őket annál természetesebb lesz nekik és késöbb nem lesz csat,gumi húzogatás.Hát nálunk ez várat magára :D

Május

Én is E/1-be beszélek velük nagyon távol áll tőlem a T/1.Olyan mintha valaki fel akarja hívni magára a figyelmet.

Mazsi

Én körtét,banánt,almát adok frissen, lefagyasztva barack van.Üvegesekből az alma-barack,és a szílva megy.Még nem mertem málnát áfonyát adni.
Ti adtatok már?

Lorca

Nem csodálom hogy néha sok,meg nálatok azért pici a korkülönbség természetes,hogy ki akarsz már mozdulni.Ilyenkor szoktam mondani Zsoltinak de jó lenne néha te szoptatnál. :wink:
Jó ötlet a buborékfújás,de nálatok nem csepeg le?

Kditke
ilyenkor a mozgó képek keltik fel a figyelmét.Nem szabadra szerintem nem ebbe az esetbe figyelnek.Persze ha földet rámol a cserépből mondani lehet.Lorca nagyon jól leírta.Kompot meg még az orvosok is elutasítják rossz járási technika tanulása miatt.

Csajok ti karácsonyra képeket adtok a gyerköcökről?Van olyan progi amivel itthon mi is tudunk naptárt készíteni.Most ezen agyalok mi legyen.

KépKép
KépKép
dana 1

Maszi !
Nem ölbe akart jönni hanem menni akart, mert mikor megfogtam a kis kezét majdhogynem rohant, most meg ha elkezdenénk járni a második lépés után leül. Egyébként nem tudom a te babád milyen idős de még az én kisfiam sem integet pápá-t , de még csak nem is mondja, se nem tapsol. Egyedül az úszás megy neki de az nagyon víz alatt 6 métert úszik. (camponába járunk)
kditke

Dana, mi a DM-ből fogjuk szerintem a fényképes naptárt megrendelni.

Maszi, csinálj vonalzót is, vagy az már nagyon messze van a csak olvasástól? :wink:

Kditke, szerintem egy 9,5 hónaposnak még távolról sem kell járnia, még akár másznia se, úgyhogy nyugi! Amúgy meg sztem napról napra fejlődik az agyuk, nem is mindig vesszük észre az apróágokat, pl ahogy a kezeit egyre ügyesebben használja.
Bolsi is nézi a tévét, ráadásul 5 centiről... :shock: napközben kikapcsolom, este egy rövid átfedés van amíg ő ébren, mi meg híradó stb, addig nincs mit tenni, aztán alszik.

Lorca, nekem mérés nélkül saccra kb két mellben van 50 ml tejem max 8)

Kép
Kép
agiboldi

Kditke!
Csak lehet, hogy Ő Veled szeretne járni, nem azzal a szerkezettel. Mert Veled biztonságosabb. Az én kisfiam már majdnem 7 hónapos, de az úszással mi (mármint apukája meg én:-) úgy döntöttünk várunk még pár évet.
maszi

Agiboldi
Köszi szépen a tanácsot, ti mit vesztek a manóknak karácsonyra, milyen okos ötletetek van egy 9,5 hónapos kicsi fiúnak ?
kditke

hűha, úgy látom sikerült odabiggyesztenem a képet a kiskrapekról. De én azt hittem az avatar az a vonalzó. Vagy azt vonalzónak hívják. És ennek meg miért avatar a neve? Ez valami számítógépes szakszó? Vagy most nagyon butát kérdeztem?
maszi

Kditke

Én is aggódok sajnos mindig figyelem mit csinál.Igen,úgy tudom,hogy csak az egyikre pontosítanak.Nálunk a fiam már 7 hósan mutatta könyvbe hol a lámpa,sütötte a pogácsát.Igaz azt hozzáteszem én voltam a rossz, mivel 5 hósan felültettem és 1 hónapig szó szerint csak ült és nem mozgott.Nem tudtam mit csinálni vele csak beszéltem hozzá.Most Lauránál akartam ezt megelőzni erre a fiam segít neki. :wink:

Maszi
Vonalzó azt babafalván tudod csinálni és azon látni hogy hány hónapos.Én is ezzel voltam gondba. :)

Ágiboldi

Látom még te is fenn vagy.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Mire ideértem legtöbb dolgot kivesézétek.

Ja, azt még akartam mondani, hogy én is örülök ha valaki leírja a gyerkőc új tudományát- de annak is örülök, amikor arról írtok, hogy mit nem tud a gyerkőc, mert az meg sokszor megnyugtat, hogy nincs gond nálunk. :D
Pl. akrobatamutatványok, mint tapsolás, hát sehol,nálunk se.
Jól veszem észre hogy a lányok húztak bele ezen a téren jobban-mármint pápá és tapsi? (kivéve Szabi)

Maszi-én is örülnék az ááááá-zásnak is. Tényleg mekkora a fiad?

Keditke- ne aggódj, a komppal nem toltál el semmit, és az nagyon jó, ha mászik, ha sokáig az nem gond. Majd ha már áll önállóan, meg lépni próbál önállóan, akkor lesz a járás ideje. A mászás 9 és fél hónaposan nagyon is jó. Emlékeim szerint.

Május- a klipp remek! :D

Ágiboldi-hogy tudod ezt a napirendet követni??? Nálunk az alvások viszonylagos tolódása miatt, nem lehet belőni a kajcsiidőket.

Mazsi- nagyon jó a 2 Mikulásos kép, a felismerés, hogy dehát ez nem anya!

Nanica-engem is érdekel a klipp! Remélem jbban van már Linus.

Orsi-osztálytalálkozó :(
Sinupretet teába adtam. Jó, ha van valami ízesített itóka, amit szeret, mert vészhelyzet esetén gyógyszert be lehet adni vele, meg
pl hasmenéses vírusoknál folyadékpótlásnak. És ha már ismeri az ízt, akkor könnyeben elfogadja. Azért írom, mert én már megszívtam ezzel Lucánál, hogy csak víz volt a szopi mellett.

Dana-én adok képeket nagyszülőknek, naptárat nem. Így is teleplakátolták már a gyerekkel a lakást.

Könyv-Anna és Peti-nekünk bejött, persze azon is múlik, hogy mennyire szereti a könyveket.

Kakiproblámák -remélem, megoldódtak és tényleg nincs valami szörnyű vírus a városban, bár én már hozzászoktam hogy karácsonyra fixen lebetegszik valaki a családban.

Bella

Kép

Kép
bella2

Csak megnézem hogy haladtam-e ezzel a vonalzó üggyel. Pedig már aludni kéne.

Szilvi
phpBB: Kép
maszi

:evil: :twisted: :twisted: :twisted:
na majd legközelebb...

igen, Ágiboldi, ez a vonalzó készítés elég messze van a csak olvasástól:-)

Szilvi
maszi

Bella,
Nekem is megfigyelésem, hogy a betegségek péntek este és több napos ünnep előtt szoktak kijönni. :? Tavaly karácsonykor a tüszős mandula volt.

Maszi,
Én az avatart úgy értelmezem. Most, kérdésedre, kikerestem a szótárból: isteni természetű eszme földi megtestesülése. Most már egyértelmű, hogy nem lehet a vonalzó. :lol: Azt úgy csinálhatod, hogy kattints rá bmelyikre és elvisz a honlapra, ahol csak be kell írni az adatokat, majd a BBCode -ot bemásolni a Profilban az aláíráshoz.

Kditke,
Karácsonra Szabi megkaphatja az ajándékaink csomagolását. :wink: Játékból nálunk Dunát lehet rekeszteni. :?
Ha a járáson arra gondoltál, hogy a kezénél fogva vezetgeted, akkor arról inkább lebeszélnélek. A miért nem jó neki részt most kihagynám (tele lenne velem az oldal). Csak öt percig próbálj a térded előtt tartott kezeiddel sétálni. Majd azt szorozd fel mondjuk 3 hónappal.
Ha Natival nem egyezik a véleményünk, még nála is egyik fülön be, a másikon ki. Pedig ő még a szófogadóbb fajta. Szabi kizárólag akkor figyel rám, amikor jókedvű, éber és nincs a szájában az ujja. Mert hát mindhárom (pápá, tapsi, némakacsa) tudományához kell vagy a kéz vagy a száj. :wink:
Lehet, hogy tényleg túlaggódod a dolgokat. :lol: A védőnőt Szabi sem ismerné meg. - Lassan én sem.

Dana,
Nem figyeltem fel rá, hogy csepegne a bubi. Tehát bizti nem zavaróan. :wink:

Kép KépKép
lorca

Maszi,
... úgy értelmeztem, jel, jelkép...

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Május

Már tegnap írni akartam,csak kiment a fejemből.Én miért nem látom a videót.Töltésnél nem megy tovább.

Bella

Luca már oviba jár?Vagy otthon tartottad 1 évet?

Mi meg lebetegedtünk.Dani rekedten jött haza oviból,fáj a torka.Ma megvan a délutáni programunk.Dani megy dokihoz,így elviszem Laurát is méreszkedni.Remélem ő nem lesz beteg.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Már írtam egyet reggel, de Bali szépen becsukta az ablakot! :evil: :evil:

Kditke!
Szerintem sem érsz el semmit azzal, hogy rászólsz. Inkább próbáld meg elterelni a figyelmét a nemszabad dolgokról. Ha én erélyesebben rászólok Lillára, sírva fakad! :roll:

Maszi!
Tessék ám próbálkozni a vonalzóval! :wink:

Dana!
Én úgy tudom, hogy az aprómagvas gyümiket csak 1,5 éves kor után lehet adni a babáknak. Persze, erről is, mint annyi minden másról megoszlanak a vélemények. Anyukámmal tök ellentétesen beszélünk a hozzátáplálásról, ez az egyetlen pont, ahol megegyezik a véleményünk! :shock:

Bella!
Magatokról nem is írtál. Hogy vagytok?

Csajok!
Akkor nem is lesz nagytali? Vagy hogy áll ez a dolog?

És a csütörtöki borozgatással mi van? Megyünk ilyen időben is?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok,
Csak eszembe jutott: Múltkor rákiabáltam hangosan nővéremék kutyájára, mert ugrált, erre Zsófi sírva fakadt. Úgy látszik nincs hozzászokva, bár én azért elég sokszor mondom hogy nem sazabad.

KépKép
bozotka

sziasztok!

Timo: köszi! Nektek is jobbulást! Éjjel utána már zökkenőmentesen telt, csak a szokásos felébredések voltak az éhség miatt. (olyan jó volt hallani, ahogy éhesen nyöszörög és végre nem csak a beteg nyöszörgés volt!) Reggel utána 8ig aludt, amit talán életében eddig kétszer tett! De sajnos a köhögéstől délelőtt is hányt egyet!

A Dokinéni megállapította, hogy piros a torka, (torok és garat gyulladás) a tüdeje, füle tiszta. Hányás oka, köhögés. Antibiotikumot és Normaflort kaptunk. Délután már ne adjak neki köptetőt. Pénteken contoll.
Hát nem sok…

Kapott már valaki antibiotikumot. Mennyire készíti ki a kicsiket? ( A szomszédom teljesen antibiotikum ellenes és állandóan paráztat!)

Rákerestem a neten, de semmi értelmeset nem találtam arról, hogy nátha esetén mire jó a calcium. Szerintetek?

Május, Panki: Én teljesen vegyesen használom, hol E1, hol E3. (Mindjárt jön Anya. Kicsim, rögtön ott vagyok!…) A T/1-et valamiért nagyon utálom, ha a Linusról beszélek. Valamiért szimpibb, ha E3-ban beszélek, mesélek róla.

Timo: boldog hófordulót Lillusnak!

… idáig jutotttam tegnap este, aztán menni kellett Linus mellé altatni, mert 11kor úgy dönött ő inkább térdel a kiságyban és gagyog nekem inkább.
Este hálistennek nem hányt, de sajnos az ébredés utáni köhögőrohammal bepótolta a hányást is.

Megyek elolvasom a maradék hszeket!

nanica

Sziasztok!

Gergő tegnap szinte végigaludta a napot, aminek meg is lett a böjtje: éjjel csak 1 és 3 között aludt "rendesen", aztán végigugráltatta velem az éjszakát. :? Betegségére való tekintettel minden ébredéskor szopizhatott (lehet, h ez volt a baj?), aztá nreggel, meg most délelőtt is. Remélem segít elkerülni a hasmenést. :roll: tegnap 280 ml kamilla teát ivott meg, teljesen meg voltam döbbenve, viszont enni még mindig csak fél adagokat hajlandó. :roll:

"Mammama"-ról áttért a "dedede"-re. Aranyos, mert most már nem zaklatja fel, ha nincs az ölemben (ennyi volt a szepa? :o ) én nyugodtan olvasgathatok a fotelban, míg ő játszik. Néha odajön, közli, h "de-de-de", ezt megbeszéljük, aztán elmegy. :o :D :D Tegnap odahozta nekem a távirányítót és "odaadom-visszaadom" játékot kezdeményezett, teljesen meg voltam lepve. :D :D :D

Beszéd: hát lehet, hogy mi nem élünk szimbiózisban, de én n nehezen használnám a T/1-et. Sztem röhejes. Viszont az "Anya ezt vagy azt csinálja" az megy, de most a nyelvszakosok letették a voksukat az E/1 mellet, meg lettem győzve, úh majd igyekszem áttérni. :roll:

Játék: meg sem köszöntem az ide vonatkozó információkat :oops: pedig n jól jött, sokat kipróbáltunk a felsorolt játékok közül, úh már nem érzem magam annyira bénának. :) Azért olyan magasságokba még nem jutottunk, mint Peti és Sági, hogy dobáljuk egymásnak a labdát, de a gurítás már több kevesebb sikerrel megyeget.
Hétvégén lehetőségem volt kifigyelni, h mivel játszik Gergő, ha szinte korlátlan mennyiségű játék áll rendelkezésére: egy műa kék karikát sikerült kiválasztania (Montessori torony része). :o Ennyit a játékokról. :?

Rászólás: egyszer-kétszer rászólok, aztán elviszem és beültetem a nagyszoba közepére. Elég jól működik. Egyelőre. :roll: Ha Ádámmal beszélgetünk a lakás két végéből, akkor Gergő is sírvafakad. Pedig jó lenne, ha ehhez hozzászokna.:roll:

Nagytali: kérdésemre, h jó-e a a jövő hét is, csak KETTEN válaszoltak, úh én leálltam a szervezéssel (+Gergő betegsége + kocsi vizsgáztatása). Ezzel kapcsolatban nem tudok mit mondani. :|
Vendég

Jó reggelt :lol:

Mindenkinek köszönöm a segítséget, meg a bíztatást vonalzó ügyben, a ma reggeli frissesség sikert hozott :lol: Persze még lehet tökéletesíteni, de most több mint jó így.

Lorca
Külön köszönet az avatar szó értelmezésében nyújtott segítségért (is), persze most meg azt nem értem, hogy jön ez ide, de inkább túlteszem magam ezen a témán:lol:

Nanica
Te még szoptatod Linust? Ne haragudj, nem emlékszem. Csak azért mert az anyatejes babákat nem szokták antibogyózni. Bár elég rendesen bekapta szegény kislányod ezt a valamit. Mit írt föl a doki?

Hangos beszéd
Én néha arra használom, hogy eltereljem a figyelmét egy kicsit, amíg van időm odaérni hozzá és megakadályozni abban, amiről látom, hogy tervezi, de én nem szeretném, hogy megtegye. Ábris ha hangosan szólok, általában ugye azt, hogy "nem szabad", meg hogy irgum burgum akkor odanéz rám, meg vigyorog egy édeset.

Szilvi
maszi

Maszi: még szopizik Linus, sőt most szinte mást el sem fogad (lehet, hogy a torokfájás miatt). A dokinénink tudja, hogy csak szopizunk, de gondolom sokat vet a latba az antibogyó mellett, hogy kb lassan másfél hete beteg és nem nagyon javult az állapota.
Ezeket adom neki:

R: D vitamin, Antibiotikum,
De.: Köptető
D:Normaflore, vas folsavval, Cvitamin
Du.:Calcium
E: Antibiotikum,

Orrcsepp napi 5x, sterimar, orrszívózás.... És csodálkozom, ha üvölt attól is, ha hanyattfektetem!

A dokinénitől kaptam egy tippet a gyógyszerek, orrcsepp beadására. Ha egyedül vagy otthon és le kell fogni a gyereket, akkor felé kell térdelni, úgy, hogy a karjai a térdhajaltodban vannak, tehát ott kapálózhat, feje a térdeid között. Igy nem tudja a fejét elforrgatni.

Lassan ott tartok, hogy úgy tudom neki ezeket beadni, ha szétfeszítem a száját és fecskendővel belenyomom. Pedig a vasat is olyan szépen kanalazta idáig, de mostmár ahogy meglátja a kanalat szorítja a száját és kapálózik! :(

Van jobb tipp gyógyszer beadásra?

nanica

Sziasztok!

Nanica!
Köszi, megnéztem.Nagyon jó(édes a copfocskájával ő is!), és jól láttam, hogy pont Linust kapta el bemutatóra az oktató? :wink:
Úgy látom nálatok csak az anyukák jrnak zömében?Nálunk csak apukával együtt lehet menni, így vannak kitalálva a gyakorlatok is, hogy 2 emberesek. :roll: Egyedül én nem is boldogulnék, nem is tudnám hová tenni mig öltözök. :oops: :?
Saajnálom Linust!:(
Gyógysezrt Emili sem veszi csak úgy be mostmár, pedig eddig ő is nyitotta a száját a kanál láttán.De most van új módszerem:a vizes cumisüveget a szája elé tartom, arra kiyitja a száját, és meg gonosz anya módjára beteszem a gyógyszeres kanalat, amjd gyorsan ihatja is a vizet rá.Az ivásról tuti nem fog leszokni.:)Bár úgy emléxem, Linus nem iszik üvegből, ugye?De talán pohárral is működik.

Mazsi!
Köszi.Igen, ő csinálta, tettem is fel képet akkor róla.Azóta is nyújtogatja, meg berreg a nyelvével. :lol:
Én szoktam üveges meggyet is adni, almával, banánnal turmixolva.És evett már ananászt is, de igazit, nem konzervet.Meg mandarint is, leszedve a hártyáját vagy mit :oops: :roll:

Kditke!
Szerintem is kapcsold ki a tv-t, inkább hallgassatok gyerekeknek való zenét(nálunk ez nagyon bejön, most a sláger a zeneovi, erre még állva is rázza, ugrál,mint egy veréb :lol: )
Holdkomp úgy tudom nagyo nem jó a mozgásfejlődésben, szakemberek nagyon utálják!
Én is sokat mondom Emilnek, hogy NEM(védőnő szerint a ne szabad túl hosszú).A virágoknál működik, mszaki berendezéseknél, cd-knél nem :)Ilyenkor fogom, és arrább teszem, vagy leülök mellé.Bár velem nem játszik, max. egy kis labdázás, de legalább addig sem matat rossz helyen:)
A hangjával is játszik a baba, minden nap mást talál ki:)

Ágiboldi!
Emili is ennyiket eszik gyümiből(is), 1 alma+1banán+1 barack :D

Maszi!
Emilivel én is szoktam pont ilyen indiánosat játszani!Kinyitja a száját, én meg le-fel húzagatom az ajkán az ujjam, ő meg ááázik hozzá, így lesz berregős.Remélem érthető :lol:
De magától is szokta ezt csinálni, csak az öklével. :lol:
Avatar=jó kérdés, ezen én is gondolkodtam már.:)Látom vonalzó már sikerült.
Miért nem jártok úszni a babával?Van vmi egészségügyi oka, vagy csak úgy?

Dana!
Áfonyát, málnát nem adtam még.Áfonyát én nem szeretem. :?
Van naptár programod?Mi a neve?
Daninak jobbulást!

Pann!
T/1 nekem sem szimpi, és szerintem ez nem is annyira a szimbiózist mutatja, hanem inkább csak szokás kérdése.De erről egy órát beszélt egy pszchológusnő a rádióban, érdekes volt a műsor.(csak én nem tudom jól elmondani, nem is emléxem rá pontosan
:oops: )
Emilinél most a dádádá megy
:lol: Néha megsépkeli egy nagy fülessel is!Csakhogy komolyan vegyük a fenyegetést! :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Nanica
Hűha, hát elismerésem! Nem egyszerű egy ilyen beteg picit gyógyítgatni. Nálunk csak az orrszipi van naponta párszor, meg a sinupretet adogatom Neki. Mivel Ábris nem cumisüvegezik, én is direktben, kiskanálból adom, van, hogy fölitatom por alakú szőlőcukorral, hogy ne legyen rossz beidegződés. De Ti már csináljátok egy ideje, persze hogy útálja/utálja szegény Baba. Elvileg az antinak gyors hatást kell mutatnia, reméljük holnapra már sokkal jobb lesz. Szóval kitartás!! Meg persze jobbulást! És melyik antibiotikumot adod?

Pankaa
Majd még cifrázom idővel ezt a szájütögetőst, és ha más a kéztechnika, mármint ha én mást csinálok, akkor más hang lesz, és az már két tudománynak számít?
Uszival semmi gond, mindkét szülő vízimádó, meg Ábris is pancsolós (legalábbis a kádban) csak úgy döntöttünk, túl macerás, később is szépen megtanulhat még úszni. Persze tudom, hogy az babaúszóknál a lefőbb előny, hogy megtanulnak / nem felejtenek el feljönni a víz alól, meg gondolom imádják is. Szóval nekünk marad majd a feszült gyerekre figyelés a vízparton is, amíg vízbiztos nem lesz.

Szilvi
maszi

Na én is vagyok, csak elég szoros volt a hétvége.

Borozgatás
Timi
Csütörtökre pont napsütést és száraz időt jósolnak, aztán pénteken folytatódik a csapadékos idő. :D
Ti hogy oldjátok meg az etetést, ha elmentek így hosszabb távra? Nem biztos, hogy Brigi kibír egy Vörösmarty terezést kaja nélkül. :roll:

Nanica
Mi szerencsére csak a chamomillát adjuk jelenleg Briginek, ja meg a D és C vitamint. Amikor Briginek jött a foga és csak szopizott, akkor mi is fecskendőztünk. Igaz, volt hogy még így is kiköpte, de más módszer még rosszabb volt. Kitartást és jobbulást végre! :(

És minden betegeskedőnek jobbulást! :(

Dana
Mi naptárakat adunk. A dm-ben elég olcsók. Holnap megyek értük, majd akkor mondok véleményt. Itthon is lenne jó nyomtató hozzá, de macerásabb és nem sokkal drágább csináltatni. Nekem még a képek kiválogatása is két hétbe került! :oops: A program a nyomtató saját progija. Csak az meg olyan korlátolt lehetőségeket ad. Pl. nincsenek benne az ünnepek. Ha csináltam volna, akkor excelben tettem volna.

Május
Nagyon tetszik a klipp! :lol: :lol: :lol:

Kditke
Írj még magatokról! :wink: A holdkomp tényleg nem tanácsos. Viszont a mozgásban nincs elmaradva. Nagyon is ügyes. Nyugi, ahogy leírod sztem inkább te vagy túl aggódó. :wink: Nagyon ügyi a kisfiad az úszásban is! Ti mióta jártok?

Bozotka
Ti is Camponába jártatok, nem?

Timi
Így utólag is boldog 9-et kívánunk Lillusnak.
Irigy-irigy a hétvége miatt. Nem is gondoltam, hogy Gödön ilyen szép hely is van. Igaz, mindig csak átutazóban jártam arra.

Beszéd
Nálunk minden van. Igaz igyekszem E/1-ben beszélni, de igaza van Májusnak: akkor hogy tanulja meg, hogy anya? Mert azt egy csomószor mondom, hogy apa, de az apa nem mondja, hogy anya! :evil: T/1-ben már nagyon ritkán beszélek. Sztem azért, mert talán már nem olyan szoros a kötelék, mint újszülöttkorban. Persze ez nem igaz, de azért remélem értitek mire szeretnék kilyukadni! :oops:

Örülök, hogy írtátok, hogy ki hogy eszik. Elkezdett csökkenni valamiért a tejcsi és most én is egy szopi leépítésen gondolkodom. Bár azért Brigi csak 2x kap mást, így még van mit leépíteni bőven.

Rólunk
Ma elég borzasztóan kezdődött a napom. Anyós kiakasztott, annyira, hogy már bőgtem. Mindegy nem akarom a fórumot ezzel terhelni, csak egyre rosszabb és tehetetlennek érzem magam, meg úgy szeretnék egy békés karácsonyt! :(

Szerencsére mi még nem kaptunk el semmilyen vírust, bacit. (T/1, mert sem Brigi, sem én, sem Brigiapu :lol: ) Remélem nem is kapunk el. (kopkopkop)

Az éjszakáink közepesek. De sokkal jobbak mint voltak. Az elmúlt egy hétben max 3x kel / éjszaka. Ami most zavar, hogy reggel 6kor riadót fúj és fel kell kelnem hozzá. Ez még nem lenne gond, mert ő visszaalszik, csak én már nem tudok. Így már este 8-9kor k.o. vagyok. Timi, te ezt hogy bírod?????
lora7

Anti: ospamox - eddig nem használtam még ilyet. Por alakú volt, csapvízzel kellett volna felhígítani, de én biztonság kedvéért forralt vízzel csinálta, így lett 60 ml, 6 nap alatt kell elfogyasztani.

nanica

Panki: az úszás nálunk 1 személyes, sajnos elég kicsi a medence, ahol tarják az úszást!

Jól láttad, pont őt kapta el az egyik bemutatónál, de mindig mást csíp el!
Szegénykém nagyon meg van lepődve ilyenkor!

nanica

Lora!
Anyóstémát sajnálom, együttérzek veled! :( Én is tudnék mesélni, csak nem akarok off lenni :lol:
Emili is van hogy 6 fél7 felé kel, főleg ha beteg.De eszeik,majd vissza az ágyba, aztán csendes pihenő.Van amikor elalszik.De felklni 7 előtt nem szoktunk.Addig játszik maga, vagy alszik. :lol: De ilyenkor én is ko. vagy estére.De van dvd felvevős, így nem maradok le semmiről, ha rám tör a szunya. :lol:
DM-be mennyibe kerül a naptár?12, vagy 1 lapos?
Lehet a dizájn közül válogatni, vagy csak 1 féle van?

Nanica!
Gondolom nem Pankinak, hanem nekem akartad írnia hsz.-t. :wink:
(elég könnyű összekeverni a nevünket :? )
Egyébként én úgy emléxem, hogy egyébként is foralt csapvízzel kell felodani a port :roll: .Bár a hsználati ut.-ba nem ez van írva, csak így tanultuk.Szóval jól csináltad! :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Timi

Én apró magvasba az üvegesekre gondoltam,de valahogy engem se visz rá,hogy adjak neki.Anyósommal voltak gondok annó Daninál,hogy mit adjak neki meg ő direktz kaja elött adott neki mindig száraz sütit,azzala mondatával ettől még ha éhes enni fog. :twisted:
Jó a vonalzód?tegnap volt 9 hós Lillus?

Bozotka

Mekkora haja van a lányodnak! :)

Pann

Remélem jobban vagytok már.Nagyon jól eljátszik Gergő.Én is szeretném ha itt tartanánk.

Nanica

Nagyon rosszul hangzik milyen beteg Lili.Gyógyszer beadással nem tudok semmit tanácsolni,mert nálunk is a lefogás volt és úgy fecskendeztem be,de az lett az eredménye,hogy nem vette be azóta.Na most hogy beteg Dani már kéri és valamilyen üdítőbe rakom neki,hogy az ízét ne érezze.

Lora

Hiszen neked még sok tejed van ahogy írod.
Nem azt írtad múltkor,hogy nem Anyósodékkal laktok?Vagy már reggel elmegy hozzátok?

Panka

interneten van fenn majd megkeresem este és elküldöm,most sajnos sietnek kell.

KépKép
KépKép
dana 1

Dana! Nekünk bébiételből már megvolt az epres és a málnás is, elvileg nincs benne mag, nem is láttam benne, és semmi gond nem volt vele. :wink:
Vendég

Panka
DM-es naptárak mindegyike 12+1 lapos. A neten meg lehet őket nézni. Asszem 1500-4000Ft-ig vannak. Ami még nagyon tetszett, az a puzzle. Ráadásul elég nagy is. :)

Dana
Nem anyósékkal lakunk. Még csak az kéne. Ja és felénk se néz. Csak a skypon zaklat mindig. :evil:

Mi is ettünk már majd mindenféle gyümit üvegesben. Sztem nyugodtan adhatsz. Valahol olvastam, hogy amit lehet üvegesben, nem biztos hogy lehet frissen. Valahogy úgy dolgozzák fel.

Sztetek lehet adni kivit nekik kimagozva? Abból azért ki lehet vágni a magos részt. :?:
lora7

Kukucs!

Nanica!
Nem semmi, amit kis Linusnak szednie kell (mármint a sok viti meg a gyogyó). :( :( Lillus küld egy nyálas gyógypuszit, remélem használ! :wink:

Csütörtökön hánykor és hol talizzunk? :) (Pann, ti hogy jöttök?)

Lora!
Anyós! :evil: :evil: :evil: :evil:
Mikortól gondoltad, hogy 3-szor adsz szilárd kajcsit Briginek?
Mivel sosem voltam éjjeli bagoly, ezért nehezen bírok éjjel ébren maradni. Nem is szoktam, max 10-ig bírom! :oops: :oops: Bali az éjszakázós, én a hajnalos! :D

Dana!
Igen, tegnap volt 9 hós Lillus! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Lora!
Nekem azt mondta a védőnő, hogy kivit, mandarint, narit is lehet adni neki, persze a magokat nem. Bár mi nem szeretjük, így Lillus sem evett még.

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Úgy gondoltam, h autóval a Mexikóira, aztán onnan földalattival (a villamost nem vállalom). Ha neked jó így, mehetünk együtt. :wink: Most rohanok, mert szóltak, h kész a kocsi. El sem hiszem, most megyek oda kb ötödször! :x Arra már gondolni sem akarok, h ráment a dec-i gyed! Kép
Vendég

Lora!
Köszi az infót, akkor utánna nézek.
Szerintem kiwit ne adj még neki, én legalábbis nem adnék.Nemcsak a magok miatt, ahnem a szőrös része miatt sem, még megpucolva, megmosva sem merném. :roll: :oops: De lehet csak én vagyok parázós. :? Egy barátnőm egyszer befulladt tőle, kórházban kötött ki, utánna a tesója csak megpucolta mellette, és attól is befulladt. :( Azóta vagyok csak ilyen óvatos a kiwivel.

Pann!
Milyen epres bébiételt adtál már Gergőnek??Én nem is láttam ilyet, csak a Nestlé Compote-ban van epres, de olyat nem vettem még.Akkor ezekben nincs mag?Jó lenne, szivesen adnék neki epreset.
Kár hogy meggyes kaják nincsennek, nem is értem miért :evil: Pedig az tényleg nem allergizál!

Emili megevett az előbb egy egész mandarint, 1 gerezd híján!Persze a hártyáját leszedtem. :wink:
Vágott olyan pofákat hozzá... :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Nanica,
Jobbulást! Sajna nincs ötletem a gyógyszerek beadására.

Lora,
Már majdnem írtam, hogy szerintem mehet a kivi, de amit Panka írt az azért eléggé elgondolkoztató.
Anyós :evil: :evil: :evil:
Akartam kérdezni már tőled, hogy Brigit nem zavarja az autósülésben a nyakpárna? Folyamatosan benne van vagy csak akkor teszed oda amikor aludni készül? Nekünk nincs, de most a hosszú úton jó lett volna.
Kivi vagyok a naptárakra, én tegnap rendeltem meg.

Panka,
Nekünk figyel itthon a spajzban epres Frutapura, de még én sem mertem adni.
Viszont én már adtam áfonyát, többször is.(Hipp)
Vendég

Pann!
Mivel a kocsiban két babakocsi nem fér el, így mi vilivel megyünk. Max. a Mexikóin talizunk és onnan megyünk együtt!

Panka!
Még jó, hogy nem szeretjük a kivit! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Aztaaaa micsoda mikiszerkója van Petinek! :lol: :lol: :lol: Ezt eddig miért nem mutattad? :lol: :lol: :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Sági
Nem használjuk a nyakpárnát, mert Brigi nem szereti. Sztem túl nagyok a párnái. Beszorítja a fejét. Amikor használtuk, akkor inkább előre dőlt. Még úgy is aludt el. Úh. kivettük és nem használjuk. Pedig a hordozóban volt egy idő, amikor nagyon szerette. :roll:

Tényleg nagyon jó a mikiszerkó! Kérünk nagy képet is róla! :wink: :lol: :lol:
lora7

Lora
Köszi a bíztatást, nagyon aranyos vagy és nagyon ari a kislányod fényképe is, hogy lehet feltenni ide a társalgóra ?
Mi 5 hónapja járunk úszni én elleneztem a legjobban, de a férjem és a gyerkőc keresztanyja aki többek közt wellnes-fitnes oktató eröltette, de már nem bánom, hogy beleegyeztem. Tomika nagyon élvezi és több kis lurkóval is találkozik, bár inkább a mamák cicijére orientálódik. (tiszta apja, olyan cicimániás mint ő) Még ha álmos akkor sem hisztizik annyira szeret a vízben lenni. 3 hónapos koráig visított a gyermekkádban mire rájöttünk, hogy kicsi neki és kevesli a vizet is, nagyon ciki mert a keresztapja meg seniorbajnok úszó volt, alig mertük elmondani neki, hogy a gyerek ordít a kádban.

Nagyon nehezen írok, mivel Tomikám itt kapadozik és ő is szeretne írni. Mi málnás bébiételt ettünk Univeres volt, de nem találtam benne magot és az én fiamnak nagyon ízlett almával volt keverve és 4 hós kórtól lehet enni.

Ti már raktok a főzelékekbe rántást, mert a védőnő szerint már 9,5 hónapos manók kaphatnak, én még nagyon idegenkedem a liszttől.

Manica
Ca-al kapcsolatban kérdezte, hogy mire jó, hát antihisztamin, ami azt jelenti, hogy az allergiaszerű tüneteket pl. orrfolyás, tüsszögés, nehézlégzés és rossz közérzet a C vitaminnal együtt csökkenti.

Jobbulást kivánunk a betegeskedőknek, Tomi is nagyon nyügi szerintem jönnek a felső fogai, mivel eddig mind a négy ami kibújt alól van. Apja mondta, hogy CÁPA lesz belőle. Valakinek valami jó tanács, mert a rágókák nem használnak sem a zselés hűtő cumi.
Köszi
kditke

Kditke
Fogzásra a chamomilla 15ch, a viurcol kúp (ezek homeosak) és a dentinox gél van. Mi a homeosakat használtuk először együtt, most csak a chamomillát. Talán valamivel jobb így, mint enélkül. A védőnőm még említett egy gengigél nevű kenőcsöt. Erről hallott már valaki? Nálunk a patikában még nem.
lora7

Kditke
Elfelejtettem írni még, hogy a vonalzó készítésénél lehet képet feltenni.
lora7

lora
fogra én csak a dologelt tudom, ami szintén gyógynövényes és zselé, nem lehet, h erre gondolt?

kditke
fogzásra sztm jó a viburcol kúp, amit lora is írt. ill kelének van borostyán karkötője, ami nem tudom,h neki használt-e,de nekem mindenképp :twisted:

áfonya
kele nem n eszi a zöldséges kajákat, úgyh mindenhez keverek gyümit is,így lecsúszik fél-háromnegyed üveg :? . viszont vettem neki áfonyát (talán midi v mi a neve, de extranagy üveg) és abból benyalt egy egész üveggel. de ezt csak haladó mamiknak, mert amit ezután bukott, azt sztm az ecetes ollón kívül semmi nem fogja kihozni a ruhájából :evil:

kivi
én is tartok a szőröktől

meggy
csatlakozom pankáához, miért nincs bébiételben? és egyáltalán miért nincs több gyümi+ hús kaja???

timo
tényleg, emlékszem, h lillus se n habzsolta a zöldségeket, h vetted rá végül?

maszi, kditke
üdv nektek itt!

dm naptár
nekünk az 1500 ft-os van, kicsit meglepődtem, mert nincsenek összefűzve a lapok. de a képek minősége jó, és végülis a fémdoboz, amit adnak hozzá, megtartja a képeket, csak én nem így képzeltem el

anyós
én nem szólok egy szót sem, az enyém főnyeremény, de sztm nem off, nyugodtan panaszkodjatok (ha nem tartotok tőle, h visszajut a fülébe :? )

gratula minden új tudományhoz a babáknak!! sztm sem dicsekvés, ezek tények :lol: . de azért bellával is egyetértek :wink:

sági
nagyképet a mikiszerkós petiről légyszi! :)

beteg babáknak jobbulást!!!!

majus3

jóestét!

jajj, Panka, bocsi!!! Rád gondoltam.

Timo, Lillus köszi a gyógypuszit! Egy határozott kézrázást - pápát küldünk köszönetként.

Timo, lehet, hogy a baba mellett a hajnali pacsirta tipus jobb is. Én bagoly vagyok, éjjel sokáig birom, ha reggel hagynak aludni! De Linus is 6-7 között kel, én meg bírnám kilencig is!

Pankaa, mikor adtál először citrusfélét Emilinek?

Kditke: köszi a ca-s infot. Ezt tudtam róla, de nem kapcsoltam ossze a kettőt! :oops:

nanica

Aggódásgomb ismét bekapcsolva nálunk. Ismét Nati. :( Hazaértem Szabival, Nati teljesen el volt anyátlanodva. Anyóssal pedig nem ez a szokás. :wink: Felébredve hőemelkedés, sírás, hogy "rossz kedvem van". Doki du rendelt, gyorsan berohantunk. Voltak jópáran, de dokinéni minket behívott azonnal. Robi szerint protkósok vagyunk, szerintem csak a legkisebbek és Nati nézett ki a legrosszabbul az összes gyerek közül. Még eljutok oda, hogy megkedvelem a dokinéninket. :lol: Orrcsepp, szemcsepp, antibogyó. Vettem hozzá még Cebiont. Szabinak meg irattam fel HA tejpépet. Mi ezzel kezdjük a tejtermékeket. :D Egy éves korig marad vszínűleg a HA. Dokinénink tartott egy kiselőadást a leválasztani és elválasztani közötti különbségről, miután közbekotyogtam tanácsára, hogy csak reggel és este szoptassak, napközben nem. Már csak kicsit lenyugodva találtuk viccesnek Robival, hogy magyarázat közben felcserélet a szavakat. :lol:

Így urott nekünk a holnapi Ringató :? és vszínűleg a csütörtöki borozgatás is, de azt még meglátom. :wink:

Jövő hét szerdán vagy csütörtökön szeretnék elmenni a Bálint Házba, van egy picike játszóházuk. 500/óra, 10-14ig van a délelőtti rész, akkor mennénk. Az Operához közel az Andrássyn van. Csatlakozik még valaki?
http://www.jcc.hu/2006/index.php?option ... ents&group[]=32
Ha megnéznéd.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat.Akkor mi is megpróbálkozunk valamilyen üveges gyümivel.Tél ezért rossz,hogy alig lehet valamit adni.Eggyet értek Májussal miért nincs több gyümis főzelék.

Maszi

Jó a vonalzód!Még nem láttam ilyet.Képet is lehet rakni hozzá.
Mi se visszük usziba Laurát.

Kditke

Te is csinálj vonalzót.Meg rakj fel Tomiról képet.Mi csak dentinoxot használunk,igaz még alig kell. :wink: De biztos nekem is jól jönnek ezek a tanácsok.Megkérdezhetem Pesten laktok vagy vidéken?

Sági

Én is kiváncsi vagyok a mikis képre.

Timi

Akkor tegnap jól néztem már megijjedtem olyan csend volt.

Lorca

És mi baja Natinak?

Május

A naptáron minden hónap külön van?És mindegyikhez más kép?
Daninál mi egy lapossat csináltunk az szép lett.

Panka

http://xn--karacsonyi-21a.xn--ajndkok-i ... es-hazilag
Ez a címe az egyiknek és magyar,de ha jól emlékszem Lora írta,hogy jó nyomtatónak képnek kell lennie.

Nálunk sajnos Dani beteg lett./asztmás hörgőgyulladása van/igaz láza az nincs.De annyira beteg,hogy míg Laurát Zsolti fürdés után öltöztette én addig kaját csináltam,fiam a fürdőkádba a ma felíratott fürdökrémet teljesen elhasználta.Kérdeztük mit csinált vele erre mutatja hogy beletölti fecskendőbe és kinyomja.Neki ez a pókember hálókivető. :lol: Rájöttünk karácsonyra nem is kell venni neki ajándékot.Bocs hogy leírom,de nagyon vicces volt ahogy komolyan előadta.

Hol vannak a többiek?Rókica?

KépKép
KépKép
dana 1

Jaj még Május meg akartam kérdezni ez a dologélt hol lehet venni?És használt valaki ilyet?Jó?

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Dana!
Patikában kapható, nekem is ezt ajánlotta a védőnő, de még nem vettem.Ebben nincs olyan gyógyszer, gyógynövényes a hatóanayaga, nincs benne lidocain sem,mint a dentinoxban.Bármennyiszer lehet kenni.1000 ft körül van.

Na viszaolvasok, aztán jövök.

Emilivel nem megyünk a héten tornára, este elkezdett sípolni a tüdeje, du. megyünk dokihoz. :( És az én torkom sem ok teljesen :( Még sosem kaptam el tőle semmit, meg a férjemtől sem. :( Biztos tegnap elszóltam magam. :evil:

Kép
pankaa

Keditke!
Mi is 3 hós korata visszük úszni, és akkor került nagykádba is 8)
Rántás:ha idegenkdsz a búzaliszttől, csináld kukorica, vagy riszliszttel.Nincs különösebb ízük, de rántásnak jó :wink: Én sem szoktam mindig rántást csinálni, inkább dopbok bele pár kanál tápot.Szerintem az többet ér, mint egy kiskanál liszt :? Olajat is lehet külön tenni a főzibe.

Lora!
Gengigélt nekem is ajánlotta tavaly a fogdoki, de nagyon drága.Nekem a dologél szimpibb vmiért. :roll:

Nanica!
Mandarint pár hete kapott, de csak tegnap adtam neki egy gerezdnél többet. :lol:

Dana!
Köszi.
Főzzél almát répával, krumpolival, brokkolit répával, attól édes lesz.Én főztem már céklát is almával.
De az lma-banán-csirkehús is fini, van üveges is belőle, kecskemétis.

Kép
pankaa

Dana!
Nem jó a link, vmit esetleg rosszul írtál?Nem jön be az oldal, azt írja ki, hogy hibás a cím :roll:
Jobbulást nektek is :(
Emili is hányt egy kicsit este a nagy köhögéstől. :(

Kép
pankaa

Sziasztok !
Sajnos nem megy a fénykép felrakás, ugyanis tegnap egész este ezen tornáztam, de túl nagyok a fényképeim a vonalzóhoz, a felhasználóhoz pedig nem tudom hogy kell odabiggyeszteni.
Valaki ha tud segítsen nekem túl béna vagyok !

Mi Biatorbágyon lakunk ami 17 km-re van Budapesttől.Nagyon szeretünk itt lakni, jó levegő szép hely nagyon, ajánlom mindenkinek kirándulóhelynek is !! Zöld övezet, finom fagyi a cukrászdában.

Jobbulást nektek Pankaa én már attól ideges lettem, hogy elolvastam amit írtál , hogy sípol a tüdeje te hogy bírod ezt ?
Én már rettegek a betegségektől, pedig tudom elkerülhetetlen.
Szegény gyerekem ilyen idegbeteg anyával. De lehet hogy más is ilyen nagyon féltő, túlaggódó. Pláne ha hozzáteszem, hogy 4 évet vártunk a mi kis Tomikánkra. Akit majdnem a lombikgolyó hozott, de aztán mégsem, győzött a természet !(bocsi de ezt le kellett írnom, hogy megértsétek a túlaggódásomat)
Pankaa neked is jobbulást a torkodra !
kditke

Panka

http://xn--karcsonyi-21a.xn--ajndkok-iw ... es-hazilag
Bocs elírtam.De van az ingyencenter.hu-n is ha nem találod meg pontosan délután le tudom írni

KépKép
KépKép
dana 1

kditke

Írtam a Timinek nem rég hogy kicsinyítse a képet painttal olvasd el én azzal csináltam.Nekünk is így jött össze a Dani.Nem csodálkozok az aggódásodon.Én Lauránál is úgyanígy vagyok vele,pedig második.

KépKép
KépKép
dana 1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?