Új privát üzeneted érkezett!

Emma még nem dörzsölte fel a parkettát, de hamarosan, már látom....
Nyugi ő is dzsuva lesz estére.

Kép
niki30

Azt szeretném kérdezni tőletek,h a ti babuitoknak csak pürésítve adjátok a gyümit,vagy van aki reszelve is próbálta már?én ma úgy akartam adni Lilinek a körtét,de cseppet sem volt ínyére :evil: :twisted: :evil: amúgy szereti a körtét,de ez a reszelt megoldás a kukában landolt :shock:
mikor kell majd ilyen majdnem szilárdat enniük?ezzel a kaja témával nagyon béna vagyok :oops:

látszik,h rég nem voltam egész nap én szórakoztatlak(?!) benneteket!
:oops: :wink: :lol:

Kép
bringababa

Bringa! :lol: :lol: :lol: Na végre, én is örülök neked! 15-be nem költözünk, ilyen lassan kötik be a netet???????
Édes, édes Lilkó baba mennyit változott :shock: ! Milu meg sem fogja ismerni már. Persze nem azért mert kopasz, eddig is kopasz volt a drágám :D ...

Lorcika, ÉN IS odaégettem Milu répácskáját, de úgy hogy elszenesedett a lábos :oops: Nem baj, gondoltam apa sosem tudta hány darab milyen fajta lábasunk van, kidobtam hát a kukába. Erre este nem PONT AZT a kis k...rva láboskát kutatja? Az egész konyhaszekrényt kipakolta utána, be kellett valljam mit tettem. Na ez az igazi bénaság.

Bogyra, netán valaki kihajtogatta a tejeszascsikat :wink: ?

Csilla
Vendég

Vanda!
lili sem ért a szóból :roll: én is hiába mondom,h a kutya az vaú,ő akkor is csak azt mondja bhabha,böbö :roll: önfejű ez a gyerek! :wink: :lol:

Kép
bringababa

Bringa, az üvegreszelővel frankó pépesre le tudod reszelni.

Kép
niki30

Gyerekek én először az almát égettem le. Gondoltam, fú de fini lesz megfőzve neki. Hát az is a kukában kötött ki. Ez van.

Kép
niki30

Bringa én reszelem az almát Ricsinek és banánnal nyeli mint a fene! Én is gondolkodtam már mikor adjak még darabosabbat,mert a 8 fogával már simán rághatna A kanalat már tök jól rágja! :D Amúgy ilyen kiflicsücsök rágcsálás mikor jöhet?
Ricskó 5 percig elvan aztán visítozik 10 percet. Megint 5 perc csönd, aztán hisztis visítás!!! Már látom az este hátralevő részében cipelnem kell!!!! :? :)
Ja Ricsinek is hiába mondom, hogy miau meg vau, minden csak hö és sikítás!!!!!! :D

Kép

Kép
lorcika

A lényeg, h. rögzül nekik, h. a kutya az vauuu. Most még nem mondja, de már tudja:)

Kép
niki30

Aztán egyszercsak elkezdenek ugatni.

Kép
niki30

Csilla!az én voksomat megkaptad bénabrigád tagságra! :wink: :lol:
Lassan mondom,h mindenki értse:
NEM
LESZ
GÁZÁREMELÉS
ÉS
LILINAPSUGÁR
NEM
KOPASZ!
:idea:
és ezt meg sem hallottam,XV.ker THE BEST! :wink:
hahahahahahahah :lol: :lol: :lol:

Bogy!mi van a melltartóddal??????elhagytad?úgy,h rajtad volt?????
:shock:

Kép
bringababa

Niki: :lol: :lol:

Kép

Kép
lorcika

Lorci,Niki!Én is azon reszeltem,de úgy kiköpte,mint a fene! :evil: és nem azért,mert éhes volt,megkínáltam utána sütötőtökpürével azt benyelte,mint kacsa a nokedlit!szrtm nem jött be neki,h kicsit rostosabb lett így..
Hány foga van Ricsinek?8?????????????atyagatya,de komoly!naponta növeszt egyet,vagy mivan?!édes pofa,kis kroki! :wink: :lol:
és ja,engem is az érdekelne,h mikor lehet ilyen majszit adni neki?nem azért,h jól elrontsam,csak talán jól esne az ínyének,meg félek is nehogy ne akarjon majd rágni......

úgy,szóval ő már tudja Niki!oké én elhiszem neked,ha te mondod! :wink:

különben ma gyerek nap van nekem,Balázs van szolgálatban. :idea:

Kép
bringababa

Huh, Bringa, megprögetted a topikot! :lol: :lol:
Nagoyn aranyos Lili, engem cseppetsem zavar, hogy pihike haja van, sztem ez babáknál tök normális, sőt sztem kifejezetten babás. HOgy milyen ügyi én már szóhoz sem jutok, úgy eláll a lélegzetem. Most mondanám, hoyg az én ygerkőm meg csak....

Jah, a Kolping honlap beköszöntével, meg a 25ezres iccakával apával 1xre leheltük ki, hogy "asztakurva". Úgyhogym intha mi se mennénk ebben az évtizedben. Egy hét kéthavi keresetem....

Nekem sem eszi mega darabosabbat és ez komoly dilemma is nekem. Ha icipici darab kerül bele (értsd: villával tört valami) bokákol, köpköd, már majdnem hány. A kézbe adós cuccos vmikor 8 hónap körül jöhet, amikor már ehet gluténtartalmú dolgokat (kiflicsücsi, babapiskóty). De hát amig csak 2 fogunk van....még 2t meg kéne várni.

Új mutatványunk van, odanyúl az arcomhoz és 'énekel' mosolyogva. á-á-á-á-á Ha én is, akkor alig hagyja abba, nagyon cukipofa, énm eg a végére csupa karmolászás vagyok...

Kép
kriemhild

Fúú, rengeteget írtatok! Még olvasgatnom kell.

Bringa, Isten hozott újra!!
És Titeket is Pici! Furi volt, hogy nem voltál! :wink:

Cscsi, álmon halok
:lol: :lol: :lol: naggyon jóóó 8) 8)

Szopi téma: szerintem is nagyon gyerek függő! És az én véleményem, hogy cumi függő is! Mert akinek van cumija, az valószínűleg kevesebbet kér cicit. De akinek nincs cumi és pláne ha az ujját sem szopja, az a cumizós igényét is a cicin akarja kielégíteni. Ez tök normális. Más kérdés, hogy ha ezt nem teheti meg, akkor előbb-utóbb szopja az ujját, vagy valami hasonló. :roll: Azt meg hogy meddig igényli azt, szerintem nem lehet kategorizálni. Nem lehet egy vonalat húzni, hogy na apám 1 éves vagy, többet nincs cici, mert ciki lesz, ha fél év múlva is még itt tartunk. Szerintem cikibb, mikor egy 2-3 éves gyereknek cumi lóg a szájában. De a gyereket mondjuk akkor is meg lehet valahol érteni. Én meg szoptam az ujjamat tök sokáig (miután elvették a cumimat, de a MAI NAPIG emlékszem, hogy ott bőgtem, hogy most akkor mit cumizzak? Ezt kérdeztem anyukámtól.)

Egyedül elalvás:ez is gyerekfüggő. Ha van olyan ügyes a babó, hogy elalszik egyedül, az tök jó szerintem, és örüljön az Anyuka, de nem biztos hogy ezt minden baba tudja. Enyém pl a lelkét kisírná, sőt kiordítaná, ha én otthagynám az ágyba, hogy aludj el egyedül! Én meg nem hagyom, hogy a lelkét kiordítsa. De ha olyan baba lenne, akivel ezt meg lehet csinálni, mert nem méltatlankodna ennyire, vagy egyáltalán nem, akkor biztos én is hagynám egyedül elaludni.
Egyébként egy barátnőm mondta, hogy neki egyedül alszik el...aztán kiedrült, hogy cumival. Akkor az már nem is annyira egyedül, nem? :wink: Most egy nem cumizó gyerek mit csináljon? Kéri a cicit. Zita meg is kapja.

Na, de lényeg a lényeg, KIBÚJT AZ ELSŐ FOGACSKA!!! :D :D 8) 8)
És ma tök ügyesen evett a sütőtök-almából. Már kezdtem izgulni, hogy nekem nem marad :oops: :oops:
Nem írta senki, hogy miért nem nyithatja vajon a száját evésnél?
Mi műanyag kanalat használunk.

Kép
ági_bp

Igen Alsópáhok nem olcsó, de ha elmentek egy strandra családostul, meg esztek ott, az sem sokkal olcsóbb... nah azért ha van aki majd gondolkodik a márciusi babauszó táboron, majd szóljon :)

Ági, tök igazad van, és is mindig azt mondom hogy Zsófi egyedül alszik el, de tényleg ott a cuci :roll: :oops:
Naaagy gratula az első fogacskához!
Mi is műanyag kanállal nyomjuk, de a széle gumis, és azt imádja rágni.
Miért nem nyitja a száját? Nem éhes? :roll: :lol: Na jó , bocsi :)
Én azt vettem észre, hogy először csak egy picit teszek a szájához, hogy kóstolja meg mi az, aztán vagy nyitja a száját, ha tetszik, vagy nem. Vagy ő semmire sem nyitja? :shock:

Gyps, aranyos lehet ahogy danászik neked Damján. Zsófi ma új "szavakat kezdett használni: vavava, bebebe, dádádá, Annyir cuki, egész nap beszélt :)

Niki a vau után azt is mutasd meg neki mit csinál a kutya (mármint hogy szimatol) én mindig beleszimatolok Zsófi nyakába ha vauról van szó, imádja :)
pici76

Mi is műanyag kanalat használunk, de nincs rá semmilyen "tudományos" magyarázatom, hogy miért. Ilyet vettem, mert ilyet árultak. De azért úgy gondolom, hogy amikor pl. fogzás miatt fáj a gyerkőc ínye, akkor talán a műanyag kanál kevésbé irritálja, mint a fém, nem?

A darabos kaják nálunk sem nyerők, igaz fogunk még csak 2 van. Pár napja próbálkozom a Mikulásra ajándékba kapott vaníliás-almás tejpép kóstoltatásával uzsonnára, de a benne lévő almadarabkákat gondosan kerülgetnem kell, mert ha véletlenül mégis kerül egy a gyerek szájába, iszonyúan öklendezik tőle. :shock:

Golfmono, Te kérdezted a légzésfigyelőt?
Még mi is használjuk, és még szeretném is, amíg lehet. (Nekünk az első hetekben volt néhány riasztás is.) De lassacskán mér eljön az idő, amikor már lemászkálnak majd róla alvás közben.
mary74

Pici, én azt várnám, hogy tátsa a száját ...de Ő max a kanál végéről kap be egy kis kaját, szal alig nyitja ki, én nem is tudom jobban betolni a kanalat. Így elég pici falatkák kerülnek a szájába. Mondjuk ráérünk enni, csak furi. Még az elején, mikor csak almalevet adtam egyik alkalommal úgy tátogot, mint egy kis harcsa :D olllyan cuki volt. Bár ma adtam a homeós bogyóból, ugye vízben oldva kanállal, s annál mintha jobban nyitotta volna. Lehet azért mert feküdt? Vagy ez hülyeség? Mégse etessem már hanyatt fekve, nem? :roll: :oops:

Lili nagyon szép kislány, és szerintem egyáltalán nem gáz a füle! Nekem fel sem tűnt, úgy néztem vissza mikor írtad, ici-picit eláll, de ezért nem kell egyből a műtőasztalra vinni, Te ANYA!! :wink:
Egyik barátunk gyrekének-fiú-úgy áll, hogy ha felemeled a lámpa alá-elé (értitek) akkor átvilágít a fülén! :shock: :D és mégis annyira jól áll neki, Őt tervezzük Zitának férjül ( a Párizsi lovag) :wink: (lehet az unokáimnak már most gyűtsek fülműtétra? Brigi, majd kérem a címet!! :lol: :lol: )

Kép
ági_bp

Zita ma kétszer fél órát aludt!! Már estefelé annyira nyűgös volt, bizti a foga is fájt, de rendesen zokogott, még kézben is, de ami érdekes, hogy közben nem akart rágni, a napokban sem rágott többet és a nyála sem folyt. :shock: Szóval most Ő az egyfogú a családban! :D Nincs már fogatlan babám! :( :oops: :)

Kép
ági_bp

Ági, hmmm asszem Milu sem mindig nyitotta a száját. Sokáig csak a kanál végét tudtam bedugni a szájába, és ő leszürcsölgette róla a papit. Aztán én mutattam neki hogyan nyissa a száját, mondtam hozzá hogy ááááááááá :) és leutánozta. Most már az áááááááá parancsszóra is hallgat.

Én is nekiláttam a naptár projektnek. 4 db-ot csináltam, minden nagyszülőnek egyet (indkét részről elváltak), és személyes fotókat tettem bele mindenkinek. Jó nagy unka volt, de szerintem túlzás nélkül állíthatom, hogy az én naptáraim lettek a legjobbak :D :D :lol: :lol: :wink: :wink:

Milyen pörgős volt ez a mai nap! Annyi mindent akartam még írni, de tiszta összevisszaság van a fejemben :(

Csilla
Vendég

Bogyra, Te nem mersz írni ezekre a keresztkérdésekre, hogy hogy hagyhattad el a melltartódat???
Pedig nagyon kíváncsiak vagyunk ám!

És ha nem bántó a kérdés, de Gergőnek miért kell pszichomókus?

Még mi is használjuk a légzésfigyelőt, de már csak nappali alvásnál-ha a kiságyban alszik. Mert ugye nekünk összeér a 2 matrac és kipróbáltuk, a mi légzésünket is érzékeli a kiságy matraca alatt lévő figyelő, így éjjel úgysem csak a babát figyelné, hanem mindenkit. De ez nem régóta van így, s eddig mindig használtuk. Én úgy tudom, hogy egy éves korig ajánlott, de azt olvastam legutóbb, hogy 14 hónapos korig.

Én bevallom nem szoktam sütni! :oops: :oops: :oops: nagyon ritkán inkább régebben muffint meg sörkiflit. Ti olyan ügyik vagytok, meg kreatívak.
Bogyra nyomassál már képet a konyhátokról, mert az a gyanúm támadt, hogy nagyon szééép!

Kép
ági_bp

Levente és sound on funkcióban van... énekel, nyüglődik de mindezt hangosan! A teremtőjét! :)

Mi hol ilyen kanállal , hol olyannal eszünk, bár szerintem ne élvezi a fém kanál koppanását a fogán, de most kényszer. Három hete keresek kanalat!!!!! Sehol sincs a környéken...

Melltartó: de jó is lett volna ha a szeretőmnél hagyom, vagy ha kibugyolálják a tejezacsikat, nahd de kinek van ehhez gusztusa! Tehát az eset nem ennyire bulvár.
A történet csupán annyi, hogy fel volt téve a vállfára, amin szállítmánoztuk anyuhoz a rucijaimat varrni, ünnepi készülődés....és egyszerűen útközben eltünt, sem a kocsiban, sem a liftben, se az utcán nem volt sehol se! :shock: :shock: :shock:
De tudjátok mit legyen vele boldog az aki képes volt felvenni - elvenni stb stb!!!!!! Remélem azt hiszi, hogy mell alatti gombától szenvedek! :twisted: Én meg lógatom egy ideig a páros bőrlebenyeimet, mert egyhamar nem veszem rá magam ilyen drága melltartó vásárlására!!!! Ez egy jel sztem, hogy nem kell nekem olyan... (De úúúúgy akarok...)

KépKépKép
bogyra

Mi végül megrendeltük a dm-ben. Milyen programmal csináltad, Cscsi?? Én is mindenkinek külön képeket válogattam, azaz voltak fix képek benne, meg egy pár amit variáltam. És ahogy néztem a képeket, hát olyan kicsi volt, és jaj úgy elrepült az idő!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.02.18 14:45-kor.

Kép
ági_bp

Épp ezen gondolkodtam, hogy nem is mutittam ról aképet a felújítás óta... vagy igen??? Semmi extra Ági van vagy 1,5 nm a luk maga... de én dizájnotam! :)

Légzésfigyelőt mi is használjuk ajánlatos is 8 hónapig!

Csicsi (nekem már így maradsz)!
Nálunk dettó, de én csak egy naptárral vagyok kész azóta is! De én tuti lepipálok mindenkit :) A kifejlesztett módszeremmel, pont azért találtam ki, mert nálunk sem elég egyet összetnni hanem 3 kell minimum, még jó hogy gergő nem tartja a kapcsolatot az apjával ...ehhh, kis genyamanó vagyok! :)
És akkor ezzel arra is válaszoltam, hogy miért kell pszichiáter (nem pszichológus), Gergőnek szorongásos depressziója van! Állítólag ez gyakori az olyan szülők gyermekeinél amilyen én is vagyok.... meg nálunk hagyomány is...anuymnak is van, gyanítom nekem is csak nem merem még bevallani!

Nah ennyit rólunk, ananmnézisbe bele sem kezdek, mert én vagyok a szocialzmusban nevelkedett gyermekek minta példánya, alkoholista apa, szemethúnyó anya, lázadó testvér, folymaatos fizikai és lelki terror 16 éves koromig, amikor is leléptem a nálam 11 évvel idősebb pasival, aki Gergő apja... nah dióhééjban! :)

KépKépKép
bogyra

Csci, köszi, próbáltam már neki mondani, hogy ááá, de akkor kitartóbb leszek. :wink:

Kép
ági_bp

Romantikus, nem? :shock: 8) :lol:

KépKépKép
bogyra

ÚÚhh, Bogy, sajnálom. :(

Kép
ági_bp

Ági, nem ááá, hanem ááááááááááááááá!
Vendég

Bogyra, milyen furcsákat írsz! Én egy tök kiegyensúlyozott, boldog, erős nőnek gondoltalak. Az internet és a személytelenség lenne az oka, hogy ennyire félrevisz a megérzésem?
Vendég

Cscsi, erről nem én mondanék véleményt! :) Igyekszem rendben tartani a családot és messzire elkerülni azt, hogy gyermekeim így emlékezzenek a gyerekkorukra...
de ettől szerintem sokkal jobb az, ha valaki azt tudja kijelenteni, igen én is úgy akarom nevelni a gyermekeim, ahogy engem neveltek!!! Szerintem ez az ami kiegyensúlyozottsághoz vezet, bennem valamiféle kettősség munkál...

Lehet nemis depis vagyok hanem egyszerűen skizó... :D

KépKépKép
bogyra

Bogy Isten hozott a skizók táborában! Én magam skizopata vagyok, ami egy mixe a skizónak és a pszihopatának!!!! :oops: :oops: :D

Kép

Kép
lorcika

majd jövök, csak gyors kérdés:

személyi+lakcímkártya NÉLKÜL rá tudok tenni pénzt a saját bankszámlámra ??? férjem a hitelügylet miatt elvitte a papírjaimat, nekem meg persze ma kéne intézkednem! :evil:
Vendég

Sziasztok,jó reggelt!

Dóri,gyorsban Neked:talán igen!Nekem a múltkor sikerült,de azt hiszem ez kicsit ügyintéző függő is! :roll:

Kép
bringababa

Ági,
ne haragudj, megkérdezhetem, Neked nem volt problémád a dm-es naptár megrendelésével?
Én is próbáltam az akciós asztali naptárból rendelni a már elkészült fotókönyvek mellé a nagyiknak, dédiknek, de egyszerűen nem megy el a megrendelés. Már 4x próbálkoztam. Írtam már a fotószolgálatnak is, de még semmi válasz.
A fotókönyvek megrendelésével semmi problémám nem volt, de ezt a naptárat nem tudom megrendelni! :evil: :evil: :evil:
Lehet, azért ilyen akciós, mert úgysem tudja megrendelni senki.... :evil:
mary74

Nha,itt vagyok,csak Dórinak gyorsan akartam válaszolni.

Köszi lányok Lilinek szóló dicséreteket(vagy inkább nekem :?: :!: :?: :roll: :wink: :lol: )
Ági!szerintem a szájtátást-de szép szó,- :roll: - is tanulni kell,a mi módszerünk is az áááááááááá volt és műxik mostanra.
Gratula az első fogacskához! :lol:
nekem eszembe sem jutott a fémkanál vagy műanyag kanál kérdéskör,úgy látszik nem vagyok elég alapos! :shock: :lol:
Alvás.Lili is egyedül,na jó cumival egyedül aludt kórházig,de azóta ez nem így van...És én bárhogy próbálkozom ez a visszaaltatás nem akar működni..30-40 perc után felébred és nem tudom visszaaltatni..meg az sem,h csak a hátán van a kezem.marad az ölibebaba.és ha hamarabb teszem le,mint,h elaludt volna,tuti kezdhetem elölről :cry:

Az éjszakánk nyugis volt,gondolom azért,mert sikerült beletömnöm az összes tápit! :wink: :lol:
Annyira már így ébredni,pedig máskor sem nagyon van műsor,csak ébredés,cumi vissza és alvás újra,de akkor sem ugyanaz,mint egyvégtében aludni!

használ valaki Vibrocil homeókúpot?nekünk bevált,jobban,mint a bogyó,csak Lili megette a használati útmutatót,így most nem tudom hányszor adhatok neki :roll: :shock: Help!!!!!

Mit gondolsz Lorci,Bogyt is beengedjük a mi kis játszóterünkre :?:
:wink: :lol:

Szép napot! :wink:

Kép
bringababa

Háló!

Milyen játszótérről van itt szó??? Ahova én nem mehetek be???

Bringa! Vagy csak azé nemmehetek küzétek mert nem volt elég szaftos a melltartó elhagyós sztori??? :D :D

Vagymánmostmivan?

Tegnap éccaka újra kellett telepítsem a winfost....
Van itthon három win CD a drágajó programozó uramnak mit sikerült feltelepítenie...hát persze hogy a napos liszenszest!!! ÁÁÁÁÁ
Beadandók rajta stb stb...ennyit előljáróban menek takaírtok, mert jön az anyósom ikeázni és útba jet minket is.

KépKépKép
bogyra

Légzésfigyelőt mi nem használunk, igazából nem is használtunk. Volt egy kölcsibe, de utáltamm indig elfelejtettem kikapcs és mindig csipogott, mire már szopipózban ültünk. Utáltam, viszaadtuk. MOst lehet felelőtlennek tartotok, sajnálom, én jobban hiszek a Miatyánkban, mint egy gépben.

Hát, Pici, oké, mondjuk egy drágább strand, pl élményfürdő kajával+szállás ára lehet ennyi, de azt mondjuk egy nap emgengedi magának az ember, de egy hét...érted? Szal nem a legjobb hasonlat. Bocs a kukacoskodásért....
Na figyeld csak meg naponta bővül majd a 'szókincse'!
Ti télleg tanitjátok már?? Van értelme?? ÉN csak magyarázok neki, meg hol a tiktak, de egyebet nem...kéne????

Tegnap Damján is csak 2x aludt napközben, asszem lassan ez lesz.

Bogyra sajnálom, akkor megedzett az élet. Nem lennék a helyedben, nekem amolyan nagyon tiszteletre méltó szüleim vannak, nagyon hálás vagyok nekik, remélem a gyerekem is ugy fog gondolkodni rólam, mint én róluk.
Kár a melltartós sztoriért, legalább kamuba beadhattál volna vmi szaftosat, hadd csöpögjön a nyálunk....
Kanál dm-ben!

Ági igazad van, erre nem si gondoltam...mienk is ujjával alszik...
:oops:

Cs az ÁÁÁÁÁÁÁ nekünk se jön be. Különben Damján soha sem utánoz (se nyelvnyújtást, se szájtátást, semmit...)ez GÁZ????

Na léc mosogatni.. :evil:

Kép
kriemhild

Ja és mostanában midnennek a madzagja, kötője a sláger.
Ime: Kép

Kép
kriemhild

De kis gyönyörűség, ezekkel a huncut szemeivel! Megzabálom :)
Vendég

mary én is megrendeltem és vissza is igazolták. várom h elkészüljön...
Vendég

Mary, mi is rendeltünk asztalit is meg falit is. nem tudom mi lehet a baj, én bénáztam az elején, csak a bevásárlókosárba pakolta a megrendeléseket, de nem "rendelte meg", nekem sem ment el a megrendelés....aztán nálunk az volt a hiba, hogy beírtam a bolt irányítószámát, ahova a rendelést kérem, kiadta a boltot-csak egyet ezzel az irszámmal, s én nem kattintottam rá a boltra, nem választottam ki, mivel csak 1 bolt volt, gondoltam egyértelmű... :roll: de nem volt az, hisz a program kéri, hogy válasszak, mivel kiadhatna elvileg több boltot is uaz irszámmal. Remélem érthető voltam. ha Nálatok nem ez a gond, akkor nem tudom... :roll:

Kép
ági_bp

ááááááááá nálunk sem használ :shock: pedig anyu, ha itt van még a hátam mögül is nyomja neki, meg cuppog - tök idegesítő :oops: :shock: de a gyerek csak néééézi, aztán ha kér a kajából kinyitja, ha meg nem, akkor nem. utóbbi gyakoribb.

BRINGA, üdv újra a fedélzeten!!! :D :D Lili tényleg csudaszép. főleg a mosolygóson. és hát Alexára is büszke lehetsz! szal marha jó egyeseknek h van két ilyen gyönyörű lányuk :lol:

Damjánt kérem kölibe! :oops: :lol:
a madzagok nálunk is menők egy jóideje. akarok is csinálni neki egy olyan kartont, amit telefűzögetek szalaggal. már előrazoltam, csak ki kéne vágni és fűzögetni.
én próbáltam műanyag és fém kanalat is. a műanyagnál kötöttünk ki. rágókának viszont kiváló a fémkanál :lol:

különben mondom én h fordítva vagyunk bekötve: enyém alvási "csúcsa" 3 hósan volt a reggel f7től este 10ig kétszer fél óra napközbenivel. 6-7 hó táján (vszeg a mozgással összefüggésben!) már 1-2 órákat nyom egyhuzamban, ritkán 3at is. és ezt kétszer egy nap. igaz, későbben alszik el, de későbben is kel reggel - mostanra már ehhez is hozzászoktam asszem.

különben én nem érzem destruktívnak az itt kialakult vitát szopi és alvás ügyben. sztem addig senki véleménye sem gáz, amíg nem arról szól a dolog h a másik a hülye, ha nem úgy csinálja, mint ő. sztem a bébik és anyukáik is különbözőek - hogy jöhetne már be mindenkinek uaz?! mondjuk nekem szent meggyőződésem h az én kölköm nem hagy túl nagy mozgásteret nevelés ügyében - vagy így csinálom v hagyom üvölteni. utóbbi kihúzva, marad ez, ami most van. de ettől még nem gondolom h mindenkinek ezt az utat kell követnie. egyedül az üvölteni hagyásról gondolom h nem egy követendő minta. de hát sztem olyan meg nincs is közöttünk.
Vendég

Damján nagyon aranyos! Szép fiú!!! :wink: és egész sok haja van, nem tudom anyukája mit méltatlankodott, hogy pár szál?? :shock: :) Én szinte kopasz voltam 2 éves koromig. (aztán szültem egy hajas babát :wink: )

Kép
ági_bp

Rena!!! Hol vagy? Hogy vagytok???

És Angyalkrisz és mindenki "újak" írjatok írjatok!! nem eltűnni!! :wink:

És Horpikával mi lehet??? :( Ha olvasol, írhatnál 2 sort legalább!! Noel hogy van???

Látod Stella, Te lehet azt hiszed nem bírják sokan a stílusod, de mikor Te "kiléptél" (egy időre) akkor leírtad a frankót, hogy ez meg ez és sziasztok! Legalább tudtuk mi van. Így szó nélkül a többieket nem értjük hová tűntek?? Reméljük mindenki jól van!!

Kép
ági_bp

BOGY!

Az életed olyan, amilyen (nekem sem volt túl idilli). Nekem egy célom van, hogy a gyerekeimet minél nagyobb szeretetben és családi összetartásban neveljem fel. Volt, ami volt, csak tanulni lehet belőle és biztosan tudni, hogy mi az, amit TE sohasem csinálnál meg a gyerekeiddel. Pont.
Valahol olvastam, hogy a legnagyobb dolog amit bárkinek is adhatsz, az az időd. Az ugyanis pótolhatatlan, megismételhetetlen és a legértékesebb a világon.

Tuppernek is van kanala, méghozzá nagyon is formatervezett. Láttam egy boltban a múltkor.
Mi is műanyagot használunk.
Én is próbáltam neki mondani, hogy ááááááá, de semmi reakció. Egyébként Ő sem utánoz semmit sem. Ha kidugom a nyelvemet, azt imádja és mindig kapkod utána.

Azt szoktam még csinálni, hogy a kanállal körbetáncolom a száját, mindig hozzáérintve a kanalat az ajkaihoz. Előbb utóbb kinyitja. Vagy amikor valami mondani akar és kinyitja a száját, akkor gyorsan beledugom a kanalat.

Tegnap adtam neki 1 adag csirkemellet. Úgy vettem észre, hogy kiütések lettek a mellkasán. Persze nem biztos, hogy ettől, de mindenesetre ez volt az egyetlen változó tegnap. Ma reggel nem lettek rosszabbak a kiütések.

Alsópáhok szerintem szuper lehet, én is csak jót hallottam róla. Remélem, hogy mi is el fogunk menni majd.

Nincs kedvem tanulni.....de erőt kell vegyek magamon.

Zita királynőnek gratula a fogacskához! Könnyen ment? Nem szenvedett sokat? Melyik jött ki neki?

Szép napot!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Jaj, Bogy,,,,,nem észt oszatni akartam, hanem leirni, hogy szerintem jól csinálod, amit csinálsz!!! HAJRÁ HAJRÁ!

MI AZ A BOKÁKOL????

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Huhh ne is jutassátok többé eszembe a melltartót mert gutaütést kapok! :(

Épp almás muffint sütök a tegnap vásárolt tupperware szilikon vegyes formában.... lesz szívecske, virág, holdacska meg stb alakzatos muffinunk. Gergővel együtt kreáltuk, ő keverte a tésztát elejétől a végéig én csak almát reszeltem, meg töltöttem a formákba!

Megsült az első adag, futok...

KépKépKép
bogyra

Ági! Köszi a hiányolást! Jól esett! Tegnap nem voltam gépközelben, és mire a tegnapi termést átolvastam, már 11 óra.

Bringa! Jó, hogy újra itt vagy! Mi "újak" ismerünkám téged, mivel rendszeres olvasók voltunk. :wink: Akartam kérdezni tőled, hogy Lili, ha feláll az ágyában, akkor nem akarja a baldahint, meg a forgót letépni, lehúzni, mert mostanában Csenge egyfolytában azt akarja.... :roll: Nagyon szép Lili! :wink:

Mi is műanyag kanalat használunk. Nekünk is eleinte gond volt a szájkinyitás, de idővel megoldódott magától, most már csak akkor csinálja, ha elbambul. Úgy kell elképzelni, hogy még hordozóban etetem, és egyfolytában jár a lába, nyitogatja a száját, aztán egyszercsak fej oldalra fordít, bámul valamit, leáll a lábmozgás, kb. egy percig, na ilyenkor nem tudnék a szájába tömni semmit... :D

Damján is nagyon édes! És gratula a megforduláshoz! :wink:

Bevallom én már egyszer adtam Csenge kezébe babapiskótát :oops: , és elfogyott a fele, pedig akkor még nem volt fogacskánk. Most jött ki az első!

Majd még írok, csak felébredt a tündérkém. Azért még egy képet rakok. Tegnapi, vettünk a nagyszülők nevében neki karácsonyra játékasztalt, és hát nem bírtuk megállni, hogy ki ne bontsuk (buta, kíváncsi szülők, na de jővőre már nem lesz ilyen... :oops: :roll: ).

Kép

Ja, még múltkor kérdeztem, csak nem válaszoltatok, hogy ti adtok már narancsot a gyerkőcnek, és eddig a levét adtam neki, de lehet a húsát is?

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Köszi a fogacskához a gratulát! Alul bal oldalon bújt ki! Írtam is, hogy igazándiból egész jól ment, nem nyálzott, nem rágott többet, mint eddig, viszont tagnap sokat sírt, zokogott a kezemben is, bár szerintem fáradt is volt, alig aludt. Mi meg feszkóztunk após miatt, lehet azt is érezte :roll: :oops: :(
Mondjuk már jó pár napja van, hogy letehetetlen ill ha leteszed ülj mellette! :shock: :? Mondjuk ez luxus de nagyvonalakban meg tudjuk tenni mert Apa még táppénzen van az orrműtét óta. De tegnap elment dokihoz, s fúú, igencsak megrogytam egyedül. Hurcoltam magammal, aztán hordozóban-ugye főztem volna, aztán sírás, újra kézben, aztán kis járóka. Kétemberes lett a babám! (Bár sosem volt kisigényű!) Lehet megkezdődött a szepírációs szorongás. Képes úúúgy de úúúgy bezokogni ha látja, hogy kimegyünk a szobából!!! :cry: Doo, erről ha lenne kedved örömmel olvasnánk, mármint a szep. szorongásról. Mettől meddig tart, mi a helyes viselkedés a szülő részéről, persze biztos nincs 1 üdvözítő út, de úgy mégis??

Kép
ági_bp

Nagy nagy szerencsétek van, hogy tegnap este óta nem volt időm még képszerkesztő programot telepítenen...most küldenék képet a muffinról...de így csak később tudok
már töltöm le! :)

Jah, jah Ági én is pont ezt írtam, csak azzal megspékelve, hoyg szerintem mégiscsak jobb pozitív példát mutatni...

Tehát míg én aszondom, úgy nem csinálom, ahogy az én szüleim, az én gyerekem tudja azt moindani, hogy igen pont úgy fogom csinálni ahogy az én szüleim... :) Nah szal érted...vagy ez olyan félig tele illetve félig üres pohár dolog? :)

KépKépKép
bogyra

Amíg elvan az ágyában, addig rakok még egy képet:

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?