Új privát üzeneted érkezett!

Anyám...mennyi dolgot kell összepakolni. Nyáron nyaralásra nem viszek ennyi cuccot :lol:

Fú, holnapra sok mindent terveztem: doki tp-es papír miatt, önkormányzat, hogy kivonassam az autómat a forgalomból, házassági anyakönyvi kivonat elintézése....szerintem rámegy a napom és még mennék karácsonyi ajándékok után, hiányzó kórházicsomag tartozékok beszerzésére....

bingii

Csak óvatosan Bingii! Nehogy túlerőltesd magad. Van még jópár napod karácsonyig, az ajándékokkal ráérsz még, nem kell minden egyszerre. Én a héten pihizek, hétfőn diabetológia, csütörtökön védőnő. Majd pénteken megyünk egy utolsó bevásárlásra karácsony előtt, aztán semmi többet, de egyedül már nem indulok el. Esetleg még vasárnap kinézünk a piacra. Az apaságit mi már elintéztük. :wink:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sleepin: majd ha találkozom anyummal megkérdem ezt, de szerintem ez a születéstől jár és nem lehet eltolni. Nekem is a január lenne jó, mert a mostani fizu nyílván jobb mint a tavalyi, de ha megszületik idén,úgy gondolom nincs mit tenni....

bingii

Csibe: hát igen, tény, hogy hamar elfáradok és mindig túltervezek...szerintem a doki meg az önkormányzat lesz holnap, a többi meg majd vmikor....csak annyira utálom a túlzsúfolt üzleteket és már most is iszonyat, hogy mi van a boltokban. Bár már nem kell sok ajándék...

bingii

Cső Csajok!

Köszi, az anyu miatti részvétet :), már nem hergelem magam és ma beszéltünk is... de semmi különöset... mondtam az egyéb más embereknek, hogy ha bármi felmerül, akkor a szülés után 3 hónappal leszek hajlandó anyuval megbeszélni a sérelmeit, de addig kerülni fogom vele a konfliktust! Kész-pasz, nem hergelem magam. Végülis néha vannak tiszta pillanatai :) - mert hát itt nem vélemény különbségekről van szó, hogy én azt mondom ez fehér, az fekete... hanem egy tök más dologra reagál... meghát ugye az érzelmi kitörései ilyen vagy olyan formában... sajnálom, hogy ezt nem ismeri be, de így 300km-ről nem is tudok neki segíteni, v meggyőzni. Se a szülei, se a gyerekei, se a testvére, se senki- elment olyan emberek közé, akik nem ismerték őt 50 évig, ők nem fogják meggyőzni arról, hogy nem olyan mint volt... nem veszik észre. És így könnyedén elhiszik, amit anyu állít a családjáról - őt mindenki csak tönkre tette. A levél "legjobb" momentuma az volt, hogy neki csak egy hibája volt, hogy túl szerett minket - hát lehet hogy szeret, nem kétlem, de ha túlszeretne minket, akkor nem hagyta volna itt a 3 gyerekét, ahol a legkisebb éppen érettségizett én meg éppen ugye terhes voltam... S heti egy telefonnal el van intézve minden gyermeke... Lehet, hogy elfogult vagyok, és előre rosszul teszem le az esküt, de én nem tudnám magára hagyni a gyermekem. Anyósom itt lakik Bicskén, de ha pár napig nem lát, akkor felhív, mert hiányzom neki... ő egy végtelenül jóindulatú, kedves, rendes asszony, aki igaz hogy nem egy nagyvilági nő, de még soha semmivel nem bántott meg, sőt ha kell, a saját lányával szemben is megvéd - és azt hiszem ez egy anyóstól nagy szó :), hálás vagyok érte a sorsnak! Köszönöm Rozit a jó Istennek! :)

Legus, hááát :) a szőnyegünk dettó egyforma, csak nekem a rózsaszín változat van meg :) cserélhetnénk, mert az enyém csajosabb, a tied meg pasisabb :) éééés az állólámpa is egyforma! de ez a lámpa kell is, mert állítható a fényerrősége, így nem fog kiégni a szemünk, ha éjjel tapogatunk :) frankó a szoba! én most csiptettem fel a baldahinra rózsaszín pillangót, amit az uram meg is szólt: fiúnak rózsaszín pillangó? mire én: ezek éjszakai pillangók... :)

Szemérem csont: csatlakozom a fájlalók táborához, azzal a különbséggel, hogy nekem a reggel a borzalmas- megpihennek a csontok és reggel alig bírok felkelni.
És hát a jobb combizületem az örök fájdalom...

Csomag: nekem 3 hónapot mondtak a házasságira, így mi február 10ig jók vagyunk :)
Az én papírjaim (ez egy mappába van mindig), uram személyimásolata, de sztem úgy is elmondják a kórházba h milyen papír kell, mert állítólag majd jön úgy is az anyakönyves ügyintéző...
a kórházi csomagba én tettem zoknit is és nekem is van tena (ezt mondták) és sima betét is, és eldobható bugyiból is tettem be (ezt is kérték) a hálós (szorosabb) verziót, és lehet h konzervnyitót se árt betenni, mert hajlamosak konzervet adni, nyitó nélkül, amit aztán a takarító előszeretettel begyűjt és hazavisz.
Marcellnak is raktam össze pakkot: rugik, bodyk, zokni, sapik, kesztyű, textil pelus, egy 28as peluscsomag, krém, törlőkendő, cumisüveg, fürdőlepedő, kispéld, a hazahozóst pedig szintén összekészítettem a mózeskosárba (bolyhos rugi amit ráhúzok a vékonyra, overál, vastagsapi, kispléd)

Ma babáztam egy pici méretű 5-6 hetes babával, aki kb 3,5 kilo lehetett és olyan kis pirinyó :), kb úgy születt mint Lafié. Olyan jó volt, igaz a hasamtól nem tudtam jól magamhoz fogni :)

Mazsinak már nincs sok! :) Hajrá csajok!

Teszünk fel még uccsó v. karácsonyi pocak fotót?
Most már ugye mindenki otthon van és nem dolgozik, bár Norma vizsgázásai és tanulása... azért az is kemény! :) tényleg Norma, nem stresszelsz vizsga előtt? bár ahogy téged képzellek nem hiszem, hogy stresszelsz, vagy inkább másra fordítod a stressz energiát.

Már várom, hogy Lafi miket ír ha hazajött!

(na benézünk Vörösbegy blogjába)

Kép
Kép
Kép
konkri

Viki
Igen,a TGYÁS-t,ahogy Bingi is írja a szülés napjától lehet igényelni VAGY ha dolgozol folyamatosan,akkor a kiírt időpont előtt 28 nappal indul.Ez a szülési szabadság.Ezt kitolni nem lehet.A szülés számít. Nyilvánvaló,hogy ha januárban szülsz akkor a 2007-es évet veszik alapul,ha idén,akkor a 2006os-t.

Én is kicsit gondolkodóba estem.December 26án jár le a GYES,menjek vissza dolgozni????Vagyis vegyem ki a szabit???Vagy mi a csudát tegyek???Nem tudom mi lenne a jobb.... :roll:
Vendég

Tyú Lego, akkor a te gyeded jó bonyi lesz :), de most akkor Te a gyed-et meg bármit a mostani 23e. forintos gyes után fogod kapni? Ez hogy lesz Neked? Neked miből fogják számolni? (ez már csak azért is érdekel, mert én is két babát szeretnék gyorsan egymás után)

De csajok ez az apasági, meg házassági anyakönyvi nem egy f@szság? (már bocs) Jó tudom, hogy mindig vannak problémás esetek, de nem inkább úgy kéne hozzáállni, hogy azt kezeljék speciálisan (mint pl. Bochkor Gáborék), aki pedig esküszik a kisdobos becszóra, annak legyen elég az aláírása... ha meg probléma van akkor meg intézzék el a bíróságon. Mit futtatják a kismamákat ennyit?
Ez a 300 nap is nevetséges!

Na meg tulajdonkép a tgyást se értem, hogy mi az h a kiírt nap előtt 28 nappal? és ha nem akkor születik mégse? hanem pl. egy héttel később???

Meg ez az évvigi betegácsi is kikészít! mivel az évvégi bérszámfejtés mindig érdekes - mi pl, mindig megkaptuk a decemberi fizut is a két ünnep között... viszont én erről lecsúszok, mert hát én nem tudom beadni a betegácsi papírt előre... :evil:

Áh, ennyi papír dolog így a végére! Na meg hát a gázártámogatást se tudom leadni Marcus előtt :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sztem nem az előző naptári év átlagkeresete, hanem adott naptól visszaszámolva kijövő 12 hónap átlagkeresete számít a Tgyás alapjánál. És az 100%, hogy legkésőbb a szülés napjától indul.

Lego: sztem hivd fel a bérszámfejtőtöket, ha más nem táppénz. De ő ki tudja számolni, hogy anyagilag mi a legjobb.

Itt-ottfájás: hát, bevallom nekem nem fáj sehol :roll: , remélem nem is fog, Botival sem fájt még a végén sem. Na nem úgy szülésnél :).

Attól amúgy ne féljetek, kár lenne. Elképzelni úgysem lehet, azt majd ott felfogod azt jóvan. Ahogy kicsusszan a bébike, úgy elfújják, hogy csuda.

Nekem ez a sok Mg jót tett, ma talán ha 3x volt valami keményedés szerűség. Viszont a bébi jó keveset mozog, sztem ettől, meg a nagyvécézés is úgy megy, hogy csuda. lehet a 750 kicsit sok? Kipróbálom mi van ha csak reggel meg este eszek 250mg-ot, ha az is elég akkor nem veszek be délben megint egy lóadagot.

Én majd a 36. hét betöltésekor pakolok össze. Ez a köntös elég gáz, ha viszi az ember tele a tatyó. Megkérdem majd a szülésznőmet hogy milyen a klíma, elvileg hőség van, hiszen távfűtéses a kórház. Hátha elég lenne egy nyári köntös is a frottier helyett. Evőeszközt nálunk nem adnak, de pelust pl igen. Aztán ki tudja! Lehet a megvonás óta változott a helyzet, majd rákérdezek erre is.

Vizsgadrukk: állatira készülök a vizsgákra, igy aznap már totál nyugodt vagyok. Amig tanulok kevésbé mert nagyon tudom az utolsó két napon már utálni.
Ha 8 általánosom lenne akkor biztosan inkább szenvednék egy üres házasságban a két gyerekkel és max ha kirepültek lépnék . Igy viszont, hogy van két diplomám meg most még tanulok és jelenleg is több jóval a besorolási bérem a férjeménél és reményeim szerint ez igy is marad és el fogom magunkat tudni tartani, igy eszem ágában nincsen boldogtaanul élni 20 évet! Mondjuk a sógornőim totál el vannak hűlve, hogy hát minden házasságban vannak válságos időszakok de majd túljutunk rajta meg hogy fogok én vkit is találni két bébivel. Az a baj, hogy ők el nem tudják képzelni, hogy ez nem válság, hanem a SEMMI. Nem beszélgetünk lényegi dolgokról, nem járunk sehová (max családi program), nem szexelünk. Itt nem arról van szó, hogy összevesztünk és majd kibékülünk, mint náluk általában.

Kép
Kép
normajeane

A tgyás leghamarabb a kiírt időpont előtt 28 nappal kezdhető meg és 168 napig tart. Legkésőbb a szülés napjával kezdődik és szintén 168 napig tart, utána a bébi két éves korának napjáig jár a GYED aztán közben ha babás leszel akkor vissza uzsgyi táppénzre ami az előző két év (sztem nem naptári év hanem fizikailag visszaszámolva) átlagjövedelméből számolnak, igy az egész jó összegre jön ki. A gáz az , hogy az újabb tgyás a szüléstől már nem ilyen szuper jó, mert a táppénz és a gyed nem bérjövedelem, hanem egyéb jövedelem és emiatt a tgyást nekem pl a minimálbér 2x-ének 70%ában állapítják meg majd és majd ennek 70%-a lesz tán a gyed. Ezért van az, hogy sajna bölcsibe kell majd adjam a picurt, pedig nem igazán akaródzik. De még ha jóban is lennék a férjemmel, az ő keresete meg ezek a gigantikus összegek, hááát, nem igazán jövünk ki.

Kép
Kép
normajeane

Lego: szerintem vegyél ki szabit,mert akkor az olyan mintha melóznál és előlről indul minden:)

bingii

[quote="bingii"]C írta:bingiisibe: hát igen, tény, hogy hamar elfáradok és mindig túltervezek...szerintem a doki meg az önkormányzat lesz holnap, a többi meg majd vmikor....csak annyira utálom a túlzsúfolt üzleteket és már most is iszonyat, hogy mi van a boltokban. Bár már nem kell sok ajándék...

Érdemes reggel menni nyitáskor, akkor még nincsenek sokan a boltokba. Mi pl. a tescoba mindíg reggel 8 körül megyünk, akkor még nincs tömegnyomor.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Nálam egyszerű ez a gyes kérdés. Én gyesről megyek gyesre.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
Nálam is egyszerű csak én nem gyesről gyesre megyek hanem simán gyesre :wink:

Norma,
Az biztos hogy eltudod majd magatokat tartani te olyan jéghátán is megélő tipus vagy :wink:

Én még nem pakolok kórházi csomagot majd csak a 36. héten.
Vendég

Na de Csibe, akkor a te gyesed mennyi? az a huszonezer ft? és ennyi is marad?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
A gyes összege nem változik második illetve harmadik babánál se tehát marad az a huszonezer ft.
Vendég

hát az akkor nem sok... :( akkor jobb gyedről tgyásra menni, mint pl Norma

Kép
Kép
Kép
konkri

Én már csak azért is összepakoltam, hogy elriasszam a 'rosszellemeket' - a koraszülősöket! :)

Marcell szilveszter után jöhet! Ha én nem lennék összepakolva tuti előbb jönne! Ez murphy! ugye Bingii :wink:

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát semmi sem egyszerű az biztos.
Elméletileg én Gyedet kapok majd,és a minimálbérből (hallottam olyat is,hogy a min.bér 2szereséből) számolják ki. Még nem tudom mi lesz,de vmikor a héten megbeszélem.:)

Pandus
Eddig én is úgy terveztem,hogy a 36.héten pakolom össze,de a 2200as méhszájammal azt tanácsolták álljak készenlétben. :lol: Elfér a táska,nem zárom le,legtöbb dolgot indulás előtt dobom be.:)

Csajok párom hazaért. :lol: :lol: :lol:
Elképedtem,bevásárolt rendesen...EGYEDÜL!!!!! Hédinek babakádat vett (ezért kapott lecseszést) meg egy édes szabadidő rucit, Dorkának CSIZMÁT (egy férfiiii :shock: ),játékokat....
Én kaptam kedvenc csokimból.:) Hadd hízzon a seggem még jobban. :lol:

Konkri
Egyszer összeröffenünk és csereberélünk. :lol:
Vendég

Konkri: igen, murphy ott van mindenhol :D Ma is lefeküdtem délután, igaz már kezdtem ébredezni mikor megszólalt a telefon, de megszólalt...:D

Lego: nem szabad lecseszni a pasikat, mert többet nem mennek el utána:D

fúúúú...én nemtudom mi van, de 20percenként keményedek...mondjuk csak rövid ideig...10mp., de ilyen még nem volt....

bingii

Lego,
Hát ha a kórházi akciómat nézem akkor nekem már ki se kellett volna pakolnom de úgy vagyok vele nem kell csomag nem lesz itt szülés a 36. hétig. Bekeményítettem :lol: milyen csokit kaptál? Mi is kaptunk ma, fele már le is csúszott :oops: de nem én kívántam hanem Dorka :wink: jó szöveg :lol:
Vendég

sziasztok
Hat a korhazi cucc mar nekem is bevan pakolva,de meg mindig vannak dolgok amiket kell vennem,egyenlore egy jo nagy taskaban,de egy oriasi utazotaska sem lesz eleg.
A csoki,keksz hianyt en is a babira fogom :lol:
Kemenyedes,nekem estenkent van es sokaig tart.

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok. Bingii, szerintem ezek már jóslófájások lesznek. Nekem is volt tegnap este, sőt úgy két napja, de nem ilyen sűrűn, úgy óránként, viszont hosszabb ideig, de csak 2-3x. Nem baj, ilyenkor feküdj le, attól valószínű, hogy elmúlik. Aztán ha betöltöttük a 37-38 hetet, akkor az ilyen fájásoknál fel lehet kelni sétálni, hátha megindul valami. Bár megjegyzem nekeem mindkét fiamnál két héttel a szülés előtt jelentkeztek a jóslófájások, de ekárhogy sétálgattam, csak túlhordtam őket. Da van, akinél bejön.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!
Hát pocsék éjjelem volt. :? Azt hittem nem lehet már fokozni,tévedtem. :evil:

Bingi
Hogy vagy???? Remélem javult a helyzet! :roll:

Pandus
Lind lindor bonbont kaptam. :D Nyami,imádom.Karácsony környékén mindenki ezzel lep meg.:) Aztán pár hónapig rá se tudok nézni. :lol:
Találó a DuDorka név. :D :D Tegnap cikiztem is vele a lányomat. :lol: MEgsértődött. :roll: :D

Vörösbegy
Kívánok Neked minden szépet és jót e jeles nap alkalmából. :wink:

Megyek folytatom a pakolást,négykézláb felmosást...lehet jön a védőnő... :?
Vendég

Jó reggelt!

Na mégegyszer írhatom le... Most nem voltam szemfüles és nem másoltam ki az irományomat, pedig tudom h mindig kidob ez a sz@r.

Tgyás: Köszönöm az infokat. Utánanéztem, sajnos naptári évet néznek. De ÚGYSEM SZÜLÖK DECEMBERBEN!!!!!!!!! Amúgy a táppénz és a tgyás nem jár egyszerre... Nem tudom valahogy -ha netán szükség lenne rá- kihúzni táppénzzel januárig? Vagy akkor automatikusan a tp-t szüntetik meg és a tgyás jár? Olyan ritka hüle vagyok ezekhez... :? :oops:

Szeméremcsonthoz még hozzáfűzném, hogy éjszaka ha fordulok egyet, van, hogy ropog is a csontom. Amúgy is ropogok össze vissza mindenhol, de itt még nem ropogtam soha... :? Amúgy tegnap este már elkezdett idegesíteni a keményedés. és elkezdtem nézni az órát, és pontosan negyedóránként jöttek. Ma megyek vmi órásidózisú Mg-ért. Pedig karácsonyig rengeteg a dolgom, sütisütés, vásárlás, pakolás, takarítás és munkahegyek... Szép kis 2 hét áll még előttem...

Pandi :) Kezetfoghatunk kórházi cucc ügyileg! Én 100%, hogy nem pakolok össze 36. hétig, sőt az is lehet, hogy idén nem, CSAKAZÉRTSE jöhet decemberben!!!! :lol: Bárcsak ettől függene...

Amúgy pénteki UH (33+1):
Fejvégű fekvés. Mint mindig! Okos gyerek! :D
Jó szívműködés.
BPD: 88mm
HC: 308 mm
Fl: 66,7mm
AC 273 mm
Telítődő gyomor és hólyag.
4 üregű szív.
Hátsó falon tap. lepény.
Átl. mennyiségű magzatvíz.
Norm. flow.
Súlyt ugyebár nem mért a doki, de azt mondta csontügyileg picit nagyobb is... :)

Kép
Kép
sleepin

Csibe: lehet, hogy igazad van, én nem értek hozzá :oops: Nem igazából tudom, hogy mi az a jósló fájás...

Lego: Mi volt éjjel? Te is éber alvó lettél? Én egyre később fekszem és egyre korábban kelek és a kettő között meg legalább 5-6x felébredek.
Köszönöm, ma már jobb. Egyelőre nem keményedtem. A gyerek viszont marha aktív és akkorákat rúg, hogy majd besz*rok :D

Sleepin: klafa, hogy minden rendben:)

Vörösbegy: nagyon boldog születésnapot itt is!!! Remélem szép ajándékot kapsz:)

bingii

Lego,
Maradt még a bonbonból? :lol:

Vörösbegy,
Kép

Csináltunk képet a pocakomról, DuDorka-lak 33 hetesen:
Kép
Vendég

ÁÁÁ Bingi nem is tudom mi volt...elaludtam fél11 körül,fél12kor ébredtem pisilni,zsibbadt mindenem,néztem hetihetest,majd visszamentem,de nem tudtam elaludni.3kor még a plafont néztem,majd 4kor ismét ki wc-re.5kor meguntam és felkeltem...Hát ennyi...
Annak örülök,hogy Te jobban vagy. :wink:

Pandus
Még meg se bontottam. :wink: Nem kivánom a csokit most...
Nagyon szép pocid van,és Te is szuper jól nézel ki.Az én pocim mintha lentebb lenne...épp ma csináltam róla fotót...

Kép

Viki
Szép méretek.:) Én csütörtökön megyek dokihoz,remélem minden rendben lesz.

Jajj Pandi,még azt akartam írni,hogy remélem hasonló Dorkád lesz,mint az enyém. :lol: Épp most kaptam rajta a hajvágáson...hát nem belenyírt a kis piszok.... :shock: :shock: 1 percre nem lehet magára hagyni....
Vendég

Fú de csini vagy, Panda!!!! Tök állat!

Hát, lehet naptári év, elég cikis, hogy most vizsgáztam adóból és nem tudom :oops: , de ez nem szorosan adós téma és ilyen nincsen az anyagban.

az biztos, hogy vagy táppénzezel vagy egyebezel bármi légyen is az, egyszerre nem megy a kettő.

AJánlom a Béres Magnéziumot, 1 kapszulában 250mg van, már az sem kevés, ha kettőt beveszel, tuti nem keményedsz. Nekem bejött.

Nekem 1 hét alatt felugrott 90dkg, úgyhogy annyi a bonbonoknak. Muszáj leállnom a nasival teljesen mert Botival is a végén durvult be a hizás aztán azok nem is mentek le csak naaagyon nehezen. Most 5kgnál járok és már csak 2-t szeretnék max.

Nektek mekkora a haskörfogatotok? Nálam ma reggeli mérés 91,5 cm, jó lenne 100 alatt megúsznom, hátha nem repedek ki.

Kép
Kép
normajeane

Norma,
Köszi :D Pocit a köldök magasságában kell mérni? Akkor nekem most 97 cm. Szerencsére nem repedtem eddig(kopkopkop) de kenem is magam a 9. hét óta mint egy őrült :lol: Szerintem 5 kg hízás mellett nyugodtan eheted a csokikat :wink:

Lego,
Köszönöm neked is nagyon csini a pocid :D mennyit vágott Dorka a hajából? Mondjuk érthető tipikus csaj kell neki a változás :lol:

Én olyan mélyen alszom mint akit leütöttek azért 4-5 pisi van egy éjszaka de sikeres elájulok utána. Azt hiszem akkor szerencsés vagyok.
Vendég

Basszus, az én haskörfogatom 116 cm. Baromi nagy hasam van, mindenki azt hiszi, hogy már csak 2-3 hét van hátra, és lent is van a pocakom. Pedig még mindíg a -4 kilót tartom. Nem tudom, mi lesz, de remélem nem lesz óriás bébim. Egy előnye van a másik két terhességemnek, nem repeded a bőröm tovább. :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Csibe: nem semmi haskörfogat :!: Az enyém a mai napon 110 cm, és már ez is elég nagy! Hogy bírod??

Lego: ma néztem postaládát, de még nem kaptam tőled levelet :( Remélem holnapra megjön! Azért köszi, és majd szólok, ha ideért.

Én a legutóbbi szenvedős éjszakám után most nagyon jót aludtam. Csak hát én is ha felébredek, akkor nem tudok visszaaludni, mert zsibbadok (vállam, karom, ujjaim). Na meg ez a szeméremcsont... No comment. :?
ja és én is - mint Norma - Béres Mg-t szedek, tényleg jó!

Blongyit mikor engedik haza?? Tudja esetleg vki?

KépKép
Kép
sagi1

Húúú Sagi,37.hét.:) Gratulálok!!! Nagyon finisben vagy.:)
Még nem érkezett meg?????????? :shock: :shock: ÚÚÚtálom a magyar postát!!! :evil: :evil: :evil:
Szerintem már ne szedd a Mg-t,36.héttől nem kell szedni!
Úgy tudom,hogy Blongyi csütörtökön érkezik haza a kicsi Milánnal.:)
Lafiról hír????

Látom (kicsit megnyugtató számomra) nem vagyok egyedül ezzel a fránya fájdalommal. :?

Panda
Bal oldalról,kb 12-15 centit vágott le,egész nagy tincsben.... :? :shock: Szerencsére távolról nem látszik meg.Nem akarom fodrászhoz vinni,tavasszal bátyám esküvője lesz és szerettem volna vmi szép frizut neki...remélem így is sikerül majd. :roll:
De mázlija van,mert "kikapott" volna,ha ezt múlt héten csinálja...pénteken voltunk fotózáson... :lol:

Csibe
Tényleg nagy pocid van,de ez függ a testalkattól is. Panda pl nagyon vékony,csodálkozom,hogy 97centit mért.Nekem 100cm...nem találom soknak,pláne,hogy rajtam nem csak a Csöppség látszik. :lol:

Férjem legújabb "vicce" velem szemben:
"Drágám az okés,hogy a hasadban a gyermekem van...na de a seggedben mi van???????" Én csak nevetek rajta,pedig nem is olyan vicces.... :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Lego,
94-et akartam írni a pocimra :oops: Hú akkor jó sokat vágott le belőle de így is bizti szép frizuja lesz :wink: addig azért dugjad el az ollót :wink:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Én ugyan nem szoktam beírni a fórumra, de mostanában mindennap olvaslak titeket. És nagyon élvezem
Most ellenben lenne 1 kérdésem: voltam ma a védőnőnél ahol az ottani doki mondta, hogy a cukrom 7.2 elég magas. ezt az értéket 1 hónapja mérték és a fogadott dokim akkor azt mondta, hogy ez még "belefér", ezért én nem is izgattam magam. Erre most jön ez adoki és a szívbajt hozza rám, hogy feltétlenül kérdezzek rá a dokimnál, stb. Szóval szerintetek is magas, van valaki akinek ilyen értéket mértek.
Amúgy 36 hetes 1 napos vagyok.
Várom válaszaitokat: zs
zsuzsa36

sziasztok!
kicsit elvesztem, küzdöttem az aranyeremmel, lekopogom, jobban vagyok, meg Dóri is lebetegedett...
köszönöm szépen mindenkinek a szülinapi köszöntést, aranyosak vagytok, különleges, boldog szülinap ez :lol: pocakosan...mindhárom gyerekemmel nagypocakos szülinapom volt...
Lafiék kedd-szerda körül mennek haza, teje sajnos még nincs, de nem idegesíti magát emiatt...Hunor még a koraszülöttön van, most be van sárgulva, a súlya már 2530 gramm...
Blongyiról nem tudok újabb híreket...
Pandácska köszi a privit, mindjárt megyek oda is...hát neked csak a pocid nőtt...nagyon csini vagy...
nagyon tetszik a pozitív hozzáállásod a kezdetektől fogva :lol: DuDorka és ő kívánja a csokit :lol: nagyon jóóóóóóóóóó
Lego és te is, rólad se mondaná senki, hogy a második babádat várod...
a gyerekszoba igazi csajszibirodalom lett, nagyon szép, gratulálok!és a férjedhez is, igazán kényezteti szíve hölgyeit :lol:
Bingi: örülök, hogy elmúltak a keményedések...a pörgős napok végén ez már sajnos várható :shock:
Sagi: zsibbadás :? nagyon ijesztő...nekem is fél oldalam lezsibbad éjszakánként...majdcsak vége lesz már :P
Csibe: az én haskörfogatom is 114 cm, úgyhogy nyugi, már harmadik babánk...egyre nagyobb hasra lehet számítani :lol:
Konkri: szegény, neked is be kell járódnod reggelente :?
Karácsonyi pocakfotó jó ötlet, jöhet, karácsonyfa előtt...remélem eljutunk addig pocakosan mindannyian! :lol:
Norma: egyrészt szerencsés vagy, hogy nem fáj semmid, mármint fizikai értelemben...a házasságod ürességét pedig nagyon sajnálom, de ezt az élet majd megfogja oldani, vagyis majd Te...valóban nagyon erős csaj vagy, aki a jég hátán is megél...
Sleepin: gratula az UH-hoz ezek tök jó értékek, még tényleg nagyobb is kicsit...bátor vagy Te is, hogy nem pakolsz idén...kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy tervezed :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Lafi: Holnap délután már otthon lesznek :D nem indult be a teje de nincs elkeseredve ,,táppal is felnőttek mások" . Hunornak jó étvágya van :D Sebe fáj még de napról napra jobb.
Vendég

Igen, Lego, alkati kérdés. Mielőtt terhes lettem, 112 volt a haskörfogatom. (azért tudom ilyen pontosan, mert pont egy nagy fogyókúrába kezdtem, és előtte lemértem magam). Ehhez képest, most mindössze 4 centit nőtt. Mindjárt csinálok egy képet, és megnézhetitek, mekkora is az a 4 centi.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Na egyenlőre nem sikerült, majd később.

Kép
Kép
Kép
csibe76

url=http://kepfeltoltes.hu/view/071210/pocak33_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Kép[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Na íme a pocakom.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Felraktam mégegysze, ha rákattintatok a képre, kiadja nagyobba.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Vörösbegy
Jó bulizást. :wink: A kép nem ad vissza mindent,azért látszik az a két csodás gyerkőc. :lol: :lol:

Lafinak nagyon örülök,kiváncsian várom mikor jelentkezik.:):):)

Csibe
Hát nem semmi. :D :D :D Hatalmas pocid van,de olyan jól áll.:)
Vendég

Hát halljátok előző héten ugyebár a gépünk befuccsolt. De én voltam olyan ügyes, hogy a telómat is majdnem tönkrevágtam, ugyanis fejjel lefelé beleejtettem a teámba. 2 napig nem működött (csak kb. 2 percre majd össze vissza ügyködött magától mindent), 2 nap után valahogy megemberelte magát, és most működik, bár a hang nem a régi... Naszóval így hogy minden kommunikációs eszközt megszüntettem magamkörül, ma ellopták anyum telefonját A MUNKAHELYÉRŐL! Ahogy Ő ad munkát másoknak... Komolyan mondom ez hihetetlen és felháborító és rohadjon le az ilyennek a keze. Áh, nem is idegesítem magam tovább...

Naszóval voltam ma védőnéninél, csak beugrottam hozzá 1 kérdésre. Hamár ott voltunk lemért, nem kellett volna... :shock: És hallgattunk szívhangot, el volt ájulva, milyen sokat mocorog Bende! :) Meg mondtam neki a keményedéseket, erre kezembenyomta a recepteket. De mondtam neki, hogy nem kell idén!!!! :roll: Igen, elég merész, hogy nem pakolok össze... Na jó, megígérem karácsony után összepakolok! :) De akkor is csak jövőre jöhet! :)

Ezek a kilók nagyon érdekesek... Nekem kilóra sok jött fel (nem merem megmondani mennyi), de mindenki azt mondja, hogy hátulról meg nem mondaná, hogy kismama vagyok. Jó, persze én látom, hogy jött seggre meg combra is, de nem hiszem, hogy az a sok kiló ami feljött, az zsír lenne. Nagyon érdekes ez az egész... Rejtélyes... és sokkoló...

Nagyon szépek a pocifotok!!! :D Én is készítek egyet majd. :) Meg karácsonyit is meg szilveszterit is POCAKOSAN. Bocsi, nagyon ráálltam a témára! :oops:

Ja a haskörfogatom 99 cm. Ma mértem. Hogy előtte mennyi volt passz...

Lafi pedig tényleg ne idegesítse magát a tejen, nem 1 helyről hallottam már, hogy hazament és úgy beindult a teje, hogy csuda. Azért a kórház az csak kórház... Otthon, nyugi, csend, pihi... Lesz ott még tejecske! :D

Kép
Kép
sleepin

ahogy=ahol

Kép
Kép
sleepin

:oops: :oops: :oops:

Kép Miss Pocihontas

Egyébként nagyon jópofa volt, mert elkezdtem rázni le-föl a pocakomat a két kezemmel és mély hangú höhöhöhöhö-zés közepette körbekergettem őket a lakáson...ők meg úgy kacagtak rajta, mintha a best of Rádiókabaré lett volna. :D

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Sziasztok!

Vörösbegy: Nagyon Boldog Szülinapot! :D

Szép pocija van mindenkinek! :) Pandin és Legon meg nem is látszik semmi! Továbbra is csak irigykedni tudok. :wink:

Lafinak nagyon örülök, hogy holnap már otthon lesz! A tejci dolog meg tuti nincs még veszve, ahogy Viki írta én is ismerek olyat, akinek otthon indult csak be a teje.

Lego: a szoba nagyon szép lett!! És ok, ha megvagyunk teszek fel képet én is. Pocakfotó is lesz, csak mindig elfelejtem...

Hát a kórházi csomagot még én sem pakoltam össze. Lehet, hogy túl optimista vagyok, mondván van még minimum 4 hét.. úgy gondoltam, mint Viki, jövőre szülünk és punk-tum :oops: :)

Zsuzsa36: melyik teheléses cukrot csináltatták meg veled? tej és zsemle (1 óra után vérvétel) vagy a vízben oldott 75 gr cukor (2 órá után vérvétel) Mert nekem 32+5 naposan csináltak (már másodszorra) terheléses cukrot, akkor a két órás eredményem lett 7,5 mmol, nekem annyit mondott a doki, hogy a biztonság kedvéért vigyázzak, de ez még határértéken belül van. Elküldött dietetikushoz és azt mondta próbáljam tartani a 160gr-os Ch diétát. De, ha a tej + 2 zsemle vizsgálatot csinálták, akkor nem tudom pontosan mik a jó értékek, de ha jól emlékszem 7,0 mmol a határérték.

KépKép
lorcsi

egyébként ma nekem sem volt túl jó napom.. tisztára olyan görcseim voltak, mint amikor menstruálni szoktam :( keményedtem is többet, mint szoktam. De most beszéltem pici lányommal, hogy ne tegye ezt velem, januárig húzzuk ki, jó neki odabent :) Remélem hallgat rám!

Holnap ha minden igaz, találkozom a szülésznővel, holnapután meg doki, gondolom Uh-val, meglátjuk mit mond, kiváncsi vagyok.

KépKép
lorcsi

Sziasztok!

Pandus: nem semmi milyen csini vagy! Az az igazi szexi, sugárzó kismami lehetsz ;)

Lego: remélem, hogy ma majd jobban fogsz aludni! Küldök oda egy álom manót :)

Norma: nem lehet, hogy esetleg vizesedsz? Amúgy az a pár kiló ami feljött az semmi!!! Nekem 2-3hete a plusz 10kilómra is azt mondta a doki, hogy áááá, az nagyon jóóóóóóóó! Az nem sok! Úgyhogy egyél csak csokit ha azt kívánod :)

Csibe: szerintem az én hasam is van akkora, de nincs mérőszalagom. Ez tuti alkati dolog is. Én alapból nem vagyok sovány és keskeny derék, széles csípőjű vagyok....a hasam szerintem nagyon hasonít a tiédhez...óriás :lol: :lol: :lol:

Lafinak és Blongyinak jajj de jóóóóóóóó! A héten már otthon babázhatnak! Most már aztán kicsit irigy vagyok :D

Sleepin: nem hiszem el, hogy olyan rengeteget híztál volna! Hát tök vékony voltál mikor láttalak! Semmi plusz kiló nem volt ott!!!! Naaaaaaaa, áruld el, hogy mégis mennyit mértek!!! Én is elárulom....plusz 11-12kilónál járok :oops:

Na mindjárt alkotok pocak képet.....

bingii

Zsu: nem semmi pocak :D

Itt van az enyém...elég bután néz ki a piercingem helye, de hát ez van :)

Kép

bingii

Tényleg, Bingii, angyon egyformák a "babókáink".

Kép
Kép
Kép
csibe76

Tyűűűű Zsu,azt hittem nem lehet überelni.:) Néha irigykedem,hogy nekem igazán nagy hasam sose lesz,persze tudom,hogy "jobb is". Nem is panaszkodom én többet az állandó nyűgjeimről. :roll:

Bingii
De helyes a pocid.:) És nem is olyan "hatalmas" "óriási".:)
Ami a kilókat illeti....Bingi együtt haladunk.:) 10-11-nél tartok.:)

Lorcsi
Hajrá,hajrá.:) Kiváncsi avgyok.:)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?