Új privát üzeneted érkezett!

Segitsetek!
Nem tudom, hogy mit csináljak most már hasmenése is van a Petrának. Milyen hamar tud kiszáradni? Ma kb 150ml vizet tudtam vele megitatni. Vigyem a kórházba vagy ne? Nem tudja valaki a Zsani telefonszámát? Hátha ő többet tudna.

Manó
A Heim Pálba van beutalónk.

Ági
petra2

Ági!

A kórházban nekünk azt mondták hogy napi 10 hasmenéses pelenka az már baj.Kép Ha kevesebb akkor lehet próbálkozni az itatással. Nekünk 20 percenként ekllet 20 ml, de akkor Emmának állandóan ment hasa és mindent kihányt. a 20 ml-eket pedig nem hányta ki, ez volt a lényeg. Hát...megkockáztatom hogy bevinném.Kép A László azért volt gáz mert az fertőző kórház és Emma még 2 betegséget összeszedett ott bent, de a Heim Pál talán jobb ilyen szemontból. Bár azt hiszem ott meg csak a fizetős szobában lehetsz vele.Kép nem tudom.Kép Jó lenna ha valami orvos meg tudná nézni, mert ők valahogy a hasuk tapintásából meg tudják állapítani hogy ki van e száradva.
Ha befekszel vele az ágyba és folyamatosan (fél óránként)próbálod szopiztatni, az nem megy? A gyerekorvosotok nem megy ki megnézni ha felhívod hogy romlott a helyzet?

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ági
Írtam emilt

Forti

Kép
Kép
forti

Barbara
Hanna is folyton a cipőket rámolja, és nyalogatja. Én is próbálom leszoktatni erről, de nem igazán megy kipakol, nyalogat.

Judit
Gratula Jordannak az álláshoz.

Hanna is mászkál. Neki még nem megy önállóan, úgyhogy egész nap kettesben rójuk a köröket. Ő meg nézi a lábát és röhög, de olyan gyorsan csinálja, hogy alig bírom tartani a tempót. Ha lassítunk visít. Szóval ő nem járni, hanem futni fog először Kép. Én meg egy új derekat kérek karácsonyra Kép

Ági
Valami só-cukor oldatot kap szegényke? Én is kaptam a diétám miatt, hát nem csodálom hogy nem issza meg, én 3x próbáltam, de nem bírtam legyűrni egyszer sem. Próbáld esetleg valami jobb ízűben feloldani (nekem azt mondták az nem árt), persze nem tudom mit szokott inni egyáltalán (vagy szokott-e szopizáson kívül).
Amit Manó mondott az is bejöhet, a sós cuccok szomjassá teszik, és a sót is pótolják.
Egyébként Hanna alapból baromi keveset iszik, napi 200-400 ml, pedig nem szopik.
Remélem jobban lesztek. Szorítunk nektek.

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Forti,
egre-foldre kerestem ordogfiokas kepet /mert irasaidbol ugy ereztem, ez menne LevihezKép/, de sajna nem talaltamKép, igy egy "fiusat" kaptok.

Boldog elso szulinapot Levinek!

Kép

-Afonya
afonya

Dec8!

Ezzel a infúziós só oldattal amit itatnak mi meg tudod hogy jártunk? Emmával mint írtam kancsószámra itattam, mert azt mondták így megússzuk az infúziót (így is lett), itta a kis drágám nagyon rendesen. Aztán én is elkaptam a ROTÁ-t tőle és én is beteg lettem a kórházban az utolsó napon, hát én bevallom infúzióra kerültem mert képtelen voltam meginni azta förmedvényt.KépKépKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Hazajöttünk, nagyon-nagyon jo volt masfel hetig egy kertes hazban lakni!!!!Kép

Most epp csak bejelentkezem, köszönjülk szepen a szülinapi jokivansagokat.....nagyon jol estek!KépKép

Agi!
En betegseg eseten kivetelt szoktam tenni es ihatnak a gyerekek mindig gyümölcslevet -persze higitva- meg ejszaka is.Pl. egy 100%-os almale fele-fele aranyban higitva sokkal jobban "csuszik" mint a viz. Es en egyebkent a gyümölcsleveket csak poharbol adom, es a vizet kapja az "itokasbol" (szelepes itato), de betegseg eseten ilyenböl hagyom inni, mert ebböl csak könnyebben tudnak hörpinteni.
Tudom, semmi különleges nincs ebben a tancsban, de talan hasznal....
Remelem hamarosan jobban lesz Petra.KépKép
Sok gyogypusz neki!!!

Megyek kicsomagolni....
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Hali!

Forti!
Levinek nagyon boldog első születésnapot!Kép
Kép

Ági!
Nagyon sajnálom a Petrát, hogy ilyen beteg! Gyógyuljon meg mielőbb és itt a gyógypuszi is:Kép.
A Gabi mostanában napi másfél liter teát iszik meg és még az anyatejről nem beszéltem, mert azt nem látom mennyi. A 150 ml nagyon nagyon kevésnek tűnik. Hívd fel az ügyeletet, mondjuk a 264-33-14 (ez a heim pál ügyelete) és kérdezd meg, hogy ilyenkor mi van!? Mi lenne a helyes? Kijönnek megnézni, vagy menjetek be? Vesziteni ezzel nem vesztessz, csak nyersz!Kép Jobbulást és kitartást!

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Ági, remélem jobban van Petra. Nekem a nagyobb került egyszer a Heim-be kiszáradással, de akkor már 3 éves volt. Infúzióra került, és pár napig benn volt.(más baja is volt) Életem legrosszabb időszaka volt, akkor nem lehetett bennt lenni a gyerekkel.

Ma nálunk is állt a bál, mert délután kórházba mentem látogatni apámat, és az itthoniak nem tudták elaltatni Bettit. Kettő helyett fél ötkor aludt el. De legalább többször nem kell mennem, mert úgy néz ki a hét elején kiengedik.

Olyan aranyos a lányom, néha elég érthetően kimond szavakat, mint hinta, hoppá, apu. És ha meghall egy kutyaugatást, válaszol rá - ugatássalKép

Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Rég jártam felétek, és még nincs időm visszaolvasni, de...

Nyuszi, Ági, Conti, Kryss, DjEszter!!!!!

Kissé megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánunk Dodóval BOLDOG 1. SZÜLINAPOT

Emiliának, Petrának, Bettinek, Rebeccának és Marcinak!

Forti!
Nektek pedig még időben:

BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!!!!KépKépKép

Ági!
Ugyan mi lehet veletek...?
Jelentkezz légyszi minél hamarabb! Szorítok, hogy ne legyen semmi komoly gond Petrával!!!

Kata és Dodó!

KépKép

KépKép
kata007

Köszönjük szépen a születésnapi jókívánságokat.
Hát a napunk nem igazán úgy alakult ahogy terveztük, jönni-menni akartunk, de nem lett belőle semmi. Levi ma elég sokat aludt, ezzel áthúzva minden számításunkat.
A torta csak addig érdekelte, amíg égett rajta a gyertya, de hozzányúlni csak éppen hogy akart.
Tettem fel képeket az albumba:
http://babanet.hu/album/main.php?album=93&page=3

Most csak szűk családi körben ünnepeltünk (3-an voltunk), a nagyiék holnap köszöntik majd Levit. Tőlünk kapott egy új autós ülést és egy kormányt amin különböző hangok szólalnak meg ha a gombokat nyomogatja. Bébitaxit is néztünk, de túl korainak találtuk, hiszen még csak pár lépésnél tartunk gyaloglásban. A nagyszülőktől pedig én sem tudom hogy mit kap, meglepinek szánják. Arról majd holnap számolok be. Kép

Áfonya
Nagyon-nagyon köszönöm a képet, nagyon aranyos. Ügyes vagy! Kép

Beszti
Köszi a táblát, nagyon jó lett.

Ági
Remélem sikerült beszélned Zsanival! Nagyon drukkolok nektek hogy ne legyen semmi gond.

Forti és az 1 éves Levi

Kép
Kép
forti

Sziasztok,

Agi,
Remelem, azota jobb a helyzet Petraval. Ugy tudom, hogy kilok*150ml folyadekot kell naponta inniuk a dedeknek. Ugy remlik, hogy Petra 7.5 kilo korul van, tehat min. 1 literre van szuksege.

...Apa maris akarja a netet...majd meg jovok,

gomb
gombolyu

Forti!

Köszi Neked is a jokivansagokat es most van ra alkalmam egeszen hivatalosan es pontosan mindenfele jokat kivanni Levinek szülinapja alkalmabol!!!KépKépKép

Micsoda fantasztikus tortaja van Levinek! Csak nem Te csinaltad??? Akkor Te cukraszmüvesz vagy!KépKép
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Forti!

Nagyon ügyes vagy, ha tényleg Te csináltad azt a tortát, mert nagyon szép!Kép

Ági!
Még valami eszembe jutott a Heim pál kórházzal kapcs. Mi voltunk bent idén februárban 3 napot. Hát nem volt menyország, de én ragaszkodtam a fizetős szobához. Sajna a 2000-es mind foglalt volt, így 4000 volt a szoba naponta. (Ebből csak 1-et fizettünk ki a többit elfelejtettük annyira szaladtam kifelé a gyerekkel és azóta sem kerestek én meg nem erőltettem) Viszont ennek a külön szobának volt egy hatalmas nagy előnye. Mit tesz isten épp ott is volt egy hányós hasmenős vírus (nem a rota) és csak mi úsztuk meg. Illetve én benyeltem belőle egy kicsit, mert ki az az épeszü anyuka aki kibírja egy 2 nm-es lukban 3 napig? Persze, hogy kijártam dumálni néha. De a gyereknek semmi baja nem lett, míg a többi szeény kicsi ott szenvedett, plusz infuziók... Én csak ajánlani tudom. Jaa a dokik meg kb a 2. napon egyfolytában zavargattak vissza a szobámba -ekkor derült ki számomra, hogy vírus kering az osztályon- hogy ott most nekünk sokkal jobb lesz. De ezt mind sutyorogva, nehogy a frissen érkezett anyukák kétségbe essenek előre. Na onnantól azért én is inkább a szobában kuksoltam.

Conti!
Nem is tudtam, hogy a Te apud is kórházban vanKép Sajnálom, de szerencsére már jövő héten jöhetKép Úgy néz ki, hogy az enyém isKép Jól fog kezdődni a hét!Kép

[color=#ff0000]
Na jó-jó, megyek már, így is sok(k) lett
puszi
sasha

Kép
sasha

Kryss, Sasha
Jó lenne ha ilyen szép tortát tudnék csinálni, de ezt egy cukrász emberke csinálta. Hozzáteszem hogy mire ez elfogy addigra egy kis malacka leszek, mert a párom nem szereti a csokitortát, a nagyiékhoz nem tudom elvinni, mert ott is lesz ma torta. De ki bír ennyi tortát megenni?? Kép Rám várna ez a megtisztelő feladat.

Most elköszönök, nemsokára indulunk Tassra, este jövök.

Puszi Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Mi is rég jártunk már itt, de azért olvasom amiket írtok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a törpének nagyon jön a foga és szenved is szegénykém éjjel nem alszik nem kell neki se enni se inni, valaki írta, hogy van valami gyógyszer amit lehet ilyenkor adni nekik, valaki megtudná mondani melyik az. Nagyon fontos lenne, mert már teljessen kivagyok az éjszakák miatt.

köszike.

Minden babaának BOLDOG SZÜLINAPOT ÉS NÉVNAPOT KÍVÁNOK

Most megyek
Sziasztok
Andy és Márk aki ma 7 hónapos
andy78

Andy!

panadol baby szirup, ez kanalas , recept nélkül lehet kapni, adagolás a dobozon. Plusz bekenheted neki dentinox gél-el az ínyét.

manó

KépKép
manó

Andy!

Én is a Panadol Baby szirupot adom a Gabinak ha nagyon fogzik és már nem használ a Dentinox gél. Ilyenkor általában kombinálom. Vagy van egy homeos kúp. Vibrucol, ez nem gyógyszer, hanem gyógyhatású készítmény.

puszi
sasha

Kép
sasha

Képzeljétek Emma megtanult leülni állásból! lehet hoyg ez nem olyan nagy dolog, nem tudom,d e mi meglepődtünk hogy ilyen hamar megy neki. Rendesn bahajlítja akis térdét és leülKép

manó

KépKép
manó

Ági: remélem sikerült Petrával kapcsolatban döntésre jutnod (kórház v. nem kórház) nélkülem is, mert szombat reggel óta ki van kapcsolva a telefonom:=( Jellemzö, hogy szinte amióta megvan sose volt kikapcsolva, csak most:=(

Mi tegnap hazajöttünk a BalcsirólKép Nagyon jó volt, 3 család 5 gyerekkel... Hát, volt hangzavar: 1, 2, 2db 7 és egy 11 éves gyerekKépKép
A viz nagyon kicsi, és elég posványos:=( Sajnos egyre kevesebb viz van benne, és az is nagyon meleg (ez persze nekünk jó, de az élövilágnak kevésbé).
Juli ügyesedik, még nem jár, de igyekszik. Kapott egy Áfonyáék-féle bevásárlókocsit, azzal próbálkozik, de nem nagyon sikerülKép

sasha:jobbulást apukádnak! A családdal kapcsolatban leirtak ismerösekKép Nemcsak te vagy ilyen "szerencsés". Én 1-2 családtagomon kivül senkivel sem tartom a kapcsolatot anyukám halála óta.

Andy: én fogzási fájdalomra szoktam lázkúpot is adni (ha látom hogy majd kinyúlik a fájdalomtól), mert az fájdalomcsillapitó is egyben (0,1-es amidasophen kúp).

Minden szülinaposnak boldog szülinapot.

Most mennem kell, mert Julus indulna alunni.

zsani
zsani

Sziasztok!

Köszi a segítséget a Dentinox gélel már kenegetem neki de nem ér semmit.

Ha van több jó tanács az is érdekell.
Pusz
Andy
andy78

Sziasztok!

Andy!
Az én manóm már 14 hónapos, de nálunk is a Dentinox gél és a Panadol szirup vált be. Neki nem igazán volt gondja az első fogakkal, de a rágókkal már annál inkább. A kettő együtt viszont tényleg hatásos.
Ezenkívül mivel a babád már elég nagyocskaKép adhatsz neki rágcsálni, majszolni való dolgokat, mint pl. kifli, kenyérhéj, amivel dörzsölheti az ínyt, nem fog neki viszketni és hamarabb elvékonyodik az íny a fogacska felett.

Kitartás!KépKépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Manó
Hát én sem bírtam lenyomni azt az infúziós izét. Inkább vénásan Kép. Kaptam mellé egy epés teát (nekem a terhesség alatti epe diéta miatt adták), amitól még az a kevés keksz amit meg tudtam enni is kijött belőlem, úgyhogy mind a kettőt hanyagoltam. Szóval ezek a picikék hősök hozzánk képest. Kép Ennyit az elszánt anyukákról.

Forti!
Gratulálok Levinek! A torta nagyon jó kiállású! A gyerek is KépNagy csábító lesz (az én uram is göndör, persze a mi manónk nem örökölte, pedig ezért mentem hozzá Kép, legalábbis ezt szoktam neki mondani)

Úgy irigykedek mindenkire aki nyaralni volt/van. Mi persze nem megyünk. most próbálom rávenni apjukat, hogy szept.-ben menjünk el Alsópáhokra. Bár eléggé drága, de jónak tűnik. hamár egész nyáron nem látom, a gyerek már el is felejti lassan.

dec8
dec8

Dec 8!

Nálatok is ez van? Az én férjem nyárom elég sokat nincs itthon, pdig ez az idei szezon még kevésbé húzós mint a tavalyi, mert taval ykülföldre jártak. Akkor szó szerint alig láttamKép Emma már teljesen úgy veszi hogy van egy anyja, egy mamája és néha megjelenik valami fickó, akit apának hívnak.
És Emma göndörödikKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

kicsit suruk a napjaink manapsag, ezert nem tudok minden nap jonni. Vettunk ajtokat, garazskaput, stb.Kép

Forti

Igaz, hogy megkesve ,de
Boldog szulinapot Levikenek!
Kép

AGi

Szegeny kicsi Petra! Mielobbi jobbulast! Remelem nem azert nem irtal tegnap, mert bentfogtak titeket a korhazban!

Rolunk

Emilia nagyon elvezi a jarkalast, mostmar csak egy kezzel kapaszkodik es batran nekiindul egyedul is ,ha csak nehany lepes valaszt el ket butort egymastol.Kép Mar volt hogy 6 lepest is megtett onalloan, persze vegig rotyogve... Mikor jokedve van iszonyu hangos tud lenni, sikitozik, be nem all a szaja, berreg...Kép
Tegnap hajnalra ismet tiszteletet tette nalam MellGyula, ugyanis a bal mellem becsomosodott. Hogy mitol, fogalmam sincs, mert nem hogy kevesebbszer, de inkabb tobbszor szoptatok, mivel mostanaban megint fel-felkel a lanyom hajnalonkent. Annyira nem voltam lazas mint kezdo anyuka koromban, de azert nem esett jol a Praktikerben boklaszni. Aztan a sok Panadol hatasara estere lement a lazam, ugyhogy megis elmentem az eskuvore, ami ugyanabban a templomban volt, mint a mienk majd 2 eve.Kép Meg utana vacsi is volt, ami elott manot hazadobtuk , furcsi, cici, alvas. ANyukam vigyazott ra. Egyszer felebredt, de nem banta hogy nagyi ment be anya helyett, kapott teat es visszaaludt.Kép

Most megyek, alukalni.

pusz
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Voltunk a héten szemészeten és azt mondták, hogy Lili jobb szemével valami nem okéKép. Ha koncentrál akkor néha kancsalít, de most a jobb szemével. Augusztus elején megyünk egy teljes szemvizsgálatra a Bethesdába, előtte 5 napig kell majd csöpögtetni pupillatágítót a szemébe. Nem lesz egyszerű, legutóbb csak 1 napig kellett csöpögtetni de az is kész harc volt vele.

Forti,
Nagyon boldog szülinapot kívánok Levinek! Nagyon aranyos tortája voltKép.
Pont mi is így jártunk Lili szülinapján, aznap a mazsola dupla annyit aludt mint bármikor máskorKép.

Sasha,
Teljesen együtt tudok veled érezniKép. Sajnos én is tudom milyen amikor az örökség megbolondít valakit. Nemrég a nővéremben kellett egy óriásit csalódnom, aki a nagymamámtól szinte a teljes örökségemet kijátszotta és ráadásul még törvényes is, mert hát én kis naív bíztam benne. Direkt úgy vettünk most házat, hogy előtte mindenben megállapodtunk, erre amikor már aláírtuk a szerződést minden megállapodásunkat felrúgta. Ezzel elintézte, hogy örülünk ha ki tudjuk fizetni a házat (a férjem szülei segítenek), persze az általunk elképzelt felújításnak és egy csomó mindennek lőttek így az idei autómnak is. Persze azt mondanom sem kell, hogy egy igen jól menő vállalkozásuk van, szóval egyáltalán nincsenek ráutalva.
Jobbulást apud szemének!

Zita,
A Kodolányira vettek fel, és én is ezen tipródok, hogy hogy fogom elvégezni ha idén ősszel már a tesót tervezzük.

Autó,
Nekünk KIA van. Sokan nem ismerik, volt autósbolt ahol nem is hallottak még rólaKép. Igaz nem egy nagy márka, de nekünk már évek óta teljesen megbízhatóan működik, bőven elfér benne minden és elérhető ára van. Mióta megvan azóta 2 ugyan ilyennel találkoztunk csak, ha valaki ritka autóra vágyik ezt tudom ajánlaniKép.

Ági,
Jobbulást Petrának!

Panda,
Jó hallani rólatok. WartburgKép.

Macsek,
Lili is állandóan guberál a homokozóbanKép, esze ágában sincs a játékaival játszani, csak a kavicsok és a minél apróbb bigyók érdeklik. Általában én szoktam homokozni mellette, gondolván, hogy egyszer csak kedvet kapKép.
Gratula az első foghoz!

Dec8,
Köszi. Közgazdasági szakra vettek fel.

Nyuszi,
Édes lehet Emi, ahogy egyedül lépegetKép. Remélem sikerül mielőbb elűzni MellGyulát.
Képzeld Lili megint leredukálta a szopik számát, most már csak 3-4-nél tartunk naponta.

Rit,
Úgy néz ki, hogy holnap el tudnék menni a CD-kért, du valamikor jó lenne neked? Ha igen, el tudnád küldeni mailben a címedet?

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok
Csak gyorsan írok, mert reggel indulunk nyaralni. Azért még nyaralás előtt engem is meglátogatott MellGyula, a gyerekkel mentünk az ügyeletre, gégegyulladása van, és a szeme is váladékozik. Reggel derül ki, hogy orvoshoz indulunk, vagy nyaralni. Szorítsatok nekünk.

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok
Tegnap megjártuk Tass-t, a nagyszülőknél is ünnepeltünk egy kicsit. Levi itt sem nagyon foglalkozott a tortával, enni sem volt hajlandó belőle.
Kapott építőkockát, plüss kutyust (ez nagyon tetszett neki), ruhát és egy arany láncot oroszlán horoszkópos medállal (Szép emlék lesz neki, ha már nagy lesz)

Ági
Mi van Petrával?

Szilcsike
Nektek is megy a drukk.

dec8
Köszi Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

S.O.S: kellene babakocsiszervíz, telefonszámmal - mivel nekem muszály egyeztetnem vele, hogy csak akkor mennénk, ha megvárhatjuk. A Soroksári úti Megatoysnál van??? Vagy valahol itt a VIII. - IX. ker környékén?????

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Djeszter
nálunk is ez megy sajna: tud fújni, de a lángot nem fújja el, inkánn bele akar nyúlni. Egyenlőre tanítgatom, hátha addig még sikerül KépKép A gesztenyetorta fincsi, Dodesz is imádja a gesztenyét, lehet, hogy nálunk is az leszKép

macsek
ha akarod, a profilodnál beállíthatod, hogy ellenőrzés nélkül küldje az üzijeidet és akkor olyan mint rég Kép

Ági
Még csak most olvasom, mi volt veletek, remélem azóta javult a helyzet. Most hogy van Petra??

Forti
Én csak ma jöttem megint, így utólag: Nagyon Boldog Szülinapot Levinek!!! - megnéztem a képeket: de jó hosszú haja van már és milyen édesen göndör!!!Kép - mi is ilyenre gyúrunk, de egyenlőre még alig hajnál tartunk csak, hátul viszont göndörKépKép!!
torta: nálunk meg ha én nem igyekszem, nekem alig marad valami. Nagy édességzabbantó a párom, szerencsére lemozogja KépKépKép

Ilke
Holnap - vagyis ma nem jó, pont du lesz mindenfelé szaladgálós utam. Babakocsiszervíztől a bevásárláson keresztül a dédiékig minden, de a hét más napjain elvileg jó, illetve majd kapunk valami időpontot a banktól, akkor nem - de azt nem tudom előre, mikor lesz. Azért írtam mailt.

Rólunk:
Megjártuk a Börzsönyt a kis pocokkal, aki roppantul élvezte a sátorozósdit. + az egész kirándulást. A visszaút volt gázos csak, ugyanis a buszra több, mint 2 órát kellett várni KépKép addigra persze ezren a megállóban, szóval szép volt. Persze a volán ilyenkor mélyen hallgat, ők ugyebár tökéletes szolgáltató cég, ennek megfelelően fizzessen mindenki csak szépen rendesen mindenért. A vonat még rosszabb volt - bár az legalább jött: itt viszont kész szauna volt, hiába húztuk le az ablakokat. Dodesz itt már rendesen nyűglődött. Ismét megfogadtuk, hogy legközelebb akkor megyünk, ha meglesz az autó.. bár ki tudja, itthon ülni se jó Kép
Visszatérve a sátorozásra: Az avarban remekül elmászkált, minden és mindenki érdekelte nagyon jól viselkedett, viszont aránylag keveset evett. A fürdést megoldottuk egy felfújható gumicsónakkal - ki sem akart belőle szállni, főleg azt élvezte, hogy mindenki őt nézte, fotózta KépKépKép A sátorban meg jobban aludt, mint itthon. Csak 1x kelt, akkor is azért, mert véletlenül felébresztettük, de egy kis simivel már aludt is vissza. Igaz, nem volt akkora hőség ott, mint itthon KépKép

Rit és Dodesz

rit

anemona7

Sziasztok!

Dec8, Manó!

Sajnos az én párom is látástól, mikulásig dolgozik, de nem lehet őket ezért hibáztatni. Akkor csak rosszabb lenne, nekik. Dolgozniuk kell és még jobban szorítja a szívüket, hogy nem láthatják olyan sürün a családjukat ahogy szeretnék. Na meg pihizni is jó lenne néha... Mondjuk végre kialudni magát. Jójó kicsit ellentmondásos vagyok, de néha nagyon nehezemre esik megérteni, hogy azért nekik sem fenékig tejfel az életükKép Csabim is hétköznap jó ha 4-6 órűt alszik éjjel.

Nyuszi, Szilcsike!
Gyógyuljatok meg gyorsan! Az a fránya "Gyula"Kép

Szilcsike!
Szorítok!!!! Illetve, lehet, hogy már későn, de azért remélem, hogy nincs komoly baj!Kép

Ilke!
Na a tesódék is jó fejek! Azt hiszem ezek a történetek most tanulságosak sokunknak, hogy semmiféleképpen nem szabad naívnak lenni, még a legeslegközelebbi vérrokonnal sem! Legyen testvér, vagy nagymama...

Hát rólunk annyit, hogy a fene se tudja mi van. Gabi mostanság este 10 körül hajlandó lefeküdni aludni, addig szó sem lehet róla. Meleg van- "hangzik az indok"Kép Napközben jó kisbaba, de éjjel mostanában (ma kivételesen egész jól aludt) folyton nyafog, forgolódik. Bár a hidegfrontnál volt nagyon durva a helyzet. Minden okés, apumat remélem, ma hazaengedikKép Úgy drukkolok neki!KépKépKép

na pusz
sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Visszajottunk a Balcsirol es nagyon jo volt.Bar babaval mar nem tul pihenteto ; )))Annyi volt a kulonbseg, hogy nem en foztem sem neki sem magunknak : )
Alex nagyon beindult maszas teren,iszonyatos sebesseggel kozlekedik es minden erdekli ; ))
Nem vittuk be a Balatonba,mert ott aztan nincs arnyek: )
Viszont a kinti medencebol ki sem akart jonni,vegig nevetett a vizben es kapott egy csonakot az meg kulon orom volt neki.
A deli orakban egyaltalan nem vittuk mert arnyekban is nagy volta hoseg,de igy is barnult a kis bore egy picit ; )
Nekem szerencsere nem jott ki a nap allergiam igy felvehettem nemi nyari szint ; )

Forti
Eloszor is nektek nagyon boldog szulinapot itolag is : )Levike nagyon edi a tortajaval egyutt ; )

Petra
Neketek meg jobbulast es szurkolok nagyon!!!

Rit
A szerviz az Ujpestinel van.Sajnos nem tudom a szamat.

Mano
EN mar lattam hogy Emma milyen gondorke lesz ; ))

NA megyek mert Alex alszik es en meg kivagyok a sok mosas-vasalas utan.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Újra itt vagyunk Pesten.
Balunak mostanság egész megjött az étvágya, de csak felnőtt kaját hajlandó enni. A kedvence a rántott husi.
Sokat ügyesedett 2 hét alatt, már elég ha csak az egyik kezét fogjuk sétáláskor, illetve már mond néhány szót. pl. anya, mama, tata, baba, be, nem, de, ki, oda
Éjszaka, amikor felébred, akkor általában nem sír, hanem anyát mond. Olyan édes.

Mi a helyzet a talival?
Mi most 2 hétig vagyunk Pesten, majd ismét vidéken leszünk egy hétig.
Szóval szervezhetnénk pl. jövőhétre.

Ági!
Remélem, hogy jobban van már Petra.
Veresegyről majd beszélünk később, ha Petra meggyógyult.

Gömb!
Írtam mailt.

Pszi és Balu
pszi

Csináltam albumot a 7végi túránkról, nézzétek meg!! - Dodesz a Börzsönyben

http://babanet.hu/album/main.php?album=694

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!
A hétvégénk megint elég zsúfolt volt. Szombaton esküvő (amit a gyerkőcök roppantul élveztek), és tegnap sem voltunk itthon.

Ádámnak jönnek a rágófogai, hát az éjszakáink horrorisztikusak Kép. Kétféle műsor megy: az első szerint 3-4 alkalommal ébred, viszont nem tudom visszaaltatni csak min. fél óra szopi-simi-ringatás koktéllal. A második variációban 8-10 ébredés van, de akkor 2-4 perc szopival visszaalszik. Eddig nem adtam neki semmit, de ma bevetek valami gyogyit, mert sajnálom szegényt, hogy szenved (meg magamat is, mert hulla vagyok).

Ági!
Petra jobban van már?

Beszti!
Mostanában nagyon sűrű napjaink voltak, a férjem is itthon volt a múlt héten Képígy nem volt időm jönni. Azt meg megfogadtam, hogy amíg Ádám ennyire rosszul alszik, addig korán lefekszem aludni, mert nem akarok teljesen kipurcanni, ezért az éjszakai netezést felfüggesztettem Kép.

Szilcsike!
Remélem, nyaraltok!!!

Most megyek teregetni, gyereket etetni, altatni, stb.

Panda

panda
Halásztelek

Jaj, valamit elfelejtettem!!!
<font color="ff0000">SASHA, GÖMB!
BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK!!!!</font>

Szombaton sajna nem volt időm leülni a gép elé, ezért csak most Kép.

Panda

panda
Halásztelek

SziasztokKép

Először is nagyon boldog szülinapot kívánok utólag is minden babánakKép

Mostanában nem nagyon tudok jönni, mert örülök, hogy élek. Most már nagyon mélyen együtt tudok érezni minden rosszul alvó baba mamájával (PandaKép), ugyanis az utóbbi napokban Gergő éjszaka 2 óránként ébred, és csak szopival tudom visszaaltatni. Nem tudom, mi lehet vele, lehet, h. a foga jön (jó magyarázat ez mindenre). Megduzzadva csak a jobb alsó szemfoga van, de az nagyon. Bár ha jól tudom, nem annak kéne először jönnie. Mostanában már napközben sem nagyon alszik, és reggel 6-kor már nem lehet visszaaltatniKép Nem tudom, hogy bírja? Ráadásul nekem most sikerült benyalnom valami torokfájós, köhögős, orrfolyós "csemegét"Kép

Azért jó dolgok is történnek: már mászik 1000-rel, és tegnap felült teljesen egyedülKépKép

SashaKép
Hát nekem is ismerős ez családi szitu. Az én családom is, meg a páromé is ugyanilyenKép Ez tényleg borzasztó, hogy az ember már a családjában sem bízhatKép

ÁgiKép
Remélem, minden rendben van veletek, és Petra gyorsan meggyógyulKépKépKép

Megyek, hátha megjön a párom, és reggelizhetek végreKép

Üdv
Tüni és Gergő
tüni

Panda!

KösziKépKépKép

Tüni!
Húúú hát ha azt az orrfolyós, torokfájós "csemegét" nyelted be amit én, akkor 2 hét és még mindig jön a torkodról fel szmötyi...Kép Köhögni még mindig köhögök, bár az a nagyon-nagyon érdekes, hogy csak én vagyok beteg! Senki közel s távol nem kapta el, de tényleg senki. Se gyerek, se a családból, sőt még a sétálós anyuka a babával se, igaz a 2 méter távolságot betartottam, de csak náluk.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Mi is vagyunk!

Tegnap voltunk a Tropicariumban, persze elsösorban Beni miatt, de végül Nátán is élvezte. Az olyan akváriumok tetszettek neki a legjobban, ahol sok szines halacska uszott, megpróbálta megfogni öketKép.

Tovább ügyesedik, tegnap azzal kápráztatta az apját, hogy kapaszkodás nélkül állt fel a kertben sokszor egymás után, direkt neki produkálva magát.Kép

Tüni, Panda!

Melegük nem lehet? És a másik (amiben ugyan nem hiszek, de talán néha van alapja): eleget esznek vacsira?
Mert nálunk ez a kettö okoz látszólag gondot (nem tudom, melyik, mert változó, hogy mi hogy zajlik). Pl. mostanában mindig nyitvahagyom az ablakot, pedig lehül azért a levegö, de ilyenkor nagyon jól alszik mindkét gyerek. Viszont azt is tudom, hogy volt olyan, hogy éhség miatt ébredt fel, söt Nátán most reggelente annyira éhes, hogy nem elég neki a két cici, hanem még pluszban reggelit is kell adnom.
Igaz, nálunk mostanában inkább az a különleges, ha felébred, ált. átalussza már (végreKép) az éjszakát.
A fogak persze minden gyereknél másképp vannak, de Nátán azokat nem szenvedte meg nagyon, pedig megvan mind a négy egyenlöre szükséges örlöfoga.

Tali:
legyen!KépKépKép Dobjunk fel egy napot, aztán szvazunk!

Nyaralás:
Mi sem megyünk, de én nem érzem akkora bajnak. Volt a férjem szabin júniusban, de csak azért, hogy akkor is dolgozzon (abbólKépKép (is) lesz a kocsink). Nem baj, ha összejön, akkor szept.-okt. környékén azért elmegyünk valamerre.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SashaKép

Én sejtem, hogy honnan szereztem be. A párom kollégája szenvedett ilyen kórságban, és volt fönt nálunk, úgyhogy szerintem tőle. Szerencsére nálunk sincsen senki másnak baja.

BesztiKép

Nálunk mindig nyitva van az erkélyajtó, így estére tűrhetően lehűl az idő, úgyhogy szerintem melege az nincs. Azt sem hinném, hogy éhes lenne, mert olyankor másképpen szokott jelezni. Meg az is látszik, hogy többet eszik meg, mint amekkora a gyomor kapacitása (elég sok ki is jön belőle). Marad a fog, de majd csütörtökön megyünk dokinénihez, és megnézetem vele.

Tüni
tüni

Halihó!

Megérkeztünk Sopronból. Jó volt a hétvége, de a hinta, amiért mentünk, még nem készült el. A hazaút jól sikerült, aludt a Gergő Bábolnáig, utána meg nézelődött. Anyóséknál hintázott, hintalovazott, megnézte a cicákat, kutyákat és a lovat és nyikkanás nélkül aludt reggelig. Másnap mentünk anyuékhoz, itt is jól viselkedett, csak az unokatesóitól ijedt meg, akkor sírt, nem tudom miért. anyukám levágta a haját, olyan édi kisfiús lett így. Voltam vezetni is, első nap nem ment jól papucsban. Másnap cipőben már oké volt, de még vissza kell rázódni, remélem menni fog, mire lesz kocsi. Hazafelé megint beugrottunk anyósékhoz, anyós mintagyereknek nevezte a fiamat. Hááát....
A visszaút viszont alég gáz volt, Győrig üvöltött szegény nem tudott alaludni túlpörgött, mert este 6-kor indultunk, hog ne legyen olyan meleg, addig nem is aludt, csak délelőtt. És persze tökmeleg volt.
Itthon aztán jól kiakadtam, a kutya randalírozott a kertben, ásott meg behozott valami csúfságot, le se írom, majd elájultamKép Erre viszem a gyereket gyorsan be a házba átöltöztetni, mivel csurom víz lett. Megyek fel a lépcsőn a gyerekszobába erre egy madár reppen fel és húz be a szobájába. Én meg rohanok ki a házból a gyerekkel, tudni kell, hogy eléggé irtózom a madaraktól. Szóval rohanok a páromhoz, hogy jöjjön gyorsan, szegény nem tudta mi bajom lehet. na, kiűzte a madarat. nem is jöttünk rá, hol jött be a kis veréb és, arra se hogy mikor. a riasztó nem szólt tőle és nyomokat se hagyott, de mégisKép
Tiszta Hitchkock-i hangulatom lett.

Forti!
Levikének boldog szülinapot! Szép tortája volt és édesek a fürtjeiKép

Ági!
Remélem már jól van Petra!

Tüni!
Jobbulást!

Rit!
Jó lehetett a kirándulás, tök jók a képek, szegény nyúl hogy kidőltKép

pusz
Judy és Gergő
Judy

Beszti!
A melegre már én is gondoltam, de Ádám is nyitott ablaknál alszik, egy szál rövidujjú/ujjatlan kombidresszben, takaró nélkül. És sajna akkor sem jobb, ha nincs olyan meleg. Az a baj, hogy a karomban elszik, miközben szopizik, de amint megérzi, hogy letettem a kiságyba, egyből sírni kezd. Ilyenkor, ha szerencsém van, egy kis simivel elalszik, de volt már olyan is (nem is ritkán), hogy 3x is ki kellett vennem az ágyból, és addig szoptatni, amíg nagyon mélyen el nem aludt. Ez azért nem 2 perc Kép.
Az éhség is eszembe jutott már. Ádám lefekvés előtt kb. 1 órával vacsizik. Vacsora után fürdés, kis játék, szopi, alvás. Igazándiból annyit szophatna, amennyi belefér, de sosem kell neki két cici, megelégszik eggyel is, azt sem szívja ki általában teljesen. Viszont reggel nem nagyon éhes, én is mindig megkínálom rendes kajával is a szopin kívül, de 3-4 falatot eszik csak, és kész. Amin nem is csodálkozom, mivel egész éjjel szopik.

A fogait minden nap nézem, és a jobb felső valamelyik őrlőfogának már kint van 2 kis csücske (2 napja még csak egy volt kint), úgyhogy szerintem ez lesz az, ami miatt ennyiszer ébred. (Sőt, most gyorsan megnéztem, és a baloldali csücsök is kibújt.) De azért megpróbálok ma több vacsit adni neki, és jól lehűtöm a szobáját, hátha segít.
Érdekes, Noémivel nem vettem észre ennyire, hogy fájna neki, igaz, ő egyévesen már 16 foggal rendelkezett. Mondjuk, ő sem aludta végig az éjszakákat, talán ezért nem tűnt fel.

Különben Ádám nem az a gyerek, akit csak úgy lehet éheztetni Kép. Ha éhes, akkor hangos "mamm-mamm" kiáltásokkal követeli a kajcsit. (A "mamm" Ádámul "hammot" jelent, de a H még nem megy Kép). Szóval, odaáll az ember mellé, és addig mammol és rángatja a ruhámat, amíg nem kap enni. Vagy inni, mert ha szomjas, akkor is ugyanezt csinálja.

A Tropicarium biztos jó volt. Mi májusban készültünk menni, de pont bezárt a kassza, mire odaértünk Kép, így elnapoltuk. Majd felvetem, hogy igazán megejthetnénk már Kép.

Kérdés. Hogy kell csinálni, hogy ha mondjuk kék betűt akarok és dőltet, akkor mindkettőt megcsinálja? Én már többféleképpen is próbáltam beírni, de mindig csak az egyik utasítást (vagy egyiket sem) fogadta el.

Na, most megyek, mert Noémit ma elviszi a férjem a szüleihez 2-3 napra, és még össze kell pakolnom neki.

Panda

panda
Halásztelek

Rit
Hat nekem is gondor volt a hajam aztan tessek,felotten meg szog egyenes : (
Jo lehetett a kirandulas,dehogy Dodesz meg annal is kevesebbet egyen mint szokott : )Inni ivott??
A kiskad jo kis muri,bar amikor a ket babat ultettuk bele az mar annyira nem tetszett nekik: )

Sasha,Ilke
Hat ez nem semmi az oroksegrol.Remelem sosem kerul erre sor,bar szerintem nem is a tesokkal van ilyenkor a bibi hanem a sogor/sogornokkel.

Sasha
Hat nalunk kb fel 9-kor mar laszik de render felebred 6 korul.Aztan nem mindig alszik am vissza.Gondolom mar kevesebb az alvasigenye,ami kb 13 orara jon ki/nap.

Panda
Te nagyon jol birod akkor,mert en ha fogzaskor alt este adok neki Panadolt,mert igy legalabb ejszaka nem sir.Az orvosok szerint,szam szerint 3 is mondta nekem hogy a Panadol nagyon hatasos szemben azzal hogy ugye azert gyogyszer ezert a szulok nem szivesen alkalmazzak.

Tuni
Kitartas!!!Neked meg jobbulast.

Pocok
Alex nagyon elvezi a kocsit,foleg hogy innen mindent eler ha vasarolni megyunk : )))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Panda,
egymasba agyazva, vagyis igy:
i { blue{próba}} szokozok nelkul

Lanyok,
van koztetek olyan, akinek a babajanal a hajmosas nem egyszeru eset? Kinek milyen trukkje van a hiszti elkerulesere?

-Afonya
afonya

Köszönjük szépen még 1x mindenkinek a köszöntést!!!

Ilke
Megérkezett a cd. Köszönöm szépen! Írd meg légyszi a címedet, hogy tudjam küldeni az üreset.

Áfonya
Sajna én nem tudok mondani semmit hiszti ellen, nálunk hála istennek simán megy. Mondom neki hogy dőlj hátra mert hajat mosunk, és ő beledől a karomba és már moshatjuk is a haját. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Áfonya!

A kicsi nem hisztizik a hajmosás miatt (pontosabban ez nála inkább fejmosás:o, de öt valahogy nem zavarja, ha a fején folyik le a viz), viszont a nagyot, ha rájön, akkor nem lehet lebeszélni rólaKép (ez sem volt mindig igy, ciklikusan változik, hogy mikor ordit). Ilyenkor az egyetlen megoldás, ha villámgyorsan végzek.

Panda!

És nem próbáltad, hogy hagyod egy kicsit orditani? Mert nálunk Nátán elöször mindig tiltakozik (hacsak mélyen el nem aludt), de nem is szoktunk vele foglalkozni, mert hamar (max. 1 perc, ha több, akkor már tényleg más is gond) abbahagyja (ez csak amolyan "én még nem akarok lefeküdni, még akkor sem, ha fáradt vagyok" orditás).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Áfonya
szerencsére nálunk sincs hiszti mosáskor - én úgy csinálom, hogy közben ül a kádban - de annál inkább öblítéskor. Az sehogy sem tetszik- ha zuhanyozom azért, ha lefektetem azért KépKép

Közben megjártuk a babakocsiszervízt. Persze pont ebédidő elejére értünk oda, így fél órát várni kellett. Közben bementünk a boltba körülnézni, na Dodesz haza sem akart jönni, úgy tetszettek neki az ott lévő dolgok (bébikomp, játszós bili, hinta, stb) Nagy rinyálás volt, mikor kijöttünk. A babakocsi szerelés kb 2 percig tartott - egy alkatrész kopott el a kerekünkben, azt pótolták kemény 200,-Ft-ért KépKépKép egyből vettem egy pótot is, ha esetleg kellene a másik kerékre. Egyből azt kérdezték, hány éves a kocsi, mert ez az alkatrész mindíg van raktáron, ugyanis idővel elkopik. Mondtam, hogy még csak 10 hónapos, erre nagyon meglepődött az ürge - mondta, hogy a kocsin látszik, hogy jó állapotban van, de ez az alkatrész évek alatt szokott elkopni. Mondtam, hogy ez van, használjuk, van már benne pár száz km. KépKépKépKépKépKép

Holnap megyünk kedvenc dokibácsinkhoz méredzkedniKép, majd megírom az eredményt

Rit és Dodo

rit

anemona7

Ilke

Jó a holnap, de fél5 - 5 előtt le tudnánk bonyolítani?? - utána lehet, hogy mennem kell a bankba, de ezt csak holnap tudom meg.

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget már csak egy kérdesem lenne a panadol bébiszirupra az van írva, hogy csak 2-3 nap lehet adni. De a kicsi foga nem jön ki 2-3 nap alatt igaz egy nap csak 1* adok neki lefekvés elött napközben a dentinox géllel kennem.
Ti hány napig adtátok a babáknak?

Sziasztok
Andy
andy78

Andy!

Nálunk a fogacskák kijövetele szinte ciklusosan zajlik.Szóval pár nap húzós, utána jobb pár napig. Nem tudom nálatok hogy van, de Gabinál így volt. Csak 2-3 éjjel volt az hogy visítva ébredt és nem tudott elaludni sem a többin (2 hónap alatt 6 foga jött így ki) csak szimplán ébredt 4-5x. Persze ez is sok, de akkor csak a géllel kentem.

sasha

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?