Új privát üzeneted érkezett!

Május! :lol: :lol: :lol:

KépKép
csongria

Ria!
Miből is áll a ROTA pontosan? :roll:

Május!
A medencében tényleg kevesen voltak, viszont a szaunába nem lehetett beférni! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

A ROTA ami ellen van védőoltás is, hányás, hasmenés, és egy idő után a víz jön alul, felül. :roll:

KépKép
csongria

Május! Nálunk napi 5 kaja van + a szopik.

"reggel" 6 körül reggeli szopi
7 körül reggeli
11 körül "tízórai" (de-i alvás után)
fél 2 ebéd
4 uzsi
fél 7 vacsi
lefekvéskor szopi
éjjel (rendes körülmények között) egy szopi (ált 2:40-kor :lol: )
Vendég

Lillusnak is vízszerű hasmenése volt, szép citromsárga színű és emésztetlen kajadarabok voltak benne! :oops: :oops: (bocs a leírásért)
Viszont hányni nem hányt. Próbáltam vele kamillateát is itatni, de egy az egybe kijött belőle! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Pann!
És mi a reggeli és a vacsi? Mert gondolom a tízóra gyümi, ebéd vmi főzi, uzsi pép.

Timi
Kép Kép
timocska

ROTA??? :shock: :shock: :shock: REMÉLEM NEKÜNK NEM AZ VAN!!! :shock: :shock: :shock:

Jobbulást neki! :( :( :(
Vendég

Sziasztok!

Lillus,
Boldogságos hófordulót!!!!! :D :D :D
Nagyon klassz helyen voltatok. Örülök, hogy végül sikerült elmennetek, remélem gondoltatok ránk is! :wink:

Május,
Szuper táncosok vagytok! Kelemaci a legjobb!!! :D :D :D

Pann,
Nálunk is valami ilyesmi van.Kevesebbet eszik és hatalmasakat kakál. Viszont csak a főzik csúsznak nehezebben ezért én egyelőre nem gondolok rosszra.

Ria,
Jobbulást Nikiéknek!!!!!Küldjük a gyógypuszikat!
Samsung E250-est vettem, akciós.
Vendég

A reggeli gyümi+banán, a vacsi meg zöldség/gyümölcs+krumpli/rizs. A tízórai meg az uzsi csak gyümi (nem banán), pép nincs.
Vendég

Gergő gyümit sem eszik. :( :( :(

Te installáltad az Adobe Flash Player 9-et?
Vendég

N gáz, Gergő csak ül az ölemben és nem csinál SEMMIT!!! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Jó reggelt! :)
Május :lol: :lol: szép család! marha jó!!

Pann, pont ezt akartam kérdezni mint Timi, h mi a reggeli és vacsi? Már én se szoptatok nappal, csak reggel és este, de valahogy nálunk kevesebb étkezés van:
7 (optimális esetben): szopi+ 100 ml táp
10: tízórai gyümi
13:30: ebéd (főzi+frutapura)
17:30: uzsi: köles vagy sinlac
20: vacsi szopi+ 130 táp

Na most nagyon örülök, h Boldi be van oltva rotára! Bár sztem Lillusnak tuti nem az volt, mert az állítólag durvább, nem úsztátok volna meg ilyen simán..

Kép
Kép
agiboldi

Sági! Az enyém is az!!! De szerencsére ingyen adta a pannon. Már ideje volt 10 éve vagyunk előfizetők. Az enyém fekete.

KépKép
csongria

Pann! Beni tegnap csak feküdt a földön és szopta a kezét és egy pellust. Bármit próbáltam vele játszani, csak nézett maga elé. :roll: Aztán du.-ra irtó nyügi lett.

KépKép
csongria

Pann,
Nekem simán lejátszotta, nem kellett semmit installálni.

Ági,
Peti is így eszik vagyis nem egészen. Most már az uzsit is kezdem leépíteni, mert ő 7 előtt vacsizik és ha kap uzsira valamit akkor nem hajlandó vacsizni.
Vendég

Május!
Nagggyon klassz! :lol: :lol: :lol: :lol: Kele a legcukibb, zabálnivaló az arckifejezése! :) De persze ti is szépek vagytok! :)

Pann!
Nekem is simán lejátszotta! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Ok, akkor csak nekünk nincs fent ez a progi. Kép
Majd mondjátok el milyen, Ádám nélül nem merek ilyeneket csinálni.

Kaja: nem látok égbekiáltó különbséget. :roll:
Vendég

Oan tré idő van, h nem megyünk el az usziba a DVD-ért. Gergő amúgy is bevágta a szundit, remélem gyógyulgat közben. :roll: Ha kérdezné a srác, a héten bemegyünk érte vmikor. :roll:
Vendég

Pann,
nálunk még teljes a szopi arzenál: 9-es alvás előtt, amikor ébred, akkor eszik valamit (lehet gyümis rizstejbegríz, de zöldséges-húsos főzelék is, vagy csak sima gyümi, stb.) 14 óraés 17óra körül ismét szopi, aztán az altatós szopi, és egész éjszaka szopi.

Már önvizsgálatot tartottam és rájöttem, hogy farizeusi képmutatás volt részemről egy női fórumra be(s)írni, hogy "jaj lányok, bármennyit eszek csak fogyok" :oops: :roll: :lol: De megvert a sors azzal, hogy nem mehettem évfolyamtalálkozóra.

Rota?! Jesszus. Ki van oltva? Mit tegyünk, hogy csökkentsük az elkapás veszélyét? Ne menjünk sehova? Éppen kakil, méghozzá hígat! Segítség!!!!

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi,
Peti megkapta a rota elleni védő"oltást". anno azt mondta a dokinéni, hogy kerüljünk minden olyan helyet ahol sokan vannak. Példának megemlítette, hogy ne plázázzak a gyerekkel. Nem vagyok egy plázacica, de jobban szeretek ott elintézni mindent mint üzletbe be-vetkőzés- üzletből ki-öltözködés-be-le-ki-fel....
Na most aztán sokat segítettem. :? De azért jobb az óvatosság, csak lecseng ez a járvány és addig mi sem nagyon megyünk tömegbe.
Vendég

Sziasztok!

Betegeskedőknek jobbulást kívánok! :( Remélem nem a rota ütötte fel a fejét!!!

Timi!
Lillusnak boldog hófordulót kívánok!
Megnéztem a blogodat, nagyon jók a képek!!!

Nanica!
Köszi.Nekem küldheted a tvműsort, az itt lévő címemre! :wink:
azt hiszem 3 hósan vágtam le ahaját, mert a feje tetején alig volt, hátul meg lógott.Most már szintben van mindenhol, de csak annyira egyenletes, amennyire sikerült egyenletesre vágni:)
Az összes hsz-ed meg tudod nézni , ha rámész itt alul a profilodra, és jobb oldalon van egy lyan, hogy nanica összes hozzászólásainak megtekintése.Egyenként rákattintva elmentheted :lol:

Május!
Jó a táncis link, láttam már másnál is, de hogy kell csinálni?Mert ha rákattintok a make...-re, akkor csak egy pár képből tudok válogatni, nem mutatja az összes képet a mappámból.Vagy nekem kell a fejeket körbevágnom?(bizarrul hangzik :? :lol: )
Én is szoktam Emilinek mind2féle képpen beszélni.De általában az egyes3.-at használom, hogy tanulja az anya szót :lol:
Tudományos jelleggel csak arról hallottam a rádióban, hogy azok az anyák, akik többes elsőben beszálnek magukról(pl. megebédeltünk,kijött a fogunk, álmosak vagyunk, stb.)szoros szimbiózisban élnek gyermekükkel, lélekben is egyek.Vhogy így magyarázták. :roll:

Emili 7végén megint taknyos lett.Most jobb a helyzet,mint a múltkor, láza nincs, és az étvágya is jó.Most kezd köhögni, megy neki a Stodal, meg Cenion, citromfű tea.Szerintem a múlt heti tornán kapta el, minden játékot össze kellett nyalnia!:evil:
Ma nem is tudtunk menni, esik az eső, apa nem ért ár, taxival oda-vissza drága lett volna.(legalább volt időm kitakarítani;))

Pénteken disznótor anyóséknál.Ott lesznek anyáék is, meg az amcsi rokonok, a 2 éves kisfiukkal. :D Már várom a nagy talit velük!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok,
Na, véletlen becsuktam az ablakot (nem azt amin a levegő jön, hanem amin a net), miközben írtam a hozzászóllást. :twisted:
Bénaságom nem ismer határokat néha.
Szóval, megérkeztünk Nagyitól, ahol sosem kelt éjszaka Zsófi (7 nap). Amint hazaértünk , igen. :twisted: Mostani koncepcióm szerint esetleg a száraz levegő (konvektor okozza), úgy hogy légy szíves mégegyszer a párásító infókat (különösen a hangosság érdekel) - SNO, Sági, Panka, Lora ti irtatok ilyesmiket, ha jól emlékszem.
Különben mászik, már egyre stabilabban mászkál, visszaül stb. és egyre több dolgra odanéz, ha a "hol van.." kezdetű kérdést felteszem.

Kaja,
Különben nálunk is kb 5 szopi van, inkább több mint kevesebb.
Új kaja a zabphely, főzve, gyümölccsel turmixolva. Kiváló székrekedéses gondokra.

Altatás,
Továbbra is kritikus a nappali altatás. Most az a technikám, hogy kivárom hogy 4 órát ébren legyen és csak utána próbálom altatni (a 4. órában, már aktív foglakoztatás zajlik). Így többször előfordul, hogy csak 1 alvás van napközben és 3 alvás már szinte soha nincsen.

Jutalmazás,
Én sem szeretnénk, esetleg néha egy kis vigaszdíj, problémázás esetén. (Emlékszem, hogy ordítottam za injekció miatt. Ilyenkor én is kaptam valamit, bár nálunk sem volt divat alapvetően a jutalomajándék)

Pann,
Akkor nem lesz nagy tali? Mennyire kritikus Gergő állapota?

Lora,
Brigi tényleg nagyon elöljáró. :D

Május,
:lol: Csináltam egy ilyet rögtön az unokaöcséimnek.
Ki tartja nálatok a Ringatót?
Nálunk (a Fonóban) a fő kitaláló Ili és nekem bejött.

Panka,
Upload photo, majd new. Nekem simán ment.

Ágiboldi,
Munkát hogy bírod? Boldi egészsége? Csigacsík. :lol: :lol: :lol:

Orsi,
Sebi egészsége?

Orsi férje,
Karácsonyi ajándék tipp: Varró Dani - Szívdesszert

Sági,
Látdo mellé lehet nyúlni a pü. Csak nekem egy kevésbé szerencsés esetben sikerült. :oops:

KépKép
bozotka

sziasztok!

Lea is újra náthás :shock: csütörtökön még reggel leszívtam az orrát de már csak a Sterimar jött vissza ...Tegnap este meg újra bedugult az orra szörtyög :cry: Úh kezdődik előlről Ca, Cebion (ezt azért adtam tovább eddig is) és éjszakárta Nasivin

a Sinupreten most gondolkozom mert leheth a múltkori nátha újult ki... :shock: nem tudom :cry:

Ági
nekem a dokinő azt mondta h ha csak ritkán és szárazon köhög és főleg este/éjszaka akkor az a hátracsorgó váladék miatt van...
mindenesetre írt fel Sinecod cseppeket és éjszakára kapott 10 cseppet

Miki ünnepség
a szülők talán jobban izgultak mit fognak szólni a gyerekek...
4 picur várta a Mikulást 15 hónapos, 2 éves, 2,5 éves és Lea.
Nos a legbátrabb Lea volt ő od is ült a Mikulás ölébe :lol:
Kép itt nagy csodálattal bámulta :lol: Kép majd eltörött a mécses :shock: :lol: vagy megússzuk :wink:

lora
Briginek gratula!!!
mégiscsak volt vmi a "remek" éjszakák mögött :wink:

borozás
nos ha jól sejtem ebből is kimaradok :cry: :cry: :cry:
de azért kíváncsi lennék a járókelők arcára amint 8-10 babakocsis kismama borozik a vásárban :lol: :lol: :lol:

Maszi
jöhetsz gyakrabban is és mesélj

sno
Sebi állapota nem hangzik túl jól :shock: remélem már jobban vagytok!!!!

a Rotát legfeljebb ha inkubátorba zárod magatokat lehet megelőzni...
a barátnőmék nem jártak gyerekközösségbe legfeljebb boltba vásárolni (ráadásul itt Plázák sincsenek) és mégis elkapták :shock:
alapvetően nem gáz csak a folyadékpótlásra kell figyelni és ha nem hajlandó elfogani a folyadékot irány a doki mert akár fél-1 óra alatt is kiszáradhat az arra érzékeny bébi :cry:

mi nem adattuk be Leának a Rota oltást bízom abban h simán átvészeljük :shock: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

upsz kicsit elcsúszott a hsz :shock: a kép alatti "vagy megússzuk :wink: " feltételezés a Rotára vonatkozik :lol: :oops:

Szasza
gratu a pá-pá hoz

mi is gyakoroljuk és vmiféle inkoordinált karkörzés már van amikor integetni kell :lol:
a ataps is csak a kezek egymás felé ütögetésében nyilvánul meg hangja még nincs :oops: :lol:

viszont tud nyelvet nyújtogatni mint egy kis gyík :oops: :oops: :oops: olyan édes amikor csinálja :lol:

elértük a 10 kg-t :shock: egész pontosan 10,05 kg a "kis"asszony :lol: :lol: :lol: hát ezért fáj az én hátam ennyire :twisted:

ja és most már egy kis vámpírra hasonlít ha nevet :shock: látszanak a felső 2es fogacskák :lol: :lol: :lol:

orrszívás
szerintem nem fáj hacsak nem tapad fel a szívás közben vmelyik oldalra a szívó inkább talán az marha kellemetlen amikor hirtelen nagy adag cucc ürül ki

nálunk is előfordult már h rózsaszín volt de akkor éreztem h bemozdult és én sértettem fel a nyálkahártyát :oops: :oops: :oops:

sno
ami a fogyást illeti ennyire azért nem állok jól mint Te :wink: novemberben fogytam vagy 2kg-t de a rossz éjszakák kitartó munkájáért, Mikulásra és egyéb lélekmelegítő gyanánt apától mindig csokit kaptam és vissza is jött :oops: :oops: :lol:

timo
üdv újra itthon!!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Megjöttünk az usziból, nagyon jó volt, Lillus annyira édesen pacsált, hogy hihetetlen! :) :) Nemhiába, vérbeli hal! :lol: :lol:

Mazsi!
Jobbulást Leának!
Az orrfolyás színtelen vagy színes? :lol: Mert Lillus orra is folyik, de vízszerű és arra azt mondta a védőnő, hogy nem kell semmit csinálni vele. Persze, ha szörcsög is, az más.
Gratula a 10 kg-hoz! :)

Panka!
Jól áll Emilinek a copf! :) Ma én is tettem egy csatot Lillus dús hajába, és nagyon-nagyon cuki lett. Tennék fel képet, de mivel újra lett telepítve a gép, semmi kicsinyítő progi nincs fenn, csak a Paint, de azzal nem lehet átméretezni! :twisted:

Orsi!
Mi nem vagyuk oltva Rota ellen. De sztem is nem lehet olyan vészes, csak tényleg a folyadékra kell odafigyelni. Mivel Lillus nem igazán iszik vizet (kábé napi 20 ml), ezért a hasmenésekor óránként ciciztettem. Bezzeg, az kellett neki! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Hétvégén megvettük mindenkinek az ajándékot,kivéve Zsoltinak amit még nem is tudok mit,meg Daninak könyvet.

Szia Timi

Előszőr is boldog hófordulót Lillusnak!
Megnéztem a naplót nagyon szép helyen voltatok.Télen én mindig bezárom magam a lakásba és ílyenkor gondolkodok el milyen jó lenne elmenni valamerre.Igaz mi egynapos fürdözésekre szoktunk menni,de most Laurával gondolkodok elvigyem-e.
Férjemnek mutattam a képen milyen ügyesen áll már Lillus a kiságyba nem akarta elhinni,hogy ennyi idős.Tegnap egész este mondogatta neki mászni kell nem nyügösködni.

Mazsi

Nagyon jók a képek.

Mindenki karácsonyra lebetegszik?Rotától én is félek.Ha jól hallottam hamar be lehet kerülni vele kórházba.

Nálunk a kaják mindig szopival kezdődnek és reggel ,este meg csak szopi van. Hétvégén a Spárba osztogattak szaloncukrot és nem vettük észre,hogy nála van egy zselés.Mire kivettük a kezéből negyede hiányzott :shock: Pedig csak negyed foga van.

Csajok tudom már kérdeztem,de nálatok a forgás után mennyi időre keztek el mászni?Laura megvárja míg a fiam a kezébe nem adja a játékokat.Mikor egyedül vagyok vele meg csak nyügösködik.Tanácsok?

KépKép
KépKép
dana 1

Dana!
Lillus még mindig nem mászik tökéletesen, pedig már 4 hónapja forog! :roll: :roll: 4,5 hónaposan fordult egyik, majd 5,5 hónaposan a másik irányba. És csak 8 hónaposan kezdett kúszni. Már azt hittem sosem "indul" el! :)
Laura szeret fürcsizni? Mert lehet, hogy akkor a "nagy" vizet is értékelné.

Pann, Sági!
Uszis dvd csak jövő hétre lesz kész! :twisted: :twisted:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Painttal tudsz kicsinyíteni,csak kbyt-ot nem tudod.Nekem is ez a problémám.Melyik progiddal csináltad régen?

KépKép
KépKép
dana 1

Photoshop-ot használtam régen, de azt még fel kellene telepíteni. Nekem paint-ben még sosem sikerült! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Fürödni imád.Úgy pancsol hogy az arca is olyan legyen utána meg fújkájja az orrát.Igazad van lehet hogy ünnepek között elmegyünk Sárvárra.Csak majd az alvásával leszek bajba.

KépKép
KépKép
dana 1

Azt hiszem, most szopiválságunk van, pontosabban nekem. Tele van vele a hócipőm. :evil: Ráadásul, mintha én lennék az egyetlen érdekelt fél, Szabi meg mint aki enged egy kis erőszaknak, hajlandó rá. Bezzeg éjszaka. :twisted: Natit még 1,5 évesen is csak szopival lehetett altatni, Szabit meg én is néha elaltatom csak egy kis melléfekvéssel. Ennek persze az az eredménye, hogy tejem is alig van, ha 5 percig haljlandó szopizni, már egész jók vagyunk. Szombat-vasárnap egész nap anyósnál voltak mindhárman, én szabadon. Késő délutánra már elvben tombolnia kellett volna egy kis szopiért. Ha. Csurig cicivel megszoptattam, olyan 110-120 körüli ment le, azután elég. Hiába volt még több is, nem kellett. Szeretek szoptatni meg a jó a babának dolog is megy, de azért van egy csomó kötöttség, amire azért nem vágyom. Még a tápszer opció is megfordult a fejemben, de mivel egyenlőre csak HA tápit vagy a szentjános kenyerest izét adnám, amihez doki kell, maradok ennél. Éves koráig azért menni fog, de nincs sok kedvem hozzá. :?

Rota:
Szabi is kapott. Védekezni egyébként nem lehet ellene, nagyon fertőző. De még az oltás is csak a legdurvább verziótól véd.

Kép KépKép
lorca

Bozotka,
Nekünk Vivamax párásítónk van, a medis Marktban vettük. Teljesen elégedett vagyok vele, abszolut csendes, annyi a sz@rbenne, hogy a csipog amikor ki-be kapcsolom vagy bármit változtatok rajta, viszont távirányítós.
http://rontgen.addel.hu/detailproduct.p ... tid=206572

Mazsi,
Jobbulást nektek! Nagyon aranyos Lea a Mikulással! :D
Vendég

Timi
Rákattintasz a képre amelyiket akarod hogy kicsi legyen-jobb egér gomb szerkesztés-felül kép císzó alatt nyújtás/döntés-és ott beírod mekkora legyen./itt felrakott képek nekem 30szor30-asak/-leokézod,majd a fájlba szerkesztés másként és elmented.
Nem vagyok egy okos számítógéphez,de ezt a progit hol vetted le.Nekem is kéne valamilyen mert kbyt-ot az tényleg nem csinál.

KépKép
KépKép
dana 1

Timo,
Ha megnyitod a képet akkor a kép tetején nincs egy fejléc? A Kép ablakot ha megnyitod ott van a méretváltoztatás majd a Fájlban a mentés másként.
Vendég

Dana!
Köszi, sikerült!

Íme csatos Lillus! :)
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Május,
Úgy látom, betegség téren a legszerencsésebb kisebbséghez tartoztok. Ha jól látom, egyedül.
Nagyon jó elfek vagytok. :lol:

Beszéd:
T/1: Engem sokszor zavar a "ma nagyot kakiltunk" felkiáltás anyukáktól. Nem tudok elvonatkoztatni. :lol:
E/3: Nagyon nehéz leszokni róla! Natival küzdök magammal. Úgyhogy aki tudja, ne szokjon rá. :wink: Az éntudat kialakulását nem befolyásolja, de rendes beszédnél előbb lehet tudni. Mint nyelvtanár meg szerintem nem jó. Nagyon nehéz E/1-ben beszélni, így meg először egy szintén nehéz rosszat sajátít el.
E/1: Célom. :lol: Néha idétlenül ugrálok a kettő között. :oops: "Anya kimegy, most kimegyek" mondataimtól rosszul vagyok. :wink:

Timo,
Nekem a kitünő bizire majd 30 éves koromig várni kellett volna, az csak az ELTEn volt. :lol: (egy db kredit) Úgyhogy nem tudom, azért adtak-e volna. :lol:

Kép KépKép
lorca

Timo, jók a képek, megnéztem Lillusnál :D

Bozotka, aha, dolgozok. Eddig nem vészes, mondjuk Boldiapu heti 2 nap szabin van (ez januártól nem lesz így..) Persze most pl dolgozok.. (de már inkább a holnapi adagot, mert a mait hétvégén megcsináltam)

Lorca, nekem már alig van tej. Te honnan tudod, h 110-120 körül evett? Megérzés? :wink:
Nekünk 1-2 perc, és mostanában utána harap :roll: Olyan hüje dolog, h ha egyszer megharap, akkor utána nem tudom elereszteni magam, görcsbe merevedve fekszem, várva a következőt :(
De már csak reggel-este, az is inkább a ceremónia kedvéért, utána kap tápit..
Ismét felmerül bennem a kérdés, hogy ha abbahagyja végleg, mi lesz az utolsó korttyal...? Asszem arra jutottunk a múltkor, h felszívódik :wink:

Júj, Lillusnak kívántam hófordulót? Most kívánok, és Boldi is!!!

Jók a télapós képek mindenkinél!!

Mazsi, Sno, sorstársak, Boldi is 10,20 kg volt 2 hete, én alig bírom ölben megtartani... Míg kikísérjük apát az előszobába reggel, lecsúszik a térdemig, alig bírom felemelni megint :shock:

Ezúton bocsi ha mostantól tendencia nálam, h nem reagálok valakire :oops: (A látszat ellenére) tényleg dolgozok közben, és mindent elolvasok, érdekel, stb, még tán eszembe is jut komment, de mire engedélyezem magamnak, h írjak, addigra van h elfelejtem, visszaolvasni meg túl sok idő..

Dana, Bodinak is sok idő volt a forgás után a mászás.

Ja, még Sno, a sinupretet Boldi kb 10 ml teával simán megissza! Ebben az az érdekes, hogy én ezt nemis értem, hogy hogy lehet, mert marha kserű tényleg! Egyszerűen rejtély :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Ja, beszéd!
Én tudatosan próbálok odafigyelni, hogy E/1-ben beszéljek. Pl. ha eszünk, és a tányérját akarja fogni, akkor mondom neki, hogy ezt én fogom (nem azt, hogy ezt anya fogja). Vagy pl. kimegyek a konyhába, kiteregetem a ruhákat stb. Persze, azért néha becsúszik egy-egy anya kicseréli a pelusod, de döntő többségében igyekszem figyelni! :)

Timi
Kép Kép
timocska

De jól áll a csat Lillusnak! Júúúj, de irigykedem, lányos anyukák!

Május, Lorca, nekem is ez a dilemmám, én se tudok dönteni és keverem az E/1 és E/3-at. Szerencsére T/1-re nem ragadtatom magam :D
De ha mindig E/1 személyben beszélek mitől mondaná majd, h "anya"?? Boldiapu nincs eleget itthon, h mondogassa rám mutogatva :wink: Amúgy meg egyetértek Lorcával, nekem is gázul hangzik az E/3.

Na húzok vissza fordítani..

Kép
Kép
agiboldi

Bozotka!
Nekünk Lanaform párásítónk van, ez is távirányítós, és csipog ha kapcsolok rajta vmit, de működés közben nagyon halk, 5 literes a tartája.Mi is konvektoros lakásba vettük, és nagyon jó volt, van barométerünk, azon nyomonkövethető volt a változás.
Alvás:Emili is nyárom anyóséknál a 40 fokban átaludta az éjszakákat amikor hazajöttünk meg nem. :twisted: Szerintem a klymaváltoás elnyomja őket, mi ránk is ilyen hatással van. :lol:
Emili nem is bírna ki 4 órát, csak 2-t, utánna alvás van.Általában megvan a napi 3, de vmikor nem akar du. aludni(ilyenkor), aztán este meg ki van dőlve. :lol: Remélem sokáig így is marad!(mármint a 3 alvás)

Mazsi!
Tök jók a Mikis képek! 8)

Dana!
Emili 2 hónak múlva mászott forgás után.
Tipp:mond meg a fiadnak, hogy ne adja a kezébe, hanem húzogassa előtte, háha rákap a kiscsaj. :wink:
Más most nem jut eszembe.

Timi!
Nagyon ééédi!!!! 8)
Én is raktam már csattot, de ahoz nem elég sűrű a ahaja még, és hamar kiesik.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Timo,
Jaaaj, nagyon édi a Lillus! Én is irigykedem egy kicsit! :lol:
Vendég

Lillus
nagyon csini vagy! igazi kishölgy :lol: :lol: :lol:

pann
Gergőnek nincs székrekedése a rizstől? Lea küzd a kakival ha rizskrémet adok a főzihez vagy gyümölcshöz :cry:

gyümi
milyen gyümit adtok a gyereknek? nálunk a körte alma banán (ritkán)hármas megy már ami a friss gyümiket illeti .
a hétvégén miután már 2 napig ne mvolt széklete vettem Hippes őszibari-almát (most jutott eszembe h üvegesben is lehet gyümit kapni :lol: :wink: )

a szilvát most megpróbálom neki (abból van még néhány adag lefagyasztva ) de félek h attól is fájni fog a pocakja

pankaa
jól emlékszem Emili csinálta ezt a nyelvnyújtogatást? :lol:

ő is nagyon csini az új frizivel:lol:

beszéd
én is az E/1 és E/3 között ingázom néha becsúszik azért a T/3 :oops: :oops: :oops: de erre próbálok figyelni :wink:

majus
nagyon kivi vagyok a hordozóra

senki nem akarja eladni nekem az ERGO-ját :cry: az USA-ban egyébként kb 16ezer Ft újonnan :shock: már csak azt kell kitalálnom h jutunk ki Leával odáig :lol: :wink: lehet h kölcsönkérem valamelyikőtöktől :oops: :oops: :oops:

de ha Liliputi hordható elöl ill csípőn akkor OK ja és még 1 kérdésem van vele kapcsolatban...nem láttam fejtartó "zsákocskát" hozzá :shock: mi van ha elalszik benne a gyerek?

most mennem kell Lea elég nyüszi (most apát nyúzza)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

nanica
hogy vagytok?mit mondott a drnő?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

fúúú, köszi mindenkinek a beszédes hozzászólásokat. én már tényleg tök régen agyaltam rajta. akkor maradok az E/1nél, nekem az a szimpibb, csak gondoltam, h talán van vlmi oka, h az anyák így beszélnek a gyerekekhez (bár, ha jobban belegondolok, mindenki így beszél hozzájuk), és nem akartam, h kele vlmi hiányt szenvedjen :lol:
hehehe, de aztán lehet, h ez is olyan, mint amikor vlki egy külföldihez úgy beszél, h lehagyja a ragokat, mintha úgy könnyebb lenne megérteni. ja meg persze jó hangosan :lol: :lol: :lol:

timo
lillus tényleg n édi! így még jobban hasonlít rád!

majus3

Sziasztok segítséget szeretnék kérni 9,5 hónapos kisfiam állandóan lesi a TV-t továbbá nem fogad szót hiába mondom vagy ezerszer, hogy nem szabad. Ha hangosabban rászólok akkor néha szót fogad, de nem szeretnlk kiabálni vele. Továbbá tanácsot szeretnék kérni, hogy kb. 1,5 hónapja állandóan nyújtotta a kezét és járni akart, de kapott a keresztanyjától egy holdkompot azóta nem akar járni, mit tegyek ?
Köszi előre is.
kditke

Május, a jó hangosanról jut eszembe, h én tök halkan beszélek Boldihoz, végülis, itthon, olyan mintha magamban beszélnék :D és néha eszembe jut, hangosítok, és sokkal jobban reagál! (én alapból nagyon halk beszédű vagyok, még logopédushoz is jártam emiatt a tolmácsképző idején)

Mazsi, nálunk is körte, alma banán. De nekem tele a spájz HIPP gyümivel! :wink: És mindig úgy csinálom a tízórait, h két friss gyümit (pl 1 alma, 1 banán) turmixolok fél üveg hipp pl sárgabarackkal, vagy kecskeméti szilvával stb), és akkor változatosabb... az üveg másik fele meg megy uzsira a köleshez.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Alma+banán+fél üveg? :shock: És mindez csak a tízórai? :lol: Nem csoda, ha Szöszmösz még pille súlyban van. :lol:

Keditke,
Szia, azért magatokról még írhatsz. :D
Kapcsold ki a tv-t. :wink:
Ne mond ezerszer, hogy nem szabad, semmi értelme. Nem fog rád hallgatni attól, hogy még jópárszor elmondod. Ez majd iskolás korban fog működni. Ennyi idős gyereket "szájjal" nem lehet utasítani, nevelni. 1x mondd, hogy nem szabad, azonnal menj oda és vidd el/tereld el a figyelmét/vedd el tőle... Én napi jelleggel max 1-2x mondom, hogy nem szabad, azt is csak azért, mert a nagyobbnak kell látni, hogy vannak dolgok, amit Szabinak is tiltok, pl a hajtépés.
Kiabálni nincs értelme.
(A holdkompot én kidobnám.)

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
Természetesen megérzés, hogy grammra pontosan tudom a tejet. :lol: Ha már egyszer hetente 1x se nagyon mérek, akkor már használjam valamire a mérleget. :D De ennél azért többre számítottam. :? Tudom, a hiba bennem, ezt sem kellett volna mérni. :)

Gyerekszórakoztatás:
Ma buborékfújás volt, Szabi teljesen beizgult. :D - Tesco termék, nagyon megéri. :lol:

Mazsi,
Ha Ergot nem is tudok kölcsönadni, kendőt azt igen. Az van. :wink: Összehajtva sokkal kisebb helyet foglal el.
A banán nálunk gondot okoz. Meg az is, hogy amit szeret, az kb mind székletfogó, pedig Szaszmasznak még az anyatejes is szilárdabb volt, mint Natinak.

Kép KépKép
lorca

Iorca !
Köszi a segítséget, a holdkompot már én is félretettem, egyébként a kiabálást én sem szeretem ezért próbáltam segítséget kérni, csak nem tudtam, hogy ez csak nálunk van így vagy más csemete is ilyen élénk és hiába beszélnek neki.

Egyébként is borzasztó mozgékony, a mászás nagyon megy, de a járással megtorpantunk és aggódom, hogy a holdkomppal eltoltam most egy jó darabig a járását. Még egy kérdés: az utóbbi időben csak sikongat, pedig már kb. 2 hete elkezdte mondani hogy babababa meg mamamama, ennek mi lehet az oka ? Valahol olvastam, hogy vagy a mozgása feljődik, vagy a beszéde, de hogy egyik sem ez nem lehet baj? Aki valamit tud erről kérem segítsen ! A védőnő elfelejtkezett rólunk, a dr-nő szerint túlaggódom a dolgokat.
Első csemete és egy kicsit késői gyermek, persze hogy aggódom.
Előre is köszi !
kditke

Sziasztok!

Írtam az előbb, de jól kitöröltem. Nem baj, elszánt vagyok! Persze jól sejtettem, hogy csak olvasni egyszerűbb :lol:

Csak eszembe jutott, hogy a bemutatkozásunkat, lehet többes elsőben írtam, és akkor itt beindult ez a hogy beszéljünk a gyerekhez körkérdés, ami tulajdonképpen az én eddig ki nem mondott kérdésemet is megfogalmazta. Mert néha éreztem én, hogy most elég furcsát mondtam, csak nem tudtam pontosan miért is. De akkor itt most megvan a közös álláspont. Ehhez tarthatom magam.

Lorca
Köszi a bubifújást! Kipróbálom. Én bábozással is szoktam próbálkozni. Ujjbábnak egy zokni is megteszi (gyerekéből), rendes bábnak sajátból:-)

Nem tudom ki kérdezte, de Mi 3 hónappal forgás után kezdtünk mászni :lol: Na jó csak a kisfiam. Habár anyu szerint én is. Csak az 30 éve volt. Felső egyesek meg két hónappal követték az alsókat.

Az tudomány, hogy mondja hogy ÁÁÁÁÁÁÁÁ amikor én a nyitott száját ütögetem? (persze nem úgy igazán ütöm, csak olyan indiánosan). Jó lenne, ha az lenne, mert mi még köszönőviszonyban sem vagyunk a pá intéssel, és a tapsikolás is csak nekem megy.

Keditke
Biztos hogy járni akart, nem ölben lenni?
maszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?