Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Moncsi, nálunk is vannak a boltban homecare-es cuccok, nekünk van fülmelegitönk, mert Betti télen fülfájós és nagyon jó. Meg a derékmelegitüt mi ajánlani szoktuk pl babakocsiba a baba alá betenni melegiteni, a fülmelegitöt meg kisgyerekeknek kézmelegitünek lehet használni!

Szülök: mi igen nagy mázkisták vagyunk, van anyukám, anyósék, apukám a barátnőjével, akinek még nincsenek saját unokái és nagyon élvezi a dolgot, meg dédi, aki simán bevállalja a két nagyot is egy fél napra. És mindenki gödöllőn, kivéve apuék, de az is 10 perc, meg ha kell kijönnek értük. Igen, lehet mondani nyugodtan, hogy könnyü nekem, mert tényleg.
Dálután megyünk megnézni a pesti adventet.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ja még annyit, hogy tegnap ugy dolgoztam, hogy após behordta Marcit kajaidöben, nagyon jo volt, mert Marcinak elromlott a jo kis alvokája.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

CSak gyors kukk.

Meg vagyunk, költekezünk ezerrel az ünnepekre. :)

Amikor Manó született a gyerkőcök pólyában voltak és oldalt kellett fektetni őket. Ez utóbbi, azóta is benne van a házirendbe, aki rooming szobában van a gyerkőccel.
Nálam hanyat fekszenek a fiúk, (Manó már össze-vissza), Ákos viszont jobbra balra forgatja a fejét. De leginkább balra. Ezért párnával szoktam kitámasztani a kisfejét, mert már elaludta egy kicsit. Szerintem forgatni mindenképen kell, Már csak a feje formája miatt is. Nálam alig van Ákos ölben, sokat fekszik, kénytelen vagyok forgatni.
Éjszaka bady, tipi van Ákoson. Pólya alatta, de már nem kötöm be, csak betekarom vele, + egy kistakaró.

Nagyik. Majd a második gyerkőcnél sokkal elnézőbbek lesztek. :) Örültök, hogy valaki foglalkozik vele, míg Te a kisebbikel vagy, vagy fordítva. Én teljes beleszólást engedélyezek Mutimnak, legfeljebb később alkalmazom. Fürdetést elsőperctől átengedtem neki, meg Apának. Apa még ugyan Ákost nem is fürdete. : :? Van még pár évem míg, csak én fogom fürdetni őket. :)
Néha az én fejem is durani tudna. :twisted:
Pl. Pénteken sétáltunk, (szaladtunk)anyu ment a babakocsival én meg Manóval, aki motorral száguldott. Mutim: "szaladja a gyerek után, kövesút"....Olyan volt, mintha az öcsémre kellett volna vigyázni és nem a saját gyerekemre, egyébként akivel napjában 2 x megteszük ezt az utat, baj nélkül. :wink: Ez van, a szülők már csak ilyenek, én így szeretem őket, és örülök, hogy ennyire imádják az unokákat.
Anyósoméknak is sokkal többet engedek már. Csütörtökön hazavitték Manót 50km-re arébb, hát aznap párszor meghaltam a félelemtől.:( Én nem szoktam a gyerkőcöt lepaszolni, nem volt még nyomós ok rá, legfeljebb 1x-2x. De, ha már adom ,akkor inkább anyuéknak.
De minidg arra gondolok, hogy egyszer én is anyós leszek, főleg fiús anya, na kiváncsi vagyok, hogy az én mennyem mennyit fog nekem engedni. :D

Szerintem legalább másfél év legyen a tesók között. Mert 1 éves koráig, szinte állandóna ölben vannak, Nagy pocakkal nem igazán jó cipekedni. Na meg az egyeskének is jár egy kis idő a szeretgetésre. Ha nálunk jön a TEsó, akkor szeptember környékén indul a projekt.

Megnéztem a képeket. Nagyon ügyes az összes anyuka. Szuperek a Mikulásos és Krampuszos képek. :lol: :lol: :lol: Komolyan! Nagyon- nagyon édesek a gyerekek egyetől egyig.

Megyek hegyet vasalni, Manó már bunkernek használta a járókában tárolt tisztaruhákat. :oops: :oops: :oops:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ciripke!
Neked tényleg nagyon jó dolgod van a szülőkkel. Én is adnám a gyereket, ha itt laknának.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolkának igaza van! Anyósék nagyon betartják amit mondok, de ha valami mégsem ugy van akkor sem döl össze a világ és volt pár szabad orám.

Mikor Betti kicsi volt azt beszéltük a barátnömmel, ogy tök jo néha kicsit tovább aludni mikor apa bevállalja a babát még akkor is HA PIROS ZOKNIT AD A RÓZSASZIN GATYÁHOZ ÉS MÁSIK CUMISÜVEGBÖL ADJA A KAJÁT MINT AMIBÖL SZOKTUK!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Most már csak domb van. :) Közben megkaptam a karácsonyi ajándékomat...:D Egy új nyomtatót. Így én fogom házilag nyártani a képeslepokat és a naptárakat. :) Most ezt próbálgatom. Manóék meccset néznke, nekem az ölembe szunyál Ákos. Szuper az élet!!!:D

:lol: :lol: :lol: Kép
Ezt is tudjuk már :lol: , ja és hasról hanyat is tudunk már fordulni.
Timi!
Még nem merem elkiabálni, de egyelőre kéknek tünik Ákos szeme. Hurá!!! :P Van egy fekete szemű és egy kék szemű hercegem. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hali...:D
Kép Kép
Ajándék :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hali Csajok!

Visszaolvastam, de már a felére sem emlékszem, olyan sok bepótolni valóm volt :oops:

A lényeg, hogy tündéri minden babus, Timi, Bibi Mikulás jelmezes képét külön dijazom :lol:

Marek, ha ez számit, akkor nekem is eszembe jutsz minen nap, és mielőtt még megfogalmaztad volna, pont erre gondolok, ha nehezebb napunk van, hogy mit stresszelek, van egy édes aranyos kislányom!
A Karácsony szar lesz, de utána új év, új tervek, talán jövőre már nektek is lesz egy kis Krampusz a fa alatt :lol:

Gabci, ha vigasztal, Pankának se megy még mindig a fejemelés hason. Most olvastam egy könyvben, hogy nem is szabad erőltetni, majd emeli, ha eljön az ideje. Nem minden gyerek csinál mindent akkor, mint a többiek. :roll: . Akkor most kell tornáztatni, vagy nem??? :roll: És baromira utál hason, lilára üvölti magát. Sőt, túljár az eszünkön, már 2x előfordult, hogy 2-3 perces üvöltés után egyszerűen bealudt úgy hason. Még láttam is magamban a képaláirást: csesszétek meg a fejtornátokat :lol: (bocs)

Ma csúcsot döntöttünk, este 10-től reggel 7-ig aludtunk egyhuzamban! Remélem megtartja Panka jó szokását :D

Uszi téma: én nem viszem. Egyrészt a fertőzések miatt, másrészt a sok macera: öltözködés, összecuccolás, oda-vissza menni, stb. Nekem most télen nem hiányzik. Nyáron meg már nagyobbak lesznek, akkor majd megyünk.

Hizás-fogyás: rajtam már semmi nincs, olyan sovány vagyok, szerintem már soványabb, mint szülés előtt. 45 kg :oops: Nekem 2 hét után nem volt semmi hasam, talán szerencsés alkat vagyok, nem tudom. Viszont hogy ne utáljatok annyira, nekem a barna terhességi csikom ritka ronda még mindig, én nem látom, hogy halványodna. Szóval fürdiruhát köszi, egyelőre még nem!

Gabci, tuti nagyon a játszószőnyeg!!! Én 15ezerért találtam üzletben olyat, ami tetszik, de ha ilyen jók vannak a teszveszen, akkor én is megnézem.
És igen, tudok már hajat mosni :lol: :lol: Sőt, még reggelizni és ebédelni is :wink:

Hajni, Árzuhanásról én is rendeltem pihiszéket és textilkockákat. Remélem nem lesz gond. Majd ird meg, hogy mi lett a hiányzó cuccokkal!

Kérdés:
A könyvek szerint 2-3x kell napközben aludni a gyerekeknek, de Panka minden 2 etetés között álmoska, és el is alszik. Igaz, nem másfél órát, mint amit a könyv ir,hanem csak fél-1 órát.Ez nem baj?

Na lépek, mert megy a panaszkodás, éhes a kis hercegkisasszony.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Olalt fekvés: én is mindig oldalt feküdtem bébiként, az unokaöcsém is. Sőt, ő a babakocsiban is néha oldalt volt. Semmi bajunk :D De ma pl háton aludt délután.

És persze mindenki mást mond...

Hálózsák: nálunk abban alszik, és abban is fog, mert lerúgja a takaróját. Body+rugi+hálózsák, és a lábára takaró, de nálunk elég hűvös tud lenni, még ha 21-22 fokra fűtök is, az az érzésem, hogy az a szoba nem olyan meleg.

Ákos miket tud már :D :D

Mogyó, Ciripke: hogy alszik veletek a babus? Középen? Háton? És könnyen elalszik? És ti tudtok aludni?

Nekem anyukám nagy segítség, mindenben. Így nem baj, ha anyósom kevésbé.

Kertikiri: Nem alszik egész éjjel a Vili, csak ha két szoptatás közötti időben felkel, tehát 3 óra helyett 2 óra múlva, akkor visszaaltatom (néha magától visszaalszik), kaja nincs. ez történt ma is 5-kor :evil: :evil: 7-kor volt csak szoptatás, de azért 6-kor újra felkelt, alvásból már nem kért...

Tegnap is, ma is kb 4 óránként szoptattam:) Ez megy éjszaka is, szuper!!! Viszont újabban mérem, csak a biztonság kedvéért:) :)

KépKép
1macsek

Marcika háton vagy oldalt alszik, ált. csak velem, de hajnalban csatlakoznak a többiek. Marcival nagyon jól alszom, nyugi van. a többiek az már más tészta, Barnu sokszor nyugtalan, de szegénynek van elég baja az elmúlt 3 hónapban (no cici, új tesó, új ovi).

Mivel együtt alszunk marci csak bodyban meg vékony hálózsákban alszik + az én takaróm

Gyerekek ma sem alszanak itthon, nagy a nyugi, de már hiányoznak

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Oldalt fekvés témához: Pankát mindig fekve szoptatom, vagyis ő 6xfél órát tuti, hogy oldalt fekszik. Az napi 3 óra. Akkor most ez gáz???

Macsek, milyen hálózsákot adsz Vilkóra? Azt az ujjatlan vastagot, amit mi egyenhálózsáknak hivunk?

Ciripke, öten egy ágyban?? :lol: :lol: Gondolom úgy nem alszol sokat. Nekem Panka a reggeli szopi után marad még nálam az ágyban, reménykedve, hogy alszik még egy órácskát, de annyit hadonászik meg fészkelődik, hogy én nem nagyon alszom.

Ja, és ami számomra a hét hire: Panka átlépte az 5 kilót!!!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Jolka, isteniek a képek!!!

Na túl a 11-12 közti fejésen... :roll: :?
Ezt nem tudom medig bírom, a csaj már lassan 2 órája alszik...

Zsu, éljen az 5 kg!

Dorka most 2 hónaposan 4.57 kg. Panka ekkor mekkora volt? (csakmert eddig nagyon szinkronban nyomták...)

Ciripke, kell is a segítség! 3 gyerkőc az azért nem semmi!

Ja és jelentem ma volt először a csaj nélkülem 3 :!: órát! És éljen-éljen már nem vagyok egyesületi elnök, januártól van utódom! Egy gondal kevesebb! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Macsek!

Jól alszunk hármasban!
Simán elalszik be a cumit a szájába és már alszik is néha a kezem zsibbad el mert fogni kell a cumit neki mert még nem tanult meg cumizni lehet ,hogy nem is fog!

Kép
mogyoland

Sziasztok!
Zsú, barna terhességi csíkként a linea negrára gondolsz? Mert azt már én is akartam kérdezni hogy mikor tűnik el, nekem még mindig marhára ronda :oops: Meg a hasam amúgy is. Januártól elkezdek valahogy tornázni, hétköznap gondolom csak akkor tudok amikor a csaj alszik (még egy dolog, amit abba a rövid alvásidőbe be kell illesztenem :cry: ), de hétvégén el fogok menni futni reggelente, és lepasszolom apukának. Egyáltalán lehet szerintetek futni a tej miatt? És tornázni???
Nekem sajnos nincsen igazi segítségem, anyukámra egyelőre nem akarom bízni, csak ha átmegyek hozzájuk akkor apuval együtt azért lefoglalják rövid időre a csajt, de ott nem hagynám amíg ilyen kicsi, nem akarom őket terhelni. Anyósomék nagyon rendesek, de egyelőre csak megnézni jönnek a lányt. Ha nagyobb lesz, akkor azért mindkét nagyszülő pár órát el fog tudni lenni vele szerintem.

Tegnap elmentünk hármasban tescoba, na nem mintha ez olyan nagy program lenne, de én nagyon kívácsi voltam hogy tudunk vele kimozdulni. Lekopogom, nagyon jó sikerült, nem sírt csak nézelődött ki az üléséből, aztán meg bealudt. Előtte nap meg megnéztük itt a kerület sétálóutcájában a karácsonyi kirakodóvásárt - na ez már olyan kultúrális programnak számított nekem :lol: Eleinte aludt a babakocsiban, aztán felébredt, de csak lesegetett, szóval itt is minden rendben volt. Kezdek megnyugodni, hogy lehet vele közlekedni, és nem leszek még hónapokig a lakáshoz kötve :) Jajj, Macsek, az öltözés nekünk egyre jobban megy. Eleinte sakálüvöltés volt, de mostmár van, hogy mosolyogva öltözik, persze szóval tartom, igyekszem terelni a figyelmét. Meg minden nap gyakoroljuk, van hogy többször is, szóval ezt is meg kell szoknia szerintem, és jobb lesz.

Beöltöztetés: hát szerintem én nagyon alul öltöztetem akkor, de lekopogom eddig nyoma sincs a náthának. Alváshoz body + hálózsák, még zoknit se adtam eddig, plusz egy vagy két vékonyabb takaró. És nálunk maximum 21 fok van, de szerintem ezt szokta meg. Most vettem egy h.ujju vastagabb hálózsákot, lehet hogy így takarót sem adok, bár nálunk nem a takaró lerugás a gond, hanem hogy ha eltűnik a kezecskéje a ruha ujjában, és nem tudja bekapni az ujját emiatt.
Egyen hálózsák alá akkor body + rugit kell adni, hogy kiváltsa a takarót? Mert ott lóg a szekrényben (anyóstól kapta), de még egyszer sem adtam rá, mert nem tudom mivel kellene......

Andi, jól sikerült a hétvége? A nagyszülőknél is teljes felszerelés van, hogy ott tudtok aludni? Mi karácsonykor aludnánk ott Csabi szüleinél, de már most szétmegy a fejem ha arra gondolok mi mindent kell majd odacuccolnunk....

KépKép
kertikiri

Zsú, sztem normális ahogy Panka alszik. Nadin is alszik minden 2 szopi között valamennyit, van hogy fél órát, van hogy csak 10 percet, és van egy (a teraszos), amiből 4 óra után kelteni szoktam. Az uzsi után viszont fürcsiig már nem alszik, nálunk ez a legnyügibb időszak.
Régen Nadin is 1,5-2 órákat aludt minden szopi között, nála ez most rövidült, hogy az ébrenlét már érdekes és jól telik. Panka meg most érzett rá az alvás ízére :lol:

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Nekünk is szerencsénk van a családdal! Anyósom messze van, de ő is volt segíteni egy hetet, és nem volt különösebb gond. Én mindent engedtem, fürdetést is simán, mert még nem bírtam állni a kiskád mellett... Anyukám is sokat segít, és rá mindenben hallgatok is. lehet, hogy ez baj, de teljesen megbízom benne. Bogi már a 4. unoka zsinórban, és a tesómnak rengeteget segített (3 hónaposak az ikrek). Most pénteken is egész délelőtt ő volt a lánnyal, míg én papírokat intéztem, és futottam egy karácsonyi-kört! Nagyon jó volt, csak állandóan hazatelefonáltam, hogy mi van? :D

Képzeljétek, megpróbáljuk megoldani a nem-alvás problémát, kitaláltuk, hogy bevezetünk egy napirendet (Éljen a Suttogó! :lol: ). Korábban keltjük, nem altatjuk vissza reggel 7 körül, evés , játék, aztán ha látom, hogy nyűgös, alvás. tegnap volt az első nap, és fél 9-kor aludt este! :lol:
Nem, tudom, mi lesz később, de a kezdet sikeresnek mondható! Csinál valaki ilyesmit? Vagy magától mennek a dolgok?

Jaj, nagyon aranyosak a képek, tényleg!

szép napot!
M.
moncsi27

Mon(csi), nem csinálsz vonalzót? Csak hogy tudjuk(am) Bogi épp hol tart:) én is hallgatok az anyukámra. Eddig az összes tanácsa bevált, de tényleg!

linea negra: boááá, nekem is megvan még, undi!!!! hasam is fujj.

Zsu: 45 kg??? Nem semmi:)

:evil:

Köszi az együtt alvós válaszokat!

Kertikiri: nálunk még mindig üvöltős az öltözés, pedig zene is van meg duma meg minden. Utálja, na minedgy. Útközben meg cumival van el. Most nemtom h én szoktattam-e rá, vagy igényli. Na mindegy. Tescozás sztem jó progi:) Ezek szerint már nem sírsz hetente legalább egy napot;)?

A 3 hónapot a tesóim is mondják, hogy vízválasztó!

Éjjel csak egyszer keltem, f3-kor:) és végre fél 7-kor kelt... úgy tűnik kihagy egy étkezést, hurrááá!!! de napközben lehetetlen altatni, nem akar, v nem tud... Nagy sírás után tud csak aludni, persze rajtam. Hmmm. De a bizti kedvéért még ott is ordít pár percet.

Na, indulunk sétálni, lelkileg fel kell készülnöm az ordításra... :evil: Megyek a lurdy házba mozgólépcsőn gyakorolni, hogy tudjak metrózni:)

KépKép
1macsek

Jutta, és hogy birta Dorka nélküled? Ki vigyázott rá?
Panka pont ennyi volt a 2 hós mérlegelésen :lol: :lol:

Kertikiri, nemtom, hogy arra gondolok-e, de biztos. Nem stria, hanem az a ronda barna, ami fentről lefele halad át a köldökön is.
Nincs erre valami krém, ami halványitja legalább a csikot?
És Nadin nagyon ügyes, jó, hogy igy kipróbáltátok a vásárolgatást, mostmár tényleg nyugodtan elmehetsz vele néha ide-oda. Mi még nem voltunk igy Pankával sehol, nem mertem. Csak 1x az Elefáni diszkontban 1 órát, de ott apuka a kezében fogta. Ott jól elvolt, ő is nézegetett ill. aludt.
Azt olvastam, hogy lehet sportolni, nincs hatással a tejtermelésre, csak kell egy szupi sportmelltartó, ami tartja a cicit. Talán a szopis melltartó is jó erre a célra, mert vastag pántosak.
És köszi az infot alvással kapcsolatban, akkor megnyugodtam.

Moncsi, hajrá Suttogó! Sokan szidják, de van benne néhány hasznos tanács. Én is kb 2 hete kezdtem kialakitani a napirendet, és láss csodát, szuper kis napjaink vannak már. Előtte reggeltől estig ölben cipelés és sirás volt a hasfájósság miatt, de már észrevettem, hogy ebből kilábaltunk, szóval úgy éreztem, itt az ideje elkezdeni a napirend kialakitását.
Szóval csak igy tovább, szerintem simán beálltok Ti is!

Macsek, öltöztetést én is utálom! Pedig dumálok hozzá én is, sietek nagyon, mégis sir. Persze volt már, hogy mosolygott, szerintem ez is kedvfüggő. Én pl akkor kezdem öltöztetni, ha látom, hogy fáradt, tehát lehet, hogy már ilyenkor eleve nyügösebbek. Tegnap apa öltöztette és végig mulatták az egészet. Hogy mit tudnak másképp az apukák? :evil:
Altatásra próbáltad a Suttogó módszert? Leteszem-felveszem. És a lényeg, hogy ne pörögje túl magát. Résen kell lenni és 2 ásitás után elvinni aludni. Ha húzom az időt, akkor nagyon fáradt lesz, és nehezebben alszik el. Nekem nagyon bevált, igaz, Suttogó azt mondja, hogy csak megnyugtatásra vegyük fel, és azonnal tegyük vissza a kiságyba. Na én 3-4x leteszem-felveszem, de végül a vállamon alszik el :oops: Nekem ez is nagy dolog, majd a következő feladat az lesz, hogy elaludjon a kiságyban.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, és ma jön megint anyósom!!! Itt lesz megint egy hétig. Nagy terveim vannak, kell Pankának pár új ruci, mert kezdi kinőni a 62-eseket. Kozmetikushoz is szeretnék menni, mert már olyan szőrös vagyok, mint a Jeti. Nem gondoltam, hogy egyszer a szőrtelenités is luxus lesz :lol: Meg talán egy kis kényeztető masszázs is belefér!
Szerdán a párom szabin lesz, elmegyünk megvenni a hálószoba bútort végre és felköltözünk a felső szintre. Akkor Panka is beköltözhetne a saját szobájába, de én még nem akarom, hogy külön aludjon, olyan megnyugtató, hogy ott van velünk :oops: Lehet, hogy igy még 6 évesen is velünk fog aludni? :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!
Gyors életjel, mert sok a dolgom!
Péntek, neurológia! Hát az orvos tök hülyének nézett, meg hogy mit keresünk mi ott, meg hogy első gyerek, ugye?! :twisted: Mondom, nem én akartam ide jönni (akart a franc, f9-kor csekkoltunk be, és 11 után jutottunk be! :twisted: eszem ágában sem volt szivatni a gyerekemet feleslegesen!), de hát én vagyok az anyja, én mit gondolok, van baja? :shock: Hát mondom, én nem vagyok doki, és inkább nézzék már meg! Aztán megnézte (jó alaposan- megforgatta, hallás, figyelem vizsgálat, fejtartás, koponya uh, reflex-vizsgálatok! szal minden), mondta, h kutya baja- szerinte! Már öltöztettem a gyereket, amikor mondja a doki, h nem lehetne kint befejezni? :twisted: Mert sokan vannak még kinn beteg gyerekkel! :evil:
Na a kintről tudni kell, h még wc sem volt, nem hogy pelenkázó vagy szoptató hely! Sőt olyan zsúfoltság volt, h még ülőhely sem volt!
Amúgy én is éreztem, h ciki a dolog! Odaértünk és rengeteg pöttömke volt ott (a nagyrészük koraszülött és ikrek! 2 hármasikrek, meg 2 kettes ikrek...), tényleg nagyon picurka babák. Most nem arcoskodásból mondom... :oops: Gondolhatjátok, szegény anyukák! Én meg előkapom az én 10gr híjján 6 kilós (mert mi már a 6 kiló kapujában vagyunk!), pirospozsgás, érdeklődő, vigyorgó Jankámat... Szal, tényleg semmi keresnivalónk nem volt ott, de így legalább megnyugodtam (nagyjából!).
Ja, fejtartás! Fődoki asszonta, h kicsit jobban is tarthatná már! (Pedig nekem hason szépen és hosszan kitartja már magát régóta!) De nem kóros, csak többet rakjam hasra!
Bár lehet, h túl van lihegve... én nem rakom az oldalára. Úgy kidől, kitámasztva meg minek? A ritkán látott védőnő meg asszonta, tök felesleges! Ha valamelyik oldalát elaludná, akkor igen, de így minek? Na én ehhez tartom magam! De tulképp érdekel, h miért kell oldalra fektetni? Komolyan! Válaszoljatok!
Mi vagy hálózsákban alszunk vagy nem! Mikor hogy! :roll:
Ja és hétvégén látogatók voltak.... Az unokatesói Jankának! (Unokatesó-bácsi, ahogy a férjem mondta! Az egyik 19 múlt a másik 21. Már barátnővel érkeztek! Gondolhatjátok! Vicces!)
És segítség... Nekem nincs! Anyám messze és beteges is! Anyós ugye nem él! Biztos jó a segítség, de nekem akkor sincs! Sebaj! Eddig is megoldottam mindent, gondolom ezentúl is megoldom! Túl soxor amúgy sem kértem eddig sem segítséget (Janka születése előtt sem!)! (És mit tagadjam: hiába mondanám azt, h lesz*rom hogy piroshoz rózsaszín zoknit ad, vagy más cumisüveg, azért egy kicsit biztos idegesítene! Én ilyen vagyok! :oops: ) Lehet, h belegebedek majd, de ezt dobta a gép, ez van! :wink:
És hát igen, én is ahhoz a népes táborhoz csatlakozom, akik aggódnak sokat! Mert hát első gyerek, egy csomó olyan dolog volt/van/lesz amivel életemben először találkozom. Egy csomó dologról nem tudom, h jól csinálom-e. És bizony a civilizáció átka, h tompulnak az ösztönök vagy tök kivesznek. És hát ha az nekem biztonságot ad, h méregetek, akkor meg miért ne? :lol: A patakhoz se járok már le mosni, így a mérleg sem az ellenségem! :lol: Én ilyen puhány vagyok! :lol: :lol: :lol: Azért jöhetek? :roll: :wink:
Jaj, na el mert sok a dolgom!

Kép
ermoni

Bakker! 2 hét múlva Karácsony és még 0 ajándék!
Suttogó?! Hajrá! Van akinek bejön! Engem halálra idegesít! De én vagyok a h*lye, már mondtam! :lol:
Ja, és mi egyáltalán nem aludtunk együtt (azt az egy-két vasárnap délelőtt szunyát nem tekintve!) és most sem! Ez baj? Csak nem! De mondtam, h nálunk nincsenek ajtók, így majdnem rálátok Jankára! Na meg a bébiőr is játszik! (Ja, Zsu, milyen a bébiőr? Ez már jó? És milyen az ami sz*r volt? Én a miénkkel nagyon meg vagyok elégedve!)

Kép
ermoni

Sziasztok!

Megpróbálom a vonalzót.
moncsi27

nem sikerült.
Béna vagyok?
Igen. :oops:
moncsi27

Még egy próba, ha nem megy, valaki leírná, hogy mit kell csinálni?
Köszi!

Kép
moncsi27

Ok, a link megvan, de ez így nem jó.
Várom a tanácsokat!
Köszi
Móni

Kép
moncsi27

Mon(cs)i: én nemtom, az enyémet is Noldi csinálta:(

Móni: anyáink (legalábbis az enyém) mérték ám, h mennyit esznek a babócák. Nekem megvan a gyerekkori naplóm, h mennyit ettem:)

Zsu: Vili a kezemben sem csitul el, ez a gáz... egyébként mg a cumitk ell a szájába vissza dugdosni. Jó lenne vhogy oelérni, h napközben is tudjon aludni...

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Reggel 8-ig aludtunk! :shock: :shock: :lol: :lol:

Aztán csak 12-kor akart enni... ha ezt így számolom, az napi 4 evés... :shock: :shock: :shock:
Mondjuk 1 evésnél meg sem áll 200-ig... vagy így vagy úgy...
1 cici, 2 cici vagy még pótlás is (még mindig anyatej hűtőből)... de ennyi tejcsim nekem (ebben a leosztásban) nem lesz... most is úgy van, hogy éjszaka (11 után) lefekvéskor még fejek...

Most meg mit csinál: babakocsiban durmol... próbáltam a Suttogóval az ágyához szoktatni, de hamar feladtam... na majd újraróbálkozom, ha lesz legalább napirendünk...

Ma vagyok először segítség nékül. Voltam boltban, vasaltam, tornáztam (ezt először :!: ) és ettem! Mi kell még?
Ja és senki nem frusztrál!!

Ja és kapunk (már megint barátoktól örökölünk) járókát és játszószőnyeget!

Karácsony: ajándék 0, ötlet is... :evil:
Holnap szuri... jujjjj!!!

Nálunk is 20-21 fok van, és ezt jobban komálja mint a meleget, még vmi párásító kellene mert tök száraz a levegő. Ebben a klímában alszik a body-rugi-egyenhálózsák kombinációban takaró nélkül.

Móni, ha újra kezdeném akkor én is nyitott ajtók mellett külön szobában kezdeném, félek hogy fogja megszokni az új helyét, tuti észre fogja már venni a változást. Bébiőrrel úgy is hallom, ha sír és a kisebb nyösziket ill. szörtyögést meg nem. Ez lenne a legjobb. Nomeg ha a saját hálónkat nem lábujjhegyen közelítenénk meg.

Kérdés: meddig érdemes a mózesben (babakocsi felső levehető és szabályosan a kocsiban kiköthető teteje) utaztatni kocsival? Még 1 kg-t hízik és leszakad a karom, maga a cucc 2x nehezebb mint az autós hordozó... (azért viszem ebben mert ha több órára megyek nem akarom ültetni, de gondolom ez az első hónapokban érdekes)

Jutta

KépKép
jutta

Moncsi, azt hiszem a másik kód kell!

Zsu, Anyósom vigyázott rá, jól elvoltak! :wink:

Ja és képek: (barátnőm csinálta őket, a mi új gépünkkel még vacakolok)

http://picasaweb.google.com/molnar.meli ... a2007Nov10

http://picasaweb.google.com/molnar.meli ... a2007Dec10

A második sorozat tegnapi (végre meg voltam fésülködve ezért nyomott rólam ennyi képet... gondoltam ha már vállalható(bb) fejem van mint a mostani átlag)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, baromi jók a képek!!!! és milyen szép Dorka! oyan csókos kis szája van, mint Ádinak :D

Kép
an°°di

ja, napirend: nekünk MÁR nincs. mivel nem éhesek 3 óránként, sőt Petra olykor-olykor kihagy egy étkezést, totál felborult a rend. fürdés 8tól, előtte masszázs, alvás kb 10től. (tegnap én is csak egyszer keltem éjjel: 3kor!!! :D messze van még a 8 órási kelés, látom én, de van remény ;) )

oldalfekvés: ma a neurológus aszonta, h Hubának azt kellene, meg hason 3X1 órát!!!!! (szerinte nem kell pléddel kitámasztani, mert nem fordul át... mondom de. csak lesett, pedig a vizsgálóasztalon is bemutatta a 'tudományát' :? )

alvás: Petra egyenhálózsákban hosszú ujjú bodyban, Huba rövid ujjú rugiban, vékony, hosszú ujjú hálózsákban, de nálunk 25 fok van nonstop (távfűtenek ugye)

sport: terveztem, de nem. még azt is? szó sem lehet róla (hű, micsoda pukimenet volt itt a háttérben :lol: ). inkább rámászok Apukára :oops: az legalább kettőnknek jó. a lötyi has meg majd megjavul. ha magától nem, akkor a napi/éjszakai ezerszeri felkeléstől (ezért is jó a külön szoba ;) )

na, megyek, csinálok vmi hasznosat
szép napot! (bár ilyen időben nem könnyű)
:arrow:

Kép
an°°di

nesze neked napirend: Petra elaludt, Huba meg most ébredezik ;) (mondjuk a sok dokilátogatás nem kedvez a napirend kialakításának. meg amúgy is rosszul bírom a rutint :? 8) )

ja, és Kriszti, igen, anyukáméknál kb minden van. ha megyünk, ruhákat viszek, textilpelust, meg a fejőgépet (ezerszer akartam már írni, h sztem jó a pesztonka. én több tíz liternyi tejet fejtem le vele). ennyi. most még a babakocsit sem vittük.. meg lassan a játékok is jönnek sztem.

ja, és még vmi: nálunk beütött a 3 hónapos fejlődési ugrás: nappal megint 3 óránként esznek!!!
na, tényleg el
:arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!!!

Jajj,nekem esélyem sincs követni és válaszolgatni nektek!! :( :? :oops:
Olvasni olvasok,de ennyire telik... :oops: :oops:
Mindig van valami dolog és persze 2 gyerek mellett nem egyszerű...
Bár vannak ügyes anyukák akik igy is tudnak irni!! :D :D

Remélem nem gond,hogy néha csak igy bejelentkezek és nem szólok hozzá aktivan a témákhoz...mindenhez úgyse tudok hozzászólni,úgyhogy inkább maradok olvasó funkcióba!! :?

Ma vagyunk 3 hónaposak!!!!! :D :D
Voltunk ma szurin és az én tündérem most sem sirt!!! :shock: :D Fakir a csaj!!!! :lol: :lol:
Viszont mennünk kell csipőszűrésre,mert valami nem egyforma :( és GYERMEK NŐGYÓGYÁSZHOZ!!! :shock: :shock: :(
Ugyanis ott alul összevan nőve valami hártya és ez akadályozhatja a pisilésbe!! :roll: :(
A doki humorosan megjegyezte,hogy duplán szűz a kislány!!! :?
Hát nekem annyira nem vicces...szegénnyel mit fognak csinálni!!?? :(

Na teszek pár képet,aztán kis pihi:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

ancsi26

Ancsi, nagyon édik a képek! ÉS nyugi, téged jobban meg fog viselni, bármit is csináljanak vele mint őt!!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Vagyok, bár senkinek nem hiányoztam. :lol: :lol: :lol: :lol:

Móni:
félelmetes néha, h mennyire egyezik a gondolkodásunk. :oops:

Ancsi:
nyugiiii. A szembekislánynak volt ilyen, leérzéstelenítik és azt a hártyát szétvágják. Nem fáj nekik, ő meg se mukkant. :)
képek szupik. :)

Jutta:
nagyon szépek vagytok. Dorka gyönyörű. :)
Te meg nem is tom, h mit rinyálsz.. Tök vékony vagy. :evil: :evil: :evil:

Zsu:
45 kg??? Hogyan?? :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:
Most rettentően irigy vagyok, ugye tudod. :roll: :oops:
Nekem meg nincs csúny csíkom bebebebeee. :)
Bár van helyette jó sok terhescsík. :evil: :evil: :evil:
Nem baj, a szoli eltünteti. :)

oldaltfekvés:
ez is érdekes, Marcinál oldalt KELLETT feküdni, kitámasztva.
Most nem szabad úgy. :wink:
Nekem egyik sem aludt úgy.
Marci hason, Lilla hanyatt...

Andi:
miért kell Hubának oldalt??

Móni:
ehhhh, jobban tartni kellene Magát Jankának??
Ne neee, akkor ránk mit mondana. :(
Lilla még egyáltalán nem tartja, de a vállamon igen, meg ha felhúzom ülésbe, akkor is megtartja, csak hasazni nem szeret, anyja lánya. :lol:

Mi egyre többet bukunk, kaptunk bukós tápit. Sztetek megeszi??
Na náá, h nem . :(
Próbáltam csak azt, próbáltam felesben a régivel, próbáltam, h csak 1 kanál abból 4 a másikból, köpi ki. :evil: :evil:
Most vettem ilyen variabilis cumit, ami főzelékes, ha azzal sem akkor feladom. :oops:

Jolka:
csúúúcs a fiad. :)

Árzuhanás:
hívott a nő, h elnézést, legkésőbb hétvégére megküldik a hiányt. :)

Ma hozzák haza a járókát. Kivi leszek, h ellesz e benne. :)

Alvás:
mi is külön ágy, külön szoba.
Hosszú újjú body, vékony hálózsák és 2 takaró. :oops: Mármint vékony pléd.
Lilla szereti a meleget. A lakásban 22 fok van.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Köszi Jutta, akkor megpróbálom így.
Lássuk a medvét!
M.

Kép
moncsi27

Így sem.
Ne mindegy, egyszer csak összejön! :)

M.

Kép
moncsi27

neeem, a nem http-s kód kell!! asszem ...

Ja és ha tápszert kapunk holnap, akkor ugye kiokít vki hogyan kell?

Megrendeltem a babaszobába a többi bútort! festés, tapétacsík és költöztetés... kb 4 hét múlva!

Hajni, tök vékony? 68 kg, és 58-cal mentem férjhez... na jó 65 alatt már nem fogok sírni! (a képeken nem látszik a seggem, nekem az a "gyenge" - jobban mondva erős :twisted: pontom)

Ja barna csík, persze nekem is megvan... Ciripke, egyszer te írtad, hogy eltűnik... Mikor is?

Jutta

KépKép
jutta

Moncsi, az én kódom így néz ki:

Kép

Jutta

KépKép
jutta

Timi:
merre bóklászol?
Minden ok???

Kép
Kép
h@jni

na hülye vagyok, így még1x beteszi...
így kezdődik:

[url=http://lilypie.com....

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
Boldog névnapot!!!!!

Jolka Judit:
Neked is, ha tartod ezt is. :)

Kép
Kép
h@jni

Csajok???

Ma eddig 8-kor és 12-kor evett a csaj!!! (mondjuk 200-akat)

Most alszik, előtte kedélyesen gőgicsélt - ez normális?

Jutta

KépKép
jutta

Köszi!!
:lol:

Jutta

KépKép
jutta

igenigen, boldog névnapot

én, Jutta, magamból indulok ki: ilyen mocsok időben legszuívesebben egész nap aludnék. lehet, h Dorka is így gondolja? :? :D

Kép
an°°di

Jutta:
sztem igen, Lilla fél6, fél10, fél2. Most alszik az udvaron.
Szval sztem a 4 óránkénti kaja teljesen jó, nálunk is van,h du nem 4 hanem 5 óra múlva eszik..
Lilla 170-180 ml-t eszik 5x. És ő 5700 g. :oops:

Kép
Kép
h@jni

és ha mi 4x eszünk napjában az gáz? Mert tőlem aztán... csak ilyenkor még 5-6x kajálnak a gyerkőcök (elvileg) nem? Eddig 5x evett... de ha ma így folytatja ...

Ja hajnalban 1 cici 200, utána délben gyengébb cici 140 ezután egy órát panaszkodott mire beadtam a derekam és kapott 60-at lefejve (azért nem másik cici, mert az min. egy 100-as lett volna...) ... utána világbéke volt! és este se hajlandó elaludni amíg nem kap 200-at... :shock: :shock: :shock:
Tehát összesen kb 800 ami oké, node 4 enne? Holnap beszámolok mi volt este...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Bogi is egész nap alszik! Már megint kezdek félni az éjszakától! Ez az eső úgy látszik, teljesen betett a babáknak!

Jutta, köszi, most így próbálom! Lemaradt az u-s rész az elejéről a múltkor, amikor kijelöltem!

M.

Kép
moncsi27

De jó, siker!
Köszi Jutta, 1000 kösz!

Kép
moncsi27

Éljen! Éljen!

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok

Boldog névnapot csajok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jolka
Ákos olyan cuki :-)
ti mikor mentek hétvégére nagyizni?emlékszem ti is jártatok

Jutta
hogy ne lenne normális :-)

Hajni
mamázni voltunk,tök jó volt,gyerekek lepassz mi meg voltunk vásárba meg mindenfelé,az ajándékok mind megvannak egy kivételével,már a legtöbbet be is csomiztam :-)

bár ha én kérhetnék valamit a jézuskától azt kérném hogy ne legyen beteg egyik gyerekem se

szép súlya van Lillának,mutizz már képet róla

Bibi 4700 körül van

Móni
mintha te akarnál menni a neurológiára,mindenhol mást ajánlanak nálunk fülészet van és ortophédia,de a lényeg hogy minden rendben

miket tudsz te írni ? :lol:

Andi
ti utánfutóval mentek?mert a párom kiakadt mennyi cuccal járunk,de hát két gyerek,babakocsi,pihiszék ami kell az kell :-)

Ancsi
már vaéahol olvastam ilyen összenövést,azt hiszem először megpróbálja kézzel,krémmel szétszedni a hártyát

a progi neve photoimpact a szoftverbázisból letudod tölteni,lap képnek háttérképeket szokok letölteni ,abba szúrom be a kis képet,képeket annak is adok keretet majd végén a nagynak is

Fektetés:engem nem érdekel kimit mond,egyiknek ez a dilije másiknak az.a dokinőnk örült amikor jött megnézni a babát amikor mondtam neki,hogy oldalt alszik,de 3 hetes kora óta kb csak hason alszik,ha ezt tudná biztos nem tetszene neki,de csak így tud.ez vanalatta légzésfigyelő

Alvás:body,rugi,takaró

Kilók:én kövéren kezdtem 13-10 kilót szedtem fel gyerekenként,abból már nincs semmi,sőt ,megse állok 60 kilóig :-)karácsonykor azért érdekes lesz 8)

sterilizálás:szinte soha :-) elmosom őket azt kész,mármint a cumikat ,mást nem használunk,de rajtatok felbúzdulva ma kisterilizáltam az összes cumit

öltözés:ha jó kedve Bibinek nem nyürrög csak amikor belerakom a kocsiba aztán takaró-lábzsák-szegény nagyan kényelmetlen neki ésakkor addig üvölt amíg ne mozdul a kosi,ha Maját öltöztetem vagy 5 percig üvölt szegén

A ti gyerekeitek javulnak Bibuis romlik :-)
tegnap este óta tiszta nyügi,sírva aludt el zóta mindig (kivéve éjjel) és kelt 1kor 4kor 6kor majd jól befosott és nyüszízett.egyedül a székbe van el,de nem szeretem hogy állandóan abba ücsörög.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?