Új privát üzeneted érkezett!

Nelli: Dominak boldog szülinapot Kép Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!!

Jelentem, elkészült az albumunk! :lol: Ma hajnali 2-ig fenn voltam vele, meg ma is csinálgattam! :D Remélem tetszik majd! A képeket átnevezgethetitek, meg persze bármit lehet rajta szerkeszteni. Pocakos képeket is lehetne feltenni, csak arra már nem volt időm. Nagyobb tesóknak is lehetne mappát csinálni,stb. :D
Tehát:

http://fotoalbum.hungarotel.hu/

Felhasználónév: nyaribabak2007
Jelszó: album

Én ftp-vel töltök fel, ez gyors és egyszerű. Nagyon érthetően le van írva a segítségnél.

Szilvi! Próbáltam nem adni pótlást, de akkor iszonyatosan sír... Azt meg nem bírom ki! De minden kajálás utána ciciket fullra lefejem... Hátha ez majd segít!

Manóci! Cuki a fülbevaló!

Nelli! Hajrá, remélem gyarapszik a tejcsi. Boldog szülinapot Dominak! :D

Tekiroll!
Várunk vissza! :D

Rizspépet mikortól lehet adni?

Tali: Hát én szeretném... Akkor Szilvivel várjuk a jelentkezőket! :D

Mikis képek mind édesek! :D

No most rohannom kell! De majd teszek képet az új albumunkba! :lol:

dincuska
 
 
 
 
 
 


Timi :)
Olyan nagy baba Martinka, mintha nem is 6 hós lenne :lol:

Köszönjük a köszöntéseket!

Dincuska :)
4 hós kortól lehet adni a tejpépeket.

Tekiroll :)
Várunk vissza!

Minden mikis kép haláli :lol:

Tegnap az oviban Domi odaadta a mikulásnak a cumiját. Megyek érte dékután, mondja az óvónő, hogy magától odaadta. Erre én: és titokban oda tudnák nekem adni? Ők: tényleg elvitte, nem tudni, hol van. Mire én: ismerem Domit, este mikor fáradt, eszébe fog jutni, és megy a hiszti, meg a nemalvás, azt meg most én nem bírnám ki. Anyu visszament érte, megkeresték. És milyen igazam lett. 7-kor már fáradt volt. Elkezdte keresni a cumit, majd rázendített ezerrel. Hiába mondtam neki 1 órán keresztül, hogy ő adta oda a mikulásnak, ő csak üvöltött. Kénytelen voltam visszacsempészni az ablakba. Azt mondtam neki, hogy nem bírta hallgatni a mikulás az ordíbálását, és visszahozta :evil:
Mikor fog leszokni?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 

 
 

Mikis képek nagyon jóóók :)

Nelli, cumi átadás :( édes!szerintem ne eröltesd, elhagyja majd amikor úgy érzi!De amíg kell neki valami kis vígasz, hagyd!

Domit Isten Éltesse Soká!!!!

Dincus,de ari vagy, ilyenekkel foglalkozol, értünk??? :) :wink: Minnyá próbálom is nézni, csak elsőre nem nyitotta meg nekem!

Szilvih,Tali, hát tudod én is benne lennék, de szerintem is úgy jobb, ha többen vagyunk, és asszem azért maradt el az előző is mert mindenki tanult+vizsga ilyesmik voltak :roll:
De nem te erölteted, ezt igazolom :wink:
Dorka első csoki???!!! :shock: De furi!Mondjuk én se engedek azért annyi édességet, és igyekszem azok közül is ami kicsit talán egészségesebb, pl. Kinder ilyesmi.De ilyenkor úgyse tudom megtenni, hogy nem ehet amikor kapja itt Mikire a finomabbnál finomabb Mikulásokat :wink:
Én először másfél 2 évesen adtam édességet Esztinek!
Az gáz nagyon? :roll:
manóci
 
 


Sziasztok!

Domikának boldog szülinapot!

Tekiroll
Nem elég korán kezdeni a számítógépezést!

Csatlakozom Manócihoz tényleg jók a Mikulásos képek!

Dincuska
Ügyes vagy jó lett az album!
Vendég
 


Dincuska: jó lett az album :lol: . Ügyi vagy nagyon, köszönjük :lol:

Szivi: tali jó ötlet, de nem bánnám, ha nem idén lenne :roll: Még van néhány vizsgám :roll: (holnap 2)

Nelli: hát igen, elég nagy Marcipán (8,5 kg) :roll: De már egyre ügyibb, simán forog ide-oda. Sőt, a szőnyegen simán bejárja a szobát. Nem tudom, hogy csinálja, mert még nem mászik, de ahogy kalimpál, forog, egyszercsak észreveszem, hogy már megint arrébb ment :lol:
Cumi: elég baja volt Dominak most a betegeskedéssel, majd ha jobban lesz, talán könnyebben megválik a cumitól.

Kép
Kép
timóca
 
 


Dincus: ennyit fáradozni... nagy meló lehetett!!!!!!Köszönjük szépen! :lol:

Voltunk mérlegelésen a héten. Eszter most hál'égnek nem nőtt akkorát. Jelen adatai szerint 9100gr és 72cm. Érzem is a derekamon...

A quelle rendlésemet stornoztam,mert felhívtam őket érdeklődés címén,hogy hogy állnak a két hete megrendelt dolgaimmal. A válasz: még nem került feldolgozásra, és valszeg kar.után jön meg. Megköszöntem és töröltettem. Most megint egy gonddal több,hogy hol találok ilyen ajit :cry:

Kép
Kép
petra78
 
 


Dincus, de édes vagy!!!!!!!!!! :lol: Bementem, és ott sorakoztak a képeink, és gondolom, mindenkié, hát ennyi időt szánni ránk, jó kis mikulás meglepi volt!!!

Kép
Kép
szilvih
 
 


PEtra, 9100 g??? Dorka egy évesen volt 9 és fél! :lol: BOldog fél évességet nektek is!

Nelli Domcsiját meg Isten éltesse sokáig!!! Szegény hogy megijedhetett, hogy elvitte a miki a cumiját!!! Különben ezek a cumik nem mennek szét? Nem lehet olyat, hogy ha ez szétmegy, nem lesz több? Vagy lenyúlja Brigitől? :lol: :lol:
Igen, ez nagyon jó, hogy látod a javulást, mert még több erőt ad bízni magadban! Ízlett neki egyébként a rizspehely? LEhet, hogy már én sem tudnék 20ml-nél több tejet lefejni... :roll:

Manóci, valaki már 8 hónaposan csokit ad a gyereknek. Olyan anyukával is találkoztam már, aki azért adta a csokit a játszótéren, merthogy túl sovány a gyereke. :roll: Persze ebéd előtt... :shock: Szóval az a gáz, amit te annak tartasz. :lol:
Nálunk vhogy Dorkát sosem a csokik érdekelték a mikicsomagban, lehet, hogy mert nem tudta, mi van a papírban... Sokkal jobban örült az aszalt gyümiknek, mandarinnak, mogyorónak, aztán a csokik valahogy eltünedeztek... :lol: 8)

Dincus, a rizspehelyre az van írva, hogy 5 hós kortól, de csak ha nem elég az anyatej, tudod, 6 hós korig az a legjobb!!! :roll: A tejpépet meg csak 6 hós kortól legkorábban (bocs Nelli, hogy kijavítalak, de gondolom, a rizspépre gondoltál, csak elírtad) NAgy különbség, hogy a tejpép tejalapú, és BAROMI édes, szerintem émelyítően, egy ízbomba a babáknak, ami után ízetlen lesz a gyümölcs, zöldség, mi is azért nem érezzük már úgy az ízüket, mert mindig agresszív ízeket eszünk. Az anyukák azért szeretik adni, mert egyszerű elkészíteni (vizet kell adni hozzá), de az anyatejcsivel a rizspehely uilyen egyszerű...

Tali: Összefuthatunk vmikor a játszóban, manóciék biztosan csatlakoznának, az már három, lenne még kedve vkinek?

Kép
Kép
szilvih
 
 


Túl vagyunk az összes miki-bulin... LAssan kezd herótom lenni a mikulásoktól. :? Némelyik annyira béna, ma az OEp-en sztem a kazánfűtőt vagy egy takarítót öltöztettek be, egy értelmes szót nem tudott kinyögni, pedig annyira várták a gyerekek. Csak kiosztotta a csomagokat, és kész. Dorkában kicsit csorbult a mítosz... Előtte még az együttes is kritikán aluli volt, egy állítólagos LEGO együttes (2 pasi meg egy negyvenes nő gitárral) arról énekelt, hogy volt 3 patkány, de patkánymérget ettek és "meghóttak"... :shock: :shock: :shock: :x
Akkor már énekelték volna inkább más együttesek dalait...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Dincus: Egy nagy csokor virágot (vagy inkább egy fincsi bonbont? :lol: ) küldök Neked! :D Egyenlőre képletesen, talán egyszer összefutunk és akkor átadhatom ezért a melóért, amit a múlt éjjel összedobtál! Halllllod! Nem golyóztak be a szemeid, mire elkészültél?? KÖSZI! Nagyon jóóóóóó! 8)
Nelli: Boldog szülinapot Dominak!!! Cumiügy: :lol: :lol: De látod, a szándék megvolt.... :lol: Mire diszkóba megy, már biztos nem fogja kérni. :oops:
Petra, Timóca: Hát nem kis batyukat cipelgettek, az bizti! Kajálnak már többfélét is ugye?
Szilvih:Mennénk mi, de B.pesten az az állandó dugóóóóó, úgy utálom! :roll:
v.erika
 
 


Szilvih,azért a 8 hónapos csokiztatás tényleg naon durvaaa!
Én meg tudod mit útálok még? Azt a sok MŰ cukrot! :twisted: na azokat nem engedem Esztinek!

Petra,Hát nem semmi súlya vana kisnyanyának :lol: Hannus még csak 4620 g! :P

Timi,Marcipán se egy kismuki :lol: Eszti 1 évesen volt 8,5 kg! :lol: :lol: Hat hósan pedig 7400g volt :lol:

Suli, vizsgák :? Ügyes légy, megy a drukk!

Dincus, szupi én is megnéztem!Tündér vagy! Kép
manóci
 
 


Petra,még akartam kérdezni, hogy mit szeretteél volna Quelléből?
Amúgy tényleg jó lassúak :( Egy barátnőm overállt rendelt a kisfiának, de már lassan 1 hónapja :shock: mire megkapják ki is növi, és jöhet a következő méret! :twisted:
manóci
 
 


Jó hajnalt!

Manóci: Dudu fiamnak rendeltünk kariajit. Egy munkapadot szerszámokkal és egy Lego kombájnt...Utóbbi helyett tnap este vett apa a Tescoban egy Lego markolót,mert élőben az jobban nézett ki. (Tényleg a Tescoban tegnaptló holnap éjfélig minden Lego -20% !!!!....ha érdekel valakit )

Erika:...hááááááát igazán nem eszik még mellé Eszteem semmit... most próbálkozom pár napja, de anyacicit még nem váltotta ki semmi. :wink:

Most,hogy megvan a képtárunk,ide ne is tegyünk képeket csak hívjuk fel a figyelmet arra,hogy oda dobtunk újat? Hogy legyen?

Kép
Kép
petra78
 
 


Jó reggelt lányok!

Vizsgázoknak drukkolok, nagyon ügyesek vagytok! :) :)

Nálunk most nagyon egyszerű volt a mikulásozás, Adri eleve kijelentette, hogy ő nem akar csokikat, édességeket kapni, hanem arckrémeket, mitesszer eltávolító krémet, téli harisnyát kért. De felétek nagyon szép, csinos Mikulások jártak.

Képzeljétek ebben a hónapban az Oscillococcinum most csak 796 Ft. Most akciós.

Dincus!
Hát nagyon megható, hogy így megcsináltad ezt a albumot. Jó melós munka lehetett, én is köszönöm neked. :D :)
Emma a szamárral nagyon édes, és hogy mindig nevet ez a lány, tényleg anyja lánya.

I!
Szép voltál nagyon a menyaszonyi ruhában. Nem túl régen nézegettük mi is az esküvői képeinket. Jó volt nosztalgiázni. :lol:

Szilvi!
Jázmin nem cicizik többet, mint eddig, mikor hazaérek sem veszem észre, hogy anyásabb lenne. Mondjuk még csak egy hét telt el, de idáig jól alakulnak a dolgok, bár pénteken annyi dolgom volt, hogy nem fejtem le 9 kor és délben már majd szét durrannt a mellem. Na máskor jobban odafigyelek.
Múltkor kérdezted a szandit, csak most jutott eszembe, észre sem veszi, mikor feladjuk rá, de látványosan javul a lába, majd január végén kell vissza vinnünk, hogy mennyit javult neki.
LEGO együttes :lol: :lol: jót nevettem, de egyébként dühítő, hogy ilyeneket engednek fellépni.

Nelli!
Domcsinak így utólag is boldog születésnapot kívánunk!
Szorítok, hogy a tejcsid újra rendeződjön.
Még jó, hogy megkerestétek a cumit, szép kis éjszakátok lett volna.

Dóri!
Mézeskalács süti tök jó, és nagyon egyszerűnek tűnik, mondjuk formám nincs, majd szerzek be.
Majd én is felrakom a Bounty szeletet, csináltam fénylépet is.
:wink: :D

Móni!
Szépek vagytok a fülbevalóval. :)

Petra!
Jó kis súlyotok van még így is, de olyan erős baba ennek ellenére. :)
Én egyszer rendeltem a quellétől, nagyon megbántam, nem is olyan anyagú volt a ruha, mint amilyennek feltűntették. :roll:

Dolli!
De jó lesz az új otthonotokban. Várunk vissza!

Csilla!
Annyira szép kisfiú Milán.
A volt sógornőm kisfia volt ilyen étvágyú, mint Milánod, a mai napig nem eszik sokat, a dokinője mindig mondta, hogy nem fog éhen halni, neki egyszerűen ennyi az igénye, viszont a másik gyermeke meg szöges ellentéte lett, többet eszik, mint a felnőttek.

Dobok a csajaimról egy képet. :D Kép

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Örülök akkor, hogy sikerült örömet okozni! :lol: Ha használjuk is, az meg még jobb lesz! :D Ha rámentek, akkor látszik, hogy ki és mikor módosított.
Egyébként is későn fekvő vagyok, kicsit gúvadtak már a vége felé a szemeim, de úgy voltam vele, hogy ezt akkor is megcsinálom! Olyan jó volt újranézni a képeket,a pocakosokat is, úgyhogy ha megengeditek, valamikor kipótolnám az albumot azokkal. :D
Elolvastam azokat a hozzászólásokat is, amik Emma születése környékén íródtak! Potyogtak a könnyeim... én nem is láttam eddig, hogy Szilvi, te tettél fel képet Emóról! :oops: :D Meg az a rengeteg szorítós üzenet, hajrázás! Hát szóval én teljesen odavoltam, úgyhogy én köszönöm! :D

Ma voltunk babaúszáson. Nagyon jó volt, Emma is nagyon élvezte. Még a levegőbe is kellett dobálni, azért is odavolt. Egészen addig, amíg az oktató le nem locsolta vízzel. Na, akkor eltört a mécses... Ki is mentünk, de nagyon rendes volt a csaj, azt mondta, a következő alkalom ingyenes lesz (mert most csak 10 percet voltunk bent). De eszméletlen, hogy ezek az apróságok miket művelnek a vízben és alatta! :o :D
Sándor kamerázott, de majd megpróbálok kiszedni a videóból egy pár képet! :D

Képzeljétek el, barátnőm babája 3800 grammal született, most múlt egy hete 2 hónapos és 7800 gramm!!!!!!!! Wazzze!!! Hova nő ez a gyerek??? Hát nagyon durva, kiakadtak a szemeim totálisan! :o

Nelli! Csak elalváshoz kell Dominak a cumi? Majd leszokik, csak légy türelmes! :D
Timi! Ne is mondd, mindjárt beindul a vizsgaidőszakom, asszem 6 vizsgám lesz! :?
Szilvi! Amíg elég a tej, addig hagyom. Márpedig még van a fagyasztóban, úgyhogy remélem, még kibekkeljük egy ideig. Kapott egy kis almalevet valamelyik nap, kóstolgatta, de nem adtam, csak 10 ml-t kábé. Viszont estére kakkantott, most nem tudom, hogy az almalé volt rá ilyen hatással? :roll: Mindenesetre örültem! :D
Mikulás-buli! :(
Petra! Képekkel kapcsolatban nem tudom hogy legyen. Örülnék, ha mindenki tudná használni. Szerintem sokkal áttekinthetőbb. :D
Szylvi! Ide a nosztalgiából nekünk is! Kivi vagyok a menyasszonyi képetekre! :D Én úgyis esküvőről álmodozom! :oops: :D
Próbáltad felrakni ezt a képet az albumba? Na mindegy, én felteszem. :D Édesek! :D Adri megbékélt már? Emlékszem, hogy múltkor írtad, hogy kicsit féltékeny volt. A kép alapján... :lol:
Dóri! Én is néztem a mézeskalács receptet, és úgy örültem, mert pont ezt akartam. :D

dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

:-)

Nnnnna, mostanra végeztem az összes bejegyzés átolvasásával, onnantól kezdve, hogy én is beléptem hozzátok.
Háát, mit mondjak?
Nagyon érdekes volt olvasni, hogy én is ugyanazokat a kérdéseket tettem fel, mint amit nem is olyan rég ti is feltettetek egymásnak, csak ti már addigra túl voltatok az adott időszakon. Asszem ezentúl nincs is más "dolgom", csak azt figyelni, mit írtok, mert mire én odakerülök, addigra már -elvileg- tudni fogom a választ. :lol: :lol: :lol:
Az is érdekes volt, hogy nálatok is milyen sűrűn előfordult, hogy mindenféle hülye diagramokhoz mérték a babákat, ahelyett, hogy azt nézték volna mindent összevetve, hogy milyen is valójában. És ez nagyon szomorú. Mert most vagy az van, hogy ez olyan "peches banda", vagy pedig ez egyfajta általános viselkedést, rugalmatlan szemléletmódot jelent. Erősen tartok tőle, hogy inkább ez utóbbi...
:cry: :cry: :cry: :evil: :evil:

Ezenkívűl rájöttem, hogy mi a napirend, mint fogalom jelentése. 8) Olyan, rendszeresen ismétlődő időintervallumokban történő azonos cselekvések sorozota, amely csak arra jó, hogy mire igazából belelendülnétek, felborul az egész, hogy aztán egy másik alakuljon ki helyette. Mely szintén hamar felborul...

:twisted:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
l
Eger
 
 


És most az illendőség kedvéért - pár hónap távlatából - bemutatkoznék. :oops:
Valamennyire már megismertétek a stílusomat, de azért adós vagyok még pár dologgal velem kapcsolatban. (Akit nem érdekel, lapozzon. Én sem olvasom el... :lol: :lol: :lol: )

Well...

l(ívia) vagyok ( :wink: ), '74-ben születtem. Látszólag(?) kissé(????) kényelmes típus vagyok, így ahelyett, hogy fokozatosan csinálnám a dolgaimat, hirtelen váltok. "Nagyban nyomom", pestiesen szólva - látszólag meggondalatlanul, holott korántsem. Így történt, hogy már több, mint 5 évi együtt élés után döntöttünk úgy a Párommal, hogy veszünk egy nagyobb lakást -kábé 1 év múlva-, hogy aztán abba kényelmesebben jöjjön a gólya, mint a korábbiba. És azért kettő között légyen egy esküvő is, persze. Na, ebből az ősök csak annyit tudtak, hogy lakást akarunk venni. Így amikor egy szép estén bejelentettük, hogy még idén megvesszük a lakást -eladva a korábbit-, mert jön ám az unoka, és még időben szeretnénk az esküvőt is... Lepadlóztak. Reggelre nagyjából megemésztették a dolgot. Valóban sűrű évünk volt, de minden úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Áprilisban esküvő, augusztus legvégén költözés, szeptember elején gólya fogadása jobbról, doktorbácsiknak tisztelegj. :D (Ja, és mindezt nem úúúúúútálattal, kínlódva, hanem nagy készülődéssel, várakozással. :roll: )
Megalkudnunk sem kellett (ennek leginkább én vagyok az, aki baromira örül :oops: ): maradhattunk Bel-Budán, a legforgalmasabb környék egy kis csendes(!!!) mellékutcájában.Mindössze egy sarokkal költöztünk arrébb. Anyámék a szomszéd sarkon, amely -hazug lennék, ha tagadnám- nagyon jól jön néha, de nem ez volt a szempont, hanem a környék az, ahonnan nem szerettem volna elszakadni. (Ha már itt éltem világ életemben...)

Nem tanulok Babó mellett semmit. Nem tudom, ti hogy csináljátok lányok, de az összes kalapomat (plusz még az utcán sétálókét is) megemelem előttetek, mert ez nem semmi ám!!! (Pláne, több gyerekkel... :shock: :shock: :shock: ) Nekem a huszas éveim eleje-közepe volt nagyon hajtós, és harmincegynehány éves koromra úgy éreztem, hogy most már szívesen "pihennék" eg kicsit. Így mivel sosem találom középen a lovat, megint átestem annak túloldalára: most egy pár évet "lazítok" -gondolom én :roll: -, de előbb-utóbb biztos megint lesz valami, amitől hanyatt vágja magát a családom. :oops: :roll:
(Tipikus példa: ki van csukva, hogy én hetente két-három alkalomal lemenjek a tőlünk 2(!!!) méterre lévő konditerembe ugrabugrálni egy kicsit. Ehhez én nem vagyok elég kitartó. Na de, az 50 km-es teljesítménytúra Mikuláskor, hóban...? Na az, IGENNNNNNNNN!!! :shock: :lol: :lol: :lol: )

Most már igyekszem egy kicsit jobban "párbeszélgetni" Veletek, és képek is lesznek. Többek között olyan is, amin egy kis fülmelegítő szerűség van Babón - már nem emlékszem (bocs :oops: :oops: ), hogy melyikőtök mondta, hogy nekik is kicsit kezd elálldogálni... (Mondjuk, ez voltaképpen nem is baj. Legfeljebb nem romlik meg...
:roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
(Bocs mindenkitől, de ez is nagyon jellemző rám: hülyeség dömping, sok rizsával... :oops: :roll: De, ha már itt tartunk:
- Mit csinál a kaméleon a sütőben?
- ???
- Beleolvad a környezetébe...)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Sziasztok:

l

:)
l
Eger
 
 


Lívia: Ez tetszik!!!! :lol: :lol: :lol:

Csajok! Képzeljétek ma BEJGLIT sütöttem! Életemben először :oops: :oops: Amolyan Próbabejglit. Hogy kioszthassam a családnak véleményezésre, aztán, ha 10 pontot kapok ilyen lesz a karácsonyi bejgli. :D (Eddig nagymamám csinálta mindíg, de az idén a nagy Ámerikába repült, így mama és majdnem bejgli nélkül maradtunk! :lol: )
Nos egy kis nyálcsorgira átküldeném:
Kép
Nagyon finiiiiiiiii! És olyan isteni illat szálllll! Küldök: :lol: :lol:
v.erika
 
 


sziasztok

ég a képem, hogy ilyen ritkán jövök, de nagyon összejöttek a dolgaim.. :oops:

Dincuska angyal vagy..:)
Kép

Vizsgázoknak drukkolok! ügyesek vagytok!!

Nelli Domcsinak Boldog születésnapot (kicsit késve),

Mikis képek is nagyon édesek, nálunk a céges mikibulin, Kata sírvba fakadt hogy anya bánt..erre Peti is ordított... (szolidarításból :? )

csajok szeretnék segítséget kérni.. uis Peti nem hajlandó az anyatejen kivül mást elfogadni.. eddig nem is zavart,.. de most de-ként ordít az éhségtől, ill egész éjjel!!(szó szerint) a cicin lóg , mint most is... és tankol(na) de semmi főzelék stb nem kell.. már gondoltam arra is hogy kihagyom a főelék erőltetését és adok olyat amit már 8 hónaposan kaphat.. (és nem akarom a fokozatosságot..) eddig így még nem jártam, mert mindegyik gyerekem alig várta az újabb ízeket...
tanácsokat előre is köszönöm

megpróbálok gyakrabban jönni..

sziasztok
cintia2
 
 


Köszönjük szépen a köszöntéseket!
Tegnap megünnepeltük anyuákkal és a tesómékkal a szülinapját. Nem mondom, hogy nem vagyok fáradt, de jó volt összejönni.

Cumi: sajnos nem csak alváshoz kell, hanem ha fáradt vagy valamiért nyűgös, akkor is kell. de annyit már elértünk, hogy az oviban elvan nélküle.

Dincuska :)
Én is nagyon köszönöm a fáradozásodat! Nagyon ügyes vagy!

I :)
Hát akkor szia! Így már többet tudunk Rólad!

Szilvi :)
Sinlacra gondoltam, igen.
Sajnos Briginek egyenlőre nem ízlik, vagy egyszerűen nem kell neki semmi, ami nem ciciből jön :lol:
Szóval Cintia, ha Neked adnak jó ötleteket, azt én is eszembe vésem, mert valami hasonló karakter lesz Brigi is. Én is azért adnám neki este, mert pl. most is egész éjjel enni akart :roll:
Esetleg ha eddig nem tetted, akkor ha anyatejjel higítod a főzeléket?
Szilvi, de ezek a cumik szétmennek, de a hülye anyja vesz újat. Igen, már volt rá példa, hogy Brigi tarrtalék cumiját kellett odaadnom :evil:

Petra :)
9100 g??? Domi, aki egyébként jó súlyban volt, majdnem 1 évesen volt ennyi.

Szylvi :)
Szépek a csajok nagyon :lol:
És te olyan ügyes vagy, ahogy ezt a munkát kontra babát megoldod :lol:

Erika :)
Nem ér ilyen képeket feltenni beigliről :lol: Nagyon ügyes vagy!

Tejkérdés: még mindig gyakrabban eszik Brigi éjjel nappal, de talán valamennyit rendeződött a tej. Olyan nem lesz, mint korábban, de szinte csak szopi van eltekintve attól a 3-4 kiskanál tejpéptől, amit kóstolgatunk egyenlőre.
Igazán a jövő havi súlymérés mutatja majd meg, hogy van-e elég tej.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Lívia,akkor üdv itt ismét :) Jó volt olvasni, és megismerni téged!

Era,Beigli Kép nagyon ügyes vagy!!!Biztos fini, mert jól néz ki :wink: Nem olyan ördöngősség, ugye?

Cintia, :( sajna nem tudok tanácsot adni mit tehetnél, mert nekem Eszti nagyon jó evő volt, mindíg elfogadott mindent elsőre, Hanna meg egyenlőre aSinlacot, és a gyümipépeket eszi!

Bár most olvastam a Patika tükörben, hogy van egy újfajta tápi, és lehet kipróbálom majd neki!6 hós kortól lehet edni, nem ismeri véletlen valaki?MILUPA Jó éjszakát!Ez a neve, és állítólag hosszantartó jóllakottságot biztosít éjszakára, és természetes módon erősíti az immunrendszert is!Szerintem kipróbáljuk majd :wink:

Meg én is szeretnék egy körkérdést, hogy ti beoltatjátok a gyerekeket az influenza elleni oltással?
Én most Esztin filózok nagyon, de majd megkérdezem még a dokinőt is :!:
manóci
 
 


szerintetek a földlabdás fenyő mennyi ideig bírja ki a lakásban ? mert szeretnénk utána kiültetni a telekre.. és gondolkodom milet vegyünk.

ledöbbentett a fenyőár amúgy ...sokkal több, mint tavaly :roll:
Vendég
 


Erika, bejgli :D gratulálok! tavaly csináltam én is először, de ién kihagyom, pedig jó lett, de vhogy most nem akaroooook.

Szylvi, de édesek együtt a csajok. :) anyányi már Adri is, te jó ééég :shock: :lol:

Nelli, Dominak utólag is boldog szülinapot!

Lívia, köszi, hogy megismerhettünk. :)

Kriszti, tömd meg! :) próbáld a tejpépet v. Sinlacot cumisüvegből akár, persze jobb volna kanállal. elhiszem, hogy nem elég a tejcsi, enyém Marci is így kezdte, muszáj mást is adnom, hogy jól lakjon.

ébredééés :)
Vendég
 


Sziasztok!

:)

Köszönöm a szíves fogadtatást! :oops: :) :) :)

dincuska!
Én is gratulálok és köszönöm, hogy ennyit melóztál ÉRTÜNK! (Azzal együtt "gyanús" vagy te nekem... Mivel foglalkoztál korábban? A jó számítógépes tudás és az "elvetemültség" döntően azokra jellemző, akik az informatika környékén forgolódnak... :?: :wink: )


manóci kérdése kapcsán.
Most lehet, hogy úgy fogtok rám nézni, mint aki másik bolygóról jött, :oops: :oops: :oops: de sem a környezetemben, (pláne én nem!!!) volt soha senki influenzás (sem). Tulajdonképpen miben különbözik egy jó alapos lázas megfázástól...? Annak is lehet szövödménye. És azt is bármikor összehozhatja magának az ember - akár még nyáron is, csak akkor nyilván nehezebb.


Utólag jutott most eszembe, amit korábban a fürdetésről illetve a koszmóról írtatok.
Nálunk úgy néz ki a dolog, hogy gyermek fürdés előtt jól beolajoz gyógyszertári kencével, majd a szintén gyógyszertári kenőcsös vízbe aplikál. Abban megfürdet, ahol is az arcmosás úgy néz ki, hogy Anya párszor átsimítja a kezét gyermeke arcán, csak annyi mosdókenőccsel, amennyi a vízben leledzik. Hajmosás is kábé ennyi: vízzel lelocsol, és átsimogat. Nuku sampon, vagy bármi más.
Aztán, ha vége a fürdésnek, akkor finoman, de azért jó határozottan átdöröli a gyermek fejét/haját.
Szóval, nálunk nincs nagy "esemény" a fürdetésből. Csak gyógyszertári (ahány gyógyszertár, annyiféle képpen néz ki, de jó)cuccost használunk (állítólag még a csecsemőkortól használható pipere termékként reklámozottak IS :!: :!: :!: irritálják a babák bőrét, úgyhogy kábé másfál éves korig nem is szabadna használni :!: ), inkább játszunk Babóval, semmint "felnőtt módra" fürdünk, és sampont sem használunk a buksijára, viszont "alaposan nekiesünk" törülközéskor. Nem tudom, hogy ez érdekli-e a koszmót, mindenesetre eddig jók vagyunk.

:)

timóca!
Nemsokára neked is küldöm a "mikorhánycentiéshánykiló"-s adatainkat.

:wink:

l
l
Eger
 
 


Lívia: örülök, hogy írtál bővebben magatokról :lol:
Fürdetés nálunk is hasonlóképpen néz ki - kivéve, hogy mostanság a nagykádban fürdik, és a nővérének is muszáj bemenni hozzá, hogy együtt fürödjenek :roll: Illetve mióta kijött a koszmó, mi is használjuk ezt a Babé sampont - úgy tűnik, jó. De lányomnál sem használtunk jó sokáig mást, csak a gyógyszertári fürdetőkenőcsöt. (mostanság meg inkább az anyja illatos holmijaival fürdik :wink: )

Dóri: tavaly se volt éppen olcsó a fenyő, idén még drágább :?: :evil: . Én még nem néztem meg.

Móni: mi csak a kötelezőkkel oltatunk, a többit nem javasolja nálunk a védőnő, gyerekorvos - illetve annyit mondtak, hogy saját felelősségemre beoltathatom...

Szylvi: nagylányodra először azt hittem, hogy te vagy, annyira hasonlít :oops: :lol:

Enyém Marcipán se nagyon eszik mostanában, de ciciből is csak keveset - szerintem a foga miatt lehet :roll: . De a "kanalas" kajákra csukja a száját, fordítja el a fejét. Ha egy kiskanálkát meg is eszik, ki is hányja :roll:

Cintia: tejpépet próbáltátok? Vagy rizspép, vagy sinlac, vagy ilyesmit, amit már a többiek is javasoltak? De szerintem nem baj, ha még nagyon nem eszik, lányom is ilyen volt. De szerintem abból sincs gond, ha 8 hónaposoknak valót kap - már úgyis elmúlt 8 hónapos. Meg Petinek már van foga, lehet, hogy a darabosabbat jobban enné, mint a sima pépeset, nem?

Petra: anyósom is rendelt a Quelléből kari ajándékot Marcipánnak, vagy 2 hónapja, de nem kapta még meg :roll:

Kép
Kép
timóca
 
 


Petra :)
Nekem rendelésügyileg nagyon bejött a www.játék-makett.hu vagy a www.toystore.hu. Ez utóbbinál 10.000,-Ft felett ingyenes a házhozszállítás.

I :)
Én sem használtam és használok semmi mást, csak a gyógyszertári kencét.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Neked is köszi timóca, adatok mannek majd, most csak gyorsba, mert gyermek enni óhajt.

Quelle: nagyyyonn jól néznek ki a benne lévő dolgok, de engem zavar, hogy nem tapinthatom meg őket, nem tudom, milyenek valójában. Ennek ellenére tavaly karácsonyra rendeltem belőle 2 sárkányos törülközöt Apának. Nem kellett volna, olyan tré az anyaga...

:evil: :evil: :evil:

Ahogy elnézem, Quelléról semmit vagy, egy szót sem...

:(

Oltás: felőlem kaphat amennyi csak "akar" szegénykém. De az influenzát és a kullancs ellenit is túlspirázásnak tartom. Az előbbit -szerintem- IGENIS IS LEHET VÉDENI helyes táplálkozással, életmóddal (lásd az előbbi hozzászólásomat, megfázás is csak 1 évben egyszer, hogy több orrfújás, semmi más). (Nem eszünk semmi bio izét, nem eszünk kiegészítő kapszulákat, meg semmi. Vegyes étrend, és még csak azt sem mondanám, hogy annyira példásan) De könnyen meglehet, hogy ez csak az én véleményem...

Kullancs: nem egy helyen olvastam már -persze ettől lehet még hülyeség-, hogy inkább a vércsoporttól függ, hogy ki, mennyit szed össze. Régen is volt, most is van. Mi ugyan városban lakunk, de olyannyira az erdő szélén van egy telkünk, hogy szó szerint karnyújtásnyira van tőlünk. Anyám "A"-s: lépten- nyomon összeszedi őket, volt, hogy 4-5-öt egyszerre. Apám "B"-s: mi aza kullancs??? Én "0"-ás: hébe, de inkább hóba. :wink:
Ja! És nemrég derült ki, hogy Anyám -valószínűleg- még gyermekkorában lett Lyme-kóros. Ennyi.

A vércsoportról eszembe jutot még a vércsoport diéta is, de arról majd később, mert most nem érnek rá a melleim...

:) :) :)

l
l
Eger
 
 


Oltások: nekünk dokibácsink oltás ellenes. A férjem munkahelyén idén beoltogatták őket inf. ellen, 2-3 nap múlva megbetegedtek néhányan... :roll:
A kulancs elleninek meg utánajártam rendesen, mivel mi erdő mellet lakunk. Egy bőrgyógyász prof mondta, hogy frankó médiatámogatást adtak az oltásnak, pedig ami ellen véd (agyvelőgyulladás) az kb 10-15 !!!! embert érint évente Magyarországon!!! Ugyanis a lyme kór ellen nincs oltás, ami ugye sokkal gyakoribb. SZoszÓ: Úgyis át kell nézni a gyereket erdő-mező után!!!!! :lol:

Fürdés csak kenőccsel. :wink:

Ajándék rendelés: Ez a Quelle tényleg gáz! :twisted: Egyébként meg úgy vagyok vele, hogy rendeltem a múltkor is egy könyvet, aztán 800 ft volt a postaköltség :twisted: Menjenek a fenébe, ennyiért már lassan újabb könyvet kapok! (mondjuk ákciósan)

Nelli mikor lesz a súlymérés???
v.erika
 
 


Még: kullancs ellen van valami homeopátiás szer, de nálunk nem kapható csak a békásmegyeri homeos patikában. Tudtok róla valamit?
v.erika
 
 


Erika :)
Én Békáson lakom. Van itt kimondott homeos patika? Én sok homeos cuccot beszerzek a helyi patikába, de nem kimondott homeosok.
Hát majd január elején méretek.

I :)
Mivel a párom nem tudja a vércsoportját, de sok kullancsa volt már, akkor ebből kiindulva A-s a vércsoportja :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


h.nelli!

Reméljük, a kullancs is így gondolja. :lol: :lol: :lol:
Én úgy tudtam meg, hogy milyen a vércsoportom, hogy elmentem egy önkéntes állapotfelméréses bulira. Ott megmondják neked, fél perc alatt kiderül, egy teszt segítsésgével. Próbáljátok ki, még jól jöhet sürgős esetben (Isten ne adja!) (Én például mindenkinek adhatok vért, de csak "0"-tól kaphatok. Apa is, gyerek is az, úgyhogy úgy tűnik van utánpótlásom. 8) :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Vércsoport diéta.
A pajzsmirigy működésén alapszik, pontosabban azon, hogy az felelős az anyagcseréért, és a különböző vércsoportoknál "tesz" egy kis különbsésget: van, amit könnyebben lebont, az egyiknél, mint a másiknál, és fordítva. Nem vagyok annyire jártas a bioszban, hogy ezt alátámasszam, vagy pedig teljeas hülyeségnek nyilvánítsam. Vane gy kis táblicku, ahol tételesen fel van sorolva, hogy milyen ételfajták milyen vércsoportnak ajánlottak elsősőrban, és mi az, amiből kevesebbet kéne magukhoz venni. (Ne kérdezzetek pontoas címet, mert nem tudok, de ha a Neten rákerestek, gondolom hamar rátaláltok)
De végsősőrban ennek is az a lényege, ami az egészséges táplálkozást jelenti: MINDENBŐL kell enni, de csak MÉRTÉKKEL!

:)

Jut eszmbe!
Azt tudom, hogy a bőrfeszesítő krémek nem csinálnak a hájból izmot - :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: -, és hogy a minnél több ásványvíz fogyasztás jót tesz, meg ecetera, de tudtok valami olyan kencét, ami TÉNYLEG jó a karfiolok ellen :?: :?: :?: Úgy néz ki a hátsó alakzatom, hogy egy karfiol nagykereskedő életében nem látott még ennyit... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

l
l
Eger
 
 


Nelli: Storno! Gazdagréten van :oops: :oops: :oops: Lüke Én! keverem a szezont a fazonnal.... :oops: :oops: :lol: :lol: Szal ott van egy ilyesmi patika.
Egyébként eszembe jutottál ma többször, mert Tamara óránként akar enni :shock: Nem tom mi lehet, ilyenkor van valami fejlődési ugrás?? A mérlegünk meg persze most krepált be :twisted: Ti hogy álltok???
v.erika
 
 


timóca!

A táblickuba:
1. hó: 3,5200 gramm és nem t'om hány centi :(
2. hó: 3,900 gramm és 58 centi
3. hó: 4,2600 gramm és 60 centi

http://babafalva.hu/tickers/m45.png
l
Eger
 
 



Ez most nem jön össze...

:evil:
l
Eger
 
 


Erika :)
6 hó körül van fejlődési ugrás. de sok minden miatt kérhet gyakrabban. Közel szeretne lenni anyához, valami miatt mostanában kevesebbet evett pl. fogzás, és most pótolja.
Már nem óránként eszünk általában, de még mindig gyakrabban. De most aludt 3 órát :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Lívia: beírtalak :lol: Majd később rakok fel frisset.

Én is A+ -s vagyok (vércsoport). Livikéről fogalmam sincs, neki nem nézték (de szerintem ebben is anyja lánya), de mivel Marcipán beteg volt, az övét nézték: 0- , ebből gondoljuk, apjáé is az:lol: (azt, hogy 0-s, azt tudtuk, de hogy Rh-, azt nem)

Elfelejtettem dicsekedni, hogy Marcipán úgy látszik, már kezdi utolérni magát. Most már állandóan pörög forog minden gond nélkül, simán keresztülvonszolja magát az egész szobán - hátrafelé menetben :lol: (ha a végéhez ért, akkor forog, aztán tovább tolat :lol: ) sőt, újabban már feltérdel pár másodpercekre, és kutyázik :lol: . Olyan jó fej, majd ha töltök le képet, teszek fel :wink: Szóval most ilyen téren nagyon beindult :lol: . Viszont foga továbbra sincs, csak szenved vele :evil:

Kép
Kép
timóca
 
 


timóca!

Grat nektek! :wink: Azért vigyázzatok ezzel a "tippeléssel", mert Mendel-féle öröklés elmélet nagyon cseles ám!!!

:shock:

l

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Livi: az"útmutató a Bnet használatához 9. odalán frankón le van írva vonalzórakás! (én is ott csináltam meg :oops: )
v.erika
 
 


Onnan lestem én is, de valamiért nekem se jön össze. :evil: :evil: :evil:
ENNYRE BÉNA NEM LEHETEK :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

l

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


Na jó, akkor most indítsd el a kályhától, légyszi!!!! Odáig megvagyok, hogy e-mail megjött ahogy kell... :x :x :x
l
Eger
 
 


--------------------------------------------------------------------------------

Livi Látom, a babafalván csináltál vonalzót Amit ott kapsz kódot, a "Vonalzó link (PHPBB)" kódját másold be fent a profilodban az aláíráshoz

Így?
v.erika
 
 


Nnnnnnnnnnaaaaaaaa.........

:P :P :P

(Részemről szégyen...)

:(

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 


ujjjjéééééééé! :lol: :lol: :lol:
v.erika
 
 


Kösz! :) Akkor most így off-ban elmondanám, hogy már mindenféle variációt kipróbáltam. Az a baj, hogy megszoktam a "bonyolultabb" problémamegoldást, és most is ennek dőltem be. Pedig gondoltam, hogy nem olyan nagy ördöngösség. Sikerült túlkombinálnom... :(

On
l
Eger
 
 


Off

Most látom, hogy a sikertelennek tűnt bejegyzéseimhez és hozzárakta, utólag. Ezek szerint, ha egy bonyolultabb megoldást is választottam, mégiscsak összejött valahogy... Megkönnyebbül enyhén... :roll:

On

Képek akkor ide oder album...?

:?:
l
Eger
 
 


Na, akkor ezt megkaptam mindenkitől, hogy milyen hüle vagyok, hogy gondolhattam egyáltalán az influenzás oltásra! :roll: :(
Hát csak eszembe jutott, de dokinéni nálunk is csak kötelező oltás párti, így megbeszéltük, hogy legyen csak ami eddig, adom neki prevenció képp az Oscillot, és az elég! :)

Kullancs ellenit azért beadattam, mert mi kertesben lakunk, biztos ami biztos!De azért szerintem az annyira nem drága, hogy a nagy profit reményében reklámozzák!Nem úgy mint a pneumococcusos, 18.000 Ft.-os! :twisted: Én meg azt tartom profitcentrikusnak, és nem adatom be!!!Azt azért nem mondom, hogy fölösleges, de a mi sestünkben, hála istennek egyáltalán nem indolokt!Így belőlünk nem gazdagodnak majd a szenyák akik nem támogatják, és behülyitenek mindenkit! :twisted:

Nekem is 0-ás a vércsopim, de mellesleg mivel most szültünk ezt tudni kéne, :roll: nem kell külön elmenni profilt csináltatni!

Amúgy én már hallottam erről a Vércsopi diétáról, meg hogy mi jó nekem elvileg, hát nemtom!Én pl. naggyon tejes vagyok, imádom a tejet, és ha reggel nem ihatok egy pohár kakaót, megbolondulok! :oops: :?annyira kívánom, meg szomjas vagyok, és elvileg nekem nem jó a tej! :roll: Úgyhogy ezek után én bele sem kezdtem, hogy aszerint táplálkozzam!

Timi, gratula Marcusnak, hogy már ilyen ügyeske :) Kép
Hannus is már négykézláb rugózik, tök sokat :) Olyan cuki
manóci
 
 


Dóri,nekünk volt már földlabdás fánk, és jó volt, nem hullott egyáltalán itt bent.
Mi is kiültettük, szépen fejlődnek, jó nagyok már, most az egyiken van a kerti fényfüzér :)
Csak van egy fontos nyitja a dolognak, hogy kibírja a ki-be hurcolást.Az, hogy mielőtt beállítanátok a szobába, 2 napig egy közepesen hideg helyre kell tenni.Pl. speiz, pince.És amikor vissza ki viszitek elültetni, színtén így kell.Nem szabad hirtelen hideg-melegnek kitenni, meg kell lenni az átmenetnek!Ja, és locsolni kell :) Ennyi, akkor biztos szépen magmarad!
/mi csak azért nem veszünk már, mert nem tudnánk hová elülteni.van elég sok fa már a kertben, és 2x vettünk így földlabdást/
manóci
 
 


manóci!

Senki nem dorongolt le téged, ne aggódj! :wink: Természetes, hogy azon filózik az ember lánya, hogy mit csináljon/ne csinálja, hogy jó legyen a gyereknek. Tudod: mindenki másképp csinálja. 8)

Vércsoport.
No comment. Ráadásul mi még köldökzsinórvért is vetettünk le, és így sem nézték meg a kórházban. Ezért külön el kellett menni a Budai Gyerekkórházba 6(!!!) hetesen. Megszúrták, teljesen csendben volt. (Egyedül a vetkőztetés/öltöztetés részét nem kultiválta :roll: :) :) ) Csak a vércsoport kellett volna, semmi más. Erre mi történik a kémcsővel? Én sem tudom, mert a mai napig nem adtak egyenes választ. Vagy elveszett, vagy eltörték, de mindenestre mehettünk vissza 1 hét múla újabb szúrásra. 7 hetesen... (Egyedül az volt a "jó" az egészben, hogy legalább összekötöttük a kötelező csípőszűréssel...)

:evil: :evil: :evil:

Diéta.
Nem arról van szó, hogy fővesztés terhe mellett márpedig szigorúan tilos a kevésbé javasolt kaját fogyasztani, hanem csak arról, hogy mértékkel. (Mondjuk, ahogy mondani szokták: aaz asztal alatt is egy mérték. :lol: :lol: :lol: )
Úgyhogy, ha úgy érzed, hogy nekes annyira kell a tej, vagy bármi más, amit kevésbé javasol, akkor FOGYASZD EGÉSZSÉGGEL! :) :) :)
(Amúgy, minden normálisabb helyen, ahol akármilyen diétáról van szó, elmondják, hogy néha márpedig igenis kell egy kis "kilengés", mert a szervezet is kívánja, illetve lelkileg, pszichésen többet használ, mint amennyi kalóra felesleget jelentene mínuszban.
(Remélem, jó bonyolult voltam... :roll:

Kép


Kép


8) 8) 8)
l
Eger
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?