Új privát üzeneted érkezett!

Gyps!

Nekem amióta menstruálok így van... egy hét görcs ha szerencsém van, de most is van még hogy csak 40. napon jön meg...
Most is görcsöl az én hasam is.

Doo! Köszi...annyira aranyos még mindig! :) És mintha egyre halványodna a foltocska. :)
Nem félsz, hogy szét rágja a borostyánláncot??? Jajj én is úgy vennék, de mindig látommagam előtt a kék fejjel fuldokló gyereket. Vag yez elnyűhetetlen, vagy fix időközönként cserélni kell? Vag yhogy is van ez??

KépKépKép
bogyra

Ejnye Doo!!! Csak nem hiányoztál ezen az órán? :D

Hát a gyermekágyi pszichózisnak több formája ismerete, ugye a legenyhébb általános a baby blues, ami a 4-6. napon jelentkezik, de akár már a terhesség végén is kezdődhet!!!!! (ezt pl én sem tudtam, eddig)
Aztán jön a 6. héten az már komolyabb tüneteket adhat, itt a hormon változások után a kialvatlanságot jelölik meg oknak. Illetve a folytonos szorongást, ami ugye agresszióba csaphat át (néha a gyermek felé is) és a bűntudat ördögi kört.
Aztán van 6-8 hónap táján... azt meg a monotoniához, hormonális változáshoz és az elválasztódáshoz kötik.... ezért mondják, hogy már előbb adjunk a gyereknek enni, hogy ne tetéződjön...

Nah téma kivégezve... és amjd felteszem :)

A kép miatt is ejnye bejnye... hogy lehetcc ilyen béna???? Vagy most épp nem erre van szükséged? Lesz még ezeregy kép Vikiről, és egy fénykép nem adja vissza az együtt töltött időt. Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz, de lassan Gergőről készült képeket nem is nagyonnézem...ugy meg-meg mutogatom, de én már nem nézem, persze mikor terhedzettem, akkor kuksoltam...de azóta sem. Leviről sem nagyon nézem :)

KépKépKép
bogyra

sziasztok!

Gyps,
privi ment. :wink: nem akarok vitát szítani, korábbi fórumos tapasztalatimból tudom, hogy ez vitarobbantó téma. :roll:

Saját tapasztalattal tudok szolgálni. Nem vagyok sem prűd, sem semmi ilyesmi, de nekem visszatetsző, ha egy nagy gyerek (no nem 1 éves, pl. játszótéren) odaszalad mamihoz szopizni mondjuk két homokozás között. :roll: félre ne értsetek engem nem zavar, csak tőlem ez idegen.
Jelen esetemben kevés lenne, ha csak anyatejet kapna Marcim. Viki és Gergő is szopott ugyan 1 éves koráig, de mellette még más, nekik való kajcsikat is kaptak. Főzik, gyümik és ivásra vizet. Ráadásul nekem most kevesebb is lett a tejem :( , és adott a 8 és fél kilós 7 hónapos babám. :) De reggel, este mindig szopik, és napközben is, pl.ebéd után ivásként. :)

Niki,
És valóban praktikus "állóbüféként" :D szerepelni, én nagyon élveztem, hogy mindig nálam van a kaja :) bárhová mehetünk, család, barátok stb., de tény, hogy az egyéb szabadságodban is korlátoz. És az is kell egy boldog anyucinak. Legalábbis nekem kellettek, meg dolgom is akadt (pl. a kórházasdi a nagyobbal, ügyintézések stb stb). Sokáig le tudtam fejni annyit, hogy elég legyen egy etetéshez nélkülem, de mára ez már lehetetlen. Ráadásul Marci nem eszik éjjel, így végképp kevesebb tejem termelődik.

vörösmartiztunk, kürtöskaliztunk, forraltboroztunk. vettünk villogó ördög szarvat és világító szemüveget ( :shock: :evil: :lol: :roll: ) Viki és Gergő élvezte, ráadásul metróztunk, ami Viki életében 3. alkalom volt és imádja. :D Marcika otthon maradt anyunál, tényleg ne nyomuljatok picikkel oda. :? tiszta tömegnyomor.

mensi: nekem is brutálul fáj meg görcsöl, eddig 2x volt szülés óta, gyogyit én sem szedek (mármint continuint), spirál nem jöhet szóba, sajna a műtét miatt. És tök össze-vissza jött meg.. :(

borostyánkőlánc nálunk fel van akasztva a forgókára Viki ágya fölé(biztos használt :shock: :D ), Marcinak még nem vettem.

fáj a fejem... már megint, mostanában annyiszor fáj.. :( nekem terhességnél is sokszor fájt, meg most a szoptatás alatt is. :( mondjuk egy időben még Imigrant is szedtem, annyira brutál volt.

Tényleg az Algopirint ehetem? egészségügyisek??
[b]ELIZA!!![/b] :?: :?: vagy mi a szöszt egyek inkább? tudom semmit nem kéne, de vmit muszáj. :(
Vendég

Jaj, druszám Dóri!
Boldog 8. hónapot a legszebb nevű leánynak! :wink: :wink: :wink: :wink: (bocsánat a többiektől az elfogultságomért :oops: :D )
Vendég

Bogyra, köszi, Te tényleg egy született szülésznő/védőnő vagy! (még a pocakban lévő babát is mellre tennéd) Köszi:)

Viktóriának boldog hófordulót! Isten éltesse a nagylányt!

Doo, ezt most nem mondod, h. rámentetted a kicsinyítetted? Hjajj, az bizony már elveszett....basszus:( Sajnálom.
Apa nem tudott volna segíteni.

Na még visszaolvasok, mert nem tudtam mindent...

Kép
niki30

Apa nem tudott volna segíteni? kérdés bocs.

Kép
niki30

Doo!Ugyanekkora bénaságot csináltam én is. :cry:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Doo, a Tékozló Homár egy olyan oldal, ahol pont ilyen sérelmeket (panaszt) irogathatunk. Blog végülis.
Véleményeket is olvashatsz.
Indexről is el lehet érni az oldalt, meg így is: http://homar.blog.hu/

A karácsonyi nótákat igen végigjátssza, de hogy mitől akadt el Neked, azt nem tudom. Passz. Próbáld más böngészővel. (firefox)
De örülök, h. tetszik. Tegnap páromat ráuszítottam a karácsonyi dalgyűjtésre:)hihi:)

Kép
niki30

Bogyra, de jó lehetett azoknak a babóknak, hogy mellre kerültek egyből! Ez nálunk sem volt sajnos, sőt mi az első éjjelt is külön töltöttük (este 10-kor szültem) mert nem volt hely a gyerekágyas osztályon. :twisted: :twisted: Engem is bánt, hogy így alakult. :cry:

Pszichózis? Én azt hittem már, hogy tutin megúsztam!! :roll: Akkor még bármi lehet... :? :? :)

Boldog hófordulót Viktóriának!! Doo, írtam múltkor hogy a répa nálunk is visszaköszönt. Meg nálunk az alma is.

És help, help!! Van valakinek ötlete, hogy mit tehetnék? Zita evésnél talán az első kanálnál kinyitja a száját, de utána nem! Csak valahogy a kanál hegyéről kap be egy kis kaját, de be se tudom dugni a szájába a kanalat. Ha néha sikerül akkor elkezdi kifújni :D :shock: mint mikor nyálat fúj. Ügyetlen vagy nem érdekli ez a kajálás dolog? Nem tudom! Pedig ma fincsi sütőtök volt krumplival. Eddig egyedül a barack jött be úgy igazán Neki! De az meg el fog fogyni a fagyóból. :roll:

nem akarok indiszkrét lenni :oops: :oops: de ha tolakodó vagyok, csak egyszerűen ne válaszolj, jó! :wink: Szal, Ti arra alpoztok, mármint védekezésben, hogy még nem mensizel? Mondjuk biztos ennyi szopi mellett van is alapja, ha így gondoljátok, de azért biztos Te is ismersz olyat aki szoptatás alatt lett babás. Nekem egy barátnőmnek még nem jött meg a mensije, 1 éves volt az első baba, és egyszer csak megkívánta marhára a savanyúkáposztát és felkiáltott: terhes vagyok! És vett tesztet és pozitív lett :D úgyhogy van, hogy a baba előbb jön mint a mensi :wink: persze gondolom nem lenne baj, és ha így van, akkor legyen is úgy ahogy lenni akar!
Mi mondjuk védekezünk, bár én sem mensizek, de nem szeretnénk nagyon kicsi korkülönbséget.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.02.17 16:46-kor.

Kép
ági_bp

Ági én sem menstruálok, de esély sincs most még a másodikra:)
Egyszerűen olyan ritkák az együttlétek, hogy képtelenség, h. megfoganjon.
Persze a szoptatás sem 100%-os védelem, az biztos. Erre nem lehet alapozni.

Kép
niki30

Sziasztok Lányok!!!

Nagyon köszönöm a köszöntéseket, aranyosak vagytok :wink:

Nu, mi most nyugodtunk el. Babám most fordult be szunya pozícióba, imádom így oldalán fekve. Olyan aranyos. :D Ma reggel 7:15-kor kelt :D . Azt nem ecsetelem, hogy néztem ki.....simán szólíthattatok volna Pam-nek, vagy Dolly-nak :lol:

Doo, szerintem hívni foglak, de van térképem is :wink: Mindenesetre a számodat lementettem, úgyhogy érkezem :D
Boldog hófordulót a babádnak :wink: .

Ági, most olvastam csak vissza...nálam nem okozott semmi gondot a torna. Az első pár alkalommal volt izomlázam, meg most is néha ha valami olyan gyakorlatot csinálunk, ami nem éppen fejlett izomcsoportomat dolgoztatja...ez elég sok van a pocakomon :wink:

Ági, Bogy, a tupis talpacskában nem lehet melegíteni, csak csuszásgátló, de nagyon tuti..nálunk Áron hadonászik egész végig, ez a kis aljacska betámaszt neki rendesen :wink:

Bogy, akkor én most már törzsvásárló is lettem 8) ? Jajj de jó :D Csípem az ilyet :D A kedvezmény jól fog esni a következő alkalomtól is :wink:

Bogy és más muffinsütő kolléganők, ti mennyi margarint tesztek a muffin tésztába? Én most 25dkg-t tettem a recept szerint, de én olyan zsírosnak éreztem.... Fahéjas-almás muffint sütöttem egyébként tuppis muffinsütőben. Az első muffin-om.Juhéé :D

Pszichózis????? :shock: :shock: Asszem én már ebben vagyok :oops: De lehet, hogy ezt csak depinek hívják...nemtom. Mindenre csattanok és nagyon hirtelen be tudok pörögni :( Ez az igazság. Remélem hamar elmúlik.......

Dori, én úgy tudom, hogy az algopyrin az amit be lehet venni terhesség és szoptatás alatt is. Mondjuk most már nem algopyrin, hanem panalgo.....valami ilyesmi, de ha még van neked régebbről, akkor szerintem vegyél be nyugodtan.

Móni, mi is egy gyerkőt szeretnénk. :roll:

Megyek lassan, mert holnap is hosszú napunk lesz...Anyut viszem dokihoz, aztán átjelentem a névváltozást az összes szolgáltatónál apu miatt :( , képeslapokat is megírom és feladom,aztán este torna...

Ha szép képeslapokat szeretnétek és van marks and spencer a közeletekben akkor ugorjatok be én olyan jókat vettem.

Menek, puszi mindenkinek.

Melcsi

Kép
melcsi6

Mi is védekezünk.... bár az együtlétek ritkák, de mivel abszolulte nem tudom kiszámítani, hoyg mikor van, csak a szúró fájdalomból érzem akkor és ott amikor épp ovulálok...de az meg ciki ha előtte való nap akcióztunk... Felelőtlenségünkben egyszer-kétszer előfordult, hogy nem védekeztünk...tudjátok mi spirálhoz szoktunk... :)

Nah de erre a kis időre már minek tetném fel?? :shock: :shock:

KépKépKép
bogyra

Sziasztok,

Annyit írtatok, hogy mire végig olvastam lefáradtam! :)

Boldog 8 hónapot Viktóriának!!! Úristen de megy az idő!!! :shock: :) Emlékszem még a mi első babánk születésére itt fórumon! :)

A szoptatással kapcsolatban én amondó vagyok, hogy ha valakinek van teje, akkor miért ne szoptatna 1 éves korig, bár emelett én is próbálkoznék azért gyümikkel. De azt én se nagyon bírom, amikor 2-3 éves gyerek még szopizik!!!!! De ez csak az én magánvéleményem! :oops: :)

Én egész terhességem alatt túl sok infót nem kaptam se a dokimtól, se a szülésznőtől, és mikor megszületett Ricsike és rátették a hasamra, én magam tettem cicire egyből, nem segített benne a szülésznő, csak mondta, hoyg "persze cica mellre teheted egyből!" ! :roll: 8) Bogy a következő gyerekemet te hozod világra vagy együtt nyomjuk ki őket!!! :wink: :lol:

MIre is jó pontosan ez a borostyánkő lánc? Infót!!!

Na megyek most már, Ricsike mindjárt megébred!!! :? :(
Jó éjt!

Kép

Kép
lorcika

Jaa, Ilda, köszönöm a tejpép tippet :wink:

Védekezés..... :shock: :shock: De jó egyeseknek :oops: :oops: Én is úgy védekeznék... :( :(

Kép
melcsi6

sziasztok, még nem olvastam vissza, úgyhogy csak gyorsan lejelentkezem, megjöttünk Alsópáhokról, és olyan csúcsszuper volt, hogy valszínűleg márciusban megyünk a következő babauszitáborba :)
Zsófi mondjuk egy kicsit megtaknyolt a végére, de két nap orrszívó porszívó után, ma már újra a régi :wink:
majd visszaolvasok, meg írok még részleteket, na meg sooook képet is hozok
pici76

Melcsi: :lol: :lol:
Hát a mi együttléteinkből se lesz tesó sose, ha így haladunk! :? :( :oops:

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Szoptatáshoz:
Nálunk is a fő táplálék még az anyatej, de azért eszegetünk már gyümölcsöt és főzeléket is.
A 2-3 éves szopizó baba látványa nekem sem jön be. :oops:
Én kb. 1 éves kora körülig terveztem szoptatni, de aztán a szoptatásból nem lett semmi, csak nagy kudarc. :(
Blanka 1 hónapos koráig szopizott valamennyire, de aztán én feladtam, meguntam az örökös kínlódást. :oops:
Azóta fejés van és cumisüvegből evés. Persze ennek is van előnye: apa is megetetheti és szerencsére ő ezt nagyon szívesen teszi.
A hátrány az a fejésenkénti 60-70 perc. Ami az első időkben napi 6 alkalom volt, mostanra már fokozatosan lecsökkentettem 2-re.
De azért így is azt szeretném, hogy 1 éves koráig még egyen anyatejet, ha lehet. Remélem, lesz még addig neki elegendő.
mary74

Nah jah...

Vannak emlékeim, a Jánosban ugye működik asszisztált reprodukciós rész is... volr egy pár jöttek hogy két éve nem esik teherbe csaj, már minden féle vizsgálatot megcsináltunk...mikor is épp a műtét előtt utolsó bánatában megkérdezte a doki, hogy élnek-é nemi életet a csaj bőszen bólogatott, mire a végére kisült hogy két havonta egyszer...:)

KépKépKép
bogyra

Jah és azt akartam írni, hogy kész az első irományom! megtekinthető a nevem alatti www-gombra kattintva! :)

KépKépKép
bogyra

Lányok!
Az uram értékelhetővé tették a cikket, kérlek értékeljétek, de csak őszintén...fejetsltek csak el a kedvezmények mulandóságát! :D :D

Nah jó tényleg őszintén...még kiegészítem homeós cuccokkal a napokban, de hiretlen más nem terveztem, viszont szívesen veszek tőletek kiegészítést! :)

KépKépKép
bogyra

Lorci, nekünk van borostyán láncunk :) Dórinak ezek szerint nem vált be, de Milunál műxik.
A hiedelem szerint a borostyánkőnek nyugtató és fájdalomcsillapító hatása van, a bőrrel érintkezve fejti ki a hatását. Babóknál a fogzásnál szokták használni.
Nem volt drága, gondoltam egy próbát megér. Abszolut megoszlanak a vélemények róla, van akinél használt, van akinél nem. Nálunk a második óránként felsírós éjszaka után került a nyakára, és csodák csodája nyugodt, átaludt éjjel következett :)

Bogy, mi van az edénykéimmel?

Álmon halok, hív az ágy. Jó éjt mindenkinek, Csilla
Vendég

Bogyra, nekem tetszik az oldalad, de a 11. hétnél lévő fotótól rosszul lettem. Nem tudom a többiek hogy gondolják, de nekem nem esett jól :( Hogy került oda az a pici babó? :( :( :(
Vendég

ja, bogy, biztos hiányoztam :oops: :roll: mondjuk, tapasztalatból tudom h ilyentájt kerültek be egy csomóan az osztályra. mentségemre legyen h azért ez a dokik számára sem volt mindig nyilvánvaló h akkor az aktuális pszichotikus állapot most összefügg-é avagy sem a szüléssel, meg hormikkal v mi van? :shock: meg h aztán a jövőben mire lehet számítani, mert ez ugyebár mindig egy fontos diff.dg-i kérdés - mármint a várható lefolyás.
különben úgy másfél-egy hónapja én is tiszta ideg voltam jópár napig - írtam is, de aztán vhogy lecsillapodott a dolog. asszem ezt kihordtam lábon ;)

volt borostyános fotó? :shock: hát, nemigen tudja rágicsálni, mert ahhoz rövid. meg én itthonra mindig teszek rá egy előkét nyálkendő gyanánt és azalatt van a lánc. elvileg ha jól értem, amúgy is a bőrével kell h érintkezzen. de mostanában nem volt rajta. a napokban mondjuk pont visszaraktam, mert annyira szenvedett h már tökre sajnáltam. lehet h ez is, meg a homik is segítettek az előző kettőél, mert ott nem volt nyügi. most meg egyik sem volt, nyügi viszont igen. :cry:

Dóri, nem válaszoltál még h Ti hogyan csináljátok a Viktória-napozást! (tekintettel a karácsony közelségére) én nagyon szeretném, ha vhogy nem olvadna egybe, de nemtom h ez hogyan kivitelezhető :roll:
villogó ördögszarv: marha jó!!!:lol: jövőre biztos mi is veszünk ;)

niki, firefoxunk van... :roll:

mary, múltkor a Mátés dicséret már nem neked szólt, de tényleg félreérthető volt :oops: :lol:
60-70 perc fejés?! :roll: :shock: :shock: :shock: wáááá!!! te egy hőőőős vagy! :shock:

én szoktam látni, ahogy sóginőm a kétévesét szopiztatja - nekem bejön. de csak otthon csinálják és nem mindenki szeme láttára. én is csak azért voltam ott, mert én is szoptattam :lol:
de azért sztem ez is furcsa h a mi társadalmunkban egy egyébként természetes dolog vmi aberrációnak számít :roll: :shock:

ági, mi arra alapozunk h talán nem én leszek a második nő a történelem folyamán, aki szeplőtelenül fogan :lol: különben én úgy tudom h a szopi 6 hóig IGÉNY SZERINTI SZOPI MELLETT (tehát se cumi, se víz, stb) szinte teljes védelmet ad, utána kb egy éves korig is elég jó hatásfokkal működik. és mi még nem váltottunk ki egy étkezést sem főzivel. de olvastam azt is h az első mensi többnyire "figyelmeztető" jellegű - még peteérés nélkül. utána kell vigyázni. sztem a "szoptatás mellett estem teherbe" típusú történeteknél azért mindig kérdés h a szopi hogy zajlott, mert az igaz h nem önmagában a szopi ad védettséget.
ha most terhes lennék (ami ugye szinte kizárt - nem tervezem h a postással összeállok :roll: :wink: ), az azért lenne nem olyan frankós, mert csaszi után min. 1 évet kell várni. meg osztán a hasam így is ultra gáz - mármint nem pusztán esztétikailag, hanem izomzatilag és hasfalilag - úgyh biztosan betenne egy gyors bebabásodás. meg szegény Viktóriának is :roll:
Vendég

Ilyen láncot hol lehet beszerezni?

Nem tudok aludni, marha rosszul vagyok!! :( Ettem ma ilyen bolti vajas sós sütit és szerintem megfeküdte a gyomrom!!! Lehet holnapra elpatkolok!!! :cry:

Kép

Kép
lorcika

hm, csilla - megfontolandó: eddig én éjszakára nem tettem a nyakára soha. lehet, megpróbizom.
Vendég

lorci, el ne patkolj!!! hogy fogsz akkor borostyánt rendelni?! :shock: (bocsi :lol: ) szal jobbulást!!!
én a kékpanda.hu-n rendeltem. asszem vmi egészség-izé termékek között van - nem olyan egyértelmű helyen. vmi 2500 pénz volt.
Vendég

Köszi Doo!! :) De most már menjél aludni!!! :D Én is megpróbálok!
Jó éjt!

Kép

Kép
lorcika

Edények holnap a birtokomban leszenk! :) És megbeszéljük az elszálítmányozást! :)

Borostyán lánc: Jah hogy azt nemrágicsálni kell??? Nah tess az ősmarha(asszony) :D Én teljesen abban a hitben voltam, hogy azt rágicsázni kell és ott helyben az ínnyel fejti ki hatását...

buta buta bogi....

Amúgy nekem elvolt törve a csuklóm, és éveken keresztül fájt frontra, de kaptam a férjemtől egy borostyánnal kirakott karkötőt, amit azon a kezemen hordok és nem fáj... vagy ez csak gyerekeknél hat és én már bebeszéltem magamnak???

Csicsi!! Hát az egy makett bábú, egy abortusz ellenes sorozatból szedtem.... szemlélteti hogy abban hétben amikor legtöbb abortusz zajlik, mekkora már a bébingó!!! De csak makett... akkor ez nem jó? Végülis aki babaruhát nézelődik, az nem hiszem hogy abortuszra készülne...
Nah jó akkor lecserélem... meggyőztem magam.

További kritikák?

KépKépKép
bogyra

Szevasztok, olvasom, h. többen rosszul vagytok a két éves szopizós gyerekeken.
Bevallom, én sem tervezem Emmát két éves koráig szoptatni, de ez abszolut gyerek függő. Van anyuka, aki szeretné leválasztani, nagyon is, de a gyerek képtelen elengedni. És ha valami trauma éri, vagy csak beteg, akkor cici kell, cici kell.
Nővérem emlékszem két éves koráig szoptatta a kislányát és úgy választotta le, h. bekente a cicijét vörcseszterrel. Na onnantól nem kellett a cici:)
De egyébként én nem tartom olyan szörnyűségnek.
Azért gondoljatok bele, egy olyan gyereknek, aki nem cumizik, nem szopja az ujját, csak a cici van neki kiskora óta.

Bogyra, még nem jutottam el, h. megnézzem az első trimesztert, de igyekszem.

Kép
niki30

bevettem este az Algót (köszi Bogi!), de még mindig fáj nagyon.. :( :(

Niki, nem megyek bele a témába, pedig tudnék írni. nehogy sértődés legyen belőle. :wink:

Csilla,
én nem mondtam, hogy nem jött be a lánc! Én hiszek ebben, ráadásul Viki 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, és a lánc őrzi az álmát. le nem venném. :lol:

_Dóri,
mi bíz összevontuk a névnapot, pontosabban 23-án felköszöntöttük. mondjuk nálunk a névnapozás csak apró figyelmesség, nem sátoros ünnep.

kistesó téma: Marci is szoptatás alatt fogant. :D mondjuk tudatosan akkor! :wink:
Vendég

mármint a lánc a zenélő forgókáján lóg, vhogy nem merném nyakba tenni ilyen picinek, egy frászba lennék. én Rómában vettem a piacon egyébként. :D

Bogi,
nekem is tetszik az oldalad! majd próbálom kritizálni érdemben is, jó? időt kérek! :)

na reggelizünk.. (maradt még kürtikali is :D :D )
Vendég

Ági, én sem szedek tablettát, pedig már meg is jött a bajom, tudod. Én nagyon nagyon nem vagyok hive a tabinak. Addig szedtem, amig nagy krach lett volna egy becsöppenő bébi, de most már nem szeretnék. Amig be nem áll a ciklus, úgy voltunk vele, addig kibirjuk óvszerrel (már egyre nehezebben), aztán egy újabb terhesség és utána spirál. Persze ez utóbbi sem a legtutibb (szintén nem ártalmatlan), de én megelégeltem a hormonokat. 1xűen félek az emlőráktól. De mindenki maga mérlegeljen. Szóval én megértem Dórit, persze lehet ő más indittatásból van tabi ellen....

Melcsi, én sosem margarint teszek a muffinba, hanem olajat. Most már sosem méricskélek, tán az első 2nél mértem. Most már löttyintés olja, löttyintés cukor, szórásnyi liszt, addig tej mig a megszokott higasságú tészta lesz. Persze előtte kósta, hogy azért nagyon nem gáz-e. Tegnap kókuszos-csokist csináltunk apával, nagyon finya lett, bár utólag szólva kimaradt belőle a csipet só....

Az algopyrinhez annyit, hogy szopi alatt oké, de terhesen én nem szedném.

Csajok, aki nem válaszol, nem válaszol, végülis semmi közöm meg nagyon tabus a kérdés, talán senki sem válaszol, megértem, de nálatok valami konkrét eü oka van az aszkézisnak, vagy 'csak' fáradtak vagytok vagy....nem tudom. Az itt olvasottakhoz képest mi elég gyakran együtt vagyunk, pedig én még ezt is keveslem...

Egyébként a szopival én is igy vagyok, hogy kicsit 'fura' látvány, ha egy nagy gyerek lóg az anyja mellén, de ha egyszerűen nem hagyja, akkor ez van. Tényleg szenyaság azért elválasztani, mert már ciki. De mondjuk mire oviba megy azért mán na! Olvastam 6éves gyerkőről...hát hömm, kérdik a sulitársak, mit reggeliztél? Anyatejet! Hát izé.

Kép
kriemhild

Meg hát nemt udom, van, aki azt mondja, csak igy alszik el. Nos az én véleményem, hogy atnuljon már megs zerencsétlen máshogy elaludni, mert lassan úgyis kell, na most akkor mért várunk ezzel addig mire már télleg rögzül benne, hogy cicivel alszunk?

Kép
kriemhild

Jó reggelt!

Bocsi, ha vihart kavartam ezzel a szopis témával, csak egy kicsit tanácstalan vagyok... De valószínű az lesz, hogy reggel-este csak szopi, 10-kor, 5-kor gyümi+szopi, délben pedig csak főzi.

Amúgy én sem tartom túl jónak, ha egy kétéves gyerek még szopizik... De ez magánvélemény, azt sem vetem meg, aki másként gondolkodik.

Bogi, én is átnézem majd az oldalt. Én nagyon jó ötletnek tartom, én spec. nagyon szerettem olvasgatni az ilyen oldalakat, amikor terhes voltam.

Borostyán lánc: én tőletek hallok erről először. A baj az, hogy én nem merném a nyakába akasztani, se éjjel, se nappal. Félnék, hogy megfojtja magát vele.
Erről jut eszembe... Ti használtok még légzésfigyelőt? Én még igen, és nem is tudom, hogy mikortól nem fogom... Lesz egy két álmatlan éjszakám, az biztos.... Pedig egyszer sem riasztott még...

Na most megyek, most tornáztam, gyorsan lezuhanyozom, amíg Máté alszik.

Szép napot nektek!

golfmono

Brühühűűűű, kimaradt ma a sorozatom hülye sielős sportműsor miatt!! :cry: :cry:

Dóri, olvastam. Asszem elkezdem visszafogni magam, télleg lehet én is túl belemászok már néhány témába.
De nem tudom, ha más máshogy gondolja, nem kell megsértődni, mindenki úgy csinálja, ahogy jól gondolja. Viszont nekem jól esik, ha valakinek hasonló a véleménye, mint nekem, akkor azt jó olvasni, mármint megnyugszom, hogy nem csak én vagyok mondjuk sarkalatos-szélsőséges, akármilyen.

Kép
kriemhild

Sziasztok,

Dóri én sem merném a baba nyakába tenni a nyakláncot, de ha ott lóg a forgón, akkor is kifejti hatását?? :shock:

Gyps mi azért nem vagyunk sűrűn együtt, mert nekem még mindig fáj! :( Így gondolhatod nincs nagy kedvem áteseni ezen túl sűrűn. Bár dokihoz is el kéne már mennem, hogy nem azért-e, mert valami gáz is van...de nem jutok el soha. Na meg én estére le is fáradok, és mondjuk én sose voltam egy nimfa...szóval én bírom, apjuk már nem annyira!!! :oops: :D

Bogy én érdekesnek találtam a 11. hetes képet, és reméltem hogy nem egy igazi magzat!! :shock: :(

Kép

Kép
lorcika

Golfmono, mi pont igy hamizunk, kivéve, hogy az estihez kell egy kis tápi pótlás is. :D

Doo, köszi a fatippet, van egy ismerősöm, aki nagykrerbe jár, +próbálom vele, mert gtond. a viorágbolt rátesz....mellesleg mi is pont azokat a fákat néztük!!
Ja és Viki nagyon ari nagylány már, de hogy milyen ügyes!!! :shock: Csak lestem!!!

Damjánanya eldugul :roll:

Kép
kriemhild

Lorci!

Szerintem is el kéne menned orvoshoz. :shock: :shock:
Igazából már nincs minek fájnija szerintem... vagy nem lenne szabad.. amióta belőlem kiműtötték a cérnákat.. nah persze utána egy-két hét amíg a seb begyógyult, azóta semmi bajom.... bár annak ellenére, hogy én már nem szoptatok, még minidg kell sikosító, hogy ne legyen kellemetlen... nah nem részletezem.

És nem iagzi magzat, hanem makett!!! :) De ma leveszem és kicserélem valami nagyon izgire! :)

KépKépKép
bogyra

Na ezt skubizzátok meg!!!!!
:D

http://www.elfyourself.com/?id=1274525268

Kép

Kép
lorcika

Bogy nekem bejött a kép...izlések és pofonok. Sztem érdekes. Más kérdés, hogy egy abortusszal foglalkozó oldalon mégjobb szolgálatot tenne.

Egyébként arra gondoltam -igaz, most már Levike nagy fiú-, de amolyan kétmondatos naplót is írhatnál/tál volna, hogy na ma ezt ettünk, na ezt utálja, na erre rájöttem, stb. Talán szivesen megnézik csemetés anyukák, hogy nálad mik a saját tapasztalatok/történések adott héten..érted?
Meg aztán még1 5let: összegyűjthetnél/nénk amolyan hülye dilemmákat, hogy mit szoktak mondani és igaz-e télleg úgy kell-e csinálni stb. (mondok példát: ne fess hajat terhesen :shock: , sirjon csak a gyerek, nő a tüdeje, bal oladalon rúg először:lány lesz, gyomorsavas anyuka hajasbabát szül... mittudomén.) Hm?

Ja, és ami engem érdekel, tud-e/hallott-e valaki bárminemű magyarázatot a terhességi csíkra? (Mármint a köldöknél futó barnára) Annyit törtem a fejem (elsősorban ősemberi, evolúciós stb) válaszokon. Help! Valaki???

Kép
kriemhild

Lorci!

Hogy hívtad fel őket???
Tudod én bajban vagyok külfölddel...

KépKépKép
bogyra

kit hogy hivtam fel Bogy????? :shock:

Kép

Kép
lorcika

de nem si kell hívni

BÉNABRIGÁD!!!!

KépKépKép
bogyra

He??????

Kép

Kép
lorcika

:):)

Nah nincs semmi, csak előszörre elbénáztam valamit, mert küldtem a családnak elfis kölyköket és azthittem azt bénáztam, hogy fel kell őket hívni, hogy aktivizálják... de közben nem, csak egyszerűenelbénáztam! ):

Nah bevallottam töredelmesen, miko rmegyünk gyroszozni a camponába? :D

KépKépKép
bogyra

:D

Bogy én pont most gondolkozom, hogy be kéne menni a kreatív boltba!!!! Most? :)

Kép

Kép
lorcika

gergő beteg....

Csak akkor tudok menni ha apja itthon van! :(

KépKépKép
bogyra

De nekem is kell menni, mert elfogytak a szalagok a további kreatívkodáshoz...

KépKépKép
bogyra

:( azaz délután? Az nekem ma nem jó!
Akkor én most elugrom, de akkor héten mikóóóó?
Mi baja Gergőnek? :( Jobbulást!!!

Kép

Kép
lorcika

sziasztok,

végre átolvastam az elmúlt hét anyagát...
először is üdv az újaknak, akik azóta már nem is újak :) (csak nekem)
hát Csengén teljesen ledöbbentem, nem semmi hogy ácsorog!

majd lassan visszakapcsolódom a vérkeringésbe, egyenlőre csak annyit hogy az elmúlt félév legszörnyűbb éjszakáján vagyunk túl, 1 órás torkaszakdtából ordítás után éjféltől hajanl 1ig, egy orrszívó porszívós sokkterápia után :cry: apjuk most lőször elvonult egyedül aludni, hogy el tudjon ma menni dolgozni, én meg úgy altattam el Zsófit, hogy magam mellé vettem, és szoptam az ujját...
igen, én az övét..., a múlt héten jöttem rá véletlenül, hogy ez mindennél jobban megnyugtatja, azóta ezt használom végső menedékként :oops: így sikerült bealtanom végül...

Lorci, teljesen megértelek, én sem értem mi lett a jólalvó kis Zsófikámmal... alig alszik napközben, este meg hulla fáradt és ingerlékeny :cry: most a héten azt terveztem megterápiázom, és nem engedem hogy félórákat aludjon csak, szigorúan kétórás alvás lesz délután...majd meglátjuk hogy sikerül...

Na de nem panaszkodom, mert miután elaludt végül 1 kor, csak 4 kor kelt egyszer, és aztán 9ig húzta a lóbőrt (akkor már a saját ágyikójában)

Azért ahogy ígértem, néhány kép a múlt hétről, aztán még jövök reagálni
Kép ugráló vár
Kép a cápa
Kép fürcsi
pici76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?