Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a dícséreteket Mátéval kapcsolatban.

Nem DSGM-es gyógytornász jár hozzánk, bár eredetileg én is oda akartam vinni Mátét. Nekem a gyerekorvosunk ajánlotta azt a nőcit aki hozzánk jár, ő a IX. kerületi korai fejlesztőnek volt a vezetője. Nagyon aranyos, Máté nagyon szereti. Nekünk nagyon bevált, a fejtartása teljesen helyrejött, és mivel ő koraszülött volt, lehet, ha el sem kezdtük volna a tornát és a masszírozást, akkor még mindig nem forogna. Persze az sem lenne kóros, mert ahány gyerek, annyi féle, szerintem nincs konkrét időpont, hogy mit mikor kell, inkább a sorrend a fontos a szakemberek szerint.

Párom amúgy nem hivatásos fényképész... 2-3 éve kezdett el foglalkozni a dologgal, és úgy tűnik van is hozzá tehetsége. Sportot fotóz, elsősorban wakeboard, snowboard, extrem sportok, ez tartozik az éreklődési körünkbe.
Amúgy szerintem amióta ezek digitális gépek vannak, korlátlan mennyiségben érdemes a fotókat csinálni, és ki lehet válogatni a jókat. Minél többet fotózol, annál több jó kép lesz...

Védőnő nálunk kb. 4-5 ször volt. Akkor se tudtam meg tőle semmi újat, igaz nem is volt túl sok kérdésem. Na nem azért mert én ilyen profi vagyok, hanem mert van egy nővérem két gyerekkel, van gyerekorvos rokon, meg vannak barátnőim, akiknél már szépen felnőtt egy-két lurkó. valamiért bennük jobban bízok...

golfmono

Ági!

Máté még szopizik is. Reggel és este mindig, remélem ez egy éves koráig így lesz. Van hogy a gyümölcs után 10-kor is, és a délutáni gyümi után is, de ez nem mindig van így. Nem tudom, hogy mi a jó. Van tejem még bőven, úgyhogy ha csak szopizna még, akkor az is elég lenne. Csak én úgy tudom, hogy fél éves korukra, már szilárdabb táplálék is kell, ezért kezdtem el kostóltani őt 5 hónapos korától. Aztán úgy tűnt, hogy ízlik is neki, ezért is döntöttem úgy, hogy féléves korától bevezetem neki a teljes adagokat. Bár én néha csak szopiztatnám, mert úgy imádom, amikor odabújik... :oops:

golfmono

Sziasztok!

Nagyon sokat termeltetek. Most nem is tudok visszaolvasni. Csak egy dolog.
Bogyra ötlet: az UH-on és az AFP-n kívül milyen vizsgálatokkal lehet megállapítani, hogy egészséges-e a magzat.
Egy kötelező letudva, a másodikon még gondolkodom.
Olvasok és jelentkezem!

Kép
anido

Golfmono, szerintem ha tejed is van és szeretsz is szoptatni, akkor tedd!! :D Kajákat ehet később is, tejcsi viszont nem lesz mindig...Lehet hogy engem páran elvakult szopi-pártinak tartanak, de szerintem amíg van teje valakinek és szeret szoptatni, addig a kaja "másodlagos" legyen, az anyatej legyen a legfontosabb! Tényleg nehéz ez az "először szopi aztán megkínálni kajával" elv...én is kicsit trükközöm néha, hogy hagyok a 2 közt időt, hogy kicsit éhes legyen...de azért az elv a lényeg, hogy a cél az legyen, hogy szopi aztán MELLÉ a kaja és nem fordítva. Szerintem először kínáld meg cicivel, aztán a kajával.

Bogyra szülésnős tippekhez: gátseb fájdalmát hogyan csökkentheti az anyuka: gondolok arra, hogy pl. vigyen magával a kórházba jégakut :D azt a fagyasztható zselét(ha rugalmas a kórház, bár jobb lenne ha ők adnák), meg vegyen gátsebpárnát, vagy mi a neve...nekem egyik sem volt pedig jól jött volna!

Kép
ági_bp

sziasztok!

Riella!írtam tegnap neked,basszus,az éterben jár,rohadt net... :twisted:

Szóval csak annyi volt a lényeg,mérlegelj!sokkal komolyabb dolog amit párod csinál,egész nap egy ilyen pici babával,pláne úgy,hogy ők másképp működnek,nuku anyai ösztön,meg ilyesmi.A múlthéten volt nekem is a szülinapom,annyit kértem,aznap ne dolgozzon,nem kaptam meg.Felfoghatom úgy is hogy paraszt,de úgy is,hogy felelősségteljes,mert Ő tart el lényegében minket,és bűntudata lett volna.Nem 2000ért melózik egy nap,ha kimarad,megérezzük.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Védőnő hozzánk havonta jár....én tuti nem mennék hozzá,messze van,mondtam is neki,meg terhesen se mentem,mondtam jöjjön ha látni akar.

Brendus reggel 2szer,este egyszer mindig cicizik,napközben néha egy picit,amúgy nálunk is gyümi,főzi,husi.Meg a húsleves.... :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Szeretnék egy körkérdést feltenni: akik terveztek kistesót, érzi-e közületek valaki, esetleg a párotok, hogy következő csemetének ellenkező neműt szeretne? Akinek kisfia van kislányt, ill. fordítva. Riella Te írta tegnap, hogy vágysz egy kislányra is, s erről jutott eszembe, hogy megkérdezem Tőletek. Igazándiból én örülnék, ha a következő kisfiú lenne, nem tudom, bevallom nekem lelkifurdim is van miatta, hogy "hát nem tök mindegy?!" és igen, mindegy...de valahogy mégis, most azt gondolom örülnék ha a kistesó majd kisfiú lenne.Persze akkor is örülni fogok ha kislány lesz!! És érdekes, nekem a Párom kisfiút szeretett volna elsőre, és ő "érezte" is hogy az lesz :D aztán mikor az uh-os megmondta, hogy kislány lesz, hát gyerekek, úgy, de úgy fülig ért a szája, hogy ha azt mondták volna, hogy 2 fiú van odabenn, akkor se tudott volna jobban mosolyogni :D úgy emlékszem az arcára, szép emlék :P
Szal kérdeztem Őt, hogy Ő milyen neműre vágyik a következő gyerkőcnél, s azt mondta Zitánál sem érezte, hogy "minden áron fiú legyen", de most még annyira sem érzi, teljesen mindegy mi lesz, mert Ő annyira beleszeretett ebbe a kis Tündérbe. :D

Kép
ági_bp

Haha kész a feltöltés!!!

Lehet nézelődni! :)

Most dög vagyok...

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Lányok, annyit írtatok, nem győzöm olvasni. Reagálni meg....áhhh.

Ami még friss és eszemben van.
Riella ne légy elkeseredve, nem minden arany ami fénylik. Szóval érted mit akarok ezzel. Más lehet, h. kívülről úgy tűnik, h. mennyire jófej, aztán meg otthon....
Becsüld meg párod jó tulajdonságait, ami meg nem túl előnyös, hát ez van, valamiért mégis őt választottad!

Móni, tényleg szuper jók a kisfiadról a képek, ügyesek vagytok!

Kistesó: Ági!
Végülis tényleg mindegy.
A párom hasonlóképpen volt, mint a tiéd, nagyon fiút akart. Aztán mikor kiderült, h. kislány lesz, totál boldog volt tőle. Most hogy itt van velünk, már nem is tudná elképzelni, h. fia legyen. Másodiknak is lányt szeretne. :)

Móni, még Neked akartam, h. én is most dilemmáztam azon, h. fél éves elmúlt Emma, és leginkább a cici kell. Cumisüvegből semmit nem fogad már el. Csőröspohárból csak a vizet. Ezen kívül egyszer egy nap kap főtt kaját, abból eszik, de a nap többi részében csak és kizárólag cici. Ráadásul most aztán tényleg van tejem.
Tudom, h. ez jó, h. van tejem és szopizik, de lassan-lassan pont fordítva kéne lennie. És különben is meddig mehet ez így? Normális, ha egy éves korában is még főként szopizik? Vagy addigra már nem lesz neki annyira laktató a tejem?

Jajjj Lányok, ma bepróbálkoztunk a Vörösmarty téri borozgatással....hát bukta volt. Egyszerűen nem találtunk parkolóhelyet, csak keringtünk fél órán keresztül, aztán mondtam páromnak, h. na menjünk haza. Az Andrássy úton végül volt hely, és ott sétáltunk, meg a Liszt F. téren.
Szóval ha össze akarjuk hozni ezt a forraltborozást, nem is tudom hogy kéne mennünk :roll: :roll: Parkolóhely tuti nem lesz. Bkv-vel meg macera.

Kép
niki30

Doo,
köszi, hogy gondoltál rám.
Nekem ugyan Blankám van, nem Mátém, de no problem. :D
(Vagy az a mondat már nem nekem szólt, csak félreértettem, mindegy... :D )

"mary, sokszor gondoltam Rád!! :D
nem tudtam h vajon olvasol-e még. hát Máté fotója szupeeeeer! :D gondolom, ebből lesz levlap a nagyszülőknek"

Máté fotója szerintem is szuper!

Kistesó:
Amikor még nem tudtuk, hogy kislányt várunk, azt hittük fiú lesz, mert az ismeretségi körünkben csupa kisfiú van, így valahogy kisbabára gondolva csak kisfiút láttunk magunk előtt. De amikortól megtudtuk, hogy lány, teljesen természetesnek tűnt, hogy kislányunk lesz, nagyon örültünk mindketten.
Mostanra úgy imádjuk, hogy kistesónak is kislányt szeretnénk.
Persze, gondolom, ha fiú lesz, akkor ugyanúgy mint Blanka esetében, onnantól kezdve már az lesz a természetes. :D
mary74

Mostanra úgy imádjuk, hogy kistesónak is kislányt szeretnénk. -Ez úgy hangzik, mintha eddig nem imádtuk volna. Dehogyisnem!!!! De az imádat csak egyre fokozódik!!!
mary74

Én is szeretnék még tesót,én a fiúkkal olyan jól elvagyok,mindegy lenne,a lányt nagyon félteném.Nem jobban,mint a fiúkat,na,nem is tudom.Apa lányt szeretne,nagyfiam is.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok,

Niki mi voltunk ma a Vorosmarty teren, nagy nehezen talaltunk helyet az Iranyi utcaban. Viszont....akinek kedves az elete hetvegen ne menjen oda!!!! Olyan tomeg volt.Amig eljutottunk a Vaci utcaban a Vorosmarty terig meg hagyjan, de ott!!! Katasztrofa! Ricsike amulta-bamulta a nagy karacsonyfat, aztan a nagy tolongastol ugy megijedt, annyira elkezdett sirni, hogy ket bode utan kimentunk onnan, le a corsora. Amugyis ki volt mindenki akadva, mikor bent a dzsumbiban toltam a babakocsit (ok ejogosan, nem lehet haladni meg gyalog se)....es persze semmit nem lattunk. Szoval auztan etetes a corson, kis seta, es hazafele elmentunk kocsival a parlementhez, marha jol megcsinaltak!!! Nagyon szep, aztan haza. Szoval ez a Vorosmarty balhe jo lenne...de szerintem kivitelezhetetlen, ahogy irtad is NIki napkozben meg a BKV miatt!!! :(

Kisteso. En azt ereztem, hogy lany lesz, ferjem vegig mondta, hogy kisfiu. MOst lanyra gyurunk majd!! :) Ferjem olvasta, hogy ha az ovulacio legelejen esel teherbe akkor kisfiu, ha a vegen akkor lany! :lol: :lol: Hajra!!!!!!!!

Kép

Kép
lorcika

Itt van par kep: Kép légifelvétel az adventi koszorúról

Kép nózi felhúzás és még a kaja se ízlik! :)

Kép Miki

Bar holnap lesz mikulasozas anyumeknal, amjd kuldok arrol is kepeket! :)

Kép

Kép
lorcika

csak a vörösmartizásról. mi mindig a rakparton álltunk meg és mindig van ott hely. És csak felsétálni kell a korzón keresztül és ott is a tér. Sztem egyszerű.. de ez a program valóban nem egy fél éves körüli gyereknek való, hacsak nincs kire bízni nyilván...
Én sem viszem holnap Marcit, főleg, hogy taknyol még mindig :( sőt rosszabb szuegényemnek.. :( Anyunál hagypm és a nagyokkal megyünk, akik igazán élvezik is a programokat, egyrészt van ott kézműves-játszóház (sátor vagy mi), másrészt a nyüzsgés sztem sem ilyen pici babáknak való, én tutira nem vinném oda annyi ember közé. Ja, és sötétben megyünk majd,. a du alvása után Vikinek.. :)
Vendég

Melcsi,
En + egy kanallal rakok a tejpepbe, asszem 7 kanallal ir, en 8-al rakok, igy lesz jo az allaga.
Kulonben sokan mondtak nekem is, hogy nem jol van rarirva, mert az hig lenne.

KépKép
horilda

Bogy, megnéztem az oldalt és rendeltem is, meg el is utaltam. Puszi :wink:

Holnap jövök és írok,ma apa nap van, végre nem dolgozik..... :D

Pussz.

Kép
melcsi6

Melcsi!

Te vagy az? :) De édes vagy! :) De most buktál vagy 150 forintot, mert ha előbb szólsz aztán regelsz, akkor mondom mi történik.....Bogi üzletasszony néni ad neked 20% kedvit! :)

De majd a legközelebbiből leszámoljuk azt is! :)

KépKépKép
bogyra

Lorci, ha lányra gyúrtok: én úgy tudom, hogy az y spermiumok gyorsabbak de rövidebb ideig élnek, az x-ek pedig lassabbak viszont jóval hosszabb ideig élnek...így lánynál peteérés előtti 3.-4. napon tanácsos akciózni, s utána már nem, s akkor a peteérés idejére már csak a lányok lesznek ott.

Nekem az első benyomásom, mikor még a tesztet vettem az volt, hogy kislány lesz :lol: Amúgy ha most fiam lenne, akkor következőnek kislányt szeretnék. Lehet azért mert nekem fiú tesóm van, s nekem ez olyan jó volt, ez az "egyensúly". :wink:

Kép
ági_bp

Én lányt AKAROK és kész!!!!

Amúgy szerintem is ez válik be , hogy ovuláció előtt 3-4 napon akció, aztán szevasz tavasz! :)
Mi most Levivel annyira akartuk, hogy mielőbb legyen, mivel megszünőben volt a munkahelyem.... hogy orrba - szájba (nem szószerint, pfujj perverzek! :D :D) Így aztán nem csoda, ha fiú lett, valszeg válogatódás nélkül ostromolták a petesejtemet a kid disznók! :) De Levente bizonyult a legügyesebbnek.

Én attól félek, hogy az urammég olyan fiatal, hogy neki még nem lustultak el a fiúk sem és a következő is az lesz! :shock: :shock: :shock:

KépKépKép
bogyra

Riella, teljesen egyetértek Nikivel (már ha jól értettem őt), hidd el nem biztos, hogy az adott pasik olyan tutik, max úgy tűnik...persze lehet a te párod pont buliszervezésben nincs topon, más meg igen, de másnál meg más hibádzhat. Nyugi, az én férjem sem ilyen, nem is tudom melyik ünnepnapra kaptam tőle utsónak valamit, talán többmint egy éve...vannak ilyen pasi, de attól még imád és egy csomó mindenért imádom én is és oda nem adnám három "néha-virágot-is-hozó-sokszor-ajándékkal-készülő" férjért! Egyébként boldog szülinapot!
Meg Melcsinek is, ő ünnepelt ugye? (Mire végigolvasom...!!!)

"z ovulacio legelejen esel teherbe akkor kisfiu, ha a vegen akkor lany" Lorci, ezt hogy is érted?? Az ovuláció egy pillanatszerű történés.. :?:
Mellesleg én úgy tudom, hogyha ovuláció előtt egy nappal van az aktus (vagy kicsit előbb) inkább lányra van esély, mert az xkromoszómás himivarsejtek jobban túlélnek. Ha meg a más kiszabadult petesejtre ugranak rá az ebihalak, akkor a fiúk a gyorsabbak. Nálunk igy volt, fiú is lett...

A témához szólva, én totál kislányt éreztem, párommondta, hogy fiú, de csak hogy fogadhassunk. Aztán kicsit el is kenődtem, hogy fiú lett, de már el se tudnám képzelni, hogy lány lehetne. Viszont mi elejétől fogva lányt szerettünk volna és a másodiknál azt hisezm igyekszünk lányra gyúrni. Személy szerint én nagyon meg vagyok elégedve a kisfiammal és 'bevált és nagyon drága, kérek mégegyet' alapon örülnék fiúnak, viszont párom (látott már pár lányos apukát, akikért megőrülnek a lányai) nagyon szeretne egy kislányt, én meg ha teljesülne a vágya. Ezért vagyok lánypárti. De hát fenetudja, van 4 hónap, hogy beálljon a ciklusom különben nem tudunk tervezni...
:shock:

BAROMI SOKAT ÍRTATOK!! nEM IS BÍROM KÖVETNI!!!HUHH

Kép
kriemhild

Nah, pont írták előttem, inkább 3-4 nap,éerztem én, hogy inkább több.. :oops:

Kép
kriemhild

Mi hőmérőztünk és amikor kezdett felmenni a hőm na akkor aztán minden nap...de előtte is végig, amig csak 36körüli volt minden másnap ment a hepaj! ;) Aztán az ovulálás napján is, de utána onnantól kezdve pihi volt. :) Nah és csak fiú lett! :)

Én úgy elfáradok este a szopinál....nem értem miért...vagy csak mert nap vége van?? :shock: :lol: Ragad le a szemem!!

Nézem ezt a marhaságot a földmagjának leállásáról...amibe bele is fogok aludni kb. 10 perc múlva...már érzem! 8) :)

Kép

Kép
lorcika

Huhh, jó sokat írtatok....

Riella! Én is egyet értek az előttem szólókkal! Lásd meg a párod jó tulajdonságait is! Nekem is eszembe jutott már többször, hogy mért nem tud nekem meglepit venni a férjem... erre szülinapomra vett nekem teljesen egyedül fülbevalót :D , és ráadásul nagyon tetszik. De sajnos túl gyakran nincsenek ilyen meglepi akciói.

Bemutatkozok akkor én is röviden, hogy tudjatok hova tenni :D :
Kriszti vagyok, 24 éves. Terhesség: 14. héttől veszélyeztetett, mivel bevéreztem (kórház 4 nap, nagy riadalom, azt hittük vége), ezután minden rendben, leszámítva a 30. héttől a rettentő vizesedést, és bálnásodást :D (tudnátok ilyenkor mennyire vígasztaltak az írásaitok, hogy többőtöknél is van ez). Aztán 39 hét 3 naposan reggel fájások rendszertelenek (végig azok maradtak), délben bementünk a kórházba, fél 7kor elment a magzatvíz, és fél 11re meglett Csenge :D . Kórházi idő szörnyű volt, alig vártam, hogy hazajöjjünk, szopizás elején döcögős, de már tökélyre (vagy j?) fejlesztettük :lol: . Hozzátáplálást próbáltam 5 hónapos korában elkezdeni, de nem igazán ment, aztán 6 hónaposan beindult a dolog, bár úgy tűnik az én fagyasztott főztjeimet nem igazán szereti.
De képzeljétek a citromból pár cseppet kapott, és még csak el sem húzta a száját, ma facsartam neki narancsot, és nagyon ízlett neki. A húsát lehet már adni, és ha igen, akkor hogy? :oops:

Mozgásban villámsebességet produkál Csenge: 5,5 hónaposan felült, és 6hónaposan felállt.

Niki! Nekünk is szereztél egy jó délutánt ezzel a zeneovival. Főleg a Jaj de pompás fa tetszik! Hol lehet megvenni ezt a cd-t? És mennyiért? :roll:

Azt hiszem Móni te írtad az ostoros kalácsot. Hát az valami isteni! És nem is olyan nehéz megcsinálni. Én még terhesen csináltam utoljára meglepinek, hát elcsodálkozott a férjem, hogy én ilyet is tudok.

Gyps! A ribizlis lepény receptjét elküldenéd nekem? :)

Ja, és akkor mi is kaphatnánk privit? Majd kifúrja a kíváncsiság az oldalamat... :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Mi peteérés előtt voltunk sokat együtt, mivel a valószínűsíthető peteérés napján, és utána nekem valahogy nem volt kedvem, és hát lány lett. :wink:

Következőre én nagyon örülnék egy kisfiúnak, de a lánynak is ugyanúgy, és a férjem is ugynígy van ezzel.

Melcsi! Utólag is Boldog Szülinapot!

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Gyps, Ti már 4 hó múlva elkezdtek akciózni??? :shock: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ági_bp 2009.02.17 16:45-kor.

Kép
ági_bp

Ági!

Egyelőre nem vagyok biztos benne, hogy melegtart, mindenhol csak úgy látom, hogy csúszásmentességet biztosít.... de majd megkérdezem az okosokat hétfőn! :)

De én is úgy nézem, hogy alkalmas lehetne rá, és nagy csalódás lenne nekem, ha valamire alkalmas is lehetne, de mégsem az! :)

KépKépKép
bogyra

További képek, a konyha nagy takarítása után immár karácsonyi díszekbe öltözött! :)

Mindenhová angyalkák költöztek! :) Az asztal díszen is van egy kis hetyke, játékos, hintázó angyalka. Az angyalkát apa csinálta egyedül! :)

Még készül két asztal dísz, a nagy szobába az íróasztalra.meg az egyik a polcra, meg egy ajtó dísz, de kifogytam a szép szallagokból! :( Így holnap még a virágosnál beszerzek egy párat, így most megszakítom eg ykis időre a konstruálást! :)

Kép Kép

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Atom álmos vagyk, de végigrágtam magam az előző 3 olvasatlan oldalon :)

Ági, én következőre kislányt szeretnék, még trükközni is hajlandó vagyok érte.

És Bogy, egy ötlet: a terhesség alatti kötelező vizsgálatok. Mikor? Mit?

Ágyat! Pá drágáim.
Vendég

Sziasztok!

Én is írnék néhány szót magamról.
33 éves vagyok(már nem sokáig).Mint már írtam 3 gyermekem van.A fiamat 20 évesen szültem és egyedül neveltem 10 évig.4 éve ismerkedtem meg a párommal,és tőle született 2 leányzóm.
Emma 2006.május 23-án,Bori 2007.május 20.-án(Tehát tényleg lehet abban valami,hogy a csillagok állása befolyásolja a gyermek nemét :wink: )
Bori a 38.héten született,fél órával azután,hogy leparkoltunk a kórház előtt,3850 grammal és 56 cm-el.6 hónaposan 7400 gramm és 68 cm volt.Egyetlen fogacskája sincs,viszont kb. 2 hete mászik és tegnap óta önállóan felül!A 4.hónap végéig csak szopizott,de mivel nem úgy gyarapodott,ahogy a nagykönyvbe meg van írva,a dokinéni tanácsára elkezdtük a hozzátáplálást.Most már eszik mindenféle gyümölcsöt,(kivéve banánt,mert attól minden kijön belőle)főzeléket husival,vagy sajttal, és tejpépet.Ezenkívül reggel,este,éjjel szopizik,de napközben is többszöt mellre teszem.

Ami a nemeket illeti:
Emmánál egészen a 38. hétig nem lehetett tudni,hogy kisfiú vagy kislány lesz.Én "természetesen" éreztem,hogy kislány.Vagy inkább nagyon akartam,hogy az legyen.A párom határozottan állítja,hogy azért is lett lány.Borinál bizonytalan voltam,mivel már volt fiú is,lány is,nem volt nagy jelentősége,"csak egészséges legyen".Róla a 26.héten derült ki,hogy lány.Én örültem,hogy Emmának lesz barátnője és nem kell vennem ruhát,hiszen sok szép holmit örökölhet :lol:
A féjem csak annyit mondott:nem baj,majd a következő.És azóta is mondogatja. :roll:

Azt hiszem most már eldugulok,és elteszem magam holnapra.Bocsi,ha túl hosszúra nyúlt a beszámolóm... :oops:

Mona

Kép
KépKép
monaszisza

Jó reggelt!

még mindig a szoptatás témához: Nekem tényleg jobb lenne, ha még mindig csak szoptatnék, de én is Niki dilemáival küzdök... vagyis, hogy jó-e ha egy egy éves gyereknek a fő tápláléka az anyatej... szerintem már most is többet igényelne, tehát nem elég neki csak az anyatej, hiába is van elég tejem... szerintem már nem elég tápláló... Ráadásul Máté szereti a főzelékeket és a gyümölcsöt is. És szeret szopizni is.... Valamint ha egy kicsit ki szeretnék mozdulni itthonról Máté nélkül, akkor ha nem csak anyatejet kap, akkor ezt is meg tudom oldani. Persze nem ez a fő szempont, most Máté az első.
Hú, látszik, hogy fogalmam sincsen, hogy mi a helyes, és mit csináljak... Ráadásul attól is félek egy kicsit, ha nem szoptatok napi ötször, akkor elmegy a tejem... Vagy az beáll az igényelt mennyiségre? Fejni már nem akarok...

Vörösmarty tér: én úgy, de úgy mennék!!!! De ezt a tömeget én sem bírom már....

Kistesó téma: mi nem szeretnénk, pláne egy ilyen problémás terhesség után... De egyébként is csak egy gyereket terveztünk... Nem tudom miért, mert nekem van nővérem, és nagyon jó testvérek voltunk-vagyunk, ennek ellenére én egy gyerekes szülőnek érzem magam...
Úgyhogy kistesó témához nem tudok hozzászólni...

Lorci: Ricsi annyira tetszik nekem. Olyan kis huncut!!! A koszorú is tetszik :)

Krisz, nem én írtam az ostoros kalácsot, de mostmár felkeltettétek a kíváncsiságomat... hol is találom azt a receptet? :D
És én is kérem azt a privit... nagyon kíváncsi vagyok :oops: :roll: ...

Bogyra, de szépen díszítgetitek a lakást!!!! És ezt a koszorút Ti csináltátok? Nem semmi, nagyon ügyesek vagytok!

Na megyek, szép napot mindenkinek!

golfmono

Jó reggelt!

Bogy nagyon ügyi vagy, szép lehet a lakás! :) Különösen jó lett az angyalkád dauere! ;) :D Az enyém inkább Csepregi Éva fazonra vette és zilált...mint én! :lol:

Örülök, hogy a "kukkolók" is irtak magukról, így akkor már nem is vagytok többé kukkolók, hanem tagok! De a Béna Brigád tagságra még nagyon kell gyúrni! ;) Igaz Bogy,Melcsi, Bringa? :lol:

Ricskó már megint virrasztott...ENGEM, mert ő hamar visszaalszik!!! :roll: Ráadásul megint van disco :twisted: és így, hogy nem aludtam, így hangos és zavaró! AMíg Ricsi átaludta az éjszakát nem zavart, mert én is durmoltam, de így!!!!!!!!!!! Jajaj!!!
Szerintem amúgy csak szórakozik velem ez a lurkó! Hagyjam sírni éjjel?? De nincs szivem! Végülis aztán pár korty víz, vagy szopi után visszaalszik....csak hát, oylan jó volt, amikor reggelig húzta a lóbőrt!!! :oops: Nem értem mi változott---és meddig tart ez az állapot!! :? Amúgy azt veszem észre, hoyg egyre inkább tesztel minket meddig mehet el! Kőkemény hisztik vannak és nagyon akaratos! Komolyan már most látni!!! Mi lesz velünk később?! :shock:

Na legurítok még 1 kávét, mert nem látok ki a fejemből!

Kép

Kép
lorcika

Jó regglt!

Bogy, nekem nagyon tetszenek a dekorációid, annyira ízléses. Hasonlót tudnék elképzelni magunknak is. Mennyiért csinálsz? :lol: :lol:
Apájának külön dícséret!

Lorci, azért a tiéd sem semmi. Az is nagyon tetszik.
Hiába itt jóízlésű csajok vannak!

MÓNI!
Remélem valaki tud nekünk valami okosat mondani.
Én meg képzeld, azt érzem, h. több tejem van, mint azelőtt.
Ha kimarad egy szopi (mert ebédkor kimarad), akkor alig bírom ki a következő etetésig. Van h. fejek is. Én nem bírom, ha érzem, h. tele....muszáj üríteni.
Szóval dilemma, dilemma. Hogy mi lesz?
Remélem változni fognak a dolgok. Az lenne jó, ha a szopi megmaradna reggelre, estére, éjszakára. A többi pedig pépes.

Kép
niki30

Niki, én is azt érzem, hogy több a tejem... Ez nem is tudom mitől van. Lehet, hogy egyszerűen azért, mert már nem stresszelem magamat azon, hogy van-e elég tejem, mert tudom hogy eszik mást is, tehát nem fog éhenhalni... A stressz meg köztudomású, hogy nem tesz jót a tejtermelésnek....
Te éjszaka hányszor kelsz Emmához?

golfmono

Móni!
Igen, igen, szerintem is befolyásolhatja a tejtermelést, h. mosmár nem aggódunk, h. van e vagy nincs. Egyébként meg Emmának is annyi elég, amennyi a cicimben van (gondolom kialakult már rég a kereslet-kínálat), már pótlás sem kell neki utána.
Éjszaka? Hát várjál csak, kelek azért párszor. Ha 3x kelek, az nagyon jó. Általában többször, 5-6x biztos. Az a baj, h. egy kis víztől nem alszik vissza. Cici kell neki. Igaz csak 5 perc aztán teszem vissza az ágyba, alszik tovább. Hála isten, altatgatni nem kell.

Mátéhoz hányszor kelsz?
Gondolom Neked sem jött meg a menstruációd.
Állítólag az éjszakai szopizás miatt.

És Máté konfortozik is, vagy csak addig van cicin, míg jóllakik.
Emmának már csak addig kell szerencsére. Utána elveszem tőle, nem sír.

Kép
niki30

Máté egy nappal előbb született, mint Emma:) Most nézem.

Kép
niki30

Igen már néztem, hogy egy nap különbség van köztük. :)

Én 2 hónapos korától nem kelek Mátéhoz. Illeteve ő nem ébred, vagy ha fent is van néha éjszaka, akkor visszaaltatja magát. Szerencsém van, de ha fel kellene kelnem azért sem bánkódnék. Mondjuk azt nem tudom, hogy bírod, hogy ilyen sokszor ébreszt...
Én az elején is csak kétszer keltem, és akkor is általában én ébresztgettem Mátét. Nekem muszáj volt, mert nagyon picike volt, akartam, hogy minél előbb összeszedje magát.

Nekem eddig kétszer jött meg a mensesem 6 hónap alatt.

Máténak is addig kell, amíg jól nem lakik... De azért ha nagyon nyűgi valami miatt, akkor a cictől mindig megnyugszik. Úgyhogy néha nem csak arra használjuk a cicit, hogy jól lakjon.

golfmono

hahó!

Én annyira sajnálom, igazából nekem a mostani anyatejes táplálásom is kudarc volt kicsit.... pedig szakemberként sem szégyeltem segítséget kérni... egyszerűen nem ment!!!! A k...va műtétet teszem felelőssé, ugyanis addigra már nagy munkálkodás után épp visszaállt annyira a helyzet, hogy kétszer napközben meg egyszer este szopizott, nem egy teljes étkezést, de szopott!!! Viszont a műtét után semmi, most is sikítva fordul el a mellemtől... döbbenet! :) Ám de a tegnapi hamburger nagyon tetszett neki.

Szerintem a szoptatás gyerek függő is! Sőt...leginkább attól függ, hogy a gyerkőc hogy szopig...

Tehát a követlezővel megint egy kicsit máshogy csinálom majd a dolgokat... gyakorlat teszi a mestert.

Niki! Az anyatej egy éves korig alkalmas a gyerkőc igény szerinti táplálására, tehát ha csak azt kap sem lesz neki rosszabb....
Utána én is azt gondolom, hogy fokozatosan adaptálódnia kell a család sszokásaihoz még az étkezési szokásokhoz is.

Jah és bérbe nem csinálok koszorút! :D Ihlet függő, az meg vagy van vagy nincs... Most minden helyiségeben harmonizálni fog a szin, tehát ez a natúr színű angyalkás fog visszaköszönni mindenhol.... Most megyünk a népművészeti karácsonyfa kiállításraa! :)

Majd hozom az ötleteket.

KépKépKép
bogyra

Hello!

Anyaval nagy a boldogsag!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D Kép

KépKép
horilda

Huh, írni már talán nincs is energy...

Ilda, nagyon arik vagytok!

Hát nem tudom, Bogy, oké, hogy ez a könyv, meg mindenhonnan ez folyik, sztem nem jó az, ha CSAK anyatejet kap egy gyerkőc egészen 1 éves korig. (MÁs kéréds, hogy én inkább azt hallottam, hogy legalább gyümit adni kell neki 6-7 hónaptól, mert a C-vit. nem elég a tejben) Én inkább pszichés okoból, nem összetevők miatt mondom. Ilyenkor már nagyon alakulnak, sokmindent látnak tőlünk. nem hiába van az, hogy Damján ha velünk ül az asztalnál, akármit eszünk, minenből kér és fel van hábrodva, ha nem adok neki. Sztem igénylik, hogy lassan-lassan 'nagyfiúsodjanak/nagylányosodjanak' és ha magunkkal sem akarunk kitolni...könnyebb azza la bébivel, aki már 6 hónaposan látott , érzett a szájában kanalat, mint aki nem. És arról meg nem is beszélve, hogy télleg néha le kell lécelni, nemlehet 1 éven át összekötve lenni. Na de télleg ez csak az én véleményem, nem azért írtam, hogy most aztán, csak ha valaki igy gondolja, ne érezze egyedül magát! :D

Ági, nem 4, 6 hónap múlva. Csak ugye előtte kéne 1-2 hónap,a mikor már látható, hogy igen, igy van a ciklus, akkor számithatunk rá, hoyga köv. is úgy lesz. Mert fiút terveznikönnyű, pláne ha érzed mikor ovulálsz. Lányt előre kell gyártani ugye, aztán vagy időben jön a pete vagy nem... De tervszerűen júniusban meg kéne fogannia...csak nem én leszek az első vállalkozó szellem????

Krisz, majd küldöm....igérem!

Olyan lelkiismeretfurdim van. Megigértem apának kb egy hónapja, hogy ma hangversenyremegyünk Pestre (céges koncert) és ma reggel mondatm neki, hoyg menjen egyedül, de én sehova. És odabent tök érzem, hoyg ez gáz döntés volt, hogy mindig én regélek dobjuk-fel-a-kapcsolatot-programokkal-ról, és akkor én húzom keresztbe...ÁÁÁÁÁÁÁ De nincs erőm összeszedni magam.
Na csak panaszkodtam...

Gyps

Kép
kriemhild

Gyps, ez nem a könyv.... de tényleg ne menjük bele semmilyen vitába.
Egy biztos, hogy a gyereknek elegendő egy éves korig az anyatej, tehát a gyermek csak azt kíván enni, nem kell kétségbe esni, ha nem, akkor féléves korától sőt akár 3 hónapos korától az életkorának megfelelő ételeket eheti.

És szerintem ennyi a lényeg, nincs ezen mit túlmisztifikálni....

És a kötődés is alkattól és hozzállástól függő. Én sokkal jobban tudtam Leventével eljárkálni, amíg szopott.... most hat puttonyt visezk és vagy a kanál vagy a pohár vagy a cumisüveg biztosan otthonmarad.... de valszeg csak én vagyok ilyen szétszórt.
Nélküle meg nem megyek sehova se, illetve azt szopás időhöz állítottam, így is evés időhöz állítom... max a férjem eteti nélkülem napközben egyszer-egyszer.... de ez sem jellemző.

KépKépKép
bogyra

Köszi Lányok a szoptatással kapcsolatos tanácsokat. (nem akartunk Mónival vihart kavarni :oops: ) Mindenki véleményét szívesen fogadom.
Bár továbbra is dilemmázom, mi lenne a legideálisabb. Szopi bizonyos szempontból tényleg kényelmesebb (nem kell melegíteni, mindig kéznél van, nem felejti otthon az ember), viszont ez hozzám köti a manót egyfolytában.
Ma mondjuk ebédre brokkoli/krumpli/almát kapott, evett belőle.

Ma voltunk az Aréna Plázában körülnézni, hát totál kiakadtam.
Van több pelenkázó is, csak éppen egy sincs még átadva. Az egyikbe be akartak ültetni, olyan szarszag volt (nem bébi), mondom oda be nem ülök szoptatni. A másikban szék sem volt....nah mondom, megáll az eszem. Az ember végiglohol az egyik végéből a másikba és egy kurva szék sincs, amin szoptatni tudjon. Úgyhogy valahova nagyon tervezem, h. beírok.
Végülis a takarítónő felépített gurigákból egy széket:) vicces, mi, és azon szoptattam.
Tök eldurrant az agyam, h. mit képzelnek, átadják így az egész kócerájt, csak h. bevételhez jussanak, de a kisgyerekesekre szarnak rá.
Pont párom vetette fel, h. milyen jó lenne egy szoba, pár fotellel/kanapéval/pelekázóval és ott többen tudnának szoptatni. Tuti oda járnának dumcsizni az anyukák és szívesebben ülnénk be mi is, mint egy hideg, rideg csempés lukba.

Kép
niki30

Tékozló Homárra lehet bepróbálkoznék egy cikkel. Na, két nap múlva tuti kész lenne a pelenkázó :D

Kép
niki30

gyps, múltkor kérdeztél vmit a tanulással kapcsolatban. a dec havi baba magazinban találtam: a kismamál 50%-os kedvezménnyel tanulhatnak. www.efeb.hu. én nem néztem, de hátha találsz vmi jót.

cicizés sztem is nagyon függhet a babától: enyémet kezdettől le sem lehetett róla vakarni - szal nekem így valóban "könnyű" volt szoptatni. eleinte rendszeresen nyomta másfél órán keresztül - persze ebben sok volt a cumizás, de akkor sem hagyta abba és ha elvettem tőle, akkor méltatlankodott (értsd: bömbölt). és a mai napig ha hamarabb venném el, mint ahogy ő gondolja, még ha már szinte teljesen bealudt, akkor is tátog, mint egy kis fióka és ha nem dugom vissza, akkor felébred.

6 hó körül éreztem én is azt h mintha több tejem lenne - mivel én soha nem aggódtam amiatt h van-e elég (ld fentebb, mivel úgyis tudtam h ha szopik, akkor lesz!), ezért én az aggodalmaskodás megszűnését kilőném. most h így többen mondjátok h ilyet tapasztaltok, én arra tippelnék h ez akár még fiziológiás is lehet, nem? de nem tudom a tudományos frankót ezügyben.

bár már ma 8 hónapos (HURRÁ!:)) gyakorlatilag mérhetetlen mennyiségeket eszik és azt is még egy darabig szedegetem ki alóla a pelussal együtt. szal a kb 5 kanál répás rizs után ma legalább két-három alkalommal találtam répa darabokat a székletében. :shock:

bogy, nekem van egy babás-szettel feltöltött hátizsákom, abban mindig minden benne van, ami kell, amit kiveszek, azt azonnal rakom vissza. mert én is baromi szétszórt vagyok amúgy :oops:

második baba - mi előre semmit nem terveztünk h lesz-e tesó v nem. lássuk h ezzel h bírunk alapon. aztán mikor nyaralni voltunk és párom is látta h mennyit képes üvölteni, akkor aszondta h kell Viktória mellé egy jólnevelt kisfiú :shock: :lol: mondta ezt ő, aki szinte imádkozott azért h lánya legyen és h fiút aztán SOHA!!! :shock: nekem az első mindegy volt, most meg úgy tetszik ez a lányos anyuka-lét h másodikra is kicsivel szívesebben venném, ha leányka lenne. de azért hazahoznám akkor is, ha fiút hoz a gólya :wink: :lol: h mikor, azt még nem tudom. azért remélem, nem túl hamar. egyelőre mensim sincs, úgyh ezen nem is kell még gondolkodnom.
Vendég

ja, niki még azt szerettem volna kérdezni, hátha te értesz hozzá: benyomtad azt a karácsonyi dalos linket. mondtam is h nagyon bejött. viszont eleinte végtelenítve játszotta le nekem az anyagot, most meg a második dal után mindig elakad :cry: micináljak h folyamatosan lehessen hallgatni?! :roll: köszke
Vendég

Doo! Boldog hófordulót Viktóriának! :D :wink:

Niki! Mi ugyanígy jártunk az aréna centerben. Az összes lehetséges pelenkázó helységet végigjártuk, végül, lent a parkolóban álló kocsinkban szoptattam meg... :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Niki!

Szerintemnem kevertél vihart, csak én nem szeretem a szélsőséges dolgokat, és egy baba nevelésénél, gondozásánál az a kijelentés, hogy nem jó neki a tej és jobb, ha hozzászokik a "rendes" kajához az kicsit szélsőgésesnek tűnik....
Én azt vallom akárki is szól le (mert én nem szoptattam "jól"), hogy egy szoptató anyát minidg támogatni kell, abban hogy szoptatni tudjon!!! Lehet ezért leszek védőnő???? Sőt, én az a fajta szülésznő is voltam, aki mellre tette a gyereket az anyja hasán... nah mindegy.

Az hogy nincsenek ilyen helyiségek felháborítóóó!!! És az ablkatalan, szellőztethetetlen egyszemélyesek is azok!! Te sem ülsz be 2 nm-re, sötétbe, büdösbe enni.... :twisted: :twisted: :twisted:

Jah és tudjátok most jön a gyermekágyban a második krizis szakasz, újabb hormonális változás ez egy választó volnal is lehet, van akinek kevesbedik a tejcije van akinek javul a helyzet, hiszen 6-8 hónapoban újabb hormonális változás megy végbe bennünk. Ilyenkor gyakori még a pszichózis kialakulása... én már észlelem az első tüneteket! :D

KépKépKép
bogyra

Tékozló Homár jujj de rég olvastam már, pedig régen ügyeletben ez volt a szórakozásunk! :D :D

megyek pótolok.

KépKépKép
bogyra

Köszi Doo, meglesem, bár most megyünk zuhanyozni.
Vikinek boldog hófordulót!! (jönnek képek?? :D )
Szerettem volna tőled kérdezni, mert igazából én is mindg ellene voltam a nagy fakivágásokank, hogy hol vettétek a fenyőtöket? Mert férjemet nem tudom meggyőzni ilyen teszkó gazdaságos darabokkal, rémesen néznek ki. De ha lenne valami szép, talán rát udnám venni. Köszi!

Bogy, bárcsak te lettél volna ott, mikor szültem, ott tátogott szegény kis békám és a szülésznők sehol, én meg csaszi után mit tudtam, még megfogni se, nem mellretenni...azóta is :cry: :cry:

Csajok, három napja görcsölök és nem jön meg, a 26. napon vagyok elvileg....mi van vvelem??? Volt valakinek ilyen?

Na léc zuhi, apa vár. :?

Kép
kriemhild

köszi a hófordulós gartulát!
gyps és bogy - fotókat épp most küldtem át :D jaj, bogy, jut eszembe!!! akartam csatolni még az új rucisból is, de az lemaradt, úgyh azt a te kedvedért majd még pótolom.
(kiderült h nem csak az a baj h lusta vagyok kicsinyítgetni - hanem frankón elszartam az ÖSSZES olyan fotót, amit ide feltettem, uis nem lehet visszaalakítani őket, mert én balga kicsinyítve mentettem el őket :evil: :cry: v ezt már mondtam? de ha igen, akkor sem lehet eléggé hangsúlyozni h ez mekkora veszteség :cry: )

enyémet sem rakták mellre csaszi után - sztem az kevés helyen szokás :? :evil: de az enyém tényleg ügyes volt (én meg ultra béna! :oops: csaszi sebbel, háton fekve - szal nem eccerű!!) és az az első emlékem róla ahogy beremeg a kis bucikája és rábukik a cicimre. annnnyira éééédes volt!

gyps, a tesoban lévő virágboltban vettem (tudod, a bejárat mellett közvetlenül), de rendelni kellett a fenyőt. ha sietsz, még talán van esély, de lehet h csak jövőre. próba cseresznye. de q...va drága, készülj fel!! engem is az tartott vissza h egyszerre ennyit kifizetni... de aztán tényleg soha többet nem kell.

mi az a tékozló homár?! :shock:

hopp, erről a mostani hormonális izéről nem tudtam! és akkor ilyenkor mi minden történik? ez érdekes. erről is írj az oldaladon - akkor egy nekem is ki van pipálva, hm? :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?