Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Andi
3 perc akár a sex
Vendég

Lányok, félreértettek, megyünk ám sétálni, minden nap! Van bundazsákunk, de amíg belebújtatom ordít a kis Drágám..

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Na fecsegtem a Dániába szakadt barátnéval... Én nehezen tudom elképzelni a Karácsonyt töltöttkáposzta nélkül (mégha nem is ehetk belőle!), na ugye náluk nincs savanyúkáposzta! :roll: És most épp fejébe vette, h kocsonyát főz! (Ha láttátok volna a férjét -aki dán-, amikor egyszer olyan kaját csináltam, amiben volt csirkemáj! :lol: Megkérdezte, h ezt a macskának csináltam?)
Hát nálunk is van ordítás öltözéskor!
Képzeljétek, egy csomó barátunk és rokonunk a hétvégét Bécsben tölti! Forralt bor, karácsonyi hangulat, múzeum, ajándék-vásárolgatás! Jaj, én úgy szeretem ilyenkor Bécset!
Babahordozót? Milyet?

Kép
ermoni

3 perc? :shock: :? Na ne má'! Ébredezik szörcsögő, léptem! Talán holnap!

Kép
ermoni

Igen nállunk is orditással indulunk majdnem mindig de ez az öltözködés miatt van!

Kép

Csini vagyok?

Kép

Kép

Kajáááááááááááááááááááááááááát!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép Kép

Kép
mogyoland

Mogyi, Timi, Andi!
Bazi édesek a mikis képek! a krampusz se semmi!!!!!!!

megvolt a mikulásbuli, após nagyot alakitott idén is! annyira ért a gyerekek nyelvén. Betti nagyon gyanakodott, végig kuncogott, meg kérdezgette, hogy ez biztos nem a miki papa. Ja mellesleg papának ma van a név és szülinapja is. Meg ugye drága marcikám is miklós!
egyébként nem a nappali pörgéstöl vagyok ki, hanem az éjszakai álmatlanságtol.

uszás: mi nem járhattunk bettivel, mert pont akkor volt pavlik kengyele, de az ortopéd orvos sem ajánlotta. ettöl függetlenül én bánom, ugyhogy hajrá Móni.

Csajok, marci minden reggel végigüvölti mig az egész család felöltözik

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

macsek, én boldog lennék, ha cumiznánk!!!!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Ma sem volt időm, megindt dolgoztam, ilyenkor alig érem utól magam. :(

Azért visszaolvastam gyorsan, de felére sem emlékszem már.

Móni:
nem akartalak lebeszélni a fürcsiről, én sem tom, h mi legyen. :roll:
Alak: hát még van rajtam 5 kg +. :( Ami sehogy nem akar lemenni, az seggen, meg hason.
Élményfürdőbe meg úgy megyek, h Marcit cipelem és így takar. 8) 8) :lol: Mármint a hasam, a seggem azt nem. :evil: :evil:

Ciripke:
Marcid Miklós?? Nem Marcell???? :shock: :shock: :shock:
Vagy MArcell Miklós? :oops:

Minden baba nagyon szépséges.

Marek Drága!
Nincs nap, h ne gondolnék Rátok.
Kívánom, h az idei karácsonyt átvészeljétek a következő pedig legyen életetek legszebb Karácsonya.
A vérzésre én is azt mondom, h doki...

Nekem meg MÉG nem jött meg.. :shock: :shock:
Pedig már nagyon rég nem szoptatok. Asszem én is megkérdem a dokim. :roll:

Séta:
nálunk Lilla igazi nőci, szeret öltözködni. 8)

Ma mi is voltunk Mikit nézni, fényképeztek is, majd küldik mailben, oszt felrakom. :)

Most nézek valami kaját, ma még csak 2 falatot ettem. Csak tudnám, h méé nem fogyok. :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Ciripke akkor boldog névnapot Marcinak!

Hajni: te nem szoptatod Lillát?Tápszert kap ő is?
Hát én is csak egy hétig tudtam szoptatni de nekem sem jött még meg bár igaz ,hogy kb. két hete elmúlt a " tisztulásom"Másfél hónapig szenvedtem vele!
Már örülök neki ,hogy nincs semmi!

Kép
mogyoland

Hízás: hát én összesen 8 kilót szedtem fel de amúgy sem voltam sovány és hetente 2 nap gyüminapot kellet hogy tartsak ez miatt.
De ebben a nagy melegben ami nyáron volt nem is ettem mást csak gyümit de volt ,hogy 2 nap alatt 5 kiló barackot ettem meg! :shock: :D

Igy én kevesebb kilóval jöttem ki mint amikor elkezdtem a terhességet!
De a hasam még elég bénán néz ki!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Csuda édesek a Mikulásrucis képek :lol:
Timi: jó lett nagyon a mikulásos képeslap. Milyen ügyi vagy!
Holnap hazajön Apuka, biztos Maja is magához tér.
És Majci, olyan karcsúnak tűnik. Szép a kisördög! :wink:
Babaúszás: télen én sem szeretnék menni, nameg nem vagyok éppen szalonképes. Szép lila striák és egy kis "megmaradt" has... szép,na :oops:
Ejjnye, hát azt hittem, csak én híztam sokat terhesség alatt, erre most szép csöndben kiderül, hogy nem csak. És ezt a nyáron, miért nem vallottátok be??? :P :D
Jelenleg 70 kiló vagyok. 85-el mentem szülni. 65-el kezdtem a terhességet. Szal, össze szedtem magam rendesen :evil:
Andi, tényleg nem kéne többet fogynod (tudom, nem akarattal csinálod).Egyébként, tök jól nézel ki. Meg az ikrek is. Olyan kis pufipofik. :D
Macsek: nálunk is ordítás van, de csak ha már be van öltöztetve Ádi. Utálja, hogy alig tud mozogni a sok ruhában.
Jolka: milyen nagyfiú már Manó. Még a szeme sem áll jól :wink:
Ákos is édes a mosolygós pofijával.
Vicus: Ramika is drága nagyon.
Ciripke: mindig olyan idilli képet látok nálatok. Látszik, hogy szeretik egymást a tesók.
Móni: Jankának és Neked jobbulást.

A játszószőnyeg meg van. De nem az amit először kinéztem. Találtam egy másikat ami jobban tetszett. Nameg nagyon felnyomták az árát az elsőnek, annyit uccse adtam volna érte.

Pár napja Ádim rájött, hogy ha mozgatja a nyelvét a szájában, tudja formálni a hangokat. Nagyon édes. Mozog a nyelve, és a kis ujjaival tapizza miközben kiadja a hangokat.
Macsek: Vilkó oldalt ki van támasztva?
Andi: gratulálok Petra mutatványához

Kép
Kép
gabcii

Marek!

Igazad van, hálát adhatunk, hogy a gyerekeink velünk vannak és egészségesek!
Sokszor eszembe jutsz! Hiányzol közülünk!
Kívánom, hogy az ünnepeken mielöbb túl legyetek és hogy mielöbb gyógyuljon a lelked!

Kép
Kép
gabcii

Hallottatok már rekedt csecsemőről? :cry: Mert Vilko estére berekedt!!! Az orrfolyása elmúlt. Holnap már elviszem a dokihoz, ugyan nézze már meg:( láz, hőemelkedés nincs, de olyan rossz hallgatni!!! No, ennyit arról, h milyen védettek az anyatejes gyerekek, vagy a tej nem jó minőségű:( szerintetek elképzelhető, hogy nem öltöztetem fel rendesen, és megfázott, vagy inkább a fatertól kapta el, ő nádhás és teliköpködi a lakást:(

Nagyon édik a mikulás és krampusz gyerekek!!!

Ciripke: na, akkor így állok hozzá:)

KépKép
1macsek

Gabci: ki van támasztva, de csak nyaktól lefelé, aszonta a védőnő, h így támasszam. De ma reggel keresztben feküdt az ágyban, annyit bringázott... és tolta a háttámaszát :shock:

KépKép
1macsek

miért is van Vili kitámasztva? :shock: (már megint lemaradtam vmiről)

nem akarom elkiabálni, de a mai a második este, h az ikrek maguktól elalszanak. betesszük őket kaja után az ágyba, nézelődnek amíg le nem csukódik a szemük. jó, ma Hubának kellett Kacsa úrfi (=cumi) a nyugalomhoz, de ez akkor is biztató. asszem, még erőm/időm is lesz, h nekiugorjak Apukának :oops:
na, kíváncsi vagyok az éjjelünkre :roll:

Ciripke, nektek mi történik éjjel? sokszor keltek? (nem mintha egyszer ugye nem lenne elég)

Gabci, mutasd már meg azt a szőnyeget! vagy majd Ádival együtt? és nem tudok nem fogyni. poedig zabálok, de gondolom, ennyi tej termeléséhez égnek ám a kalóriák. majd észnél kell lennem, ha fogy a tejcsi 8) :?
neked is halványodnak a csíkok? a löttyedtség meg ua. nem lehet mindenki Zsu :wink: (még jó, különben egyedül írkálnék ide.. khmkhm.. biztos anyósozik, jó dolga van, és grasszál vhol önfeledten)

Móni, húgod?

Mogyó, Ágika nagyon cuki Mikuláslány! de látom, neki, Petrával ellentétben, nem jött be a csoki :wink:

na, lépek fürdőzni.
mindenkinek csendes éjszakát (már annak a pár embernek, akinek még nem alussza végig a gyereke az éjjeleket :evil: )
:arrow:

Kép
an°°di

Jó reggelt! Már akinek.

Gabci, idillil kép? annyi biztos, hogy szeretik egymást és nyoma sincs fáltákenységnek. a nagyok ugyan veszekszenek, de az belefér. én most bögtem ki magam. barnuval állando harcot vivok és kezdek baromira belefáradni! meg az állando könyörgések. kérek valami és meg se hallják, kérem még egyszer nagyon szépen, semmi, aztén ordibálok. a reggeli készülödék az katasztrófa.
ájszaka az van, hogy valamire felébredek, pici sirás vagy ma pl arra, hogy hülyeséget álmodtam és egyszerüen nem tudok visszaaludni. mindenki békésen alszik én meg virrasztok! Marci 2-3x eszik, de az nem zavar attol nagyon jol alszom (nyilván, mert a szoptatás almossághormonokat termel)

bombaalak: rajtam is 5 kiló van, de attol nem félek, hogy nem fog lemenni. életemben nem voltam olxan vékony mint a gyerekek 1 éves korában. most van még poci, de életemben elöször talán sikerült elfogadni magamat, olyannak amilyen, kivéve a fejemet ami nagyon öregszik.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

sziasztok!

Rég voltam. Jól vagyunk. Vivi-remélem életkori sajátosság-iszonyú hisztis lett. Lala meg nő mint a gomba. 7460 g 66 cm. Tápi már nincs. Helyette van gyümi.Ha üvegeset veszek neki akkor egy kiadós szopi után megeszik majd egy üveggel. Kb egy hete néha a lefektetett pihenőszékében addíg kepeszt míg féloldalasan bár de fel nem ül. Forog oda-vissza, ha hason van akkor a lábait maga alá húzza,és a kezecskéit rakosgatja. Na közel sem mászás szinten. még csak kúszásnak sem mondanám. :) na megyek mert mindkettő nyekereg.. Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Ja és minden baba csodaszép:) nagyon szépen növögetnek

rajtam még +20 kg van.. :cry:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Kicsit le vagyok maradva, nem fogok tudni mindenkire reagálni.
Minden baba nagyon szép, Ágikáról különösen tetszett a sok-sok kép. Ikreket még nem néztem meg, mindjárt. Dorkáról és Lilláról láthatnánk képet?
Macsek, miért van kitámasztva Vilkó?? Jobbulást Nektek.
Andi, nem semmi hogy bkv-zol, még ha segítséggel is! És Petra nagyon ügyes. Huba dokik szerint mikor növi ki a kényszertartását? A bundazsák alatt mit értesz? Bundás overáll szerű orkán cuccot, vagy kocsi lábzsákot, ami kapucnis?
Gabci, édi lehet Ádi ahogy magyaráz. Én is nagyon várom már, de mi még eléggé szűk szókinccsel bírunk, van a lá, a hő meg a hú :-) És pontosan ugyanolyan súlyparaméterekkel rendelkezem, mint Te :? :)
Hajni, akartam kérdezni, hogy Marcinak az arcán is száraz volt a bőre? És Lilla most ezt megúszta?
Móni, ez az éjjeli tescózás jó ötlet, csak én még sajnálom rá az alvásidőt :shock: Lehet nem lesz karácsonyi ajándék inkább. Bár ma Csabi kitalálta, hogy estefelé menjünk ki a kerület sétáló utcájába megnézni a karácsonyi vásárt. Remélem összejön, olyan jó kis program lenne nekem :-)

Alvás: úgy néz ki elkiabáltam, ma nem tartott ki 3-ig a csaj. 8-as fekvés volt ugyan, de kelt f2-kor, meg 5-kor, meg 7-kor.

Pár kép:

csiga-biga teccik nekünk:

Kép [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.7151.jpg[/img]

KépKép
kertikiri

Kép

KépKép
kertikiri

Ikrek tündériek!

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Rita: nagyon szépek vagytok! Nem is látszik, hogy 20 kiló lenne rajtad!
Mekkora nagy már Lala :shock:
Kertikiri:tuti játszómicsodája van Nadinnak. Ez jászószőnyeg egyébként?
Aranyos nagyon.
És nem is fogom megnézni ezeket a fej emelgetős képeket és nem is olvasom el, hogy az annyi idős Lala , mint Ádi már pörög forog és majdnem felül, meg egyáltalán. Elkeseredtem kicsit. Okés, hogy szépen gagyarászik, meg tartja magát, megstb, de Ádim közel sem fordul hasra, és hason fekve még mindig nagyon utál és a fejét sem emelgeti vmi szépen. :( :(
Andi: halványodnak a rondaságok, igen, de rajtam elég sok van. Hasamon kevesebb, deréktájon mindkét oldalt sok.
http://www.teszvesz.hu/item279816098_ca ... zoval.html
És ez a játszószőnyeg.
Ja, és reggel megjött a menzeszem, vagy legalábbis olyasmi. Fáj a derekam és a hasam rendesen. De hogy lehet ez??? Én még szoptatok! :evil:

Kép
Kép
gabcii

Gabci, tuti ez a szőnyeg, na majd ezen rakd hasra Ádit! A fiúk amúgy általában lassabbak, azt ugye tudod? Meg azt is, hogy nálunk is üvöltéssel kezdődött a hasratevés, de én erőltettem. Szerintem próbáld meg Te is, előszőr csak fél percig, aztán egyre hosszabb ideig. Vagy próbáld a pelenkázón, ahogy Jutta írta. Szoktad masszírozni Ádit? Mert annak a végén is hasra teheted kicsit, és megmasszírozod a hátát.
Én úgy gondolom, hogy kell eröltetni a mozgást, nem jó, ha mindig kézben van, vagy a pihiszékben ücsörög. Kell a hátonfekvés is, hogy mozogjon keze lába. Így könnyebben van egyébként kaki is (elnézést azoktól akiket zavar a kaki téma). Vagy próbáld meg, hogy mindig kaja előtt hasra teszed 1-2 perce, ha utána kapja a kaját talán megszereti :-)
A képen nekünk az két bébitornátó kombinációja, szóval nem olyan plüssös szőnyeg mint a Tiéd, és bal felül lóg a nagy kedvenc, Pajti a kutyafej.

KépKép
kertikiri

Ezen a teszveszen hogy lehet vásárolni? Ha beregisztrálok tök egyértelmű? Mert jó dolgok vannak nagyon, de mindig azt gondoltam, hogy ez olyan bonyolult macerás...

KépKép
kertikiri

na gyors helyzetjelentés:

Senki szerint nem csinálom jól... mindenki másért csesztet:

Férjem: nincs ennek a gyereknek semmi baja, néha nyűgös, én parázom túl...

Anyám + Anyósom: ez nem normális, hogy ilyen a kakija... azonnal váltsak orvost

Anyám ezen felül: nem sterilizálok megfelelően (ha rajta múlna a gyerek is a mikrosterilizálóban lenne naphosszat - pl. a cumit naponta sterilizálni kell, nem csak ha leesik)

Anyósom ezen felül: lassan már a csirkecombot adná... jó a gyerek tényeg komálja az almát, de azéééé mert most tegnap este éhes volt csak nem kellene neki kekszet is darálni bele... :shock: :shock: :shock:
Ja és az ő gyerekeinek ilyenkor már napirendje volt és elvoltak maguknak délelőtt, és simán elaludtak...

Én konkrétan kezdek besokalni, jövőhéten egyedül leszek segítség nélkül, lehet nehéz lesz, de a ki mit tanácsol korszak legalább lecseng...

Kedvenc témam, le se írom hogy mi - úgy is tudjátok: kicsit jobb az almától talán, de olyan átütő sikert nem tudok leírni, na mindegy mostmár marad az alma de csak délután (eddig 2x kapott) mert szerintem a szopi rovására megy... (a gyerek egy negyed almát benyom, ha hagyom) és utána meg csoda, ha nincs elég tejem este, ja mert 2. tejcsikrízis van éppen (apa szerint ezért alszik el nehezebben, anyós szerint mert el van kapatva...)

MONDTAM MÁR HOGY ELEGEM VAN????

Kistesó téma: kösz, de ezek után marhára nem... :cry:
Nincs az az emlékezetzavar és kiesés... szerintem soha nem is lesz... :oops: :oops:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, alaposan és sürgősen lesz*rni mindenkit!!!!! de komolyan. próbálj meg kicsit magadra figyelni, na meg persze Dorkára!!!!
megy a vudus drukk!++++++++++++++++++++
mi meg megint vidékre hétvégére. úgyhogy nem leszek.
jók legyetek!

:arrow:

Kép
an°°di

Jutta!

Totál megértelek! Nem példálózni akarok, de én pontosan ezek megelőzése miatt nem engedek érdemben beleszólni anyósnak és apámnak a gyerek nevelésbe. Valszeg bunkó vagyok és többet kéne engednem, de nekem ez így felel meg!
Ha rám hallgatsz, határozottan (nem bántóan) felhívod a nagyik figyelmét, hogy te az ANYAI ÖSZTÖNEIDRE hallgatsz és ha kell segítség vagy tanács, majd szólsz! Hidd el nekem, akkor alakul ki igazán a dolog, ha kettesben lesztek Dorkával napközben. Nehezebb, mert nem ad kézre senki, de nyugodtabb és a gyereken is meg fog látszani! Az én véleményem az, ha már az elején letisztázza az ember mennyit enged a lelkes segíteni vágyóknak, késöbb nem lesz konfrontálódás, mert mindenki tudni fogja "hol a helye"!
Ez nálunk úgy működik , hogy ha anyós itt van több napig, dajkálja Ádit, játszik vele, DE Apa vagy én fürdetünk, etetünk, sétálni is közösen megyünk. Ebben nem engedek, de már mint mondtam, én bunkó vagyok :?
Sztem jól csinálsz mindent. Nem kell ekkora gyereknek teljes körű hozzátápi, hiszen tejed van bőven. Az alma meg terápiás célzattal úgy jó, ha nem megy a szopi rovására.
Sterilizálás: naponta egyszer elég. Nem szabad túlzásba vinni, mert akkor a gyereknek semmi immunrendszere nem lesz.
Altatás és napirend: nem győzöm többször már leírni, hogy majd alakul! Ha lefoglalja magát már Dorka, és nem csak te vagy a körülötte lévők lesznek neki a játék, jobban el lesz egyedül és aludni is többet fog.
Bocsi, hogy kimerítő voltam, de engem bosszant ez a dolog!
Szal Jutta, fel a fejjel, ügyesen Dorkázol!!!

Kertikiri: Ádi már nincs naphosszat ölben :lol: !
Mostmár délelött játék a kiságyban aztán alvás, kaja, játék anyával a nagyágyban, majd a kiságyban, alvás, kaja, séta.
Este van csak a pihenőszékben és ölben velünk a nappaliban.
Próbálkozom én a hasra tétellel, de annyira utálja, én meg megsajnálom. Majd megpróbálom amit írtál, hogy kaja elött "hasazunk"
És háton meg profi a gyerek. Egész nap jár keze lába. Felhúzza mindkét lábát és oldalra fordul, meg rúgkapál tök erősen.
Ma pl azért fordult oldalra, hogy be tudja kapni a pólómat :lol:
Érdeklődő és aktív gyerek ő összességében, csak ez a hasas fejtartásos dolog menne már neki!

Kép
Kép
gabcii

Jutta:
:cry: :cry: :cry: :cry:
Csinád úgy ahogy NEKED jó.
De kérlek kekszet ne. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
kistesó: én is ezt mondtam Marcinál, de hidd el elfelejted majd a rossz napokat. :)
Kaksi: nem próbálod meg, h nem eszel pár napig semmi tejterméket hátha jobb lesz? Vagy ezt már próbáltad?

Kép
Kép
h@jni

sterilizálás:
én a cumit napi 3x kb. az üveget meg 1 használat után. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
h@jni

Gabcii:
nyugi, nekem se megy a hason levés. Evvan. A vállamon megtartja magát, ha a doki felhúzza ülésbe is, de hason nem szeret. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

babák cukik.

Andi: jó utat :)

Kép
Kép
h@jni

Zsu:
hol vagy???? :shock: :shock: :shock:

Ma megjött a csomó cuccom az árzuhanástól.
Hát 2 játék hiányzik. :evil: :evil: :evil:
Írtam reklamálós levelet... :evil: :evil: :evil: :shock: :shock:

No, miután teleírtam az oldalt megyek a dolgomra.

Kép
Kép
h@jni

Hajni,
kekszet nyugi nem kap és az almát is csak módjával...
4 hós koráig almán kívül semmit - lehet ezt se kellett volna, de kivezetni már nem fogom - majd utána meglássuk.
A keksz lisztes tehát ha jól tudom vmi 9 hónap körül adható, előtte max babakeksz 6 hó felett...

Cumin nem etetőcumit értem, hanem a másikat... azt is 3x sterilizálod??? Nekem vki (dokinéni, védőnő vagy szakirodalok??) az mondta, hogy nem kell, csak ha leesik.... mert az alergiások és asztmások aránya nagyobb ott ahol nagyon steril volt a környezet...
Ehhez képest naponta én is csak lesterilizálom...
(amúgy is eszi a gyerek az én pólómat is az meg nincs sterilizálva... vagy hülye logika?)

Tejtermék: no én azért fogyok heti 1 kg-ot mert se édeset se tejterméket nem eszek... max heti 2-3 dl tejet, ha már nem bírom és 2-3 db csokis kekszet... úgyhogy ez sem vált be... lassan vizen és levegőn fogok élni :lol: :shock:

Szerintem mi egyszerűen ki fogjuk nőni az egészet egyszercsak, addig itt próbálkozhatom mint hülyegyerek...

Alvás: legújabban ez se akar annyira menni nekünk, no mindegy... Anyós szerint, mert a gyerek el lett kapatva és mostmár rafkóból sír (múlthéten még nem volt?) ... anya szerint ha sír tuti vmilye fáj... szerintem meg is-is és kezdem hallani a különbséget csak hagyjanak mááááárrrrr....

JA:

ÉS mindenkinek köszi a biztatást! Igenis menni fog ez, majd saját magamra hallgatok és nem kapkodok össze-vissza...
Ha sír a gyerek megvígasztalom, ha aludnia kéne altatom és turbózom újból a tejcsit... :?

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
igen, a játszócumit napi 3x, az etetőcumit/üveget meg 1 használat után.
szval a cumi úgy néz ki, h Lillának csak akkor kell ha éhes...
odaadom, majd kaja és akkor az üveggel megy a sterilizálóba. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

A Télapó fülcsit hozott Raminak. :lol:
Kép

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Alvásról cikk:

http://www.pampers.hu/hu_HU/le_read_art ... tid=2363#2

Ja most már fáj a fejem is, asszem az idegességtől... bár elmentünk a párommal vásárolni meg tankolni a csajjal és jól kipanaszkodtam magam.

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Élek, csak megint elment a net, hivtam szerelőket, megcsinálták!
Még nem olvastam vissza, talán majd később, ha már alszik a csaj.
Kakit elküldtük az ÁNTSZ-be, nem tudom mikor lesz eredmény, addig antibiotikumot kell szednünk :(

Továbbra is jó napjaink vannak, 3 óránként evés, közte kb 1/2-1 óra játék és ugyanennyi alvás. Séta is ok, megyünk minden nap, már nincs sirás, csak az elején, amit be nem alszik. Hasunk már nem fáj (kopp-kopp), puki még néha kicsit nehézkes, de annál hangosabb :lol:

Rendeltem Rossmann-tól fotókönyveket, aggódom, hogy nem fog már Karácsonyig megjönni :?

Na visszaolvasok!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Fényképekre megint nem tudok reagálni, mert hiányzik egy szín a monitorunkból, és minden bazi sötét!! De remélem mindenki szép, és nem kell csalódnom vasárnap, amikor megnézem a képeket :D :D

Jutta: Tegyél fel Dorkáról képet, naaaa léci! Hajni, Te is Lilláról!!!

Vilmos az oldalán alszik, és a hátát kell megtámasztani. NA, ezért van kitámasztva.
Megyek szunyálni, mert Vilinek nemsoká kelnie kéne, ma még csak ötször evett, és egyre hsszabb idő telik el két szoptatás között... Most épp 5 óránál járunk!!! De abból csak kettőt aludt, egyet sírt, többit nézelődéssel meg nyügivel töltötte.

Íccaka is volt egy ilyen öt órás szünet :D de mi inkább Csillagok Háborúját néztünk, hogy ne szóljon minden az alvásról. :oops: Hát, nem lenne rossz, ha négy óránként enne:)

Kriszti: te mennyit alszol, ha két óránként kel Nadin??? Néha Vili is felkel, de visszaalszik, mázlim van, hogy nem hergeli fel magát. Ma mondjuk reggel véletlenül felkeltettem, mert ellenőriztem, hogy lélegzik-e még, olyan régen evett :roll:

És még mindig hatkor kel!!! Visszalvás nem tetszik neki :shock:

Hoppá, felkelt!
Jó hétvégét :D

KépKép
1macsek

Jó reggelt! Ja már dél van! Na mindegy.

Tegnap este hármasban voltunk, a gyerekek mamáéknál aludtak, ezer éve nem volt ilyen. Elég nyugis volt az este meg a reggel, de én bőgve jöttem el, mert ők is sírtak, nem akartak maradni, aztán persze nagyon jól érezték magukat.

Hétfőn, ha minden jól megy megyünk bécsbe, remélem az egész vásárlást le tudjuk egyszerre, én már nem szeretnék itthon is szaladgálni!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!
Sterilizálás: szerintem a játszócumit nem kell annyiszor. Az természetes, hogy ami tejjel vagy tápszerrel érintkezik azt minden használat előtt sterilizálni kell, de én a cumit csak naponta 1x szoktam, de volt, hogy elfelejtettem. Bár mi nem cumizunk csak talán háromnaponta egy kicsit, de azért mindig kéznél van.
Macsek, alvás: hát 8-tól alszik Nadin mostanában már csak f2-ig, addig alszom én is. Bár ez nekem még elég korán van, régebben éjfél előtt sosem feküdtem le, de most muszáj. Jobban szeretnék persze mást csinálni :oops: Aztán a f2-es kelés után kel ilyen sűrűn még 2x, viszont ha szerencsém van, akkor 6-tól alszik még 8-ig, mondjuk ilyenkor már fel szoktam kelni, és teszek veszek. De a hajnali fentlétet nagyon nehezen birom. Mondjuk nekünk eddig 6 hetesen és 2 hónaposan volt egy-egy ugrás, illetve fejlődés, szóval egy kicsit jobb lett minden (alvás, evés, fentlét), bízom benne, hogy a 3 hónapos "csoda korhatár" majd mindent megold :lol: Nappal beálltunk a 3 óránkénti evésre viszont legalább, korábban az is sűrűbb volt. Most van egy viszonylagos napirendünk így (kopp-kopp).
Vili miért alszik az oldalán? Így szeret, vagy a dokinéni mondta? És hánykor alszik el este? És akkor 6-ig általában már nem is kel fel? De jó Neked :lol:
Gabci, Ádi nagyon ügyes ahogy így leírod. Az jó, hogy már nyúl a játékai után, Nadi még nem igazán, bár ha véletlenül eltalál valamit, azt tetszik neki.

KépKép
kertikiri

Rami nagyon aranyos a fülbevalóval! Hogy viselte?
Ciripke, jó utat és jó vásárlást Bécsben!
Zsú, biztos megjön karácsonyig a fotókönyv, én naptárt rendeltem, és 5 nap alatt megvolt. Panka ügyes nagyon, hogy így megjavult :-) Meg Te is, mert gondolom a Te érdemed (is) :lol:

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Vagyok ám én is, csak az utóbbi két nap nagyon sűrű volt. Még nem olvastam mindent vissza, majd szép lassan. Bogi alszik, már megfőztem félig, nem tudom, mi lesz este!

Macsek, nálatok senki nem szólt az oldaltfekvés ellen? Mi is oldalt raktuk Bogit, nekem nagyon tetszett így, és mindig forgattuk. De aztán jött a védőnő, meg ami rosszabb volt, az ortopéd-orvos. Ez utóbbi szabály szerint nekemesett, hogy miért rakom oldalra, nem szabad, és hallottam-e konkrét esetet, hogy megfulladt egy baba, mert bukott... mert nincs is! :evil: Na mindegy, ezek után elkezdtük hárta rakni, meg éjjel már egy ideje hason alszik. Mindenki mást mond, és az ember kinek hihet? Azt hiszem, a megérzéseinek.. :)

Jutta! Csak így tovább! És kitartást! (Az egyik barátnőm tanácsolta nekem még anno: mindenkit hallgassak végig, bólogassak bölcsen, és csináljak, amit én akarok!)

M.
moncsi27

Macsek, nekem is mondta a doki, hogy 1,5 évig nem jó újra gyereket vállalni, mert a szervezetnek regenerálódni kell. (Kicsit kiakadt, amikor kérdeztem, ha nagyon gáz-e, ha rögtön jön a kistesó...)

Gabci, majd igyekszem valahogy vonalzót feltenni, csak még nem jutottam hozzá!

Jolka, Móni, akkor majd küldöm a két tipp adatait!
A foltvarrós: Görgey Edit, dorcsinka @hotmail.com. Van honlapja, majd előkeresem, és küldöm!
A másik: http://www.homecare.hu/
a thermoklikkre gondoltam.

Sziasztok
M.
moncsi27

Megtaláltam a linket:http://www.patchwork.extra.hu/
Ahogy nézem, még nem tökéletes. Majd küldök képet.

M.
moncsi27

Sziasztok!

Jutta: hát igy van halgasd meg őket de az egyik füleden be a másikon ki!
Az az igazság nálunk is probálkoztak és én szépen leállítottam őket ,így hogy alakuljon ki benned az anyaság meg igy ,hogy tapasztalod ki a babádat!
Egy az ,hogy te is meg párod is más volt kicsinek hiába ő a ti babátok azért nem olyan mint ti voltatok!(márminz a mamák részéről mert gondolom szokták mondani,hogy te milyen voltál meg stb..)

Szépek a babák nagyon!!!

Én már az első naptól kezdve oldal fektetem a lányt és nem szoltak nekem érte!Egy az ha csorézik vagy bukik új kifolyik vagy nem?
Náluk már a lány ha oldalra rakom már fordul is meg és átfordul a másik oldalára!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Moncsi: tényleg máris szerettétek volna a kistesót? :shock:
Én biztos begörögnék, ha így lenne...
Na ne már, hogy oldalt fekve fog megfulladni, ha bukik. Ez mekkora hülyeség. Pont úgy folyik ki a cucc inkább.
Pl mikor Ádi nagyon náthás volt, én kitámasztva oldalt fektettem, azért, hogy egyáltalán kapjon levegőt.
Mogyo: ügyes Ágika, hogy ilyen szépen forog.
Kertikiri: a 3 hós vízválasztó tényleg igaz. Nálunk is nagy változást hozott.
Tényleg ám. Nadin most mennyire ölben baba?
Zsu: De jó, hogy így megjavult Panka. Jó, hogy az embernek marad kis ideje magára. Tudsz mostmár napközben hajat mosni? :lol:
Nekem sikerült :wink:
Ciripke: nálatok mindkettőtök szülei segítőkészek?

Ma megint tornáztattam Ádit. Szegénykém, elmondhatatlanul utálja. Egy darabig szépen ment neki, emelte a fejét olyan magasra, mint még sosem, de aztán elkezdett rettentően sírni.
Annyira sajnálom ilyenkor.
És megvettük ma neki a kockákat. A játszószőnyeg meg remélem hét elején megjön.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!
Oldaltfekvés: mi dokinénink azt mondta, hogy kell, mindkét oldalra váltakozva max 15-15 perceket kaja után, többet nem, és nem a bukás miatt, (pont amiatt lehet kaja után, hogy ne menjen vissza a cucc), hanem mert a csípőjének nem jó. Én csak kitámasztva tudnám oldalt rakni Nadint, mert visszafordul a hátára már.
Gabci, talán csak addig próbálgasd Ádit, amíg nem kezd sírni. Aztán hátha egyszercsak elkezd nyúlni a sírás nélküli idő. Miben volt Nálatok vízválasztó a 3 hó?
Nadin egyre kevesebbet van kézben szerencsére, tulajdonképpen reggel ébredés után 1 órát (!) elnézelődikm akkor még az ágyában, a hátára fordítva. Bekapcsolom neki a vetítést a plafonra zenével, majd a macis forgókát, persze sűrűn megyek oda hozzá, de csak megsimizem meg dumálok hozzá, nagyon jól elvan. Aztán reggeli után is csak a büfi erejéig van kézben, utána a pihiszékbe teszem kicsit, hátha jön még büfi, utána meg a tornázóra. Aztán nem sok idő után elálmosodik, elaltatom, és alszik 30-45 percet. Aztán ahogy haladunk előre a nappal, úgy egyre nehezebb elaltatni, unja meg egyre hamarabb a különböző helyeket, és van egyre többet kézben.

Kérdés: milyen ruhában alszanak a babák? Ha hálózsákban, akkor mit adtok alá?? És betakarjátok őket a hálózsákon felül? Köszi a választ.

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Kertikiri,
Ez a hálózsákos kérdés engem is érdekelne! Egyszer már próbáltam, de ujjasat, és a rugi fölé adtam, de nem volt kényelmes Boginak. Ez vékonyabb hálózsák volt, és még egy takarót bizti ami bizti, terítettem rá. Igaz, még nagyon kicsi volt. Azóta csak két takaró éjjel, de lassan megint elő akarom venni a hálózsákot!

Az oldaltfekvést az ortopédos doki nálunk is azért mondta, hogy nem szabad, mert árt a csípőjének! Csak a bukás-érvemet cáfolta meg. Viszont egy ismerősömnek direkt mondta az orvos, hogy oldalt altassa a babát, mert nem büfizett.

Szép vasárnapot!
M.
moncsi27

Sziasztok!

Hát nálunk mivel velünk alszik Ágika én rugit meg bodyt adok rá és betakarom a paplanommal!
Így ehez nem tudok hozzá szolni!

Nálunk meg a lány csak oldalt szeret aludni de ő már forog így képes átfordulni a másik oldalára meg szokott hanyatt is feküdni !
Mi voltunk ortopédián mert kötött a csípőnk és erre nem mondtak semmi csak ,hogy legyen hason a lány de azt meg kifejezetten utálja max 5-10 perc! :shock:

Kép
mogyoland

Csajok, ez az oldalt alvás is kicsit túl van lihegve, mi is0oldalt alszunk, mert ugye oldalt cicizünk és úgy alszik el és én is kitámasztom. Barnunak sem lett baja tőle! DE komolyan kedden rákérdezek az ortopéd orvosnál!

Néha azon gondolkodom, az ősember hogy maradhatott fenn, mikor senkitől nem kapott ennyi 'jó' tanácsot, csak az ösztöneire hallgatott.

A múltkor meg feljött a hason tartózkodés téma amihez azt akartam mondani, hogy Betti 4 hónaposan fordult meg, ra egy hétre megkapta a kengyelt és 3 hónapig nem fekhetett hason!!! Utána ott folytatott mindent ahol abbahagyta, mondjuk a kuszás fázis kimaradt az életéből, de a szakkönyv szerinti idöben ült, állt, ment. Egész normális kisgyerek lett belöle. (néha hisztis, de ezt sajna nem foghatom a háton fekvésre)

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?