Jutta!
Totál megértelek! Nem példálózni akarok, de én pontosan ezek megelőzése miatt nem engedek érdemben beleszólni anyósnak és apámnak a gyerek nevelésbe. Valszeg bunkó vagyok és többet kéne engednem, de nekem ez így felel meg!
Ha rám hallgatsz, határozottan (nem bántóan) felhívod a nagyik figyelmét, hogy te az ANYAI ÖSZTÖNEIDRE hallgatsz és ha kell segítség vagy tanács, majd szólsz! Hidd el nekem, akkor alakul ki igazán a dolog, ha kettesben lesztek Dorkával napközben. Nehezebb, mert nem ad kézre senki, de nyugodtabb és a gyereken is meg fog látszani! Az én véleményem az, ha már az elején letisztázza az ember mennyit enged a lelkes segíteni vágyóknak, késöbb nem lesz konfrontálódás, mert mindenki tudni fogja "hol a helye"!
Ez nálunk úgy működik , hogy ha anyós itt van több napig, dajkálja Ádit, játszik vele, DE Apa vagy én fürdetünk, etetünk, sétálni is közösen megyünk. Ebben nem engedek, de már mint mondtam, én bunkó vagyok
Sztem jól csinálsz mindent. Nem kell ekkora gyereknek teljes körű hozzátápi, hiszen tejed van bőven. Az alma meg terápiás célzattal úgy jó, ha nem megy a szopi rovására.
Sterilizálás: naponta egyszer elég. Nem szabad túlzásba vinni, mert akkor a gyereknek semmi immunrendszere nem lesz.
Altatás és napirend: nem győzöm többször már leírni, hogy majd alakul! Ha lefoglalja magát már Dorka, és nem csak te vagy a körülötte lévők lesznek neki a játék, jobban el lesz egyedül és aludni is többet fog.
Bocsi, hogy kimerítő voltam, de engem bosszant ez a dolog!
Szal Jutta, fel a fejjel, ügyesen Dorkázol!!!
Kertikiri: Ádi már nincs naphosszat ölben
!
Mostmár délelött játék a kiságyban aztán alvás, kaja, játék anyával a nagyágyban, majd a kiságyban, alvás, kaja, séta.
Este van csak a pihenőszékben és ölben velünk a nappaliban.
Próbálkozom én a hasra tétellel, de annyira utálja, én meg megsajnálom. Majd megpróbálom amit írtál, hogy kaja elött "hasazunk"
És háton meg profi a gyerek. Egész nap jár keze lába. Felhúzza mindkét lábát és oldalra fordul, meg rúgkapál tök erősen.
Ma pl azért fordult oldalra, hogy be tudja kapni a pólómat
Érdeklődő és aktív gyerek ő összességében, csak ez a hasas fejtartásos dolog menne már neki!