Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

KAtica, sajnálom!!!! :(

Boni, miért nem iszol kávét?

kispiskóta

ZSú mert felcseszi a savam! :lol:

de éppen az előbb győzött a vágyam, bevágatam egy tejeskávét!

:lol: most meg zöldségesbablevest főzök, meg pörit.

utánna meg mézeskalácstésztát gyúrom össze
Vendég

Van jó recepted? elküldenéd priviben?

A terhesség alapból savval jár. Én már a végén azt hittem ki fog lukadni a gyomrom és elég a nyelőcsövem. Olyan voltam, mint egy tűzokádó sárkány. :?

kispiskóta

persze, hogy átküldöm! :lol:

ajaj Házisárkány leszek! :lol:
Vendég

Katica!
Nagyon sajnálom! :cry: :cry:
szilbee

Boni, én is kérem a receptet! Ez olyan fini, puha lesz???Köszi a drukkot!

Szezso, puszillak!

babaimádó
Kép
babaimado

Drága Katica!
Kimondhatatlanul sajnálom. De majd ha lesz erőd, gyere vissza hozzánk, mert mi itt vagyunk neked!Most veled sírunk, de majd eljön az idő, amikor veled nevetünk, mert tudod, hosszú és rögös az út, de mi megyünk tovább, mert az út végén mindannyiunkra egy kisbaba vár!

babaimádó
Kép
babaimado

Zöldi világgá ment?

babaimádó
Kép
babaimado

Boni!
Hétfőn mász UH-ra, ugye?
szilbee

"mész"... bocsi... Dévid a karomban van épp...
szilbee

Szilbee nem, majd két hét múlva olyan messze van :lol:
Vendég

Addig megőszülök! :(
szilbee

Szilbe de édes vagy! Én is! már fontolgattam hoa nőgyógyászomhoz bejelentkezek csütörtökre, akkor már 5 +3 leszünk :lol:
Vendég

Akkor uccu neki!! :D Én is 5 hetesen voltam először. Csak látszik már valami... mondjuk egy vagy két szép petezsák!! :wink: :lol:
szilbee

Baba, természetesen neked is és Snufinak is mennek a drukjaim!!!+++++++++

kispiskóta

OKé akkor uccu neki! :lol:
Vendég

Vendég

most akkor egy kicsit off

Puha Mézeskalács

Hozzávalók! kb 120 dbhoz (de ez formától is függ)

65 dkg liszt, 5 dkg vaj, 20dkg folyékony méz(én vegyes mézet használok, és kicsit fellangyosítom tűzön)
25 dkg porcukor, 3 egész tojás, 1 kávéskanál mézes fűszerkeverék (én általában a fél zacskót beleöntöm, mert szeretjük jó fűszeresen)
2 csapott kávéskanál szódabikarbóna, 4-5 evőkanál tej! , amennyit felvesz, jól formálható legyen, összeálljon.
Ne ijedj meg ha a tészta ráragad a kezedre, a liszt csodákra képes :o) és gyúrd csak tovább, le fog az válni

Utána folpackba tekered (vagy gombóccá vagy, rúddá formálod,) és 1 éjszakára a hűtőbe teszed! Ez fontos!

Másnap jól átgyúrod, és vékonyra nyújtod sodrófával, formákat vágsz ki!

Lisztezett tepsibe nem túl sűrűn helyezed el őket.

Tetejüket díszítheted még nyersen mandulával, mazsolával, kandírozott gyümölcsökkel, cukorral, mogyoróval, dióval, és megkened felvert tojássárgájával

Nagyon kell vigyázni a sütésnél, mert hamar megég, ne süsd túl sokáig, általában egy tepsi kb. 4-5 perc, amint elkezd pirulni, szedd ki!

Amikor kihűlt, lehet cukormázzal diszteni.

Máz: a habverővel felvert tojásfehérjéhez 15-20 dkg cukrot fokozatosan hozzákeverni, egészen addig, amig jó kemény nem lesz!

Utána nylonzacskóba töltöd, sarkából lecsípsz keveset, és már lehet is kreativoskodni!

Jó szórakozást!

JA zárható fémdobozba tárold, tehetsz közé eetleg egy-két gerezd almát hogy még puhább legyen, !
Vendég

A tepsit csak simán megszórom liszttel? Semmi zsíradék? (nem vagyok konyhatündér :oops: Í)

kispiskóta

Zsu tudod mit ? tegyél alá sütőpapírt, vagy zsiradékot akkor tuti nem ég oda! :lol: a lisztet meg felejtsd el!

ki így csinálja ki úgy :wink:

ügyi leszel! :lol:
Vendég

ja és természetesen megyek kóstolni! :wink:
Vendég

Boni: ha most 4+4 vagy, akkor 2 hét múlva hogy leszel 5+3 ??? :shock:

Főztem almalevest! :D (ez nagy szó, mert én amint hazaérek, bealszok :lol:

Kati: a 3 hónap szünet kell is, hogy új erőre kapjatok!!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Boni: ja, vágom, 5+3 a nőgyógyászkor leszel, nem az ultrahangkor :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Most olvastam valahol, hogy a kismamák nem ehetnek mézeskalácsot...Boni, remélem csak pár falat csúszott le :wink:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Miért nem ehetnek???
szilbee

Szezsó ménem?
Vendég

A méz miatt. Tulajdonképpen mézet nem lehet enni. De persze ebben is, mint minden babás kérdésben 2 tábor van. Egyik azt mondja lehet, a másik azt, hogy nem. Én speciel mindent mézzel eszem, iszom, és egészségesnek gondolom, úgyhogy csak abban az esetben fogom elhagyni, ha önfigyeléssel bebizonyosodik, hogy attól vagyok rosszul.

Kép
Kép
tabati

tabeti köszi!

ez érdekes, ezt még sosem hallottam :shock: mindegy a családnak csináltam, ne magamnak! :lol:
Vendég

(((((((((((((((((((Kati)))))))))))))))

Babim: hurrá!!!

Mára ennyit, bocs. Most értem haza a suliból.....

Puszi:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

tesó pihenjél!
Vendég

No én meg itt faltam az utolsó két hónapban a mézet a torokgyuszim miatt!! :shock:
szilbee

szilbee nekem hihetetelen dolog!Én úgy gondolom, hogy az nem betegség, ez állapot, nem kell mindent másképpp csinálni és paráztatni magam....

ja Jó Reggelt! :lol:
Vendég

Boni, tényleg veszélyes a méz. Ezt én is akkor olvastam, miután kéthétig mézes kenyeren éltem. :lol: Annyi "mellékhatása" volt, hogy lett egy ÉDES Marcipánom. :lol:

kispiskóta

Jó reggelt!!

Katica, nagyon sajnálom!! Ilyenkor nem is tudok mit írni!! :(

Szezso, jövőre meg látjuk mi lesz velünk, most már csak a karácsonyra gondolunk! Bár az előbb egy karácsonyi nóta ment a Slágeren és hát..egy kicsit elérzékenyültem!!

Snufi, Baba, továbbra is sokat gondolok rátok és drukkolok! Bár Snufi este rólad álmodtam, h feljöttem a netre és azt a hírt láttam hogy nagyon gratulálunk Snufi!!! :lol:

Boni, kicsi méztől sztem nem lehet bajod! Nem kell sűrűn enni! :D Én annyira nem szeretem a mézet így könnyű lesz betartanom hogy ne egyek majd annak idején

Kép
kata05

Jó reggelt!

Csajok, ne már, nem is olvastam ilyet :lol: csak Bonit cukkoltam :-D

Zsú: Most nem tudom eldönteni, hogy Te vetted-e a lapot vagy nem? Szerintem igen... :lol:

Ma délelőtt shoppingolok meg egyebek.

Csá

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezso, :lol: :lol: !

Kép
kata05

Ja és lyen napra ébredtünk!

http://www.idokep.hu/?oldal=felhokep

Kép
kata05

Szezso :lol: a lapot vettem, de tény, hogy nem ajánlják a mézet, mintahogy a nyers tojást (majonéz, lágy tojás), a penészes sajtokat, és a nyers húsokat (kolbász, szalámi) sem.

kispiskóta

Ja, én nem tudtam :lol: csak eltaláltam véletlenül :lol: azt hiszem lottóznom kell :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Lányok! :mrgreen:

nagyon édesek vagytok! Szezsó te aztán nagy betyár vagy! :wink:

egyébként nem a méz állítólag ami nem jó, hanem a fűszerek

csajok el nem hiszitek mi történt velem!

Jövök be ma nagy "vidáman" dolgozni, erre barátnőm mondja, hoyg tegnap elfelejtettem bejönni dolgozni :shock: sokkkolt, elnéztem a beosztásom, és nyugodtan pihengettem otthon!Főnököm meg fel sem hívott, mert előtte nap ő végig hallgatta hoyg milyen jó lesz Nekem otthon, pihenhetek-így tudta nem direkt csináltam. :oops: :oops: :oops:

Naggyon szégyenlem magam, de jót pihentem!
Vendég

KAtám egyébként nekem is nagyon karácsonyi hangulatom van! :lol: és én is el tudok érzékenyülni egy-egy karácsonyi számon!

ZSu asszem akkor sok mézet fogok enni, legalábbis 2 hétig biztosan :wink:
Vendég

Boni, Kép

kispiskóta

ZSú drága látom jól szórakozol! :lol:
Vendég

Boni!
Ezt a főnököt meg kell tartani, sőt klónozni is kéne!!! :lol:
Látom rajtad is kijött már a feledékenység ... a koncentrációzavar... Annyira jellegzetes terhességi tünet!! :lol: :lol:

De ezeket a nyer cuccokat, meg a penészes sajtot azért nem szabad enni, mert szalmonellásak lehetünk és azzal ártunk a picinek, de én olyat még nem hallottam, hogy vki a méztől lett volna szalmonellás...

És melyik mézeskalácsfűszer az ami nem tesz jót?
szilbee

Szilbee terhességi agyhúgykövem van kialakulóban! :lol:

összességében a fűszerek.. de azt mondták, én nem tom miért

oké klónoztatom! :lol:
Vendég

Boni: én még akartam is kérdezni tegnap, hogy Te hogyhogy nem dolgozol? :lol: :lol: :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezsó Azt válaszoltam volna, hogy szabadnapom van! :lol:

Mit vásárolgatsz ma?
Vendég

Boni: karácsonyi ajándékokat veszegettem :lol: jól el is fáradtam, tök nagy volt a nyüzsi a városban, azt nem nagyon bírom. Így fél óra alatt összeszedtem, amit lehetett és menekültem haza :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Sziasztok! Rendszeresen olvasgatlak benneteket, néha írtam is már, de most muszáj közbeszólnom:), mert élelmiszeranalitikus vegyész vagyok. A kolbász és szalámi és egyéb nyers húskészítményekkel valóban óvatosan kell bánni az esetleg előforduló szalmonella vagy egyéb baktériumok miatt. A nyers sajtokat (pasztőrözetlen tejből készültek) és nyers tejet a lisztéria miatt nem ajánlják, ami egészséges emberre nem veszélyes, de kismamákra és gyenge immunrendszerű emberekre igen. A sertéskolbász trichinella miatt is veszélyes lehet, ami egy parazita, és ez mindenkire veszélyes, nem csak a kismamákra (de vizsgálják!!). A mézet maximum a polenallergia miatt tudom elképzelni, hogy van, aki nem ajánlja, ezért nem szabad adni egy éves kor alatti gyerekeknek, de a kismamáknál én ezt már túlzott óvatosságnak tartom!
zsebi_baba

Szezsó címem megvan :wink:

zsebi köszike mi újság?
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?