Új privát üzeneted érkezett!

Anyakati,
pont feljebb panaszkodom en is, Zosmbi nem akar forogni, pedig mar 6 honapos lesz. Kép
O 3 honapos kora utan kezdett nyukalni, 5 honaposan 3x megfordult hasrol hatra, de azota sincs semmilyen forgas. Bar a kezevel annal inkabb motoszkal. Kép
Szerintem nyugi, Ti meg nem vgytok lekesve semmirol! Kép
Gombóc
gombóc
 
 


Haliho!

Anyakati: szerintem ebben is kulonbozoek a babak, ugy remlik Lacko 3 hosan kezdett nyulni a targyak fele, ergo plussz-mínusz 2-3 het tuti belefer.Kép Ja es meg nem forog, csak ha uri kedve tartjaKép

Kakukk: ha ez megnyugtat, Lacko semmit nem eszik meg! Az egvilagon, csak anyatejet. Hat nem hittem volna ujszulott koraban, hogy meg 7 hosan is csak anyatejen el.Kép

Mi ugy tunik, nem megyunk talira. Eleve el kene oda jutnom, plusz apa nem repesett az oromtol, hogy hetvegen el akarom vinni a fiat, amikor vegre itthon van. Sajna jonni nem akar, plusz meloznia kell, csak legalabb itthonrol.

Es egy mai kep, Lacko elso talalkozasa az anyatejes krumplival.

Kép

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly!

Az nem baj, hogy meg nem eszik mast Lacko, azt viszont igen, hogy Emma az anyatejet nem fogadja el mindig.
Ezert kiserletezek most. A Hipp alma azert jo, mert van benne rizsliszt is, ezert egy kicsit taplalobb.
Persze szereti a friss oszibarit is, nem is nagyon szeretek mukajakat adni, dehat ha ez valik be?

Tobbiek, Gyorgyi, Noeemi, es mindenki!
Irjatok legyszi
kosz
Kakukk
kakukkfu
 
 

 
 

Urszila (a védőnő továbbképző),
Julka portréKép
Nekem is elküldenéd a tejszaporítós mélt? Légyszi!Kép

Norka,
Tapasztalatom barackfolt eltüntetésben nincs, de itt egy cím hátha segít: www.cleanszolg95.hu/Clean/folt.htm
Mi pénteken megyünk a kolléganőmhöz leánybúcsúztatóba (szintén lightos, babás). Szoktak ilyenkor ajándékot vinni, ha igen mit?
Hivatásos anyuka fizujáról csak annyit tudok, hogy elég kevés.Kép

Nadine,
PancsiKép, kész sorozat!

Gombóc,
Apa vigyen el a talira, aztán mehet légibemutatóraKép

Lányok!
A talin hogy oldjátok meg a szoptatást?
Miket visztek (kaja, pia) és mennyit?

Réka,
Mostanában Roninak naponta van kakis pelusa. Pedig ez nem volt jellemző. Gondolkoztam, hogy mitől lehet és a szilvára gyanakszom. A hétvége óta naponta eszem egy keveset. Próbáld ki, hátha beigazolódik a sejtésem.

Andi,
Ennél nagyobb dicséret nem is létezik (anyós)!Kép

Anyakati,
Szerintem ne aggódj, lehet hogy Véda csak későn érő típusKép

Orsoly,
Lackó arcát nézve, írtó rossz lehet az a krumpliKép

Kiscsaj 2. napja alig alszik napközbenKép Kb. fél órája tettem le és már fel is ébredt. Na megyek...

Még egy kép, hajmosás után:
Kép

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok lanyok!

Voltunk tegnap fuleszeten, szerencsere nincs semmi gond, volt egy pici fulzsir es hamtormelek Petra fuleben, ezt kipucoltak, kitoroltek valamilyen oldattal, ami szep pirosra festette a fuletKép, mas tennivalo nincs is.Kép Petra igazi kis hos volt, meg sem nyikkant a kezeles alatt, pedig ha nem is fajt, azert biztos nem volt kellemes. En biztos, hogy rosszabbul viseltem volna a helyeben...Kép

Majd meg jovok, de most ebedelek, udv:

Leszter

Es a kedvenc kepem:

Kép
leszter
 
 


Kakukk!

Eddig Dorina semmi kajából nem volt hajlandó 3-4 kanálnál többet enni (a kevés tej mellett Bebe 2-n élt)
Tegnap fél üveg HIPP-es banánt evett meg.
Hogy ma mi lesz, majd kiderül...
Mindenesetre próbálkoozz, és légy türelmes.
Eddig egy nap egyszer kínáltam kanállal, hogy ne érezze, hogy mást akarok amit ő szeretne.
Tegnap olyan ügyesen tátogatottKép

Lehet, hogy szopizni nem akar.
Próbáld meg lefejni a tejet, és úgy kínálni.
Bence pl. 5 hónaposan már nem volt hajlandó tápszert enni, így csak főzeléken és gyümölcsön, néha tajpépen élt.
Tehát minden baba más és más.
És amint a topicból is kiderült, sok baba egyik napról a máskra is sokta változik.
Úgyhogy fel a fejjel, ne aggódj!
És még egy: egy baba sem halt még éhen önszántábólKép

Ha egyszer megéhezik, tombolni fog a kajáért.

Remélem nem zavartalak összeKép

Heni
heni1979
 
 


Kakukk: hat igen, kinek mi a banata, az tunik a nagyobbnakKép

Szal szerintem az mindegy, a tobbiek mit szeretnek. Van olyan baba, aki egybol rabukik a gyumolcsokre peldaul, Lacko nem. Es semmi masra. Emmanak sem biztos hogy bejonne az, ami mas babanak. Probaltad mar esetleg a tejpepeket? Allitolag a babaknak nagyon bejon. Nalunk is ez lesz a kovetkezo lepes. Amugy a meleg miatt is lehet, hogy nem eszik annyit Emma. Mazsalni szoktad? mennyit hizik?

orsoly

Ps: holnap sote 2-s tali lesz a SZIP-ben. Nem jottok?
orsoly
 
 


Hali!

Na megint itt vagyok egy cseppet.

Sterillizálóval kapcsolatban, nekünk is aventes van, ha deszt vizet raktok bele, nem lesz vízköves a cucc.

Maci2, apát megfűzni, talizni jönni!!Kép

Beu, ne éheztesd magad, látod nem éri megKép. Tessék úgy csinálni ahogy én: lépten-nyomon zabbantok, sajna ez már látszik is...
Talira milyen kajcsit hoztok? Én a sopszka sali, gyümölcskenyér, fasirt verzión gondolkodom. Meg szerintem sütök egy kenyeret is.

Franyó, táblicsku nagyon jó lett, szuper vagyKép. Ágy kapcsán, mi most ezért vettünk 3 szintre rakható kiságyat a lánynak, mert fáj a derekam, viszont 5 hónaposan már kepeckedett a srác (akkor leraktuk, bár még jó pár hónapot váratott magára, de a kiságyban állt fel előszörKép) Kár, hogy nem jöttök talizni... Enyim Anna Zsófia, Zsófibaba, nemhinném hogy eszébe jut valakinek, hogy névnapja leszKép

Urszila, tök szupi, hogy végre jó lett az OFG (hogy én mennyit gondolkodtam, hogy mi ez?Kép) kontrollKép! Látom a kuttyharapás se lett anyira vészes, mint amilyennek látszott. Szóval vasárnap végkimerült apát ápolsz? Hiába a paik nem bírnak annyitKép És miaz, hogy fúratod az oldalam? Legalább finom kaja?Kép

Ellymami, babygymet már fölé rakhatod, ha nézeget és nem fél tőle. Használni akkor fogja, ha már nyúlkál, rugdos, ilyenkor már jól elvan alatta. Zsófi speciel körbe hempergi, mindig másutt rágja a lábát, néha beidegesedik, ha nem úgy mozog rajta a csörgő, ahogy ő akarja. Különben Danó még most 2 évesen is talál rajta izgalmasatKép

Kaska, hidd el egyre jobb lesz a rendszerKép. Nálunk a 3 hónaposság csodálatosan köszöntött be, tényleg nagy változást hozott, este mindig nyűgös lánykámat, mintha kicserélték volnaKép.

Norka, ADSL szuperKépKépKép

Orsoly, hát nemúgy néz ki Lackó, mint akinek teccene a dologKép

Leszter, örülök, hogy teljesen feleslegesen paráztálKép

Na megyek, pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!

Jelentem, ma voltam tornázni ott, ahova régen is jártam, itt végre van mérleg és szembesültem a keserű igazsággal: 22 kg plusz maradt rajtam a terhesség után Kép. És lekvár is vagyok, alig tudok felüléseket csinálni. Elhatároztam, hogy kitartóan tornázni fogok és egy kicsit visszafogom magam kajaügyben.

Gombóc!
Ti mikor és hova mentek esküvőre? Mi augusztus 9-én ide Lőrincre. A vőlegény Attila a menyasszony Bea. Ha ez stimmel, akkor a férjeink ugyanott voltak legénybúcsú szervezésen Kép.

Norka!
Én is epekedve vártam a barackfoltos infókat, de még nem láttam őket (lehet, hogy tovább kellene olvasnom). A fehérből kijön a Cloroxos 60 fokos mosással, de a színesekkel mit csináljak? Lehet színeset is Cloroxozni?
Aha, most látom 'eksönözni' kellene! De Magdi most eszembe jutatta ezt a kis foltkiszedő izét, csak már nem emlékszem hol láttam???

Réka!
Nekünk meg már sajnos csak a cici szájbalógatása jön be. Hiába, így segít a gravitáció Kép!
Mi a kezdetektől belerakjuk Levi fülés is a vízbe, a kórházban azt mondták, hogy nyugodtan érheti víz, dokinénink egyetértett. Nem értem: miért menne bele a víz a hallójáratba, amikor csak vízszintesen tartja az ember? Meg ha nem kell vigyázni a fülére biztonságosabban is tudod tartani, tehát Ő is jobban érzi magát.

Kakukk!
Szerintem elég változó, hogy mit szeretnek a gyerekek, de azért leírom Levi kedvenceit: őszibarack (frissen turmixolva), sárgarépa (Nestlé), sütőtök (Kecskeméti), brokkoli pulykahússal (Kecskeméti), almaszósz csirkével.
Nekem mondjuk szerencsém van, mert mindent megeszik (kivéve a Hipp spenótot), csak valamit lelkesebben. Az biztos, hogy nem segít ha tudod, hogy Levi mit szeret Kép! Nem lehet, hogy csak a meleg miatt sztrájkol? Ilyen időben nekem sincs akkora étvágyam pl. (szerencsére).

Maci2!
Hajmosás utáni kép nagyon aranyos! Kis punk Kép!

Mi is túl vagyunk már az első ágyról leesésen sajnos, kb. egy hónapja. Szerencsére nem lett komolyabb baja. Még szerencse, hogy pont előtte olvastam valaki beszámolóját és ott volt néhány támpont, hogy mikor nincs nagy baj.

Pusza, Virág és a ma 31 hetes Levi
virga
 
 


Beu,
Lőrinc milyen kis aranyos ebben a zsiráfos napozóban!!! Kép

Kaska,
ennyi idősen Anka is alig aludt valamit, negyedórákat-félórákat talán. Ne aggódj, nem marad így! Kb. két és fél-három hónapos kora óta, mióta megszűnt a hasfájás, gyönyörű nagyokat alszik, délelőtt is, délután is van egy-egy nagyobb, 2-3 órás alvása.

Zulu,
de kár, hogy elszállt!!! Kép Azért ma írjál másikat, jó? Olyan jó olvasni téged! Kép

Gombóc,
sajna nem tudok okos tanácsot adni forgással kapcsolatban, de az tény, hogy minden baba más és más, szerintem bízz meg abban a szakemberben, aki megnézte Zsombit, és tornáztasd tovább! 6 hónapos ugrásról én hallottam... Zabagép Kép!

Urszila
Julkafiú nagyon aranyos! Kép

BCG: Ankának is csak pici piros pötty, de ez is csak pár hete látszik, előtte semmi nem látszott.

Norka,
ADSL hurrá, iszogatós Jázmin Kép! Barackfolt-ügyben azért nem írtam, mert én is vártam az okosabbnál okosabb ötleteket, én is csak a fehér cuccokból tudtam kiszedni! Kép Te naponta hányszor adsz Jázinak gyümilevet ill. pépet? Képzeld, ahogy beindította a barack a kakit (megint témánál vagyunk Kép), úgy megszokta két hét alatt, és legutóbb megint négy nap után kakilt. Egy ismerős mondta, hogy ilyenkor valami mással kell próbálkozni, úgyhogy adtam Ankának sütőtöklevet, és még aznap jött a gigakaki, sőt, másnap még egy ugyanakkora. Kép

Nadine,
fürcsis képek aranyosak, az utolsón milyen arcot vág Zsani! Kép

Réka,
oltás nálunk is sokáig nem látszott, én is attól féltem, hogy Ankát valahogy kihagyták a szórásból. Remélem, nálatok sem erről van szó! Hogy lehet ezt megtudni biztosan???

Andi
Anyós Kép, az igen!

Kakukk,
én még abszolút tapasztalatlan vagyok, de szerintem is próbálgass Emmánál mindenféle új ízeket, valamelyik majdcsak megtetszik neki!

Anyakati,
szerintem se aggódj, 3 hónaposan nincs még elkésve Véda! Kép

Mókuska,
drukk, hogy Lilibaba ne legyen lázas! Hát én is ezen gondolkodom, hogy fürdést kb. 9-re tenni, csak hát akkor is az ágyában kell hagynom, és ugyanaz a helyzet: félek, hogy elalszik, ha otthagyom egyedül. Vagy játsszak vele addig, egyfolytában? Kb. 6-tól 9-ig...

Orsoly,
Lackónak ez nem nagyon ízlik Kép!!! Nagyon jó a kép!!!

Maci2,
Roni haja Kép!!!

Leszter,
de jó, hogy nincs semmi baj Petra fülecskéjével! A kép nagggyon jó!!! Szép kislányod van! Kép

Na megyek, Anka felébredt, és olyan ÉRDEKES hangokat ad ki KépKépKép, meg kell néznem...

Franyó
franyo
 
 


Sziasztok!Kép

Kicsit visszaolvastam, de van még lemaradásom Kép

Tegnap voltunk állatkertben, mi is ZsombivalKép Nekem nagyon tetszett, ő sem panaszkodottKép Kétszer szopizott, a másodiknál volt egy-két érdekes beszólás isKép

Most megy a főzés ezerrel (csirkeraguleves, gyros-tál, a tesóm specialitása), én pedig visszaolvasok, mert kíváncsi vagyok, mi történt Veletek tegnap és tegnapelőttKépKép

Mi is mennénk a talira, de ötletem sincs, mit vigyekKép, majd valamit kitalálok.

Toffi + kibővült család
toffifee
 
 


Sziasztok!

Kakukkfu!
Csak nyugi, majd ebbe is belejottok. Egy a lenyeg egyiket se eroltesd (se cici, se egyeb kaja). Kinalgasd tobbszor es ha csak keveset ker akkor hagyjad csak. Azt olvastam, ha tul nagy a stressz mar ilyenkor a kaja korul, meg megy a tomes akkor valoszinubb, hogy rossz evot csinalunk beloluk.

Reka meg mindig 3 orankent szopik, kozte meg mindig bedob valamit. Egy barackot kis meggyel, repat almaval, krumplit almaval, sutotokot krumplival, vagy almaval. Kb annyit mint amennyi a kicsi bebieteles uvegben van (100 g), de van hogy csak a felet, van hogy tobbet. Most mar adtam neki cukkinit, brokkolit, paradicsomot es borsot is, de ezeket meg csak bebietelben, mert nyaralasnal nem tudtam fozni, majd a hetvegen megprobaljuk a frisset. Ugy vettem eszre, hogy Reka szivesebben eszi a gyumolcsos dolgokat. En Zsuzsi javaslatara neha daralok le a kavedaralon barna rizst es azt fizben megfozom mintha tejbegriz lenne es ezt keverem a friss gyumihez. Meg hal isten kaptam kintrol ugyanezt instantban sima rizsben es rizses kukoricaban, amit ugyanugy lehet gyumihez es zoldseghez is keverni, nincs benne semmi egyeb (cukor, so, tejpor, stb, stb) es nem kell fozni csak forro vizzel osszekeverni, majd a gyumivel.

Szoval en nem panaszkodhatok mert Reka jol eszik, sot ezt csak zarojelben jegyzem meg, hogy imadja a kiflit, kenyerveget ragni. Tudom, hogy meg tul korai, de annyira oda volt a kajaert amig nyaralni voltunk es amig mi kajaltunk odaadtuk neki es nagyon tetszett neki.

Na remelem valamelyik otlet bejon. Egyebkent tenyeleg eleg hervaszto mikor fel orat pancsolok az almas krumplis anyatejes masszaval es van amikor csak par kanallal eszik, de hat ez van.

udv,

Gyorgyi + szendergo Rekababa
rekababa
 
 


Hozzátápi: Mint mindenben, ebben is minden gyerek másKép Andris 5 hóbaposan már gyúrta a főzit, 6 hónaposan egy nagy krumplival kellett összekevernem a 2 decis bébikaját. Este meg tejbepapi, utána cumisüvegnyi tápszer. Kb. 3 éves kora óta nem issza meg a tejet. Zsuzsi 10 hónaposan volt hajlandó 1 kanálnál többet enni, még most is nagyon sok tejet iszik, vasárnapi ebéd után is képes kakaót kérni.

Julkának is víz alatt van fürdés közben a füle. Így tud igazán kinyújtózni és lebegni a vízben. Semmi baja, az előző kettőnek sem volt.

AnyakatiKép Hasonló a helyzet! Julka kb. 3 hete nyúlt I. dolgok fele, aztán leállt, most 3,5 hónaposan kezdi megint. De csak néha. 4-5 hetesen oldalt fordult, a lábát is átette, aztán elfelejtette, most a törzsét fordítja, de a lábát még nem teszi át. Hason utál lenni, úgy csak alszik. Olyan intellektuális típusKép, imád szemben lenni és dumálni.

FranyóKép néha átnézek a szopitopikba, szopisztrájk néven szokták emlegetni. Egyik magyarázat: túl érdekes a világ, mintsem a szopival töltse a drága időt. Ingerszegény környezet, besötétített szoba. De még biztos tudnak mást is javasolni!

OrsolyKép taliKép Mit adsz annak a szegény gyereknek?Kép

Maci_2Kép mindjárt megy a tejszap mél. HajasbabaKép
Szopi: szerintem a természet lágy ölén. Aki nem akarja látni, elfordul, tapintatos apukák is.

LeszterKép hős PetraKép jó, hogy semmi komolyKép Kedvenc kép méltán kedvencKép

CsucsukaKép megünnepeljük a lányodatKép Kaja: románok és erdélyi magyarok nyári nemzeti eledele - ebben egyetértenekKép. Én imádom, a vendégeink is szokták szeretni. Majd meglátod!
Még sajtos sütit viszek és persze innivalót.

ToffiKép beszólásKép Képesek voltak??? Háát, tudod ÁLLAT kertben voltatok!Kép

Urszila
urszila
 
 


Orsoly!

Valamit felreertettem a talival akkor.
Tehat holnap 10kor klinikas tali a Szt Istvan parkban ugye?
Es akkor az a Millenaris dolog az micsoda?

Mindenkinek koszi a valaszt hozzatapi ugyben.
Probalok nem izgulni es nem eroltetni.
Csak az idegesit, hogy nem hizik vmi sokat. Mindegy, ugy latszik ilyen alkat. Anyukaja sem valami vasgyuro. Kép

Kepzeljetek, tegnap kegyetlen szulok voltunk. Addig fajultak a dolgok ejszaka, hogy Emma 1 tol masfel oran at szorakoztatott. Megelegeltuk papaval es betettuk az agyba.
40 perc orditas, aztan elaludt. Nem akartam e modszerhez folyamodni, de ez mar tulzas volt, es persze nem az elso eset.
Majd megszakadt a szivem... Meg kell tanitanunk aludni, szoritsatok.
Mostantol kovetkezetesek leszunk.
na pusz
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Itt vagyok megintKép

Babusok szépekKépKép, várom a szombati talit élőbenKép


Urszila
Igen, "állatkert" volt, egyébként nem nagyon tudtak érdekelni (ha pisilni lehet a fa tövébe, akkor szoptatni is lehet)

Toffi
toffifee
 
 


Bocs, hogy most nem írok mindenkinek, megyünk tollasozni és ping-pongozniKép

Toffi
toffifee
 
 


Végül visszaaludt Roni, de nem jöttem már vissza, volt más dolgom.

Leszter,
Kép édesKép

Csucsuka,
Úgy néz ki kivisz a talira apaKép, de ő nem maradKép.

Urszila,
Mélt megkaptam, köszi.Kép

Off kérdésem lenne:
Ha egy sütitésztába tojáslikör is kell kisül belőle az alkohol?

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!

Eddig szerencsére megusztuk a lázat, egy kis hőemelkedésünk volt.

Toffifee
Hová jársz tollasozni? Hobby szinten v. esetleg találkozhattunk már versenyeken is? (én 13 évig versenyszerüen tollasoztam)

Kakukkfű
Ismerős a visszaaltatós sztori, régebben velünk is eljátszotta ezt a dolgot a csaj.
Próbáltál már dudorászni neki?
Én mindig ugyanazt az éneket szoktam neki ilyen esetekben dudolgatni + ha nyügis és erre mindig megnyugszik ill. elalszik ringatás nélkül a kiságyában.

Leszter
Petra baba nagyon édes!

Maci_2
Roni hajába lassan masnit köthetsz!
Az alvás miatt ne izgulj, nálunk is előfordulnak olyan napok mikor össz-vissz kb. 3 órát alszik a csaj napközben.

Orsoly
Hát ez a krumpli nem sikerült valami finomra!
Lackó olyan édesen fintorog!

Réka
A kiskönyvetekbe beirták, hogy kapott BCG-t? Mert ha igen akkor szerintem bizti megkapta.

Mókuska

Kép
Kép
mókuska
 
 


Ma van a házassági évfordulónk! És eszébe jutott Férjnek!Kép Igaz, csak telefononKép
És őszinte elismerését fejezte ki, hogy 4 évig csináltam azt, amitől ő most 2 hét alatt padlóra került - azaz a gyerekekkel foglalkozott. Végre rájött, hogy mitől kimerítő egész nap gyerekkel lenni. Pedig hol van mondjuk egy 2 éves és egy csecsemő egy 9 és 7 évestől?

Maci_2Kép ki. Etilalkohol forráspontja kb 80 fok, és huss, eltűnikKép

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Az a bombanagy hir van, hogy megis el tudunk menni a talira delelott, 2-3 ora hosszara! KIRALYSAG Kép Kép Kép

Mi bandank mikor lesz kint? Lecci leccilecci valaki, aki fomufti a dologban, vagy legalabb mufti, kuldjon egy mailt az idoponttal, es egy mobilszammal, hogy odanavigalhassak Hozzatok! :-)))

Ugye szabad ott bekesen nyilvanosan kajaltatni a gyerkocot? En babaval a cicimen nem vagyok szegyellos, ha masok nem azok! :-))) Vagy van mas lehetoseg?

Ma megunnepeltuk Viola 1 honapos szulinapjat :-))), elmentunk cukraszdaba :-))) es ettem truffel tortat es fagyikelyhet :-))) Mondtam a lanynak, hogy belefozom ezt a sok finomat neki a tejcibe :-) de lehet, hogy nem jott be, mert delutan eleg sokat sirt... :-(
Amugy mostanaban neha nagyon jo volt es hosszuakat aludt nappal is :-))), neha pedig nem... bababol van :-)))
Es mintha megint tobb lenne a tejcim :-)))

Nagyon varom az infokat! :-)))
Csak jokat! :-)))

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok,

Virga, mi aug. 23-an megyunk eskuvore, ezek szerint nem ugyanazon a legenybucsu megbeszelesen voltak ferjeink. Kép

Reka, nalunk is belelog Zsombi fule a furdovizbe. Eddig senki sem mondta, hogy nem szabadna. De tovabbgondolva a dolgot, a babauszason se hiszem, hogy a babak fulet kilogatnak a vizbol. Kép

Kakukk, Zsombim, Orsoly LAckojahoz csatlakozva semmit sem eszik meg. Kép Eddig volt anyatejes banan, anyatejes es tejnelkuli sargarepa, anyatejes es anelkuli alma, bananos alma, sutotokpure, es anyatejes sutotok-krumplival. JA, es oszibarack. Eddig 0 eredmeny. Kép
Viszont az jutott az eszembe, hogy Ti milyen kanallal kiserleteztek? Nem lehet, hogy a kanallal van a baj? Mert nehany falatot az ujjamrol leszopogatott ZSombi, de kanalbol semmit se evett meg. Kép
Drukk az alvastanitashoz! Kép

Maci2, a kep az tunderi! Kép

Franyo, jo, tornaztatjuk. Iszonyuan izzad kozben, ugy sajnalom szegenyt. Kép Mi lett az erdekes hang eredete?

Leszter, jo, hogy nincs gond Petra fulevel! A kép nagyon muveszi, de a modell foleg csinos! Kép

Urszila, gratula a hazasagi evfordulohoz! Kép Nem semmi, idoben rajott a ferjed, hogy miert vagy kimerult! KépKép

Kaskahoz csatlakozva en is kerek szepen infokat, a tali mikor es hol temakorban! Kép Az ciki, ha en nem sutok-fozok semmit? Mert bevallom noiesen, ezzel a fejes dologgal nekem teljesen betelik a napom, sutni-fozni nem marad idom. Kép (Bar igaz, ami igaz, egy kis internetezesre azert fussa, de hat nelkuletek megzakkannek! Kép )

Sziasztok,
Gombóc

ui. Es a nap johire, felhivott az elso munkahelyemen volt ex-fonokom, hogy megint talalkozik a regi foosztaly, baba mellett tudok-e menni vacsizni veluk. Tok jo, mert mar 5 eve eljottem onnan. KépKép
gombóc
 
 


TALI:
Milyen kaját visztek?

Kaska, Gombóc,
De jó hogy jöttök!
A korábbiak szerint - ha jól követem a dolgokat - de. 9-10 körülre mennek a többiek. Igyekszünk mi is. Nem maradunk egész nap, de pár órát biztosan.

Urszila,
Akkor jóKép

Egy mai képpel mi is csatlakozunk a szektához:
Kép

Maci_2 + (tegnap) 4 hónapos Roni
maci_2
 
 


Sziasztok!

Norka!
Főállású anyaság ua. mint a GYES, minimál nyugdíj összege, idén 20 ezer körül van.

Talira mi is megyünk, majd keresünk titeket. Kép

Ma voltunk mázsáláson, Zsuzsi 4540g és 56,5 cm. Kép Rajtam nagyjából 5kg+ van, az majd csak lemegy magától. Kép

A babás képek nagyon jók. Kép

Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!

Gyorgyi,
Anyos miert zarkozik el a fozestol? Vendegnek tekinti magat? Vagy otthon sem foz?

Nadine,
Zsaninak hatalmas gyonyoru szemei vannal.Kép

Maci_2,
Nekem azt mondta a doktorneni, hogy popsiban mert 38,5 (azaz 38,0) folott kell a kup. Ezzel szemben amikor az ugyeletet hivtam, azt mondtak, hogy az oltas utan, amikor szmitani lehet a lazra, akkor automatikusan lehet neki adni akkor is, ha nincs laza.

Toffi,
Most olvasom, hogy Germicidet azert adtal. Felreertettem.

Urszila,
Hogy viselte Zsuzsi a tetanuszt? Kutyat azert megfigyelik?
Orulok, hogy Julka meggyogyult.Kép Ehhez es a megis oltott kutyahoz kepest semmiseg egy bennfelejtett melltartobetet...Kép
Julka is nagyon edi!Kép

Tunde,
Orulok, hogy szepen hizik Merci. Kepet mikor lathatunk?Kép

Myssnia,
Mi ujsag, hogy alltok a szoktatassal? Kitartas! Most olvasom, hogy atomnagyKép Szilard elaludt egyedul!KépKépKép Eljen!

Evi,
Na nehogy mar lelkiismeretfurdalasod legyen a cumi miatt!Kép Hosszabban is kifejtenem a velemenyemet, de felek a megkovezestol.Kép A mi Petrank is cumizik, de egy-ket hete kezdjuk elhagyni, most mar csak az esti elalvashoz kell, nappalihoz egyaltalan nem. Meg esetleg akkor, ha a nappali alvaskor felig felebred, olyankor ha cumit kap, akkor azonnal vissza is tud aludni.

Kaska,
Nyugi, szepen tovabb fogtok alakulgatni. Nalunk is egy idoben eleg nehezen teltek az estek, komolyan mar szinte feltem az estetol, ha esett az eso, es nem tudtunk setalni menni. Aztan elmult. Ahogy egyre ertelmesebb lesz a gyerkoc, egyre konnyebben szot lehet majd erteni vele.Kép
PocakfajasKépKép
Cirkuszigazgato.Kép

Beu,
Meg nem biztos, lehet, hogy megyunk a talira. Csak tudnam, mit vigyek!
Te szegeny, delutan reggeliztel? Most olvasom, hogy nem is volt finom. Ezert aztan nem erte meg varni.Kép
Lorinc tenyleg szemmel lathatoan hizik.Kép

Orsoly,
Gyumolcstorta istenien nez kiKép
Lehidalo Lacko is tok aranyos!Kép

Ari,
Udv itt. Nekunk van utazoagyunk, CAM Nanna, de szerintem mindegyik tipus ugyanazt tudja. (Kiveve a Graco-fele meregdraga verzio.) Mi a Coraban vettuk, amikor akcios volt. Es a Brendonban vettunk hozza olyan betetet, amivel a matrac megemelheto, hogy ne szakadjon le a derekam ido elott.Kép Ja, es mi a legzesfigyelo miatt beletettuk a rendes matracot is.

Gomb,
Jobbulast! Es nem is fajt semmid?

Psandi,
Szilvas lepenyKép

Kangi,
Ha mar hizott is Julcsi, akkor olyan nagyon nem ehezhetett.Kép De orulok, hogy mar nincs para.Kép

Franyo,
Maszo Anka nagyon ugyes!Kép

Hani,
Kanallal evo Dorinahoz gratula!Kép

Elli,
Szerintem nagyon jokat irtal Evinek az alvas-szoktatasrol.Kép Petra is igy kezdte, hogy eloszor csak kicsivel hosszabb volt az furdetes utani alvas, most pedig mar alszik kb. 10-tol 8-ig.Kép
Nekem Aventes sterilezom van, ebbe 2 dl viz kell!

Hat, ma sem ertem a vegere, de nem birom tovabb, kidoltem. Jo ejt:

Leszter
leszter
 
 


Maci_2!
Köszi a tippet, kipróbálom. Nyers vagy aszalt szilvát szoktál enni? Nagyon édes a kis pánkod! Kép

Leszter!
Örülök, hoyg nem volt semmi gond, nálunk is mostanában több a fülzsír, lehet, hogy nekem is meg kellene nézetnem?
Kedvenc képed, megértem miért kedvenc, mert nagyon husi Kép !

Virga!
Ezt a fül + víz dolgot egyszer a doki néni mondta, mikor kihívtuk, mert Dani nagyon sírt.Akkor mondta, hogy úgy érzi a fülét fájlalja, biztos víz ment bele fürdetéskor. Mondtam, hogy nem tettem víz alá a fejét, erre ő azt mondta, az se jó ha belefolyik. De azt meg nem tudtam elkerülni. De akkor megnyugtattál. Különben is az usziban, meg az egész buksi víz alatt lesz.

Franyó!
Szerintem ezt nem lehet megtudni biztosan. A doktornénink azt mondta, hogy ne aggódjak emiatt, mert az is lehet, hogy beoltják, de nem fakad ki. Akkor is újra kell oltani, azt hiszem 6 hónaposan. Szóval ránk így is úgy is oltás vár. De azért borzasztó, hogy mennyire felelőtlenek az orvosok. A házi dokinéni szerint is kihagynak néha gyerekeket, az hogy a kiskönyvben, meg a zárón szerepel, az nem jelent semmit. Nálatok csak piros egy kicsit, vagy elkezdett erősebben is látszani?

Urszila!
Boldog házassági évfordulót!

Kaska!
Violának boldog 1 hónapot! Mi is így ünnepeltük Dani névnapját. Én finomakat ettem és bíztam benne, hoyg ebből majd neki is jut. Kép

Gombóc!
Dani fülét vízbe tettem, egyenlőre nincs semmi baja! Köszi.

Holnap remélem többet tudunk beszélgetni, egyszerűbb lesz, mint így gépelni, miközben fél füllel gyermeket figyelem, mert nagyon ébredezik. Remélem az égiek is úgy akarják és nem fog esni. Tényleg, ott van valami fedett hely is, vagy ha esik mi is ázunk?

Réka
muki
 
 


Myssnia!

Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
Képzeljétek az esténk sokkal jobban telt , nem volt sírás. A védőnéni ajánlott cseppek lehet, hogy beválltakKép.( kopp - kopp).
A szoptatást pedig próbálgatjuk és valóban sokkal jobb, ha közben pihizünk és büfiztetem. Sokkal többet büfizik így.
Nem tudjátok , hogy Espumasin cxseppeket lehet minden nap rendszeresen adni?

Ti szedtetek valamit a szülés után, Sokan ajánlották,hogy az Elevitet és a vasat nem árt továbbra is szedni...

Köszönöm segítségeteket:

kezdő anyuka: Anita és a kilenc napos Robika
anita77
 
 


Sziasztok!
Hát nem tudom mi tévő legyek, de a tegnap este csúcsórdítás volt, de annyira, hogy felülmúlta az eddigieket. 1 órahosszat sírt és nem csendesedett el, hanem újból és újból. Anya ma nagyon gyenge volt, és bementem néhányszor, de ha meglátott még fokozta a sírást. Nem bírtam, kivettem és megszoptattam. Békésen belealudt. Annyira szar volt. Kép Most nem tudom, hogy az eddigi kemény munka elveszett, vagy a szopi még nem rombolja le. Hát nem tudom... Bassszus.
(most dolgozom, később jövök olvasni)

AnitaKép
Elevit és vas nagyon jó, ha szeded még őket.
Espumasint tudomásom szerint lehet minden nap adni, akár autómatikusan is, hogy nehogy éjszaka jöjjön a fránya görcs.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia!

Emma is ilyen, hogy ha meglát akkor még jobban ordít! Úgyhogy épp ezért nálunk abszolút nem működöttez az aludj jól módszer.
Ő egy bizonyos kor után magától eljutotta rra a szintre hogy ah hagyam sírni akkor 10-15 perc után elaludt. 1 órát sírni hagyni szerintem semmi értelme, főleg ha közben nem mehet be az ember megnyugtatni mint a könyv írja, mert a kölyök nem nyugszik meg a látványunktól.
Most mondjuk nálunk is visszaesés van, pedig már ott tartotunk hogy ha álmos volt akkor minden sírás nélkül ott maradt az ágyban és aludt, ha meg nem annyira kkor sírt rövid ideig, d emióta megtanult felállni azóta ez nem működik, mert állva sír, úgy pedig ugye nem lehet elaludni, így már nem működika sírni hagyás módszer, állíndóan be kell mennem lefektetni. Így nálunk most megint az megy hogy lefektetetm, tea, azon elálmosodik ha meg mégse akkor bent maradok és valahoyg fekve tartom, így elalszik.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok,

Előkerültem, tegnap este nem tudtam benézni, mert itt volt a karrierista barátném, aki épp Lengyelo-ban építgeti a karrierjét. Szegény, tavasszal ment ki 2 évre, de már kezdi megbánni. Hiába, 30 évesen az ember nem vált olyan könnyen, mint 20-as éveiben...

Csucsuka
A foltkiszedő a Kaiser's üzletekben tuti van, meg vki írta a DM-et, de az asszem a saját márkájuk, szóval 2 féle lehetőség is van.Kép

Réka
A vizesfülre pont az jutott eszembe ami Gombócnak: a babaúszás...Kép

Toffi
ha már Mókuska tollasozikKép akkor én meg NB I-ben asztaliteniszeztem egészen a fősuli végéig, aztán elnyeltek a munkás hétköznapok... (kismamalelkemnek jót tesz az emlékezés a dicső időkre...) Szegény férjem, az első randinkon bucira vertem, és aztán árultam csak el a versenyzői múltam. Azóta is szedegeti össze az önérzetét. Aztán 7-8 hónapos terhesen ismét megpróbált legyűrni, de akkor is megruháztam. Lehet, hogy csendben a válást szervezi Kép
OFF: Azt tudod, hogy legújabban nem 21-ig mennek a szettek, hanem 11-ig, váltott szervával, és 3 nyert szettig? Ja, és a hálót is megemelték, hátha látványosabb lesz a játék, és több a pénz... Nem jött be. Kép

Maci2
Roninak rengeteg haja van!Kép A punkos kép is menőKép

Leszter
PetraprofilKép és PetrapofiKép
Köszönöm a dícséretet alvás ügyben, mind3 szakirodalmat többször végigrágtam, és leszűröm a hasznosakat... Meg aztán itt is okosodik az ember.Kép

Orsoly
Kevin akkor vág ilyen képet, ha a D meg K cseppjeit adom be nekiKép A férjem mindig visszaszámol, 5-4-3-2-1 és ekkorra Kevin felfogja, hogy az nem tejcsi, és iszonyú üvöltésbe kezd...Kép

Nadine
úgy látom, majdnem egyidős gyerkőceink egyformán élvezik a pancsit...

Kevin ma reggel majdnem derékszögben kelt fel az induló pozícióhoz képest, és homorításból néha mintha-mintha az oldalrafordulás indulna. Úgyhogy mától napközben szigorúan padló, kivéve, amikor játszunk vele és mellette vagyunk.

Most pedig felöltöztetem, és elmegyünk babygym-et venni, mert nincs időm egész nap a fiam fölé hajolva rázni a csörgőit, ami őfensége igénye lenne.

pusza
Elli+Kevin, aki kicsit nyügi, de hátha a sétától rendbejönKép
ellimami
 
 


Kedves Mindenki!

Én új vagyok itt, üdvözlök mindenkit. 28 éves vagyok, Budapesten lakunk (II.ker) és van egy 9 hetes kisfiunk, Artúr (első baba). Eddig nagyon sokat olvasgattalak benneteket, ill a „Friss kismamák topikját” de nem szóltam hozzá, most regisztráltam és szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehet. Nagyon sok jó tanács hangzik el, rengeteg hasznos infót kaptam tőletek, sokat segített amikor valami probléma felmerült. (én ugyanis eléggé aggódós vagyok).
Azt szeretném kérdezni, hogy ti adtok-e a babáitoknak K vitamint?és mennyi idős korig? A 2 hós oltáson ugyanis azt mondta a dokinéni, hogy adjak a babának őszibarack levet aztán ha elfogadja, akkor pépet mert abban benne van a K vitamin. Én viszont semmiképp nem akarok neki mást adni anyatejen kívül (lehűtött forralt vizet ha csuklik ill édeskömény termésből főzőtt leszűrt teát szoktam adni hasfájás ellen), amíg van tejem (remélem,hogy lesz) viszont nem szeretném,ha K vitamin nélkül maradna, ha szüksége van rá. Én szedem az Elevitet szerintetek az elég?(bár abban nincs K vitamin)
Tegnap felhívtam a La Leche Ligát és ott azt mondta a tanácsadónő,hogy egy egészséges időre született babának semmi másra nincs szüksége az anyatejen kívül ill hogy már egy kis kanál őszilé is megzavarhatja a bélflóráját ill hogy emésztése csak 6. hónapra lesz olyan fejlett, hogy az anyatejen kívül mást is meg tudjon emészteni.
Egyébként Artúr szépen fejlődik, 57cm volt és 3900g, 9 hetesen kb 61cm (nem biztos,hogy jól mértem) és 5.98kg. Pár napja kezdett el gügyögni és sikítozni és néha nevet is.
Az összes babás képet megnéztem ill a profilotokat is, nagyon aranyosak a babáitok.
Nekünk sajna nincs digikameránk, így friss képet nem tudok felrakni,a születéskor viszont kaptunk kamerát kölcsön,majd megpróbálom azok közül egy képet feltölteni.
Az éjszakát sajnos Artúr sem alussza át,úgy 3 óránként eszik (ennek nagyon örültem, mert 4 hetes koráig 2 óránként evett éjjel-nappal), de mostanra már hozzászoktam ennyi alváshoz. Szerencsére napközben elég sokat alszik, így ekkor tudok pihenni ill házimunkázni. Fürdetéskor az ő fülét is éri víz, eddig nem volt vele semmi gond. A Bcg heg piros, de nem gennyes. A 2 hós oltásnak viszont nem látszik a helye sem, annak be kellene pirosodni?
Az esti alvással nálunk is gond van, csak a nagyágyban tud elaludni és ha át akarom rakni akkor felébred és ordít, így köztünk alszik. Tudom,hogy ez nem helyes,nincs valami tippetek,hogy lehet rászoktatni,hogy a kiságyban aludjon?
Artúr csak oldalra fordul,hasról hátra nem, a hasán amúgy sem szeret feküdni,ha nagyon fáj a hasa és már semmi más nem segít, akkor hasra fordítom,de 1 perc után emelgeti a fejét és erőlködik,hogy vissza tudjon fordulni,így inkább visszafordítom a hátára. Szerintetek ha nem gyakran nem fektetem hasra akkor emiatt magától sem fog hátról hasra fordulni?Tudatosan nem nyúl tárgyak után, inkább csak hadonászik,néha saját magát is felbevágja.
A hozzátápláláshoz sajnos nem tudok hozzászólni,mert nincs tapasztalatom, de remélem,hogy Emma hamarosan elfogadja az ételt.
Bocs, hogy nem névre szólóan írtam,majd legközelebb megpróbálom.
A válaszokat előre is köszönöm,
Ildi
azur
 
 


Sziastok lányok!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Nem megyünk talira! Brühühühü!
Tegnap valami fura kór tört ki rajtam is (nem tudom ki, de valaki írt hasonlót). Estére 38 fokos láz, enyhe hasmenés. Bevettem egy Algopyrint, láz le, éjszaka jó. Ma reggel már semmi bajom. Lőrincen hál' istennek semmi nyoma kórságnak. Nem tudom, vírus volt-e vagy sima gyomorrontás a tegnapelőtti ebédtől pl. Az ebéd után benyomtam két francia krémest is, aminek volt egy kis furi íze, de nem törődtem vele.Szóval jól vagyok, de azért nem merek elmenni holnap, nehogy átadjak valakinek valamit. Míg ezt írom, majdnem sírok, annyian ott lesztek. KépKépKépKépKépKép Pedig olyan ritkán van valami bajom. Erre pont most! Kép

Van jó hír is, vettünk babakocsit tegnap. KépKépKép (Lehet a nagy örömbe betegedtem bele. Nem bírom már a nagy érzelmeket. Kép) Majdnem mindent tud, amit akartam (olyan nincs a piacon, ami mindent tudna), és nem is volt olyan iszonyatosan drága, mint a többi hasonló felszereltségű. Majd teszek fel képet.

Azur! Üdv itt! Gratulálok szépen fejlődő Artúrhoz! Mi tíz hétig szedtünk K vitamint, de vannak, akik végig a szopi alatt. Ahány orvos, annyi szokás. Én ezt hallva rákérdeztem a gyerekdokinál, hogy hogy van ez, erre azt mondta, hogy most a trendi a 2-3 hónapos korig. Ne adj neki még mást, ha tud szopizni. (Ti egyáltalán nem katatok? Az mondjuk furi, mert szüksége van rá. A lányok majd megírják, miért, én elfelejtettem.) A BCG-n kívül az oltásoknak nem kell, hogy nyoma maradjon. Alvás ügyben nem tudok tanácsot adni, nálunk ezzel nincs gond szerencsére. Lőrincet mi mindig háton fektettük, utált hason lenni. Néha rövid időre hasra fektettem, hogy emelgesse a fejét, de max 1-2 percig bírta. Valamikor 2 és fél hónaposan mindta a doktornéni, hogy kicsit gyenge a fejtartó izom, csináljunk vele gyakorlatokat. Most négy hónapos, villámgyorsan fordul hasra, és tartja a fejét. Néha még el-elfárad, leteszi, de semmi gond vele. Két hónaposan még nem baj, ha nem nyúl a tárgyak után. Szóval ne aggódj, inkább kérdezz nyugodtan.

Többieket még nem olvastam, majd jövök. Ráérek olvasni, míg mindenki talin lesz, jaj-jaj-jaj, de szerencsétlen vagyok.

szegény kis Beuka, szegény kis jószág (azt hiszem, a mai és holnapi napomat az önsajnálattal töltöm)
beu
 
 


Sziasztok!

Végre van egy kis időmKép.

Franyó,
köszönöm szépen a hiányolást, jól esettKép, igyekszem gyakrabban jönni, de a bobekok elég macerásak mostanság.

Toffi,
mi is Állatkertben voltunk szerdán! Kipróbáltuk az új játszóházat is, hát az valami szuper, még Macnak is volt egy csomó játék.

Myssnia,
bocs, nem bizti hogy vissza tudok olvasni, úgyhogy megkérdezem inkábbKép. Szilárd sokszor ébred, vagy ha felébred, sokáig kellene szórakoztatni?
Nagylevegő... Most lehet, hogy eretnek leszek, de én nem hiszek az alvástanításban. Vannak jóalvók, mint pl. a lányom, akivel bármit csinálok, eddig nem tudtam elrontani. (pedig most a betegsége alatt volt, hogy még éjfélkor is kint babusgattam a nappaliban.) Még mielőtt megdobálnátok paradicsommalKép, leírom azt is, hogy a mindjárt 3 éves skacom a mai napig nem alussza végig az éjszakát, éjjel átjárkál hozzánk, sokszor felsír, rosszat álmodik, stb. Szóval nem alszom kerekre a fejemetKép.
Na szóval, sajnos van ilyen is, hogy bármit csinál az ember, a kölök rossz alvó, és ezt talán az idő oldja csak meg.
A "bekeményítés" egyedül abban az esetben hatásos _szerintem_, ha tényleg csak pillanatnyi kilengés okozta az alvászavart.(pl. betegség, ilyesmi)
Van egy ismerősünk, pont Macakorú babával, akit már 1 hetesen elkezdtek aludni tanítani, pár napig ment, aztán jött valami apróság, hasfájás, vagy front, vagy vihar, valami, ami kizökkentette, és kezdődött minden elölrőlKép. A múltkor újságolta az anyuka, hogy másfél óra ordítás után elaludt a baba, és aludt reggelig. Pont mikor az a nagy vihar voltKép. De most borítékba merném tenni, hogy futnak még néhány kört alvásügyben.
Egy ilyen pici babának nagyon sok nyűgje lehet, jön a foga, szeparációs szorongás is kezd befigyelni, szóval egyáltalán nem biztos, hogy rossz alvó lesz, csak most ez egy ilyen időszak.
Ha a baba gyakran ébred, érdemes végiggondolni, nem változott-e meg valami, nem jut-e kevesebb idő rá valami miatt, mert a bébik a kiesett időt szeretik éjjel pótolni, ezt már saját utódaimon is megfigyeltem.
Amiben hiszek, az esti szertartások, amik biztonságérzetet adnak, mindig ugyanúgy, ugyanabban a sorrendben.(Malacnak hónapokig az Öregnénét kellett mesélnem, és közben fognom kellett a mancsát). Éjszaka mindig felkelek hozzájuk, de nem veszem ki Macot sem, csak addig, amig megszoptatom gyorsan. Persze van, hogy Ő is gyakrabban ébred, nyaralás alatt pl. kétóránként, meg ma éjszaka is 3-szor evett, de van, hogy átalussza az éjszakát.
És még egy apróság, aztán tényleg befejezem a bölcselkedéstKép, a lurkók radarja jobb, mint a légierőé, pillanatok alatt kiszúrják, ha az anya bizonytalan, vagy lelkifurija van, és ez csak fokozza a bizonytalanságukat.
Bocs, ha hosszú és zavaros voltam, meg tényleg nem okoskodni akarokKép.

Maci_2,
édes ez a kis hajasbabaKép!
Talira én valószínűleg pogit viszek, ha el tudok vergődni a Daubnerbe előtte. Sajnos sajátkészítésű dolgokra nulla időm van, még a család is főzeléken tengődik mostanság, de attól inkább megkímélnélek TiteketKép.

Gombóc,
most látom, Te sem konyhatündérkedsz mostanábanKép. Annának a DMben vettem olyan puha gumikanalat, kettő van egy csomagban, és Micimac van rajta.

most megyek leteszem a csajt, aztán folyt. köv.Kép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Bocs,hogy elírtam:
felbevágja=fejbevágja
ha nem gyakran nem fektetem hasra= ha gyakran nem fektetem hasra
azur
 
 


SziasztokKép

Aludni tanítás:
Nálunk, mint írtam, Bencénél nem vállt be.
Dorinánál, azt csinálom, amikor látom, hogy álmos, akkor teszem le, és max.akkor hagyom egy kicsit sírni, így hamar elalszik, és egyedül.
Eddig ez működik.

Bcg oltás:
Bence ugye besárgult, így át kellett vinni Szombathelyre. Itt előtte megkapta a Bcg oltást, és a kiskönyvet is, amibe beírták.
Amikor hoztuk haza Szombathelyről, másik kiskönyvet írtak neki, és közölték velem, hogy tegnap kapta meg az oltástKép
Így Bence 2x is megkapta. Baja nem lett tőle.

Tegnap itt járt nálam egy Oriflame-s csaj, és beszervezett a hálózatba.
Végülis már azért megéri nekem, mert 30%-al olcsóbban juthatok a termékeikhez, amit a katalógusból tőlem megvesznek 900 Ft-ért, abből 300 Ft az enyém, és mellette még ajándékokat kapok.Kép
A barátnőm is be fog lépni, és amit ő árul, annak a 3%-t is megkapom.Kép
Ha valakit érdekenek a részletek, akkor szívesen válaszolok.

Mindjárt rakok fel képeket.

Maci2Kép
Hogy Roninak milyen sok haja vanKép

MyssinaKép

Ne légy ideges, és kitartásKépKépKép
Dorina is most haragszik mindenkire, mert elaludt, és egyedül, és nem szórakoztatta senki alvás helyettKép

Minden baba aranyosKép
Mennem kell, mert odaég a kaja...

Heni
heni1979
 
 


íme a képek

Kép

Kép

Kép

Heni
heni1979
 
 


Éreztem, hogy valami kimaradt tegnap. Hajnal 4-kor (Roni evett) jutott eszembe, hogy mit akartam még.

Kang,
Boldog névnapot (ha tegnap tartod)!

Mi lesz a talival, ha ilyen marad az idő? A sárba terítjük a plédeket?Kép

Maci_2
maci_2
 
 


Lányok, most csak gyorsan-gyorsan: délelőtt kb. hánytól lesztek ott? Lehet, hogy annyira összekapom magam (előre főzök-sütök a vendégeknek, ebédre meg pizzát rendelünk Kép), hogy mégis kimennék délelőtt egy picinyke időre Ankával, annyira szeretnék... Szóval Kaskához csatlakozva, írjatok légyszi-légyszi időpontot!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beu,
nem lehet, hogy mégis...???????? (Bár hát ugye, én se vagyok biztos, de hátha mégis...)

Franyó
(később még jövök, remélem)
franyo
 
 


Nnna, visszatértem, hisztérika persze nem alszikKép.

Urszila,
gratulálokKép! Házassági évfordulóhoz, és férjhez is! Az enyim még mindig nem érti, miért vagyok estére kissé leharcolt, mikor nekem nem kell dolgozni mennem. Pedig komolyan, néha úúúúgy vágyom felnőttek közé, akiknek nem kell megtörölgetnem az orrát, nem kell félpercenként megkérdeznem, hogy nem kell-e pisilniük, önállóan megcsinálják a kajájukat, stb.

Nadine,
gyönyörű a kiscsaj!Kép

Virga,
de jó Neked, én is járok elvileg tornázni, de gyakorlatilag kb. heti egy jön össze, vagy annyi semKép. KövérZuluKépKépKép

Franyó,
Anna is csinálta ezt, mert minden jobban izgatta, mint az uncsi cicikKép. Nálunk az jött be, totál ingerszegény környezetben etettem, (már amennyire Malac mellett ingerszegény tud lenni a környezetKép)

megint megyek. kitört a botrány egy hülye játékbuszon

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Lányok!

Nekünk két hetes kortól kell majd adni a K és D vitamint. Ti nem is adtatok a babának, és ha nem miért? Segítsetek majd .Sajna nincs most időm végigolvasni az oldalakat, mert picurkám ébredezik és sietnem kell.Nagyon jó, hogy van egy ilyen jó kis csapat és sok ötletet és segítséget tudtok adni. Esküszöm jobb, mint bármi tanácsadás Kép.
Képzeljétek, tegnapi nap, olyan méhösszehúzódás félét éreztem. Biztosan természetes dolog ez szülés után ( 9.nap) , de nagyon kellemetlen volt.
Mindenkinek szép napot!


Anita
anita77
 
 


Sziasztok!

Megint kettesben vagyunk, de remélem, holnap tényleg jó idő lesz!


Orsoly
Tegnap elfelejtettem megdicsérni a csudaguszta gyümölcstortádatKépKép

Mókuska
Csak hobby szinten tollasoztunk, Apával ment legjobban Kép 13 év? Szép teljesítmény Kép

Urszila
Gratula a házassági évfordulóhozKép
Mosott melltartóbetét Kép nem semmi lehetett

Kaska
De jó, hogy Ti is ott lesztek a talinKép (nekem megvan a Te számod, majd zaklatlak, nem baj?)

Tali: én is kaphatnék telcsiszámot, infót, hogy tuti megtaláljam a csapatot?

Leszter
Germicidet adtam, nem írt C-t, mert szerinte felesleges. Én meg reménykedek, hogy Zsombinak sem lesz lázgörcse.

Myssnia
Valahol lemaradtam, mire szoktatod Szilárdot? Én nem bírom hallgatni már a panaszkodást sem , nemhogy a sírástKép

Elli
Szegény férjedKépKép
Igen, hallottam a nagy változásokról, de rég nem láttam már igazi versenyt (ez is csak hobbi szinten megy nálunkKép)
Zsombi sem szereti a vitaminokat, a K-vitamint nem tudom, meddig eszi, mert már több jön vissza, mint ami bementKép
Apa hozott babygym-et Zsombinak (kb. 3 hete), elég jól elvan vele, de most speciel nem tetszik neki.

Majd még jövök, de megy a panaszKép (szerintem álmos)
Toffi + panaszkodó Zsombi
toffifee
 
 


Anita! én úgy tudom születéskor kapnak konakiont (K vitamint) méga kórházban ezért kell itthon csak később kezdeni. (nézd mega zárójelentést, rás zokták írni hogy kott). D vitamint szerintem mindenki ad. A K vitaminban van eltérő gyakorlat, van olyan orvos aki csak 1 dobozzal szedet be, van aki még ír fel később is.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Most nézem hogy nem forgattam el a szektás képet. Most már mindegy.

Leszter,
Kösz a láz-infót.

Réka,
Nyers szilvát eszegetek, jó kis hazaiKép

Anita,
Én a maradék Elevitet még beszedtem. Már elfogyott. Úgy emlékszem vastabletta is maradt, megnézem.

Roni mostanában nem szereti a hajmosást és ha vizes lesz a pofija. Mitől lehet? Van valakinek hasonló tapasztalata?

Azúr,
Üdv kösztünk és gratulálok!
K vitamint 2 hós korig hetente, azóta 2 hetente kell adnom, aztán ha elfogy már nem kell.
A 2 hós oltás nálunk sem pirosodott be.
Alvással nem volt problémánk. Illetve ellenkezőleg, a sárgaság miatt nekem kellett ébresztgetnem, mert mindig aludt.

Beu,
Jobbulást! Ha ma nem lesz bajod, akkor sem jöttök? Naaaa...
Gratula a babakocsihoz!

Heni,
KépekKép

Megyek ránézek a sütire, amit a "lánybúcsúba" viszek.

Maci_2
maci_2
 
 


Esőnappal kapcsolatban senki nem tud semmit????

Ez az idő megviseli Ronit is, elég nyűgöske.Kép Mi lesz így a vendégségben?

Tali:
Régebben a többiek 9-10 órát írtak.

Maci_2
maci_2
 
 


Itt vagyok megint, csak hiányoztam Zsombinak egy kicsit, de már minden más érdekesebb Kép

Ildi
Üdv itt és gratula ArtúrhozKép
BCG nekünk kétszer fakadt ki, de már csak piros folt, a 2 hós oltásnak nem kell látszania
Szandi lányom nem kapott K-vitamint, csak azt az egyet a kórházban és semmi baja nincs. Zsombi 2 hetes kora óta kap heti 1-et.

Beu
Tali: nem jó hír Kép
Jobbulást NekedKépKép

Zulu
Szandi volt az új játszóházban, addig mi kint ültünk a flamingóknál egy padonKép

Heni
DorinaKép

Megyek, mert nem lesz ebéd Kép

Toffi + beszélgető Zsombi
toffifee
 
 


Sziasztok!

Anita!
Én a Ferro-folgammát(vas+folsav) most is szedem. Mást nem, most van sok gyümi, azt nyomjuk. Kép

Azur!
Üdv itt. Kép

Beu!
Gyere a talira jóóóóóó?????? Legalább is, ha azóta nincssemmi bajod és remélem nincs. Kép

Elli!
Sport: én 13 évig korcsolyáztam (jégtánc és formáció) Kép

Tali: azt mondják az okosok, hogy holnap nem lesz eső. Kép

Magdi
gallainémagdi
 
 


Hát itt.
Letettem aludni 9:50-kor. Sírt ezerrel. Közben hallottam ahogy a szomszéd is valamit mond a lányának, gondolom a Szilárd sírásáról volt szó. Én a másik szobában könnyezek, mert már kivagyok. Kép Kétszer bementem Szilárdhoz, vígasztalni, megitatni. Közben eljött a következő evés ideje, már éhes is volt. Na most mit csináljak? Már 2 órája sírt és már éhes is. Bementem megetetni, a végére elaludt. Kurvára elegem van, és kurvára nehezen viselem,hogy sír. Az első két nap mintha ment volna, most meg egyre kitartóbb. A szomszéd is mondta, gondolom szándékosan hangosan: "Nem gondolják, hogy el fog aludni." Közben elhaladt a házunk előtt és mondta, "szegény kicsi baba, hogy sír, egész nap sír". Hab a tortán. Nem vagyok SZADISTA! Annyira felidegesített, hogy most aztán tényleg sírtam. Annyira rosszul esett. No persze, ők csak a sírást hallhatták. Azt, hogy anya szendved a másik szobában, az kit érdekel. Fingom sincs mit csináljak, de egy biztos, ölbenringatás nem mehet, mert 1. senkinek sem jó, 2. egyre nehezebb, nem bírom.
Egyébként köszi mindenkinek a hozzászólást, de valahogy most nem lettem okosabb, és nem tudom mit csináljak. Kép
Bocsi, hogy ide panaszkodtam.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Maci 2
hajmosós kép nagyon jó Kép
lánybúcsús ajándék: hááát, valami férjcsábító cucc? vagy korbács Kép
de hogy komoly is legyek... nem tudom. Neked eszedbe jutott már valami?

Leszter
jó, hogy nincs baj Petra fülével
profilos kép édes Kép

Urszila
boldog házassági évfordulót!

Kaksa
gratula az 1 hóssághoz + több tejcihez Kép

Anita77
Elevit biztos nem árt, sőt! én sajna folyton elfelejtem beszedni, pedig még van több mint fél doboz

Azúr
üdv itt és gratula a kisfiadhoz! Kép
K vit. agyvérzés ellen, addig amíg csak anyatejet kap a baba
szerintem 2 hónaposan még ne kezdj neki mást adni, ha van tejed, fél éves koráig az fedezi minden tápanyagszükségletét és még a bélrendszere is éretlen ,hogy mást megemésszen
Csak a BCG-nek kell látszódnia, a többi "combos" oltásnak nem kell bepirosodnia

Beu
szegény, pedig úgy vártad a talit
én is mennék, de apa BAlatonátúszik holnap, bár ha ilyen idő lesz én nem engedem el Kép

Heni
képek Kép

KÉpzeljétek, kb 1 hete észre vettük, hogy ha fütyülünk a Daninak, elkezd mosolyogni, fülig ér a szája Kép
most egyedül játszik a babygym alatt, és kurjongat közben, nagyon édi , megyek is és megeszem Kép

még jövök
Andi
psandi
 
 


Lányok!

Ma úgy néz ki, hogy csak sorra írom nektek a segítséget kérő sorokat, de nagyon kezdők vagyunk még ezen a téren.
Robikát pici sárgasággal 5 nap után kiengedték a kórházból. Néha néha még mindig látom a kis arcocskáján, hogy sárgácska. Szerintetetek meddig tart ez és mit tehetek?Talán magától elmúlik? (Ma 10 napos)


Myssnia!

Kitartás, sok sok erőt kívánok Neked és ne hallgass senkire.Te tudod a legjobban mennyit megteszel a kicsi érdekében.Nagyon sok rosszindulatú ember van.Nagyon jó anya vagy, és ez vigasztaljon!!!!

Köszönöm mindenkinek a gyógyszerszedésről írt sorokat Kép.

Anita
anita77
 
 


Sziasztok!

Myssnia,
Most nehez Nektek, szegenyke. Szerintem a szomszedon ne idegesitsd magad, van eleg bajod most anelkul is.Kép Es nem neki kell orakig ringatnia Szilardot, meg egyebkent is, semmi koze hozza. Persze megertem, hogy bant, de akkor is, az o velemenyuk most a legutolso, amit figyelembe kell venned. Mas tanacsot nem nagyon tudok adni, mert mi alvas ugyben szerencsesek vagyunk, de akarhogy is dontesz, biztos jo lesz ugy!Kép Kitartast kivanok:

Leszter
leszter
 
 


Myssnia,
jaj, ez tényleg durvaKép. Én azt hittem, csak éjjel van baj az alvással. Hülye szomszédokkal ne törődj, kit érdekel, mit gondolnak (csodálom a türelmedet, én egy ilyen szituban tuti elküldöm a retekbe a kedves szomszédotKép)
Nem lehet, hogy jön a foga a skacnak? Csak mert olyan hirtelen jött ez a nemalvás, vagy csak én maradtam le?
És ha magadra kötöd kenguruban? Bár az is szörnyű hosszútávon.
Igazából nem tudok tanácsot adni, mert amit én csináltam, az nem igazán jó megoldás.
De vígasztalásképp: a rosszalvó kölkök általában nagyon okosakKépKépKép, minden érdekli őket, és nagyon jó az idegrendszerük. (csak az anyukáé strapálódik le kissé, mire felnőnekKép)
Kitartás!!!
Pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?