Sziasztok!
Végre van egy kis időm
.
Franyó,
köszönöm szépen a hiányolást, jól esett
, igyekszem gyakrabban jönni, de a bobekok elég macerásak mostanság.
Toffi,
mi is Állatkertben voltunk szerdán! Kipróbáltuk az új játszóházat is, hát az valami szuper, még Macnak is volt egy csomó játék.
Myssnia,
bocs, nem bizti hogy vissza tudok olvasni, úgyhogy megkérdezem inkább
. Szilárd sokszor ébred, vagy ha felébred, sokáig kellene szórakoztatni?
Nagylevegő... Most lehet, hogy eretnek leszek, de én nem hiszek az alvástanításban. Vannak jóalvók, mint pl. a lányom, akivel bármit csinálok, eddig nem tudtam elrontani. (pedig most a betegsége alatt volt, hogy még éjfélkor is kint babusgattam a nappaliban.) Még mielőtt megdobálnátok paradicsommal
, leírom azt is, hogy a mindjárt 3 éves skacom a mai napig nem alussza végig az éjszakát, éjjel átjárkál hozzánk, sokszor felsír, rosszat álmodik, stb. Szóval nem alszom kerekre a fejemet
.
Na szóval, sajnos van ilyen is, hogy bármit csinál az ember, a kölök rossz alvó, és ezt talán az idő oldja csak meg.
A "bekeményítés" egyedül abban az esetben hatásos _szerintem_, ha tényleg csak pillanatnyi kilengés okozta az alvászavart.(pl. betegség, ilyesmi)
Van egy ismerősünk, pont Macakorú babával, akit már 1 hetesen elkezdtek aludni tanítani, pár napig ment, aztán jött valami apróság, hasfájás, vagy front, vagy vihar, valami, ami kizökkentette, és kezdődött minden elölről
. A múltkor újságolta az anyuka, hogy másfél óra ordítás után elaludt a baba, és aludt reggelig. Pont mikor az a nagy vihar volt
. De most borítékba merném tenni, hogy futnak még néhány kört alvásügyben.
Egy ilyen pici babának nagyon sok nyűgje lehet, jön a foga, szeparációs szorongás is kezd befigyelni, szóval egyáltalán nem biztos, hogy rossz alvó lesz, csak most ez egy ilyen időszak.
Ha a baba gyakran ébred, érdemes végiggondolni, nem változott-e meg valami, nem jut-e kevesebb idő rá valami miatt, mert a bébik a kiesett időt szeretik éjjel pótolni, ezt már saját utódaimon is megfigyeltem.
Amiben hiszek, az esti szertartások, amik biztonságérzetet adnak, mindig ugyanúgy, ugyanabban a sorrendben.(Malacnak hónapokig az Öregnénét kellett mesélnem, és közben fognom kellett a mancsát). Éjszaka mindig felkelek hozzájuk, de nem veszem ki Macot sem, csak addig, amig megszoptatom gyorsan. Persze van, hogy Ő is gyakrabban ébred, nyaralás alatt pl. kétóránként, meg ma éjszaka is 3-szor evett, de van, hogy átalussza az éjszakát.
És még egy apróság, aztán tényleg befejezem a bölcselkedést
, a lurkók radarja jobb, mint a légierőé, pillanatok alatt kiszúrják, ha az anya bizonytalan, vagy lelkifurija van, és ez csak fokozza a bizonytalanságukat.
Bocs, ha hosszú és zavaros voltam, meg tényleg nem okoskodni akarok
.
Maci_2,
édes ez a kis hajasbaba
!
Talira én valószínűleg pogit viszek, ha el tudok vergődni a Daubnerbe előtte. Sajnos sajátkészítésű dolgokra nulla időm van, még a család is főzeléken tengődik mostanság, de attól inkább megkímélnélek Titeket
.
Gombóc,
most látom, Te sem konyhatündérkedsz mostanában
. Annának a DMben vettem olyan puha gumikanalat, kettő van egy csomagban, és Micimac van rajta.
most megyek leteszem a csajt, aztán folyt. köv.
Zulu