Új privát üzeneted érkezett!

Gabella!

Édes a kisfiad! Nagyon jó a szövege. :P
A mi környékünkön az a szokás, hogy 5-én este jön a mikulás.
Azt hittem ez mindenhol így van :oops: .

Na dolgozok tovább. Majd bővebben jövök este.


nancsa
 
 


Sziasztok!
Nagy rohanás van, olvaslak, de nem tudok jönni, ma lesz a nagy nap!

El vagyok ájulva a képektől. A disznóvágás különösen hangulatos. :lol:
Kmammy jó hogy megint jössz, Preni a fiad csúcsszép,
Alziza vagi az átlátszó cumi-nem is láttam még ilyet.(de még mindg szebb nélküle :cry: ).
Gab, Lackó okos! Kari hangulahoz kitartás.
Ex, szép a város, jó a sapid

Viera, kivncsi vagyok a kórházi történet folytatására.

Evés: reggeli cici után 1,5-2 banán+ 1 joghurt
Ebéd: 2 nagy krumpli és 2 nagy répa főzve pipihusival
Uzsi 2 alma
Vacsi 2 szelet vajas, tejfölös stb. kenyér

zabagép!!!!


Na, a Miku meg ma jön(GAB)(
(á csak pár száz odalt olvastam el az utóbbi napokban róla, meg a köritésről...)Azért ma, mert holnap van Miklós, és a püspök a névnapja előestéjén, vagyis ma adakozott .Szóval ma éjjel jő el. ÉS Miku, a Télapó gyedmaróz szoci csinálmány volt annó.
Itt a legenda, érdemes elmesélni a nagyobbaknak, élvezik. Vigyázat hosszú, aki unja ugorjon. :P

Szent Miklós élete, legendái, csodatételei

Krisztus után 245-ben Kis-Ázsiában, Patara városában született, egy gazdag család gyermekeként. Már gyermekkorában is történtek vele csodák. Alig kezdte el iskoláit, mikor Patara városában nagy járvány tört ki, és mint kisgyermek árvaságra jutott. Ezért a szüleitől örökölt hatalmas vagyonával érsek nagybátyjához Patara város kolostorába költözött. Az ő felügyelete mellett nevelkedett, s gyermekévei alatt megszerette a kolostori életet, majd iskoláinak befejeztével a papi hivatást választotta. Életét az emberiségnek és a gyerekek tanítására szentelte. Bárki kérte, mindig segített. Emberszeretete, segítőkészségének híre messze földre eljutott. Az emberek kezdték imáikba foglalni a nevét. 270-ben a Jeruzsálembe tartó zarándokúton történtek miatt a tengerészek védőszentjévé vált! A zarándokútról visszafelé tartva betért imádkozni Anatólia fővárosába, Myra városába, ahol legendás körülmények között püspökké választották. Egy lezüllött, eretnekké vált egyházmegye élére került, melyet nagy gonddal és erős hittel igazgatott. Mindenkivel jótékony volt, szerette és segítette az embereket.
Egy legenda szerint püspöksége idején Lyciában hatalmas éhínség tombolt. Szicíliában (ahol viszont bőséges volt a termés) ekkor egy kereskedő olyan álmot látott, hogy menjen Myrába, s adja el ott terményeit. Mikor felébredt, rádöbbent, hogy mindez nemcsak álom volt, hiszen tenyerében három aranyat talált előlegként. Elhajózott tehát Myrába, ahol a város jótékony püspöke felvásárolta tőle rakományát, s szétosztotta a szegények között.
Szent Miklós alakjában a fennmaradt legendakincs (elsősorban a Legenda Aurea = Arany Legenda) és a keleti (görög és orosz) egyház hagyományai alapján valószínűleg több szentéletű férfiú alakja keveredik össze.
52 évig volt püspök. Az évek alatt a szeretete, a gyerekekkel, emberekkel való törődése miatt annyira megszerették, hogy nem csak püspöküknek, de még vezetőjüknek is tartottak. Vagyonát a gyerekek és az emberek megsegítésére fordította. Egyszerű emberként élt a nép között, miközben tanított és szeretetet hirdetett. Éhínség idején a teljes egyházi vagyont a nép étkeztetésére fordította, amiért szembe került az egyházzal, halála után ezért az engedetlenségért egy időre ki is tagadták az Egyházból!
Minden este órákig sétált a városka utcáin, beszélgetett az emberekkel, figyelt a gondjaikra. Így történt a legendáját alkotó eset is: A kolostor szomszédságában élt egy elszegényedett nemes ember, aki úgy elnyomorodott, hogy betévő falatra is alig jutott. Három férjhez menés előtt álló lánya azon vitatkozott egy este, hogy melyikük adja el magát rabszolgának, hogy tudjon segíteni a családon, és hogy a másik férjhez tudjon menni. Ekkor ért a nyitott ablak alá Miklós püspök, és meghallotta az alkut. Visszasietett a templomba, egy marék aranyat kötött keszkenőjébe, és bedobta az ablakon. A lányok azt hitték csoda történt. Majd egy év múlva ugyanebben az időben még egy keszkenő aranyat dobott be a második lánynak. Kisiettek, mert lépteket hallottak az ablak alól, s akkor látták, hogy egy piros ruhás öregember siet el a sötétben. Harmadik évben ezen a napon nagyon hideg volt, és zárva találta az ablakot. Ekkor felmászott a sziklaoldalban épült ház tetejére, és a nyitott tűzhely kéményén dobta be az aranyat. A legkisebb lány éppen ekkor tette harisnyáját a kandallószerű tűzhelybe száradni, és az pont bele esett. Az ismeretlen jótevőről kezdték azt hinni - mivel mindig ilyenkor télen történtek ezek a csodák -, hogy maga a Télapó jön el ezekkel az ajándékokkal. Az idő folyamán mégis kitudódott a titok, hogy a jótevő maga Miklós püspök. Ugyanis a legkisebb lánynak bedobott aranyban volt egy olyan darab, amit a helyi aranykereskedő előzőleg adományozott Miklós püspöknek egy szerencsés üzletet követően. Ezt felismerve, már mindenki tudta, hogy ki a titokzatos segítő! De kiderült ez abból is, hogy december 5-én a névnapja előestéjén a hideg idő beköszöntével rendszeresen megajándékozta a gyerekeket mindenféle édességgel.
Ezért az adakozásaiért a nép elnevezte " Noel Baba" -nak, ami azt jelenti " Ajándékozó Apa" (Csodatételei közt emlegetik három ártatlanul halálra ítélt ifjú megmentését, valamint három megölt gyermek feltámasztását, akiket egy mészáros megölt, majd tetemüket egy hordóba rejtette.)
A keresztényüldözések alatt őt is elfogták, éheztették, kínozták, de kivégezni nem merték. Fogságából végül kiszabadult, hosszú, békés öregkort ért meg. A legenda szerint lelkét (326-ban) angyalok vitték végső nyughelyére, ahol egy tiszta forrás eredt. Ebből a tiszta forrásból áradó szeretettel küldi legendája a mai gyerekekhez utódát, a Mikulást.


SZÉP ESTÉT NEKTEK!!!!!!
Andi

benianya
ákosbenianya
 
 


Ja! figyelem!Rossmann akció.
Évek óta keresek habtapit, olyat ami vizesen a csempére tapad. Fürdős játéknak.
A Rossmannban most van, háziállatos, traktorral, meg öltöztető babás is lányoknak. 1600 ft. Nagyon örültem! aki ilyet keres szaladjon a Rossmanba!Ja, és tapadókorongos tartóháló is van hozzá!

És keresek még(ha láttok valahol akciósat irnátok?)-olyan felhúzhatós, propelleres úszó állatot a kádba. Blankának fóka volt, de évek óta nem látok ilyet. Beninek akarok karira.Valakinek van otthon, lefotózza?
kösziiiiiiiiiiiiiiii kösziiiiiiiiiiiiiiiiii

benianya
ákosbenianya
 
 

 
 

Benianya!

Tescoban néha,de az auchanban mindig van ilyen felhúzhatós nekünk spec.egy kacsa van ami úgy úszik,hogy a lábát mozgatja.Én a tescoban vettem.De volt Dávidnak(vagyis megvan még)csikóhal de az hamar bedöglött.Szintén tescos.Ja és a kacsát 490-ért vettem.A csikóhal már nem tudom mennyi volt.

Gab!
Nálunk mindig úgy volt,hogy 5.-én este raktuk ki a csizmát és 6.-án reggelre már benne volt a csomi.

Kép
Kép
veráska
 
 


Benianya!Íme!

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
veráska
 
 


Na és itt a mikis kép.Nem tudtam jobban lefényképezni,de talán jó.A gyerekem épp üvöltött.

Kép

Kép
Kép
veráska
 
 


Na! Én is így tudtam, hogy este, vagyis 5-én éjszaka jár a Mikulás, telepakolja a tiszta csizmácskákat. És hát a gyerekek olyankor alszanak, így csak másnap reggel találják meg a csomagot. Az oviba holnap jön a Mikulás. (Gondolom, óvónénik véletlen se fognak fényképezni, anyuka meg nem maradhat ott... :( )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

látom jókor néztem be, tudok segíteni.

Íme a képek a bálnáról, a békáról és a kacsáról.
Mi is tescoban vettük 490 Ft-ért.
Nekünk van még egy olyan kacsánk, ami énekel és ha belefordítjuk a vízbe, akkor olyan bugyborékoló hangot ad, nagyon édes.
Azt is lefotóztam.
Ez a falra tapadó habtapi nagyon jó ötlet, szerintem megnézem.

Egyébként köszi mindenkinek a drukkokat kistesó ügyben, remélem összejön ebben a hónapban :) ! Mindent megteszünk érte :wink: !

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Eni
marcy
 
 


Milyen az a tapadós habtapi? Arról is hozzatok képet!

Úszós állatkák tetszenek, pont ma megyünk tescozni, így legalább nemcsak csokit veszek...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Marcy! Annyira szép ez az ágyterítő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Na, megvolt a főtéri Mikulás ünnepség is....
Mondanom se kell, dani is ordított a mikulástól! Szerencsére legalább a csokit elvette tőle! :roll:
Teszek fel én is pár képet magunkról, aztán ha Dani elaludt jövök még!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép Dani szobájának dísze
Kép Nappali ablakdísz

Kép Így tisztítjuk a cipőt, hogy holnap reggelre a Mikulás szép ajándékot hozzon bele!!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Vendég
 


Na, már "meg is jött a télapó" és ezt az ajándékot hozta Daninak:

Kép

Kép
oriandy
 
 


Hali.

Ideértem. ;) Kicsit rohanós volt a nap, Peti is kissé nyügin ébredt, de egyébként minden OK, ha addig nem szed össze valamit, jövő héten megkaphatja végre a szurikat. Erről jut eszembe: már ki van téve a rendelőben a tájékoztató, és még ki is van emelve, hogy a nem kötelező oltások beadási díja 2000 Ft. (Mostmár csak az a magas, hogy ezért a nem biztosított EU-s személynek is ennyit kell fizetnie...)

Kmammy, ez a sapi nagyon régi, még anyukám vette nekem egy karácsonyi vásárban. :) A végén egyébként egy baba van.
Ezt a verset nem ismerem...magyarul sem találkoztam hasonlóan. De rákerestem, és láttam, hogy egy Down szindrómás kisfiúhoz íródott.

Alziza, biztos nehéz neked, hogy ennyire pehelysúlyú a fiad (milyen szépen hangzik...). De tedd túl magad a dolgon, ne görcsölj, tudod, megérzik ezek a drágaságok.

Veráska, elveszett bárány. Hiába a gyermeki fantázia... :)

Gab, nálunk is 5-én este csempészi bele a Mikulás a csomagot a csizmába. :o

Bénianyu, fotóm nincs, de sejtem mire gondolsz. Petinek van, a Corában vettük, akkor meg is írtam, hogy mennyi volt darabja, most nem akarok hülyeséget bepötyögni. Nekünk hal és krokodil van itthon, de amire emlékszem, hogy volt még vízicsikó (vagy mi a fene az) is. Na szóval igen, csikóhal (köszike Veráska).

Andy, jók a képek. Ahogy írtam, nálunk a Mikulás idén nem hoz semmit, de lehet, hogy érez valamit a drága, mert két napja meg van bolondulva a cipőkért. :D

Jó éjt mindenkinek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Nálunk a télapózás nagyon jól összejöt.t Már délelőtt az utcán találkoztunk Mikuval, akit Peti két szaloncukorral is lenyúlt. Meg is jegyezte, hogy Peti az első kisgyerek, aki nem sír! :shock:
Este pedig anyukám öltözött be. Hát, ne tudjátok meg! Szenzációs volt! Peti kézen fogva vezette a télapót a szobába, a csengőjét még az ajtóban lenyúlta. Anyukám elváltoztatta a hangját(mi= párom, apu, öcsém, barátnője, én, majd megszakadtunk a röhögéstől) és teljesen el volt maszkirozva, de azért Peti negyedóra múlva kinyögött egy mammmmát! Végül mikor anyukám később megjelent elmesélte neki, hogy itt járt a tééépóóó!

És akkor az este képekben:
Kép Kép Kép Kép [img]
Kép és Peti "borivása": Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Lányok,
kicsit eltűntem, mert kedden volt a vizsgám és teljesen arra készültem.
Szerencsére egész jól sikerült egy 5ös és két 5ös alá...szóval azóta megnyugodtam: tegnap pölö megkezdtem a karácsony előtti nagytakarítást is.

Még nem volt időm visszaolvasni, majd próbálom pütolni, de addig egy kérdés:
szétment a mosógépünk, a javítása 25-30.000 (tavaly már egyszer fizettünk egy 20ast hasonló hibáért) szóval most úgy döntöttünk, hogy őj mosóógép.
Kinek milyen van, miért ajánljátok? Nálunk mondjuk csak elöltöltős jöhet szóba, mert a felültöltős keskeny és lyuk maradna mellette a bútorban.
A férjem most kitalálta, hogy szárítüs legyen. Van valakinek olyan? Használjátok? Mert szerintem csak felesleges pluszpénz....de kiváncsi lennék a véleményere.

Köszi elpre is.
Addig próbálok visszaolvasni!

meteor
 
 


Halihó! Nálunk is megjött a Mikulás! :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

Andy, Reni, Veráska: képek nagyon jók!!! Ez a Mikulásnak beöltözés nekem nagyon bejön. Remélem a munkahelyemen Marci sem fog félni tőle :) ! Próbálunk képeket csinálni mi is, remélem sikerül :) !
Andy: Dani nagyon aranyos, ahogy tisztítja a cipőjét.
Nálunk este megérkezett a Mikulás, de természetesen Marci csak reggel vette észre.
A kis bakancsában volt elrejtve a kisautó. Nagy volt az öröm :) ! Képet nem csináltunk, mert a video jobban visszaadja később ezt a néhány pillanatot!

Meteor: nekünk Siemens WXD 1260 mosó- és szárítógépünk van. Szerintem nagyon jó dolog. Én annak idején azért választottam szárítós mosógépet, mert nagyon sokat mosok és a téli hónapokban egyfolytában teli lenne a szoba ruhákkal, így viszont beállítom, hogy szárítson mondjuk 50 percet és már kész is.
Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy jelentősen megnöveli a villanyszámlát!

Eni
marcy
 
 


Szóval!
Kép
Kómás mókuskák ébredés után:
Kép
Kép
Ezt meg csak úgy:
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Meteor! Mosógépbe franc! Ajánlani nem tudok, mert nekünk lassan 8 éves Zanussink van, soha semmi baja nem volt, teljesen elégedett vagyok vele, de már őskorinak számít a 400 fordulatával (ami szerintem jóval több, mert tök jól kicentriz, kb. mint hugom 800-asa). Nem akarom elkiabálni, de eddig tényleg tök jó.

(Régen, mikor még kicsik voltunk, mindig karácsony előtt elromlott a tévénk. De tényleg mindig! Mióta összeköltöztünk a vasalóim játszák ezt karácsony és újév közt, remélem, idén megússzuk!)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Csajok! Úgy saccperkábé mennyibe kerül egy mosó-szárítógép? És mennyi idő rajta egy teljes mosás-szárítás program? (Jövő karácsonyra lehet, hogy írok a jézuskának ezügyben... :roll: )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Bocs, hogy elaprózom! De ezzel a géppel ha kiszeded a ruhákat, már csak vasalás, pakolás, és kész? Anyám, milyen jó lenne! Hát még ha egy vasaló-hajtogató-elpakológépet is kitalálnának! 8) 8) 8)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Nálunk is volt a Télapó! :wink:

Andy!
Látom Nálatok is Thomas a sláger! :lol:
Zalcsi imádja!

Képek mindenkinél tök jók! :lol:

Benianya!
Azok a képek amik cumival készülnek állt. alvás után vagy előtt vannak!Azért napközben nem lóg a szájában! :lol:
Vendég
 


Biztos ismeritek már, de tök jó könyvek és játékok vannak ITT

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Tudnátok mesekönyvet ajánlani? Ti mit olvastok a gyerekeknek (már aki olvas...) Én eddig nem nagyon olvastam, Lackót most kezdi érdekelni. Esetleg egy 5 évesnek mit ajánlanátok? Boribon? Kisvakond? (Ő azért még agyilag eléggé a 4 évesek szintjén van, ha nem lentebb... :( ) Vannak persze könyveink, de olyan béna vagyok, nem tudom, mi lenne jó...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kibontottunk egy kindertojást:
Kép
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gyorsan, mert tanulok, csak amíg megeszem a banánt benéztem.

Gabi: mi kb. 2 éve vettük a mosó-szárítógépet. Akkor 200.000 volt. Most néztem, egy kicsit drágább, de persze az sem mindegy, hogy hol vesszük.

Be lehet állítani, hogy hány percig akarod szárítani a ruhát. Ez az energiatakarékosság miatt fontos, vagy mondjuk nem akarod teljesen megszárítani, mert könnyebb vasalni, ha egy nagyon minimálisat még nedves (pl. ágynemű).
Én általában 50 percet választok, mert akkor már tuti, hogy szárazan veszem ki a ruhát.
Azt hiszem 10 perc a legrövidebb és másfél óra a leghosszabb, de ebben nem vagyok biztos.
Az enyém 1200 fordulatos, de azt csak max. farmernál, vagy ágyneműnél használom.
A finomabb dolgoknál sose használok 800 fordulatnál többet, mert nagyon meggyűri a ruhát.

Nekem ami nagyon furcsa volt a régi mosógépekhez képest, hogy egy normál mosás 1 óra 20 percig tart. Az elején tök soknak tűnt...
Van gyors program is, ami 35 perces, van rajta 40 perces és 1 órás is. Én általában vagy normált, vagy a 35 perceset választom.

Mikulás: megvolt az öröm látom nálatok is Gab!

Reni: már akartam írni, hogy Peti gyönyörű és milyen hosszú szempillái vannak neki is :) ! Na és ezek a kék szemek!

Eni
marcy
 
 


Gabella!

Nálunk Alex ennyi idősen nagyon szerette a meséket és igazából mindegy volt neki,hogy mi az.Vackor vagy Mici Mackó,vagy akár az én régi mesekönyvemből olvastam meséket.Szerintem ha érdekli a mese akkor azon van a lényeg,hogy Te hogy mesélsz.Nálunk pl.azt nem szerették ha az apjuk mesélt,mert Ő "csak olvasott"!
Viszont amikor nagyobbak lettek akkor Alexet a fiús mesék érdekelték jobban Zinát meg a lányosak!Na az nem volt egyszerű! :roll: De aztán megtanultak olvasni! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Nekünk is mosó-szárítógépünk van, hasonló okokból, mint Marcy-éknál. Én nagyon szeretem, igaz, nem mai darab, olyan 10 éves lehet. Zanussi, és eddig semmi baja nem volt! Akkoriban 80 000 körül volt az ára. És tényleg, még mindig tökéletes. Ezen egy normál mosás az bizony másfél óra, de hozzá kell tennem, hogy a centrifuga program az nála elég hosszú, 15-20 perc is van. Perce nem ennyi ideig pörög nagy fordulaton, hanem közben párszor lassan is átfordul, hogy a ruhák kicsit átrendeződjenek, és közben szivattyúzza a vizet. Ezen a gépen 2 féle szárító program van, egy erősebb/melegebb ami a pamutokra ajánlott, itt 2,5 kg ruhát lehet szárítani, és egy kevésbé intenzív, ahol 1,5 kg ruha az ajánlott. Én mindig csak a nagyobbat használom, mert a másik az már tényleg sokat fogyasztana az elvégzett munkához képest. Sokmindent próbáltunk már szárítani, de arra jutottam, hogy csak olyan dolgot érdemes, ami nem megy össze, nem olyan gyűrődős. Amire nagyon szeretem: zoknik, pamutalsók és ilyen macerás-kiteregetni cuccokhoz. És amire igazán nagyon jó, az a törölközők. Ezerszer puhábbak lesznek, mint a szárítókötélen, mert ahogy fújja a meleg levegőt, felhabosítja a szálait. Érdekes, hogy amikor külföldön voltunk hosszabb ideig, és mosnunk kellett, ott mi is elmentünk ebbe az amerikai utcai mosodába. Ott kénytelenek voltunk mindent megszárítózni, és azok a nagy ipari gépek nem tettek kárt semmiben, a farmer se ment össze. Azért az itthoni kis gépben én tényleg csak az ellenálló cuccokat teszem be, de a teregetésnél már ez is nagy segítség. Ha lenne helyem, legközelebb külön megvenném a mosó és külön a szárítógépet, így míg az első adag szárad, lehet mosni a következőt.

Gabi, nagyobbaknak való könyv? Kérdés, hogy mennyire bírja a hosszabb meséket. A kisvakond népszerű (leginkább a szülők körében), de amikor én láttam belőle egy részt a tv-ben, ahol szült az egyik nyuszi...Nem volt épp a legszebb megoldás, amit ott tálaltak, nekem el is ment a kedvem az egész mesétől. A Thomas a gőzmozdony mese viszont nagyon népszerű a kicsik körében, szerintem ilyen könyvet lehet venni hosszabb és rövidebb irományokkal is. Nálunk is most nagy sláger, még a sima vonatra is folyamatosan mondja Márk hogy Thomas :) Vagy ha klasszikus meséket szeretnél olvasni neki, akkor is olyat válassz, ahol a mese nagyon röviden van leírva, mert sokáig ezek szerint nem tud figyelni.

Majd jövök még, de most mi is szanaszét vagyunk, Márk beteg és a dokinéni már beutalt a gégészetre, hogy nincs-e begyulladva a füle :(

A miki nálunk ma délután fog jönni, mert a barátunk, akinek van jó nagy pocakja és dörmögö hangja, most ér rá, ő fog beöltözni. Nagyon kiváncsi vagyok :)

amandi
 
 


Hellóka!

Na, gyorsan írok pár sort. Mi úgy csináltuk, hogy anyuéknál tegnap, itthon meg ma reggelre lett a csizmába Miku ajándék. Tegnap annyira fel voltak pörögve, hogy Máté 11-kor aludt el, azt mondta, várja a Mikulást! na, én meg alig vártam, hogy elaludjon végre, és pakolhassam az ajándékot. Noi meg mostanában állandóan táncol velem. Imád mindenféle zenét, ma prodigy-re roptuk. :lol: Hétvégén viszont egyedül leszek velük, férjem "csapatépítő" agytágításra megy. Azért szombatra beszerveztem a nővéremet, sütünk sütit, két analfabéta, mi lesz belőle!

Gabella: Mi anno Bogyó és Babóca könyvekkel kezdtük, ma már Noi nézegeti, olvasni még nem hagyja. Ami Máténál megy, a Thomas-os könyvek (ha nézi tv-ben akkor könyven is tuti bejön Lacusnak is), meg van egy olyan ami tök ari, Vidám Mesék( orosz: Vlagyimir Szutyejev). Ez állatos, aztán, Tesz-Vesz, az persze jó, mert tele van képekkel, és.... Laci és az Oroszlán (Marék veronika) Hát, nagyjából ezek jutottak most eszembe.

Mosógép: Nekünk sima van, de nekem inkább az a gondom, hogy állandóan tele van a szennyestartó...Persze biztos segítene rajtunk is a szárítós! Most viszont sütőt kapunk, az is ramaty már! Azt hiszik majd előjön belőlem a házitündér, aki süt-főz!

Amandi: Azt a vakondos részt én is láttam, fura volt! Van olyan rész is, amiben egy elefánt bekómázik egy virágtól! Erre mondta az uram, hogy tuti kipróbáltak egy s mást a vakond "gárdájából". De, a legrégebbi eredeti részek édik, csak egy ídő után, a németek csinálták, na onnan lett szar.

Na, mentem tanulni. Olvasok, ha nem is írok, írjatok!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Ezek szerint a Zanussi jó kis gép. Egyébként a mi mosógépünkön egy sima mosás kb. másfél óra. Nem is tudtam, hogy ez sok...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


A Vidám mesék a kedvencem volt mikor iskolás voltam. Vagyis mikor megtanultam olvasni!

Boribont meg Annipannit ismeritek? Milyen korosztálynak való?

(Köszi a tippeket!)

Kisvakond nekem annyira nem szimpi, én nem is szerettem kiskoromban. (Mondjuk csak tévében láttam...)

Akkor egyelőre ráizgulok a Thomasra, Vidám mesékre, Kisvakondra, Bogyó és Babócára meg a www.tudatosszulo.hu oldalon lévő klasszikus mesék mesekönyvre. Tájékozódom, egyeztetek apával, és majd elmesélem, mire jutottunk, meg majd a tetszésre is!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Elkezdtem visszaolvasni múlt hét keddtől.
Szóval akkor sorban:

Először is hatalmas gratula Ex-nek, biztos nagyon nehéz lesz az elején (szerintem minden munkahelyen az első pár hét nagyon kemény), de tuti, hogy megoldod s szuper ügyes leszel! Hajrááááá!!!!

Reni,
Ki ne hagyd a vacsit! És szerintem egyáltalán nem vagy önző, ennyi már igazán jár. És (Panniból kiindulva) van egy olyan gyanúm, hogy Peti nem is fogja igényelni a cicit, hogy téged nem lát.
Ja mi már néha ki tudjuk váltani az esti cicit kakaóval, ha jókedvűen ébred akkor a reggelt is! Ennek most nagyon örülök, mert most megint megjött és szerintem azért mert még szoptatok, szóval én már nagyon szeretném elhagyni a cicit.
APEH sztori nem semmi! Nem tudod átutalni nekik a számlára? Én mindent interneten utalok. Ha neked erre nincs lehetőséged, de megadod a számlaszámod, meg hogy milyen hivatkozást kell ráírni, akkor szívesen elutalom azt a 82 (vagy 100) forintot, hülye APEH!!!

Alkoholos kaja receptekhez annyi, hogy a főzés hatására az alkohol kimegy belőle, csak a bor ize marad meg, szóval ehetik a gyerekek is!

Eni,
Én is kistesó projekt miatt szeretnék már leállni a szoptatással. Az a helyzet, hogy most hat és fél hétre jött meg, és bár eddig is elég összevissza volt a mensim, de mivel most az első napon mintha darabos lett volna a vér, így van egy olyan gyanúm, hogy volt ott valami tesókezdemény, csak a szoptatás miatt elment
(mielőtt megjött megint elég sokat igényelt Pancsi)
A dokimhoz végül nem mentem le, gondolom úgysem tudná már most megállapítani, hogy mi volt, tesztet meg pont másnap akartam venni, minthogy megjött...szóval már nem fog kiderülni, de nem bánnám, ha következő hónapban már nem jönne meg.
Dokinál fizetés: nálunk elég kifizetni az oltást magát, a beadásáért nem kér semit a doki. Azért erre kérdezz rá, hogy micsoda!

Andy,
Dani szuper édes, ahogy elalszik a kanapén! Pancsi tegnap a szőnyegen aludt el:) Este fél kilenckor még nem volt hajlandó bent maradni a kiságyban, Így kihoztam az apja mellé, amíg fürödni mentem. Persze lemászott az ágyról, leszedett egy párnát és azt piszkálgatta, aztán egyszer csak azt látta a Guszti, hogy nagy szempillalebbenések vannak meg bóbiskolás. Poénkodtunk is utána, hogy milyen szülők vagyunk, a szőnyegen altatjuk a gyereket:)

Wkata,
Szegénykém, kemény lehet ez az építkezés. Nem tudok mást mondani, csak, hogy kitartás. A megrázom mint Krisztus a vargát érzés meg néha rám is rámtör, amikor Pancsira rátör a hiszti.

Colett,
Tanulás kapcsán totál egyet értek. A suliban van egy csomó 18 éves is és annyira röhej, hogy mi a 30asok hajtunk, készülünk, mint a hülye, ők meg leszarják. Mert mi már magunknak tanulunk, tudjuk, hogy ezt akarjuk, őket meg sokszor apu vagy anyu küldte a suliba, ők is fizetik. Más az amikor te kaparod össze a pénzt egy sulira és tudod, hogy te ezt akarod csinálni.

Összejövős sztorik nagyon jók. A mienk elég 21.-ik századi:) Szóval van ugye a blogom, amit én már vagy 4 éve (de lehet, hogy 5?) írok. A Gusztinak is volt blogja, olvastuk egymást, néha egy egy jobb bejegyzésnél ment rövid levelezés, hogy ez jó volt stb. Aztán volt egy fickó, akivel szintén blog kapcsán találkoztam, összejöttünk, de köbö 3-4 hét után már annyira idegesített, hogy kiraktam, de azért időről időre beszéltünk. Aztán egyszer szervezett egy bulit és mondta, hogy Gusztit is elhívta, én meg totál kiváncsi voltam rá és elmentem szintén, de teljesen más volt mint amilyennek képzeltem. Aztán idegesítő fickóval még kavartunk, de közben ha volt valami program: kocsmázás, május 1 akármi, akkor jött Guszti is és egyre többet beszélgettünk, érdekes volt stb. Egyszer voltunk idegesítő sráccal a rómain bicajozni, ismét hivta Gusztit is. Mi pont akkor beszéltük meg idegesítővel, hogy ez nem mükszik kettőnk között (revánsot vett, most ő próbált dobni engem, ami kicsit szarul esett, na nem a dobás, mert annyira nem érdekelt, hanem, hogy kiderült, hogy kavart a hátam mögött mással). Ők jól beiszogattak, idegesítő srác balra el, mi maradtunk Gusztival, csókolózás, aztán másnap nem hivott fel a disznó:) Rákövetkező héten viszont volt egy borkóstoló, amire nagyon el akartam menni, igy ráküldtem egy sms-t, hogy nem kisér e el. Elkísért, kaptam tőle egy karton bort ajándékba. Azóta együtt vagyunk:)

Gabella,
Konyhás sztori durva! Az önkormányzatnál nem lehetne ezt jelenteni? Vagy ÁNTSZ? Asszem ők felügyelik és igen szigorú büntetést kaphat a konyha.
Ja a mi mosógépünk is Zanussi volt....és már vagy 7 éves, remélem a tietek nem robban le. Amiket eddig láttam mosógépeket, azok 60-tól felfelé voltak, a mosó-száritók 80-tól csillagos égig.

Kmammy,
Szép ez a vers, bár sajnos nem mindig teljesül, hogy ennyire jó szülőkhöz kerüljön egy rászoruló baba. Nem tudom van e magyar fordítása.

Kimike,
Jó ez a romantikus klip, a csaj aki balról a második felettem járt eggyel a gimiben (Janza Kata, most már beugrott a neve) Bár már egy-két évvel gimi után is full beképzelt volt, azóta meg méginkább....

Miku nálunk is járt, Pancsinak egy fa összerakhatós vonatot hozott (by Tesco), totál oda van érte. Meg kapott egy kiskacsát is, aki egy tojásban lakik és ki lehet onnan cipzáazni...nem túl Mikulásos tudom, de Gusztinak már hozzák a munkahelyére a húsvéti termékmintákat:) (a vicceses az, hogy nekünk már augusztusban volt hasonló okból csokimikulásunk:) )

meteor
 
 


Sziasztok!
Mindjárt indulunk haza a szüleimhez és csak vasárnap jövünk haza, így Ne keressetek! :D Márha keresnétek! :lol: :lol:

Dobok képet: így fogadta Dani a Mikulást

Kép Kép

Szép hétvégét mindenkinek!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Bocs, most nem tudom a lépést tartani veletek. Csak annyit jöttem elújságolni, hogy voltunk mikulásünnepségen és nem sírt Milán. Olyan kis ügyi. Mikor pedig vége lett és kiment a miku, Milán ment utána. :lol: Annyira jó volt, olyan aranyosak voltak a gyerekek. Az egyik kislány rákiabált szegény mikura, hogy "ne nyúlj hozzám!". :lol:
Tittára fel vagyunk villanyozódva. :wink: A 2. gyerekkorunkat éljük a férjemmel. :lol: :oops:

Pussz Mindenkinek
Vendég
 


Sziasztok!

Peti tegnap egész nap lázas volt, éjjel is. Most lázmentes. Itt aggónizálok, hogy vigyem az orvoshoz, vagy ne, de félek nehogy hétvégén jöjjön elő valami nyavaja! Szerintem elviszem.

Reni
Kép
prenata
 
 


Gabella,
könyv ügyben csak gyorsan:
Nekünk van már vagy 4-5 Boribonos könyvünk és Panni tökre szereti. Persze normálisan felolvasni nem mindig lehet, de saját szavakkal mesélem a történetet, végigmutogatja a virágokat, csigát, békát, nyuszit benne. Va olyanunk, amiben lufik vannak, az tök jó pölö a színek tanitására (Boribon és a 7 lufi).
Van kisvakondunk is, az olyan szempontból jó, hogy tök sok egyéb minden le van rajzolva és azokat lehet nézegetni-mutogatni.

meteor
 
 


Panni közben félbeszakított, van még ezen kivül Égből pottyant mesék könyvünk, ami Panninak szerintem még nem jó, de Lackónak lehet, hogy már érdekes lehet.

Más téma:
Lányok jogi segítség kellene. Röviden a sztori. A társasházunkat fel kéne újjítani, amit a ház a tetőtér értékesítéséért cserébe akar megcsináltatni. Erre már 7 éve szerződést kötött egy vállalkozóval, de olyan balfaszok laktak akkor itt, hogy semmi olyat nem írtak bele, hogyha a vállalkozó nem teljesíti a szerződés feltételeit akkor mi van. Na ebből az lett, hogy van több év építési engedély, de semmi nem történik.
Most van egy új vállalkozó, aki átvenné a régi építési engedélyét és megkezdené az építkezést. Ma lesz lakógyűlés és az egyik okos már ki is írta, hogy el kéne fogadni a vállalkozó által kinált szerződést, de én azért szeretném körbejárni a dolgot.
Mikre kell ilyenkor figyelni? Felmerült az is, hogy a tetőteret ki kell vonni a közös tulajdonból. Oké, de akkor mi a garancia arra, hogy valóban elvégzi a munkát a faszi?
Ha valaki tud segíteni az írjon!!!!!!!!!

Nagy köszi!

meteor
 
 


Könyves tippeket továbbra is köszi!

Jogi tanácsot sajnos nem tudok adni!

Kimike! Milán nagyon ügyi volt! Sajnos Mesi idén nem találkozott Mikulással, de jövőre megoldjuk!

Reni, majd mesélj, mit mondott a doki, és hogy hogy van Peti!

Nálunk nem akar múlni a takonykór. Mesi sokkal jobban van, de én ahogy elfogyott a gyógyszerem, másnap már újra vacakul voltam. Lackónak is folyik az orra meg köhécsel, de még nem vészes, ment oviba, hétvégén meg próbálom kikupálni. Csak nem iszik meleg teát, nem eszi meg a mandarint, narancsot, szóval nem tudom, hogy csináljam...

Mesit hót álmosan beraktam a kiságyba. Rá akarom szoktatni, hogy ne a babakocsiba aludjon már napközben, mert nemsoká kinövi... Úgy néz ki, csönd van, 2 perc alatt elaludt. Drukkoljatok, hogy ez este és ezután mindig így menjen!

Na, úgyhogy mehetek is főzni-mosogatni-takarítani. Franc ebbe a monoton hétköznapi mókuskerékbe!!!!!!!!!!!!!!

Szép hétvégét mindenkinek! Pusszantás!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Fölösleges Rama vonalkód esetleg? Fél kilónyi kéne a receptkönyvhöz... Plíííííííííííííííííííííz!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sajna Rama kódom nincs, nem nagyon hasznalok, viszont akartam neked írni, hogy megcsinaltam tegnap a kókuszos-csokis muffint és egész jó lett.
Na nem annyira jó, mint a tied, mert pölö a csokit béna módon a tetejére raktam, azt hittem majd lesüllyed, meg mivel barna cukorral csináltam, az nem oldódott fel jól és nem volt annyira jó a tészta, de remélem a következő még jobb lesz!

ja és múltkor csináltam sós sütit is...na ott a sütési idpvel bénáztam, de azt is akarok még csinálni, szóval mindenkinek nagy köszi a receptekért!

Cserébe én is megosztok veletek egy húsis receptet, amit tegnapelőtt csináltam és szerintem nagyon jó lett.

Tejszínes-zöldséges csirke:
veszek egy csirke mellet, apró (köbö 1cm-1cmes) kockákra vágom és beáztatom egy-két órára fokhagymás tejbe: annyi tej kell, hogy a húst ellepje és bele két gerezd átnyomott, vagy apróra vágott fokhagyma.
Egy kicsit magasabb falú serpenyőbe olajat öntök, bele a lecspegtetett húsi kifehéredésig, akkor rá egy kis fehérbor, bors, só, petrezselyem, amit gondolsz. Zöldség bele, nálunk amikor csináltam volt egy kevés fehérrépa, sárgarépa meg brokkoli, na én ezeket tettem bele kis kockákra vágva. Amikor már a zöccségek is jók tejszin bele. Főzés közben néha után kell önteni vízzel (vagy borral), ha túl híg kis liszt bele. Én még tettem bele egy kis kurkumát, attól olyan szép sárgás lett a színe, de tárkonnyal is érdekes lehet!
Köretnek rizs hozzá. Mindennel együtt köbö 20 perc alatt volt kész és isteni!

meteor
 
 


Rita! Nyamm!!!!!!!!!!!!!!! Muffin azért biztos fincsi lett! (Én meg még sosem használtam barnacukrot... :oops: )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Írok kicsit később részletesen, most csak Meteornak reagálnék.

Meteor, írtam az iwiw-en két választ is. Most olvastam, amit ideírtál, abból derült ki a számomra, hogy mi a célja a társasháznak a tetőtérrel. Ebben az esetben a második válaszomnak ez első fele vonatkozik a kérdésedre. :) Remélem érthető lesz, ha bármi kérdésed van, akkor írj még, vagy hívd fel a férjemet, megadtam az ő számát is. (Ő jelöltként dolgozik, konkrétabban tud segíteni, ha esetleg szerződésre is szükségetek lenne.)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok!

Orvosnál nem voltunk. Fél 10 és fél 12 között 3-szor is odamentünk, de csak egyre több beteg gyerek lett a váróban. Közéjük meg nem akartam bevinni Petit, mert nem szeretném ha benyalna még pluszba valamit. Közben boltoltunk, piacoltunk stb, hátha csappan a betegállomány, de nem! :? Végül is ma még láztalan, kicsit bágyadt. Remélem nem lesz semmi. A torkától félek, de szurkolok, hogy ne legyen semmi.
Közben valami apró szemű szar esett kint, de szerencse, hogy sikerült vennem uniszex esővédőt sportbabakocsira, így fel is avattuk!

Meteor!
Köszi a segítséget, de én is netbankból intézem ügyes-bajos dolgaimat. De az Apeh ragaszkodik a csekkes fizetéshez, így majd ha veleki arra jár, hozzatok csekket. Addig meg várjanak! :twisted:

Csak kapkodom itt a fejem a könyves hozzászólásokon. Legalább én is művelödöm gyerekkönyv ügyben. Nekünk van kb.10 keménykötésű könyvünk: Vidám mesék, kacor király stb. Van néhány ábrás könyv, amiben állatok vannak, azokon mutogatjuk el, hogy melyik állat mit csinál. Tegnap volt itt a sógornőm a kisfiával, aki meg is jegyezte, hogy milyen kevés játéka van Petinek! Hát, ez van. 55 nm-re halmozni sem akarunk, na meg még 2-3 dolog, ami leköti. Ja, már van viszont egy zsák plüssállaunk. Oda kéne adni valakinek, de abból meg bizti sértödés lenne a nagyik észéről.

Tegnap Peti elcsórta az apjától a csirkecsontot: Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Azt hittem, végre tudok egy kicsit írni, most hogy Julcsi szunyál... Csak sajnos szétnéztem a lakásban, és iszonyat kupi van, délután meg utazunk haza, szóval addig rendet kell még tennem. (Vasárnap meg ügyfél jön a kecóra, valahogy ki kell néznie, mikor hazaérünk...)
A héten szintén melóztam, így semmire nem volt időm.
Már kezdek fáradni, jól esik, hogy hétvége van, este megyünk a férjemmel borvacsorára, ma ünnepeljük meg a szülinapját, hétfőn lesz a napja.
Julcsika jól van, jön a foga, ezt főként a dudorból látom, meg hogy durván piros a popója. :( Tegnap üvöltött tisztába tételkor, popsitörlővel hozzá sem érhetek, csak lemosni tudtam vízzel. Tegnap óta kenem Bepanthennel, neki használni szokott, ma már üvöltés nem volt...
Babszika is jól van, nagyokat rugdos, külön élmény, mikor Julcsi terpeszkedik az ölemben, és az egyik lurkó kívülről, a másik pedig belülről akarja szétnyomni a hasamat. :)
Julcsi mostanában elég anyás lett, lehet, hogy érzi legbelül, hogy nem sokáig lesz már egyszemke, mostanában sokat jön az ölembe, és nagy bújások vannak, sokat kell játszani vele, meg olvasni. Sok könyve van, legtöbb állatos, imádja, ha elsoroljuk milyen állatok vannak a képen, és azok milyen hangot adnak ki.
Nálunk tegnap este járt a Miku bácsi, hozott Julcsinak távirányítós kisautót meg kirakós játékot és csokikat. Nagyon tetszett neki a kisautót, egyszerű kis bébis autós, olcsó volt, a Tescoban vettük, imádja gyepálni, kíváncsi vagyok, meddig bírja majd. :) Gyorsan surranó láthatatlan Mikulásunk volt, Julcsi azóta is már többször mutatott az ablak felé, hogy onnan jött, nagyon szereti a tv-ben is nézni, volt, hogy puszit adott a tv-re, mikor Mikulás volt benne. :)
Most sajnos mennem kell, remélem jövő héten már reagálni is tudok.
Teszek fel pár tegnapi képet én is.
Nagyon tetszettek a mikulásos képek, jó lenne, ha jövőre én is tudnék szervezni Julcsinak valakit, aki beöltözik. A disznóvágásos képek is nagyon jók, nosztalgiáztam, régen nálunk is volt, imádtam. :)
Szép hétvégét Mindenkinek!
Kép
Mi került a csizmába?:)
Kép
szaloncukor bontás :)
Kép
vicces ez a kisautó :lol:
Kép
így szeretem anyát :P

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok,

Reni: remélem Petike megússza a betegséget! Jól tetted, hogy nem vitted a többiek közé.
Jó ez a kajcsis kép, látom neki is jó étvágya van
:wink: !

Gombi: nagyon jók lettek a képek, távirányítós autó is szupi :wink: ! Julcsi nagyon szereti anyukáját :) :) :) !

Viera: küldtem privit!


Déli elalvás már 5 napja cici nélkül zajlik!!! Első 2 nap volt egy kis sírás, most már csak beteszem a kiságyba, 2 percig huncutkodik, befordul a fal felé és alszik :D :D :D !!! Ééééééljen!!!
Reni: próbáld ki te is szerintem. Tényleg igaz, hogy minden csak szokás kérdése!!!

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Eni!Nagyon ügyi vagy,hogy így leszoktatod Marcit a ciciről.De azért Marci is ügyi,hogy így veszi ezt a kis akadályt! :lol:

Gombi!Nagyon jók a képek.Csak ámulok-bámulok mekkora már Julcsi.Örülök,hogy tesóka is jól van!

Reni!Jobbulást Petikének.Mi a nagy lakásban sem férünk el igazán :wink: ,és Dávidnak is rengeteg játéka van,amit győzök ide-oda pakolgatni folyamatosan.A szobája is elég zsúfolt annyi játék van benne.Nekem is szanálnom kéne már. :roll:

Gab!Mázlid van,nekem van egy,mert én nem gyűjtöm.Anyu mindig annyit küld be,hogy két könyvet szokott kapni.Küldjem akkor?
Mesinek is mennek a gyógymanók!

Anyósomat el kellett vinni Füredre a szívkórházba,és amíg vártunk,hogy megkapja a szobáját,mi lementünk a Balcsi partra Dáviddal.Rengeteg vadkacsa volt és tök közel lehetett menni hozzájuk.Dávid nagyon élvezte.Rakok majd róla képeket.
Mikulás hozzánk is meg érkezett,de nálunk Dávid volt a kis miki.Ma egész délelőtt azt játszotta,hogy hozott nekem meg apának ajándékot :lol: Természetesen ehez rá kellett adni a mikiruháját.Azt hittem megzabálom olyan édes volt.
Ezek az új helyzetek nagyon jók mert most jó pár szót megtanult.Kacsák,télapó,és tisztán mondja őket. :D

Na dobok egy jó pár képet,aztán jövök ám még csak most már apa is lassan itthon van és akkor közös játék van.


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Mindenkinek szép estét és jó hétvégét!

Andi

Kép
Kép
veráska
 
 


Na ez lemaradt.
Gab!Nekünk Benedek Elek mesés könyvünk van,Dávid nagyon szereti,mert nagyon szépen van illusztrálva,és 12 mese van benne.De meg van a mindennapra egy mese is de azt egyenlőre nem értékeli,mert abban nincs kép. :lol:

Kép
Kép
veráska
 
 


Sziasztok.

Csak ennyire futja:
http://vajdamara.freeweb.hu

Mári

Kép
mári
 
 


MARCY !

Küldtem választ a privire!!

Erika

Kép
viera
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?