Új privát üzeneted érkezett!

Ilke
Akkor küldöm a címem. Te is küld a tiédet hogy tudjam küldeni az üres cd-t.

Djeszter
Nagyon boldog ELSŐ születésnapot kívánok Marcinak
Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Hát nálunk ma totál visszaesés van elalvásban, már zsinte magától aludt el, most meg cirkuszol ha leteszem, feláll és üvölt. Most a régi foteljében ludt el, mint pici korában. Hát nagon jó.Kép Ráadásul hasmenése van, ma már 3x kakilt, nem extra híg, de azér lágy és olyan fakó színű. nem tudom mi ez.

Sasha!

Az örökség a legrosszabbat hozza ki az emberekből. Én a saját féltestvéremben csalódtam óriásit, igaz már 10 éve, lassan kiheverem, azóta tartjuk nagyjábóla kapcsolatot, de olyan máe sose lesz mint régrn. sajnos sok ember ilyen. Igaz, nekik 3 családi házuk van Pesten, mi meg anyukámmal lakunk panelban. Az ilyenkenek kedvez a mai világ, sajnos. Hátha egyszer változás lesz.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Holnap utazunk Sopronba, de most csak a hétvégére. A múltkori 10 nap elég volt egy időre, már ami a fiam nemalvását illeti. Mondjuk most itthon is volt cirkusz tegnap este is meg ma délelőtt is az elalvással. Szóval, most azért megyünk haza, mert az apósómék készítenek hintát a Gergőnek a kertbe. Imád hintázni, kíváncsi leszek itthon is szereti-e majd. Mondjuk elhozni valószínűleg csak később tudjuk, mert most nincs utánfutó. Homokozója már van, de azt még nem igazán használjuk, csak múltkor kitettük, amikor itt volt a 20 hónapos unokatesó.
különben még mindig rekedt, és az elalvás előtti hiszti sem tett jót a Joe Cockeres hangjának, de láza nincsen, remélem el tudunk utazni.

Zsuzsa!
Jó, hogy nálatok is oké a szopi és az étvágy is növekvőben ezek szerintKép

Djeszter!
Boldog szülinapot Marcinak! Kérjük a beszámolót a nagy naprólKép

Ági!
Remélem jobban van már Petra! én is ezen dilemmázom, hogy hogyan fogom a Gergőt ráhagyni valakire. Eddig max az apjára hagytam, ha fodrászhoz mentem, meg éjjel elmentünk bálba, de akkor nem ébredt fel. Viszont mostanában a lefekvés után néha felriad. Mondjuk nincs is kire hagyni Gergőt sajnos. Most ott fogom hagyni az anyuval a hétvégén, amíg megyünk apával ide-oda, meg gyakorolni akarom a vezetést, hátha tényleg összejön az autóKép

Szilcsike!
Ma délelőtt Gergőnek is 40 perc hisztibe telt az alvá, szörnyű volt, pedig nálunk 5-10perc szokott lenni és most is álmos volt már. szóval kitartás, biztos javul a helyzet, bár nálunk az utazások mindig bekavarnak.

Sasha!
Jobbulást apukádnak! és kitartást a családi zűrhöz!

Csics!
Jó nyaralást a balcsin!

pusz
Judy és Gergő
Judy

Manó!

Akkor lehet, hogy ma ilyen nap van? Nálunk ugyanez, feláll a kiságyban és üvöltKép Délután szerencsére már megint csak 5 perc volt a hiszti, de délelőtt azt hittem kinyúlok a kisfőnöktől.

Judy
Judy

Hát úgy látszik, ez egy ilyen nap, délben 1 órát üvöltött, és aludt utána kemény 10 percet.

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok

Nalunk is nyugi reggel volt, hatkor keles, nyafogas,de aztan fel 9-kor visszaaludt vagy 2 es fel orara. Ugyhogy en is aludtam meg egy kicsit.Kép
Most megint alszik. Valszeg fog johet, mert kiutotte a popsijat is.

Rit

Azt hiszem legkozelebb szeptemberben megyunk angolhonba, ha megszuletik a parom noverenek a kisfia. De addig meg utazik mashova (Azsia), ha megirod mi kell, meg mennyi max amit raszansz, megnezetem vele.Kép

Ilke

Szerintem ra fog erezni Lili majd a darabos kajcsira, csak turelem.Kép
Tettem ki kepeket a szulinaprol a masik, a nyaralos albumba.
Emi is szokott puszit adni, de csak ritkan es neha keres nelkulKépEs neha ha kerdezunk valamit tole mondja hogy nem. tok aranyos.

Sasha

Kitartas!!!KépJobbulast apukadnak!

Beszti

Mi most kisautot vennenk,Peugeut 206 vagy Citroen C3 (max 3 milcsiert), de a parom nagy alma amit te is irtal, egy nagy csaladi auto. Kép

Djeszter

Sok boldog szulinapot Marcinak!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Dió
Én is gondolkodtam már többször is, hogy elmegyek a MegaToysba de soha nem szántam rá magam mert annyira messze van. Általában hétvégén szoktunk menni a férjemmel ha kell valami.
És mikor lesz kész az új lakásotok? Igazad van, nézzük a jó oldalát azért ez sokkal jobb mintha albérletbe kellene mennünk.

Sasha
Hát neked elég kalamajkás a családod. Remélem minden rendbe fog jönni. Apukádnak meg jobbulást kivánok!

Beszti
Nekünk Toyota Corollánk van és én nagyon szeretem.
A csomagtartója is elég nagy és lehet benne rendesen pakolni (liftback) A francia autókról és sem hallottam jókat. Az apukámnak pár éve egy Citroenje volt és eléggé szidta pár egy-két évesen már zörgött rajta minden. Nekünk idáig csak német és japán autónk volt.

Rit
Még nem nagyon tudja használni és tologatom de nagyon imádja mindig akkorákat rötyög.

Olyan jó, hogy igy biztattok akkor azt hiszem holnap jelentkezek a tanfolyamra mert holnap van az utolsó nap hétfőn pedig már kezdődik.

Megyek mert felébredt a Petra és sajnos még mindig lázas és nem eszik semmit. Ha a fogától az akkor az hány napig tarthat?

Ági
petra2

Sziasztok!

Hát elég fárasztó hetünk volt, minden nap Győrbe mentünk kötözésre, ez tőlünk 60 km. De ma szerencsére kivették azt a kis csövet az oldalából, ami a folyadékot vezette le. Holnap megnézik UH-n, s ott látjéák igazán a műtét eredményét. Remélem már tényleg vége lesz.

Sasha
Az örökösödésről nekem is vannak rossz tapasztalataim. Nálunk elég furcsa helyzet állt elő, mert az Édesanyám halála után mi lettünk az örökösök. A Nagymamám még a halála előtt írt végrendeletet, melyben az egyik lányára ( Édesanyám nővérére ) a ház értékének 80%-át, míg ránk Anyu révén a maradék 20%-ot hagyta. Perzse mindez csak a hagyatékin derült ki. Ledöbbentünk rendesen. Dehát ez van, halottról jót, vagy semmit. Gyerekkorukban is mindig a Keresztanyám volt a kedvenc.

Alvás
Ma tényleg lehet vmi a levegőben, mert a Hanna egész nap nem aludt, csak most sikerült letennem.
Mióta hasra tud fordulni sokkal nehezebb elaltatni, mert egyszerűen meglép mellőlem.

Beszti
Nekünk Opel Vectránk van. Én nagyon szeretm. Hatalmas csomagtartója van, így belefér babakocsi, táska stb. Ráadásul az alkatrész sem olyan drága, s az sem mindegy.

Szép napot mindenkinek!
Judus
judus

sasha
nem kell bocsánatot kérni semmiért, a fórum azért van, hogy az ember kiönthesse a szívét.
az a lényeg, hogy mi nem ilyenek vagyunk és nem is leszünk - meg szerintem még nagyon sokan mások is, akik ezeket elolvasva megfogadják ezt magukban Kép

csics
jó Balcsizást!!! KépKép - mi 8.án megyünk, de csak 3 napra. Azt is vonattal, mivel még nincs kocsink, úgyhogy fél nap oda, fél nap vissza, így gyakorlatilag csak 2 napra megyünk KépKépKép

nyügi
MA MINKET ELKERÜLT!!!!!!! KépKépKép - mégsem ilyen nap volt, vagy szerencsésen megúsztam?? KépKépKép

nyusz
ok, körbenézek mennyibe is kerül, hátha a neetn megtalálom valahol Kép

gömb
elfelejtettem megkérdezni, hogy ti miért voltatok szemészeten??? volt valami gond vagy csak úgy kivizsgáláson??
én épp azon gondolkodom, hogy mi még ott nem jártunk, hány hónapos korban kell oda menni????

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Csics
Kellemes nyaralást nektek!

Ági
Jobbulást Petrának.

Rit
Miért nem InterCity-vel mentek? Az tök gyors.

Nálunk is nyügi nap volt, Levi egész nap vinnyogott, alig vártuk hogy fürdés legyen és alvás. Most csönd van. Kép Kép Kérdés hogy meddig.
Ja ma reggelre kibújt Levi 3. foga. Pedig már azt hittem hogy 2 foggal köszöntjük az első szülinapján majd. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa
Sajna lecsúsztunk a bútorról, az ismerősöm már vett! Bocsi

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Hát a nyügi nálunk este is annyiban folytatódott, hogy bár az ölemben elaludt kaja közben, de ahogy lerakatm kb 10 perc múlva nyöszörgött és már állt is nyégykézlábra, aztán simiztem a hátát és büfizett párat, aztán azóta csend van.

Szemészet: Én is épp most kértem beutalót. Emmának 7 hetesen átmosták a könnycsatornáját a jobb szemében, de már aznap este megint folyt a könny a szeméből, eddig vártam hátha kinövi, mert gyulladást nem okoz csak simán folyik a könny, de nem nőtte ki. Úgyhogy megmutatom újra szemésznek.

Gömb!

Nem is írtam, láttam játékboltban azt hiszema dupló barlangodat.Kép Olyan 20cm mély drab volt brlől e 4-5 eer Ft. Szóval tényleg drága, csak épp vasút nélkül nem sokat ér.

Ági!

Már én is kezdek fogra gynakodni a hasmenés miatt meg a nehezen elalvás miatt, de hát lehet semmi köze hozzá. Emmánaka metszőfogai mind kint vannak, így ha fog vagy rágófog vagy szemfog.

Manó

KépKép
manó

Kataa,
Gratula a 4. foghoz! Kép

Ilke,
Hová vettek fel? Úgy néz ki, én is bekerülök a Szt. Istvánra, a kérdés csak az, hogyan fogom elvégezni, ha jön a 2. csemete, vagy vissza kell mennem melózni...

Autó: nekünk Skoda Fabiánk van, a csomagtartó nem túl nagy, de nekünk elég. Mondjuk 2 gyerekhez talán már kicsi lenne... Előtte Renault-unk volt, nem volt vele különösebb probléma, bár az olasz és francia autókat sokan szidják. A Toyotákat nagyon dícsérik, hogy "szervizigénytelenek", és jól mennek.

Sasha,
Csúnyák tudnak lenni ezek az örökösödési dolgok. Nekünk "szerencsére" nincs ilyen gondunk, mert senkinek nincs semmije Kép
Az apukádat nagyon sajnálom, de ahogy írtad, úgy néz ki, hogy egész jól fog kijönni a dologból. Drukkolok! Az én nagyim is kórházban van, megműtötték, kilyukadt a gyomra, tiszta gennyes volt. 89 éves... Szerencsére úgy néz ki, sikerült, és remélhetőleg felépül.

Ági,
Próbáld összeszoktatni Petrát az apóssal, és úgy hagy őket ott, ha majd kell...

Solymi du. 1/2 6 óta alszik. 1/2 8-kor lett volna a kaja+fürdés, de átaludta. Aztán majd 10-kor felébred nekem, és nem fog akarni aludni...

Zita
parazita

Ági,

Az unokatesóm 7 hónapos kislánya is benyalt valamilyen vírust, lehet, hogy Petrának is az van. Ne izgulj, el fog múlni, de csillapítsd a lázát, és igyon sokat.

Zita
parazita

Sok boldog szülinapot Kryss RebijénekKép, Djeszter MarcijánakKép és utolag is boldog félévességet Timici BencéjénekKép.

Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szilcsike!

Ford Focus? Az van.Kép Jó, meg jól megy, de három gyerekülés biztos nem fér be hátra. A csomagtartó elég méretes, oda befér a babakocsi.

Néztünk ma még autót, hát még mindig nem tudom mi lesz. A Toyota Corolla Verso is kicsi, az Avensis Verso meg elég drága (bár az elég nagy, és 7 ülésre is lehet böviteni). Akár francia a Citroen, akár nem, még mindig vezet, föleg felszereletségben van mindenki lemaradva.

Nyuszi!

Benne vagyok az autókban nagyon!KépKép A C3 nekem nagyon bejönne, szuperül néz ki, pont nekem való lenne. Pesze nem családinak, csak arra, hogy én mászkáljak vele.

Holnap nem vagyok, megyek Pécsre, aztán este még bográcsban pörköltet is fözök. Érdekes nap lesz!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok, hogy gondoltatok Marcira. Kép

Beszti!
Köszönjük a táblát. Nagyon tetszik, aranyos. Már le is mentettem Marcinak emlékbe.Kép

A Mai nap jól telt. De. egy hatalmasat sétáltunk, mert gyalog mentünk a tortáért.
Ebéd után a védőnőnél jártunk. Marci 9600 g., és 76 cm.
Innen az usziba mentünk. Ez jó döntés volt, mert Marci nagyon élvezte. Egy kicsit féltem tőle, mert még usziban nem járt.
Késő du. aztán jött a torta és megkapta az ajándékait is. Gesztenye tortát kapott, amit igen rendesen megkóstolt. Kívül csak a csokit nyalogatta róla, de aztán bevágott belőle két vékony szeletet. Nem akartuk elhinni.

Sajnos a digi gépünkkel nem lehet túl jó képeket csinálni lakásban, de azért tettem a profilomba képet a mai napról.

Djeszter
djeszter

Lányok!

Köszi a bíztatást! Ma voltam benn apukámnál. Levették a kötést a szeméről, és hát eléggé csúnya. Be van duzzadva, vérvörös, furi a szeme. Körülötte, meg csupa seb. A szeme így már sajnos fáj neki, mert pislog és a varratok fájdalmasan beleszúrkálnak, jobb volt kötéssel. Kap fájdalomcsillapítót és attól szerencsére elmúlik. A másik szemébe is egyfolytában csepegtetnek ilyen pupillatágítót, a műtöttbe meg napi 4x kap inekciót... Hiába lidokainozik, de ahogy megy be a folyadék feszíti és fáj nagyon. Ha semmi sem lesz, akkor jövő héten jöhet haza.Kép Bár dolgozni még 2 hónapig legalább nem fog tudni, ugyanis ahhoz vezetnie kéne.
Viszont egy dolgot észrevettem. Nyugodt! Ma nem volt stressz, nem baszogatta senki, nem kellett dolgoznia és tényleg nyugodt volt. Éjjel úgy aludt mint a bunda a gyógyiktól, ki is pihente magát, úgyhogy legalább ennyi előnye van belőle. Minden rosszban meg kell látni a jót isKép

ZitaKép
Hát ha úgy vesszük nekünk sincs semmink és mégis milliomosok vagyunk! És van egy tippem, hogy ezzel Ti is így vagytok! Vagy talán a szüleid még mindig albérletben tengődnek?Kép (ha igen akkor bocsiKép) Sajnos ez van, és ha belépünk az Unio-ba akkor ez méginkább így lesz. Külföldön bárhol, ha valakinek saját lakása van az tuti gazdag... jahh.

Az 1 éves babáknak sok boldog születés napot még vagy 100 évig!Kép

Beszti!
Mazda? Olyan szupi autók ezek! Nem is hittem volna. Nekünk a régebbi tip. 626-os kombi van és szuper. A babakocsi vígan elfér az összes csomag mellett is és még marad hely, 3 ülés hátra bőven, és kényelmesKép Na meg megy mint a golyó zum-zumKép

Hogy ma mennyi nyafff baba volt. Gabi ma egész nap jó kisfiú volt. Egyfolytában vigyorgott és magyarázott és ment pakolni. Egész nap azt mondta, hogy -item- az ő kis baba hangján. Jaa és reggel játszottunk a zoknival. Később kérdem tőle, hogy -Hol a zokni? Erre körülnéz, megfogja és odanyújtjaKép Meg ahogy ismételgettem a zokni szót, ő is mondott egyet töbször. (nem emlékszem mi volt azKép) Elismételtem azt az egyet és először csodálkozás, majd hatalmas vigyor és a nyakamba borulKép Fürdésnél az -item- szója módosult -tem-re-
Már alszik is, szerencsére hamar elaludt, bár ezzel mostanában nics gondunk, csak azzal, hogy felébred, én átcaplatok és ott is ragadok, mert visszajönni már nincs erőm. Így félálomban hánykolódom -gondolva arra, hogy vissza kéne menni a saját ágyikómba- reggelig mindenemet elaludva. Ma fél napig fájt a vállam.

na puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok

A mai nap alvosan is fejezodott be. A delelotti 2.5 oras alvas utan, keso delutan is aludt ugyanennyit! Kicsit aggodtam, mert este 3/4 7ig aludt, de nemreg, fel 10kor siman le tudtam tenni. Igaz kicsit meg levittuk egy orara farasztani.

Beszti

Citroen C3-t vettek a baratnomek es nagyon lelkesek, de persze meg nem tudni mennyire szervizigenyes. De ha jol emlekszem most +2ev garanciat is adnak. A multkor tesztvezettem egy 1.4-est es jol megy. A parom egyebkent nem szivleli a francia autokat...(talan az osi angol-francia ellentet miatt?Kép) O elegge a japan autok fele hajlana , de mivel ez az EN autom lesz,na es persze a Manoke, en donthetem el.Kép

Kepzeljetek Emilia mar tobbszor is megtett egy-ket lepest tavolabb levo butorok kozt elengedett kezzel.Kép Persze mikor hivom, hogy gyere, akkor negykezlabra vagja magat es ugy teker oda. De a leguggolast es felallast kifejezetten elengedett kezzel csinalja mostanaban. Tok edi ahogy piszokul koncentral...Kép

Na megyek
Jo ejt
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Szilcsike
Kitartás az alvástanitáshoz!

Csics
Jó nyaralást!

Judy
Én is járok a párommal vezetni, hogy mire kiköltözünk addigra már valamennyire tudjak mert ott szükség lesz rá.

Rit
Mi most voltunk az 1 éves egészséges rendelésen és mi is kaptunk szemészetre beutalót.

Parazita
Próbálom itatni de sajnos nem akar. Csináltam neki teát is hátha az jobban izlik neki de nem, idáig csak vizet kapott. Van neki innivaló sima pohárba, csőrős aventosba, 0,5l es colas üvegbe, sima csőrős pohárba de egyik sem nagyon jön be neki. Még aza szerencse, hogy szopizik csak kérdés, hogy mennyit. Ma is kb 10-szer szopizott.

Nyuszi
Nagyon ügyes Emilia, hogy már lépeget.

Nem tudjátok, hogy a neten hol találom meg a fa játékokat amik a játszótereken szoktak lenni?

Reggel végül sikerült egy kis pisit gyűjtenünk úgy, hogy ahogy felébredt a Petra rögtön levettem a pelusát és egyből beállitottam a lavorba és igy pisilt. Holnap lesz meg az eredménye.

Képzeljétek el ha a Petrát a baby taxival oda tolom a virág mellé akkor megszagolja és mondja, hogy hap (hapci helyett). Olyan aranyos.

Mindenkinek jó éjszakát!

Ági
petra2

Sziasztok!

Ági!
Nagyon aranyos lehet a PetraKépKépKép

Djeszter!
Biztos nagyon fincsi torta volt, ha 2 szeletkét is benyomottKép

HÁt az éjszakánk pocsék volt a köbön. Úgy éjfélkor kezdődött. 2-5 percenként volt fent, utána melléfeküdtem és "csak" féloránként nyafogott, sírt, semmi sem volt jó. MÁr jó régen nem jött újabb foga, úgyhog lehet, itt az ideje, pedig milyen jó volt néha átaludni egy-egy éjszakátKépKép Reménykedem, hogy csak a hidegfront volt!Kép

Puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Sasha!
Hát nekünk is pocsék éjszakánk volt. Marci 2-kor ébredt, és hiszti volt ezerrel. 4 óra körül aludt el, de úgy, hogy kivettem az ágy 3 rácsát, és félig mellé feküdtem. Azt hittem leszakad a derekam, mire felálltam.
Szegénynek melege volt nagyon. Meg valószinű a hidegfront is.
A torta nagyon fincsi volt.

Autó:
Mi is tervezzük, hogy jövőre lecseréljük a kocsinkat. Nekünk most egy 3 éves Suzukink van.
Jövőre is valószinű azt veszünk, egy Ignist néztünk ki.
Hát tudom, hogy a Suzuki nem egy nagy durranás, de mi szeretjük. Bár mikor terhes voltam és egyszer egy Opelben utaztam, meg kellett állapítanom, hogy a Suzuki elég fapados.

Djeszter
djeszter

Djeszter!

A suzuki állítólag a maga árkategóriájában motorikusan nagyon jó autó a többi része is nagyon jüó (futómű pl), agy baja van hogy "papírból" készült. A férjem szerimt.Kép Mondjuk ezzel foglalkozik, úgyhogy biztos igaza van. Pedig amúgy nekem is nagyon tetszik, főleg az ára. Mi még nem is gondolkodtunk milyen autót vegyünk jövőre. De én tipikus női szemlélettel azt mondom mindegy, csak légkondi legyen benne.Kép

Manó

KépKép
manó

SZIASZTOK!!!!

Már olyan régen nem jártam erre, hogy véletlenül még a topikot is eltévesztettem Kép.
Visszaolvasni nemigen van időm, csak az aktuális oldalt olvastam el.
Az elmúlt 2 hétben rengeteget mentümk mindenfelé. vendégeink voltak, amikor meg épp nem volt semmi program, akkor a felhalmozódott házimunka alatt nyögtem.

Nálunk semmi különös nincs, Ádám rohan ezerrel (jó sokat esik is Kép), de még mindig nem beszél. A pankráció mindennapos a két gyereknél, mindig az kell mindegyiknak, ami a másiknál van. Ütnek, csípnek, harapnak, én meg sokszor azt sem tudom, mit csináljak. Hagyjam őket, vagy mentsem az aktuálisan szenvedőt??? Általában azért menteni szoktam...

Ági!
Remélem, Petra jobban van már! Nagyon rossz tud lenni, mikor lázas, és az ember azt sem tudja, mit csináljon, olyan kis elesett szegény babó.
Milyen ügyesen beszél már Petra Kép.

Beszti!
Nekünk Wartburg kombi van, csak ajánlani tudom KépKépKépKépKép! 3 gyerekülés befér hátra (persze, ha lenne biztonsági öv hátul Kép). Megy, mint a szél Kép, a klíma kiváló Kép, nem hangos Kép, szuoer biztonságos Kép, és még hosszasan sorolhatnám számtalan előnyét. Ja, igen, nem francia gyártmány...

Sasha!
Apukádnak jobbulást!!!
Nálatok tényleg mindig van valami Kép. Nálunk is volt egy örökösödési galiba. A nagyszüleim a 25 milliós lakásukat egy az egyben ráíratták apukám nővérére. Ők (a nagynéném,a volt férje és a két gyerekük) egyébként jól élnek Németországban (mindenkinek külön lakás, autó stb.), mi meg itt nyomorgunk egy szobában a két gyerekkel a másik nagyimnál. Bár engem ez valahogy egyáltalán nem érdekel, én ugyanúgy tartom a kapcsolatot vele (a papám ősszel meghalt), de Anyukám azóta nem beszélt a mamámmal. Én valahogy sosem számítottam pénzre tőlük, egyszerűen eszembe sem jutott, így nem is ért csalódás.

Nyuszi!
Emi is nagyon ügyes a járással! Aztán, ha elindul, csak győzzél utána rohanni Kép!

A szülinapos babáknak (kicsit megkésve Rebeccának és Marcinak, holnapra Levinek) boldog szülinapot!!!

Azt hiszem, most megyek, igyekszem megint minden nap jönni!

Minden jót!

Panda

panda
Halásztelek

DjEszter!

Az Igniszről még annyi jutott eszembe (mi is azt terveztük megvenni, de aztán mégse), hogy aránytalanul kicsik a kerekei az autóhoz képest. Az hogy papírból van mint a trabi azt többektől hallottam. Egy karambol (ne legyen soha!) és gyűrödik össze-vissza.

Panda!
Na igen!Kép Meg tudom érteni anyukádat, hogy megsértődött. Én sosem fogom megérteni, hogy valaki miért azokan segít akiknek nincs rá szükségük!? Talán mivel gazdagabbak jobban segítették anyagilag vagy mi??

Na megyek, mert ki kéne vinni a szemetet, meg miegymás.
sasha

Kép
sasha

Sasha!

nem is gondoltad hogy ennyi örökösödési veszekedés van egy egy családon belül, ugye? Sajnos én már minden rosszat feltételezek.Kép

Panda!

Nálunk csak annyival volt jobb a helyzet, hogy mikor a nagymamámáék telkét + házat a XVII. kerületben átjátszották a tesóm nevére apukám kihagyásával akkor én még nem születtem meg.Kép Így aaen még nem volt sértődés, azt mondták hogy majd ha lesz még gyereke a második házasságból akkor majd az meg örökli ami még ezek után lesz és akkor egyenlő a dolog. csak a vaj ot következett be, hogy a tesóm apukám halála után a telekből és az autónkból is kérte a részét. Az már az én egyéni pechem hogy a lakásunkat meg a rendszerváltás után egyszerűen eladták a fejünk felől, mert szolgálati lakás volt és tönkre ment a cég. Így kötöttünk ki 10 éve egy komfort nélküli 1,5 szobás lakásban egy óborzalom körfolyosós hában. Ahhoz képest most már egész jól állunk.Kép Tesómék meg mindezt nagy sajnálkozva, d eölbe tett kézzel nézték, miközben ő vették és evtték az újabb családi házakat. Mondjuk a védelmükre szól, hoyg a 2 fiuknak vették, igaz az egyik még csak 5 éves, dehát... és nem az ő dolga hogy a hugának lakást vegyen én ezt is tudom, csak aza pénz fáj amit annak idején az örökségből kikért, pedig nekik nem hiányzott. Nem volt egy nagy összeg, csak gesztus.Kép

Manó

KépKép
manó

Manó!
Tudom, hogy "papirból" van a Suzuki, ha nekidől az ember az ajtónak behorpad.

Sasha!
Ignis állítólag lesz nagyobb kerekekkel is. Kedden mondták a páromnak.
Balesetünk még szerencsére sosem volt. Remélem ezútán sem lesz.

Anyagiak miatt mindenképpen jó a Suzuki. Nem mellékesek a kötelező szerviz és az alkatrész árak sem. Nekünk jó, főleg, hogy drágábra nem telik.
Most is Suzukink van, azért kell lecserélni, hogy valamennyire pénzünknél maradjunk.

Megyek megebédeltetem a fiúkat.
Marci egész nap hisztis. Lassan már nem bírom. Remélem ebéd után alszik egy kicsit, hiszen csomagolnom kellene a nyaralásra.

Djeszter
djeszter

Manó!

Tényleg nem gondoltam volna. Én ebben nagyon naív vagyok, illetve másban is, de már edződömKépKép Az emberekről mindig sajna a jót feltételezem, de vannak kivételek. Van, hogy egy beszélgetés után úgy érzem, hogy valami nem stimmel, és hogy más mint amilyennek mutatja magát és ez be is szokott bizonyosodni. De a családtagokkal szemben én nagyon naív vagyok.

Djeszter!
Igen a Suzuki abból a szempontból nagyon jó, hogy Mo.-n gyártják, így az esetleges alkatrészeket "fillérekért" be lehet szerezni. (Más autókhoz, alkatrészekhez mérten "fillérek"Kép)
Kellmes nyaralástKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Forti
Az az igazság, hogy még nem néztem meg pontosan, mert mindíg elfelejtem, hogy hova is megyünk pontosan. A nagyiék nyaralnak ott és csak meglátogatjuk őket 7végére majd Kép

Djeszter
és megtanítottad gyertyát elfújni te is???
Tényleg szülinaposok:
ti hogy csináljátok? idáig semmi édesség és akkor egyszer csak kap tortát?? vagy valami speckó tortát kap?? csak azért mert 2 hónap múlva nálunk is esedékes lesz, és nem akarom elrontani pöttyökkel v. hasfájással.

Ági
mi még nem vagyunk egy évesek. ezek szerint akkor kell majd csak a szemészetre vinni nem hamarabb??

Remélem holnapra javul az idő, azért esőben mégsem lenne olyan jó bébivel sátorozni Kép

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit!

Probálkoztam megtanítani Marcit, hogy elfújni a gyertyát, de végül nem sikerült. Pedig tud fújni, mert a furulya szól, ha fújja.
Nálunk gesztenye torta volt. A csokit leszedtem róla, a többit ette. Se hasfájás, se kiütés.

Djeszter
djeszter

Sziasztok
Lányok
én tegnap azt hitem hogy felrobanok mérgembe Kép mert mig petike aludt valaki felcsöngetet kaputelefonon hogy beakar jöni és petike fölkelt a kaputelefon hangjára Kép azt hitem föl robanok mert utána megmár nem aludt vissza pedig nagyon álmos volt magamba az illetöt jol lenyakaztam 2 dolgot nem szeretek ha etetés közben zavarnak vagy ha alvás közben zavarnak ezért nálam nyakazás jár mert mig petike alszik adig én fözök vagy ha nem kell fözni akor alszom .

Anenoma,Mano
petikének majd 2hét mulva mikor megyünk dokinénihez akor kérek szemészetre beutalot mert a párom rövidláto elég erösen én is szemuveges voltam és hogy petikének nincs e valami baj a szemével bár ugynézki hogy nincs de számomra az lene a megnyugtato ha egy orvos is megnézné .

Beszti
tündéri a tábla Kép

Sasha
akor mi is milliomosok vagyunk mert saját lakásunk van Kép

Ági
amikor petike is elkapot valami virust és lázas volt meg hányt is akor én nem kérsz teát mondtam hanem tömtem bele a teát hogy ne hogy kiszáradjon mert már beakart küldeni a dokinéni a korházba én meg nem vitem be inkább éjjel is felkeltem töbször és nyomtam bele a teát hogy ne hogy kiszáradjon az volt idáig a legrosszabb hetem .Itasd és szoptasd sokat akor hamarabb meggyogyul és csilapitsd a lázát .

Pusz Csics és Petike
csics

Anenoma
petike majd egy én általam elkészitet tortát kap van egy tejmentes tortareceptem .Szemészetre meg 1 éveskoban szokták vinni a babákat bár nem kötelezö csak ajánlot fökép ha a családban van szemüveges .

Pusz csics és petike
csics

sziasztok

azt hiszem, ez a nyar mar csak ilyen. Meghint nem nagyon lesz idom visszaolvasni, pedig igyekszem. Mar ket napja probalkozom, de meg nem ertem a vegere (pontosabban az elejere).

Igy most inkabb bejelentkezem.
Elli mult het elejen megtanult maszni, azota ezt mar tokelyre vitte es szelsebesen "szaguldozik" a lakasban. Csak a kuszobok alljak utjat. Ott lelassit, de atjut!
Es kepzeljetek, ha este mondom neki, hogy megyunk furodni, akkor bemaszik a furdoszobaba es felkapaszkodik a zuhanytalcara. Siman felterdel mar es turelmesen var.
A legujjabb atrakcio az nalunk most az, hogy iszik a zuhanyrozsabol furdes kozben. Nalunk csak zuhanytalca van, es eleg keves viz fer bele. Meg a kisasszony mostanaban mindig kihuzza a dugot is, ezert folyamatosan megy a viz a zuhanybol. Letesszuk ele es azzal jatszik, hogy froccskoli mindenfele. Egyaltalan nem zavarja, ha az arcaba megy a viz (szerintem az uszas miatt) es tegnap reggel kitalalta, ha lehajol, akkor ihat is belole. Azota iszik. Kép Kicsit aggodtam a meleg viz miatt, de nem hajtotta meg, szerencsere.

A masik nagy ujsag, hogy kedden reggelre (vagy elobb? ) kijott az elso foga. Ami a csucs ebben, hogy ugy vettem eszre, hogy megkoccant a kanal rajta. Kép Szoval semmi nyuglodes meg felebredes nem volt. Siman vegigaludta az ejszakakat, a kerdeses napon pl este 1/29-tol reggel 1/2 6-ig, akkor szopizott es aludt tovabb 7-ig.

Most mar nem eszi a homokot a jatszoteren, hanem kivalogatja a kavicsokat es a fadarabokat es csak azokat tomi magaba. Ingatja a fejet, hogy nem-nem es szepen bekapja. De ami a jo, az az, hogy ha nem izlik neki, akkor kikopi. Kiveve, ha feltapad a szajpadlasara, mint az ujsag pl.

Egesz sok mindent megtanult most ket het alatt. Vegre kezdi tudatosan hasznalni a pá-pá-t. Ha elmegy reggel az apja, akkor integet, hogy pá-pá , aztan szettarja a ket kezet es kzli, hogy eeee.
Tegnap reggel villamossal ment a derjem es Elli megfigyelte. Azota ha villamost lat, akkor integet se eee-zik, nekem meg mondanom kell, hogy igen, apa elment dolgozni. Kép

Nyuszi,
mar akartam kedtezni, nalatok hogy megy ez a dolog. Ha te beszelsz Emiliaval, akkor mint mondasz az apjara? Apu vagy daddy? Mert nalunk a ferjem azt mióondja magara meg ram, hogy mami es papa, en meg anya es apa. Es Elli mar kezdi gyakorolni az anyat Kép legalabbis en hallom Kép

Rit, meg nem olvastam el a macskakaja eves elejet, de elmondhatom neked, hogy Elli is megkostolta.
En elotte (meg regebben) megbeszeltem a dokival, hogy hagyni kell megkostolni, aztan ugyse izlik majd es kesz. _Na en hagytam hogy bekapja (de azert kiszedtem a szajabol , mielott lenyelte volna), erre a lanyom ment a kovetlezo falatert.
Hiaba, odavan a husiert nagyon. Ja igen ez konzerv volt.
Azota en kategorikusan tiltom neki. Tokeletese erti mi a nem es lassan azt is tudja, mit nem szabad de tul nagy a kisertes!

most elkuldom, es megyek spenotot fozni, mert lassan felebred a mano es meg nincs kajaja.

Talan meg tudok jonni majd.

macsek
macsek

Meg mindig nem tudtam megszokni ezt az uj babanetet. Rakattintok a nezet/kuldesre aztan mint aki jol vegezte dolgat, megyek es csinalom a dolgomat. Kép Es csak amikor ujra gep kozelbe kerulok latom, hogy meg nem is kuldtem el!!!
Mint most is....
Az ebed igy mar reg kesz, csak egyelore nincs, aki megegye Kép Alszik meg a kisangyal.

macsek
macsek

Macsek

Nalunk ki-ki a sajat nyelven beszel a Manohoz, vagyis megprobalunk mindent mindket nyelven megtanitani neki. Ez ugy megy, hogy en tanitok neki valamit es aztan apa is ugyanazt angolul. Pl a testreszeket mar vegig tudja mutogatni es ert nehany szot, hogy hinta, nem, csuccs, gyere stb. mindket nyelven. Azt hiszem erti azt is hogy apa, meg azt is hogy daddy...Kép talan ez az egyetlen szo, amit mindket nyelven hasznalok elotte. Persze azt kiveve ha az apjaval beszelgetek angolul, vagy vendegek miatt...

mint most is, megyek is, mert mindjart jonnek vendegek...egy orosz-magyar hazaspar es persze most is angolul fogunk dumalni. De a gyerekhez ilyenkor is magyarul beszelek.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ilke
Gratula a felvételidhez. Mi leszel?
Veled vagyunk a "ne dugjatok darabos kajcsit a számba" klubban.

Sasha
Jobbulást apukádnak. Remélem ahogy gyógyulgat visszanyeri a régi formáját.
Anyám javulgatni kezdett. Most már itt volt az ideje. Rájöttek, hogy az eddigi kezelések nem használnak, úgyhogy mást kezdtek, ez már javított rajta, csak nagyon álmatag, de lagálább nincsenek olyan fájdalmai, és már tudja mozgatni a lábát.

Ági!
Hanna is másokkal volt, amíg én egyetemeztem. Nem is hiányzom neki, mondjuk ő eleve nyugis gyerek.

Nyuszi
Mi most vettünk (2 hónapja) egy Mazda 2-est. Nagyon klafi. Vadi újan, légkondival volt kerek 3 milla (persze hitelre vettük). Olyan kicsi is meg nem is autó. Kívülről kicsi (még én is tudok vele parkolni), belül meg nagy. A csomagtartó is egész jó (mi simán bele férünk, babakocsi cucc). Jó magas az építése, van fellápő a kicsiknek hátul, szóval könnyű lesz bemászni (már ha majd ott tatunk). Egy csomó ari dolog van benne és jól variálható. A férjem dobos, és belefér a cucca!! Úgyhogy gondolhatod, hogy jó nagy.
Azt álították tipikus kisbabás családi kocsi. Nagy családira nekünk sem volt pénzünk, de ez a kettő közt van. Nézd meg a neten www.mazda.hu, www.automirai.hu

Csics
Én átköttettem a kaputelefont, most autómatikusan kinyitja. Így nem csöng, persze aki tudja az be tud jönni.

puszi
dec8
dec8

Sasha,
Az a lakás, amiben lakunk, képezi a szüleim, illetve az anyai nagyszüleim lakását is egyben... (Mivel az anyu meg a nagyi velünk él, a férfiak meg már meghaltak Kép )De tulajdonképpen igazad van Kép

Solymi tegnap du. 1/2 6-tól hajnali 5-ig aludt egyvégtében, se fürdés, se vacsi, se szopi...

Zita
parazita

Sziasztok!

Mi ugyan ritkán jelentkezünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem gondolunk rátok. Kicsit be vagyok havazva a doktorim miatt...
Enikö szépen fejlödik, kibújt az 5. foga (!!!), ügyesen áll és imád nagybögözni. Sajnos állandóan utána kell rohannom, mert nagyon gyors ütemben szedi szét a lakást. Leginkább a kábelek és a gépek érdeklik, a játékait rám hagyta. :-)

Ha már itt járok, szeretném Fodbettit ezúton is megkérni egy rövid válaszra, miutána keresztelö óta nem jelentkezett és a mailjeimre sem válaszol.

Eni most is bütyköl...

Vannak érdekes szokásai is: imádja a cipöink talpát lenyalogatni. Akárhová is próbáljuk öket eldugni, valahogy mindig azon kapjuk - ha szokatlanul nagy a csend -, hogy nyalogatja a zsákmánya talpát. Eddig szerencsére még nem lett beteg, remélem így is marad és lassan elmarad ez a nem túl jó szokása.
A tüzkeresztséget már több szinten kiállta: a cipötalpakon kívül megevett egy jó marék virágföldet, több fontos okmányt, szobanövény levelét (nem mérgezö, de nem éti növény). Az üvegröl a kanálra való átállás is nagyon könnyen ment, darabos sem gond, ha nem éppen hipp spaghettiröl van szó. Persze nála is az a menö, amit mi eszünk. Ha olyan, amit ö is megehet, mindig adunk neki és általában nagyon szokott ízleni neki. Gyümölcsöt is elöszeretettel eszik saját kezüleg, valamint az alete csokis keksz is remekül bevált, nagyon ügyesen elmalszolja.

Két hete egy partyn voltunk vele, az ölemben ült, én fecsegtem, ö meg szép csende megette a sütimet (!).

Nagyon imádja a szeretgetést és ö is elöszeretettel hízelkedik. Megcsináltuk az ö ill. a mi ágyunkat, hogy egy szinten legyenek, így már nem kell ébresztöóra, Eni ugyanis reggel 6 felé kimászik hozzánk és nekiáll fecsegni, átmászni vagy 50szer az apján, tépni a hajamat és kakis pelenkájával ráül az orromra. Legkésöbb erre felébredek. Nagy zsivány, de imádnivaló.

Hosszra elég nagyocska (már most kezdenek a 74es cuccok kicsi lenni), de nem különösebben súlyos (kb. 8,5 kg).

Azt hiszem itt valaki éhes. Meséljetek ti is!

Sasha!

Boldoggá tudnál tenni, ha visszaraknál vagy felraknál a listádra:
Eni Szilcsikéjével napra egy idös és én idöközben betöltöttem a 27et. Stuttgart

Puszi és kellemes nyarat!

Remélem a holnapi talira mindenki elmegy! Én is szívesen mennék, ha nem lenne a távolság áthidalhatatlan. Puszi még egyszer!

Barbara

Barbi
maass

Sziasztok,

Kepzeljetek Jordan tegnap elindult! Eloszor csak egy-egy lepest tett es lehuppant, majd 3-4 lepest tett onalloan. Teljesen odaig voltunk, agyon puszilgattuk, Bruce elokapta a videokamerat, persze Jordan addigra kifaradt (azert lepett nehanyat). Felhivtunk egy csomo rokont - a ferjem oldalan - idoeltolodas miatt csak ma ertesitettuk az en szuleimet. Mindenki nagyon boldog, en mar tok izgalomban vagyok a nagy utunk elott. Egy het mulva mar otthon (azaz Mo-n) leszunk. Kép

Kryss Rebeccajanak, Djeszter Marcijanak, Forti Levijenek BOLDOG SZULINAPOT kivanunk! Kép Kép Kép

Djeszter:
Megkaptad az e-mail-em? Jo nyaralast kivanunk!

Torta:
Mi sima csokitortat vettunk, odatettem a mano ele, jol szettrancsirozta, de nem kostolta meg. Orulok, mert amugy sem ajanljak a csokit egy eves kor elott.

Macsek:
Nalunk is ket nyelven megy minden. Tolem magyarul, a ferjemtol angolul. Igy hallja Apat is es Daddy-t is. Mar rengeteg szava van (pedig azt mondjak, hogy a ketnyelvuek kesobb kezdenek beszelni), elsosorban angol (pedig en szinte csak magyarul beszelek hozza). Most, hogy Mo-n leszunk egy honapot, biztos beindul a magyarja is.

Talalkozo:
Sajnalom, hogy a juliusi talin nem lehetunk ott, terveztek valamit augusztusra?

Jo hetveget mindenkinek!

Judit
Judit

Forti!

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK LEVINEK!!Kép Kép

Judit!
Igen, megkaptam a mailt.

Lányok!
Elbúcsúzom egy időre, mert hétfőn megyünk nyaralni. Majd jövök. Addigis vigyázzatok magatokra, és a babucikra is.

Djeszter
djeszter

Sziasztok!

Forti, nagyon boldog első szülinapot Levinek!KépKépKép

Djeszter, jó nyaralást nektek!Kép

Judit, gratula az elinduláshozKép

Csics, én is úgy utálom, mikor becsengetnek, ha alszik, már gondolkodtam rajta, hogy kiírom, hogy csak egy kicsit csengessenek azt is meghallom, mert jó hangos. A múltkor egy hülyegyerek mindenhova becsengetett, végig az utcában jó szórakozás, mi?

Jó hétvégét mindenkinek!

Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Hali!

Beszti!

BarbaraMaass ezt irta nekem a hozzászólásában:
"Boldoggá tudnál tenni, ha visszaraknál vagy felraknál a listádra:
Eni Szilcsikéjével napra egy idös és én idöközben betöltöttem a 27et. Stuttgart"
Csakhát már nem én vezetem a táblátKép Beírnád? Első babájuk, arra emlékszem még a pocakos táblából.

puszi
saha

Kép
sasha

Szisztok!

Forti!

Levinek boldog szülinapot kívánok!

manó

KépKép
manó

Forti,

Levikének nagyon boldog első szülinapot kívánok!Kép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sasha!

Hát persze!Kép

Barbi!

Szivesen beraklak, ki nem vettelek, mert még nem vettem ki belöle szerintem senkit (ha jól emlékszem, de persze lehet, hogy nem).

Forti!

Levinek boldog elsö születésnapot kivánok!KépKépKép

Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Egyébként, hogy rólunk is legyen szóKép:
Megjártuk tegnap Pécset, oda-vissza vezettem, Nátán nagyon sokat aludt, viszont voltunk étteremben, és az kész cirkusz volt. Beni nem birt magával, hisztizett, Nátán szintén nem birt magával (meg utóbb kiderült, hogy álmos is lehetett, de erre mi nem gondultunk, mert ugyan 1/2 7-kor kellett kelnie, de az autóban visszaaludt, és 10-ig aludt, ugye 1/2 2-kor még nem gondoltam, hogy álmos), ledobálta az ételt a földre, ami nem kellett neki (persze nem a tányért tettem elé, hanem a szájából vette kiKépKép). Ha még minket még egyszer oda visszaeresztenek, az kész csoda leszKépKépKép (más kérdés, hogy a hami nekem nem nagyon izlett, ugyhogy lehet, hogy nem is megyünk).

Nátán egyébként nagyon találékony.KépKép Már este sem könnyü lerakni, mert valamelyik nap is letettem, persze elöször ordit (csak egy picit, hogy érezzem, hogy ö azért még nem aludnaKépKépKép). Csönd, játszogat, egyszer csak jön ki Beni a szobából, hogy kimászott az ágyból a Nátán, de mivel igy már Nátán szabadnak látja az utat, zsupsz ki a szobábólKépKép, és már mászik is lefelé a lépcsön (már profin). Persze elkaptam, és vissza az ágybaKépKép, orditás.

Mostanában nagyon szeret elengedett kézzel álldogálni, söt az ösbizalom is megvan, mert ha hivjuk, akkor egy lépét tesz, aztán beledöl a kezünkbe (remélem nem igy fog járniKépKép, mert ki fogja elkapni a végén?).

Panda!

Jól elvesztél!Kép
Wartburg!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Forti
BOLDOG SZÜLINAPOT LEVINEK Kép

Lányok
petike már mindenhol fel áll kocsiban ,asztalnál ,ágynál ,söt a kádban is igaz ott csak fekvö helyzetböl térdelésbe huza magát és négykézlább megy bár ha hasra esik akor hason kuszva megy tovább és egykézel támaszkodva is megtud állni az ágyunk melett.

Pusz Csics és Petike
csics

Sziasztok!

Tegnap voltunk az orvosnál és sajnos a Petra még mindig lázas, a vizelete is rossz lett. Vért is vettek tőle és a doktornő azt mondta, hogy valami virustv kapott el. A baj csak az, hogy már négy napja nem eszik és nem iszik semmit. Sehogy sem tudom megitatni mert nem kell neki. Most úgy szoktuk, hogy a férjem lefogja és én benyomom két oldalt a száját és kanalazom be a folyadékot. Azt mondta a doktornő, hogy ha nem javul akkor be kell menni a akórházba, hogy ki nem száradjon. Kaptunk beutalót is. Nincs valami ötletetek, hogy hogyan itassam meg már annyira el vagyok keseredve. Kaptunk valami port is amit vizbe kell feloldani és azzal kellene itatni de nagyon szar ize van sós és édes is egyszerre. Azt mondta a doktornő, hogy abból fél litert kellene meginnia egy nap ehhez képes nekünk három kanállal sikerült beletuszkolnunk. Mennyi egy 1 éves gyerek folyadék szükséglete? Óránként adok neki szopizni de szerintem csak nyammog mert idáig háromszor szopizott most meg kb 10-szer és hát ilyen gyorsan nem áll át a aszervezetem,hogy több tej termelődjön. Most szerencsére alszik de előtte 2 órán keresztül üvöltött úgy, hogy a kezembe volt.

Ági
petra2

Ági!

Kéne innia, viszont ha szopizik, akkor az is elég lehet. Nálunk is volt ilyan betegség egyszer, amikor semmit nem volt hajlandó se enni, se inni. Én is aggódtam, hogy nehogy kiszáradjon (magas láza is volt), ezért aztán inkább egész nap szopiztattam. Azt hajlandó volt. Befeküdtünk az ágyba, és nagyon gyakran kináltam (sokat is aludt), ha elfogadta, akkor mindkét mellböl. A tejtermelés ugyan aznap még valószinü kevesebb volt, de igy is elég lett (másnap persze annyi tejem volt, mint újszülöttkorábanKép).
Persze amint lehetett kinálgattam mással is. És a betegség elmúltával rendesen hajlandó volt enni, inni (már amennyire korábban szokott, emrt ált. nem iszik egyébként sem túl sokat, hiába adok neki).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ági!

Mikor Emma hányt meg hasmenéses volt akkor mi 20 percenként itattunk vele 20 ml folyadékot, ez elég volt még a napi 8-10 hasmenés mellett is, pedig szinte vizat kailt és annyit hogy kifolyt e pelusból.
A cumisüveget ő ugye nem fogadja el? Mia port (ai ORF, infúziós oldat és borzalmas ízű) úgy itattuk hogy tea filtert áztattunk bele meg szőlőcukrot tetünk bele, Emma úgy megitta. Sőt, aknscószámra itta szegénykém, a kórházban csodájára jártak mert általában nem isszák meg a babák. És éjjel is keltem hozzá 2 óránként itatni, de akkor ő álmában nagyobb mennyiségeket is megivott. (ő volt az osztályon az egyetlen baba aki megúszta az infúziót)
Sajnos a kiszáradás nagyon veszélyes, de vannak tünetei: kutacs beesik, a has kidudorodik. Próbáld fél óránként szoptatni, ha csak pár korty megy ba az is jó! Ha azt a sós puffasztott kukoricát enne vagy ropit nyalogatna az is jó lenne. Ezeket se fogadja el?
Ha beviszitek a kórházba sajnos infúzióra fogják kötni, ami ugye nem fáj, csak nyugton kell hozzá feküdni, és ezért a babákat le szokták kötözni hogy ne rántsák ki a tűt. Inkább ez viselte meg őket. De még mindíg jobb mint a kiszáradás.

remélem a sok szopival azért megelőzitek a kiszáradást. melyik kórházba kaptatok beutalót? Nekün a Lászlóról vannak nagyon rossz eemlékeink, mármint inkább csak nekem, mert Emma nem emlékszik semmir.Kép

Manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?