Új privát üzeneted érkezett!

Na ez az, Május, elveim szerint én se adnék, és a szüleimre se jellemző ez a cserében-dolog (pl jó bizonyítvány, stb, semmi ilyen nem volt), de ez az egy nagyon nagyon bejött. És pavlovi reflexet ebben az esetben lehetetlen kialakítani, annyira azér' nem lehet perverz h önként jelentkezzen oltásra egy kisautóért :lol: :lol:

Igen, a Vörösmarty teret már én is akartam javasolni, egy forralt boros séta..? Én már erre a hétre ki vagyok ütve, de aztán...

Úgy érzem kezdek én is taknyosodni. Hihetetlen!! Elkaptam Bolditól? :roll: Dehát 80 cm 10 kiló az egész gyerek, hogy tudta rámkenni?? :lol: (biztos mert összaebújva aludtunk, simán megérte még így is :) )

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Sebinek utólag boldog 9.et! :lol:
Bertalannak szintén boldog hófordulót!

Lorcat idézve ma éjjel nem zavaró számú felébredés volt vagy egyszer sem ébredt! Nem emlékszem :oops: :lol: :lol:

Ágibold: én is elkaptam Linustól, vagy ő tőlem és rajta hamarabb jelnkeztek a tünetek :lol:

Tegnap szegénykém tüsszentés után ülésből hanyattesett, de ott volt a járóka és abba ütötte meg a fejét :( Pár órával ésőbb már nagyon fáradtan a keze csúszott ki alóla és a nóziját ütötte meg! Szegénykém úgy sírt, de mivel nincs hangja, csak hápogott :roll:

nanica

Sziasztok!

Fogdokit túléltem, 2 szurival :evil: De szépen betömte.Olyan nagy volt a luk, hogy elsőre kérdés volt, hogy érdemes-e betömni :shock: Szerencsére a mellette lévő fog egészséges, azt megúsztam.Csoda, hogy egyáltalán nem fájt a fogam, csak a doki vette észre, hogy ott a luk :roll: (bár nekem még sosem fájt a fogam, hál istennek.kopp-kopp-kopp!)

Robotgép:Emili arra is táncol, mintr mindenre, aminek hangja van
:lol: H csenget a buszon az ajtó, arra is rtángatózik :lol:

Jutlmazás:Hát én láttam sok gyereket ugye a rendelőben, és mint minden ez is gyerekfüggő:van aki képes beteg lenni, csakhogy kapjon vmit.Van akit nem lehet "lekenyerezni".De úgy emléxem, hogy egyszuer egy pszichológusnő a tv-ben azt mondta erről, hogy betegség esetén nem jó a jutalmazás, mert ez a gyereknél úgy jön le, hogy "megéri" betegnek lenni, hisz akkor több a figyelem, és még ajándék is van.Én nem szándékozok jutaémazni.Az más tészuta, hogy a adokitól kap egy matricát.

Mennem kell, tornázunk.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok,

Kezdődik nálunk is a betegség. Hurrá-hurrá. Sebi sem bírja a beavatkozásokat a fején (se orrszívás, törlés, se fog kukucska, se szájtörlés, se fültisztítás, stb.)

Szombaton lesz az egyetemi évfolyam-találkozónk Gödöllőn. Óriási mázli, hogy a barátnőmék az egyetem mellett laknak, így Sebi és az apuja ott fognak aludni (meg aztán én is), de nekem altatásra haza kell mennem, és utána is csak úgy mehetek vissza, hogy bármikor hazahívhatnak, mert nem megy a visszaaltatás. És most még ez a betegség is veszélyezteti a rendezvényt.

Jutalmazás terén a Május-féle vonalat szeretném követni, mert én emlékszem arra a patáliára, amit csaptam, amikor vérvétel után már nem voltak nyitva a boltok (hogy miért azt nem tudom), és nem tudott apa semmit venni nekem.

Mi is kapunk 13. havi GYED-et?

Nanica,
Barátnőmék a suli kezdetéig halogatták az átköltöztetést, így még most is velük alszik hétvégén, ami nekik egyáltalán nem probléma, de ha valaki el akarja kerülni…
Hát igen, azért a fiúkat is lehet öltöztetni. De majd jön a frizurakészítés a lányoknak, és akkor nagyon irigyek leszünk.
Köszi a köszit!

Panki,
ezt a táncolást nagyon megnézném!
Jutalmaztad magad fogorvos után?

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!
Már sütöttem 2 sütit.Legalább túl vagyok a nehezén.
Bertalannak boldog hófordulót!

Panka

Na az injekciót én alig bírom.milyen jó nem fájt még a fogad :shock:
Aranyos lehet Emili ahogy táncolni akar

nanica

Állítólag 9 hósan van egy kor amikor kialakul náluk a ragaszkodás.Máshogy nem tudom leírni.Szerintem nem baj ha veletek van,de neki azért kell egy kis "távolság",mert ahogy írja Sno 18-ig ott marad.Uncsi tesom volt ilyen pedig 3 voltam az aNYJA SZOBÁJÁBÓL MENT FÉRJHEZ.pERSZE A GYEREKEIT MÁR 3 HÓSAN KÜLÖN RAKTA :? bocsi Laura ütött bele

Sno

jobbulást.Azért irigykedek picit a buli miatt.

KépKép
KépKép
dana 1

Na hahó!

Sebinek, Bercinek boldog hófordulót! :D

Elöntött minket a takony, nekema torkom is fáj (lehet, h Boldiak is, de ez az ő titka marad amíg beszélni nem tud)

És ma lett volna a céges Mikulás parti :( már egész beleéltem magam, de így nem megyünk

A vérvétel utáni jutalmazásnak még neve is van: fájdalomdíj :) erősen kétlem, h a gyerek 5 éves korában ettől önként jelentkezne véradásra :lol:

Sno, Boldinak se lehet a fejhez nyúlni, már a szájtörlés is haragra gerjeszti!

Kép
Kép
agiboldi

Kész vagyok! :(
A tegnapi túl jó napom a vihar előtti csend volt. Este 9-től megy a műsor, de nem gyengén. Csak ölben képes megnyugodni. A legkisebb mozdulatra amely a karomból lefelé irányul üvöltés a válasz. Éjjel talán 6 órát aludt és most is csak most tudtam lerakni, mert végre elaludt. sejtelmem sincs minek köszönhető ez a dolog, de azt hiszem ez a szeparációs szorongás és nem az ami eddig volt! Viszont ha az ölemben van akkor jókedvű, ugrándozik, vigyorog, sikongat, de letenni és a földön együtt játszani nem lehet, sír és mászik rám. Éjjel Lorca rád gondoltam, hiányzik egy felüljáró az ablakunk elől!

Nanica,
Én még tizenévesen is sokszor az anyukámmal aludta, sőt volt, hogy még a kezét is fognom kellett. Nekem nagyon nehéz volt az elválás, pedig csak egy másik szobába kellett mennem.

Fogdokihoz kedvet kaptam. Bejelentkezem én is.
Vendég

sziasztok!

úgy tűnik Lea új esti elalvási szokást vesz fel :shock: nem hajlandó f10ig elaludni :shock:
mondjuk jobb mint korábban hajnali 2-5ig fent kornyadozni mellette és játékot imitálni :oops: :lol:
úh mától este 9kor lesz fürcsi azután szopi és alvás...

kistesó-nagytesó
szóval nem nálnunk aktuális a kérdés hanem egy ismerősnél akinek 2,5 éves a "nagylánya" és áprilisban jön a tesó.Ő sem beszél a nagynak (a időérzék hiánya miatt ) a kicsiről...
viszont most észrevette anya nagybb pociját és amikor közölte vele h kistesó jön pánik lett urrá a gyereken...

én csak elgondolkoztam mi lehet a jobbik variáció? kezdetől fogva bevonni és hozzászoktatni vagy amikor itt a tesó, esetleg már nagyobbakakt rúg szembesíteni vele? ha Lea a közelében van és az anyja esetleg babázna Leával egyből megy az irigykedés, nem engedi, elveszi a játékokat Leától stb. pedig az anyja próbálja megmagyarázni neki a dolgokat...
persze az is igaz h kicsi még talán nem is fogja fel de mégis...kérdeztem anyukámat (mi hárman vagyunk tesók én vagyok a rangidős :wink: ) h ő mit csinált..azt mondja ő kezdettől beszélt nekem a tesóról és nem volt semmi féltékenység, cirkusz (2 év van a hugom és közöttem is) az is lehet h ez is gyerek függő mert a hugom pl az öcsémre rettenesen féltékeny volt köztük 4 év van :lol:

jutalmazás
nem tudom szívem szerint azt tenném de félek a sno féle reakcióktól is ill nem szeretném ha hazaállít a bizivel és követeli a sportkocsit :shock: :lol:
úh egyenlőre jól megpuszikálom, megdícsérem eldicsekszünk vele mindenkinek de főleg apának :lol: :lol: :lol:

panka
nekünk a zónai féle gyereklemezek vannak meg hasonló dalokkal mint a zeneovi (itt is gyerekek énekelnek) és bár még nem táncol de felkapja a fejét ha meghallja a dalokat egyenlőre az állathangok tetszenek neki nagyon mert uyge azt gyakoroltuk eddig is :lol: :lol:

Sudocremen én is gondolkoztam akkor este de aztán elvetettem a kérdést mondván meglátjuk mi lesz reggel de rendben volt a füle úh semmit nem tettem rá :lol:

dana
Lea is szereti a kütyük hangját de nálunk az ellenkezője érvényesül elalszik rajta :lol:
kicsinek nagyon hasfájós volt és csak úgy tudtam masszírozni a pociját h egy kicsit hajszárítóval melegítettem akkor lazított egy kicsit és sikerült majd elaludt rajta :oops: :lol:
vmiért megnyugtatja ez a hang...
a múltkor az etetőszékben ült a tízóraiját turmixoltam és aelaludt mire kész lettem (nem órák voltak! :lol: :wink: )

bella
a Calcimusc-ot meg kelll itatni a bébivel nálunk minden náthánál ajánlja a dokinő szerintem miután sima Ca, recept nélkül is kiadják esetleg drágábban

Hamupipőke nővére :lol: :lol: :lol:

sno
13. havi GYED? álmodsz? :lol: :lol: :wink:

nektek is gyógypuszik!!!!

Ági
Boldi h bírja h mellette dolgozol? hagyja?

jobbulást nektek!

nanica
szerintem mindneképpen a 2. bébi megérkezése előtt kell kipaterolni tőletek :lol:

az egyik ismerősnél 5 éves a nagyobbik és anyáék melletti ágyon aludt kicsi kora óta...megérkezett a kistesó akinek ugye anyáék mellett a helye így most a kicsi a kiságyában a nagy pedig anyáék között :shock: :shock: :shock:

majus
mikor kukkantod meg a Liliputisokat? kíváncsi vagyok mit fogsz tapasztalni... :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

bocsi, a vesszők kimaradtak a sorok közül és így kicsit ömlesztett lett a hsz :oops: :oops: :lol:

sági
ha ez a szepa akkor az nagyon gáz :shock: :shock: :shock:
hátha csak ilyen napja van :lol: :wink: kitartás!!!!!!!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Körkérdés 1: Hát nagyon nem, szeretném jutalmazni, max ha majd jól tanul stb akkor többet játszhat, nézhet egy mesét ilyesmi. :roll: Amikor nekem 7 évesen volt a mandula műtétem akkor kaptam egy babát. Talán ilyen nagyobb dolognál. :roll: Szülésért nem kaptam ajándékot :lol: Na ma szóvá is teszem. Amikor arabok szültek olyan ajándékokat (ékszert) kaptak hogy káprázott a szemünk. Meg egyszer egy fiatal gazdag magyar házaspárnál egy brill köves gyürűt kapott az asszonka :twisted: Én meg...

Körkérdés 2: Nálunk 8 hetes kora óta van külön. Számomra ez fontos volt hogy legyen egy ki "magán" életünk a férjemmel. De persze azóta nem szoptatok. Ha szoptattam volna lehet hogy másképpen alakul. :roll:

Május én kapható vagyok a 12.-én a mulatságra.

Ágiboldi! Szintén kapható vagyok egy kis forraltboros sétára. :wink:

Sági! Tegnap a barátnőm vigyázott Benire mert dokinál voltam és kiadtam neki hogy tejbegrízt kell főznie uzsira. 500 ml tejbegrízzel etette meg. Azt mondta olyan nagyra nyitotta a száját álandóan kért :roll: Utánna persze sírt és nem tudott elaludni gondolom nagyon sok volt neki. :twisted: De nagyon nyerő a recepted! :D

KépKép
csongria

Sági! Kitartás nálunk is volt már ilyen egy-két napig majd elmúlt! Hát a pasiktól mit is várhat az ember :wink:

KépKép
csongria

Mazsi, nem nem hagyja! Csak akkor tudok dolgozni ha alszik, és marha ideges vagyok ha nem. Eddig szerencsére könnyű a szövegem, kb fél szemmel is tudom csinálni, de később nem tudom hogy lesz..

Sági, nagyon aggasztó amit írsz a szepa súlyosbodásáról!! Mondjuk nálunk ilyen is van gyakran, sőt, nappal szinte mindig, de legalább éjszaka alszunk...

Tejbegríz milyen kakaó nélkül? :shock: :lol:

Kép
Kép
agiboldi

sági
hűűűha, amikor te már ilyet írsz.... együttérzek, mert kele is kb így viselkedik napok (hetek???) óta, bár ezek szerint ez még csak egy előszél. de n n drukkolok, h mazsinak legyen igaza, és petinek csak rossz napja van!!!!

együttalvás
én abszolút úgy gondolom, h ez kifejezetten az a terület, amit úgy kell csinálni, h mindenkinek jó legyen. nálunk kele sem tud velünk aludni és igazából én sem szeretném (hosszútávon). mondjuk nálam biztos bejátszik, h egy rokonunk (fiú) még 18évesen is az anyukájával aludt egy ágyban és később ráadásul még pszichésen is beteg lett, kezelni is kellett, szvl én nem.... de ha egyetértés van a családban, akkor sztm nyugodtan mehet az együttalvás, nem gondolom, h bármi káros következménye lehet. (és halkan megjegyzem, irtó fini hozzábújni egy szuszogó babához)
ja most látom, h a kérdés az egy szobában alvásra vonatkozott. mi félévesen raktuk át kelét és hát lehet, h ő antiszociális :lol: de sokkal jobban alszik külön, mint velünk :oops: szvl nálunk abszolút bejött.

fizetett (bárcsak) hirdetés
a drogeriben még ma le lehet adni a fotórendelést 19ft/db!!!!

ria
dejó lenne, ha eljönnétek 12-én! még valaki(k)?

szülésajándék
én abszolút nem vagyok ékszermániás, a jegygyűrűmön kívül nem is hordok mást, de nekem is jólesett volna egy igazi ékszer (nem feltétlenül drága). :oops: :oops:

mazsi
13-án megyek, utána referálok! :lol: (bár a sági által küldött linken úgy láttam, h az ergo is csak 2 vállpánt + 1 derékracsatolandó igazából...)

majus3

Ágiboldi! Fini kakaó nélkül is, ő legalább még nem tudja milyen lenne kakaóval. :lol:

KépKép
csongria

Május! Oké akkor még egyeztetjük a részleteket! :)

KépKép
csongria

Május,
Én bármikor kapható vagyok egy pohár borra! :wink:
Most is azon töröm az agyam, hogy a pénteki cége-barátnős vacsi után jó lenne elmenni valahová lazítani csak éppen nincs kivel. Ezek a csajok anyukák, kismamák, depressziósak...de nem bulizósak. :roll:
Vendég

Sági! Most már tényleg jó lenne összehozni egy csajos bulit. Valahová beülni dumálni inni egy koktélt, zenét hallgatni.... :D

KépKép
csongria

MENJÜNK!!!!!!!!
Vendég

MENJÜNK!!!!!!!!

Kép
Kép
agiboldi

A fiam 3 órája alszik! :shock: Overálba fekszik a kiságyba és rá nyitottam az ablakot. :lol: Most már kezdek unatkozni :roll: Nálatok nem szokott olyan lenni hogy ha sokat alszik akkor utánna még nyűgösebb? Beni ilyen most tuti ez lesz.

A bulit akkor meg kell beszélni. Nekem akkor jó ha azuram szabadnapos mert egyébként negyed 11-re ér haza.

KépKép
csongria

a péntek nekem este 11 után jó...

KépKép
csongria

Boldog hófordulót Sebinek, Bencének!

Bella
Brigi jó alvókája sajnos eltűnt a semmibe. Megint számtalanszor kelünk éjjel, és ez még nem volna olyan nagy baj, de mindig sírva ébred. Sőt, inkább visítva. Olyan szörnyű!

Viszont már két foguak vagyunk. Najó, másfél. De ez a foga (jobb alsó első) másképp nő, mint az előző. Ez most nagyon gyorsan minden előzmény nélkül. Legalábbis én nem láttam. Csak épp nem alszik...

Május
Vörösmarty téri kirándulásra már én is gondoltam, csak nekem sincs kivel. Úh nagyon benne lennék egy ottani taliban. :D
Mondjuk a jövőhéten. Vagy nekem mindegy, csak ne ezen a héten legyen.
Ergohasonmásnál meg azt nézd meg, hogy elég hosszúak-e a pántok a csípőnhordozáshoz. Sztem elől meg hátul tuti lehet hordani.

Ágiboldi, Nanica
Jobbulást nektek! Ez a sinupret tényleg jó, én is azt szedtem. (Én bogyóban) És újszülöttkortól lehet már adni!

Egyéb gyógyik
Írjátok ezt a Calciumizét és a Fenistil cseppet. Ezek nem allergiára valók? Az Brigi dokija sem az a közlékeny típus.
lora7

Sági
Én is benne lennék egy csak csajos partiban, de pénteken a párom megy a haverja névnapjára. (Szombaton meg én megyek a volt osztálytársaimmal! :lol: ) Szóval esetleg máskor?

Sno
Sajnos nálunk is az lesz, hogy bármikor hazahívhatnak, főleg hogy mostanság ennyit ébred. De azért csak el tudsz szabadulni egy kicsit te is. :D

Mazsi
Brigi is egy ideje f10-nél előbb nem hajlandó aludni. (Előtte 8-kor már aludt) De tegnap pl. 10-kor már meg volt az első ébredése. :evil:

Körkérdés1
Ágiboldi én voltam olyan mazo, hogy mikor a bátyáim kaptak oltást és matricát kaptak érte, addig hisztiztem, míg az orvos adott egy álszurit (term. nem szúrt meg), így én is kaphattam matricát. Egyébként nem volt jutalom. Én sem tervezek, max a nagyobb dolgokért, de nem feltétlen egy szuriért. És nem feltétlen csak doki miatt. Pl. érettségi, diploma stb. :lol: :twisted: :lol:

Körkérdés2 - Nanica
Szerintem sem lesz semmi, ha még veletek alszik, ha nektek így kényelmes. Brigit 3 hósan költöztettem ki, mert nálunk ahol alszunk az a nappali is, így semmit nem tudtunk csinálni ha ő aludt. Meg Brigi folyton mocorog és minden mozdulatára felébredtem. Ha nem akarod ne tedd át, mert nem fogod magad jól érezni, és az Linusnak sem jó. (Talán őt kevésbé viselné meg)

Brigi a haját szokta tépni újabban ha fáradt. Meg szopi közben. Szinte tépi! :shock: És pedig nagyon tud tépni, mert az én hajamat is szokta! :evil: De ma éjjel annyira édes volt. Felébredt és ölbe vettem. Próbált visszaaludni a vállamon és közben csavargatta a hajamat. Nem tépte, csak játszott vele. Olyan cuki volt, bár azért jobban örülnék, ha éjjel ezt kihagyhatnánk
lora7

Csajos buliban benne lennék, de az én felállásomban max 7ig lehet kimenőm. :wink: Úgy meg egy kicsit nehéz éjszakázós bulinak hívni. :lol: De az segít, hogy már kb 5kor sötét van.
:?

Szülésajándék:
Nem kaptam semmi jutalmat értük, de bennem fel sem merült. :roll: Azt hiszem, a legnagyobb ajándék az volt, amikor otthagyhattam a kórházakat. :lol: Nekem az "ajándék" azt jelenti, hogy azért adom, mert szeretlek. A "jutalom" az, amit azért kapok, mert valamit csináltam, amit valaki így értékel, nem feltétlenül szeretetből.
Jutalmazás(gyermeki elvárás):
Egy 29 éves ismerősöm kijelentette, hogy az anyja igazán fizethetné a főiskolai tanulmányait :shock: , hiszen tesójáét is fizette. Anyja apró lakásában lakik, nem épp fényesen, neki pedig csak a ruhatára bőven millió felett van.
Nincs automatice jutalmazás. :twisted: De persze én is megvesztegetem Natit, ha kell. :oops: Szabitól is kapott egy zsiráfot. :lol:

Csongria,
A tradicionális araboknál semmilyen magántulajdona (fizetése sem!) nem lehet a nőnek, csak az arany. Akkor inkább ne kapjak. Megveszem magamnak. :twisted:

Ágiboldi,
Ha nagyon szükséged van egy-két óra nyugira, ugorj át. Internet itt is van és anyóst már ismered. :D Simán elvan annyi gyerekkel, amennyit csak megkap. :lol: És még örül is.

Együtt alvás v. magánélet:
Két mini a felállásunk. Hol van itt az elveszíthető magánélet? :twisted: ?

A szüleim mindketten elég hagyományos paraszti családból származnak. Ők azért eléggé elfajultak az értelmiségi lét felé. Náluk természetes volt az együtt alvás a szülőkkel, egészen addig amíg ki nem repültek. Ki a háborúba, ki egy új családba. Apukámék 5-en voltak testvérek, a "lányok" az egyik, a "fiúk" a másik apró szobában. Mindegyiknek családja, gyerekei vannak, ami eléggé bizonyítja, hogy nem sérültek pszichésen.
Ha valaki 18 éves korában is az anyjával alszik, az szerintem nem az oka (nem elég), hanem a tünete vmi nagyon nem jó dolognak. Ha az anya relatíve normális, a gyerek teljesen magától leválik szép lassan, nem is kell semmit csinánia, csak hagyni élni a gyereket.

Mazsi,
Ha egy 2,5 éves kétségbe van esve, mert kistesó jön, ott vmi nagyon el van rontva. :? Az más kérdés, ha az élő kistesótól esik kétségbe. :lol:

Nanica,
Ne kérdezd a pszichológus nevét, aki az első 3 évet az "ölelj magadhoz" kornak nevezte, utána jövőt úgy, hogy "tegyél le". Szerintem nagyon találó. Egy csecsemő szerintem nagyon igényli a testi közelséget (és a szerencsésebbek kiharcolják), de szép lassan ez elmúlik. Én nagyon érzem Natinál, hogy mennyire más már, amolyan kisgyerek 2,5 évesen. Ahhoz képest, hogy Szabi idősen sírva fakadt, amikor méteres távolságból beszélni mertem valakivel. :lol: De elmúlt :roll: . Szerintem amíg nem zavar titeket, addig nincs gond. Azután a délutáni alvásokkal szépen elkezdheted átszoktatni, nagyon mutatja, mennyire engedi. Persze ahhoz nagyon jó képességű jósnak kéne lenni, hogy bki tudja, mikor van az ideális pillanat. :lol:

Szabiszem:
Fél év múlva kontrollt ajánlott. Egy éves kor után már lehet vinni "rendes" szemészetre is, oda fogunk menni (egyébként is tervben volt). Ez csak egy ingyenes lehetőség volt, különben nem vittem volna. :oops: Részben megnyugtatott, hogy nem vészes, de meg is ijesztett, mert ha nekem vmi nem jó, akkor örökölheti(k). Szemüveg nem kell, ez még mindig "normális", csak épp túl korán "normalizálódott". Ha erősen romlik, akkor nem szemü kell, hanem takarni.

Ágiboldi,
Mensi nálam semmi. Gyógyszer sem. Tipp sem. :wink:

Taxi:
Tudom, hogy már késő, de csak most jut eszembe. Sági-talin mi taxiztunk és csak a kenguru volt. Nem kértem, nem kellett ülés.

Bella,
A tesódolog nekem is a kedvenc témám. :lol: Én is nagyon örülök, hogy vannak előttünk járók :D
Nati is nagyokat behúz néha Szabinak, de úgy látom, elég jól bírja. :roll: Se beleavatkozni nem akarok, sem azt, hogy Szabinak baja essen. Natinak még nem tűnt fel, hogy Szabira nem szólok rá. Megteszi ő. :lol: Azért van előnye a kisebb korkülönbségnek.

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

Csak gyorsan benézek.Bocsi,hogy nem reagálok semmire.
Most rakjuk a Télapó ajándékait.Mindjárt itt a vendégek.este még jövök.Remélem ez a futkosás lemegy,már jó lenne csak a gép elött ülni fél napokat vagy olvasni.

Én is úgy mennék bulizni.Kár,hogy nem lakunk közelebb.

KépKép
KépKép
dana 1

Nanica,
Amíg csak vizes és csorog az orrából, addig jó. Ha már színesedik, akkor gáz. :? Ha elől nem tud kijönni, szépen elkezd hátrafele csorogni, a mandulák/torok akkor lobban be. A tüdeje attól még lehet tiszta, hogy "hörög", az az orrlégzés miatt is berezonálhat. Én is attól voltam megijedve, de dokinénink, amikor meghallgatta, mondta, hogy a tüdejük teljesen tiszta.

Ágiboldi, Dana,
A 3Ds látásnak vannak fokozatai, nekem a távolságbecslés az megy, meg a moziban is látom, úgyhogy nem tudom, hol szenvedek hátrányt. :roll:
Egy nagyjából sötét szobában egy villogó, csipogó "lézerpisztollyal" lefényképezte Szabit. Csak rá kell néznie, fókuszálnia és a gép már be tudja mérni. A képet kinyomtatták, Robi legnagyobb örömére.

Dana,
Nekem a lány az egyszerűbb lett volna de Szabi attól még tökéletes úgy, ahogy van. :lol: Csak épp változatlanul kell az a kislány...

Körkérdés1
Ok, Lora, érettségire, diplomára kaphatnak jutalmat. :lol: :twisted: :lol:

Sinupret:
Homeo?

Kép KépKép
lorca

Tegnap megjártam a fogdokit, 2 pozitív csalódással:
1:csak az egyik fogam volt lukas, a mellette lévő szerencsére nem. 8)
2:"csak" 5000 ft volt!!! :shock: Elmentem 20 000 ft-al, Pesten 15 000 is volt egy tömés :x
De majdnem gyökér kezelés lett a vége, szerencsére nem terjedt annyira mélyre a luk.Jól elvlt ez a fogam, sosem fájt, ha nem megyek el kitudja meddig lukadt volna, sosem fájt. :roll:

Apa is elég jól megbírkózott ismét a feladattal, hogy Emilivel legyen este.Csak van egy kis bibi:
-Azt mondja, hogy miután én elmentem, nagyon megnyugodott, nem volt nyűgi, lehetett vele még játszani, stb. :? Tegnap du. nem aludt sokat, fél 2től ébren volt, én 6kor mentem el, szóval nekem már nyűglődött,de aludni nem akart sehogy sem.És már a múltkor is mondta a férjem, hogy nélkülem sokkal nyugisabb. :( Szerintetek azért,mert tudja, hogy nálam lehet követelőzni, panaszkodni, apjuknak meg nem csinálja? :roll:
Remélem, hogy így van, és azért szeret engem :oops:
Egyébként meg ha mind2en itthon vagyunk, akkor csak én kellek neki, apjával nem is foglalkozik annyira, jön utánnam mindenhová.
Tegnap azért körbejárta a lakást, de nem talált sehol, így beérte az apjával. :lol:

A mai tornán Emili lerendezte a bagázst.4 baba volt, 1 fiú, és 3 lány :lol: .Egyedül a fiú nem sírt :twisted: , a lányok hisztiztek. :lol: Emilim viszont az elején mindenkihez odament, és elvette a labdát a többiektől, és minden játékot :roll: A többiek nem csinltak ilyet.Most vagy nagyon élelmes, vagy nem tom mi lesz később, majd az oviban.Vagy addig kinövi? :roll: Persze a torna már nem tetszett neki, de pont alvás idő is volt, úgyhogy nem is csodálom.:)

Utánna dolgunk volt a városban, és utólért az ebéd idő is, így bementünk egy mekibe, és Emilim ott ebédelt!(persze babakaját :wink: )Tetszett neki a zsongás, és bevágott 2 üveg kaját! :lol:

Kérdésem is lenne:
Ti adtok cipőt/szandált bentre agyerekekre?Ha igen, mikortól?Mikor már tudott járni, vagy már előtte is?(több gyerekesek)
Ma mondta a gyógytornász, hogy kéne,még járárs előtt, hogy abban tanuljon járni.Én viszont úgy gondoltam, hogy majd csak akkor veszek, ha járni tud. :roll:

Na ez jó sok lett, mindjárt vissza is olvasok, bár talán elaludt, és vasalni is kéne :evil:

Kép
pankaa

Lorca
http://www.pirulapatika.hu/210048345/betegtajekoztato Itt a sinupret leírása. Nem homeos.

Ágiboldi
Mensivel kapcsban kb. 4-5 hónapja nekem is volt 2 hetente barnázás, aztán semmi egy dbig. A múlthónapban megjött rendesen, és most már kellett volna, de nincs. Még régen felhívtam a dokit és szte amíg kicsit is szopik ez belefér. Akkor menjek, ha szopi után sem rendeződik. (Bár nekem előtte sem volt rendes)

Panka
Bár nem vagyok többgyerekes, de sztem hülyeséget mondot a gyt. Még a felnőtteknek is a mezitlábat ajánlanák, ha lehetne. Cipőben nem fejlődik ki a láb boltozata rendesen. Sztem... Én mindenesetre csak járás után adok cipőt a lábára.
lora7

Olyan finit csináltam Beninek uzsira! Kiflikarikákat leraktam pici jénaiba, leöntöttem vanilicukros rízstejjel és reszelt almát tettem a tetejére. Lefedtem és 15 perc a sütőbe! :D Most lett kész és olyan finom.... tudom ajánlani

KépKép
csongria

Ágiboldi!
Jobbulást Nektek!

Jutalmazás:én orrszívás után is mondom neki, hogy ügyes volt, de csak simán kijelentem, nem ajnározva, függetlenül attól, hogy sírt.Úgy tudom ilyenkor is kell egy enyhe dicséret,mint amikor vmit ügyesen csinál, de ez már más tészta, és szakkönyvek foglalkoznak vele.:)

Nanica!
Emili kb. 6-8 hetes kora óta külön szobában alszik, nálunk így volt megoldható,hogy mindenkinek jó legyen.Szerintem ha mindenkinek jó, akkor maradjatok, de lehet később nehezebb lesz különszobába tenni, mert nem lesz neki megszokva, és talán nem is fogja érteni, hogy most hirtelen miért lett így.De ha későbbiekben külön szeretnétek lenni, akkor szerintem jobb mielőbb rászoktatni, először csak a nappali alvásokkal.

Sno!
Jobbulást Sebinek!
Véletlenül nem nekem akrtad írni amit írtál?(csak pankinak címezted?)Egyébként megjutalmaztam magam, lángoson tálalt libamájjal, sült hagymakarikákkal. :wink: :lol:

Lora!
Éjszaka nálunk is volt egy nagyon édi mozzanat:1-fél3ig fél óránként ébredt, meguntam, és mivel hallotam, hogy korog a gyomra is, csináltam neki kaját.Evett is 160 ml-t, majd hirtelen kiköpte acumit, oldalra csapta a fejét, és már szunyált is!Pedig nyitott szemmel evett. :lol:
Hirtelen nem is tudtam, hogy tegyem le aludni, és olyan jó volt így nézni, hogy egy kicsit még ringattam. :D
Ja, Emili is piszkálja ahaját evés közben(csak cumisüvegnél), szerintem ha tudná pödörni, akkor azt tenné :lol:
Köszi a cipős dolgot, még utánnanézek.Szerintem is a mezítláb jobb, bár a cipőkben is van harántboltozat kialakítva, szóval nem tudom.De megkérdem holnap a dokit is.
Na végigolvastam, most mennem kéne vasalni, de inkább tv-zek amig alszik.
:oops: :lol:

Kép
pankaa

Panka! Én járok Beni lábával az ortopédiára és múltkor kérdeztem hogy mikortól kell cipő és milyen? Azt mondta ha el kezd járni akkor kell és felfeléívelő rugalmas legyen a talpa (szóval az orránál legyen felfele) és legyen benne harántboltozat. Kérdeztem márkát, hogy mit ajánl azt mondta nem mond semmi márkát. De az asszisztensnőből kiszedtem hogy a siestát és az elefantot ajánlja. :wink: Ha Beni el kezd járni gondolom még tél lesz én veszek neki szandit bentre. :roll:

KépKép
csongria

Lorca,
Az új Ranschburg-Vekerdy riport könyvben olvastam az „ölelj meg – engedj el – hagyj békén” korszakfelosztásról.

Mikor is „tojik” a télapó? Ma este, holnap reggel vagy holnap este? Pár év alatt hogy kiesik az ember a gyakorlatból?!

Beszereztem Sinupretet, a gyogyitáros nő eléggé húzódozott, és azt mondta, hogy homeós és hogy köptetésre jó, nem orrfolyásra (a neten olvasott cikkben pont az orrfolyásra tesztelték).

Panka,
Készülj lélekben, hogy a gyerekek azonnal elromlanak, amint meglátják az anyjukat. Megnyertük magunknak a legrosszabb pillanataikat/formájukat, de szerintem a legjobbakat is.
Nekem bentre eddig a bőr tutyik tetszenek a legjobban (nálunk a családban az volt a gyerekeken), pont olyanok, amilyeneket a Liliputi-n lehet venni. Ott épp a mezítláb hatás mellett érvelnek.
De, valószínű félre címződött a hsz, bocsesz. Nagyon helyes (baromi éhes vagyok már megint).

Lora,
Hajpödréssel csak óvatosan, mert ha csak egy irányba pödör, akkor húzás lesz a vége. Öcsém aludt úgy, és az anyát teljesen kikészítette vele.

Ria,
Bébi máglyarakás.

Orsi
Kép Kép
sno

Na mára befejeztem a dolgozást :wink:

Most péntek nekem nem jó (bár ha kialakul valami megpróbálom kibulizni Boldiapunál...), jövő pénteken meg Xmas partyra megyek én is :D De azért jövő héten tényleg hozzuk össze azt a borozásost

Ria, elmentettem a receptet :)

Panka, a tévében pont azt mondta egy ortopéd orvos, hogy CSAK akkor kapjon cipőt ha már tud járni, pont azért amit Lora írt

Kép
Kép
agiboldi

Hali!

Ringató a MüPa-ban: lehet. Vörösmarty tér: biztos. Buli: de jó lenne! Annyi előnyünk van, h nálunk már volt két olyan este, h Ádám rakta le Gergőt, úh elvileg mehet a buli! :wink:

Jutalmazás: nálunk nem volt szokás, ezért eszembe sem jutott. :oops: Dicséret persze van, de tárgyjutalom....én először az első dipimért kaptam egy nyakláncot. A másodikért már azt sem. :? :lol: A szülésnél nálunk a doki kap jutalmat :? , nekem bőven elég ajándék, ha a végén mindenki jól van. :wink:

Külön szoba: sztem ha lenne sem tenném még át. Ki bír annyit rohangálni? :lol: Ebből következtethettek, h az egyszeri ébredés nem bizonyult tartósnak. :cry:

Cipő: ez egy érdekes dolog, mert a józan paraszti ész tényleg azt diktálja, h mezítláb álljon fel, mert annál nincs természetesebb, de már a sokadik dokitól (ortopédus, gyógytornász) hallom, h jobb ha cipőben áll fel. Ha jól emlékszem azért, mert a jól kiképzett cipő megtámasztja a két oldalról a bokákat, meg talán a sarkat is? Nem tudom. Utána kéne nézni. :roll:

Ria! Jól hangzik! Most szívesen ennék vmi ilyesmit.... :wink:

3D-s látásvizsgálaton olyan képeket kell nézni, amiken elsőre semmi nem látszik, aztán kijön a forma? Jut eszembe: Sági, mi is van azon a képen a nappalitokban? :lol: :oops:

Nektek hoz vmit a Mikulás a babóknak? Nekünk fog hozni, de csak akkor, ha Gergő rendesen kipucolja a kiscsizmáját! :lol: Mikulással kapcsolatban akartam még kérdezni, h aki beöltözteti a párját /más rokont/ismerőst Mikulásnak az kölcsönöz jelmezt? Vagy varrni kell? :shock: :shock: Csak mert jövőre sztem már jó lenne ha hozzánk is jönne a Mikulás, és előre gondolkozom. :roll:

Sztetek a bébiételes üvegek nem visszaválthatók? Eddig nálunk a szelektívbe ment, de most felmerült bennem, h nem lehet-e visszaváltani? :roll:
Vendég

Sno! Nálunk ma este "tojik". :lol: :lol: :lol:
Vendég

Cipő/mezitlábbal kapcsolatban még az ugrott be, h természetes talajon a mezítlábazás az ideális, de a teljesen sík padlón másképp zajlik a láb fejlődése (fűcsomók, hepe-hupák híjján), ezért jobb cipőben... :roll: ....hát nem tudom ezt honnan szedtem, csak bevillant.
Vendég

Ja, és nem is írtam, h Gergő tegnap óta "mamma-mammama"-zik. :D :D :D Tudom, h semmi köze nincs hozzám, de n jólesik hallgatni. :lol:
Vendég

pann!
Köszi, én is úgy gondolom, hogy jobb még mezítláb, viszont a másik érv is logikusnak tűnik.
Üvegvisszaváltás jó lenne.

Ria!
Köszi neked is.

Kép
pankaa

Pann,
Szerintem biztos azt akarja mondani, hogy anya. :D
A 3Ds vizsgálaton egy sor állatka volt, a macska kiugrott. A B sorban már nem tudom, melyik ugrott ki. :? Voltál már 3Ds moziban? Ott egy csomó pénzért tesztelheted. :)

Mozi:
Volt már valaki az AP 3Ds mozijában? Mennyi egy jegy? Mekkora szívás, ha valakinek ott derül ki, hogy nem is látja. :roll:

Orsi,
Nem az ő találmányuk, de Ranschburgnak kedvence :D

Szabi most ébred 3.szorra. Jó éjszakánk lesz.

Kép KépKép
lorca

Pankaa,
Szerintem nyugodj meg, Emilinek nem veled van baja. Csak épp megszokott vagy, az már nem olyan érdekes. Gürizz heti hét napot, főzz, moss, takaríts rá. Apa feldobja a levegőbe 2x vasárnap este. Szerinted melyikőtök lesz a nyerő? :twisted: Nem te. Nem megsértődni, megszokni. :lol:
Nati és barátnője az együtt töltött 2 év során elég gyakran váltott dominanciát. Hol az egyik, hol a másik tépte ki a dolgokat a másik kezéből. Nemrég Bogi volt az, aki nyugisabb, de biztos nem fog sokáig tartani, hamarosan megint váltanak. Aztán megint. Az oviig még sok-sok változás lesz.
Gyógytornász otthonra cipőt ajánlot járás előtt?? :shock: Nati most sem hord itthonra. A boltozat kialakulása még bőven arrébb van, azt nem elég csak támasztani, ahoz izmok kellenek, az meg csak a használattól alakul ki. Ha fűcsomó nincs is, de gyakran állnak lábujjhegyre, ami az egyik legjobb erősítő. Cipőben nem megy olyan jól. Meg amikor tanulnak, akkor nagyan aranyos, ahogy a kis lábujjaikkal kapaszkodnak. :D Kintre döntött cipije van.

5 ébredés. Hurrá. Azt hiszem, jobb ha megyek, mielőtt még elkezdődik a reggel. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Lorca
Nálatok már alszik Szabi???? :shock: Nálunk még csak most lesz a fürcsi. És talán f10re ágyban lesz. Hogy mikor alszik az még elég kérdéses.

3D
Ilyen moziban még nem voltam. Az APben sem. Viszont az jelent valamit ha ezeket a 3D-s képeket tök jól látom? Szeretem az ilyen képeket nézni, de falra még itthon nem tettem, mert hát panelban képet felrakni...

Sno
A hajamat már így is erőteljesen húzgálja, ha lehetősége nyílik rá. De most hogy mondod, még egy érv számomra, hogy ne aludjunk egy ágyon. :twisted: :lol:
lora7

Bőr cipő
Ebben is lehet valami. Pl. a versenytáncosok is vékony velúrbőrtalpú cipőt hordanak. Nem véletlenül...
lora7

Lora,
Este 7kor már arénázni szokott, hogy ő álmos. Kész szenvedés ébren tartani. Dörzsöli a szemét, látványosan szenved. 8ig szoktunk küzdeni, de néha előbb is leteszem, mert különben csak ordít a fürdőkádban, kézben, mindenhol. Bezzeg reggel 6kor már röhög. :twisted: Nem tőlem örökölte. Nekem az éjjel 11 azt jelenti, hogy ideje fürödni menni.
De szerencsére rendesen elaludt, az 5nél megállt. :wink:

Kép KépKép
lorca

Cipő: én is úgy gondolom, hogy mezítláb kell először megtanulni járni, de viszont teljesen logikus a Pann által leírtak is. Ebben sem lesz határozott álláspont mint semmi másban. :?

Ria,
Tök jól hangzik ez a recept. Holnap megcsinálom! :lol: Ha még van ilyen akkor kivele, ne titkold!!!

Pann,
Cápák, elsüllyedt hajó, kincsesláda....megvan? :wink: :lol:

Na ma találkoztunk a Mikulással. :D Peti egész jól viselkedett, nézelődött, folyton az apukájának integetett, a zenés-énekes részeknél figyelte a bohócokat, lányokat. A mikulás személye nem nagyon hozta lázba. Viszont a csomag az már jobban. :lol: Na meg az elején zizit osztogattak, az is nagyon tetszett neki, főleg, hogy a mellettünk ülő kislány megetette vele. :oops:
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!
Ágiboldi

Jobbulást mindkettőtöknek.

Sági

Nálunk úgyanez megy csak ő nem tud mászni és üvölt ha tudja lerakom.Eddig reggeli szopi után ha a Zsolti elvitte a Danit oviba és nem jön haza még visszafekszünk az ágyba Laura addig ott játszik.Már 2 hete ez se tetszik neki csak ha a kezembe van. :twisted:

Mazsi

Szerintem is az ismerösödnél valami más lehet.De mikor terhes leszel úgyis érzed,hogy Leának mi a jobb.Akkor már igazán fog véleményt alkotni. :lol: Leának a kisképen hogy maradt fenn a kendő a fején?Nálunk még a kötös sapka is belecsuszik a szeméhez. :?

Sno

13.gyed én is nagyon örülnék neki.Főleg mikor Apósom mondja,hogy meghozták a 13.nyugdíj első részét,de neki annyi kifizetnivalója van ez se elég.Sokszor gondoltam megmondom neki,mi 2 fizúból élünk 4-en és mégis alig több mint amit ő kap egyedül.

Ria

500ml :?: mennyi idős a barátnőd gyereke?Nem csodálom,hogy fájt a pocija.
Nálunk is siesta a menő meg az asso.Az elefántról nem is halottam vagy én vagyok tudatlan?Ennek hol nézhetnék utána?Nem tudod azok milyen árba vannak?

Lora

Nem irigyellek az éjszaka miatt.Nappal azért alszik a leányzó?

Lorca

Csak nem gondolkodtok 3.babán?Mekkora korkülönbséggel?Furcsa Dani után kb.fél vig hallani se akartam még egy gyerekről,Laura után meg hazajöttünk már mondtam Zsoltinak jó lenne még egy. :D Persze neki nem tetszik az ötlet.
Jó lenne nekem is egy ilyen Anyós.

Panka

mekibe kajálni? :lol: Nem korai?
Cipőt én nem adtam Danira és Laurára se akarok.Szerencsére tavasszal született Dani és mikor már ment itthon vagy lenn a kertbe is mezítlábaztattam.Én úgy tudom,hogy jobb cipő nélkül járni tanulnia.Gondolj bele csak az egyik részébe mikor tanulja emelgetni a lábát még a nehéz cipőt is emelgetheti.Nálunk orvos se ajánlja.Dani kezdte el a nyáron meg sokan a játszótéren hogy levetetták a cipőjüket és mezítláb játszottak.Igaz ezt csak olyan helyen lehet megtenni ahol zárt a játszótér.Meg gondolj bele mi a jobb a gerincnek.

Pann

Nálunk a spárba lehetett kapni mikulás jelmezt és minden évben azt veszi fel a sógorom.Nekik még szerintem elég a szakáll és a piros ruha látványa.
De jó lenne ha visszaválthatós lenne.

Nálunk meg sikeresen megvolt a Mikulásozás.Teszek fel képeket,ha a férjem felrakja gépre.Dani nagyon élvezte mindenkinek osztogatta a Mikulás csokikat.Képzeljétek tegnap este Zsolti kitalálta virágcserépre fessenek.Az egyiken Télapó szíjja van tetejére körbe vattát raktak és gyertyát raktak a közepébe.Másikon a havas tájon hóember van és annak a tetején is vatta.Tényleg nagyon jók lettek,élvezték festeni is, csak náluk az a baj 1 horoszkópba születtek és egyik se enged.Mikor már többször feleseltek egymással mondtam Apa te biztos virgácsot kapsz a Télapótól.Ma mikor meglátta a Virgácsot mondta is Apa az a tied mert rossz vagy. :lol: Még télapó csokit se adott neki.LAuar azért nem fogta fel mi van körülötte,de mikor beültettük a Mikulás ölébe megszeppent.Nálunk is jobban tetszett neki a zacskó.
Bocsi hogy hosszú voltam.

Mi van Timi gépével?És Rókica merre van?

KépKép
KépKép
dana 1

Kép
Mindenki kitisztította a kiscsizmát????

Petinek boldog hófordulót! :wink:

Megyek olvasni

nanica

Szasza 5kor kelt, Nati 6kor. Éreztem, hogy jó lesz az esti ébredések után az éjszaka is. :lol:

Dana,
A korkülönbség terv ahogy esik úgy puffan. De a kettő azért legyen meg. :wink:

Sági,
Zizi? Peti egy kicsit belekóstolt, milyen, ha az embernek nagyobb testvére van. :D

Anyós megjött, nekem meg el kéne menni megnézni pár autósülést, de olyan hideg, nyálas idő van, én meg ááálmos. :? Bleee.

Kép KépKép
lorca

Az autósülés-biztonsági link megvan még valakinek? Nem találom...

Sági,
Milyen autósülésetek is van? Hogy vált be? Ha jól emlékszem, annak voltak nagyon jó biztonsági adatai. Elég puha?

Vagy bárki más aki megmondja, mi a tuti jó Szabinak. :lol: Keresek egy dönthető, puha, relatíve biztonságos ülést (kényelem fontosabb, mert ha túl hangos, úgyis kiküzdi magát az ölembe :oops: )

Kép KépKép
lorca

Nem lehetne csinálni egy autósülés mappát is? :oops:

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?