Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Gép még mindig döglassúKép
Ma voltunk 3 hónapos oltáson , Véda 7600 g! Elképesztően duci..
Talira megyünk!

Anyakati
anya_kati
 
 


Most kel föl!!

Beu
beu
 
 


AnyakatiKép
Véda husi nem semmi. Szilárd most 7 kilós.
Nagyon jól hasznosít. Kakil valamit? Kép Kép
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Beu: a paradicsompasszirozó (nálam a nagyanyámtól anyámhoz került példány van) egy henger, benne apró lukak, meg a húsdarálóhoz hasonlitó tekerendő akármi. Na, jól leirtam,mi? Lényeg, hogy tekerős, betekered a kaját, a lukakon jön a leve, elöl az elején meg kijön a héja, magja.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Húúú lányok... szeretnék mindenkinek írni, legalábbis ezen az oldalon, de nem hinném, hogy sikerülni fog. Anka végre elaludt, erre a szomszédban elkezdtek fúrni, naná, hogy azonnal kétségbeesetten sírni kezdett... és nem aludt vissza, viszont hatalmasat kakkantott, most meg a játszószőnyegén kavar, de kicsit nyifog, szerintem hamarosan fel kell vennem.

Tegnap óta picit mászik! Kép Eddig csak hátrafele haladt, tegnap óta már előre is! Kinéz valamit magának, amit meg akar szerezni (pl. távirányító), és addig küzd, bukdácsol, amíg el nem éri. Kép Az előbb a papucsomat támadta meg Kép.

Beu,
sajna nem megyünk a talira KépKépKép. Sógornőmék + Anyós + Nagyanyós nem érnek rá vasárnap, ez annyit jelent, hogy szombaton jönnek Annát köszönteni, ami azért jó, mert aranyosak, de rossz, mert nem mehetünk talizni Kép. Brühü.

Myssnia,
már én is gondoltam, hogy lejjebb kéne rakni az ágyat, de eddig úgy gondoltam, elég, ha már azt látom, hogy elkezd felkapaszkodni a rácsra, és ezt eddig még nem tette. Viszont tényleg elég hajmeresztő mutatványokra képes a lány, úgyhogy szerintem ma este szétszedjük Apával az ágyat! Kép

Zsuzsófi,
táblába úgy lehet bekerülni, hogy adatokat leírod ide, vagy elküldöd nekem mail-ben! franyo77@freemail.hu

Beu, tábla dologra igyekszem kitalálni valamit, hogy te is láthasd! Kép

Most megyek, mert már ordít, hátha még tudok jönni

Franyó
franyo
 
 


Évi, Anyakati, Beu, Myssnia, Orsoly, Heni, Maci2, Gombóc, Timici, Leszter, Nadine,
babák gyönyörűségesek!!!!!!!!!!!!!!

Orsoly,
vőlegény szívtipró lesz! Kezdem félteni kicsilányomat! KépKépKép

Beu,
megnéznéd ezt az üzit, hogy így látod-e a táblát?
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=28&post=158829#POST158829

Franyó
franyo
 
 


SziasztokKép

Képzeljétek, ma Dorina megevett egyszerre egy fél üveg HIPP gyümölcsöt egyszerre és kanállalKépKép
Úgy örülökKép

Utazó ágy:

Nekem nagyon bevállt.
Még a Bencénél vettem, hogy minden szobába biztonságosan le tudjam tenni, de nagyon szerettem.
Most a mamáméknál van Veszprémben, hogy ne kelljen cipelni, ha megyünk.

AnyakatiKép
Véda nagyon jó súlyban vanKép

Mennem kell, mert Bence behozta a másik szobából a függönytKép
Erővel locsolni akar a kertben Kép (szakad az eső)

Erről ennyit.

Heni
heni1979
 
 


Szia Myssnia!
Majd ha ráérsz nézd már meg légyszíves a mail-jeid,küldtem neked egy kis levélkét!
Köszönöm:
Jujukeri
jujukeri
 
 


Sziasztok!

Parom rakott fel uj kepeket Boririrol.
http://lajli.gau.hu/~lajbi/bori/
Koszi a telefonszamot es a kisagyas infokat.
ari
 
 


Boririrol.= Borirol
Vegul is igy is lehetne becezni de nem tesszuk
Ari
ari
 
 


Franyó!
A havi tábla 21htm elnevezésű próbálkozást sikerül megnéznem. De jó! Viszont rossz, hogy nem jöttök talizni. Kép Kép Kép Nem lehet, hogy délután jönnek a látogatók?
Ari! Nagyon édes Bori! Olyan jó nézegetni ilyen pici kori képeket!

Beu
beu
 
 


Évi!

Szerintem Petra még túl pici a sírni hagyáshoz. Nekem is annak idején ezt javasolta gyerekorvos, én is megpróbáltam, eredmény egy még hajnali 3-kor is hüppögő, felzaklatott csecsemő.
Szerintem ha egy baba nem alszik el max fél óra után akkor még nem érett erre a módszerre. Most már én is hagyon sírni Emmát kb 7-8 hónapos kora óta, de most már kb 10-15 perc után abbahygja sírást ás alszik, sőt egy hete kb esténként nem is sír, csak hasrafordul és kész.Kép Szerintem most érett meg rá. Mondjuk hozzátsezem ő régebben is végig aludta az éjszakát, csak akkoriban nem egyedül aludt el, hanem én altattam az ölemben és alva tettem be a kiságyba.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ágylerakás: Szerintem mocorgó, fprgó, mászó babáknál tegyétek lejebb az ágyat!
Pillanatok alatt minden jel nélkül képesemk újabb mutatványokra. Sajnos annak idején Emma leesett a francia ágyról, és a másik topkban is sok baba és volt olyna is aki a kisáygból esett ki az első felálláskor! Én a franciaágyas eset után nem kockáztattam és lekerült az ágy. És igazam lett, emma minden előzetes jel nélkül ült pl fel. Délelőtt még csak forgott, délután ült. Rá kb 2 hétre meg felállt.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ma végre eljutottunk OFG kontrollra, Julka OK, de azért még 1 hétig anyatejes orrcseppentés.

ÉviKép én még nem hagynék sírni egy 4 hetes babát. Teljesen ösztönlény még, és nem rossz szokások rabjaKép Lehet, hogy egy idő után elhallgatna, de csak azért, mert rájön, hogy senki sem törődik veleKép Könnyes sírás valamikor 2 hónapos kor tájékán jelenik meg.

FranyóKép taliKép Pedig megünnepeltük volna Annácska névnapját!

BeuKép sikerült ebédelned?

AriKép jó, hogy megvagy! Mónika minden héten érdeklődik felőled!

MaciKép gyertek talira!

ElliKép Nekem MAM van, 1 deci víz, 8 perc, 600 W.

JujukeriKép az első héten bomlik le a fölösleges bilirubin, ez teszi aluszékonnyá a babákat a kórházban. Aki nem bírkózik meg vele, az sárgul, és még aluszékonyabb. Julkánál volt olyan, hogy naponta 6X kakilt legalább, de olyan is, hogy 3-4 naponta. Ez mind természetes. Szelekre használt a Sab Simplex és a szélcső (patikákban lehet kapni)

Hú, felébredt 15 perc után pedig ilyenkor 2-3 órát is alszik.

Urszila+15 hetes Julka
urszila
 
 


Manó! Én még nem akartam lerakni az ágyat, de most megijesztettél. Még csak a hasra fordulást csinálja. De lehet, hogy leengedjük mégis.

Urszila! Megkajáltam. De milyen rossz volt! Én nem vagyok túlságosan egészséges étkezés párti, de itt még a hagymaleves tetején is egy cm-es zsír úszott. A zúzapörköltet pedig nem tudtam megenni, olyan zsíros volt. Pedig én ritkán hagyok a tányéron kaját. Kép

Nézegettem a fotókat, és egy-két baba karján hatalmas seb van a BCG ehlyén. Lőrinc karján már alig látszik, a legnagyobb formájában is csak borsnyi göb volt. Kifakadni biztos nem fog. Nem baj ez?

Jé! Túlléptem a 300-t. Nem is vettem észre.

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Van már UUC5, mert rájöttem mi azKépKépKép

Az az Urtica Urens, igaz?
Hogy én milyen hülye vagyok!
És hogy kell szedni???
Mert már azt sem tudomKépKép
Segítsetek!!!

Franyo!
Baba adatai:
Bence Sándor, 2003.06.27, 3770 g, 51 cm, első baba.

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Ari,
jaj de édes Bori babád van! Kép

Beu,
csak azt sikerült megnézned, a másik kettőt egyiket sem? Mert jó lenne éppenséggel ez is, de rossz. Kép Vagyis hogy elront valamit a konvertáláskor, és összetolódnak egyes sorok a táblázatban, nem tom, miért. Na mindegy, még próbálkozom.
Az a baj, hogy ugyan délelőtt jönnek, de valamivel készülnöm kéne, sütifélére gondolok, meg aztán kedves párom se szeretne ebédke nélkül maradni... Ha itt lenne a szomszédban, tuti, átszaladnék a talira, de elég sokat kéne utazni, kétszer át is szállni, szóval mire kiérnék, már fordulhatnék is vissza Kép. Pedig olllllyan sokan mennek, akiket még nem ismerek személyesen, nagyon szomorú vagyok Kép.

Manó,
tanács megfogadva, ma este ágy-átalakítás! Kép

Urszila,
szuper, hogy Julka jobban van, és hogy kutyaharapás mégsem olyan nagy baj, mint gondoltad! (Na, ezt jól megfogalmaztam...) Névnapünneplés: azért köszi Kép.

Pusza
Franyó + holnapöthónapos-ésmostsétálnimegy Anka Kép
(Erről jut eszembe, van egy Móra Ferenc verseskötet, Sétálni megy Panka címmel, ismeri valaki? Kép Nekem kedvencem volt kicsi koromban, és most Ankának is megvettem Kép)
franyo
 
 


Sziasztok,

Évi,
mondtam neked telcsiben, hogy én mennyire parázok az esti "műsoroktól" a csak ringatásra, kocsikázásra stb. elalvó babától... (van ilyen a környezetemben, apu-anyu felváltva "altat" és tölti a fél éjszakát a gyerekekkel közös matracon...) 3 könyvet is vettem ezügyben (az egyik a vitatott Aludj jól, gyermekem!) és mind3 fél éves kor után írja, hogy kialakítható a helyes alvásminta. 6 hónapos kor előtt még nincs szinte napirend sem, hisz nem alakultak ki a stabil időpontok a de-du vagy csak du-i alváshoz. A könyvek azt írják, hogy az alvás szempontjából a stabil napirend a döntő, amit az étkezések+alvások határoznak meg a baba számára. Namármost 3-4 óránkénti (plusz esetleg éjszakai) szopiknál nem lehet napirendről beszélni. Kevin "jó alvó", de mégis szinte naponta-kétnaponta vannak órás csúszások ide-oda, semmi sem biztos. Szerintem is korai. Amit én csinálok most: ha (nagyritkán, hál Istennek) nyügi, felveszem, de ha alvásidő van, (nálunk ez most csak napi 1x a fürdés és az azt követő "nagyszopi" után) akkor először a cumit próbálom, ha nem, akkor felveszem 1-2 percre, megnyugtatom, és ismét leteszem, és ezt akár 10x is megcsinálom, hogy lássa, itt vagyok, számíthat rám, de a ringatásra nem és nem. (Napközben meg szundikál, ha akar) Ez eddig bejött, ez "lightos" változata a könyvekben kifejtett módszernek. Gondolom nehezen alvó babánál ez sokkal fárasztóbb, mint Kevinnél, de talán beválhat. Persze csak akkor, ha más baja tuti nincs (pl pelus, ami nálunk kizárt, Kevin órákat eldagonyázik a kakibanKép)

Ja, és asszem a fürdés+nagyszopi nagyon beválik mint "esti szertartás", mert ez az egyetlen alvása, ami 4-5 órát tart, az ezt követő (szopi utáni) éjszakai alvás már csak 3 óra, és a nappaliak is max 3 óra körül vannak. Szóval kezdi beazonosítani az éjszakát, én úgy gondolom, ezt az első éjjeli alvást fogja megnyújtani lassan...

Na, ez jó hosszú lett, mintha szakértő lennék, pedig asszem' csak szerencsésKép.

Urszila,
köszi, akkor így használom a dobozt.

Apa ma focizik, úgyhogy most jó, mert hangosan verhetem a billentyűket. Őt ez zavarja, ami igaz az igaz, tényleg hangos.

Lányok, a baby-gym az hány hónapos kortól használható? Ti mikortól raktátok a babát földre a játszószőnyegre? Parázok, hogy nagyon hozzászokok, hogy a díványon elvan, és 1x csak lefordul, bár gondolom ez nem most 5-6 hetesen leszKép

pusza
Elli+Kevin
ellimami
 
 


Elli! Szerintem nincs időhatárhoz kötve a babygym. Én nem emlékszem mikor vettük, valamikor 2-3 hónapos kora között. Ha meleg a padló, nyugodtan leteheted a földre, tegyél mellé valami színeset, ami érdekelheti. De ha már most veszel Babygymet, az sem baj, hátha leköti, később meg biztos jó lesz. Lőrincnél legalábbis nagyon bejött. De egy-két mami írta, hogy náluk meg egyáltalán nem aratott sikert.

Franyó! Köszi a próbálkozást. Kár, hogy nem jöttök.

Küldök egy mai képet.

Kép

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Mar megint itt vagyok :-))) Viola tegnap fel 12 tajt mintegy gombnyomasra hagyta abba a rettenetes foldontuli uvoltest, es alvasba hanyatlott. Kicsit azert meg nyugtalan volt, fel egykor sikerult egy jotekony cicizes utan elhelyeznunk a kisagyaban :-)

Viszont ejszakara tenyleg van mar rendszere :-), ugyanis most, hogy kesobb fekudt, oramu pontossaggal mindent egy oraval kesobb csinalt, amit szokott :-)

Ma delelott a hazimunka kozben megint kicsit akrobatikazni kellett, delutan viszont egyben lealudt a draga tobb, mint 3 orat :-) Most megint szorakoztatni kell, de most apa az ugyeletes, kint vannak a kertben. Ez jo, mert nincs kisertes, hogy felugraljak :-)

Urszila,
na hala isten, hogy megsincs akkora baj! :-)
Nem tudom, honnan indult a tema, de gyereket bezarni autoba?!?! :-((( Joerzesu ember ilyet a patkanyaval se tenne! :-

Tunde,
gratula a gyonyoru gyarapodashoz! :-)))
A sirossaghoz nagyon vigasztalot nem tudok irni, csak melyen empatizalni, mert Vilcsi detto ugyanilyen. Csak mi mazlistak ketten vagyunk ra a ferjemmel. Es en se birom elviselni, ha sir. Ugyhogy ket komas felnott valtogatja egymast a kidolesben, karjukon egy kozepesen elegedett gyerkoccel. Szerintem cirkuszigazgatonak keszul :-]
A babakocsit en is be szoktam uzemelni, neha bejon, neha nem. Ma abban aludt el, de elotte ott se volt jo neki orakig.

Mar nagyon ott vagyok, hogy be kellene uzemelni azt a hordozokendot, csak az ember folyton parazik, hogy rosszul van benne, es hogy mutassuk meg valaki hozzaertonek gyerekkel egyutt. Hiaba mondom, hogy jo az ugy. Mondjuk vasalni, fozni ugyse mernek benne, mosogatni esetleg.

Beu,
es meg kecskeert se adtak? ;-))) Hanyat kinaltak? :-)))
Tali... kacerkodom a gondolattal, de tartok tole, hogy nem fog osszejonni...

Nadine,
rovid teszteles utan az en kislanyom is bebizonyitotta, hogy at tud kakilni barmit, markafuggetlenul :-)

Myssnia,
melysegesen megertelek. En is be vagyok gyufazva, hogy Vilcsivel is bajok lesznek az alvas teren. Ugyanakkor meg nem birnam sirni hagyni, meg ugye ott van a mi agyunk mellett a kisagy, es amikor ot lerakjuk, mar mi is aludni szeretnenk, hat ki is menekulnenk a vilagbol mind a ketten, ha ugy istenigazabol razendit :-(

Van azert remeny, mostanaban mar elofordul, hogy ha rendesen almos, akkor lerakjuk, felebred, rofog, mocorog, de neha nem sir fel, hanem bealszik. Meg napkozben is mintha hosszabb idoket ellenne. Hatha...

A polo, takaro, ujjszopi mind onvigasztalas, szerintem teljesen normalis, sot en azt tanultam, hogy ez az elso lepes a kepzelet fejlodesenek utjan :-) (olyan, mint a cici, de megsem az) :-)Vilcsi is neha megtalalja az oklet, csak meg nagyon ugyetlenul eszi, en szurkolok neki :-)

Evi,
kivanok minel tobb "olyan" napot, Nektek is, nekunk is! :-)))
szerintem ne csinalj problemat a jatszocumibol, nem ezen mulik a vilag dicsosege! Ha szerette volna, en is odaadnam Vilcsinek, de hat nem szerette...

hat ennyi volt a mai nagy levelezes :-( bejott a csalad es Vilcsi megint nagyon sir :-((( Remelem, csak ehes es nem hasfajos megint, mert akkor jaj nekunk :-(

Minden jokat!

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok!

Myssnia!
Jövő szerdán megyünk a Napfürdősökhöz megbeszélésre. Beszéltem a bankkal is, nem merek reménykedni, hogy tényleg kaphatunk hitelt, pedig már a lakást is kinéztem. Szerintem mi albérletben fogunk megöregedni, nyugdíjas éveinket meg vmi híd alatt töltjük majd Kép.

Évi!
Hihetetlen milyen kicsi a világ Kép. Zoli a férjem főnöke, innen ismerjük egymást. Ha legközelebb megyünk szólok Neked is, és akkor együtt sétálunk majd Kép.

Most már teljesen beparáztam a kiságy miatt Kép. Apának már egy hete mondtam, hogy csinálja meg, csak hát Ő olyan Pató Pál uras... Kép. Ma este meg elmegy megbeszélni valamit az egyik haverja esküvőjével kapcsolatban. Legalábbis nekem ezt mondta Kép!

Holnap megyek tornázni oda ahova régen jártam. Amikor ma beugrottam bejelentkezni nagyon örültek nekem és persze megkérdezték, hogy mennyivel vagyok nehezebb, mert azért látszik ám Kép. De majd holnap kiderül, mert itthon nincsen mérleg.
Gyerkőc nyafog, mennem kell!
Pusza, Virág és holnap 31 hetes Levente
virga
 
 


Megint elszállt amit írtamKép. Ez ma nem az én napom, talán este még bekukkantok, ha hagynak.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok,
meg egyszer koszi a szulinapi gartulaciokat, eldontottem, jovore meg majd letagadom a valos koromat. Kép

Zsombirol a repapures kep az pillantafelvetel, kozos erovel birtuk elkovetni. En fogtam a kanalat es probaltam a szajaba egyensulyozni a kajat, de o villamgyors volt, hamarabb nyult bele/maszatolt ossze mindent/utotte ki a kanalat a kezembol es a talkabol, mint ahogy az en reflexeim megakadalyoztak volna...Kép

Anyakati, nem semmi ez a suly. Kép

Leszter, ha meg beszeltek Melindaval, azt megemlithetnetek neki, hogy Zsombit azert megsem sikerult megtanitani szopizni. Pedig O tenyleg sokszor megnezett minket. Kép

Franyo, gratula a maszashoz. Kép

Evi, egy honapos babat nekem se lenne szivem sirni hagyni altatas cimszoval. Zsombi jovo heten lesz 6 honapos, es legtobbszor az olemben alszik el. En nem banom, nekem nem megterhelo, inkabb olyan meghitt....ha mar nem szopizik, legalabb ennyit kapjon belolem. Kép

Beu, nagyon aranyos ezen a kepen a kisfiad. Olyan igazi kisfius! Kép

Virga, a ferjeink nem ismerhetik egymast? Az enyem is elment az egyik baratunk legenybucsujat szervezni. KépKép

Zulu, kitartas, ird be megegyszer zanzasitva! Kép

Szerintetek van 6 honapos fejlodesi ugras? Zsombi zabageppe valt (persze, csak a tejet fogadja el, a mai kezzel mixelt oszibarack is a kukaban es az autoshordozon vegezte Kép ), hanyattfekve fogdossa es csapdossa a terdeit, es vigyorog rajta. Forogni tovabbra sem akar es az "asszisztalt maszas" gyakorlatokat is elmismasolja. Jovo heten kell vinnunk Ot kontrollra, lehet, hogy beutal a foorvosno a Szabadsaghegyre? Kicsit kezdek parazni...KépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc
 
 


Gombóc!

Egyáltalán nem forog, avgy csak egyik irányba nem forog? Pl haról hátra, vagy fordítva. Mert mint már írtam Emma is csak 7 hónaposan fordult hasra (hátra kb 5 hónapos kora körül, de csak ha mi hasra tettük) és most 2 hónappal később mászik, egyedül felüll, feláll. Úgyhogy ne parázz! Semm rendkívüli sincs ebben. Azért persze viszgáltassátok ki, de szerintem mostanában divat lett ezt a mozgásfejlődést is siettetni.

Ágy lerakás: Senkit sem akartam megijeszteniKép csak elmondtam nálunk hogy volt. Emma azt hiszem 6 vagy 7 hónaposan gurult l a francia ágyról, és ő akkor még át sem fordult igazán, valahogy hátrafelé ugrált le. De pl Manó 2-éknél azt hisezm ugyanez 4 hónapos kor körül történt. Úgyhogy Ellimami, 2-3 hónapos kor körül lehet a földre szoktatni nyugodtan. (Nekem mikor Emma 2,5 hónapos korában meglátta védőnő hogy az ágyon van egyedül, akkor jól leszúrt, hogy bármikor leesett. Persze jót mosolyogtam rajta. Aztán mikor leesett akkor eszembe jutott jhogy mondta hogy nagyon hirtelen fejlődhetnek.)

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Gyermek alszik, kutyasz...r összeszedve (kedvenc foglalatosságom, gondolja meg, aki kutyát akarKép), kuka eszembe jutott és kitettem, szóval kész az esti programKép Most fedeztem fel a pincében, hogy Férj ripityára törte az örökölt pertóleum ebédlő lámpa burájátKép Kb. 100 éves volt, várta, hogy valahová feltegyükKép És kimostam egy melltartóbetétet, a papírzsepi semmi ehhez képest. Persze szép sötét ruhák voltak a gépben.

Hirtelen mozdulatok: én sem bízom egy percig sem Julkában, Andris 3 hónaposan esett le az ágyról. Mai napig nem tudom, hogy hogy csinálta. Azt figyeltem meg, hogy néha ügyesen megcsinálnak valamit egyszer-kétszer, aztán mintha elfelejtenék egy időre. Julka pl. pár hetesen ügyesen oldalt fordult, és kúszott, utána talán nehezebb lett a feneke? mert nem csinálta, most kezd megint oldalt fordulni.

ZsófiKép UU tényleg Urtica Urens, azaz csalán. 3 napig 3x5, 2 napig 2x5, 1 napig 1x5. Tilos közben a mentolos fogkrém, rágógumi, előtte-utána fél óráig ne egyél.

Olyan jó képeket raktok fel, hogy nem bírtam kiKép és csináltam a számgépes kicsi digikamerával, minőség ennek megfelelő. Szóval Julka fiúsítva a bátyustól véletlenül megmaradt tengerész szerelésben (nemlátszó rövidgatyó is sötétkék)

Kép

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Csak rövid leszek, mert anyósék még itt csücsülnek, aztán kapok a képemre, hogy én meg a gépen lógok. Péntek reggel már elmennek. Juhhéééé. Decemberig megint nyugi.

Ellimami!
Nekem Aventes sterilizaló van. Abba 2 deci viz kell (messze a rács alatt van, nem, hogy ellepi amit sterilizálok, de nem is érintkezik vele) és 750w-os mikróban 7 percig kell "főzni". Ha nem más a mikrótók teljesitménye, akkor rövidebb, ill hosszabb ideig kell. Megvan a táblázat, de attól is függ, hogy milyen a mikro teljesitménye, illetve, hogy Aventes vagy más üveget használsz. Ja és miután leáll a mikro 2 percig hagyni kell és csak utána szabad kinyitni (nagyon forró akkor is), ha nem nyitod ki akkor lezárva még három óráig sterilen tartja a cuccot. Vizet utána mindig öntsd ki belőle, de nekem nagyon vizkövesedett igy is.

Évi!
4 hetes baba még szerintem is nagyon pici a sirni hagyáshoz. Bár én hiszek abban, hogy már ilyenkor is el lehet őket kényeztetni, de legtöbbször picit felveszed megvigasztalod és már kerek is a világ. Én is a lightos módszerben hiszek, főleg aprókáknál. Megpróbálni nem rászoktatni a kézben alvásra az elejétől kezdve. Pár percig szerintem nyugodtan lehet hagyni 2-5-10 perc, nagyon sokszor csak kicsit panaszkodik és elalszik, ha nem akkor vedd fel vigasztald meg, nyugtasd meg, majd tedd le ismét. Ezt egy párszor meg lehet próbálni, de ha nem megy szerintem ezzel sem érdemes sokáig kinozni mert lehet, hogy valami komoly bánata van és hát akkor csak az anya jó.
Szerintem majd azon érdemes elgondolkozni, hogy ha még 5 hónaposan nagyon sokszor kel éjjszaka vagy túl hosszú az esti ceremónia, hogy meg akarod e várni, azt, hogy hamarosan felül, feláll, de visszafeküdni nem tud és akar vagy még addig rászoktadod a gyorsabb elalvásra és éjjszaka átalvásra amig mindezen trükköket még nem tudja. Én nem vagyok az ellen sem, hogy akár két éves gyerek is többször szopjon éjjszaka, vagy a szülőkkel aludjon, ha ez a szülöknek is megfelel, meg persze kinek hány gyereke van még vagy hányat tervez még.

na remélem kicsit segitett, vagy talán elbizonytalanitott, de én pont azért szeretem ezt a topikot, mert annyi hasznos ötletet kapok tőletek. Ha csak minden 10 tanácsból csak egy válik be az is szuper, hiszen annyi mindenről van itt szó.

Na muszáj mennem.

Jó éjj mindenkinek!

Györgyi + Rékababa
(képzeljétek el milyen vagyok mikor hosszú üzenetet szándékozok irni Kép)
rekababa
 
 


Urszila!

és ha ezt a kúrát végigcsináltam, és nem volt hatása?
Újra kell kezeni, vagy mással kell próbálkozni???

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Eltüntem pár napra, de szorgalmasan olvastam a hozzászólásokat és most végre van egy kis időm irni is, a család többi tagja már édesen durmol.
A hétvégén a szüleimnél voltam, ugy feltöltődtem!-ugyhogy holnap igazán hozzákezdhetnék már a vasaláshoz mert már teljesen be vagyok havazva.
Szegény nagymamám nagyon beteg /az anyai, sajna már csak ő él a nagyszüleim közül/. Anyukám egyik huga Svédországban él és állandóan vele chatelek, tőlem kapja az infókat. Ezzel több órám elmegy ugyhogy most ezért is nem jöttem pár napig.

Franyo
Nagyon klassz a táblázat, naná hogy szeretnénk felkerülni!
Liliána 2003.03.24-én született 4100 g és 56 cm,
első baba

Az éjszakai elalvással nekünk is volt az elején gond, akkor mi is ringattuk kézben, babakocsiban. Volt hogy abban aludt el és nem is bolygattuk szegénykét. Ennek ellenére nem szokott rá-viszont a cumira igen mert mikor már nem tudtuk hallgatni a keserves sirását odaadtuk neki és ő elfogadta. Azóta szopizás után büfizés és irány a kiságy, cumi a szájba, besötétitjük a szobát és szépen elalszik magában. Persze ha kiesett a cumi akkor ujból kérte tehát ez sokszor 2 órán keresztül is elhuzódott.
Viszont mostanában majdnem minden szopizás alatt elalszik, ilyenkor csak átteszem az ágyába.

Minden képet megnéztem, a babák nagyon aranyosak, kis husosak és jópofa pózokat tudnak produkálni!

Holnap megyünk 4 hónapos oltásra. Remélem ezt is ugy viseli mint a többit -semmi sirás és max. egy kis hőemelkedés.
Majd jövök és "jelentem" mennyit hiztunk 1 hónap alatt!

Na mára ennyi, mindenkinek jó éjszakát!

Mókuska

Kép
Kép
mókuska
 
 


Haliho!

Koszi a bokokat Lacko neveben is, atadtam nekiKép Franyo, haaat, szerintem bugyihuzogato szemei lesznek a fiacskamnak, de remelem huseges tipus leszKép

Bcg: Lackonak oriasi, nagyon ronda, es kb 6 hete valadekozik. Tegnap megmutattam a dokinak, adott ra valami fertotlenitot, es azt mondta, latott mar ennel rondabbatKép Szal remenykedem, hogy most mar lassan vege lesz, annyira csunya, es minden body ujjat osszekeniKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Evi
szerintem 4 hetesen meg picit korai a baba alvasat alakitani. Szerintem akkor meg nagyon arra van szuksege,hogy erezze Anya illatat, erinteset. Szoval nem tudom, de szerintem meg varjatok ezzel a "hagyom sirni" dologgal.

Beu
Furdis kepek szupijok. Lorinc mar kesz pasi! Kép

Urszila
Gondolom,hogy pocsek erzes lehet,hogy nem tudod oket hivni Kép De Apa biztosan jol elkenyezteti a gyerkocoket,nem? Mikor jonnek?
Kutyakaki Kép Petroleumlampa Kép Mondanam,hogy vesztek masikat, de inkabb nem mondom. Gondolom mar sokmindent latott az a lampicsek! :0/ Kiscsaj edi! Kép

Virag
Szoval beindult a fiatalember? Kép Kitartast!

Heni
Nagyon szep a Kiscsajszi. Es csak amulok,hogy milyen ugyes! Kép Harapasokert mar kevesbe rajongok... Kép Hohoo, most olvasom, hogy gyumieves volt!Nem semmi...

Myssnia
Nem irigyellek ezzel a "sirnihagyom" szituval. De remelhetoleg hamar tul lesztek rajta, es mindkettotoknek (harmatoknak) jobb lesz. Kitartas!! Kép Kép Kép
Tyuhuuuu, most olvasom,hogy kissrac ertett a nemszobol! Kép De joooo!
Beu
Remelem azota mar ettel Kép Bocsi, de itt rohogok 1000el... Kép aha,most nezem,hogy nem jott be a kaja..kar,pedig kibojtolted! Kép
Nalunk is eccercsak oldalra fordult Jazi es azota ugy alszik. Aztan neha almaban tulfordul, es gyozom visszaforditani a kis komast... Kép
BCG- Jazinak folyamatosan kifakad. Mar nagyon unom, hogy minden poloja gennyes...Szoval nem baj! Azt mondta doki neni,ha picit latszik, az mar eleg. Para elhessegetve Kép

Anyakati
Remelem nem lesz semmi gaz oltas miatt. Sulyhoz pedig MEGA gratula! Kép

Gomboc
Ez a foto??!!?!! Nagyon jooo!

Ari
Nem lehetett konnyu szules Kép De jo,hogy vegre megerkezett a pindur! Kép Ja, es udv. itt!

Gomb
Mihamarabbi gyogyulast! ++++

Kangi
Szipi-szupi! Jo hirek vegre! Kép Latod, tutttameen! Kép
Maci2
Alvos babucsek nagyon edi! Kép
Franyo
Taviranyito Kép Gratula a maszo kiscsajszinak! En is probaltam Jazit maszasra serkenteni, tavolabb teve a jatekokat, de mosolygott nagyot es inkabb fel orat elbeszelget magaba, minthogy barmit is megkaparintana Kép

Lanyok
A nagy hir! Hetfon jon az ADSL!!!!!!!!!!!! Norka visszater! Reszkessetek! Kép Na jo nem, de tenyleg mar annyira hianyzott!
Nem tudom,hogy csak az en figyelmem kerulte el, vagy nem irtatok nekem okosakat arrol,hogy hogyan szedjem ki Jazmin ruhaibol a barackfoltot? Ott virit es nagyon ciki... Kép
Jazi forgolodik ezerrel. Urszila, en is azt latom,hogy 2 honaposan megfordult hasrol hatra, most meg nez bamban es varja,hogy megforditsam, mintha sosem ment volna neki!
Holnap leanybucsutatoba megyunk (csak amolyan lightos, babas...) aztan szombaton ihajcsuhaj lesz, baratnom eskuvoje.
Isszuk a Pacific leveket nagy lelkesedessel, mar gyumit is kapott a kiscsaj (azaz pepet). Nagyon izlett neki! Beszereltuk a klimat, mennyei! Imadok itthon lenni... Kép Amugy a heten nagy maszkalasok voltak, mindig menni kellett valahova, kiulos bulik voltak, Jazi nagyon jol birta. Imadom! Na csak el ne kiabaljam... Na most ennyi, egesz nap irtam es irtam, most pontot teszek az i-re!
Jo ejt mindenkinek
Norka es ma 5es fel honapos iszogatos Jazmin
norkini
 
 


ZsófiKépha jól emlékszem, küldtem neked tejszap mélt. Abból próbáld ki még a teakeveréket, az elsőt, le van írva grammra pontosan, én azt váltogatom a Lactoherbbel. Nekem még bejött a birsalmalé és az alkoholmentes sör. Egy szopi alatt 4x-5x is visszamehettek ugyanarra a cicire. Költözz be az ágyba 1-2 napra a babával, ilyen melegben lehet meztelenül is (mondjuk pelust hagyhatsz rajtaKép), a közvetlen bőrkontaktus jó neki, meg a te tejleadó reflexednek is. És persze a pihenés is szaporít! C-fogás szopi közben - hüvelykujj udvar fölött kb. 2 cm-el, a többi ujj alatta, és a mellkasod fele nyomod - segíti a tejleadó reflexet és zsírosabb tej jön. Szopi közben változtass poziciót mikor megint visszamentek ugyanarra a cicire, ülve, fekve, 4kézláb lógatva (ezt lehetőleg nézőközönség nélkülKép) minden helyzetben más és más tejöblök ürülnek. Éjszaka nekem csak úgy jött le jóideig a tejci, ha kislámpát gyújtottam, látnom kellett az arcátKép És főleg nyugi, hidd el, hogy elég a tejed, és szaporodik! Én azért vagyok ennyire szakértő, mert a nagyfiammal és nagylányommal nem volt elég tejem, mindezeket nem csináltam végig, mert nem is tudtam róluk. És még idegeskedtem is, hogy nincs elég.

Most ennyi jutott eszembe, lányok, másnak van valami ötlete még???

Urszila aki lassan LLLes tanácsadó leszKép Még a védőnőnek is én osztom a tanácsokatKép
urszila
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma, alig tudtam végigolvasni. Ma kint voltunka szüleimnél kertes házban, Zsani szinte csak enni kelt fel, én meg közben elmentem a kedvenc fodrászomhoz kurtítani, majd holnap teszek fel képet milyen lett Kép Most megyek pihenni mert én viszont nagyon fáradt vagyok.

Ja ma este csak pancsi képeket csináltunk, itt az egyik:

Kép

A többi megtekinthető ezen a címen:
http://kep.tar.hu/nadine/index.phtml?aid=27577669&beginnum=48

Puszi mindenkinek, majd holnap jövök

Nadine és jókislány Zsani

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


NorkaKép vasárnap jönnek. Tegnap Férj aszonta, hogy RETTENETESEN ki van fáradva. Naivan kérdém, hogy mitől? Igaz, nem csak a saját 2 gyereke van rajta, hanem a fél falu unokája velük mászkál. Sajna, kihaló falu, így gyerek nincs már csak unokaKép
Ügyes gyümiivó Jázi! Baracklét fehérből Cloroxxal, színesből ollóvalKép Komoly: ma valaki nagyon dícsérte nekem ama új, reklámozott Vanish Oxi Eksönt. Hátha??? Más ötlet: vetkőztesd le ivás előtt. Bár bulikban ez cikiKép
Na, találd ki milyen kaját viszek a talira! Nem írom le, hogy ne tudják, akik jönnekKép Sajna, hogy Pécs olyan messzi van!Kép
Hurrá ADSL!

Urszila
urszila
 
 


Jaj lanyok meg 1 kerdes (szokas szerint...) Nem tudja valaki mennyit kap egy hivatasos anyuka?????? Fontos lenne, noverem fontolgatja.
Puszi
N
norkini
 
 


Nadine
Nagyon edi a kep Kép , de tudod vigyazni kell a meztelenseggel... :0/

Urszila
Falu Kép
Van tippem! Kép En is azt viszek lanybucsuztatora...erdelyi a szentem Kép
Jaja, kiprobalom a Vanish Eksont, kosziii.
De jo, akkor vasarnaptol megint nyuzott leszel es faradt? Kép Kép
Mostmar tenyleg lelepek!
Norka aki meg mindig itt van...
norkini
 
 


NorkaKép
barackfolt. talán-talán, ha gyorsan evés-ivás után ariel folyékony mosószerrel rálocsolsz a foltra. és így berakot enyhén meleg vízbe ázni. utána lehet kidörzsölni. de néha ez sem segít, és akkor tényleg csak az olló. Kép
vanish nekem nagyon nem jött be. de egy ilyen tökéletes kisangyal babóval mit akarsz még? tökéletes ruhatárat is. nem sok egy kicsit? Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Mano, 5. honapos szulinapjan es azt koveto par napban hasrol hatra 3x megfordult, de magatol azota se. A Margit KH-ban a kontrollon mutattak forgatasi es asszisztalt maszas feladatokat, azokat hiaba gyakoroljuk itthon, akkor se forog, se kuszik. Bar ha fogjuk a kezet, athuzza magat hatrol hasra, de magatol meg sohasem tette. Ha hasonfekvesben megtamasztjuk a labait, alig loki magat elore. Kép Extra nyugis fiam van, most viszont ez nagy hatrany lett, mert nem akar magatol fickandozni. :-(

Norka, ADSL, nyugis Jazi KépKép

Urszila, aranyos a kep! Kép

Talira megprobalok eljutni, de nem 100%, mert akkor lesz a Tokoli repteren a legibemutato, es Apat inkabb az erdekli. Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc
 
 


Norka, barackfoltra nekem is csak a Vanish otletem lett volna...
gombóc
 
 


Beu,
Azért jó, hogy nem haltál éhenKép
Mai kép édesKép

Franyó,
Édes lehet Anna, ahogy mászikKép

Ari,
Bori nagyon édesKép Jó sok képet csináltatok.

Urszila,
Julka nóziKép

Még csak 19 óráig jutottam az olvasásban, de apa már hiányol, így megyek.
Jó éjszakát!

Maci_2
maci_2
 
 


Hali csajok!

Sajna kissé el vagyok maradva, de ezer dolog van... Már nagyon várom a talit, estére bizti fájni fog a torkom a sok locsogástólKép

Tegnap kéktúráztam a manókkal, meglestük mit csináltak a burkolók a kégliben, Danó meg volt illetődve a liftbenKép. Aztán kulcsotmásoltattunk az áruházban, és mozgólépcsőztünk (direkt kenguruztam Zsófival). Aztán átrobogtunk a piacra, itt már a babakocsi játszott, bevásároltam a talira. Na ezután mentünk a védőnénihez. Amíg kiluggaták a lány fülét, Dani álva! pisilt a wcbeKép. Óriás könnycseppeket hullató dedemet kiengesztelltem egykis cicivel, különben 5800 g a hivatalos súlyaKép. Védőnéni előjött az őszibarackkal, meg a tejpéppel, hogyha úgy érzem, akkor ezeket 4 hónapos korától elkezdhetem, de nem magyaráz, hisz Danival is ment minden szépen. Nagyon jólesettKép az elismerés.

Megint nem megy a névszerinti reakció, csak emlékezetből:

Sírnihagyás ügyben én úgy tapasztaltam mindkét dedemnél, hogy 10-12hetes korban kezdték a "hisztizést" ami nem jól fedi a valóságot amióta láttam a fiamat kétévesen hisztizni igazánKép. Na egyszóval én 3 hónapos korukig nem hagytam sírni egyiket sem, max 5 percet. Kiscsaj ráadásként soxor még a kezünkben se nyugodott meg. Aludni tanítani is ráértek 3 hónapos kora után, bár nekem ez a sírni hagyásos mődszer sosem ment...

Na, közben reggelizni kell mennem, remélem, ma még tudok jönni

pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Norka!
Van gyümifolt eltávolító, most nem emlékszem a nevére, de kis sárga flakonban van és van pl.tintafoltra is külön, meg még többféle nehezen kiszedhető foltra is.

Ha minden igaz, mi is megyünk a talira, remélem nem jön közbe semmi. Kép

A babák nagyon tündériek. Kép

Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!
Régen jelentkeztem, pedig Dani nagyon jó fiú volt mostanában, a névnapi partin is végig ébren volt és mosolygott, az sem volt neki gond, hogy elmúlt a kajaidő.
Köszönöm Dani nevében is a jókívánságokat, én mindenkinek utólag is Boldog Névnapot, Születésnapot és Házassági Évfordulót Mindenkinek!

Végre sikerült 7 nap után kakilnia Döncinek. Kakinak én ennyire még nem örültem. Mondanom sem kell, hoyg mekkora adag jött ki belőle, az egész gyerekszobát takarítani kellett. Kép De szép sárga volt, nem zöldes, mint amikor valami gondja volt. Tehát minden maminak aki kakigondokkal küzd, kitartást, amíg nem nyűgös a babó és nem kemény a poci, nem kell aggódni. Persze így utólag könnyű okosnak lennem, előtte én is paráztam rendesen.

Gömbölyű!
Köszi a drukkot, mint fent írtam Megakaki megjött!

Babókat megnézegettem, nagyon aranyosak. És azt figyeltem meg, hogy már ilyen kis korban is mennyire látszik, hoyg melyikük kislány és melyikük kisfiú. Nem?

Timici!
Ezt a szájba lógatos cumit én is megpróbáltam, de nekünk nem sikerült. Kép De nagyon tetszett az ötlet.

Nadine!
Jól látom, hogy Zsani fityiszt mutat a nagyvilágnak a medencés képen? NAgyon édi!
Egyénként nem én voltam Törökországban, hanem Rékababa anyukája Györgyi. Mi még nem mertünk ilyen nagy útra válalkozni, féltem Danit a repülőúttól. Nekem is mindig fáj a fülem, nem tudom, hoyg egy ilyen picurka hogy viselné.
Láttam, hogy fürdetésnél a füle Zsaninak a víz alatt van. Nekem a dokinéni azt mondta, hogy vigyázzak a vízzel, mert fülgyulladást okoz. NEktek mi erről a váleményetek. Lehet, hogy nem kellene tovább bénáznom, hogy egy csepp víz se kerüljön a fülébe?

Orsoly!
Megnyugtattál Lackó hídjával. Dani 1 hete csinálja és én mint tapasztalatlan anyuka megijedtem, hoyg kitöri a nyakát. De akkor ugye nem kell félnem, egy lassan 3 hónapos baba is csinálhatja? Férjem nyugtatgatott, hogy úgyse csinálna olyat, ami árt neki, de én ebben nem vagyok azért olyan biztos.

Kaska!
Mi is így voltunk egy ideig, estére fogyott el a türelmem és egyből paráztam, hogy megint ez jön majd. De ez kb. 2 hónapos korára elmúlt, kezdünk összeszokni. Én is szidtam persze utána magamat, hogy borulhatok ki, de látod sokan átesünk ezen. Nagy kitartást Neked!

Éjszakai alvás: Dani 5 hetesen költözött külön szobába és kb. 2 hónapos kora óta alussza át az éjszakát. Nálunk is a következetesség vált be, minden este ugyanabban az időben van fürcsi, kaja és aztán jön az éjszakai alvás. Nappal mindig világosban és zajban (rádió+alapzaj), de este mindig sötét és csend van. Így tudja, hogy mikor van éjszaka. Általában kézben ringatom egy 5 percet, ilyenkor megnyugszik, de el nem alszik. Aztán leteszem, még ébren. Persze egy kis nyöszi van ilyenkor, de lassan elalszik. Van, hogy nagyon nyöszörög, akkor bemegyek hozzá, megsimogatom, beszélek hozzá, de nem veszem ki. Lassan megnyugszik. Most már 9-től reggel 7-ig alszik. Ha éjszaka mégis felébredne és keservesen sírna, akkor forralt vizet adok neki. Attól megnyugszik, de nem szokik hozzá, hogy másnap csak azért felkeljen, mert annyira nem szereti a vizet. Persze Évi, neked pici a babád, ha éjszaka sír, biztos éhes még.
Sírni én sose hagytam, nem bírom és nálunk is általában egyre erősebb a sírás, mintsem gyengülne.

Elli!
Nekünk a sterilizálóba 2 deci víz kell, nálunk is rács van, az edényekhez nem ér víz, csak gőz. Én 800 watton, 8 percig szoktam főzni.

Beu!
Nálunk az oltás helye egyáltalán nem látszik, még egy halvány folt sincs. Mondta a dokinéni, hogy ne aggódjak, majd újra kell oltani, előfordul az ilyen. Persze közben nyomozást is végeztem és rájöttem, hogy valószínüleg elfelejtették beoltani. A kiskönyvben szereplő orvos, aki állítólag beoltotta, reggel 8-tól este 8-ig volt aznap bent. Az én kisfiam ezalatt nem lélegzett , lázas volt, és tüdőgyuszi gyanús volt. Szerintetek beoltanak egy ilyen babát is. Szerintem gondolták, hogy majd ha jobban lesz beoltják, de aztán átvitték a koraszülött osztályra, ott meg azt gondolták, hogy már be van oltva. De a dokinéni megnyugtatott, hogy ne aggódjak, sok baba van, akinek az oltás ellenére sem látszik meg elsőre.

Most megyek, azt hiszem így is túl hosszú voltam!

Réka
muki
 
 


Norka!

Nalunk a Clorox kimelo valt be a legjobban. Egyenesen a foltra mosas elott, mikor teszem be a gepbe. Barmilyen szines, kenyes anyaghoz is lehet hasznalni.

udv,

Gyorgyi
rekababa
 
 


Hali
Tegnap esti lefekvésnél volt egy kis sírás, de hamar elaludt. Valahogy hülyén fordult, mert nagyon bevágta a fejét 2szer is. Felébredt, de tovább aludt. Szegény. GYorsan középreigazítottam, hogy kényelmes legyen neki. Most alszik, fél 10 felé bettem kiságyba, és pá. 5 percet sírt, és aludt. Húú, remélem most már csak jobb lesz.Kép

Györgyi
A Cloroxot még nem használtam, de kipróbálom.

UrszulaKép
Akár mailben is írhatnám, de ha már itt vagyok...Kép Szóval. Ha neked is megfelel, akkor elvisz minket nemférjapa. Így nem kell vezetnem, és Szilárdra is tudok figyelni. Jó így? 3an, és két gyerekülés elfér egy autóban, ugye? Szerintem szupi lesz.

NorkaKép
Amiről Magdi ír, azt a DM-ben lehet kapni. Kis városotokban biztos van DM. Azt viszon nem tudom,hogy miért gondoltam én stabilan, hogy PEsten laktok?

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Elli
Aventes sterilizálóban én 800 W 5 perc 2 dl víz (de 1000W csak 4 perc)
A mi baby-gym-ünkre az van írva (minden nyelven), hogy 3 hós kortól, (de a dobozon magyarra lefordítva 3 éves kor van Kép)
MI núlt héten vettük, Daninak nagyon tetszik, csak úgy vettem észre hamar elfárasztja

Beu
fagyasztást nem én írtam, de én is mentettem Kép

BCG
nekünk kb 7 hetesen fakadt ki, a helye még látszik, kcisit piros, de nem olyan nagy mint valamelyik babán láttam az egyik képen
doki néni mondta, hogy amíg gennyedzik steril géz lapot helyezzek rá, bodyt főzzem ki (én csak jól átvasaltam kívül-belül)

Fül
dokinénit kérdeztem, érhet-e víz a fülbe, azt mondta, ha pici bele megy az nem baj, utána pelussal töröljem ki, de azért ne merítsem a víz alá

Tegnap kerti sütögetés volt anyóséknál, és képzeljétek, anyós azt mondta nekem, hogy jó anyuka vagyok Kép úgy örültem neki!

jövő héten megkapjuk a 3 hós oltás, már előre parázok
ennyi idősem már mehet az egész kúp, ugye?

Férjem megy BAlatonátúszásra szombaton. Tavaly volt először de annyira tetszett neki, hogy most sem akarja kihagyni.

na megyek vasalni míg alszik a ded

Andi
psandi
 
 


Család nagyja elindult hazafeléKép De csak vasárnap érnek ide. De ezentúl legalább olyan helyeken járnak, ahol normi térerő vanKép Zsuzsi szerencsére nem lázasodott be a tetanusztól. Férj külön kiemelte, hogy vasárnap du. ő aludni fog, padlón van, nehogy programot csináljak nekiKép

BCG nekünk is rég kifakadt, most csak piros egy pici göbbel. Elég így is.

Beszéltem Mariannal, lehet, hogy ők is jönnek a taliraKép Marci jól van, otthon vannak, viszont napi 6!xfél óra torna. Fix időpontokban, gyereket fel kell akár álmából is fel kell kelteni. Mindezt 1 éves koráig.

MyssniaKép felhívlak hamarosan, most töltődik a telefonom. Köszi-köszi, plusz kilóim ellenére szerencsére simán beférek két gyerekülés közé, családilag többször kipróbálva.

AndiKép még csak fél kúp! És akkor is adjad rendszeresen másnap reggelig, ha nincs láza. Óvintézkedés, mert könnyen felugorhat, és akkor nehéz lehúzni. Ez igen, elismerés egy anyóstólKép

CsucsukaKép Julka és Zsófi kb. súlyban nyomulnak!Kép 9 nap korkülönbség.

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!
Jelentem, ágy lejjebb került egy fokozattal! Kicsit fura még, de majd megszokjuk! Kép
Anka a játszószőnyegén tornázik itt mellettem, az előbb szedtem ki a kezéből a papucsomat, utána rögtön a forgószék kerekeire vetette rá magát, sürgősen tenni kell valamit Kép. A játékai nem érdeklik, csak az ilyen unikumok Kép.

Zsuzsófi, Mókuska,
táblába beraktalak titeket!

Anka legújabb szokása, hogy nem nagyon akar enni, pedig most megint jobban van tejcsim (ki érti ezt???). Kicsit beleszopizik, utána egyből átfordul a másik oldalára, négykézlábra áll, és nekiindul a nagyvilágnak (nálunk ált. fekveszopi van). Próbáltam ülveszopit, de úgy még rosszabb, mert feszíti magát, és ordít. Csak akkor eszik rendesen, ha már annyira álmos, hogy lecsukódnak a szemei. Hmmm... Ez esténként a legrosszabb. 7-kor fürdi, utána etetném, de nem nagyon akar, hagyom picit ugrálni a nagyágyon, hátha kifárad, picit megint eszik, majd ugrálna, ekkor megunom, berakom a kiságyába, ott is tornázik és közben kiabál, nyüszög. Én meg félek, hogy elalszik hirtelen a nagy küzdésben evés nélkül, és akkor lőttek az éjszakámnak Kép. Szerencsére eddig ilyen még nem volt, mikor már kellően álmosnak láttam, kikaptam az ágyából, és megetettem Kép. De ez azért kicsit küzdelmes mód, nincs valakinek ötlete, hogy lehetne változtatni ezen?

Ezt elküldöm, mert nyügi van, aztán még próbálok jönni!

Franyó
franyo
 
 


Sziasztok!

Segitsetek legyszi! Akiknek mar nagyobbacska a babaja, irjatok meg, mi az amit szeretnek enni!
Az a baj, hogy Emma elegge etvagytalan.
Ha szopizna rendesen, nem eroltetnem, de egy csomoszor visszautasitja.
Most arra szeretnek rajonni, mit szeretne.
A Hipp alma eddig bejott.
Varom a valaszokat,
pusz
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Sziasztok!
Tegnap Véda az oltás után az egész délutánt végigüvöltötteKép Eléggé kivoltam estére...
Szerintetek normális, hogy egy háromhónapos baba nem fordul, még az oldalára se, és nem próbál nyúlni a tárgyakért ?? A két nagyobbik ilyenkor már minimum hasról hátra, de Dani mindkét irányba át tudott fordulni. Igaz, egyik se volt ilyen óriás duci baba.
És hogy nem nyúl semmiért? Azt már nem foghatom a súlyára.

Anyakati, aki valszeg feleslegesen aggódik, de azért kérdez, biztos, ami biztos
anya_kati
 
 


Szép napot mindenkinek!

Ma megkaptuk a 4 hónapos oltást.
Remélem nem lesz Lili baba lázas, mindenesetre kapott egy fél kupot. Most jóllakottan, mindkét combján borogatással beájulva alszik az ágyunkon.
Nagyon szépen gyarapodott, most 7180 g és 64 cm.
(egy hónapja 6500 g és 62 cm)
Nem hiába majd leszakad a karom amikor fogom.

Franyó
Nem próbáltad még kicsit későbbre tolni a fürdetést? Először mi is 7-kor fürdettük de olyankor már éjfél körül felébredt enni. Aztán kitoltuk egy órával a fürdetést, igy fél 9-9 körül eszik és addigra már jól ki van éhezve. Igy sokkal gyorsabban elalszik és éjszaka is csak egyszer eszik fél 5 körül.

Egyenlőre ennyi, még kellene főzni valami gyorsat és finomat, na és ruhahegyek várják hogy végre kivasaljam őket!

Üdv. Mókuska

Kép
Kép
mókuska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?