Sziasztok!
Régen jelentkeztem, pedig Dani nagyon jó fiú volt mostanában, a névnapi partin is végig ébren volt és mosolygott, az sem volt neki gond, hogy elmúlt a kajaidő.
Köszönöm Dani nevében is a jókívánságokat, én mindenkinek utólag is Boldog Névnapot, Születésnapot és Házassági Évfordulót Mindenkinek!
Végre sikerült 7 nap után kakilnia Döncinek. Kakinak én ennyire még nem örültem. Mondanom sem kell, hoyg mekkora adag jött ki belőle, az egész gyerekszobát takarítani kellett.
De szép sárga volt, nem zöldes, mint amikor valami gondja volt. Tehát minden maminak aki kakigondokkal küzd, kitartást, amíg nem nyűgös a babó és nem kemény a poci, nem kell aggódni. Persze így utólag könnyű okosnak lennem, előtte én is paráztam rendesen.
Gömbölyű!
Köszi a drukkot, mint fent írtam Megakaki megjött!
Babókat megnézegettem, nagyon aranyosak. És azt figyeltem meg, hogy már ilyen kis korban is mennyire látszik, hoyg melyikük kislány és melyikük kisfiú. Nem?
Timici!
Ezt a szájba lógatos cumit én is megpróbáltam, de nekünk nem sikerült.
De nagyon tetszett az ötlet.
Nadine!
Jól látom, hogy Zsani fityiszt mutat a nagyvilágnak a medencés képen? NAgyon édi!
Egyénként nem én voltam Törökországban, hanem Rékababa anyukája Györgyi. Mi még nem mertünk ilyen nagy útra válalkozni, féltem Danit a repülőúttól. Nekem is mindig fáj a fülem, nem tudom, hoyg egy ilyen picurka hogy viselné.
Láttam, hogy fürdetésnél a füle Zsaninak a víz alatt van. Nekem a dokinéni azt mondta, hogy vigyázzak a vízzel, mert fülgyulladást okoz. NEktek mi erről a váleményetek. Lehet, hogy nem kellene tovább bénáznom, hogy egy csepp víz se kerüljön a fülébe?
Orsoly!
Megnyugtattál Lackó hídjával. Dani 1 hete csinálja és én mint tapasztalatlan anyuka megijedtem, hoyg kitöri a nyakát. De akkor ugye nem kell félnem, egy lassan 3 hónapos baba is csinálhatja? Férjem nyugtatgatott, hogy úgyse csinálna olyat, ami árt neki, de én ebben nem vagyok azért olyan biztos.
Kaska!
Mi is így voltunk egy ideig, estére fogyott el a türelmem és egyből paráztam, hogy megint ez jön majd. De ez kb. 2 hónapos korára elmúlt, kezdünk összeszokni. Én is szidtam persze utána magamat, hogy borulhatok ki, de látod sokan átesünk ezen. Nagy kitartást Neked!
Éjszakai alvás: Dani 5 hetesen költözött külön szobába és kb. 2 hónapos kora óta alussza át az éjszakát. Nálunk is a következetesség vált be, minden este ugyanabban az időben van fürcsi, kaja és aztán jön az éjszakai alvás. Nappal mindig világosban és zajban (rádió+alapzaj), de este mindig sötét és csend van. Így tudja, hogy mikor van éjszaka. Általában kézben ringatom egy 5 percet, ilyenkor megnyugszik, de el nem alszik. Aztán leteszem, még ébren. Persze egy kis nyöszi van ilyenkor, de lassan elalszik. Van, hogy nagyon nyöszörög, akkor bemegyek hozzá, megsimogatom, beszélek hozzá, de nem veszem ki. Lassan megnyugszik. Most már 9-től reggel 7-ig alszik. Ha éjszaka mégis felébredne és keservesen sírna, akkor forralt vizet adok neki. Attól megnyugszik, de nem szokik hozzá, hogy másnap csak azért felkeljen, mert annyira nem szereti a vizet. Persze Évi, neked pici a babád, ha éjszaka sír, biztos éhes még.
Sírni én sose hagytam, nem bírom és nálunk is általában egyre erősebb a sírás, mintsem gyengülne.
Elli!
Nekünk a sterilizálóba 2 deci víz kell, nálunk is rács van, az edényekhez nem ér víz, csak gőz. Én 800 watton, 8 percig szoktam főzni.
Beu!
Nálunk az oltás helye egyáltalán nem látszik, még egy halvány folt sincs. Mondta a dokinéni, hogy ne aggódjak, majd újra kell oltani, előfordul az ilyen. Persze közben nyomozást is végeztem és rájöttem, hogy valószínüleg elfelejtették beoltani. A kiskönyvben szereplő orvos, aki állítólag beoltotta, reggel 8-tól este 8-ig volt aznap bent. Az én kisfiam ezalatt nem lélegzett , lázas volt, és tüdőgyuszi gyanús volt. Szerintetek beoltanak egy ilyen babát is. Szerintem gondolták, hogy majd ha jobban lesz beoltják, de aztán átvitték a koraszülött osztályra, ott meg azt gondolták, hogy már be van oltva. De a dokinéni megnyugtatott, hogy ne aggódjak, sok baba van, akinek az oltás ellenére sem látszik meg elsőre.
Most megyek, azt hiszem így is túl hosszú voltam!
Réka