Új privát üzeneted érkezett!

Szylvi,Részvét a mama miatt is!Sajnálom, ez valóban borzasztó, és szép egyben! :( Édesanyádnak inkább borzasztó azért :cry:

Munka:tök jó, hogy így alakult a nap.Ha beáll ez a rend nem lesz semmi gond :wink:
És az is jó, hogy tudsz jönni közénk :)

Szilvih,Klassz lehetett az út :) Én is szerdán megyek fodrászhoz, kis frizura igazításra, már rám fér :wink: Masszázs, hmmmmm ne is mondd!! :P


Timi,Disney klasszikus :wink: azok olyan szép kiadványok, mi is gyűjtjük!Egmontos könyveink vannak, egy csomó!Most Eszti a hercegnős kiadványokért van oda, meg ma mondta, hogy tetszik nekia Sohaország tündérei sorozat is!
Annyit tudnék neki venni, olyan sok szép könyv van, de az áruk :?

Várom a válaszod priviben, az üdvözlőlappal kapcsolatban :wink: ha lesz időd!

Képzeljétek, holnap megyünk fülbelövésre :) Tudom én akarom, de már most úgy sajnálom szegényt!Kicsit fájni fog neki.De cserébe még szebb lesz :wink:
manóci
 
 


Szylvi, részvétem. De nagyon szépen megfogalmazták a többiek az örök szerelem témát, biztos hogy most együtt vannak egy másik életben.

Sírás ügyben én is az elöttem szólókkal értek egyet. Úgy sajnálom szegény babut, mert még nem tud beszélni, nem tudja elmondani mi a baja, hát egyetlen módon tud komunikálni, sír. Annyi nyűgje lehet egy ekkora embernek, pocak, fog, az a rengeteg új inger, fáradtság, éhség, stb.
Én úgy tudom, hogy ilyenkor sokszor egyfajta bizalom-játékot játszanak, a mamának reagálnia kell a jelzéseire, így alakul ki az a későbbi mély kapcsolat kettejük között.

Timi, én is a tejjel sz.rakodok, megcsinálok 2-3 adag főzit tej nélkül, és aznap teszek csak bele amikor megkóstizzuk. Megkóstoltam a fagyitejet, hát fúúúúúúúúúúúj de borzasztó íze van! Ezt tényleg szereteik a babák? Brrrr. A tiétek is ilyen?

Szilvih, örülök, hogy jól sikerült a kirándulás!

Csilla
Vendég
 


Csilla: én apával kóstoltattam meg a főzit :lol: . Azt mondta, az íze nem rossz, csak édes, és sótlan :lol:

Móni, írok mindjárt :lol: (azóta csináltam egy újabbat, ami mindkettőnknek a legjobban tetszik :wink: )
Sajnos ezek a Disney-s könyvek elég drágák :roll: De egyelőre Livike csak ezeket olvassa :roll: . Mindenképpen szeretném majd megszerettetni az olvasást velük, gyerekkoromban én is rengeteget olvastam.
Fülbevaló: nem hiszem, hogy lesz gond. Livike még a kórházban megkapta, mikor született, de mondták, hogy észre se vette :lol: . De régen a baba-mama klubban is az egyik anyuka csinálta ott pár lánynak, és tényleg nem fájt nekik :lol: (2-3 éveseknek)

Én is rendeltem ám magamnak egy könyvet ajándékba (Mikitől :wink: ) A balek-ot (Hugh Laurie írta - tudjátok, a House). De megfogadtam, hogy csak a vizsgák után kezdem el olvasni. Úgyhogy most itt szemezek vele tegnap óta folyamatosan :roll:

Kép
Kép
timóca
 
 

 
 

Szylvi :)
Hát ez borzalmas :( Őszinte részvétem Neked is meg a mamádnak is!
Munkanap :lol:

I :)
Én megértelek. Brigi is tud ilyen hisztit csapni. És én sem tudom nem felvenni. Ez van.

Szilvi :)
Örülök, hogy jól sikerült a kirándulás.
Ha tudsz, azérz olvass vissza. Sajnos a tejem megsínylette a kórházas dolgokat, és nem tudom visszahozni, pedig 1-1,5 óránként eszik Brigi. Éjszaka is,ami nagyon megvisel.

Rita :)
Tényleg mindenhol ezt mondják, ezt írják, de most elönt a tehetetlenség, hogy ez nálam nem működik :( Csinálom, csak nagyon kimerült vagyok, és minden csupa mocsok, mert nem haladok semmivel.

Ma jönnek családot látogatni az óvodából.

Nagyon elkezdett mocorogni Brigi. Most már hanyatt vágja magát. A lábát maga alá húzza, előre nyomja magát. Előkerült a járóka, de persze nem szereti :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli, csak a szoptatás topikot olvastam el, most megint rohanok, de az jutott eszembe, hogy nyugodj meg, nem te vagy a ludas a dologban! Brigi beteg volt, akkor kevesebbet evett, mint minden beteg gyerek. Most visszajött az étvágya, és próbálja pótolni, ami kimaradt, és ezen dolgozik ezerrel. Te is vagy úgy, hogy óránként ennél, nem? Próbáld leegyszerűsíteni a problémát magadnak, és máris nem látod olyan nagynak. Amíg a nagyoknak suli/ovi van, aludj be kicsit Brigivel, de már az is elég, ha csak becsukod a szeed és relaxálsz picit. A háztartás megvár, vagy kérj segítséget!!!
Én onnan tudom, milyen sokat számít az a 10 perc szopi alatti pihi, hogy egyszer elolvastam egy könyvet szopik közben, tehát akkor is dolgozott az agyam, és pár nap alatt mosott kaki voltam. HIdd el, rendben lesz minden, a babákok tudják, hogy kell ezt csinálni!!!
Ha mégis tejserkentő tippet kérsz, mondok egy huszadikat, amit még cak Dorka tejtesójűának anyukájától hallottam, de nekem mindig bejött: túrót enni. Nekem mindig megdobja a mennyiséget, bár sokan hülyének néznek miatta...
Mentem szoptatni, mert nálunk is gyakrabban kér Sopron óta...:)

Kép
Kép
szilvih
 
 


Lehet, hogy túl nagy lesz, nyűgös baba elhallgattatása nálunk: :lol:
Kép

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!
Szylvi
Őszinte részvétem.

Fülbevaló téma:
A Bibinek is nemrég lett kilövetve a füle, nem fájt neki, csak a hangtól ilyedt meg.

Sírás téma:
Hát ha én hagyom a Bibit sírni, hogy hátha megnyugszik, az nem megy.Torka szakadtából üvölt, úgy, hogy nem vesz levegőt se.Nekem muszály felvennem, ha sír.De nem rögtön szoktam felvenni, szoktatom, hogy neki is kell várnia egy kicsit.Csak az a baj ha anyósom itthon van kettőt nyekken a Bibi meghalja és már kapja is fel, hiába szólok neki.
Vendég
 


Szilvih
Most látom a képet, de jó!
Vendég
 


Szilvi: azt hinném, ettől nem megnyugszik, hanem megijed :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Szylvi: :cry: rátok mérte rendesen a sors....nem is tudok semmi okosat mondani. Lehet, hogy tényleg a szoros összetartozásuk nem engedte most sem, hogy elváljanak egymástól. Sajnálom....


...

Timi: BALEK????? :wink: Én is ezt kértem és vettem magamnak karira, de Imivel el rejtettem, hogy CSAK akkor olvashassak bele. Legyen má' nekem is valami meglepi :lol: aszt mondják nagyon jó. Majd olvasom és kivi leszek a te véleményedre is.

Kép
Kép
petra78
 
 


Szilvi: :shock: :lol:

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!Sírás nálunk is van de énsem hagyom a picit.Mindig van valami oka.Álltalában még böfiznie kell vagy állmos kezd lenni.Most nézi a tabikákat,és berreg nagyon nekik!Hát nem mondom hogy így helyes,három hónaposan,hordozóból mozizni,de olyan jó neki,meg egy kicsit nekem is...Fülbelövés:Niki nagyon sírtde aztán nem jutott eszébe később.Én attól tartottam hogy majd álmában visszajön az a rossz érzés de nem.Nemrég vérvételen is annyira sírt majdnem megszakadt szegény.Megyek hazajött a nagylányom.
nikidor
 
 


Sziasztok! :)

Most értem haza, Jázmin alszik, itthon rend, kaja kész, szóval ez így egész jó. :)
Én is teljesen így látom, hogy az ő halálukban van valami csodaszép dolog, örülök, hogy nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül.
Képzeljétek ma apa vitte 4 hós szurira a lányát, minden rendben volt, mondja, hogy elég furin néztek rá. Adatok :7940gr és 70 cm.

Csilla!
Zoli is megkóstolta a fagyós tejet és ő is azt mondta, hogy nagyon rossz íze van. Ma már volt előre lefejt így nem kellett fagyasztottat adni.

Dóri!
Munkatársam is azt a 90 napos diétát csinálta végig, amit Rita is írt, minden úgy csinált, ahogy a neten olvasta. Mondja, amióta már nem csinálja azóta sem hízott vissza semmit. Próbáld ki, veszíteni nem veszítesz vele semmit. Sportolni meg olyanba kezdj amihez van kedved is. :D

Szilvi!
Sopron nagyon király hely és az a levegő, nagyon fini.... Gondolom még egy pár hétig ellettetek volna.

Rita!
Gyakorlod is a hited?

Nelli!
Én azt hittem már kiment a divatból ez a családlátogatósdi. :oops:

Móni!
Én is örülök, hogy tudok jönni közétek, korábban sötétebben láttam a jövőm. :wink: Tényleg igaz, hogy mindenre van idő csak akarni kell.
Adri is ilyen idős volt, mint Hanna, mikor kilövettem a fülét, eléggé sírt, Jázminnak még a kórházban megcsinálták.

Timi!
Ez az apa lánya szerelem tényleg igaz, ahogy egymásra néznek az valami felfoghatatlan. Kíváncsi lennék, hogy milyen egy anya fiú szerelem. :wink: :D

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Most kissé elbizonytalanodtam. Lehet, hogy nem volt teljesen okés amit írtam? :oops: :oops: :oops:
Szóval, ha TUDOM, hogy mi a baja (éhes, feszíti valami a hasát, stb.), akkor persze csitítgatom, mást nem tehetek. Aztán, ha megoldódik a probléma, akkor már semmi baja nincs, kerek a világ. De ha csak azért sír, mert kell neki a társaság, akkor két eset van. Ha szakaszosan sír (többet van csendben, mint amennyit nyüszög), akkor tuti nem komoly, csak "tesztelgeti" a környezetét. Ha rájön, hogy ez nem jött be, akkor nekiáll egyedül játszani, tök jól el van. De ha folyamatosan nyomja, akkor mihelyst lehet felveszem, de tény, hogy nem öt perc után. Nem kínozni akarom, de valamikor egész egyszerűen nekem is muszáj pédául kajálnom. És teljes mértékben csak kb. 20 percet képes nélkülözni, aztán ha már legalább a hangomat hallja, akkor még nyerek max. 10 percet, utána már látnia is kell. Ez kb. megint 10 perc fórt jelent, aztán tényleg nem lehet mást csinálni vele, mint kézbe venni. Ezután már nem tehetem le, mert rögtön reklamál. (Napközben már nem hajlandó aludni, tehát ez sem játszik)
Biztos, én vagyok a béna de ebben az ominózus 30-40 percben képtelelen vagyok megkajálni, mosást indítani (ami haladós lenne, ha lenne... :evil: ), 1.0-ás szinten elfogadható emberi külsőt varázsolni magamnak (max. 5 perc!!!!!!!!!!!!!!!!!!), mosogatni, meg miazmás. (Takarításról már nem is beszélve... :cry: :cry: :cry: )
(Amúgy, most is csak azért tudok ennyit írni, mert alszik a babakocsiban)
Ezért tettem fel a kérdést, hogy ti hogy csináljátok, illetve milyen trükökkel tudjátok őket "leszerelni".
(Mindazonáltal én ezeket a sírásokat nem igazán nevezném hisztinek. Az valami olyasmi nálam, amikor tutira semmi baja nincs, már mindent megtettél, amit csak lehetett, és csak azért ÜVÖLT hangszál szakadásig, mert csak. Hiába veszed fel, játszol vele, meg amit szeret.)

A hozzászólásaitokat látva úgy tűnik megint bebizonyosodott, hogy nincs két egyforma gyerek. :) :) :)

(Amúgy, most voltunk doktor néninél. Múltkor azt hittem tévedtem, de kiderült, hogy mégsem hallottam félre: ahhoz képest, hogy mindig engem cseszeget, hogy mennyi a súlya [4250 gr, és 60 centi 3 hónaposan], ő rendre 1-2-3 dekával kevesebbet ír fel a kartonjára. Nekem meg mindig azt mondja, hogy "Jó-jó, de azért még mindig határon van." Bocs tudom, hogy nem szoktatok káromkodni, de ilyenkor mindig azt mondom magamban, hogy: "Anyád..." :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

szylvi!

Én most tavasszal fogadtam meg:

"Esküszöm..., hogy igazán szeretem,
hűséges házastársa leszek,
...holtomig,
holtáig,
el nem hagyom,
sem egészségében,
sem betegségében,
sem örömében,
sem bánatában..."


Ők megtartották, és nem gondolnám, hogy azért, mert egyszer meg KELLETT fogadniuk. Nektek ez tragédia, de másik szemszögből nézve valahol van ennek valamiféle sajátos "szépsége". Remélem, hogy senki sem érti félre (pláne te, szylvi!!!!), de ha valahogy meghalni érdemes, hát valahogy így. Együtt öregedni meg, szeretetben, békésségben. Mindhalálig. Legyen ez útmutatás mindannyiunk számára...
l
Eger
 
 


I,hát benned egy kis lelkész veszett el :) de jól mondod!
Persze minden baba más, ne izgasd magad ezen, hallgass a megérzéseidre, én azt mondom továbbra is :wink: És ne görcsölj, minden időszak elmúlik egyszer :)

Timi,Ok. nézem mindjárt :wink: House könyv :wink: azt én is akaroooom!De magamnak még nem vettem meg, hátha hozza a miki, vagya Jézuska :?: :!: :wink:

Szylvi,Klassz lesz így neketek,örülök, hogy simán menneka dolgok.Csak így tovább :wink:
Családlátogatósdi nem ment kia divatból, mert környezettanulmányra kötelező menni :!: Bár igaz nem is nekem írtad :lol: de belepofáztam :lol: Bocs :oops:

Na, lassan kel a babám és megyünk lövetni :? :lol:
Majd jövök a hírrel, hogy milyen volt!
manóci
 
 


Balekot én már olvastam :lol: Kiváncsi vagyok nektek hogy fog tetszeni, karácsony után vegyük újra terítékre.

Szylvi, tisztaság? rend? vacsora? nyugalom? ez nagyon jól hangzik! Becsüld meg ezt az áldott jó embert! :lol:

Csilla
Vendég
 


Csilla: vizsgákkal hogy állsz? És még a Balekot is volt időd olvasni? :wink: :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, amint megjelent azonnal megvettem :)
Vizsgáim fogynak szerencsére, még 2 zh-m van és egy közgáz szigorlatom. Ez utóbbitól kicsit félek :( Neked hogy megy?
Vendég
 


Csilla: Haladok. Szombaton lesz 2 vizsgám. A 2 nehezebbet (pü-i jog, vállalati gazdaságtan) a végére hagytam (dec közepe, jan. eleje).
Közgáz szigorlat most? Nekünk elsőben volt. Kívánom, hogy gúgy sikerüljön, mint az enyém (5) :lol:
Érdekes, hogy mennyire máshogy áll fel a tanrend ugyanarra a szakra :roll:

Móni: fülbevaló fotót teszel fel? :wink: :lol:

Holnap megyünk Mikulásbuliba, kíváncsi vagyok, milyen lesz :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Móni, fülbevaló? :wink:

Szilvih, akkorát röhögtem a képen. :D Nagyon jó! :lol: :lol:

Timi, beöltözős mikszi parti lesz?

Nálunk apám öltözik csütörtökön, akkor nincs semmi különóra Gergőnek. Már beszéltem a fejéel, hogy ne buktassa le a nagyapját a húga előtt. :roll: :twisted: Ja, ő meg megtaknyosodott mára. És pont nincs itthon Allium Cepa. :x pech.. majd holnap beszerzek.

Holnap még fodrászhoz is megyek :D

Vizsgázóknak minden elismerésem. Milyen szak ez a népszerű itt a topikban? :)
Vendég
 


Timi, Lilla is meg volt lepődve az álarcon, de lefagyva nézte legalább vagy 10 percig... :lol: :lol:

Dóri, hajrá, fodrász!!! (nekem nem sikerült eljutni :cry: )

Holnap nekünk is 2 mikiparti, egy az oviban, egy a különtornáján Dorkának, este meg ugye ide jön, de akkor ő már addigra alszik... :lol: NEm szoktunk soha venni neki mikire semmit, de most kap egy futóbicajt, már vagy egy hónapja vateráztam, és nem akartuk "csak úgy" odaadni neki. Viszont a motorjával már a térde a talajt súrolja, bicajozni meg nincs kedve... :roll:

Szylvi, tök jó!!! És tényleg többet akar cicin lenni Jázmin? Szép méretek!!!

NA visszaolvasok végre...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a babák. :)

Betty! Jelentem, győztünk a koszmó felett! :)

Nelli! Nekem sem sikerül mostanában vigyori képet csinálnom. Már tudja, hogy kattogni fogok, és akkor elkomolyodik. Lehet, hogy tőlem örökölte. Én sem tudok mosolyogni, ha tudom, hogy valaki fotózni készül.

Dóri! Nekem anno a szénhidrátmentes fogyi vált be. Végülis Atkins, de nem a fanatikus formája. Nem ettem kenyeret, tésztát, krumplit, cukrot. Most is próbálom visszafogni magam ezen a téren. De persze még elsődleges a szoptatás.
Viszont múlt héten voltam dokinál, alulműködik a pajzsmirigyem, ami hízásra hajlamosít. Úgyhogy próbálok duplán vigyázni, nem viselném el magam még több kilóval. Azóta (csüt) fogytam két kilót! Bár lehet, hogy az a gyógyszer hatása. Plussz költözés/idegeskedés.

Sírás: Én 5 percig hagyom max sírni, azt is csak este, amikor már hullafáradt, és tudom, hogy aludnia kéne. Általában az ötödik percre csönd lesz és szunyálás. Ezt még nem sokszor kellett eljátszani, mert nagyon nem bírom hallgatni. Ezt az 5 percet pszichológustól hallottam. Ha azután is sír, akkor megyek megsimizni, megnyugtatni, és utána elalszik.
Ha napközben van sírás, akkor odamegyek, bohóckodok neki, és mikor már vigyorog, akkor szoktam felvenni.
Hozzáteszem, hogy szerencsénk van, nem egy sírós baba, elvan egyedül is, ha meg nem, akkor szórakoztatom. Végülis társas lény, mint mi. :)

Szylvi! Részvétem! :( A többiek nagyon szépen megfogalmazták az örök szerelmet…
Szeretnék ilyen munkahelyet magamnak! :)

Szilvih! Ez az autóban 140-nél szoptatás.… :) Vizuális típus vagyok, de nem tudom elképzelni, hogy oldottad meg. De ügyi vagy, az tuti. :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Sajnos jól sejtettem, hogy Brigi fogyott a betegsége alatt. 1 hónap alatt stagnált a súlya. 6300 g volt, most 6309 g :(
Mivel a tejem sem akar visszajönni, pedig éjjel is 2 óránként kel enni, ne vessetek meg, de este megpróbálom neki elkezdeni a Sinlac tejpépet, hátha a kanál jobban fog tetszeni neki.

Koszmó nekünk is elkezdett kialakulni :( Még szerencse, hogy nincs sok haja.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli: emiatt ne legyen lelkifurid, végülis Brigi már 5 hónapos múlt, semmi gond nincs azzal, ha kap vacsira kis tejpépet.

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, nekünk a közgáz 3 féléves és csak tavaly kezdtük el.
Nelli, ne butizz már, ki vetne meg emiatt? Én kifejezetten csodállak az eddigi tejért vívott küzdelmedért és kiartásért. A Sinlac a legjobb amit adhatsz neki (szerintem.)

Enyém Milu újabban nem akar enni. Nem csak hogy nem jelzi ha éhes, hanem a kajára sem ugrik rá. Befeszít, sír, elrántja a fejét.
Sajnos már egyideje nem is cicizik :( Azt javasolta a doktor bácsi (aki szerint nem eszik eleget), hogy a szpoi után a lefejt tejet próbáljam még odaadni neki. Ennek sajnos az lett a következménye, hogy rájött mennyivel könnyebb cumisüvegből inni, és már nem szopik. Kaja előtt le kell feljnem, és üvegből megissza :shock:
Már amikor... mert többnyire nem, és a főzeléket/gyümölcsöt sem kéri. Lehet hogy ő fényt eszik? Szerintem ez a harmadik nap, hogy minimális kaját enged le a torkán.
Szerintetek ez normális?

Ilyen szépen iszik: Kép

És olvasni is szeret: Kép

Csilla
Vendég
 


Timi :)
Végülis elfogadnám a dolgot, ha csak este kellene neki egy kis pótlás. Igazán a baj, hogy nem fogad semmit, csak a cicit. Nagyon remélem, hogy előbb utóbb rákap a kanálra, és rájön, nem csak rossz dolgot kaphat abból :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Csilla :)
Nem fogzik?
Nincs véletlenül szájpenésze?
Ilyenekre tudok gondolni.
Vagy csak telítődött.
Nagyon édes a képeken :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli, 2 foga már van, szerintem most nem jön a következő. Szájpenésze sincs. Telítődött lenne? De mivel??????????
Arra is gondoltam, hogy talán nekem meg fog jönni, és ezt érzi a tejben? (A főzibe is frissen fejt tejet teszek.) Nem tudom, de elég aggasztó!
Vendég
 


Csajok!
Ki tudja, hol lehet befogni a magyar nyelvű BBC-t in the radio? :D A "fedő" szöveg az, hogy Anya addig se felejtse el az angolt (legalább a kiejtést szokja), amíg nem tanulja továb, azonban valójában a gyerekre "gyúrok". Még véletlenül sem akarom már most angolra tanítani, még oviba sem adnám, ahol ha játékos formában is, de már oktatják. Csak arra alapozok, hogy mit már most kiskorban megjegyeznek, az később azért előjön - még ha nem is tudatosan hívják elő. Nyelvérzéket örökölnie van kitől ( :roll: :roll: :roll: 8) 8) :lol: :lol: ), de így talán még könnyebben érti meg angol szöveget. Szóval, most a tv megy, de nem szeretem, amikor arra vagy a számítógépre figyel. (Megpróbálom olyan sokáig távol tartani tőlük, amíg csak lehet. Épp eleget fog előttük dekkolni... :( ) Ezért gondoltam a rádióra. (Nekem nyilván egyszerűbb dolgom van, ha fél szemmel a képernyőt skubizom, mondjuk etetés közben, de azt anélkül is levettem most, hogy öngyilkos merénylet történt egy buszon. Talán Kabulban...? Már nem emlékszem, de mindegy is... :wink: ) Etetéshez meg amúgy is Halász Jutka "illik"! :)

(Amúgy, most kivételesen alszik a kiccsávó. :) Az utóbi 2 napban kitalálta, hogy lusta cicizni - pedig volna mit - és inkább az öklét gyömködi a szájába, lehetőleg a kettőt egyszerre. A legutóbbi kajálás után egyedül hagytam, kimentem kajálni és motyogatni. Néha visszakukucskáltam, de rendben volt, Némónak magyarázott, nem nyüszögéssel körítve. De ez olyannyira nem volt komoly, hogy az ajtó túloldalán már nem is hallatszott. Nemsokára felkeltem, hogy már pedig evés lészen! Ő még nem tudja kivel van dolga, de tim már értitek a testbeszédet... :wink: :wink: :wink: )

Kép Temperamentum (Nem a körítést figyelni!!!) :-)

l
l
Eger
 
 


Sziasztok!

Túl vagyok pár beadandón meg kiselőadáson. Csajszimat itthon hagytam apával, de nagyon jól elvoltak! Ennek örültem! :D
Tejci téma nálunk is elég gázosan alakul. Cici után 100-at még benyal... :( Örülök, hogy ilyen jó étvágya van, de nem értem, hogy a kereslet-kínálat elve szerint mért nem termel a cicim elég tejet??? Mindent megteszek, iszom-eszem, urticát, more milket szedek, és hiába! :( Fagyasztós tejekkel pótolom, szerencsére eszi, és én is megkóstoltam, édes! :D
Valamelyik nap Sándor kíváncsiságból odanyomta a szájához a mandarint... Hát úgy rácuppant... Meg volt érte őrülve! Olyan erősen elkezdte szívni, hogy még jött is belőle! :shock: Persze a konyhából üvöltek a Papának, hogy azért ezt táncsak nem kéne... :roll: De azért nagyon édi volt! Úgy látom hozzátápival nem lesz probléma! De én nagyon szeretném, hogy minimum 5 hós koráig bírjuk így!
Ja, azt majdnem elfelejtettem, hogy hétfőn végre voltunk szurin. Minden oksi volt, megintcsak egy hős volt a csajom. Lekonyult a szája, amikor szúrták (majd megzabáltam), utána hollywoodi mosolyok dobálása következett. :D Kaptam igazolást is, hogy mehetünk úszkálni. Szombaton lesz az első alkalom! :D
Ja és az adatok: 6600 gramm és 64 centi. :D Ez most full meztelenül volt. Eddig pelusban és bodyban mértük. Az kábé 100 grammot jelent, úgyhogy nagysága hízott 3 hét alatt 500 grammot! :D

Nelli!
Hát, én abszolút megértelek. De ha már Emma 5 hónapos lenne, nem idegeskednék. Te se tedd! Nyugodtan adj neki Sinlacot, hátha még az éjszakákat is pozitívan befolyásolja. :D
Szylvi! Őszinte részvétem a sorozatos megpróbáltatások miatt! :( Egyetértek a többiekkel, és csak annyit mondok: ,,Elválni annyi, mint megsemmisíteni magunkat." /Rousseau/
Örülök, hogy össze bírod egyeztetni a munkát a családi élettel. Nagyon ügyes vagy! Zoli meg egy aranyember, de ezt úgyis tudod. :D

Sírni hagyás: Nekem nagyon sokat segít a cumi, Emma szereti, még játszik is vele, ki-be rakosgatja. Úgyhogy nekem nincs ilyen gondom. És jól el is van egyedül. A kiságyában is jól érzi magát, akkor is ha nem alszik, pedig eddig be akartam szerezni járókát, de mostmár azt gondolom, minek.
Szilvi! Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás! Ott nem csináltatok képeket! Maszkos kép nagyon baba! :D A talpraesettségeden a szoptatás terén nem lepődök meg... Az autópáylásat nem csinálnám utánad! :)
Timi, Manóci! Én is az Egmont kiadványokat gyűjtöm, imádom őket! Az enyémek lent vannak Kistelekn összegyűtve, csinálunk nekik polcot, és majd jönnek fel! A hiányzó darabokat meg majd bookline-ról akarom megrendelni. Még régebben 800 ft/darabért láttam őket. :D
Nagyon szeretném, ha Emma is örökölné az olvasás iránti szenvedélyemet (az apjától ilyet nem tud... :))! Ismerősünk gyereke most 4 éves, és ha elkezdek neki mesélni, rögön kimegy a szobából, csak a tévé létezik. Hát ezt nem szeretném!
Dóri! Jobbulást Gergőnek!
Tekiroll! Fényképezésnél a cuppogás sem jön be! Én a gép fölött/mellett cuppogtatok, ha sztármosolyra vágyok. Ha nem, akkor nekem is nagy komolyan bámul a masinába! :)
Csilla! Sajnálom, hogy drága Milánunk nem cicizik. Tényleg mák úgy látom, hogy lányocskám cumisüvegből meg ciciből is nyomja szintúgy. Lehet, hogy a mentsruációd is bekavarhat. Nekem múlt hónap 20-án kellett volna megjönnie, de semmi. :roll: Sajnos hallottam már ilyen kajasztrájkról, egyik ismerősünknek a gyereke egyszerűen nem szeret a kajával foglalkozni, annyi minden más van, ami jobban érdekli... :roll:
Egyébként nagyon falat a kis huncut! :D Megzabálom a fürdőkádban! :lol: Ja, és csodaszép a fürdőszobátok! Nagyon tetszik ez a mediterrán hangulat! :D
l! Csini vagy! :D

Vizsgázóknak hajrá! :D

Ja, és Kitta merre vagy? Meg Jovika?

És két kép, merthát... :D

Kép Emma, mint egy nagy gondolkodó! :D
Kép Füles rámászott! :)

KépKépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Ja és készítsétek ki a csizmiket!!! :D

Az én Mikulásom már tegnap megérkezett! Hozott nekem egy szakácskönyvet, nagyon szupi, külön lehet benne lapozgatni a leveseket, a főételt meg a desszertet... :D Sütöttem is belőle tegnap: francia hagymás muffint! Tök fini volt! :D

Talival mizu? Volt? Vagy csak szó volt róla?

KépKépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Köszi dincuska! :oops: :)
Kereslet-kínálat, és mégsem annyi...? A minap volt egy kis gond Apával, ezért nem tudtam rendesen szedni a bogyókat, inni a teámat. Eddig 4 More Milk kapszulát nyomtám, és naponta 6 filter Herbalakt teát. Kaja aznap gyakorlatilag nuku. Én aggódni tej miatt, oszt jól meglepődtem, amikor kiderült, hogy jócskán több volt, mint előtte. Addig úgy kellett küzdeni a 120-ért, most meg úgy bevágott 200 felett, hogy csak lestem. :shock: :shock: :shock:
Aztán leesett a tantusz:hiába gyógynövényes mindkettő, és nem ártalmas meg minden, de azért itt is van egy határ , ami felett már GÁTOLJA a tejtemelés mértékét. Próbáld meg te is csökkenteni az adagokat, hátha...

l
l
Eger
 
 


l! Szerintem nem az a gond, mert én nem teázom (nem bírom az ízét), tehát csak a more milk (de nem négy kapszula, csak 2-3) meg az urtica! Az urtica meg csak tejcukor! Szóval nem értem, mért nem akarunk beállni! :(
Grat a 200-hoz!!!!! :D

Csajok, ötlet: Mit szólnátok, ha lenne egy közös albumunk? Mindenki babájának lenne egy mappája, és oda lehetne feltöltögetni? És akkor mindig egyszerűen meg tudnánk nézni őket! :D

Most jut eszmbe, hogy 1 éve ilyenkor színházba mentünk apánkkal! A New york-i komédiákat néztük a Vidám színpadon! :D Jó volt: Rudolf Péter, Gesztesi, sokat rötyögtünk! :D

KépKépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Csilla,
aztaaa Milán de jól néz ki. :)
Nekem sem evett ma Marci se főzit, se almát, se semmit! Nem is laudt csak 2x 1 órát, és kiájult 7kor. ma egy ilyen nap volt. Viki továbbra is taknyol, remélem ma jobban alszunk. :?

Nelli,
nehogy lelkiismeret furdid lgeyn, minek?! Ügyi voltál így eddig is.

Dincus, nagyon édes Emma is. :)
Vendég
 


Nálunk tegnap volt ilyen, hogy Marcipán nem kajált. De ma pótolta :lol: . Úgyhogy lehet, hogy csak átmeneti...

Dincus: szerintem album jó ötlet :lol: Én az ilyesmit mindig pártolom :wink:
Én is mindig attól félek, hogy a gyerekek már nem fognak úgy szeretni olvasni, mint én :roll: . Azért próbálok olyan könyveket venni, amik tetszenek neki, vagy amiket tudom, hogy szeret (pl. a Verdák állandó kedvenc mindenben) - azt legalább szereti könyvben is, olyan édes, ahogy meséli, mi történik (előadja, mintha olvasna :wink: )

Milán + Emma milyen édesek :lol: .

l: Te is milyen szép menyasszony voltál :lol:

Megvolt a Mikulás-buli, majd később írok, most kitört a balhé :roll: - na, nem a Marci, hanem Livi baba :wink:

Kép
Kép
timóca
 
 


Dincus!!! Esetleg próbáld fokozatosan csökkenteni a pótlás mennyiségét, és utána még rakd vissza cicire. A kereslet-kínálat most is működik, csak pótlással, ha ma pótoltál, holnap is kelleni fog! :lol:
Emmát megzabálom a gondolkozós képen!!

Csilla, ismerek olyan gyerkőket, akik szinte a levegőből élnek... :roll: Nyugi, és próbáld meg félálomban cicire tenni, akkor nem jut eszébe szopisztrájkolni, mert ez az lehet. MEg ugye a cumisüveg hatása... :roll: Egy gyereknek van annyi esze különben, hogy nem éhezteti magát halálra!

NElli, Miért vetnénk meg? De ha nem akarja enni, akkor miért erőlteted? Azért figyelj arra, hogy ha HOZZÁTÁPLÁLNI szeretnélm akkor mindig szopi után add a kaját, ne helyette, vagy 2 kaja között. Amikor helyette adod, az az ELVÁLASZTÁS, ez csökkenti a tej mennyiségét, amit gondolom, nem akarsz.

Dóri, én örülök, ha Lilla 2szer 1 órát alszik, ez inkább 2szer félóra szokott lenni, mondjuk 8-9 körül kel, és 8 kor fekszik. De ahogy írtad, lehet, hogy ez túl kevés még ebben a korban...

Én különben minél tovább szeretnék szoptatni, Dorkával 2 évesen hagytuk abba, mert a dokibácsi azt mondta, hogy azért nem jön a kistesó. Eléggé megsínylette. Most meg szeretném majd várni, hogy Lilla válassza el magát, amikor ő jónak látja. Addig meg biztosítva leszek betegségek idejére, hogy legalább folyadékot magához vesz, és abból is a legjobbat... 8)

Autóban szoptatás: azért azt elárulom, hogy Lilla hátrafelé ül, én meg ugye előre... :twisted:

MEgvolt ma a mikulás ünnepség az oviban, pont jól jött ki, mert Lilla bealudt a kocsiban, így be tudtam menni videózni meg fényképezni, azt a sok csillogó gyerekszemet, olyan aranyosak voltak!!!

Kép
Kép
szilvih
 
 


Üdv Mindenkinek!

Nálunk kitört a karácsonyi láz, úgyhogy az egész napot vásárlással töltöttük. Tamara született nőci. Imád vásároni! Na azért, volt kitől örökölnie :lol:Azt mondják az anyja is ilyen... :oops:
Tegnap megvolt a 4 hós oltás. Minden okés volt, súly 6800g, 62 cm. Én nem 'tom, nálatok, hogy van, de nálunk az égvilágon semmit nem mondanak, sem a doki, sem az ottani védőnő, hogy most aztán hogyan tovább merre... :shock: Gondolom, ha bármi gáz lenne, említenék.... Legközelebb fél évesen van jelenésünk.
Megtörtént ma az első hajvágás !!! Szegénykém már olyan hippisen nézett ki a szemébe lógó hajával, muszáj volt kurtítani rajta picit. :roll: De tényleg csak picit, még ez is olyan rossz érzés volt.... :roll:
Csilla: Látom Milu ismerkedik a világirodalommal fürdés közben :lol: Hja! Nem lehet eklég korán kezdeni! :lol: Mi az ami megtartja a kádban? Fürdőkarika :?:
Szilvih: Ez a szopi 140-nél, bekötve, nagyon érdekel :!:
Manóci: Fülbevalós kép?
Nelli: Nagyon kíváncsi vagyok a fejleményekre, elfogadja-e Brigi a kanalas kaját!
Szylvi: Öszinte részvétem! Most már csak jobb következhet!

Tanulósoknak egy kalappal a vizsgákhoz! Nem semmi pici babák mellet még erre is időt szakítani!
v.erika
 
 


Dóri, Timi, rémlett, hogy már nálatok is volt ilyen. Elég ijesztő, hogy nem eszik, se ezt, se azt...
Este már hajlandó volt tejezni (persze üvegből), és annyira belejött, hogy kevés is lett. Úgy sajnáltam, hogy még evett volna, de nem volt több :( A fagyitejet nem issza, tejpép sem kellett, és a tápra is húzta a száját.
Remélem rendeződik a dolog.

Erika, igen fürdőkarika. Tudom, hogy még korai, de nem tudom fekve tartani a vízben, mert akkor fel akar állni. Akkor már inkább üljön.
Vendég
 


Hát a kanálból jövő Sinlac sem tetszett neki még :roll:

Szilvi, azért szeretném, ha este enne még valami táplálóbbat, mert gyakolatilag egész este és éjjel eszik, én meg már nem bírom, annyira fáradt vagyok :(

Dorka a maga majdnem 9 évével 4 előtt felkelt, és elkezdte az ajándékokat csomagolni, felkeltve ezzel Domit is :evil:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Boldog mikulást!

Szilvi :)
Még azt szerettem volna írni, hogy este gyakorlatilag 3/4 - 1 óránként kér enni Brigi, így nem igazán tudom, hogy a tejpép most a korábbi kiegészítése vagy a következőhöz való hozzátáplálás lenne. Igazán nem egy étkezést vált ki, hisz az egész este egy nagy evés :roll: Remélem, nem lett nagyon zagyva.
És nem csak az evése borult, hanem minden. Eddig már szépen elaludt maga, na most megint előkerült a cici :evil: Olyan nagyokat egybe nem is igazán tud nyugodtan aludni, mert gondolom, ráébred, hogy éhes. Olyan kaotikus most minden :(

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


NElli, Dorka 7ig bírta, (ez nála még akkor is korai). ránézett félálomban a szekrénynek támasztott bicajra, és egyből kiugrott a szeméből az álom :lol: :lol: :lol: Nagyon örült neki, remélm, jövő mikuláskor nem fogja felemlegetni, hogykisebb ajándékot kap..

Erika, örülj, hogy nem cseszegetnek. A mi sztk-s dokinénink mindig keresett valami kifogásolnivalót a teljesen jó súlyú Lillánál! A volt óvónénink (3 héttel idősebb a babája) a múltkor is pont előttem volt, és teljesen letörve jött ki, hogy jól megkapta, mert a babája még nem forog, és nincs egy foga sem...:) :) MIntha verseny lenne.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok, Kép

Nálunk is járt reggela Mikulás!Eszti úgy élvezte, tök jól elbeszélgetett vele.Egyik barátnőm férjének a kollágája volt :wink: Csináltam képet, majd rakom!
De megyünk ki most is mert 17-kor lesz a Főtéren is össznépi Miki-buli!Azért csak kiviszem oda is :lol:

Csilla,tündér Milu a képeken!Evés :( hát az a dokibácsi :twisted: ezt nem szabadott volna, mert persze, hogy rájön a cumiból könnyebben jön a cucc!Na, de majdcsak megszokja a kanalazást, és akkor helyreáll a rend.Mellette azért próbáld a cicit is.
Tanulás, ügyes vagy :wink:

Nelli,
hogy lennél rossz anya!Ne viccelj már!Hannust tudod én is etetem már a Sinlacal, mert neki meg külön jó, hogy ilyen picuri!Minden gyerek más, nem lehet hasonlítani, már tudom én is!Esztinek bőven elég volt 6 hós korig a csak cici, Hannánál már nem!De ez ven, próbálgassátok ti is a kanalat, meg fogja szeretni.Első napokban nekünk is nehezebben ment, de mára már nyitogatja a kis száját, amikor meglátja a kanalat :)

I,tök jó kép, csini vagy nagyon! :wink:

Dóri,fodrász:na hát én jobb lett volna, ha el sem megyek!nekem úgy elb.....a, hogy csak na!Egyáltalán nem olyanra vágtra amilyenrte kértem, és olyan rövid lett mint egy csirkének :roll: most örülök, hogy sapkás időszak van, mert 2 hónapig amíg valamelyest visszanő dugdosom!Csak szombaton megyünk tudod a vacsira amit írtam, hát csakis a fal mellé ülök, hogy csak szemből lássanak :cry: Mert hátul baltázta el.Olyan sokat vágott, és nem is úgy ahogy kértem!Szal többet nem megyek hozzá az tuti!
Remélem te nagyobb sikerrel jársz majd :)

Fülbevalós képet is csináltam, minnyá rakom!

Kép

A fülbevaló
Kép

Eszti a Mikivel

Kép
manóci
 
 


:lol: :lol: Mikszi-parti naggyon jól sikeredett.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bár mindenki tök bénán néz ki a képeken, a video baromi jó lett. Viki döbbent arca :D , Marci tiszta takony+nyál :( , Gergő meg, aki mindent tud és röhögött a nagyapján. :lol: Viki élete első csokiját ette egy Kinder személyében Ő már tök jól van, Gergő szimplán taknyol, Marci meg brutálul és nem akart aludni, most épp apján horpaszt, az meg BK-t néz.

Móni,
milyen menő bodros szakála volt a Ti Mikiteknek! :wink: Helyes a kép nagyon. Irigylem a fülit, nekem nem volt szívem Vikinél.. Fodrász, nekem jól bevált csajszika. Becsíkozott, festésről átállunk melírra, hol barna, hol szőke csíkos. Tökjó szerintem. :oops: :D

na én is dobok képet. :wink:
Kép Kép Kép
Vendég
 


De jó nektek, hogy ilyen trendi Mikulások járnak felétek! :lol: :lol: :lol: Képek Nagyon jók!
Nálunk csak sumák télapók jártak, akik nem mutizták meg magukat, csak az ajándékaikat dobták be. :lol:
Én is kaptam ám Miki ajándékot! Egy szép szabályos hasrafordulást Tamarától! Az elsőt :!: Olyan édes volt mikor sikerült neki a hasára érnie, mint aki jól végezte dogát sóhajtott egy nagyot és elkezde vadul rágcsálni a Mikulás által itthagyott zörgősméhecskéjét. :lol:
v.erika
 
 


Erika, gratula a hasraforduláshoz!!! Bizti nagyon édes lehetett!!!

Nelli, rizspépet nem próbálod meg fagyi anyatejjel? Hátha arra jobban nyitja a száját. Bizti vissza fog állni a rend, csak előbb dolgozik picit a tejen. Tudod, cicin elalváskor a komfortszopi sokat segít!

Csilla, nem kérdezel meg egy szopitanácsadót erről a cumizavarról/szopisztrájkról? ELég nagy munka lesz ez így neked állandóan fejegetni...

Manóci, hajad. :cry: :cry: :cry:

Dóri, humoros lehetett a magában röhögő Gergő... De Viki hogy nem vette észre, hogy a nagyapja? :roll:
Dorka is megette élete első tábla csokiját... Fel volt tőle pörögve egész este... :roll: :cry:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Dincus, akartam írni, hogy talit akkor napoltuk,most én vártam, hogy felvesse valaki, mert kicsit úgy éreztem, hogy én erőltetem az egészet... :roll: Felőlem talizhatunk, csak ugye jobb úgy, ha többen ott vagyunk. :roll:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Dincuska! Cuppogást már ismeri... most a zümmögés jön be néha, bár a végére kicsit zizinek érzem magam. Egyébként nagyon érdekli a fényképezőgép. Ha kézbekapná, bizti mosolyogna. :)
Mandarin! :lol:

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Kedves mindenki!
Kicsit eltűnünk, hogy költözés után újult erővel térhessünk vissza, mihelyt beköttetjük a netet!

Puszi
Dolli&Gézababa

Kép

Kép
Kép
tekiroll
 
 


Szilvi :)
Pont ezt csináltam tegnap este, csak épp az egész napi nyüstölésből lefejt 20 ml tejjel :lol: És pont arra gondoltam, hogy így majd el tudom használni a fagyis tejet, ha már megszokta a pépet.
Éjjel meg délelőtt mintha valamivel több tejem lett volna, de nem akarom elkiabálni.

Dóri :)
Hát jót nevettem én is azon, hogy a nagyfiadnak milyen muris lehetett a nagyapját beöltözve látni :lol: Nekem bizti Domi is felismerte volna a nagyapját :lol:

Ma 4 éves Domikám :lol: Ma jönnek így hirtelen anyósék, gyorsan összekapok valamit kajának. vasárnap Anyuék meg az Öcsémék.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Én is jövök egy gyors Mikis fotival
Kép

Meg egy cukival :wink:
Kép

Kép
Kép
timóca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?