Új privát üzeneted érkezett!

Pann! A cebionból lehet adni 40 cseppet? Az van rá irva hogy 6-8 csepp. Mert akkor én is adok többet, keveseltem a 6 cseppet. :roll:

KépKép
csongria

sziasztok

pann
boldog szülinapot utólag is! és hát gratula az éjszakákhoz!!! ez aztán a nem semmi, már n megérdemelted! tudtál aludni? :twisted:

ágiboldi
jó munkát! :wink: tökjó lehet az az ülés! majd tegyetek fel képet, ha lehet! apukád vehetne nekünk is :wink: :lol:

sztm nem kell doki, mert úgysem tud semmit se csinálni ezeken kívül, mint cebion, sterimar, orrszívás. sztm még az orrcsepp se lényeges, de biztos nem árt.

sno
rem, minden oké sebivel. nem tudom,h én vittem volna-e dokihoz (sztm nem), de az tökjó, h a férjed eldöntötte a kérdést! végülis vlmilyen szinten muszáj objektíven mérlegelni a dolgot, mert ha csak abból indulsz ki, h rád milyen hatással van (=baromira megijedsz), akkor elég sűrűn lehetne orvoshoz vinni. szvl ez nem jóanya-rosszanya kérdés...

n jók a mikifotók! tökjó, h sebi milyen elmélyülten játszik!

pankimanki
sajnálom!

ria
csak tartsd a lelket beniapuban, biztos okés lesz, mint mikulás! :wink:

lorca
hintaló az komoly? már ilyen kicsiknek is, mint kele? (bár gondolom ülni kell tudni hozzá..)
nektek se semmi éjszakátok volt...

dana
mit dolgozol?

tali
nekünk is simán jó még a 19 v a 20!

pankaa
szerencsém, h nem vagyunk szomszédok :lol: mondjuk tény, h sosem bántottam kelét, de pl péntek éjjel nem talált úrinő modoromban, amikor óránként fel kellett hozzá kelnem kb. 3. éjjel...
persze büszke nem vagyok rá, és azt is tudom, h semmi értelme, de engem kikészít a nemalvás :oops:

mazsi
sajnálom, h nálatok se simák az éjszakák! nálunk max 2x van kaja éjjel, és 4x-18x simi, cumivissza, stb. :evil:

mindenkinek n köszönjük a köszöntéseket! n kedvesek vagytok!

majus3

Dana,
Tényleg nincs közös ismerősünk.
Itt az egyik virágbolt előtt áll egy életnagyságú szakszofonos télapó. Álandó a csődület, a babakocsi hegyeken alig lehet átvágni.
Szegény Dani!

Ágiboldi,
Híijnye, Boldi lassan élre tör.

Ha láttuk volna magát az akciót, szerintem biztos kórház. Ha nem lesz Sebinek semmi baja, akkor így jobban járt, mert akkor biztos, hogy rá is hatással lett volna a mi ijedtségünk, plusz a kórházi herce-hurca. De mindez nyilván eltörpül egy esetleges probléma esetén, és ez a nagy dilemma.

Én elvittem orvoshoz, amikor nem akart elmúlni ez a taknyolás már második hete, de éreztem a dokinőn, hogy felesleges volt még akkor is.

Tudod, vannak azok a rugón himbálódzó fa figurák (arról a békáról jön le a festék), meg a Haba rágókáról kopik, ahol saját magával dörzsölődik. Erről nem tudtam megállapítani, hogy mennyire kophat, de már csörgőt nem akarok neki venni, olyan nagy fiú.

Ria,
Aztán meg jön Beni is. Lehet, hogy most kapott észbe, hogy a vizilabdázók mekkora darabok…

Vettem egy Weleda fürdetőt, de apa azt mondta, hogy ez már tényleg túlzás (megint csak igazat kell adjak neki), amúgy mi még mindig csak babaszappant használunk a fenekére, meg mostanában a kezére, ezen kívül semmit.

Annakidején a munkahelyükön apa is és anya (!) is volt mikulás. Anyát csak a kezéről ismertem meg, amikor átadta a csomagot!
Fényképet mindenképpen! Nem kell beszélnie, minden gyerek énekel vagy versel egyet az ajándékért és már le is ment a műsor. Néha közbe hohohóóóózik.

Lora,
Há-há, nekünk a „halban” (panel) van egy ebédlőasztal, ami szuper, csak a székekkel már nem férünk köré, olyan szűk a hely, EDDIG nem értettem, hogy mire jó ez így (albérlet), de most már tudom, hogy ez az idilli karácsonyfa tartó hely (nem lesz nagy fánk)!

Nem, még nem próbálkoztam aszalt gyümivel.

Az etetőszék nagyon tuti! Milyen árban vannak ezek a típusok, kéne utazáshoz, körülnézek a használtak között…

Mazsi,
Pont akinek az anyukája napközit üzemeltet, az nem lakik vele egy városban, de kár!

Nekünk Timóval egyforma a habtapink és a szemeket, meg a pici darabokat kiszedtük. Felszedés ellen nálunk nincs trükk, ez az egyik kedvenc játék. Egyelőre csak a pelusban bízom felfázás ellen.

Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy jó hordozót választottunk az ergoval (saját tapasztalat, koppintások).

A sütőtök sütve irtózatosan pukiztatja, főzve egy kicsit jobb, de még úgyis érezhető a hatás. Amúgy ezek a narancssárga cuccok (répa) nagyon fogják Sebit. Szóval szerintem is a tök a ludas.

Panki,
Nagyon sajnálom, ami történt!
Dana történeténél gondoltam végig a beteg gyerek lehetőségét, és nem vetlek meg, mert egyetértek.

Kele,
Boldog fordulót!

Pann,
Főleg úgy volt durvább a lépcső, hogy valószínűleg tényleg bukfenc volt, és nem csak lecsúszott.
Gratula az éjszakákhoz!!!

Panka,
Nem hegyesek a kockák annyira, hogy szúrjanak.
Nálunk is ilyenek a szomszédok!!! A kisgyerek rendszeresen sír késő este, mi is alig tudunk elaludni, mert olyan nyomasztó érzés.

Sági,
Ezek a játékok nem voltak gagyik. Mi a fakopáncsban vásárolunk, ott sem gagyik, ez a társaság meg a fair play-ből szerezte be a játékokat. Vannak átfedések a kínálatban.

Orsi
Kép Kép
sno

C vitamin napi adagja a felnőtteknél 200 mg. 40 csepp az kb 200 mg na és ez kétszer egy nap az már 400 mg egy nap. :shock: Még ha megadózisban adagolnánk akkor sem a felnőtt adag kétszeresét. Szerintem, de ez az én véleményem. A felesleget kipisili, de akkor is soknak találom. Én 8- 10 cseppet szoktam adni kétnaponta. Most hogy beteg minden nap 10 csepp.
Vendég

Sági! Igaz! De úgy tudom hogy hiába pisili ki az ember a felesleget kövességre hajlamosít :roll:

KépKép
csongria

Igen, vesekövet okozhat a túladagolás az annál hajlamosaknál.
Vendég

Na akkor ezt kiVESÉZtük. :lol:

KépKép
csongria

Brigi már 9óta alszik! :shock: Nem tudom, mi lelte. Viszont eddig nem akartam írni babonából, de most már mindegy: pénteken nagyon jó kislány volt éjszaka. Este 9-től reggel 7-ig aludt egy nyikk nélkül. Szombaton 1x kelt, ma már 2x. Remélem itt vége és nem fog 3x, 4x stb. kelni. De olyan jó volt szombat reggel 7-ig aludni egyben! Ja és még utána is aludt 9-10.30-ig. Én vele együtt. 8) Úh. most egész jól érzem magam, csak ez a fránya eső! Dehát nem lehet minden tökéletes.

Mazsi
Lehet mégis a sütőtök. Tegnap azt ebédelt és este és éjjel is pukihegyek voltak. Lehet, hogy olvasta Lea esetét és ő is kedvet kapott hozzá, mert eddig nem volt ezzel gond. :roll:

Pann, Ria
Az etetőszéket a Kikában vettük 4890ft-ért. Filikid márkájú. Szerintem jó és ugyanazt tudja, mint a drágábbak. Volt 13e-ért is. :shock: Arra kell csak figyelni, hogy peremes asztalra is rá lehessen tenni. Pl. a mienken is van egy kis perem. Bár ált-ban jók erre is, de láttam már másmilyet is.

Megfázás
Cebionból én kb. 4-5 cseppet adok neki minden nap. Ill. ha beteg akkor kb.8-10 cseppet. Orrcseppet csak akkor, ha már sűrű sárgás. Ha folyik és vízszinű akkor csak sterimart. Ez az orrnyálkahártya regenerálódása miatt kell leginkább, mert az a szívástól sérülhet.

Most ébredt a lánykám :shock: , megyek. Majd még jövök.
lora7

Most beszéltem a Timoval. Itthon vannak, jól vannnak csak besz@rt a számítógépük. Talán a hét közepére megcsinálják.
Mindenkit üdvözöl! :D
Vendég

Orsi,
Egy kis nózifolyással nem szoktam orvoshoz menni, azután éjjel 2kor mindig megbánom. Persze másnapra mindig megjavul. Így csak a rákövetkező éjszaka szidom magam (azt a jó édesét)
Ismerős gyerekeinek volt úgy tüdőgyulladása, hogy még lázuk sem volt. Egy kicsit túl sokat várt egyszerű csorgással. Másik ismerős elvitte a gyerekét azonos tünetekkel. Ő az orvosi váróban elkapott valami vírust, hangszálgyulladás, rekedtség, remek közérzet. Persze a gyereknek pár napon belül rendeződött a dolog, gyógyszer nélkül. Most legyek okos. :?
A fa kockákról meg az jutott eszembe, hogy ha nem is hegyesek, azért ütni jókat lehet vele. :twisted: Nekünk ezért végezte egy keljfeljancsi élete első napját a szekrényben. :wink: Az is igaz viszont, hogy azóta szemezek velük, hogy Nati megszületett, úgyhogy lehet, hogy csak az irígység szól belőlem. :lol: Én nagyon szeretem az ilyen kreatív építő játékokat.
Ez a drótos húzogatós tipikus játék, ami tök jó, de kizárólag máshol játszanak vele. Natinak is elkértük a szomszédtól, mert az övé nem érdeklődött, azután itt porosodott.

Május,
A hintaló teljesen komoly. Meg nem csak ülni lehet rajta, hanem mellette ülve lüködni, felállni mellette meg egy csomó más is. Persze a magára rántás, a lábára tolás stb is benne van. Az már csak egy plusz, hogy a ritmikus mozgás tanulására is jó. A fekvő/ülő gyerek sokkal kevesebb ingert kap, mint egy hintázó. Az egyensúlyozás nagyon fontos, még a fejüket sem tartó babáknak. Ezért jó a hurcibálás is, csak a ló kevésbé fárasztó. Hátránya, hogy elég nagy és tényleg nem biztos, hogy pont most már érdekli is. Ez egyénfüggő.
Meg sokszor "felesleges" játékokat tudnak venni nagyszülők karácsonyra (is). Saját tapasztalat. :twisted:

Sági,
Nekem a doki mondta, hogy ha elesik a gyerek, és súlyos a fejsérülés, akkor a szemfenéken lehet látni bevérzéseket. Ezért szokták a szemét nézegetni. Szerencsére nem kellett ezt még élőben tapasztalni. Vagy rosszul tudom?

Orrcsepp:
Amikor törpöktől elkaptam a kórságot, akkor a gyerkőc Nasogutta orrcseppjét kipróbáltam. Amolyan nincs mit veszíteni alapon. Meglepően hasznos volt. Eddig nem adtam, mert nem láttam értelmét, de most meggyőzött. :wink:

Pankaa,
Szomszéd. :( Amíg nem volt gyerekem, csak a gyilkossági statisztikákon szörnyülködtem, amióta van, már tudom, hogy nem kell ahhoz agyonverni egy gyereket, hogy szenvedjen. Egy ismerősnek volt hasonló a helyzete, a szomszéd döbbenetes módon bánt a gyerekkel. Nem ők, hanem egy másik szomszéd feljelentette a gyámügynél. Szerintem az életét mentette meg. :? Akkor, ismerős elmondása szerint enyhült a horror. Most három éves, nem beszél, nem szobatiszta, szó szerint mint egy megvert kutya, úgy él. Azt hiszem, a kulturált cukormáz rögtön leolvadna rólam, ha Robi (nem, mintha eszébe jutna) ilyent csinálna és hajnali kettőkor egyedülálló anyuka válna belőlem.

Mazsi,
Nati 1 éves korában estem teherbe, 1,5 volt, mire kezdett szavakat pötyögni, de még messze nem értette a dolgot. A Szasza (Dodó) van a pocimban dolgot úgy tűnt, hogy felfogja, de miután Szabi megszületett, még mindig mondta, hogy anya pocijában Szasza van. Azaz 21 hónaposan semmit nem fogott fel. :wink: Nem látott kapcsolatot a pocim és a kis jövevény között.

Kép KépKép
lorca

pann!
40 csepp???az szinte az egész üveg, nem?Én csak 10et merek adni.Doki mivel indokolta a 40 cseppet?

Sági!
Jobbulást!

Május!
Elhiszem, hogy nem bírod a strapás éjszakákat, de itt nem az anyuka üvölt, hanem a kedves papa!Aki már benne van a korban, ez a 2. családja, és különben is ő lányt akart :evil: Már van 2 nagy fia.
A gyerek meg issza a levét.Tényleg nagyon bánt, hogy így bánnak azzal a kisgyerekkel.2 éves még csak.Állítólag 22 hónapos koráig szopizott, de ettől lenne elkényeztetve?Nem hiszem,Pont hogy akkor kiegyensúlyozottnak kéne lennie, egy jó -anya kapcsolatnak, és akkor nem üvöltene egész este.És az sem megy, hogy minden nap este 11 éjfél felé még ébren van!És sír. :cry:

Engem az is nagyon zavar, hogy Emili nem akarja, vagy nem tudatos?nem tudom, hogy nem hallgat a NEM-re.Ha szólok neki, hogy nem, vagy nem szabad(pl virágot tépkedni), akkor nem mindig hagyja abba, csak ha már nagyon hangosan szólok rá.Akkor rámfigyel.De szerintem meg ez sem jó, mert nem lehet mindig kiabálni vele, és nem is akarok.Viszont vmikor egyből megfordul, ha szólok neki, hogy nem szabad.
:roll: Ezért gondolom, hogy megérti, csak nincs mindig kedve szótfogadni.Akkor viszont a kiabálással sem megyek sokra. :?
Ilyenkor inkább elhozom onnan, de egyből megy is vissza. :twisted:

Megvolt ma atorna, persze végig sírta. :cry:
De a gyógytornász nagyon meg volt vele elégedve, azt mondta, hogy még csak most kéne elkezdenie mászni.Szóval akinek még 8 hósan nem mászik a gyereke, az ne aggódjon :wink:
Ja, és az eső miatt taxival kellett mennünk :evil:
Haza már apa hozott.

Reggel meg a reumatológián voltam, most normális volt a dokinő, megnézte megint a lábamat, meg írt fel porc tablettát,ami beépül, és segíti aporcnövekedést, merthogy porckopásom van. :(
Jó mi, 29 évesen! :cry: Azt is mondta, hpgy valószínűleg a terhesség alatti hízást(25 kg :oops: ) a térdem reagálta le :evil:

Na befejeztem a sok dumát. :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok! Délelött nem vagyok és követni se tudlak bennetek.
Anyuék voltak itt utólag még hoztak kis névnapi ajándékot :)

Pann

nagyon sajnálom hogy felfáztatok.
Sajnos Danit csak holnap fogadja az orvos :shock: pedig mondtam már 2 éjjel nem aludt.De tegnap előrelátó voltam lefekvés elött adtam nurofent amit már fájdalmába megivott és azért nyugodtabb volt az éjszaka.
Látom akkor sorstársak vagyunk.Nagyon rossz ha nő megy el elöbb,nem a férfi.Neked is sokat kell segíteni neki?
Gratulálok az éjszakákhoz,gyors váltás volt.

Mazsi

Nekem volt egy ismerősöm akinek a Lánya ugyanezt játszotta el,hogy aludt egy picit és 2-3 órát meg fenn voltak vele.Próbálták visszaltatni,sírni hagyni de semmi se jött be aztán játszottak vele talán kifárad.Ez ment náluk fél évig aztán leszokott róla.
Szerintem ahogy írtam elöbbre is nincs értelme korán megmondani mivel nekik még időérzékük nincs és csak folyton kérdeznék ami már végül türelmetlenségbe megy át.Főleg ha picik.Ha már látható a pocin akkor mond meg inkább,mert ha mozog és megmutatod neki az öröm neki is és érti.
Csak nem baba lesz vagy tervezitek? :D

Sno

Aranyos fiad van.Teljesen meglepődtem már így megy? :shock: Laura még a fasorba se állhat be. :cry: Pedig már annak örülnék ha mászna.

Lorca

látom ti is éjjel unatkoztatok :wink:
Nati aranyos lehet ahogy mondja a kocsi neveket.Nem fiúnak kellett volna születnie? :)

Panka

Neked köszönhewtem hogy lett vonalzóm.
Ennyire vékony falak vannak nálatok? :shock: Jó szomszédaitok lehetnek!
Esetleg tornáról írnál miket csináltok?
Ovizene megvan de most a sláger az ovidisco.Ha Dani táncol Laura hason rázza a fenekét és a fejét. :D

Ágiboldi

Boldi hogy bírja a porszívozást?Remélem hamar meggyógyul.Szerntem se vidd még orvoshoz ugyse adna rá mást.

Május

Az éjszakátokat én se bírnám,nem csodálom kifakadsz néha.
Kozmetikus vagyok és mikor Danival eljöttem haza kérték hogy had csináljam őket továbbra is.

Sági

Megkérdezhetem hol dolgozol annyira jól tudod a gyógyszerek használatát.

Lora Jó lányod van hagyja Anyukáját aludni :D

Felébredt Laura sajnos csak eddig jutottam.Ma csak este jövök viszem Danit tornázni.

KépKép
KépKép
dana 1

Dana!
Ma gyógytornász volt, ő tornáztatta, speciális mozdulatokkal, honap gyógytestnevelő lesz, ez olyan mint egy tesi óra, de ez is spéci, babáknak való :lol:

Kép
pankaa

Lorca,
Szemfenék: nem tudom azért kérdeztem. Nem találkoztam még szemfenék vizsgálattal koponyasérülés esetén, max a pupillákat vizsgálták. :?

Dana,
Csak elolvasom a betegtájékoztatót, meg azért érdekel is. Altató asszisztens vagyok/ voltam. :wink: Azért egy kicsit szenyó fogorvos. Egy fogfájás miért nem élvez elsőbbséget?!

Panka,
Peti is csak néha hallgat a nem szóra. Én egyszerüen azzal magyarázom, hogy olyan mint minden férfi, SZELEKTÍV A HALLÁSA. :D Na ettől az Emili hallásával is valószínű csak ennyi a probléma. :lol:

Peti egész délután óbégat ha nem vagyok mellette, de legalábbis ha nem ülök a földön.
Ma megkapta élete első tejbegrízét. :D Természetesen rizstejből. Egy kicsit sűrű lett, de azért lecsúszott. Mióta a babavilágban volt az a banánturmix kölesgolyóval azóta rákattantam a turmixokra is. Petinek nagyon bejön mindenféle gyümiturmix. :D
Vendég

Sági! Azonnal receptet kérek a tejbegrízre vonatkozóan!!! Meg a többire is léccci léccci léccci!!! :D Köszönöm.

Szemfenék vizsgálat nálunk minden napos volt a toxémiás, praeeclamsiásonak nézték meg, hogy a magas vérnyomás károsította-e a szemfenéki ereket. :roll:

KépKép
csongria

Sági!
Remélem én is hogy csak szelektál a kiscsaj :wink: :lol:
Én banános turmixot már 3 hósan csináltam neki, mert egyik tápot sem ette. :? Csak a banánosat :lol: a kismajma :lol:
Tejpépet is turmixoltam már meggyel, banánnal.Fincsi!

Kép
pankaa

Ma elmentünk babaszemészetre. Szabinak -0.25 az egyik szeme, ami azért nem jó, mert élettanilag + kéne, hogy legyen. A doki mondta, hogy +2ig tolerálják. Különbözik, ugyan úgy a két szeme, mint az enyém. (Meg a legtöbb emberé :wink: ) Ami döbb volt nekem, hogy 3D-s látáspróbát még soha nem láttam. Szinte alig van 3Ds látásom. Nem mintha tudnám, hogy ez miért gáz. Azon kívül, hogy moziban látom a filmet térben is, nem látom sok előnyét. Vezetni nem emiatt nem tudok, másban meg milyen hátrányom lehet??

Dana,
Nem tudom, hogy Pann mennyire látja gyorsnak az átállást, ha valaki jó 9 hónapig vár valamire nekem az nem túl gyors. :lol:
Natit nem vártuk fiúnak, ellenkezőleg, Szabit lánynak. :D

Pankaa,
Nati 19 hós koráig szopizott és teljesen kiegyensúlyozott. Az anyjával lehetett békében legalább néha, ez legalább jó. :? Ez szerintem nincs kapcsolatban az elkényeztetéssel. Fúúúj, de utálom azokat akik ha nem azt a nemű gyereket kapják, amit akarnak, akkor így viselkednek. Az ilyennek nem "jár" semmilyen gyerek. :evil: Nati 10 körül alszik el, de sírni nem szokott. De azt nem csodálom, hogy napi terror mellett ilyen. Gondolom retteg az alvástól, elég megszokott rossz körülmények között, de még teljesen kiegyensúlyozott esetekben is.
Én is azért akarok lefogyni, mert a terhes súlyomat egyszerűen nem bírták az ízületeim. :wink: 80 kilóig vagyok szavatolva. :oops:

Mazsi,
Ne aggódj éjjeli Leahurcolás miatt. :D A gyereknek egy kiegyensúlyozott, pihent anyucira van szüksége. Az elvek majd jöhetnek az unokáknál. :lol: Most olvasom Ranschburg J könyvét az anyaságról. Írja, hogy 4-5 hónapok koráig mindegy a gyereknek, hogy hol/kivel alszik. Utána az előzményektől függetlenül akar ANYA közelében lenni. (Sztem nagyon jó a könyv :) ) A testkontaktust legalább olyan fontosnak tartja (én is), mint mondjuk az evést, így szépen megideologizálhatod a dolgot, azaz még jót is teszel.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Végre gép elé értem.

Sági

Akkor egy húron pendülnek a gyerekeink.Laura csak akkor nem sír 2 hete,ha mellette fekszek,de ezt megtoldotta 5 napja ,hogy tőlem 10cm-re játszik. :twisted: Persze a fiam hazajön,lefekszik mellé és semmi sírása sincs,ha meg kezdené szól neki Dani és csend van./Csak tudnám hogy csinálja./
Én is kérek turmixos recepteket!!!

Lorca

Megkérdezhetem hogyan nézték meg a szemét?Ez javulhat nem?
Ritka olyan szülő van aki második gyereket nem másik neműnek szeretné.
Könyvbe leírtakkal eggyet tudok érteni.

Rájöttem Laura hason miért sír.Próbál lábújjhegyre állni kéz letámasztással,de még nincs ereje.De ilyenkor annyira hisztizik,hogy csak ha felveszem nyugszik meg. :twisted: Nálatok hogy sikerült?Dani az egyik nap forgott másik nap meg négykézláb állt és semmi sírás nem volt.Most nagyon tehetetlen vagyok. :cry:

KépKép
KépKép
dana 1

Köszi az érdeklődést, még mindig náthásAK vagyunk. Én is elkaptam tőle!

Én az első orrfolyásnál mentem a dokihoz, márcsak a receptek miatt is. Az orcseppen kívül kaptunk egy köptetőt és kevertek a gyógyszertárban mentolos mellkenőcsöt. Jobban alszik vele.

A vizes orrfolyás enyhült, kezd sűrüsödni, amit egyszerúen nem tudok leszívni. Hallom, hogy szörcsög, de nem jön semmi... pedig fújom sterimarral (igaz fele mindgi a szemébe megy :oops: ) Már én remegek attól, hogy le kell fognom a gyereket. Az orcsepp szintén esélytelen.

Jaj és be van rekedve! Igen édes hangja van, és ahogy ilyenkor nevet!!! Zabálni való! (Remélem hamar meggyógyul)

Megyek aludni.....

nanica

Nanica, köszi, jó kilátások :D mármint a szívhatatlan takony és rekedtség... Boldi még a vizes fázisban van, és olyan mint egy csiga, amerre mászik, folyik az orra és egy nedves csíkot hagy maga után :(
pedig félóránként porszívózom, és minedn tüsszentés után törlöm...

Mondjuk szerencsére őt annyira nem zavarja, kivéve az orrszívózást, amit a Róki-Sági féle terpeszüléses lábbal kezét lefogós módszerrel csinálok, köszi köszi a tippet, szabadalmaztatni kéne!!!

Lorca, tényleg, hogy nézték meg a szemét?? Én asszem a 3D-s látás elengedhetetlen a távolságok becsléséhez, vagyis vezetéshez (nekem se nagyon van, nem is vezetek)

Mazsi, tényleg miért kérdezted? :wink: Azért a fórumtársaknak majd el lehet mondani hamarabb is mint a tesónak... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!
Olvasni még mindig nem volt időm!
Csak az utsó oldalt!
Ágiboldi: Linus reggelre újra áttért a hígfolyós vizes takonyra, és már hallom, hogy lerakódott a tüdején. Hörög szegénykém!
Hogy bírod fél óránként porszívozni??? :shock: Linus már akkor is sír, ha hanyatt fektetem! :cry:

nanica

Jó reggelt!

Nanica

Jobbulást Lillusnak.Próbáld mindenhogyan szívni az orrát mert rámehet a fülére is.Szopizni azért tud?
Lehet most nevettek,de szerintem ha nem jön semmi az orrából nekünk az orvos mindig azt mondta,hogy cseppentsünk az orrába anyatejet és az gyorsabban gyógyítja is.

Ágiboldi

Boldi hogy van?
Munkád már van?

Milyen nyugodt reggelem van. :) Danit ma nem vittük oviba délután megyünk vele orvoshoz.Csak sajnos Laura délutáni alvása késik,remélem nem zavarja majd.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Semmi extra receptet nem tudok írni. Tejbegríz úgy mint máskor csak rizstejjel. Arányokat nem tudok mert csak szemre csinálom. A tejet felfőzöm vaníliás cukorral és bele a gríz.
Turmix: kölesgolyó, rizstej és gyümi. Nálunk volt már banán, barack, körte. Peti pohárból nyomja, de ha több a golyó akkor sűrűbb és kanalazzuk. Szóval ennyi, semmi extra. :oops:

Boldi, Linus!
Hogy vagytok??? Gyógypuszikat küldünk nektek! :D
Vendég

Jó reggelt! Köszi a gyógypuszikat, ránk fér... én még nem kaptam el, de Boldi továbbra is taknyol, éjszaka velem aludt mert az éjféli orrszívás megviselte szegényt.

Nanica, Boldi is üvölt, de lefogom a lábbammal a karját, a fejét meg a combom közé szorítom. Tuti, h nem fáj, mert ahogy kikapcsolom a porszívót, mintha elvágták volna a hisztit. Amúgy meg kegyetlen vagyok, mert lebeg a szemem előtt egy potenciális fülfájás stb, és attól tényleg rettegek, nekem kiskoromban sokszor volt, és felejthetetlenül sz@r...

Igen, igen, már munkám is van, fordítom is, szerencsére nem vészes mennyiség egyelőre, és könnyű is, ráadásul Boldiapu még így decemberben pár napot szabin tud lenni, akkor dolgozhatok.

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Jobbulást a betegeskedőknek!

Ágiboldi! Én is nagyon fülfájos voltam minimum 10X szurták fel a fülemet! :cry: Egyszer átszakadt a dobhártyám vérzett a fülem. 15 éves voltam két tábor között egy éjszakát egyedül kellett töltenem és akkor történt nagyon, nagyon sírtam a fájdalomtól. Én is ezért szívom Benit ha ugy látom.

Sági! Vanilliáscukron kívül teszel bele cukrot? Szerintetek Beni kaphat rízstejet, ha savanyított tejterméket nem? Tudom hogy az nem állati de... :roll:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Megint eltűntünk, mert egy újabb betegségcunami temetett maga alá bennünket. De már rutinosan oldom meg a feladatot, nem voltunk orvosnál sem.
Nanica-Ágiboldi-
Sinupret nevű gyógynövény cseppek segítettek legtöbbet, amit Sági is említett! Úgyhogy ha a szörcsögő kisbetegek nem javulnak, besűrűsödik a takony, azt tudom ajánlani, mert segíti a nyákoldást a légutakban. Vény nélküli.

Ágiboldinak akartam írni csak-hogy taxival mentem már, és kisülés nélkül. :? Kéreztem a diszpécsert, azt mondta nem kell, nekik nincs, a miénk nem volt itthon, így hát, fogtam az ölemben. De ha megkéred, biztos berakja a taxiba az ülést a taxis.

Dana-
Szia! De jó, valaki, akinek kicsit idősebb a gyerkőce mint az enyém!
Enyém most 30.-án lesz 4 éves! Annyira kis partnerek már nem?
Sajnálom a fogacskát, ez a felnőtteknek is szörnyű fájdalomcsillapító nélkül. Remélem, fogja magát engedni kezelni a fogdokinál! :?

Lorca-
múltkor kérdezted, hogy vannak meg a gyerkek együtt-kedvenc témám. :D Egyre jobban. Berci imádja Lucát, megy utána mint a kis szolga. Luca is szereti, rendezgeti, de be-behúz neki egyet titokban, ha mi vele veszekszünk valamiért, akor bercin tölti ki a mérgét. Múltkor már mondta is, hogy Bercit miért nem szidom le soha? Meg azt is mondta ugyanakkor, hogy nem ilyen anyukát gondolt magának. :? :roll: Szóval egyre cifrább a helyzet.
A legrosszabb, hogy Luca játékait elrontja a kicsi, legóvár, farm ilyesmi, olyankor jogosan dühös a nagy.
Szabi kap szemüveget majd?

Pankaa, Sági-odafigyelés-épp ezt figyelem most Bercinél. Hogy biztos jól hall-e. Észrevettem, hogy ha mély hangon szólok hozzá, akkor odafordul, ha a normálon, akkor nem. :D Szóval a nevére való figyelés még nem az igazi. Meg ő nem is nagyon gagyog, csak a gurgulázás torokban, meg brümmögés, semmi szótagismétlés.

Orsi-
jó az a tologatós játék! Luca úgy tanult meg járni, hogy tologatott egy ilyet, nem kellett vezetgetni.
Lépcsőről leesés- jobb is hogy nem láttad, talán.

Lora-jó alvóka megvan még?

Mazsi-ezt a Calcimusc-t hallottam már, hogy jó! De ez vényköteles ugye? Dokinénink protokolljában nincs benne, én meg nem akarok tippeket adni neki, hogy mit írjon fel. Vagy kéne?

Ria-habzsolás-hurrá!

Május-Kelének is vállveregetés. Remélem, azóta is gyakorol.

Nem tudom, mit akartam még, régebbi oldalakat nem olvastam el.

De Bigsisre még emlékszem!- Nagyon nagy fiúnak néz ki Roli és jóképű! Kár, hogy ritkán jössz.

Bella

Kép

Kép
bella2

Ria,
Tegnap nem tettem, de ha édesíteni akarom jobban akkor én banánt fogok beletenni. Rizstejet egész nyugodtan adhatsz Beninek. Ezt isszák a tejre érzékenyek is. Vagyis ha jól emlékszem Rokica is ilyet adott/ ad Zsuzsinak.
Vendég

Én nem értek a rizstejhez, de arra szavaznék h kaphat..

Más: nekem harmadszor jön meg a mensim kétheti különbségekkel (azaz kéthetente, ez a harmadik kör) szedek cerazettet. Valaki tapasztalt esteleg hasonlót, vagy bármilyen eltévelyedést a szülés óta? Vagy mi a frász van, a cerazette? De eddig nem volt ilyen, asszem ez már igazi mensinek tűnik..

Kép
Kép
agiboldi

Sági! köszi csinálok neki!!! Még egy kérdés mire adod neki? Ebéd,vacsi... :oops:

Ágiboldi! Szerintem hívd fel a nőgyógyászod!

KépKép
csongria

csak gyors bekjelentkeze mert Lea asszonyság ma még nem hagyott...
egyfolytában ordít...
most a lábam alatt a székkel játszik...még ne maludt pedig 11 óra :twisted:

orrszívás
nálunk Lea jobban ordított ha lefogtam :cry:
ő alapállásban nem fél a porszvótól és ez talán segített...Boldi?Linus?
én odaadtam neki az orrszívót, nézegesse meg és a pelenkázón keresztbe fektetem a fejét gyengéden kifelé fordítom és minden kiszívott adag cucc után egy puszi :oops: :lol: nyugtatás mert bár nem sír és amint kiszívtam egy adagot elfordítja a fejét de utána kezdem előről

nem tudom ez segítség-e? nem okoskodni akartam :oops: :lol: :wink:

és még vmi én orrszívás után is cseppentettem (nanica én nem túl steril módon a kupakba fújok ki Sterimart és onnan rendes orrcseppentővel cseppentek az orrába így tuti belejut amit szeretnék :oops: ) Sterimarból az orrába így kb egy fél óra múlva feloldotta a sűrűbb cuccot

kistesó-nagytesó
most csak annyit nem jön még legalábbis nálunk :wink: :lol: majd jövök még

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Akkor kinél jön? Tudsz valamit??? :lol:

KépKép
csongria

Bella, hát ez nagyon vicces: "nem ilyen anyukát gondolt magának" :lol: :lol: :D ezen fogok ma röhörészni, h feldobjam magam fordítás közben
Köszi a taxis infót!

Kép
Kép
agiboldi

Ági,
Nekem anno azt mondta a nődoki, hogy szoptatás alatt mindenféle érdekességet produkálhat a mensi, de azért szerintem is kérdezz rá! abból baj nem lehet!

Ria,
Uzsira. :D
Vendég

Ágiboldi!

Ó, már azt is megkaptam, hogy olyan vagyok mint a Hamupipőke nővére! :D
(vagyis gonosz)

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella,
:lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Dana!
Emilim is nagyon hisztérika volt, egész addig, amig meg nem tanult járni!Onnantól kezdve mint akit kicseréltek, mostmár csak ritkán sír, csak ha baja van, nincs hiszti!(kopp-kopp-kopp) :wink:

Nanica, Ágiboldi!
Melőbbi jobbulést kívánok!

Bella!
emili jól hall, mindenre apró neszre felkapja a fejét, de tényleg, ha fingik a pók, ő azt is meghallja.A nevére is hallgat, csak nem mindig van kedve engedelmeskedni(főleg, ha virágról, száradó ruhákról van szó :twisted: )

Ma este megint fogdoki, apára marad a kis Kullancsom :lol: (folyton jön utánnam, kapaszkodik a gatyámba, le sem lehet rázni :lol: ).

Kép
pankaa

ágiboldi
gyors jobbulást boldinak! a mensit nem tudom, nekem még egyszer sem jött meg. esetleg lehet, h neked lassan már át kéne térned vlmi más fogamzásgátlóra? anno a kismamában ajánlgattak többfélét ami még elmegy szoptatás mellett. én tervezem, ha egyszer eljutunk oda, h nincs minden kajánál szopi...

mazsi
minden elismerésem az orrszívási technikádért (v leáért? nem is tudom..) nálunk ketten alig bírjuk lefogni

bella
jajj, betegségcunami

dana
kozmetikus? az tök jó, n irigylek mindenkit, akinek olyan munkája van, h ha akar, dolgozhat gyerek mellett

nanica
a rekedt hang sztm is n ari. kele is volt hetekig rekedt a tornánbőgéstől, úgyh akkor kiélveztük

sági
nekem akkor is te vagy a kreatívanyuk gyöngye! :lol: rizstej, esküszöm megkívántam azt a kaját, ah leírtad!
8 hónap 4 hét? itt vlki hamarosan 9 hónapos lesz! :wink:

lorca
szabiszemmel van vlmi tennivaló?

ergo
lenne még egy kérésem! ha esetleg van vlkinek oldalhordozásos fotója (linkje), amin jól látszik, h milyen pántok kellenek hozzá, feltenné? jövő héten megnézem azt a vásárt, oszt meg akarom látni, h van-e különbség!

majus3

Május,
Ne hozz zavarba!!!!!! :oops: :D
Használható fotónk az nincs az oldalhordozásról, de itt egy link ahol videon mutatja, hogy kell feltenni és ezen látszik, hogy milyen pántok vannak. :D
http://www.ergobabycarrier.com/support/instructions
Vendég

Sziasztok!
Emlékeztek még rám? Jó rég jártam erre. Láto mindenki jól van, csak kissebb nagyobb takonykorral küzködtök. Nálunk ugyan ez a helyzet. Gyakorlatilag szeptember óta taknyosak vagyunk mind a hárman. Petra hozza az oviból és mi Rékával nyakig belemászunk. Mire mi kimászunk belőle, hozza a következő adagot. Most beoltattuk a prevenárral, remélem így kevesbb nyavaját hoz haza. :roll:

zsuzsibo

Sziasztok!

Köszi a gyógypuszikat, ránkfér!

Én sosem voltam fülfájós, de akkor kemény leszek. Nem hangzik jól a fülszúrás...

Köszi Bella a tippet, megpróbálom, hátha segít! A baj, hogy bármivel közelítek az orra felé (zsepi, pelus, orrcsepp, orrszívó) már nyöszörög és forgatja a fejét!

Most a buksiját ütögeti a szekrénybe ritmusosan :shock: :lol: ...

Sági: jól hangzik ez a turmix, azthiszem én is kipróbálom.

Mazsi. a porzsívótól nem fél, játszik vele még akkor is amikor be van kapcsolva, csak ha közelítek az orra felé, akkor elkezdi forgatni a fejét. Így viszont nem tudom leszívni. Marad a lefogás és a visítás. Ha abbahagyom és felül, minden rendben van a világgal...
Lehet, hogy kipróbálom a puszisorozatot :roll:

nanica

Akartam aludni egy kicsit, de a szomszéd gyerek megint üvölt.Nem akar aludni, aszongya az anyjának, hogy dobja ki a hálózsákot :lol: (bizti azt hiszi, akkor nem kell aludni).Erre az anyja, hogy holnap nem maradhatsz itthon! :twisted: Persze könyebb a bölcsibe beadni,mint foglalkozni vele!Most nem úgy értem, hogy rossz adolog a bölcsi, vagy rossz anya aki beadja, de így, hogy szabadulni akar tőle :evil: Szenvedjen vele más.De lehet, hogy ott jófiú :? De úgy tűnik nekem, hogy nincs semmiféle rendszereség, vagy következetesség az életében.Sajnálom szegénykét. :cry:

Emili meg már annyira ropja, hogy állva roggyasztja a térdét, majd hasra esik, de azért táncol :lol:

Kép
pankaa

Hali!

Megint voltunk drnéninél - kontrollon, de még nem ok Gergő, sőt, beutalót kaptunk a fül-orr-gégére. :? Most "rossz anya" leszek, felülbírálom a doki döntését és ezzel azért még várok egy kicsit. Sztem az h vizes orrfolyása van mondjuk egy hete, az még nem olyan nagy gáz. Főleg, h most már elég reggel leszívni. :roll: Nekem úgy tűnik, h a dokinénink egy kicsit túlparázza a dolgokat, de nem baj, ez még mindig jobb, mintha a másik véglet lenne.

cebion 40 cseppje: hát én beadtam. :lol: Sztem nem gond az, ha a betegség első két-három napjában kap a szervezet egy nagy löket C vitamint. Vesekárosító hatása sztem csak akkor lenne, ha rendszeresen ennyit kapna, nem?:roll: Az üvegen lévő adagolást én úgy értelmeztem, h az az ajánlott napi adag, ha vki pl. megelőzésképpen naponta szedi. :roll:

Rizstej? Jó ötlet! :D

Folyt köv.
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk fogdokitól. :D Nagyon aranyos volt közbe mesélte Daninak mit csináltak a fogával a fogmanók és a télapó elriasztja őket.Nagyon bátor volt Egyedül ült be a székbe és egy nyikkanása se volt.Én biztos ordítottam volna a helyébe.Laura addig a váróba szórakoztatta a közönséget pedig azt hittük autóba elalszik és csendbe lesz végig.Helyette ő lett a sláger egy kislány be is akarta vinni magával az orvoshoz. :D

Sági

Köszi a receptet csinálok is neki.

Ria

Megkérdezhetem miért nem kaphat tejterméket?
Én úgy tudom hogy ihat rizstejet.Dani mikor tejallergiás volt akkor még külön ilyen gépet is akartunk venni,de rájöttünk nincs nagy értelme.Állítólag házilag is meg lehet csinálni csak macera. :wink:

Bella

Nálunk még nem megy hogy miért nem szidom le Laurát,de ő is inkább a Dani játékaival akar játszani.

Ágiboldi

Csak nem dolgozol?

Panka

Holnap én is megyek fogdokihoz.

na megyek éhes a lányom. :)

KépKép
KépKép
dana 1

Na megjöttünk mi is. Voltunk sétálni, szétnéztünk a Vörösmarty téren. Háááát láttam egy-két jó dolgot, de milyen áron?! :evil: Hogy vigasztaljam magam vettem egy óriási kürtöskalácsot és azt nyomattuk Petivel. :lol:

Pann,
Cebion: persze, hogy nem káros ha csak néha-néha adsz ekkora adag cebiont csak szerintem felesleges ennyi. :? :wink:
Tudom neked ajánlani a Sinupretet. Nekünk vasárnap kezdődött az orrfolyás és ma már szinte semmi nincs, még csak egyszer szívtam, de már nem is folyik az orra és nem is szörcsög Peti. Ja és nekem is használt. :wink:

Dani,
Nagyon ügyes volt Dani!!! Ilyenkor nem szokott kapni valami apró kis ajándékot?

Körkérdés: Kinek mi a véleménye a gyermek megjutalmazásáról pl egy oltás után, fogászat után...
Vendég

Akarommondani Dana! :oops:
Vendég

Hát a körkérdést nem hagyhatom ki egy fordítás miatt nemigaz? Én mindig kaptam vérvétel, oltás stb után kis ajándékot, és konkrétan emlékszem, h ennek a gondolata tartotta bennem a lelket. Mikor a tüdőgyuszi miatt kórházban voltam, akkor akármit kívánhattam, és egy óóóriási plüsskutya lett belőle (addigi életem nagy vágya), aki nem jöhetett be a kórházba a fertőzésveszély miatt, de anyukámon keresztül leveleztem vele :D

Kép
Kép
agiboldi

Ági,
Na igen, erre gondoltam én! Én nem kaptam ilyenekért semmit, vagyis nem maradandót. Viszont pont ezért jutott az eszembe, hogy mi lenne ha én Petit megajándékoznám apróságokkal amikor hősként viselkedik. Természetesen csak akkor amikor már felfogja, hogy miért is kapta!

A tegnapi szenvedős, fejfájós nap után ma nagyon jó napom volt. Peti is klassz srác volt, a nap is sütött, sétáltunk is. Egy bibi van csak,egyedül vagyok itthon, mert ugyanis vannak cégek ahol már elkezdték az évvégi bulizásokat. Na de nem baj, pénteken én is megyek és apának szopi nélkül kell majd elaltatnia Petit! :twisted: Jaj, de kis gonosz vagyok!
Vendég

Halihó!

Május

Ne irigyeld annyira.Egyik részről nagyon jó,hogy nem csak a gyerekkel foglalkozol,de van háttulütője is.Akárhova akarsz menni úgy kell tervezni,hogy hazaérj.Én nagyon lelkizős vagyok ezen a téren meg minden vendéget elfogadok akár vasárnap is. :wink:
Tornára jártok?

Nanica

Eddig nem mertem írni,de látom a te lányod is hasonlót csinál.Nálunk meg Laura este cicin alszik el és úgy akarja elaltatni közbe magát hogy ütögeti a fejét. :twisted: Persze én nem engedem ilyenkor meg rám nevet.

Mindenkinél van hasonló megfigyelés?

Sági

Igen a boltba választhatott amit akart.Szoktam jutalmazni olyan dolgait amit nagyon ügyesen csinál,de én azért határt szabok neki.Ahogy említette Ágiboldi kórház után én is így csinálnék mint Anyukája.
Akartam kérdezni a vásáron miket lehet kapni és milyen már máshol is dicsérték.Kiváncsi lennék rá.

Képzeljétek Laura új tudománya ha annak lehet nevezni :? Bekapcsolom a turmixgépet vagy a robozgépet nekiáll sikítani.De úgy,hogy a gép mellett tisztán hallom.Nálatok is van ilyen?

KépKép
KépKép
dana 1

sági
hahaha, nálunk is kinéz apának egy ilyen este 22-én! aligvárom :twisted:

jutalmazás
én nem kaptam, és én sem szándékozom. mármint én pont azt nem szeretném, h bármiért cserében kapjon vlmit. persze bizti kapna meglepiket/ajándékot ilyen helyzetekben, amiket írtok, de nem szeretnék pavlovi reflexeket kialakítani (aztán majd meglátjuk)

ringató
voltunk ma, ismét nem voltam elájulva, viszont a 12-i, össznépi művészetek palotájábanira szeretnék elmenni. érdekel vlkit még? kb. féltíztől félegyig van a progi

vörösmarty tér
ha esetleg a nagytali nem jön össze, ott nem futunk össze egy forraltborra vlmelyik hétköznap délelőtt/napközben?

dana
na ilyen kozmetikus kéne nekem ide, a IX. kerületbe :lol:

majus3

Sziasztok!

Visszaolvastam... :D jól el voltam maradva, de reagálni nem tudok mindenkire, nagy részét megválaszoltátok helyettem is :D Csak amire emlékszem!

SNO: kérdezted még valamikor, hogy megy e még a bölcsőtartásos szopi. Amikor a kép készült, akkor még igen... Napközben már nem megy, csak este, amikor nagyon álmos.
Huh, Sebi nagyon helyes a képeken! Igen jók ezek a kisfiu szerkók! :) (A fórumon olyan sok helyes srác van, nekem is kell egy :P ) Márcsak apát kell rábeszélni... Bár valamelyik nap ő mondta, hogy ki kéne kalkulálni anyagilag hogy jövünk ki jobban; ha hamarabb jön a 2. baba, vagy ha vissza mennék dolgozni egy időre. :D

Körkérdés: kisebb korházi eseteknél nem kaptam semmi emlékezetes dolgot. Amikor 5 napig bent kellett lennem, kb 5 évesen, akkor már kaptam egy babát, mert nagyon hiányoltam az akkor 1 éves öcsémet, és érdekes, a babát is ugyanúgy hívták :wink:

Körkérdés 2:
Szerintetek érdemes átköltöztetni külön szobába? Engem egyátalán nem zavar, hogy veleünk alszik, a párom fel sem ébred. Viszont nem tudom meddig maradhat így!

nanica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?