Orsi,
Egy kis nózifolyással nem szoktam orvoshoz menni, azután éjjel 2kor mindig megbánom. Persze másnapra mindig megjavul. Így csak a rákövetkező éjszaka szidom magam (azt a jó édesét)
Ismerős gyerekeinek volt úgy tüdőgyulladása, hogy még lázuk sem volt. Egy kicsit túl sokat várt egyszerű csorgással. Másik ismerős elvitte a gyerekét azonos tünetekkel. Ő az orvosi váróban elkapott valami vírust, hangszálgyulladás, rekedtség, remek közérzet. Persze a gyereknek pár napon belül rendeződött a dolog, gyógyszer nélkül. Most legyek okos.
A fa kockákról meg az jutott eszembe, hogy ha nem is hegyesek, azért ütni jókat lehet vele.
Nekünk ezért végezte egy keljfeljancsi élete első napját a szekrényben.
Az is igaz viszont, hogy azóta szemezek velük, hogy Nati megszületett, úgyhogy lehet, hogy csak az irígység szól belőlem.
Én nagyon szeretem az ilyen kreatív építő játékokat.
Ez a drótos húzogatós tipikus játék, ami tök jó, de kizárólag
máshol játszanak vele. Natinak is elkértük a szomszédtól, mert az övé nem érdeklődött, azután itt porosodott.
Május,
A hintaló teljesen komoly. Meg nem csak ülni lehet rajta, hanem mellette ülve lüködni, felállni mellette meg egy csomó más is. Persze a magára rántás, a lábára tolás stb is benne van. Az már csak egy plusz, hogy a ritmikus mozgás tanulására is jó. A fekvő/ülő gyerek sokkal kevesebb ingert kap, mint egy hintázó. Az egyensúlyozás nagyon fontos, még a fejüket sem tartó babáknak. Ezért jó a hurcibálás is, csak a ló kevésbé fárasztó. Hátránya, hogy elég nagy és tényleg nem biztos, hogy pont most már érdekli is. Ez egyénfüggő.
Meg sokszor "felesleges" játékokat tudnak venni nagyszülők karácsonyra (is). Saját tapasztalat.
Sági,
Nekem a doki mondta, hogy ha elesik a gyerek, és súlyos a fejsérülés, akkor a szemfenéken lehet látni bevérzéseket. Ezért szokták a szemét nézegetni. Szerencsére nem kellett ezt még élőben tapasztalni. Vagy rosszul tudom?
Orrcsepp:
Amikor törpöktől elkaptam a kórságot, akkor a gyerkőc Nasogutta orrcseppjét kipróbáltam. Amolyan nincs mit veszíteni alapon. Meglepően hasznos volt. Eddig nem adtam, mert nem láttam értelmét, de most meggyőzött.
Pankaa,
Szomszéd.
Amíg nem volt gyerekem, csak a gyilkossági statisztikákon szörnyülködtem, amióta van, már tudom, hogy nem kell ahhoz agyonverni egy gyereket, hogy szenvedjen. Egy ismerősnek volt hasonló a helyzete, a szomszéd döbbenetes módon bánt a gyerekkel. Nem ők, hanem egy másik szomszéd feljelentette a gyámügynél. Szerintem az életét mentette meg.
Akkor, ismerős elmondása szerint enyhült a horror. Most három éves, nem beszél, nem szobatiszta, szó szerint mint egy megvert kutya, úgy él. Azt hiszem, a kulturált cukormáz rögtön leolvadna rólam, ha Robi (nem, mintha eszébe jutna) ilyent csinálna és hajnali kettőkor egyedülálló anyuka válna belőlem.
Mazsi,
Nati 1 éves korában estem teherbe, 1,5 volt, mire kezdett szavakat pötyögni, de még messze nem értette a dolgot. A Szasza (Dodó) van a pocimban dolgot úgy tűnt, hogy felfogja, de miután Szabi megszületett, még mindig mondta, hogy anya pocijában Szasza van. Azaz 21 hónaposan semmit nem fogott fel.
Nem látott kapcsolatot a pocim és a kis jövevény között.