Új privát üzeneted érkezett!

Pepike,

Ugye most nem kell biztatni, hogy a business az business, 14 kismama közt csak el lehet adni valamit :lol:

Nálunk is szörnyű lehangoló idő van, szakad az eső, szürke minden, az embernek felkelni sincs kedve. Csak az a baj, hogy tegnap is kb. így voltam és most már magamból van elegem.

És elvonási tüneteim vannak, hogy már 4. napja vagyok egyedül, apa tegnap alig hívott (jó-jó, én is tudom, hogy bulizott, na de akkor is!!!), magamban már tök hétfejű vagyok, azon tanakodom órák óta, hogy ezt kifejezzem-e... Ha megmondom neki, akkor igazi hárpia leszek, ha nem, akkor pedig balek, akivel bármit meg lehet tenni...
Áááááááááá, inkább megyek, lekötöm magam valamivel!

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx!
Nem egyszerű a helyzet!
Szerintem én hárpia lennék!!!!!!!!!!!!! Amilyen állapotban
vagyok!!!!!
Tegnap csak hoki meccsre ment, és soká jött haza, de én olyan ideges voltam, pedig máskor nem szoktam az lenni!
Ugye ezek a hormonok még mindig?????????????????
Nem csak ez a jó kifogás (szindróma)! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Szia Márti,

Ez már nekem is eszembe jutott, mi van, ha most csak azért vagyunk ilyenek, mert bátran elengedhetjük magunkat? És mi van, ha ez így marad????????

Már a saját idegeimre is megyek, hát még akkor máséra?????
:twisted:

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx!

Igen én is azon gondolkodom, hogy ez lassan szándékos nálam!
De neeemmm.......................!!!
Na most mond meg, ha ilyen változó érzelmeink vannak, akkor
csak a hormonok lehetnek és KÉSZ és PUNKTUM!!!!
:shock: :shock: :shock: :shock:
Reméljük hamarosan elmúlik!!!!!!!
Mikor ér haza férjed????
Vendég

Ma este jönnek haza, csak ráadásul nem lakunk együtt még (majd ha elkészül a ház átalakításával, valamikor nyáron) és mivel odahaza is várja két nagy lakli gyerek (17 és 22 évesek), ezért szerintem inkább haza kellene hozzájuk mennie, mint az én lelkemmel foglalkozni. Na de akkor ki fog foglalkozni velem?????

Nem baj, majd holnap babanet tali és akkor legalább társaságban leszek... előre is lenézést mindenkitől, ha sokat fogok beszélni, de teljes elvonási tüneteim vannak már így is...

Kép

KépKép
eszterxx

Szegény Eszter!
Nagyon sajnállak! De hát így nem is csodálkozom azon, hogy
teljesen ki vagy lelkileg! És akkor az átalakítás miatt nem laktok
együtt? Dehát azt írod, hogy nyár..... Hát hol lesz még az???
Addig egyedül leszel, vagy mi? Hát azt hogy fogod bírni?
Nem oldható meg sehogy????????
Vendég

Igen, az átalakítás miatt... illetve még nem laktunk sosem együtt, mert tavaly novemberben jöttünk össze, aztán olyan gyorsan nem ment az az összeköltözés így a gyerekek mellett. Úgyhogy hamarabb jött a baba, minthogy rendeződtek volna a viszonyok (na jó, ebbe az én sörgetésem is nagyon belejátszott, hogy 33 éves vagyok,szeretnék már nagyon gyereket, stb... :lol: ). Amúgy szerintem ha nem jön a gyerek, akkor sosem kezdi el átalakítani a házat. A háza viszont rettenetes rosszul van kialakítva, lenne egy 12 négyzetméteres szoba, ahol együtt élhetnénk majd a babával együtt, aztán slussz. Úgyhogy most gyakorlatilag, mint egy legoháznál, az egészet szét kell szednie és újra összetenni, hogy legyenek benne szobák is... Elkezdte már szeptember elején, csak akkor első nap leesett a létráról és eltört a sarka...na, az gyógyulgat még csak most...

Nekem annyi volt a kikötésem, hogy ha karácsonyig elkészül, akkor költözöm, de 8-9 hónapos terhesen nem szeretném megtapasztalni, vajh' mennyire vagyok toleráns 3, azért mégis idegen pasival ( :lol: én már akkor sejtettem, hogy semennyire, csak ennyire még nem tudtam, mint most). Azért a nagy kérdés majd az lesz, hogy tavasszal egyszerre fogja csinálni az átalakítást, születik a baba, érettségizik a fia, és ha minden összejön, akkor még kiskutyák is lesznek... Egyszerre nem tud szétszakadni, fogalmam sincs, hogy lesz akkor, de végülis én akartam, olyan még nem volt, hogy sehogy se lett volna...

Remélem, addigra elmúlnak ezek a fránya hormonok és nem itthon fogok bőgni minden nap, mert azt még most is fel tudom fogni ésszel, hogy minden nap nem fog tudni itt lenni...

Sebaj, tavasz lesz, lesz egy gyönyörű nagyfiam (aki NEM lesz hisztis, reméljül) és minden szép és jó lesz!!!!!!

Vagy valami hasonló... csak állna már el ez a fránya eső, mert itt vigasztalhatatlan szürke idő van, szakadó eső ...

Kép

KépKép
eszterxx

Pepike!Írtam neked az e-mail címedre! Él ez a cím, vagy privát üzenetet írjak?
A sulival kapcsolatos.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Nálunk is esik az eső. :( Fél 10-kor sikerült is kimásznom az ágyból, nem sok lelkierőm volt hozzá, pedig ma aztán tényleg ki kéne már takarítani.

Pati,
nagyon örülök, hogy jössz a talira!

Bár remélem én is tudok menni. Remélem nem romlik el nagyon az idő, meg hogy nem fog esni. Hétvégén elmentem körútra csizmanézőbe, mert a tavalyi már elég strapás, de nem találtam. Ha délutánra eláll az eső (mert a cipőm tök beázik), megint teszek egy próbát a vásárlásra. Remélem sikerrel járok.

Márti,
a szeméremcsontom fáj nekem is nagyon, mikor reggel felkelek. Utána már nem nagyon érzem.

Eszter,
sok-sok pozitív energiát, jó kedvet küldök neked!!!!!!!

Melinda

Kép
melinda80

Pepike!
Látom nem ment el a levelem, hova küldhetem?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kérek drukkokat, 1-re megyek 4d-re (4dgenesis :D :D !!!) és egyrészt nem tudom, hogy bííííírom ki addig (még 2 óra :shock: :oops: :lol: ), másrészt sajna apa nem tud velem jönni, tehát Nortonnal megyek kettecskén, harmadrészt meg mindig bennem van uh előtt a para (ismerős ez vkinek??? :wink: ) hogy mi derül ki.... de már annyira várom, hogy lássam!!!
HA lesz kép, akkor teszek fel, jövök mesélni is.
Csak drukkoljatok, lécccccilécccciiiiiiiiiiiii!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Petra, ha van csíkos (piros-kék lenne a nagy álom) ujjatlan rugi, hozzál lécci! Valami ilyesmiben szeretném a legifjabb trónkövetelőt hazahozni.

Ti pelust, kozmetikumot, maradék ruhákat ami nincs meg mikor mentek megvenni? Január vagy február? Nem merem annyira elhúzni, mert márciusi elejiek vagyunk és apával közöltem, hogy a szoba január közepére le legyen burkolva, kifestve, punktum, mert a fészekrakó ösztönöm lázad, hogy január végére mindennek készen kell lennie.... asszem én a maradék vásárlást januárra teszem, decemberben már talán lesz pénzem ( :roll: ) de a karácsonyi cirkuszban nem akarok tülekedni.

Kép
Kép

mpatr

Tényleg nagyon ócska idő van! :cry: :x :cry:
Ilyenkor én is teljesen depi vagyok, úúúúúúúúútálom, hogy nincsen fény! Legalább a hó esne! annyira várom már.

Képzeljétek tök nagyot nőtt a hasam a hétvégén. :shock:
(megpróbálok majd feltenni képet!)
Épp az új H&M gyerekrészlegét néztük meg és annyira fájt a hasam, hogy kimenekültem, mert nem bírtam tovább. (biztos nyúltak a szalagok.) Szerencsére nem lesz nálunk nagy ajándékozás idén, mert nem bírnám ezt a shoppingolást a nagy tömegben :lol: !

Végül is a holnapi tali időkorlátos?
(ha jól emlékszem azt írtátok, csak egy fix ideig lehet ottlenni,)

Eszterxx.
hát nem könnyű lehet neked egyedül! azért használd ki a jó oladalait is mert aztán majd 4 pasival sem lesz semmi! :wink:

Pepike!
Mikor lesznek a vizsgáid, tudsz rá készülni így a hajtásban?
Amúgy merre mész holnap a kocsival?

mennem kell mert van egy rakat vasalnivalóm! :x :x :x :x

norco

Hát, az uncsikat én valamikor január közepe-végére tervezem. De akkor mit fogunk csinálni februárban? Amúgy úgy tervezem, hogy csinálok egy listát, mit kell még beszereznie, míg én kórházban leszek, biztos ami fix. Meg a kozmetikumokra azt monják, nem érdemes nagyon előre, mert van lejárati idejük és akkor csak tönkremegy.

Az UH-ra megy a drukk, de inkább az irigykedés, mert olyan nagyon-nagyon jó lesz nektek délután már! És olyan kedvesek, aranyosak, megnyugtatóak! Szívem szerint minden nap ott ülnék a 4D genezisben...

Írj majd mindenképp!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Pati! :D

drukkk neked! írj, ha megjöttél! meg hogy mit szólt Norton a tesóhoz!
irigyellek, mert én már régóta nem láttam a babámat. Legközelebb csak pénteken! :D

norco

Eszterxx,

te mikor láttad utoljára a kisfiad?
Boros drnőhoz mikor mész legközelebb?

norco

Pati,
megy a drukk délutánra!!!!!:)

Januárban fogjuk megvenni a babának a hiányzó holmikat meg a bababútort. Párom nem engedi előbb, babonából. Azért én néha hazacsempészek 1-2 babaruhát, amit nem tudtam otthagyni a boltban. :P

Melinda

Kép
melinda80

Indulok, nem bírok a popikámon megmaradni.
Jövök majd a hírekkel.

Kép
Kép

mpatr

Szia Norco,

Nekem sosem nézte még meg Boros doktornő, amikor legutoljára voltam, akkor is késésben volt és csak megvizsgált, zárt méhszáj, de UH-t nem csinált.

Úgyhogy az ő tudomása szerint a 16 hetes genetikai volt az utolsó, amikor láttam, de amúgy november 2-án voltam én is a 4D Genezisben :lol:

Legközelebb december 18-án megyek, kiváncsi leszek, akkor mi lesz. Te pénteken hozzá mész?

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx,
Nekem is genetikai uh volt az utolsó, de azt a kórházban csinálták.
De amiatt ne aggódj, hogy nem nézi meg uh-n. hidd el megnézné szívesen ha kéred, de nem olyan jó a magánrendelőben lévő uhgép, meg aztán úgy tudom, neki nincs meg az a vizsgája, amivel ilyen genetikai uh-t tudna végezni.
Pénteken egy 4D-s magánrendelőbe megyek én is!
ha minden igaz jövő keddden megyek hozzá, mert kértem, hogy mielőtt elutazom Párizsba még vizsgáljon meg!

norco

Eszterxx,
Nekem is genetikai uh volt az utolsó, de azt a kórházban csinálták.
De amiatt ne aggódj, hogy nem nézi meg uh-n. hidd el megnézné szívesen ha kéred, de nem olyan jó a magánrendelőben lévő uhgép, meg aztán úgy tudom, neki nincs meg az a vizsgája, amivel ilyen genetikai uh-t tudna végezni.
Pénteken egy 4D-s magánrendelőbe megyek én is!
ha minden igaz jövő keddden megyek hozzá, mert kértem, hogy mielőtt elutazom Párizsba még vizsgáljon meg!

norco

Jajj, bocs 2× ment! :oops: :oops: :oops:

norco

Köszi, Pepike, de most nem taxizom veled! Jelenleg elegem van a családomból, úgy cakompakk, úgyhogy inkább előbb lelépek itthonról és sétálok-metrózom. Úgyis sietnem kell majd haza, mert Apának fél 4-kor suli. Legalább ennyi kis egyedüllét kell!
Úgy látszik, nálunk nem csak én sárkányosodom, hanem mindenki más is! Bár szerintem ez a folyamat még nálam a legkisebb mértékű. A lányom bőven túltesz rajtam!!! Apa meg..... hagyjuk! :roll:

Mpatr, megy a drukk!
Kozmetikumokat nem veszek még, az első adagot úgyis a gyerekdoki írja fel, az elején nem használok boltit.

De irigy vagyok arra, aki fél 10-ig tud aludni!!! Nem elég, hogy Alexa éjjel szétrúgja fejünket, oldalunkat, de még reggel 7-fél 8-kor már az arcomba köszön: Cia, Ana! És hozza a cumisüveget, hogy kakaót kér, és a távirányítót, hogy mesét akar nézni.

Úgyhogy első gyerekesek, egy jó tanács: amíg lehet ALUDJATOK!!! Kép
Március után már úgysem tudtok.
Vendég

Sziasztok!!!!

Szóval a házalási business csak abban az esetben lesz ha valakinek van valami amit szeretne és tudja kb mi az,(lány rugi, takaró, fürdőlepi stb...) mert nem nagyon készültem ilyen téren se, de ha kell valakinek valami holnap de. elmegyek a nagykerbe!!!!
[b]

PATI![/b]

Megy a drukk, már biztos ott vagy de gondolok rád minden ok lesz!!! :wink: :lol: :lol:

Norco!

Nekem mindegy hogy merre megyek, valahol talizhatunk, Lehel, Keleti stb....

pussz

Judit!

Megkaptam az emailt, hogy őszinte legyek nekünk nincs ilyen tantárgyunk de pedagogia van, átküldöm a tételeim és nézd meg tudsz e valamit használni belőle!!!
Puszi

pepike

Kép

Kép
pepike

Judit!!!

Átküldtem a tételeket remélem hasznosak lesznek!!!

pussz Petra

pepike

Kép

Kép
pepike

Ma este megyek dokihoz remélem minden ok lesz nálunk is, azért csak tessék szorítani!!

pepike

Kép

Kép
pepike

pepike,
privi ment.
remélem elért hozzád. :D

norco

Pepike!

Köszönöm szépen, megkaptam!!! :D

Egyből elkezdtem böngészni és találtam máris olyat ami kell! Nagyon örülök és köszi még egyszer!
Megy a drukk az esti dokihoz is és a vizsgákhoz is!

Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Zsu,
na igen, tudom, hogy a baba születéséig lustizhatok, aztán már nem lesz rá időm. Azért is jó, hogy november óta nem dolgozom, így végre ki tudom magam pihenni, meg rendesen rá tudok készülni az anyaságra.

Pepi,
drukkolok az esti vizsgálathoz! Úgyis minden oké lesz! :wink:

Melinda

Kép
melinda80

Norco!

Privi ment!

Judit!

Örülök hogy tudtam segíteni!!Majd írd meg hogy sikerült a vizsga!!

Melinda!
Köszi a drukkot a vizsgálathoz, bizti minden rendbe lesz!

Pati!!!

Írj ha hazaértél!!!!!!!!!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Ahogy olvasom mindenkinek elég viharos volt a hétvégéje. Szombaton még én is hisztis voltam, de vasárnapra elmúlt. Vasárnap Győrben voltunk, a színházban néztük meg a Dzsungel könyvét. Elötte ebédeltünk, utána pedig cukiban voltunk, meg egy kicsit sétáltunk. Szépen ki vannak világítva a sétálóutcák. Elég későn értünk haza, de megérte. :D

Mpatr! Pepike!
Megy a drukk a vizsgálatokhoz, akinek lesz képe az rakja ide nyomban.... :!:

A maradék cuccok beszerzését én is januárra időzítem. A decemberi tolongáshoz nekem sincs kedvem. Elég az ajándékoknak utánnajárni.
Végül is babakocsi már van, ill ma megérkezett a Cam pelenkázóállvány. Eső ide, eső oda el is mentem érte. Csak 10 percre van tőlünk a bolt ahol megrendeltem. Azért sikeresesen megáztam. Pedig nem is parkoltam olyan vészesen messze a bolttól.

Eszterxx! Hát olvasván a helyzetedet, nem lesz egyszerű a szülés utáni első hónapok számodra. De gondolom megedzett már egy-két dolog, pl a munkád is elég strapás volt, így majd állod a sarat. Azért lesz segítséged?

Alvás: Érdekes, mostanában én is olyan jól alszom. Kb 11-től 7-ig, két pisivel. Szerintem ez egész ideális :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Holnap megyek cukorterhelésre. Miért is nemnagyon szabad jönni- menni a 2 óra várakozás alatt?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kép

Így néz ki a pelenkázóállványunk.

Azért döntöttem ilyen mellett, mert a fürdőszobánk elég nagy.
A mi hálónkba örülök, ha az ágyát be tudom paszírozni. Miután átkerül a helyére ott se lesz azért hatalmas hely. Meg vannak emlékeim amikor a pisi kaki a szönyegre is jutott. Egy csempézett helységben ez nem gond (legalábbis nem akkora). Meg még egy pár dologgal meggyőztem magam.... Vannak ellenérvek is. Pl sokáig nem tudhuk kihasználni, de legfeljebb tesóméknak adjuk, ha ott is jön a második, vagy eladom...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja és tök ilyen színei vannak a fürdőnknek. A babaágy kb 3-4 méterre lesz az álványtól. Csak át kell lépni (na jó egy nagyobbat) a fürdőszobába.

Jól elörülgetek itt magamban.... :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Már csak 100 nap! :D [/b]

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Gratula a 100 naphoz!!! Hmmmm... cukrászda.... irigyellek most ezért...

Segítség lesz az első időkben is, csak az a baj, hogy én nem igazán szeretném... anyukám már arra készül, hogy ideköltözik, hisz minden anyának segíteni kell a lányának... na de ez 55 négyzetméter, utoljára 15 éve laktam velük együtt... úgyhogy sikerül mindig megbántanom vele, hogy mondom neki, hogy jöjjön, babázzon, élvezze, de aztán menjen... el nem tudom képzelni, hogy 24 órában összezárva mit művelnénk... áhhhhh, brrrrrrrrrr.....

Norco, nekem ez azért nagyon furi, hogy sosem néz a dokink sem szívhangot, sem ultrahangot. Ránézésre hogy venné észre, ha valami baj lenne a babával? Jó-jó, most már egyértelmáen érzem a rugdosását, de amikor utoljára nála voltam, ez még nem így volt. Arra, hogy ritkán érzem, azt válaszolta, hogy majd ha otthon lesz, sokkal gyakrabban fogja - és igaza is lett :lol: ! Amikor ott vagyok nála, akkor tök jó megnyugtató, csak nekem ez nem tetszik, hogy magától nem néz meg nem beszél... én meg nem vagyok az a kérős típus, ha nem, hát nem... :o (jól kitolok ám mindenkivel - leginkább magammal, de akkor sem megy)

Pepike,

Milyen névre foglaltad az asztalt, mit mondjunk a pincéreknek, amikor zavartan odatéblábolunk :lol: ?

Kép

KépKép
eszterxx

Nem is igaz, én is veled örültem és a 100 napra hamarabb gratuláltam, mint te magad, bebebeeeee :lol: !

A nagy fürdőszoba miatt jobban irigyellek, mint az állványért... nekem akkora a fürdő, hogy választani kellett, mosógép fér be vagy mosdókagyló, a kettő együtt nem megy. Cserébe viszont hatalmas a konyha - de most az lenne a legjobb, ha minden gumiból lenne!

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter, köszönöm a figyelmességet.
A cukiban sajnos persze az is eszembe jutott, hogy jövőhéten lehet, hogy már az ilyesmit ki kell hagynom.... Kitartást a diétához. Apukám is 160 gramm diétán van. Egész jól tudja tartani. Aztán holnapután nálam is kiderül.....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Na Sziasztok!

Jól eltüntem, be se írtam nektek, hogy sikerült felhívnom a dokit!
És azt mondta, hogy ma menjek el 13-ra, mert a héten már nem
fog ráérni!
Eredmény: Páromnak 1 fiú, nekem 1 fiú, és akkor jöhet a
3. fiú!
Sebaj lassan már meglesz a foci csapatunk! :lol: :lol: :lol:
Reménykedtem egy kis puncisba, de egy a lényeg, semmi gond
nincs! :D :D :D :D :D :D
Vendég

Képzeljétek, találtam az egészségpénztár honlapján egy olyat, hogy a kieső jövedelmet pótolják, amíg táppénzen van az ember... A pénztár azt mondta, hogy csak be kell küldeni a munkáltatói igazolást és ők utalják is... olyan fura, hogy puszira adnának pénzt, úgyhogy még várom a bérszámfejtők válaszát, de ez tök jó lenne!

Gondoltam, megosztom, hátha valaki még érintett, csak nem tud róla...

Kép

KépKép
eszterxx

Feri, boldog névnapot!!!

Megyek gyorsan sütök apának halrudacskát, mert azt kért névnapjára. :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Helló!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eszterxx és talisok!

Az asztalt a saját kis becses nevemre foglaltam, Patakiné Varga Petra névre, és 12 főre remélem nem lesz gond hogy + is lesz.
Eszterxx, légy szíves szólj hogy te nem eszel :evil: azt sajna nem tudom hogy ilyenkor hogy oldják meg a fizetést, majd meglátjuk.
12-től foglaltam, és én ott is leszek addigra remélem, de maradni csak fél 4 ig tudok sajna mert mennem kell a kiscsajsziért!

sok pussz Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Pumperka,
gratula a 100 naphoz! :)
Úgy tudom, hogy azért nem szabad sokat mocorogni terhelésnél két vérvétel között, mert az befolyásolja az eredményt. A védőnő azt mondta, hogy próbáljak meg két órán át nyugiban lenni...

Márti,
na, végre kiderült, hogy kisfiú! :) Igen, az a lényeg, hogy minden rendben van vele!!!

Eszter,
ez az egészségpénztáros dolog engem is érdekel, kiváncsi vagyok, milyen választ kapsz!

Melinda

Kép
melinda80

Na, nekem ezt nem mondták a vérvételnél. Azt mondták csak, hogy reggel fél hat tájban igyam meg a lötyit (a valóságban inkább a kikanalazás volt...) és rá két órára vérvétel. Én...khmmmm.......futógépeztem itthon nagy unalmamban egy órát közben, lehet hogy ez volt a baj? Mindegy, az nem árt a gyerkenek, hogy nem eszem édességet meg köretet, csak a túró rudi ne jutna annyit eszembe :cry:

Kép

KépKép
eszterxx

Márti, gratula a kisfiúhoz!

Kedves Kispapánk, Feri, boldog névnapot neked!

Eszterxx, én is elolvasnám ezt az egészségpénztáros dolgot, dobsz egy linket? :)
Vendég

Márti,

Nagy-nagy gratula a kiscsávóhoz!! :D
remélem sikerült kibogarásznotok a könyvelővel, hogy mennyi-hogyan jár - igen, az előző év átlagkeresete számít, de ez az összeg maximalizálva van a minimálbér 70%ban (mégjó, tudod, Magyarországon vagyunk!) . Amit eszterxx tette fel link, azon részletesen fenn van minden!!

Zsu,

köszi a hiszti-infót, akkor már "csak" alig4-5 hónap és kezelhető leszek, látom a fénysugarat az alagút végén (szeretteim assszem még nem :? )

Én is tiszta depis lettem ma az időtől, NAPOT AKAROK!!! Let the sunshine in!! plíz!

Panka baba bezzeg odabent nagyon jól elvan - nyilván ő nem érzékeli ezt a dögsötét esős trutyit - vígan rugdos mindenhol! Hogy tud ez a gyerek ennyit forogni-mozogni!!!!

pusz mindenkinek:
Manna

KépKép
kmanna

[quote="kmanna"]
írta:
kmannaÉn is tiszta depis lettem ma az időtől, NAPOT AKAROK!!! Let the sunshine in!! plíz!

Hát nappal nem szolgálhatok, de az eső helyett egy kis téli hangulat. Itt ismerkedtünk meg Apával, majdnem 5 éve! :lol: :lol: :lol:

Kép
Vendég

Kimásoltam az MKB EP szolgáltatási szabályzatából az ide vonatkozó részt, mivel ezt az EB törvény szabályozza, ezért ez mindenhol ugyanolyan... Nekem csak az a bajom vele, hogy míg a többi szolgáltatásnál befizetek én vagy a munkáltató, addig itt csak úgy kapnék, ami nekem nagyon fura... Majd holnap újra felhívom a pénztárt... de mégis kell, hogy működjön, mert van rá nyomtatványuk is!

"4.14 Kieső jövedelem pótlása Eb tv. 44. §-a szerinti keresőképtelenség esetén
A Pénztártag Eb tv. 44. §-a szerinti keresőképtelensége esetén – az egyéni egészségszámla terhére
igényelhető a Pénztár szolgáltatása a keresőképtelenség első napjától kezdődően.
Eb tv. 44. §- a értelmében keresőképtelen,
a) aki betegsége miatt munkáját nem tudja ellátni;
b) aki terhessége, illetőleg szülése miatt nem tudja munkáját ellátni, és terhességigyermekágyi
segélyre nem jogosult;
c) az anya, ha kórházi ápolás alatt álló egyévesnél fiatalabb gyermekét szoptatja;
d) az a szülő, nevelőszülő és helyettes szülő, aki tizenkét évesnél fiatalabb beteg gyermekét
ápolja;
e) aki fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásban betegségének megállapítása vagy gyógykezelése
miatt részesül;
f) akit közegészségügyi okból foglalkozásától eltiltanak és más beosztást nem kap, vagy akit
közegészségügyi okból hatóságilag elkülönítenek, továbbá aki járványügyi, illetőleg állategészségügyi
zárlat miatt munkahelyén megjelenni nem tud és más munkahelyen
(munkakörben) átmenetileg sem foglalkoztatható.
A jövedelempótlásra jogszabály szerint csak a Pénztártag jogosult, közeli hozzátartozója nem. A
jövedelem-kiesés a keresőképtelenség első napjától számításba vehető, azaz a betegszabadság
időszakára is. A szolgáltatás maximális összege: a Tag igazolt jövedelem-kiesésének összege. A
betegség miatt kieső jövedelem elszámolásának alapja: a Pénztártag munkáltatójának hivatalos
igazolása a kiesett jövedelemről, passzív táppénz esetén a volt munkáltató nyilatkozata, továbbá az
OEP igazolása a táppénz összegéről."

Kép

KépKép
eszterxx

Feri!

Nagyon Nagyon Sok Boldog Névnapot Kívánunk Neked!!!
Vendég

Jaj, Kiszazsu, ez gyönyörű!!!!!!!!

na, nekem vége is a depinek, ilyen szép helyet!!!

Amúgy nő már a pocakod?

Kép

KépKép
eszterxx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?