Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Karácsonyi receptek.... hát én idén nem főzök, max. vmi sali / desszert... kedves párom istenien főz és a nagy husis kajákat amúgyis ő szereti csinálni...

Csajok, mit lehet kezdeni ha Dorka CSAK babakocsiban alszik nappal??? Mi lesz, ha hidegebb lesz?

Zsu, nagyon jó úton jártok!!

Jolka, na téged aztán csodállak...

Jutta

KépKép
jutta

Kertikiri, nagyon imádom ezeket a teli szájú mosolyokat, kis fogatlanok, olyan édesek :lol: :lol: :lol:
És ha hizik Nadin, akkor nincs gond. Ne filózd túl a dolgot, mint anno én tettem :wink:

Jutta, szerintem próbálkozz a kiságyban altatással. Én egy fillérben se fogadtam volna, hogy Panka hajlandó lesz ott aludni, és lám, ma már harmadszorra alszik el.
Nekem az jött be, hogy mikor látom, hogy álmos, akkor lerakom. 1-2 percig hagyom, ha nagyon sir, akkor felveszem vállra büfi pózba. Kicsit úgy ringatom. Megint leteszem, ha megint sir, megint felveszem, ringatom. Ekkor már általában érzem, hogy csúszik le a fejecskéje és a keze :lol: Harmadszorra-negyedszerre ha leteszem, akkor már alszik is. Próbáld ki, majd számolj be :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, most délután Pankám 140-et szopizott, nem is kellett tápszer! Juhéjjjjj! :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi, ma utaltam a pénzt, az azt jelenti, hogy hétfőn utalják a bankból, az kedden lesz a számládon. Bocs,hogy csak most :oops:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Lehet csatlakozni?
Október 22-én született a kislányom, Bogi. Első gyerek. :D
Ahogy olvasgattalak benneteket (még csak keveset), sok minden nekem is problémát jelentett, és jó volt látni, hogy más is jár hasonló cipőben!
Szívesen bekapcsolódnék én is!

Szép napokat!
M.
moncsi27

Szia Moncsi!
Üdv a csapatban. Gratulálok a kis Bogihoz. Láthatnánk képet rólatok? Mesélj magatokról. Milyen volt a terhesség, a szülés, a gyerekes élet...Minden érdekkel minket. :wink: :lol:

Köszönöm a dicséretet, de majd akkor leszek ügyes, ha meg is tudom csinálni őket. :)

Zsu!
Ügyes vagy, nagoyn jól hangzik az altatási módszered. Nem olvastad véletlenül a suttogót, ott is ilyesmit ajánlanak. Vagy ez már anyai ösztön. :)

Jéé, Nadin nagyon aranyos. Ő is kis boldog baba.

Ákos sokszor a saját hangján is nevet.

Alvás: Ma 7kor keltek a fiúk, majd nézelődés, Akos aludt utána egy kicst, majd a 11 órás séta, alvás kötben, majd folytatta itthon, egészen 4 óráig, majd kaja, játék nevetgélés, és már azt vettük észre, hogy megint alszik. 18kor kelt Manóval együtt. (Ő 2 óra körül aludt el). Csendes délutánunk volt. Ákos már fürdött vacsizott, és már megint alszik. Éjszaka is max 2 kel, akkor is kaja és alvás. Panaszom sem lehet rájuk.

Karácsonyi dekoráció? Most tettem ki az ajtó díszt, a lakás jövőhétre marad. Manóval majd gyártunk valamit, az ablakba.
Ki mit csinál? Milyen lesz a fa?

Szép estét mindnekinke!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Moncsi, üdv nálunk, tényleg irj többet magadról és várunk képet Bogiról és Rólad is!

Jolka, de olvastam a suttogót, próbálgattam is, de korábban nem jött be, valószinűleg akkor még nagyon hasfájós volt Panka. Most meg csak úgy felvettem, mert sirt, hogy megnyugtassam, és láss csodát, elaludt :lol: Szóval is-is.
Na és mostmár értem hogy van időd ennyi finomságot sütni-főzni! Ákos baba egy kis tündér, ennyit alszik :D

Panka kakijában egyre több kis vérpötty van, kezdek aggódni. Kicsit utánaolvastunk a neten, vagy tejallergia, vagy valami fertőzés, vagy a bélfala sérült meg. Asszem nálunk is aktuális lesz egy székletvizsgálat. Jó, hogy mindig van miért aggódni :( Hétfőn megyünk dokihoz.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Moncsi, üdv!

Zsu, reméljük semmi komoly, mindenképpen menjetek dokihoz, hogy megnyugodj.

Mi tegnap ismét alvási rekordot állítottunk fel DÉLUTÁN: 14-től 21-ig!!! 21-kor amúgy keltettem. 23-ra már megfürdettük, kaja, aztán ismét aludt 4-ig, akkor nagyon nehezen tettem vissza, de most még alszik.
Tudom mit kellene csinálnom, nappal nem hagyni hogy kaját kihagyjon az alvás miatt, azaz ne aludjon 2-2,5 óránál többet, de egyszerűen nincsen szivem felkelteni :cry:

Dekoráció: hát Nadi ablakába egy világító mikulás, a nappaliban adventi koszorú, meg kis plüss hóemberkék az állólámpáról, ablakba szoktam csinálni szalma csillagokból füzért. Fa mindenképpen kicsike lesz, szalma és fa díszekkel, ha teszek rá gömböket akkor az zöld-narancs lesz.

KépKép
kertikiri

Zsu, szerintem is menjetek dokihoz, legfeljebb megnyugtat.

Moncsi, szia!

Kertikiri, úgy látszik, ez egy ilyen délután volt :lol: ! Panka fél 4-kor aludt el a babakocsiban, sétáltunk, hazajöttünk, aludt tovább a babakocsiban a folyosón. Én kicsit kétségbeestem :oops: , hogy mi lesz éjjel, ezért fél 8-kor keltettem...kicsit játszottunk, pancsizott, szopizott, negyed 10-kor újra aludt, negyed 2-kor kelt ( :cry: :roll: ), bár 2-ig kínlódott szopi után, de azóta alszik :shock: ...

Dekoráció nálunk is a szokásos, Bencének ablakfólia, lámpákra gömbök, koszorú, ajtódísz most készül (ezt rábíztam unokatesómra :oops: :lol: ) Kültéri izzók, ablakra világító dísz. Én sem akarok nagy fát, sőt, lehet hogy dézsás lesz. A 3 évvel ezelőtti is szépen növöget a kertben. Lehet, hogy le vagyok maradva, de nekem még nem volt aranyszínű fám, talán majd most...de a narancs is tetszik nekem is :) .
dettyk

Sziasztok!

Zsu!
sZerintem is jobb, ha látja doki Pankát. Ilyet még nem is hallottam.

Jutta!
Kocsiban alvás. :D Nyugodtan, nem lesz semmi baja sem tőle. Ha hidegebb lesz, az sem gond, ha jól be van öltöztetve, akkor nem fázik. Sokan már azt veszik észre, hogy áll a hó a babakocsin, az meg jól szigetel. :D Nem lesz semmi baja.
Kollegám kislánya annyira szeretett babakocsiban aludni, hogy valamikor éjszaka átmászot a kocsijába, reggel ott találták meg a szülők. :D

Kertikiri!
Ilyen későn is fürdetek? Nyugodtan hagyjátok ki. Még élénk lesz utána a gyerkőc...

Ákos imád fürödni, fél hétkor már türelmetlen, látni kell azt a boldogságot mikor a fürdőben vetkőztettem, pucérkodni is szeret. :)

Szép napot mindnekinke!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Jolka:
igen, én is csinálok alapot a levesnek. :)

Moncsi:
üdv itt. :)

Tényleg csajok, karácsony...
Nálatok a Jézuska hozza a fát/ajándékokat?

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Kertikiri, hihetetlen ez a kép... Dorka még csak mosolyog... vmit én cseszek el?

Moncsi, üdv itt!

Jolka, tényleg egy szavad se lehet! Nagyon jól csinálhatsz vmit. :wink: És köszi a nyugtatást babakocsi ügyben...

Zsu, azért ezt én is megvizsgáltatnám...

Hajni, Jézuska még nálunk nem esedékes... azt hiszem Dorkának még mindegy!

Detty, nekünk arany-narancs fa dekorációnk van! tök jól megy a sárga-narancs nappalihoz! :lol:

Egy tökéletes nappal: evés-nézelődés-alvás (sőőőt a 1-2 közötti szopit cumisüvegből anyától kapta -mert nem értünk haza kocsinézésből ÉS a délutáni 6-8-ig hiszti is moderált volt...) után 8-kor fürcsi - kaja - nyüszi, másik mell - nyüszi cumiból anyatej (itt cseszhettem el?) bealvás 9-re... 1/2 4-6-ig evés - üvöltés 6-7-ig alvás 7-től üvöltés 8-kor kaja... közben iszonyú híg kakik... most szokás szerinte a babakocsiban alszik...
Miért éhes még ha utána úgy túleszik magát, hogy szenved??

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
igen, most még mindegy neki, de jövőre?
Gondolom elképzelésed van már róla, h mit fogtok mondani? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Köszi! Akkor írok egy kicsit magunkról.
Minden simán ment, mialatt vártam Bogit, csak a vége volt eseménydúsabb. Már az időpontunk előtt két héttel mondták, hogy bármelyik pillanatban jöhet a baba.
Október 13-ra voltam kiírva, ehhez képest 22-én született. Három napig indították a szülést a kórházban zselével, mert a méhlepény kicsit érettnek tűnt, félt a doki, nehogy baj legyen. Végül a harmadik adag után indult be, de akkor gyorsan: fél 10-től 3/4 5-ig számolom kb. A doki majdnem nem ért vissza a Balcsiról... :lol:
Mi nem kérdeztük meg, hogy fiú lesz-e, bagy lány, meglepetés lett. Viszont rózsaszín szülőszobába kerültem- és már tudtam, itt csak kislány születhet!

Bogi egyébként jó kislány, nem sír sokat, de keveset alszik, sokat nézelődik. Este van csak probléma az elalvással....

Nálunk is volt kaki-probléma, ha minden igaz, most lábaltunk ki belőle (lekopogom) Hasmenés-gyanú (nyálkás kaki), sírás evés közben is, nyűglődés egész nap... Mi felhívtuk a dokit, és NORMAFLORE-t kaptunk. Ez úgy tűnik, használt 4-5 nap alatt.

Most megyek, esemény van, még jövök, és majd teszek fel képeket is!
Szép vasárnapot!
M.
moncsi27

Kertikiri, de korán keltél :)
Úgy tűnik, Nadin összetéveszti a nappalt az éjszakával, bár ezt inkább 1-2 hetes korban szokták. De jó kis alvókája van!

Jolka, ti hogy fürdettek? Kézben fogjátok Ákost vagy vettetek olyan ülőkét, ami Timiéknek is van? Hanyadt fekszik vagy hason? Csak azért kérdezem, mert mi hanyadt fogjuk Pankát, igy nem sok lehetősége van lubickolni.

Jutta, türelem, lesz teliszájas vigyor, ne aggódj! Nem egyformák a gyerekek. :wink: És tényleg ne aggódj a kinti alvás miatt, örülj, hogy egyáltalán kint alszik :)
Nem lehet, hogy nem azért üvölt, mert éhes, hanem már aludna vagy böfizne, vagy más baja van?

Nálunk már tavaly is szalmadiszes-matt arany diszes fa volt, idén is az lesz, nekem nagyon tetszett. Égősor a kertben a fákon, adventi koszorú az ajtón, amit még elő kell keresni a garázsban, ahol akkora a kupleráj, hogy órákig fogjuk keresni :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta, nektek hova kellett vinni a székletmintát?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja,képzeljétek, Pankát reggel keresztben fekve találtam a kiságyban, felkúszott az ágy fejvégéhez :shock: Úgy látszik már vigyázni kell, nem szabad őt otthagyni nagyágyon egyedül. Eddig ezt nem vettem észre.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

:)
ZSu! MÉg eltelik 1-2 hónap míg leesne az ágyról, de most már vigyázni kell. :D Egyelőre még hátrafelé kúsznak. :)
Fürdés:
Olyasmi kádunk van mint Móniéknak Ok baby-s, de háttámlát nem vettünk hozzá.
Kézben tartom, vagyis csak azon fekszik, előbb háton van, majd hasra fordítom. Lubickolni még nem lubickol, de eljön még annak is az ideje. :D Akkor úszni fog minden. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hali!

Mennyire fini kajákat soroltatok fel. Nyami. Ez a tárkonyos leves nagyon jól hangzik, csak az a baj, hogy ez nekem bonyesz. Tuti meg fogom csinálni, de nem karácsonyra. Annyi időm most nem lesz szórakozni. Mindig lakodalmat szoktam kifőzni karira. Idén csak lightosabb főzőcskézés lesz apa kérésére és hát ugye az idő hiányában.
Májjal töltött combot, rántott szeletet, sült csirkét vagy kacsát (attól függ). Szoktam csinálni. Tavaly ananászos husit is csináltam.
A köret francia saláta, bab saláta és krumplipüré szokott lenni.
És hús leves. Idén ezekből a májjal töltött combot, rántott szeletet csinálom meg. Vmi halat is kéne, de azon még gondolkozom.
Lányok! Cukorborsót sztetek lehet már enni? Ádika már nem pocak fájós. És a francia salátába kéne ugye.
Lakás díszítés: csak a karácsonyfa a lakás dísze nálunk. Amióta Anyukám meghalt, utáltam minden ünnepet. Most először várom.
A karácsonyfánk kék díszekkel lesz tele. Idén még jó lesz az eddig jól bevált mű fenyő, de jövőre már veszünk cserepeset. Addigra Ádika már értékelni tudja.
És,megrendeltem a nyagyszülőknek, dédnagymamának az Ádámos fali naptárt. nagyon kíváncsi leszek rá.
Timi: képeket küldeni fogom, csak fotózok elötte még párat. Előre köszi. Képeslapot nem tudsz véletlenül? vagy ez is az?

Móni, Zsu: nagyon ügyesek vagytok tejci ügyben.
Kertikiri: annyira drága Nadin a teliszájas vigyorával.
Móni! Üdv nálunk! Kíváncsiak vagyunk mindenre veletek kapcsolatban.
Hajni: elképzelés a Jézuskáról :) : A fát nem, de az ajándékot ő hozza.
Jutta: neked is csak azt tudom mondani, mint Zsunak mondtam, hogy ha Dorkát már lekötik a játékok, akkor jobban el lesz egyedül és játék közben el is fog aludni. Kb 2 hós korától már könnyebb lesz. Legalábbis én ezt tapasztaltam Ádival, mert ugye ő is kis nyűgös, nem alvós, letehetetlen volt.
Jolka: te tudsz vmit, hogy mindkét gyereked ennyire jól nevelt. Megosztanád velünk? :wink:

Ma bekentem Ádim fejét testápolóval, hátha javít rajta. Irtó édes frizurája lett tőle. :lol:

Demonstrálom:
Kép

Kép
Kép
gabcii

GAbcii!
NAgyon aranyos Ádi. Szuper ez a séró!!! :DKis csókos szájú...:D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Üdv Moncsi! Ha jól sejtem druszák vagyunk! (Te szereted, ha Moncsinak hívnak? Engem a világból ki lehet üldözni vele... :oops: Na de nem vagyunk egyformák!) Várjuk a képeket Bogiról!
Karácsony téma: hát tudjátok, h nem vagyok százas... nálunk már a szivárvány minden színében pompázott karácsonyfa! Volt natúrdíszes (fa- és szalmadíszek), volt ezüst-kék, bordó-arany, gyöngyház-rózsaszín, zöld-arany, bordó-gyöngyház... Tele van a padlás díszekkel! A férjem már nem enged vásárolni többet! :lol: :lol: :lol: Nem értem miért? :lol: Ja és rénszarvas-mániás vagyok... Rénszarvas díszeleg ilyenkor mindenhol! :lol: Szal van adventi koszorú, bejárati ajtó fölött dísz, kopogtató, ablakvilágítás, mindenhol valami kis díszítmény! És a karácsonyi asztal is mindig extrán van terítve! (A díszítést mondjuk úgy csinálom, h mindennap valami újabb holmit pakolok ki, így igazából Karácsonyra lep el minket a rénszarvas áradat! Ja és rengeteg gyertya és angyal is van! Na majd megmutatom! :lol: :lol: :lol: )
Még nem döntöttem, h milyen legyen idén a színvilág! Mondjuk én a klasszikus arany-bordó-fehéret szeretem a legjobban! Az mondjuk az idei karifán (általában normand fenyő) először lesz, h színes lesz az égősor (eddig fehér volt!), de Janka miatt színesítünk!
Hajni! Én szeretném, ha olyasmi Karácsonyi lennének, mint amilyenek nekünk voltak: Jézuska hozta a fát és az ajándékokat is! Amíg lehetett! Utána már csak az ajándékokat hozta a Jézuska. De a mai napig titokban csempésszük a fa alá a másik ajándékát, h meglepetés legyen! Épp ezért, még ha valaki kér valamit akkor is én valami kis lepit is adok neki, h örüljön és legyen valóban meglepetés!
Meg is beszéltük a férjemmel, h a következő Karácsonytól kezdve ő majd a díszítés alatt sétálni megy Jankával! Olyan kíváncsi vagyok, h milyen lesz az első igazi Karácsonyunk! Gondolom jövőre talán... :wink: Na kimerítő voltam és már megint kisregényt írtam!
Még benézek! :lol:

Kép
ermoni

Hali!

Móni, én sem szeretem igazán a Moncsit... :D De mivel láttam, hogy te már itt vagy, kerestem egy másik nevet. Mert a sima Mónikát még jobban nem szeretem...

Karácsony: idén elkéstem az adventi koszorúval :oops: , talán a jövő héten meg tudom csinálni.
Nálunk mindig nagyon színes a karácsonyfa! Lehet, hogy nem túl méltóságteljes, de én mindig mindent ráaggatok, amit találok. És minden évben engedélyezek egy-két új díszt. Egy idő után nem fogunk felférni a fára mi sem.. :D

Még csatolok képet , Sziasztok! M.
Kép
moncsi27

Szép lassan teszek fel még képeket, ha enged a lányom, és visszaalszik még egy kicsit...

M. Kép
moncsi27

Üdv itt Moncsi !
Nagyon szép lánykád van!

Hétvégén csavargással ment!Szombaton anyuék!
Ma meg a sogórnőméknél voltunk!
Kétszer öltöztettem a lányt mert leizadt a kocsiban és inkább átöltöztettem nehogy megfázzon!

Karácsony: én sosem szoktam túlzásba esni mert kettőnknek nem igazán kellet de még a lány is pici!
Talán már jövőre kiteszek magamért!
Sütők anyu meg megfőz azt a pár töltést, meg egy kis leves!

Kép
mogyoland

Jó reggelt!

Szia Moncsi!

Gabci!!!Teljesen lehidaltam Ádámtól :lol: :lol: ! Gyönnnnyörű! Tényleg csókos a szája, és a szemei... :oops: . Mi lesz ebből a kiskrapekból?! :lol:
dettyk

Sziasztok!

Látom jól telt a hétvége :D

Gyakorlott mamák segítsetek lécci. Vilmos náthás, reggel vettem észre, már épp indultunk volna hasi meg koponya uh-ra. Kiszívtuk az orrát, (de nem porszívóval, vki mondta, hogy a porszívó eszközzel szájjal is lehet, így sikerült, és üvöltés sem volt.) És mintha köhögne is, nem lázas, de most pl alszik, pedig nem szokott ilyenkor. Hívjam ki a dokit? Van erre vmi gyógyi? És milyen rendszeresn kell szívni, ha látom, h folyik? És mitől náthás? Lehet h a babakocsiban nem öltöztettem fel rendesen? Vagy tőlem kapta el?

Hirtelen ennyi kérdésem lett :D

Jutta: babakocsiban alvás nálunk is ilyen, ott alszik a legjobban.

Kertikiri: Vilmos is így nyomja, napközben képes hat órán kresztül nem enni, ennyit ugyan nem alszik, de tegnap fél 6-kor kaja, alvás 7 körül, és éjfélig nyomta. Nálunk úgy látszik késő délután van este...

Moncsi: üdv itt :D

Zsu: tök jó olvasni Téged :D :D Jó, h így alakulnk a dolgok. Én most a cumival próbálkozom, napközben vhogy anélkül nem alszik, de majd megpróbálom a suttyogós módszert is.

Most voltam bent nála, szegény, nagyon szörcsög. Mi lesz éjszaka? Óránként szivornyázhatom az orrát? Szegény :cry: Ja, és gondolom a sétálás ugrott.

Timi/Andi: disznóvágás milyen volt?

Gabci: remélem tényleg így lesz :)

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Macsek!
Húú, ha nem lázas, és nem köhög Vilko akkor nem kell doki. Ha "csak" folyik a nózija elég, ha szívod neki. Nehéz ügy, ilyen picin nem voltak betegek a fiúk. Próbálj párologtatni: kamilla és eukaliptusz (mentát ne, állítólag még nem lehet). Elég hülye nyálkás idő van, nem csodálom, ha egy kicsit folyik neki, de ez még nem betegség. REmélem hamar túl lesztek rajta.

Móni!
Nem csalódtam bened, valahogy így képzeltem el nálatok a karácsonyt. :D

Hajni!
Nálunk csak az ajándékot hozza a JÉzuska, FÁt közösen állítjuk. Nagyon várja Manó, már szeptember óta. Egyszer már kiszedte az összes díszt, még nem mertem megnézni mi maradt belőle. Ugyanis az összes gömből, az elmúlt 6 év terméséből, kihúzgálta az akasztót. :?
Nem hinném, hogy az idén újítanánk, pedig lenne ötletem, csak míg kis gyerek van, felesleges, így marad most a vegyes fa.
Tavaly is rengeteg gömb eltört, még véletlenül is. Sokan ilynekor a járókába menekitik a fáta gyerkőcök elől, na ez már nálunk nem akadály. :)
Eddig nálunk is mindig normand volt, most nem tudom. Minden évbe megfogadom, hogy most hagyományos lesz, az illata miatt. De mikor választani kell, mindig a normand győz, na meg szinte semmi baja mikor megy a háztól.

Móni2! :D
Akkor, hogy szólítsunk?
Nagyon tündéri kislányod van!

Mindenkinél van cumi, csak nálunk nem jön be?
Én nagy cumis voltam gyerekkoromba, furcsa is , hogy a fiúknak nem kell.

Itt esik az eső. Ma megy Manó Mikulás ünnepségre, izgulok rendesen. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

NADIN MA REGGEL HASRA FORDULT! Fotókkal nem tudom bizonyítani, és anyukám szerint véletlen volt, de szerintem nem, mert a keze után ment.

És mivel tegnap Csabi szüleinél voltunk, nem nagyon aludt a csaj, csak kétszer 45 percet, hazafelé a kocsiban is üvöltés volt :-(
Az éjszakára így nagyon készültem, 7-kor megfürdettük, kaja, 8-kor alvás, és mit gondoltok mi történt?! Hát 3 óránként kelt :?
Ez az én formám, csak beijesztés volt az a 7 órás nappali alvás :x

Ádi gyönyörű!

Macsek, nem tudok hozzászólni nátha témához.

KépKép
kertikiri

Szia Moncsi, aranyos nagyon Bogi!

KépKép
kertikiri

sziasztok

nem tudok visszaolvasi :-(
Bibusnak súlyosbodot a taknyizása,egész este,éjjel sírt,forgolódott,szívem szakad meg,37.9et mértem neki egyszer kapott fél kúpot.Aztán dokihoz le,kiverni Maját az ágyból.Kapott antibiót,köptetőt,inhalálót,orrcseppet:-(
annyira elegem van,ha fent van csak sír,szerencsére nost tud aludni
a disznóvágás kicsit se volt fárasztó 2 két mázsás disznót elrakni,hodani :-( aludtam éjjel vagy 3 órát azt is 10 részletbe. a poén hogy a férjem holnaptól péntekig pesten lesz tanfolyamon

elegem van
nyiff nyaff

Gabci
küld mindenféle képet én meg csinálok mindenfélét neked,
képeslapot olyat tudok,hogy csak pl sima keret,de küld képeet aztán meglátjuk

pl ilyen keert van a programba

Kép

próbálok majd visszaolvasni
Vendég

Sziasztok!

Itt is nagyon szutyok idő van.
Kertikiri: gratulálok, nagyon ügyes Nadin! :lol:
Mennyi idősen kell hasra fordulni? Ádim ilyeneket nem csinál, csak oldalt. :? Háton profi mindenben, de ez a hasa dolog nem nagyon akaródzik neki. És ha már itt tartunk fej emelés: nem fogom erőltetni hogy hason emelgesse, mert a vízben is és ha ölben van hason akkor is nagyon szép magasra emeli és tartja a fejét. Tehát nem az van,hogy nem tudja ha hasra teszem, nem akarja.
Moncsi: édes nagyon Bogi. Nem semmi szülés volt akkor :wink:
Macsek: ha nincs láz, és nem extrán bágyadt, és eszik rendesen, én nem hívnék dokit. Az orrát meg szívd, ha nagyon szörcsög ,vagy folyik. ha fél óránként, akkor annyiszor. És te tudod, de ha sok váladék termelődik, sztem a porszívós orrszívó a leg hatékonyabb.
Vilkó csak anyatejes? (nem emlékszem bocsi :oops: )
Csak mert ha nem vagy cumisüveg és itatás ellennes, ilyenkor jó ha gyakrabban itatod.
És a C-vitamin csepp sem árt. Cebion néven lehet kapni a patikában. 6-8 csepp naponta. Én adom Ádinak. A téli időszakban biztosan.
Jolka:A cumi nálunk sem megy. Ujjszopás ezerrel helyette.

Megint képpel jövök.
Ádim a nagy fiú:
Kép

Na és most nem rakok többet, mert én vagyok a csúcs tartó és amíg ti nem pakoljátok a babucikról, én sem fogok :P !
Amúgy is unhatjátok már :lol:

Kép
Kép
gabcii

Macsek
szívd az orrát ha tortyog ha van otthon calciumod azt adj neki,egy ampullát kétszerre,ha súlyosbodik vagy nem javil pár nap múlva :arrow: doki

Moncsi
édes a kiscsaj

Kriszti
Nadin ügyi

Jolka
Bibus ökölődik a cumitól csak a babakocsiba fogadja el vagy néha ha sír

dejó a Mikibuli,nálunk nincs sajnos senkinél :-(

Móni

hajrá rénszarvasok,jövőre teheted őket karámba

Gabci
Ádi gyönyörű :-)

én ettem múlt héten cukorborsó főzeléket semmi baj nem volt belőle

Jutta
van teraszotok?akkor hidibe is aludhat a kocsiba
Vendég

Sziasztok!

Jolka, talán jó, ha Moncsi maradok, a könnyebb megkülönböztetés érdekében! Bár a Móni2 ellen sincs kifogásom. Majd hallgatok mindegyikre! :D
Nálunk is van cumi, de az elején azt hittük, nem kell neki. Aztán a harmadik próbálkozástól rákapott, és néha olyan hangzavarral cumizik!

Macsek, nátha témához én sem tudok hozzászólni. Csak reszketek, hogy mikor ér el minket is. Egyszer már folyt egy kicsit Bogi orra, de azt csak letöröltem, azóta semmi. Nem tudom, mi lehetett.

Ma egész jó éjszakánk volt, csak egyszer kelt fel enni a lány. Viszont elaltatni nagyon nehéz volt, de általában így megy, éjfél körül ha elalszik, jók vagyunk. Nincs valami tippetek, mit lehetne csinálni? Lehet, hogy már írtatok is hasonlót, nem tudom, ha igen, majd visszakeresem!
Már próbálkoztunk mindennel, még nyugtató kúppal is, de semmi nem használt. :cry:

Szép napot!
M.
moncsi27

Gabci,
Ádi nagyon vagány ezen a képen! Én még csak most jöttem, de szerintem ezeket a képeket nem lehet megunni! :D
A szülés, hát igen. Csak az volt rossz, hogy szegény babót 3 napig piszkálták, mire elindult kifelé. Aztán kiderült, hogy később fogant, mint kellett volna, nem véletlenül nem akart kijönni! És a méhlepény is teljesen rendben volt. Ez van/volt. De jó így! :D

M.
moncsi27

Timi: gyógypuszi Bibusnak és jobbulást.
Képeslap kellene, ha lehet. Este küldöm, mert akkor lesz itthon Apa, hátha ő is akar választani.
Aztán írok privit!

Lányok! Senki nem válaszolt, még egyszer megkérdezem.
Cukorborsót lehet enni???
És már észre vettem,hogy a Suttogó alapműnek számít. Szégyenljem ösze magam, de én nem olvastam :oops: .
Inkább rátok hagyatkozom.
Akkor ez most gáz? :oops:

Kép
Kép
gabcii

Moncsi!

Örök téma itt az altatás. :wink:
Próbáld meg, hogy az utolsó etetés után berakod a kiságyba, halvány fény és hagyod magától aludni. Persze ez attól is függ, mennyire ölbe baba. ha nagyon, akkor az ölben elringatást próbáld.
Nálunk az utóbbi volt , egészen kb múlt hétig. Megelégeltem, Hogy éjfélkor még mi sem alszunk és váltottam az egyedül elalvósra.
Most 22-körül alvás van :D .
Egyébként, akkor Bogit nem is hordtad túl? Tudják ők mikor kell kibújni.
Timi: Majci nagyon ari a Mikulás ruciban. Idén is lesz neki?

Köszönöm ismét az Ádi dícséretet!

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Moncsi27, hú, tényleg nem semmi szülésed volt! De megérte, tündéri a kis Bogi.

Gabcii, stipi-stopi Ádika az én Ramikámnak! 8) Egyszerűen gyönyörű!! Hú, szerintem iszonyú jóképű lesz!

Karácsony: mi eddig mindíg gyökeres fát vettünk, de általában 3-4 hónapot bírtak és kinyiffantak, így idén tuti vágott lesz. Én a színes díszeket szeretem! Én szeretnék Raminak egy játszószőnyeget venni. Kinek van már ilyen? Ugye szeretik a gyerekek?

Nálunk sajnos szerdán volt utoljára kaki. Azóta semmi. Masszíroztam, tornáztattam. Főztem neki mecsek teát is, de 2 korty után ordított tőle. Védőnéni ma kijött és ha estig semmi mehet a kúp.
Szegény Ramika eléggé szenved, bevörösödik egy csomószor és huzogatja a lábacskáját.
Az éjszakák úgy néz ki beálltak. 10-kor alszik el, és 3-4 körül van egy kis szopika és utána alvás olyan 7-ig. Van amikor még ezután is visszaalszik 10-ig. Viszont nappal fennt van. Kép

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

sziasztok.

Cukorborsó?Hát nem tudok mit mondani mert én úgye nem szoptatok!

Ádi nagyon édes kiscsávó! Suttogó én nem olvastam de nem is fogom azt hiszem.

Kép
mogyoland

Hát az biztos hogy iszonyatosan dögös csávó lesz belőle!
mogyoland

Vicuska!

Hőmérőzni probáltad már?

Kép
mogyoland

sziasztok
na, nekem totál elegem van. egyre szarabb a helyzet, egyre kevesebbet alszom, és egyre többet üvöltenek az ikrek. baromira unom, és szeretnék aludni. többet, mint 4 órát (ez volt az eddigi rekord, összesen kétszer sikerült ilyet): mostanában megint kétszer kelnek éjjel (1 és 4 körül), de ma pl már vissza sem aludtak hajnalban, hanem elkezdtek ordítani mindketten. a 11 órai lefekvés mellett nekem ez egy kicsit korai :evil:
Huba ma is egész nap nyomja. én már őszintén mérges vagyok, és nem is jövök ide, amíg nem rendeződik a helyzet, mert az is csak idegesít, h mindenkinek klasszak a napjai, az éjszakákról nem is beszélve, totál kimerült vagyok, és nem akarok senkit megbántani irigységből.
:arrow: :arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Andi
nekem kurva szar napjaim vannak úgyhogy alakítsunk klubbot jó??
de azért annak örülj ,hogy egészségesek,hidd el egy beteg gyereknél csak kettőt rosszabb,pláne ha apa sincs itthon.Na nem sajnáltatni akarom magam,de szóval én is kivagyok :-( péntekre meg valszeg kihullik a hajam
alvás:figyu mi lenne ha bevonnád a párod?ha egy egy etetésnél az egyik gyerkőc cumisüvegből kapná apától?és akkor lerövidülne a kaja idő?vagy ez hülyeség????
lehet amúgy se nagyon tudok beszélni meg írni

Gabci
írtam,hogy én ettem cukorborsó fözit és nem volt gond

Vicuska
Rami édes,biztos örülni fog a szőnyegnek
Vendég

Sziasztok!

Húú, éjjel hiper szar éjszakánk volt. :(
Kaja fél11, alvás. felkel 1kor nyüszi, hagyom, cumi-cumikiköp-nyüszi, morgás, ez megy 4ig. !kor kaja, alvás fél 5ig, nyüszi, cumi, morgás ez reggelig és 8kor kelés.
Lilla aludt én meg max 1.5 órát össz. Annyira idegesít ez a nyöszögése. :oops: Most bezzeg alszik.
1x már volt ilyen éjszakánk, akkor is iszonyat szél volt. Lehet, h attól??

Andi:
fel a fejjel. Látod nálunk is szar volt az éjjel.
Elhiszem, h kivagy.
Figyi, olyan jófej anyósod van, nem vállalná be 1 éjjelre őket? Fejsz tejcsit és akkor 1 este elpaterolodok őket, Te meg alszol 8tól másnap délig. :wink:
Nálunk Marcinál ezvolt. Mikor én már nagyon kivoltam, akkor anyum szombaton jött, én aludtam, ő kajáltatott. :lol:

Gabcii:
Ádiból sosem elég. :)

Karácsony:
Nálunk nem a Jézuska hozza.
Mi a karácsonyt a szeretet ünnepeként fogjuk ünnepelni. Így arról fog szólni, h megajándékozzuk egymást. :wink:
Mikulás az van, Jézuskázás nincs.

Kép
Kép
h@jni

Andi: remélem rendeződnek a dolgok, addig is boldog miniszülinapot a szépségs ikreknek.

Gabcii: ha sok lesz a cucc, tuti bevetjük a porszívót, ugye senki nem értette félre, hogy nem szájjal csináljuk, hanem az orrszívó végét szívtuk meg mi. Most jobban van egyébkén, bágyadtnak éppenséggel nem mondanám :? Ádika cuki, és igen, sosem elég:)

Mon(cs)i: még nem nyilatkoztál Bogi kakijáról, az altatáson kívül szerintem még egymás babáinak kakiját ismerjük elég jól :D :D Altatás nálunk sokáig extra gáz volt. Most éjjel berakom az ágyba és alszik, de ez nem az én érdemem, hanem az övé. De csak este 9 és reggel 6 között működik, egyébként napközben babakocsi vagy cumi.

Rami is nagyon cuki, meg mindenki, Nadin meg Bence és Panka is:) Remélem nem hagytam ki senkit... Dorkáról rég láttam képet, ha egyáltalán láttam, a kakijáról viszont mindent tudok :D :D

Karácsony: vallásos család (1 része), úgyhogy: angyalok állítják (majd) a fát, meg ők hozzák az ajándékot, Jézuska meg a jászolban figyel a fa alatt. Sajnos nem mindenki szereti a karácsonyt a családban, ezért termélszetesen pont ilyenkor legalább egy veszekedésnek kell lennie, remélem idén megúszom, mert azt nagyon utálom!!! :evil: :evil: :evil: Fát még nem biztos h állítunk, mert a szüleinknél leszünk, talán jövőre.

Timi, Bibusnak jobbulást! Remélem nálunk nem fajul idáig a dolog...

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Gabci, köszi a tippet! Lehet, hogy próbálkozunk, de a magától elalvás átmegy bőgetésbe általában. Ha elringatjuk, kb 10 perc után felébred, és kezdődik előről. A cumidugdozás is megy- egy rövid ideig, úgy mint most Hajninál. Szegényre néha már egy kicsit dühös leszek (Úgy fél 12 magasságában...)
Hajni, nálunk is ugyanez a nyüszögés megy!

Most épp elaludt- miközben Queen-t hallgatunk! :D A másik nagy kedvenc Mark Knopfler. A Babazene meg idegesíti! Apa szerint hallgasson rendes zenét a gyerek.. hát, nem tudom. De tetszik neki. :lol:

Vicuska, nekünk is van szőnyeg, a nagyitól kaptuk. Még kicsi Bogi, de már várom, hogy használhassuk, mert nekem nagyon tetszik! :D

M.
moncsi27

Macsek!

Bogi kakija: épp most jött rendbe (egy kis hasmars után)! :lol:
M.
moncsi27

Köszi a cukorborsós kérdésemre a választ mindenkinek :)
Andi: nemááá. Ne tűnj el! Természetes, hogy mérges vagy és tudod jól, jogy mindegyikőnknek volt már és lesz is mélypontja.
És bevallom, én is voltam már mérges, mikor éjfélkor még alvás sehol és éjjel sem nagyon tudtam aludni a nyöszörgés, cuppogás, szuszmákolás kombinációtól.
Vicus: nagyon drága Ramika. És aranyos vagy, de Ádimnak Timi Bibikéje a menyasszonya. Bocsi, de elkelt :wink:
A játszószőnyeg nagyon jó ötlet. Nekünk pihi székünk van, szőnyeg nincs, de mostmár szívesen elcserélném.
Hajni: valszeg Lillust is ez a hülye idő viseli meg. Majd szétmegy a fejem, nem csoda, ha ők is érzik ezt az esős-szeles förtelmet.
Macsek: én spec, nem értettem félre. Tudom, hogy gondoltad :wink: :lol:

Na, ez a gyerek nem semmi. Annyira berágott a békájára,hogy akármennyire is tépi a játszóívről, az sehogy sem akar elérni a szájához. Most ütögeti ezerrel, ez a jutalom brekknek :lol:

Kép
Kép
gabcii

Hát én is panaszkodom megint egyet,Maja felkel és azt hiszi reggel van ,elkezd üvölteni kaka én meg mondom kakilni kell? erre úgy begurult hogy lerugott ,majd megpofozott,majd miután lejátszottuk a meccset,sírva fakadtam és normálisan kimondta hogy kakó kell neki :cry: :D kikészít totál,picúr próbál aludni,de nm nagyon megy neki, mi lesz éjjel??gyógyuljon már meg,mindegyik annyira elegem van asszem én is lelépek,nem utánzásból,de elegem van :-(

jók legyetek

Gabci

majd küld a képeket
Vendég

Timi:
sajnálom. :(
Nem tudok mit mondani. Olvasva soraidat rájövök, h az én roszz kölköm nem is az. :oops:
Nem vagyok híve a büntetésnek meg a verésnek, de lehet Majának az kellene. :? :oops: Marci is sokmindent megenged magának, de nemmerne megütni.
Sok sikert és kitartás. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Moncsi, alvás témában tőlem semmilyen tanács nem lenne hiteles :-)

Andi, ne gondold, hogy nem lesz sokkal jobb! Nálunk minden két hétben volt eddig olyan mélypont, hogy egész nap csak bőgtem. És nem csak alvás, hanem tej és ébrenmitcsináljunk gondjaim is voltak/vannak. Tudom, hogy Nálad ez duplán, de hamarosan jobb lesz meglátod! Egyébként néha engem is frusztrál, hogy az átalvás terén az összes kívételt képező baba ebben a topicban gyülekezik :-)
Tanácsadáson voltunk ma a szuri miatt, és ki volt téve egy cikk a falra, hogy az anyatejes babák 3-4 hónapos koruk előtt csak ritkán alusszák át az éjszakát. Egyrészt az a kor már nincs messze, csak még egyszer ennyit kell várnunk, másrészt hamarosan anyatejesek sem leszünk, mert ma is volt egy csúcs 30-as szopi. Igaz Nadin utána elaludt, de ez már biztosan kevés, kutacsa is belapul, dokinéni is mondta, hogy lehet a minőség miatt elég neki a tej, mert nagyon szépen gyarapszik, de a kutacsán látszik, hogy mennyiségre kevés, szóval kezdjem a tápszert.

Hasra fordulást meg 6 hónaposan kell már minden irányba csinálni, úgyhogy dokinéni szerint is csak véletlen volt Nadin ma reggeli mutatványa. Viszont kipróbált vele valami ültető mutatványt. Behajlított lábakkal, mintha guggolna a kezébe vette. A háta nem ért a mellkasához, és így kellett teljesen egyenesen tartania magát, tartani a hátát és a fejét. Naggggyon édi volt! És a szuri alatt is csak egy keveset sírt, akkor csak, amikor a cuccot nyomta bele dokinéni a tűből. Amint felvettem még két mondatot panaszkodott, és már abba is hagyta.

Cukorborsót én már ettem, semmi különöset nem tapasztaltam.

Voltam ma turiban, és írtó aranyos cuccokat vettem. Mostmár igazi kimenős ruhákat: mexx gatyót, meg next gatyót, meg rózsaszín kapucnis kiskabátot, meg rózsaszín masnis ruhácskát.

Gabci, Ádiról jöjjenek még képek!
Jutta, tényleg igaza van Macseknak, Dorkáról látjuk a legkevesebb képet. Meg Lilláról is rég láttunk!

Timi, nem tudok mit mondani, csak azt, hogy kitartás!

KépKép
kertikiri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?