Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi, hogy tegnap nem jöttem, de a tegnapi volt eddigi kismamalétem legszörnyűbb napja… Teljesen ki voltam bukva. Nagyon kell találnom valamit, ami az agyamat is dolgoztatja, mert így meg fogok bolondulni.
Nem tudom ti voltatok-e így, de nagyon rossz volt. Úgy éreztem, ha nem csinálhatok valami „termékeny és hasznos” munkát akkor nem is tudom mi lesz. Persze csak akkor van ez mikor Babó alszik és úgymond unatkozik az agyam, mert közben dolgom van, mosogatni, teregetni, stb… csak ez nekem nem munka.
Mikor Zsolti hazajött és mondtam neki, ő azt hiszi csak depis lehetek mint sok kismama és el kell szakadnom egy kicsit Babótól és mondta menjek moziba valamelyik barátnőmmel. Nem ért sajnos hogy nekem nem ez hiányzik, hanem valami más. Mikor dolgoztam rengeteget telefonáltam, beszéltem emberekkel, szervezkedtem, szükség volt arra, hogy különböző ötleteim legyenek problémák megoldására, ami most nem kell és kezd az agyam unatkozni.
Bocsi, hogy panaszkodtam, de egy kicsit muszáj volt.

Titi! Nekünk van még majdnem egy teli üveg Gripe water, kiviszem neked hétfőn, hátha segít Szandikának.
De ne aggódj a sok evés miatt, náluunk volt olyan, h Babó egy hét alatt 500 g –ot hízott! Aztán most az előző két hétben meg semmit. Gyönyörűszép Szandika, már nagyon várom, hogy végre találkozzunk és babusgassam egy kicsit.

Éva! Fizetni mikor kell a játszóházban? Ha fizettél valamit és adjuk oda előbb szóljál ám!
Nagyon gáz ez a 3 hét! Ők akkor mondanák meg csak azt is, hogy van(nak) – e baba(ák)? Addigra már egy sima teszt is kimutatná.
Nem lehet egyszerű a nagylányoddal. Sajna már előbb jár a világ, mint a mi időnkben, pedig alig 10 évvel vagyok idősebb mint a lányod. Remélem mire a picik felnőnek nem 12 éves korban lesz divat a lógás…
Anyukám annak idején a tesómmal vívott hasonló harcot úgy 17 és 20 éves kora között. A tesóm mindig direkt az ellenkezőjét tette, mint amit anyukám mondott. Kecskeméten lakott a barátja és hazalógott az egyetemről esténként, h nála aludjon, de erről anyukámék nem tudtak, meg hasonlók. Aztán szerencsére kinőtte… Úgyhogy van remény

Fidoli! Kicsi rakott fel képeket is meg minden infot az előző oldalon a játszóházról. De meg is tudod nézni a www.mazsolajatszohaz.hu –n.
Itt nem volt hó sajna egyből el is olvadt, ahogy leesett…

Virág! De jó hogy írtál végre… Mikor jössz haza, hogy azt írtad majd személyesen???????

Eszter! Ez nem ér, hogy csak olvasol… Mostanában azt se tudjuk mi van veled és Gumimacival! Legalább magatokról írj egy pár sort.

Eszterke! Ügyes vagy, hogy sikerült megcsinálnod a sok függvényt! Milyen szakra jársz, hogy van földrajz is?
Nagyon édi lehetett a kisfiad… Ilyenkor olyan jókat mosolygok, meg Balázska történetein is, de az hiszem nem sokáig lesz így mert lassan velem is megtörténnek…

Kicsi! De ügyes vagy, hétvégén összepakoltunk a tesómmal a régi szobánkabn és csináltunk egy csomó ilyen dobozt, mert tudtuk h lesz ilyen, csak nem tudtuk hol lehet leadni, kérdezgettünk mindenkit, de az eszembe se jutott h megnézzem a neten… Hát csak ennyi agyam van.
Megnéztem az ágy és a szekrény alatt is, de sajnos nincs itt Sulliven. (Még jó, hogy leírtad mi az, mert amúgy fogalmam se volt ki az a Sulliven.
Nagyon jó kis házatok lezs. Előtte az a kis kert is csak a tiétek lesz? Tök jó, hogy bent már ti mondhattok meg mindent, hogy milyen legyen.

Zsuzsa! Pedig elhiheted, hogy lehet jobb életetek még a gyerekekkel. Ha úgy döntesz válás lesz, akkor otthon a családod tuti mindenben támogatni fog és amilyen erős nő vagy, biztosan sikerül „új életet kezdeni”.

Koda! Marcinak tényleg nagyon bejöhetett Kicsi, ha állandóan őt emlegeti és még látni is vélte.
Hamarosan majdcsak meggyógyulnak már a fiúk. Mikor Bence himlős lett egyből mondtam Zsoltinak, hogy védőoltást mi is adassuk be Babónak. Aztán mikor a férjed is, akkor már nem voltam benne annyira biztos. Mi lesz ha mondjuk 10 év múlva elmúlik a hatása és felnőtt fejjel kapja el? Mert azért Bence csak hamarabb és könnyebben túl lett rjta ilyen picin, mint amit a párod szenved, vagy nem?

Mesi! ZSoltika teljesen meggyógyult? Remélhetőleg Ágika nem kapta el és tényleg csak a foga.

Ági! Ha véletlen nem jó Karcsira a mikiruha, a tescoban 3 vagy 400 ft-ért most láttam és nem nagyon gagyik. Szerintem akkor vegyetek egyet és összedobjuk azt is a terembérlettel.

Képzeljétek Babó ma elaludt este szopi közben. Már két hete szenvedtünk vele, hogy nem aludt egyedül, hanem bent kellett vele lenni símogatni, meg forgatni pedig előtte egyedül elaludt. Épp tegnap mondta Zsolti h ki kell találni valamit mert ez nem jó, hogy tulajdonképpen vacsi után egy órát szenved és végül álomba nyöszörgi magát. Mintha hallotta volna, mert ma meg elaludt evés közben. Nem tudom mikor kel majd mert így ugye elmaradt az esti plusz tejcsi. Nagyon kíváncsi leszek.

Bocsánat, ha kihagytam valakit, lassan ideje lesz elmenni aludni. Jó éjt mindenkinek!
verzsike
 
 


Jó reggelt Lányok!
Úgy gondoltam változtatok a stratégián és mindig, amikor ráérek írok 1-2 mondatot! :lol:

Erzsike!
Az érzés, amiről írsz mindannyiunk számára ismerős. Időnként elmúlik és az ember egy időre meggyőzi magát arról, hogy annál fontosabb dolga, mint a gyereknevelés nem is lehetne!
Én időnként simán úgy érzem magam, mint egy háztartási gép!
Nem próbálom meggyőzni a férjem az érzéseimről, mert képtelenség, hogy megértse. Évek óta arra vágyik, hogy egy kicsit itthon legyen és "ne legyen más dolga", mint Balázzsal játszani!
Ne túlélni próbáld ezt az időt, mert soha többé nem jön vissza! Minden percét élvezni kell, mert ez alapozza meg Babó életét!
Most még kicsi, de hamarosan több szabadidőd lehet mellette! biztosan van, amire vágysz, de sose volt rá időd, vagy biztosan tanulhatnál és kihasználhatnád szakmai fejlődésre ezt az idő!
Ilyenkor ordíts nekünk és ne bújj el 1 napra sem, mert hazudik aki azt mondja, hogy sose érezte magát a családja rabszolgájának! :wink: :lol:

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy most csak magunkról fogok írni.
Tegnap azért nem jöttem, mert beadtuk a válókeresetet, közös megegyezéssel. Az ügyvéd ma már beadja és ezzel már nincs visszaút.
A lakást nem adjuk el hanem ő kifizet engem és ahogy megkapja a pénzt a banktól én már megyek és nézek veszek egy lakást visszaköltözöm Nyíregyházára. Még azt sem várom meg, hogy kimondják a válást. Úgyhogy elképzelhető, hogy mi már márciusban nem is vagyunk itt.
Tegnap óta nem tudok normálisan gondolkodni, kicsit magam alatt vagyok. Még rosszabb az, hogy totál kedves velünk mintha mintha mi sem történt volna. Ezért nagyon nehéz kezelnem ezt az egész helyzetet.
Dávidnak még nem mondtunk semmit azt sem tudom mikor kellene elmondanunk. Nem akarom őt kész tények elé állítani.
Most csak utalgatok neki arra, hogy mit szólna ha ott laknánk ahol Zsuzsi mama. Ez eddig tetszik neki, de hát szerintem fel sem fogja.
Nagyon sokminden kavarog bennem, nem látom a jobb jövőt egyedül, a lelkem iszonyatosan fáj, közben meg már azon gondolkozom mit kell elintézni a költözéshez és mire lesz szükségünk.

Bocsássatok, meg, hogy nem írok külön senkinek, de agyilag totál zokni vagyok.
Nagyon érdekel ami veletek történik, de most sajnos nem látok túl a saját problémáimon.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 

 
 

Drága Zsuzsa!
Hát igen, így kimondva szörnyűnek tűnik az, amit már régóta tudsz!
Hogy már nem tudtok együtt élni.
Megengedett a szomorúság és a gyász, de csak azért, hogy addig erőt gyűjts! Mert valaminek a vége egyben valaminek a kezdete is!
Gondold végig és akár írd is le, hogy mi az amit elvesztesz és mi az amit nyersz ezzel a lépéssel.
Mert igenis lesznek ennek előnyei is!
Ha nagyon gondolkodsz, szerintem érzed, hogy szinte egyedül nevelted eddig is a gyerekeket. Most viszont független is lettél.
Tudom, hogy most még úgy érzed szereted, de hamarosan eljön az idő, amikor már nem fogod érteni miért is szeretted valamikor.
A gyerekeknek biztosan nehéz lesz. Egy darabig, aztán megtanulják elfogadni, hogy ez így alakult.
Nagyon szomorú, ha egy család szétesik, de talán nem tragikus. Ez csak rajtatok múlik!
Lesz majd olyan, amikor talán hálásak lesznek azért, hogy nekik dupla annyi szülő jutott, mint másoknak! Gondolj csak Kicsiékre!
Valahol Téged is vár valaki! Hidd el nekem nem hátrány a két gyereked egyedül nevelése! Sőt tiszteletet ébreszt a férfiakban, ha látják egy nő nem csak szép, de jó anya is.
Hidd el jó lesz újra a régi barátok közelében, jó lesz újra megkeresni azokat az embereket, akiket már régen nem láttál.
A segítség mindig onnan jön, ahonnan nem várod!
Mindennek oka van, ami az életben történik. Ennek így kellett lennie és semmi értelme magadat, vagy a másikat hibáztatni.
Azt hiszem Dáviddal már leülhettek megbeszélni, hogy apa szereti őt, de nem Veletek fog élni és, hogy ennek jó oldala is lesz, mert apa igyekszik majd több időt vele tölteni és sok szép közös élményük lesz.
Csak apa ezt tartsa is be!
Most ne csak a gyerekekre gondolj, mert nekik nincs szükségük mártír anyára, aki feladja az egész életét miattuk!
Törődj most sokat Magaddal! Ezt túl lehet élni és vagy te olyan nagyszerű, hogy túl is fogod élni!

Éva

Kép
balimama
 
 


Drága Zsuzsa!

Nem tudom mit írjak,de mégis kell írnom pár sort úgy érzem.Szerintem te elég időt adtál a kapcsolatotoknak és neki is,úgyhogy valóban azt kell gondolnom,hogy nincs más megoldás.Viszont most kezdem csak felfogni,hogy ez a ti esetetekben nagyobb változást hoz,mint ha pesten maradtok,mert így a másik nagyszülőkkel és az apával is megszűnik a gyerekek rendeszeres kapcsolata a távolság miatt.Vagy ő kéthetente lemegy hozzájuk? Hogy lesz?Neked biztosan az a legjobb,ha olyan messze költözöl,nem gondoltál rá,hogy csak egy másik kerületben kezd esetleg új életet?Nos ami a gyerekeket illeti,most hülyén fog hangzani a számból,de most ne ezen rágódj,elég neked ami a te fejedben és lelkedben zajlik.Annyira kicsik még,hogy nem kell bevonnod őket,nem biztos,hogy úgy könnyebb nekik az elfogadás.Ráadásul már többször visszaléptetek.Szerintem ráérsz akkor beszélni neki róla,amikor már fix a különköltözés.Ha nagyon megviseli,akkor sajnos ezen nem sokat változtata az,mikor is kezded adagolni,ráadásul ezt most tedd magadban helyre,hogy nem vagy hibás.Nem kell ,hogy lelkiismeretfurdalásod legyen a gyerekeiddel szemben,nem veszed el őket az apjuktól,ezt nagyon vésd be,nehogy nekem egy percig is magad hibáztasd bármiért,mert erre semmi okod,jó anya vagy,jó feleség és annyira kompromisszumkész,hogy az fokozhatatlan.Úgyhogy nagyon sok erőt kívánok neked ,hogy véghezvidd amit eléd gördít az élet,és bármikor fordulj hozzánk,mert ln személy szerint tudom milyen elvállni,milyen egyedül lenni és mennyire tud fájni .De meríts erőt belőlem és Évából,látod nekünk is adott ilyen rosszat is az élet,de a végén megtaláltuk a méltó párunkat,aki megérdemli a szeretetet és igazi társ egy életre.Most te is ezene az úton indulsz el és meglátod,hogy ha nem is azonnal,de leszel te még boldog feleség,valaki szeme fénye,mindene,aki majd úgy szeret téged,ahogy megérdemled.Kivánom,hogy kárpótoljon a jövőben mindazért az élet,amin most keresztül kell menned és tudod,amibe nem halunk bele,az megerősít.Nagyon szeretlek.

Sajnos most csak 1-1 mondatra marad időm a többieknek.

Momokám!

Merre vagy? Olyan régen írtál? Nagyon sokat gondolok rád!

Juci!

Nagyon tetszik a ház!Oda érdemes menni vidéki lánynak. :lol: Légyszi majd írj a jelmezről,mert jövő héten ki kell találnunk valamit,ha esetleg Illés tudna szerezni az szupi volna,de ha nem akkor is megoldjuk,csak beszéljünk össze. :wink:

Koda!

Nagyon sajnálom,hogy ennyire beteg a kis családod.Szegény férjed is biztos nagyon szenved.Jobbulást nektek mielőbb.

Titi!

Jajj a héten majd hívlak ám,csak én már nagytakarítok karira és annyira kimerít. :roll: Nagyon szépen nő a kisasszony,igazi kis tündér.Titikém ha nem gond a mikibulira majd el tudod hozni a mellstívót,mert bizony decemberben már szeretném összekészíteni én is a kórházi cuccom,ki tudja,néha már úgy érztem,most szülök.Aztán ha tényleg előbb jönne,ne akkor kelljen egyeztetnünk.Pesrze csak ha nem gond.

Erzsike!

Én is tudom miről beszélsz,mikor Bálinttal gyesen voltam én is ugyanígy éreztem. :wink:

Éva!

Jajj téged sem hívtalak ám vissza. :oops: Tegnap rosszul is voltam délután és közben meg erőltetem ezt a nagytakarítást,ki tudja lesz e még lehetőségem.Csinálom amíg még megy.

Sziszike!

Te is régen írtál! :roll:

Magamról annyit,hogy valóban nagyon terhes vagyok,a baba faros és nagyon aktív,elég sokszor fáj ahogy rúg,ami csak akkor gond,ha vezetek,vagy úton vagyok.Néha vannak jóslófájásaim is ,amik eddíg nem rendszeresedtek szülésig,de a jövő hétenm összepakolom a holmim és kimososm a babaruhákat is,biztos ami biztos.Úgy járok,mint egy pingvin és már 6 kg-ot híztam. :D

Akiket kihagytam,az is csak az időhiány miatt van.

Mindenkinek ezer puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Éva!

Percre egyszerre írtunk a mi Drága Zsuzsánknak.Na ennyire egyszerre jár az agyunk. :lol:

Kép

Kép
anubias
 
 


hello!

Lányok totál ki vagyok, ma írtunk matekból (most jöttem haza)
14 kidolgozandó feladatból 2-őt tudtam megcsinálni!

Kép
A béka feneke alatt vagyok azt hiszem megiszok 1 pohár bort :roll:




Zsuzsa!! sajnálom , hogy így alakult........

KépKép
eszterke80
 
 


Lányok!
Így eltűnni!
:shock: :cry:

Koda!
Hogy vannak a betegeid? Rettenetes lehet felnőtt korban a bárányhimlő! Én 12 évesen kaptam el, de a mai napig nem tudom elfelejteni!

Eszterke!
Az nem is diák, aki soha nem UV-zik!
Ilyenkor 1 pohár lehet, hogy kevés! :wink:

Lányok!
Ne haragudjatok, de most esténként a nagylányommal vagyok elfoglalva.
Talán alakulunk egy kicsit! Már régen nem ültünk le együtt kézműveskedni, de tegnap gyönyörű adventi koszorút csináltunk.
Az ember azt hiszi egyszer véget érnek a nehézségek, de szerintem már soha!

Erzsike!
Csak az 5000 Ft előleget hagytam ott. A többit 9-én kell majd fizetni, de igazán csak akkor fogjuk tudni kiszámolni kire mennyi esik, ha ott leszünk és látjuk hányan tudtak eljönni.
Hamarosan véget ér, hogy Babó csak eszik és alszik. Szerintem ne aggódj, hogy álomba nyöszörgi magát. Neki is meg kell tanulnia egyedül elaludni.

Éva

Kép
balimama
 
 


Draga Lanyok!

Ne haragudjatok hogy nem irtam,irok...most is csak azert hogy lassatok megvagyok.

Nem is tudok mindenkinek irni,de...

Bufo!

Annyira sajnalom,elsirtam magam...de talan jobb lesz igy! Eva es Eszter mar leirt szinte mindent amit en is gondolok,nem maradhatnal Budapesten??Vagy nem is akarsz?Lekelkben veled vagyok!

Titi!

Csodaszep Kicsibebid! Hizas miatt ne aggodj,mi is hztunk fel kilot egy het alatt,es en is betartottam ezt a 3 orat...es utolag megbantam...most mar maskepp csinalnam!
A setat nem probaltataok ki,biztosan jot aludna!

Betegeknek jobbulast!

Koda!

Szegeny Bencus es szegeny Gabi!!!! Borzalmas lehet! Edes Marci..es Bencus...egesz jol viseli. Probalkozik mar a jarassal?

Balimama!

Drukkolok neked nagyon!!!!!!Nagylanyodhoz tanacsot nem tudok adni...szerintem majdnem mindenki atesik ezen...en is nagy lazado voltam..de elmulik. :lol:

Kicsi!

Nagyon szep..ez hatulrol van??? Milyen szinure lesz szinezve??Belul? Hivlak mihelyt raerek egy kicsit!

Eszterke!

Sajnalom...en egyet se tudtam volna megoldani.. :lol: Pohar bor..egeszsegedre,en is azt iszok most! :lol:

Verzsike!

Babo oriasi!!! :lol: Normalis amit erzel...szerintem Eva tokeletesen leirta..ez hol elojon,hol elmulik. De biztosan kitalalsz valamit amivel megtornaztathatod az agyadat. Mikor tervezed hogy visszamesz dolgozni??

Eszter!

Hogy telik az ido..de azert meg van par heted..ne keszulodj te annyira szulni!!! :lol: Es pihenjel!!! Balintkaddal minden ok?

Mesi!

Ti jol vagytok? Agika? Tenyleg neki is mar jonnenek a fogacskai? Hihetetlen hogy mar emelgeti a popsijat es tolat!

Tobbiektol elnezest..de most se itt kellene lennem hanem pakolnom ki a dobozokbol.
Igen,atkoltoztunk,es azota sehol se vagyok,Mishal mellett nem lehet semmit csinalni,segitsegem nincs.A szo szoros ertelmeben log a labamon...es nem birok vele,egesz nap hisztizik,...el se hiszem hogy ilyen lett.Ha nem kapja meg rogton amit akar,akkor mar hason is van es veri a fejet a foldbe vagy ordit...eves,oltoztetes,pelenkazas kozelharc.Ez a haz meg kicsit nagy lett,fel orat kergetem mire raadom a cipojet(mar ha megtalalom ).Az emberek meg egymasnak adjak a kilincset,allandoan jonnek-mennek..nagyon belefaradtam ebbe.
De nagyon szeretlek titeket!!!!

Kicsi!

Egyszer probaltam napkozben kinyitni a computert(egy kisasztalon van most amit Mishal siman eler) es Mishal rogton Dudi kepeit nezegette,siman lement a topikon a kepekig..csajozott a draga! :lol:

Szep hetveget mindenkinek!
momo35
 
 


Ja,el is felejtettem...mar egesz szepen jarunk :lol: ,neha csak ugy rohan,persze rengeteget esik is.Plane mikor megkaparint valamit amit nem lenne szabad,egnek emelt kezzel rohan elolem. :lol:

One!

Hol tartasz a tanulassal?
Sara is rohangal mar?

Verzsike!

Nyoszorges... :lol: :roll: ez semmi,nyugodtan hagyd hogy igy aludjon el..ha enm akarod hogy az legyen mint nalam! :lol: Ma pontosan fel orat orditott torkaszakadtabol mig el nem aludt! :lol:
Na,itt se vagyok,..

Kicsi!

Most jutott eszembe,nekem maradt jopar negyzetmeter jarolap(ez 15x60cm olyan hajopadlo felet utanozna,golden teak a neve)..ha esetleg erdekelne! :lol:
momo35
 
 


Megkukucskáltam a képeket!

Juci, Titi, bár csak képről ismerlek titeket, de azok alapján nagyon hasonlítanak a kiscsajszik!!!! :lol:

meri
 
 


Jaj Zsuzsa,

Őszinte szívemből nagyon-nagyon sajnálom, hogy ezt a döntést hoztátok meg. Sajoghat a lelked!!!!!
Én is megkönnyeztem soraidat....
:cry: :cry: :cry: :cry:
Nem is tudok mit írni, minden olyan elcsépeltnek tűnik ilyenkor... Mégis csak annyit kívánok Neked kitartást, sok-sok erőt, türelmet ehhez az egészhez.
MEgértelek, hogy hazahúz a szíved NYíregyházára, hiszen itt gondolom nincs semmi segítséged. Rokonok, szülők, barátok ott vannak.

Erzsike,
nekem aug-ban volt egy ilyen periódusom,hogy megőrülök, ha vmi szellemi munkát nem végezhetek. Aztán a Tesómnak véleményeztem pár anyagot és ez elég volt ahhoz, hogy lehiggadjak, de még előjöhet.
Elalvás: az alvást állítólag tanulják a gyerekek. Én nagyon örülök neki, hogy Kristófot ébren teszem az ágyába és egy kis popsipaskolás után elalszik vagy ha nem ő "altatja" tovább magát azzal, hogy nyekereg Ő is, vagy hintázik. :D

Momo,
Nem semmi vagy Te sem, hogy egyedül csináltad végig az építkezést, költözést. De a lényeg, hogy már bennt vagytok!!! EZ szuper!

Eszterke,
2pohárral!! :lol: NE csüggedj, majd sikerül legközelebb!
Ti miért jártatok dévény-tornára?

Koda,
Édesek a képek MArciról! Szegény férjed!! Javul azért??
Megyünk babaszemészhez.

Eszter ,
már vannak jósló fájásaid? De azért jól vagy, ugye? OLyan szépen írtatok Évával Zsuzsának!!

Kicsi,
nagyon jó lesz a kéró!!!!!!!!!!!!!!! Milyen színe lesz?
KOnyhabútort veszitek vagy csináltatjátok? Mi csináltattuk nagyon jó áron, küldök róla képet ha érdekel, és a cég elrhetőségét is, mert PROFIK.

Ági,
Te is ritkábban írsz mostanság. Jól vagytok? Mancika :lol: már nem beteg?

GYöngyi,
HAladsz a tanulással? VAgy ne stresszeljelek ezzel? :wink:

Virág,
jó, hogy nem hagytad ki a múltkori poént :lol: :lol: Odaillett.
REmélem jól vagy TE is.

MEsi,
Ágika fogilag hogy áll?

Éva,
Olyan bölcsen írsz mindig!!! NAgylányoddal jó program a kézműveskedés...Kamaszkori lázadás kinövése szinte garantált.

Titi,
Szerintem se lehet túletetni a babákat.Kibukják a felesleget. Volt olyan hónap, amikor KRistóf 1,30 dkg-t hízott!
3 hónaposan 7,5 kg volt és 3700-tel született, tehát megduplázta a súlyát. Én tartottam nála a 3 órát, de Ő nem is akart gyakrabban enni.
ÉS hidd el : Kicsilányodnak te vagy a NUMBER ONE! a Lehető lgjobb Anyuka. Én se gondoltam volna , hogy az eleje ennyire fárasztó, kimerítő. Inkább fáradtabb voltam, mint boldog. Aztán belejöttünk, és több energiám maradt, hogy élvezzem is a Kicsifiamat.

Én kicsit k.o. vagyok érzelmileg. Annyi számomra kedves ismerőssel történik vmi baj mostanság körülöttem: egyik legjobb barátnőm méhen kívül volt terhes, alig vették észre, a másiknak a szemében egy tumor van, 11 hónapos a kisfia, a sógornőm kicsit sokat vállalt,és most kimerült testileg-lelkileg, áááááááááá nagyon nem jó ez így :cry: :cry: :cry:
Elnézést nem akartam nagyon negatív lenni... :oops:

Zita
KépKép
fidoli
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa! Nagyon sajnálom, hogy váltok, de szerintem jobb lesz ez így neked. Látszik azért, hogy lélekben már készültél rá, hisz konkrét terveid vannak, hogy mentek Nyíregyházára, ott lakjást venni, stb... Azért ha már lesz erőd gyere közénk.

Momo! De jó hallani végre rólatok. Ugye már több időd lesz mostanában? Mikorra saccolod, hogx teljesen kész lesztek?

Éva! Örülök, hogy alakulgat a nagylányoddal a kapcsolat, reméljük nem csak egy kis fellángolás a részéről.

Nem tudom holnap tudok e jönni, jön a tesóm, megyünk karira ajándékokat venni, utána meg megyünk Kecskemétre. Csak hétfőn reggel jövünk vissza.

Puszi mindenkinek!
verzsike
 
 


Sziasztok lányok!

Először is, köszönöm a drága kislányom nevében is a dícséretet!
(Jucikám, aranyos vagy, tényleg mindenki azt mondja, hogy rám hasonlít Kicsibébi. Azért majd alkalomadtán valahogy felteszem azt a képet Daniról. De a mostani énjéből én sem sokat látok a bébiben. Persze, biztosan változni fog még rengeteget, mire kialakulnak a fix vonások.)

Képzeljétek, tegnap éjszaka a kisasszony 10-3-ig aludt, aztán még 2x2 órát aludt reggel, és ma egész nap alszik, csak enni kelt fel!!!
Végre tudtam haladni a lakással, vasaltam, mostam, főztem, amit csak el bírtok képzelni. Remélem, az éjszakánk is ilyen jó lesz!

Kakink sajnos még mindig nincs, holnap már megint a kúp jön. A dokinénit felhívtam, azt mondta, a 3 napot se várjam meg, de én meg akarom.
A hasát mintha nem fájlalná annyira, bár már kevesebbet is eszik, mintha nem volna rajta az a zabálhatnék.

Közben arra jöttem rá, hogy nem adom neki oda mindig csak az egyik cicim, és abból nem jön annyira nagyon, mintha a másik telit is odaadnám neki, és így nem eszik olyan baromi sokat, csak max 120-akat.
(Ugyanis hál' Istennek annyi tejem lett, hogy egy cici is elég neki egyszerre! Sőt, még marad is benne!)

Erzsike, hálásan elfogadom a Gripe Watert, hátha nekünk is beválna.

Lányok, a védőnéni azt mondta, hogy a kakilást meg kell tanulnia a bébinek, vagyis meg kell tanulnia nyomni, ezért megy nehezen, és nem azért, mert nincs a pocijában fölös cuccos.
Sokszor látom, hogy nyomna, mégsem jön csak max puki.
Szóval nem tudom, én nem merem megvárni a sokadik napot... csak félek, a Glicerines kúphoz nehogy hozzászokjon.
Nektek mi erről a véleményetek?

Bufo, nagyon sajnálom, hogy így alakult, de végre lezárásra került ez az átkozott képlékeny helyzet.
Elhiszem, hogy baromian fáj... én is mindig azt mondtam, mivel elvált szülők gyermeke vagyok, az én gyermekem nem fog így felnőni.
De soha nem lehet tudni, mit hoz az élet. Mindig minden két félen múlik. Te aztán mindent megtettél ezért a házasságért, sőt, még sokkal többet is annál!
A Te lelked nyugodt lehet! Úgy gondolom, idővel szépen majd megnyugszol, persze most minden borzasztó kusza lehet.
Én nem is akarok többet okoskodni, hisz nem tudhatom, milyen érzés lehet ez, csak gondolni tudom, mennyire vacak!
És maximálisan megértem, mennyire szarul érzed magad.
Nagyon bízom benne, hogy gyorsan túl leszel a lelki fájdalmakon, és idővel sokkal jobb lesz ez így! Biztos vagyok benne, hogy Nyíregyházán gyorsan feltalálod majd magad, és könnyen beilleszkedsz, megszokjátok az új helyzetet.
A gyerekek is remélhetőleg jól fogják átvészelni, talán a nagyik jelenléte segít majd nekik.
Csak az lesz nagyon nehéz, hogy a papájuk ilyen messze lesz. De biztos meg tudjátok majd oldani ezt is, ha a párod ilyen normálisan áll a dolgokhoz.
Én csak sok erőt kívánhatok Neked, és maximálisan csodállak ezért a döntésért!!!

Momo, nahát, már gép elé is tudtál ülni? Milyen ügyes vagy?! Hát, gondolom, nem lesz egyszerű belakni a házat, mindent elpakolni, főleg így, ha Mishal ilyen kis rosszcsont.
De gondolom, azért nagy boldogság volt beköltözni, nem?
A kert hogy alakul? A fák megérkeztek? Beültették? De fura, ilyen hidegben is csinálnak még kertrendezést?
Remélem, aztán hamarosan eljutunk hozzátok háztűznézőbe!
És várjuk ám a sok-sok fotót a házikóról, most már belülről is!

Jucikám, ez nagyon szuper! Hogy már február környékén tudtok költözni?!
Nagyon ügyesen végigzongoráztátok a házvásárlást! Azta, akkor Ti is háztulajdonosok lesztek?! :)
Az elrendezése akkor pont olyan, mint a mienk.
Te csaj! A két lánynak külön szobája lesz?! Azta! Nem tudjátok úgy megoldani, hogy legyen egy közös, és akkor Ti is fel tudtok menni egy szinte Dudival?
És akkor lent megmaradhatna Nektek is (mi is így tervezzük) egy dolgozó/vendégszoba?
Én biztos megőrülnék, hogyha nem tudnék a közelében aludni. Bár, ahogy majd telik az idő... és a bébiőr tényleg csodákra képes.

Jut eszembe, Ági, képzeld, meg lett a bébiőr!!! Végre megtaláltam a héten! Már használatba is vettük!

Ja, és Dunakeszi, biztos pazar hely lesz, és ráadásként nincs is messze!
Ez olyan, mint a mesében, ez a ház tényleg csak rátok várt! De örülök neki, hogy sikerült! És akkor ezek szerint a hitelt is sikerült megoldani? Találtál ismerőst végül a banknál?
A ruhácskákat annyira édes vagy, hogy így gyűjtögeted nekünk!!!

Lassan már kezdjük hordani a 62-eseket, az 56-osak már rövidek!

Jucikám, nem tudom, hogy csinálod?! Mintha mindig több ezer fordulaton pörögnél. Bár, hülye vagyok, mintha én nem ezt csinálnám.
Jól bírod, bár biztos ezért vagy ám ilyen vékony! Vigyázz azért magadra, néha próbálj meg picit többet enni! Az egészség nagyon fontos, ezt Te is tudod!
A pasik már csak ilyenek... egyelőre Dani is töri magát, ahogy a baba felsír, ugrik fel a gép mellől, a fürdés mindig együtt zajlik, de persze kíváncsi vagyok, idővel mennyire fog elkényelmesedni. De a Te férjed legalább nem ilyen baromságokkal időzik, mint az enyém. Gondold mindig azt, hogy vannak rosszabb sorsok a fene egye meg!
A lányok most hogy vannak nálatok? Áll ez az egyik héten itt, másik héten ott beosztás?
Ááá, nem is tudom, hogy bírod, rengeteg lehet ez Neked! A háztartás, a gyerekek... néha belegondolok... b@sszus, ez volna a nők sorsa? Akármennyire is boldog feladat (a pasik persze sokszor gondolják azt, hogy milyen könnyű is, nekünk "csak" ennyi a feladatunk), hosszú távon nagyon fárasztó!

Timikém, ha tudnád, mennyit gondolok ám Rád is, sokat hordjuk ám a Ti kis ruhácskáitokat is!!!
(Láttam ám Bencus nacikáját, vagy már írtam volna? Csak mert kérdezted! Nagyon örülök neki, hogy jó már rá, és ki tudod használni. Annyira jó olyan dolgot ajándékozni, ami hasznos, és tényleg nem fölös!)

Ági, ma Te is eszemben voltál ám! Ugyanis itt figyelt a nappaliban a szépséges ajándékotok, egyszerűen nem volt szívem kibontani. De most megtettem. Még egyszer lefotóztam, és szétszedtem, a pelusokat ugyanis lassan kinőjük, úgyhogy felhasználjuk most már. De hogy Ti milyen ügyesek vagytok?! És tényleg akkora meglepetés volt! Odabent olyan büszkén mutogattam mindenkinek!

Erzsike, szegénykém, gondolom, ez normális, mármint hogy az ember ilyeneket érez. Kíváncsi vagyok, rajtam mikor fog ez előjönni.
Mi, akik pörgünk-forgunk, ahogy Juci is írta, baromi nehéz egy egész más életvitelbe kerülni. Nekem is fog biztos hiányozni a munka, már előre tudom. De hogy erre mi a megoldás? Gondolom, minket is másképp fog agyilag lefoglalni, ha a baba már nem alszik ennyit, és lehet őket tanítani mindenfélékre. Amellett is persze hiányozni fog a munka, meg a változás, simán bele lehet gyepesedni ebbe, ha az ember hosszú távon csinálja.
Egyelőre én azt érzem, hogy energiám egy szál se volna dolgozni, vagy bármi mást is csinálni, ha erre gondolnék, az azt jelentené, hogy hoppá, az agyamnak van szabad kapacitása? Egyelőre úgy érzem, telített a baba körüli teendőkkel, gondolatokkal.
Na, csak beszélek és beszélek...lényeg, hogy most az a mi feladatunk (átmenetileg), hogy csak a picinknek éljünk, és a hétköznapok szürkeségében találjunk néhány színes foltot. Persze, ezt most nem a babára értem... ő mindig egy jó nagy színkavalkád lesz számunkra.
Csak a sok házimunka, meg a tennivalók, olyan monoton lesz tőle minden nap. Mindig ugyanaz. Ha Babó nagyobb lesz, jó lenne Neked is kicsit kimozdulnod. Csak Neked is messze vannak a szüleid... ááá, nehogy már könnyű legyen.
Te amúgy hogy tervezed? Mikor mennél vissza dolgozni?

Jó utat Nektek Kecskemétre, és ha nem beszélnénk, akkor hétfőn várunk benneteket, bármikor jöhettek, úgy, ahogy megbeszéltük!

Na, most nem tudom, mi legyen, 11-kor kellett volna kelnie ennie, és alszik, már 9-től. A jelek szerint már számára éjszaka volna? Na, akkor most be kell varázsolni a kiságyába, mert hogy itt alszik a járókában... pedig már az előbb azt hittem, fel fog kelni, úgy nyöszörgött. Nyomkod szegénykém, csak nem jön semmi alul. :(

Jó éjt lányok, tudom, hogy kimaradtak jó sokan a hozzászólásomból, de majd' leragad a szemem, muszáj vagyok ledőlni egy kicsit. Hátha nem ébred fel attól, ha bevarázsolom a kiságyába.

(Na, Jucikám, elégedett vagy a mennyiséggel? Pedig alig írtam valakinek... a fene egye meg, sosem tudok 100%-ot teljesíteni :cry: )

KépKép
titi_27
 
 


Erzsike, köszönet a receptért!!! Meg fogom ám sütni, tényleg nagyon-nagyon fincsi volt!!!

KépKép
titi_27
 
 


Lányok 1 mondat és húzok a suliba, azért mondtam hogy túleszi magát a bébi , mert sok neki és nem tudja megemészteni gyakorlatilag állandóan emészt és ez okozza a hasfájást.
a Tesóméknak ezt mondták a belgyógyászaton amikor elvitték az 1 hónapos gyereket , meg is uh-ák és mutatták hogy tele van a gyomra meg a belei is, és ezért fáj a hasa, gyakorlatilag orditott 1 napig a baba. És Ő is bukott folyamatosan, szóval ilyen is van , nem okoskodni akartam,, próbálom én is megosztani a tapasztalatokat , vagy eseteket amikkel találkoztam , segítség céljából.

A nővérem kórházban van, baba nincs csak a petefészekben valami kezdemény , a hcg iszonyú magas, tehát műtét lesz hétfőn v. kedden.. fáj már neki nem tudom miért húzzák .


ELKÉSEK pápápápá

KépKép
eszterke80
 
 


Kicsi,
de jó volt olvasni a kisregényed!Asszem megállították NEktek tényleg odafönt az időt.ÉS eszméletlen , hogy Te is mennyi mindent viszel a válladon és nem csoda ha kibuksz néha és helyre rakod a Csaldod, főleg, hogy nem is volt igazuk.

Írtam ám én is, csak egyidőben írtunk.

Eszterke,
én se okoskodni akartam csak tapasztalatból írtam. :oops: Szegény Babóca, ő akkor klasszikusan hasfájós volt. Na nekem a KRistóf nem, akármennyit evett. HA túlette magát kijött neki.
Szegény Nővéred! Ezek szerint ők már kistesó projekten dolgoznak. ÉS nem sikerült :cry:

Titi,
furi volt, hogy a védőnőd mondta, hogy meg kell tanulni nyomniuk. Igen gondolom így van, na de még nagyon nincs mit nyomni, mert amolyan kenőcsös,híg az anyatejes széklet. Kristófnal akkor lett bogyós, szilárd, mikor elkezdett mást is kapni, 6 hónapos kora után.
Jaj, megint nem okoskodás, csak meglepődtem ezen és a saját tapasztalatomat írtam le.
A Kishercegnő olyan, mintha TE lennél lefénymásolva és lekicsinyítve. :lol:

Megyek, mert a Zuram megy Bécsbe dolgozni, és készítek neki
harapnivalót az útra. Úgy volt, hogy megyünk vele mi is, de Kristófnak nincs útlevele sajnos. Milyen jó lett volna pedig!!!!!

Jó 7végét Mindenkinek!!! Most balra el...

Zita
KépKép
fidoli
 
 


Sziasztok!

Titinek szeretnék írni, hátha tudok segíteni :)

Titi!
Az előttem szólókhoz hasonlóan ámulok és bámulok, hogy milyen gyönyörű ez a Tündérlány :)
Gratulálok a sok-sok tejcsihez!!! :)
Hasonló gondjaink voltak Benimmel, mint Nektek: kaki sehol :roll: Bár nálunk az első 6 hétben fél-1 óránként cseréltem kakis pelust alóla, utána mintha bedugaszolták volna ott lenn Szegénykémet :( Mindezek ellenére nem problémáztam azon, hogy sokat enne, túletetem...ha kivárod a 2 etetés közötti 3 órát, akkor nem lehet(ne) ebből probléma. Szerintem :oops: A soraidból én azt nem olvasom ki, hogy ordítás lenne késő du-tól/késő estétől, tehát nem mondható hasfájósnak a Babád...remélem, figyelmesen olvastam.
Viszont a "babaszakirodalom" azt mondja, hogy egy kizárólag anyatejes babánál akár hetente 1-szeri kaki, illetve a napi 6-szori kaki is természetes és teljesen okés. Ennek ellenére én sem bírtam nézni, ahogy Benikém 3-4-5 nap alatt egyszer sem produkált a pelusba. Egy idő után éreztem is, hogy nem eszik annyit...gondolom én, hogy nem fért hová.
A lényeg, hogy én a szélcsövet használtam. Ez egy kb. 10 cm hosszú puha gumicső, amit a Baba popsijába kell picit, 0,5-1 cm mélyen dugni és mozgatni. Nem kell megijedni, nem fáj nekik. Én egy kicsit bepopsikrémeztem a csövet és úgy jobban csúszott. Ilyenkor ingert kap a popsi és ha azonnal nem is a kaki távozik, viszont ezerrel jön a puki, ami nagy megkönnyebbülést jelent a babának.
Az igazat megvallva, én féltem, hogy hozzászokik a csőhöz és anélkül nem hajlandó majd kakilni, DE mértékkel használtam, amikor láttam, hogy már bántja a pocakját a sok termés. Végül szépen elhagytam és ment anélkül is. Megjegyzem, hogy a Drágám a mai napig bogyósokat, nagyon keményeket produkál, pedig még a mai napig szopizik, sok gyümölcsöt eszik, sok folyadékot iszik....ilyen fajta :roll:

Higyj magadban, ügyes vagy!!! Tündérlányodnak Te vagy a minden!!! :D

Sok puszi Nektek! Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Lányok köszönöm Nektek a segítségeteket, igyekszem majd később bővebben jönni, de most ismételten a véleményeteket szeretném kérni.

Reggel a kisasszony 2 órán keresztül próbált nyomkodni, sírdogált közben, nem bírt aludni, pedig próbált. Próbáltam hőmérőzni, de semmi hatás (a hőmérő vége sem lett kakis), így úgy döntöttünk Danival, hogy adunk neki megint kúpot.
Viszont a kúp nem hozott eredményt.

Szerintetek létezik az, hogy azért nem lett kaki a kúp után sem, mert mégsincs még semmi, ami kijöhetne?

Bujka, külön köszönetem, hogy így - másik topikból is - segíteni próbálsz! A szélcsövön is gondolkodtam, a fene tudja már mi volna a megoldás. Talán tényleg csak az, hogy ne idegeskedjem, várjak még néhány napot, talán magától is lesz kaki 1-2 nap múlva. Lehet, hogy egyelőre még kicsit várnom kellene, aztán próbálkozni mindenfélével.
Azért valahol megnyugtató, hogy más is küzdött hasonló problémával, és végül csak megoldódott ez a gond.
Remélem, nálunk is hasonlóképp alakul a helyzet hamarosan!

KépKép
titi_27
 
 


Na, itt vagyok megint...

Jucikám, de aranyos vagy, és dehogynem kérdeztelek! Hisz mindnyájatoktól kértem a segítséget!!!

Igen, eddig mindkettőt odaadtam, mert fogalmam sem volt róla, hogy ennyi tejem van!!! Csak akkor jöttem rá, mikor egy cici után megmértem, és láttam, hogy mennyit evett belőle!
De most már csak egyet adok neki oda! És vagy ezért eszik kevesebbet, nem olyan mohón, vagy mert tele van a pocija a nem kakilás miatt...

Próbáltam én drága mindent! Ahogy megbeszéltük! Képzeld, a védőnő meg a gyerekorvos nekem azt mondta, hogy épp hogy rostos ücsit igyak! Csoki azóta nuku, kamillateát folyamatosan iszom, de semmi hatása nincs.

Már tényleg azon filózom, hogy ő magától nem akar kakilni. Most leszögeztem, hogy 2 napig még nem piszkálom meg. Az úgy 5 nap lesz, majd meglátjuk.
Csak ez a sok nyomkodás zavart, és féltem, hogy akar, csak nem tud kakilni.

Képzeljétek lányok, hol jártam?! Kozmetikusnál voltam! Persze, pont hogy jött ki?! Szopi előtt kellett elmennem, úgy jött ki az időpont, de lefejtem a tejem, és Dani megetette a picit, és most itt szuszizik mellettem.
Volt 1 teljes órám magamra!!! Eszméletlen érzés végre nem egy szőrös majmocskának lenni! :)
Na, megyek fejni, mert így, hogy kimaradt a szopi, mintha dupla akkora lenne a cicim!

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Kicsi
Nagyon köszönjük a tegnapi napot nálatok! A panaszáradatom elviselését stb...
Dávid ma is megkérdezte mikor megyünk megint.

Titi
Olyan sok jó tanácsot kaptál már a többiektől, hogy én már nem is írom le mert csak ismételni tudnám.
Hidd el előbb utóbb rendeződik majd minden.

Balimama, Anubias
Nagyon köszönöm a szép és bíztató szavakat tőletek.
Remélem tényleg igazatok lesz és ezután már csak sokkal jobb jöhet az életemben.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Szép napot mindenkinek!

Juci, Bufo, nagyon irigykedem, hogy össze tudtatok futni! Olyan jó lehet nagyokat csacsogni!

Bufo, nagyon jó ötlet volt, hogy kicsit kimozdultál, biztos a gyerekek is jól érezték magukat (Dudi harapdálása ellenére is :wink: ), és Rád is rád fért ez!
Remélem, jót dumcsiztatok, és kicsit pozitívabban látod a világot.
Juci biztos adott jó sok energiát!

Jucikám, ez a kiscsaj! Zabálnivaló! Annyira édes, és nagyon fotogén! Baromi jó képeket tudsz csinálni róla, annyira jó lesz majd később visszanézni ezeket.

Na, akkor csak elaludt?! Hogy Te rosszul csinálnál valamit? Nem hinném!
Ilyenkor hogy zajlik ez nálatok? Időpont van, amikor aludni teszed le, vagy amikor látod, hogy álmos, leteszed, egyáltalán, milyen az időbeosztásotok?
Olyan kíváncsi vagyok rá, hogy zajlik egy nagyobb bébi napja.

Én főzök, már kitakarítottunk, a bébike nem aludt reggeltől, de legalább az éjszaka megint csak 2x kelt fel. 9-től 1-ig aludt, aztán 5-ig és 8-ig. Persze, ezek a megszakítások... mire visszaaltatom... így nagyjából 4-5 órát aludtam.
Reggel megint a nyomkodásra keltem, iszonyat sok puki kijött belőle. Lehet, hogy az Espumisan teszi hatását?!
Bárcsak jönne már a kaki is, mert az még mindig nincs. :(

Szép napot mindenkinek, megyek, lassan szopi is van. A kisasszony egész jól bírja, most telik le a 3 óra, és most kezd nyöszizni, eddig egész jól el volt a papájával.

Képzeljétek, a cicim kezd sebesedni, annyit csüng rajta. Muszáj vagyok szigorúbbnak lenni, mert a végén úgy járunk, hogy egyáltalán nem fog tudni rajta lógni.

KépKép
titi_27
 
 


LÁNYOK, VOLT KAKSI!!! EZT A BOLDOGSÁGOT!!!

Jól tetted Jucikám! Végre pihentél kicsit.
Én is próbáltam, de a kisasszony nem engedte... Ma nem igazán aludt, kb 2xfél órát. Remélem, lesz éjszaka alvás.

Még egy kérdés... Ti hogy csináltátok? Fürdésre volt fix időpontotok, akkor felkeltettétek a gyerkőcöt, ha épp aludt? Vagy amikor felkelt este, akkor volt fürdi, tök mindegy, hány óra volt?

KépKép
titi_27
 
 


Én vagyok ám többször is minden nap, csak most egy kicsit csöndesebben.
Elég izgalmasak az utolsó napok. 8. DPO
Próbálom magam lekötni és többnyire egyedül csavargok, amíg apa itthon Balázsozik, mert a Lányok meg apukájuknál vannak.
De, ha szükség van rám mindig itt vagyok!

Titikém!
Mekkora megkönnyebbülés lehet!
Én soha sem csináltam időre semmit, de lassan kialakult a napirend
Szerintem felkelteni nem érdemes, de valószínűleg úgy sem húzod este 11-ig. Lassan be fognak állni nagyjából az etetési időpontok és akkor már tudod alakítani a napirendeteket!
Nagyon készülök ám hozzátok!

Használsz valami kenőcsöt a melledre?
Biztosan sebesedik? Szájpenész nincs? Ilyenkor már nem jellemző, hogy elkezd sebesedni. Próbáld sokat szabadon hagyni a melled és főleg hagyd megszáradni, mert lehet, hogy csak felázott egy kicsit.

Zsuzsa!
Én sajnos nem tudom a számod, de nagyon szeretnék Veled találkozni!

Juci!
Igazad van! Kit érdekel a takarítás, amikor annyira kevés az idő arra, hogy az ember magával foglalkozzon!

Hogy álltok karácsonyi díszítéssel?

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Csné

Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk Vivinek! Kép

Balimama
Elhiszem, hogy most nagyon el kell terelni a gondolataidat. Merre járkálsz karácsonyi ajándékokat nézel?
Hétfő csütörtök nem jó, de a többi nap igen, hívlak holnap és megbeszéljük. A számom elküldöm priviben.

Titi
De örülök, hogy volt kaki, gondolom te még jobban.
Én nem költöttem föl egyik fiút sem a fürdéshez, volt hogy sikerült ugyanakkor fürcsizni volt hogy minden nap máskor, de este 7 és 9 között mindig megvolt valamikor.
Hogyhogy most kezd sebesedni a cicid ez ilyenkor már nem jellemző. Nézd meg jól, hogy biztosan jól kapja be a cicid, mert ha nem és húzza az is okozhatja a kidörzsölést. Legyél szabadon melltaró nélkül az sokat segít. Nekem a kenőcsök nem váltak be csak még jobban feláztatták és lassaban jött helyre.

Kicsi
Végre volt egy kis nyugalmad jól tetted, hogy kihasználtad és nem a kádpucolással és szárítószedéssel voltál elfoglalva.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Sziasztok!

Olyan rég írtam már, hogy lassan feledésbe merülök. Olvasni azt mindig szoktam soraitokat, bár a hétvégén tényleg jól eltünt mindenki.
Most nincs is időm írni mindenkinek, mert holnap és kedden vizsgázom (hétfőn írásbeli, kedd gyakorlati vizsga) Dec. 14.-én pedig szóbeli. Tanulnom csak részletekben sikerül. Jó ha egy nap 4 óra összejön ,de általában csak 2 lesz belőlle. Írtam puskár, remélem lesz alkalmam használni. Egyre rosszabul megy, mert már keverek mindent.

Ági!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT VIVINEK! Volt buli? Livi, hogy van? Ritkábban írsz te is mostanában.
Miki bulira megyünk, szerintem, ha nem jön közbe semmi.

Képek szuperek mint mindig, és Juci a házatok remélem élőben is megcsodálhatom. Nagyon jó az elrendezése, nálunk is hasonló, csak a lányok még lent vannak velük. A Rezi szobájába akarom átköltöztettni a Sárat még karácsony előtt, úgyhogy átmenetileg osztoznak most a szobán, aztán majd mehetnek az emeletre.

Bufo!
Annyira sajnálom, hogy végül mégis így alakult. Nem is tudom én mit csinálnék a helyedben. Sokszor eszembe jut, hogy nálunk a gyerekek is szinte egy idősek, és én nem tudom mi tévő lennék ilyen helyzeben. Belegondolni is szörnyű, hát még átélni. Nagyon reménykedem, hogy ezek után már csak jót tartogat neked az élet, és boldog leszel megint.
Ha tényleg ki akarsz kapcsolódni, akkor hozzánk is elugorhatok. Majd a miki bulin megbeszélünk egy időpontot, oké?

Én is eléggé be vagyok a négy fal közé zárva mostanság, és már kezdek depis lenni. még karácsonyra se tudok készülni a hülye vizsga miatt, pedig mindig kidiszítjük az egész házat.

Mára elköszönök, de kedden tuti jövök, addig írjatok sokat.
Sok puszi:Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Agi!


[color=darkred]Nagyon boldog nevnapot Vivinek![/color

One!

Egy kalappal a vizsgakhoz! Sikerulni fognak meglatod.

Bufo!

Neked csak kitartast es sok erot,batorsagot kivanok hogy vegig tudd csinalni.

Titi!

Szuper,hogy tud az ember orulni a kakinak!!! :lol: Sebesedes...levego..es en koromviragkremmel kenegettem. Egeszen mult honapig elofordult,hogy fajt es kezdett sebesedni,hozza kellett szoknom Mishal fogacskaihoz is.
Furdes..en az esti etetes,furdeshez nagyon ragaszkodtam,v agyis a majdnem fix idoponthoz,persze ha beauldt akkor nem koltottem fel..de ez eddig talan 3x fordult elo.

Kicsi!

Egyedul elaszik Dudi?! :roll: :oops: :lol: Irigy,irigy...Mishal ma majdnem egy orat orditott mig elaludt..eddig nem volt problema ezzel,bar mindig cicin aludt el.
Igaz kozben bekakilt a draga,de utana is folytatta..csak akkor hagyja abba ha leulok a kisagya melle es bedugom a kezem melle.Nappal meg csak cicin alszik el,vagy kocsi.Nagyon edes amugy...hogy no a haja!!! Olyan nagylanyos mar!
Becipeltem a megmaradt jarolapot, a taroloba a garazsbol ,kb.20nm(amirol irtam a multkor),jol elszamoltam magam.

Mentem aludni,csak elkortyolom a bort.Ujabb problema..a garazsban este eszrevettem hogy vizesedik a fal..lehet hogy valami cso elrepedt a betonban,holnap jon a gepesz,veses :twisted: .
Pedig holnap kezdtek volna a garazs burkolasat.
Mishal ma nagyon edes volt,egyutt porszivoztunk,port toroltunk,meg az agy ala is egyutt masztunk be(azt hitte hogy bujocskazunk :lol: ).
Nalatok is kod van??ALig latni valamit.

Szep almokat nektek!
momo35
 
 


Eva!

Izgalmas szamolni a napokat ,igaz? Nagyon nagyon szoritok neked!!!! :lol:
momo35
 
 


Mint derult egbol a villamcsapas,ugy tort ram a honvagy! Mit is keresek en itt???? :roll: Kepeket nezegetek Kuwaitrol,csak fajditom a szivem.. :cry:
Megyek,lefekszem inkabb,holnap nagyon koran kell kelnem.Meg korabban mint Mishal. :lol:
momo35
 
 


Sziasztok!

Ági: Vivinek boldog névnapot kívánunk miis!!


Tegnap végre megvettük a mikus ajándékokat!!!Végre!!!

Alig várom a kis pofijukat, amikor megkapják.....

Én most kezdem csinálni az adventi füzért nekik...már 3.éve a szaloncukrot fűzök nekik fel és vágják naponta a nagy napig..csináltam még Zsoltinak naptárt is meglepetésekkel tele, de ez vált be a legjobban eddig. télapó reggelén és a karácsony reggelén más színű a szaloncukor is...megyek is, mert Annával fűzöm.

Puszilok mindenkit, később még jövök.
Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Anya látod milyen jók vagyunk?! A mikulás bácsi biztos sok finomságot hoz nekünk.:)

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés így reggel! :D Tombol a takarítási kényszerem,nagyon fárasztó dolog ez a fészekrakó ösztön. :lol: A nagytakarítás 90%-ban kész,tegnap készítettem adventi koszorút és egy díszt is,majd mutatom.Egyszerű,de nekem pont az tetszik benne.A lakás dekorálását majd a napokban intézem.Ma megyek kozmetikushoz,meg készülök estére apa névnapjára,és fogadóórára kell mennem,hogy összebalhézzak fiam ofőjével.Ez csúcs.Több mint 3 évig nem volt gond,most megorrolt rám,amiért egy félreértés miatt az igazgatónőnél kötöttem ki.(Mármint ő értett félre valamit :evil: ),most meg azt hiszi én áskálódok ellene és ezt a gyereken vezeti le.De rossz lóra tett,mert ma megbánja,hogy nem lett inkább kertész,az egyszer tuti. :lol: A gyerekemért ölök ha kell. :evil: :lol: Na jó életben hagyom,de valóban olyan kemény leckére számíthat,hogy míg él megemlegeti.Én nagyon változóan vagyok.Az emésztésem továbbra is romokban,de kitartok :wink: ,amúgy megvagyok.

Ági!

Vivinek én is nagyon sok boldog névnapot kívánok így megkésve is.

Puszi

Eszter

Ui!

Légyszi ne tünjetek el,még ha csak 1-2 mondatot is,de írjatok! :roll:

Kép

Kép
anubias
 
 


Kép Kép

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok!

Megérkeztünk a tornáról. Hú ma nagyon elfáradtunk mind a ketten Mesivel.Már megettem a levesemet(Kicsi itt a net előttl :wink: ).
Magamról annyit, hogy vannak jobb és rosszabb pillanataim, teljesen ingadozó lelkivilágom van, de majd csak helyrerázódok egyszer.
Most éppen azt határoztam el, hogy ugyan azt a viselkedési formát követem a még férjemmel szemben ahogy ő áll hozzám. Mondhatjuk a saját fegyverét kapja vissza. Most én is kedves vagyok mosolygok .... és látom rajta nem tudja mire vélni. Közben pedig arról csacsogok, hogy mit hogy fogok csinálni az új életemben. Hát meglátjuk ez hová vezet. Félre ne értsétek nem visszcsinálni akarom, az egészet, csak elviselhetővé tenni a kényszerű együttlétet a költözésig és a válásig.

Anubias
Ha ennyi benned az energia hozzám is jöhetsz nagytakarítani. Én most juszt se fogok ilyet csinálni, minek, ha záros időn belül megyek, majd oldja meg ő. Csak normál takarítás lesz.
Szépek a díszeid ügyes vagy és nem, is kell ennél több, nekem tetszik.Én még ezzel sem állok sehogy.
Nagy gáz lehet a suliban ha ennyire fel vagy dúlva tőle. Mi történt megkérdezhetem?

Sziszike
Nagyon jó ötlet ez a szalomcukor felfűzés, ezt ügyesen kitaláltad.
Édesek a kádba együtt, még szerencse hogy ekkora és mind beleférnek.:)

Momo
Képeket kérünk először is. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lett belül a házatok. Sajnálom, hogy megint egy újabb gond jött a garzzsal.
Megértem a honvágyadat, de előbb utóbb most hogy már kész a ház haza tudtok menni egy kis időre nem?

Oné
Kalappal a vizsgákhoz, de biztos vagyok benne, hogy ügyes leszel és sikerülni fog.
Mindenképpen gyere és meséld el hogy ment.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Hazaértem a kozmetikustól,felmostam ,és amíg szárad van egy percem. :wink:

Zsuzsa!

A gyakorlatban mit jelent a költözés,milyen hamar? Kb mire számítassz?! Ünnepek még együtt? :idea: :roll: Nem válaszoltál,hogy mindenképp olyan messze költözöl?Miért nem maradsz Pesten?Jajj,hogy mi is volt a suliban,hát ez hosszú,de kezdem címszavakban,aztán akinek sok,az átugorja. :lol:

A suliban azok a gyerekek,akiket az iskola nevelési tanácsadóba küld,mert magatartászavarosak több pénzt jelentenek a sulinak,az adott tanárnak és 2 fővel kell őket számolni az osztálylétszámban.Bálint osztályában is van pár ilyen gyerek és őket 2 évente kell visszahordani kontrollra.A nevelési Tanácsadó azonban más okból is üzemel és én anno 2 évvel ezelőtt felkerestem őket(nem iskola küldött),mert meghalt Bálint egyik nagypapája+ a válás miatt az apjával is ugye 0 a kapcsolat és onnantól a másik nagyival is meg kellett szakítani,így én segítséget kértem,mit mondjak a gyerekenek,hogy ezt átvészeljük a legkevesebb sérüléssel.Ezt elmeséltem az ofőnek,mert rendes anya vagyok :D .Erre ő beírta,hogy Bálint nevtanba jár. :evil: Adtak tippeket és persze Bálintot is elvittem párszor,akiről kaptam egy pszihológiai szakvéleményt,melyben feketén fehéren leírják,hogy mindenben egészséges,korának megfelelő...Most 2 évvel később írt az ofő,hogy vigyem kontrollra.Én meg visszaírtam,hogy nem,mert nem kell!!!!Én azt hittem megértette,erre hív a nevtan,hogy én megtagadom az iskolával az együttműködést és ha nem viszem a gyereket jelentik a gyámhatóságnak.Bedurrant az agyam és felhívtam a nevtan igazgatóját,aki elnézést kért és azt mondta,biztos a suliban valamit elkevertek,nem vihetem Bálintot kontrollra,mert őt ott nem kezelik,és nincs magatartászavara.Én tudom jól és semmi gond.Erre bementem a suliba és megkerestem aki a kapcsolattartó a nevtannal,elmondom neki,ő is egyetért.Másnap Bálint jön haza egy levéllel az ofőtől,hogy vigyem majd magammal ezt is a kontrollra.Na erre bementem az igazgatóhoz,aki teljesen kibukott,bocsánatot kért és mondta,hogy rendezi a félreértést a kolegával,beszélt vele előző nap is és semmi gond Bálinttal,csak adminisztratív hiba. :evil: 3 nappal később a fiamat megverte egy nagyobb gyereke,ő meg kapott egy figyelmeztetőt,hogy csúnyán beszélt.De a verést meg sem említették a beírásban.Erre berohanok a suliba,ofő sehol,hívom telcsin(mobil),nem veszi fel,majd írtam egy 4 oldalas levelet,hogy bocs,de a fiam akkor káromkodott,amikor a nagyobb a földre lökte és rugdosta,az osztálytársai mentek hívni az ofőt,akinek a nagyobb fiú azt mondta,szidta az anyját,ezért kapott.Erre hétvégén hozza haza a negyed éves bizit,ami tök jó és a végére oda van írva,hogy a nagyobbakkal trágár és verekedéseket szít!!!! :evil: :evil: :evil: Nos ez egy eset volt,ahol a fiam megverték,verekedés szóba sem került, és egy héttel előtte az igazgatónak azt mondta semmi gond a gyerekkel.Akkor vagy most hazudik,vagy eltitkolta eddíg előlem a konfliktusokat.Persze nyilvánvaló,hogy a nevtanos balhét nem tudja megemészteni és minden hazugság,de ezt nem hagyom,mert a fiam nem verekszik és nem is trágár és ne legyen hirtelen rossz,ha ő rám neheztel.Most már lesz is miért.Bocs,de nem bírtam rövidebben leírni. :oops:

Momo!

Én is nagyon sajnálom a garázst.Jó bosszúság lehet.De nézd a jó oldalát.legalább most vetted észre,nem később.Ünnepekre meglátogat titeket a férjed?

Sziszike!

Nekem is nagyon tetszik ez a pancsizós kép.És a szaloncuki is jó ötlet.Ügyi vagy. :wink:

Titi!

Nem válaszoltál a mellszívóval kapcsolatban,hogy jó e így neked?! Vagy már nem is használod?Majd írd meg légyszi,mert ha esetleg az ünnepek alatt valamiért szülnék nehéz volna megoldani .De azért mindent megoldunk. :wink:

Puszi


Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok!

Köszi.:)

A szaloncukis ötlet a centivágásról jutott eszembe és nagyon bejött!!!
Imádják.
Annának kókuszosat fűztem sokat, Zsoltinak-marcipánosat.:)

Vetem még almás-fahéjasat, nos ez nagyon ízlik nekik, ebből lett a karácsony.:)

Most mennem kell,-------mindenki Esztert és Zsuzsát levéve eltűnt!!!

Hol vagytok???????????

Kép
sziszike1000
 
 


Oké,értem én,hogy ebben a csodálatos időben :lol: mindenki a szabadban sétál nagyokat és nincs ideje babanetezni. :evil: :lol:

Na megyek a suliba.Azért tessen nekem drukkolni.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok lányok!

Hát, úgy fel vagyok töltődve, itt voltak Erzsikéék, és annyira, de annyira jól éreztem magam velük lányok!!!
Ez olyan kikapcsolódás volt számomra!

Ráadásként pedig a kisasszony este még egyet kakilt, sőt ma reggel is!!! Magától!!! Szóval nagyon boldog vagyok.
És ha még ez sem volna elég... este 9-kor evett, utána 10-reggel 1/2 7-ig aludt!!! Én felkeltem hajnali 4-kor, mert hallottam, hogy ébredezik, de megsimogattam, és visszaaludt.
Muszáj voltam akkor már lefejni a tejem... szóval ez a nap igazán jól alakult!

Most várom, hogy felkeljen, mert kicsit elpilledt, aztán eszünk.

Eszter, nagyon ügyes vagy! Ezek a díszek!!!
És a takarítás... de irigykedem! Aztán kicsit tessék most már visszafogni magad, nehogy itt a végén megszülj nekem hamarabb.
Persze, a mellszívót elviszem vasárnap, addig megpróbálok beszerezni egy másikat magamnak, megpróbáltam az elektromosat este, de míg a kéziből 4 sugárban jött a tejcsi, a másikból alig indult meg. :(

Gyöngyi, akkor nagy kalappal a vizsgákhoz! Semmi gond, érthető, hogy nem tudsz jönni, vasárnap úgyis találkozunk!!!

Bufo, hát igen. Ez nagy döfés lesz a párod szívébe. Már hogyha tényleg bírsz hosszabb távon ilyen lenni vele. Istenem, de kegyetlen lesz most ez az időszak számotokra. Nem is tudom, hogy lehet így együtt élni, hogy tudjátok, előbb-utóbb elváltok.
És mik a tervek? Mikor terveztek költözni? Mikor kezdesz lakást nézni Nyíregyházán? De fogom sajnálni, hogy ilyen messze leszel, hogy fogsz így a fórumtalikra jönni?! :cry:

Sziszike, nagyon édesek a gyerekek abban a nagy kádban! Jól elférnek benne mindhárman!
Mindig így fürödnek együtt?

Évikém, elhiszem, milyen nehéz ez a várakozás. Még csak a 8. nap?! Jaj, tényleg messzinek tűnik a 14. és a többi. De úgy is nézhetjük, hogy az már csak 6 nap, és holnap már csak 5...
Nagyon várunk ám, majd beszéljük meg priviben, írd meg, mikor jó Nektek a tali?
Nem kenegetem semmivel a cicim, néha a Kodától kapott Aventes bimbóvédővel. De szerintem tényleg csak annyi van, hogy felázott a bébiszájacskától.
Szájpenészt folyton nézegetem, és mintha ma megláttam volna egy fehér foltot a szájpadlásán. Remélem, ez nem az, de most többször fogom figyelni.

Momo, a honvágy miatt tökéletesen megértelek. Csodálom, hogy eddig nem írtál róla, vagyis hogy nem volt ilyen mértékű.
Nekem Miskolc hiányzik baromian, pedig én júliusban még jártam otthon, és az csak 200 km.
Ti nem indultok neki valamikor hazalátogatni?
Momo, Mishalhoz csak magyarul beszélsz? Vagy tanítod angolul is? Nem tudod azt, mikortól érdemes hozzá más nyelven is beszélni? Mert Daninak lassan szerintem el kellene kezdeni németül csacsogni hozzá. Ki tudja, mikortól érdemes?! Minél előbb, nem?

Na megyek, készülök a szopihoz, meg a vacsit odakészítem.

Mindenkinek szép estét!!!

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy Titeket fárasztalak ezzel , annyira magam alatt vagyok , el vagyok keseredve ,és dühös vagyok csak sírok egész nap.
A nővérem nagyon rettenetes állapotban van,, nem akarom elhinni hogy ilyen állapotok vannak Magyarországon, nem tudok egyebet mondani csak annyit hogy kritikán aluli amit vele műveltek !!!!!!! Tudjátok a mola terhesség gyanuja volt nála.
de tegnap éjszaka majdnem belehalt.
Már péntek óta bent tartották megfigyelés alatt,, mert a méhében nem láttak semmit, de a petefészekben foltot találtak.( már egy hete) Szóval nem csináltak semmit csak vártak,,,, ma éjszaka szétdurrant a petefészek és a hasába került egy csomó vér,, 2 és fél órár műtötték . a petevezetéket is ki kellett venni.
amikor begörcsölt éjjel áttolták a belgyógyászatra mert azt hitték epegörcs!!!!!!!!!!!!!!!!!! normálisak????????
de előtte azt monták hogy jó is hogy bent volt mert otthon lehet hogy meghal.
Apukám az imént hívott hogy cső van még az orrában is , és a folyosón fekszik kint mert viszik a sebészetre mentővel mert rosszul van ----miért nem a sebész megy át az intezívre nem értem??? elvileg az intenzíven van nem gondolom hogy a folyosón kéne feküdni 1 órát mire jön az a ku...va mentő --- de jajgatott mert csak reggel kapott fájdalomcsillapítót , (könyörgöm délután 4 óra van!!!)
A lényeg hogy méhen kívüli terhessége volt,, de én már ezt mondogattam egy hete !!!! Hogy csináljanak valamit mert ez lesz a vége!! Miért kellett megvárni , megkímélték volna ezektől a fájdalmaktól és megmarad a petefészek is.. Szegényt annyira sajnálom !!!Bár csak be mehetnék hozzá de ma éjszaka Robi éjszakás ketten leszünk Marcival.
Miskolc összes kórháza egy putri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
eszterke80
 
 


Jaj, Eszterke!
Ez nagyon durva! Nem elég, hogy milyen lelki terror ez egy anyának/nőnek, még ezt művelik vele?!
Tavaly egy miskolci ismerősöm a 12. héten elvetélt, vagyis meghalt a magzata, és annyira durván bántak vele, többször úgy foglalkoztak vele, mintha ő akarta volna elvetetni a babát. Állítólag többször szóvá tették, hogy fizetnie kell vizitdíjat, mert nem terhes, ő elvetetni jött a babát, stb.
Azt ittem, rosszul hallok, rosszul értelmezem. Nem elég, hogy meghal a babája, még jól meg is kínozzák lelkileg? Ez amúgy a vasgyári kórház volt.
Nagyon durva!

Ezt már jó néhányszor kitárgyaltuk... ilyen a magyar egészségügyi helyzet. És ez szerintetek jobb lesz? Mert annyi mindent hallani, mindenféle reformról, de nem hiszem, hogy javulna a helyzet. Hacsak nem velünk fizettetnek meg majd megint mindent.
Én ennek már nem látom a végét.
Talán Éva többet tudna mesélni a helyzetről, biztos vagyok benne, hogy vannak ám gyakran ilyen esetek, csak hál' Istennek mi nem találkoztunk eddig személyesen ilyennel. Szomorú, de lassan az ember nem mer kórházba sem menni?!
És akkor min csodálkozunk, hogyha az ember hálapénzt ad? Csak azt szeretnénk, hogyha foglalkoznának velünk, se többet, se kevesebbet, mint amennyi normális volna.

Felháborító!
Remélem, a tesót gyorsan talpra tud majd állni. És így még ugye tud babát vállalni?

KépKép
titi_27
 
 


Titi , ezek után már nem hiszem hogy fog akarni próbálkozni ,, legalább is egy időre elment a kedve az tuti!Bátorka 6 év alatt sikerült, 4 inszem, 2 lombik , 1 vetélés után, aztán csodák csodájára spontán sikerült a baba .. szerettek volna kistesót ..
egyépként ez a megyei kh-ban volt.
Nagyon édi Alexandra, hidd el lassan rendeződik a helyzet beáll a ritmusa a hercegnőnek!

KépKép
eszterke80
 
 


Sziszi!!!!!!!!
Rettenetesen szégyellem magam!!!!! :oops: :oops: :oops: Írtam privit!!! Ne haragudj!!!!! :oops:

meri
 
 


Eszterke!

Őrület, szegény nővéred!!!!! Tudom nem vígasztal, de az egyik barátnőmnek ugyanígy méhen kívüli terhessége volt, amit a klinikán nem találtak, Hazaengedték, aztán begörcsölt és végül petefészek ciszta miatt műtötték meg, amikor is műtét közben vették észre a petevezetéken az elhalt magzatot!!!Állítólag nem csoda,hogy nem látták a klinikán, mert a petevezeték mögött volt. Neki is kivették a petevezetékét.....

Sok erőt, és jobbulást a tesódnak!!!!!!

Zita
KépKép
fidoli
 
 


Sziasztok!

Visszajöttünk ma délelőtt, aztán voltunk Titiéknél, de sajna most nem tudok írni - olvasni, mert Babó rettenet nyűgös, nem tudom mi lehet vele. Holnap jövök.

Puszi
verzsike
 
 


Eszterke!

Borzalmas ami tortent tesoddal,nagyon sajnalom. De idovel elfelejti es hatha probalkoznak ujra. Hihetetlen hogy ennyire nem torodtek vele,hiszen ha foltot lattak,akkor eleg egyertelmu votl a mehen kivuli terhesseg gyanuja.(anno nekem is votl 13 eve ,de meg idoben megmutottek.).
SZiszike!

Nagyon edesek a gyerekek. Szaloncukorfuzes..nagyon jo otlet,most meg ilyet nem csinalok Micimackomnak.

Eszter!

Es meg te panaszkodsz hogy nincs energiad,amiket císinalsz!!! :lol: Nagyon szep a disz es az adventi koszoru is.

Bufo!

Ez egy jo taktika...illetve igy legalabb elviselheto teszitek az egyuttelest. Tenyleg muszaj visszakoltoznotok? :roll:

Titi!

Na,a vegen meg kis kakigyaros lesz Kicsibebi! Es hogy vegig aludta az ejszakat..na!!! :lol: :lol: :lol:
Mar most igy kellene beszelnie Daninak(vagyis nemetul),altalaban azt tanacsoljak,hogy o kizarolag nemetul,te meg kizarolag magyarul es Szandi pontosan tudni fogja,hogy kihez milyen nyelven szolhat majd.
En Mishallal angolul beszelek,es mindenki mas a kornyezetemben magyarul. Mert ha en nem tennem,akkor a ferjem tenyleg egyaltalan nem tudna majd kommunikalni Mishallal. Igy is,az arab nyelv egyenlore kimarad..azt is el kellene mar kezdeni,dehat azt en nem tudom tanitani,es a kuwaitit szeretnem ha beszelne.

Verzsike!

Na,sikerult megnyugtatni Babot? Meg mindig csak Babonak hivod ? :lol:

Megyek,a konyhaszekrenyt kellene kitakaritani,csak be vannak dobalva a dolgok.
AZas megoldodott,ma kezdtek a garazs burkolasat.
Fotok...mihelyt elobanyaszom,stb...es meg nem igazan ugy nez ki,hogy jol is nezzen ki.
Fuggonyok is talan ev vegere ha lesznek..annyi ideig tart mig megvarrjak.Ma Mishal "csak" 20 percig sirt elalvas elott,regen soha nem volt problema az esti elalvas.

Joccakat nektek!
momo35
 
 


Jó reggelt!

Eszterke: sajnálom, hogy ezeken kell keresztül mennie a testvérednek.:(
A tehetetlenség a legrosszabb, teis mellette szeretnél lenni, de nem lehet...:(
Én nem hagynám ezt szó nélkül, felháborító, amit tettek/nem tettek...hihetetlen, hogy ennyire félvállról kezelik a dolgokat.

NAgy papám pár hónapig kórházban volt és kapott gyógyszereket, nos mire kiengedték megvakult, anyu zokog azóta, mert nem tudja magát ellátni és magához meg nem veheti, mert a házassága fontosabb. Otthonba nem akar menni, mert ő gondozásban, majd papok közt nőtt fel és nagyon fontos neki a család, meg a lakásban kiismeri magát....
A lényeg,a mi nagyon dúrva, hogy amíg bennt volt egyszersem nézték meg a szemét, ő azt hitte sötétebb lett a szobában, majd a végén, ami hiba tőle, azért nem szólt, mert félt, hogy nem engedik, akkor haza..:(
Kiderült vele egyidőben még 3 beteg kapott ebből a gyógyszerből, akiből 2 szólt és nála még időben visszafordították a dolgot, nos a nagypapámnál már ezt sem lehet. Ha tudják ilyen a mellékhatása, miértnem vizsgálják..ellenőrzik? Mert már idős?
Ez a Péterfyben történt és azóta is felháborítónak tartom és legszívessebben perelnék, de anyu azt mondta az nagyon sok pénz lenne és sokáig elhúzódhatna szte...de akkor mit lehet tenni, hagyjuk annyiba?
Szegény nagypapám meg élje le vakon az életét? 74éves, de 1 éve még nagyon életelemében volt..most meg...:(

Fáj, így látni őt....illetve én csak telefonon beszéltem vele, mert nem akarja, hogy így lássuk-mert ő úgysem lát...sztem ez butaság, főleg a szeretet ünnepéhez közelegve, így tutti meglátogatjuk!!
Sőt anyu díszít neki fát is..:) Azóta mindennap ott van munka után, ami megint csak aputól veszi el az időt és a benzinről nemis beszélve..:(

Puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Titi: a kádban általában 3-an fürcsiznak, Anna és Bence úszkál, Zsolti ülve..bővel elférnek.:)

Szopi: a cicidet anyatejjel minden szopi után kennd be vagy közte a lényeg ez a legjobb gyógyír.

Nálunk az este volt az állandó, mindennap este fürcsi, játékos öltözés, majd szopi, amikor nyugi vett körül, max. dúdoltam közben vagy beszéltem neki..:)

Zsuzsa: sztem jól taktikázol, nem tudhatja, hogy mire számítson tőled, egy álarc mögé bújtál, de néha kell önmagadnak is lenned.
Magadnak nem hazudhatsz. Szereted és fáj, amit veled tett és a taktikád még be is jöhet. Lehet fura, amit írok, de ez az egész még össze is hozhat titeket. Nem biztos, hogyha enniyre szeretünk valakit, hogy elvállunk és ennyi, mert te fogsz a legjobban szenvedni...de, ha ezen keresztül mentek kiderülhet mennyire vagy neki fontos, márha túl teszi magát az önsajnálaton és végre kűzd érted, s talán soha többé nem lesz ilyen szemétláda, mert tanult az esetből.
Én nagyon szorítok értetek és a boldogságodért!
Vigyázz magadra és a szívedre is.

Juci:) Nagyon 5letes a kupon és ilyesmit a férjecskémnek találtam ki születésnapjakor...persze más volt a szolgáltatás. hehehe. :wink:

Zsoltinak is egész göndör haja volt kicsinek, azóta vágjuk neki és nem tudom miylen lenne, haaa, de valószínű olyan-legalábbis nekemis és páromnak is olyan fajta. kicsinek teljesen gyűrűs volt a hajam...páromnak is eléggé, akkor még a fiúknak is meghagyták hosszan divat volt.

A télapó csomagba én Bencének fehércsokis télapót rakok, gyümit, kisjáték, vettünk kinder szeletet is...nehéz kitalálni, nekik mi lenne benne a legjobb, de ők még nemis nézik sztem.. a télapót meg, ha megeszi, se esek kétségbe, mert igaz csokit még nem kapott,,de a fehércsoki talán a jobb, mert könnyebben emésztik.

Én a karácsonyfa alját szaloncukrozom és a díszek feljebb kerülnek....a lakást most csak készített angyalkákkal díszítjük.

Puszi. Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Annyira aranyosak vagytok, hogy megnyugtattatok nem én vagyok az egyetlen, aki néha szenved az itthonléttől. Zsolti azóta is ajánlgatja, hogy ha Babó 1 éves lesz menjek vissza dolgozni, ő meg itthon marad. Ha lenne lehetőségem csak 1 hétre kipróbálni, kíváncsi lennék… Azt hiszem fura lenne, hogy ha 10 perc dajkálás után még mindig sír és nem lehet átadni nekem, mert nem vagyok ittthon, vagy akkorát kakilt, hogy inkább én tegyem tisztába.
Most kitaláltam, hogy megszerzem az angol nyelvvizsgát is, csak kell találnom egy jó tanárt, aki rugalmas és megfizethető…

Ági! Vivikének boldog névnapot!! Nem ér ám ez, hogy meg van szervezve a Mikibuki és te már nem is írsz…

Zsuzsa! Nem egyszerű most neked, de ha úgy érzed az a taktika jó lesz, akkor talán könnyebben átvészeled az időt a költözésig. Addig semmiképpen nem mégy el, míg nem lesz saját lakás Nyíregyházán? (anyukádékhoz gondoltam) Mert ha végleges a döntés, akkor már minél kevesebbet kellene együtt lenni, szerintem minél előbb el kellene kezdeni az új életet.

Éva! Én már nagyon türelmetlen vagyok… Nem írtad, hogy végül is mikor tudjuk meg van-e baba? Tesztelned kell, vagy a hcg-t azért megnézik gyorsabban mint a 3 hét?

Eszter! Hová akarsz te már karácsonykor szülni??????????????? Tudom, hogy szörnyű rossz (már én is azt akartam ilyenkor, hogyy itt legyen velünk Babó) de azért neki még sokkal jobb helye van a pocakodban.
A nagytakarítást meg hagyd a csudába, ekkora pocakkal nem való az már neked. Pihi pihi és pihi, csak ezt kellene most csinálnod.
A faiaddal, hogy mit csinálnak a suliban? Fogalmam sincs, hogy egy tnárnak az anyával fennálló vitáját miért a gyereken kell kiütköztetni????? Remélem azért sikerült tisztáznod a helyzetet.
Gyönyörű díszeket csináltál, a felakaszthatós meg egyenesen szuper. Én imádom az ilyen nagyon egyszerű, de mégis szép dolgokat (csak sajna béna vagyok megcsinálni).

Eszterke? Nagyon sajnálom ami a tesóddal történt, nagyon szörnyű, amit ma az orvosok büntetlenül megtehetnek nálunk. Remélem azért sikerül átvésuelnie ezt a helyzetet és az égiek megajándékozzák őket egy kistesóval, ha eljön az ideje.
Már sajna elfelejtettem milyen fősulira jársz, bocsánat, ahol matekot meg földrajzot is kell tanulni?

Momo!
Ugye lassan már készen lesztel otthon és akkor minden este írsz, mint régen!?
Mikibulira ugye jöttök? Mishal is biztosan élvezné, hogy anya nem csak dolgozik az új házban, hanem csináltok valami különlegeset is. És persze végre már megismerhetnélek személyesen is.
ÉS Mishal megmondja este hogy miért sír? Vagy csak szimplán nem akar egyedül aludni? Én már annyira várom, h egy picit tudjon beszélni és megmondja mi a baj.
Nem most költöztetek be? Akkor minek máris konyhaszekrényt takarítani???????
Ha Babó 2 éves lesz akkor vissza szeretnék menni dolgozni egy kicsit, mert a doki szerint addig semmiképp ne akarjunk tesót (mondjuk nem is tudom most elképzelni, hogy még egy valakiről gondoskodjak és játszak vele, stb…). így azt gondolom 4-5 év korkülönbség jó lezs, ha minden úgy sikerül ahogy tervezzük.

MEsi! Hoyg vagytok? Miért nem írsz mostanában?

Fidoli! Csak szemészetre mentek Kristóffal, vagy a babaszemész rendelésre, amiért fizetni kell? Majd írd le légyszi a tapasztalatokat. Nekünk is kell menni, mert egy örökletes szembetegség van a családunkban, amit szerencsére én nem örököltem, de a nagypapám, anyukám, a tesója, az én ikertesóm mindenkinek ugyan az, és még időben szeretnénk tudni, hogy Babó örökölte-e, mert műtéttel helyre lehet hozni.

Kicsi! Nagy szerencséd volt pénteken, hogy odaértetek Bubuért… A nagy rohanásban nem csodálom, hogy elfelejtetted. Sikerült ismerőst szerezni a bankban, vagy megy anélkül is a hitel?
Ugye nem mondod komolyan, hogy a hűtőtökben mindig minden ugyanott van, és ha nem, akkor már meg se találják??????? Nem csodálom, hogy kiakadtál.
Nem tudom miért mondtátok, hogy rumli volt nálunk, látom nálatok még a fürdőkádban is játszottak a fiúk!

Titi! Olyan jó volt nálatok tegnap, remélem most már sűrűbben összehozhatjuk, ha Szansika nagyobb lesz.

Gyöngyi! Nagyon szorítok, hogy sikerüljön a vizsga!! Utána meg reméljük bepótolod a sok hiányzást.

Sziszike! Nagyon édesek a kismanók, milyen békésen játszanak…

Koda! Hogy vannak a betegek? Te bírod még?

Mi megyünk ma oltásra, remélem jól viseli Babó, mint az elsőt.
Már nagyon várom a Miki bulit. Most hoyg enmrég voltak nálunk Zsuzsáék és Kicsiék, meg mentünk Titiékhez, azt találtam ki, hogy hetente egyszer kellene ilyet csinálni, mert engem rettenetesen „doppingol”, utána olyan jól érzem magam.
És összehozhatnánk már azt az elmaradt Ikeázást is.

Szép napot mindenkinek!
verzsike
 
 


Sziszike!

Hat,ez is borzalmas ami a nagypapaddal tortent. Es meg bizz az orvosokban es az altaluk felirt gyogyszerekben! :roll:

Eszter!

Tegnap el is felejtettem a kisfiadra reagalni..dehat mindig csak azt tudom irni,hogy hihetetlen....egyre hihetetlenebb torteneteket olvasok..es ha belegondolunk,itt vagyunk kb. 10-15en,es mindannyiunkkal ilyen sztorik tortennek..orvosi hibak,helytelen emberi viselkedes... :roll:

Verzsike!

Csucsszuper ferjed van,hogy felajanlotta ...bar lehet,hogy nem igazan gondolta komolyan a dolgot. Valahogy nekem furanak tunik mikor a ferj van otthon..eleg maradi beallitottsagu vagyok+ a kuwaiti eveim is ratettek.

Kicsi!

Tudom,igazad van abban amit irsz.
Csak hogy cukkoljalak egy kicsit..amikor nekem valaki azt mondja,irja hogy kotelezo,a hatam borsodzik tole..mar gyerekkent is igy voltam vele,es ezt nem nottem ki. :lol: :roll:
De (nem ujabb kifogas) hetvegere a festok vannak beutemezve...annyian voltak,furtak,vestek..total tonkretettek a falakat,van mit javitani.
Es hiaba koltoztem be,meg jonnek-mennek, a burkolok ha minden igaz,holnap vegeznek...de meg varom a muholdasokat(ma :roll: ),Tkabel,Tcom,kerteszek meg a karacsonyt is itt toltik...tovabb is van,mondjam meg.Es a haz romokban...a burkolo ugy elcseszte a jarolapot,hogy 100nmt sikalassal,kessel kaparassal tudom csak valahogy kinezhetove tenni..ez legalabb egy honap munka Mishal mellett.
Ettol fuggetlenul szeretettel varunk,akar mar jovo heten is ha minden igaz...mert nonstop megse lehet takaritani.
(Verzsike...konyhaszekrenyt azert kell takaritani,mert meg ki se lett takaritva ,tiszta por,csak ugy bedobaltam mindent bele+csak felig van kesz)
Mishallal kapcsolatban teljes mertekben igazad van...tudom hogy mar en nem vagyok eleg neki,szuksege van gyerekek tarsasagara is...nala szerintem most jott el az ido.
Eddig nem allt modomban...hova is suritettem volna bele...most mar meg kell eroszakolnom magam.En se szeretnem ha olyan maganak valo lenne mint en vagyok(ami egyebkent nem rossz :lol: ).
Kivancsi leszek Dudihoz mit fog szolni!

Es az Ikeas randik is jo otlet..szeretunk is oda menni.(Olyan finom a capuccinojuk-hetvegen ott voltunk venni par dolgot,es az egesz csalad osszefutott az etteremben).
Szoval nem akarom teljes mertekben kihuzni magam dolgokbol...de szeretnek egy kicsit megszusszanni,levegohoz jutni...es kicsit elmelazni dolgokon is..mert rengeteg kerdes van bennem,serelem,fajdalom...(ferjemmel kapcsolatban) es ezeket fel kellenne dolgoznom valahogy. Eddig lekotott az epitkezes...es most mar lassan kezd arra is idom lenni(sajnos vagy nem ,nem tudom :roll: ) hogy a hazassagunkon is elmelkedjek.Persze ehhez o is kellene...es jol sejted..szerintem se fog jonni,bar megigerte,hogy megprobal ebben az evben jonni. De nekik most jon az evvegi zaras...Na,mindegy.
De azert ne hagyjatok teljesen magamba roskadni..az onsajnalattol meg nem leszek elorebb.
Egy jo kis vallalkozast kellene beindtani...amit mindig is szerettem volna,csak nem biztos hogy termelne proftot,vagy ha igen,eleget.
Magamrol enniyt.
nagyon szeretlek titeket es fontosak vagytok szamomra...es nem fogok eltunni.
Es tervezem hogy rendszeresen fogok nektek irni..meg unni is fogtok . :lol:
Millio puszi nektek!
Micimacko alszik (csak ezert tudok irni es a hulye muholdasok persze hogy kesnek :roll: :roll: :roll: ,ugy utalom mikor nem pontos valaki).A kerteszeim meg egeszen jol elucsorognek a teraszomon ,szepen odasut a nap...mikor lesz igy nekem kertem? :roll: :lol:
Onzo modra csak magamrol irtam! :oops:

Eva!
Mindjart letelik! :lol:

Jovok ha tudok,bar ma itt alszik anyukam ha minden igaz es akkor ove az internet.
momo35
 
 


Sziasztok!

Eszterke!

Én is csatlakozom azok táborához,akiket mélyen felháborít a tesóddal történt dolog.Jobbulást kivánok neki és nem mélyednék bele a magyar egészségügybe,mert ahogy Juci is írta sok minden nem politika.Azt hiszem az,hogy a személyzet egy intézményben mennyire lelkiismeretes és hozzáértő nem pénz kérdése,és sajnos ez magyarországon legalább akkora gond,mint az anyagi helyzet.Márpedig nem fogható minden rá. :evil:

Juci!

Nem írtál a jelmezről.Azért kérdezem,mert ha varrnom kell Bálintnak,akkor lassan neki kell ugrani.Mivel nála a harisnya ugye nem jöhet szóba,így elég nehéz dolog,de azért légyszi írd meg a csajok miben lesznek,hátha van valami kézenfekvő tipped,fejdísz,bármi,smink?Kérdezted az emésztésem.Nos ha csak a lsiztérzékenység volna,az is ugye annyit tesz,hogy a vékonybél elsorvad és a bélbolyhok az emésztőenzimekkel együtt eltűnnek.Ez gluténmentes diéta esetén fél-egy év alatt regenerálódik(olvastam már 2 évet is).Nekem erre még jön az egyébb eredetű vastagbélgyuszim,amire csak akkor kapok kezelést,ha már nem is szoptatok majd. :cry: Így én úgy tervezem,hogy fél évig szopi és jó sok tejcsit lefagyasztok,de aztán meg kell gyógyulni,mert néha nagyon nehéz így. :roll:

A mozijegy kupon nagyon király! :lol: Jövőre ellophatom a tippet? :wink:

Ági!

Ugye nincs semmi baj veletek,úgy eltűntél!?!Meggyógyultatok?Mondjuk azóta csak .Remélem.

Erzsike!

A nyelvtanulás jó ötlet.Hasznos is és valóban fejben dolgoztat,mint amire vágysz.A gyerkőcök közti korkülömbség miatt ne izgulj.Szerintem akármekkora is,az úgy jó.Én is visszamegyek majd melózni, a baba meg megy bölcsibe. :roll:

Momo!

Annyira őszinte volt ez a hozzászólásod,nagyon tetszett.Annyira emberből vagyunk mi itt mindannyian és jó nagy szívünk van.Igen,ez az IKEÁS tali jó ötlet nagyon.Hozzuk össze.Nos nem irígyellek a férjed miatt,de valahogy meg fog oldódni ez a dolog is.Majd kialakul.A vállakozás meg szupi ötlet.Vannak elképzeléseid is? Vagy csak úgy általánosságban gondolsz rá? Mondjuk én simán elképzelem,hogy van egy kis éttermed igazi kuwaiti ételkülönlegességekkel.Ezt itt a kerületben is el lehetne képzelni.Milyen jó is volna.Én is járnék oda,mert legalább biztosan megtudhatnám miben van glutén és mit ehetek. :lol:

Jajj lányok,annyi gondolat jár ám a fejemben.Arra gondoltam,hogy jövőre pl csinálhatnánk egy bulit,amire belépés csak felnőtteknek.Mert ugye ki több,ki kevesebb ideje szinte csak babázik,addígra én is és nem tududnk igazán időt szakítani a felnőtt programokra.Pedig szerintem szervezés kérdése.Szóval szerveznénk egy összejövetelt valami kés étterembe,ahová mindenki hozná a párját,aki persze tudja és aki éppen nem facér,felöltöznénk felnőtt ruciba :lol: Pelusostáska,meg kényelmes cipő kilőve,és együtt ennénk innánk egy nagyot.Lehetne mondjuk valami zenés dolog is akár,aki szeretne táncizni,meg romantikázni.A házasságainknak is jót tenne és a mi baráti kapcsolatainkat is csak erősítené.Volna kedvezek.A nyári közös pancsis hétvége után szerintem a fiúk sem lesznek idegenek egymásnak. :D

Tessék jönni és írni.

Ui:

Megoldottam az iskolai problémát,nem kellett vitáznunk,csak a nekem nagyon idegen mézesmázaskodás volt színen.Semmi őszinte vélemény,csak a mellébeszélés,meg a látszat. :evil: De sajnos a gyerek érdekében rövid hezitálás után belementem a játékba,mert nincs igazság,és csak én húzhatom a rövidebbet. :lol: Tényleg csak nevetek kínomban.

Kép

Kép
anubias
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: