Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ja, Gabci, és Ádi olyan békés, mint egy kis angyal :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok kismamik, anyukák!

Elnézést, hogy nem témábavágó hozzászólással érkezem.
A szopiparna.hu oldaltól vagyok, és szeretnék egy kis felmérést végezni azzal kapcsolatban, hogy hallott-e valaki a baba-mama dossziéról, amit elvileg a védőnők adnak automatikusan a kismamáknak. Ebbe a kis dossziéba lehet gyűjtögetni aztán a várandósság alatt kapott orvosi papírokat, ultrahang felvételeket stb.
Megkeresett minket egy cég, hogy ők adják ezt a terméket, és hirdetési lehetőséget kínáltak benne, de nem tudom, hogy ez tényleg eljut-e a kismamákhoz.

Ha tudtok valamilyen infót erről, kérlek segítsetek, akár e-mailben, akár itt a topikon.
/info@szopiparna.hu/

Előre is nagyon köszönöm.

Sok boldogságot, és minden jót kívánok mindenkinek.

Andrea
szaboandrea

Jujj, de cuki Ádi!! Gyanús nekem, h mintababa:) Szóval így telnek a napjaitok:)

Mondjuk Panka is nagyon békés a képeken:)

Chicco babakocsi, van hozzá minden, majd rakok fel képet:) Meg Viliről is rendeset.

Nálunk is minden úgy megy, mint a karikacsapás, ha vendég van. Vagy ha vki meg akarja nézni, tuti húzza a lóbőrt a babakocsiban. Ha egyedül vagyok, és aludni akarok, akkor nem. Bár erre épp most cáfolt rá, mert most alszik.

Zsu: ma összefutottam egy kismamával, ő is 5 perc sírást hagyott, azóta simán leteszi. Megjegyzem nálunk nem válik be, mert egyrészt én egy percig sem hagyom sírni (nyekegni igen), meg ha elkezdi, akkor ölben sem nyugszik meg...

KépKép
1macsek

Zsu: én abbahagytam az infacolt, kétszer is, és mindkét alkalommal átordított nap/éjszaka lett a vége. Szóval jók az ösztöneid, én sem hagyom már abba a 13. hétig.

Disznóvágás: én életemben egyszer voltam ,és tök jó volt!!! Csak éjszaka majdnem hánytam, annyit ettem... Persze így más, nekem inkább élmény volt. De én annyira "urbanizált" vagyok, hogy a szomszéd mangalicájára azt hittem, h bárány, igaz, már akkor is rövidlátó voltam:)

Remélem Andi azért nem ír, mert alszik...

Mindenkinek szép napot! :D

KépKép
1macsek

jó reggelit!
zajlik az élet, látom! ;) tegnap kissé szétesett a napunk, ezért nem jöttem: reggel meló, utána gyerekezés itthon, délelőtt egy óra szunya a kölykökkel egyidőben, utána meg kiderült, h valami van a lakásvásárlással, ezért elmentünk szkennelni, meg ha már úgyis úton, akkor turkálóba is (nagyon édes cuccokat vettünk- van egy mikuláscucc benne, meg egy kis ördög feliratú rugi, ezek lesznek a mikulás napi cuccok ;) persze Petra lesz a krampusz, edz is rá rendesen ;) ), és mivel a kajaidő még a belvárosban ért minket, beugrottunk anyósékhoz kajálni és ott is maradtunk egy darabig. Petra kisanygal volt, akkorát aludt Hubával együtt a turkálóban is, meg kicsit evés helyett is, de amint hazaértünk, és letettem a fenekét, elkezdődött a sakálimitációs üvöltés.
a fürdé utáni ordítás egyre kritikusabb: nem tudom, mit csinálunk rosszul :? már arra is gondoltam (Spockot olvasgattunk anyóssal), h lehet, h Petrának a fogak mozgolódása fájhat (már látszik az alsó ínyén a két kis metszőfog, de még nem duzzadt). de akkor Huba miért üvölt? :? :roll:
na, mindegy. majd elmúlik. én már csak kivárok, h ugye ha nagyobbak lesznek, jobb lesz a szitu. meg a korrigált életkorral nyugtatom magam: mivel ők 'hivatalosan' még csak másfél hónaposak, ezek az események nem meglepőek. még csak most jön el az az idő, h kinövik őket. drukkolok magamnak ezerrel :lol: 8)
na, visszaolvasok

Kép
an°°di

disznóvágás: mi is megyünk hétvégén. nem mintha nekem annyira más lenne a napi program ugye emiatt :roll: :shock: :D

infacol: én már rég abbahagytam. igaz, el is múltak már a kölykök 13 hetesek. most a mecsek tea megy, de mivel Huba tegnap majdnem lefo*ta anyóst, Petra meg engem, sztem most hanyagolom egy darabig ezt is :lol: :wink:

alvás: nekem már a 3 óra egyben is csodás! kicsik az igényeim. bár tegnap fürdéskor azt mondtam Apukának, mikor megkérdezte, h szeretném-e megetetni Petrát, h nem, inkább 48 órát szeretnék egy barlagban. :? mivel ez nem ment, átvettem az üvöltő gyereket (hehe, úgy belesikított Apuka fülébe, h csengett-bongott utána minden) (nem tudjátok hol lehet venni házi decibelmérőt?) :roll: :lol:

sírnihagyás: Hubát nem lehet, mert totál hisztis lesz és elfelejti, miért is sír. Petrát, érdekes mód, lehet hagyni (bár nem a sziréna-típusút,.. bár azt úgysem bírjuk elhallgatni), sőt, ő többször is sikongat mostanában: sztem a hangját próbálgatja. :roll:

baba-mama dosszié: nekem van gravidás dossziém. esküszöm, nem tudom, milyen reklám van benne (a gravidán kívül)

Kép
an°°di

koszmó: na, nekünk az még nincs. de gondolom, ebből a jóból sem maradunk ki :shock: :evil:

Ancsi, remélem, javult a helyzet

Móni, te nem eszel csokit???? :shock: ja, és úgy tudom, h az amerikai mogyoró "csinál" kiütéseket. elmúltak? Petrának is van sok pici a fenekén. lehet, h a tegnap kutyafuttában vásárolt krémtől? :roll:

muti már azokat a fotelokat még egyszer (nem mintha beleférne kettő belőle a lakásba vagy a költségvetésbe) :? :(
Móni, nagy nagy gratula a szoptatáshoz!!!!!! iszonyú ügyes vagy (na meg kitartó!) :D :D :D és még nem voltunk neurológián (a koraszülöttes kontrollos főorvos szerint ne is menjünk - könnyen beszél, nem az ő gyereke)

Mogyó, nektek miért kellett menni neurológiára (bocs, ha már írtad)

Kriszti, Petra sem eszik mindig sokat. sőt, ma éjjel egyáltalán nem evett (tehát aludt 10től fél 5ig kaja nélkül!!! kár, h Huba nem :? ), sőt, sztem a reggeli sem volt vmi laktató (érzésre ugye), de alszik most is. akkor csak nem éhes, nem?
a reggeli kaja általában nem szokott jó lenni, akkor sem hanayós etet cumisüvegből. egyik nap csak 50et evett. de kaki, pisi van bőve, és ha eszik, akkor komoly mennyiségeket betol (de még mindig nem tudja megenni az összeset egy ciciből.. már nagyon unom a fejést)

Gabcii, tényleg szép a fiad. objektíve is. én is pont ugyanerre jutottam tegnapelőtt. volt ott egy csomó baba, de a nyomukba sem érnek a kis ökröknek. objektív véleményt hallottatok ;) :lol:

kutacs: én úgy tudom, h ha nagyon horpadt nyugalmi állaptban, az szomjúságot jelez

korkülönbség: megint egy téma, amihez nem tudok hozzászólni (csakúgy, mint az átaludt éjjelek..hihi). ha ránkszakad a bank (1 az 1 milliárdhoz), én el tudok képzelni még egy gyereket kb 6-8 év múlva (amikor már jó halványak a kellemetlen élmények). csak félnék, h megint ikreket hoznánk össze :lol: 8) :shock:

na, nem írom teli az oldat, megyek pakolni, mert ugye megint vidéki kiruccanás a program. vasárnap/hétfőn jövök.
puszi mindenkinek!
:arrow: :arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Zsuzsa
Nekünk 6 év, 6 inszem és 3 IVF kellett, hogy legyen Viki. Ezek után én már nem hiszek a csodákban :oops: :cry:

Kép
Vendég

Andi:Mert bent beteg volt a lány!
mogyoland

Sziasztok!

TEsó téma: Nekem még mindig nagyon furcsa, hogy már 4-en vagyunk. Manó volt a világközepe, nem gondoltam volna, hogy kétgyerek is lehet az. ;)
Kell az a TEsó, nekem az lenne a furcsa, ha nincs.
Anita!
Lesz még Vikinek tesója, hisz megcsinálta neki a helyet. ;) Egyik kedves ismerőseinknek is lombikba sikerült az első gyerkőc, a másik spontán.

Móni!
Küldheted az ismerőst. :) EGy új barátnő mindig jöhet. Én is "bevándorló" vagyok, de már nem tudnék máshol élni.

Koszmó: Andi én is most ismertem meg, Manóval nem volt, tehát ne nagyon várd az ikreknél sem. ;)
Ákosnál már nem vagyok annyira precizz, így az olajozást is hamar abahagytam, nála így alakulhatott ki.
Én nem szeretem most a decembert. :( MÉg valami jó karácsonyi menüt kell kitalálni. Kivételesen a szülők jönnek hozzánk, tehát 3 napra valami szupi kaját kell kitalálni. Lazac, pulyka...és társai uncsik, valami nem hétköznapi frapáns kaja kell. Ötlet?

Fürdés és séta ez a délelőtti programom. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Anita nagyon helyes a kiscsaládod! :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Hát újabb rekordot jelentek: 220 ! Erre mit léptek? :shock: Én nem akartam hinni a szememnek!
Zsu! Ha lenne receptem, hidd el megosztanám! Pl. iszonyú taknyos vagyok, alig aludtam! Nem kapok levegőt és pzs-vel a kezemben szoptatok, h Jankára ne csöppenjen! (Bocs!) Ja és sokat rohangálok, és nyugodtnak véletlenül sem mondanám mostanában a napjaimat. És alig iszom (mert elfelejtem!)... ez a trükköm! :lol:
Jolka! Ha hiszed, ha nem pont most akartam felvetni a karácsonyi menü témát! Nálunk egy tuti: bajai halászlé! Ha találsz valami jó kaját írd meg! Én is megírom! Te mikben gondolkodsz?
Mi van Juttával?
Macs! Muti a járgányt!
Anita! Ha jól látom már csak egy kis idő kell, és a kisasszony az egész ágyat elfoglalja! :lol: Cuki! És ki gitározik a családban?
Dettyk! És taknyosan is jártok focimeccsre?
Andi! Mi van a kecóval? És jó hétvégét! (És én miért nem jutok el turiba? :roll: ) Ja, és a védőnőnél én is megállapítottam, h nincs Jankánál szebb baba! :lol: :lol: :lol:
Gabcii! Ne haragudj, nem udvarlok a fiadnak, ha már elkelt! :lol: (Édi nagyon!)
Ciripke! Én követni sem tudom a Ti költözködéseteket olvasva- nem hogy csinálni!
Na, megyek mert elkapott az adventi láz! Ablakképet akarok pingálni, meg a férjem céges ajándékait kell legyártani, meg a képeslapokat. Most vett egy fotónyomtatót, nagyszülőknek akarok néhány képet Jankáról. Karira úgyis kapnak egy nagy albumot!
Mogyo! És mit csinálnak a neurológián velük? Csak hogy tudjam!

Kép
ermoni

Macs! Bárány?! :lol: :lol: :lol: Hát, 4 lába van az tuti! :lol: :lol: :lol:
Ja, csajok, aki terhességi cukorbetegségben "szenvedett", valakit visszarendeltek kontrollra? (Én lapítok, és magamtól tuti nem, de amúgy sem! :twisted:)

Kép
ermoni

Hahó!!!

Kezdünk visszatérni a régi kerékvágásba,de inkább nem kiabálom el!! :wink:

Képzeljétek,tegnap a drágám hasra furdult!!!! :D :D :D
Kép
Kép
Kép

ancsi26

Sziasztok!

No csak kutyafuttában olvastam vissza...

Gabcii, Ádi tényleg pofás kölök!
Andi, az ikrek is!

Ja és hát mi is gyönyörűek vagyunk, persze ez is objektív vélemény... persze a ti babáitokhoz képpest pöttömök, de a feje Dorkának is kezd kikerekedni...

Móni, tök jó hogy írtál!

Jajj.. nappal mi csak kint alszunk... ezt lehet ugye ilyen hidegben is?? Bent sírás - nyűglődés van... :twisted:
És este 6-8-ig fix program: üvöltés - hüppügéssel váltakozva...

Este 8-kor fürcsi - kaja... letevés (furi, ilyenkor magától is elalszik félálomból)... utána 3-5 között (változó) nyögdécselés pukizás, kakilás... utána etetés és vissza alvás 7-8-ig...

Tegnap nappal kisangyal volt (kivéve 6-8-ig), ma... hát megpróbáltam bent elaltatni, hááát nagy nyűglődés volt a jutalom, most raktam ki a teraszra, 2 perc toszogálás után elaludt...
Tapsztalt anyukák, ez mikorra változik meg??

Kistesó: háááát nagyon el kellene felejtenem ezt az első hónapokat, főleg a lilafejes sírásos részt...

Kedvenc témám, kaki.... barna! de baromi híg... és 6x tuti van... és néha sír... hozzátápi tényleg segítene, szerintem 3 hósan tuti kipóbálom...
Ciripke, nektek azóta okés?

Jutta

KépKép
jutta

Móni, hogy neked mire nincs időd?? Gratu a tejhez!!

Ancsi, Molli nagyon ügyes!

Ja tegnap vettem Dorkának egy függő méhecskét a pihiszékére, amit fel lehet húzni és zenél... na az teccik neki, és ha nem fáradt áhitattal nézi!

Jutta

KépKép
jutta

Ja a hozzátápi tényleg segítene?? na ez kérdés akart lenni... tudja vki??

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Móni:
jaja, ezt én is megfigyeltem már, h sok dologról egyezik a véleményünk. :) gratula a tejhez. :)

Levegőzés:
Hát Lilla addig van kint míg felnem ébred, tehát 1-3 órát. :oops:
Ő szeret az udvaron, mikor behozom mindig meleg. És a terasz szélvédett. :)

Jutta:
az én véleményem tudod a 3 hós hozzátápiról. :oops:

Karácsonyi menü: még nem tom.
Nekem van egy karácsonyi pulyka receptem valahol, a fini.
Meg halászlé tuti lesz.
Sztem még lazac.
Illetve a férjem szeretne kismalacot egyben megsütni. Ne erről próbálom lebeszélni, macera. :shock:

Kép
Kép
h@jni

Na sikerült elkiabálnom a tuti kis éjszakáinkat :evil: Panka ma éjjel 3-kor kelt és nem akart visszaaludni. Fél órát nyűglődött. :?

Tegnap egész nap baromi nyűgös volt, nem aludt egész nap, leszámitva a 15-20 perces alvásait az ölemben. Megfogadtam, hogy ma legalább két normálisat alszik kiságyban, mégha sir is előtte, akkor is. Egy más sikerült, most küztünk a másodikkal :)

Andi, hogy Ti is mennyit lófráltok az ikrekkel! És Te sose méred, hogy mennyit esznek?

Anita, aranyosak a "gyerekek" :lol:

Jolka, van egy tuti töltött pulykamell filé receptem, tavaly Szilveszterre csináltam meg, nagy sikert aratott. Ha gondolod, előkeresem a receptet.

Móni, ügyes vagy a szopival, akármitől is van tejed. Már kérdeztem, de nem válaszoltál, hogy nem is adsz már tápszert egyáltalán? Az a 220 azért nem sok egy kicsit egy 2 hós gyereknek?

Ancsi, Molli baba milyen édes kis hurkás :lol: :lol: :lol:

És ne higyjétek el, hogy Jutta Dorkája hisztis este! Tegnap pont valahogy 6-8-ig dumáltunk legalább fél órát és meg se nyikkant a kiscsaj :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu... később evett (nem 5-kor, hanem fél 6 után - mert dugó volt Bp-en és én autóval téptem haza, ő már sirdogált a hátsó ülésen) így később indult a hiszti... de nem maradt el...

Jutta

KépKép
jutta

jaaaaaaaaaaaaaaaa.....

mondtam, hogy anyósom egy angyal. no anyám még most is nevelne... éppen csesztet, hogy mit kellene csinálnom... :twisted: :twisted: :twisted:

Vidd ki a szemetet, rakj rendet...

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok
kivagyok intaliba úgyhogy csak gyorsan

Gabci

küldj képeket,omndenfélét közelit ,távolabbit :-)

Ádi édes az újjával :-)

Zsu
recept engem érdekel :-)

Macs
jó röhögtem :-) :lol: mangalica-birka :-)

Móni
itt a helyed,szeretettel várunk :-)

tényleg eljöhetnétek :-)

jobbulást

Ancsi

Molli édes és ügyes
légyszi írd ide is vagy nekem a mézeskali receptedet,láttam egyszer az őszieknél,de nem tudom visszakeresni :-(

Jutta
sezerintem a hozzátápi nem segít

Jolka ügyi vagy a képekkel :-)

Ciripke
én is így látom a tesó korkülönbséget

Andi
használtan is lehet kapni jó kios pihiszékeket ,szerezzek ? :-)

khm magunkról:Maja egész nap nyaffog,nem verekedtünk még ,de falra mászok tőle,hogy mindent úgy nyafog el,hisztizik,sír stb.Bibus tegnap este fél 11kor aludt el,már jójóztak a szemeim,magam mellé vettem ész szerintem elöbb elaludt mint én,aztán szunya negyed ötig,majd fél 8ig majd fél 9ig :-) aztán lerohantunk az újságoshoz meg a patikába.tök jó fej volt az újságos épp sietett a buszra ,mondom nyitva van még?azt mondja mi kéne? mondom újság :-) na nem fárazstalak benneteket ,lépek a dolgomra :arrow:
Vendég

Vaki segítene nekem???
lakik valaki az alábbaiak közelében?
1085 Budapest, József krt. 14.

Utcafrontos üzlet nagy kirakattal,
a Blaha Lujza tértől néhány
háztömbnyire

vagy

Mammut

1024. Budapest, Lövőház u. 2-4.

Új üzletünk az áruház földszintjén, a Rossmann üzlet mellett található. Mammut vásárlási utalvány elfogadása és bankkártyás fizetési lehetőség biztosított.

angyalföld
1138. Budapest, Váci út 141.

Üzletünk a Duna Plázával szemben, a Danubius Házban található.

Kéne nekem innen egy vitamin,Majának,de ők csak futárral küldenék az meg plusz 1000 ft,valakinek elutalnám előre a pénzt a vitaminra meg a postára.hm??

valaki?? megtenné?meghálálom :-)
Vendég

Ancsi:
gratula a forgáshoz. :)

Timi:
milyen vitamin? :)

Én megint nem szólok semmit. :) Éjjel is alutunk,délelőtt is aludt 1 órát, most is alszik kint az udvaron, Marci is alszik, meg amugy is kisangyal. ( na ebben benne van, h vasárnap színházba megyünk és megmondtam, h ha nem lesz jó nem jöhet. :wink: )

Kép
Kép
h@jni

Hajni
egy Majás fórumtársam ajánlotta
http://www.drlenkei.hu/index.php?site=p ... dukt_id=40

Bibi is jókislány :-)
Vendég

Vendég

Timi, én szerintem járok arra! Ja és barterbe CD-ért (múltkor elfelejtettem kérni) megoldjuk! Na mit szólsz!

Jutta

KépKép
jutta

Közkivánatra mézeskalács recept!!

45dkg liszt
25dkg porcukor
1cs. vaniliás cukor
15dkg méz
3db tojás
1 kiskanál mézeskalács füszerkeverék

A száraz hozzávalókat jól összekeverni,majd hozzá a folyékony dolgokat.
Egy éjszakát állni hagyni.
Lisztezett deszkán 2mm vékonyra elnyujtani és formákkal szaggatni.
Sütőpapirra tenni őket,de ne szorosan,mert megdagadnak.
Tetejét tojássárgával megkenni.
175fokon kb.5-7percig sütni!!
Tojásfehérje-porcukor keverékkel sütés után disziteni!!

Ne ijedjetek meg,mert sütés után kemény lesz,de aztán istenien megpuhul!!
Én tavaly fém dobozba tároltam!!

ancsi26

Ancsi
köszi,ebből mennyi lesz???

Jutta
nekem tökéletes :-)
küldjek listát?
én is úgy emlékeztem,hogy akartál de végül nem kértél
Vendég

Anita. hát jó sokáig vártatok! Van ismerősöm, aki 3 éve vár, inkább nem is mondok neki semmit, nektek viszont szuper, hogy összejött!!!

Timi, én is járok rra, de ha Jutta előbb ér oda:)

Mollibaba milyen cuki!!! Nálunk hurkák még csak a combon vannak, a vádlija most kezd hízni.

Na, nálunk a mai nap nyűgös... Megyek is, a fenébe. Most nincs itt anyukám, úgyhogy egyből felkelt sétálás után, ahogy azt kell...

KépKép
1macsek

Móni: nekem volt terhességi cukrom, és elég szigorú diétán voltam (napi 150 gr szénhidrát)... De elmegyek kontrollra, mert a szemész már látott vmit a szememben, ami a cukor miatt van, meg szülés után is nagyon magas volt... mondták hogy diétázzak. :evil: Napersze, 1 napig diétáztam szülés után... :oops:

KépKép
1macsek

Timurr!!

Sok!!! :lol: :lol:
Pontosan nem tudom,de tényleg elég sok lesz belőle!!! :wink:

ancsi26

Sziasztok! Gyors bekukk.
Délelött telefonáltak az oviból, hogy Betti hányt, gyorsan mentem érte, szegény falfehér volt. Aztán még kijött a maradék viz belőle, én meg ugye dolgozom du, mert a kolléganőmnek tüdőgyulladása van, most anyu van velük. Holnap meg költözünk a bolttal. Szerintem hétfőig nem jövök.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke
mihamarabbi jobbulást Bettinek és drukkk nehogy fertőző legyen

hova tűnt mindenki?

árulja el már valaki a mézeskalács fűszerbe milyen fűszerek vannak?mert ilyet speckó nem lehet kapni nálunk,mi kell bele?fajéj az bizti és még???
Vendég

Na akkor a pulyka recept, remélem látszik, nem volt kedvem begépelni :oops:
Kép Kép Kép Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ciripke, Bettinek jobbulást!

Ma mintanapunk volt! A 8 órás szopi után játék, kézben elaludt, aztán becsempésztem a kiságyba és aludt még 3/4 órát. 11 órás szopi után játék, majd kis nyüszi után egyedül elaludt a kiságyban!!! :D 2 órás szopi után játék, majd egy óra séta alvással. Utána egész délután jókedvű volt, mikor apuka hazajött 6-kor 1 órát játszottunk Pankával és olyan boldog volt!
És ma alig adtam neki tápszert, talán a tej mennyisége összefügg azzal, hogy ma ilyen nyugodt voltam én is :)
Na ezek után kiváncsi leszek az éjszakánkra :wink:
Jó éjt!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu!
Tökéletes! Köszi, hogy megosztottad velünk a reveptet. ;) Ki is próbálom.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Látom a receptcsere beindult! :wink: Helyes!
Ancsi! Mennyi idő alatt puhul meg a mézeskalácsod?
Timi! A kotányinak van ilyen fűszerkeveréke, és abban van szegfűszeg, fahéj meg még egy csomó minden!
Zsu! Én Jankát mindig méregetem, mint egy hülye, vagyis akkor kap pótlást, ha 150 alatt van a szopi! Most 170-200 az adagja! Pedig egyáltalán nem húsgolyó! Olyan kis filigrán! Tehát általában a nap második felében jön a pótlás!
És a lazac ilyen népszerű? Nálunk a fogas/süllő (édesvízi) és pisztráng az! A Metróban nagyon szép a választék! (Abban, amiben én vásárolok! Gondolom máshol is!)
Na jóccaka!
Mit szóltok az új vonalzómhoz?! :wink:

Kép
ermoni

Jó az új vonalzód Móni! ;)
Pont azon agyaltam, honnan vegyek pisztángot. Köszi, 1-el kevesebb fejtörés. :)
Nálam még csak alakulgat a menü, sőt még változhat.
nem 1x-re, de
tárkonyos ragú leves cipóban, Mutiéknak
halászlé anyóséknak
pulyka csoda Zsutól
citromos, mandulás pisztráng
esetleg ici-pici szabolcsi paradicsomos töltött káposzta
mézeskalács Manó szórakoztatására, :wink:
kosárka tészta, jövőhéten ebből főpróbát csinálok, majd mutatok képet. :D
fatörzs, sósrúd...egyelőre
Nagyon különlegeset nem merek, félő, hogy nem eszik meg, ígyis én leszek a konyha malac. :D

Jó Éjt!
Ja Móni, tényleg nagyon ügyi vagy a tejcsivel!
Ancsi, nagyon nagy már Molli, és milyen ügyes. :)
Ádi pedig tényleg nagon helyes kissrác, méltán büszke a anyukája rá. :) szopis kép, nagyon édes.
A többi topikos baba is gyönyörű, bocsi a nevek kimaradnak, már nem ugrok még egy oldalt. ;)
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Móni: pöpec a vonalzód :D már annyira várom!!! Nem semmi hozamod van, egyszer már én is megmérem. És hányszor eszik Janka, és milyen gyakran?

Nem akarom elkiabálni, de az elmúlt két éjszaka egész jól alakult. Mindegyik szoptatás után 5 perc büfi, nyitott szemml letettem az ágyába, és még csak nem is nyekkent, elaludt. 3kor szoptatás, f4-kor már ágyban voltam. Felkel 3 óránként, az igaz, de így annyira nem bánom. De azért... :oops:

Viszont F7-kor felkel. Nem akar tovább aludni, és tegnap napközben is alig aludt. A többi gyerekek mikor kelnek? Persze ilyenkor nyűgös, mert azért álmos, de annyira nem akar aludni, hogy ha nyűgi, felveszem a vállamra kicsit relaxálni, h tudjon aludni, elkezd ordítani...

Zsu: milyen éjszaka volt?

Kriszti: megtaláltalak az iwiwen, lassan mindenkit bejelölök :D Milyen éjszakáitok vannak?

Jolka: micsoda menü!!! A cipós levest hogy csinálod? MEg a pisztrángot? Esetleg a receptet nem osztod meg velünk?

az én anyósom korhely levest akart csinálni, jó kis ünnepi menü, nem? :evil: :evil: Anyóstéma, ugye a kedvencem. Mint Juttának a kaki! Helyette inkább megcsinálom ezt a pulykát én is (ha tudom)

Jutta: a mi Vilink csak nemrég lépte át a 4 kg-os határt, szóval nem vagy egyedül az 5 kg-os babák között 4 kilóval :)

Testvér téma: hiába szültem jó gyorsan, nem vágyom rá annyira... Másfél óra oxitocinnal elég volt ahhoz, hogy ne akarjak. Közben is sokszor gondoltam, h egyszerűen nem fogom kibírni. Persze kibírtam. De tuti lesz kistesó, és nem is nagy korkülönbséggel, max 2, 2 és fél év, ha sikerül. Remélem addigra a szülés élmény halványulni fog. És ha még bírjuk, hát egy harmadiknak is örülnék. Csak hibernációban szeretném megszülni... :oops:

KépKép
1macsek

Jó reggelt.
Most elég sz*r éjszakánk volt, az egy dolog, hogy csak 1/4 4-kor kelt, de már 1/2 12-kor nyögött, nyüszögött... :( . És hajnalban fekve szoptattam (amit nem szoktam, csak este), és be is aludtam mellette...5 után raktam kiságyba, 1/4 7-kor újra kelt... :( Most ott fekszik Bence mellett, és nézelődik :lol: . Édesek!

Egyébként neeeem járunk meccsre taknyosan, szerencsére már vége van a bajnokságnak, de egyébként se vinném ilyen qrva hidegben :oops: .

Én a korkülönbségről már írtam, a testvér téma nálunk már nem téma :? . A terhességem elején azt mondtam: bármikor jöhet 3., a közepén már azt mondtam, nem hiszem, szülés után pedig: soha többé :oops: . Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy 4-5 év múlva újra fel fogok lángolni, majd akkor átgondoljuk, de akkor meg már a korom is...:cry:

Ancsi, nagyon ügyes Molli!! És milyen jó húsban van :lol: :lol: .

Ezt tegnap csináltam!

Kép
dettyk

Macsek, én 6 órát voltam oxytocinnal, a doki már viccelődött, hogy rajtam próbálgatja hol a határ, csak vigyázni kell, nehogy aztán ne legyen ötös matekból a gyerek :cry: De a szülés nekem már "megszépült", most várom, hogy a gyermekágyas időszak is megszépüljön :lol: aztán nálunk is kistesó projekt lesz.

Képzeljétek, tegnap aludhattam volna 5 (!) órát egyhuzamban. A kulcsszó itt ugye a "volna", de nem bánom, így is örülök, hogy látom a gyerekem képes rá, csak az időzítés nem mindegy, mert délután aludt ekkorát, és én nappal nem tudok aludni sajnos, akármilyen fáradt is vagyok. Kivételesen kipróbáltuk, hogy ma van ha nem keltjük a délutáni alvásából, és ez lett. 5 óra alvás, viszont a két kaja között 7,5 óra telt el, szóval annyit is bírna. Végül éjféles fürdetés lett a dologból, aztán alvás, kaja 4-kor, alvás, ébredés f8-kor!!! Szóval így is istenes. Most azt fogom megpróbálni, hogy minden kaja között aludjon egy keveset lehetőleg, de max 2 órát fogom hagyni délután, hogy nappal ne hagyjon ki kaját, aztán meglátjuk. És már olyan szépen játszik, beszélget velünk, hogy tegnap nagyon fel sem kellett venni.

Szopi: nekünk az átlag 100 körül van, időnként becsúszik egy 150-160. Pedig Nadi elmúlt 5,5 kg, akkor ez most kevés lenne?! Nekem csak akkor jutott eszembe a tápszer, amikor 60 körüli szopijai voltak :oops: Igaz, Nadi eddig 8x evett, szóval 8 x 100 az jó kell legyen, persze ha mindegyik megvan 100 valóban.

Ciripke, jobbulást Bettinek! Meg a kolléganődnek is, hogy ne Neked kelljen robotolnod.

Mézeskalácsot lehet én is megpróbálom, főzni biztosan nem fogok :oops:

A karácsonyt már nagyon várom viszont! Én kívételesen szeretem a jövés-menést, most is megyünk több helyre is, Nadival különösen izgi lesz.

KépKép
kertikiri

Gratula Mollinak a megfordulásért, Ádinak és Vilkónak az ujjszopiért, Móninak és Jankának a szuper szopikért!

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

dettyk!
Nagyon szépek a gyerkőcök! Bencének még a szeme is nevet, helyes férfi lesz belőle. ;)

Kistesó: Szerintem minél jobb a kis korkülönbség, könnyebb a szülés is. Hisz az anyuka szövetei még tudják, emlékeznek, hogy mi a dolguk. :wink:

REcepteket megpróbálom leírni, nem nagyon van, érzéssel szoktam csinálni. :)

Tárkonyos ragú leves:
Megmaradt húsilevesből szoktam csinálni. De lehet húsleveskockából, csak úgy nem az igazi...
A megmaradt zöldségeket felkockázom kb: 1x1-es (répa, petrezselyem, burgonya), pipi mellét is, de ha nincs akkor nyersen kockázok vagy 1-2 dupla mellet. Majd egy kis olajon, sóval ízesítve, megpirítom. Majd rádobom a zöldségeket, majd jöhet a többi, izlés szerint, gomba, kukorica, borsó, esetleg zöld paszuly, ezek lehetnek Fagyasztott, vagy konzerv is. Só, bors rá. 1 kanál liszt, vagy étkezésikeményítő, de el is maradhat. Majd a húsilével felengedem. Ha felfőtt, akkor jöhet rá egy doboz főzőtejszin. Ezután kerül bele a tárkony, citromlével ízesítem. Én szoktam még egy kis nokedlit is bele szagatni. A cipót kivájom, meg lehet egy kicsit pirítani a sütőben, hogy ne ázzon el olyan hamar. Tálalás előtt rakom bele csak a levest, citromkarikával díszitem, majd rá a cipó teteje, és mehet a vendégek elé.

Pisztráng:
fogalmam sincs, ez mindig változó.
A megtisztított halat, beirdalom, majd citrom fürdőt kap, jó meglocsolm vele. Majd só, bors, fokhagyma (pocakba, de ki is maradhat), majd lisztbe forgatom és vagy mandulába és vajon megsütöm. Ennyi. Én puha kenyérrel szeretem, de, hogy az ünnepi asztalon mi kerül mellé nem tudom. :?

Ja és az alvás miatt ne aggódjatok. 2-3 éves kora körül beáll. :wink: Addig nagyából ő a főnök. :lol: Nekem is 7 körül kel Ákos, de csak azért mert akkor indul Apa és Manó is kel, ilyenkor van egy kis hang. A reggeli tejcsi után alszik, még 1 órácskát, majd nézelődik, mint most is. Majd levegőzés, séta, szunya közben. Ebéd, majd alvás, na ilynekor szoktunk csúszni, így nem mindig sikerül a fiúkat szinkronba altatni... 17 óra felé ébresztő, vagyis maguktól kelnek. Majd kocsikázás apával,, ha nyár lenne ilyenkor is sétálnánk, vacsi készítés, tv bámulás., fürdés 19 órakor, kaja, alvás, ami nem jön össze, majd csak 22 óra felé... Ennyi, mi így állunk most.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Megint én.. :)
Még nem jutottnk el sétálni, Apát várnánk, de még tanít :?

Timi!
Neked akartam már írni, hogy a disznótornak örülj, hisz Te tudod, honnan származik a hús amit eszel, nem úgy mint sokan mások. Én szeretem gyerekként (ilyenkor összejött az egész család), felnőttként meg már csak a hentes dolgozik, nekünk csak a csomagolás jut. :)

Jutta!
Hozzátáplálás: Anno minket is 3 hónaposan kezdtek a szüleink. Én már almát ettem babapiskótával, de akkor mindenki így csinálta. Én majd 5-6 hónaposan kezdem az almát, ami el tart majd egy darabig, először csak lével kezdem, majd fokozatosan emelem az adagot. De ez függ attól, hogy lesz tejem.
Ezt az egyet nem sietettem, de 10 hónaposan már szinte mindent fog kapni. Én a tejjel sem fogok várni...Később kezdem, de akkor már nagy iramba...

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Ciripke:
jobbulást Bettinek.

Timi:
én nem tom, h mi van benne, én is direkt iylen keveréket szoktam venni.

Zsu:
köszi a receptet.

Jolka:
Neked is. Én is szoktam tárkonyosat, bár én szarvasból vagy vadból leginkább. :)

Detty:
szépek a gyerekeid. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni
Nem is rossz ötlet a vadas. Mi holnap vadisznópörit eszünk. Meg is mondom anyósomnak, hogy hozzon őzikét is. :wink: Te is pöriből csinálod a tárkonyos levest?

Ciripke!
Hogy vagytok? Ugyan gondolom most van meló ezerrel. Milyen lesz az új bolt? Nagyobb, jobb helyen? Én erről lemaradtam. :)

Én most tepsis hagymás burgonyát csinálok, karajjal, szalonnával és füstölt kolbásszal a tetején. :D Ja és ubi salival.

Móni!
Általába szülés után nem foglalkoznak az anyukákkal, tehát a cukor miatt nem hívnak be, legfeljebb ha a rokon doki nem fog.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka, megint csak ismételni tudom magam: hogy van ennyi időd és energiád 2 gyerek mellett ennyi kaját csinálni??? :roll: Ügyes vagy, az biztos!

Macsek, éjszaka is tuti volt, 4-kor kelt először, szopi után szunya és még aludtunk fél 9-ig. Játék után 3/4 óra alvás már a kiságyban (!!!), 11 órás szopi után játék, 1 óra séta alvással, és utána még a kiságyban bealudt, azóta is alszik. Remélem most már ki tudunk alakitani egy jó kis napirendet!

Kertikiri, már irtam, naponta annyit kell ennie, hogy oszd el a súlyát 6-tal, vagyis nektek kb 900-1000 ml-t, de ez egy nagy átlag. Vagyis ha 8x eszik Nadin, akkor kb 120-at kell ennie.
200 az marha sok, annyit egy 4 hós babának kell ennie a könyvek szerint, Pankába annyi bele se fér, már a 150 is a fülén jön ki néha :lol: De különbözőek a gyereket, úgy látszik Jankának kell ennyi, vagy lehet, hogy Móni csak 4-5x szoptat.
És az éjszaka is lesz még jobb is, talán tényleg nem kéne nappal hagyni annyit aludni. Próbáld tényleg felkelteni, hátha akkor beállna Nadin is egy jó kis napirendre!

Detty, helyesek a lurkók :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jolka, ez a kaja jól hangzik, jó kis energia bomba :lol:
Én csak kolbászt sütök sült krumplival, apa hozta a piacról, jó illata van, mindjár kész :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Mindennki milyen ügyes, süt-főz... én tutira nem fogok :oops:
Zsú, Nadin tutira nem eszik meg 1000 ml-t, egyelőre mégis jól hízik (kopp-kopp).
Móni, szerintem azért ennyire jó most a tejhozamod, mert már nem idegeskedsz miatta :)

Friss, ma reggeli kép, így örül a macikáknak:

Kép

KépKép
kertikiri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?