Sziasztok!
dettyk!
Nagyon szépek a gyerkőcök! Bencének még a szeme is nevet, helyes férfi lesz belőle.
Kistesó: Szerintem minél jobb a kis korkülönbség, könnyebb a szülés is. Hisz az anyuka szövetei még tudják, emlékeznek, hogy mi a dolguk.
REcepteket megpróbálom leírni, nem nagyon van, érzéssel szoktam csinálni.
Tárkonyos ragú leves:
Megmaradt húsilevesből szoktam csinálni. De lehet húsleveskockából, csak úgy nem az igazi...
A megmaradt zöldségeket felkockázom kb: 1x1-es (répa, petrezselyem, burgonya), pipi mellét is, de ha nincs akkor nyersen kockázok vagy 1-2 dupla mellet. Majd egy kis olajon, sóval ízesítve, megpirítom. Majd rádobom a zöldségeket, majd jöhet a többi, izlés szerint, gomba, kukorica, borsó, esetleg zöld paszuly, ezek lehetnek Fagyasztott, vagy konzerv is. Só, bors rá. 1 kanál liszt, vagy étkezésikeményítő, de el is maradhat. Majd a húsilével felengedem. Ha felfőtt, akkor jöhet rá egy doboz főzőtejszin. Ezután kerül bele a tárkony, citromlével ízesítem. Én szoktam még egy kis nokedlit is bele szagatni. A cipót kivájom, meg lehet egy kicsit pirítani a sütőben, hogy ne ázzon el olyan hamar. Tálalás előtt rakom bele csak a levest, citromkarikával díszitem, majd rá a cipó teteje, és mehet a vendégek elé.
Pisztráng:
fogalmam sincs, ez mindig változó.
A megtisztított halat, beirdalom, majd citrom fürdőt kap, jó meglocsolm vele. Majd só, bors, fokhagyma (pocakba, de ki is maradhat), majd lisztbe forgatom és vagy mandulába és vajon megsütöm. Ennyi. Én puha kenyérrel szeretem, de, hogy az ünnepi asztalon mi kerül mellé nem tudom.
Ja és az alvás miatt ne aggódjatok. 2-3 éves kora körül beáll.
Addig nagyából ő a főnök.
Nekem is 7 körül kel Ákos, de csak azért mert akkor indul Apa és Manó is kel, ilyenkor van egy kis hang. A reggeli tejcsi után alszik, még 1 órácskát, majd nézelődik, mint most is. Majd levegőzés, séta, szunya közben. Ebéd, majd alvás, na ilynekor szoktunk csúszni, így nem mindig sikerül a fiúkat szinkronba altatni... 17 óra felé ébresztő, vagyis maguktól kelnek. Majd kocsikázás apával,, ha nyár lenne ilyenkor is sétálnánk, vacsi készítés, tv bámulás., fürdés 19 órakor, kaja, alvás, ami nem jön össze, majd csak 22 óra felé... Ennyi, mi így állunk most.