Katus!
Ha bizonytalan vagy, és a fő motiváló tényező a teherbeesés lenne, akkor inkább először próbálkozzatok a babaprojekttel. A szopi nem feltétlen akadály: pl. a topiklakók közül Pele úgy várja most a 4. babáját, hogy a 2. és a 3. még tandem szopik.
Emellett próbáld a napodat úgy átalakítani, hogy egy kicsit több időd legyen pihenni. Anyu szabadalmaztatott módszere: fekveszopi egy jó könyvvel
.
Fogyás ellen legjobb az észrevétlen kalória becsempészés: zsírosabb tej, tejföl használata, plusz egy kanál méz a teába, magasabb zsírtartalmú margarin használata, az összes light kaja elhajítása, és vascseppek/tabletták evése neked is.
A cicikorlátozás legnagyobb bökkenője, hogy a cici nem egyszerűen a létező legjobb gyorskaja, hanem megnyugvás, mamaíz, biztonság, legfőbb szupertuti
a gyerekeinknek. Ahhoz, hogy erről lemondjanak, időt és "csereárut" kell biztosítanunk nekik. Ha neked megengedhető kompromisszum, egy játszócumi bevetése sokat segíthet.
Ha nincs türelme hosszasan a darabos dolgokhoz, nyugisan ehet teljesen pépes, kicsit híg dolgokat, amik könnyebben csúsznak.
Esetleg segíthet, ha neki is van egy kanala, vagy egy darab kenyérhéja, hogy aktívabban vehessen részt az evésben.
Az én Lucám se egy nagyevő, nálunk akkor csúszik még legjobban az étel, ha együtt eszünk, és ő is etethet engem.
Szerintem a fő teendők:
-Neked több pihenési lehetőséget találni pl. a nagymamák bevonásával
-Kicsilánynak felkelteni az érdeklődését az evés iránt
-Szopileépítés csak akkor, ha teljesen eltökélt vagy. A bizonytalanságot nagyon megérzik a picik, és csak nagyadag fölös kínlódást veszel a nyakatokba.
Remélem, ennyi betű közt akad használható tanács is.
Borcsa