Új privát üzeneted érkezett!

Nekem elég furán fáj a hasam. Tulajdonképpen nem is fáj, hanem olyan, mint amikor éhes vagyok, csak ezt nem a gyomromban, hanem a méhemben érzem. Ha esetleg valakinek ilyen tünetei vannak, pár nap múlva megírom, hogy csak beképzeltem, vagy ez lehet egyfajta tünet. Addig is reménykedek! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Hát nem tudom milyen lehet a terhességi tünet mert még olyanom nem volt :?
De reménykedjünk hogy ez az lehet... :wink:

nekem ma volt ovum mert a teszt a tegnapi után ma nega lett,és reggel a hőm is felment 2 tizedet. :D
Mindenki szorítson nagyon!!!


Kép
lyndee
 
 


Megígértem, hogy pár nap múlva visszajövök. :lol: Szóval ha valakinek olyan tünetei vannak, amiket fenntebb leírtam, akkor arra gondolhat, hogy túldimenzionálja a dolgokat, és tulajdonképpen mindig ezt szokta érezni mensi előtt, csak most a remény erősebb volt! :evil: :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 

 
 

Tabati: Ne busulj. Legközelebb össze jön :)

Kép
csucsu05
 
 


Most komolyan ki fog halni a topic?

Na ne már....!!!! :x
Vajon hol lehet mindenki?

Hogy vagy Csucsu?Van e valami fejlemény?

Velem semmi különös,várom a mensi napját,hogy kiderüljön
sikeres volt e ez a hónap.
Még van 6 napom :lol:
Egyenlőre semmit nem érzek...
És a hőm is elég ingatag,bár a múlt hónapban tök egyenes volt
és mégsem voltam babás.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/9 ... 08000_.png


Kép
lyndee
 
 


Hát én itt vagyok és reménykedek tovább...... :lol: Tessék jönni tünetgyáros topiktársak! 8)
Vendég
 


Én itt vagyok. A reménykedés megvan bennem. De most megjött pénteken és ma múlt el. Most ebben a hónapban reménykedek. Néha kicsit el vagyok kámpicsorodva de aztán meg optimista vagyok.Szóval reménykedek :)

Kép
csucsu05
 
 


Nem szabad elszomorodni!!!!
Mondtam hogy a Jézuska hozza a topicba a babákat! :wink:
Én is arra várok...vagyis ha most nem jönne meg akkor a télapó
hozná :)
Már egy kicsit kombinálok de ma egy tök jó dolog történt velem.
A munkatársamnak már 3 napot késett a mensije és mondtam neki
hogy vegyünk tesztet...és persze ebédidőben vett és megcsinálta.
És POZITÍV lett. :D
Tök jó érzés volt.

Most már mi következünk!

Kép
lyndee
 
 


Sziasztok!

Csucsu, nekem szombaton jött meg...lehet, hogy karácsonyra zebrás tesztet teszünk a fa alá???Az én kolléganőmnek is nemrég derült ki, hogy babás.
Együtt rendeltük a csodaszereket, és Neki sikerült!
Vendég
 


Sziasztok!

Talan egy paran ismertek, en is a csodat varom ugy 6 honapja, es azota produkalom a jobbnal jobb tuneteket :o :lol: Annyira, h EGESZEN BIZTOS, h az utobbi ciklusnal hitelesebb tuneteim babasan sem lesznek :shock: :lol: :lol: :lol:
Ez a teny, no meg Gronland ( :wink: ) hsz-ai ebresztettek ra a valosagra, ugyhogy most mar en is leszarom honapot tartok :wink: :lol:

Gronland!
Mi mar egyszer "talalkoztunk" es szegyellem is magam amiatt, h ugy eltuntem miutan te elmondtad a problemadat :oops: Utaztunk, nem volt netem, tudom, nem mentseg, csak akartam, h tudd :roll:

Mindenkinek babat karacsonyra! :wink: :)

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Hát igen. A tüneteket az ember nagyon tudja produkálni. Amúgy a Grönland hozzászolásai tényleg jók. mert ő reálisan látja a dolgokat. Igaz ő is már átment egy két dolgon. Igaz Grönland?
De azt szeretem benne azaz benned, hogy mindig pozítiv vagy. :)
Na most a szembe dicsértem a Grönlandot :)

Bangham: Én is 5-6hónapja várom a csodát. Igaz ez nem is olyan nagy idő. Van aki több évet próbálkozik. De én ezt a közel fél évet is olyan hosszúnak érzem, hogy el sem tudom mondani.

Más téma: Ki hogy készül a karácsonyra? Ajándékokkal , hogy álltok? Na most nem a pozítív tesztekre gondolok amit a fa alá tesztek :)
Én most gondban vagyok mert a férjemnek ötletem sincs mit vegyek. Már annyi mindent vettem neki és nem akarok sablonos lenni. Szeretem ha ötletes és olyan ajándék/ok kerülnek a fa alá aminek nagyon örül a másik. És a férjem most megérdemli nagyon. Annyi minden összejött most nekünk, hogy jó lenne neki egy kis örömet csalni az arcára. Igaz ez most valóban nem a mi időnk de ki tudja lehet , hogy már a mi pozítiv szériánk is eljön. :)

Kép
csucsu05
 
 


Na kére, kibeszélnek itt a hátam mögött! :lol:

Bangham!

Semmi baj, előfordul, hogy az ember néha eltűnik! Nekem is volt 2 hónap kényszer pihim nyáron! Senki nem harapta le a fejem, a tiedet sem fogják! :lol: A ciklus végi tüneteket általában a progi okozza, de attól persze lehet valaki babás is! Én erre már nem figyelek, a lebiztosabb jel, ha kimarad piri, akkor már lehet reménykedni! Merre jártatok? De cuki kisfiad van! :wink: Az a mosoly! :lol:

Csucsu!

Azért te is azok közé tartozol akik reálisan nézik a dolgokat! Én mindig úgy állok hozzá, hogy ha pé-n túl vagyok, hogy mi mindent megtettünk, a többi nem rajtunk múlik! Amitől kiakadok az az anovus hónap, mert akkor tehetetlen vagyok! Nálunk az ajándékozás elég uncsi, mert leülünk és megbeszéljük, hogy ki mit szeretne! Nincs meglepi, de legalább mindenki azt kap, amit szeretne! Egyszer vettem apjuknak egy Alain Delon pulcsit potom 12 ezer forintért, talán kétszer volt rajta, ennek már 5 éve, ő meg egy arany karkötőt, nem hordom! Azóta megbeszéljük és már a gyereket is bevonjuk, mert tudja, hogy mi vagyunk a Jézuska! Persze ő kap még valamit pluszba, neki jár még a meglepi!
Vendég
 


Sziasztok!

Hat, azokra a tunetekre nem lehetett nem figyelni :roll: Nagyon sokat gorcsoltem kb kozeptajtol, szedultem, hanyingerem volt, savtultermelesem, faradekonysag, cicifeszules stb. A vege fele mar ereztem, h inkabb a gyomrommal van baj, de nagy, meg is fogadtam, h amint vege lesz a pirinek szaladok dokihoz. Mar a diagnozist is tudtam: gyomorfekely! Aztan lass csodat, ahogy megjott es elment :lol: sehol semmi, meg veletlenul sem. :P Okozhatja mindezt a progi :shock: Es akkor elvileg ez a progi szint emelkedes minden ciklusban megvan?

Gronland!
Koszi, mi is neha nezegetjuk Zsoltit, h hogyan sikeredett ilyen aranyosra :oops: Komolyan, nem tudom mas szulo ezt csinalja-e, de mi neha el vagyunk ajulva Zsoltitol :o :lol:
Mi amolyan jovo-meno eletet elunk mostanaban, ket honap Oxford, masfel Erdely :roll: Oxfordban nem volt netunk itthon, ezert maradtam ki. Most megyunk haza Erdelybe, holnaputan indulunk, ugyhogy egyelore eleg foglalt az agyam, nem kell elojeleken agyaljak :lol:

Csucsu!
Meg van beszelve, Gronland egy jo fej csaj :wink:
Mi is ugy tartunk a 6. honapnal, h mar aprilisban elkezdtuk, csak ki-kiesett egy-egy honap ferjhiany miatt. Merthogy en ugye nem nezek semmifele pe-s dolgot, igy azt sem tudom, h hany esik ki a pe elmaradasa miatt :roll: A mostani fazisban nem tudom eldonteni, h mi a jobb: tudni v nem tudni :roll: Elobbi gorcsosebbe tesz, utobbi tudatlanna :roll:
Ajandek:
En is a ferjemmel vagyok bajban, mert nem tudok olyasmit venni, aminek nagyon orulne, ill. felek, h mellefogok :roll: van olyan, amit mondott, de az mar nem olyan... A legjobb azert megiscsak az a franya teszt lenne :P :lol:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Bangham!

Irigy, irigy.... :oops: Én is úgy mennék már valamerre! Na majd nyáron!

Ezt a progis dolgot onnan gondolom, hogy mikor azért szedtem gyogyit, hogy meghozza a mensit, terhestünteim voltak! Aztán mikor megjött, elmúlt! Azóta nem figyelek ezekre a tünetekre! Persze attól még lehet babától is, hisz nem vagyunk egyformák, valaki tényleg a babától érzi! Egyik sem jó, sem a tudatlanság, sem a görcsösség! Az előbbi azért, mert így nehéz kiismerned magad, az utobbit meg szerintem mindenki ismeri már...... Dobhatnál fel fiadról nagyban is képet! Tényleg olyan zabálni való, ahogy belemoslyog a gépbe! :lol:
Vendég
 


Groni!
En meg ugy szeretnek mar egy helyben ulni! :o :lol:

Ezek mostaniak: Kép locsi utan Kép fiaim Kép Kép mi Kép

Neked kellett! :lol:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Bangham!

Így már ki is jelenthetem, hogy ez a kicsi fiú, gyönyörű! Komolyan. Az a tekintet.... :lol: És szőke! Kire ütött? :lol: Ti is nagyon helyesek vagytok, igaz párodat nem látni jól! Nagyon fiatalnak tünsz! Mennyi idős vagy?
Vendég
 


Groni!

Allitolag a ferjem is ilyen szoke volt gyerekkoraban,l pontosabban feher :shock: :lol: Meg azert van remeny, h igy is nmarad, mert a csaladban van ra pelda. :) (a ferjem mar reg barna, lassan szurke :lol: )

A paromat akarattal elbujtattam a vagyodo tekintetek elol! :lol:
Koszi, de most kezdem erezni, h odanottem a koromhoz, eddig mindig fiatalabbnak saccoltak. Ezek szerint folytatodik :lol: 8)

Most te josz! :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Mi is szőkék voltunk kicsinek, de a gyerek egy percig sem volt az! Még mindig nem tom mennyi idős vagy! :lol: Olyan huszonegy-kettőre saccollak! Miben jövök én? A korom 32, a többi titok! :P Privátba szívesen küldök képet, de itt nem akarom, hogy bárki is rám ismerjen!
Vendég
 


Groni!

Na igen, fura volt nekem, h egy masik topicon is szo volt a kepedrol, aztan nem tudtam kovetni, h hol maradtam le rola :lol: Akkor most hatha szerencsem lesz :)

Nagyjabol ezt akartam kiszedni beloled, h mennyinek saccolsz :lol: Akkor mar elarulom, h betoltottem a 30-at :)

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


bangham, látom, Erdélyből írsz!
Nagy álmunk volt a nyáron egy erdélyi körút.Aztán a kétcsíkos teszt után az orvos tanácsára lemondtuk a szállást és az utat.Egyik szemem sírt, a másik nevetett.
Aztán a terhességem megszakadt, így két szék közül a pad alá estünk...
De nem mondtunk le róla végleg, egyszer még megnézzük Erdélyt!
Vendég
 


Nagyon aranyos a kisfiú, és tényleg nagyon fiatal vagy!
Vendég
 


Luca!

Koszi :)
Sajnalom, h igy alakult :cry:
, de ami kesik, nem mulik! :wink:
Erdelybe hova jottetek volna pontosabban? Baratokhoz v szervezett ut? Elso alkalom?
En is rengeteget utazgattam babaval a hasamban es utana, sokszor erzem, h nagy mazlista vagyok, h minden rendben. :) Most is van mindenfele projekt: babas es utazos, bar ez utobbiert mar nem lelkesedek annyira :roll:

Elso babara gyurtok?

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Moni!

Ugye nem baj, hogy így foglak ezentúl hívni? :wink: Küldesz nekem privit, hogy hova küldjem a képet?
Vendég
 


Moni!

Közös babára gyúrunk.Van 2 nagy lányom, páromnak egy nagy fia.

Erdélyben a szomszédunk rokonának a hétvégi házába mentünk volna Zetelakára 2 hétre. Saját szervezés, még nem voltunk arrafelé, de évek óta terveztük.
Tervben volt Szováta, Medve-tó, Parajd, Székelyudvarhely,Marosvásárhely, Szelykefürdő, Kolozsvár, Szinaja, Brassó, meg egy csomó minden más is, most hirtelen ezek jutnak eszembe,persze nem ilyen sorrendben... :lol: :lol:
Szinaja környékén panzióban aludtunk volna 2 éjszakát, a lányom imádja a kastélyokat, azt nem lehetett volna kihagyni.

Sajnos csak terv maradt... :cry:

Ha most sikerül a babát összehozni, megint csak álom marad pár évig... ha nem, akkor nyáron megyünk!Mi februárig próbálkozunk, tovább nem.

Érdekes, a doki azért beszélt le az útról, hogy ha a hegyek között rámjön a vérzés, mit csinálok...erre itthon bejött ugyanaz...és éppen el tudtunk volna menni a mütét után, de akkor már kiadták másnak a házat...
Vendég
 


Jaj, a Békás-szoros kimaradt, meg a Fogarasi-havasok...Annyi csodálatos látnivaló van arrafelé...
Vendég
 


Groni!

Hat persze, h ok, igy hivnak! :wink: (no meg en nem is kertem engedelyt, h gronizzelek :oops: )
Pu ment. :)

Luca!

Akkor neked mar most szep kis (nagy)csaladod van! :) Miert kottetek ki a februart?

Zetelaka nincs is olyan messze tolunk, mi csikszeredaiak vagyunk. Egyszer en is voltam a zetelaki tonal, egesz vadregenyes volt :wink: Sinaia is gyonyoru videk, oda is kotnek emlekek... :roll: Valahogy babasodni is kene es jonni is, meg vagyok gyozodve, h megoldod ezt valahogyan :wink: :lol:
Akkor talan megis jobb, h akkor otthon maradtatok, epp eleg volt bajbol, hatha meg idegen helyen, segitseg nelkul lettel volnay... :? :? En anno amikor megtudtam, h babam lesz (nem volt (tul)tervezve 8) ) mar ossze voltam csomagolva egy indiai utra... Egyedul utazas, eletemben eloszor repulon stb :roll: Meg szerencse, h elotte reflexbol visszautasitottam minden oltast :) Meg nagyobb szerencse, h akkoriban nem tudtam a veszelyekrol (nem babaneteztem), igy eszembe sem jutott, h vmi komolyabb gond is lehet, pedig elkapott az ott kotelezo fosas ( :oops: ) is... Szerintem ma mar nem vallalnam, ilyenkor tunodok el rajta, h mi (volt) jobb :roll:
Bocsi, hosszu lettem :oops:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Sziasztok Lányok!

Én is voltam már Erdélyben,Marosvásárhelyen.Barátnőm nagyszüleinél.Csodálatos a környék és arra emlékszem hogy nagyon tiszta levegő volt.
Én is már készülök a Karácsonyra,épp ma kezdtem el díszíteni
a lakást,meg az adventi koszorút beélesíteni,hiszen már holnap
gyújtjuk az első gyertyát :)
El sem hiszem hogy 1 hónap van már csak ebből az évből.
Remélem havas Karácsony lesz :D
Én a férjemnek már kigondoltam mit veszek.Egy sportos mellényre
gondoltam mert abban nagyon jól lehet mozogni,meg vezetni...stb.
A család többi tagjának még ötletek sincsennek. :roll:

Közben már csak 3 napom van mensziig :wink:

Kép
lyndee
 
 


Lyndee!

Orulok, h tetszett Erdelyben :wink:
Mensziig vagy tesztig? :o

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Mensziig van 3 napom,de a vonalzóm akkora teszi a tesztet is.
Lehet hogy azért mert akkor már kimutatja a teszt ha babás lennék?

Kép
lyndee
 
 


Vagy szerinetetek mikor érdemes tesztelni?

Kép
lyndee
 
 


Lyndee!

Alltalaban a tesztek a vart mensi napjatol mukodnek. :wink: Vannak erzekenyebbek is, de szerintem is erdemes megvarni, h ne jojjon meg :wink:
Poenbol kerdeztem, mert ilyenkor

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


nem a mensit szoktuk varni jobb esetben, hanem, h ne jojjon meg :wink: :)
Bocs, veletlenul elment az elobb :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Hát az az igazság hogy én is inkább a menszi elmaradását várom jobban :D
De ez a pár nap a legnehezebb.
Amikor kérdezte a férjem hogy mit szeretnék karácsonyra hirtelen nem is tudtam mit mondjak,mert pillanatnyilag a babón kívül semmire sem vágyom.
És ez ezelőtt nem így volt :D


Kép
lyndee
 
 


Lyndee!

Miota vagytok rajta az ugyon? Van mar baba?

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Augusztusban hagytam abba a gyógyszit és azóta eltelt 4 hónap.
Azóta próbálkozunk.
Nekem még nincs gyerekem,most szeretném az elsőt. :D
Végül is tudok várni csak türelmetlen vagyok :x

Kép
lyndee
 
 


Lyndee!

Ez az utobbi mondat csucs! :lol: :lol: :lol:

Lanyok!
En a napokban igazoltan fogok hianyozni, mert holnap hajnalban indulunk haza (most Oxfordban vagyunk) Bukaresten keresztul, ahol kotelezo rokonlatopgatasok lesznek, ugy csak szerdara leszek netkozelben. De szandekozok jelentkezni :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Moni, jó utat!

Amúgy nyugodtan elmehettünk volna Erdélybe, mert a műtét június 15-én volt, Erdélybe meg júl. 15-től mentünk volna...ezért fáj a szívem...ha nem mondjuk le azonnal a szállást amikor megtudtam hogy babás vagyok, akkor el tudtunk volna menni.
De már mindegy...annál nagyobb élmény lesz, ha egyszer mégis elmegyünk.

Azért februárig próbálkozunk, mert 40 éves korom után már nem szívesen szülnék, és 2008. novemberben leszek 40...

Lyndee!
Ezzel én is így vagyok! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Lina!

Én december 22-én szombaton fogok zebrás tesztet venni. :lol: :lol: :lol:
És ha addig nem rondít bele piri a lelkivilágomba,23-án megcsinálom...ugyanis nekünk 24-én reggel jön a Jézuska. :lol:
Vendég
 


Jaj, ezt nem jó helyre írtam... :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


bangham: Talán meg tudjuk bocsájtani ha most pár napra nem leszel :wink:
De csak most az egyszer... :lol:

luca68: Szerintm februárig már rég babás leszel... :wink:


Én pedig már alig várom hogy tesztelhessek,most épp azon filózok,hogy holnap reggel elsüssek e egyet?
A férjem azt mondja hogy majd csak szerdán. De az olyan sokára van még.
Viszont ha holnap reggel megcsinálom és nega akkor pedig szomorú leszek.
Szerintetek van esély hogy holnap reggel kimutatja ha van vmi?

Kombinálok...!! :oops: :D
lyndee
 
 


jajj a vonalzó lemaradt....


Kép
lyndee
 
 


Lyndee!

Ha tényleg jól működsz, akkor holnap már nyugodtan tesztelhetsz! Ezt a jól működést azért írom, mert itt vagyok pl én, nekem általában 27 napos a ciklusom, de nem a 13. napon van pé, hanem a 16-on! Rövid a luteálisfázisom! Viszont a legtöbb teszt már a várt mensi előtt is kimutatja a terheséget! Pé után 10 nappal már nyugodtan lehet tesztelni! Sok szerencsét! :wink:
Vendég
 


Nekem a 14. napon volt ovum és ma voltam a 26.napon.
Most kivételesen nem fáj a hasam,mint ahogy menszi előtt szokott.
Azért gondoltam én is hogy megpróbálom holnap reggel.

Egyébként köszönöm a drukkot!!!! :D

Kép
lyndee
 
 


Most látom csak hogy akkor te is elég közel vagy a célhoz.
Veled mi a helyzet?
Te is tesztelhetsz holnap.

Kép
lyndee
 
 


Lyndee!

Kizárt dolog! Ha elérem a 12 dpo-t akkor talán! :lol: Én az a nagyon nyugos tipus vagyok, azzal, hogy tudom nekem nem lesz könnyebb! 8)
Vendég
 


Na, csajok, teszteljetek zebrásat! :lol:
Szorítok Nektek!

Most köszöntöttük a Vivit, hát...nagyon finom a Papa vörösbora... :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok csajok! Hétvégén nem sikerült jönnöm mert karácsonyi nagyakarításba fogtam.

Bangham: Nagyon szép és helyes a fiad :))

Lyndee: Én is így vagyok nem igazán szeretnék semilyen ajándékot . Egy babának örülnék a legjobban. :) De szerintem mindannyian a fa alá egy zebrás tesztnek örülnénk.


Grönland : Én is szívesen venném ha küldenél képet. Kiváncsi vagyok rád. Valahogy elképzeltelek magamnak. Olyan sok tanácsot adtál már, jó lenne látni is :)
Ja és én vagyok a legöregebb köztetek :((( 34! fújjjj
Ha küldesz nekem is képet azt megköszönöm: varady73@hktv.hu

Én nem tudom ide miért nem tudok képet felrakni. A lekicsinyités megy de a formátumot nem fogadja el. Feladom :(

Kép
csucsu05
 
 


Csucsu!

Nem épp ilyen vagyok, valahogy gépbe nem megy a vigyor, amúgy mindig vigyorgok! :lol: Kiváncsi vagyok ilyennek képzeltél-e! 8) Ja, azt nem írtam, hogy elküldtem! :lol:
Vendég
 


Csucsu, én jóval idősebb vagyok Nálad! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Jó hírekkel jöttem ma! :wink:
reggel teszteltem és pozitív lett. :D
Igaz csak egy halvány csík látszik,de az is valami. :lol:

Annyira örülök,ugyanakkor nem akarom még elkiabálni.

Kép
lyndee
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?