Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Alíz! Te hová valósi vagy? Gondolom nem turai révén kezdtél írni a nógrádi tpoicba.

Tegnap szörnyű dolog történt velem. Illetve már tegnap előtt este is...véres volt a székletem. Mikor már kezdtem magam kicsit jobban érezni, kicsit megnyugodni, akkor megint beütött a mennykő. Nagyon megijedtem. Azt ugye sejtettem, hogy nem a vastagbélből van, hiszen azt most nézték. Nem is a gyomromból mert akkor ugye az fekete. Maradt a vékonybél és a végbél. Bíztam benne, hogy utóbbi. (mondjuk aranyér) El is mentem itt az ambulanciára. Fekete főorvos nem észlelt aranyeret, így most teljesen pánikban vagyok. Javasolt egy végbél tükrözést, mert mint megtudtam ez a vastagbél tükrözés során nem látható. Szerinte is lehet, hogy csak a székrekedés miatt berepedt egy bél nyálkahártya, de lehet a vékonybélből is. Írtam e-mailt a biovitálos doktornőmnek is. Ő javasolt egy másik doki nénit aki proktológus. (végbél specialista) Szerinte is kell a végbél tükrözés. S ha ott van valami akkor azt kezelik, ha nem akkor kell egy vékonybél vizsgálat is. A tükrözésektől már herótom van. Hashajtás terén pedig már baromira nagy rutinra tettem szert. Mert ugye ez előtt is hashajtás. Aztán Fekete azt mondta előtte beöntés is. Az vajon minek? Még a vastagbél tükrözés előtt sem kaptam. Mondjuk a Fekete főorvos is tökre rendes volt, mindent elmagyarázott, kikérdezett, meghallgatott. (nem úgy mint aki a vastagbél tükrözést csinálta) Csütörtökre van is időpontom, de lehet, hogy lemondom és ahhoz a doki nénihez megyek akit a Biovitálos ajánlott.
Én még nem szeretnék elpatkolni, sem nagyon beteg lenni. Remélem semmi komoly nincs a vérzés hátterében.
Félek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Kép
szuzy
 
 


Sziasztok!

Szuzy!


Én 100-ig turai vagyok. Apcra mentem férjhez. A Móni javaslatára kezdtem ide írni. Én ezt a topikot tartom a legjobbnak az összes többi között . Nagyon jó kis társaság van itt. Egyébként elég gyakran szoktam látogatni Nógrád megyét (Salgótarján, Kazár), mert a rokonságom oda való.
Vendég
 


Sziasztok!

Szuzy :)
Köszönöm szépen a naptár-részleteket, majd megcsinálom, mondtam a páromnak is és tetszett neki is az ötlet! Remélem, hogy a dédiéknek is fog majd tetszeni, mert szerintem egyik dédunokáról/tól sem fognak ilyen ajándékot kapni! :lol:
Még1x köszi az ötletet!
Nagyon sajnálom ami veled történt, bár már nekem is előfordult néhányszor a véres széklet, illetve véres WC-papír is! De én "DR. Dérné Szűcs Edina" lévén megoldottam azzal hogy valszeg az azt megelőző szorulás miatt volt! :lol: :oops: De sajnos ahogy ismerem az előzményeidet, nekem lehet, hgoy nem attól van! :cry: Tükrözés? Sajnállak, hogy már megint itt tartasz! És az időpontot akkor mondd le, hogy ha jobban bízol a másik dokiban! De te tudod! Egyébként itt Pásztón csinálnák az időpontos tükrözést? GYomortükit is csinálnak itt még? Mert a páromnak az kellene és azt hallottam - igaz a régi rendszerben, - hogy ott jobban csinálják és kíméletesebben mint Starjánban!

Most megyek, de majd még jövök ma! :lol:

Dina és Benedek
Kép
Kép
dinadin
 
 

 
 

Sziasztok
Szuzy milyen naptárról beszéltek? mert mi is anyósnak azt szeretnénk adni karácsonyra Gegéről:)
Nem egyszerű ami veled történik remélem hamarosan már tényleg kiderűl mi a gond mert ez nbem állapot hogy járkálsz a dokihoz meg minden de mégsem találnak semmi biztosat. Jobbulást:)

nika70
Salgótarján
 
 


sziasztok!
Szuzy
tudom könnyű mondani, de ne idegeskedj!!!!!Ilyen a környezetemben több mindenkinek volt, mindenkinek megcsinálták a tükrözést, és mindhármuknak valami megsértette a bélrendzert. _Barátnőmnek volt begyulladva a bélrendszer plusszban, ő kapott gyógyszert és diétáznia kellett. Úgy emlékszem sok rizst kellett ennie, főleg barnarizst :wink: :wink: :wink:
holnap gondolok Rád!!!

most nincs időm többet írni, majd később még próbálok jönni :wink: :wink: :wink: 1-kor a törpét el kell hozni az oviból, addig jó lenne megfőzni :roll: :roll:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Szuzy
Sajna Nálad tényleg igaz, h a baj csőstől jön :cry: DE sztem sem idegeskedj, biztos nem lesz semmi baj!!!!!
Gabi irta a rizst, és nekem eszembe jutott vmi! Egyszer a tv-ben egy belgyógyász dokinő mondta, h akinek gyomor gondjai vannak -na és persze azoknak is nagyon jó, akiknek nincs gondjuk- kuraszerüen a következőt kell fogyasztania:
1 bögre barna rizst 2-3-szor annyi vizben tegyél fel főlni 24 órán keresztül! Persze egy huzamban nem fogod tudni megfőzni, de ugy is jó, h első nap főzöd x ideig, aztán másnap folytatod. Természetesen a vizet mindig pótolgasd apránként. 24 órás főzés után tejeskávéhoz hasonló hig lötty lesz belőle, amit izlés szerint édesithetsz v. sózhatsz. Ebből kell naponta egy pohárral meginni éhgyomorra. A főzet hütőben egy hétig eláll! Azt mondta a dokinő, h ez egy védőréteget képez a gyomron, és akinek egyébként semmi baja az is észre fogja venni, h milyen jó hatással van rá! Sztem egy próbát megér :wink:

Most megyek, mert sok a dolgom!

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok a biztatást! Jól esik. A pásztói holnapi időpontot lemondtam, és hétfőre kaptam Bpestre időpontot. Képzeljétek itt a dokinő azt mondtza nincs előtte hashajtás, egyek, igyak, nincs előkészítés. Itt Pásztón meg azt mondták, hogy előző nap hashajtás, előtte beöntés. Hát mit mondjak, nem mindegy.
Bízom benne, hogy igazatok van, s csak egy nyálkahártya sérült. De az előzmények miatt nem merem megkockáztatni a tükrözés kihagyását. Egyébként nekem az ambulancián csinálta volna Fekete főorvos.
Szerncsére tegnap meg ma minden rendben volt, így bízom benne, hogy nincs nagy baj.

Gyomor tükrözés: nem tudom, hogy itt csinálják e még. De: itt már csak Karsainé (lánykori nevét használja)van aki csinálhatja, ő meg nem kábít. Nekem anno Rakonczai doktor csinálta itt Pásztón és elkábított, mert kértem. Ő most Starjánba dolgozik. Nekem korábban Bpesten is csináltak gyomor tükrözést, és százszor rosszabb volt mint a Pásztói. Szerintem ez a Rakonczai jól csinálja!

Mókuska! Ezt hívják rizsnyák levesnek. Ezt lehet zabból és árpából is csinálni, s mindhárom jó a gyomornak és a bélnek is. Ezeket én is most a Biovitálban tudtam meg. Az igaz, hogy még 1x sem csináltam. Én mondjuk 8 órás főzési időt tudtam...

Nika! Naptárat tavaly csináltam, bepötyögtem a gépbe. Névnapokat is. (ez naptár készítő programban nincs) És ezt küldtem el Dinának. Ha kéred neked is elküldhetem. Viszont át kell szerkeszteni a napok csúszása miatt. Ha kéred írd meg az e-mail címed.

Ha addig nem jönnék (amit nem hiszek) hétfőn dél körül szorítsatok!
Puszi mindenkinek

Kép
szuzy
 
 


Sziasztok!

Sehol senki?

Gabi! Kipróbáltam a héjjában főtt, reszelt stb krumplit. Finom volt. Bár legközelebb kicsit több tejfölt teszek rá ( a férjem kérésére) S szerinte jó lenne alá egy kis hagyma, egy kis szalonnával. Minden bizonnyal, csak akkor én nem ehetnék belőle....

Gyerekeknek ajándék ötlet: (kicsik nagyobbaknak) a Kicsi Biziben vettem a nővérem lányának egy kreatív játékot. Rézkarcot lehet csinálni vele. Van hozzá karcoló eszköz és minta is. Nagyon szép kepet lehet vele csinálni. S ha elkészül biztosan nagyon büszkék lesznek a művükre. Ára 1500ft. most befejezem mert szilbá rd úrfi is cnyo
Mj
a
c

Kép
szuzy
 
 


Még egyszer bekukkantottam, de sehol senki... Én is megyek most már aludni.
Jó éjt!

Kép
szuzy
 
 


Szuzy: megkaptam köszönöm szépet csináltál:):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Nika! Nagyon szivesen! Remélem tudod majd használni.

Hol van mindenki ebben a zudar időben?
Mi voltunk kinn sétálni, jött a Szilárd kis barátnője is. Szaladoztak össze-vissza. Jól kipirultak. Az overállja tiszta piszok lett, annyit esett benne. Még meg kell tanulni holdjáró szerkóban közlekedni. Persze amikor jöttünk be hiszti, alig birtam fölvenni. Én is utálom ezeket a téli holmikat. Rajta is rajtam is csúszós dzseki. Alig birom benne tartani, mert csúszik lefelé.

Nemsokára megyünk ebédelni, aztán aluka! Remélem jó sokat alszik. A héten csak ebéd után alttam, s általában 3 órányit sikerült aludni, igaz a szokásos visszaébredés megvolt. Este is később alszunk. Csak a barátok közt után. Viszont éjszaka jobban alszik, csak hajnalban jön át mellém. És reggel 8 körül kelünk. Ez így nekem jobb!!

Na megyek, mert már hisztizik. Ilyenkor már fáradt, s nyügisebb.

Kép
szuzy
 
 


SZIASZTOK!

vagyok én is, csak kicsit zsúfoltak voltak az elmúlt napok. Csütörtökön lementünk vásárolni Gyöngyösre, barátnőmékkel. Jajj mi annyit nevettünk, a fiúk (páromék természetesen) az összes valamit csináló játékot kipróbálták :lol: :lol:
Aztán a Skálába találtak egy struccot, na az vitte a prímet, hosszú nyakú, zenél, és a mozgatja nagyon vagányan a nyakát, fejét. Na annál leragadtak, aztán a két kicsinek vettünk :lol: :lol: :lol:
Nálunk Esztike mikulásra kapja a mamától, hát szerintem a másik 2 gyerek is sápítozik majd ilyen után :lol:

Tegnap visszavittem a picit doktornőhöz, még mindíg elég gátolt a légzése, foylik vissza a váladék.
Ja közölte, hogy azért jön ilyen nehezen helyre, mert vírusos fertőzése volt, és arra nem szoktak antibiotikumot adni, viszont ugye ő adott, hogy mehessünk a szemészetre :evil: :evil: szóval azért nem hat(ott) az antibiotikum, csak jó pöttyösek lettünk :roll:
Na mindegy, még van 1 hete meggyógyulni, ugye 10-én kell mennünk szemészetre.
Viszont sikerült nekem is elkapni tőle :evil: :evil: remélem ő nem kapja el majd újra :roll:

majd ma megyünk le a piacra, Adrinak csizmát venni. A másikat 3 hét alatt széttaposta , kilyukadt az orra. Most veszek neki a románoktól, hátha az tart :roll:
Mondjuk tavaly a 14 000ft.-os Asso bakancsot is teljesen gallyra tette elég hamar. annak is kilyukadt a talpa :roll: hiába na nagy ő méretileg, súlyilag is a korához képest és nagyon erős a menése :roll: :roll:
Attól tartok a tél folyamán kell még vennünk másika(ka)t is :roll: :roll: :roll:

Szuzy
ez a rézkarc ez valami apró valami :?: :idea: bocsi nem tudom :oops: Adrinak még akarok valami játékot, de mindenképp olyant lenne jó amivel egyedül tud játszani. Rubik kockát akartunk venni, mert azt szeretne, na a Tescoban nem volt :roll: :roll:
Kreatív készletet nézett ő is, gyöngyöset, na az ugye a pici miatt eleve lőve.

Kicsi, kisdolog: a héten a pici majdnem megfulladt :shock: :shock: ugye mindíg apró sz@rt összeszed, naponta pedig többszöür le van takarítva a szőnyeg, és a konyhát is többször seperjük.
Na odavittem anyósomnak, hogy míg sütöm a hagymát vigyázzon rá. Akkor már lehetett valami a szájába, csak nem vettem észre. Na egyszer hozza anyósom, hogy érdekesen csinál a ygerek :shock: :shock: hát fulldoklott. Már mindent csináltam, fejjel lefelé lógattam, simiztem, na akkor nagyon elkezdett köhögni, szemei könnyeztek agyonra, na utána megnyugodott, viszont csak mammogott valamin. Na Brummogva köpni nagyon tud, odaálltam elé, brummogtunk, na úgy egyszer csak kifújt egy paprikamagot :evil: :evil: most, hogy erős lehetett e v. rossz helyre ment nem tudom.
Na úgy remegtem utána.
Anyósom meg beszót, hogy a gyerek majdnem megfulladt a kezemben :roll: :roll: hogy mit kellett volna még csinálnom nem tudom. Ő csak ott szajkózta, hogy ott állt mellette a kicsi nem vett semmit a szájába, ő semmit nem csinált volna ha egyedül vannak, erről meg ennyit :roll: :roll:

Na nyafizik a kicsi megyek

szép napot mindenkinek!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Gabi! Szörnyű volt még olvasni is, hogy Esztikével mi történt. Sajnos mi is átéltünk már egy-két fulladósdit. Ő a kajában volt képes befulladni, de annyira, hogy én is gyorsna kikaptam a székből, hasra vágtam a térdemen, aztán szegényt ütöttem erősen. De legalább hatásos volt.
A nagyikat is meg kell tanítani arra, hogy ha a gyerek fuldoklik, gyorsna fejjel lefelé lógatni a hátát verdesni, mert sajnos akkor is előfordulhat ilyen ha ő vigyáz rájuk.

Rézkarc: nem olyan nagy, kb 20x40 cm. De ezzel szerintem el szórakoznak egy darbig. Mert van ám munka vele bőven.

Remélem Eszterke végre meggyógyul ebből a vírusos fertőzésből mihamarabb. Már egész régen beteg. Jól emlékszem, hogy már a hét legelejétől. Pedig ugye szopik. Le is kopogom, de nálunk általában 3-4 nap szokott lenni a lefolyás. Igaz, szerencsére olyan nagyon náthás még nem volt Szilárd. Igaz nekünk azért nem hurcolják haza a vírust az oviból, suliból. Csak apa vagy a mamik szoktak néha meglepni vele...

Én is úgy elmennék már Gyöngyösre vásárolni, vagy csak nézelődni.
Anyukámék ma mentek is, de nekem itthon kellett maradni takarítani, mert kb 3 hete volt utoljára rendesen kitakarítva......

Kép
szuzy
 
 


Kukk csajok én is.


Gyors jelentések.
picurom jól van, 1519g.Túlvagyok a 3.rutinon, vérétel, egyebek. Bekéredzkedtem és nehezen előre is engedtek.

Egyéb adat nem megy fejből de minden eredményem jó. Beszéltem Berzével, elválalja a szülést és dec vége helyett csak jan elején talizunk az ünnepek miatt. Mondta, ha gond van hívjam mobilon és tanácsot is ad, de szüléskor is szóljak ha nincs tarjánba és jön. Krasznainé Erzsike beszélte meg vele, hogy megyek hozzá és már várt. Nekem elsőre mikor taliztam vele nem mondta ezt, de most örülök.

Gabi látom zajlik az élet nálad is. LEvi szőnyegvásárlásnál akart befulladni, de egy kis friss levegő elég volt hogy rendbejöjjön.
Jó a lélek jelenléted.

Na cupp csajok most megyek dőlni, mert piszok álmi vagyok.
Majd jövök még vmikor.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.
 
 


Sziasztok!

Móni! Már jól elszaladt az idő. Immár a 30. hetnél tartasz. Nemsokára jön a kis hugi(????) a Levinek? Nevetek van már?

Dina merre jársz megint?
Ildi? Amióta suliba jársz Te is ritkán jutsz ide hozzánk. Hiányoztok ám!

Zita már teljesen elveszett Timivel együtt. Biztosan zajlik náluk is az élet.

Gyerkőcök várják már a Mikulást? Mi szinte minden nap nézzük a Mikulásról szóló híreket. És mindig elékeneljük a Hull a pelyhest.... Még nem igazán tudja picur miért is jó ha jön, de azért már sejt valamit.... Majd jövőre már biztosan emlékezni fog, hogy ajándékot hoz a Mikulás. Szoktatok csizmát pucolni, ablakba tenni? Mi fogunk!
Mi egy kis dobot és egy pici cimbalmot vettünk neki. AJAJ anya! Lehet,hogy még bánni fogod ezt a válsztást!........

Kép
szuzy
 
 


SZIASZTOK

Reggel elfelejtettem írni, Ildiék lennt vannak anyuéknál :wink: :wink:
Ma mentek Pestre ajándékokat vadászni :D :D

Szuzy
mikulás: hát eddig csizma volt, viszont olyan nehéz délután úgy becsempészni a csomagokat, hogy ne vegyék észre, úgyhogy idén változtatok.
Kartondobozt fogok kibélelni piros kreppapírral, és abban ömlesztve lesznek az ajándékok, így kerül gyümölcs is, így el fog férni :wink: :wink: :wink:
Amióta Krisztike ovis, mindenkinek jelet adott :lol: :lol: így még a virgácsokra is van jel téve :wink: :wink:
Nálunk a suli és ovi miatt nem reggelre jön a télapó, hogy ne késsünk le sehonnan :lol:
Tavaly összekevertem a csomagokat :oops: :oops: az autós került Adri csizmájába :lol:

Móni
de szépen araszol a vonalzód. Örülök, hogy meg vagy Berzével elégedve, remélem szüléskor is minden maximálisan olyan lesz amilyennek Te szeretnéd :wink: :wink: :wink:

Na megyek alukálni :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


jó reggelt!

na ma sem tudtam pihenni. Reggelre megint olyan csúnyán köhög a pici :? :? :? :?
Megint adhatom a köptetőt. Mondjuk Erzsike mondta, hogy a gyóygszert is adjam még, én abbahagytam, de most adom amjd azt is :cry:
rakok megint pár képet
Kép itt angylka
Kép itt kisördög :twisted: :twisted:
Kép tükör, ez egy nagy kedvenc
Kép két tündérem

szép napot mindenkinek!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Gabi! Nagyon jók a fotók, nekem az ördögfiókás jött igazán be. Nagyon szépek a hölgyeid! Szilárd is nézte őket nagyon.

Képzeljétek! Már cuppanós puszit osztogat, nem csak nekünk, a kis barátnőjének is adja folyamatosan. Olyan édes, meg kell zabálni!

14 éves fiúnak kellene nekem ajándék ötlet, max2-3000 Ft értékben. Tudnátok tanácsot adni.

Már izgulok a holnapi nap miatt. Szorítsatok!

Jó éjt!

Kép
szuzy
 
 


Sziasztok!

Látom tegnap óta sehol senki.
Túléltem a tükrözést, nem fájt. S 'hál Istennek" csak a nyálkahártya repedt be. Pásztón ezt nem látták. A doktornő itt már akkor látta amikor csak szemmel és manuálisan vizsgált. Utánna jött csak a tükrözés... Hát megérte fölmennem. Se hashajtás, se beöntés.
Popsikrémmel kell kenegetnem, ennyi...

Na pá

Kép
szuzy
 
 


sziasztok!

Szuzy
szuper, hogy semmi gond :wink: :wink: :wink: remélem a Bioválban kapott szterekkel pedig teljesen helyrejössz.
Stressz tuti, hogy eléggé hozzá tud tenni a gyomorproblémákhoz, párom ugye 1 hónapja dolgozik máshol, lement a felelősség, a sok ideg (ugye műszakvezető volt)és sokkal jobb a gyomra kop-kop-kop

Mi javulgatunk :wink: :wink: :wink: elég lassan, de alakulunk.
Most 2 éjjel jobban aludt, végre, viszont fogunk azóta sincs újabb csak 2. Én úgy látom felül egyenlőre nem is lesz, még alul jobban látszódik :shock: :shock: :shock:
Viszont a gyógyszer e nem tudom, de eléggé megfogta a székletét :cry: :cry:

ma befejezem a mikulásos dolgok csomagolását, nálunk holnap délután jön a mikulás :lol: :lol: Majd fényképezek szorgalmasan.
Adri kérése mikulássapi volt, azt mondta csak azt szeretne, a két nagynak vettem azt a picinek szarvasagancsot, olyan édes rajta. Odatettem vele a tükörhöz, és tátott szájjal nézte :lol: :lol: :lol:

Na lassan bealszik, megyek, nem haladok a vasalással :oops:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem mi is fogzunk újból ezerrel. A múlt héten olyan szépne evett, és sokat. Tegnap óta meg úgy kell imádkozni, hogy egyen. Igaz tegnap anyósom vigyázott rá, ma meg itt volt dédi. Ilyenkor olyan rossz lesz, hogy nem lehet birni vele. Remélem holnap már jobban fog viselkedni.

Ma szuper idő volt. Délelőtt voltunk kinn egy órát. Rendesen melegem volt. Szilárd mint a kerge bari egyfolytában csak rohant.

Na üdv mindenkinek.

Kép
szuzy
 
 


csajok 16-kor a fő térnél cocacola mikulsá buli lesz gyertek mi megyünk :):):):):)

Szuzy: "hála istennek hogy csak ennyi" Tényleg megérte felmenni pestre:)

Gabi: fotók nagyon édesek ördög anygalka:):):) nagyon jó

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Lányok járt nálunk a Mikulás. A férjem keresztanyjának jóvoltából hozzánk is betért. Ugyanis az Ózonból a pizzát Mikulás ruhában hozták ki. Mikor ezt keri megtudta, hozzánk is rendelt egyet. Nem volt valami talpraesett Miki, de azért mégi csak Mikulás volt. Szilárd figyelt, azért úgy láttam kicsit tart tőle....

Persze délután a csizmáját is kipucoltuk és kiraktuk az ablakba. Így az egyik mami ajándékát ott találtuk meg. Örült az ajándékoknak, de szerintem a bőség zavar sem jó. Mert ugye kapott tőlünk, egyik nagyszülő, másik nagyszülő, dédi mamik a tesómék.....és így azt sem tudta melyik ajándékkal foglalkozzon.

Holnap megyünk a Szabi munkahelyére. Szerintem az sokkal jobb lesz, mert ugye ott lesz egy csomó gyerkőc. Lesz ének, vers és a Mikulás is biztos gyerek centrikusabb lesz.

Nika! A coca cola Mikije milyen volt? Gergő élvezte a dolgot? Sok gyerkőc volt? Ő félt e a Mikulástól?

Többiek! Hogy sikerült a meglepetés?

Kép
szuzy
 
 


na csajok annyian voltak hogy Gege sajnos nem jutott fel a mikihez :( nem győztük kivárni :( de nagyon tutin meg volt csinálva :) majd jövőre talán már találkozhat a mikivel személyesen is most még úgysem tudja nagyon értékelni:)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Nika! Kár, hogy Gergőmár nem jutott el a Mikuláshoz. Az igaz, hogy ilyenkor még nem tudja értékelni, de azért érdekes nekik is szerintem. Tavaly amikor Szilárd fél éves folt, nagy tágra nyílt szemekkel figyelt mindent, s amikor a csomagot kapta két kézzel nyúlt utánna. S a nehéz csomagot meg is tartotta..... Édes volt.

Gabi! Meggyógyultatok már? Gyerkőcök keresték a csizmában az ajándékot?
Most el kell rohannom, majd még jövök...

Kép
szuzy
 
 


Sziasztok!

Jöttem olvasni, de már megint csak magamban diskurálhatok.

Túl vagyunk a Mikulás ünnepségen. Meg kell állapítanom, hogy ilyen rossz gyereke nincs senkinek mint nekem. És az enyém felügyelete annyi, mint másik 5 gyerkőc felügyelete. Ez az ünnepség alatt is jött-ment. Még a helységből is ki szaladgált. Ha nem az volt amit akart hisztizett. Aztán elkezdett sikítani. Legalább 50 embert túl sikított, aztán ez úgy meg tetszett neki, hogy elég sokáig gyakorolta ezt a tevékenyésget. Már mindenki rajtunk nevetett. Kissé kellemetlenül éreztem emiatt magam.
Más gyerek az anyja mellett vagy az ölében elcsücsült szépen, csendben figyelt, ez meg mint a villám. Csak tudnám miért ilyen. Mondjuk sejtem. Az anyósom ráhagy mindent amit akar, ha hisztizik, naná, hogy már is csinálhatja. Ha meg velem van , nem birok vele.
A Mikulás nem nagyon hatotta meg. Oda mentünk, elvette a csomagot, de most az sem izgatta túlságosan. Volt egy nagyobb lányka, vele jól el volt. Kukucsoltak, fogócskáztak. Még szerencse, addig viszonylag csend volt.

Mit csináljak, hogy normálisan viselkedjen?????????
Anyósnak mindig elmondom, hogy ne hagyjon rá mindent, de mint a falra hányt borsó....
Én mindig visszahúzódó, csendes gyerek voltam. Állítólag az apja is. Akkor ő mitől ilyen kis örökmozgó, rosszcsont?

Kép
szuzy
 
 


sziasztok!

Szuzy
én úgy tudom a gyerekek természete a nagyszülőktől öröklődik. Nálunk Adri tiszta anyósom. Ő fél percet nem tud nyugodtan ülni ha várni kell.
Krisztián viszont tiszta apum :wink: :wink: Ő egy sokkal nyugodtabb, érdeklődő fiúcska.
Kicsi még formálódik :lol: :lol:
Amiket írsz az simán beleéfr a "kori" sajátosság kategóriájába szerintem :wink: :wink: Nekem múltkor Eszterke a rendelőbe beszélgetett jó hangosan, rájött, hogy visszhangzik és neki is tetszett.
Biztos Szilárdnál is volt ilyen is :wink: :wink:
Hisztire egy gyógyszer van, hagyni kell. Nálunk is anyósom rontotta el ennyire a Krisztiánt :twisted: :twisted: :twisted: mert ő szégyelli ha sír az úton a gyerek. Hát majd abbahagyja. Szerencsére földhöz mostanában nem vagdossa magát, sír....Én ha megunom, leguggolok hozzá megbeszéljük, általában hat. Na meg énekelünk útközben :roll: :roll: igaz ez a Fő úton nem jön be nekem, de másfelé elég jól el tudom vele terelni a figyelmét :wink: :wink:

Nálunk tegnap jött a télapó mire hazaértünk. Volt emglepődés. olyan aranyosak voltak, az előtér egyből mindenre hasonlított csak arra nem ami :lol: :lol: :lol:
Mindenkinek tetszett minden. Eszter strucca különösen bejött, azóta a picim táncol is a zenéjére :lol: :lol: olyan édes.
Fényképeztem egy csomót, amjd rakok fel :wink: :wink:

Ma meg megvettük a mi karácsonyi ajándékunkat porszívót, meg én névnapom lesz címszóval kaptam egy vasalót. Tiszta kikapcsolódós ajándékok, ugye? :lol: :lol:
Na, de mindkettő nagyon kellett :wink: :wink:

Mi úgy döntöttünk vasárnap lemegyünk anyuékhoz, onnan megyünk a szemészetre. Olyan havas időt mond, onnan meg sokkal közelebb leszünk.
Gyerekeknek meg igazolom a napjukat :wink: :wink:
Ráadásul holnap mehetek Erzsikéhez, ugyanis 9-én lejár a beutalónk, és hétfő 10-e lesz :? :?
Nem baj, holnap a suliból haza kell hozni 1 órakor Adrit mert mennek a tanárok temetésre :cry: így elhozom a törpét is, és utána leballagunk a beutalóért :wink:

Nika
sajnálom a mikulásos dolgot :cry: :cry: :cry:

Na jó éjszakát mindenkinek!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Gabi! A formálódik-amiben bízom. Emlékszem a keresztfiam is kb ilyen kis szeles, ugri.bugri, egyhelyben egy pillanatig nem maradó fiúcska volt. Most meg már egy komoly "nagyfiú". 6 éves.

Igen. Anyósom is megsajnálja ha sír, és egyből ráhagy mindent amit nem lenne szabad. Ha onnan haza jövünk, vagy ő megy el tőlünk el kell telnie egy bizonyos időnek amíg újból birok a fiatalúrral.

Nagyon örülök, ugyanis ma meg tegnap az apja altatta el őt. Eddig mindig csak én, meg a nagymamik. (nekik is elég nehezen aludt el) Most meg tegnap Szilárd az apjába csimpaszkodott, hogy ő altassa. Hát ez bizony jót tesz a derekamnak, na meg a kondimnak....
Ja és az apja is örült, hogy a fia most tőle akar valamit, nem csak mindig az anyjába kapaszkodik!
Igaz, most gyakrabban van itthon velünk-ennyit jelent.

A szemészetre sok szerencsét Gabi! Reméljük Eszter szeme rendbe jön, és könnyen viseli ezt az átmosást!

Este megyünk tesómékhoz Mikulásozni, velük eddig még elmaradt. Aztán Szilárdot hétvégére Taron is hagyjuk a maminál. Végre éjszaka nyugodtan pihenhetek. Meg holnap nyugodtan el is végezhetek. Persze lehet de. elmegyünk vásárolni. Délután talpmasszázsra is megyek. Vasárnap meg a hátam masszírozzák meg. Írtam már, hogy megbeszéltem Taron egy lánnyal, hogy minden vasárnap jöjjön el anyumékhoz és masszrozzon meg? Tök jó volt a múlt héten is. És 500!Ft. Szóval ez simán kibirható minden héten. ( a másik nőnél egy alkalom2000volt, igaz az hivatásos masszőr)

Na üdv mindenkinek.

Ildi! Dina! Alíz! Móni!Zita! Néha azért jöhetnétek!

Kép
szuzy
 
 


Nyugi csajok, vagyok, egy kicsit elhavazva és kiakadva.
Benne vagyok én is ebben az anyósos dologban, bár az én pocimnak ez már nem tesz jót.

Reggel a fiatalúr kicseszett velünk, 3-6ig nem aludt, és fél 9körül kelt a család. Jó hogy nem kellett mennünk sehová.

Mezőgazdaságban dolgozó család vagyunk és most jönnek a papírmunkák, úgyhogy egy darabig csak olvasni járok megint.

Ha tudok fogok jelentkezni.

Ildi. ahogy beszéltünk, este bementünk tarjánba(17h után), semmi nem volt már. Erről ennyit.

Mikulás nálunk hétvégén lesz megtartva, a család úgy ér rá. Holnap jönnek tesómék és keriszülők, vasárnap meg anyám. Apám meg vmikor ideér.
Ma menni kellett volna szécsénybe rendőrségi mikibálba, de Levi a alvásokkal késett, így nem jutottunk be. 5kor kelt, és akkor kezdődött a mikibuli.

Na ennyi. Ha megtalálom a pocilakó adatait, beírom még nektek.Majd jövök.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.
 
 


Hali!

Móni! Valamelyik hozzátartozód rendőr, vagy bárki mehetett volna abba a mikulás buliba?

Holnap fölugrunk Starjánba vásárolni, így a pici nélkül nyugisabban tudok próbálni ruhát. Na meg az ajándékát is megvesszük. Remélem lesz olyan amit kinéztünk.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
szuzy
 
 


sziasztok!

Én ma megyek az ügyeletre :cry: :cry: :cry: estére teljesen elment a hangom. Húúú Adri, hogy örült, hogy nem tudok rájuk kiabálni :evil: :oops: :oops:
Éjjel kész szenvedés volt, teljesn be van dagadva a torkom, olyan mintha gombócot nyeltem volna :? :? nyelés az nagyon nehezen megy :? :? :?
Ha köhögök a hörgők is fájnak, szóval ez van.

Tegnap már Krisztián i s köhécselt. Tibinek is fájt a torka, szóval úgy néz ki teljesen végigmegy rajtunk :cry: :cry: :cry:

Szuzy
jó vásárlát!!! Remélem mindent kapsz majd. Még nekünk is hiányzik 1-2 karácsonyi ajándék, de hétfőn megint bemegyünk az Skálába, és remélem, hogy ami hiányzik azt még meg tudjuk venni :wink: :wink:
Aztán jövő héten össze kell kapni magamat és mindent becsomagolni, mert utána már 20-tól szünet lesz a suliban.
Az ovit nem is tudom mikortól lesz :roll: :roll: :roll:

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!

Ja, holnap megyünk le anyuékhoz onnan megyünk szemészetre, gondoljatok ránk :wink: :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Szuzy, nincs rendőr a családban. Apum dolgozik ott mindenesként, besegít amiben kell, karban tartja ami nincs helyes, stb.

Kb 3éve van ott és mikibálba mindenki hozzátartozó kicsijét meg szokták hívni. 4éve nyáron horgásztónál volt egy rendezvény, ott is voltam. Jók ezek a hülyeségek, kikapcsolódást ad.

Na ennyi, majd még kukk.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.
 
 


Sziasztok Lányok! :oops: :oops: :oops:

10000... bocsi hogy olyan lusta vagyok az utóbbi időben hogy inkább csak olvasni jövök, igaz egy párszor már be is jelentkeztem, hgoy írok, de mire idekerültem volna a párom mindig bezárt a babanetet! :evil: :evil: :evil:

De most itt vagyok!

Gabi :)
Nagyon édesek a képek Eszterkéről, meg lehet zabálni, olyan aranyos, főleg a kis ördög fejével! Benedekről is van hasonló kép, bár neki csak egy nagy habkupac van a feje búbján! :lol:
Remélhetőleg, nem lesz semmi baj a szemével és jól fogja bírni a "kiképzést"!

Szuzy :)
Örülök hogy minden rendben van veled és semii komoly baj nem lett! Egyébként ha jól emlékszem a Biovitálról azt írtátok hogy elég húzós árilag, megérzitek? De gondolom, hogy az egészséged mindennél fontosabb, igaz?
Hát igen ilyenkor tudom sajnálni hogy a nagyival élünk, amikro ott lehet hagyni nála éjszakára, napközbe, el lehet menni kettesben valahová, vagy akár sehová de azt is nyugodtan! :twisted: :twisted:
Hiszti: Benedek is ilyen korszakát éli most, néha nem tudok vele mit kezdeni, oylan rossz, hogy a falra mászok tőle! Ha a fejébe vesz valamit akkor azt véghez is kell neki vinnie, mert különben itt a III. VH!!!!!!! :lol: Néha meg olyan ha rászólok visitva ordít, ha nem hagyom hgoy rosszat csinál akkor is, ha büntiből nem figyelek rá akkor is! Hát néha már tényleg nem tudom hgoy mit kellene csinálnom vele! Ti ezzel hogy vagytok? Mostanában olyan rosszakat művel, hogy az csak na, ami anyukámnak megmaradt pár cserepes virágja, na azokra van most rászálva, amikor lehet gyepálja őket rendesen! :evil: Persze anyuci teljesen ki van bukva tőle! :evil:

Na mindegy most ennyi , mert már olyan osszevisszajágokat írok hogy álmos vagyok, inkább majd holnap folytatom valamikor!

Pusaza! :oops: :oops: :oops:

Dina és Benedek
Kép
Kép
dinadin
 
 


SZIASZTOK!

este nyafi volt, már nem bírtam írni.
Na voltunk tegnap szemészeten, és nem kellett átfecskendezni a könnycsatornáját a picinek. Nem az a gond. Ha az lenne születésétől kezdve kellett vona probléma legyen+ napi jelleggel csipásodnia kellene a szemének. Nekünk az nincs csak ha gyulladás van.
Ami okozhatja a gyakori gyulladást az az, hogy ha taknyos szem és orrüreg közötti rész elzáródik kicsit, és ezért a probléma, ha meggyógyul minden visszaáll.
Most betaknyosodott, most Nasivin orcseppet kell használnunk neki, és rögtön cseppentés után el kell fordítani a fejét oldalra, hogy ne a torokra follyon le, hanem fenti részen is hasson. Ha legközelebb begyullad a szeme, kaptunk egy új fajta szemcseppet, azt kell használni, de csak a jobb szemére. Elvileg ennek a kettőnek helyre kell(ene) teljesen hozni.
Úgy legyen.

Ma meg olyan ideges lettem. Karácsonyi ajándék, sógornőmék lánya talán említetttem is már fodrásznak tanul. Kérte, hogy karácsonyra valami azzal kapcsolatos dolgot vegyünk, megbeszéltük, kinéztük ujságban milyen hajvasalót(vagy mi a neve) veszünk neki.
Még reggel morgott is Tibi, mert éjjeles volt, de reggel megkértem menjünk be vegyük meg, hadd csomagoljam be. Hazajöttünk felhívtam sógornőmet, hogy sikerült venni, erre hát vettetek, mi is vettünk tegnap :evil: :evil: :evil: :evil: úgy felment az agyvizem. A múltkor a hajvágót is megbeszéltük, azt is vettek. Most nem érdekel lesz neki 2, én bizony nem viszem vissza. :? :?
Amúgy nem egyforma, de direkt ezt néztük, hogy ennek jó nagy a teljesítménye is, na mindegy.................... :evil: :evil: :evil: :evil:
Ja, hozzáteszem sógornőm is ott volt amikor megbeszéltük, kinéztük azt a szart :? :? :? Így segítsen az ember, ugye???

na kimorogtam magamat, bocsánat :oops: :oops: :oops:

Nekem visszatért a hangom :D :D Most a pici is köhög megint, elkezdtem lándzsás utifűt adni neki is, remélem ez jobb lesz mint az Ambroxol, ja meg ezt be is veszi rendesen, kisebb adag kell :wink: :wink:

Na megyek folytatom a csomagolást :wink: :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Gabi! Nagyon örülök, hogy a pici megúszta a könnycsatorna átmosását. Igaz a szemcsepp használata sem egyszerű egy ilyen kis gyerkőcnél, de azért mégis jobb talán.
Sajnos Szilárd is betaknyosodott, így a 18 hós oltás, amit mára terveztünk elmaradt. Remélem hamar meggyógyul. Dokihoz nem mentünk, egyenlőre csak az orra folyik, meg iszonyú nyűgös, és sokat tüsszent. Remélem etére sem lázasodik be. Ilyenkor Ti egyből adjátok az orrsprayt, vagy csak orrszívózzátok az orrát?

A sógornődék tényleg baromira érdeksek! Hát ha megbeszéltétek akkor cseréljék ők ki amit vettek! Én már azt mondom legjobb lenne ha nem vennénk ajándékot. Névnapra, szülinapra én mostanság pénzt adtam. Most karácsonyra kieszeltem ajándékot. Hát nem volt egyszerű.

Dina! A Biovitál a mi pénztárcánknak tényleg nagyon húzós. Ha napi keresetből kellene állni bizony nem tudnánk. Még jó, hogy volt egy kis félre tett pénzünk. Na meg nem elhanyagolható, hogy apukámék állták mindig a benzint meg a pálya matricát. Egyenlőre még nyögjük valahogy, remélem azért pár hónap alatt meggyógyulok végre!
Na és mi újság a másik nagyival? Ő nem vinné el az unokát néha?

Csajok már csak egy ember ajándéka hiányzik! Hihetelen, hogy végre befejeződik a futkosás az ajándékok után. Végre tényleg csak az ünnepre készülhetünk, hangolódhatunk.

Kép
szuzy
 
 


Sziasztok!

Na szóval először is befejezem az előző hozzászólást, igaz egy kis kihagyással, remélem, hogy most nem fogok össze-vissza "beszélni"! :lol:

Mikulás: nálunk mindig 5-én este szokott jönni, úgy hogy ha már kész vagyok, akkor átszólok tesómékhoz, hogy jöhetnek, addigra kikészítem az ajándékokat, csomagokat a teraszra, és amikor átérnek, meglátják, örülnek! Igaz tesőm gyerekei már nagyok, nem igazán, sőt már nem is hiszek a Mikuban! :lol:
Tehát most 5-én jött is a Miku de tényleg, és volt neki két krampusza is, a szomszéd volt beöltözve és ő járta a falut, ahová hívták előzőleg, oda ment, ki kellett rajni az ajándékot, csomagot az ajtó elé és ő azt adta oda! Hát mit mondjak Benedek nagyon barátságos volt vele, oda ment hozzá, lekezeltek és még talán puszit is adott volna neki ha nem lett volna nagy szakálla! :lol: Ja és nagyon nézte a szemét, lehet hgoy derengett neki hgoy valahol már láthatta ezeket a szemeket! De lehet hgoy csak majd jövőre fog jobban ráismerni, mert már akkor ő is nagyobb lesz! Akkor két csomagot kapott, a szomszéd hozta magától, és az egyiket ki is kellett bontania, hát nem rálépett a ki Mikura ami benne volt, szegény kilapult! :twisted:
Másnap jött a mi mikulásunk is és tesómék is mert a sógorom akkor volt itthon! Vettek neki egy nagy rendőrautót, miért is ne! :lol: Nagyon örült neki azóta is játszik vele többször is naponta! Tőlünk sok kis autót kapott mert amit szerettünk volna venni, azt sajnos egyiket sem kaptunk, így marad majd karácsonyi ajándéknak! Feltéve ha kapunk akkorra is! Mert hát elég szűkös az idő és nem is nagyon tudunk most a héten feljutni vásárolni, mert be kell vezetni a szennyvizet 31-éig (most kb. 2-3 hete mondták hogy határidő lesz, és ha nem lesz bekötve havi 5eFT lesz a bünti, jó mi? Ilyankor ilyenre kötelezni az embert, nem hiszem el hogy nem tudta ezt hetekkel hónapokkal ezelőtt? na mindegy ilyen a polgármesterünk és nagy ....... !!!! :evil: :evil: :evil: :evil:)és a párom most állandóan ezt csinálná ah szegény értene hozzá! De hát mit csináljunk rendőr a drágám! :twisted: Na mindegy a lényeg, hogy nem tduom hogy mikor megyek fel és hogy mit tudok majd venni! REmélem hgoy még lesznek doglok amik közül tduok válogani! Tervek: seprű és lapát, húzható kiskutya, ilyen mágnesen kistábla amire lehet írni, még több kisautó(VADER-es), majd a későbbiekben hozzá tartozó pályák, és még biztos meglátok jó dolgokat!
Húhh, jó hosszú lettem!

Lányok, nem tudom, hogy védőnő vagy gyerekdoki nem hívta e már fel a figyelmeteket az izotóniás sóoldat orrspray-re, mert szerintem nagoyn jó, bármennyiszer alkalmazhatod, nem csak előírt adagban, és nem irritálja a nyálkahártyát! Nekem a gyógyi tárban Nasivin-ben adtak iylen, igaz van nagyon sok féle változata! Próbáljátok meg nekem jobban bejött mint az orrspray, most legutóbb csak olyat használtam és jobban is viselte Benedek! :lol:

Gabi :) nem irigyellek benneteket, már megint a betegség, nem semmi! Mielőbbi gyógyulást nektek! Ildivel mi a helyzet? Ő is elég ritkán jár erre felé! Gondolom sok a tanulni való!

Szuzy :)
Másik nagyiról csak annyit, hogy a múltkor vele voltunk vásárolni és mondta hgoy ilyen kismotor féleséget akar venni Benedeknek karira, mondta neki a párom, hgoy már VAN!!! Jó akkor vesz másr, szerszámos ládát párom ismét NEM!!!!! Oké aztán párom hogy madj még úgy is jövönk menyjünk tovább mert Benedek már szomjas volt, és még több mindent is akartunk venni! Anyóspajti beleegyezett, hogy madj legközelebb jön velünk és veszünk együtt valami jó ajándékot neki! Telefonál vasárnap, hgy nem-e baj hgoy vett neki kismotort! :evil: :evil: :evil: :?: :?: :?: Párom úgy kifakadt, hogy hát nem megmondtam hogy minek mert már van? És hogy mondta mhogy madj még felmegyünk együtt? Meg stb.... Úgy morgott vele telefonon kersztül, hogy csak úgy élvetem! Hát őszintén nem megérdemli? Hát de, mert már voltak neki kegyetlen húzásai régebben is! Na de erről esetleg máskor mert már most felhúztam magam!
Hát röviden ennyi hogy nála miért nem, meg nem is ismeri igazán szinte csak olyankor látja ah mi visszük, mert ő dolgozik !!!!! :evil: :evil: :evil: Hát akkor dolgozzon! :evil: Egyébként meg nyafog ha Benedek vonakodik tőle, és nem akar hozzámenni, sajne ez ritkán fordul elő mert nagyon emberszerető gyerkőc! :evil:

EGyébként milyen jó nektek hogy már csonagoltok! Én még az elejét sem látom, nemhogy a végét! De ami késik nem múlik! :lol: :lol:

Most ennyi! Majd még bekukk! Pussza ! :lol:

Dina és Benedek
Kép
Kép
dinadin
 
 


Sziasztok!

Hát a szombati bevásárlásom nem igen sikerült. Egyetlen dolgot sikerült beszereznem, mégpedig Szilárd ajándékát, egy hinatlovat.
Dina! Szerintem menj be a Pinokkióba, rengeteg dolog közül lehet választani. Nekem pl tetszett egy játék a pincében. Egy elég nagy platós teher autó, ha jól emlékszem sofőrje is volt, na és a rakománya egy csomó építő kocka. Ha nem tudnám, hogy ilyesmit kértünk a tesóméktól bizony megvettem volna. Szerintem ezzel el tudnak a kicsik sokáig szórakozni, tolhatják, építhetnek és a sofőrrel is játszhatnak. Persze volt sok más is, de nekem ez teszett. Illetve volt egy csomó kisebb-nagyobb kiszerelésű építő kocka ez is bejött. Na és nem beszélve a Fisher Price tanuló kutyusáról. (ez a Tescoban kb 3000Ft-al olcsóbb!)

Hétfőn viszont sikerült magamnak is venni egy hosszú nadrágot, egy csizma gatyeszt, meg egy blúzt. Most, hogy ilyen "vastag" vagyok, semmijen ruhám nem jó rám, így kénytelen vagyok néhány darabot beújjítani.

Szilárd ma nagyon nyügi volt, az orrszívást egyre rosszabul viselte a nap folyamán. Remélem éjszak nem fog eldugulni neki, mert akkor tutira nem sok alvás lesz. Pedig du. ahogy ültem igencsak lecsukódtak a szemeim., amíg Szlárd játszott.

Na szép jó éjt mindenkinek.
Dina! Nika! Sikerül a naptárat megcsinálni?

Kép
szuzy
 
 


Jajj nem is jutottam hozzá a naptárhoz meg most egyéb gondok vannak nálunk nem emberi sajnos anyagi de nem terhellek vele benneteket szóval nem lesz naptár sőt az is csoda ha fenyő lesz nálunk :(:( de majd túl leszünk rajta és akkor majd minden happy lesz :)

nika70
Salgótarján
 
 


Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.


1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nika! Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok. Ugye azért a párodnak van munkahelye? Remélem mielőbb túljuttok ezen a válságon!

Nika! Gabi! Olyan nagyok a gyerkőceitek. Hányas ruhákat hordanak már?

Szilárd kicsit elkezdett köhécselni. Az orra már nem folyik, de tunnyog. Ezerrel fogzik is szegény. Még soha nem nyáladzott ennyire. Az egész álla tele van pöttökkel, kimarja a nyál. Még a blúza is tiszta nyálas. Enni sem akar. Az első faltért jól meg kell küzdeni. Utánna azért a többit már jobban eszi.

Nekem is fáj a torkom rendes. Remélem nem leszek beteg. Szombaton megyünk anyukámékhoz disznó torba, így akkor toppon kellene lennem.

Kép
szuzy
 
 


Szuzy:) persze van munkája de hát elég bizonytalan és novemberben egy hetet nem dolgozott igy csak 76000 ft-ot kapott meg az én gyes+családi összesen 112000 ft ebből 90 ezer megy albi + rezsi mindegy nem részletezem és most decemberben sem lesz két ünnep között szóval a január is hasonló lesz.

Amúgy mi már 86- ruhát hordunk :):):) szóval ha van valakinek ilyen méretű rucija szívesen megvásárolom :) persze ha már neki nem kell és nincs más akinek oda tudja adni :):):):):)

És jobbulást Szilárdkának és persze neked is :9

nika70
Salgótarján
 
 


Szia Nika!

Az igen. Jó hatalmas a Gergő. Mi is ilyen ruhákat hordunk. Hány kiló a fiatalúr, és hány centi?????

Kép
szuzy
 
 


Sziasztok!

Ruhaügyben szólok, nem tudok segíteni, pocilakó 2esélyes még,hogy mi lesz.

Csajok, kiírtam és elhagytam az adatokat,fejből annyi megy, hogy a BPD:77mm. A súly/cm 50%.
Megtalálom írom tovább.

Móni
Kép

Kép
horvathne.d.m.
 
 


Legutóbb novemberben mérték 10500g és 78 cm volt :) 10 hónaposan :):):)

Móni semmi gond csak felvetettem az ötletet

nika70
Salgótarján
 
 


Ez igen. Mi 15 hónaposan 82 cm és ha jól emlékszem 9280gr.

Kép
szuzy
 
 


Sziasztok!

Jelen vagyok én is!

Szuzy :)
Ma voltunk tarjánba, és úgy indultunk, hgoy bemegyünk a Pinokkióba is mert láttam ott egy pár jó kis játékot, aminek szerintem örülne! Szóval eredetileg ajándékot mentünk venni, a családnak, de úgy döntöttünk, hogy saját magunkat is meglepjük egy kis digitális fényképezőgéppel! Így a részletfizu mellett döntöttünk, mert már sok lett volna, de már rég szerettünk volna, mert csak hagyományos fényképezőgépünk van, aminek pedig ugy tudjuk hogy elég végesek a határai! :wink:
Tehát ajándékok: anyóspajti: kenyérsütő, anyuci proszívó, mi :twisted: digi gép! Ja és vettem végre Benedeknek egy hótaposót is! Mert már rég akartam, de még nem kaptam, vagy nem volt a méretében, vagy már elfogyott, és nem is hoznak, vagy mire odaértünk a bolthoz, elaludt a drágám! :? De most már van!!!! Mehet a hóba taposni! :lol: :lol: :lol:

Nika :)
Sajnos ismerem ezt az érzést, velünk is fordult már elő ilyesmi helyzet, de nálunk fordított eset volt, hogy engem küldtek el, egyik napról a másikra, de kilábaltunk, meg persze még akkor Benedek sem volt! Igaz azóta is vannak néha gondok, de szerencsére vannak nagyszülők akik segítenek ha baj van! :oops: Igen ez szomorúan hangzik, hogy még mindig rájuk sorul az ember, de hát sajnos ez van, de lesz ez még így se! :) Hidd el minden jobbra fog fordulni! A másik meg az, hogy a szeretet a legfontosabb, annál több nem kell! az meg gondolom hogy van! Ugye? :?: :lol:

Móni :)
De jó neked, gondolom, hogy már nagyon várjátok a kis :?: :?: :?: jövetelét! Annyira irigyellek, de nem tudom, tudjuk még most sem eldönteni, hgoy mi legyen nekünk is a következő babócával, jöjjön? Most? VAgy várjunk még? Vagy elég Benedek? Hát nemis tudom, de majd elválik, lehet hogy csak úgy rá kellene bírni a természetre? :roll:

Most megyek, pussz!

Ja nem tudom, hogy írtam-e (lusta vagyok visszanézni) :lol: de Benedeknek kinn van ujabb két foga, az alsó jobb, így alul már van 3, és felül balra valamelyik hátsó! Tehát már 8 fogunk van, ez már haladás! :lol: :lol: :lol:

Dina és Benedek
Kép
Kép
dinadin
 
 


Még valami!

15 hónaposan: súly: 9850 gr, hossza: 80 cm! :?

Dina és Benedek
Kép
Kép
dinadin
 
 


Dina: köszike tudom hogy kilábalunk belőle mert hiszek benne csak tudod 10 hónapja 4 fal köztt keveset járunk el ez egy kicsit depis igy most ezt is nehezen viselem de a szeretet nem hiányzik hála istennek az még megvan :):):):):) és miről másról szól a karácsony nem az ajándékokról hanem hogy a család együtt szeretetben stb annyira elanyagiasodott a világ :(:( sajnálom én mondjuk nem sajnálom mástól legyen nekik én csak azt sajnálom hogy itt tarjánban a munkalehetőségek nagyon sz**ok és a politika igen is felelős emiatt de nem akarok politizálni :):):):
Tényleg jó nagy babám van :):):):) de abszolute nem látszik rajta mondjuk nálam a családban felmenők között van két méteres nagynéni is meg apukám nagybátyja is közel kétméteres nagydarab ember volt:):):):):) de hála istennek nem kövér gyerek csak jó húsiban van a combja olyan izmos hogy csak na a sok felállás meg már két három lépés megy magától is de még elég bizonytalan :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Nika :)
A depis időszakot én is ismerem, mert én is csak olyankor mentem el itthonról, ha nagyon muszály volt, + a fősulira vizsgázni, na azok tényleg kicsit kikapcsoltak a mindennapokból! :) Azért nagyon hiányzik! A pároddal nem tudtok valahová elmenni csak egy kicsit sétálni kettesben? Az nagyon sokat tudna segíteni, tapasztalatból mondom! :lol:

Madj még visszanézek, hgoy lesz-e még valaki! Na pussz! :lol:

Dina és Benedek
Kép
Kép
dinadin
 
 


Ez nemigaz. Ma kétszer írtam ide kisregényt, és mind a kétszer elszállt. Most nincs türelmem harmadszorra is bepötyögni....

Kép
szuzy
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?