Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Fanny! Mindíg olyan jókat írsz, és biztos ilyen jól is kezeled ezeket a dolgokat, tanítanod kéne ezeket komolyan!! Én mindíg nagyon figyelek a tapasztalataitokra, nagyon jól jönnek :) ! Lehet, hogy még Kittinél is előjöhet a középső szindróma? Jaj, ne, ígyis elég problémás ... :)
Annyira édes Hanna :lol: :lol: ! Jó, hogy a fiatalok rád bizzák, biztos élvezet vele lenni, de majd ha nagyobb lesz akkor még jobb lesz :lol: !
Én is nehezen bízom Anyósomra Emesét, pedig a nagyokat sokszor hagytam annak idején a nagyinál.

Judit! Jobbulást kívánok én is! Írj ha kiderült, hogy mi okozta a bajt!

Melinda! Ez nagyon igaz ez a definíció!

Melcsi! Nahát milyen ügyes Luku :lol: ! Igaz, hogy helyzeti előnyben van, Emese mindent megtanít neki! Százas sprint :lol: . Azért jó, hogy elviszik Anyukádék, legalább az unokatesókkal is játszik Emese!

Az én kis drágám már egyre biztosabban tesz meg 3-4 lépést. Az ágytól hozzám, vagy Apától hozzám :lol: . Ha valami érdekes van a kezében akkor bármeddig megáll kapaszkodás nélkül :lol: . Szóval ügyeskedünk mi is.....

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok lányok!

Melcsi
BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT KIVÁNOK!

Fanny
Tündéri a kis Hanna!

Mandula
Ugyi a lányod! Az én fiam is ha megfeletkezett magárol csak akkor állt kapaszkodás nélkül.

Szücsi
A kaja nálunk is igy történik, ha megunom a hisztit berakom a kiságyba és ő is elalszik. Még mindig nem eszi meg a főzeléket. Csak darabosat pl. tészták.

Sziasztok
Vendég

Melcsi!
Boldog házassági évfordulót! Húú, de sokára lesz még nekünk a 20.!

KépKép
mandula35

Melcsi!
Nagyon boldog házassági évfordulót kívánok nektek! Úgy látom nagyjából hasonló korban házasodtunk. Mi jövő júliusban ezüstlakodalmat ünneplünk.
Benji is nagyon hamar rájött anno erre a görögve való közlekedésre. Aztán úgy megtetszett neki, hogy sokáig így „közlekedett”. Azért később kúszott és mászott is.

Éva!
Menjenek csak a fiatalok, legalább te addig babázhatsz a gyönyörű unokáddal! Ebben a koromban még én is sokkal lazábban vettem a dolgokat.

Mandula!
A definíció olyannyira igaz szerintem is, hogy az előadáson anélkül, hogy hallottam volna valaha is, magam fogalmaztam meg így. A tanárnő kérdezte, hogy ki mit gondol a hatalomról.
Mikor többen ismertettük a véleményünket, akkor mondta a tanárnő, hogy az általam elmondott tulajdonképpen a szokásos meghatározás erre a fogalomra. Ezt este nagy büszkén meséltem a férjemnek, persze neki rögtön volt egy megjegyzése arra vonatkozólag, hogy ez nem szentírás, erre többféle meghatározást is ki lehet találni. Ne ennyit a szellemi képességeim elismeréséről! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én sokkal jobban elviselném, ha valaki azt mondaná, hogy csúnya vagyok vagy kövér, mintha az hangzana el, hogy buta vagyok. Jó, az első sem esne jól, de az utóbbira sokkal érzékenyebb vagyok.

Képzeljétek, Péter fiam szombaton végleg hazaköltözik. Hát, nem tartott sokáig az önállósága. Az a helyzet, hogy a kislány is rájött arra, hogy Budapesten sem kolbászból van a kerítés és már ő is nagyon vágyott haza. A kapcsolatuk pedig továbbra is csak baráti maradt. Péterem közölte, hogy 25 éves koráig biztos nem költözik el, mert rájött arra, hogy azért a szülői házban jobb. Mondtam neki, hogy azért a véleménye még hamarabb is megváltozhat, ha megtalálja az igazit, akivel tényleg együtt szeretne élni. Megbeszéltük azt is, hogy bizonyos szabályokat most már felállítunk. Ugyanis már nagyon elegem van abból, hogy a szobájából beszáradt ételmaradékú tányérokat, üres ásványvizes palackokat hordjak le és a szennyes ruhákat a szoba különböző pontjairól szedjem össze, nem beszélve a kifordítva levett, sokszor gombóccá gyűrt zoknikról. Úgy gondolom, hogy egy felnőtt, egészséges embert mégsem kellene ilyen mértékben kiszolgálni. Nagyon lelketlen anya vagyok?
Ja, és ez a rendetlen gyerek a kislány elmondása szerint a bérelt lakásban állandóan rámolt, rendet csinált!!

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:22-kor.
fanny01

Sziasztok!

Melcsi!

BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT!!! :) :) :)

és nagyon jó programot találtatok ki ez alkalomra :D

hát nekünk sem mostanában lesz ilyen szép kerek szám, jövőre mégcsak a 7.-et ünnepeljük, remélem a babonák nálunk nem jönnek be :wink:

Luku nagyon ügyes, van kitől tanulnia!!! :) :)
remélem, Maja is ilyen leleményesen lesi el majd a praktikákat a nővérétől...persze csak a követendőket :lol: :lol:

Mandula!

Mesének gratulálok, nagyon ügyes kislány!!!
:) :) :)

meggyógyultatok már??

Ágica!

Várunk vissza...

Judit!

Voltál orvosnál?

Melinda!

Örülök, hogy Péter belátta, hogy Veletek sokkal jobb még Neki :)

nem vagy gonosz anya, természetes, hogy új játékszabályokat kell ilyenkor felállítani...nálunk pl. Patrik most "elvonókúrán" van, csak hétvégén gépezhet, egyébként "eldugjuk" előle (tudom, elég dedós módszer, de nem volt már más megoldás)

most meglepődött, mert azt hitte, hogy megint megsajnáljuk, de tegnap is csak addig kapta vissza, míg valamit letöltött a házi feladathoz...már TŰRHETETLEN volt a helyzet :roll:

Bencével mi újság?

Fanny!

Csodálatosan szép az unokád, és holnap már két hetes!!! :) :) :)
repül az idő...

szerintem az jó, hogy gyakran rádbízzák a Picit, így Te is kibabázhatod Magad, és sokkal több részt kapsz Hanna életéből...meglátod, nagyon fog hozzád ragaszkodni :)

és nem mellékesen ez azt is jelenti, hogy a fiatalok maximálisan megbíznak Benned, tudják, hogy jó kezekben van a kislány :)

vonalzót esetleg csinálhatnál, hogy tudjuk mindig, mennyi idős épp Hannácska :)

gratulálok a 21. évfordulóhoz!!! :)

nálunk elkészült a babasarok, és nagyon szép lett!! :) :) :)
teszek fel majd képet róla, és a giga méretű pocakomról is...

holnap lépek hivatalosan a 9. hónapba, már nagyon fogynak a napok! :shock:

ennek örülök is, de tartok egy kicsit attól, hogy mi lesz, ha megszületik Majácska...eddig annyira Melissa körül forgott az életünk, most már kicsit féltékeny, de azért örömmel várja a kishúgát :wink:

én picit elkeseredett vagyok, mert olyan hamar elfáradok, délután már olyan vagyok, mint egy nyűgös kisgyerek :(

azt hiszem, már tényleg le kell pihennem délutánonként, mielőtt Melissáért megyek az oviba, hogy jobban bírjam az esti menetrendet...tudom, hogy ilyenkor már ez természetes, mégis úgy bánt, hogy ilyen szerencsétlen vagyok :(

már mosom a babacuccokat, hétvégére már fiókban lesz az összes...hitetlenkedve nézem az icipici ruhácskákat :wink:

puszi Mindenkinek!

www.melissaesmaya.blog.hu

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Fanny!

Nektek van légzésfigyelőtök??

még mindig vaccilálok rajta, hogy vegyünk-e, bár a tanfolyamra biztosan nem jutok már el, anélkül meg úgy tudom, hogy nincs sok értelme... :roll:

és az előző gyerkőcöknek sem volt...

Majácska kb. fél méterre fog aludni tőlem, és úgy tűnik, nem is fog a rizikócsoportba tartozni...

vélemények??

bébiőrt már vettem, most úgy gondolom, az elég lesz.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Köszönjük szépen a gratulációkat!
Bizony nem gondoltam volna 20 éve, hogy két ilyen icipici gyerekkel fogjuk ünnepelni ezt az évfordulót! :D De nagyon örülök, hogy mégis ez történt.
A panci nagyon-nagyon jó! Ajánlom mindenkinek, közel van és az egész családnak kellemes és kevésbé szülőgyötrő kikapcsolódás, a gyerek szabadon tud mászkálni a játszótér és a medence között, le is van keritve a játszórész. Élményfürdővel van egybeépitve, a család 1 medencében tud lenni, a kicsi szabadon átjárhat a pancsolóból a nagy részbe anélkül hogy ki kellene jönni a medencéből. Luku is nagyot fürdött, eszébe sem jutott volna hogy ki kellene jönni, aztán mégis lehalásztam. Öszeraktam a habtapit és igy le tudtam tenni a földre, kényelmesen gurulhatott pihenésképpen. Ebéd után pedig kitoltam a kertbe és aludt 1 hatalmasat, mig mi Apával felváltva a gyógymedencéből figyeltük az alvását. Emese--- élt nagyon, ahogy látjátok :D Mondta, hogy "panciba, holnap is!"
Ja! Menet közben, a kocsiból látszott még a Hold. Kislányom: "Holdacska napozik!"

Fanny!
Én is anyatigrisként őrzöm a gyerekeimet most, de Mátét gond nélkül odaadtam :oops: . Szerintem inkább a korral függ össze, fiatalként természetes a gyermekáldás, nem is érzik, milyen szerencsések. Idősebb fejjel az ember már sokkal inkább kincsnek, értéknek tekinti a gyereket.
Sheila!
Nekünk van légzésfigyelőnk, ennek bébiőr funkciója is van. Ugyan tanfolyamon nem voltunk, de ha elmentünk volna is... 1 év mulva mondjuk, gyakorlat nélkül vajon mit tudnánk hasznositani, és a pánikban tudnánk-e cselekedni? Viszont arra jó lehet, hogy megijeszti a babát a hang, és felébred, visszatér a rendes légzése, visszazökken. Szerintem. A másik, ami miatt jó. Mikor Máté kicsi volt, nem volt még ilyen kütyü, Dezső minden éjjel többször felébredt, hallgatta, hogy lélegzik-e. Most elég ha rápillantasz a fényre, nem kell felkelni. Rizikócsoport- az csak akkor derül ki, ha véletlenül 1x bealszik... A bölcsőhalál hirtelen, előre sosem láthatóan következik be... És nemcsak éjjel jöhet, Dezsőék falujában 1 kisgyerek 11 hónaposan, dléután aludt bele :cry:
Én Emese alól akkor szedtem ki, mikor Lukut hazahoztuk a kórházból.
Nem szoktál pihenni délután? Ejnye.ejnye! Akkor mostmár tessék!
Várjuk a képeket. :D
Melinda!
A mi fiaink nem ismerik egymást? Mintha csak Mátéról irtál volna a szobával kapcsolatban :shock: :lol:
Én már többször fenyegetőztem, hogy csak a szennyestartóból mosok. Ujabban pedig este bejelentem, hogy pl. feketét mosok holnap, amit szennyesnek érez, vigye ki, és ez bevált!
Visszaköltözés- megkönnyebültél kicsit, vagy vannak negativ érzelmeid is emiatt? Hiszen, amit nem lát szem, nem fáj a szivnek...
Lehet hogy Bencének jót tesz a visszaköltözés. Péter tud a problémákról?
Mandula!
Nagyon ügyes Mesikéd! A szülinapjára biztosan önálló járással fog Benneteket meglepni!
Fanny!
Az apás kép olyan bensőséges! Gyönyörü ez a picike kislány!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok lányok!

Szervileg semmi bajom, idegi eredetű. Jok a leleteim. Az agyam most fogta fel hogy nyáron épitkeztünk és kimerült vagyok.
Nektek már volt ilyen gondotok?

Melcsi
Jok a képeid, lehethogy nekem is panciba kéne mennem hogy az agyam is jol érezze magát!

Sziasztok
Vendég

Judit!
Amit irtál a panciról, az nem is hülyeség!!! Heti 1-2 pezsgőfürdővel a stressz is elszáll a buborékokkal együtt! Próbáld csak ki, milyen üditő elnyujtózni a meleg vizben becsukott szemmel.
Örülök hogy nincs szervi bajod, az idegi problémák biztos csak átmenetiek lesznek, néhány kikapcsoló program segit helyretenni.
Az agárdi fürdő egyébként 9-21 óráig van nyitva, és a közlekedés miatt nagyon hamar oda lehet érni a mi vidékünkről is, érdemes elmenni. Vidd valamelyik nagyobb gyerekedet is a pici mellé bébicsősznek és akkor Te is ki tudsz kapcsolódni. (Persze egy wellness hét vagy hosszu hétvége Apával sokkal jobb lenne, ha lehet)

melcsi1967

Fanny!
Akartam már kérdezni, hogy hogy áll Hannának a pólya? Használják? (Tipp: könnyebb a szoptatás, jobban meg lehet fogni a babát a pólyával)

melcsi1967

Sziasztok!

Akkor most mesélek. Nálunk zajlik az élet rendesen.
Bencével (ő is bejött velünk a tanárokhoz) voltunk kedden fogadóórán. A kémia-fizika-technika tanárnője hihetetlen mértékben szívén viseli a gyerek sorsát. (Az osztályfőnök sehol sincs, csak a tényeket közli, de különösebben nem izgatja magát) Ő kérte kifejezetten, hogy Bencével együtt menjünk hozzá. „Szerződést” kötöttünk Bencével, hogy innentől kezdve teljes gőz. Ugyanis, ha ez nem lesz, akkor a mi egyetértésünkkel inkább járja újra a nyolcadikat, mintsem valami számára nem megfelelő iskolába menjen. Komolyan mondom, hogy kevés ilyen pedagógust láttam pályafutásom során (ha egyáltalán láttam), aki ennyire törődik azzal, hogy a tanítványai a megfelelő helyre kerüljenek és ne kallódjanak el. Este 7- kor, amikor más tanár már rég igyekezett haza, ő még kb. háromnegyed órát szánt ránk. Pedig neki is van két gyereke, a kisebbik Bencével járt együtt alsó tagozatban. Most mi a férjemmel azt a stratégiát követjük , hogy bizonyos dolgokban engedünk (elmehet focizni, ez mondjuk a mozgás miatt kell is) és ő meg naponta rendesen készül az iskolára. Még jövő héten a matek-info tanárt kell felkeresni, mert ő most beteg volt. Bence pedig matekból és még infoból is szerzett rossz jegyet, pedig informatikából eddig nagyon jó volt. Mondjuk matekból csak négyes volt tavaly, de az azért még mindig messze van attól, hogy most meg egyeseket szerezzen.
Péterem tegnap hazaköltözött. Lányok! Hatalmas tapasztalattal lett gazdagabb ez alatt a jó hónap alatt. A férjem elmondása szerint el nem tudom képzelni, hogy mi volt a lakásban. A fürdőszobában a lányzó bugyijai a földön, a szobájában a ruhái szanaszét. Tányérok beszáradt ételmaradékokkal, tele cigarettacsikkel. Péter elmondása szerint ez alatt az idő alatt gyakorlatilag ő etette, vette a cigarettáját stb. (már értem, hogy miért fogyott el olyan hamar a fizetése a fiamnak) Ehhez képest a lány egész nap otthon volt, semmit nem csinált és gyakorlatilag munkát se nagyon keresett. Péter pedig rendesen eljárt dolgozni. Az ő szobájában nagyjából rend volt, de legalábbis ilyen kupleráj nem volt. Mindenesetre a fiam megunta, hogy ő mosogasson, takarítson stb. Ma kellett átadni a lakást. Péter tegnap a saját szobáját kitakarította, valamint a közösségi helyek felét. A lakáskulcsot bedobta postaládába és a továbbiakat a lányra bízta. A lányzó anyukája és bátyja vidékről jöttek érte, a lány meg sehol. Néhány napja megismerkedett valakivel és itt akar maradni Budapesten. Az édesanyja meg a bátyja pedig takaríthatott utána. A fiam meg sajnálta is a rokonokat, hogy még velük szemben is milyen ocsmány módon viselkedett. Hát, mit mondjak, engem meg az háborít fel, hogy mit gondoltak, miből élt itt ez a lány. Most már abban is biztos vagyok, hogy miért volt olyan hatalmas Péter telefonszámlája. Tegnap pld. emiatt a nőszemély miatt a fiam étlen- szomjan dolgozott volna 12 órát. Volt egy utolsó ezrese a gyerekemnek a másnapi ebédjére. A tisztelt hölgyemény pedig cigarettát !!!!!! akart venni. A fiam nagylelkűen odaadta az utolsó ezresét, hogy a visszajárót feltétlenül hozza vissza, mert a nála lévő apróval együtt pont elég lesz az ebédjére. Erre a lányzó nem ment haza. Péter erre magával vitt étkezési jegyeket, de mint kiderült ahonnan hozatni szokta az ételt, ott nem fogadták el. A toronyban pedig ő egymaga van, sehova nem mehet, még két kiflit sem tudott venni, hogy ne haljon éhen. Én az egyetemen, az apja az x-dik tárgyaláson. Végül a szüleim meglátogatták őt és vittek neki enni, sőt az apukám még pénzt is adott neki. Hát, a gyerek teljesen odáig volt, bár nem tudom miért csodálkozott, tudhatta, hogy a nagyszüleire mindig is számíthatott. A másik nagyszülőkre is, csak ők nem tudtak volna elmenni Tárnokra. Ja, és Benji is náluk volt.
Viszont történt tegnap egy pozitívum is. Pétert felkereste a főnöknő a toronyban és közölte, hogy januártól jön egy új váltókezelő, Pétert pedig elküldik „tiszthelyettesire”. Nyáron már forgalmi szolgálattevőként szeretné foglalkoztatni Pétert. Nagyon örült a fiam, azonnal felhívott, hogy elújságolja az örömhírt. Aztán itthon beszélgettünk és mondtam neki, hogy akkor megint tanulni láthatom őt, mint a nyáron. A válasz rögtön az volt, hogy még szép, muszáj lesz! Erre megjegyeztem, hogy hiszen még az érettségire se tanult, erre Péter közölte, hogy ne izgassam magam, nemhogy az érettségire, de az 5 év alatt gyakorlatilag sosem tanult.

Benjivel ma voltunk a Lurdy Házban. Nagyon jó programok voltak. Volt egy Télapós mese, táncosok , Hupikék törpikék. Benji csak úgy ropta a színpadon a törpökkel. Lehetett fényképezkedni a Télapóval és lufit hajtogattatni a bohóccal. Teszek fel képeket.

Melcsi!
A fotók szuperek. Luku olyan nagy már és olyan igazi fiús.

Judit!
Egy építkezés tényleg nagyon kimerítő tud lenni. Most próbálj többet kikapcsolódni, a fürdőzés szerintem is jó dolog.

Sheila!
Nekünk volt légzésfigyelőnk. Benji egy éves koráig használtuk. Hozzánk házhoz kijött egy fiatalember és az egész család részt vett egy oktatáson. Az anyósomék, még Bence is. Na jó, Péter akkor sem volt éppen itthon. Voltak téves riasztásaink. Kiderült, hogy a vastag kókuszmatracot mégsem bírja a készülék. Erre vágattam sima szivacsot az ágyba, utána már jó volt. A kókuszmatracot így csak Benji 1 éves kora után használtuk. Mindezek ellenére én ma is vennék légzésfigyelőt. Ahogy Melcsi is írta, igazából akkor derül ki, hogy rizikócsoportba tartozol, ha már történik ilyen eset a családban. Ezek teljesen váratlanul, egészséges gyerekeknél történnek. Ezzel nem akarlak véletlenül sem megijeszteni, csak mivel kérdezted a véleményünket, leírtam, hogy én hogyan vélekedem erről.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda

Kép Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Judit!

Nagyon örülök, hogy semmi komoly baj, "csak" kimerültség...igaz, én első körben erre tippeltem :wink:
azért vigyázz Magadra nagyon, mert ez az állapot könnyen átmehet pánikbetegségbe...én voltam ilyen helyzetben, igaz, akkor komoly magánéleti válságban voltam :(

Melcsi!

Nagyon klasszak a képek, mint mindig :) :) :)
irigy-irigy :) ( én 8 hónapja még kádban sem pancsoltam, csak zuhanyozom, pedig imádok fürödni)

alig várom, hogy leteljen a szülés utáni 6 hét (több szempontból is :oops: :oops: :D )

Melinda!

nagyon örülök, hogy Bencével sikerült "egyezségre" jutnotok, és nagyon jól döntöttetek az esetleges évismétléssel kapcsolatban is, bár arra talán nem is lesz szükség, ha észbe kap a fiatalember :wink:

szegény Péter!!! :shock:
hát ez most tényleg jó lecke volt Neki :roll:
de egyúttal az is látszik, hogy milyen rendes, jóravaló gyerek is Ő...
büszkék lehettek Rá :)

ugye, hogy végül minden jóra fordul??

táncoló Benjit megnézném :wink:

sajnos nálunk is komoly gond van Patrik "szenvedélybetegsége" miatt...ez most igen rosszul jött így, szülés előtt :( :( :(
nagyon szomorú vagyok...talán este több időm lesz, leírom, mi történt, nagyon érdekel a véleményetek, hátha lesz valakinek ötlete, mert én már teljesen tanácstalan és tehetetlen vagyok :cry:

nagyon köszönöm a légzésfigyelős véleményeket, már döntöttem is, holnap elmegyek az orvosi műszerboltba és megveszem!!

egy gondom van: a Brendonban vásárolt olasz kiságyba ( eredetileg nem is ilyet akartunk, de idén már nem kapnak árut :roll: ) elég speciális méretű (60x120) matrac van, és elég vastag is...lehet, hogy ehhez nem is használható :( :roll:

Fanny!

Hanna képeket akarunk!!! :) :) :)

szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok lányok!

Melcsi!
Voltunk már arra nyáron megnézni a fürdőt, mert ugy gondoltuk ha a párom szabin van és rossz lenne az akkor idő oda mennénk. Tavaj elött, mert tavaj csak a ház körül forgot minden. Lefethogy megfűzöm a férjemet februárban hogy menjünk melegedni.

Fermel
Örülök hogy visszabutorozott a fiad. Nagyon jok a képeid, remélem nekünk is sikerül lefényképezni a télapot.

Sheila
Ráéreztél voltmár hasonlo bajom valami pánikszerüség. 12éve. Akkor nagyon sokat voltam egyedül a két gyerekkel és besokaltam. Nagyon remélem hogy nem lessz több ájulásom, mert akkor folytatják a kivizsgálást. Nemszeretnék korházba kerülni.

Pár kép a Robikárol:
Sziasztok Kép Kép Kép
Vendég

Judit
Manapság sokan panaszkodnak pánikbetegségre, meg arra, hogy a környezet ezt mennyire nem veszi komolyan ("ilyen betegség nem létezik"). De látva, hogy ez mit is jelent (3 ismerősöm) - nem irigylem senkitől. Kívánom, hogy neked ne az legyen! Csak a kimerültség inkább! És jobbulást, pihenj sokat!

Sheila
A számítógépezésről annyit, hogy a mi környezetünkben is elhatalmasodott ez a szenvedély. Mi egyelőre ott tartunk, hogy hétközben (tanulási idő) egyáltalán be sem kapcsolhatja a gépét. Neki még nincsenek netes házi feladatai, játszani pedig nem engedem. Ezt még a kamaszkor előtt sikerült kialakítanunk, ezért nem is hőbörög ellene. Viszont hétvégén (péntek du. és szombat-vasárnap) én azért sokallom az erre fordított időt. Rá szoktam szólni, hogy tartson szünetet, de azért elég fárasztó, hogy még arra is én figyeljek, hogy mennyit bambulja a monitort. De látom, hogy ez "önműködően" sosem fog menni. Tehát állandó téma nálunk, hogy ne vigye túlzásba, és este 8 után már ne (elalvás előtti órák!) gépezzen. És, hogy milyen károsnak tartjuk. Most még nyilván szerencsém van, hogy többszöri rászólással ugyan, de beszabályozhatom a játékmennyiséget és az időnkénti "hegyi beszédet" is úgy-ahogy meghallgatja. De nem remélhetem, hogy ez mindig így lesz (tesztoszteron!). És persze volt már fenyegetőzés, hogy kidobom a gépet (vagy eladom), és volt, hogy egyszerűen áramtalanítással csináltam kényszerpihenőt. Vagy megmondtam, hogy annyit játsszhat, amennyit olvas, biciklizik stb. De ezeket nem tartom olyan jó módszernek, jobbat viszont nem tudok. Hatalmas a vonzás! És én igenis károsnak tartom a mai játékokat. Ha neten búvárkodna valami értelmes után, vagy új programokat tanulna meg használni az persze más lenne. A barátnőm például kipróbálta, hogy non-stop engedi a gyereket játszani 1 hétig (nyári szünet) hátha csömört kap. Hát ez sem jött be és a gyerek napokig olyan volt, mint egy "zombi". És persze vannak szülők, akik kezdettől fogva nem figyelnek ilyesmire. És van, aki még meg is magyarázza, hogy a mai gyerekek sokkal ügyesebbek, jobban veszik az ilyen akadályokat, jobb az agyuk (!)és ezért nem árthat. Én mindenesetre felelősnek érzem magam a gyerekemért, és amit tudok, igyekszem megtenni, hogy testileg-lelkileg-szellemileg egészséges ember váljon belőle.
Ezt a témát persze hosszan lehetne fejtegetni....
Én is örülnék, ha mások is leírnák a tapasztalatokat!
regina3

Fermel
Gratulálok Péterhez. Az előmenetelhez is, meg a változáshoz is. Azt hiszem egy ilyen tapasztalást semmivel sem lehet felülmúlni. Ha évekig beszélnél róla, akkor sem értené. Úgyhogy szerintem ez nagyon jól alakult nálatok.
Amit a kislányról írtál, az döbbenetes. Sokan mesélnek ilyet, de az ember azt hiszi, hogy túloznak. A szomszéd nénitől sok információt "begyűjtöttem" (elvált fiú és 2 fiú unoka által) arról, hogy a "mai lányok" nem akarnak házi munkát végezni (se főzés, se rendrakás, se mosogatás - egyáltalán semmi) és jó esetben legalább eljárnak dolgozni és van némi karriervágy bennük, de legtöbbször az sem. Gyerekvállalásról már ne is beszéljünk. A srác teremtse elő a pénz! És nem is kell más az élethez, csak sok pénz, még több pénzt és rengeteg szórakozás.Persze kétkedve hallgattam. De lehetséges, hogy nem túlzott a szomszéd néni???

Magunkról
Elég furcsa hetem volt, annyi hatás ért, hogy idegileg egy kicsit kimerültem. Volt jó is, rossz is, képtelenség mindet leírni!
Szóval egy-két jellegzetesség. A neten - hosszú keresgélés után - találtam egy kémiai kísérletező szettet, amit Ádi már hetek óta emleget. Most pedig karácsonyra jó lenne a mama nevében, más tippem amúgy sincs. És időben megrendeltem (múlt héten), erre visszaírtak, hogy már csak januárban lesz. Úgy lehervadtam, most keresgélhetek tovább...
Aztán megkért a fiam, hogy segítsek a nyelvtanozásban, mert röpit fognak írni. Szívesen segítettem, szerintem nagyon jól átvettük (mássalhangók egymásra hatása) és eleve elég jól ment neki, de a gyakorlástól még jobb lett. Aztán megírták, úgy érezte, hogy jó lett, majd másnap hazajön azzal, hogy egyest kapott. Mégpedig azért, mert plusz információkat tartalmazott a dolgozata. Ettől hirtelen nagyon ideges lettem és fel akartam hívni a tanárát, de előbb még megnéztem a dolit. Hát tényleg, sajna elrontotta. Minden szóhoz 2-3 besorolást írt, így pont olyan, mintha találgatott volna: "beírom ami az eszembe jut, aztán majd csak jó lesz valamelyik". Hát, mit mondjak: nagyon rosszul esett. De lehet javítani és remélem, hogy ötösre írja majd meg.
Évivel pedig az történt, hogy az ismerősöknek meséltem, hogy rajzból szegény gyermekem bizony antitalentum. Egyszerűen borzalmas, amit az olvasás leckéhez rajzol (az új betűvel kell tárgyakat találni és lerajzolni), egyébként szorgalmi feladat, amit nagy lelkesedéssel készít. A férjem pl. tízből hatot fel sem ismert, még sokadik nekifutásra sem.... Aztán egyik nap találkozom a tanító nénivel és azt mondja, hogy az Évi egyik rajzát továbbküldte. Én csak lesek és nem értem. Majd pár nap múlva felhív telefonon és közli, hogy másnak is tetszett a rajz, kiállították a műv.házban....Menjünk és nézzük meg, talán még helyezést is kap. Nos I. helyezett lett az Évi rajza!!!! Nagyon sok rajz közül. :shock: :shock: :shock: Hát, az ismerősök nagyot néztek és mondták is, hogy ejnye-ejnye, ne becsüljem le a gyerekem képességeit.
Ha sikerül, akkor felteszem a nagy művet ide.
Szintén múlt héten bementem az egyik ismerőshöz, csak úgy futólag. És megláttam, hogy a kisbaba ágya hol van, és spontán kijött belőlem, hogy "Te jó ég, itt alszik a kicsi?". Ugyanis közvetlenül a feje mellett a számítógép, monitor, hosszabbító, hangszóró; ezek mellett a TV, DVD, hangfal stb. Totál elektroszmog. És ezt mondtam is nekik, mire az apuka legyintett, hogy hülyeség. Az anyuka pedig kérdezni kezdte, hogy mi is az, miről beszélek, mert őt érdekli, hiszen nem akar rosszat a gyerekének. De a férj csak legyingetett, hogy ilyesmiben nem hisz. Hát ez nem hit kérdése. És nagyon megdöbbentem, mert az én környezetemben ezt mindenki tudja. És első körben elég lenne annyi, hogy átrendezik a szobát. Ez nem kerül semmibe. De a férj hajthatatlan. Én pedig azóta ki tudja mi vagyok a pasi szemében, de minimum hülye vagy idióta. De igazából nem zavar.
Aztán a suliban, ahova járok, most egy nagyon jó előadó volt, csak halkan beszélt és ketten a közelemben állandóan beleköhögtek. Persze mindig a legérdekesebb résznél. Tudom, hogy nem tehetnek róla, de nagyon idegesített.
Szombaton Évinek fellépése (bemutató) volt a torna csoporttal előző este közölte, hogy nagyon fáj a torka. De szerencsére nem lett lázas és tudott szerepelni és egész hétvégén kúrálgattam és tudott iskolába is menni. Remélem ennyivel megússzuk. Most nagyon sokat betegek a környezetünkben.
Húúú, most rengeteget írtam.

Kellemes hetet mindenkinek.
regina3

Sziasztok!

Judit!

Nem lesz semmi gond, ne aggódj!!! :)
csak ne stresszeld Magad ezen, mert akkor generálhatod esetleg a "rosszulléteket", velem ez történt, elég nehéz kikeveredni belőle :roll:

tényleg most a pihenés segít, próbálj Magadra időt szentelni, tudom, hogy nehéz így Karácsony előtt, de fontos, ne legyen lelkiismeret furdalásod emiatt!!

esetleg szauna és testmozgás, vagy egy jó könyv, nekem ezek segíteni szoktak :)

Robika nagyon édes!!!! :) :) :)
milyen háziállatotok van, kutya, cica? :wink:

Regina!

De jó, hogy ennyit írtál!!! :)

számítógép: mi nagyon összevesztünk Patrikkal a múlt héten...nem is szóltunk egymáshoz pár napig, úgy bánt még most is, hogy még nem is tudok beszélni róla :(

háát, Évikét jól alábecsülted...ejnye-ejnye :D
gratulálok Neki, nagyon ügyes kislány!!! :) :)
jobbulást, remélem, tényleg "megúszta" a betegséget :wink:

azért tedd majd fel az ominózus rajzot, én is kíváncsi vagyok :)

Ádi: szegényke, mekkora csalódás lehetett Neki, elhiszem, hogy Te is szomorú voltál...azért a tanár részéről elkelt volna némi jóindulat, nem? :roll:
legközelebb biztos jobban sikerül...fel a fejjel!!

ismerőseid: :shock: :shock: :evil: :evil:
nem normálisak (főleg apuka :evil: ), nem is értem, hogy létezhetnek ilyen szülők :roll:

azt hittem, mindenki ösztönösen a legnyugodtabb, legcsendesebb zugot választja a kisbabája ágyának...hát, tévedtem :(

a köhögők engem is zavartak volna, pech, hogy az előadó is halkszavú volt :roll:

Melinda!

Most vettem csak észre a Benji képeket, tegnap nem láttam :oops: :oops:
nagyon-nagyon aranyos (mint mindig) :)

megvettem a légzésfigyelőt, így a dilemmának vége, meg is nyugodtam :)

Baby Control típusú, két érzékelő lap van hozzá, és egy oktató elsősegély DVD, remélem, jó lesz :)

szép napot Mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Sheila!

Tényleg nagyon nehéz most nyugodtnak lenni. Talán ha már mindenkinek bevásároltam volna az jo lenne.

A kérdésedre válaszolva, van egy törpe uszkár kiscsajunk. Imádják a gyerekek már 3éves. Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Húú, jó sok mindenre szeretnék reagálni, meglátjuk....

Melinda, Melcsi! Először is boldog névnapot, ha tegnap tartottátok!!

Melinda! Na, azt én is utálom ha butának tartanak!
Gratulálok Péternek, gondoltam, hogy értékelni fogják a szorgalmát :lol: ! Amit a lánykáról írtál az elképesztő! Csak sajnos ha Kitti szobájába bemegyek ez a jövőkép kezd derengeni..... :twisted: !
Örülök, hogy Bencével is sikerült kiegyeznetek, tényleg remek tanárai vannak!! Benji annyira kis talpraesett fiú, úgy látom nem ijed meg semmitől!

Melcsike! A kis családod nagyon aranyos, Apáról is sugárzik a boldogság :lol: ! És milyen fiús mosolya van Lukunak! Máté már nem szokott veletek menni ilyen helyekre?

Judit! Jobbulást! Én is voltam sajnos pánik beteg elég rendesen, akkor azt mondtam, hogy inkább vágják le a fél karomat, de ezt ne.... Remélem te egy kis (inkább sok) pihenéssel hamar rendbe jössz! Robika egy tündér :lol: :lol: !

Regi! Légyszi, tedd fel a rajzot ha tudod! Gratulálok Évinek :lol: ! Szegény Ádi, még jó,hogy lehet javítani.
Tényleg, az ember úgy el tud fáradni egy hét alatt ha ilyen sok minden történik vele......
El sem tudom képzelni, hogy valaki van annyira "okos", hogy egy gyerekágyat ilyenek közelébe rakjon :shock: :evil: !

Sheila! Nekünk nem volt légzésfigyelőnk, de szerintem is vegyetek, ártani nem árthat. Elhiszem,hogy hamar elfáradsz, én az utolsó hetekben már szó szerint úgy éreztem magam mint egy elefánt :? .
Ötletem sincs, hogy mit lehetne csinálni Patrikkal :( . De semmiképpen se hagyd, hogy továbbra is túlzásba vigye a gépezést! Szerencsére mi is behatároltuk, hogy meddig lehet bekapcsolva, most még be is tartják.

Na mennem kell!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:23-kor.
fanny01

Sziasztok most találtam rátok én 38 leszek áprilisban és van egy 10 hónapos kisfiam de szeretnénk neki egy kistestvért hamarosan :) szeretnék hozzátok csatlakozni ha nem gond megpróbálok visszaolvasni pár oldalt mert az egészet tuti nem tudnám két hét alatt sem olyan termélenyek vagytok :):):):)

nika70
Salgótarján

Melinda!
Most csak Neked, mert közben már mennem kéne...
Miért gondolod, hogy a kókusz miatt volt a téves riasztás? Nekünk is az van mindkét gyerek alatt, és tökéletesen müködik. Igaz, AngelCare, és 5 fokozatban állitható sz érzékenysége, 2 lap tartozik hozzá, ugyhogy az egész kiságyat lefedi szinte.
Nika!
Üdv itt (megint én vagyok az első :D ).
majd jövök, de most mennem kell!!!!

melcsi1967

Sziasztok!

Nika
Üdv a csapatban. Mindig örömmel fogadunk új tagokat, külön örömmel a kisbabásokat és a még babát tervezőket :D És bízunk abban hogy Te is hasonlóan sokat fogsz írni, mint mi szoktunk :D
Megnéztem a kisfiad weboldalát, nagyon édes :D
Én is elkezdtem egyszer egy weblapot csinálni a lányomnak de félbemaradt...
Írj magadról kicsit többet!

Melcsi
Nagyon jók a képek! Pöri micsoda élvezettel lubickol! Luku nagyon nagyfiús lett, gratula a guruláshoz! :D
A fehér köpeny szindróma valószínűleg nem a köpenynek szól. Sokkal inkább a gyógytornász miatt alakult ki. Majdnem 1 évig járt mivel Anna hypoton volt és bizony azok a masszírozások meglehetősen fájdalmasak... :cry: Anna már akkor kezdi a sírást, ha levetkőztetem és odajön egy idegen aki hozzá akar érni...
Egyébként volt már téma a háziorvos kihívása, épp én kérdeztem véleményeket róla mikor Anna született. Hát az első oltásnál én is kihívtam, de nem váltotta be a reményeimet miszerint ráér majd kicsit elbeszélgetni, megbeszélni az aktuális dolgokat. Csak beadta a szurit, megkérdezte mire van szükségünk és ment is. És 3000 ft-ot kért de azzal a megjegyzéssel hogy ez nem az övé, ezt neki le kell adnia. Én meg nem tudtam hogy azért mondja –e hogy toldjam meg...? Olyan hülyén éreztem magam, azóta nem hívtam ki. De lehet hogy újra megpróbálom, direkt azzal a szándékkal ( és ezt el is mondom neki) hogy próbáljanak kicsit „összebarátkozni” amennyire lehet...

Melinda
Benji nagyon helyes, mint mindig. Várja az otthoni Mikulást? Ő már biztos visszaemlékszik a tavalyi élményeire is, ugye? Én Annának egyenlőre hiába mutogatom a mesekönyvben vagy a bevásárlóközpontban a Mikulást, megnézi, de nem lelkesül fel tőle, nem érti miért kéne örülni neki :shock: :lol: . Lesz a férjeméknél céges Mikulásbuli, kíváncsi leszek tetszik-e majd Annának vagy inkább megijed?
Hát siralmas a helyzetkép amit a mai lányokról írtál, de sajnos tényleg erre halad a dolog. Kolléganőim nagylányai abszolut nem vezetnek háztartást. Nálunk ez remélem nem így lesz, Anna egyenlőre buzgón segít a konyhában, csak győzzem türelemmel... :lol:
Bence tanárnője tényleg nagyon lelkiismeretes. Jó hallani hogy ilyenek is vannak a pályán, ráfér a mai pedagógus társadalomra egy kis presztizsemelkedés...

Sheila
Nem írtam a napokban, de szerintem jól tetted hogy vettél légzésfigyelőt, nekünk is volt, kb. 1 évig használtuk, nemrég adtam el. Szerintem is csak akkor derül ki hogy kell(ett volna) ha már baj van... én a jobb félni mint megijedni típus vagyok, inkább legyen feleslegesen mint hogy ne legyen amikor szükség lenne rá. Alvás közben csak 1x riasztott, az is valószínűleg tévesen, túl érzékenyre volt állítva.
Csak azt kell megszokni ( nekem nehéz volt) hogy ha kiveszed a babát a kiságyból, rögtön kapcsold ki. Én nemegyszer már szoptatni kezdtem mire megszólalt, hogy nem érzékeli a gyereket.
A kórházban is volt, egyszer éjjel elromlott a masina, megállás nélkül visított :evil: , nem lehetett kikapcsolni. Mire elértem vele a nővérekhez, felvertük az egész osztályt... :oops:

Tudtátok, hogy a bölcsőhalál legveszélyeztetettebb időszaka 4 hónapos kor körül van ? Akkor kezd a légzésszabályozás az agykérgi területről a kéreg alatti területre áttevődni, és előfordul hogy a régi központ már, az új pedig még nem szabályoz jól...

Judit
Én is csak azt tudom írni, pihenj sokat ha lehet, a házimunka megvár. Nagylányod szokott segíteni, ha megkéred? Nagyon édes a kisfiad, látom a bátyja is szívesen foglalkozik vele. Ez olyan szívmelengető :D

Regina
Én is kíváncsi vagyok az ominózus rajzra! Sokszor a szakemberek egészen mást értékelnek a rajzokban mint amit mi szépnek találunk. Egy barátnőm kisfia is rejzversenyeket nyer, még képeslap is készült az egyik művéből pedig első ránézésre nem mondanám szépnek a rajzait.
A fellépéséről láthatunk képeket?
Elektroszmog: hihetetlen hogy valaki erről nem tud! A baba nem nyugtalan? Szegényke, ki van szolgáltatva a h...lye apjának :cry: Talán az anyuka a sarkára áll...

Fanny
Édes a kis Hanna, és nagy öröm lehet hogy ilyen békés, nyugodt baba!
A pánikbetegségről szerintem priviben is írhatsz Juditnak, ha tudsz neki segíteni benne.
Melyik fórummal kapcsolatban volt ez a rossz élményed? Vagy inkább ne is kérdezzelek erről...

Mandula
Hogy tudtál kijönni a pánikbetegségből?
Bevált továbbra is az átalakított kiságy? Írtad hogy egyszer már volt így. Miért raktátok vissza ha jó volt?
Képzeld, ma Annát szokás szerint letettem aludni 1 körül, fél óráig beszélgetett magában, aztán mivel nem tudott elaludni, sírni kezdett. Kisebb nagyobb megszakításokkal kb. 2 órán keresztül! Még sosem volt ilyen, általában könnyen és gyorsan, egyedül elalszik, ha nem, akkor 1-2 perc sírás után bemegyek és úgy elalszik. De most hiába mentem be, vagy jöttem ki, végül próbáltam elringatni is, semmi, csak forgolódott, felállt, sírt... Végül mivel már belecsúsztunk az uzsonnaidőbe, gondoltam éhes lett, kapott egy üveg tejcsit és azzal nagy nehezen elaludt, fél 4-kor :shock: !! De mi lesz így az esti elalvással... :?:

Ha akartok valami vicceset: ( kattints a rénszarvasokra)
http://www.icq.com/img/friendship/stati ... 944_rs.swf

http://www.icq.com/img/friendship/stati ... 944_rs.swf

http://www.icq.com/img/friendship/stati ... 991_rs.swf

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Folytatom...
Fanny! Ne már!! Pedig annyira jó olvasni az írásaidat! Remélem azért visszajön a kedved!!!

Nika! Üdv köztünk :lol: ! Azt hiszem én már "találkoztam" veled a 2006-2007 téli babásoknál. Csak ott olyan sok hsz volt, hogy nem tudtam követni :? ! Mesélj magatokról! Nagyon édes a kisfiad!

Icus! Emesével ilyen éjszaka volt 2-4-ig, akkor került át mellénk. Gondolom Annának nem fájt semmije, nem tudom mi lehetett.Először azért tettük vissza a kiságyat mert még szopizott, és éjszaka 7-8x és cicilt mivel úgyis ott voltam.... De most továbbra is jól működik!
A pánikbetegségem egy elég hosszú történet. Egy pszichológus segítségével, némi gyógyszerrel és leginkább valahogy saját akaraterőmmel sikerült szerencsére kijönnöm belőle. De ha néha olyan érzésem van mint akkor volt, nagyon félek, hogy visszajön....
Na, de nem hagyom magam :lol: :lol:

Mostanában egy kicsit én is idegesebb, kimerültebb vagyok. Sajnos a december nekem mindíg ilyen. Már ilyenkor izgulok meg aggódok, hogy az ünnepekre minden meglegyen, rendben legyen. Ki minek örülne, ráadásul olyan 2-3 gyereknek is kell ajándékot vennem akikről fogalmam sincs, hogy minek örülnének.....
Képzeljétek mostmár Emese úgy is elindul, hogy nem hívogatjuk. Egyszer csak gondol egyet és elkezd lépegetni :lol: !

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Szia Nika!

Én is köszöntelek a topikban! Áprilisban voltam 38éves és tavaj szeptemberben szültem a negyedik gyerekemet. Gyere sűrün és rakjál fel sok képet, mert azt nagyon szeretjük.

Szia
Vendég

A tavaji karácsony! Kép
Vendég

Icus: Köszönöm szépen meg mindenkinek a kedves fogadtatást:) Azt nem ígérem hogy ennyit tudok írni majd mint ti de az tuti hogy gyakran jövök :)

Mandula: igen rémlik hogy te voltál arrafelé:9 ott nagyon eldurvultak a dologk igy páran lemaradtak lett egy zárt topik stb de azért járogatok még oda is :)

Magunkról: 34 éves koromig azt sem tudtam mi az igazi szerelem :) az interneten ismertem meg a páromat és azóta együtt vagyunk budapestről költöztem le Salgótarjánba mert ő idevalósi engem meg nem sok kötött már psthez :) szeretjük nagyon egymást és Januárban megjött közénk a legnagyobb csoda is Gergő fiunk:) szeretnénk neki testvért és azért mert 38 leszek semmi nem fog vissza :) igaz a kórházban csodálkoztak hogy első baba ilyen későn de hát akinek mostanra jött össze és még semmiről nem voltam vagyok lemaradva:)az összejövés re azt gondolom hogy nem volt megfelelő partner a gyermekvállaláshoz:) Igazi fiúgyerek huncut nagyon :) van már 8 foga és már kis segítség kell neki a járáshoz szerintem karácsonyi ajándékként már menni fog :):):)Az alvással van még problémánk 2*3* még felkel éjszaka :) még szopizunk is de már csak alváshoz meg éjszaka de lassan szeretném leszoktatni róla mert már szinte semmi nincs benne sokszor csak komfort szopizik viszont hála istennek a cumit utálja:):)

nika70
Salgótarján

Judit
Nem tudom jól emlékszem-e, de Te kerestél egyszer ceruzás asztalt? Most az RS újságban akciósan 4770 ft, a ceruzás szék 1980 ft, ha még aktuális.

Nika
A 38 év nem kor, ezt itt a topikban mindenki tudja :lol:
Én 40 évesen szültem az elsőt, a lányom lombik baba. Melinda 42 évesen a harmadikat. Ha igyekszel még őt is utolérheted :lol:
Az éjszakai szopiról, felébredésekről való leszoktatás 1-2 hónapja volt téma, Mandula és én is megküzdöttünk ezzel, ha gondolod olvass vissza.

Teszek fel pár képet:

Anna mostanában mindenféle ruhadarabot próbál a fejére húzni, itt épp az én melltartómat sikerült megszereznie :shock: :lol:

Kép

A játékbabakocsiból kidobálta a babát és ő mászott bele :D

Kép

Mama mindig süt valami finomat, a csokislábos kinyalására Anna bármikor kapható :D

Kép

Játszóházban

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Szücsi!

A lányod meg a fiam szép kis pár lenne. Ezt a képet a multhonapban csináltam, mindig a férjem fiokját pakolja ki és probálgatja a gatyájait.
Kép
Vendég

Szücsi
Annyira megragadott a lányon fehérneműs képe hogy elfelejtettem válaszolni, köszi de a nagyfiam megrendelte a tesz veszen és majd megy is érte mert Pesten van. Igy az asztalal együtt kb. 5000-ből megvan. Köszike
Szia
Vendég

Szücsi köszönöm szépen megkeresem csak sírni hagyni nem szeretném meg nem is tudom mert egy szobában vagyunk mind és apa reggel korán kel ki kell hogy aludja magát :)

nika70
Salgótarján

Megtaláltam ma éjszaka ket 11-kor aztán reggel fél hatkor de még visszaaludtunk és most keltünk fél tízkor :oops: :oops: :wink: :wink: :lol: :lol: Kép

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:24-kor.
fanny01

Éva: szia :):):) A project élesben van de még nem tudom az vagyok vagy sem :) még szoptatok ez okozhat ingadozást a mensiben habár már háromszor megjött 28 napra de most már pénteken volt kér hete hogy meg kellett volna jönnie:):):) ha megkapom a gyest akkor veszek tesztet:):):)

nika70
Salgótarján

Nika!

Huha, huha, huha... akkor már lehet is izgulni.
Éva
fanny01

Jaj lányok, muszáj már kiböknöm a nagy hírt:

ha minden jól megy, Annának KISTESTVÉRE LESZ!! :lol: :lol: :lol:

Már a múltkor is el akartam újságolni, csak épp akkor jött Ágica és a szomorú esemény, gondoltam várok vele...
de tegnap voltam dokinál és az uh másodszor is megerősítette hogy minden rendben :lol: :lol: :lol:

Szóval a történet úgy kezdődik hogy amikor a wellnessben voltunk, akkoriban lett volna aktuális a mensi, és nagyon örültem hogy késik...

aztán csak késett, meg késett :shock:

gondoltam ez már a klímax :roll: :?: :lol:

aztán belémbújt a kisördög és vettem egy tesztet, hát rögtön zebrás lett :lol:

eredetileg nem terveztünk újabb babát, erről írtam régebben. De ha hiszitek ha nem, egy pillanat alatt megváltozott a véleményünk :lol:

a férjem hitetlenkedve és boldogan fogadta a hírt, de a család még nem tudja, majd karácsonyi meglepetés lesz nekik :lol:

Először babonából nem mertem elújságolni, aztán úgy gondoltam majd ha a családnak elmondtam, utána nektek is :oops: De tegnap voltam a második uh-n és jól látszott a szívműködés, és most hogy már a 10. hetet kezdem :lol: kezdek bízni abban hogy minden rendben lesz :lol:

Melcsi, mit szólsz, nyomdokaidba lépek: lombik után spontán terhesség :lol: :lol: :lol: hihetetlen, de igaz!
Nálatok mikor indul élesben a kistesó projekt?

Sheila
Szívesen átveszem a stafétabotot :D

Nika
Jó lenne ha Te is babásodnál, nem maradnék egyedül kismama ha Sheila megszül

Melcsi, milyen igazad volt, hogy nem kellett volna még eladni a babaruhákat :wink: szinte semmi nincs már meg: légzésfigyelő, mellszívó, kiskád minden elkelt...
De ez legyen a legnagyobb baj :D ezt majdcsak megoldjuk :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

ICUS!!!!!

NAGYON NAGY GRATULA!!!!!! Én annyira örülök, hogy el is pityeredtem egy kicsit :oops: :lol: !
És spontán, ez fantasztikus!!!
(a végén még kedvet kapok :lol: )

Most csak ennyi, mert altatok.

Puszi

KépKép
mandula35

NAHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT! Érdemes volt visszanéznem!

Icus, Te aztán tudsz titkot tartani! nagyon ügyesek vagytok!
Gratulálok!

Icus, Melcsi, mostmár kezdem azt gondolni, hogy van valami titkos receptetek a "gyerekcsinálásra". Bár Melcsi elárulta a labda-titkot, most Icus rajtad a sor, tessék bevallani mit csináltatok!!!

Még egyszer gratulálok, Éva
fanny01

Icus!
Kirázott a hideg, az egész testemet!!! De ez nálam csodálkozást,jó érzést, boldogságot jelent! Ez fantasztikus hir! Ugye milyen hirtelen másképp tud az ember gondolkozni a kistesóról??? Nagyon-nagyon örülök Nektek! Egyszer kell a zsák száját kinyitni. Na de hol vannak a rosszullétek, az álomkór? Vagy ezt is eltitkoltad? És lombik után spontán- nos elég sok ilyen van, a másik topicban is előfordult, valahogy a terhesség, szülés sokmindent megváltoztat a müködésben. Mindig lehet csoda, és soha nem lehet kijelenteni, hogy valaki meddő!
Nahát, ez a nap jó hire! El is ujságolom az uramnak!
Figyelj, a mellszivóm ajándékba a Tiéd, nekem sose hozott sikert, de Neked biztos fog! Épp gondolkoztam, hogy eladom.
A tesóprojekt nálunk már élesben megy, de ez a hónap se hozott eredményt. Igaza lesz Krizsának, hogy 8-10 hónap azért általában eltelik ujabb baba nélkül. Bizom benne, hogy nem több, vagy nem sokkal több. Nálunk miden kisimult, rend beállt, béke van, a gyerekek imádnivalóak, egyszóval minden összeállt az ujabb baba fogadásához.
Nahát Annácskának kistestvére lesz! El is kezdheted mondani Neki ha már a család is tudja, hadd tudatosuljon benne. Persze eleinte nem érti, de ahogy telnek a hónapok és látszik a változás, kezdi majd megérteni a dolgot és nem ugy pottyan ölébe a kistesó hogy nem is hallott róla. Nagyon jó lesz, meglátod, hamar össze fognak nőni. A legjobb dolog amit adhatsz Annácskának, nem lesz egyedül a világban, ha Ti már nem lesztek!
Mennem kell, Lukum hümmög (Mandulácska :D :D :D ). De tegnap se tudtam visszajönni...

melcsi1967

Szücsi GRATULA :):):):):):) Lehet hogy együtt babázunk:)És az meg már csak hab a tetejére hogy sikerült spontán:):):) 10 hét akkor már nem sok és túl leszel a kritikus 12 héten és tényleg előre:):) augusztus körüli baba lesz?
Jajj annyira örülök felcsigáztatok ma veszek is egy tesztet remélem hogy nálunk is tesó lesz mondjuk nem érzek semmit de Gergúőnél is már csak akkor kezdtem el émelyegni mikor kiderült a dokinál hogy baba lesz :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Naszóval..... :lol: :lol:

Icus :lol: ! Olyan jót nevettem Annán a nyakában a cicifixel :lol: ! Gyönyörű, mint mindíg!
Ha rád gondolok fülig ér a szám :lol: ! Te aztán tudsz titkot tartani!

Judit! Robika is aranyos Apa gatyájában :lol: ! Nagyon jól sikerült a karácsonyi kép, szép gyerekeid vannak :lol: !

Nika! Aztán kíváncsian várjuk az eredményt!! Nagyon helyes kisfiú Gergő is, szép szemei vannak!

Fanny! Teljesen igazad van, a környezet-változás is kell. Én akkor készültem Kanadába, és valszeg az előtte levő hónapokig tartó idegeskedés, félelem hozta ki. A doktornő javaslatára mégis elutaztam és szerencsére ott már csak egyszer volt "rohamom".
Olyan messze van még a hétvége..... Mármint Hanna fotók miatt :) !

Melcsi! Biztos nemsokára nektek is összejön a kistesó :lol: !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Icus!
Ez igen!! Szívből gratulálok! Ha egy üzlet beindul! Ha jól számoltam akkor két-három héttel Anna születésnapja előtt várható a nagy esemény? Tényleg borzongató ez a hír, ahogy Melcsi is írta. Majdnem sikerült beérned, de azért néhány hónappal még mindig én „vezetem” a szüléskori életkort.

Nika!
Én is üdvözöllek körünkben és neked is szorítok, hogy jó hírt közölhess velünk. Rólam csak annyit, hogy 3 fiam van : 21, 14 és 3 évesek. A kicsit 42 évesen szültem.

Mandula!
Köszönöm szépen a névnapi jókívánságot.
Melcsi!
Én is boldog névnapot kívánok neked!

Elnézést, hogy többet most nem írok, de most nincs időm hosszabb írásra, pedig a pánikbetegséghez nekem is lenne mondanivalóm.

Éva!
Azért ne hátrálj meg! Itt nagyon számítunk rád!

Melinda
fermel

Szia Szücsi!

GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már nagyon sokat hallodtam erről, hogy ha az ember nem foglalkozik vele hogy legyen babája akkor lessz.
Mit szólsz a fiamhoz, jo kis vej lenne?

Szia és vigyázz magadra!
Vendég

Sziasztok lányok!

Ma voltunk a télapónál!
Megsúgom nektek, hogy ez nem az igazi volt hanem az apukám. Ő valóban egy évben egyszer dolgozik, mert nyugdijjas. Oviscsoportok állnak sorba nála, és mindenki kap ajándékot is. Pár kép: Kép Robi és Télapó Kép Vivi és Télapó Kép A leleplezet Télapó Kép Kép Ha már ott voltam, az ölében én is kértem!
Vendég

Judit!

Így könnyű ha valakinek az Apukája Mikulás :lol: :lol: !

Robika felismerte? Vagy ti mondtátok meg neki, hogy az a nagypapa?
Nagyon jó képek!

Sheila! Hogy vagy? Nem írtál még ma, kezdek izgulni!

KépKép
mandula35

Sziasztok!!!

Most csak pár másodpercem van, de muszáj írnom két okból:

1, ICUS!!!! :D :D :D :D :D
Nahát, én is elpityeredtem!!!!!
Nagyon-nagyon sok szeretettel GRATULÁLOK!!!!! :) :) :)

a stafétabot ezek szerint nem lesz árva, bár ma kiderült, hogy még mostanában nem adom át :wink:
a méhszájam zárt, Maya remekül érzi magát odabent...persze még ne is jöjjön, de ha így megy tovább, az Új Évet 2in1 köszönthetem :roll:

pedig már vannak jóslóim...

Nika!

Üdv, itt én is "láttalak" másik topicban, örülök, hogy itt vagy!! :)

holnap jövök bővebben, ígérem...
írni fogok Mindenkinek!

jó éjszakát!!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációt és a kedves szavakat! :D

Melcsi
Köszi a felajánlást, de az a mellszívó még neked is jól jöhet a következő babánál, hátha épp nála lesz rá szükséged. Vagy legfeljebb majd visszaküldöm, lesz pár hónapnyi előnyöm... :D
Nálunk egyébként sosem volt kimutathatóan kizáró ok a teherbeesésre, bár egyik petevezeték nem átjárható de a másik az, tehát elvileg spontán is teherbe eshettem volna Annával, csak valahogy nem jött össze akkor évekig, az idő meg sürgetett. Aztán a 6 hetes kontrollon csak mosolyogtam magamban, mikor az orvos előjött a fogamzásgátlással... persze az ember hall ilyeneket hogy lombik után spontán baba, de mindig azt gondoltam ilyen csak másokkal történik... :lol:
Rosszullétek igazából nincsenek –Annával sem voltak –csak annyi hogy gyakran elmegy az étvágyam mire megfőzőm a vacsit, már nem kívánom, furcsa ízt, vagy szagot érzek az ételeken. Illetve az elevit tabletta meg a magneb6 lenyelése kerül különösen nagy erőfeszítésembe, hogy ne akarjon visszajönni... :cry: Az álomkór helyett inkább általános lustaság tör rám estefelé, mozdulni sincs kedvem pedig szalad a konyha vacsora után.
Annának már most is mondogatom hogy kistesója lesz – de csak otthon ahol más nem hallja. Nézegetjük a pici kori fényképeit, videóit, és mondogatom hogy ilyen lesz a kistesód is. Csak néz rám csodálkozó szemekkel :D
Múltkor egy ismerős kisbabáját felvettem pár percre, hát azt a sértődött, rosszalló tekintetet amit kaptam Annától... pedig jó lenne ha hozzászokna... :roll:

Fanny
A „titok” csak annyi lehet, hogy Anna után már nem volt görcsös akarás... tudom hogy ezt nem lehet akaratlagosan szabályozni, én is mikor évekig vártam a babára, képtelen voltam lazán és könnyedén venni hogy újra és újra megjött... most pedig már nem volt „tétje”

Nika
Megvetted a tesztet? Eredmény?? Drukkolok! :D

Mandula
Mit csináltál Kanadában? Még nem is meséltél róla :?:

Melinda
Most Te vagy a példaképem, lám 42 évesen is lehet zavartalan terhesség és szép egészséges gyerkőc. Nagyon bízom benne hogy nálunk is így lesz.

Judit
Nekem tetszik a kép és Annának is, szerintem jó lesz vejnek Robika... ez valami ösztönös identitástudat lenne a gyerkőcökben :shock: :D ? Még jó hogy a fiad nem a te melltartóddal sétál Anna meg nem az apja gatyájával... :oops:
Klasszak a Télapós képek. Apukád hogy lett Télapó?

Jó lenne a 9 ( na jó, most már csak 7) hónapnyi aggódást valahogy elhagynom, de az nem megy. Sajnos van kis bibi is: a külső méhszáj már most (!) ujjkúpnyira nyitva van... A doki szerint ez szülés után új terhességnél nem ritka, és nem kell egyenlőre aggódni miatta, lényeg hogy lehetőleg ne nyíljon tovább. Van egy kolléganőm, ugyanígy volt, és kihúzták a 38. hétig. De neki már nagyok voltak a gyerekei, Anna viszont 16 hónapos és naponta többször fel kell még emelni: etetőszékbe, pelenkázóra, kiságyba... sőt a 3 emelet megmászása a napi séták alkalmával, hát az a leghúzósabb. Mert tud menni a Kisasszony, ha akar, lépcsőn is kézenfogva. De ha nincs kedve nem hajlandó egy lépést sem tenni, cipelni kell, és hát 11 kg... nem tudom mit tegyek ezzel, még ha nem is megyünk minden nap sétálni, 2 naponta akkor is kell...
Szóval az örömbe nem kevés aggodalom is vegyül emiatt, nehogy idő előtt jöjjön majd a baba, ha a méhszáj nagyon nyílni kezd.
Volt valakinek ilyen gondja a terhességnél :?:

Sheila
Te már a negyedik babát hordod, és még mindig teljesen zárt a méhszáj? A külső is? Hát ezért most nagyon irigyellek..

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Hát csajok egyenlőre nem babázok:(:)negatív a teszt:( egyik szemem sír mert szerettem volna de a msik nevet mert csaszi után legalább egy évet várni kell:) igy van időm meg a második gyereknél már nem akkora gond ha valaki 38 elmúlik :):) bár nekem az elsőnél sem volt gon hogy 37 múltam :):):):):)rajta leszünk az ügyön

Icus én még ilyenről nem hallottam de amennyire tudsz vigyázz magatokra :):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
Akkor most megpróbálok reagálni a hozzászólásokra, csak délután nem tudtam megállni, hogy ne örüljek azonnal Icusnak.

Icus!
Biztos vagyok benne, hogy nálad sem lesz semmi probléma. Ez a kor még nem kor! Most olvastam, hogy valamelyik országban 64 évesen szült a napokban egy nő ikreket. Azért mondjuk ez már túlzás, mert fel is kell nevelni őket, de hol vagy te még ettől. Neked meg nekem is ebben a korban már 22 évesek lesznek a gyerekeink. Még egyszer gratulálok!!
Kérdeztél róla, hogy Benji hogyan viszonyul a Télapóhoz. Bizony ő már nagyon jól emlékszik a tavalyira. Múltkor is ő emlegette, hogy Péter volt a Mikulás. Így idén kimarad a házi Mikulás. Annácskád még másfél éves sincsen, természetes hogy ő még nem tudja, hogy miről van szó. Azért figyeld meg, hogy már elkezdi raktározni az élményeit.
Benjinek vettem egy egyszerű adventi naptárat. 30- án este raktuk fel a falra a fali óra helyére. Másnap reggel ahogy felébredt rögtön kereste, hogy hová is lett az ő órája és mi az ott a helyén. Nagyon boldog volt, hogy a napot csoki evéssel kezdhette. Azért ilyet idáig nem lehetett csinálni (tavaly még nem vettem neki adventi naptárat), most pedig heteken keresztül minden reggel megehet egyet? Mondjuk azóta napjában többször próbál rávenni, hogy ugyan már nyissunk ki még néhány ablakot, de ebben hajthatatlan vagyok a naptár meg szerencsére igen magasan van, még székről sem tudja elérni.
A fotóid most is szuperek, a melltartós képen hihetetlenül édes pofit vág Anna. A játszóházas kép a Mikkamakkában készült? Szoktatok menni? Egyszer találkozhatnánk is ott.

Judit!
Te is nagyon jó képeket tettél fel. Olyan jól esett látni a gyerekeidet szépen felöltözve a karácsonyfánál. Ezek szerint a te fiaid sem tiltakoznak az ünnepi öltözet ellen? A lányodat csak azért nem kérdezem, mert a lányok általában inkább szeretnek szépen felöltözni.
Látom kicsi fiadtól is félteni kell a fiókokat.
Mit szólt a Nagypapa-Mikuláshoz? Nem félt tőle? Esetleg felismerte őt?

Mandula!
Ez nem semmi, hogy Emese már jár, hiszen még egy éves sincs. Gratulálok hozzá!
A pánikbetegségről sajnos nekem is van tapasztalatom. Nekem akkor volt, amikor a legutolsó munkahelyemen, a magániskolában kezdtem dolgozni. Annyira meg akartam felelni és annyira nem ismertek el (az igazgató részéről), hogy ezt hozta ki. Bizony sokszor felébredtem éjszaka arra, hogy mindjárt megfulladok, iszonyú érzés volt. A HÉV-en is nehezen viseltem pld. a bezártságot, de azért tudtam közlekedni. A helyi rendelőben csak annyit tudtak mondani, hogy Xanax. (Remélem jól írtam) Beszedtem talán összesen két- három szemet, aztán úgy döntöttem, hogy nem vagyok hajlandó gyógyszerfüggővé válni. Bármily hihetetlen az segített a legyőzésben végül leginkább, hogy következő tanévben elkezdtem az egyetemet. Rengeteget kellett ugyan tanulni, de volt bőven sikerélményem. Ez elvonta a figyelmemet a munkahelyemről, nem görcsöltem azon, hogy jó vagyok-e az igazgatónak vagy sem. ( a gyerekekkel és a szülőkkel mindig is jól kijöttem szerencsére) Mára annyi maradt vissza, hogy liftbe nem vagyok hajlandó szállni, ha kell, akkor inkább gyalog megyek a hatodikra. Illetve, ahogy te is írtad néha olyan érzésem van, mintha megint kezdődne egy olyan rosszullét, mint anno, de szerencsére nem fajul tovább.

Melcsi!
Először vettünk egy Reer típusú kombinált készüléket . (légzésfigyelő és bébiőr) A hazajövetel után szinte azonnal voltak egymás után téves riasztások. Már odaültünk a gyerek mellé, hallottuk, hogy szuszog, a készülék mégis bejelzett. Erre a férjem elszaladt kicserélni. Az is bejelzett. Utána kitaláltam, hogy béreljünk gyorsan egy másikat attól a cégtől, ahonnan kijöttek előadást tartani. Ők a Sheila által említett készüléket forgalmazták és kölcsönözték, csak a 3 lapos változatát. A 3 lapból egyet beraktunk a földszinti bölcsőbe, kettőt meg az emeleti kiságyba. A főrészt pedig mindig csatlakoztattam aszerint, hogy éppen hol van a gyerek. A kiságyban újra kezdődött a cirkusz, a bölcsőben sosem volt riasztás. A bölcsőben viszont csak egy sima szivacs volt. Ezért gondoltam, hogy a matrac az oka. 2 nap múlva tudtunk szivacsot vágatni, addig a bölcsőben altatattuk az emeleten is. Egyszer sem riasztott be és aztán a szivaccsal már a kiságyban sem. Jóval később néha előfordult egy- egy téves riasztás olyan okból pld, hogy teljesen elmászott Benji a lapokról a kiságy egyik sarkába.
Mindennek ellenére, ha újra kezdeném, ismét használnék légzésfigyelőt.

Sheila!
Jó helyen van Majácska. Tudom, hogy ilyenkor már türelmetlen az ember, de nagyon jó, ha a kiírt időig tudod hordani őt. Ne vidd túlzásba a karácsonyi készülődést, csak pihenjél amennyit tudsz. Bennem a napokban tudatosult, hogy Benji az egyetlen gyerekem, akivel pocakosan átélhettem a karácsonyt. A két nagy októberi és novemberi , velük még, illetve már nem voltam várandós karácsonykor.
A számítógép függés nem egyszerű dolog. Bence nálunk is nagyon sokat ül, illetve ülne előtte. Jelszó beiktatása? Amikor te úgy gondolod, akkor bekapcsolod neki.

Nika!
Sajnálom, hogy így alakult, de ne csüggedj, még bőven van időd. Én is megnéztem a kisfiad fényképeit. Milyen édes, kis pufók volt egész picinek. Nagyon szép és vidám kisfiú, látszik rajta, hogy milyen nagy szeretettel veszitek körül.

Regina!
Gratulálok Évinek a rajzhoz és a helyezéshez. Tényleg rakd fel ide, engem is érdekel.
Ádinak pedig biztosan sikerül a javító dolgozat.

Mi tegnap voltunk Bencével a pályaválasztási intézetben. Családostul mentünk, Bence már korábban háromszor volt. A lényeg, hogy megerősítést kaptunk, hogy gimnáziumba menjen és ne szakközépiskolába. Valóban a humán beállítottság igaz rá. Matekból nincs nagy probléma, de nem is tehetség. Rajzolni nem nagyon tud. A lényeg, hogy a műszaki pályát nem neki találták ki. Viszont nagyon jó a fogalomalkotása. Egy konkrét mondatra építve ( kezdőmondat) kellett egy fogalmazást írni, a pszichológus szerint kimagasló lett. Benne volt a gyerek nézete is a körülöttünk lévő világról. Volt olyan gyakorlat, ami a figyelem- koncentrációt mérte, ez is nagyon jó lett. Ez azért jó, mert azt jelenti, hogy ha valamit akar, abban kitartó tud lenni. Családrajzot is rajzolt. Minden családtagnak egy állatot kellett megfeleltetni. Ezt nem részletezném itt a nyilvánosság előtt. Annyit csak érdekességképpen, hogy én egy mosómedve lettem.

Benji mai mondása:
Ül a WC-én, pisil. Kérdezem tőle, hogy kakilni nem kell? Válasz: Én most „kifejezetten” nem tudok kakilni.
Na, talán neki sem lesz gondja a szövegértéssel. Ma az M1- en volt szó róla, hogy 29 országból a 22. helyen végeztünk szövegértésben. Az elejét nem hallottam a beszélgetésnek, de ha jól vettem ki, akkor a 15 évesek Pisa felméréséről volt szó. Arról is beszéltek, hogy ebben a korban a fiúk hátrányban vannak, mert más tempóban fejlődnek és amúgy is a lányoknak jobb a szövegértésük. Na szerencsére ebben kivételek vagyunk. Bence mindig nagyon jó volt szövegértésben és ezzel Péternek sem volt gondja. Említették azt is, hogy mennyire fontos, hogy kicsi korban otthon az anyuka rendszeresen meséljen, sokat beszéljen a gyerekhez. Az iskolában hatalmas előnyre tesznek szert ebben a tekintetben azok a gyerekek, akik otthonról igen gazdag szókincset hoznak.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Icus!
Hát ez valami fantasztikus!!!! Nagyon örülök a hírnek!!!!
És persze gratulálok sok szeretettel!!!!
Én is így jártam a babafelszerelésekkel,mint Te,eladtam mindent,mert nem akartunk több gyerkőcöt,aztán meg mégis olyan erős volt a vágy bennem,hogy igenis kell Kyra mellé egy kistestvér.
De ez legyen a legkevesebb,minden könnyen beszerezhető :wink:

Nika!
Szia,én is üdvüzüllek. Sajnos én egyre ritkábban tudok írni. :(
3 gyerkőcöm van. Dani 17,Kyra 5,Marcell 2 éves.

Munka:
Végre találtam 6 órás munkát, Marionnaud parfümériában dolgozom,szépségtanácsadóként. Nagyon tetszik,jól érzem magam. Sok mindent kell megtanulnom,de idővel mindent tudni fogok :wink:
Gyerekek meggyógyultak,most én vagyok beteg :(

Shelia!
Írtam Neked privit,nem kaptad meg?
Talán jövő hétre meggyógyulok,akkor összefuthatnánk. Szerda és péntek nem dolgozom,ha esetleg Neked is jó lenne, írj és megbeszéljük.

Bocsi,most mennem kell,kezdődik a reggeli pörgés :roll:

Bea
beátab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?