Új privát üzeneted érkezett!

Mági: még mi sem kötöttük meg a babakötvényt. :oops:

Noémi: Asszem már felraktam a tortarecit, amit meg fogok csinálni. Lisztet szerintem már lehet használni, én 8 hós kora óta adok gluténtartalmút. Ha te nem akarsz, akkor lehet, neked joghurttortát kéne csinálni, mert annak nincs tésztája. Amit én csinálok, abban nincs tojás, tej. Elvileg vaj van, de én margarint fogok bele tenni. Vagy pedig néhány nappal előtte gyorsan bevezetem a vajat, hogy azért ne akkor egyen először olyat. Igaz, még margarint sem evett. Más tejtermék nincs benne. (A tejszínt kihagyom, az úgyis csak díszítés.)
Na berakom megint.

Valentin-napi torta
Hozzávalók:

30 dkg háztartási keksz

2x10 dkg vaj vagy margarin

5 dkg porcukor

50 dkg gesztenyemassza

2-3 evőkanál rum

1 kis üveg magozott meggy

díszítéshez tejszín



Elkészítés: Megdaráljuk a kekszet, majd összegyúrjuk 10 dkg vajjal és a porcukorral. Ha kell, egy kis meggylevet vagy tejet is tehetünk hozzá. Vízzel kiöblítünk egy szív alakú tortaformát (ha nincs, jó a hagyományos is), és úgy béleljük ki a kekszmasszával, hogy pereme is legyen. A gesztenyemasszát áttörjük, és habosra keverjük 10 dkg puha vajjal, meg annyi meggylével, hogy lágy krémet kapjunk. Ízesítjük a rummal. A kekszmasszával bélelt formába simítjuk, és sűrűn belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyet. Legalább 1 napra hűtőbe tesszük. T tálalás előtt tejszínnel díszítjük.

ÉN nem fogok másik tortát csinálni. A vendégek majd esznek sütit, torta csak a szülinaposnak jár. :D Meg különben is, ezt is valszeg a felnőttek fogják megenni, mert TÜncinek lehet, nem is lesz több foga addig (van kettő). Ezzel meg még nem nagyon tud igazán darabosat enni. Mit fog kezdeni a tortával? :shock:

Rena: én nem nagyon olvasok ponyvát. Ha nagy ritkán van időm (én este bedőlök az ágyba), akkor szépirodalmat olvasok nagyrészt. Most éppen egy Márain rágódok, de nem nagyon megy az olvasás. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Na a tortáról még annyit akartam, hogy csak egy szép fénykép miatt nem akarok tortát rendelni. Majd ha nagyobb lesz, lehet annyi szép tortája, hogy ihaj. És még az jutott eszembe, hogy lehet, bejelentkezünk műtermi fotózásra a szülinap környékén. Arra gondoltam, hogy minden évbe el kéne menni családi fotózásra. Olyan jó lenne visszanézni a képeket majd...

Kép
Kép
tinu
 
 


Rena látod hogy beindult a topik :) :wink:
Én Martina Cole regényeit nagyon szeretem nem nagyon csöpögös ha szereted a maffiozós történetet de van szerelem stb benne:)

Kari: nem emlékszem hogy mi volt nálunk a mese mert én nagyon hamar kitaláltam hogy humbug az egész és onnantól kezdve apuval díszitettük a fát :):):):) nem is tudom hogy lesz nálunk mert már olyan hamar felvilágosodnak a csemeték hogy nem is tudom biztosan hagyjuk egy kicsit álmokban meg mikit ablakbnan reggelre stb de ha oviba kerül szerintem szertefoszlik minden:):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 

 
 

Mikulás igenis létezik. :D :D :D :roll: :roll:

Kedvenc karifilmem a Csoda New Yorkban,minden decemberben megnézem és igenis tudok a csodában élni egy napig.

Jézuskában is hiszek. Istenben már kevésbé. Oké,"kissé" összefüggnek ők ketten,de van egyfajta saját hitem,nem olyan,ami le van írva a Bibliában.

omr
 
 


könyv ajánló: Az én kedvenceim Vavyan Fable és Agatha Christi őket soha nem tudom megunni. Valamint Willbur Smiths( ezt nem tudom hogyan kell írni) könyveit is nagyon szeretem. Most ha van egy kis időm egyből ülök le olvasni már a harmadik könyvnél tarok 2 hét alatt. Szeretek többször újra olvasni egy könyvet mert mindig találok benne vmi. újjat. Az Alkimistát elkezdtem olvasni, de nem jött be így voltam Marquezzel és Szepes Máriával is. Valahogy ezek nekem nagyon komolyak talán majd pár év múlva újra olvasom őket. Én azért olvasok, hogy kikapcsoljak és ne kelljen gondolkozni agyalni, hogy ezzel mit is akart a szerző, de azért legyen rám valamilyen hatással a könyv.

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Ejszakai alvás: ki mit ad a gyerköcre? Nálunk mindig kitakarózik Bazsi így nem elég a pizsi. Vegyek neki zsákot még a pizsi fölé azt a vastagabb fajtát? Mikor fölkelek mindig próbálom betakarni, de sokszor a takaróján fekszik és félek, hogy felébresztem. Kérek tippeket! Előre is köszönöm! :)

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Csak egy ötlet erejéig ugrottam be.
Reggel zörgött Petra orra,nem kapott levegőt rajta,leszívtam,bár alig jött valami,Nasivin,Sterimar, szokásos.Viszont most eszembe jutott a következő:
Van ez a babyluuf balzsam (nem tudom ismeritek-e) ezzel bedörzsöltem egy vizes pelust,meg raktam a párologtatóba is,mindkettőt rá a radiátorra.Most alszik Petra már 1 órája,cumi a szájában mégis kap levegőt,az előbb ahogy bementem nekem is jólesett, a tüdőmig leért a friss kámforos levegő.
Próbáljátok ki náthás manók anyukái! :D

Közben rátaláltam Jane Green új könyvére.Tőle van 2,terhesség alatt olvastam,meg amúgy Marian Keyest imádom,de Falexa, apu kapott még Anikóéktól egy Wilbur Smith-t,nyilván elhozom,ha szerinted is jó.

Takaró: Kismamában van egy hirdetés,már nem is tudom melyik bolté,akciós az a takaró,ami Petrának van.5290. Jó drága még így is,nem gondoltam volna,de mindegy. Ez marha jó,tényleg rajta marad reggelig,de a boltban prószáljátok ki a patentokat!!! Nekünk az összes leesett ugyebár még első használat előtt, de még így zipzárral is tökéletes és meleg.

Ja! Mézikalács receptem volt nekem,de nem találom.Írtó könnyű,rögtön puha,elronthatatlan.Most írtam a wiwre,akinek elküldtem tavaly az adja vissza.Ha meglesz,leírom ide.

omr
 
 


Sziasztok!

A Babyluuf tényleg jó,azt mi is használjuk!

Martinka mostmár a zsákot nem viseli el,a takarót meg lerúgja.Melegítőnadrágban és felsőben alszik,alatta meg még egy nyári ujjatlan body van.

Jó ez a gesztenyés torta,és a mézeskalácsos recept is érdekel!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Noémi!
Azt hiszem te kérdezted a babatorta receptet. De nincs recept. Illetve saját kreálás. Pont aznap kezdtük a tejtermékeket. Így túrót összekevertem forralt vízzel, amiben egy kis cukrot feloldottam. Olyan jó sűrű masszát kaptam. Hozzákevertem kukoricapelyhet, olyat, amiben nincs semmi gluténes (maláta kivonat sem). Aztán egy kis tálba jól belenyomkodtam, s mikor a kukoricapehely megpuhult, addigra kicsit összeállt az egész, kiborítottam egy lapos tányérba. Ennyi. Így volt saját tortája.

Brigó!
A mi tortánk feketeerdő volt, a babáét meg leírtam. Ajándékok. Igen távirányítós vonat, meg bébitelefon, ez tőlünk. A mamájától bőr kis csizma, nagyon cuki. A papájától három részes szabadidőruha, meg gumis talpú zoknik. Az én szüleim és a keresztszülei meg szombaton jönnek.

Ma kapott influenza elleni védőoltást, meg lemázsálták. Ahhoz képest mennyit eszik, még mindig csak 8280g és 77,5cm. Vékony létra lesz, mint az apja. :D :D :lol: :lol: :lol: :D :D

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 


Kép A kiscsizma

Kép A "soványkám" fürdik

Sziasztok!
Andi
ihianya
 
 


Noémi: én is akartam még, hogy hallottam róla, hogy a Brendonban lehet kapni olyan kekszport, ami tojás-, tej- és gluténmentes. Meg ha sütni akarsz (bár tojás nélkül nem tudom lehet-e), akkor használhatsz rizslisztet is és az gluténmentes. ÉN mondjuk még nem próbáltam, de láttam, hogy nálunk az Intersparban lehet kapni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Drága pici fiam az előbb csupa szeretetből úgy lefejelt, hogy felrepedt a szám. Csorgott a vér ő meg csak lesett, hogy mi történt ő csak szeretgetni akart engem. Nem vészes a seb már el is állt a vérzés. :)

Azt nem is mondtam, hogy kitakarítottam a szőnyeget a játszó szobában takarítógéppel. Szinte minden nap porszívózom és olyan retkes vizet öntöttem ki a gép tartájából, hogy az szinte fekete volt. Tök durva, nem is gondoltam, hogy ennyire piszkos lesz. A színe is szépen felfrissült.

Ihianya: az a kiscsimma nagyon szupi és a pancsoló kisfiú is cukorborsó :) :) :)

Mi az a babyluuf és hol lehet kapni?

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Babyluuf:

Balzsam,meghűléses megbetegedések külsőleges kezelésére.Kámfort,eukaliptuszolajat,terpentinolajat,majorannaolajat tartalmaz.3 hós kortól,3 éves korig ajánlják,ugyanis mentholos készítményeket csak 3 éves kor fölött lehet adni!A kisgyerek hátát kell vele bekenni,naponta2x,reggel és este.
Én gyógyszertárban vettem.


Andi
!Nagyon helyes a kiscsizma,és Norbi nem is sovány!!!
Vendég
 


Én is leírom a receptet amit csinálok szülinapjára:
Mivel mi már nem vagyunk gluténmentesek, meg gesztenyét is evett már, tojást viszont nem.

GESZTENYEROLÁD:

25 dkg keksz

10 dkg vaj vagy rama

1 cs gesztenyemassza

cukorszirup (1dl víz, 3 ek cukor)

rum aroma (AZT kihagyom)

tetjére: csokimáz

Kekszet, vajat, gmasszát, összedolgozni, annyi cukorszirupot adni hozzá, hogy kellően képlékennyé puhuljon. (nem kell mind) Őzgerinc formába tesszük, vagy ha nincs csak rúd allakúra formáljuk és alufóliába csavarjuk.

Majd jövök olvasni.
sziszi22
 
 


Sziasztok,


A mai nap is érdekes volt. Pont váltották egymást a "gyerekeim" az alvással. ((bébiszittózok 4 órában egy 3 héttel idősebb kislányra is)
Tinu, engem aggaszt, hogy Dani féltékeny, vagy irígy. ezek a tulajdonságok már ilyenkor kijönnek?
Mondjuk annyi, hogyha Panka játszik valamivel, akkor ő is azzal, meg inkábba abban nyilvánul meg, hogy ha Pankát felveszem, akkor már jön ő is és kéreckedik, meg a lábam fogja, hogy vegyem fel. De egyébként jól el vannak. csak megy a hiszti mindkét részről.
De a Panka is simán elveszi Danitól a játékot, meg ő is jön oda ha Danival vagyok. Így etettem őet. Egy kanál Daninak egy Pankának. Vicces volt, az egyik az egyik combomba törölte a száját a másik a másikba.Smile))

Na tesze fel pár képet, mert most van időm, alszik mindkét fiúm. Apja és fia is.Smile

Eze készültek a szülinapról, hát ahhoz képes hogy mennyi készült alig tudtam valami jót összeválogatni:)


Kép A Dömperem és az építőkockám
Kép Hintapaci
Kép Kismajom Kép A tortám
Kép tüzijáték
Kép Távirányítós kisautóm


Utána visszaolvasok...

csernusn
 
 


Azt már nem is tudom, hogy ki írta, hogy csodálkozott a Pesti torta árakon(Rena, Noémi?) Szóval a 11ezres tortából, nekem is 3000 lett, de szerintem aranyos. Ha rendelnem kellett volna, biztosan megvezetnek, de ez kész volt, bementem és kérdeztem mennyi, és modnták hogy 3000. Én már rájöttem, hogy a formatorta nem jó, mert megesszük a kedvencét? Akkor inkább egy ilyen gyerekse aranyos és olcsó. a másik tortánk egy Tscós feketeerdő volt.


Én nem emlékszem már hogy mikor mondtam le a jézuskás és Mikis storiról, de azt tudom, hoy mindig felkutattuk az ajikat még mielőtt megkaptuk volna.

Ihianya édes a kisfiad, jot kacarászik.:))
És jó magasak vagytok, mint mi, csak mi 9800zal nyomtuk az egy évet.:)))

Rena, ahogy olvastam hogy mit szeretnél, pont Az alkimistát akartam ajánlani.:))) Én most A Katedrálist olvasom (Follett?) Meg én szerettem a Noah Gordon könyveket, ha meg izgi könnyedre vágysz, arra jó Dan Brown is mert olvastatja magát.

MÁgi, a Horváthból volt a tortánk, és aminek küldön örpltem, hogy a macifigura megmarad örökre, mert nem ehető.:)))

csernusn
 
 


Sziasztok!

Könyv, én az angolokat szeretem, Nick Hornby és Tony Parsons, mindkettő könnyed, vicces, de némi társadalomrajzzal (főle Tony Parsons). ja, Bridget Jones? :) :) :)

Babyloof, én köhögésre használtam, náthára is jó? tök jó, ugyanis ma is megjelent egy kis takony, orrfolyás :( :( :( kivi vagyok az éjszakára, mert mióta kiságynam alszik el, cumival alszik végig, hát hogy lesz így alvás... :?
délelőtt megkaptuk a második Neisvac oltást, meg mérickedtünk is, 7520 g, végre túl a 7,5 kg-n...

Alvás, nálunk hálózsák van, esélytelen lenne takaróval...

Tinu, lementettem a tortareceptet...

na megyek fejni, ha tudok, még jövök

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie!Jobbulást Rékának!Reméljük nem lesz komoly ez a nátha!

A Neisvac mennyibe kerül?
Vendég
 


Alexa. 3162 Ft, nekünk az önkorm visszatéríti, lehet, máshol is!
A Prevenar a húzós, az 15 körül, de azt is be fogom adatni, mivel ilyen betegeske :(

Babyloofot kipróbáltam, hátára is, meg szintén vizes pelus, radiátor (Rena, köszi!), meglátjuk, most egyelőre alszik....

tudom, mit akartam még, nekünk is ezerrel párásodnak a ablakok, na vettünk ilyen stoppara cuccot, hármat is, 3 helyiségbe, és már bocsánat, de sz@rt sem ér.... kicsit sem vagyok ideges, valami víz gyűlik benne, de uolyan párás az ablak.... grrrr. és süt is belőle a hideg, mármint a párás ablakról, úgyhogy tök rossz :( vagy valamit nem jól használunk? van vkinek még tapasztalata?

Ajándék ügyben én jó kislány voltam, sosem kutattam, de én mindig tökre szerettem és még mindig tökre szeretem a meglepit :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie: én is egy éves kora utána akarom beadatni a pneumos oltást Tüncinek. Egyébként a párastoppal hasonlóak a tapasztalataink. :twisted:

Kép
Kép
tinu
 
 


Bazsi is letaknyosodott ismét. Tök sz@r volt az éjszakája. Most meg alszik mint a bunda. Kipróbálom a babyluufot hátha segít.

Könyv: Ken Follet-et én is szeretem és Dan Browen könyvei is nagyon tetszettek.

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Csanádnak nagyon nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!

Kép

Ildikó&Réka&Dávid
ilgya1
 
 


Aggggyon isten szép jó napot mindenkinek! :D

Ma megyünk dokihoz, remélem minden rendben lesz. Tegnap ismét vendégség volt, a férjem Ferenc Róbert, mi a Róbertet tartjuk, sógornőmék viszont a Ferencet, így kétszer készülődhetek :twisted: Na, mindegy, csináltuk halászlét, meg somlóit. Apjuk ment vissza dolgozni, most itthon volt durván 2 hetet. De jó is volt :!:


Gyorsan, míg el nem felejtem, van egy csomó sütireceptem, olyan is, amit nem kell sütni, de nem tudom ide bemásolni, mert több wordban több száz oldal (legalábbis így rémlik) Szóval ha valakit érdekel, írjon privit email címmel, elküldöm.


Karácsony: amíg pici voltam, nemtom hogy volt, de valszeg én már csak a jézuska által hozott fát és ajándékokat kaptam. Nagyobb koromban a fát mi díszitettük, ez volt a jézuskának tőlünk az ajándék, ő meg mindig odacsempészte a miénket :lol: Egyelőre mi úgy csináljuk, hogy mi díszitjük a fát, és a gyerekeknek meglepi lesz, aztán, ha már ők is tudnak segíteni, akkor majd ők díszítik. Meg csinálunk rá díszeket, stb. Húúú, holnap díszitem a lakást, tök iizgi :)
Megvettem a gyerekeknek a miku ajándékot. Jázi kapott gyurmát és olyan rajzkészletet, amiben minden van (festék, filctoll, zsírkréta, stb). Zsombinak semmi értelmeset nem találtam, búgócsigát sem, így ő kap egy FP játékot, aminek ha megnyomod az orrát, akkor berreg és énekel....


Csniki!
Jó az új vonalzód! :D


Sziszi!
CSANÁDNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!
Neked meg jó nosztalgiázást :D
Kép


Mági!
Ez szuper, hogy mégis sikerül a karácsonyt az új lakásban tölteni!!! Bár maga a költözködésért nem irigyellek, de valamit valamiért :wink:
Babakötvénynek még utána sem néztem, mi is ennek a lényege? Szörnyű, hogy pénzügyi szakember létemre nem tudom. Illetve régen nagyjából utána olvastam, de már nem emlékszem pontosan hogy van :oops: HA nem nyitsz neki számlát, akkor csak az a lóvé van, ami az államkincstárnál van, ha meg nyitsz számlát, akkor arra fizetni is kell, meg erre átutalják a 40ezret, és ez így együtt kamatozik?


Noémi!
Én sem értem a biztosítás lényegét, hogy miért ér többet egy új ügyfél, mint egy régi, de ez már így megy jó pár éve!!!! Mi nem váltottunk, a TIR-nél vagyunk, egyelőre ez volt a legolcsóbb. Meg a tescos, de arra nem mertem váltani, majd inkább ha lesz már róla visszhang.
Zsombi barna pöttyei: 2 apró kis pötty a lábán, olyan, mint az a nyavaja, aminek nem tudom a nevét, és szokták reklámozni, hogy ártatlan anyajegy, vagy az a bőrdaganat. Szóval ezért akarom megmutizni a dokinak, hogy mi lehet.
Zsombival én sem tudom, hogy miért alszik ennyit, most biztos agyilag fejlődik, oszt azééé :wink:


Winnie!
Nálunk idebent ablakdísz lesz, olyan égős, aztán vettem hósprayt, majd azzal fújok az ablakra és a tükrökre, meg van girland égőkkel, azt felrakom valahová, meg kinti fénycső a korlátra. És igyekszem narancsba szegfűszeget is dugni :) Nagyjából ennyi, túlzásba nem viszem.


Most ezt elküldöm, mindjárt folytatom.

Kép

Kép
brigó
 
 


Könyv: én Agatha Christie bolond vagyok :) Viszont a kedvenc könyvem mégis az, amelyik Munkácsy életéről szól. Ezen keresztül ismertem meg a képeit, Egerben pont most van kiállítás, majd el szeretnék menni. Amúgy nem szeretem a túl "gondolkodós" könyveket, inkább a könnyű kis romantika, krimi jöhet, ezekkel régen nagyon jól kikapcsolódtam. Volt olyan, hogy 1 nap alatt megvolt egy könyv, annyira izgi volt, hogy nem tudtam letenni. Könyvklub tag is voltam, de aztán ahogy elmentem melózni, aztán a gyerekek......azt sem tudom mikor és melyik könyvet vettem utoljára. Ja, tudom, címe: Túlélőkalaúz szülőknek :lol:


Tinu!
Jó ötlet a fényképezkedés! :)


Rena!
Még azt a filmet lehet, hogy nem is láttam? :oops: Majd utánanézek a neten. Nekem meg a kedvenc dalom a Wham-tól a Last Cristhmas :D Amikor ilyenkor először meghallom, még sírok is oops: Oszt már terhes sem vagyok :lol:


Falexa!
Nálunk Zsombi pizsi+hálózsák, de őszintén megmondva néha még be is takarom, és ha lerúgja magáról a takarót, akkor sem fázik. Viszont nagy bunkó családi házban lakunk, aminek sz.r a szigetelése, és éjszaka van, hogy lemegy a hőmérséklet a szobájukban 18-19 fokra. Ami ugye nem baj, csak hát még nem tudja magára ráhúzni a takarót, a gázt meg nem veszem fel azért 25-sre, hogy 1-2 fokkal melegebb legyen, a gázszámla meg havi 10ezerrel több.

Jaj, olyan mérges vagyok emiatt a gázártámogatás miatt is! :x Most levitték a határt 3000-rők 2000m3-re, így jövőre egy csomó támogatástól elesünk. És úgy utálom azt, hogy nagycsaládos csak az, akinek van 3 gyereke, mi hiába lakunk itt 5, mégsem jár a nagyobb mennyiség (4000m3)


Ihianya!
Megviselte Norbit az oltás?
Látom ő is élvezi a fürdést!!!MIlyen kis helyes az a csízma!


Falexa!
Szád :(
Ne mond már, hogy így is mocskos a szőnyeg? Én is pedig minden nap porszívózok.... Lehet, hogy ki kellene kölcsönöznöm egy gépet??? :shock:


Sziszi!
Jól hangzik ez a gesztenye rolád. Nyami-nyami :)


Csniki!
NAgyon jók a képek!!! Az a hintapacis meg egyszerűen fantasztikus!!!
Szép a torta is. MIért adták olcsóbban? Mert már kész volt, nem megrendelésre készült?


Na, lépek dolgomra.

Pussz,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Pálinkás jóreggelt nektek is!
Petra is tiszta takonypóc. Este már 10 percenként szívtam neki,vízszerűen jött,aztán bekéredzkedtünk hozzá estére,mert így csak jobban hallom,ha szörtyög. 3szor porszívóztunk végül is. Hát sokkal jobb ízűt aludtam a hempergőjén,mint a franciágyban.Bár pont karira akartuk kicserélni a TG matracot valami normálisra,de sztem nem lesz belőle semmi. Lehet,hogy beköltözünk a lányhoz? :oops: :roll: :lol:

Sütirecepteket kiprószálom, nagyon jól hangzanak!!!

Mági! De jó,mindjárt az új otthonotokban vagytok! De szép is lesz,pont karira,együtt békességben.. Majd kérünk képeket! Üléssel mi újság?
Babakötvény: Nem kötöttük mi sem. Régebben írtam,életbizti van kötve a lányra,18éves korában megkaphatja. Vagy mint velem csinálták,hogy eltették továbbkamatozni,oszt lakodalom lett belőle finanszírozva. Hát ha azt nézzük ez is jó.

Andi! Jól kitaláltad ezt a torta receptet! jól hangzik!! Nagyon édes a fürcsis kép és tényleg nem vékony Norbi. Bár hosszúnak hosszú,az tény! :D

Csniki! Tiszta vigyor ez a Dani gyerek!! Gondolom egész nap produkálja magát, örömet szerez! Jók a játékok nagyon,meg szerintem tök szupi a torta!! Amúgy Petra is azt csinálja,amit Dani. Régebben nem,de most újabban igen.Ami nálam van,az kell neki.Ha cserélünk és jól elvagyok valamivel,akkor megint az. Szóval sztem ez tipikus.Vagy nem? Pl tegnap fényképeztem,kell neki a fotógép.Nézegeti,aztán telefonáltam,kell a telefon.Visszavettem a fényképezőt,megint az kell és így tovább 4-5-ször.. :D :roll:

Juj,mit is akartam még írni.. nem tudom.

Falexa! Jobbulást Bazsimnak is. Összeköthetik az orrukat Petra cicával. Most olyat csináltam,hogy kamillát forráztam egy fazékba,odaraktam a kiságy mellé, törcsit terítettem félig az ágy fölé,másik vége fazekat takarja. Valamennyire éri így a kamillagőz míg alszik.Mindjárt meg is infrázom ha tudom. Ja,meg sólámpát égetem még a szobába,hátha.. Ezek voltak Rena néni mai praktikái.. :D

Köszönöm az olvasnivalós hsz-at!!!

Na és végül,
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK CSANÁDNAK!!!!
Kép

omr
 
 


Elég értetlen volt az eleje.Szóval estig szívtam 10 percenként,éjjel csak 3szor.

Mi a jóistent főzzek ma??????????????????????????????

omr
 
 


Rena: én még tegnap csináltam mustáros csirkecombot rizzsel. Ez a felnőtt kaja ma. Tüncinek meg szintén tegnapi: tök+krumpli+csirkehusi.

Kép
Kép
tinu
 
 


CSANÁDNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!SOK PUSZI NEKI!!!
Vendég
 


Majd jövök,de Martinka éppen a nadrágomba csimpaszkodik,és húzza lefelé! :shock: :D
Vendég
 


Csanádnak nagyon boldog születésnapot!

Kép
Kép
tinu
 
 


Rena!
Én ma lekváros gombócot csinálok, persze fagyasztott, de 2 gyerek mellett örülök, ha ez is sikerül :)
Holnapra dinsztelt májat akarok párolt káposztával és krumplival. Volt már a héten sült hurka is, meg tegnap halászlé, meg kruplifőuelék sült virslivel. Ilyen fogyis kaják :lol:
És mellesleg jobbulást Petrának!!!!
Itt egy kis vityi:

Kép

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a köszöntést!
Holnap tartjuk a szülinapot, hogy mindenki egyszerre tudjon jönni.

Szép napot mindenkinek!

Jobbulást minden kis betegnek! Gyógypuszikat elküldtük! :D
sziszi22
 
 


Csanád:
Boldog szülinapot kívánunk!!


Niki:
Éppen én is a horváthos tortákon gondolkozom. Nem tudom árban mennyire húzósak, de kinéztem párat, és e-mailben elküldöm nekik a kódot. Finom volt a torta?

Brigó:
hát éppen ez az, hoy a babakötvényről nekem sincs halvány gőzőm sem! Igazából én nem bízom ebben annyira, messze van még 18 év múlva, ki tudja mi lesz, szóval nem tudom, hogy ér -e egyáltalán valamit..

Rena:
Üléssel semmi változás, jövő héten szerdán megyünk egy Dévényes csajszihoz, hátha tud vele művelni valamit, na és megmutatja, hogyan tudom itthon tornásztatni.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,


Betegeskedőknek Jobbulást kívánok, mi remélem megússzuk, bár a szomszéd kislány beteg volt most ő is dáthás.:)

Brigó a torta szerintem nem volt olcsóbb, csak mivel kicsi marcipán volt, meg ez nem formatorta ezért 3000/kg, gonodlom ez pont egy kilós volt:)))Egyébként kihoztam belőle 10 szeletet, mert mindenkinek nagy volt az a kis szelet is.
Nekem is tetszett egyébként.:)

Rena, hát tényleg vigyori ez a dani, de azért hiszti is van rendesen. Tali torokból nyitott szájjal óbégat, hihetetlen, de tényleg látom hogy hiszti.:))) Ő lesz hisztiPisti.

Most nagyon el vagyok fáradva, jó lesz pihizni a hétvégén, meg bedigiatlizálom Dani szülinapi videóját, remélem majd tudok valami jót kihozni belőle.:))))

Babakötvény nekünk sincs, sőt köt biztosítót sem váltunk,mert M2-be kerültünk és így drágább lenne más biztosító nekunk.:(((( Pedig így is sokkaltam.

csernusn
 
 


Csanádnak Boldog 1. évfordulót kívánunk!!!!


MÁgi, a torták általában 3000/kg, és azt mondták egy normáltorta 2,3 kg. A MArcipános isteni finom, Áki szerint jobb volt mint az esküvőink, pedig az sem volt semmi.:))) A formatorták 7000-11000 között vannak. az amerikai csokitorta valami mennyei, és nagyon mutatos, a kicsije az olyan 2500 ft. 10-15 szeletes. ez meg aznap készült, így végülis egy naposan ettük, de még így is nagyon puha és finom volt. :)))

csernusn
 
 


Mági!Azt álmodtam éjjel,hogy Anna fogta vkinek a kezét,és lépkedett!Mindenki tök örült Neki,még tapsoltunk is!Egyébként mászik,vagy kúszik?

Brigó,én kérem a recepteket,küldöm is a privit! :wink:

Akinek már volt náthás a gyerkőce,meddig tartott?Mi az ami "normális"?Martinkának egy hete tart,de úgy gondoltam,a hétvégét még megvárom,és ha nem javul,hétfőn elviszem orvoshoz.Az orrát szívjuk,de semmi más tünete nincs.Egyébként a Babyluuf-os pelenkát én is rátettem a radira,úgy aludt a Drága,és most is így tentézik.

Rena néni,végül mit főztél ma?Jók a praktikáid!Ezeket is felteszed a honlapodra?

Szőnyegtisztítást mi évente csinálunk,tényleg mindíg baromi koszos a víz,pedig minden másnap porszívózok. :shock: A függönyöket,meg 3 havonta kimosom.Ja,és azt hallottam,hogy havonta kéne,mert ugye jó porfogó,és tele van pollennel.
Vendég
 


Niki!Szép ajándékokat kapott Dani!Anyáék is hintalovat akartak venni Martinkának,én meg lebeszéltem őket ,mondván,még úgysem tudná használni!Lehet,hogy nem kellett volna?Látom Dani élvezi!A tortája is nagyon szép volt,és biztos finom is!
Jó pihizést hétvégére!
Vendég
 


Alexa!
8 hetesen 2 hét volt,de az erősen bakteriális. Fél évesen 1 hét. Meg most 2.napja van a takony.

Zöldborsófőzi, grillfűszeres csirkemellszelettel,megyek is,mielőtt odaég és eszek is! :)

omr
 
 


Köszi!
Finomat főztél!Jó étvágyat!
Én is megyek,mert felébredt a Manó!
Vendég
 


Alexa:
Nahát te velünk álmodsz?? :) Remélem teljesül hamarosan!
Nem mászik még, csak kúszik, azt villámgyorsan. Négykézláb áll, ringatózik, de nem húzza a térdét.

Nátha:
Annának kétszer volt, az egyik 3 hétig tartott, a másik 2 hétig. Ill. előbb elmúlt a legtöbb tünet, de az orrát eddig kellett szívni..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Niki: A tortáért ti mentetek el gondolom. Csak egy helyen van cukijuk, vagy több helyen is?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Brigó: nlkem is kellenének a receptek az emil címem elekesalexa@freemail.hu Előre is köszi!

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Alexa: igen, nálunk is 10 nap- 2 hét volt a nátha. Aztán volt olyan, mikor 3 nap volt. Azon meg is lepődtem.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

CSANÁDNAK NAGYON NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!


Rena:
igen, jól el is felejtettem válaszolni: biztosító eddig a Köbe volt, de most már 94ezer lenne évente, így váltottunk! Nekünk a Máv és az Alianz jött ki legolcsóbban, de tegnap felhívott egy ismerős alkusz csaj az Amero-tól, hogy valami akciójuk van, így majd 40ezer lesz az éves!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Kevesebb mint a fele! Nagyon komoly! Úgy örülök!

Könyvek: romantikus-érzelmes: Emily Bronte: Üvöltő szelek! Mindenkinek, aki még nem olvasta tudom ajánlani, én évente 1szer elolvasom. Nekem ebben benne van minden ilyen téren! De én szeretem az ilyen romantikus filmeket is! :wink:

Tényleg, azért megkérdezem, hátha: nem vette fel anno valaki a tévéből az Ann Shirley című filmsorozatot. 4 részes volt, Avonlea-ben játszódik, Zöldorom volt asszem, és egy vörös hajú kiscsajról szólt. Én nagyon szerettem, és nem lehet megszerezni sehonnan, és tv-ben sem lesz többet (fórumon olvastam, mert Kanada sokat kér érte :cry: ). Én úgy, de úgy szeretném!

Nátha: sima náthánk még soha nem volt! Most én is kenem Babyluufal a mellkasát meg a hátát, jól alszik tőle. Mennyit kentetek a pelenkára a radiátoron? Mert én is megpróbáltam este, és semmit nem éreztem! :roll:

Kép
kernico
 
 


Mági: de jóóó, hogy tudtok költözni. Ugye mondtam, bizti sikerül. Na a költözés nem jó, csak ott tudtok az újban karácsonyozni. :D Biztos ekcéma vagy csak száraz a bőre Annának? Mivel szoktad fürdetni, mit használsz?

Brigó: aha vadászgörény az alvó pajti, elég élethű.

Tinu: jól hangzik a Te recepted is, majd kiprószálom.

Éjszakai alvás: még hálózsákban alszik, lehetetlen betakarni, rögtön fordul egyet és lerúgja magáról.

Biztosítás: mi átkötöttük, ott maradtunk, csak így olcsóbb. :shock: Na én sem értem.

CsNiki: aranyos kis formás tortája volt Daninak! A hintalovas kép, nagyon édi, kis vigyori, a Badyja is tetszik 1 éves :lol: :lol: .

Noémi: Jók a képek, a csókos képen jót nevettem.

Nátha: kb 1 hétig tartott Csanádnál is, utána a torka volt piros az is 1 hét.

Brigó: küldöm én is a címem. Köszi

A szülinapi ajándék:
Kép Kép
A többi ajit holnap kapja a mamiktól.
sziszi22
 
 


Kernico: én felvettem anno azt a sorozatot, mert imádtam. De videokazin van csak meg. Az nem tudom, milyen minőség.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Jó régen jártam itt! :)

Karácsony: mi együtt díszítősök vagyunk. Az ajándék is tőlünk van, ezt a gyerekek is tudják. És igyekszem is belevonni őket, hogy ők is gondoljanak másokra, és készítsenek apróságokat. Készülök előre, hogy aznap csak a fadíszítés legyen és csak minimális főzés. Hogy délután tudjunk ünnepelni, vacsizni és hamar játszhassanak a gyerekek (meg mi :D:D, mert lsz olyan ajándék, amivel szerintem apja egyenlőre jobban szeretne játszani, mint a gyerek).
Viszont a Miki még hozza éjszaka az ajándékot, azt még mind úgy gondolják (Beni is). :D

Mézeskalács: én ezt szoktam megsütni (de már évek óta):

Mézespuszedli
70-80 db-hoz

50 g vaj, 60 g barna- vagy kristálycukor, 125 g méz, 1 citrom, 250 g finomliszt, 1 tasak sütőpor, 1-1 mk őrölt fahéj, szegfűszeg és szerecsendió (én mézeskalács fűszerkeveréket is szoktam használni), 1 tojás, liszt a formázáshoz, a díszítéshez mogyoró, mandula, dió, pisztácia, mazsola, napraforgómag, tortabevonó, cukorgyöngy vagy mázhoz 1/2 tojásfehérje és 50 g porcukor

A vajat, a cukrot és a mézet kisebb lábasban kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor el nem olvas. Hideg vízbe állítva kihűtjük az edényt (vigyázat, azrét folyósnak kell maradnia, emrt különben nem lehet vele dolgozni, ha túl megdermed, akkor egy kicsit újra kell melegiteni). A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük, belereszeljük a citromhéjat. A mézes masszához adjuk a tojást, jól összedolgozzuk, füszeres liszthez öntve fakanállal összekeverjük. Lisztezett munkalapra szedjük (eléggé ragacsos, nem baj), meggyúrjuk, cipót formálunk és fóliába csomagolva leg. 5 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hütőben tesszük.
Másnap a tésztát lisztezet munkalapon 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk és 200 fokra előmelegített sütöben 7-8 percig sütjük (ne tovább!). A leeső darabokat újragyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk mindaddig, amig el nem fogy a nyers tészta.
Díszítés:
még a sütés előtt lehet a tésztára különböző dolgokat tenni (magvak), ill. sütés után csokimázba mártva félig, színes szórócukorral megszórva is szép. A klasszikus cukormázhoz a 1/2 tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük és ezzel rajzoljuk meg a formákat (pl. nylozzacsiba szedjük, aminek a sarkát kivágjuk).
Jól záródó dobozban sokáig eláll, ha túl száraz lenne, akkor egy elnegyedelt-nyolcadolt almát tehetünk mellé, amitöl 1-2 nap alatt megpuhul, de az almát ki kell venni, mert könnyen penészedik.

Korábbi közös családi művek:
Kép Kép

Ez meg egy mindenkinek bejövő mézes:

75 dkg liszt, 35 dkg porcukor, 5 dkg vaj/marg., 4 tojás, 4 evőkanál méz, 4 teáskanál szódabikarbóna, 2 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kk őrölt szegfűszeg, csipet só.
Máz: 1 tojásfehérje és 12 dkg porcukor, sokáig verni.

180 fokon süss egy pár próba darabot kb. 5-10 percig.
Majd látni fogod, hogy mennyire barnul. Világosra kell sütni, mert a méztől hamar megbarnul, és meg is keseredik.
Amikor kiveszed várj vele egy kicsit, mert lehet, hogy nagyon puhának találod és nem tudod leszedni a tepsiről.

Niki!

Életem legfinomabb tortáját a Horváth Cukiból hoztuk. Hanna tortája volt tavaly. Azóta is onnan hozunk tortát, ha csak lehet. A marcipán nálunk nyerő. Simiét is onnan tervezem.
És holnap én is kapok...:wink:

Na tessék, lejárt az időm... :D:D Még majd igyekszem jönni.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Na, megkapta Zsombi a prevenart, meg felírta a doki a köv. adagot is. De most olyan ideg vagyok. Véletlenül lejárt lázcsillapító kúpot adtam Zsombinak. Igaz, nem olyan régen járt le, az van ráírva, hogy felhasználható 2007.10.hó-ig, de akkor is idegesít. Hogy lehetek ilyen hülye??? :x


Alexa!
Nálunk a nátha ált-ban 1 hétig tart, de volt már olyan, hogy 3 nap alatt lezajlott.

Most kaptam az sms-t, hogy megszületett barátnőm kislánya :P


Kniki!
Még nem is hallottam arról a sorozatról :oops:


Sziszi!
Nagyon aranyos a képeken Csanád. Olyan kis rácsodálkozós képet vág, hogy most mit is kell csinálni? :D


Beszti!
Akkor isten éltessen születésnapod alkalmából!!!

Kép


Aki kérte, mél ment.

Kép

Kép
brigó
 
 


Tinu: asszem most egy életre leköteleznél, ha elkérhetném! Elkérhetném? Át tudod írni? Vagy ha nem átírom én! Sőt apa átrakná dvd-re, és akkor nektek is! ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy szeretném! :lol: :lol: :lol: :lol: El sem tudod képzelni, mennyit kerestem!

Képzeljétek, annyira béna vagyok, kapott ma névnapjára tőlem apa egy mini távirányításos helikoptert, és persze én is kipróbáltam ... egyenesen bele a mosogatóba, ahol víz is volt, de az nem is lett volna halálos, de olyan szerencsétlenűl zuhant, hogy eltörött a motorjánál valami. :oops: :oops: :oops: Olyan bűntudatom van, de apa szerencsére ezermester, és úgy néz ki meg tudta csinálni. Ma eddig 1szer játszott vele! :oops: :oops: Asszem én meg utóljára!

Kép
kernico
 
 


Kernico: akkor majd jövő héten elugrom valamikor Csepelre és lebizniszelhetjük. :D Remélem, az van rajta, mert nekünk már nincs is videónk, úgyhogy meg se tudom nézni a kazettát. :oops: De az van ráírva.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?