Új privát üzeneted érkezett!

jézusom, Kelemen Annya nyilatkozik a tv2-n. Hihetetlen buta, pösze és annyira fel van kollagénezve szája, hogy csak na. Iszonyúúú pösze.
magdolnam
 
 


Amúgy lányok!

olyan sok mindent tanultam egy hét alatt a női szervezetről. Az ember abszolút nincs felkészülve mindenre. És milyen jó érzés lesz majd ha elmegyek a nőgyógyászhoz és amit mond az nem lesz új dolog.
Mert én olyankor nem tudok annyi mindent megjegyezni, likas az agyam.

De tényelg köszi mindenkinek hogy ennyire részletesen ír mindenről, tényleg okosabb vagyok mint egy 5.es:)

Andy

Kép
andyfekete
 
 


Hát


szóval lemaradtam a laptetőről, magdolnám!!!!!
pedig annyira akarom.
na mindegy.
nektek is egy órát késik az írás, most van 8,42, és 7.42-t ír ki.

Kép
andyfekete
 
 

 
 

:shock: óóó bocsánat, nem gyúrtam rá :lol: majd legközelebb Te leszel fenn :) Még nem néztem, hogy késik e, de most lecsekkolom. A gépemen 8:47 van
magdolnam
 
 


Ami nagyon érdekelne, hogy ki meddig akar, szeretne dolgozni terhesen? Vagy akinek már van babája, az korábban meddig dolgozott???????
magdolnam
 
 


Andy
Tanulok és mellette a páromnak segítek amikor kell. Sokszor kell.

Most beszéltem Czeizel dokival és fel volt háborodva, hogy a dokim mindent kipakolt. Azt mondta, hogy mikor legközelebb megyünk csinál hormonvuzsgálatot. Addig meg fejezzem be az e havi görbémet. Nagyon rendes és segítőkész.
Az a bajom, hogy nincs kedvem tanulni. Annyira szarul érzem magam a történtek miatt. A párom is kiakadt rajta, látom a szemében mikor mondom a fejleményeket. Szerintem nem fogunk sokáig várni a próbálkozással.
Na megyek mert már megint bőgök és reggelit is kellene csinálnom páromnak.

Majd még benézek.

Kép
Kép
nati80
 
 


ja igen... Nati, még annyit akartam neked írni, hogy egy nagyon kedves ismerősömnek kivették az egyik petefészkét, petevezetőjét, 3 hónapra rá terhes lett segítség nélkül! és februárban fog szülni. Úgyhogy fel a fejjel, tudom könnyű mondani, meg gondolom most szétcsapnál mindent...
magdolnam
 
 


neten keresgéltem és ezt találtam (teljesen kész vagyok tőle):
Kérdés:
Jelenleg a terhességem 3. hetében járok, kb. másfél héttel ezelőtt elkaptam egy hányással járó vírust. Milyen károsodást okozhat a magzat fejlődésében?
Válasz:
Az első hetekben- egy-két hónapban a minden vagy semmi törvénye érvényesül: ha károsodik az embrió, akkor vetélés következik be. Ha a 12 hetes ultrahangnál minden rendben van (beleértve a nyaki redőt is), akkor nem kell tartania szövődménytől. A hányós vírusok rendszerint bélhurutot okozó un. enterovírusok.
Dr. Nagy László
magdolnam
 
 


bár utána meg ezt írták:
Kérdés:
5.hetes terhes vagyok, és megfáztam egy kicsit. A kérdésem a következő: lehet-e a megfázás vagy esetleg egy influenza vírus káros hatással a babára nézve.
Válasz:
Ebből a szempontból nyugodt lehet, ha valóban csak megfázásról van szó, akkor az a babára nézve semmi káros hatással nem jár. Az influenzavírus sem okoz a fejlődő babánál rendellenességet. Ezt abból állapíthatjuk meg elég nagy biztonsággal, hogy nagy számú terhes kismama esik át influenzán, és ez után nem tapasztaljuk a rendellenességek számának emelkedését.
Dr. Ács Nándor
magdolnam
 
 


sziasztok

ezek jó hírek, mert én suliban dolgozom és napi 6 órában kb 15-15 gyerekel talizom a meleg 35 fokos teremben
csak úgy terjednek a a bacik, amúgy állandóan szellőztetek, csak nekem jön a derekamra a hideg, meg a szélső gyerekeknek.
de a lényeg, hogy ha terhesek leszünk nem lesz baj.
ja most jelentette be az egyik kolléganőm hogy terhes 2hónapos. elsőre sikerült nekik.
meg a másik is 3 hónapos
most mi jövünk csajok!!!!!
vároma jövő hétvégét, nagyon
ciklus közepe, meg minden

Nati!örülök hogy ilyen rendes az orvos!!!!!
drukkolok
majd este jövök

Kép
andyfekete
 
 


Sziasztok!

Hamar megjártuk az orvost, még jó, hogy bejelentkeztem. :)
Nagyon ügyes volt a pasi, nekem a másik nőgyógyim nő volt, és mindig begörcsölt a hasam rákszűrés után. Most meg semmi! :shock:
Megdicsért, hogy szép a méhszájam. :D
Megkérdeztem, elég-e, ha csak Gravidát szedek, és mondta, hogy nincs is másra szükség. Kérdeztem azt is, hogy ha gyanakszom, hogy baba van, mikor kell először orvoshoz menni. Azt mondta, hogy az elmaradt mensi után egy héttel csináljak tesztet, aztán a pozitiv teszttől számitva 2 hétre kell dokihoz menni. Gondolom, akkor már lát valamit a babóból.
A tesztet amúgy én 5 nap után biztos megcsinálnám, mert nekem nem szokott késni, szóval ha nem jön meg, azt tuti a Minimanó okozza.
Szimpi volt a pasi, olyan 40-es, aranyos, segitőkész. Jó sokan voltak nála.
NEm hiába dicsérik, ha meg sem éreztem a kenetvételt...

Nati, nagyon sajnálom, amit megtudtatok! De tényleg ne keseredj el, ha kicsit tovább is tart majd, de nem fog akadályozni a baba várásban!!!
Magdolnam, ne izgulj, a megfázás tényleg nem okoz bajt. A lázra szokták mondani, hogy az nem tesz jót, de arra meg ajánlják a langyos fürdőt, ami leviszi a lázat. Emlékszem, gyerekkoromban anyu is beültetett a hidegvizes kádba, ez természetes lázcsillapitó módszer.

Ezen már én is gondolkodtam Magdolnam, hogy meddig fogok melózni...Sajna mivel nekem a munkámhoz tartozik, hogy nehezebb dobozokat is emelgetek, pakolgatok (minőség ellenőr vagyok) nem tenne jót, ha terhesen is ezt csinálnám. Egy csaj igy vérzett be nálunk, veszélyeztetett is lett, de hál istennek egészséges lett a babája.
De aztán azon is gondolkodom, hogy megmondom, elmegyek táppénzre, keresnek helyettest, és ne adj isten elvetélek.....nem kapom vissza a beosztásom.
:(
De úgy tervezem, 2-3 hónaposan elmegyek betegállományba. Mivel én nem egy iróasztal mellett ülök, nem tudnék 7-8 hónapos korig dolgozni. Ezt sajnálom is.

Csucsukám, hajrá, drukkolok neked nagyon!!! Érlelünk petét együtt? :D

Én ma vagyok a 10.cn-on, holnap ovutesztelek.
Szerintetek mikor csináljam? Meló előtt, 13 óra körül, vagy este fél 11 körül? Melyik a jobb időpont egy ovuteszthez?

Kép
jenny29
Mór
 
 


Sziasztok!

Nati!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen csúnya módon elbánt veled az a doki, de ne keseredj el nagyon, a lényeg, hogy érik a petéd és ha egy picit tovább is tart, tuti, hogy összejön majd a baba, sőt az is lehet, hogy sokunkat beelőzől majd! Fel a fejjel! :) :!:

Magdolna!
Szerintem felesleges tervezgetni, hogy meddig dolgzol, mert úgyis érezni fogod, hogy mikor jön el az ideje annak, hogy már csak befelé tudsz gondolkkodni és nem tudsz a munkára koncentrálni, esetleg az állapotod megkívánja, hogy többet pihenj, stb. Én pl. úgy terveztem, hogy a 6., 7. hónapig dologzok, de a kis Tökösöm beleszolt és 15. héttől otthon voltam. Remélem a következőnél kicsit tovább ki tudom húzni, mert otthon borzasztó lassan mentek a hetek!

Muffi!
Ne idegeskedj az érzéseid miatt! Én is csak késöbb érzetem, hogy anya leszek! Sőt én mindig úgy képzeltem, hogy ha megszülök akkor elönt a boldogság és örömömbe sírni fogok, stb. ehhez képest csak megkönnyebbülést éreztem és persze boldog voltam, de nem éreztem azt amire gondoltam, napoknak kellett eltelnie, hogy tudatosuljon benne, hogy anya lettem!

Szép napot mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz
 
 


Hát előre nem is lehet tervezni ki meddig fog dolgozni állapotosan. Én a lányommal mikor terhes voltam 7hónapos koráig végig dolgoztam. Igaz estére mire hazaértem már hulla voltam. Este 8 és 1/2kor már aludtam abban az időben. Nem is dolgoztam volna addig de akkor csináltuk a házunkat és az Anyóséknál laktunk akkor. Szóval nem kartam egész nap otthon lenni. Na meg a sogornőm is otthon volt állandóan mert nem dolgozott(igaz azóta sem :) Na őt egész nap nem tudtam volna elviselni. Iszonyú milyen sipákolós hangja van és csak a szolárium meg a műköröm nála a téma. Igy 7hónapos korig dolgoztam. Elkzdtem a 8-dik hónapot és akkor végre kész lett a házunk. Hát mit ne mondjak teljesen más volt az érzés, hogy nagy hassal nem kell mennem dolgozni. Kicsit meg is nyugodtam. Szerintem amikortól mód van rá akkor jó otthon lenni. Mert ha megvan a baba akkor már az otthoni munkákat sem úgy tudja az ember megszervezni.
És pihenni igenis kell állapotosan.



Jenny: Érlelünk bizony együtt petét :) Már én is várom mert ebben a babásodni vágyásban a legrosszabb a várakozás. Na de mindennek meglesz a maga jutalma.:)) Igaz?

Kép
csucsu05
 
 


Sziasztok!
Magdolnám:
Gyógyszert ne szedj, ha lehet, de ha nagyon gázos tüneteid vannak, akkor bizony el kell menni dokihoz, olyan gyógyszert fog felírni, amit szedhtesz babásan is. ha rosszabbul vagy, muszáj beszedni , az csak rosszabb, ha ne adja ég valamilyen szövődményed lesz 8rámegy a füledre a nátha , vagy arcüreggyuszi).
Az első 12 hetet meg azért írták, mert ez bizony így van, hogy a 12 hét a vízválasztó. Nem a betegség miatt írta a doki, hogy nagyon veszélyes lenne a babára, az eslő harmad amúgy is olyan, hogy óvatosnak kell lenni. Ne aggódj, semmi gond nem lesz!
Amikor én 30 hetes voltam, a magas láz mellett folyamatos hamenésem volt, ahogy megittam egy korty teát, érzetem, hogy megy végig rajtam, és landol is a vécében... Engem be is fektettek, mert ez már koraszülés veszélyével járt, 4 napig nyomták az infúziót, és ettől függetlenül semmi bajunk nem lett. Nagyon tudnak kapaszkodni ezek a babák! :wink:

Munka:
Én rögtön abbahagytam, ahogy terhes lettem, de ez én esetem más..

Most én is aggódósban vagyok. Annám nem ül még mindig! Kaptunk még egy hetet, hogy produkálja, aztán beutalót kapunk neurológiára.. Annyira félek, hogy mit mondnak majd ott! Na és azt sem szeretném ,hogy Annának fájjon a vizsgálat.. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes, ne aggódj nem lesz semmi gond!!!!

Lányok, olyan furi érzéseim vannak, néha belenyílal a petefészkembe és olyan minta léggömbök lennének a hasamba.
Ez lehet a peteéréstől????

Kép
Kép
odri
 
 


Odri:
én is ugyanezt éreztem tegnap előtt, meg előtte. Én is a peteérésnek tudtam be, bár még korai lenne, de sztem rövidebb lesz a ciklusom ebben a hónapban a gyógyszer miatt.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes, akkor jó....
De olyan furi érzés ez a buborékos dolog. Mondjuk nekem a naptár szerint 2 nap van hátra, de ki tudja.
Habár én nem mérem a hőm és semmit se nézek nem görcsölök rajta..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
odri
 
 


most jöttem a dokitól. Először elmentem gégészhez, aki felírt valami enyha orrsprayt, meg a torokra sprayt és fizettem 3500ftt+vizitdíjat. De én voltam a hülye, hogy kiváltottam, mert utána a háziorvosomhoz is kellett menni, aki azt mondta szigorúan, hogy az elsőő 3hónapban a gyogyikat felejtsem el. Sőt még az sem mindegy hogy milyen testápolóval kenem magam. Mivel tudja, hogy nekem iszonyat száraz a bőröm, így felírt direkt kismamiknak való testápolókrémet :)
magdolnam
 
 


Sziasztok lányok!

Új hónap új remények. ma délre meférkezett barátnőm piri. :? Végül is így is kerülhet még a fa alá + teszt, legközelebb dec. 27-én kell megjönnie. Most egy icike picikét letörtem.

Azt hiszem ebben a hónapban nem mérek hót, meg ilyesmi, mert attól talán jobban rágörcsölök a dologra. Inkább csak élvezzük a dolgokat. :oops:

Munkával kapcsolatban, szerintem mindenki addig csinálja, amíg képesnek érzi rá magát. Bár vannak olyan munkakörök, amik veszélyesek, és ilyenkor azonnal kivesz a nőgyógyász a munkából.

Szerintetek most mit csináljak? premens segíthet?

Kép
Kép
cs_erika
 
 


sziasztok!

Erika! sajnálom hogy megjött. de új hónap, és december a mienk!
én lassan nekiláthatok a hancúrnak...

magdolnam te mar 6.hetben vagy? jól látom

odri, mágnes lehet hogy peteérésetek van? nincs otthon ovutesztetek? vagy most nem csináltok?
én még sosem csináltam, a kíváncsiság miatt ebben a hónapban kipróbálom. ugyanis nekem még nem volt lehetőségem terhes tesztet csinálni.

remélem hamar lehet és hogy poz.lesz.
hőtöket méritek?
milyen a görbétek csajok, tegyétek fel, ha van

Kép
andyfekete
 
 


Hello csajok!!!

Visszaolvastam még délbe de nem tudtam írni.

Most már nem nagyon tudom miket írtatok!!!
:oops: :oops: :oops:
és ráadásul tök fáradt is vagyok mert az este 12kor feküdtem le, már alig várom essek ágyba, de elötte még egy hancur. :oops: A biztonság kedvéért.

MA megint csináltam egy ovu tesztet, de negativ lett. Nem értem. A ciklus.hun azt mondta hogy ma van pé. ezek szerint 28 napos a ciklusom????én 29nek számoltam. mivel októberben megjott okt 17én, és novemberben 15-én. Ez nem 29 nap??? :roll: :oops: :roll: tök gyagya vagyok!!

erika, sajnálom hogy nem jött össze. Ha te hiszel a premensbe akkor szedjed, ha te attol jobban érzed magad. Jenny szedi.

Munka ügyben: szerintem is mindenki addig dolgozzon amig jól érzi magát, kivéve ha olyan a munka hogy veszélyes a magzatra. :)

magdolnam ha bioparoxot irt ki a doki akkor azt nyugodtan fujhatod a torkodra. Az az egyetlen amit szabad. Több kismama barátnőm is ki váltotta hogyha netán fájna akkor legyen kéznél. és egyikük babájának sem ártott az első 3 hónapban sem.

csucsu, de jó hogy itt vagy!!! Te most hogy állsz??
Vendég
 


Erika, sajnálom :(
Andy, igen holnap leszek 6 hetes :lol:

Pintyus, azt írt ki a doki, de nem tudom, hogy befújjam e. Tökre megrémisztett a házidoki, azzal, hogy még az sem mindegy, hogy milyen krémet használok :shock: :shock: :shock:
magdolnam
 
 


andy: te mióta probálkozol?

és mióta méred a hődet??

én ebből a hőmérőzös dologból semmit nem értek mert nekem egyáltalán nem ingadózik, pé-kor ssem ment se le se fel, 36,6 -36,7 között ugrál. :?

én is éreztem nyilalást de buborékokat nem. ugyhogy nem tudom mi lehet.
Vendég
 


a bioparox tuti jó.

ténleg!!! Én is használnám. Nem mondanám ha nem tudnám. De nézd meg a neten, hátha ír róla valamit.

Milyen tüneteid vannak???
Vendég
 


(A kismamáknak is adható Bioparox - helyi hatású antibiotikum,

ezt találtam a neten.

de itt van egy érdekes oldal, nézzél bele:

http://baboca.blog.hu/2007/10/16/ha_egy ... a_megfazik
Vendég
 


mindjárt utánajárok :) meg még arra gondoltam, hogy infralámpázok, hogy kapjak levegőt. Mármint a betegség tünetre gondolsz? Torokfájás/kaparás (mintha kaktuszt nyeltem volna) és be van dugulva a nózim, néha trutymó jön belőle. Apa vett egy csomó mandarint, most azt tolom az arcomba, már alig van belőle :oops:
magdolnam
 
 


szuper, infrázni is lehet. De jó hogy találtad ezt az oldalt!!!!!!!!!!! :D köszönöm! Szerinted/szerintetek a halls cukorka abba semmi "veszélyes" anyag nincs, nem? Szerintem amire ebben gondolt, az a strepsils, mebucain lehetett nem?
magdolnam
 
 


olvasd el amit küldtem ott írja a lámpát nis, hogy jó. Tedd azt.

Aranyos a párod hogy vigyáz rád, a vitamin a legfontosabb!!!
Vendég
 


:) igen az, nagyon! Annyira hogy mondtam hogy ebbe a cikkben irták hogy jó az infra, már le is hozta
magdolnam
 
 


Honnan hozta le??

Kismama tüneteid milyenek??
Vendég
 


az emeletről :) Nincs igazán tünetem :) csak has-szurka és egy kis puffadtság, meg sokat kell pisilnem. Infráztam :)
magdolnam
 
 


Sziasztok akik vagytok
kicsit felfüggesztem a színezgetést.
tisztára az agyamra megy. ja az órarendeket színezgetem, ha érdekel: www.fekete-vorosmarty.hu most készülőben van
ott az oktatás, aztán órarend.
talán mondtam már hogy 3 sulit vontak össze itt ajkán és most készülünk az új honlappal azért van még képlékeny állapotban.

tényleg lassan begolyózok a színektől

amúgy valaki kérdezte: nekünk ez volt az első hónapunk, de nem hőztem, semmi. megjött, ide csatlakoztam, és most már okosabb vagyok
hőzök és vettem ovutezstet is

majd még jövök,

Kép
andyfekete
 
 


pintyus te hogy vagy?
malackát csak beraktad a kép helyére?

na én is próbálkozom

Kép
andyfekete
 
 


és jót tett??? Éreztél valamit?? Remálem minnél hamarabb meggyógyulsz! :lol:

mióta próbálkoztatok? :roll:
Vendég
 


Nem szoktam ovutesztet venni, meg mérni sem, ezt a természetre bízom :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


derég láttam már órarendet :lol:
3 sulit összevontak??? Jó ez a kormány..... :shock: :roll: :evil:
magdolnam
 
 


Kösz a választ. Én kérdeztem. Hát akkor semmi sincs elveszve, szurkolok a következő hónapra. Hány éves vagy? Én is itt lettem okosabb, rá jöttem hogy eddig semmit nem tudta a testemről, vagyis nem vettem figyelembe hogy miket és miért jelez. De most már sokat tudok.

Nekünk is ez az első hónapunk, a tegnap volt pé. Reménykedünk hátha megfogant a kicsi.

Igen malackát csak be tettem a kép helyére. De nagyon nehez olyan képet találni ami 80x80-as. Keressél te is :D
Vendég
 


igen, nyomokban már kapok levegőt és egyre többet :lol: , ami nem hátrány. Mi május óta próbálkoztunk, de megálapították, hogy nincs pé-m, aztán azt mondták, hogy jöjjek vissza fél év múlva. Na, ez nekem nem teszett, de én hülye kivártam, de máshova mentem vissza. Ott a doki bazi nagyot pislogott, hogy a kedves "kollegának" csak annyi lett volna a teendője, hogy clostyt felír, hogy legalább megnézzék, hogy így lenne e pé-m. Az 1.hóanpban lekéstük a dolgot, utána azonnal összejött :D
magdolnam
 
 


mágnes: ez enyire furcsa hogy anna nem ül 11 hónaposan hogy vizsgálatra kell vinni???? :roll: :roll: :roll:
Vendég
 


pintyus:
Hát sajnos igen, éppen a határon van, ilyenkor már ülnie kéne, sőt!! Hasonló korabeliek már állnak, oldalaznak, járnak. Ő még csak kúszik...
na de jövő héten szerdán megyünk szakemberhez, kaptunk időpontot, remélem megnyugtat majd.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Erika
Jó ha csinálod a hőgörbét, abból nagyon sok minden kiderül. Látod nekem is jól jött tegnap.

Magdolnam
vegyél first sprey-t mert azt te is tudod használni. Biztos ismered. Én használtam már torokfájásra, napégésre, gombás fetőzésre, arcápolóként, csípésre. Na szóval 1000 és 1 dologra. ha így is sok aloes terméket használsz, lesz még egy.

Vettem reggel Elevitet, 100 darabosat, biztos ami biztos legyen elég. Épp most fejeztük be a hajvágást. Már nagyon hosszú volt a hajam, így párom levágta. Olyan ügyi, kb két éve ő vágja.

Kép
Kép
nati80
 
 


Nagyon örvendek nektek magdolna!!!

De mostmár komolyan kezdek rá jönni hogy egyre szarabb ez az egészségügy, ilyeneket csinálni hogy fél évig váratni az embereket, mikor egy tablettán múlik!!!

Komolyan, az eszem megáll :roll: :shock: :evil:
Vendég
 


sziasztok

hát igen összevonták, ezért nekem hétfőn és pénteken a másik iskolába kell számtechet tanítanom, mert ott nincs számteches, itt az eredeti anyaiskolában meg 3 napot 21 órában. fárasztó. elegem van
amúgy is terveztük a babát, de már nagyon itthon akarok vele maradni, kipihenni a gyerekeket.
ma éppen kíváncsiságból összeszámoltam a gyerekeket akiket tanítok, mivel a számtech heti 1 órás, ezért van 26 órám
és képzeljétek 340 gyereket tanítok.
majdnem elájultam

na hagyjuk
csinálom tovább
megnézted magdolnám?
hogy tetszik

Kép
andyfekete
 
 


nati: iwiwen nagyon rövid hajad van. :D
Ténleg ügyes a párod, ki nem nézném belőle hogy hajat is tud vágn, ráadásul ilyen modernül!! :D
Vendég
 


Mágnes

Anna egyébként mindenben normálisan fejlődik? csak ülni nem tud? Kúszni, esetleg menni? Az én keresztlányom 9 hónapos, de már két hónapja felállt és már megy. Bár ő jár úszni és azt mondták, azok a babák hamarabb elkezdik.

Kép
Kép
nati80
 
 


De drága vagy Pintyus! :oops: hát igen, akkor ha tudnád, hogy mi játszódott le bennem, amikor elhangzott ez a mondat....

Nati, használom a first-öt, van itthon és nagyon bízom benne. Nagyon ügyes a párod!

Apa álmodozik, épp félrebeszél, hogy tyúkot meg malacot fog tenyészteni.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: őőőőőő :lol: :lol: :lol: :lol: szerintem fáradt és nem gondolja komolyan :roll:
magdolnam
 
 


Pintyus

Annál most egy kicsit hosszabb. Gondolhatod akkor milyen hosszú volt tegnap!

Kép
Kép
nati80
 
 


csak szórakozok ezerrel, hogy tudjak egy macsekot feltenni.
na kiváncsi vagyok siekrül e

Kép
andyfekete
 
 


megnéztem :)
magdolnam
 
 


:P :P :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tyúkot, malacot :?: :?: :?: :?: :?: Szerintem bio ételt akar biztosítani a kis családjának, ezért gondolja így!!!

És majd Ő fogja takaritani, és etetni és stb. :o :o :o :o
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?